عطار نيشابوري

عطار نيشابوري از شاعران و عارفان قرن ششم و خالق آثاري برجسته چون منطق الطير – الهي نامه – مصيبت نامه – مختار نامه ( به شعر ) و تذکره الاوليا (به نثر ) است . منطق الطير  داستان پرندگاني است که به قصد زيارت سيمرغ سرزمين خويش را ترک مي کنند و پس از هفت مرحله دشوار تنها سي مرغ از آنها  به مقصد مي رسند .



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:37 PM | نظرات (0)

پرويز خرسند

پرويز خرسند نويسنده خون خورشيد يکي از جلوه گاه هاي ادبيات پايداري – ادبيات عاشورايي است و کربلا صحنه ي ايستادگي – پاک بازي و دفاع از آرمان هاي مقدس است . اغلب نوشته هاي خرسند درباره عاشورا است . از مهم ترين آثار او مي توان به برزيگران دشت خون – آن جا که حق پيروز است – مرثيه اي ناسروده مانده – اشاره کرد .

 



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:36 PM | نظرات (0)

غلامحسين ساعدي

غلامحسين ساعدي از جمله داستان پردازان و نمايش نامه نويسان معاصر است . او در سال 1314 در تبريز متولد شد و در سال 1364 در فرانسه در گذشت . ساعدي از اواخر دهه سي به طور جدي به نوشتن پرداخت و در طول بيست سال نويسندگي ، طبع خويش را در عرصه هاي گوناگون چون داستان کوتاه – رمان – نمايش نامه – فيلم نامه – پانتوميم آزمود . چوب به دست هاي ورزيل – آي با کلاه – آي بي کلاه و عزاداران بيل از جمله آثار اوست



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:27 PM | نظرات (0)

جلال آل احمد
جلال آل احمد (1348-1302) از پرکارترين نويسندگان معاصر است . از او نزديک به چهل و پنج اثر ادبي – اجتماعي – سياسي – و ترجمه به يادگار مانده است . آثار آل احمد را به چهار دسته ي کلي داستان ها – سفرنامه ها – ترجمه ها – مقالات مي توان تقسيم بندي کرد . از داستان هاي مشهور او – مدير مدرسه – نون و القلم – زن زيادي و پنج داستان است . او در آثار خود فضاي سياسي و اجتماعي ايران – محروميت ها و محدوديت هاي انديشه وران و مسئوليت خطير ارباب قلم را به خوبي و روشني ترسيم مي کند . نثر آل احمد صريح – طنز گونه – کوتاه – نزديک به زبان گفتار و توصيفي است .


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:27 PM | نظرات (0)

جمال الدين عبد الرزاق اصفهاني
 

جمال الدين عبد الرزاق اصفهاني از شاعران اواخر سده ي ششم است . شعر او از حکمت و اخلاق و وعظ بهره ي بسيار دارد . يکي از سروده هاي جمال الدين عبد الرزاقي ، ترکيب بند مشهور وي در ستايش پيامبر بزرگوار اسلام است در اين سروده او با بهره گيري ازآيات و احاديث ، شخصيت پيغمبر اسلام را توصيف کرده است .



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:26 PM | نظرات (0)

مسعود سعد سلمان
مسعود سعد سلمان قصيده سراي توانا (515-440 ق ) بيشتر عمر خود را در سرزمين هند به سر مي برد . ابتدا در دستگاه غزنويان عزت و مقامي يافت . اما به حسادت بد خواهان گرفتار شد و مدت هفت سال در قلعه هاي ( دهک ) و (سو ) و سه سال در قلعه ناي و هشت سال در قلعه مرنج در زندان به سر برد . مسعود در سال هاي اسارت ، شرح بسياري از احوال خويش در زندان سرور که به حبسيه معروف است .


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:26 PM | نظرات (0)

محمدحسن خان منيع الدوله
محمدحسن خان منيع الدوله که بعدها به اعتمادالسلطنه معروف و ملقب شد از مقربان دربار ناصرالدين شاه وزير انطباعات او بود و در سال 1313 فوت کرد . وي داراي تاليفات متعددي است که از جمله آنها مي توان به مراة البلدان – مطلع الشمس – خيرات الحسان – الماثروالاثر و تاريخ منتظم ناصري اشاره کرد . اعتماد السلطنه چون در اندروني شاه راه داشت ، نکات قابل توجهي از زندگي خصوصي و مسائل پشت پرده اي دربار به نگارش در آورده است .

 



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:26 PM | نظرات (0)

دکتر محمد رضا شفيعي کدکني
دکتر محمد رضا شفيعي کدکني ، شاعر ، نويسنده و پژوهشگر معاصر در سال 1318 در کدکن نيشابور به دنيا آمد . از مهم ترين مجموعه هاي شعر او مي توان به شبخواني – از زبان برگ – در کوچه باغ هاي نيشابور – از بودن و سرودن – مثل درخت در شب باران و بوي جوي موليان  اشاره کرد.  صورخيال در شعر فارسي ، موسيقي شعر ، و تصحيح و توضيح اسرار التوحيد و نمونه هايي ار آثار پژوهشي شفيعي کدکني است . سروده هاي او ساده ، روان و به دليل تسلط بر ادبيات گذشته ايران بسيار محکم است .


