کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
کد خبر: ۷۲۱۵۸
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۱
 

آخرین حضورآیت الله طبسی درراهپیمایی  

راهپیمایی روز قدس و 22 بهمن امسال در مشهد شاهد حضور تولیت آستان قدس رضوی بوده اند. ایشان با وجود وضعیت جسمی سخت و بیماری باه وسیله عصا و صندلی چرخدار در میان مردم حضور پیدا کردند
 
.عقیق:
 
عکس: آخرین حضور آیت الله واعظ طبسی در راهپیمایی
 
عکس: آخرین حضور آیت الله واعظ طبسی در راهپیمایی
 
عکس: آخرین حضور آیت الله واعظ طبسی در راهپیمایی
 
عکس: آخرین حضور آیت الله واعظ طبسی در راهپیمایی
 

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 19 اسفند 1394  ] [ 5:50 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۳۳۴
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۹
 
آیت الله نوری همدانی:

حضرت زهرا؛بارزترین نمونه ایثار دردفاع از ولایت  

حوزه/ شهادت و جهاد موجب شده که ولایت حفظ شود و در این عرصه حضرت زهرا(س) بارزترین نمونه ایثار و شهادت در دفاع از ولایت هستند.
عقیق:حضرت آیت الله نوری همدانی در دیدار  با حجت الاسلام والمسلمین شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با بیان این که رسیدگی به شهدا و خانواده و خدمت رسانی آنها بسیار مهم است گفتند: جهاد و شهادت دو فرهنگ مهم در اسلام و ایران است و همین دو فرهنگ باعث برکات زیادی مانند بیداری اسلامی در جهان شده است.

این مرجع تقلید افزودند: انقلاب ملت ایران برخلاف سایر انقلاب های منطقه، دارای ارکان مهم، مانند مردم، ولایت فقیه و اسلام است و همین عناصر موجب حفظ آن شده است.

معظم له بیان داشتند: شهادت و جهاد موجب شده که ولایت حفظ شود و در این عرصه حضرت زهرا(س) بارزترین نمونه ایثار و شهادت در دفاع از ولایت هستند.

حضرت آیت الله نوری همدانی گفتند: قبر مخفی حضرت زهرا(س) مهمترین  دلیل بر مظلومیت و حقانیت ائمه طاهرین(ع) است و درباره بزرگی حضرت زهرا (س)همین اندازه بس که پیامبر(ص) فرمودند، هر کس زهرا(س)  را بیازارد مرا آزرده است.

ایشان با بیان این که ولایتی که زهرای مرضیه (س) برای آن جهاد کردند در آخر زمان درخشیده و  طلوع خواهدکرد گفتند: فرهنگ جهاد و ایثار سلاح شکست ناپذیر در مقابل دشمنان است.

معظم له بر زنده نگه داشتن فرهنگ  ایثار در جامعه تاکید کردند و بیان داشتند : از راه های زنده نگه داشتند یاد شهدا این است که تصاویر شهدا در خیابان ها نصب شود تا مردم و مسئولین ببیند و از آنها درس گیرند.

ایشان رسیدگی به خانواده شهدا و ایثارگران و عیادت از آنها را از دیگر راه های زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا دانستند و اظهار داشتند: حقیقا امروز  امنیت و اقتدار را مدیون خانواده شهدا هستیم.

 

منبع:حوزه

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 19 اسفند 1394  ] [ 5:36 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 76210 سه شنبه، 18 اسفند 1394 - 21:38
 
همسر شهید مدافع حرم "سیاح طاهری" در گفت‌و‌گوی تفصیلی :
حسرت کشیدن یک "آه" را بر دل دشمن گذاشت / خبر مجروحیتش را شنیدم خدا را شکر کردم
 
حسرت کشیدن یک "آه" را بر دل دشمن گذاشت / خبر مجروحیتش را شنیدم خدا را شکر کردمشهیدخبر(شهیدنیوز): جراحات ناشی از مجروحیتها به ویژه مجروحیت عملیات کربلای 5 او را بسیار آزار می‌داد. پرستاران همیشه او را مثال می‌زدند که با وجود درد زیاد هرگز آهی نکشید. او می‌گفت «درد زیادی را تحمل می‌کنم ولی حسرت کشیدن یک "آه" را بر دل دشمن می‌گذارم.»
  

مونا معصومی - در مراسم تشییع شهید مدافع حرم سعید سیاح طاهری برای عرض تسلیت به دنبال همسر شهید می‌گشتم. نگاه‌ام در میان جمعیت به دنبال خانمی می‌گشت که بیش از همه بی‌قرار باشد و گریه می‌کند. در آن میان مردی که پسربچه‌ای را بر دوش داشت نظرم را جلب کرد. همه او را بوسیده و تبریک می‌گفتند. صدای فردی را شنیدم که می‌گفت "او عباس پسر حاج سعید است".

خودم را به صف اول تشییع کنندگان رساندم. خانمی میانسال در صف اول قاب عکس شهید را بر دست داشت و بدون شیون در حالی که سرش را بالا گرفته بود، محکم قدم برمی‌داشت. با پرس و جو متوجه شدم او همسر شهید سیاح طاهری است.

روحیه قوی و صبورش ستودنی بود. به او تبریک و تسلیت گفتم. او در پاسخ به سوال من مبنی بر آمادگیش برای شهادت همسرش، گفت: "همسرم به تکلیفش عمل کرد. فرزندانم را هم برای ادامه راه پدرشان تشویق خواهم کرد." این آشنایی باب یک گفت‌وگوی صمیمانه ما در منزل شهید شد.

در قسمت نخست گفت و گو در خصوص نحوه آشنایی با همسر تا خصوصیات اخلاقی شهید بحث شد. برای مشاهده بخش نخست مصاحبه اینجا کلیک کنید.

در ادامه ماحصل گفت‌وگوی خبرنگار ما با "هدیه قبیشی" همسر شهید مدافع حرم "سعید سیاح طاهری" را می‌خوانید.

***

** نام دوستان شهیدش را برای فرزندمان انتخاب کرد

سال 61 نخستین فرزندمان به دنیا آمد و نام او را محمدحسین گذاشتیم. آن زمان به همراه خواهرم و خواهر همسرم در یک خانه مصادره‌ای در اهواز زندگی می‌کردیم. سال 62 مجددا باردار شدم. حال جسمی و روحی مساعدی نداشتم. با استرس‌های که در آن دوران متحمل شدم باعث شد فرزندمان مرده به دنیا بیاید.  

یک روز حاج سعید گفت "اگر خداوند فرزند پسری به ما عطا کرد بخاطر علاقه‌ام به علی اکبر افضل، نام او را "علی‌اکبر" بگذاریم." با پیشنهادش موافقت کردم. اما به دلیل این که عباس علیزاده، دوست و همرزم حاج سعید به شهادت رسید. پیشنهاد داد اگر فرزندمان پسر شد نام او را "عباس" بگذاریم. این بار مخالفت کردم و گفتم که ما با خانواده شهید علیزاده ارتباط داریم. هر بار که نام عباس را صدا کنیم آنها به یاد فرزندشان می‌افتند. حاج سعید گفت به همین خاطر می‌خواهم نامش را عباس بگذاریم تا خاطره‌اش برایمان زنده بماند.

هنگامی که  فرزند دوم ما به دنیا آمد، همسرم در ماموریت بود. ولادت فرزندمان مصادف با شب میلاد حضرت عباس (ع) بود. به همین دلیل شرم کردم نام او را عباس نگذارم. زمانی که حاج سعید از ماموریت آمد و پرسید نام پسرمان را چه گذاشته‌ام. در آن لحظه انتظار داشت بگویم نام او را "علی اکبر" گذاشتم ولی وقتی شنید نامش را "عباس" گذاشتم بسیار خوشحال شد. نام فرزند سوم‌مان را "علی اکبر" گذاشتیم.

** سوغات جبهه

همسرم برای من و بچه‌ها از جبهه سوغاتی‌های جالبی می‌آورد. برایم چتر منور  می‌آورد. سال‌ها است که از آن چترها به عنوان "جای جوراب" استفاده می‌کنم. می‌خواهم آن روزها را به خاطر داشته باشم. برای فرزندانمان هم پوکه‌های گلوله را می‌آورد تا با آنها بازی کنند.

** خبر مجروحیتش را شنیدم خدا را شکر کردم

یک ماه قبل از عملیات کربلای 5 به مرخصی آمد. پس از آن تنها زمانی که برای ماموریتی به اهواز برگشت تنها نیم ساعت در خانه ماند تا جویای حال شود و با عجله رفت.

یک شب قبل از آغاز عملیات کربلای 5 کابوسی دیدم. با ترس از خواب بیدار شدم. به ائمه و معصومین توسل کردم تا همسرم را در هر شرایطی زنده برگرداند. حتی راضی بودم نابینا، شیمیایی، قطع نخاع و ... شود اما در کنارم بماند. برای سلامتیش دعا می‌خواندم. چند شب بعد خواب دیدم همسرم در میان آب است و یک عراقی که جثه بزرگی داشت و از طرف دیگر یک تمساح بزرگ که دهانش را باز کرده بود، به طرفش می‌رفتند. من هم از دور سنگ‌های را برداشته و به سمتشان پرت می‌کردم تا از حاج سعید دور شوند.

روزها را در بی‌خبری و دلشورگی می‌گذراندم. دی ماه بود که در راه مدرسه صدای مارش عملیات کربلای 5 را شنیدم.

چند روزی از خوابی که دیدم، گذشت. در حال آماده شدن برای رفتن به مدرسه بودم که مادر همسرم با گریه به منزلمان آمد و گفت "سعید مجروح شده است". با شنیدن خبر مجروحیتش نفس عمیقی کشیدم و خدارا شکر کردم.

همسرم را به بیمارستان تبریز و پس از آن به تهران منتقل کردند. نزدیک دهه فجر بود و مدرسه مرخصی نمی‌داد تا همراهش باشم. در بیمارستان تبریز یک پزشک ضدانقلابی به نام خلخالی بود. او عصب شنوایی گوش رزمندگان و حاج سعید را قطع و چشمش را تخلیه کرد. بعدها که متوجه فعالیت این پزشک ضد انقلاب شدند از کشور فرار کرد.

دوران نقاهتش حدود 50 روز طول کشید. درمانش را نیمه رها کرد و به تیپ برگشت. در نامه‌ای برایش نوشتم "درمانت را که نیمه رها کردی. حالا آنجا به درد جنگیدن می‌خوری؟"

** می‌گفت "حسرت کشیدن یک آه را بر دل دشمن می‌گذارم"

جراحات ناشی از مجروحیتها به ویژه مجروحیت عملیات کربلای 5 او را بسیار آزار می‌داد. یادم هست که تعریف می‌کرد در بیمارستان تبریز، رزمندگان از شدت درد تمام روز را ناله می‌کردند. پرستاران همیشه او را مثال می‌زدند که با وجود درد زیاد هرگز آهی نکشید. او می‌گفت «درد زیادی را تحمل می‌کنم ولی حسرت کشیدن یک "آه" را بر دل دشمن می‌گذارم.»

حاج سعید شخصیت آرامی داشت ولی هر بار که در سکوت کامل فرو می‌رفت متوجه می‌شدم که درد دارد. اما هرگز بخاطر ندارم آه و ناله‌ای کرده باشد.

پیش از مجروحیت در عملیات کربلای 5، مجروحیت‌های دیگری از جمله قطع شدن انگشتان دست، شیمیایی شدن و موج گرفتی هم داشت.

** معجزه ذکر

یک شب دشمن، اهواز را زیر آتش سنگین قرار داده بود. آن مقطع، باردار بودم. با شنیدن صدای انفجارها تمام بدنم می‌لرزید. از حاج سعید می‌خواستم تا داخل کمدی پنهان شویم. حاج سعید تمام شب را زیر لب ذکر می گفت. صبح مشاهده کردیم که دیوار بین ما و همسایه تخریب شده بود. خمپاره‌ها دور تا دور ما رو زده بودند اما به ما که در خانه بودیم هیچ گلوله‌ای اصابت نکرده بود.

** عروسی در جوار شهدای گمنام/ احیای گردان مقداد

بعد از اتمام جنگ مدتی در اهواز بودیم. پس از مدتی حاج سعید به عنوان بازرس نیروی زمینی سپاه به تهران اعزام شد. مدیریت ایمنی و سوانح در نیروی زمینی سپاه بود.

از حدود سال 86 تصمیم گرفت که یک محور مرزی در آبادان ایجاد کنند بنابراین قصد داشت گردان مقداد که منحل شده بود را احیا کند.

با یک ماشین، یک راننده و یک برگه مجوز راهی آبادان شد. برای احیای گردان از صفر شروع کرد. تمام فکرش گردان مقداد بود، هر بار که از آبادان به دیدن ما می‌آمد تمام روزش را صرف جمع آوری امکانات برای گردان می‌کرد.

تمام وقتش را صرف کارش می‌کرد. در طول سه سالی که به آبادان رفته بود، دو فرزندمان ازدواج کرد. پیش زمینه‌های ازدواج را فراهم ‌کردیم و حاج سعید تنها برای مراسم عقد خود را رساند. خطبه عقد پسرانم توسط مراجع قم خوانده شد.

پس از عقد، به همراه خانواده عروسم به قطعه شهدای گمنام رفتیم و مراسم عروسی با یک وعده شام خانوادگی به اتمام رسید.

** پتو هدیه یک زندانی به حاج سعید

بازنشستگی او، مصادف با آغاز فعالیت‌های فرهنگی‌اش بود. معتقد بود "امروز ما می‌توانیم فرهنگ ایثار و شهادت را از طریق فیلم و فعالیت‌های فرهنگی به نسل امروز انتقال دهیم." اواخر بازنشستگی نیز مسابقات کتاب‌خوانی و جشنواره‌های دانش آموزی را برگزار کرد. همچنین برای برگزاری مراسم "کشتی صلح" زحمات زیادی را متحمل شد. این‌ها فعالیت‌هایی هستند که فرهنگ دفاع مقدس را زنده نگه می‌دارند.

تاثیر مسابقه کتاب‌خوانی در زندان را در زمان حیات حاج سعید مشاهده کردیم. با وجود این که متولی این امر چند نفر بودند ولی یکی از زندانی‌ها پتویی را برای حاج سعید بافت. آن پتو را نگه داشته‌ام.

همزمان با انجام فعالیت‌های فرهنگی، مدیر عتبات عالیات نیز بود. 17 مرتبه به کربلا مشرف شد. سه مرتبه آخر را پیاده رفتیم.

** بررسی رزومه نامزدها قبل از انتخابات

حاج سعید مستقیم وارد مسائل انتخاباتی نمی‌شد اما شرکت در انتخابات را یک تکلیف می‌دانست. معمولاً از بچه‌ها کمک می‌گرفت و رزومه نامزدهای که قصد داشت به آنها رای بدهد را تهیه می‌کرد. همیشه در موضوعات مختلف چنین نشست‌هایی در خانه داشتیم. جلسه می‌گرفتیم عیب و حسن‌های کار افراد را بررسی می‌کردیم. حتی بعد از انتخابات هم باز نامزدها را بررسی می‌کردیم. معمولا در لیست‌های انتخابیمان تنها چند نامزد متفاوت بود.

** سخنان رهبر معظم انقلاب را ملاک قرار می‌داد

من بیشتر در خانه صحبت می‌کردم و حاج سعید آنها را تحلیل می‌کرد. در جریان فتنه 88، سخنان رهبر معظم انقلاب را ملاک قرار می‌دادند.

وقتی به مردم بی گناه غزه حمله کردند، در منزل جوشن صغیر می‌خواندیم. در جلساتی که خانم‌ها حضور داشتند نیز توصیه می‌کردم که برای سلامتی مسلمانان جهان اسلام دعا کنند. پس از مدتی خبر بمباران یمن شوک دیگری بود که بر ما وارد شد. آن زمان در آبادان بودم. ختم قرآن و صلوات می‌فرستادم. در خصوص حمله به شیعیان نیجریه و شیخ زکزاکی بسیار با حاج سعید بحث می‌کردیم. زمانی که حادثه منا رخ داد نیز من آنجا بودم. سال جاری، سال سختی برای شیعیان بود.

در خصوص رفتار عربستان، حاج سعید بسیار ناراحت بود. ایشان معتقد بود همان طور که آقا فرمایند آنها جنگ‌های نیابتی می‌کنند.

** جرقه رفتن به سوریه

محرم سال 92 به همراه همسرم در حرم حضرت عباس بودیم. آنجا برای وفات ام البنین یک هفته مراسم می‌گیرند. ملاباسم کربلایی برای نخستین بار شعر "کلنا عباسک یا زینب" که الان حاج میثم می‌خواند، خواند. در قالب شعر می‌گفتند "غیرت ما اجازه نمی‌دهد که به حرم شما کسی وارد شود یا زینب!" شعر بسیار بر دل من و زائرین نشست. در آنجا جرقه این موضوع به ذهن‌مان زد که ای کاش جوانان ما برای دفاع از حرم حضرت زینب به سوریه می‌رفتند.

حاج میثم قبل از این که مدافعان حرم شکل بگیرند و راهی سوریه شوند، شعری خواند با مضمون "فدای زینب/ پر از شور و عشقیم/ اگر خدا خواست/ بزودی دمشقیم" هنوز برنامه سوریه و مدافعان حرم نشده بود که ایشان فرهنگ سازی را شروع کرد.

زمانی که حاج سعید تصمیم گرفت به سوریه برود، مانع از رفتنش شدند. ولی زمانی که تصمیم به کاری می‌گرفت با دیدن مشکلات ناامید نمی‌شد. با اصرار توانست برگه اعزام را بگیرد. زمانی که به من خبر داد، کمی دلگیر شدم. او در تمام دوران زندگی‌مان در ماموریت بود و حالا پس از چندین سال زندگی مشترک حضورش را کنارم بیشتر می‌دیدیم. نمی‌خواستم از من دور شود ولی با این اوضاع، مانع رفتنش نشدم. فرزندانمان بخصوص علی اکبر از اینکه پدرشان به سوریه می‌رفت بسیار خوشحال بودند. آنها من را دلداری می‌دادند و می‌گفتند که ما در کنارت هستیم اجازه بدهید پدر با خیال راحت برود.

حاج سعید خواست که برای رفتنش استخاره کنم. این آیه آمد "اجازه داده شده به کسانی که در راه خدا کشته شدند، جهاد کنند." این آیه که آمد سکوت کردم. گفتم وقتی خدا می‌گوید اجازه دادم من کسی نیستم که بخواهم مانع شوم.

کتاب‌ و جزوه مطالعه می‌کرد و تحقیق می‌کرد که چه موشک‌های استفاده کنند که از دشمن بیشترین تلفات را بگیرند.چند ماه بعد، راه برای رفتنش بسته شد. به مشهد مقدس رفتیم. هر روز با اشک از حرم امام رضا (ع) بیرون می‌آمد.

 ** آخرین اعزام

بر اثر مجروحیت از سوریه برگشت. پس از مدتی اعلام کرد که مجددا عازم است. گفتم "چرا به این سرعت قبول کردی که راهی شوی؟ ما کلی کار داریم." گفت من همه کارهایت را انجام می‌دهم و می‌روم. دارو و مایحتاج خانه را تهیه کرد. تا آخرین لحظات هم می‌گفت چیزی نیاز نداری، تهیه کنم. گفتم "من به چیزی احتیاج نداریم فقط خدا تو را از من نگیرد." به سرعت حرف را عوض کرد. آخرین بار، 17 روز نگهش داشتم.

روزهای آخر بی‌قرار شده بود و می‌گفت "ان شاالله در رکاب امام زمان هر دو شهید می‌شویم." از من درخواست کرد که دعا نکنم که زنده بماند. مرگ در بستر بیماری را دوست نداشت. پسرم از پدرش خواست تا وصیت‌نامه‌ای را تنظیم کند ولی حاج سعید به وصیت شفاهی اکتفا کرد. اما خودش را برای شهادت آماده کرده بود.

همسرم با گوش، چشم و زانوهای مجروح و بدون توجه به دردهای که داشت به جنگ با تروریست های تکفیری رفت.

حاج سعید اهل مصاحبه کردن نبود. قبل از آخرین اعزامش، در تهران و آبادان از سوریه و خاطرات دفاع مقدس انجام داد.

** هدیه حضرت معصومه (س) به مناسبت شهادت حاج سعید

نذری کرده بودم که اگر حاجتمان برآورده شد در مراسمات مختلف روضه بگیریم. تصمیم داشتیم شب وفات حضرت معصومه (س) مراسمی در خانه برگزار کنیم. من به خانه پدرم (در شیراز) و همسرم به سوریه رفت. از عروسم خواستم تا برگشت من خریدی انجام ندهد.

در شیراز بودم که خبر شهادت حاج سعید را شنیدم. به سختی خودم را به تهران رساندم. سه شنبه حاج سعید را دفن کردیم. روز چهارشنبه در آبادان قرار شد گروهی از جمله خادمین حضرت معصومه (س) به دیدن ما بیایند. ساعت 7 شب خادمین حضرت معصومه با گلدان‌های مسی بر دست وارد اتاق شدند. پرچم روی ضریح حضرت معطر به عطر حرم بود در قابی گذاشته و با آداب خاصی به سمتمان آمدند. خانه پر از بوی عطر شد. در مراسم ناگهان متوجه شدم که امشب، شب وفات حضرت معصومه (س) است و قصد داشتیم در چنین روزی مراسمی برگزار کنیم. ما فراموش کرده بودیم اما گویا حضرت معصومه فراموش نکرده بود و خودشان تشریف آوردند. قابی که نماد حرم حضرت معصومه (س) است را به ما هدیه دادند. 

** توصیه به نسل امروز

روزهای سختی را پشت سر می‌گذاشتم. زمان فتنه‌های آخر الزمان است. این فتنه‌ها یعنی آزمایش‌ها. سیری که در سال 94 گذشت مشاهده کردیم که شیعیان چقدر مورد آزمایش قرار گرفتند. امروز سپاه کفر در مقابل سپاه اسلام ایستاده است. هر که در سپاه اسلام باشد فردای قیامت شفاعت می‌شود.

