1 - پايه ها و ستونها و كتيبه ها آن چه از نقره ساخته شده با نقشهاي مختلفي قلمزني شده به طوري كه نظر هر بيننده اي را جلب مي سازد.
2 - بين هر دو زوايه از پنجره هاي ضريح مقدس يك صفحه بيضي از طلا مجموعا هجده عدد هر يك به وزن پنجاه مثقال نصب و در شانزده عدد از آنها احاديث معتبره وارده در باب فضيلت زيارت حضرت ثامن الحجج عليه السلام از عيون اخبار الرضاي صدوق و جامع الاخبار نقل و به خط نسخ به قلم حاج شيخ أحمد زنجاني مرقوم شده است.
3 - بر روي هر يك از دهانه هاي ضريح مقدس از پيش روي مبارك اسمي از اسماء چهارده معصوم عليهم السلام كه چهارده قطعه است بر صفحه اي از طلا به خط ثلث به قلم حاج شيخ احمد زنجاني معصومي نوشته شده و اطراف آن صفحات فيروزه نصب گرديده است.
4 - بالاي كتيبه هاي بيضوي بر صفحاتي از نقره به برجستگي يك سانتي متر به خط ثلث به قلم حاج شيخ احمد زنجاني سوره مباركه هل اتي نوشته شده است.
5 - در چهار گوشه ضريح، چهار خوشه انگور از طلا نصب شده كه وزن مجموع اين چهار خوشه يك هزار و دويست و پنجاه مثقال طلا مي باشد.
6 - صفحاتي از طلا عيار هيجده به وزن چهار هزار مثقال بر روي آن سوره مباركه يس به خط ثلث به قلم آقاي فضائلي اصفهاني دورادور بر لبه ضريح مقدس نصب گرديده است.
7 - بالاي كتيبه سوره مباركه يس بر لبه ضريح چهل و چهار برگ از نقره ملمع به طلا ما بين چهل و چهار گلدان ملمع به طلا به طرز بسيار زيبا نصب شده و در ظاهر هر يك از آنها صفحه اي مدور و محدب ايجاد و بر هر يك اسمي از اسماء الحسني نوشته شده است.
زمينه صفحات مزبور ميناكاري لاجوردي و گلهاي رنگارنگي در آن منقش است كه خطوط برجسته آن را آب طلا داده اند، اين اسماء به خط ثلث و به قلم حاج شيخ احمد زنجاني است و چهل و چهار اسم است كه دوازده اسم ديگر از حروف اول آن به دست مي آيد مانند به شرح زير:
كليشه آن در يك صفحه به نظر خوانندگان مي رسد
8 - سقف ضريح مقدس روي آن با قطعاتي از نقره كه آب طلا به آن داده اند پوشانيده و منتهي اليه آن در اطراف سقف محدبا به گلهائي درشت و برآمده زينت يافته و چهار كتيبه به خط ثلث محمد رضوان كتيبه نويس آتسان قدس در وسط چهار طرف سقف ضريح مبارك بر روي صفحاتي از نقره مطلا نصب شده است.
9 - سقف ضريح مقدس از داخل كه با رنگ روغن سفيد و آبي ايراني به صورت بسيار زيبائي آراسته شده، در اطراف آن سوره نور به خط ثلث سفيد زمينه لاجوردي و در همان كتيبه همان آيه به خط كوفي طلائي نوشته شده و در وسط اين عبارت آمده «و لله الاسماء الحسني فادعوه بها».
خداوند را نامهائي نيكو است و شما خداوند را به آن نام ها بخوانيد سوره ي مباركه اعراف آيه 180.
در بين كتيبه نور و عبارت فوق در يك كتيبه چهل و چهار اسم خدا و در درون آن پنجاه و شش نام ديگر خدا كه مجموعا يك صد اسم از اسماء الله مي باشد ذكر شده، در اين اسماء الله دو رمز موجود است كه به طريق ذيل استخراج مي شود. اولا كتيبه چهل و چهار اسمي كه از الاول شروع و به الصابر ختم مي شود.
هر گاه حرف اول هر يك از آن اسماء را به رديف يكديگر بنويسند و نظير ابجدي هر حرف را در زير حروف سطري تشكيل دهند تاريخ نصب ضريح به اين شرح به دست مي آيد، سنة ع ش، ع، ط، 1379 هجري قمري به سعي سيد ابوالحسن حافظيان فراهم و نصب شد.
ثانيا - نسبت به پنجاه و شش اسم كتيبه دوم كه از الصادق شروع مي شود و به الهادي ختم مي گردد هر گاه حروف اول اسماء را بنويسند و مكررات آن را حذف كنند، اين عبارت به دست مي آيد «صراط علي حق نمسكه».
10 - در داخل سقف ضريح چهار مصراع زير ثبت و نقش است كه از مصراع چهارم آن ماده تاريخ 1379 به دست مي آيد.
هاتفي وصف اين ضريح بگفت
عجز الصانعون عن صفتك
بهر تاريخ در معني سفت
ماعر فناك حق معرفتك
در اين جا رمزي ديگر نهفته است و آن تطبيق حساب جمل مصراع دوم با عبارت «لعنة الله علي المنافقين» است كه هر دو يك هزار و هشتاد هشت مي شوند.
نگارنده گويد: مرحوم حاج سيد ابوالحسن، حافظيان اظهار مي داشتند: كه يك رباعي فارسي هم در ضريح نوشته شده و آن رباعي اين است:
بنهاد ضريحي ز سر صدق به اخلاص
بر مرقد شاهي كه به خورشيد دهد نور
هر كس كه ببوسد ز سر صدق بگويد
اي بوالحسن حافظيان سعي تو مشكور
تاریخ آستان قدس رضوی ، جلد1، ص 8/87