گذشت جمعه ولی دعای مانگرفت...

 

گذشت جمعه ولی دعای مانگرفت...

دعای مانه بگو«ادعای»مانگرفت...

اگربه یادتوبودم چرادلم نشکست؟

چراغروب گذشت وصدای مانگرفت..؟



[ شنبه 24 مرداد 1394  ] [ 6:06 PM ] [ زارع-مرادیان ]

اسطوره علم و عفاف / دومین شهید زن ولایت از خاندان رسالت

 

نتیجه تصویری برای حضرت معصومه

آن قبر که در بقیع شد گم                پیدا شده در مدینه قم

نامش فاطمه و مشهورترین لقبی که از ایشان در تاریخ اسلام و جهان دیده می‌شود معصومه(ْس) است، پدر گرامی شان امام موسی کاظم(ع) بود،همان امام شریفی که هیچ گاه بر مردم غضب نکرد و کسی را از خود نرنجاند، حضرت فاطمه معصومه(س)در روز اول ذيقعده سال ١٧٣ ه.ق در مدينه منوره و از   بطن مادری دانا و حکیم به نام حضرت نجمه خاتون (س) پا به هستی نهاد.

ایشان با وجود عمر کوتاه رنج‎های بسیاری را متحمل شدند ؛ از نمونه بارز آن‎ها می‎توان به شهادت پدربزرگوارشان در زندان هارون، در شهر بغداد اشاره کرد، پس از این حادثه ناگوار سرپرستی این بانوی بزرگوار را برادرشان،امام رضا(ع) به عهده گرفتند که دیری هم نپایید،با انتخاب اجباری امام رضا (ع) به عنوان ولیعهد از سوی مأمون،حضرت به دیار توس سفر کرده و این بانوی کریمه هم درمدینه تنها ماند.
يك سال بعد از هجرت برادر،حضرت معصومه (س) به شوق ديدار ایشان و برای اداي رسالت زينبي ، به همراه عده اى از برادران و برادرزادگان به سوی خراسان حركت كرد که در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع ‎شد.
كاروان حضرت به شهر ساوه رسيد و عده‌ اى از مخالفان اهل بيت(ع) كه از پشتيبانى مأموران حكومت برخوردار بودند،سر راه را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتيجه تقريباً همه مردان كاروان به شهادت رسيدند، حتى بنابر نقلى حضرت(س) معصومه را نيز مسموم كردند.
با این اتفاق بسیار ناگوار، نفسی برای رفتن حضرت معصومه(س) به خراسان نمانده بود از این رو قصدعزیمت به شهر مقدس قم را کردند به سبب این که از پدربزرگوارشان شنیده بودند شهر قم مركز شيعيان ما است.
با گذشت 17 روز از مسموم شدن حضرت معصمومه(س) توسط دشمنان، ایشان در شهر قم دعوت حق را لبیک گفتند و به سوی آسمان ها شتافتند و درشهر عاشقان ولایت یعنی قم به خاک سپرده شدند.


