چه کسی اُمُّل است؟

 
حجة الاسلام قرائتی:
گاهي وقتها هم بعضي افراد مثلاً بد حجابي و بي‌حجابي را تمدن مي‌دانند و پوشش را املي فكر مي‌كنند .
 
قرآن مي‌فرمايد كه: «وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّةِ الْأُولى‏» (احزاب/33) «تَبَرُّج» از برج است.
ما به چه برج مي‌گوييم؟ ساختمان‌هايي كه خودش را نشان مي‌دهد.

"تَبَرُّج " يعني خانم از خانه بيرون مي‌آيي خودت را برج نكن. اين كرامت انسان است.

من بارها گفتم. كسي كه خودش را آرايش مي‌كند در خيابان مي‌آورد، يعني مردم حراج شدم.

اسلام مي‌گويد: خانم تو حراج نيستي. هركس مي‌خواهد به تو نگاه كند، بايد خرج تو  را بدهد. يك ميليون، ده ميليون. بايد ميليون‌ها تومان صرف كند، خانه تهيه  كند. آبش، گازش، برقش، تلفنش، زندگي تو را بايد كامل تأمين كند، اگر نوكر  تو شد، حق دارد به تو يك نگاهي بكند. وگرنه به هر جوان هرزه‌اي خودت را  عرضه كني، اين حراج كردن است.
خدا به زنهاي پيغمبر مي‌گويد: «وَ  قَرْنَ في‏ بُيُوتِكُن‏» (احزاب/33) از خانه بيرون نياييد، بعد مي‌گويد: اگر مي‌خواهيد بياييد، بيرون بياييد، چون زن گاهي لازم است از خانه بيرون  بيايد. مشكلي نيست. حضرت زهرا، زنان پيغمبر تا درون جبهه‌ها هم با پيغمبر  مي‌رفتند. بيرون بروند مشكل ندارد. نماز جماعت، حج، زيارت، تحصيل، مداوا،  خدمت به جامعه.
زن مثل مرد مي‌تواند موجود فعالي باشد، اما خودش را برج نكند. چون وقتي برج كردي دل چه كسي راضي مي‌شود؟ «فَيَطْمَعَ الَّذي في‏ قَلْبِهِ مَرَضٌ» (احزاب/32) اين عربي‌هايي كه مي‌خوانم قرآن است. 

«يَطْمَعَ» طمع مي‌كند. يعني دلش هوا مي‌كند. چه كسي؟ «الَّذي في‏ قَلْبِهِ مَرَضٌ» آن كسي كه در قلبش مرض است، يعني بيماردلان‌اند، روحش بيمار است،  يك آدم عياش و هوس باز است، او دنبالت راه مي‌افتد. خودت را برج كردي، خودت را حراج كردي، هرزه‌ها عقب تو راه مي‌افتند. اين كمال است؟

اگر ما يك شيريني را كه يك پارچه‌اي روي آن است برداريم مگس‌ها روي اين  شيريني جمع شوند، اين براي اين شيريني ارزش است؟ يا اين شيريني را آلوده  مي‌كند.

بعد قرآن مي‌گويد: «تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّة» (احزاب/33) خيلي قشنگ است. اين جاهليت مهم است. يعني خانم فكر نكن اين تمدن است. اين جاهليت است. 

اگر برهنگي تمدن بود، همه‌ي حيوان‌ها متمدن بودند. چون حيوان‌ها لباس  ندارند. پيراهن ندارند. اگر لباس نداشتن تمدن است، حيوان‌ها هم متمدن  هستند. 

 
چه کسی اُمُّل است؟
برهنگي تمدن نيست، قرآن مي‌گويد: «تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّة» يعني اگر كسي  خودش را برج كند، اين مرتجع است، اين اُمُّل است. برگشته به زمان جاهليت. زمان جاهليت در مقابل زمان عالميت است. يعني علم در مقابلش زمان جاهليت  است. قبل از اسلام را زمان جاهليت مي‌گويند. بعد از اسلام ديگر زمان جاهليت نيست.

