آسمان من
همیشه با هم 
ایمیل مدیریت
نویسنده وبلاگ

- سال ۱۹۳۲: تصویر روی جعبه سیگار:

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- سال ۱۹۳۳: سازندگان اتوبوس‌های دوطبقه مجبور بودند، این طوری به مردم در مورد امن بودن این اتوبوس‌ها و نبود خطر واژگونی‌ آنها، اطمینان بدهند. در ایران وضع متفاوت بود و از تکنیک شایعه مصلحتی استفاده شد و این طور وانمود شد که در کف طبقه اول اتوبوس یک تن سرب جاگذاری شده!

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- دهه ۱۹۳۰: خانواده‌هایی که در آپارتمان‌های ساکن بودند، کودکان خود را این طوری بیرون پنجره قرار می‌دادند تا بتوانند به اندازه کافی آفتاب بخورند!

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- عینک‌هایی که مطالعه در حین دراز کشیدن در بستر را آسان می‌کردند. کاش این عینک‌ها حالا هم در دسترس بودند!

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- جی پی اس در دهه ۱۹۳۰: کاغذ نقشه در این وسیله به صورت خودکار و به تدریج می‌چرخید.

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- سال ۱۹۳۶: شیکاگو: یک پارکینگ آسانسوری خودروهای مدل تی:

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده


ادامه مطلب

[ دوشنبه 7 مهر 1393  ] [ 4:00 PM ] [ مرادیان ]
نظرات 0

- سال ۱۹۲۳: این زوج در یک عصر روز تعطیل از فرود با طناب و قرقره لذت می‌برند:

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- اگر آدمی هستید که نمی‌توانید روی کار خود تمرکز کنید و درستان را بخوانید، شاید می‌باید یکی از این کلاهخودهای مخصوص را روی سر بگذارید که صدای بیرون را از خود عبور نمی‌دهد، اکسیژن ۱۰۰ درصد برای کارایی بهتر مغز به شما می‌رساند و میدان دید شما را محدود می‌کند. این عکس در سال ۱۹۲۵ گرفته شده است:

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- سال ۱۹۳۰: خنک کردن پنگوئن‌های باغ وحش:

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- سال ۱۹۳۱: موتورسکیلت تک‌چرخه که می‌توانست به سرعت حداکثر ۳ مایل در ساعت برسد:

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

 

 

ادامه مطلب

[ دوشنبه 7 مهر 1393  ] [ 4:00 PM ] [ مرادیان ]
نظرات 0
 
The Indigenous Literacy Project
طرح سواد آموزی بومی در استرالیا!
کشور: 
 استرالیا

طرح سواد آموزی بومی کار مشترکی است بین موسسه صنعت کتاب استرالیا و بنیاد خیریه فرد هالوز.

بنیاد خیریه فردها لوز از طریق همکاری نزدیک با انجمن کتابفروشان و انجمن ناشران استرالیا به خریداری و ارسال کتاب و دیگر موارد آموزشی فرهنگی مناسب به مناطق دورافتاده می پردازد. بومیان این مناطق موارد آموزشی را از روی فهرست ها و نمونه کتاب‌های تهیه شده توسط انجمن کتابفروشان استرالیا انتخاب کرده و سفارش می دهند. کارکنان سازمان خیریه فرد ها لوز به تعیین دیگر نیازهای آموزشی نیز می پردازند. کتاب‌ها و مواد خواندنی با هدف افزایش میزان منابع آموزشی و خواندن به مدرسه ها، کتابخانه ها و مراکز آموزش ابتدایی مانند مهد‌کودک‌ها، مراکز زنان و دیگر موسسات تعیین شده فرستاده می‌شوند. 

 سواد آموزی،‌نیازهای آموزشی ،‌مراکز آموزشی

  • اهداف و ایده اصلی این طرح

افزایش سطح سوادآموزی و اصلاح وضعیت و فرصت‌های آموزشی بومیان استرالیا که در مناطق دور‌افتاده و منزوی زندگی می‌کنند.