تلاش زنان در جهت ترویج آموزه های دینی در کشور:
با نگرشی واقع بینانه می توان فهمید که حضرت فاطمه معصومه(س) پاسداری از ولایت را نخستین اولویت زندگی مبارک خویش قرار داده بودند، به همین خاطر برای دفاع از دین اسلام و ولایت پا به میدان سختی‎ها نهادند و سرانجام در این راه پر فیض هم به شهادت رسیدند.
بیان این نکته ضروری است که باید زنان مسلمان امروزی با الگوگیری از حیات حضرت فاطمه معصومه(س)، در هر گوشه و کناری که هستند پیام دین و قرآن را درباره رعایت عفاف و حجاب هرگز فراموش نکنند و این را بدانند که مدیریت زندگی و تصاحب پست های گوناگون جامعه نباید پوشش دینی را از آن ها بگیرند و سستی در این امر را ایجاد کند.
 به جرأت می توان گفت : برای یک زن بهترین جهاد در راه اسلام، تربیت فرزندان صالح است و یک بانوی مسلمان باید نقش اساسی خود را که خانه‌داری، همسرداری و تربیت فرزندان نیکو است به درستی ایفا کرده تا جامعه‌ای سالم و عاری از ناهنجاری‌های اجتماعی داشته باشیم و با توجه به سیره شخصیتی حضرت معصومه(س) زنان امروزی این را باید سرلوحه کار خود قرار دهند که حجاب را نمی توان محدودیت در کارها دانست بلکه این امر مهم و پر فضیلت را نوعی مصونیت بدانند تا بسیاری از مشکلات جوامع اسلامی حل و فصل شود.
نکته مهمی در این جا مطرح می شود؛ راهی که یک انسان و به ویژه یک شیعه، باید در راستای آن حرکت کند این است که در هر زمانی به وظیفه دینی خود به نحو احسن اهمیت دهد، از این رو حضرت معصومه (س)را می توان نمونه یک انسان کامل دانست که با وجود همه مصائبی که پیش روی ایشان قرار گرفت توانستند در این طوفان پرحجم بلاها سکاندار کشتی نوح باشند و انسان های دین دار را به مقصد امن الهی برسانند، امروز هم زنان باید به میدان بلاها و طوفان های شنی که  تشخیص حق را از باطل دشوار می سازد؛ وارد شوند و از حریم تشیع در جهان دفاع کنند که این مهم ترین پیام از سوی حضرت فاطمه معصومه(س) به زنان است.
در پایان گفتن این نکته ضروری است؛ انسان هنگامی می تواند تعالیم اهل بیت(ع) را به مردم ارائه کند که خود به آن موضوع احاطه ویژه ای داشته باشد و آن را در مرحله عمل به اثبات رسانیده باشد از این رو تا زمانی که معرفت یک فرد در حق اهل بیت(ع) دچار سیر افزایشی نباشد به هیچ وجه نخواهد توانست آن را در جامعه رواج دهد، زنان هم برای دفاع از ولی فقیه در کشور اسلامی باید دینداری خود را در مراحل مختلف به معرض نمایش بگذارند و در ترویج و فرهنگ سازی این گونه امور در بین اقشار مختلف جامعه تلاش بسیاری کنند تا فرهنگ دینی و آموزه های آن در کشور ثبات پیداکند.

منبع: http://www.tanineyas.ir/?q=node/18641



[ شنبه 24 مرداد 1394  ] [ 5:56 PM ] [ زارع-مرادیان ]

الفباى فرهنگ بانو

 

نتیجه تصویری برای حضرت معصومه

بانوى کرامت ، تو آيت بزرگ خدايى که عارفان سترگ و عرشيان خاک نشين بر سنگ آستانه ات بوسه مى زنند .
مراجع عظام از مرقد مقدست نور و نيرو مى گيرند .
غرورها همه در آستان قدسى ات غروب مى کند ، شاهان ، سر تسليم بر آستانه ات نهاده اند ،و دهها شاهزاده و وکيل و وزير ، به غلامى و چاکرى اين بارگاه بهشتى مى بالند .
عالمان ، مفسران ، محدثان ، خطيبان ، محققان و نويسندگان ، صالحان ،صديقان و شهيدان هزاران ، هزاران ، در باغ بابلان تو نغمه سرايى دارند .
سلام اى کوثرستان سخاوت که از دست تو مى بارد کرامت
الفباى فرهنگ معصومه (ع) را به خاک پاى تو تقديم مى دارم و اين ستايشنامه را شايسته ايوان بلند آينه ات نمى دانم .
- آ -
آدم در بامداد ميلادت به خويش مى بالد و آسمان را آذين مى بندد .
آواى زيباى -آزادي- از آستان بلندت به گوش مى رسد ؛ -آزادي- در زيارت تو به -استقلال- مى رسد . -پيروزي-چشم اميد به آسمان کرامت تو دوخته است . آفتاب آئينه دار طلعت توست . آرزوى زائرانت زيارت مهدى (عج) است . تو آب حيات تشنگان آئين خدايى و عالمه آل محمد (ص) .


