کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

بیانات در روز درختکاری

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحيم‌روز درختكارى كه در كشور معمول و باب شده، يكى از روزهاى پربركت در جمهورى اسلامى است؛ چون درخت و گياه براى كشور، براى زندگى، براى مردم، براى تنفس، يك امر ضرورى است. متأسفانه در طول سالهاى متمادى، به مسئله‌ى درخت بى‌اعتنائى شده. البته حالا خوشبختانه مردم و مسئولين به درخت و به محيط زيست توجه نشان ميدهند، ليكن به نظر ميرسد كه هرچه بيشتر بايستى در اين زمينه كار كرد. به نظر من خود مردم هم مؤثرترين و مهمترين بخش از اين كار را بر عهده دارند: حفظ جنگلها، حفظ مرتعها، حفظ زمينهاى حاصلخيز و حفظ باغات. خب، حالا ما مثلاً يكى دو تا درخت ميكاريم، مردم هم در سطح شهر و در سطح كشور مبالغ زيادى درخت ميكارند؛ اما بايد مراقب باشيم كه درختهائى را كه موجود است، حفظ كنيم؛ يكى از كارهاى مهم اين است. انسان متأسفانه گاهى مى‌بيند كه به آنچه داريم، بى‌توجهى ميشود؛ درختها را قطع ميكنند، باغها را خراب ميكنند. ان‌شاءالله بايستى اين مسائل مورد توجه قرار بگيرد. اميدواريم كه سبزه و گياه و نشاط و رويش در كشور ما و بين مردم ما روزافزون باشد.ان‌شاءالله موفق و مؤيد باشيد. خدا حافظ شما.

 

 

کاشت نهال در هفته منابع طبیعی

 

http://www.leader.ir/fa/speech/9210


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 8:54 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

آیت‌الله جنتی در نوزدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری:

تضعیف جایگاه ولی‌فقیه و رهبری نتیجه‌ای جز به مخاطره انداختن نظام اسلامی ندارد

 
 
آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان به عنوان شخصیت مدعو و میهمان در آخرین اجلاس مجلس خبرگان پیرامون روند برگزاری انتخابات هفتم اسفندماه گزارشی ارائه کرد.

پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی:بر اساس ماده 52 آیین نامه داخلی مجلس خبرگان رهبری از آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان به عنوان شخصیت مدعو و میهمان ویژه دعوت به عمل آمد تا در آخرین اجلاس مجلس خبرگان رهبری که امروز در مکان مجلس قدیم در حال برگزاری است،  پیرامون روند برگزاری انتخابات هفتم اسفندماه گزارشی ارائه نمایند. وی، با اشاره به تلفیق دو انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی از محاسن و معایب تجمیع این دو انتخابات سخن گفت.
  دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه عده ای در تلاش بودند که شورای نگهبان را به چالش بکشند که این امر نیاز بررسی و واکاوی بیشتری دارد، ادامه داد: بحمدالله شورای نگهبان با تکیه بر مبانی اصیل انقلاب و آرمان‌های حضرت امام و رهنمودهای مقام معظم رهبری، این بار نیز از آزمایش سربلند بیرون آمد.
آیت‌الله جنتی با انتقاد از کثرت ثبت نام کنندگان در انتخابات خبرگان و مجلس شورا، این موضوع را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد و افزود: در این ایام، فشار سنگینی بر شورای نگهبان وارد آمد، در حالی که اگر در حین ثبت نام نامزدهای دو مجلس یک چارچوب مشخص، معیّن می شد از حجم این فشار کاری کاسته می شد؛ چرا که مثلاً برای کاندیداتوری مجلس خبرگان رهبری که علمیت و شرایطی دیگر وضع شده افرادی ثبت نام کرده بودند که اساساً تحصیلات حوزوی نداشتند و در ابعاد دیگر هم فاقد شرایط اولیه بودند.
دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: افرادی نیز بودند که از نظر علمی مورد تأیید بودند، اما در سایر شرایط، صلاحیت آنها احراز نشده و عده ای همین را مستمسکی برای فشار به شورای نگهبان قرار دادند.
آیت‌الله جنتی ادامه داد: در آزمون مقدماتی که در شهریور ماه 223 نفر ثبت نام کردند که از این تعداد 187 نفر در آزمون کتبی شرکت کرده که در میان آنها 34 نفر قبول و برای امتحان شفاهی دعوت گردیدند و در پایان از میان آنها 15 نفر پذیرفته شدند. همچنین در ثبت نام رسمی دی ماه نیز 795 نفر ثبت نام نمودند که 33 نفر فاقد تحصیلات حوزوی، 79 نفر فاقد صلاحیت علمی و 72 نفر نیز از نمایندگان فعلی مجلس خبرگان بودند. در مجموع از میان آنها 62 نفر سابقه تأیید گذشته، 15 نفر قبولی آزمون شهریور، 6 نفر قبولی با بررسی تألیفات، 4 نفر احراز صلاحیت شده توسط آقایان فقهای شورای نگهبان، 185 نفر انصراف و در نهایت 159 نفر تأیید صلاحیت نهایی شدند.
وی افزود: پس از بررسی صلاحیت های علمی، صلاحیت‌های دیگر با استعلام از مراجع مختلف، مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس، نتیجه نهایی منتخبین ملت 88 نفر می باشد که به پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری راه یافتند.
آیت الله جنتی با اشاره به قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، اشتهار به دیانت و وثوق و شایستگی اخلاقی، اجتهاد، بینش صحیح سیاسی و اجتماعی، آشنایی به مسائل روز به اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی و عدم سوء سابقه را برای کاندیداهای این مجلس، لازم و ضروری دانست و تأکید کرد: رد یا قبول در امتحان علمی، گر چه شرط است، ولی احراز سایر موارد کار بسیار دشواری است و شورا در این ایام، فشار کاری زیادی را  تحمل کرد.
دبیر شورای نگهبان، افزود: شورای نگهبان از سازوکارهای خود که حتی گاهی از قبل از ثبت نام ها صورت گرفته استفاده کرده و هجمه های بیرونی و طرح شبهات علیه شورا، خللی در کار اعضای شورای نگهبان که خدا ترسی را سر لوحه کار خود قرار داده اند وارد نمی کند
آیت‌الله جنتی در پایان از جایگاه والای ولایت فقیه مطالبی بیان کرد و گفت: «تضعیف جایگاه ولی فقیه و رهبری نظام نتیجه ای جز به مخاطره انداختن نظام اسلامی و کشور ندارد. چرا عده ای نمی خواهند ببینند که وجود و حضور ولی فقیه چگونه کشور را از بحرانها به ویژه بحران‌های منطقه ای که امروز در کشورهای همسایه شاهد آن هستیم حفظ نموده، امیدواریم خداوند به مقام معظم رهبری، سلامتی و طول عمر با عزت عنایت فرماید».
پس از پایان سخنان آیت الله جنتی، 5 نفر از نمایندگان مجلس خبرگان، طبق آیین نامه داخلی این مجلس به اظهار نظر پرداختند و در پایان نیز دبیر شورای نگهبان به سؤالات و ابهامات طرح شده از سوی این نمایندگان پاسخ داد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 5:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
۱۳۹۴/۱۲/۱۸ ۱۶:۵۵ |
کد خبر: ۴۹۴۹۸۱

حجت الاسلام رئیسی:

 

«شنبه» به عنوان تولیت آستان قدس رضوی معارفه می شوم

 
 

دادستان کل کشور گفت: روز شنبه به عنوان تولیت آستان قدس رضوی معارفه می شوم.

 

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سید ابراهیم

رئیسی  در مورد شنیده ها مبنی بر اینکه قرار است حجت الاسلام محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عدالت اداری جانشین شما در دادستانی کل شود گفت: نشنیده ام!

