16 نکته درباره عطرها

 نکته درباره عطرها

هرگز عطر را پشت گوش‌هایتان نزنید چون به سرعت با ترشحات پوست در آن ناحیه ترکیب می‌شود و بوی عجیبی خواهد داد.

انواع عطر و ادکلن

1- عطر را در فضای بین سینه‌ها استفاده نکنید، چون باعث بروز جوش و بثورات پوستی در این نواحی می‌شود.

2- هرگز عطر را به ناحیه زیربغل نزنید، زیرا اثر ضدعرق و خوشبوکننده ندارد و وقتی با عرق ترکیب می‌شود، بوی بدی تولید می‌کند.

3- در طول روز می‌توانید عطر را روی مچ دست‌ها، مفاصل پاها و بالای شکم خود استفاده کنید. بهتر است عطر را روی پشت گردن بزنید. این دو توصیه برای اجتناب از واکنش بین پرتوهای ماورای‌بنفش و عطر است، چون ترکیب این دو ایجاد حساسیت می‌کند و به پوست آسیب می‌رساند.

4- عطر را روی لباس‌های روشن نزنید، زیرا ایجاد لکه می‌کند.

5- اگر عطری تازه خریده‌اید، نمونه آن را اواخر عصر امتحان کنید، زیرا قدرت بویایی در این زمان از روز زیاد است.

در شروع استفاده از عطر تازه، ابتدا آن را روی ناحیه کوچکی از پوست بزنید، زیرا اگر حساسیت داشته باشید، درگیری شما کمتر می‌شود. اگر بعد از یک ساعت واکنشی نبود، می‌توانید از عطر استفاده کنید.

6- هنگام استفاده از عطر، آن را روی نقاطی بزنید که نبض وجود دارد، مثل روی مچ داخلی دست، پشت زانوها و زیر خط فک نزدیک گوش. نبض باعث پخش‌شدن رایحه می‌شود.

7- عطر را در مکانی سرد و تاریک و دور از نورخورشید نگه دارید، زیرا گرما با آن واکنش می‌دهد و خراب می‌شود. بعد از بازکردن در عطر، حداکثر تا دو سال باید از آن استفاده شود.

8- عطر را روی لوازم تزیینی و جواهرات نزنید، زیرا بعضی عطرها باعث تخریب طلا و جواهر می‌شوند.

9- در هوای سرد از عطرهای قوی استفاده کنید، زیرا سرما شدت عطر را کم می‌کند و برعکس تابستان‌ها عطر ملایم بزنید.
هرگز عطر را به ناحیه زیربغل نزنید، زیرا اثر ضدعرق و خوشبوکننده ندارد و وقتی با عرق ترکیب می‌شود، بوی بدی تولید می‌کند

10- بهترین زمان عطر زدن، درست بعد از حمام است، چون منافذ پوست باز هستند و عطر کاملا نفوذ می‌کند. بهتر است در حمام از صابون بدون عطر استفاده کنید، به‌خصوص در نواحی‌ای که قرار است عطر بزنید. صابون‌ها و دئودورانت‌ها روی بوی عطر تاثیر می‌گذارند و ترکیب آنها خوشبو نمی‌شود.

11- روش‌های مختلفی برای عطر زدن وجود دارد و روی تاثیرگذاری عطر، مهم است. بهتر است عطر در هوا چندان پراکنده نشود و فاصله آن با ناحیه موردنظرتان زیاد نباشد. حتی بهتر است عطر را روی پنبه بزنید و آن را به محل موردنظر بمالید تا بوی آن بیشتر حس شود.

12- اگر صبح یک عطر و عصر عطر دیگری می‌زنید، باید سعی کنید بوی عطر اول از پوستتان حذف شود، زیرا ترکیب بوی دو عطر دلپذیر نخواهد بود.

13- هرگز عطر را پشت گوش‌هایتان نزنید چون به سرعت با ترشحات پوست در آن ناحیه ترکیب می‌شود و بوی عجیبی خواهد داد.

14-  استفاده از عطر در محوطه باز و بیرون از منزل، فواید و زیان‌هایی دارد. فایده‌اش این است که می‌توانید از رایحه‌هایی استفاده کنید که درست همان بوی دلپذیری را دارند که بیشتر دم‌ها دوست دارند مثل رایحه گل‌ها، میوه‌ها یا حتی محل‌های خاص.

زیانش هم این است که استفاده از عطرهای شیرین و تند که معمولا در محیط بیرون به کار می‌رود، مشکلی بزرگ ایجاد می‌کند و بسیاری از حشرات به این بوها تمایل دارند و جذب آن می‌شوند. پس به این موضوع توجه داشته باشید و سعی کنید عطرهای شیرین استفاده نکنید، چون زنبور و مگس را به خود جذب می‌کنند. در پیک‌نیک یا پارک عطر تند نزنید. در محیط‌هایی که پشه زیاد است، اصلا عطر نزنید، چون پشه‌ها را جذب می‌کند. اگر هم از آن افرادی هستید که بدون عطر، هیچ جا نمی‌روید، در محیط بیرون از عطرهای بسیار ملایم استفاده کنید.

15- عطر مورد نظر را روی کاغذ تست بزنید و حدود 30 سانتی‌متر دور از خودتان بگیرید و آرام تکان دهید تا بو به مشامتان برسد. اگر کاغذ تست‌ نبود، عطر را به فضای بالای سرتان بزنید و وقتی ذرات آن به پایین حرکت کردند، نفس عمیق بکشید تا اولین حسی که از این عطر برایتان به وجود می‌آید، درک کنید. می‌توانید عطر را روی مچ دست اسپری کنید تا با ضربان نبض و گرمای بدن تماس پیدا کند و تغییرات لازمه در آن انجام شود. به این ترتیب متوجه دوام عطر و پایداری آن خواهید شد. بعد از امتحان آن روی مچ دست، مچ دست‌ها را به هم بمالید تا اثر عطر کم شود.

16- عطر، ترکیبی از روغن‌های معطر طبیعی یا مصنوعی است که در آب و الکل با درجه بالا رقیق می‌شود. تفاوت این ترکیب‌ها در غلظت روغن‌های به کار رفته است. هر چه غلظت روغن‌های معطر بیشتر باشد، ماندگاری عطر بیشتر می‌شود. ادکلن 4 درصد روغن، ادوتوالت 8 تا 15 درصد و حدود 2 ساعت ماندگاری و ادوعطر (ادوپرفیوم) 15 تا 22 درصد روغن معطر و 3 تا 5 ساعت ماندگاری دارد. عطر یا عطر کلاسیک بالاترین غلظت روغن معطر را دارد (بیش از 22 درصد) و 6 ساعت یا بیشتر اثر آن می‌ماند.

بخش سلامت تبیان

 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه 7 شهریور 1397  ] [ 12:26 PM ] [ مدیر سایت ]