جمعه سرور روزها و برترین عیدهاست

74617169724993351015.jpg
امیرالمؤمنین علی (ع) می فرمایند :
جمعه روزی است که خداوند آن را برای شما عید قرار داده  است، جمعه سرور روزها وبرترین عیدهاست. خدا شما را امر کرده که در آن روز به سوی ذکرش(سوره جمعه آیه 9) بشتابید. پس با رغبت شما به عبادت و نماز جمعه به حدی باشد که نیت شما خالص گردد. در این روز بسیار زاری و نیایش کنید، نیازهای خود را از خداوند خواسته و طلب رحمت و آمرزش کنید. زیرا خداوند دعای هر کس که او را به حقیقت بخواند، اجابت کرده و هر کس را که از بندگی و فرمانش امتناع کند، وارد دوزخ می کند... نماز جمعه بر هر مؤمنیع به جز: کودک، بیمار، دیوانه، پیر و ناتوان، نابینا، مسافر ، زن، بنده مملوک و کسی که در فاصله دو فرسخی باشد، (هر فرسخ حدود 4 کیلومتر است) واجب است.
(من لا یحضره الفقیه، ج 2 ص 104)

ادامه مطلب


[ شنبه 23 خرداد 1394  ] [ 10:41 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز جمعه باید به جماعت خوانده شود

نماز جمعه باید به جماعت خوانده شود

88523867932924383524.jpeg

در نماز جمعه تعدادی معین شده‌اند که باید حتماً به جماعت خوانده شود. نماز جمعه تنهایی نمی‌شود حتی گفته‌اند زندانی‌ها را با پلیس بیاورید. از زندان بیاورید نماز جمعه خطبه‌ها را گوش بدهند. بعد بروند یعنی اگر افرادی به دلیلی مجرم هستند یا مقصر یا به هر دلیلی زندان هستند، نباید اینها از فرهنگ محروم بمانند. حالا بدهکار است پول نداشته بدهد به هر حال خلافی کردهاست زندان رفته اما آدم زندانی معنایش این است که از مسائل جامعه عقب بماند از مسائل فرهنگی عقب بماند زندان رفتن یعنی گاهی وقتها ما کاری را می‌کنیم بیش از جرمش جرم می‌کشد این آقا خلاف کرده برود زندان چرا دیگر از نماز جمعه محروم بماند ولذا داریم اینها را با پلیس بیاورید نماز جمعه خطبه‌ها را گوش بدهند بر گردانند قبل از روز جمعه سفر سفارش نشده است گفتندصبر کنید خطبه‌ها را گوش کنید بعد بروید مسافرت یعنی حضور در صحنه باید باشد مگر اینکه سفری در راه خدا باشد سفری که تحصیلی است دانشجو است یا جبهه است اگر سفری مهم است انجام دهد اما اگر سفرعادی است بعداز خطبه‌ها برود از روز قبل گفتند خودتان را آماده کنید داریم که شب جمعه که نماز می‌خوانید مستحب است به جای «قُلْ هُوَ اللَّهُ» سوره‌ی جمعه رابخوانید در سوره‌ی جمعه هم همین آیه است «إِذَا نُودِی... » یعنی شب جمعه که نماز مغربیا عشاء می‌خوانید در نماز شب جمعه این آیه را بخوانید سوره‌ی جمعه این آیه را بخوان تا یادت نرود که فردا جمعه است یعنی ازشب جمعه آماده باش طبل آماده باش حدیث داریم که وقتی اذان می‌گوید الله اکبر شما هم بگو الله اکبریعنی این هماهنگی کنید با همدیگر از شب جمعه این تو گوشت برود که وقتی صدای نماز جمعه شنیدی در مغازه را ببند یعنی به بازار ی‌ها می‌گوید از شب جمعه خودتان را آماده کنید «ذَرُوا الْبَیْعَ» مغازه را ببند

(حجةالإسلام و المسلمین قرائتی «مدّظلّه»)


ادامه مطلب


[ شنبه 23 خرداد 1394  ] [ 10:40 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز جمعه کفاره‌ی گناهان در طول هفته

73334648986442025945.jpeg

نماز جمعه کفاره‌ی گناهان در طول هفته

نماز جمعه کفاره‌ی گناهانی است که انسان در طول هفته انجام می‌دهد البتهمادامی که گناه کبیره را رهاکند اگرگناه کبیره نکرده باشیم، گناهان کوچک را نماز جمعه گناهان این هفته تا آن هفته را گناهان کوچک را می‌بخشد کفاره است. اگر کسی کارگری گرفته روز جمعه کارگر گفت می‌خواهم بروم نماز جمعه اینرا جلویش را نگیرد البته ممکن است کارگران هم به اسم نماز جمعه جیم شوند این هم هست ولی اگر کارگری واقعا جیم نمی‌شودمی گوید می‌خواهم بروم نماز جمعه اجازه اش بدهید وقتی زندانی را می‌گویند اجازه اش بدهید ولی خوب کارگرکه زندانی نیست هر کس سه جمعه پی در پی بدون عذ ر موجه نماز جمعه را ترک کند نامش در دفتر منافقین ثبت می‌شود «مَنْ تَرَکَ الْجُمُعَةَ ثَلَاثاً مُتَتَابِعَةً لِغَیْرِ عِلَّةٍ کُتِبَ مُنَافِقا» (مستدرک/ج6/ص 9) کسی سه هفته پشت سر هم نماز جمعه نرود بدون دلیل حتی داریم اگر جوانی مسجد نمی‌آیددخترتان را به او ندهید. چون این جوانی که پشت می‌کند به جامعه جامعه هم پشت کند به این جوان مقابله به مثل کنید چرا مسجد نمی‌آیی نمی‌گوییم برو این مسجدممکن است آقای مسجدرا قبول نداشته باشد برو یک مسجد‌ی که آقایش را قبول داری ولی اگر جوان گفت آقا اصلامن با جامعه‌ی اسلامی نمی‌خواهم بروم در جمعیت اگر کسی بی اعتنایی شد به جمعیت اسلامی خوب جمعیت اسلامی هم نسبت به او یک... آنوقت شما می‌دانید اگر به همین حدیث عمل کند مسجد ما پراز جوان می‌شود داریم هر کس نمی‌تواند برود نماز جمعه مبلغی صدقه بگذارد تا کفاره‌ی عدم حضور او در نماز جمعه باشد این روایت را شیعه ندیدم اهل سنت این روایت را نقل کرده‌اند در کنز العما ل حدیثش آمده است یعنی نماز جمعه جوری است که به هرحال مثل یک وقت هایی که می‌گویند سفر نحس است داریم که مثلا در فلان روز سفر نکنید در عین حا ل روایت داریم که اگر لازم شد سفر بکنید منتهی صدقه بگذارید کنار که دفع بلا بشود حدیث داریم که پیغمبر فرمودهر کس نماز جمعه نرود از روی انکار یعنی می‌گوید من اصلا قبول ندارم یا استخفاف وسبک شمردن این را خداهمیشه کارش را جمع نمی‌کند یعنی همیشه در زندگی اش تاب می‌دهد یعنی هر طور بخواهد خودش را جمع وجور کند نمی‌تواند اگر کسی حدیث از پیغمبر است صلی الله وآله وسلم کسانی که نماز جمعه نمی‌روند از روی استخفاف یعنی می‌گوید ول کن بابا برو بابا کسانی که نماز جمعه را تحقیر می‌کنند این زندگی اش همیشه تاب می‌خورد وخدا هیچوقت زندگی اش را جمع نمی‌کند یعنی آب خوش نمی‌گذارد از گلویش پایین رود هر چقدر جمع می‌کند مرتب پخش می‌شود این حدیث از اهل شیعه است.

(حجةالإسلام و المسلمین قرائتی «مدّظلّه»)


ادامه مطلب


[ شنبه 23 خرداد 1394  ] [ 10:40 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

فرشتگان و نماز

فرشتگان و نماز

22904892390764523676.jpg

در این که فرشتگان خداوند متعال را تسبیح و تقدیس می ‏کنند جاى هیچ تردید نیست؛ برخى آیاتى که به تسبیح فرشتگان اشاره فرموده، عبارت است:
1. «وَ إِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلئِکَةِ ... وَ نَحْنُ نُسَبّحُ بِحَمْدِکَ وَ نُقَدّسُ لَکَ ...» « بقره، آیه 30 »
؛ [به خاطر بیاور] هنگامى که پروردگارت به فرشتگان گفت: ... ما تسبیح و حمد تو را به جا مى‏آوریم و تو را تقدیس مى‏کنیم.
2. «لَایَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِهِ وَلَا یَسْتَحْسِرُونَ* یُسَبّحُونَ الَّیْلَ وَ النَّهَارَ لَا یَفْتُرُونَ»؛ « انبیاء، آیه 19- 20
»
[فرشتگان‏] هیچ گاه از عبادتش استکبار نمى‏ ورزند و هرگز خسته نمى‏ شوند [تمام‏] شب و روز را تسبیح مى‏ گویند و سست نمى‏ گردند.
3. «وَالْمَلئِکَةُ یُسَبّحُونَ بِحَمْدِ رَبّهِمْ و ...» « شورى، آیه 5 »؛
فرشتگان، پیوسته تسبیح و حمد پروردگارشان را به جا مى‏آورند.
از ابن عباس و ابن مسعود نقل شده است که «تسبیح» فرشتگان، به‏ معناى نماز خواندن آنهاست.
رسول‏اکرم صلى الله علیه و آله به ابوذر فرمود: اى ابوذر، هر گاه بنده ‏اىدر بیابانى تنها باشد و وضو بسازد یا تیمم کند، سپس اذان و اقامه بگوید و نماز بخواند، خدا فرشتگان را امر مى‏کند که پشت سر او صفى تشکیل دهند که دوطرف آن دیده نشود و به نماز او اقتدا نمایند و به دعاى او آمین گویند.
« وسائل الشیعه، ج 5، ص 381 »


ادامه مطلب


[ شنبه 23 خرداد 1394  ] [ 10:38 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]