رابیندرانات تاگور
شاعر بنگالی،در مه سال 1861م . در كلكته به دنیا آمد.به خاطر اشعارش در سال 1913 برنده جایزه نوبل شد.بیشترین تاثیر را در معرفی فرهنگ و شعر هند به غرب داشت.
او پسر مهاراجه تاگور است. در سال1890 مجموعه اشعار اجتماعی و سیاسی او منتشر شد.در سال 1891 برای اداره املاك پدر به صیداپور رفت و در كنار روستاییان با فقر زندگی كرد. نوشته های بعدی تاگور همه از این دوران تاثیر گرفته اند.در سال1912 مجموعه داستانهای خود را منتشر كرد.
آثار مهم او عبارتند از :قایق طلایی ،محصول دیر، رویاها و پیشكش.
در فاصله سالهای 1902 تا 1907 همسر و پسر و دخترش را از دست داد.
تاگور كسی است كه به گاندی لقب مهاتما (روح بزرگ) را داده است.او اغلب اوقات برای سخنرانی به كشورهای آمریكا،چین،ژاپن ،مالزی و اندونزی می رفت.كارهایش را غالباً خود به انگلیسی ترجمه میكرد.داستانهای او به اندازه شعرهایش مشهور نیستند.همچنین استعداد زیادی در سرودن تصنیف داشت و صدها شعر را به صورت موسیقی تنظیم كرد.
تاگور در سال 1941 میلادی درگذشت.


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 28 مهر 1388  ساعت 11:39 AM | نظرات (1)

سروده دکتر علي شریعتی برای امام (ره)

فریاد روزگار ماست
روح خدا

در روزگار قحطی هر فریاد
در روزگار قحطی هر جنبش
فریاد روزگار ماست
آری در روزگار مرگ اصالتها
بی تو دگر چه بگویم
چه را بسرایم
ای مطلع تمام سرودها
بی تو فرو نشسته دگر فریاد
تنها شده است هر چه که انسانیت
در پایتخت غارت و خون
جز وحشت و هراس نمی بینم
این درد را با که بگویم
که هر ورق از هر کتاب
ترس را فریاد می کند
حتی پلاس کهنه خیابان هم
تجربه کرده است ترس را
اینک سیاه بینمش
تا بر تو باز شود
که راست می گویم
در هر کرانه این شهر بی طپش
سگهای زنجیری
سگهای دست آموز
در چشمهای بیدار
ترس را نشانده اند آنها
هر روز می درند
هر روز می برند
و پاداش را
از دست گرگ می گیرند
در پایتخت غارت و خون
سگهای زنجیری
آن گرگ پیر را به حراست نشسته اند
بی تو در پایتخت دیو دماوند
سیاوشها و کاووسها در بندند
ای کاش رستم
کاووسها را نمی رهاند
تا اینگونه گشاده دست
در بند بخواهد رستم را
در خون کشد سیاوش را
بی تو من از خمین گذشتم
افسرده بود و سرد
نام تو را زمزمه می کرد روز و شب
فریاد روزگار ماست
روح خدا
بانگ تعهد و رسالت
بانگ خدا و خون
اینک تو ای سلامت پویا
ای کرامت بی مرز
بر این زمین تشنه ببار
آری آری
تا زاید این
سترون فرسوده
گلهای سرخ شهادت را
تا باز در نبض شهر تپد
فریاد آری
تو ای سخاوت بی حد ببار بر جنگل
تا باز این درخت خفته شود بیدار
تا باز آن جوانه کند فریاد



نوشته شده در تاريخ دوشنبه 27 مهر 1388  ساعت 1:25 PM | نظرات (0)

داستانی از انجيل

خدا جدعون رو از میون قوم بنی­اسرائیل انتخاب کرد تا قوم رو رهبری کنه و اونها رو از دست مدیانیان که همیشه قوم بنی­اسرائیل رو استعمار می­کردند و کشت و زرع اونها رو ازشون می­گرفت، نجات بده. هرچند که جدعون برای اینکه مطمئن بشه که خدا در این جنگ کمکش می­کنه خدا رو امتحان کرد. اما آخر وقتی متوجه شد توبه کرد و به امر خدا آماده جنگ شد. و اما ادامه داستان:

 

صبح روز بعد جدعون با همه مردمی که با او بودند رفت و در کنار چشمه حرود اردو زد. اردوگاه مدیانیان در شمال آنها، در دشت کوه موره، برپا بود.

 

خداوند به جدعون فرمود: تعداد افراد شما بسیار زیاد است تا من شما را بر مدیانیان پیروزی بخشم زیرا آن وقت خواهید گفت ما با قدرت و توان خودمان نجات یافتیم. به مردم بگو هر کسی که ترسوست و از جنگ می­ترسد باید از کوه جلعاد به خانه خود بازگردد.