ديگر اگر كسي خانمي نيمه برهنه خودش را عرضه كرد، ين متمدن نيست،  اين به جاهليت برگشته است. برهنگي تمدن نيست. وگرنه حيوان‌ها متمدن‌تر  هستند. برج قرار دادن عالمي نيست، جاهلي است. «وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّةِ الْأُولى‏» (احزاب/33)
منبع: وبلاگ حجاب تاج بندگی

 



[ دوشنبه 26 مرداد 1394  ] [ 6:28 PM ] [ زارع-مرادیان ]

دخترانمان را چطور با حجاب آشنا کنیم؟

یکی از دغدغه های مادران، آشنا کردن دختران با حجاب است، در این یادداشت چند پیشنهاد برای مادران در نظر گرفته شده است که امیدواریم سازنده باشد چرا که به نظر کارشناسان علوم دینی و روانشناسان برای عملی شدن این رفتار الهی می باید قدم های حساب شده برداشت تا شاهد اثرات زیبا و ماندگاری باشیم.
 
 
دخترانمان را چطور با حجاب آشنا کنیم؟
 
1- وجوب حجاب بر اساس نظر مراجع اتمام نه سال قمری است اما این سن برای شروع رعایت حجاب، بسیار دیر است. دختری که تا قبل از این سن آزادانه هر لباسی را می پوشید با رسیدن به این سن قطعا نخواهد توانست حجاب را در معنای مطلوبش رعایت کند پس آشنایی تدریجی با این امرضروری است مثلا در شش سالگی آستین حلقه ای یا دامن کوتاه نپوشد در هفت سالگی با پوششی مانند کلاه یا روسری های کوتاه و فانتزی موهایش پوشانده شود. حجابی که دست و پای او را نگیرد اما او را به پوشش نزدیک کند. مثلا خانواده ها باید به یاد داشته باشند که یکی از اشکالاتی که دختران در هنگام پوشیدن روسری دارند، احساس خفگی زیر گلو است که باید به آرامی وی را عادت داد.
 
عادت دادن کودک به حجاب بسیارمهم است ما نمی توانیم حجاب را به صورت فشرده اعمال کنیم ملایمت و لطافت و عادت دادن او بسیار اهمیت دارد.
 
 
 
2- در این سنین کودکان در برابر حوادث و رفتار دیگران تاثیر پذیرترند، حجاب شرعی مادر، خاله، عمه و خانم های نزدیک به کودک و دوستانی که با آن ها روابط نزدیک داریم می تواند زمینه را برای محجبه بودن دختران فراهم کند.
 
یکی دیگر ازعوامل مخرب در این جا استفاده خانواده از شبکه های ماهواره ای است که به صورت مستقیم بر روح معنوی کودک اثرگذار است و یقینا بر روند مطلوب دینی خانواده موثر خواهد بود.
 
3- بیان محاسن و فواید حجاب و مستور بودن زیبایی ها، رضایت خدا، سلامت فرد و اثرات زیان بار بدحجابی می تواند ما را در حصول نتیجه یاری کند.
 
4- استفاده از آیات معرفی زنان صالح و برتر اسلام و بیان زندگانی ایشان به عنوان الگو
 
 
 
5- همزمان با تکلیف دختران، بلوغ جسمانی هم اتفاق می افتد. این امر او را درگیر ظاهرش خواهد کرد. براین اساس او بیشتر از گذشته به فکر نمایاندن زیبایی ها و پوشاندن بدشکلی های موقتی اش خواهد افتاد. والدین آگاه باید با تهیه لباس های زیبا و شاد و متفاوت با رنگ های متنوع و استفاده ازخلاقیت، میل به آراسته بودن او را درک کنند به طوری که موجبات محدودیت او را فراهم نکنند و آزادی و شور و شوق کودکی او را مد نظر قرار دهند. مثلا از انواع چادرهای رنگی آذین شده با تور و روبان یا مانتو های زیبا با دکمه های رنگارنگ استفاده کنند تا دختر بداند، حجاب زیبایی های او را کم نکرده است.
 
 
می توانید برای انتخاب رنگ لباس و یا چادر، از او نظر خواهی کنید. دختر بچه ها لباس های چین دار و دنباله دار را بسیار دوست دارند. سعی کنید در حجاب و پوشش آنچه را که او دوست دارد انجام دهید و تنها شرط شما، پوشش اسلامی باشد. سلیقه خود را به هیچ عنوان بر فرزندتان تحمیل نکنید.
 
