تفسیر نماز؛ «اهمیت سجده» 🍀

http://uupload.ir/files/6h5_1.jpg

🌷﷽؛

 تفسیر نماز؛ «اهمیت سجده» 🍀

⭐ خداوند پيامبرش را فرمان به سجده مى ‏دهد، آن هم نه فقط در روز كه به هنگام شب: «وَ مِنَ اللَّيْلِ فَاسْجُدْ لَهُ وَ سَبِّحْهُ ...» «سوره انسان، آيه 26»
سجده هاى شبانه، يكى از نشانه هاى بندگان صالح خداست: «عِبادُ الرَّحْمنِ ... الَّذينَ يَبيتُونَ لِرَبِّهِمْ سُجَّداً وَ قِياماً» «سوره فرقان، آيه 64»

⭐ سجده، مايه مباهات خداوند بر فرشتگان است و لذا عنايت او را بدنبال دارد، تا آنجا كه در هر سجده يكى از گناهان انسان محو و پاداشى بزرگ براى او ثبت مى شود. «جامع ‏الاحاديث، ج 5، ص 466»

⭐ حضرت على عليه السلام مى ‏فرمود: اگر انسان بداند به هنگام سجده چه رحمتى او را فرا گرفته است هرگز سر از سجده برنمى ‏دارد. «جامع الاحاديث ج 5 ص 482»

⭐ سجده، روح خودخواهى و غرور را از ميان برده و انسان را از تكبّر نجات مى ‏دهد. «جامع الاحاديث ج 5 ص 453»

📚 استاد قرائتی؛ تفسير نماز، ص: 139




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 20 دی 1396  ] [ 6:48 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز شیعه شبیه نماز پیامبر (صلی الله علیه و آله) است یا نماز اهل سنت؟ 🌻

http://uupload.ir/files/63pe_1.jpg

🌷﷽؛
 نماز شیعه شبیه نماز پیامبر (صلی الله علیه و آله) است یا نماز اهل سنت؟ 🌻

این ‌گونه که امروز شیعه می‌خوانند و اما دلیل این سخن را در ضمن دو نکته بیان می‌کنیم:
🍃
1. حدود صد سال، نگارش احادیث پیامبر (صلی الله علیه و آله) در بین اهل سنت ممنوع بود؛ در نتیجه بیشتر روایات آنها، پس از آن دورۀ ممنوعیت صدساله، نوشته شده‌اند که بسیاری از همراهان پیامبر از دنیا رفتند.
🍃
لذا اهل سنت بسیاری از روایات خود را نه از زبان کسانی که پیامبر را دیده و با او هم‏نشینی کرده بودند؛ بلکه از زبان کسانی که صحابۀ پیامبر (صلی الله علیه و آله) را دیده بودند (تابعان) دریافت کرده‌اند.
🍃
در حالی ‏که امامان شیعه، سیره و سنت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) را از همان آغاز، نسل به نسل و بدون کم و زیاد چه به صورت نوشته و چه به صورت شفاهی به امام بعد از خود و نیز یاران نزدیک و نیز دیگر شیعیان منتقل کردند. بنابراین ارزش و اعتبار روایات شیعه و اطمینان به صحت و درستی آنها که از زبان فرزندان معصوم پیامبر (صلی الله علیه و آله) دریافت کرده‌اند، بیش از روایات اهل سنت است که راویان آنها انسان‌ بوده‌اند و ممکن‏الخطا و بعضی از آنها نیز انسان‌هایی مغرض و فریبکار بوده‌اند. در نتیجه، شیوۀ نماز خواندن شیعه همان نحوه نماز خواندن پیامبر (صلی الله علیه و آله) است.
🍃
2. همین وقفۀ صد ساله در نگارش حدیث در بین اهل سنت و عواملی دیگر سبب شده است که اهل تسنن دربارۀ شیوۀ نماز خواندن پیامبر (ص) اختلاف نظرِ فاحشی داشته باشند و این دلیل محکمی بر تحریف سنت رسول خدا (ص) در روایات آنان است؛ برای مثال در برخی روایات اهل سنت دست روی دست گذاشتن در نماز برای رسول خدا گزارش نشده است، در حالی که امامان معصوم شیعه که بیان‏کنندۀ حقیقی سنت رسول خدا هستند، این کار را بدعت و حرام و عمل مجوس (1) دانسته‌اند و فقهای شیعه نیز در این مورد اختلاف ندارند و همه آن را حرام و موجب باطل شدن نماز دانسته‌اند؛ بر خلاف فقهای اهل سنت که برخی همچون مالکی‏ها مستحب نمی‏دانند و برخی مستحب می ‏دانند.
🍃
(1)عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ(ع)قَالَ: "قُلْتُ لَهُ‏ فَصَلِّ لِرَبِّكَ و انْحَرْ قَالَ النَّحْرُ الِاعْتِدَالُ فِي الْقِيَامِ أَنْ يُقِيمَ صُلْبَهُ و نَحْرَهُ و قَالَ لَا تُكَفِّرْ فَإِنَّمَا يَصْنَعُ‏ ذَلِكَ‏ الْمَجُوس"‏ (کلینی، اصول کافی، ج‏3، ص336).