 

بیست و دو هزار نفر از آنجا برگشتند و تنها ده هزار نفرشان باقی ماند.

 

خداوند به جدعون فرمود: هنوز تعداد شما زیاد است. آنها را به لب چشمه ببر و آنجا من به تو نشان می­دهم که چه کسانی بروند و چه کسانی بمانند. 

 

 

 

پس جدعون آنها را به کنار چشمه برد. خداوند به جدعون فرمود: آنها را با توجه به آب خوردنشان به دو دسته تقسیم کن. کسانیکه دهان خود را در آب گذاشتند و مثل سگها آب می­نوشند و آنهایی که زانو زده با دستهای خود آب می­نوشند.

 

کسانیکه با دستهای خود آب نوشیدند، سیصد نفر بودند و بقیه با دهان خود از چشمه آب نوشیدند.

 

خداوند به جدوعون فرمود: با همین سیصد نفر که با دستهای خود از چشمه آب نوشیدند، مدیانیان را مغلوب می­کنم. بقیه را به خانه­هایشان بفرست.

 

جدعون هم بقیه رو روانه کرد و اما ادامه داستان:

 

در همان شب خداوند به جدعون فرمود برو و به اردوی مدیانیان حمله کن و من آنها را به دست تو مغلوب می­کنم. اما اگر می­ترسی که حمله کنی، اول با خادمت به اردوگاه مدیانیان برو و گوش بده آنها چه می­گویند و آنوقت دلیر می­شوی و برای حمله جرآت پیدا می­کنی.

 

جدعون هم به مرز اردوگاه دشمن رفت. سپاه دشمن مانند دسته بزرگی از ملخ در دشت جمع شده بودند و شتران آنان به فراوانی ریگهای ساحل دریا بود.

 

وقتی جدعون به اردوگاه رسید دید یکی از مردان خوابی را برای دوستش تعریف می­کند که در خواب یک نان جو دیدم که در میان چادر اردوگاه افتاد و چادر بر زمین افتاد. دوستش گفت: تعبیر این خواب فقط یک چیز است. اینکه جدعون با شمشیر می­آید و خدا همه ما را به دست او خواهد سپرد.

 

جدعون با شنیدن این حرف سجده کرد. سپس به اردوگاه برگشت و دستور حمله رو صادر کرد و خدا هم بلایی به سر اونها آورد که خودشون به جون هم افتادن و همدیگر رو کشتند.

 

قصه جالبی بود اما من هدف دیگه­ای از این قصه داشتم. عده زیادی برای جنگ در سپاه جدعون بودن. اما خدا از بین اونها فقط سیصد نفر رو انتخاب کرد. نه کسانیکه می­ترسن، نه کسانیکه مثل سگ آب می­خورن(در واقع معنی انسان بودن خودشون رو نفهمیدن). بلکه تنها کسانی رو که که به شایستگی انسان آب خوردن. امروز هم خیلی­ها ادعای با خدا بودن رو دارن و ادعا می­کنن حاضرن در راه خدا حتی جونشون رو هم بدن. اما شایستگش رو ندارن. اما فقط خدا عده کمی از اونها رو انتخاب می­کنه تا ازشون استفاده کنه. کسانیکه از ته دل با خدا باشن و حاضر باشن هر بهایی رو به خاطر خدا بپردازن. پس بیادید تا سعی کنیم همیشه جزو اون عده­ای باشیم که خدا ازشون استفاده می­کنه.



نوشته شده در تاريخ دوشنبه 27 مهر 1388  ساعت 1:21 PM | نظرات (0)

سهراب سپهري

سهراب سپهري  شاعر و نقاش مشهور معاصر در سال 1307 در کاشان ولادت يافت . اورا بايد از نخستين کساني دانست که راه نيما يوشيج را شناخت و به پيروي از او پرداخت . نخستين مجموعه شعر نيمايي سپهري به نام مرگ رنگ در سال 1330 منتشر شد و او با مجموعه شعرهاي زندگي خواب ها و آوار آفتاب و شرق اندوه و حجم سبز شهرت يافت . زبان شعري سهراب در برخي اشعار او ساده و بي آلايش و در برخي ديگر آميخته با مضامين و مفاهيم عرفاني و فلسفي و همراه با نمادهايي است که محصول سفرها و آشنايي او با آيين هاي بودايي – برهمايي – انديشه هاي کريشنامورتی – عارف معروف معاصر هندي – و نيز انديشه عرفاي بزرگ ايراني و اسلامي است . جز اين ، سهراب سپهري با ادبيات اروپايي نيز آشنايي داشت و ترجمه هايي چند نيز از او باقي مانده است .  زندگي سپهري پس از 52 سال در ارديبهشت 1359 با بيماري سرطان به پایان رسيد . آخرين مجموعه اشعار سپهری (ما هيچ ، ما نگاه) همراه با ديگر اشعارش ، در مجموعه اي به نام ( هشت کتاب ) در خرداد 1356 منتشر شد .