چادرهای آستین دار، کش دار که زیاد بلند نباشند تا جلوی دست و پای فرزندمان را بگیرد و هم چنین استفاده از انواع تل های پوششی رنگی، ساق دست های متنوع گلدار و ساده و رنگی، که طعم خوش انتخاب را به او بدهد، رضایت داشتن حجاب را در بیشتر می کند. هزینه کردن خانواده و اختصاص وقت به این امر خیلی مهم و نتیجه بخش خواهد بود
 
 
 
6- یکی از روش های تشویق، دادن پاداش است به طوری که روانشناسان بر این باورند که تقویت های بیرونی مانند جایزه موجب ایجاد تقویت های درونی مانند میل به داشتن حجاب خواهد شد. بر این اساس برای رعایت حجاب فرزندتان هدیه های هر چند کوچک اما مستمر تهیه کنید.
 
7- هر سال، روزجشن تکلیف کودکتان مراسمی کوچک به پا کنید چون آن روز تولدی دیگر است و به او یادآوری کنید درطول سالی که گذشت در چه زمینه هایی قوت یا ضعف داشته و قرار است چگونه باشد.

 



[ دوشنبه 26 مرداد 1394  ] [ 6:26 PM ] [ زارع-مرادیان ]

حجاب و چگونگی ترویج آن در جامعه

 
حفاظت و مراقبت ازعفت عمومی برعهده زنان و مردان است، مردان باغیرت فردی و اجتماعی و زنان با آزرم و حیا باید عفت عمومی جامعه را پاس دارند.
زن مسلمان با رفتاری متناسب ومتین، زمینه گسترش عفت را فراهم می سازد. اساساً روح پوشش، كنترل رفتار و رعایت وقار و متانت است، چنانچه اگر به پوشش ظاهری بسنده شود و ملكه تقوای رفتاری در زن به وجود نیاید، حجاب همچون كالبد بدون روح خواهد بود كه تأثیر مطلوب رانخواهد گذاشت.
پیامبر اكرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) بهترین زن رااین گونه معرفی نموده است.
«بهترین زنان شما، زنان عفیف و پاكدامن شوهر دوست هستند.»(۱)
اسلام به عنوان كاملترین دین الهی، جز سعادت انسانها هدف دیگری ندارد وسعادت جز در پیروی از دستورات الهی حاصل نمی شود. زن ومرد مسلمان با حفظ حجاب و پوشش مناسب راه تعالی و تكامل را بسیار سریع طی خواهند نمود وبا رعایت سایر دستورات پروردگار به بالاترین مقامات الهی خواهند رسید. بنابراین پوشش و حجاب یك دیدگاه و نظریه نمادین و سمبلیك نیست كه فقط در مقام نظر و تئوری مطرح شود، بلكه یك برنامه و دستورعملی و سازنده است فلسفه حجاب از مسائل مهمی است كه آگاهی از آن می تواند یكی از پایه های تحقق فرهنگ پوشش اسلامی گردد و به آن عمق و معنا بخشد. فلسفه حجاب و پوشش 
به اختصار فلسفه حجاب و پوشش را این گونه می توان خلاصه نمود:
۱- حرمت بخشیدن به زن
زن گوهر گرانبهای الهی است كه باید خود را در صدف حجاب نگهداری كند. زن مسلمان تجسم حرمت و عفت در جامعه است. حفظ پوشش به نوعی احترام گذاشتن به زن و محفوظ نگه داشتن وی از نگاههای شهوانی و حیوانی است. زن اگر موقعیت خود را در نظام آفرینش بیابد، حقیقت و ارزش خود را درك كند، بداند از كجا آمده است، در كجا قرار دارد و به كجا می رود از پوشش دینی به عنوان یك نیاز جدی خود بهره می گیرد و هرگز جامعه را صحنه نمایش تن و تحركات جنسی خود قرار نمی دهد.
۲- امنیت و آرامش برای زن
