سفارش بزرگان درباره نماز
سفارش بزرگان درباره نماز
یکیاز طلاب محترم نقل میکند حضور حضرت آیه الله بهجت رسیدم و گفتم : آقا عمرمان گذشت و هنوز لذتی از عبادت و به خصوص نمازمان احساس نکردهایم به نظرشما چه باید کرد؟ آقا فرمودند : این دردی است که همه گرفتاریم گفتم به هر حال مراتب دارد و مسأله نسبی است بعضی مثل شما مراتب عالی دارد و ما ها هیچی نداریم باید چه کنیم؟
فرمودند: شاید من مرتبه شما را تمنا کنم!! خلاصه بعد از اصرار زیاد فرمود این احساس لذت در نماز یک سری مقدمات خارج از نماز دارد و یک سری مقدما ت در خود نماز آنچه که قبل از نمار بایستی مورد ملاحظه قرار بگیرد و عمل شود این است که انسان گناه نکند قلب را سیاه نکند دل را تیره نکند, معصیت روح را مکدر میکندنورانیت دل را میبرد و اما هنگام نماز انسان بایستی زنجیر و سیمی دور خودش بکشد تا غیر از خدا داخل نشود بایستی فکرش را از غیر خدا منصرف کندتوجهش به غیر خدا مشغول نشود , البته اگر غیر اختیاری توجهاش بجائی رفت که هیچ اما به محض التفات پیدا کردن باید قلبش را از غیر خدا منصرف کند. ( 1)
از محضر شان سؤال شد اینجانب تصمیم دارم که بهخداوند قرب پیدا کنم و سیر وسلوک داشته باشم آن چیست؟ جواب فرمودند: چنانچه صادق باشد ترک معصیت کافی و وافی است برای تمام عمر , اگر چه هزار سال باشد (2)
یکی از شخصیتهای ارزنده انقلاب از حضرت آیه بهجت «رحمتاللهعلیه» درخواست دستوری فرمودند: آقا که همیشه مشغول ذکر هستند سر بلند کرده و فرمودند: تا میتوانید گناه نکنید سپس سربزیر انداخته و مشغول ذکر شدند بعد از چند لحظه سر بلند کرده و فرمودند: اگر احیاناً گناهی مرتکب شدید سعی کنید گناهی که در آن حقالناس است نباشد, باز سر را به زیر انداخته مشغول ذکر و دعا و برای مرتبه سوم فرمودند: اگر گناه مرتکب شدید که در آن حقالناس است سعی کنید در همین دنیا آنرا تسویه کنید برای آخرت نگذارید که آنجا مشکل است.
پی نوشت ها:
1- توضیح المسائل
2- کتاب داستانها و حکایتهای نماز , نوشته محمد یاری
ادامه مطلب
نماز در نظر على (ع )
نماز در نظر على (ع )
به طورى که دیدیم على علیه السلام نخستین پیشواى معصوم و امام بر حق ما و نماینده خدا و جانشین بلا فصل حضرت ختمى مرتبت (ص) اولین نمازگزار اسلام است، آنهم شش سال قبل از بلوغ از این رو مى باید چنین انسان بى نظیرى، رابطه خاصى با نماز بزرگترین فریضه الهى، داشته باشد. على که در قبله مسلمین متولد شده، و در نه سالگى و به عنوان اولین پیرو اسلام و براى نخستین بار در پشت سر پیغمبر خاتم نماز گزارده، به طور قطع بیش از هر مسلمان دیگرى، قدر نماز، نخستین فریضه الهى، را مى داند و به آن اهمیت مى دهد.به طورى که نوشته اند، حال على علیه السلام به هنگام نماز چنان بود که در یکى از جنگهاى تیرى به پاى آن حضرت اصابت کرد و هر چه کردند نتوانستند آن را در آورند. چون خبر به پیغمبر دادند فرمود بگذارید على مشغول نماز شودسپس تیر را از پاى او در آورید زیرا على (ع) در آن هنگام، چنان محو تماشاىجمال حق است که کاملا از خود بى خود مى شود. چنین کردند و تیر را از پاى على (ع) در آوردند و او متوجه نشد، و زمانى به خود آمد که از نماز فراغت یافته بود، و آن گاه در خود احساس درد کرد.همچنین در یکى از شبهاى مخوف جنگصفین «لیلة الهریز» که آتش جنگ برافروخته شده بود و از هر سو مانند باران تیر مى بارید، دیدند که على علیه السلام رو به قبله ایستاد و مشغول نماز شد. پس از نماز، پرسیدند یا امیر المؤمنین این چه وقت نماز خواندن بود و على (ع) فرمود: اصلا این جنگ براى چیست جز این است که مى خواهیم ظلم و فسادرا ریشه کن کنیم تا نماز و احکام الهى چنانکه باید، اقامه گردد
منبع:مرکز جهانی اطلاع رسانی آل البیت
ادامه مطلب
چرا او امروز در جماعت شرکت نکرده ؟!
چرا او امروز در جماعت شرکت نکرده ؟!
روزی رسول اکرم صلی الله علیه و آله نمازصبح را با جماعت خواندند و دیدند علی علیه السلام به مسجد نیامده است به سراغش رفتند در خانه علی علیه السلام را زده و پرسیدند چرا او امروز در جماعت شرکت نکرده ؟!
فاطمه علیها سلام گفت : علی دیشب تا صبح مناجات داشت ولی صبح خستگی او طاقت فرسا بود نمازش را در منزل خواند .
حضرت فرمود : به او بگوئید شبها به جای مناجات طولانی کمی بخوابد ولی نماز جماعت صبح را از دست ندهد ، خوابی که مقدمه جماعت باشد بهتر از مناجاتی است که حال جماعت را از بین ببرد.
ادامه مطلب
این حرف ها را بپذیر و انکار نکن
این حرف ها را بپذیر و انکار نکن
میرزاجواد آقا ملکى در کتاب اسرارالصلوة خود مى نویسد:(1) این حرف ها را بپذیر وانکار نکن . خدا را شاهد مى گیرم که من از متهجدین و شب زنده داران کسى رامى شناسم که به هنگام سحر صداى فرشته اى که او را بیدار مى کند مى شنود بالفظ ((آقا)) به او خطاب مى کند و آن شخص با این سخن بیدار مى شود و به نماز شب مى ایستد.(2)یکى از کسانى که مرحوم ملکى را زبارت کرده و از او بهره برده مى گوید: حاج میرزا جواد آقا روزى پس از پایان درس عازم حجره یکى از طلبه ها که در مدرسه دارالشفا بود شد و من در خدمتش بودم به حجره آن طلبه وارد شد و پس از بجاى آوردن مراسم احترام و اندکى جلوس برخاست و حجره را ترک کرد و هدف از این دیدار را پرسیدم در پاسخ فرمودند:شب گذشته هنگام سحر فیوضاتى بر من افاضه شد که فهمیدم از ناحیه خودم نیست و چون توجهکردم دیدم این آقاى طلبه به تهجد برخاسته و در نماز شبش به من دعا مى کند واین فیوضات اثر دعاى اوست این بود که به خاطر سپاسگزارى از عنایتش به دیدارش رفتم .(3)
منبع: کتاب اسرارالصلوة میرزا جواد آقا ملکى
پی نوشت ها:
1- سیماى فرزانگان ص 60
2- کتاب سیماى فرزانگان ص 64 - 67. صاحب کتاب احتمال مى دهد این شخص خودش باشد که از بیم توهم خودستایى با این عبارت بیان مى کند.
3- کتاب سیماى فرزانگان ص 64 - 67. صاحب کتاب احتمال مى دهد این شخص خودش باشد که از بیم توهم خودستایى با این عبارت بیان مى کند.
ادامه مطلب