  • بالا بردن سطح آگاهی مردم درباره سوادآموزی

جمع آوری کمکهای مالی برای مجهز کردن بومیان استرالیایی در مناطق دور افتاده و حمایت از آن‌ها برای باسواد شدن
 

سواد آموزی،‌نیازهای آموزشی ،‌مراکز آموزشی

  • تاریخچه

طرح سواد آموزی بومی برای اولین بار در سال ۲۰۰۴ با ایجاد طرح کتابخوانی ریور بند  توسط خانم سوزی ویلسون  مالک کتابفروشی ریور بند در شهر کویینزلند  و با مشارکت انجمن خیریه فرد ها لوز و انجمن خیریه جوانان ایان تورپ  به منظور جمع آوری کمکهای مالی برای سواد آموزی بومی آغاز شد. در شرایطی که بومیان مناطق دوافتاده به کتاب دسترسی کمی داشتند و بیشتر کودکان آن‌ها از سواد خواندن بسیار کمی برخوردار بودند، خانم ویلسون این پرسش را مطرح کرد: "می توانید دنیایی بدون کتاب یا سواد را تصور کنید؟"

  •   طرح سواد آموزی بومی برنامه‌های زیر را برای جوامع دورافتاده بومی استرالیا اجرا می‌کند:

پروژه "آوازه کتاب ها" یا Book Buzz : این پروژه برای  نوزادان،کودکان نوپا و کودکان پیش دبستانی یک مجموعه عالی ۱۲ تایی از کتاب‌های مناسب برای این گروه سنی فراهم می کند. این کتاب‌ها توسط یکی از کارشناسان سواد آموزی انجمن خیریه فرد ها لوز و کارشناسان کتاب کودکان از میان کتاب‌های موجود انتخاب شده‌اند.
ذخیره کتاب یا Book Supply: در این پروژه، برای مدرسه ها و هریک از کودکان ساکن در بیشتر از ۲۰۰منطقه دورافتاده، کتاب‌های مناسب تهیه می شود.
طرح های سواد آموزی برگزیده بومیان یا Community Identified Literacy Projects این طرح به بومیان این موقعیت را می دهد تا مناطقی را که در اولویت هستند شناسایی کرده و برنامه های خود را در آن به اجرا بگذارند. این طرح همچنین به آن‌ها این اجازه را می دهد که به تولید ادبیات یا دیگر منابع سواد آموزی همسان با هویت آن منطقه بپردازند.

برگردان: 
 سمندیس حاجی منشی

 


ادامه مطلب

[ دوشنبه 7 مهر 1393  ] [ 3:59 PM ] [ مرادیان ]
نظرات 0
خانه درختی سحرآمیز در کتابخانه
کشور: 
 آلمان

"خانه درختی سحرآمیز" یکی از طرح های کتابخانه عمومی شهر بریلون Brilon در آلمان است. مخاطبان این طرح کودکان هفت تا ده ساله هستند و با شیوه ای  سرگرم کننده با مجموعه "خانه درختی سحرآمیز" آشنا می شوند.

مواد لازم برای این طرح عبارت هستند از:

  • کتاب هایی از  مجموعه "چه، چه است" با موضوع هایی چون: دزدان دریایی، شوالیه ها، وایکینگ ها و سرخ پوستان
  • مجموعه "خانه درختی سحرآمیز" اثر مری پوپ آزبرنMary Pope Osborne
  • طرح پرسش هایی در ارتباط با موضوع های مجموعه
  • اشیایی در ارتباط با هر موضوع

تدارک:

  • طرح سوال و تهیه اشیا
  • ساختن خانه ای درختی از میز و  پوشاندن آن با پتو یا لحاف

اجرا:

نخست از کودکان می پرسیم آیا کتابی از مجموعه "خانه درختی سحرآمیز" می شناسند. سپس هر کودکی که با کتابی از این مجموعه آشنا است می تواند درباره آن صحبت کند. به این ترتیب کودکانی که با کتاب های این  مجموعه آشنا نیستند می توانند در این باره بیشتر بدانند.

سپس بخشی از جلد اول این مجموعه و خلاصه آن را که در اول جلد بعدی آمده، برای کودکان می خوانیم.

کودکان را به چهار گروه سه نفری تقسیم می کنیم. هر گروه را به یک خانه درختی می فرستیم. (چند میز در کنار هم قرار گرفته و هر یک با لحافی پوشانده شده اند) در زیر هر میز  چهار کتاب از مجموعه "چه، چه است" با موضوع هایی چون: دزدان دریایی، شوالیه ها، وایکینگ هاو سرخ پوستان قرار می دهیم. کودکان می توانند کتابی را از میان آن ها انتخاب کنند.