در سایه رعایت عفاف، زن با شهامت هر چه تمامتر به وظیفه خود مشغول شده و خطری از ناحیه اجتماع متوجه وی نمی شود، پوشش دینی پیام عفت، شخصیت و خداترسی زن مسلمان است و مردان جامعه نه تنها به چنین بانوئی چشم طمع نخواهد داشت كه پاكی و نجابت او را می ستایند. اگر زن از حصار منیع پوشش درآید، در معرض ضربات دیده های آلوده و قلوب منحرف قرار می گیرد و آرامش خود را از دست می دهد.
۳- جواز حضور در اجتماع
اسلام با طرح پوشش زن در حقیقت جواز حضور او را در اجتماع رقم زده است و با دستورات حكیمانه و راهگشایی كه در چگونگی منش و روش او ارائه داده از یك سو این نیروی عظیم را از تباه شدن و در گوشه ای بی هدف و اثر ماندن نجات داده و از سوی دیگر مانع گسترش فساد و ناهنجاریهای ناشی از اختلاط مرد و زن شده است.
۴- استحكام پیوند خانوادگی
شك نیست كه هر چیزی كه موجب تحكیم پیوند خانوادگی و سبب صمیمیت رابطه زوجین گردد، برای كانون خانواده مفید است و در ایجاد آن باید حداكثر كوشش مبذول شود، و بالعكس هر چیزی كه باعث سستی روابط زوجین و دلسردی آنان گردد به حال زندگی خانوادگی زیانمند است و باید با آن مبارزه كرد.
خودنمائی و حضور تحریك آمیز زنان و دختران در صحنه های اجتماعی، نظر هر مرد متأهل و مجردی را به خود جلب می كند. وقتی چشمهای مردی در محیطهای مختلف اجتماعی از دیدن مناظر مسموم توجه به زنان و دختران كامیاب شود، طبعاً میزان علاقه او نسبت به همسرش كاهش می یابد، این كاهش علاقه در بلندمدت استحكام پیوند خانوادگی را به سستی و در نهایت به جدایی مبدل می كند.
۵- مبارزه با نفس
میل به خودنمائی و جلوه گری به مصالحی در سرشت آدمی، نهفته است كه باید در مسیر درست و هدفی والا به كار گرفته شود، پوشش را می توان مهمترین عامل تعدیل میل خودنمائی دانست، حضرت علی(علیه السّلام) در این مورد می فرماید:
زكات الجمال، العفاف(۲)
«زكات زیبائی عفاف است»
زیبایی برای زن، سرمایه است اما باید به جا مصرف شود و زكات جمال زن، حفظ عفاف و پوشش است. جواز كشف حجاب در مقابل محارم از جمله شوهر، این غریزه را جهت می دهد كه خودآرائی زن مختص به شوهر باشد و منع آن در برابر نامحرم، این غریزه را كنترل می سازد وجلو مرزشكنی را می گیرد، تعدیل این غریزه می تواند گامی در جهت مبارزه با سایر خواهشهای نفسانی باشد.
با توجه به موارد اشاره شده در این قسمت به روشهای كاربردی و قابل اجرا در ترویج فرهنگ حجاب در جامعه پرداخته می شود.
روشهای كاربردی در ترویج فرهنگ حجاب در جامعه:
۱- تقویت ایمان و اعتقاد دینی 
در زنان مسلمان باید باور استوار و ایمان عمیق ایجاد شود، زنی كه دل به حق داده و اندیشه به خدا سپرده و فرجام زندگی دنیوی اش را پذیرفته، چطور حاضر می شود خودآرایی و خودنمایی كند و خود را در معرض دیدهای آلوده قرار دهد و زمینه های تلذذ دیگران و فسادآفرینی را بوجود آورد؟
بنابر این اولین گام و حركت اصولی در ترویج فرهنگ حجاب، آشنایی كامل با دین و تقویت اعتقادات اسلامی در بین افراد جامعه، است. اگر ما دین و ایمان را به معنای واقعی آن در بانوان مستحكم نمائیم، دیگر مشكلی تحت عنوان بدحجابی در جامعه اسلامی نخواهیم داشت، برای نمونه توصیه قرآن كریم به بانوان را بخوانیم كه می گوید:
«ای پیامبر! به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنین بگو خود را با «جلباب» بپوشانند.» (۳) و اكثر مفسرین و لغویین جلباب را به معنای چادر و عبا تفسیر و معنا كرده اند.