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:42 PM | نظرات (0)

محمد رضا رحماني

يکي از موفق ترين و برجسته ترين قصيده سرای معاصر محمد رضا رحماني مشهور به مهر داد اوستا ست . اوستا در سال 1308 شمسي در بروجرد متولد شد و در سال 1370 بر اثر سکته قلبي در گذشت ، او شاعري آشنا به ادبيات کهن ايران و ادبيات جهان بود . از او مي توان به دو اثر تيرانا و پاليزبان اشاره کرد . پس از پيروزي انقلاب اسلامي بخش عمده ي سروده هاي اوستا به ترسيم و توصيف لحظه هاي شکوهمند مجاهدت ها و ايثارگري هاي مردمي و حماسه ي هشت سال دفاع مقدس اختصاص يافت . سبک شعري اوستا  منتسب به سبک خراسانی است و منتقدان او را از پیشاهنگان سبک خراسانی نو می دانند.جز قصیده که شهرت عمده ي اوستا بدان است ، اشعار فراوان در قالب هاي گوناگون از او در دست است که گواه عاطفه ي پويا و ذوق بارور اوست .



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:42 PM | نظرات (0)

سلمان هراتي
سلمان هراتي ( 1365 – 1339 ) از شاعران تواناي پس از انقلاب اسلامي است ، وي در باروري شعر پس از انقلاب سهمي ويژه داشت . روان زبان و بهره گيري و تاثير پذيري از محيط و فضاي معنوي انقلاب و انديشه ي پويا از ويژگي هاي شعر هراتي است . اشعار او در سه مجموعه با نام هاي از آسمان سبز و از اين ستاره تا آن ستاره و دري به خانه خورشيد به چاپ رسيده است


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:41 PM | نظرات (0)

عبدالله مستوفي
عبدالله مستوفي نويسنده کتاب ( شرح زندگاني  من ) در سال 1294 ه . ش (1255 ش ) در محله اي سرچشمه تهران متولد شد و در خانواده اي متدين و برجسته تربيت يافت . او جزء نخستين  فارغ التحصيلان مدرسه سياسي بود که به ابتکار ميرزا حسن خان مشيرالدوله (بعد ها پير نيا ) تاسيس شده بود . مستوفي در آنجا زبان فرانسه را فرا گرفت و با علي اکبر دهخدا آشنا شد . اين ارتباط به رغم پنج سال و نيم دوري از ايران – به سبب کار در سفارت ايران در پترزبورگ روسيه – هم چنان برقرار ماند . گرچه عمده سال هاي زندگي مستوفي با رجال دولتي و در فراز و نشيب امور مملکت و تجربه ي کاري هاي مختلف سپري شد اما او از روزگار جواني به نويسندگي رغبت تمام داشت . برخي آثار علمي وي عبارت اند از : ترجمه ي انقلاب فرانسه کبير – ابطال الباطل – محاکمه انسان و حيوان – چهل ساعت محاکمه  -اما مهم ترين اثر وي که در سه جلد است که در طول پنج سال نگاشته شده است و يکي از زيباترين و مانده گار ترين نمونه هاي حسب حال نويسي در ادب فارسي به شمار مي آيد . اين کتاب تصوير زندگي روزانه مردم در صد سال پيش است که به زبان ساده و روان نگاشته شده است . وسعت دامنه ي اطلاعات و نکته يابي نويسنده و نيز دقت او در مشاهده بر ارزش کارش افزوده است . عبدالله مستوفي در 24 آذر 1329 ه . ش در هفتاد و چهار سالگي در گذشت .

 



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:41 PM | نظرات (0)

دکتر عبد الحسين زرين کوب
دکتر عبد الحسين زرين کوب (تولد 1301 بروجرد ، وفات 1378 ) نويسنده و محقق و نقاد بزرگ عصر ما ، ساليان دراز به تدريس و تربيت دانشجويان اشتغال داشت . زمينه ي اصلي تاليفات و تحقيقات او نقد و ادب و شناساندن فرهنگ و تاريخ اسلامي ايران است . استاد جز زبان فارسي به زبان عربي و چند زبان اروپايي تسلط کامل داشت . نثر دکتر زرين کوب زنده و گيراست و جزء نثرهاي تحقيقي محسوب مي شود . از آثار او مي توان به کتاب هاي با کاروان حله است – شعربن دروغ  شعربی نقاب – فرار از مدرسه – بحر در کوزه – سرني – بامداد اسلام – ارزش ميراث صوفيه ، جستجو در تصوف و پله پله تا ملاقات خدا اشاره کرد


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:40 PM | نظرات (0)

حضرت امام خميني (ره)

حضرت امام خميني (ره) بنيان گذاز جمهوري اسلامي در سال 1279 ه . ش (1320 ه . ق ) در خمين چشم به جهان گشود و در 14 خرداد 1368 به ملکوت اعلا پيوست . از جمله آثار و تاليفات متعدد ايشان مي توان به چهل حديث اشاره کرد .