شهدای مدافع حرم می‌توانستند در کنار فرزندانشان از زندگی لذت ببرند اما از تمام مالیات و دلبستگی‌هایشان گذشتند./ب

دفاع پرس

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 10:13 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 76202 سه شنبه، 18 اسفند 1394 - 21:18
 
 
عکس / کلاه آبی های سازمان ملل در میان رزمندگان
 
عکس / کلاه آبی های سازمان ملل در میان رزمندگانشهیدخبر(شهیدنیوز): عکسی جالب از حضور کلاه آبی های سازمان ملل در میان رزمندگان که در شبکه های اجتماعی انتشار یافت.
  

دفاع پرس

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 10:12 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 76126 سه شنبه، 18 اسفند 1394 - 17:55
 
 
برگزاری یادواره شهدای نیروی دریایی ارتش
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): این یادواره روز 27 اسفند با حضور خانواده‌های شهدای نیروی دریایی ارتش و امیر دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده این نیرو در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر برگزار می شود.
  

حجت‌الاسلام مهدی نعیمی، رئیس عقیدتی سیاسی پایگاه دریایی خرمشهر، از برگزاری یادواره شهدای نیروی دریایی ارتش خبر داد.

 
وی با اعلام این خبر اظهارداشت: این یادواره روز 27 اسفند با حضور خانواده‌های شهدای نیروی درایی ارتش و امیر دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده این نیرو در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر برگزار خواهد شد. قرار است در این یادواره از خانواده شهدا تجلیل شود.
 
وی در پایان با تاکید بر اینکه نیروی دریایی ارتش در طول دوران دفاع مقدس 876 شهید را در پهنه دریا در راه دفاع و صیانت از تمامیت ارضی کشورمان تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است، گفت: 192 تن از این شهدا از پایگاه دریایی خرمشهر هستند.
   

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 10:12 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 76166 سه شنبه، 18 اسفند 1394 - 20:40
 
 
عملیات خیبر به روایت سعید مهتدی
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): بچه بسیجی ها به محض مشاهده حاجی، از خوشحالی کم مانده بود بال در آورند. فوج فوج به سمت او هجوم بردند و دست و صورتش را می‌بوسیدند.
  

شهید سردار سعید مهتدی که از نیروهای قدیمی لشکر 27 محمد رسول الله (ص) بود و بعد ها در پرواز عرفه به شهادت رسید، روایتی از عملیات خیبر داشته است که آن را در ادامه می خوانیم: عمده نیرو های رزمنده لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) طی  عملیات خیبر، در محور " طلائیه " مستقر شده بودند. از رده های بالا، دستور دادند یکی دو گردان لشکر ۲۷ را به جزیره جنوبی مجنون بفرستیم.

 
چند روز بعد از اینکه گردان های "مالک اشتر " و "حبیب بن مظاهر " به جزیره جنوبی اعزام شدند، قرار شد برای بررسی موقعیت نیروها، در معیت "حاج همت "، فرمانده لشکر ۲۷، برویم آنجا. با رسیدن به  جزیره جنوبی، ابتدا رفتیم پیش بچه های دو گردان مالک و حبیب.
 
بچه بسیجی ها به محض مشاهده حاجی، از خوشحالی کم مانده بود بال در آورند. فوج فوج به سمت او هجوم بردند و دست و صورتش را می‌بوسیدند.
 
با هزار مکافات توانستیم آنها را کمی آرام کنیم تا حاجی بتواند برایشان صحبت کند.
حاج همت مثل همیشه با آن شور و دلربایی اش قدری برای بسیجی ها حرف زد، از دستاورد های عملیات گفت و  اینکه چرا بایستی بچه ها سختی ها را تحمل کنند.
 
خیلی مختصر و مفید آنها را توجیه کرد. با کلماتی که فقط مختص خودش بود و خوب می‌دانست چطور و در کدام لحظه می‌تواند با گفتن شان، حساس ترین تار شعور و عواطف رزمنده ها را مرتعش کند و آن ها را به هیجان بیاورد.
   
  

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 10:11 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 76203 سه شنبه، 18 اسفند 1394 - 21:28
 
در اینستاگرام منتشر شد؛
وقتی محسن‌رضایی خبر شهادت همت را شنید
 
وقتی محسن‌رضایی خبر شهادت همت را شنیدشهیدخبر(شهیدنیوز): فرمانده سابق سپاه برای گرامی‌داشت سالروز شهادت همسنگر شهیدش، فرمانده لشکر 27 محمد رسول‌الله، حاج ابراهیم همت یادداشتی منتشر کرد.
  

محسن رضایی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «طلائیه، جای خیلی پیچیده‌ای برای جنگیدن بود. ما باید از روی سیل بند می‌رفتیم و وارد جبهه عراق می‌شدیم. بهترین لشکری که می‌توانست هم به تانک‌های غنیمتی مجهز شود و هم از سیل بند حمله کند و هم از جبهه طلائیه استفاده کند، لشکر 27 بود. این محور - یعنی سخت‌ترین جای عملیات خیبر- را به حاج همت دادم.

روز دوم عملیات، احساس کردم احتمال دارد که طرحمان با شکست مواجه شود. پناه بردم به حاج همت که: «فقط کار خودت است. به برادرانت کمک کن.» اگر او به سمت طلائیه حمله نمی‌کرد، بدون شک، جزایر را از دست می‌دادیم و عملیات خیبر با شکست کامل مواجه می‌شد.

حمله‌های حاج همت جزیره جنوبی را تثبیت کرد. از عراقی‌ها هم تلفات زیادی گرفت.

همیشه چه موقع خواب و چه بیداری بی‌سیم باز بود تا صدای بچه‌ها را بشنوم. تا شنیدم حاج همت طوریش شده است، سریع رفتم روی بی‌سیم و با فرمانده قرارگاه جزیره تماس گرفتم. پرسیدم: «حاجی چه طور است؟ وضعش را سریع بگو». گفت: «طوری نشده. فقط زخمی است». گفتم: «این طوری نمی‌خواهم. سریع می‌روی می‌بینی، مطمئن می‌شوی و می‌آیی راستش را به من می‌گویی».

رفت و برگشت. گفت: «گفتنی نیست». گفتم: «ولی تو به من می‌گویی که چه شده است». گفت: «حاجی شهید شده». نتوانستم بایستم. نشستم. بسیار ناراحت شدم و برای او مدت‌ها گریستم.

اولین باری که در جنگ به کسی عنوان «سید الشهدا» دادند در همین خیبر و برای حاج همت بود. بالاخره هر جنگی ادبیات خاص خودش را دارد. همت یکی از فرماندهان بزرگ و شجاع و برجسته ایران در دوران جنگ بود.»/ب

دفاع پرس

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 10:09 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۱۸۶
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۱
 
یادداشت روز:

شاخصه های صیانت از محیط زیست از منظر آیت الله مکارم  

 

فقه اسلامی نه تنها نسبت به مسائل مربوط به محیط زیست بی تفاوت نیست، بلکه دستورهای مؤکدی در زمینه حفظ و نگهداری و گسترش و همچنین آفت زدایی آنها صادر کرده. لذا پیوند ناگسستنی مباحث فقهی با مسائل محیط زیست را باید طلیعه مبارک در حفظ و پاسداری از منابع محیط زیست دانست.
عقیق:یادداشتی از آیت الله العظمی مکارم شیرازی در خصوص نگاه خاص قرآن و روایات شریف در خصوص حفظ و نگهداری محیط زیست را ارائه می دهد.

بی تردید خداوند بزرگ براى استفاده انسان ها، طبيعت‏ زيبا و تمام حيوانات و ميوه‏ ها و سبزيجات را در اختيار آنها قرار داده است، تا از آن براى خوردن و آشاميدن و پوشاك و مسكن و ساير نيازهاى خود بهره گيرند،[1] لیکن مواهب الهی در کره خاکی نامحدود نیست و به فرموده قرآن مجید «وَ إِنْ مِنْ شَيْ‏ءٍ إِلاَّ عِنْدَنا خَزائِنُهُ وَ ما نُنَزِّلُهُ إِلاَّ بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ»؛ خزائن همه چیز نزد ماست، ولی جز به مقدار معینی آن را نازل نمی کنیم. بنابرین هرگونه زیاده روی و تخریب در این مواهب الهی سبب محرومیت گروهی از مردم جهان یا محرومیت خود ما می شود.[2]

متأسفانه در يك نظر ابتدائى قرائن گواهى مى‏ دهد كه دنيا به سوى «فاجعه» پيش مى‏ رود؛ فاجعه‏ اى كه زاييده «فراورده ‏هاى نامطلوب و پيش ‏بينى نشده زندگى ماشينى» و مانند آن است. فاجعه‏ اى كه مقايسه وضع موجود با گذشته نزديك، چهرۀ آن را مشخص مى ‏سازد؛ و عامل مؤثرى براى نمو جوانه‏ هاى بدبينى در اعماق فكر خوشبين ‏ترين افراد محسوب مى‏ گردد.[3]

زیرا دنیای امروز ارزش خاصی برای حفظ محيط زيست‏ و حمايت از حيوانات[4] قایل نیست و این نوع برخورد نسبت به محیط زیست که از گذشته در تاریخ وجود داشته هم چنان ادامه دارد.:[5] متأسفانه در جامعه امروز برخی به صورت بی رحمانه و بدون توجه به منافع ملی، جنگل ها و مراتع را از بین می برند و هوا را آلوده می کنند و هرگز به فکر خود و آیندگان نیستند. [6]

بنابراين، پيش ‏بينى مى‏ توان كرد كه در آينده ‏اى نه چندان دور «فاجعه بزرگ» روى دهد و احتمالاً بشريت با غير قابل زيست‏ شدن محيط زيست‏، از ميان برود!.[7]

* ضرورت صیانت از محیط زیست

بدیهی است با توجه به پيوندهاى اجتماعى و اينكه هيچ كار بدى در اجتماع انسانى در نقطه خاصى محدود نمى‏ شود، بلكه هر چه باشد همانند آتشى ممكن است به نقاط ديگر سرايت كند، لذا در اجتماع چيزى به عنوان «ضرر فردى» وجود ندارد، و هر زيان فردى امكان اين را دارد كه به صورت يك "زيان اجتماعى" درآيد، و به همين دليل منطق و عقل به افراد اجتماع اجازه مى‏ دهد كه در پاك نگه داشتن محيط زيست‏ خود از هر گونه تلاش و كوششى فروگذار نكنند.[8]

از پيغمبر اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) چنين نقل شده كه فرمود: «يك فرد گنهكار، در ميان مردم همانند كسى است كه با جمعى سوار كشتى شود، و به هنگامى كه در وسط دريا قرار گيرد تبرى‏ برداشته و به سوراخ كردن موضعى كه در آن نشسته است بپردازد، و هر گاه به او اعتراض كنند، در جواب بگويد من در سهم خود تصرف مى ‏كنم!، اگر ديگران او را از اين عمل خطرناك باز ندارند، طولى نمى‏ كشد كه آب دريا به داخل كشتى نفوذ كرده و يكباره همگى در دريا غرق مى‏ شوند».[9]

از این رو اسلام به هيچ وجه به ضرر ديگران رضايت نمى‏ دهد، حديث مشهور «لا ضرر» كه در كتب اهل سنت و شيعه از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) وارد شده[10]، وجود هر نوع توليد زيان‏ آور را ممنوع مى‏كند، خصوصاً آنجا كه توليد فرآورده ‏اى به زيان ‏هاى عظيم اجتماعى منجر شود و يا حقوق گسترده ديگران را پايمال كند؛ مانند توليداتى كه به تخريب محيط زيست‏، به خطر افتادن زندگى آبزيان و حيوانات، نابودى جنگل ‏ها و آلودگى درياها، و يا توليد سلاح‏ هاى كشتار جمعى منجر گردد.[11] که ضرورت تحقق این مهم منبعث از احكام فقهى چیستی رابطه انسان با طبيعت و محيط زيست‏ است.[12]

