این سمندر 200 ساله در یکی از غارهای کشور چین کشف شده و از بزرگترین و احتمالا قدیمیترین دوزیستانی است که در جهان زندگی کرده است.
ادامه مطلب
آسمان من همیشه با هم
| ||||||||||
|
این سمندر 200 ساله در یکی از غارهای کشور چین کشف شده و از بزرگترین و احتمالا قدیمیترین دوزیستانی است که در جهان زندگی کرده است. ادامه مطلب
نهم ربیعالاول در فرهنگ شیعه از دو جهت شایسته توجه ویژه است: اول؛ از جهت جایگاه تقویمی و فرهنگی این روز که ناشی از قرار گرفتن آن بعد از عزاداری محرم و صفر و اعیاد معصومین، دوم؛ از جهت تاریخی، قرار گرفتن در مرز دو دوره تاریخی مهم در نگرش شیعی است، یعنی قرار گرفتن، در مرز خاتمیت دوران حضور تاریخی معصومین(ع) در جامعه بشری و شروع دوران غیبت امام معصوم(ع) از جامعه و آغاز پرچمداری دینداران شایسته به نیابت از آخرین معصوم(ع) میباشد. نه نهم ربیعالاول و غیبت امام(عج) به معنی جدا افتادگی آخرین معصوم موجود(ع) از متن جوامع بشری تا زمان نجات است، نهم ربیع الاول را باید در بستر گذار از انسان 250 ساله به دوران انسان منتظر 14 قرنه نگریست، با این دید، وقتی سخن از گاهشمار نهم ربیع الاول میشود، توقع میرود که از چند ماه پیش تا چند ماه پس از آن روز تاریخی را شامل شود تا در نهایت نهم ربیعالاول نه به عنوان آغازین روز غیبت بلکه به عنوان آغازین روز انتظار از ولی خدا شناخته شود. به همین منظور حجتالاسلام محمد رضایی آدریانی کارشناس مهدویت تلاش کرده است، گزارشی اجمالی از زندگانی امام عسکری(ع) به عنوان آخرین امام دوران حضور ارائه و در نهایت گاهشمار نهم ربیعالاول فراتر از گاهشمارهای موجود در بستر دورانی شش ماهه معرفی کرده است که بخش پایانی آن در ادامه میآید: *گاهشمار نهم ربیعالاول سال 260 هجری در ظرف زمانی 6 ماهه بنابر آنچه که در مباحث پیشین دانسته شد، سال 259 هجری باید یکی از سالهای سخت بر امام و جامعه شیعه از جهت فزونی بیش از حد آزارها و فشارها باشد. بدین جهت در این مرحله گاه شمار سه ماهه پایانی دوران امامت ارائه میشود تا این واقعیت کشف شود و آن گاه در ادامه برای آشنایی با چگونگی گذار شیعه از دوران سخت آخرین آغاز امامت و سربلندی تاریخی آنان با وجود تمامی فتنهها و دسیسهها گاهشمار سه ماهه آغازین دوران امام امت امام مهدی(عج) مطرح میشود. البته مباحث پیش رو شامل دو مرحله است. ابتدا گاهشمار توصیفی در دو مرحله ارائه و سپس نکات تحلیلی در پایان هر مرحله ارائه میشود. در ضمن یادآور میشود که جدولهای گاهشماری شامل سه بخش سفید و سیاه و خاکستری است.
بقیه در ادامه مطلب ادامه مطلب بعد از شهادت امام حسن عسکری(ع) پنج چالش جدی پیش روی شیعیان آن زمان قرار داشت که مردم با همکاری علما و نواب اربعه حضرت مهدی(عج) توانستند سربلند از آنها بیرون آیند.
درباره تاریخ ولادت، محل ولادت و تاریخ شهادت امام حسن عسکری علیهالسلام میان مورخان اختلاف است، اما مشهور این است که در ماه ربیع الآخر سال 232 هجری قمری چشم به جهان گشود و در تاریخ اول ربیع الاول سال 260 هجری قمری به دستور معتمد عباسی، مسموم و در روز هشتم همان تاریخ به شهادت رسید. ادامه مطلب پدر بزرگوار امام زمان (عج) دوران حیات بسیار رنج آوری داشتند و بخش عمده عمر مبارکشان را در پادگان نظامی سامرا به شدیدترین شکل ممکن محبوس بودند؛ اما ایشان حتی از کوچکترین فرصتها نظیر هدایت زندانبانان نیز برای گسترش فرهنگ عمیق شیعی استفاده میبردند و بدین سان، دستگاه ظلم خلیفه عباسی از ناحیه این امام معصوم احساس خطر کرد و با زهر ایشان را به شهادت رساند.
امام حسن عسکری ـ علیه السلام ـ در هشتم ربیع الثانی (یا 24 ربیع الاول) سال 232 هجری قمری دیده به جهان گشود و با نور خویش آسمان مدینه را نورانی کرد. پدر آن بزرگوار امام هادی ـ علیه السلام ـ و مادر با عظمتش «حُدَیْثه» بود که از او به عنوان «سوسن» و «سلیل» نیز یاد کرده اند.
ادامه مطلب
نوشتن سخت است؟ با صفحه کلید چطور؟ اگر انگشتانتان به خوبی یاریتان نکنند چه؟ با این مقدمه شرح حال جوانی را بخوانید که زندگیاش دو نیمه بسیار متفاوت داشته و دارد؛ اولی در صحت جسمی کامل اما معمولی و دومی... ؛ لطف بخش دوم به مطالعه سطرهای زیر است. اما همین مقدار برای نگارش داستان این جوان سختی کشیده کفایت میکند. داستان یک زندگی که ممکن است دل هر خوانندهای را به درد آورد، ولی لمس پشت انگشتان هادی بر صفحه کلید رایانه و حکایت سرشار از ایثار، تلاش و امیدواری پنهان شده در سطر سطرش، از آن داستانی بسیار متفاوت ساخته است.
بقیه در ادامه مطلب ادامه مطلب
|
|