همچنین خداوند در آیه دیگری از قرآن كریم به زنان صدر اسلام و تمامی زنان آینده این گونه سفارش می كند كه:
«در خانه های خود باشید و همانند دوره جاهلیت پیشین آرایش و خودنمائی نكنید.» (۴)
۲- احیاء فرهنگ اصیل اسلامی 
احیاء ارزشهای اصیل اسلامی و فراخوانی زن مسلمان به تعقل و دریافتن ارزشها و آفریدن روح تعبد و تعهد نسبت به اینها نقش مهمی در ترویج فرهنگ حجاب خواهد داشت. زن مؤمن باید آنچه را اسلام بعنوان ارزش بدان می نگرد، باور داشته باشد و بداند كه شخصیت و عظمت او در گرو روح بلند، اندیشه والا، قلب پاك و جان پیراسته از آلودگی است كه او را به روشی انسانی و منشی اسلامی فرا خواهد خواند و بداند تن آرایه بسته و ظاهر فریبنده، هرگز نمایشگر شخصیت او نیست. در روایتی از پیامبر اكرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) نقل شده است كه فرمودند: «دو گروه از اهل آتشند كه من آنها را ندیدم. گروهی كه تازیانه هائی همانند دم گاو دارند و به انسانها می زنند و زنانی كه در عین پوشیدگی برهنه اند (لباسهای نازك و بدن نما می پوشند)، هوسباز و دلفریبند، موهای آنها همانند كوهان شتر جلوه گر است. اینها وارد بهشت نمی شوند و بوی آن را هم استشمام نمی كنند، اگر چه بوی بهشت از مسیر بسیار دور. استشمام می شود.» (۵)
در كلامی از حضرت مسیح (علیه السّلام) نقل شده است كه ایشان فرمودند: «به حق برای شما می گویم: تن چه سودی دهد در صورتیكه ظاهرش درست باشد و درونش تباه، بدنهای شما چه سودتان دهد كه خوشتان دارد و دلهایتان تباه باشد و سودی نبرید كه پوست خود را پاك نگاه دارید و دلهای شما چركین باشد.» (۶)
همچنین پیامبر اكرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: «زنی كه با موهایش بر جهنم آویزان است، كسی است كه موهای خود را از نامحرم نمی پوشاند.» (۷)
بنابر این احیاء فرهنگ اصیل اسلامی و الهی و گسترش آن در جامعه، قدمی مهم در ترویج فرهنگ حجاب در جامعه خواهد بود.
۳- شناساندن و معرفی الگوهای والا در زمینه حجاب 
الگوها در ساختار روحی و رفتاری انسان نقشی مهم برعهده دارند. امروزه یكی از تاسفهای جدی این است كه زن مسلمان آنچنانكه بایسته و شایسته است با چهره های بلند تاریخ اسلام آشنا نیست، زندگانی زنان نام آوری همچون حضرت مریم (علیه السّلام)، حضرت زهرا (سلام الله علیه) و فرزند برومندش حضرت زینب (سلام الله علیه) و دیگر چهره های والای تاریخ گذشته و معاصر باید برای زن مؤمن نشان داده شود تا بنگرد چه سان با حفظ هویت و شخصیت و وقار و متانت می تواند در جامعه حضور پیدا كرده و ایفای نقش نماید. و باید توجه داشت كه انسان فطرتاً الگوگزین و الگوپذیر است. پیوسته می خواهد ارزشهایی را كه بدان باور دارد در چهره ای مجسم بنگرد و خود را همانند آن الگو بسازد. بنابر این ارائه الگوهایی مناسب قدمی مهم در ترویج فرهنگ حجاب خواهد بود. فاطمه زهرا (سلام الله علیه) كه مظهر عفاف و تقوی و سرمشق و سرور تمامی زنان مسلمان است فرمود: «بهترین زنان، زنی است كه مردی را نبیند و مردی هم او را نبیند.» (۸) حضرت زهرا (سلام الله علیه) هنگامی كه قدم در عرصه اجتماع می گذاشت مقنعه را محكم به سر بسته و خود را درجامه ای فراگیر می پیچید، در جمع زنان بنی هاشم در حالیكه جامه های بلندش قدمها را پوشیده داشت، با ابهت، آزرم و متانت شگرفی قدم بر می داشت و برای همگان راه رفتن او گام زدن رسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلّم) را به یاد می آورد.(۹)