 

دادستان کل کشور در مورد اینکه از چه زمانی به مشهد رفته و رسما کار در تولیت آستان قدس رضوی را شروع می کنید، گفت: روز شنبه جلسه معارفه ام انجام می شود. فعلا هم باید در اجلاس خبرگان باشم و روز پنجشنبه هم در محضر مقام معظم رهبری هستیم.

 

رئیسی گفت: چون همزمان موضوع دادستانی و تولیت را دارم کمی سرم شلوغ است و ادامه مصاحبه را به زمان دیگری موکول کرد.

منبع: مهر

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 5:20 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
۱۳۹۴/۱۲/۱۸ ۱۷:۱۵ |
کد خبر: ۴۹۴۹۸۷

دادستان تهران خبر داد

 

کاهش ۲۷ درصدی پرونده قضایی در تهران/۱۰ هزار زندانی مربوط به جرایم مواد مخدر در تهران

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: مواد مخدر، سرقت، چک و ضرب و جرح، تصادفات و توهین، خیانت در امانت، کلاهبرداری،تهدید، جعل و تزویر به عنوان ۱۰ جرم اصلی بر شمرده می‌شود.

 

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس جعفری دولت آبادی

دادستان عمومی و انقلاب تهران عصر امروز در همایش سراسری قضات دادسرای تهران گفت: در حال حاضر در دادسرا در بخش اجرای احکام 100 قاضی مشغول به فعالیت داریم.

 

وی ادامه داد: به جز دادسرای مواد مخدر که تعداد زندانیانش بالاست ما در بقیه دادسراها شعبه اجرای احکام زندانیان داریم و آمار محکومان تا پایان بهمن ماه به 17 هزار نفر رسیده است که حدود 10 هزار نفر از محکومان ما محکومان مواد مخدر هستند.

 

دولت آبادی گفت: در تهران با کاهش 27 درصدی پرونده ها مواجه بوده ایم.

 

10وی افزود: مواد مخدر، سرقت، چک، ضرب و جرح، تصادفات، توهین، خیانت در امانت، کلاهبرداری،تهدید، جعل و تزویر به عنوان 10 جرم اصلی بر شمرده می‌شود.

 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 5:15 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۳۰۵۷۱۱
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۳

زمان انتخابات رئیس مجلس خبرگان  

 
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری از برگزاری افتتاحیه دوره پنجم مجلس خبرگان در 4 خرداد سال 95 خبر داد.
 

خبرگزاری فارس: عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری از برگزاری افتتاحیه دوره پنجم مجلس خبرگان در 4 خرداد سال 95 خبر داد.

آیت الله سید احمد خاتمی عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری از برگزاری افتتاحیه دوره پنجم مجلس خبرگان در 4 خرداد سال 95 خبر داد.

به نوشته فارس، خاتمی با بیان اینکه اولین دستور کار دوره پنجم خبرگان، انتخاب رئیس و هیات رئیسه خواهد بود،‌ تصریح کرد:‌ ابتدا هیات رئیسه موقت تشکیل شده و آنها هیات رئیسه دائم را که دو سال مدیریت خبرگان را بر عهده خواهد داشت، انتخاب می‌کنند و در طول 8 سال 4 بار انتخابات هیات رئیسه‌ و کمیته‌ها برگزار می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین تاکید کرد: روز 4 خرداد سال 95 ریاست دو ساله و قطعی مجلس خبرگان رهبری نیز انتخاب خواهد شد.


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 5:13 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۳۰۵۹۴۱
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۴

عکس: اولین اجلاس خبرگان پس از انتخابات  

 
نوزدهمین و آخرین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری صبح امروز سه شنبه به ریاست آیت‌الله یزدی و با حضور نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در محل مجلس خبرگان رهبری آغاز شد.
 
خبرگزاری مهر: نوزدهمین و آخرین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری صبح امروز سه شنبه به ریاست آیت‌الله یزدی و با حضور نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در محل مجلس خبرگان رهبری آغاز شد.

عکس: اولین اجلاس خبرگان پس از انتخابات

عکس: اولین اجلاس خبرگان پس از انتخابات

عکس: اولین اجلاس خبرگان پس از انتخابات

عکس: اولین اجلاس خبرگان پس از انتخابات

عکس: اولین اجلاس خبرگان پس از انتخابات

عکس: اولین اجلاس خبرگان پس از انتخابات

عکس: اولین اجلاس خبرگان پس از انتخابات

عکس: اولین اجلاس خبرگان پس از انتخابات

عکس: اولین اجلاس خبرگان پس از انتخابات
 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 4:56 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

ماموریت آیت‌الله یزدی به ضرغامی +عکس

 
ضرغامی عنوان کرد: در سال ۱۳۷۶، آیت الله یزدی رئیس وقت قوه قضائیه با صدور حکمی، به من ماموریت داد تا در زندان اوین، با آقای اکبر گنجی ملاقات کرده و گزارش جامعی از آنجا به اطلاع ایشان برسانم.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: سیدعزت الله ضرغامی، رئیس سابق رسانه ملی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در صفحه شخصی اینستاگرامش نوشت:
 
در سال 1376 ، آیت الله یزدی رئیس وقت قوه قضائیه با صدور حکمی، به من ماموریت داد تا در زندان اوین، با آقای اکبر گنجی ملاقات کرده و گزارش جامعی از آنجا به اطلاع ایشان برسانم. این ماموریت انجام شد.
 
متن حکم این بود : "جناب آقای سید عزت الله ضرغامی (دام توفیقه)
 
بموجب این حکم لازم است جنابعالی از آقای گنجی که در بازداشت هستند دیداری بعمل آورده و مطالب ایشان را از نزدیک بشنوید و گزارشی تهیه و ارائه شود. طبیعی است که مقامات قضائی و سازمان زندانها همکاری لازم را خواهند داشت.
 
محمد یزدی رئیس قوه قضائیه"
 
این اقدام آیت الله یزدی، ارزشمند بود و حاکی از توجه ایشان به ضرورت دریافت اطلاعات از کانال های مختلف و پرهیز از اطمینان صرف به گزارش های بعضا "سازمان یافته" بود. خوب است این شیوه مورد توجه دیگر مدیران قرار گیرد .بخصوص در دستگاه هایی که مستقیما با مردم سروکار دارند.
 

***پی نوشت***
 
در مدیریت ، موضوع مهمی تحت عنوان "سازمان غیر رسمی" هست که می گوید، در دل سازمان رسمی افراد و گروه ها به دلیل برقراری روابط شخصی و حفظ منافع خود، به تدریج سازمان هایی غیر رسمی تشکیل می دهند که در جای خود می توانند بسیار قدرتمند و تاثیر گذار عمل کنند.
 
این سازمان ها به ظاهر دیده نمی شوند ولی در تمام نقاط کلیدی سازمان، حتی بخش های نظارتی ، اطلاعاتی و دفاتر افراد برجسته نفوذ کرده و رفتار های سازمان را تحت کنترل در می آورند.
 
مدیران با تجربه و دور اندیش، باید ضمن کارآمد کردن دستگاه رسمی و نظارتی خود، از شیوه های دیگری نیز برای بازخورد عملکردشان استفاده کنند. به ویژه دستگاه های مهمی چون قوه قضائیه.
کد مطلب: 326814

ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 4:53 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
آیت‌الله یزدی در اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری:

مراقبت از هویت ولایت‌فقیه حساس‌ترین وظیفه خبرگان است/ نباید با لبخند دشمن خوشحال شویم

اقدام برای ورود من به مجلس بعدی خبرگان شایعه بود
 
 
رئیس مجلس خبرگان ضمن تبریک به نمایندگانی که به مجلس خبرگان رهبری راه پیدا کردند، اظهار داشت خوشبختانه من رای نیاوردم و در خدمت شما نیستم و از این مساله نیز خوشحالم.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: آیت الله محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری در نوزدهمین و آخرین اجلاسیه دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری که در مجلس قدیم برگزار شد، گفت: من به همه کسانی که رای آوردند و موفق شدند در دور پنجم نیز در مجلس خبرگان رهبری باشند تبریک می‌گویم و انشاءالله که به وظایف قانونی و شرعی خود عمل کنند.

