الگوپذیری دختران از شخصیت آسمانی حضرت فاطمه معصومه
به یقین می توان گفت درک ابعاد وجودی حضرت معصومه(سلام الله) و رسیدن به جایگاه معنوی آن حضرت، ضرورت تعیین راهکارهایی برای پیاده کردن آن در جامعه را مشخص می سازد تا بانوان و به ویژه دختران ما، با الگوبرداری از آن کریمه اهل بیت مظهر عفاف، تقوا و حیا باشند.
از این رو، نامگذاری روز ملی دختران در زادروز آن حضرت، حرکتی نمادین برای گوشزد کردن شخصیت حضرت معصومه(سلام الله) و ترویج ابعاد وجودی این دختر اهل بیت(علیه السلام) در میان دختران مسلمان و در نهایت الگوسازی از شخصیت آن حضرت برای دختران امروز است.
پناهگاه شیعیان
دختری که در خاندان پیامبر، لقب کریمه اهل بیت(ع) را به خود اختصاص داد، نگین شهر قم شده است.
کرامات حضرت معصومه(سلام الله) چنان است که بر آن تأکید بی شمار شده است؛ به ویژه که امام رضا (ع) و امام جعفرصادق (ع)، زیارت کنندگان آن حضرت را وعده بهشت داده اند. حضرت معصومه(س) از بانوان فاضله اهل بیت(ع) است که زندگی دشواری را در دوران هارون و مأمون سپری کردند.حضرت فاطمه معصومه(سلام الله) از علم وافری برخوردار بودند و در جهت هدایت مردم به ویژه افراد خانواده و آشنایان از مسیر انحرافی دشمن تلاش بسیاری می کردند. ایشان از هر فرصتی برای نقل احادیث و پاسخ به سؤالها استفاده می کردند. در آن دوران، مجازات حکومت برای نقل یک حدیث، هزار ضربه شلاق بود و زن و مرد هم نداشت.در طول قرنها نیز، حرم مطهر ایشان پناهگاه همه شیعیان بوده است.
خاک سرد نخلستان های شبه جزیره عرب در دوران جاهلیت هیچ گاه فراموش نمی کند، صدای ضجه های دخترانی را که روزگاری وجودشان ننگی بود بر پیشانی مردانی که حق زندگانی را نه به خواست خدا که به کلفتی بازو و نعره می دانستند. نور اسلام که تابید زن جایگاه والا و انسانی خود را بازیافت و اسلام الگوها و اسوه های بزرگی چون حضرت فاطمه (س)، حضرت زینب (س) و حضرت معصومه(س) را برای راهنمایی بشر، به زمینیان تقدیم کرد.در قرن بیست و یکم میلادی، تن تاریخ می لرزد از ترس تکرار تاریخ. روزگار جاهلیت جسم دختران زنده به گور می شد و اکنون هراس از زنده به گور شدن روح آنان، می رود.خداوند، اول ذیقعده سال ۱۷۳ ه.ق نشانه ای فرستاد تا انسانیت از یادمان نرود.