* صیانت از محیط زیست در اسلام

باید اذعان نمود اسلام نسبت به محیط زیست نگاه ویژه ای دارد و روایات فراوانی در این زمینه وارد شده است و این نگاه اهمیت و نقش محیط زیست را نشان می دهد.[13]

بدين جهت حضرت على عليه السلام در بخشی از عهدنامه مالك اشتر خطاب به آن فرمانده شجاع خويش مى ‏فرمايد:[14] «وَ لَا تَقْطَعُوا شَجَراً إِلَّا أَنْ تُضْطَرُّوا إِلَيْهَا»؛ و درختان را جز در حال ناچارى قطع نكنيد».[15]

پيامبر رحمۀ للعالمين نیز به سربازان خويش دستور مى‏ دهند كه هيچ درختى را در هنگام جنگ و نبرد قطع نكنند، و به محيط زيست‏ احترام بگذارند؛ مگر اين كه درخت يا درختانى مانع پيشروى سربازان اسلام و لشكريان قرآن باشد، كه در اين صورت قطع آن از باب ضرورت -و البته به مقدارى كه ضرورت اقتضا مى‏ كند- مانعى ندارد.[16]

هم چنین می توان به اعمال عبادی حج و عمره اشاره نمود  كه یکی از ابعاد  تحريم صيد در حال احرام نيز به همين منظور است، زیرا با توجه به اين همه رفت و آمدى كه هر سال در اين سرزمين هاى مقدس مى‏ شود، نسل بسيارى از حيوانات در آن منطقه كه به حكم خشكى و كم ‏آبى، حيواناتش نيز كم است، برچيده خواهد‏ شد، مخصوصاً با توجه به اين كه در غير حال احرام نيز صيد حرام است،[17] همچنين از حرمت كندن درختان و گياهان، روشن مى‏ شود كه اين دستور ارتباط نزديكى با مسأله حفظ محيط زيست‏ و نگهدارى گياهان و حيوانات آن منطقه از فنا و نابودى دارد.[18]

گفتنی است صنايع كنونى با تمام فوايد و بركاتى كه براى نوع بشر دارد، محيط زيست را به شدت آلوده و تخريب مى‏ كند و به دنبال تخريب محيط زيست، انواع جان داران در خطر نابودى قرار مى‏ گيرند لذا دنياى كنونى به اين فكر افتاده است كه براى حفظ محيط زيست و نسل حيوانات به پا خيزد و پيش از آن كه فاجعه‏ اى در كره خاكى ما رخ دهد، چاره ‏اى بينديشد.[19] ولى پيشوايان اسلام از هزار سال پيش و بيشتر بر اين موضوع تأكيد كرده‏ اند كه يك نمونه آن سخنان صريح مولا أمير المؤمنين (عليه السلام) است كه با صراحت‏ مى ‏فرمايد: «برابر سرزمين ‏ها و حيوانات مسئوليد».[20]

درباره حفاظت از محيط زيست مؤلفه های  فراوانى ديده مى ‏شود؛ از جمله اين كه دستور داده شده است: «كنار نهرها ،زير درختان ميوه‏ دار و مقابل درهاى خانه‏ ها و محل نزول كاروان‏ ها و اطراف مساجد را آلوده نسازيد؛ ».[21] در دستورات جنگى اسلام نيز نقل شده؛ «درختان سرزمين دشمن را قطع نكنيد؛ نسوزانيد و با جريان سيل آساى آب، آن‏ ها را از ميان نبريد. آب آشاميدنى دشمن را آلوده نسازيد».[22] و در یک جمله «محيط زيست‏ را آلوده نكنيد»،[23] لیکن آمریکا كه صداى دفاع از حقوق حيوانات و محيط زيست آنها گوش فلك را كر كرده، در جنگ ويتنام هنگامى كه سربازان ويتنامى به جنگل ‏ها پناه مى‏ بردند، جنگل را با سربازان درون آن به آتش مى ‏كشيدند. اما اسلام اجازه اين كار را نمى‏ دهد و مى‏ گويد: «شما با سربازان و دشمن نبرد مى‏ كنيد، محيط زيست كه گناهى ندارد».[24]

* پیامدهای نابودی محیط زیست در آموزه های قرآنی

در تبیین این مسأله باید گفت در قرآن مجيد مى ‏خوانيم: «هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَ اسْتَعْمَرَكُمْ فيها فَاسْتَغْفِرُوهُ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ»؛ اوست كه شما را از زمين آفريد و آبادى آن را به شما واگذاشت؛ پس از او آمرزش بطلبيد سپس به سوى او باز گرديد (و به عمران و آبادى زمين بپردازيد)»[25] تعبير به عمران و آبادسازى به وسيله حضرت آدم(علیه السلام) و نسل او نشان مى‏ دهد كه بايد هدف همه انسان ها عمران و آبادى زمين باشد، نه تخريب آن به وسيله نابودی محيط زيست‏!.[26]

هم چنین خداوند متعال دليل نفاق و دشمنى یکی از منافقان به نام «اخنس» را چنين بيان مى ‏كند؛[27] «وَ إِذا تَوَلَّى سَعى‏ فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فيها وَ يُهْلِكَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ الْفَسادَ» نشانه نفاق و دورويى اخنس و ساير منافقين اين است كه هنگامى كه روى برمى ‏گردانند و از نزد تو خارج مى‏ شوند، در راه فساد در زمين كوشش مى ‏كنند و زراعت ‏ها و چهارپايان را نابود مى‏ سازند؛ با اين كه مى ‏دانند خداوند فساد را دوست ندارد.[28]  یعنی، چنين افرادى وقتى به حكومت و قدرت دست يابند، مفسد فى الارض مى‏ شوند و در همه جا تخم فساد مى ‏پاشند؛ زراعت ‏ها را ويران نموده و چهارپايان را نابود مى‏ نمايند. «اخنس» منافق وارد منطقه‏ اى از مناطق مسلمانان شد، در آنجا شروع به إفساد و خرابكارى كرد؛ زراعت ‏هاى مسلمانان آن منطقه را از بين برد و حيواناتشان را نابود ساخت.[29]

اين آيه شريفه نشان مى‏ دهد كه اسلام در هزار و چهار صد سال پيش اهميت خاصى براى حفظ محيط زيست‏ قائل بوده است، بدين جهت ضربه به محيط زيست‏ را در رديف «افساد فى الارض» شمرده است و آن را از نشانه‏ ها و علامت‏ هاى نفاق و دشمنى با اسلام بيان نموده است. در ساير آيات قرآن و روايات اسلامى، نمونه‏ هاى فراوانى در مورد محيط زيست‏ يافت مى‏ شود.[30]

* «الزام اجتماعی»؛ شاخصه ارتقای صیانت از محیط زیست

در تبیین «الزام اجتماعى» می توان گفت كه وضع زندگى اجتماعى انسانها به چنان مرحله‏ اى برسد كه احساس نياز به مطلبى كند و آن را به عنوان يك «ضرورت» و در قالب «قانون» بپذيرد.[31] لذا  مشاهده می شود داد و فريادها در زمينه آلودگى محيط زيست‏ به جايى نمى‏ رسد، و كسى گوشش بدهكار اين نيست كه مقررات مربوط به پاكسازى محيط را بپذيرد؛ اما هنگامى كه كه يك «نياز واقعى» و ضرورت آن و ظهور نتايج نامطلوب وضع موجود جامعه و عدم امكان ادامه آن مسیر نادرست آشکار گردد، الزام اجتماعی قابل تصور خواهد بود؛ به عنوان نمونه مردم ببينند شهرى همانند تهران آنچنان گرفتار آلودگى هوا شده كه‏ بيماري هاى پى‏ درپى مردمش را تهديد مى‏ كند؛ تنفس كردن مشكل شده؛ چشم ها مى ‏سوزد؛ ... آثار بيماري هاى پوستى و كم كم بيمارى دستگاه تنفس و ناراحتى قلب و كبد و مسموميت آشكار گشته، اينجاست كه به عنوان يك ضرورت تن به مقررات شاق و كمرشكنى مى‏ دهد، و از امورى مانند از كار انداختن كارخانه‏ هايى كه با قيمت گزاف ساخته شده، كنار گذاشتن هزاران وسيله نقليه دودزا، و خوددارى كردن از بسيارى از فعاليت هاى پرسود اقتصادى كه موجب آلودگى هوا مى‏ گردد، استقبال مى ‏كند.[32]

* «فرهنگ سازی»؛ شاخصۀ بنیادین در صیانت از محیط زیست

باید اذعان نمود فرهنگ سازی در حفاظت از محیط زیست و ضرورت بالا بردن سطح آگاهی های مردم نسبت به محیط زیست امری حیاتی است، لذا قبل از مجازات افراد متخلّف باید به فکر تحول فرهنگی در محیط زیست بود تا همه مردم بدون نظارت دیگران از محیط زیست به خوبی حفاظت کنند.[33] بی شک مسائل مربوط به محیط زیست را باید از دبستان و پیش دبستانی شروع کرد و در کتاب های درسی آنها گنجاند.[34]

مردم نیز باید آگاه باشند که آب، زمین و هوا محدود است و هر کسی حق دارد مقداری از آن استفاده کند. هر نسلی به مقدار خودش حفظ کند و همان گونه که نسل های گذشته برای ما سهم گذاشتند ما هم برای آیندگان بگذاریم. [35] لذا حتی یک قطره آب هم مهم است. بی دلیل نباید مصرف شود. هوا را نباید آلوده کرد. [36] باید به طور جدی فرهنگ سازی کرد و مردم را نسبت به محدود بودن اینها و نیاز امروز و آیندگان به آن آگاه کرد [37]

 هم چنین باید رسانه های گروهی در بخش محیط زیست فراوان کار کنند و الا در آینده مشکلات فراوانی خواهیم داشت و خدای نکرده افراد فراوانی مبتلا به بیماری های پوستی، تنفسی و قلبی خواهیم داشت. [38] باید کاری کنیم که این امر تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود و مسلمانان جهان در این مسئله پیشرو باشند.[39]

* اجتناب از «مصرف گرایی»؛ مهمترین اصل در صیانت از محیط زیست

بدیهی است ترغيب به مصرف گرايىِ جنون‏ آميز در بخش انرژى، آب، استفاده از ذخائر ارضى و منابع طبيعى از يك سو و تلاش براى افزايش قيمت ‏ها به انگيزه سودجويى از سوى ديگر، سبب شده است كه در كشورهاى پيشرفته و ثروتمند به مصرف بيش از نياز روى آورند.[40] روشن است كه تاوان اين نوع مصرف‏ گرايى لجام گسيخته و افراطى در جهان پيشرفته و صنعتى در قالب آثار سوء مصرف‏ گرايى اشرافى، به دامان طبيعت نيز سرايت كرده است، منابع تجديد ناپذير به سرعت رو به زوال رفته، محيط زيست‏ موجودات خشكى و دريايى آلوده گشته، نسل بسيارى از آنها در معرض نابودى قرار گرفته است، آلودگى‏ هاى حاصل از مصرف بى رويه انرژى (بنزين و غيره)، دود كارخانه‏ هاى صنعتى به گرم‏ تر شدن دماى زمين انجاميده است، و به طور كلى كره زمين با خطرات جدى مواجه شده است.[41]