وی افزود: به باور من یکی از حساس‌ترین وظیفه‌های مجلس خبرگان، مراقبت از تغییر مسئله هویت ولایت فقیه است؛ یعنی همان ولایت فقیه که حضرت امام(ره) طراح آن بودند.

آیت‌الله یزدی به جریانات و حوادث پس از دوران پیامبر مکرم اسلام (ص)اشاره و اظهار داشت: شما دیدید که عده‌ای به اسم حاکمیت به سمت سلطنت و موروثی شدن پیش رفتند و هر کاری که دلشان خواست کردند.

آیت‌الله یزدی تاکید کرد: سیستم حاکمیت فقیه که امام(ره) برای حاکمیت در کشور ما پیاده کردند، همان سیستم پیامبر اکرم (ص) و امامان معصوم علیهم اسلام است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: باید در نظام جمهوری اسلامی ایران اعضای خبرگان رهبری اضافه بر تعیین ولی فقیه و اضافه بر شرایط تعیین آن، از سیستم حاکمیت ولایت فقیه نیز مراقبت کنند تا عوض نشود.

آیت الله یزدی با بیان اینکه خوشبختانه من برای شرکت در مجلس بعدی خبرگان رای نیاوردم گفت: من خوشحالم از اینکه باری که بر روی دوشم بود برداشته شد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری به برخی شایعه سازی‌ها و مطالب کذب در رسانه‌های خبری پیرامون تلاش برای ورود وی به مجلس بعدی خبرگان اشاره کرد و افزود: آنچه که در سایت‌ها و رسانه‌های خبری درباره این حقیر عنوان شده دروغ است؛ اقدامی برای انصراف شخصی به نفع بنده نه از سوی جامعه مدرسین و نه از سوی خودم صورت نگرفته است و همه این‌ها شایعه‌سازی و بی تقوایی است.

وی ادامه داد: من بعد از اینکه از وزارت کشور اعلام رسمی نتیجه انتخابات را اعلام کرد، اطاعت قانون کردم چرا که من مثل همه افراد مطیع قانون هستم و قانون را مقدم می‌شمارم و راضی نیستم در قانون کمتری تخلفی انجام شود.

آیت‌الله یزدی تصریح کرد: یکی از اعضای شورای نگهبان که غیر معمم هستند و صلاحیتش برای رقابت‌های خبرگان رهبری به درستی و به حق تائید شد و رای نیز آورد و همه ایشان یعنی آقای دکتر اسماعیلی که شاگردان مرحوم آقا مجتبی هستند را می شناسید؛ قبل از اینکه او حرفی بزند تبریک گفتم و به وی گفتم که حضور شما در خبرگان ضرورت دارد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری خطاب به نمایندگان فعلی و مجلس خبرگان دور بعدی گفت: همه دوستانی که در خبرگان هستند مراقبت کنند و به وظایف آیین نامه‌ای و مراقبت از هویت سیستم حاکمیت ولایت فقیه را در دستور کار داشته باشند.

آیت‌الله یزدی در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز آبرومندانه، آرام و گسترده صورت گرفت؛ بنابراین من خدمت همه کسانی که به مجلس دهم راه یافتند تبریک می‌گویم.

وی با بیان اینکه برخی‌ها در گوشه و کنار از نحوه اجرای انتخابات شکایت داشتند، گفت: شکایات این افراد در فصل کنونی در دست بررسی است؛ مثلا برخی شکایات با این محتوا است که در فلان جا خرید و فروش آرا صورت گرفته است و یا اینکه دره‌های شعب اخذ رای را که طبق گفته رسمی وزیر کشور قرار بوده تا ساعت 10 باز شود برای اینکه آرای فلان شخص کمتر و یا بیشتر نشود ساعت 8 بسته شده است که شورای نگهبان این شکایات را بررسی می‌کند.

وی خطاب به منتخبین مردم در مجلس دهم اظهار کرد: من به شما نمایندگان مجلس عرض می‌کنم که مردم به خوبی به وظایف خود عمل کردند؛ ما مردم نجیب و عزیزی داریم که با پیام مقام معظم رهبری و با پیروی از ایشان با اکثریت 62 درصد یا بیشتر در انتخابات مشارکت کرده‌اند.

رئیس مجلس خبرگان ادامه داد: نمایندگان مجلس هم باید واقعاً به این مردم خدمت کنند و مشکلات مردم را برطرف سازند؛ به فکر حل مشکلات مردم باشید به مسائل اقتصادی، اشتغال و فرهنگ این ملت برسید.

وی با تاکید بر اینکه نماینده هر حوزه انتخابیه براساس قانون اساسی نماینده کل کشور است گفت: فقط به فکر حوزه انتخابیه خود نباشید؛ من نمی‌گویم که اصلا به فکر حوزه انتخابیه نباشید اما منافع کشور را بر منافع حوزه انتخابیه مقدم بشمارید و حالا که خدا به شما توفیق داده که به مجلس راه پیدا کنید به مردم واقعا خدمت کنید نه اینکه دنبال سود شخصی باشید.

آیت‌الله یزدی گفت: ما پرونده‌های برخی از نمایندگانی را که رد صلاحیت شدند را بررسی می‌کردیم که فشار روحی آنچه در این پرونده‌ها رخ داده بود برای ما سنگین‌تر از فشار رد صلاحیت برای آنان بود؛ شما نماینده هستید که به مردم خدمت کنید نه اینکه به دنبال ساخت، سود و استفاده شخصی و زد و بند با وزرا باشید.

وی با بیان اینکه نمایندگان نباید با چنین کارهایی دولت محترم و وزرا در فشار قرار دهند گفت: برای رضای خدا و برای خوشحالی پروردگار به مردمی که به شما رای داده‌اند خدمت کنید و بدانید که اقدام ماندنی اقدامی است که برای دنیا و آخرت باشد، اما سودها و استفاده‌های دنیایی گذشتنی است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری ضمن تاکید بر اینکه ارتباط با همه کشورها بسیار امری خوب و مورد پسند است گفت: دولت فعلی، دولت اعتدال و ارتباط با همه کشورها است اما با  لبخند دشمن‌ خوشحال نشوید؛ با همه کشورها ارتباط باشد اما ارتباط با دشمن شناخته شده مفهوم درستی ندارد.

وی تاکید کرد: به دشمن شناخته شده‌ای که گاهی لبخند می‌زند و جمله‌ای می‌گوید نباید اعتماد داشت؛ این را بنده و امثال رئیس جمهور باید متوجه باشیم که فریب عوام فریبی دشمن شناخته شده را که چندین بار قول داده ولی بدعهدی کرده یعنی شیطان بزرگ که در راس آن آمریکا است را نخوریم.

آیت‌الله یزدی با اشاره به درگذشت آیت‌الله واعظ طبسی تولیت آستان قدس رضوی گفت: رحلت عالم بزرگوار نماینده ولی فقیه در آستان قدس و تولیت آستان قدس، عضو محترم مجلس خبرگان و شخصیت برجسته و خدوم نظام از اوایل انقلاب را تسلیت عرض می‌کنم.

وی افزود: خدمات آیت‌الله واعظ طبسی از اوایل انقلاب تا روزهای پایانی عمر برای همه ما روشن است بنابراین رحلت ایشان ضایعه‌ای برای نظام و همه برادران دینی بود.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ایام نوروز خطاب به ثروتمندان گفت: به ثروتمندان توصیه می‌کنم که در ایام نوروز به فقرا برسند و برای آنها لباس تهیه کنند و شادیشان را با دیگران شریک شوند؛ نباید همه کارها را به عهده بهزیستی و کمیته امداد بگذاریم خود ما نیز باید به اطرافیانمان یاری برسانیم.

آیت الله یزدی به شخصیت مرحوم آیت‌الله خزعلی نیز اشاره کرد و گفت: من به آیت‌الله خزعلی ارادت بالایی داشتم چون ایشان حافظ کل قرآن بودند و من ایشان را حامل قرآن می‌دانستم.

م
 
کد مطلب: 326939
مرجع : فارس

ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 4:48 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

پیام تبریک استاندار خراسان جنوبی به حجت الاسلام و المسلمین رئیسی

پیام تبریک استاندار خراسان جنوبی به حجت الاسلام و المسلمین رئیسی

 

 

 

استاندار به منتخب مردم شریف استان در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری تبریک گفت.

يكشنبه, ۹ اسفند ۱۳۹۴، ۰۵:۴۵ ب.ظ

استاندار خراسان جنوبی طی پیامی به منتخب مردم شریف استان در پنجمین مجلس خبرگان رهبری در مجلس شورای اسلامی تبریک گفت.

متن پیام تبریک به شرح ذیل است:

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر رئیسی

منتخب محترم مردم شریف استان خراسان جنوبی در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری

با سلام

احتراماً؛ در کمال مسرت توفیق کسب اعتماد مجدد مردم فهیم استان خراسان جنوبی را صمیمانه تبریک می گویم. توفیق خدمت در راستای اقتدار و استقلال نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و صیانت از اصل مبرهن "ولایت فقیه" شایسته اندیشه متعالی و همت بلند جنابعالی است.

اینجانب به عنوان نماینده عالی دولت محترم تدبیر و امید در استان، ضمن آرزوی طول عمر برای مقام معظم رهبری(حفظه الله)، تداوم توفیق تان را در خدمت به مردم استان آرزومندم.

وجه اله خدمتگزار- استاندار خراسان جنوبی

raisi.org/


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 4:46 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

زندگی نامه

*حجت‌الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی*
 
تولد و خانواده
سید ابراهیم رئیسی در سال 1339 هجری شمسی در خانواده‌ای روحانی در محله نوغان مشهد مقدس دیده به جهان گشود. پدرش از روحانیون مشهد و جدّ مادری اش هم روحانی بود.. ایشان از سادات حسینی (ع) است و نسب‌اش از هر دو سو به امام زین العابدین، علی ابن الحسین علیهما‌السلام می‌رسد. ایشان پنج ساله بود که پدر بزرگوارش به رحمت ایزدی پیوست.
تحصیلات 
پس از پایان تحصیلات ابتدایی در مدرسه جوادیه، طریق پدر را در پیش گرفت و وارد عرصه طلبگی و دروس حوزوی شد. ابتدا وارد مدرسه نواب شد و مدت کوتاهی در آنجا به تحصیل پرداخت و سپس برای گذراندن مقدمات شامل ادبیات، منطق، معانی و بیان به مدرسه علمیه آیت‌الله موسوی‌نژاد رفت.
ایشان بنابر تأکید و سنت آیت‌الله موسوی‌نژاد، در همان اوان طلبگی و از سال سوم، تدریس به طلبه های تازه وارد را آغاز کرد .تحصیل ایشان در مدرسه آیت الله موسوی نژاد  تا سال 1354 ادامه یافت تا آنکه در این سال، به توصیه برادر بزرگ خود، تصمیم گرفت برای ادامه تحصیلات به شهر مقدس قم برود. 
در زمان ورود او به قم، مدارس فیضیه و دارالشفاء با اجبار طاغوت فعالیت نداشتند، و از این‌رو وارد مدرسه آیت‌الله بروجردی شد. ایشان علاوه بر تحصیل در مدرسه آیت‌الله بروجردی، مدتی هم تحت مدیریت  آیت‌الله پسندیده، در مدرسه ای که به‌طور رسمی زیر نظر دفتر امام(ره) ـ که آن زمان مسئولیتش با اخوی ایشان بود ـ اداره می‌شد، درس خواند..
ایشان در این مرحله کتاب اصول الفقه را نزد آیت الله مروی، لمعتین را محضر آیت‌الله فاضل هرندی، رسائل را نزد آیت‌الله موسوی تهرانی، مکاسب محرمه را خدمت آیت الله دوزدوزانی، مکاسب بیع را محضر آیت‌الله خزعلی، خیارات مکاسب را نزد آیت الله ستوده و آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی و کفایه را خدمت آیت‌الله سید علی محقق داماد، فرا گرفت.
اما اغتنام او از فضای علمی قم، تنها به فراگیری فقه و اصول محدود نماند و او در کنار دروس فقهی،  شرح منظومه و فلسفه را نزد آیت‌الله احمد بهشتی و دوره شناخت را محضر آیت‌الله شهید مرتضی مطهری تلمذ کرد و درس نهج البلاغه را نزد آیت اله نوری همدانی گذراند.
او بنابر علاقه خود، در دوره های تفسیر قرآن هم شرکت کرد و به این منظور در جلسات تدریس آیت‌الله مشکینی حاضر بود و از آیت‌الله خزعلی استفاده برد. 
حضور در محافل سیاسی و سوابق مبارزاتی 
زمان حضورشان در قم مصادف بود با سالهای پایانی حاکمیت طاغوت بر کشور. در این دوره و خصوصاً از سال 56 که با هتاکی روزنامه اطلاعات وقت به حضرت امام خمینی(ره)، موج جدیدی از اعتراضها از قم آغاز و در سراسر کشور منتشر شد، ایشان در اجتماعات اعتراضی که مبدأ اغلب آنها در قم، مدرسه آیت الله بروجردی (مدرسه خان) و مقصد آنها، بیوت علمای عظام بود شرکت می‌کرد، که از جمله مشهورترین این تظاهرات، تجمع 19 دی ماه سال 1356 در برابر منزل آیت الله العظمی نوری همدانی بود که با تیراندازی عوامل رژیم، به خون کشیده شد.
علاوه بر این، ایشان در مدرسه خان ( که در دوره بسته شدن فیضیه و دارالشفاء برای طلاب انقلابی مرکزیت داشت) در قالب هسته‌ای از طلاب انقلابی فعالیت می نمود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در این دوران فعالیتهای مبارزاتی خود را در ارتباط با علمای انقلابی که در زندان طاغوت بودند، پی گرفت و در این راستا به واسطه رفت  و آمد به منزل آیات سید ناصر حسینی و شیخ هادی مروی، به مرور با بزرگانی چون شهید مطهری، بهشتی و مفتح، آقای حکیمی و سایر بزرگان آشنا شد. ایشان در این دوران حضور پراکنده خود در تهران را با فعالیت انقلابی همراه می کرد و در تجمع هایی چون تحصن علماء و روحانیون دانشگاه تهران، شرکت داشت.
پس از پیروزی انقلاب
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مرحوم شهید بهشتی که از نگرش عمیق حکومتی و تشکیلاتی برخوردار بود، بر آن شد تا با هدف کادرسازی برای تأمین نیازهای مدیریتی نظام تازه پا،  یک دوره آموزشی  برای حدود 70 نفر از طلاب قم که آنها را برای به دوش کشیدن بار مسئولیت‌های مختلف در کشور مناسب تشخیص داده بود، برگزار و آنها را برای پذیرش این مسئولیت‌ها آماده کند؛ حجت الاسلام و المسلمین رئیسی یکی از این طلاب برگزیده بود. 
در این دوره فشرده که عمدتاً در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار می شد، شخص شهید آیت الله بهشتی، حضرت آیت الله خامنه ای و سایرین از جمله مرحوم شهید حسن آیت، آیت الله موسوی اردبیلی و ... به صورت هفتگی به تدریس می پرداختند.
در روزهای اول استقرار نظام جمهوری اسلامی، همچون برخی مناطق دیگر مرزی در کشور، اخبار خوبی از شهر مسجد سلیمان که پایگاه گروههای چپ و مارکسیست بود به گوش نمی رسید. اینگونه شد که حضرت امام(ره) برای ساماندهی اوضاع، آیت الله شیخ هادی مروی را به عنوان نماینده خود در این شهر منصوب فرمودند. به این ترتیب، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به دعوت آن مرحوم، برای کمک در کارِ فرهنگی و اداره شهر همراه با گروهی از طلاب به مسجدسلیمان رفت و کلید ارتباط ایشان با مجموعه دادسرای انقلاب هم از همان‌جا زده شد. 
ایشان پس از بازگشت از مسجدسلیمان، مجموعه سیاسی ایدئولوژیک پادگان آموزشی صفر- دو در شاهرود را تأسیس و برای مدت کوتاهی آن را اداره کرد. 
ورود حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به عرصه مدیریت قضایی از سال 1359 و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز شد. اما هنوز چند ماهی از این دوره نگذشته بود، که با حکم دادستان کل انقلاب، شهید آیت‌الله قدوسی، دادستان کرج شد.
اوضاع قضایی شهر کرج به علت مهاجرت عمومی به این شهرستان نزدیک به پایتخت و مسائل برآمده از محیط امنیتی- سیاسی عمومی کشور در اوان شکل گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی- از جمله آغاز جنگ تحمیلی در شهریور 1359 - پیچیده بود و اداره آن نیازمند جذب نیروهای فهیم انقلابی و هماهنگی با دیگر مسئولین بود که حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در طول این دوره 2 سال و اندی (سالهای 59 و 60) به آن اهتمام ورزید.
موفقیت ایشان در ساماندهی وضعیت پیچیده این شهر موجب شد تا در سال 1361 ، همزمان با دادستانی کرج، مسئولیت دادستانی شهر همدان نیز به ایشان محول شود. به این ترتیب ایشان ناگزیر بود تا برای رسیدگی به امور هر 2 حوزه،  ایام هفته خود را به دو بخش، تقسیم و پیوسته میان این دو شهر تردد کند.
حضور همزمان ایشان در این دو مسئولیت، سه تا چهار ماه ادامه داشت، تا آنکه به عنوان دادستان استان همدان معرفی شد و از 1361 تا 1363، به مدت 3 سال در این سمت خدمت نمود.
سال 1364 ، سال آغاز مدیریت قضایی ایشان در پایتخت بود و به این ترتیب عهده دار سمت جانشینی دادستان انقلاب تهران شد.
با گذشت 3 سال از این تاریخ و در سال 1367 ، مورد توجه ویژه حضرت امام خمینی (ره) قرار گرفت و احکام ویژه (1 و 2 و 3) و مستقیمی برای رسیدگی به مشکلات قضایی در برخی استانها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان را مستقل از ساختار قوه قضائیه، از بنیانگذار انقلاب اسلامی دریافت کرد. بعد از آن هم حضرت امام خمینی(ره) چندین پرونده مهم را برای تصمیم قضایی به ایشان و جناب آقای نیری محول فرمودند. 
بعد از رحلت حضرت امام(ره) و آغاز زعامت حضرت آیت الله خامنه ای، حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با حکم آیت الله یزدی رئیس وقت قوه قضائیه، به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال 1368 تا 1373 به مدت پنج سال این مسئولیت را برعهده داشت. پس از آن و از سال 1373 به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و این سمت را تا سال 1383 عهده دار بود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی از سال 1383 تا سال 1393، به مدت 10 سال معاون اول قوه قضائیه بود  و از سال 1393 تا کنون نیز دادستان کل کشور است. 
همچنین ایشان از سال 1391 تا کنون با حکم مقام معظم رهبری به عنوان دادستان کل ویژه روحانیت نیز منصوب شدند.
درس و بحث همگام با پذیرش مسئولیت‌های مختلف در نظام جمهوری اسلامی   
حجت الاسلام  و المسلمین رئیسی  درباره انگیزه خود برای جدا نشدن از کانون درس و بحث حوزوی می گوید: "اگرچه اشتغال به فعالیتهای انقلابی و مناصب قضایی و فرهنگی در طول دوره مبارزات انقلابی و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، برای ما که تابع ولایت فقیه و مقلّد حضرت امام (ره) بودیم، یک واجب کفایی محسوب می شد و گریزی از تقیّد به آن نبود، اما واقعیت آن است که برای یک طلبه، حلاوت قرار گرفتن در بحبوحه درس و بحث حوزوی و فقهی، با هیچ اشتغالی قابل معاوضه نیست."
بر این اساس ایشان درسال اول پذیرش مسئولیت دادستان انقلاب اسلامی در کرج، با سه نفر از دوستان طلبه خود، حضور در یک دوره فقهی در محضر آیت‌الله مدرسی را آغاز کرد و برای آنکه به اشتغالات اداری او ضربه ای وارد نشود، زمان آن را در هماهنگی با استاد، اولین ساعات صبحگاهی تنظیم نمودند. 
این رویه را خصوصاً پس بازگشت از همدان به تهران ادامه داد و علاوه بر صبح‌گاهان،  برخی روزهای تعطیل خود را هم به دنبال نمودن دروس حوزوی اختصاص ‌داد. او در این دوره، خارج اصول را نزد مرحوم آیت‌الله سید محمدحسن مرعشی و آیت‌الله هاشمی شاهرودی و خارج فقه را محضر مرحوم آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی بود. از سال 1370 هم که رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای جلسات درس خارج فقه خود را دایر نمودند، به مدت چهارده سال در درس معظم له هم حضور یافت و دروس جهاد، قصاص و مکاسب محرمه را در محضر ایشان تلمذ نمود. 
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی علاوه بر این، بنا به توصیه مکرر آیت الله مهدوی کنی و آیت الله آقا مجتبی تهرانی مبنی بر حفظ ارتباط درسی خود با طلاب، از سالها پیش تا کنون به عنوان مدرس در مدرسه علمیه مروی به تدریس سطوح عالی و کفایتین مشغول بوده و اکنون نیز قواعد فقه تدریس می نماید. 
ایشان در این مدت، تدریس تمام سطح از مقدمات تا رسائل و مکاسب و پایان کفایتین را در مدارس علمیه تهران از جمله، مدارس مجد، امیرالمومنین(ع)، امام حسین(ع) و مروی تدریس نموده است.
تا کنون یک دوره از درسهای حوزوی ایشان در زمینه قواعد فقه، در قالب سه جلد کتاب به نام قواعد فقه عبادی، فقه قضایی و فقه اقتصادی در آمده که از سوی طلاب تدوین و آماده چاپ شده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی همچنین پس از اتمام تحصیلات در دوره کارشناسی ارشد با ترغیب بعضی از اساتید خود، از جمله مرحوم آیت‌الله مرعشی در کنکور دکترای مدرسه عالی شهید مطهری شرکت کرد و پس از قبولی در آزمون کتبی و شفاهی، دوره دکترای فقه و اصول را در این مرکز علمی گذراند و با دفاع از پایان‌نامه خود با  عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» موفق به اخذ مدرک دکتری در رشته فقه و حقوق خصوصی شد. ایشان  علاوه بر این. رساله‌ای هم با عنوان ارث بلاوارث برای اخذ مدرک سطح 4 به عنوان بالاترین مدرک حوزه علمیه قم، ارائه کرد که موفقیت در ارائه آن  منجر به اخذ بالاترین  مدرک حوزوی شد. 
ایشان در حوزه دانشگاهی هم در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه شهید مطهری به تدریس دروس تخصصی فقه قضا و فقه اقتصاد پرداخته است.
عضویت در شورای مرکزی روحانیت مبارز
در نیمه دوم سال 1376 پیشنهاد اعضاء مؤثر جامعه روحانیت مبارز از جمله آیت‌الله مهدوی کنی و آیت الله یزدی برای حضور و عضویت در شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز را پذیرفت و با رأی اعضا در یکی از جلسات جامعه، رسماً به عضویت شورای مرکزی جامعه روحانیت در آمد.
حضور و عملکرد در مجلس خبرگان
ایشان در سال 1385 ، از طرف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز و به توصیه نخبگان استان خراسان جنوبی برای عضویت در  چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری، خود را در معرض انتخاب مردم شریف استان آن استان قرار داد و با نظر مثبت بیش از 80 درصد مردم این استان وارد مجلس خبرگان شد. 2 سال پس از حضور در این مجلس، با رأی خبرگان ملت  به عنوان عضو هیأت رئیسه انتخاب و عضویت ایشان در این جایگاه تا اتمام دور چهارم، با رأی نمایندگان محترم مجلس خبرگان تمدید شد.
در هیئت رئیسه، مسئولیت بخش اجرایی دبیرخانه را بر عهده گرفت و علاوه بر آن مسئولیت دفتر تهران که مسئول ارتباط خبرگان با نهادها و سازمان‌های مختلف است به ایشان محول شد. عضویت در کمیسیون آئین‌نامه مجلس خبرگان و عضو منتخبِ کمیته تنظیم بیانیه پایانی تمامی اجلاسیه ها در دوره چهارم، از سایر مسئولیتهای وی در این دوره بود. 
ایشان در طول دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری، عضو  و دبیر کمیسیون تحقیق نیز بود. 
سوابق علمی
-سطح چهار فقه و اصول از حوزه علمیه قم
- فوق لیسانس حقوق بین الملل خصوصی
- دکترای فقه و مبانی حقوق با گرایش حقوق خصوصی از دانشگاه شهید مطهری
- تدریس متون فقهی سطح عالی و قواعد فقه قضاء و فقه اقتصاد در حوزه های علمیه تهران و دانشگاه ها
تالیفات و آثار
 
