خشک کردن دست و صورت قبل از وضو لازم نیست
خشک کردن دست و صورت قبل از وضو لازم نیست
سوال: آیا خشک بودن دست و صورت قبل از وضو لازم است؟
جواب: خشک کردن دستها و صورت لازم نیست و چنانچه آب وضو بر رطوبت صورت و دست غلبه کند کفایت میکند. .(استفتائات جدید امام خمینی(ره), ج1, س37 و38)
سوال: در هنگام وضو گرفتن اگر خود فرد در کمال سلامت باشد ولی آب را کسی دیگر بریزد و وی وضو بگیرد، آیا وضوی وی باطل است؟
جواب:اگر دیگری دست و صورت او را شتسشو دهد وضو باطل است. اما اگر دیگری آب میریزد و خود شخص شستشو میدهد و وضو می گیرد اشکال ندارد و وضو صحیح می باشد.
(توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, ص185, شرط یازدهم)
سوال: در دین اسلام آمده مستحب است فرد مسلمان قبل از خواب با وضو باشد تا بستر او حکم معبد را داشته باشد، در حالیکه در رسالهی احکام آمده است که خواب ، وضو را باطل میکند. آیا با وضو رفتن به بستر با مبطل وضو بودن خواب تناقض ندارد؟!
اگرچه خواب در ظاهر وضو را باطل میکند و دیگر نمیتوان با آن نماز خواند و ...، اما آثار معنوی باطنی وضو همچنان ادامه خواهد یافت؛ زیرا خواب از ضروریات طبیعت انسان است و هر آنچه انسان در زمان هوشیاری و قدرت بدان اقدام میکند، هنگام ناهشیاری و ناتوانی نیز پاداش آن لحاظ خواهد شد؛ از اینرو است که در مورد شخص روزهدار در ماه رمضان میفرماید: «... نَوْمُکُمْ فِیهِ عِبَادَة»؛[1]خواب روزهدار عبادت است، در حالی روزهدار هنگام خواب کاری در ارتباط با روزه انجام نمیدهد، اما از آنجا که شخص روزهدار در حال بیداری به عبادت مشغول است و دستورات الهی را اطاعت میکند، آن حالت در زمان خواب نیز برایشمحاسبه میشود.
پی نوشت:
[1]. شیخ صدوق، امالی، ص 93