زمانی که گروهی در خانه درختی هستند، گروه دیگری جمله جادویی را تکرار می کنند تا خانه درختی سحرآمیز به زمانی دیگری پرواز کند:

نمی دانیم به کجا می رویم و باد ما را به چه سو می برد

خانه درختی سحرآمیز ما را به جایی ببر
تا بتوانیم جوابی برای پرسش هایمان بیابیم

کودکانی که از خانه درختی بیرون می آیند، پاکتی حاوی پرسش های گوناگونی درباره موضوعی که انتخاب کرده اند دریافت می کنند. حال همگی با هم به بخش ادبیات کودکان در کتابخانه می رویم. در این بخش کودکان به دنبال کتاب های خاصی می گردنند که پاسخ سوالات شان را بیابند. برای نمونه: کتاب راهنمای شوالیه ها، کتاب بزرگ غرب وحشی ... و مانند آن.

کتاب ها را طوری در قفسه ها قرار می دهیم تا کودکان به آسانی بتوانند آن ها را پیدا کنند. افزون بر آن می توانیم اشیای گوناگونی را که در ارتباط با موضوع های انتخاب شده هستند در کتابخانه پنهان کنیم تا کودکان  آنها را بیابند. برای نمونه: چپق صلح سرخ پوستان، چشم بند دزدان دریایی ... غیره.

نمونه ای از سوالات طرح شده برای کودکان:

  • وایکینگ ها کجا زندگی می کردند؟
  • وایکینگ ها از چه نوع خطی برای نوشتن استفاده می کردند؟

o “Pirate” (دزد دریایی) از چه واژه ای سرچشمه می گیرد و معنی آن چیست؟

برای کودکانی که هنوز در خواندن و نوشتن ماهر نیستند، می توان پرسش های ساده تری طرح کرد. برای نمونه:

  • در گذشته شوالیه ها به چه شکل بودند؟ یک شوالیه بکش!
  • یک پرچم دزد دریایی برای خود نقاشی کن
  • o Tipi تیپی چیست؟ آن را به تصویر بکش!

پس از یافتن پاسخ ها، دایره وار دور هم نشسته و درباره  پرسش و پاسخ ها با هم گفت و گو می کنیم. کودکانی که برای پرسش ها پاسخ درستی یافته اند، "کارت کتابخانه برای استاد" را دریافت می کنند. مانند قهرمانان داستان "آن و فیلپ" که کارت استادی را از دست کتابدار "مرگان" دریافت کردند.

در پایان می توانیم باقی داستان جلد اول مجموعه "خانه درختی سحرآمیز" را برای کودکان بلندخوانی کنیم. 

 


ادامه مطلب

[ دوشنبه 7 مهر 1393  ] [ 3:57 PM ] [ مرادیان ]
نظرات 0

یک پزشک: سال ۱۹۰۰؛ زنی در حال عطسه؛ عکس‌های تصادفی مثل این امروزه اهمیت خاصی ندارند ولی تصور کنید که آن زمان که گرفتن عکس تشریفات خود را داشت، گران بود و به علاوه از نقطه نظر فناوری عکاس‌های ترجیح می‌دادند سوژه کاملا ثابت باشد، این عکس بایستی ارزشمند بوده باشد!

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- تصور کنید که شغل یکی این بوده باشد که با این قطعه چوب بلند، صبح‌ها  پنجره مشتری‌هایش را بکوبد و بیدارشان کند و در ازای آن حقوق بگیرد.

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- ۹ پادشاه در مراسم درگذشت شاه ادوارد سوم: شاهان نروژ – بلژیک – پرتغال – آلمان – یونان – بلغارستان – اسپانیا – بریتانیا – دانمارک – سال ۱۹۱۰:

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- سال ۱۹۱۴: قبل از اختراع وسیله خودکار گذاشتن میله بولینگ، پسربچه‌ها این کار را می‌کردند:

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده

- سال ۱۹۲۱: جابجایی زندانی با این موتورسیکلت!

عکس‌های تاریخی جالب و کمتر دیده شده


ادامه مطلب

[ دوشنبه 7 مهر 1393  ] [ 3:55 PM ] [ مرادیان ]
نظرات 0

اصطلاح حرف مفت زدن داستانی داره که خالی از لطف نیست!

در زمان ناصرالدین شاه اولین تلگراف خانه تأسیس شد اما مردم استقبالی نکردند و کسی باور نداشت پیامش با سیم به شهر دیگری برود.

