ركوع طولانى
ركوع طولانى
عن ابى عبدالله - عليه السلام -
اميرالمؤ منين (ع ) ركوع نماز را آن قدر طولانى مى كرد كه عرق از ساق پاى وى جارى و زير قدمهاى مباركش تر مى شد.
(بحار الانوار، ج 85، ص 110).
ادامه مطلب
ارزش نماز جمعه نزد على (ع )
ارزش نماز جمعه نزد على (ع )
عن وهب بن جعفر قال :
على (ع ) مى فرمود: اگر ده سال حضور در نماز عيد قربان را ترك نمايم، بهتر است از اين كه يك بار بدون علت در نماز جمعه حاضر نشوم (بحارالانوار، ج 104، ص 316).
ادامه مطلب
آری نماز همه این برکات آثار را دارد

و الّذین صبروا ابتغآء وجه ربّهم و أقاموا الصّلواة و أنفقوا ممّا رزقنهم سرّاً و علانیةً و یدرؤن بالحسنة السّیّئة أولئک لهم عقبی الدّار.
و آنها به خاطر ذات (پاک) پروردگارشان شکیبائی میکنند، و نماز را برپا میدارند، و از آنچه به آنها روزی دادهایم، در پنهان و آشکار انفاق میکنند، و با حسنات، سیئات را از میان میبرند، پایاننیک سرای دیگر از آن آنهاست.«رعد ، 22» ششمین برنامه آنها ایناست که آنها نماز را برپا میدارند (و اقاموا الصلوة). گرچه اقامه نماز یکی از مصادیق وفاء بعهد الله، و حتی مصداق زندهای برای حفظ پیوندهای الهیو از یک نظر از مصادیق صبر و استقامت است ولی از آنجا که این مفاهیم کلی پارهای از مصداقهای بسیار مهم دارد که در سرنوشت انسان فوق العاده مؤثر است در این جمله و جملههای بعد روی آنها انگشت گذاشته شده است.
چه چیزمهمتر از این که انسان هر صبح و شام رابطه و پیوند خود را با خدا تجدید کند، با او به راز و نیاز برخیزد و به یاد عظمت او و مسؤولیتهای خویش بیفتدو در پوتو این کار، گرد و غبار و زنگار گناه را از دل و جان بشوید و با پیوستن قطره وجود خود به اقیانوس بیکران هستی حق مایه بگیرد آری نماز همه این برکات آثار را دارد.[1]
پی نوشت:
[1] . تفسیر نمونه، ج 10، ص 189.
ادامه مطلب
سجده رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در جبهه

سال دوم هجرت بود. سپاه اندک اسلام در سرزمین بدر، در برابر سپاه مجهز دشمن قرار گرفتند. صبح روز جمعه هفدهم رمضان، جنگ شروع شد و درگیری سختی بین دو سپاه در گرفت. حملههای پی در پی و جنگهای تن به تن همچنان ادامه داشت. حضرت علی (ع) میفرماید: «روز جنگ بدر در هنگامة شدید نبرد، به جستجوی پیامبر (ص) پرداختم تا ببینم او در کجاست و چه میکند؟ ناگاه وی را در گوشهای یافتم که سر به سجده نهاده بود و مکرر میگفت : « یا حی یا قیوم ؛ ای خدای زنده! وای خدایی که ذات پاک و تمام صفحات تو قائم به خودت میباشد. » تنهاهمین ذکر را میگفت و آنقدر این ذکر را ادامه داد، تا خداوند او را در این جنگ پیروز ساخت. آن حضرت این درس را به ما آموخت که باید در هر حال به خصوص در سختی ها به خدای بزرگ توجه کردو لحظه به لحظه از او استمدادنمود.» تفسیر روح البیان |
ادامه مطلب