همچنین آن بانوی بزرگوار در وصیت خویش به همسرش می فرماید: «برای من تابوتی تهیه كن كه در موقع حمل جنازه، بدنم پیدا نباشد و طرز ساختمانش چنین و چنان باشد.» (۱۰)
این بانوی اطهر با این همه عظمت و جلالت و حراست از جایگاه بلند عفاف در زندگی، چون وارد قیامت شود، فریادی بر خواهد آمد كه:
«ای مردم چشمهایتان را ببندید تا فاطمه (سلام الله علیه) دختر رسول اكرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) عبور نماید.» (۱۱)
بنابر این دادن الگو به بانوان نسل جدید و تبیین دقیق و واقعی آن الگوها مروج فرهنگ حجاب در جامعه خواهد بود.
۴- كتب درسی 
قدم مؤثر و عملی دیگر در ترویج فرهنگ حجاب، گنجاندن مطالب مهم در زمینه حجاب و پوشش و آموزشهای لازم در این زمینه دركتب درسی دوره های ابتدائی، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاه است درعصر جدید، كتب درسی یكی ازمهمترین ابزار برای معرفی و ترویج فرهنگ حجاب درجامعه است و عدم برنامه ریزی و توجه دقیق به این بخش ممكن است در دراز مدت باعث فراموشی ارزش های والای اسلام در فرهنگ متعالی حجاب گردد.
۵-روزنامه ها و مجلات
ابزار فرهنگی دیگری كه می توانند درخدمت معرفی و ترویج فرهنگ حجاب درجامعه قرار بگیرد، روزنامه ها و مجلات هستند. امروزه تقریباً اكثریت مردم جامعه به نحوی با روزنامه ها و مجلات سروكار دارند و درآینده نقش روزنامه ها و مجلات افزونتر خواهد گردید. بنابر این ما می توانیم با برنامه ریزی درست، منسجم و هدفدار از این رسانه های گروهی برای آموزش مخاطبان خود استفاده نمائیم.
تلویزیون، رادیو، كتب و آثار نوشتاری، برگزاری مسابقات سراسری در زمینه حجاب و پوشش، استفاده از نقاشی، طرح و آثار گرافیكی، از جمله ابزار و عواملی است كه درترویج فرهنگ حجاب مؤثر است.
نقش خانواده ها درگسترش فرهنگ حجاب
روانشناسان ثابت كرده اند كه شخصیت و هویت كودك درمراحل اولیه درخانواده شكل می گیرد، كودك مانند مومی است كه می شود هرگونه به آن حالت داد، بنابراین اگر والدین دوست دارند كه دخترانی با حجاب وپوشش مناسب داشته باشند،باید بذرها و زمینه های آن را دركودكی استحكام بخشند و خود رعایت اصول و قواعد پوشش مناسب را درمحیط خانواده بنمایند، چرا كه الگوی كودك، والدین و اعضای خانواده اند. جداسازی اتاق خواب كودكان، رعایت مرزهای اخلاقی، بهره گیری از پوشش مناسب و اقداماتی از این قبیل می تواند درنهادینه كردن فرهنگ حجاب فوق العاده مؤثر باشد. و ما باید بدانیم كه اگر خانواده در آموزش درست فرهنگ حجاب به فرزندان خود، بكوشند مشكلی تحت عنوان بدحجابی در جامعه نخواهیم داشت. ولی اگر والدین اهمیتی به پوشش مناسب ندهند و خود اصول و قواعد پوشش مناسب را رعایت نكنند، بالطبع فرزندان نیز با الگوبرداری از آنان، نمونه های رفتاری آنها را درخود پیاده می كنند و خود را شبیه والدین درالگوهای رفتاری می نمایند. 

پى نوشت ها:
۱- وسائل الشیعه، ج ۱۴، ص .۱۵
۲- غرر الحكم و دررالكلم، ج ۴، ص .۱۰۵ 
۳- احزاب- آیه .۵۹
۴- احزاب، آیه .۳۳ 
۵- صحیح مسلم، ج ۳، ص ۱۶۸۰
۶- تحف العقول، ص .۵۴۸ 
۷- وسائل الشیعه، ص ۱۴، ص .۱۵۶ 
۸- حلیه الاولیاء، ج ۲، ص .۴۰ 
۹- حجاب از دیدگاه قرآن و سنت، فتحیه فتاحی زاده، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، چاپ دوم ۱۳۷۶، ص .۱۳۲
۱۰- همان مأخذ، ص .۱۳۳
۱۱-بحار الانوار، ج ۴۳، ص .۲۲۱

 



[ دوشنبه 26 مرداد 1394  ] [ 6:25 PM ] [ زارع-مرادیان ]

اعتراض به انسانیت

 
طبیعت

مادرم همیشه می‌گفت: عفاف نعمتی است که در ذات زن است، همان‌طور که شیرینی در ذات شکر است. ولی از این‌که امروز جوانی با نگاه به رفتار و حجاب من گفت: خانم کمی عفیف باشید به خودم لرزیدم، یعنی من به جایی رسیده‌ام که یک مرد به من بگوید: عفیف باش.

علاوه بر اینکه این تذکر را برای خود پله سقوطی می‌دانستم، غرغرکنان و با گفتن چراهای فراوان وارد منزل شدم.

چرا باید چنین سخت زندگی کنم؟ چرا این همه احکام را باید رعایت کنم؟ چرا باید حجاب داشته باشم و رابطه با نامحرم نداشته باشم؟ و چرا چرا چرا...؟

که مادرم از پشت سر گفت: دخترم یکباره بگو به انسان بودن خودت هم اعتراض داری، مگر می‌شود انسان بود و تکلیف نداشته باشی، نمی‌شود آهو بود ولی گوشت‌خوار هم بود، اگر بخواهی گوشت‌خوار باشی باید آهو نباشی. اگر بخواهی انسان باشی باید تکلیف داشته باشی وگرنه خلقت بدون تکلیف یک خلقت بی‌فایده است.

عزیز من، نکند فکر می‌کنی آفریده شده‌ای که چند روزی بخوری، بیاشامی، بعد نابود بشی، آیا خلقت ما که حضرت علی علیه‌السلام در رابطه با آن فرموده‌اند: «آيا گمان مي‌بري تو يك جثه‌ي كوچكي، در حالي كه جهان بزرگ‌تر در تو پيچيده شده است»، تا به این اندازه پست و عبث است؟[1]

--------------------------------------------------

پی‌نوشت:

[1]. ترجمه و تفسير نهج البلاغه، محمد تقي جعفري، ج 5، ص 267.
[2]. آیه مندرج در تصویر:آل عمران،آیه 191

 



[ دوشنبه 26 مرداد 1394  ] [ 6:24 PM ] [ زارع-مرادیان ]

لطفاً کمی غیرت …!؟

لشکر موسی(ع) به فرماندهی یوشع بن نون و کالب بن یوفنا از بیابان تیه بیرون آمده و به سوی شهر بیت المقدس و شام حرکت می کردند، تا آن را فتح کنند و از زیر یوغ حاکمان ستمگر عمالقه خارج سازند. در شهر اما خبرهای دیگری بود، همه دست به دامن بلعم باعورا (عالم معروف بنی اسرائیل ) که مستجاب الدعوه نیز بود، شده بودند و از او خواستند برای نابودی لشکر موسی (ع) نفرین کند…
بعد از التماس فراوان و واسطه قرار دادن همسر بلعم، او را راضی کردند و بلعم برای نفرین موسی (ع) و لشکرش به راه افتاد…
جزییات داستان بماند تا آنجا که بلعم به خواست خدا نتوانست نفرین کند، لجبازی کرد و به میان مردمش رفت و گفت کاری می کنم که از نفرین بدتر باشد. به همه گفت: دختران و زنان خود را آرایش کنید و به میان لشکر موسی بفرستید تا به انحراف و فحشا دچار شوند، بنابرین شکستشان حتمی است…(و ادامه ماجرا…)

در مورد این داستان کمی اگر تعقل کنیم و دوران خود را با دوران این واقعه تاریخی مقایسه کنیم، می بینیم، امروزه گروهی از مردم جامعه هستند که جلوی دستورات و خواست خدا (لشکر حق) موضع گرفته اند و آن را نمی خواهند، و در این راه برای مقابله با اراده حق، دست به دامن شیطان (بلعم باعورا) شده اند که سال ها عبادت خدا کرده بود و حال از روی لجبازی در فساد بندگان خدا تلاش می کند، و این شیطان برای شکستن اراده حق در بندگان او، به گروهی که سر سپرده او شده اند دستور داده است تا زنان و دخترانشان را آرایش کرده به میان اجتماع بفرستند…

می بینید ؟به همین راحتی، هستند کسانی که به خاطر هوای نفس خود و خود‌خواهی هایشان، در مقابل خداوند کریم، از شیطان کمک می گیرند، و حتی کمی هم در قران تعقل و تدبر نمی کنند، که هیچ، روی کار خودشان نیز فکر نمی کنند…

در آیه ۳۸ سوره عنکبوت اشاره شده است به مردمی که :شیطان اعمال زشتشان را در نظرشان زیبا جلوه داده است، و جالبتر اینکه خداوند بزرگ در قرآن به این نکته هم اشاره می کند که: آنها بینا بودند و نسبت به کارشان آگاهی کامل نیز داشتند…

در مسئله حجاب به این نکته اشاره می کنیم که، حتی اگر دین را کناری بگذاریم و بخواهیم سوای دین و دستورات قران و ائمه اطهار (علیهماالسلام)، این موضوع را بررسی کنیم، واقعاً باید ببینیم که چه انگیزه ای باعث می شود انسان به جلف بودن و بد لباس بودن ناموسش رضایت بدهد، درحالی که آنها به خوبی می دانند که، از این بدلباسی و بد حجابی چیزی عایدشان نمی شود، بلکه حقیقت این است که این کاری زشت است حتی از دید عقلی، و به واسطه بی تعقلی این کار زشت جلوی چشم آنها زیبا جلوه کرده است…

انشاالله در نوشتن این متن، به کسی بی احترامی نشده باشد، ولی کاش کسانی که به آزادی هر اندازه بیشتر ناموسشان اعتقاد دارند، کمی هم در این مورد تفکر می کردند، شاید کاری که می کنند اشتباه باشد و آزادی سوای از این ظاهرنمایی باشد !

راستش خیلی آدم باید بی خیال و بی رگ باشد که مردان و پسران بوالهوس جامعه ناموسش را به چشم کالایی برای خرید و کیلویی نگاه کنند و گاهی با رویای او به خواب روند و بیدار شوند و در عالم هپروت با او باشند؛ و او هم ککش نگزد که هیچ، افتخار کند که اُمُل نیست و امروزی فکر می کند…

باید به این فکر کنند که، این عمل، بسیار زشت و قبیح است، و سوای اینکه هیچ سودی ندارد، ضررهای فراوانی نیز متوجه خودشان و ناموسشان است…

متاسفانه این بی غیرتی بعضی از آقایان و بی حیایی بعضی خانم ها موجب شده تا کسی نتواند حتی امر به معروف کند چون با کمال وقاحت آقا می گوید خودم بهش گفتم این طوری بگرده! شما مشکل داری نگاه نکن! و چه بسا مواردی که حتی به جنجال هم کشیده شده!

آقایان لطفا کمی با غیرت باشید ...

خانم ها لطفا کمی حیا کنید…



[ دوشنبه 26 مرداد 1394  ] [ 6:16 PM ] [ زارع-مرادیان ]

تبريک ورود آزادگان به ميهن اسلامی

شب های  بلند دوره  اسارت، غم غربت و چشم انتظاری ، تلخی درد فراق، حسرت دويدن ها وجاماندن ها 
و درنهايت پايمردی بر سر اعتقادات

AWT IMAGE

سال روز آزادی اسرا و بازگشت به دامن پر مهر وطن را بر عموم آزادگان سرافراز ايران   تبريک عرض می نماييم



[ دوشنبه 26 مرداد 1394  ] [ 6:10 PM ] [ زارع-مرادیان ]

می روم تا انتقام سیلی مادر بگیرم...

آپلود عکس

خاک ها را که کنار می زدم…

 

به پارچه ای رسیدم…

 

هنوز نوشته روی آن را می توانستم بخوانم…

 

نوشته بود:

 

"می روم تا انتقام سیلی زهرا بگیرم" 

 

آن وقت من و تو حجابمان را کنار بگذاریم؟!

 

رفتند انتقام بگیرند...ما خنجر از پشت بزنیم؟؟؟هرگز…

 


[ یک شنبه 25 مرداد 1394  ] [ 11:27 PM ] [ زارع-مرادیان ]