کدام نماز را طولانی بخوانیم
کدام نماز را طولانی بخوانیم
قَالَ الرضا ع فَإِنْ أَنْتَ تَؤُمُّ النَّاسَ فَلَا تُطَوِّلْ فِی صَلَاتِکَ وَ خَفِّفْ فَإِذَا کُنْتَ وَحْدَکَ فَثَقِّلْ مَاشِئْتَ فَإِنَّهَا عِبَادَةٌ .
امام رضا علیه السلام فرمودند : هرگاه امام جماعت افرادی را به عهده داشتی ، نماز را سبکتر بخوان، ولی هرگاه نماز را به تنهایی (فرادا) می خوانی آن را طولانی بخوان زیرا نماز عبادت است .
بحار جلد85 ص104
ادامه مطلب
نماز را به جماعت و در مسجد بخوانید
نماز را به جماعت و در مسجد بخوانید
نشانهی دیگر [حقگزاری نماز]، آبادی مساجد و افزایش نمازهای جماعت است،و این به معنای بروز برکات نماز در سطح همکاری و همدلی اجتماعی است. بیشک این فریضه نیز با همهی اتکالش به عامل درونی یعنی توجه و ذکر و حضور، همچون دیگر واجبات دینی، ناظر به همهی عرصهی زندگی انسان است و نه به بخشی از آن یعنی زندگی فردی و شخصی هر کس. و آنجا که پای فعالیّت و نشاط دستجمعی افراد جامعه به میان میآید، نماز همچون گرمترین و پرشورترین عبادتدست جمعی، نقش بزرگی را بر عهده میگیرد. مظهر این خصوصیت، همین نمازهای جماعت پنجگانه و نماز جمعه و نمازهای عید است. ۱۳۷۳/۰۶/۱۰
کیفیت یافتن نماز بدین معنی است که نماز، با حال و حضور ادا شود؛ نمازگزار به نماز با چشمِ «میعاد ملاقات با خدا» بنگرد و در آن، با خدای خود سخن بگوید و خود رادر حضور او ببیند؛ نماز را تا میتواند در مسجد و تا میتواند به جماعت بگزارد. ۱۳۹۲/۰۶/۱۳
ادامه مطلب
نماز خیلی مهم است
نماز خیلی مهم است
نماز خیلی مهم است - این خیلی کارگشاست. انسان نمازرا خوب بخواند، با توجه بخواند، حضور قلب داشته باشد. حضور قلب یعنی انساناز آنچه که میگوید و آنچه که در ذهنش میگذرد و بر زبانش جاری میشود، غافل نباشد؛ اینجور نباشد که نفهمد. مثلاً من که حالا دارم با شما حرف میزنم، خب، شما مخاطبید. انسان توجه دارد که یک مخاطبی دارد و دارد گوش میکند و دارد حرف میزند. در نماز هم همین جور باشد؛ یک مخاطبی داشته باشیم، با او حرف بزنیم. من حتّی عرض میکنم اگر کسی معنای نمازرا هم نداند، اصلاً هیچ نداند معنای این عبارات چیست، اما همین قدر بداند دارد با یکی حرف میزند، دارد با خدا حرف میزند، این قضیه انسان را نزدیک میکند - «قربان کلّ تقىّ» (1) - این خودش مقرب است؛ تا اینکه حالا مثل ماهاکه معنایش را میدانیم و تفسیرش را میدانیم و چندین کتاب دربارهاش خواندهایم، اما وقتی که نمازمیخوانیم، بالمرّه یادمان میرود که چه کار داریم میکنیم. به قول صائب - حالا شعرش یادم نمیآید، اما مضمونش این است - غیر از خدا که به یادت نمیآید، هر چی دیگر توی نماز یادت میآید؛ گم کرده باشی، پیدا میکنی.
پی نوشت:
1) نهجالبلاغه، حکمت ۱۳۴
بیانات مقام معظم رهبری در جمع برخی از شخصیتهای فرهنگی سیاسی 90/01/23
ادامه مطلب
حضرت زهرا سلام (عَلَیْهاالسَّلام) فرمودند
حضرت زهرا سلام (عَلَیْهاالسَّلام) فرمودند:
یک شب رختخوابم را پهن کرده بودم و می خواستم بخوابم ، حضرت رسول (صَلَّیاللّهُعَلَیْهِوَالِه) بر من وارد شد و فرمودند: ای فاطمه ! نخواب ، مگر چهار عمل را بجا آوری . گفتم : آن چهار عمل چیست ؟! فرمود:
اول : ختم قرآن کن . دوم : پیغبران را شفیع خود گردان . سوم : مؤ منین را از خود خوشنود گردان . چهارم : حج و عمره را بجا آور.
سپس مشغول نماز شدند، من منتظر ماندم تا نماز حضرت تمام شد، گفتم : یا رسول اللّه ، مرا امر فرمودید: به چهار چیز که قدرت انجام آن را دراین وقت ندارم . آن حضرت تبسمی کردند و فرمودند:
[1] هر وقت خواستی بخوابی «قل هو اللّه احد» را سه مرتبه خوان ، مثل این است که قرآن را ختم کردی یعنی ثواب ختم قرآن را برایت می نویسند.
[2] وقتی که بر من و پیغبران قبل از من صلوات بفرستی ، ما در روز قیامت شفیعان تو خواهیم بود. یعنی بگویی : «سَلامٌ عَلَی جَمیعِ الاْ نْبیاء و المُرسَلین»
[3] وقتی برای مؤ منین استغفار بگویی ، یعنی بگویی : «اَللّهُمَّ اغْفِرالمُؤ منینَ و المُؤ منات» . پس تمام آنها از تو خوشنود می شوند.
[4] و وقتی بگویی : «سُبْحانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُالِلّهِ وَلا اِلهَ اِلا اللّهُ وَاللّهُ اَکْبَرُ». پس حج و عمره بجا آوردی .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
داستانهایی از اذکار ختوم و ادعیه مجرب / علی میر خلف زاده
ادامه مطلب