به ناصرالدین شاه گفتند تلگرافخانه بی مشتری مانده و کارمندانش انجا بیکار نشسته اند دستور داد به مدت یک ماه مردم بیایند مجانی هرچه می خواهند تلگراف بزنند و چون مفت شد همه هجوم آوردند و بعد از مدتی دیدند پیام هایشان به مقصد می رسد وهجوم مردم روز به روز زیادتر شد در حدی که دیگر کارمندان قادر به پاسخ گویی نبودند! سرانجام ناصرالدین شاه که مطمئن شده بود دستور داد سر در تلگراف خانه تابلویی بزنند بدین مضمون – بفرموده  شاه از امروز حرف مفت زدن ممنوع! واصطلاح حرف مفت زدن از آن زمان به یادگار مانده است.


ادامه مطلب

[ دوشنبه 7 مهر 1393  ] [ 3:48 PM ] [ مرادیان ]
نظرات 0

پدرش تئون از ریاضی‌دانان مشهور و استاد دانشگاه اسکندریه بود.تحت تعالیم پدر ریاضیات و فلسفه را آموخت. تئون برای آموزش همه جانبهٔ او اهمیت بسیاری قائل بود و به این سبب هیپاتی هنر سخنوری و خطابه را آموخت و به ورزش‌هایی چون سوارکاری و شنا ‌پرداخت. تئون او را با تمامی نظام‌های مذهبی آن زمان آشنا کرد و به هیپاتیا تفکر دور از تعصب را آموخت.

بخش عمده‌ای از تعلیم او به سفرهایش اختصاص دارد. برخی معتقدند او بیش ده سال از عمرش را در سفر گذرانده است.او سفر کوتاهی به آتن داشت و در مدرسه آتن به عنوان دانشجو تحصیل کرد. در بازگشت از آتن از او برای تدریس در دانشگاه اسکندریه در رشته فلسفه و ریاضیات دعوت شد و تا پایان عمر به تدریس در این دانشگاه مشغول بود. به علت تسلط کامل به علوم زمان خود و نطق بی‌نظیرش معلم محبوبی بود. افراد بسیاری از کشورهای مختلف برای شرکت در کلاس‌های او به اسکندریه می‌آمدند و بسیاری از مردم برای شنیدن سخنان او جمع می‌شدند. سقراط مورخ می‌نویسد: «او معلم محبوبی بود، در خانهٔ او همانند اتاق کنفرانسش سخت‌کوش‌ترین دانشجویان آن روز آمد و شد داشتند.»

با وجود پیشنهادهای ازدواجی که از جانب شاهزادگان و فلاسفه داشت، هرگز ازدواج نکرد.

    برگرفته از ویکیپدیا

ادامه مطلب

[ دوشنبه 7 مهر 1393  ] [ 3:45 PM ] [ مرادیان ]
نظرات 0

اثبات فایده نداشتن درس خواندن طبق مفاهيم رياضي

(1) Study=don't Fail
(2) Don't study=Fail
1+2
==>
Study+don't study=Fail+don't Fail
Study(1+don't)=Fail(1+don't)
Study = Fail
So Don't Study!:

 

ادامه مطلب

[ دوشنبه 7 مهر 1393  ] [ 3:42 PM ] [ مرادیان ]
نظرات 0
دایناسور کتابخوان، دوستی که کودکان دبستانی را به خواندن تشویق می کند!
کشور: 

 آلمان

"دایناسور کتابخوان"، نمادی برای ترویج خواندن در دبستان های ایالت زارلاند Saarland در آلمان است.

این عروسک بزرگ، دانش آموزان دبستانی  این ایالت را در فعالیت های گوناگون شان همراهی می‌کند تا لذت خواندن را هر چه بیشتر کشف کنند. دایناسور کتابخوان می‌کوشد تا دانش‌آموزان تازه وارد را نیز با کتابخانه آشنا کند.
در آغاز سال تحصیلی، کتابخانه های آموزشگاهی یا عمومی این ایالت، دانش آموزان تازه وارد را همراه با پدر و مادرشان برای بازدید از کتابخانه دعوت می کنند  و در این بازدید دانش آموزان کارت عضویت کتابخانه را دریافت می‌کنند.
پانزده نفری که پیش از دیگران عضو کتابخانه شوند هدیه کوچکی دریافت می‌کنند و می‌توانند در قرعه کشی برای دریافت عروسک دایناسور و هدیه‌های دیگر شرکت جویند.
در این بازدید، کتابخانه‌ها فهرستی از کتاب‌های توصیه شده برای خواندن را نیز در اختیار دانش آموزان می گذارند و برای تشویق آن‌ها به خواندن و آشنا شدن با مجموعه کتاب‌های کتابخانه به برگزاری "مسابقه دایناسور‌" می‌پردازند.

این مسابقه برای دانش آموزان پایه سوم تا ششم دوره ابتدایی در نظر گرفته شده است. برای برگزاری مسابقه، در کتابخانه‌ها و کتاب فروشی‌ها، پرسش‌نامه‌هایی قرار می‌گیرد که کودکان پس از خواندن کتاب های پیشنهاد شده از سوی کتابخانه می‌توانند به پرسش‌های آن پاسخ دهند.
این برنامه از ماه دی (ژانویه)  آغاز می‌شود و در ماه اسفند (مارس) به پایان می‌رسد. کتابخانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های شرکت کننده در اجرای این طرح، هر ماه پس از بررسی پاسخ‌ها،، بین کودکانی که پاسخ‌های درست داده‌اند، قرعه کشی کرده و به برندگان کوپن خرید کتاب هدیه می‌دهند.

در پایان، برندگان ماهانه کتابخانه‌ها در یک مسابقه نهایی که وزارت فرهنگ و هنر برگزار می‌کند، شرکت می‌کنند. جایزه نهایی این مسابقه یک عروس بزرگ  دایناسور است.
این پروژه با همکاری کتاب فروشان ایالت زارلاند Saarland اجرا می‌شود. کتاب فروشان از ماه دسامبر به فروش کتاب‌هایی که در فهرست کتابخانه‌ها قرار دارند، می‌پردازند. به این ترتیب، پدر و مادران می‌توانند این کتاب‌ها را در کریسمس به فرزندان خود هدیه کنند.

برگردان: 

 گروه مترجمان کتابک- ترانه وکیلی

 


ادامه مطلب

[ دوشنبه 7 مهر 1393  ] [ 3:33 PM ] [ مرادیان ]
نظرات 0
برایم قصه بگو!
کشور: 

 سوئیس

پرورش مهارت‌های زبانی‌ در سال‌های نخست زندگی با تجربه‌گوش سپردن به قصه‌ها و کتاب‌ها و هم چنین ‌نوشتن و مداد به دست گرفتن امکان پذیر می‌شود.

از همین رو، پشتیبانی از پدر و مادرها برای فراهم کردن چنین فرصتی برای کودک تازه متولد شده‌شان اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند. 
اما، برای خانواده‌های مهاجری که در کشوری با زبان و فرهنگ متفاوت از خود زندگی می‌کنند، وضعیت دشوارتر می‌شود. کودکان این خانواده‌ها، مدرسه‌ را با توانایی‌های کمتری از همکلاس های خود آغاز می‌کنند. آن‌ها معمولا با مشکلات سوادآموزی بیشتری روبه رو می‌شوند. 
سازمان رسانه برای کودکان و نوجوانان در سوییس (SIKJM)، با اجرای "پروژه سواد آموزی خانواده" یا (Family Literacy Project)، می کوشند تا این مشکل را برطرف کنند. در اجرای این پروژه، پدر و مادرها نقش مهمی دارند. آن‌ها، تشویق می‌شوند تا درخانه به زبان مادری برای کودک‌شان قصه بگویند یا کتاب‌های تصویری برای آن‌ها بخوانند. 
به باور کارشناسان، هنگامی که کودکان بتوانند به زبان مادری‌شان قصه بگویند، آسان تر می توانند زبان دوم را بیاموزند. 
این پروژه موفق شده از سوی یونیسف در سوییس جایزه بگیرد و در سال ۲۰۱۰ نیز جایزه Orange Switzerland را از آن خود کند.  

برگردان: 

 گروه مترجمان کتابک

 


ادامه مطلب

[ دوشنبه 7 مهر 1393  ] [ 3:31 PM ] [ مرادیان ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By R A S E K H O O N :.

تعداد کل صفحات : 11 ::      1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >  

درباره وبلاگ

سلام دوست عزیز در این وبلاگ شما شاهد مباحث گوناگون و کاربردی هستید پس اونو از دست ندین. التماس دعا
آمار سایت
کل بازدید : 55866 نفر
كل مطالب : 160 عدد
کل نظرات : 3 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ : پنج شنبه 20 شهریور 1393 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 30 آذر 1394 
لوگوی ما



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

فال حافظ




ابزار پرش به بالا

دریافت کد پیغام خوش آمدگویی

تعبیر خواب