فضیلت سلام به امام حسین (علیه السلام)
شخصی خدمت امام صادق (ع) رسید . امام پرسیدند : ای مرد ، چند بار در طول روز به زیارت جدم حسین (ع) می روی ؟ شخص گفت : هیچ . امام پرسید ای مرد : در طول هفته چه طور ؟ شخص گفت : هیچ . امام پرسید : در طول ماه ، سال و یا هرچند سال ، چند بار به زیارت جدم حسین (ع) می روی ؟ شخص گفت : مولای من ، میان من و حسین (ع) فرسخ ها فاصله است ( شرایط اینگونه نیست که من چندبار به زیارت حسین (ع) بروم ) . امام صادق (ع) فرمودند : وای بر تو ! هرموقع که دلت هوای زیارت حسین (ع) کرد به بالای بلندی برو و ندا بده : السلام علیک یا ابا عبدالله .
تصاوير/ گنبد و بارگاه امامين عسكريين(ع)
پس از حمله ددمنشانه گروه تروريستي و تكفيري داعش به شهرهاي شمالي عراق و ويران كردن برخي مناطق و همچنين حملات ناموفق اين گروه ترويستي به سامرا، اين روزها نيروهاي مدافع حريم حرم در اين شهر حضور يافتهاند و به مقابله هرگونه تجاوز پاسخ ميدهند. در حال حاضر اعضاي ستاد بازسازي عتبات عاليات از ايران اسلامي در شهر سامرا حضور دارند و به بازسازي و توسعه حرمين شريفين در سامرا ميپردازند.
مشاهده تصاویر با کلیک بر روی عنوان
ادامه مطلب
در گذر...
چند حدیث از فضائل دیدار از قبر امام حسین(ع)

ﺳﺘﺎﺭﻩ ﺳﺮﺥ ﻣﺤﺸﺮ
ﻗﺎﻝ ﻋﻠﻰ ﺑﻦ ﺍﻟﺤﺴﯿﻦ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ:
ﺗﺰﻫﺮ ﺃﺭﺽ ﮐﺮﺑﻼ ﯾﻮﻡ ﺍﻟﻘﯿﺎﻣﺔ ﮐﺎﻟﮑﻮﮐﺐ ﺍﻟﺪﺭﻯ ﻭﺗﻨﺎﺩﻯ ﺍﻧﺎ ﺍﺭﺽ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﻤﻘﺪﺳﺔ ﺍﻟﻄﯿﺒﺔ ﺍﻟﻤﺒﺎﺭﮐﺔ ﺍﻟﺘﻰ ﺗﻀﻤﻨﺖ ﺳﯿﺪ ﺍﻟﺸﻬﺪﺍﺀ ﻭ ﺳﯿﺪ ﺷﺒﺎﺏ ﺍﻫﻞ ﺍﻟﺠﻨﺔ .
ﺍﻣﺎﻡ ﺳﺠﺎﺩ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ:
ﺯﻣﯿﻦ ﮐﺮﺑﻼ، ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺭﺳﺘﺎﺧﯿﺰ، ﭼﻮﻥ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﻣﺮﻭﺍﺭﯾﺪﻯ ﻣﻰﺩﺭﺧﺸﺪ ﻭ ﻧﺪﺍ ﻣﻰﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﻣﻦ ﺯﻣﯿﻦ ﻣﻘﺪﺱ ﺧﺪﺍﯾﻢ، ﺯﻣﯿﻦ ﭘﺎﮎ ﻭ ﻣﺒﺎﺭﮐﻰ ﮐﻪ ﭘﯿﺸﻮﺍﻯ ﺷﻬﯿﺪﺍﻥ ﻭ ﺳﺎﻻﺭ ﺟﻮﺍﻧﺎﻥ ﺑﻬﺸﺖ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ .
ﺍﺩﺏ ﺍﻟﻄﻒ، ﺝ ۱، ﺹ ۲۳۶،
ﺑﻪ ﻧﻘﻞ ﺍﺯ ﮐﺎﻣﻞ ﺍﻟﺰﯾﺎﺭﺍﺕ، ۲۶۸٫
ﮐﺮﺑﻼ ﻭﺑﯿﺖ ﺍﻟﻤﻘﺪﺱ
ﻗﺎﻝ ﺍﺑﻮﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ :
ﺍﻟﻐﺎﺿﺮﯾﺔ ﻣﻦ ﺗﺮﺑﺔ ﺑﯿﺖ ﺍﻟﻤﻘﺪﺱ .
ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
ﮐﺮﺑﻼ ﺍﺯ ﺧﺎﮎ ﺑﯿﺖ ﺍﻟﻤﻘﺪﺱ ﺍﺳﺖ .
ﮐﺎﻣﻞ ﺍﻟﺰﯾﺎﺭﺍﺕ، ﺹ ۲۶۹، ﺑﺎﺏ ۸۸ ﺡ، . ۷
ﻓﺮﺍﺕ ﻭ ﮐﺮﺑﻼ
ﻗﺎﻝ ﺍﺑﻮ ﻋﺒﺪ ﺍﻟﻠﻪ :
ﺍﻥ ﺃﺭﺽ ﮐﺮﺑﻼ ﻭﻣﺎﺀ ﺍﻟﻔﺮﺍﺕ ﺍﻭﻝ ﺍﺭﺽ ﻭ ﺍﻭﻝ ﻣﺎﺀ ﻗﺪﺱ ﺍﻟﻠﻪ ﺗﺒﺎﺭﮎ ﻭ ﺗﻌﺎﻟﻰ …
ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
ﺳﺮﺯﻣﯿﻦ ﮐﺮﺑﻼ ﻭ ﺁﺏ ﻓﺮﺍﺕ، ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺯﻣﯿﻦ ﻭ ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ ﺁﺑﻰ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺘﻌﺎﻝ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻗﺪﺍﺳﺖ ﻭﺷﺮﺍﻓﺖ ﺑﺨﺸﯿﺪ .
ﺑﺤﺎﺭ ﺍﻻﻧﻮﺍﺭ، ﺝ،۹۸، ﺹ ۱۰۹
ﮐﺎﻣﻞ ﺍﻟﺰﯾﺎﺭﺍﺕ، ﺹ . ۲۶۹
ﻗﺎﻝ ﺍﺑﻮ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ :
ﻟﯿﺲ ﻧﺒﻰ ﻓﻰ ﺍﻟﺴﻤﻮﺍﺕ ﻭ ﺍﻻﺭﺽ ﻭ ﺍﺀﻻ ﯾﺴﺄﻟﻮﻥ ﺍﻟﻠﻪ ﺗﺒﺎﺭﮎ ﻭ ﺗﻌﺎﻟﻰ ﺍﻥ ﯾأﺫﻥ ﻟﻬﻢ ﻓﻰ ﺯﯾﺎﺭﺓ ﺍﻟﺤﺴﯿﻦ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻓﻔﻮﺝ ﯾﻨﺰﻝ ﻭ ﻓﻮﺝ ﯾﻌﺮﺝ .
ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
ﻫﯿﭻ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﻯ ﺩﺭ ﺁﺳﻤﺎﻧﻬﺎ ﻭ ﺯﻣﯿﻦ ﻧﯿﺴﺖ ﻣﮕﺮ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﻣﻰﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺘﻌﺎﻝ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺧﺼﺖ ﺩﻫﺪ ﺗﺎ ﺑﻪ ﺯﯾﺎﺭﺕ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﯿﻦ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻣﺸﺮﻑ ﺷﻮﻧﺪ، ﭼﻨﯿﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺑﻪ ﮐﺮﺑﻼ ﻓﺮﻭﺩ ﺁﯾﻨﺪ ﻭ ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎ ﻋﺮﻭﺝ ﮐﻨﻨﺪ .
ﻣﺴﺘﺪﺭﮎ ﺍﻟﻮﺳﺎﺋﻞ، ﺝ ۱۰، ﺹ ۲۴۴ ﺑﻪ ﻧﻘﻞ ﺍﺯ ﮐﺎﻣﻞ ﺍﻟﺰﯾﺎﺭﺍﺕ
کتاب و کتابخوانی از منظر قرآن
دين مبين اسلام و کلامالله مجيد برای مطالعه و کتابخوانی و کسب علم ارزش و اعتبار خاصی قائل شده است. اهميت کتابخوانی در اسلام بهقدری است که معجزه پيامبر اکرم (ص) از نوع کتاب است و در اين کتاب مقدس هم اولين آياتی که بر پيامبر (ص) نازل شده با امر به خواندن و الفاظ کتاب، قلم، و علم توأم شده است. اهميت کتاب و کتابخوانی و عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه مینويسد، قسم ياد میکند. قرآن کريم در مورد «کتاب» معانی اصطلاحی مختلفی را اطلاق کرده است: الف) کتب شرايع دين، ب) کتبی که اعمال بندگان را ثبت و ضبط میکند، و ج) کتبی که جزئيات نظام هستی و حوادث واقعه را ثبت و ضبط میکند. هم در قرآن و هم در روايات و گفتار بزرگان بر نقش سازنده کتاب و کتابخوانی در رشد و تعالی فکری و اجتماعی انسانها با تأکيد فراوان اشاره شده است. بهطوريکه، در يک تقسيمبندی جالب، جوامع بشری را به دو قسمت جوامع دارای کتاب و جوامع بدون کتاب تقسيم میکند. همچنين، قرآن و روايات، کتاب و کتابخوانی را وسيلهای برای حفظ و سازماندهی و انتقال ذخاير فرهنگی و علمی به نسلهای آينده دانسته بر تأثيرات معنوی و اخروی مطالعه و به ميراث گذاشتن دانش برای آيندگان اشارات فراوان میکند. قرآن کريم، به سبب اينکه برای علم و دانش و کسب علم و تفکر در پديدههای جهان هستی اهميت خاصی قائل شده است، به تبع آن، برای دانشمندان و علمای دين و دانش هم فضيلت و اعتبار خاصی قائل شده و ويژگی مهم علم و دانش را، دوام و ماندگاری منافع آن هم در اين دنيا و هم در آخرت برای افراد دانسته است. به طوريکه، در روايات و احاديث هم عالمان بر عابدان برتری دارند؛ چون منافع عبادت فقط شامل شخص عابد است ولی منافع علم هم شامل عالم و هم شامل ساير افراد می شود. بهطوريکه، در قرآن و اسلام، کتاب و کتابخوانی از جايگاهی بس عظيم برخوردار است. بررسی آماری محتوای کلام الله مجيد نشان داد که واژه کتاب به اشکال مختلف 255 بار، واژه علم 582 بار، واژه قلم 2 بار، و واژه اقرأ 3 بار در قرآن تکرار شده است. در نتيجه مطالعه و کتابخوانی و تحصيل علم و دانش از فرايض بسيار مؤکد در دين مبين اسلام، قرآن کريم و احاديث و گفتار بزرگان دانش است. به همين سبب توجه به بسترسازیهای لازم و ايجاد مراکز کتابخوانی و کتابخانهها و مراکز اطلاعرسانی و ترويج فرهنگ مطالعه از راههای مختلف لازم و ضروری است.