لذا نباید فراموش کنیم آن چه امروز دراختیار ما در این محیط زیست قرار دارد، صرفاً متعلق به نسل امروز نیست، بلکه به یقین نسل های آینده نیز در آن سهم دارند و تخریب آنها سبب محرومیت فرزندان و نسل های آینده می شود و این نهایت خودخواهی است که ما همه آنها را فراموش کرده و فقط به فکر خویش باشیم. لذا دانشمندان دلسوز پیوسته هشدار می دهند که در استفاده از این مواهب بسیار دقیق باشید و از هرگونه اسراف و خرابکاری بپرهیزید.[42]

* «تبیین فقهی» محیط زیست؛ رسالت فقهای اسلامی

لازم به ذکر است در فقه اسلامى بايدها و نبايدهاى فراوانى در زمينه مسائل مربوط به زندگى طبيعى انسان وجود دارد، كه او را از امور زيانبار و خطرات حفظ مى‏ كند. شاهد اين سخن وجود آموزه های فقهی در تحريم بعضى از تصرف‏ هاى زيان بار در طبيعت است كه محيط زيست‏ را ويران مى‏ كند و به طور كلى تحريم اضرار به نفس و آنچه براى سلامت جسم و جان انسان ‏ها خطرآفرين است (و ممكن است خود انسان خطر آنها را هنوز درنيافته باشد).[43]

به بيان ديگر؛ از آنجا كه اسلام پاسخگوى همه احتياجات انسان است، شكل پاسخگويى به نيازهاى انسان در زمان هاى مختلف فرق مى ‏كند كه اين با دخالت زمان و مكان در اجتهاد قابل تحقق است که امروزه به عنوان «مسائل مستحدثه» مطرح است. لذا اصل ضرورت صیانت از محيط زيست از جمله مسائلى است که با مؤثر دانستن دو عنصر زمان و مكان در اجتهاد مى ‏توان پاسخ درست شرعى اين مسائل را از نصوص دينى استنباط كرد.[44]

لذا تبیین فقهی محیط زیست از جمله ابعاد گسترده فرهنگ و دانش بلند اسلامی است که نسبت و رابطه فقه و محیط زیست را تبیین می کند زیرا در دنیایی که شرم آورترین تخریب محیط زیست از سوی کشورهای صنعتی صورت می گیرد دستورات فقهی اسلامی درخشندگی خاصی در این عرصه داشته و عامل مهمی برای معرفی مکتب اسلام خواهد بود.[45]

بنابراین فقه اسلامی نه تنها نسبت به مسائل مربوط به محیط زیست بی تفاوت نیست، بلکه دستورهای مؤکدی در زمینه حفظ و نگهداری و گسترش و آفت زدایی آنها صادر کرده است. لذا پیوند ناگسستنی مباحث فقهی با مسائل محیط زیست را باید طلیعه مبارک در حفظ و حراست و پاسداری از منابع محیط زیست دانست، آن هم در حالی که در پرتو حکومت اسلامی فقه و فقاهت عزیز است و نفوذ زیادی در افکار عمومی دارد.[46]

* سخن آخر

در خاتمه باید گفت اسلام به محیط زیست به عنوان برنامه ای مقدس نگاه می کند، از این رو  دولت و همه نهادها و سازمان های مرتبط با مسألۀ محیط زیست باید سازمان محیط زیست را در انجام فعالیت هایش یاری کنند و هرگز نباید خود را از این مسئولیت جدا بدانند. اینجانب هر زمانی که خبر تخریب مراتع، جنگل ها و محیط زیست به من می رسد از این وضعیت رنج می برم.[47]در حالی که باید آینده را دریابیم و درختکاری فراوانی داشته باشیم.[48]

متأسفانه مشاهده می شود که برخی بدون توجه به منافع ملی، آلودگی های زیستی را در شهرها ایجاد می کنند و این نوع برخورد، همگان را نگران کرده است.[49] لذا این خودخواهی است که همه منافع عصر حاضر را از آن خود بدانیم و آیندگان را از منافع ملی محروم کنیم.[50]  در حالی که هرگز نباید در حفظ منافع ملی، منافع بلند مدت را فدای منافع کوتاه مدت کرد، زیرا تنها توجه به منافع کوتاه مدت ضررهای فراوانی به آیندگان وارد می کند.[51]

پژوهش؛ تهیه و تنظیم؛ معاونت تحریریه خبر پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظلّه)makarem.ir

پاورقی:

[1] رساله احكام جوانان (پسران) ؛ ص151.

[2] پیام حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی به نخستین همایش فقه و محیط زیست؛«پژوهه ؛ فروردین و اردیبهشت 1385؛ شماره 17؛ گزارشهای توصیفی از همایش های علمی».

[3] حكومت جهانى مهدى (عج) ؛ ص14.

[4] پيام امام امير المومنين عليه السلام ؛ ج‏6 ؛ ص11.

[5] بیانات حضرت آیت اللّه العظمی مکارم شیرازی در دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست «افق حوزه؛ 16 بهمن 1387؛ شماره 218؛ اخبار حوزه».

[6] همان.

[7] حكومت جهانى مهدى (عج) ؛ ص16.

[8] تفسير نمونه ؛ ج‏3 ؛ ص37.

[9] تفسير نمونه، ج‏3، ص: 38.

[10]  ر. ك: كافى، ج 5، ص 280؛ مسند احمد، ج 1، ص 313.

[11] دائرة المعارف فقه مقارن ؛ ج‏2 ؛ ص334.

[12] دائرة المعارف فقه مقارن ؛ ج‏1 ؛ ص452.

[13] بیانات حضرت آیت اللّه العظمی مکارم شیرازی در دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست «افق حوزه؛ 16 بهمن 1387؛ شماره 218؛ اخبار حوزه».

[14] آيين رحمت ؛ ص35.

[15] آيين رحمت ؛ ص36.

[16] همان.

[17] برگزيده تفسير نمونه ؛ ج‏1 ؛ ص559.

[18] تفسير نمونه، ج‏5، ص: 88.

[19] پيام امام امير المومنين عليه السلام ؛ ج‏6 ؛ ص437.

[20] پيام امام امير المومنين عليه السلام، ج‏6، ص: 438.

[21]  به كتاب« وسايل الشيعه»، احكام الخلوة، باب 15 مراجعه كنيد.

[22]  وسايل الشيعه، كتاب الجهاد، باب 16 و 15 از باب جهاد العدو.

[23]  وسايل الشيعه، ج 11، ابواب جهاد العدو، باب 15، ح 2 و 3.

[24] داستان ياران: مجموعه بحث هاى تفسيرى حضرت آيت الله العظمى مكارم شيرازى (مدظله)، ص: 289.

[25]  سوره هود، آيه 61.

[26] پيام امام امير المومنين عليه السلام ؛ ج‏4 ؛ ص167.

[27] آيات ولايت در قرآن، ص: 280.

[28] همان.

[29] تفسير نمونه، جلد 2، صفحه 44.

[30] آيات ولايت در قرآن ؛ ص280.

[31] حكومت جهانى مهدى (عج) ؛ ص33.

[32] حكومت جهانى مهدى (عج)، ص 35.

[33] بیانات حضرت آیت اللّه العظمی مکارم شیرازی در دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست «افق حوزه؛ 16 بهمن 1387؛ شماره 218؛ اخبار حوزه».

[34] بیانات حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار رییس سازمان محیط زیست استان قم؛1/11/1390.

[35] همان.

[36] همان.

[37] همان.

[38] همان.

[39] بیانات حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی؛«پگاه حوزه؛26 فروردین 1385؛ شماره 180؛ فقه زیست و سیاست انرژی».

[40]  امپرياليسم و عقب‏ماندگى، ص 52.

[41] دائرة المعارف فقه مقارن ؛ ج‏2 ؛ ص401.

[42] پیام حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی به نخستین همایش فقه و محیط زیست؛«پژوهه - فروردین و اردیبهشت 1385؛ شماره 17؛ گزارشهای توصیفی از همایش های علمی».

[43] دائرة المعارف فقه مقارن ؛ ج‏1 ؛ ص68.

[44] دائرة المعارف فقه مقارن، ج‏1، ص: 290.

[45] بیانات حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی؛«پگاه حوزه؛26 فروردین 1385؛ شماره 180؛ فقه زیست و سیاست انرژی».

[46] پیام حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی به نخستین همایش فقه و محیط زیست؛«پژوهه - فروردین و اردیبهشت 1385؛ شماره 17؛ گزارشهای توصیفی از همایش های علمی».

[47] بیانات حضرت آیت اللّه العظمی مکارم شیرازی در دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست «افق حوزه؛ 16 بهمن 1387؛ شماره 218؛ اخبار حوزه».

[48] بیانات حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار رییس سازمان محیط زیست استان قم؛1/11/1390.

[49] بیانات حضرت آیت اللّه العظمی مکارم شیرازی در دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست «افق حوزه؛ 16 بهمن 1387؛ شماره 218؛ اخبار حوزه».

[50] همان.

[51] همان.

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 10:08 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۳۲۶
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶
 

سه پاداش خداوند به کسی که از او شرم کند 

او را بيامرزم و آن گناه را از ياد فرشتگان نگهبان اعمال ببرم و آن را به نيكى بدل كنم.

عقیق:امام جعفر صادق عليه‌‏السلام:  خداوند عزوجل به داود پيامبر- كه بر پيامبر ما و خاندانش و بر او درود باد- وحى كرد: اى داود! هرگاه بنده مؤمن من گناهى كند و سپس از آن گناه برگردد و توبه نمايد و به هنگام ياد كردن از آن گناه از من شرم كند، او را بيامرزم و آن گناه را از ياد فرشتگان نگهبان اعمال ببرم و آن را به نيكى بدل كنم.
و از اين كار مرا با كى نيست كه من مهربانترين مهربانانم.

متن حدیث:

الإمامُ الصّادقُ عليه‏السلام:
أوحى اللّه‏ُ عز و جل إلى داودَ النَّبيِّ على نبيّنا وآلهِ وعلَيهِ السّلامُ: يا داودُ، إنّ عَبديَ المؤمنَ إذا أذْنَبَ ذَنبا ثُمّ رَجعَ وتابَ مِن ذلكَ الذَّنبِ واسْتَحيى مِنّي عندَ ذِكْرِهِ غَفَرْتُ لَهُ، وأنسَيْتُهُ الحَفَظَةَ وأبْدَلْتُهُ الحسَنَةَ، و لا اُبالي وأنا أرْحَمُ الرّاحِمينَ.

پی نوشت:
«بحار الأنوار؛ج6 ،ص 28 - منتخب ميزان الحكمة،94»
منبع:مشرق

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 10:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۳۰۶۱۳۵
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۶
 

موشک های سپاه شلیک شدند  

 
موشک‌های میان‌بُرد «شهاب» و دوربُرد «قدر» سپاه از منطقه عمومی کویر قم شلیک شدند.
 