الف- کتب در دست انتشار
- تألیف کتاب در خصوص ارث بلاوارث در فقه و حقوق
- تألیف کتاب در خصوص تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق 
- کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش قضایی)
- کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش اقتصادی)
- کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش عبادی)
- تألیف کتاب سیر تحول در نظارت و بازرسی
ب- مقالات و سخنرانی علمی ارائه شده
- تعدد اسباب مسئولیت
- بیع فاسد و اقسام آن
- مفهوم رهن
- مدیریت کارآمد
- نظارت اثر بخش
- تاثیر متقابل تصمیمات قضایی و اقتصادی
- جایگاه نظارت و یازرسی در اسلام
-عدالت و تاثیر آن بر سبک زندگی
 
سوابق مدیریتی و سیاسی
- انجام ماموریت های ویژه قضایی در مناطق مختلف کشور با حکم امام خمینی(ره)
- عضویت در هیات امنای ستاد اجرایی فرمان امام(ره) - موضوع اموال در اختیار ولی فقیه - به مدت ده سال از سوی مقام معظم رهبری
- معاون اول قوه قضاییه به مدت ده سال
- ریاست سازمان بازرسی کل کشور به مدت ده سال
- دادستان انقلاب اسلامی تهران
- اولین دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور
- دادستان انقلاب اسلامی استان همدان
- عضو هیات عالی گزینش کشور
- مشارکت در تاسیس دفاتر حزب جمهوری اسلامی در جنوب خراسان به دستور آیت الله دکتر شهید بهشتی
- موسس حوزه علمیه فاطمه الزهرا(س) خواهران در تهران (کوی نصر)
مسئولیت‌های کنونی
ـ دادستان کل ویژه روحانیت با حکم مقام معظم رهبری
ـ دادستان کل کشور 
- عضویت در هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری 
ـ رئیس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما 
- عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران
- نماینده مردم شریف استان خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری
 
 
raisi.org

ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 4:42 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

بخشی از حکم رهبرمعظم انقلاب در انتصاب حجت

الاسلام رئیسی به سمت دادستان دادگاه ویژه

بخشی از حکم رهبرمعظم انقلاب در انتصاب حجت الاسلام رئیسی به سمت دادستان دادگاه ویژه

 

raisi.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 4:37 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
نگاهی به زندگی نامه تولیت جدید آستان قدس رضوی+سوابق
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ در ۱۲:۴۷ ب٫ظ
 
 
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت‌الاسلام سیّد ابراهیم رئیسی را به تولیت آستان قدس رضوی علیه‌السلام منصوب کردند.
JO-5583-1

     به گزارش صبح توس به نقل از مشهد پیام،   حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت‌الاسلام سیّد ابراهیم رئیسی را به تولیت آستان قدس رضوی علیه‌السلام منصوب کردند.

در همین خصوص نگاهی به زندگی و سوابق علمی و مدیریتی تولیت جدید آستان قدس رضوی خواهیم داشت:
تولد و خانواده
سید ابراهیم رئیسی در سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در خانواده‌ای روحانی در محله نوغان مشهد مقدس دیده به جهان گشود. پدرش از روحانیون مشهد و جدّ مادری اش هم روحانی بود.. ایشان از سادات حسینی (ع) است و نسب‌اش از هر دو سو به امام زین العابدین، علی ابن الحسین علیهما‌السلام می‌رسد. ایشان پنج ساله بود که پدر بزرگوارش به رحمت ایزدی پیوست.
تحصیلات 
پس از پایان تحصیلات ابتدایی در مدرسه جوادیه، طریق پدر را در پیش گرفت و وارد عرصه طلبگی و دروس حوزوی شد. ابتدا وارد مدرسه نواب شد و مدت کوتاهی در آنجا به تحصیل پرداخت و سپس برای گذراندن مقدمات شامل ادبیات، منطق، معانی و بیان به مدرسه علمیه آیت‌الله موسوی‌نژاد رفت.
ایشان بنابر تأکید و سنت آیت‌الله موسوی‌نژاد، در همان اوان طلبگی و از سال سوم، تدریس به طلبه های تازه وارد را آغاز کرد .تحصیل ایشان در مدرسه آیت الله موسوی نژاد  تا سال ۱۳۵۴ ادامه یافت تا آنکه در این سال، به توصیه برادر بزرگ خود، تصمیم گرفت برای ادامه تحصیلات به شهر مقدس قم برود.
در زمان ورود او به قم، مدارس فیضیه و دارالشفاء با اجبار طاغوت فعالیت نداشتند، و از این‌رو وارد مدرسه آیت‌الله بروجردی شد. ایشان علاوه بر تحصیل در مدرسه آیت‌الله بروجردی، مدتی هم تحت مدیریت  آیت‌الله پسندیده، در مدرسه ای که به‌طور رسمی زیر نظر دفتر امام(ره) ـ که آن زمان مسئولیتش با اخوی ایشان بود ـ اداره می‌شد، درس خواند.
ایشان در این مرحله کتاب اصول الفقه را نزد آیت الله مروی، لمعتین را محضر آیت‌الله فاضل هرندی، رسائل را نزد آیت‌الله موسوی تهرانی، مکاسب محرمه را خدمت آیت الله دوزدوزانی، مکاسب بیع را محضر آیت‌الله خزعلی، خیارات مکاسب را نزد آیت الله ستوده و آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی و کفایه را خدمت آیت‌الله سید علی محقق داماد، فرا گرفت.
اما اغتنام او از فضای علمی قم، تنها به فراگیری فقه و اصول محدود نماند و او در کنار دروس فقهی،  شرح منظومه و فلسفه را نزد آیت‌الله احمد بهشتی و دوره شناخت را محضر آیت‌الله شهید مرتضی مطهری تلمذ کرد و درس نهج البلاغه را نزد آیت اله نوری همدانی گذراند.
او بنابر علاقه خود، در دوره های تفسیر قرآن هم شرکت کرد و به این منظور در جلسات تدریس آیت‌الله مشکینی حاضر بود و از آیت‌الله خزعلی استفاده برد.
حضور در محافل سیاسی و سوابق مبارزاتی 
زمان حضورشان در قم مصادف بود با سالهای پایانی حاکمیت طاغوت بر کشور. در این دوره و خصوصاً از سال ۵۶ که با هتاکی روزنامه اطلاعات وقت به حضرت امام خمینی(ره)، موج جدیدی از اعتراضها از قم آغاز و در سراسر کشور منتشر شد، ایشان در اجتماعات اعتراضی که مبدأ اغلب آنها در قم، مدرسه آیت الله بروجردی (مدرسه خان) و مقصد آنها، بیوت علمای عظام بود شرکت می‌کرد، که از جمله مشهورترین این تظاهرات، تجمع ۱۹ دی ماه سال ۱۳۵۶ در برابر منزل آیت الله العظمی نوری همدانی بود که با تیراندازی عوامل رژیم، به خون کشیده شد.
علاوه بر این، ایشان در مدرسه خان ( که در دوره بسته شدن فیضیه و دارالشفاء برای طلاب انقلابی مرکزیت داشت) در قالب هسته‌ای از طلاب انقلابی فعالیت می نمود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در این دوران فعالیتهای مبارزاتی خود را در ارتباط با علمای انقلابی که در زندان طاغوت بودند، پی گرفت و در این راستا به واسطه رفت  و آمد به منزل آیات سید ناصر حسینی و شیخ هادی مروی، به مرور با بزرگانی چون شهید مطهری، بهشتی و مفتح، آقای حکیمی و سایر بزرگان آشنا شد. ایشان در این دوران حضور پراکنده خود در تهران را با فعالیت انقلابی همراه می کرد و در تجمع هایی چون تحصن علماء و روحانیون دانشگاه تهران، شرکت داشت.
پس از پیروزی انقلاب
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مرحوم شهید بهشتی که از نگرش عمیق حکومتی و تشکیلاتی برخوردار بود، بر آن شد تا با هدف کادرسازی برای تأمین نیازهای مدیریتی نظام تازه پا،  یک دوره آموزشی  برای حدود ۷۰ نفر از طلاب قم که آنها را برای به دوش کشیدن بار مسئولیت‌های مختلف در کشور مناسب تشخیص داده بود، برگزار و آنها را برای پذیرش این مسئولیت‌ها آماده کند؛ حجت الاسلام و المسلمین رئیسی یکی از این طلاب برگزیده بود.
در این دوره فشرده که عمدتاً در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار می شد، شخص شهید آیت الله بهشتی، حضرت آیت الله خامنه ای و سایرین از جمله مرحوم شهید حسن آیت، آیت الله موسوی اردبیلی و … به صورت هفتگی به تدریس می پرداختند.
در روزهای اول استقرار نظام جمهوری اسلامی، همچون برخی مناطق دیگر مرزی در کشور، اخبار خوبی از شهر مسجد سلیمان که پایگاه گروههای چپ و مارکسیست بود به گوش نمی رسید. اینگونه شد که حضرت امام(ره) برای ساماندهی اوضاع، آیت الله شیخ هادی مروی را به عنوان نماینده خود در این شهر منصوب فرمودند. به این ترتیب، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به دعوت آن مرحوم، برای کمک در کارِ فرهنگی و اداره شهر همراه با گروهی از طلاب به مسجدسلیمان رفت و کلید ارتباط ایشان با مجموعه دادسرای انقلاب هم از همان‌جا زده شد.
ایشان پس از بازگشت از مسجدسلیمان، مجموعه سیاسی ایدئولوژیک پادگان آموزشی صفر- دو در شاهرود را تأسیس و برای مدت کوتاهی آن را اداره کرد.
ورود حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به عرصه مدیریت قضایی از سال ۱۳۵۹ و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز شد. اما هنوز چند ماهی از این دوره نگذشته بود، که با حکم دادستان کل انقلاب، شهید آیت‌الله قدوسی، دادستان کرج شد.
اوضاع قضایی شهر کرج به علت مهاجرت عمومی به این شهرستان نزدیک به پایتخت و مسائل برآمده از محیط امنیتی- سیاسی عمومی کشور در اوان شکل گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی- از جمله آغاز جنگ تحمیلی در شهریور ۱۳۵۹ – پیچیده بود و اداره آن نیازمند جذب نیروهای فهیم انقلابی و هماهنگی با دیگر مسئولین بود که حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در طول این دوره ۲ سال و اندی (سالهای ۵۹ و ۶۰) به آن اهتمام ورزید.
موفقیت ایشان در ساماندهی وضعیت پیچیده این شهر موجب شد تا در سال ۱۳۶۱ ، همزمان با دادستانی کرج، مسئولیت دادستانی شهر همدان نیز به ایشان محول شود. به این ترتیب ایشان ناگزیر بود تا برای رسیدگی به امور هر ۲ حوزه،  ایام هفته خود را به دو بخش، تقسیم و پیوسته میان این دو شهر تردد کند.
حضور همزمان ایشان در این دو مسئولیت، سه تا چهار ماه ادامه داشت، تا آنکه به عنوان دادستان استان همدان معرفی شد و از ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳، به مدت ۳ سال در این سمت خدمت نمود.
سال ۱۳۶۴ ، سال آغاز مدیریت قضایی ایشان در پایتخت بود و به این ترتیب عهده دار سمت جانشینی دادستان انقلاب تهران شد.
با گذشت ۳ سال از این تاریخ و در سال ۱۳۶۷ ، مورد توجه ویژه حضرت امام خمینی (ره) قرار گرفت و احکام ویژه (۱ و ۲ و ۳) و مستقیمی برای رسیدگی به مشکلات قضایی در برخی استانها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان را مستقل از ساختار قوه قضائیه، از بنیانگذار انقلاب اسلامی دریافت کرد. بعد از آن هم حضرت امام خمینی(ره) چندین پرونده مهم را برای تصمیم قضایی به ایشان و جناب آقای نیری محول فرمودند.
بعد از رحلت حضرت امام(ره) و آغاز زعامت حضرت آیت الله خامنه ای، حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با حکم آیت الله یزدی رئیس وقت قوه قضائیه، به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ به مدت پنج سال این مسئولیت را برعهده داشت. پس از آن و از سال ۱۳۷۳ به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و این سمت را تا سال ۱۳۸۳ عهده دار بود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳، به مدت ۱۰ سال معاون اول قوه قضائیه بود  و از سال ۱۳۹۳ تا کنون نیز دادستان کل کشور است.
 