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:25 PM | نظرات (0)

جلال رفيع
 

جلال رفيع نويسنده و روزنامه نگار با ذوق روزگار ماست ، تاکنون آثاري چند هم چون فرهنگ مهاجم – فرهنگ مولد – در بهشت شداد از او به چاپ رسيده است و مايع حرف شويي يکي از نوشته هاي او است که بز باني طنز آميز به يکي از مسايل فرهنگي جامعه يعني پرگويي پرداخته و آن را يکي از آفت اجتماعي معرفي مي کند .



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:25 PM | نظرات (0)

دکتر محمد علي اسلامي ندوشن
دکتر محمد علي اسلامي ندوشن در سال 1304 شمسي در ندوشن در سال 1304 شمسي در ندوشن نزديک يزد به دنيا آمد . در سالهاي جواني به عنوان شاعر شناخته شد اما به تدريج شعر را رها کرد و به نقد و تحقيق و ترجمه پرداخت نثر دکتر اسلامي زيبا – خوش آهنگ و دلنشين است . از آثار مشهور او جام جهان بين – آواها و ايماها – صفير سيمرغ و روزها را مي توان نام برد


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:24 PM | نظرات (0)

سنايي
سنايي از شاعران بزرگ قرن ششم و صاحب آثاري چون حديقه الحقيقه ، سير العباد الي المعاد و کارنامه بلخ است . سنايي را بايد از تاثير گذارترين شاعران در حوزه هاي مختلف شعر فارسي چون مثنوي ، غزل ، قصيده و قطعه دانست . او قصيده هاي خود را چون مضاميني از زهد و حکمت و اخلاق و عرفان بهره مي گيرد و نخستين کسي است که افکار و اصطلاحات عرفاني را با مضامين عاشقانه درهم آميخته است و مسائل و موضوعات اجتماعي را به طور گسترده در شعر خويش مطرح مي کند

نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:24 PM | نظرات (0)

خواجه شمس الدین محمد
 

خواجه شمس الدین محمد متخلص به حافظ از معروفترین شعرا وغزل سرایان ایران است پدر وی درزمان اتابکان از اصفهان به شیراز رفت وحافظ درحدود سال 726 درشهر شیراز بدنیا آمد.وی درکودکی از داشتن پدر محروم شد وبی سرپرست ماند.وی در شرایط سختی امرار معاش می نمود ودر نهایت فقر تحصیل علم می کرد.دیوان خواجه حافظ شامل مثنوی،قصیده،غزل، قطعه،ترجیع بند،رباعی،ساقی نامه است.



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:22 PM | نظرات (0)

سعدي
 

سعدي ، استاد سخن و يکه تاز عرصه ي نثر مسجع و شعر عاشقانه است . ظرافت بيان ، استواري سخن ، شيوايي و رسايي ، سادگي و لطف کلام و عظمت و اعتدال ار ويژگي هاي شعر و نثر اوست . غزل سعدي شيرين و شنيدني ، صميمي و تاثير گذار است و ساخت و بافتي روان و دل نواز دارد . در آرزوي تو باشم يکي از غزل هاي سعدي است که شاعر ، آرزوي وصل محبوب و دل بريدن از هرچه غير اوست را بيان مي کند . مقصد عارفان و عاشقان حقيقي نه رسيدن به بهشت است نه رهايي از دوزخ که آنان تنها شيفته و دل باخته اويند و بس .



نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:21 PM | نظرات (0)

محمد علي جمال زاده
محمد علي جمال زاده در سال 1274 ش در خانواده اي روحاني در اصفهان به دنيا آمد . در هفده سالگي براي تحصيل به بيروت و سپس به پاريس رهسپار شد . او نخستين داستان هاي کوتاه ايراني را تحت عنوان ( يکي بود يکي نبود ) در سال 1300 منتشر کرد . به اعتبار همين کتاب ، جمالزاده را آغاز گر سبک در نثر معاصر فارسي و پدر داستان نويسي دانسته اند . در اين داستان ها ، گوشه هايي  از زندگي ايرانيان در دوره مشروطه به صورتي انتقادي و با نثري ساده ، طنز آميز و آکنده از ضرب المثل ها و اصطلاحات عاميانه بيان شده است . بعضي ديگر از آثار جمال زاده عبارت اند از : دارالمجانين – سروته يه کرباس – تلخ و شيرين – هفت کشور – شور آباد – راه آب نامه – قصه هاي کوتاه براي بچه هاي ريش دار – قصه ما به سر رسيد .  محمد علي جمال زاده در سال 1376 در ژنو چهره در نقاب خاک کشيد


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:21 PM | نظرات (0)

شهريار
شهريار ( 1367-1285 ) از برجسته ترين شاعران غزل سراي معاصر است . او علاوه بر غزل در سرودن انواع شعر فارسي مهارت داشت . از آثار او مي توان به منظومه ( حيدر بابايه سلام ) ( به زبان ترکي آذربايجاني ) و کليات (در پنج جلد ) اشاره کرد . هماي رحمت يکي از سروده هاي مشهور و شور انگيز شهريار در وصف مولاي متقيان علي (ع) است . او در اين سروده ، با بهره گيري از زبان صميمي و عاطفي و ساده و روان ، باور و ايمان و ارادت خود را نسبت به اهل بيت (ع) آشکار مي سازد .


نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مهر 1388  ساعت 2:20 PM | نظرات (0)

تعداد صفحات :9   1   2   3   4   5   6   7   8   9