سپاه نیوز:‌ موشک‌های میان‌بُرد «شهاب» و دوربُرد «قدر» سپاه از منطقه عمومی کویر قم شلیک شدند.

در ادامه مرحله نهایی رزمایش موشکی اقتدار ولایت، موشک‌های میان برد شهاب 1 و 2 و موشکهای دوربرد و نقطه زن قدر Fو H سپاه از منطقه عمومی کویر قم شلیک و به اهداف موردنظر اصابت کردند.

بنا بر این گزارش، مرحله نهایی رزمایش موشکی اقتدار ولایت توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با حضور سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه و سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه از دقایق اولیه بامداد امروز آغاز شده است.

این رزمایش با شعار «نمایش اقتدار و امنیت پایدار در سایه‌ی وحدت، همگرایی، همدلی و همزبانی» و به منظور نشان دادن «قدرت بازدارندگی» و «آمادگی همه‌جانبه ایران اسلامی برای مقابله با هرگونه تهدید علیه انقلاب، نظام و تمامیت ارضی کشور»، در چند مرحله در نقاط مختلف جغرافیای میهن عزیزمان، با شلیک موشک‌های بالستیک از سیلو آغاز شده بود.
 
برترینها
 
اگرسپاه نبودکشورهم نبود.
 
 
 
امام خمینی (ره)
 
 
 
گرامی میداریم یادوخاطره
 
 
 
شهدای معظم انقلاب اسلامی
 
 
،امام شهداعلی الخصوص
 
 
 
سردارشهیدحسن طهرانی مقدم
 
 
 
را
 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 9:58 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۳۰۶۱۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۵
برترینها

نصیحت آیت الله هاشمی به رئیس صداوسیما  

 
اینستاگرام آیت‌الله هاشمی خواستار توجه مسئولان صداوسیما به نصیحت رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به رئیس رسانه ملی شد.
 
خبرآنلاین: اینستاگرام آیت‌الله هاشمی خواستار توجه مسئولان صداوسیما به نصیحت رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به رئیس رسانه ملی شد.

صفحه اینستاگرام آیت‌الله هاشمی با انتشار تصویری از وی و سرافراز رئیس صداوسیما نوشت: حرف آقای هاشمی حرف اقناع مردم است. تحریف و سانسور و تخریب قدرت اقناع مردم را ندارد. آزاداندیشی شعار نیست، مرام قرآن است. آنجا که می‌فرماید: قُلْ مَن يَرْزُقُكُم مِّنَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ قُلِ اللَّهُ وَإِنَّا أَوْ إِيَّاكُمْ لَعَلَى هُدًى أَوْ فِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ (سوره سبا ایه 24).

مگر می‌شود خدایی به رسولش بگوید به آنها بگو یا ما بر هدایتیم یا شما؟ آنوقت بیاییم در عصر ارتباطات. که خبر از در و دیارش بر سر مردم می بارد، بگوییم حق فقط نزد رسانه ملی است و بس!

ای کاش مسئولان صداوسیما یکبار هم شده نصیحت سی سال قبل آقای هاشمی به رئیس رسانه ملی را بخوانند. هاشمی آن روز گفته بود: اگر با مردم شانتاژ کنید بجای صدام باید با مردم خودمان در تهران بجنگیم.

نصیحت آیت الله هاشمی به رئیس صداوسیما

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 9:55 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی

 

سپاه، ارتش، بسیج، جهاد و دستگاه های دولتی باید یاد شهیدان را زنده بدارند و مفهوم شهادت، این مفهوم با عظمت و پر ارزش و بسیار مؤثر را در كشور ایران اسلامی، در میان ملت مبارز ایران احیا و حفظ كنند، اگر چه خون مطهر شهدای ما در سطح جهان بار دیگر این مفهوم را احیا كرد.

آنچه مهم است حفظ راه شهداست، یعنی پاسداری از خون شهدا، این وظیفه اول ماست. در قبال شهدا همه موظفیم.

مقام معظم رهبری

بنیاد شهید در 22 اسفند 1358، به فرمان امام (قدس سره) تأسیس شده و دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است و امور آن طبق مقررات و قوانین مربوط به نهادهای عمومی غیر دولتی و در چهارچوب اساسنامه مصوبه و آیین نامه های مربوط زیر نظر رییس جمهور و نظارت عالیه مقام معظم رهبری اداره می شود. احیا، حفظ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت طلبی، زنده نگهداشتن یاد شهیدان و حفظ آثار آنان، تجلیل و تكریم از خانواده های معظم شهیدان، جدیت در امور فرهنگی خانواده های شاهد، خود اتكایی و قانونمند كردن ارائه خدمات به آنان، و بسیج امكانات نظام به منظور پراكندن عطر ملكوتی شهادت در جامعه، محور فعالیت های این نهاد مقدس است. البته سابقه اولیه این نهاد به دوران آغاز قیام امام (قدس سره) به سال 1342، باز می گردد. بعد از قیام خونین پانزده خرداد 1342 گروهی از روحانیون انقلابی و مبارز و افراد نیكوكار به دستور امام (قدس سره) مأموریت یافتند تا به خانواده های شهدا رسیدگی كنند، كه این كار در طول سال های مقاومت و مبارزه ادامه یافت و در سال های 57-1356، دامنه وسیع تری پیدا كرد. بعد از پیروزی انقلاب، برای سامان دادن بیشتر به امور شهدا و خانواده های آنان، با فرمان امام (قدس سره) بنیاد آغاز به كاركرد كه با آغاز جنگ تحمیلی و بیشتر شدن تعداد شهیدان، وظیفه و تكلیف بنیاد شهید سنگین تر شد.

 

فرمان امام خمینی (قدس سره) مبنی بر تأسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی(1)

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ مهدی كروبی ایده الله تعالی

ملت شریف ایران می داند كه نهضت اسلامی و پیروزی انقلاب اسامی مرهون فداكاری قشرهای مختلف ملت است كه در صف اول باید شهدای انقلاب – رحمة الله علیهم – و كسانی را كه در این راه معلول و آسیب دیده شده اند، محسوب داشت. لهذا باید رسیدگی كامل به خاندان شهدا و آسیب دیدگان و معلولین در این راه، چه در حال انقلاب و چه قبل و بعد از آن به نحو احسن و با مراعات احترام آنان بشود.

ابتدا لازم است سازمانی به سرپرستی جناب عالی و هیأتی از معتمدین متدین و آگاه و آشنا بدین گونه امور، برای این مقصد مهم تأسیس شود كه با اجرای طرح های مفید آن، ملت و دولت انقلابی دین خود را در مقابل این گروه فداكار در راه انقلاب اسلامی ادا نماید. شورای انقلاب موظف هستند برای این شروع مهم، بودجه كافی تصویب نماید و در اجرای آن سرعت عمل به خرج دهد و دولت و متصدیان امور موظف هستند موارد زیر را مورد تصویب و اجرای سریع قرار دهند:

1- اولویت فرهنگی: یعنی در مدارس و دانشگاه با تسهیلات مقتضی وارد شوند.

2- اولویت اقتصادی: یعنی مسكن، وسایل زندگی و سایر ما یحتاج زندگی برای آنان تهیه می گردد.

3- اولویت در استخدام: یعنی خانواده های شهدا و معلولین در استخدام دولتی اولویت داشته باشند و آنان كه قدرت خدمت دارند به استخدام دولت در آیند.

4- كارت مجانی برای سوار شدن آنان در اتوبوس های دولتی داخل شهرها تهیه گردد.

5- كارت نیمه بها برای استفاده از وسایل نقلیه بین شهری مثل قطار و هواپیما و غیره.

6- تشكیل دفترچه مخصوص برای قدرت خرید از تعاونی های دولتی.

7- بیمه درمانی و استفاده از كارت ویژه خرید دارو.

8- قرار دادن حقوق رسمی برای معلولین كه قدرت كار ندارند و خانواده شهدا بالنسبه به افراد آن خانواده.

9- ایجاد برنامه هایی در رادیو به عنوان معلولین و خانواده ی شهدا.

10- سازمان موظف است بدون فوت وقت، معلولین و آسیب دیدگانی را كه احتیاج به معالجه دارند تحت علاج قرار دهد و در صورتی كه با تصدیق طبیب لازم است برای معالجه به خارج از كشور بروند، اسباب مسافرت و مخارج معالجه آنان را فراهم نماید.

ضمناً متذكر می شود كه اگر سازمان در موارد مرقومه به اشكالی برخورد نمود و یا از طرف بعضی متصدیان اهمالی شد، این جانب را مطلع نمایید تا در رفع آن به طور مقتضی عمل نمایم.

روح الله الموسوی الخمینی

ساختار سازمان بنیاد(2)

 

ریاست بنیاد با حكم رهبری، در مقام نماینده ولی فقیه و با حكم ریاست جمهوری در مقام رییس بنیاد به مدت 4 سال منصوب می شود و از طریق معاونت های فرهنگی، پژوهش و تبلیغات، تعاون و امور مجلس، اداری و مالی و برنامه ریزی و دفاتر ستادی، شامل: دفتر ریاست و روابط عمومی، اداره كل حراست، دفتر امور مشاورین، دفتر بازرسی و دفتر امور بین الملل و دفتر هیئت مركزی گزینش از طریق ادارات كل استان ها و 242 اداره در سطح كشور هدایت عالیه و اداره امور بنیاد شهید را به عهده دارد.

اهداف و رسالت هامجموعه اهداف و رسالت های بنیاد به طور اختصار عبارتند از:

- احیا، حفظ و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان ضامن بقای مكتب نجات بخش اسلام و تشیع و به عنوان سلاح كسب استقلال و استمرار جمهوری اسلامی و مؤثرترین ابزار حفظ عزت جامعه و تمامیت ارضی كشور.

- زنده نگه داشتن یاد و نام شهیدان و حفظ آثار آنان و اجرای فرامین امام (قدس سره) در خصوص رسیدگی شایسته و همه جانبه به امور خانواده های شاهد.

- تكریم و تجلیل از یادگاران عزیز شهدا، مفقودین و اسرا.

- تبیین حق عظیم شهیدان و خانواده های آنان.

وظایف

 

    

بنیاد شهید علاوه بر وظایف خود یك نهاد هدایتگر، سیاستگذار، برنامه ریز و نظارت كننده است كه وظیفه دارد تمام امكانات نظام و جامعه اسلامی را در جهت تحقق اهداف خود بسیج كند. بنابر این می توان وظایف آن را از سه جنبه، شهادت، شهید و خانواده شهید مورد بحث و بررسی قرار داد.

الف – شهادت:

 

1- برنامه ریزی و تلاش به منظور تبیین مفهوم و فلسفه جهاد، شهادت و ایثار، احیا، حفظ و ترویج فرهنگ و روحیه شهادت طلبی و جهاد و آكندن فضای جامعه از عطر شهادت به عنوان والاترین ارزش الهی از طریق: بسیج كلیه امكانات به ویژه نهادهای فرهنگی، اجتماعی، هنری، آموزشی و وسایل ارتباط جمعی.

2- شناسایی و ترویج عوامل رشد و توسعه فرهنگ شهادت طلبی.

3- كشف و شناسایی عوامل بازدارنده و مخرب فرهنگ شهادت و ایثارگری و مشاركت در امحای آن ها.