ادامه مطلب
[ شنبه 24 مرداد 1394  ] [ 5:52 PM ] [ زارع-مرادیان ]

کرامت دختران در فرهنگ اسلامی - ایرانی

 

حضرت معصومه

اول ذیقعده روز میلاد با سعادت بانوی با کرامت اهل بیت، حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت است؛ دهه پر برکتی که آغازش میلاد مبارک دختر گرامی هفتمین امام شیعیان و پایانش میلاد مسعود خورشید تابناک ایران زمین، سلطان قلب‏های عاشقان اهل‏بیت عصمت و طهارت حضرت علی‌‏بن موسی‏‌الرضا پسر حضرت امام کاظم(ع) گره خورده است. روز میلاد حضرت معصومه (س) اما یک مناسبت دیگر را هم در دل خود جای داده است و روز میلاد دختر پاکدامن امام هفتم، بهترین بهانه است تا روز ملی دختران نام گیرد؛ دختران پاک‏‌نهادی که در فرهنگ و سبک زندگی ایرانی- اسلامی جایگاهی ویژه دارند و بی‌‏تردید همین رتبه و تراز بالا سبب شده تا در برنامه‌‏ریزی‏‌های‏ غرب برای سقوط و انحطاط جوامع اسلامی، دختران به‌‏عنوان مادران آینده و کسانی‌‏که قرار است از دامنشان مرد به معراج برسد، مورد هجمه‏‌های فرهنگی قرار می‏‌گیرند.


ادامه مطلب
[ شنبه 24 مرداد 1394  ] [ 5:46 PM ] [ زارع-مرادیان ]

ذره ای از مهتاب

 

نتیجه تصویری برای حضرت معصومه

 

دختر جسمی و روحی امامان

 

در زیارت نامه ای که از حضرت رضا علیه السلام در شأن حضرت معصومه علیهاالسلام نقل شده، از آن حضرت به نام دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله ، دختر حضرت فاطمه علیهاالسلام و خدیجه کبری علیهاالسلام ، دختر امیرمؤمنان علی علیه السلام و امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام ، دختر ولی خدا(امام کاظم علیه السلام )، خواهر ولی خدا (حضرت رضا علیه السلام )، عمه ولی خدا (امام جواد علیه السلام ) یاد شده است. این سخنان، افزون بر این که از شرافت خانوادگی آن بانو خبر می دهد، بیانگر آن است که حضرت معصومه علیهاالسلام ، از نظر معنوی و مقامات عالی ملکوتی، به راستی فرزند روح و جسم پیامبر صلی الله علیه و آله و حضرت زهرا علیهاالسلام و خدیجه کبری علیهاالسلام و امیرمؤمنان و دیگر امامان معصوم علیهم السلام است.

فاطمه معصومه

دختر بزرگوار امام موسی بن جعفر علیه السلام ، همنام حضرت زهراست و فاطمه نامیده شده است. 

حضرت معصومه علیهاالسلام نیز چون فاطمه زهرا علیهاالسلام دارای مقام شفاعت است و احتمالاً نامیده شدن وی به فاطمه، بی ارتباط با این مقام نیست. به واسطه این بانوی گرامی، بسیاری از شیعیان داخل بهشت می شوند.

امام صادق علیه السلام در این باره می فرماید: «آگاه باشید بهشت هشت در دارد که سه تا از آن ها به سوی قم باز می شود. در آنجا بانویی دفن خواهد شد که از فرزندان من، و نامش فاطمه دختر موسی علیه السلام است. به شفاعت او همه شیعیان داخل بهشت می شوند».

حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام ، هموراه غرق در عبادت بود. ایشان از آلودگی به گناهان و زشتی ها پیراسته بود، عصمت مادرش زهرا علیهاالسلام در او تجلی یافته بود. براساس پاره ای از روایات، لقب معصومه از سوی امام رضا علیه السلام به این بانو داده شد. 

 

 

لقب های حضرت معصومه علیهاالسلام

برای حضرت معصومه علیهاالسلام سه زیارت نامه ذکر شد که فقط یکی از آنها مشهور است. اسامی و لقب هایی که برای حضرت معصومه علیهاالسلام در دو زیارتنامه غیر مشهور آمده، این چنین است: 

طاهره (پاکیزه)، حمیده(ستوده)، بِرّه (نیکوکار) رشیده (رشدیافته)، تقیه (پرهیزکار)، رضیه (خشنود از خدا)، مرضیه (مورد رضایت خدا)، سیده صدیقه (بانوی بسیار راستگو) و سیده رضیه مرضیه (بانوی خشنود از خدا و مورد رضای او).



[ شنبه 24 مرداد 1394  ] [ 11:58 AM ] [ زارع-مرادیان ]