همچنین ایشان از سال ۱۳۹۱ تا کنون با حکم مقام معظم رهبری به عنوان دادستان کل ویژه روحانیت نیز منصوب شدند.
درس و بحث همگام با پذیرش مسئولیت‌های مختلف در نظام جمهوری اسلامی   
حجت الاسلام  و المسلمین رئیسی  درباره انگیزه خود برای جدا نشدن از کانون درس و بحث حوزوی می گوید: “اگرچه اشتغال به فعالیتهای انقلابی و مناصب قضایی و فرهنگی در طول دوره مبارزات انقلابی و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، برای ما که تابع ولایت فقیه و مقلّد حضرت امام (ره) بودیم، یک واجب کفایی محسوب می شد و گریزی از تقیّد به آن نبود، اما واقعیت آن است که برای یک طلبه، حلاوت قرار گرفتن در بحبوحه درس و بحث حوزوی و فقهی، با هیچ اشتغالی قابل معاوضه نیست.”
بر این اساس ایشان درسال اول پذیرش مسئولیت دادستان انقلاب اسلامی در کرج، با سه نفر از دوستان طلبه خود، حضور در یک دوره فقهی در محضر آیت‌الله مدرسی را آغاز کرد و برای آنکه به اشتغالات اداری او ضربه ای وارد نشود، زمان آن را در هماهنگی با استاد، اولین ساعات صبحگاهی تنظیم نمودند.
این رویه را خصوصاً پس بازگشت از همدان به تهران ادامه داد و علاوه بر صبح‌گاهان،  برخی روزهای تعطیل خود را هم به دنبال نمودن دروس حوزوی اختصاص ‌داد. او در این دوره، خارج اصول را نزد مرحوم آیت‌الله سید محمدحسن مرعشی و آیت‌الله هاشمی شاهرودی و خارج فقه را محضر مرحوم آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی بود. از سال ۱۳۷۰ هم که رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای جلسات درس خارج فقه خود را دایر نمودند، به مدت چهارده سال در درس معظم له هم حضور یافت و دروس جهاد، قصاص و مکاسب محرمه را در محضر ایشان تلمذ نمود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی علاوه بر این، بنا به توصیه مکرر آیت الله مهدوی کنی و آیت الله آقا مجتبی تهرانی مبنی بر حفظ ارتباط درسی خود با طلاب، از سالها پیش تا کنون به عنوان مدرس در مدرسه علمیه مروی به تدریس سطوح عالی و کفایتین مشغول بوده و اکنون نیز قواعد فقه تدریس می نماید.
ایشان در این مدت، تدریس تمام سطح از مقدمات تا رسائل و مکاسب و پایان کفایتین را در مدارس علمیه تهران از جمله، مدارس مجد، امیرالمومنین(ع)، امام حسین(ع) و مروی تدریس نموده است.
تا کنون یک دوره از درسهای حوزوی ایشان در زمینه قواعد فقه، در قالب سه جلد کتاب به نام قواعد فقه عبادی، فقه قضایی و فقه اقتصادی در آمده که از سوی طلاب تدوین و آماده چاپ شده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی همچنین پس از اتمام تحصیلات در دوره کارشناسی ارشد با ترغیب بعضی از اساتید خود، از جمله مرحوم آیت‌الله مرعشی در کنکور دکترای مدرسه عالی شهید مطهری شرکت کرد و پس از قبولی در آزمون کتبی و شفاهی، دوره دکترای فقه و اصول را در این مرکز علمی گذراند و با دفاع از پایان‌نامه خود با  عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» موفق به اخذ مدرک دکتری در رشته فقه و حقوق خصوصی شد. ایشان  علاوه بر این. رساله‌ای هم با عنوان ارث بلاوارث برای اخذ مدرک سطح ۴ به عنوان بالاترین مدرک حوزه علمیه قم، ارائه کرد که موفقیت در ارائه آن  منجر به اخذ بالاترین  مدرک حوزوی شد.
ایشان در حوزه دانشگاهی هم در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه شهید مطهری به تدریس دروس تخصصی فقه قضا و فقه اقتصاد پرداخته است.
عضویت در شورای مرکزی روحانیت مبارز
در نیمه دوم سال ۱۳۷۶ پیشنهاد اعضاء مؤثر جامعه روحانیت مبارز از جمله آیت‌الله مهدوی کنی و آیت الله یزدی برای حضور و عضویت در شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز را پذیرفت و با رأی اعضا در یکی از جلسات جامعه، رسماً به عضویت شورای مرکزی جامعه روحانیت در آمد.
حضور و عملکرد در مجلس خبرگان
ایشان در سال ۱۳۸۵ ، از طرف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز و به توصیه نخبگان استان خراسان جنوبی برای عضویت در  چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری، خود را در معرض انتخاب مردم شریف استان آن استان قرار داد و با نظر مثبت بیش از ۸۰ درصد مردم این استان وارد مجلس خبرگان شد. ۲ سال پس از حضور در این مجلس، با رأی خبرگان ملت  به عنوان عضو هیأت رئیسه انتخاب و عضویت ایشان در این جایگاه تا اتمام دور چهارم، با رأی نمایندگان محترم مجلس خبرگان تمدید شد.
در هیئت رئیسه، مسئولیت بخش اجرایی دبیرخانه را بر عهده گرفت و علاوه بر آن مسئولیت دفتر تهران که مسئول ارتباط خبرگان با نهادها و سازمان‌های مختلف است به ایشان محول شد. عضویت در کمیسیون آئین‌نامه مجلس خبرگان و عضو منتخبِ کمیته تنظیم بیانیه پایانی تمامی اجلاسیه ها در دوره چهارم، از سایر مسئولیتهای وی در این دوره بود.
ایشان در طول دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری، عضو  و دبیر کمیسیون تحقیق نیز بود.
سوابق علمی
-سطح چهار فقه و اصول از حوزه علمیه قم
– فوق لیسانس حقوق بین الملل خصوصی
– دکترای فقه و مبانی حقوق با گرایش حقوق خصوصی از دانشگاه شهید مطهری
– تدریس متون فقهی سطح عالی و قواعد فقه قضاء و فقه اقتصاد در حوزه های علمیه تهران و دانشگاه ها
تالیفات و آثار
 
الف- کتب در دست انتشار
– تألیف کتاب در خصوص ارث بلاوارث در فقه و حقوق
– تألیف کتاب در خصوص تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق
– کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش قضایی)
– کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش اقتصادی)
– کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش عبادی)
– تألیف کتاب سیر تحول در نظارت و بازرسی
ب- مقالات و سخنرانی علمی ارائه شده
– تعدد اسباب مسئولیت
– بیع فاسد و اقسام آن
– مفهوم رهن
– مدیریت کارآمد
– نظارت اثر بخش
– تاثیر متقابل تصمیمات قضایی و اقتصادی
– جایگاه نظارت و یازرسی در اسلام
-عدالت و تاثیر آن بر سبک زندگی
 
 
سوابق مدیریتی و سیاسی
 
– انجام ماموریت های ویژه قضایی در مناطق مختلف کشور با حکم امام خمینی(ره)
– عضویت در هیات امنای ستاد اجرایی فرمان امام(ره) – موضوع اموال در اختیار ولی فقیه – به مدت ده سال از سوی مقام معظم رهبری
– معاون اول قوه قضاییه به مدت ده سال
– ریاست سازمان بازرسی کل کشور به مدت ده سال
– دادستان انقلاب اسلامی تهران
– اولین دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور
– دادستان انقلاب اسلامی استان همدان
– عضو هیات عالی گزینش کشور
– مشارکت در تاسیس دفاتر حزب جمهوری اسلامی در جنوب خراسان به دستور آیت الله دکتر شهید بهشتی
– موسس حوزه علمیه فاطمه الزهرا(س) خواهران در تهران (کوی نصر)
مسئولیت‌های کنونی
ـ دادستان کل ویژه روحانیت با حکم مقام معظم رهبری
ـ دادستان کل کشور
– عضویت در هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری
ـ رئیس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما
– عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران
– نماینده مردم شریف استان خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری
انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 4:34 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
در پیامی؛
آیت‌الله علم‌الهدی در پیامی به تولیت جدید آستان قدس رضوی تبریک گفت
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ در ۱۲:۲۲ ب٫ظ
 
 
آیت‌الله علم‌الهدی امام جمعه مشهد در پیامی به تولیت جدید آستان قدس رضوی تبریک گفت.
علم الهدی3

   به گزارش صبح توس، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد در پیامی به تولیت جدید آستان قدس رضوی تبریک گفت.

در این پیام آمده است: در کنار داغ فقدان اسوه مدیریت اسلامی مرحوم آیت‌الله طبسی، در آستان ملک پاسبان ثامن‌الحجج(ع) انتصاب به‌جا و شایسته حضرتعالی در تولیت عظمای این عتبه مقدسه موجب تسلی خاطر شد.

این پیام می‌افزاید: امید است تحقق عینی رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری در اجرای مدیریت مجرب جنابعالی در آستان قدس رضوی و تامین رفاه زائران و اعانت اقشار مستضعف و آسیب‌پذیر موجب خوشنودی خاطر نازنین حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و روشنایی چشم مردم شهید پرور و نخبه آفرین خراسان شود.

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 18 اسفند 1394  ] [ 4:31 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 59 :: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4070102 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب