مدال نوکریم ده
که این مدال . . .
از سلطنت دنیا بهتر است
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
سنجد از آن دسته میوه هایی است که در روایات اسلامی برای آن خواص مختلف درمانی ذکر شده و آن را برای کلیه ها و معده مفید دانسته اند. از جمله در روایتی آمده است: الغُبَیراءُ لَحمُهُ یُنبِتُ اللَّحمَ ، وعَظمُهُ یُنبِتُ العَظمَ ، وجِلدُهُ یُنبِتُ الجِلدَ ، ومَعَ ذلِکَ ؛ فَإِنَّهُ یُسَخِّنُ الکُلیَتَینِ ، ویَدبَغُ المَعِدَةَ ، وهُوَ أمانٌ مِنَ البَواسیرِ وَالتَّقتیرِ ، ویُقَوِّی السّاقَینِ ، ویَق مَعُ عِرقَ الجُذامِ ؛ سنجد ، گوشتش گوشت مىرویانَد ، استخوانش استخوان را رشد مىدهد و پوستش پوست را مىپرورد . علاوه بر این ، سنجد ، کلیهها را گرم مىکند ، معده را پاک مىسازد ، مایه ایمنى از بواسیر و تقطیر البول است ، ساق پا را قوى مىکند و رگ جذام را بهکلّى قطع مىنماید(1) .
مأمون پس از آن كه در روز دوشنبه هفتم ماه رمضان سال 201 ه ق در «مرو» وليعهدي را بر امام رضا ـ عليه السلام ـ تحميل كرد و عهدنامه ولايت عهدي امام ـ عليه السلام ـ را امضاء نمود به «فضل بن سهل» دستور داد مجلس باشكوهي كه مركب از رجال دولت و اعيان و اشراف ملت و امراء و وزراء و درباريان و فرماندهان و سپاهيان و علماء و نويسندگان و شعراء و خطباء باشد، تشكيل دهد و براي اجراي تشريفات بيعت در يك روز معيّن در دربار خلافت حاضر شوند و «لباس سياه» را كه شعار «بني عباس» در آن روز بود به لباس «سبز» كه شعار «علوييّن» است، تبديل كنند[1] و پرچم سبز برافرازند.
انگور نامی است قرآنی و یکی از لذیذترین میوههایی است که خداوند برای انسان آفریده است که بارها در قرآن مجید نام این میوه به صورت مفرد (عنب) و جمع (اعناب) ذکر شده است.
انگور که در رنگها و انواع مختلف در فصلهای تابستان و پاییز در دسترس است در درمان بسیاری از بیماریها تأثیرگذار است.
1
علىّ بن إبراهیم، قال: حدّثنا الحسین بن علىّ بن زکریّا قال: حدّثنا الهیثمّ بن عبدالله الرّمانى، قال: حدّثنا علىّ بن موسی الرضا علیه السلام، عن أبیه عن جدّه محمّد بن علىّ بن الحسین علیهم السلام فى قوله «فطرة الله الّتى فطر النّاس علیها» قال: هو لا إله إلّا الله محمّد رسول الله علىّ أمیرالمؤمنین ولىّ الله، إلی هاهنا التوحید.
روم / 30. تفسیر قمى2/ 154- 155.
امام رضا ـ عليه السّلام ـ امام هشتم شيعيان جهان و پيشواي هشتم مسلمانان و حجت خدا بر خلق و مايه افتخار ايرانيان به خاطر قرار گرفتن مرقد ملكوتي آن امام همام در اين سرزمين ميباشد. مردم اين كشور به بركت وجود آن حضرت هدايت شدة اهل بيت پيامبراكرم ـ صلّي الله عليه و آله ـ ميباشند، از آن روزي كه مزارش در آن شهر واقع شده همواره پناهگاه و ملجأ و خانه اميد بيچارگان بوده است و همواره خواهد بود. نه تنها اين بارگاه دارالشفاي شيعيان بلكه عموم انسانهاست و اگر كسي با قلبي پاك و دلي اميدوار و شكسته به آن بارگاه پناه جويد نااميد نخواهد بود و به اذن خداوند و به كرامت مولايمان ضامن آهو شفا خواهد يافت: