بهترین روش تغذیه دانش آموزان در مدرسه

به گزارش کلاس خبر، البته تغذیه  در منزل و همین طور میان وعده هایی که در مدرسه صرف می شوند هر دو در یک سو عمل می کنند و نمی توان از تغذیه میان وعده هایی که در زنگ های تفریح استفاده می شود ،چشم پوشی کرد زیرا این تغذیه نیز بسیار اهمیت دارد .
البته باید  به تغذیه دختران بیشتر توجه داشت زیرا دختران با ورود به سن بلوغ و شروع دوران قاعدگی نیاز بیشتری به مواد مغذی ،پروتئینی دارند .تغذیه بست به نوع فعالیت کودکان و دانش آموزان متفاوت است . بنابراین هرچه میزان فعالیت بدنی دانش‌آموز بیشتر باشد طبعا به انرژی بیشتری نیاز دارد که این انرژی توسط کربوهیدرات‌ها که عمدتا در نان و غلات وجود دارند تامین خواهد شد البته چربی‌ها نیز منابع تامین‌کننده انرژی هستند . بهتر است برای تامین انرژی مورد نیاز کودکان سنین مدرسه گروه نان و غلاتی مثل برنج، ماکارونی  را در برنامه غذایی آنان بگنجانیم .
تحقیقات نشان می دهد که دانش آموزان اروپایی در ساعات تفریح تمایل  به خوردن شکلات ، ساندویچ های سرد و گرم دارند .در سالهای اولیه مدرسه ، دانش آموزان تغذیه هایی را که خانواده ها به آنها می دهند را با خود می برند اما در سال های بعد و با رشد دانش آموزان و ورود به مقاطع بالاتر تحصیلی آنها دیگر تمایلی به حمل خوراکی به مدرسه ندارند.
سال‌ هایی که کودک در مدرسه ی ابتدایی می ‌گذراند، از نظر تغذیه دوره مهمی است، زیرا رشد کودک در این سنین ادامه دارد، اگرچه سرعت رشد او کمتر از سال‌ های اول زندگی است، ولی باید توجه داشت که هر مرحله از رشد، وابسته به مرحله قبل بوده و مرحله بعد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.اصولا دانش‌آموزان به 3 وعده غذایی اصلی و 2 میان‌ وعده در طول روز نیاز دارند و باید از تمامی گروه‌های غذایی شامل شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات، سبزیجات، میوه‌جات و گروه نان و غلات مصرف کنند و تعادل و تنوع غذایی در این سنین مهم است.
تغذیه باعث رشد و تکامل بچه ها می شود و همچنین در سلامت آن ها نقش بسیار مهمی دارد. این مسئله در هنگام مدارس ممکن است دچار مشکلاتی شود که باید با دقت حل شوند چرا که در صورت بی توجهی می تواند باعث بروز بیماری های مختلفی در فرزند شما شمود.
وعده ی صبحانه، نقش بسیار موثری در سلامت جسمی و فکری دانش‌آموزان دارد.
ثابت شده است که بچه هایی که صبحانه می‌خورند در مدرسه تمرکز بیشتری دارند و قدرت یادگیری شان بالاتر است. صبحانه نمی‌خورند حافظه کوتاه مدت شان صدمه می‌بیند و تمرکزشان در کلاس کم است. صبحانه باید قندهایی که به صورت فوری جذب می‌شوند مانند آب میوه ها، عسل و مربا و همچنین مواد قندی را که دیرتر جذب می‌شوند مانند نان و کیک صبحانه دارا باشد.
اهمیت صبحانه:
صبحانه یكی از اصلی ترین وعده های غذایی روزانه كودك است. بچه ها یی كه صبحانه نمی خورند دارای ضریب هوشی پایین تر و قدرت یادگیری و یادآوری كمتری هستند.
مصرف صبحانه:
تغذیه سالم کودکان را در دوران مدرسه بهتر است از خانه و با وعده صبحانه آغاز کنید. صبحانه تامین کننده انرژی صبحگاهی برای فرد بوده و با صرف صبحانه می توان به آغاز یک روز پر انرژی امیدوار بود. بررسی ها ارتباط معناداری بین عدم مصرف صبحانه و افت تحصیلی در دانش آموزان گزارش می کنند.
مهمترین دلایلی که موجب عدم مصرف صبحانه می شوند، نداشتن زمان برای صرف صبحانه و یا بی میلی دانش آموز عنوان می شود. بر این اساس توصیه می شود خانواده های گرامی، شام را زودتر صرف کرده و امکان خواب آرام را برای کودک در شب هنگام فراهم کنند تا کودک صبح روز بعد زودتر از خواب بیدار شود و این خواب کافی می تواند همراه با صرف زود هنگام شام، موجب افزایش میل کودک به صرف صبحانه شود.
بهترین مواد غذایی که می تواند در صبحانه همراه با نان صرف شوند، عبارتند از: ترکیبی از پنیر و گردو، کره بادام زمینی و عسل، خامه و عسل و کره و عسل. در صورت تمایل کودک، مصرف آبمیوه های طبیعی و شیر نیز انتخاب های مناسبی برای این وعده می باشند.
والدین چه كمكی می توانند انجام دهند:
«   شام در ساعات ابتدایی شب صرف شود تا كودك در ساعت معین و به موقع بخوابد»  كودكمان را صبح به موقع ( با فاصله زمان مناسب از زمان حركت به مدرسه ) بیدار كرده تا پس از كمی نرمش و ورزش برای صرف صبحانه اشتها پیدا كنند.»
«   فعالیت بدنی درشرایط ناشتا سبب افزایش هورمون رشد در كودكان می شود. پس كمی تحرک به رشد كودكان كمك میكند .»
«  صبحانه را به عنوان یك وعده غذایی مهم تلقی كننند و همگی به دور یك سفره به صرف صبحانه بپردازند تا تشویقی برای كودكان باشند.»  سعی شود نان تازه و یا گرم شده برای صبحانه تهیه شود»  سفره صبحانه را می توان با سبزیجات، خیار و گو.جه فر نگی، دلپذیرتر نمود»

ادامه مطلب

نوشته شده در : جمعه 3 دی 1395  ساعت :9:31 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

تعمیق ونهادینه سازی حجاب

،گوهر اسلام ، سعادت ونجات آدمی است وباورهای دینی، احکام اخلاقی وفقهی درراستای این غایت مهم نازل شده اند.این آموزه های هستمندانه وبایستی از خالق حکیمی تجلی می یابد که به نیازهای روحی وجسمی، مادی ومعنوی ، فردی واجتماعی بشریت ، کاملا آگاه است .احکام الهی مربوط به پوشش زنان نیز با این فلسفه وحکمت مدبرانه صادر گردیده است.

زن با عنصر حجاب اسلامی ، نه تنها به تهذیب ،تزکیه نفس وملکات نفسانی پرداخته وقرب الهی را فراهم می سازد ، بلکه باعث گسترش روزافزون امنیت اجتماعی وایجاد زمینه ای جهت رشد معنوی مردان می گردد؛همچنان که خداوند سبحان ، خطاب به پیامبر اکرم (ص)می فرمایند: "به مردام مومن بگو تا چشمان خود را از نگاه ناروا بپوشانندوفروج واندامشان را محفوظ دارند، که این برپاکیزگی جسم وجان ایشان ،بهتر است"

همچنین می فرمایند:"به زنان ودختران خود وبه زنان مومن بگو که خویشتن را با چادرهای خود بپوشانندکه این کار برای آن است که آنها به عفت شناخته شوند تا از تعرض وجسارت ، آزار نکشند؛ خداوند درحق خلق ،آمرزنده ومهربان است"

همان گونه که ذکر گردید ، حجاب وپوشش اسلامی برای مردان وزنان ، تنها از کارکرد فردی برخوردار نیست وفقط برای سامان دهی خلقیات وملکات نفسانی آدمیان ، موثر نمی باشد،بلکه از کارکرد اجتماعی نیز برخوردار است ؛ غرایز ، التهاب های جسمی ومعاشرت های بی بند وبار را کنترل نموده ، بر تحکیم نظام خانواده می افزاید .حال اگر کسانی با نگرش دینی، اسلامی یا بارویکرد جامعه شناختی وروان شناسی به چنین کارکردها وتاثیرات مطلوب ، به ویژه تامین امنیت اجتماعی پی ببرند، نه تنها هدفمندانه، زندگی می کنند، بلکه برای رفتارها واندیشه هایشان دست به گزینش می زنندتا به اهداف متعالی الهی وانسانی دست یازند.از این رو به مسئله حجاب نیز به عنوان راهبردی کارساز جهت تائید وترویج ارزشهای اجتماعی ، تامین کننده سعادت آدمی ومنشا قرب الهی می نگرند.

بنابراین ، پوشش اسلامی به منزله یک حفاظ ظاهری وباطنی در برابر افراد نامحرم ، قلمداد می شود که مصونیت اخلاقی ، خانوادگی وپیوند عمیق میان حجاب ظاهری وبازداری باطنی واز همه مهم تر امنیت اجتماعی را فراهم می سازد وپیشینه آن به اندازه تاریخ آفرینش انسان است؛ چرا که پوشش ولباس هر بشری ، پرچم کشور وجود اوست .پرچمی که وی بر خانه وجودش نصب کرده است وبا آن اعلام می دارد که از کدام فرهنگ تبعیت می کند.

درسال های اخیر ، روند شبهات درباره حجاب وپوشش اسلامی ، شدت یافته است ومطرح شدن شبهات فراوان درزمینه حجاب برتر به همراه عوامل دیگری مانند ضعف اعتقاد وعدم شناخت کافی از این مساله وضرورت آن موجب تهدید امنیت اجتماعی وافت روند استفاده از مصادیق چنین حجابی درجامعه شده است ، که نتیجه اتخاذ روش تخریبی بعضی مطبوعات ورواج پوشش های نامناسب درمقابل نامحرمان است.

لذا ما به منظور اینکه اسلام ، مشوق حجاب وپوشش کامل برای زنان ودختران دربرابر افراد نامحرم است ، به بیان هدف وفلسفه این مصداق مهم اسلامی ورابطه فراگیر وتنگاتنگ آن با امنیت اجتماعی از جنبه های مختلف می پردازیم.

امید است که مطالب بیان شده دراین زمینه ها برای همه اقشار جامعه اسلامی به ویژه نسل جوان واندیشمند ، مفید باشد وعزمشان را برای عمل وگسترش آن ،به نحو مطلوب واحسن ،جزم نمایند تا امنیت اجتماعی ، تامین شود .ثانیا نماد فرهنگی وملی بشریت ، درخشش روز افزون خود را حفظ نماید.با توجه به آیات قرآن مجید ، به خوبی مشخص ومعین می گردد که هدف از تشریع وجوب حکم حجاب اسلامی دست یابی به تزکیه نفس ،طهارت ، عفت وپاکدامنی جهت استحکام وگسترش امنیت اجتماعی است.

یکی از فلسفه های حقیقی وجوب حجاب ،حفظ آرامش زن ، مصونیت جامعه از فساد وعمق ومعنا بخشیدن به امنیت اجتماعی با توسعه آن می باشد .پوشش دینی پیام عفت ، شخصیت وخداترسی زن مسلمان است ومردان جامعه نه تنها به چنین بانویی چشم طمع نخواهند داشت که او را نیرویی بالفعل در هرچه وسعت بخشیدن امنیت اجتماعی دانسته ونجابتش را می ستایند.

دراین صورت است که زن نه تنها در سنگر حجاب خود ، از تیر نگاه های زهر آلود ، سخنان آزار دهنده وبرخوردهای اراذل جامعه در امان خواهد بود ، بلکه امنیت وآرامش درونی خود واجتماع خویش را برقرار خواهد کرد.

نکته معنوی وعرفانی قابل ذکر دراین باب ، پیام الهی آفریدگار هستی ، خطاب به زنان است : "ای زن ، آگاه باش ، دنیا خراب آبادی است که هر نقطه آن به مین های شیطان ونگاه های آلوده ، ناامن گشته است .اما فرشته های حجاب در محفل انس ویاد خدا در امنیتی بی نظیر به سر می برندکه دیگران از طعم آن بی خبرند"

شب تاریک وبیم موج وگردابی چنین حایل
کجا دانند حال ما سبکباران ساحل ها

پوششی که اسلام آن را به عنوان یک حکم شرعی اعلام کرده است ، یک عمل ظاهری وگسسته از عوامل وپایه ها نیست ، بلکه حجاب ، خیمه عفاف بانوانی است که ان را بر پایه های خود استوار نموده وباعث ترویج ارزش امنیت اجتماعی می گردند وبه تحقق آن درجامه اسلامی ، کمک می نمایند .

ادامه مطلب

نوشته شده در : پنج شنبه 2 دی 1395  ساعت :9:38 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

نقش معلم در شكوفايى خلاقيت

به گزارش کلاس خبر ، خلاقيت و نوآورى محرك اصلى تمدن هاست. تلفن، اتومبيل، هواپيما، راديو، تلويزيون، رايانه، ودیگر ابزار ها ،نقاط عطفى از اختراعات و اكتشافات و نمودى ارزشمند از تفكر و ذهن خلاق بشر است. بنابراين، براى پيشرفت در صنعت، اقتصاد، سياست و همه علوم، نيازمند تفكرى خلاق و نوآور مى باشيم; خلاقيتى كه در ضمير همه ما نهفته و در نحوه زندگى ما تأثير دارد.تحولات سريع عصر كنونى ما، نيازمند حل مسائل و مشكلات به گونه اى خلاق است. هرچند علم و توسعه و پيشرفت نياز اوليه بشر امروزى است، ولى بايد دانست كه علم به خودى خود، ضامن حل بسيارى از مسائل و مشكلات آينده اى كه ما با آن ها مواجه خواهيم شد نيست، تنها نيروى فوق العاده و قدرتمند خلاقيت است كه مى تواند مسائل و مشكلات را به طرز خارق العاده اى از سر راه بشر بردارد.1روان شناسان در تعريف خلاقيت متفق القول نيستند و به خلاقيت از زواياى گوناگونى مى نگرند; در گذشته محور بحث روان شناسان از خلاقيت «شخص خلاق يا فرايند خلاق» بود. امروزه نيز اگرچه بسيارى از انديشمندان به خلاقيت به عنوان يك فرايند مى نگرند، اما تعريف آنان از خلاقيت، مبتنى بر ويژگى «مولد بودن» است.

ویژگى هاى افراد خلاق

روان شناسان ویژگى هاى افراد خلاق را مورد بررسى و مطالعه قرار داده اند. در پژوهش هایى كه توسط استینر (1965) و بارون (1969) و باربارا كلارك(1979) صورت گرفته، صفت هاى ذیل به عنوان ویژگى هاى افراد خلاق، كه عموماً برخوردار از آن هستند، بیان شده است:

ـ داراى گنجایش ذهنى و فكرى زیادى هستند(تیزهوش تر از دیگرانند)

ـ علاقه آن ها به مسائل علمى، هنرى، فرهنگى و اجتماعى بیش تر و دامنه اطلاعات آن ها در این زمینه وسیع تر است.

ـ درباره مسائل انتزاعى، در مقایسه با مسائل عینى و ملموس، بهتر و عمیق تر مى اندیشند.

ـ دوست دارند كه در مباحثه عقیده خود را بیان كنند، ولى اصرارى به تحمیل عقاید خود ندارند.

ـ انعطاف پذیرند و بیانشان داراى طنز است.

ـ علاقه به سؤال و پرسش دارند و بسیار كنجكاوند.

ـ محافظه كار نیستند و بیش تر ریسك پذیرند.

ـ علاقه هاى متنوع و فراوانى دارند و داراى فرآیندهاى غیرمتعارف فكرى هستند.

ـ در فكر و عمل از اصالت و نوآورى بیش ترى برخور دارند.

ـ داراى زندگى تخیلى بوده و درگیرى بیش ترى با رؤیاهاى خیالى دارند.

ـ استقلال طلب بوده و دوست ندارند كه از راه و روش زندگى دیگران پیروى كنند.

ـ اعتماد به نفس خوبى دارند و در مقابل ناكامى ها كم تر دلسرد و مأیوس مى شوند.

ـ از معیارها، رسوم و ارزش هاى اجتماعى، كه به نظرشان قابل قبول نیستند، كم تر پیروى كرده و بیش تر متكى به قضاوت شخصى خود هستند.

ـ در رابطه با دیگران رُك و صریح و درست كارند.

ـ به مسائل فلسفى همچون مذهب، ارزش ها، معنى زندگى و این قبیل امور توجه مى كنند.

ـ بر غرایز خود تسلط بیش ترى داشته، شخصیت رشد یافته ترى دارند و كم تر داراى اختلال روحى و روانى مى شوند.

ـ داراى حافظه اى قوى بوده و به جزئیات مسائل توجه دقیق دارند. توانایى انجام كارهاى پیچیده را نیز دارند.

معلم و شیوه هاى پرورش تفكر اخلاق

تعلیم و تربیت به یك معنا عبارت است از رشد قوّه قضاوت صحیح در افراد. تقلید از دیگران یا پیروى از تمایلات و عادات، سبب ركود فكرى و عجز او در برابر مسائل و مشكلات است. امروزه جامعه نیازمند افرادى است كه فكر و خرد را حاكم بر اعمال و افكار خویش قرار مى دهند و مشكلات را به گونه ابتكارى از سر راه خود برمى دارند. اجمالاً وظایف یك معلم در تحقق این هدف بدین شرح است:

1. دانش آموزان را به داشتن ایده هاى بكر و نو تشویق نماید:

ایده هایى كه كما بیش براى خود آن ها بكر است. ضمن پذیرش ایده هاى بكر، زمینه ابراز آن ها را فراهم كند. مثلاً، مى توان از دانش آموزان خواست كه به جاى ارائه گزارش ساده از یك كتاب، آن را شخصاً ارزیابى كرده و هر نظرى كه درباره آن دارند را بیان كنند و یا این كه فصلى از فصل هاى سال را توصیف كنند. به طور كلى، نقاشى هاى آزاد، مقاله نویسى و نگارش داستان هاى كوتاه، زمینه ایده فرد و تفكر خلاق در دانش آموزان را بهتر فراهم مى كند.

2. مطالب درسى را به صورت مسأله و معما براى شاگردان طرح كند:

مطالعه كتاب و یا گوش دادن به سخنان معلم، از بركردن حقایق علمى و تاریخى رشد قوه ابتكار شاگردان را به دنبال ندارد. معلم به جاى بیان مطالب درسى یا ذكر حقایق. علمى، باید دانش آموزان را به طرح مسائل ترغیب كند.

3. ایجاد فرصت بیان ایده ها توسط دانش آموزان

معلم باید به دانش آموزان اجازه دهد تا مسائل، نظرات و ایده هاى خود را اعلام نمایند و این ایده ها را روى تخته كلاس درس نوشته و پس از طرح مسائل و ایده هاى خود به آنان اجازه دهد كه این مسائل را نقد و بررسى نموده و مورد آزمایش قرار دهند.

 

ادامه مطلب

نوشته شده در : چهارشنبه 1 دی 1395  ساعت :12:50 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

تعداد صفحات : 3   123

درباره ما

بایگانی

آمار بازدیدها

  • کل بازديد : 59362
  • تعداد کل مطالب : 111
  • تعداد کل نظرات : 0
  • تاریخ ایجاد وبلاگ : جمعه 28 آبان 1395 

تماس با ما

پست الکترونيکي :
وب سایت :

خبرنامه