هوا خواه توام جانا و میدانم که میدانی
که هم نادیده میبینی و هم نانوشته میخوانی...
شخصی از امام رضا علیه السلام پرسید چگونه است که هر چقدر آیات قرآن را که تلاوت می کنیم، باز هم تازه و جذاب است و انسان از خواندن آن خسته نمی شود؟ حضرت رضا (ع) در پاسخ فرمودند: زیرا قرآن برای زمانی محدود و معین و اهل زبانی مخصوص نازل نگشته و خداوند احکام و دستورات قرآن را برای مردم یک دورۀ خاص از روزگار قرار نداده، بلکه قرآن را برهان و حجت هر انسانی در هر دوره ای قرار داده است و قرآن هرگز به هوای نفس مردمان باطل نمی شود.
منبع: تفسیر جامع جلد 1 صفحه 77
برای گوهرسادات روزهای آسایشگاه خاکستری است
پنج سالی میشود که با انیسخانم توی یک اتاق شدهاند مونس هم. میان آن همه رنگ سیاه و سفید اطرافشان اما گوهر دلخوش است به لحظات رنگینی که از لای خاطراتش برای انیس بیرون میکشد. از حوض آبی وسط حیاط میگوید و درخت سبز توت کنارش، از شمعدانیهای رنگین چیده شده در ایوان فیروزهای.
سوال:
امام رضا (علیه السلام) که در خراسان به سوالات مختلف پاسخ می دادند این سوال و جوابها چه بوده است؟
پاسخ:
مسافرت امام رضا ـ علیه السلام ـ به خراسان فرصت مناسبی بود تا آنحضرت علوم و معارف اسلام را منتشر و در دسترس علما و دانشمندان قرار دهد وهمین امر موجب شد بحث و مناظره بین مسلمانان و علمای ادیان توسعه یافته و مباحثه مذهبی رایج شود[1]معمولاً سؤال و جوابها در رابطه با ادیان و کلام و غیره از قبیل صفات الهی،[2] تفسیر قرآن،[3] اثبات معاد،[4] قضاء و قدر[5] و... بود که از باب نمونه به یک مورد اشاره میکنیم:
مطابق تعالیم قرآن و آموزه های اهل بیت علیهم السلام تغذیه نه تنها بر جسم انسان تأثبرگذار است بلکه سایر خصوصیات روحی و رفتاری او را تحت تأثیر خود قرار می دهد.