ب – شهید:

برنامه ریزی و تلاش برای تجلیل و تكریم شهیدان و زنده نگهداشتن یاد و خاطره آنان از طریق:

1- برگزاری مراسم یاد بود و سالگرد شهدا، با الهام از مكتب عاشورای حسینی و با استفاده از اعیاد و مناسبت های ملی و مذهبی.

2- حفظ قداست و نگهداری شایسته گلزار شهدا و محور قرار دادن این مركز در برگزاری مراسم رسمی و مردمی با مشاركت مردم و نهادها و نامگذاری معابر و میادین و مراكز فرهنگی، اجتماعی و اماكن عمومی و ملی به نام شهدا و نصب یادمان های گوناگون شهید و شهادت.

3- تعمیق یاد و خاطره شهدا در عرصه فرهنگ و ادبیات و هنر و تاریخ.

4- جمع آوری و نگهداری و معرفی آثار فرهنگی، ادبی، هنری، وصایا و دیگر آثار شهدا.

5- تشویق و ترغیب و حمایت از اندیشمندان، ادبا و نویسندگان و هنرمندان، و معرفی ویژگی ها و فضایل اسوه های شهادت و ایثار.  

 

ج- خانواده های شاهد:

برنامه ریزی و تلاش برای رشد و اعتلای مادی و معنوی خانواده های شاهد در زمینه های:

1- امور فرهنگی - آموزشی

2- امور فرهنگی – آموزشی

پیگیری و نظارت امور فرهنگی، تربیتی و آموزشی فرزندان شاهد و زمینه سازی رشد تعالی فكری، روحی، اخلاقی و تحصیلی آنان به منظور پذیرش مسؤولیت های جامعه اسلامی و به دست گرفتن امور جامعه از طریق:      

 

- تهذیب و كسب معنویت و ارتقای معرفت دینی و بهره ور كردن استعدادها.

- نظارت در جهت ایجاد تسهیلات لازم برای ارتقای علمی، تحقیقی، آموزشی و مهارت های فكری و تخصصی و پرورش جسمی فرزندان شاهد و در تمام مراحل و مقاطع تحصیلی به بهترین وجه با همكاری مراجع ذیربط.

- تقویت روحیه خدمت به اسلام ناب در خانواده های شاهد.

2- امور معیشتی و رفاهی

تلاش در جهت خود اتكایی اقتصادی و تأمین اجتماعی و رفاهی خانواده های شاهد از قبیل:

- فراهم سازی تسهیلات و ارائه حمایت های لازم و آموزش های تخصصی، فنی و حرفه ای جهت ایجاد اشتغال مفید با همكاری مراجع ذیربط.

- تأمین و پرداخت حقوق، مستمری ومزایای خانواده های شاهد واجد شرایط در چهارچوب ضوابط مربوط.

ـ تأمین مسكن همسر و فرزندان تحت پوشش فاقد مسكن یا دارای مسكن نامناسب با كمك خانواده شاهد و مراجع ذیربط.

- تأمین خدمات درمانی همسر، فرزندان و والدین شاهد تحت پوشش، با همكاری دستگاه های ذیربط.

- ارائه خدمات و تسهیلات در زمینه ازدواج فرزندان و همسران شاهد.

- انجام اقدامات ممكن در جهت ارائه خدمات و مساعدت های ضروری به والدین شاهد.

3- امور حقوقی و قضایی

تلاش در جهت حل و فصل در رسیدگی امور حقوقی و قضایی خانواده های شاهد با همكاری مراجع ذیربط از طریق: پیشنهاد و همكاری با مراجع قضایی در تعیین و نصب و عزل قیم و امین و مراقبت بر اعمال اولیاء و اوصیاء و قیّم ها و حضانت كنندگان از صغار شاهد.

- مساعدت و همكاری با مراجع ذیربط در جهت تبدیل و تغییر در اموال و دارایی صغار شاهد در راستای مصالح آنان بر حسب موازین شرعی و در صورت لزوم پی گیری به منظور حل و فصل اختلافات مربوطه تا صدور حكم قطعی.

- در خواست تنفیذ وصیت نامه عادی شهدا از محاكم ذیصلاح و پی گیری امور مربوط به انحصار وراثت و مراقبت بر احصاء و تسهیم ماترك شاهد و تقویم و نگهداری حساب اموال صغار و محجورین و معاضدت حقوقی و قضایی خانواده.

سیاست ها و راهبردهای بنیاد بر اساس مبانی و اهداف مذكور، عبارتند از:  

 

 

1- تلاش در جهت تحقق وجهه فرهنگی بنیاد.

2- بسیج نظام و جامعه اسلامی.

3- خوداتكایی خانواده های محترم شهدا.

4- قانون مندی و رعایت اعتدال.

5- تأكید بر انتشار فعالیت های فرهنگی و اجتماعی خانواده های شاهد.

6- اصلاح ساختار نهاد.

7- استفاده بهینه از منابع اقتصادی.

فعالیت های فرهنگی

 

متعاقب صدور فرمان مورخ 6/1/1356، امام (قدس سره) مبنی بر رسیدگی بیشتر به امور فرهنگی یادگاران شاهد، شورای طرح و برنامه شاهد، متشكل از نماینده ولی فقیه و رییس بنیاد، وزرای فرهنگ و آموزش عالی، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و آموزش و پرورش، نسبت به تدوین اساسنامه اقدام كردند. متعاقباً ستادهای ویژه ای از قبیل شورای طرح و برنامه ریزی، ستاد امور تحصیلی فرزندان شاهد در بنیاد شهید و وزارتخانه های ذیربط پیش بینی و سازماندهی شد و برای بهینه ساختن فعالیت های فرهنگی و تداوم پیگیری جدی آنها، در سال 1372، معاونت فرهنگی تأسیس گردید و به تدریج با تغییر صعودی هرم سنی فرزندان شاهد و شرایط و موقعیت آن ها، تحولاتی را در ساختار تشكیلاتی خود ایجاد كرد كه هم اكنون در قالب چهار اداره كل (آموزش عمومی، آموزش عالی، پرورشی و مددكاری و مشاوره) امور فرهنگی همسران و فرزندان شهدا را برنامه ریزی، سازماندهی و اجرا می نماید.

بخش پژوهش و تبلیغات

 

به منظور تبیین ارزش های والای شهادت و ایثار و زنده نگهداشتن یاد و نام شهیدان و نشر فرهنگ طلبی و نظر به اهمیت مأموریت فرهنگی بنیاد و لزوم برقراری نوعی توازن نسبی میان فعالیت های مادی و معنوی، در خرداد 1357، معاونت پژوهش و تبلیغات بنیاد شهید تأسیس شد تا تلاش های فرهنگی به طور متمركز در جهت تحقق اهداف مذكور به انجام برسد. این معاونت نیز از چهار اداره كل و دفتر ستادی تشكیل شده است.

پی نوشتها:

1- صحیفه ی نور، جلد 12، ص 9-8، 25/12/1358.

2- لایحه ی اساسنامه ی بنیاد شهید، در 5 فصل و 16 ماده، در تاریخ 16/1/1377، به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

تبیان

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 9:52 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

سالروز تأسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

شناسه خبر: 684259 سرویس: فرهنگی
شهیدنقوی4

خبرگزاری تسنیم: بعد از پیروزی انقلاب، برای سامان دادن بیشتر به امور شهدا و خانواده های آنان، با فرمان امام (قدس سره) بنیاد شهید آغاز به کار کرد که با آغاز جنگ تحمیلی و بیشتر شدن تعداد شهیدان، وظیفه و تکلیف بنیاد شهید سنگین تر شد.

   به گزارش خبرگزاری تسنیم،    بنیاد شهید در 22 اسفند 1358، به فرمان امام (قدس سره) تأسیس شده و دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است و امور آن طبق مقررات و قوانین مربوط به نهادهای عمومی غیردولتی و در چارچوب اساسنامه مصوبه و آیین نامه های مربوط زیر نظر رییس جمهور و نظارت عالیه مقام معظم رهبری اداره می شود. احیا، حفظ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت طلبی، زنده نگهداشتن یاد شهیدان و حفظ آثار آنان، تجلیل و تکریم از خانواده های معظم شهیدان، جدیت در امور فرهنگی خانواده های شاهد، خوداتکایی و قانونمند کردن ارائه خدمات به آنان و بسیج امکانات نظام به  منظور پراکندن عطر ملکوتی شهادت در جامعه، محور فعالیت های این نهاد مقدس است. البته سابقه اولیه این نهاد به دوران آغاز قیام امام (قدس سره) به سال 1342، بازمی گردد. بعد از قیام خونین پانزده خرداد 1342 گروهی از روحانیون انقلابی و مبارز و افراد نیکوکار به دستور امام (قدس سره) مأموریت یافتند تا به خانواده های شهدا رسیدگی کنند که این کار در طول سال های مقاومت و مبارزه ادامه یافت و در سال های 1356-57، دامنه وسیع تری پیدا کرد. بعد از پیروزی انقلاب، برای سامان دادن بیشتر به امور شهدا و خانواده های آنان، با فرمان امام (قدس سره) بنیاد آغاز به کار کرد که با آغاز جنگ تحمیلی و بیشتر شدن تعداد شهیدان، وظیفه و تکلیف بنیاد شهید سنگین تر شد.