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:40 PM | نظرات (0)

استاد علامه سيد محمد حسين طباطبايي
استاد علامه سيد محمد حسين طباطبايي در سال 281 ه . ش ولادت يافت و در بيست و چهارم آبان 1360 در قم رحلت فرمود . تفسير ارزشمند الميزان و اصول فلسفه وروش رئاليسم ار آثار اوست . علامه خطي خوش داشت و اشعار عرفاني نيز مي سرود


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:39 PM | نظرات (0)

دکتر غلامحسين يوسفي
دکتر غلامحسين يوسفي ، از برجسته ترين محققان و نويسندگان دانشگاهي بود و سال ها در دانشگاه هاي تهران و مشهد به تدريس اشتغال داشت . وي به سال 1306 هجري شمسي در مشهد ولادت يافت و در آذر ماه 1369 در تهران در گذشت . دکتر يوسفي با شناخت گسترده و عميق  از ادبيات فارسي و تسلط بر زبان عربي ، انگليسي و فرانسه ، آثار ارجمند و گران بهايي از خود با يادگار گذاشت . برخي از کتاب هاي او عبارتند از : ديداري با اهل قلم – برگ هايي در آغوش باد – چشمه ي روشن – تصحيح بوستان و گلستان سعدي – نثر يوسفي روان – زيبا و جذاب است و نقد او دقيق – سنجيده و منصفانه .

 



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:39 PM | نظرات (0)

سيد احمد هاتف اصفهاني
سيد احمد هاتف اصفهاني ( در گذشته به سال 1198 ه . ق ) شاعر دوره ي افشاريان و زنديان است . ديوان او شامل قصايد ، غزليات ، مقطعات و رباعيات است . او اشعاري هم به زبان عربي سروده و در غزل پيرو سعدي و حافظ بوده است . عمده ي شهرت وي  به واسطه ترجیع بند به حقیقت عرفان که رویت جلوه و جمال پروردگار در همه چيز وهمه جا و همه گاه است اشاره مي کند


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:39 PM | نظرات (0)

محمد بهمن بيگي
محمد بهمن بيگي متولد 1299 فارس نويسنده معاصر از عشاير و شيفته ايل قشقايي است او دوره هاي کودکي و نوجواني خود و فراز و فرود تاريخ معاصر ايل قشقايي را در قالب داستاني به نام بخاراي من ، ايل من چاپ 1368 به نگارش در آورده است . نثر اين کتاب روان و طنز آميز است و ما را با فرهنگ اقليمي ايل قشقايي آشنا مي کند


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:38 PM | نظرات (0)

دکتر قيصر امين پور
دکتر قيصر امين پور ، شاعر و نويسنده معاصر با شعر در کوچه آفتاب که در سال 1363 منتشر شد ، توانايي خود را نشان داد و پس از آن با آثاري چون تنفس صبح – و آئينه هاي ناگهان جايگاه خويش را در شعر انقلاب تثبيت کرد . امين پور چندين اثر مانند ظهر روز دهم – مثل چشمه مثل رود – به قول پرستو را نيز براي نوجوانان به چاپ رسانده است انتظار موعود يکي از موضوعات محوري شعر او است .


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:38 PM | نظرات (0)

نصرالله منشي

يکي از ارزشمندترين نثر فارسي کليله و دمنه ابوالمعال نصرالله منشي است . اين اثر مشتمل بر حکمت ها و معارف بشري است که به زبان تمثيل و در قالب داستان بيان مي شود . داستان ها از زبان حيوانات به ويژه دو شغال به نام هاي کليله و دمنه نقل مي گردد . اصل کتاب کليله و دمنه هندي بوده است . ابن مقفع ، ترجمه ي پهلوي اين اثر را به عربي و نصرالله منشي متن عربي آن را به فارسي برگردانده و بر آن نکته هاي فراواني افزوده است . کليله و دمنه کتابي تعليمي و در بردارنده آيات ، روايات ، اشعار فارسي و نکته هاي اخلاقي و اجتماعي بسيار است .



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:37 PM | نظرات (0)

تعداد صفحات :9   1   2   3   4   5   6   7   8   9