 




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 20 دی 1396  ] [ 6:41 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تفسیر نماز؛ «اهمیت سجده» 🍀

http://uupload.ir/files/4764_1.jpg

🌷﷽؛

 تفسیر نماز؛ «اهمیت سجده» 🍀

🌻 سجده، بهترين راه براى نزديكى به خداست. «وَاسْجُدْ وَاقْتَرِبْ» « سوره علق، آيه آخر»
نشانه ياران با وفاى پيامبر آن است كه آثار سجده در سيماى آنان ديده مى شود. «سيماهُمْ فى‏ وُجُوهِهِمْ مِنْ اثَرِ السَّجُودِ» «سوره فتح، آيه 29»

🌻 سجده، انسان را هماهنگ با كلّ هستى مى ‏سازد، زيرا همه موجودات آسمان و زمين، از ستاره و سبزه به درگاه الهى ساجد و خاضع‏ اند. «وَ لِلَّهِ يَسْجُدُ ما فِى السَّمواتِ وَ ما فِى الْارْضِ» «سوره نحل، آيه 49»
سجده، هماهنگى با فرشتگان الهى است.

🌻 حضرت على عليه السلام مى ‏فرمايد: هيچ طبق هاى از طبقات آسمان نيست مگر آنكه گروهى از فرشتگان در حال سجده اند. «نهج ‏البلاغه، خطبه 91»

🌻 سجده، عالى ‏ترين درجه عبوديت و بندگى است، زيرا انسان بالاترين نقطه بدن خود، يعنى پيشانى را بر خاک مى سايد و اظهار ذلّت و عجز به درگاه عزيز قادر مى برد.

📚 استاد قرائتی؛ تفسير نماز، ص: 138




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 20 دی 1396  ] [ 6:32 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تفسیر نماز؛ «ركوع اولياى خدا» 🍀

http://uupload.ir/files/bao2_1.jpg

🌷﷽؛

 تفسیر نماز؛ «ركوع اولياى خدا» 🍀

🌹 امام صادق عليه السلام مى ‏فرمايد: حضرت على عليه السلام به قدرى ركوع خود را طول مى ‏داد كه عرق از ساق مباركش جارى مى ‏شد. «بحار، ج 85، ص 110»

🌹 خود آن حضرت در اوّلين خطبه نهج ‏البلاغه مى ‏فرمايد: خداوند فرشتگانى دارد كه همواره در حال ركوعند و هرگز قيام نمى كنند. البتّه در فرشته خستگى و گرسنگى مطرح نيست، لذا انسان‏ هاى عارف و عاشق كه چنين ركوع‏ هاى طولانى انجام مى ‏دهند، فرشتگان را به تمجيد خود وادار مى ‏كنند.

🌹 اين حالت اولياى خداست، امّا حال ما چطور؟ پيامبر اكرم در مسجد نشسته بودند، مردى وارد شد و به نماز ايستاد، اما ركوع و سجودش را ناقص و سريع انجام داد. پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند: او همچون كلاغ نوكى زد و رفت، اگر او با اين نماز از دنيا برود بر دين من نمرده است. «وسائل، ج 4، ص 9223»

📚 استاد قرائتی؛ تفسير نماز، ص: 136




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 20 دی 1396  ] [ 6:26 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]