      وظایف
بنیاد شهید علاوه بر وظایف خود، یک نهاد هدایتگر، سیاستگذار، برنامه ریز و نظارت کننده است که وظیفه دارد تمام امکانات نظام و جامعه اسلامی را در جهت تحقق اهداف خود بسیج کند. بنابراین می توان وظایف آن را از سه جنبه، شهادت، شهید و خانواده شهید مورد بحث و بررسی قرار داد.
الف - شهادت
1- برنامه ریزی و تلاش به منظور تبیین مفهوم و فلسفه جهاد، شهادت و ایثار، احیا، حفظ و ترویج فرهنگ و روحیه شهادت طلبی و جهاد و آکندن فضای جامعه از عطر شهادت به عنوان والاترین ارزش الهی از طریق: بسیج کلیه امکانات به ویژه نهادهای فرهنگی، اجتماعی، هنری، آموزشی و وسایل ارتباط جمعی.
2- شناسایی و ترویج عوامل رشد و توسعه فرهنگ شهادت طلبی.
3- کشف و شناسایی عوامل بازدارنده و مخرب فرهنگ شهادت و ایثارگری و مشارکت در امحای آن ها.
ب - شهید
برنامه ریزی و تلاش برای تجلیل و تکریم شهیدان و زنده نگهداشتن یاد و خاطره آنان از طریق:
1- برگزاری مراسم یادبود و سالگرد شهدا، با الهام از مکتب عاشورای حسینی و با استفاده از اعیاد و مناسبت های ملی و مذهبی.
2- حفظ قداست و نگهداری شایسته گلزار شهدا و محور قرار دادن این مرکز در برگزاری مراسم رسمی و مردمی با مشارکت مردم و نهادها و نامگذاری معابر و میادین و مراکز فرهنگی، اجتماعی و اماکن عمومی و ملی به نام شهدا و نصب یادمان های گوناگون شهید و شهادت.
3- تعمیق یاد و خاطره شهدا در عرصه فرهنگ و ادبیات و هنر و تاریخ.
4- جمع آوری و نگهداری و معرفی آثار فرهنگی، ادبی، هنری، وصایا و دیگر آثار شهدا.
5- تشویق و ترغیب و حمایت از اندیشمندان، ادبا و نویسندگان و هنرمندان و معرفی ویژگی ها و فضایل اسوه های شهادت و ایثار.
ج- خانواده های شاهد
برنامه ریزی و تلاش برای رشد و اعتلای مادی و معنوی خانواده های شاهد در زمینه های:
1- امور فرهنگی - آموزشی
پیگیری و نظارت امور فرهنگی، تربیتی و آموزشی فرزندان شاهد و زمینه سازی رشد تعالی فکری، روحی، اخلاقی و تحصیلی آنان به منظور پذیرش مسؤولیت های جامعه اسلامی و به دست گرفتن امور جامعه از طریق:
- تهذیب و کسب معنویت و ارتقای معرفت دینی و بهره ور کردن استعدادها.
- نظارت در جهت ایجاد تسهیلات لازم برای ارتقای علمی، تحقیقی، آموزشی و مهارت های فکری و تخصصی و پرورش جسمی فرزندان شاهد در تمام مراحل و مقاطع تحصیلی به بهترین وجه با همکاری مراجع ذیربط.
- تقویت روحیه خدمت به اسلام ناب در خانواده های شاهد.
2- امور معیشتی و رفاهی
تلاش در جهت خوداتکایی اقتصادی و تأمین اجتماعی و رفاهی خانواده های شاهد از قبیل:
- فراهم سازی تسهیلات و ارائه حمایت های لازم و آموزش های تخصصی، فنی و حرفه ای جهت ایجاد اشتغال مفید با همکاری مراجع ذیربط.
- تأمین و پرداخت حقوق، مستمری و مزایای خانواده های شاهد واجد شرایط در چارچوب ضوابط مربوط.
تأمین مسکن همسر و فرزندان تحت پوشش فاقد مسکن یا دارای مسکن نامناسب با کمک خانواده شاهد و مراجع ذیربط.
- تأمین خدمات درمانی همسر، فرزندان و والدین شاهد تحت پوشش، با همکاری دستگاه های ذیربط.
- ارائه خدمات و تسهیلات در زمینه ازدواج فرزندان و همسران شاهد.
- انجام اقدامات ممکن در جهت ارائه خدمات و مساعدت های ضروری به والدین شاهد.
3- امور حقوقی و قضایی
تلاش در جهت حل و فصل در رسیدگی امور حقوقی و قضایی خانواده های شاهد با همکاری مراجع ذیربط از طریق:
- پیشنهاد و همکاری با مراجع قضایی در تعیین و نصب و عزل قیم و امین و مراقبت بر اعمال اولیاء و اوصیاء و قیّم ها و حضانت کنندگان از صغار شاهد.
- مساعدت و همکاری با مراجع ذیربط در جهت تبدیل و تغییر در اموال و دارایی صغار شاهد در راستای مصالح آنان بر حسب موازین شرعی و در صورت لزوم پی گیری به منظور حل و فصل اختلافات مربوطه تا صدور حکم قطعی.
- درخواست تنفیذ وصیت نامه عادی شهدا از محاکم ذیصلاح و پی گیری امور مربوط به انحصار وراثت و مراقبت بر احصاء و تسهیم ماترک شاهد و تقویم و نگهداری حساب اموال صغار و محجورین و معاضدت حقوقی و قضایی خانواده.

انتهای پیام/


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 9:49 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

سالروز تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی به فرمان امام

کد مطلب: 50006 |
 

 

در روز 25 اسفندماه سال 1358 بنیانگذار جمهوری اسلامی طی حکمی تأسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامى‏ را با وظایف و اولویت های مشخص خواستار شدند.

بنیاد شهید انقلاب اسلامی

 

در روز  25 اسفندماه سال 1358 بنیانگذار جمهوری اسلامی طی حکمی به آقاى کروبى تأسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامى‏ را با وظایف و اولویت های مشخص خواستار شدند. امام در این حکم بر فراهم کردن رفاه اقتصادی، تحصیلی، شغلی و... را برای خانواده های شهدا و جانبازان تاکید کردند. متن حکم به این شرح است:


 بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏


جناب حجت الاسلام آقاى حاج شیخ مهدى کروبى- ایّده اللَّه تعالى‏


ملت شریف ایران مى ‏داند که نهضت اسلامى و پیروزى انقلاب اسلامى مرهون فداکارى قشرهاى مختلف ملت است که در صف اول باید شهداى انقلاب- رحمة اللَّه علیهم- و کسانى که در این راه معلول و آسیب دیده شده ‏اند، محسوب داشت. لهذا باید رسیدگى کامل به خاندان شهدا و آسیب دیدگان و معلولین در این راه، چه در حال انقلاب و چه قبل و بعد از آن به نحو احسن و با مراعات احترام آنان بشود.


لهذا لازم است سازمانى به سرپرستى جنابعالى و هیأتى از معتمدین متدین و آگاه و آشنا بدین گونه امور، براى این مقصد مهم تأسیس شود که با اجراى طرحهاى مفید آن، ملت و دولت انقلابى، دیْن خود را در مقابل این گروه فداکار در راه انقلاب اسلامى ادا نمایند، شوراى انقلاب موظف است براى این شروع مهم، بودجه کافى تصویب نماید و در اجراى آن سرعت عمل به خرج دهد و دولت و متصدیان امور، موظف هستند مواد زیر را مورد تصویب و اجراى سریع قرار دهند:


1- اولویت فرهنگى: یعنى در مدارس و دانشگاه با تسهیلات مقتضى وارد شوند.


2- اولویت اقتصادى: یعنى مسکن، زمین، وسائل زندگى و سایر ما یحتاج زندگى براى آنان تهیه گردد.


3- اولویت در استخدام: یعنى خانواده شهدا و معلولین در استخدام دولت اولویت داشته و آنان که قدرت خدمت دارند به استخدام دولت درآیند.


4- کارت مجانى براى سوار شدن آنان در اتوبوسهاى دولتى داخل شهرها تهیه گردد.


5- کارت نیمه بها براى استفاده از وسائل نقلیه بین شهرى مثل قطار و هواپیما و غیره.


6- تشکیل دفترچه مخصوص براى قدرت خرید از تعاونیهاى دولتى.


7- بیمه درمانى و استفاده از کارت ویژه خرید دارو.


8- قرار دادن حقوق رسمى براى معلولین که قدرت کار ندارند و خانواده شهدا بالنسبه به افراد آن خانواده.


9- ایجاد برنامه ‏هایى در رادیو به عنوان معلولین و خانواده شهدا.


10- سازمان موظف است بدون فوت وقت، معلولین و آسیب دیدگانى که احتیاج به معالجه دارند تحت علاج قرار دهد و در صورتى که با تصدیق طبیب لازم است براى معالجه به خارج کشور بروند، اسباب مسافرت و مخارج معالجه آنان را فراهم نماید.


ضمناً متذکر مى ‏شود که اگر سازمان در موارد مرقومه به اشکالى برخورد نمود و یا از طرف بعضى متصدیان اهمالى شد، این جانب را مطلع نمایند تا در رفع آن به طور مقتضى عمل نمایم.


روح اللَّه الموسوی الخمینى‏ 


(صحیفه امام، ج‏12، ص: 185 و 186)

 

 
.انتهای پیام /*

پورتال امام خمینی (ره)


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 9:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 0


22 اسفند - تشكيل بنياد شهيد



سالروز تشكيل بنياد شهيد انقلاب اسلامى

22 اسفند ماه سالروز تشكيل بنياد شهيد انقلاب اسلامى در سال 1357 مى‏باشد.

در واقع هدف از تشكيل اين نهاد انقلابى، صيانت از خانواده‏هاى محترم شهداى بزرگوار انقلاب اسلامى است.

البته اين مسأله در تاريخ معاصر ايران ريشه دارد.

بعد از قيام خونين 15 خرداد 1342، گروهى از روحانيون‏مبارز و افراد خيّر به دستور حضرت امام1 در جهت رسيدگى به خانواده‏هاى شهداى معظم قيام 15 خردادعمل مى‏كردند كه اين كار در سالهاى مقاومت و مبارزه ادامه يافت و در سالهاى 1356 - 57، اوج گرفت.

بعد از پيروزى انقلاب براى انجام و نظم بيشتر درباره با فرمان امام امت1، بنياد شهيد انقلاب اسلامى‏تأسيس شد.

با آغاز جنگ تحميلى و بيشتر شدن تعداد شهيدان بزرگوار، وظيفه و تكليف بنياد شهيدسنگين‏تر و افزونتر گرديد.

حضرت امام1 در سالهاى بعد از انقلاب اسلامى به خانواده‏هاى معظم شهدا و فرزندان اين عزيزان عنايت‏خاص داشته‏اند، و در فرصت‏هاى مقتضى در خصوص رفاه مادى و معنوى و فرهنگى اين عزيزان توصيه‏هاى‏اكيدى را صادر كرده‏اند.

امروز نهاد انقلابى بنياد شهيد انقلاب اسلامى در راه صيانت مادى و معنوى از خانواده‏هاى شهداى معظم‏انقلاب گام‏هاى مؤثرى را برداشته است.

از آنجا كه خانواده‏ها و خصوصاً فرزندان شهدا، پيام آور خطشهادت براى نسل‏هاى آينده انقلاب و يادگاران ارزشمند عزيزترين چهره‏هاى فداكار و ايثارگر انقلاب هستند،لذا برادران بنياد شهيد، بايد در راستاى تداوم خدمات گرانقدر گذشته، سعى كنند با برنامه‏ريزى وسازماندهى بيشتر در اين زمينه فعاليت كنند تا در راه خدمت به اين خانواده‏هاى معظم موفق‏تر باشند.

بيانات حضرت آيةاللَّه خامنه‏اى رهبر معظم انقلاب اسلامى درباره بنياد شهيد انقلاب اسلامى:

»بنياد شهيد، موجوديت خود را از حيات انقلاب و جارى بودن آن در عرصه مبارزه و سازندگى به دست‏آورده و بر همين اساس نيز بايد به آن نگريسته شود.

اين بنياد با مجموعه انسانى حساس و ظريف كه دراخلاص، وفادارى، ايمان و عمل صالح اعضاى تشكيل دهنده آن هيچ ترديدى وجود ندارد، مواجه است.

لذاخدمت به اين مجموعه انقلابى را بايد يك افتخار بزرگ دانست.

خوشحالى خانواده‏هاى شهدا موجب آرامش خاطر مسؤولان و مردم مى‏شود.

توجه به انديشه‏ها، آرزوها،عواطف و احساسات فرزندان محترم شهدا ضرورى است و بايد با درك صحيح و واقعى از كار فرهنگى به‏معناى عام آن تلاش لازم در جهت شكوفايى و رشد استعدادهاى آنان انجام شود.

بنياد شهيد يكى از بركات انقلاب و از نشانه‏هاى حقانيت انقلاب و امام خمينى -رضوان‏اللَّه تعالى عليه - كه‏همواره بر لزوم حفظ احترام خانواده‏هاى معظم شهدا تأكيد مى‏كردند محسوب مى‏شود«.

ما ضمن آرزوى موفقيت براى مسؤولين و دست‏اندركاران اين بنياد، توفيق آنان را در ارائه خدمات هر چه‏بيشتر و بهتر به خانواده‏هاى معظم شهدا از خداى بزرگ خواستاريم.

 

 

www.imamatjome


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 9:46 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 59 :: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4066117 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب