کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
باز خوانی سخنان صریح آیت الله واعظ طبسی درباره فتنه ۸۸؛
بعضي براي سران فتنه دلسوزي نکنند/ کساني بودند که هميشه خود را پيرو راه امام(ره) و رهبري نشان مي‌دادند اما به مرور چهره آن‌ها براي همگان مشخص شد/ سران فتنه يک بار نگفتند با آمريکا همراه نيستيم
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ در ۱:۳۰ ب٫ظ
 
 
آیت الله واعظ طبسی گفت: امروز هم بعضي براي سران فتنه دلسوزي نکنند و مطمئن باشند اگر بعضي از اين آقايان از منازل شخصي شان وارد اجتماع شوند، معلوم نيست که برخورد مردم با آن ها چگونه باشد.
793383_191

به گزارش  صبح توس، آیت‌الله عباس واعظ طبسی نماینده ولی‌فقیه در استان‌های خراسان بامداد امروز دعوت حق را لبیک گفت.

به همین مناسبت بخشی از مواضع سیاسی ایشان را بازنشر می کنیم.

نماينده ولي فقيه در استان هاي خراسان، با تاکيد بر اين که ۹ دي، روز بصيرت و ميثاق با ولايت است افزود: در سال ۸۸ کساني که از جريان فتنه تبعيت کردند و خرسند و اميدوار بودند که در آينده اي نه چندان دور قدرت را به دست خواهند گرفت و به دنبال کسب قدرت آن چه بايد بشود خواهدشد، کساني بودند که هميشه نشان مي دادند، در راه امام (ره) و رهبري اند و مايل بودند مردم نيز آن ها را با همين خصوصيات بشناسند.

آيت الله طبسي تصريح کرد: «اين آقايان اگر هم نمي دانستند که به چه کاري دست زده اند، آن چه بنده در سال ۸۸ عرض کردم درباره آن ها صدق مي کرد؛ در آن زمان مقام معظم رهبري فرمودند که انتظار مي رود روحانيت و عالمان ديني، مردم را در جريان اتفاقات قرار دهند و شرايط را براي آن ها تبيين کنند. ما هم چون نظر مقام معظم رهبري را مي دانستيم با صراحت و به دور از هر گونه انگيزه سياسي مطالبي را عرض کرديم». نماينده ولي فقيه در استان هاي خراسان ادامه داد: آن آقايان مي دانستند که دستگاه هاي اطلاعاتي آمريکا، غربي ها، راديو بي بي سي و ديگران از آن ها حمايت مي کنند اما علي رغم آن که مي دانستند و اين مسائل را مي شنيدند، با اين وجود به ميدان آمدند و تقريبا جنگ مسلحانه اي در نظام اسلامي به راه انداختند که قطعا اگر اين خصوصيات مطرح شده درباره آن ها صادق باشد بدون شک حکم آن ها اعدام است.

سعي کرده ايم مسائل را منصفانه ببينيم
آیت الله واعظ طبسي با اشاره به اين که در تمام مدت سپري شده از سال ۸۸ تا کنون، سعي کرده ايم مسائل را منصفانه ببينيم و بعضي چيزها را که نبايد مطرح کرد مطرح نکنيم، گفت: امروز هم بعضي براي سران فتنه دلسوزي نکنند و مطمئن باشند اگر بعضي از اين آقايان از منازل شخصي شان وارد اجتماع شوند، معلوم نيست که برخورد مردم با آن ها چگونه باشد، البته که هرگز نبايد اين اتفاق بيفتد و بايد بر اساس حکمي باشد که دستگاه قضايي درباره يک انسان قانون شکن صادر مي کند و هيچ کس حق دخالت ندارد. افرادي که از جريان فتنه تبعيت کردند و خرسند و اميدوار بودند که در آينده نه چندان دور قدرت را به دست خواهند گرفت، کساني بودند که هميشه نشان مي دادند پيرو راه امام(ره) و رهبري هستند اما به مرور چهره آن ها براي همگان مشخص شد.

رهبر انقلاب اگر مصلحت بدانند مسائل پشت قضيه را بيان خواهند کرد
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اين که آن چه در سال ۸۸ اتفاق افتاد از ۳-۴ سال قبل از آن به وسيله سازمان اطلاعاتي آمريکا برنامه ريزي شده بود افزود: بعضي از دوستان مي فرمايند مسائل پشت قضيه را بگوييد تا ديگران متوجه شوند و به ميدان بيايند، البته ما کوچک تر از آن هستيم که به اين موضوع ورود پيدا کنيم اما رهبر معظم انقلاب اگر مصلحت بدانند بيان خواهند فرمود آن گروهي که در اين زمينه کار کردند چه گروهي بودند.

يک بار نگفتيد با آمريکا همراه نيستيم
وی اظهار کرد: اگر شما آقايان باز هم مي گوييد که بي گناه هستيد، سوال اين است که چرا با وجود مشاهده حمايت آمريکا و راديوهاي بيگانه از شما، حتي يک بار اعلام نکرديد که هرگز با آمريکايي ها همراه نبوده و نيستيد. وي افزود: در اجلاس اخير مجمع تشخيص مصلحت نظام، يکي از دوستان ما با يکي از اين آقايان صحبت کرده بود که اگر شرايط شما تغيير کند آيا مي خواهيد همان راه گذشته را دنبال کنيد؟ که او پاسخ داده بود «نه، آن روز، آقا رهبر جامعه نبودند اما امروز ايشان رهبر ماست و حتما موضع ما با گذشته فرق خواهد کرد». نماينده ولي فقيه در استان هاي خراسان تصريح کرد: اين کلمات صريحي بود که بر زبان ايشان جاري شده و در همان گام اول نشان داده اند که منافق اند و با ۲ چهره با نظام برخورد مي کنند.

عامل بدبختي آقاي منتظري
عضو مجلس خبرگان رهبري با تاکيد بر اين که تجربه نشان داده است روحانيون بايد مراقب باشند که فريب انسان هاي سياسي را نخورند افزود: همه سياسيون فريبکار نيستند اما تجربه نشان داده است که بايد حواس طلاب و روحانيون جمع باشد. وي تصريح کرد: فردي که آقاي منتظري را خراب کرد و عامل بدبختي او بود ، فردي ساواکي به نام سيدمهدي هاشمي بود که بسيار به ايشان نزديک شده بود تا جايي که هر چه او مي گفت، براي آقاي منتظري وحي منزل بود. آيت ا… طبسي افزود: افراد منافقي هستند که با اهداف خاص، خود را در کنار ديگران قرار مي دهند و بر همين اساس بايد دقت داشته باشيم که به چه کساني بها مي دهيم و در کنار چه افرادي نشسته ايم.

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 6:28 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۳۰۴۵۲۴
 
 

حاشیه های سیاسی آیت الله واعظ طبسی/ از سوگند با رهبری تا حمایت از هاشمی  

 

 
آیت‌ الله عباس واعظ طبسی، از جمله نمایندگان خراسانی در خبرگان چهارم بود که با عدم ثبت نام در انتخابات دوره پنجم این مجلس شگفتی ساز شد. این شگفتی اما دقایقی پس از انداختن رای وی به صندوق انتخابات، تبدیل به بُهت شد. بُهت از بستری شدن او در بیمارستان و این پازل حیرت آور سرانجام امروز (جمعه) با انتشار خبر درگذشت او، کامل شد.
 

خبرآنلاین: آیت‌ الله عباس واعظ طبسی، از جمله نمایندگان خراسانی در خبرگان چهارم بود که با عدم ثبت نام در انتخابات دوره پنجم این مجلس شگفتی ساز شد. این شگفتی اما دقایقی پس از انداختن رای وی به صندوق انتخابات، تبدیل به بُهت شد. بُهت از بستری شدن او در بیمارستان و این پازل حیرت آور سرانجام امروز (جمعه) با انتشار خبر درگذشت او، کامل شد.

آیت الله واعظ طبسی نه فقط نماینده ولی فقیه در خراسان بود که ریاست حوزه صاحب نام این خطه را نیز برعهده داشت و افزون بر همه اینها، تولیت آستان قدس رضوی نیز ازجمله کرسی هایی بود که در اختیار وی قرار داشت. از آنجا که آیت الله واعظ طبسی بیش از سه دهه بر این مصادر تکیه زده بود، می‌توان از  وی به عنوان یکی از قدیمی ترین مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران یاد کرد.

زندگی پر فراز و نشیب یکی از مشهورترین چهره های تاریخ معاصر خراسان را می توان دست کم به چهار دوره تقسیم کرد. ابتدا، دوران کودکی و جوانی مه به تحصیل آیت الله اختصاص داشت، سپس دوران مبارزه که منتهی به سوگند مشترک او با دیگر رهبران انقلابی مشهد شد، سپس دوره برعهده گرفتن نقش های مدیریتی در نظام جمهوری اسلامی و در نهایت سکوت او که با انتشار خبر بیماری و درگذشت وی تکمیل شد.

ملی شدن صنعت نفت، آغاز فعالیت های سیاسی آیت الله جوان

آیت الله عباس واعظ طبسی سوم تیر 1314 در مشهد به دنیا آمد. پدرش، غلامرضا واعظ طبسی از روحانیون تأثیرگذار زمان خود به شمار می‌آمد. واعظ طبسی پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه به تحصیل در علوم حوزوی علاقمند شد و در سن ۱۶ سالگی با حضور در حوزه علمیه مشهد دروس مقدمات، سطح و خارج را در محضر اساتید این حوزه گذراند. دوران جواني آیت الله واعظ طبسی، مصادف با دوران مبارزات ضد استعماري ملت ايران به رهبري دکتر محمد مصدق و آيت الله كاشاني بود. او در آن روزها هنوز یک دانش آموز دبيرستاني بود، اما براي مبارزه عليه استعمار احساس تكليف مي كرد و به شكلهاي گوناگون، با سخنراني و يا بحثهاي چهره به چهره، دوستان و همسالان خود را به مشاركت در مبارزه دعوت مي كرد.

يكي از حوادثي كه تصميم به مبارزه را در وي تقويت كرد، آشنايي با شهيد نواب صفوي بود. نواب در سفري كه در اوايل دهه 1330 به مشهد داشت، با سخنان پرشور خود در مدرسه نواب، شوق و شوري در دل همه طلاب جوان ايجاد كرد. بدين ترتيب بود كه عشق به اسلام انقلابي كه آن روزها نواب نماد آن بود، در ذهن او بيشتر ريشه دوانيد. پس از 28 مرداد 1332 و آغاز دوره اختناق، مبارزه عليه رژيم شاه، شكل زيرزميني و مخفيانه به خود گرفت و در سال 1335 اين مبارزه علني شد. متاسفانه در اين سالها در مشهد نوعي تفكر پرهيز از درگيري با رژيم وجود داشت. گرایشی که تا سال ها بعد به دلیل ماهیت فکری برخی علمای مشهد ادامه داشت. اين موضع گيري طبعاً بر كساني كه مي خواستند راه مبارزه را ادامه دهند، فشار وارد مي آورد و دشواري كار را دوچندان مي كرد. آيت الله واعظ طبسي خود در خاطراتش، در باب فعاليت هاي سياسي اش مي گفت: "مبارزه علني بنده و جمع دوستان تقريبا از سال ۱۳۳۵ شروع شد. در آن موقع برادرمان جناب آقاي خامنه ا ي (مقام معظم رهبري) در مشهد تشريف نداشتند و شهيد هاشمي نژاد هم در قم بودند. بنابراين در آن زمان من تنها بودم و خيلي سخت مي گذشت، به جهت آن كه در حوزه هم افكار خاص ضد مبارزه حاكم بود..."

در سال 1339 موقعي كه در سراي محمديه درباره عدل زمامداران صحبت مي كرد مورد اعتراض ساواك قرار گرفت. ماموران امنيتي شاه، جلسه سخنراني وي را تعطيل و او را براي مدت هفت ماه ممنوع المنبر كردند تا اين كه فشار اقشار مردم، اين ممنوعيت را لغو كرد. روایت آیت الله واعظ طبسی از لحظه بازداشت اینگونه است: "در این اثنا چون خانمها بالای بالکن سرا بودند، خانمی روسری‌اش را از بالا پرت می‌کند بین آقایان و می‌گوید شما مرد نیستید. فلانی را گرفتند و شما اینجا نشسته‌اید و نگاه می‌کنید..."

پیامی که امام(ره) برای بازداشت واعظ طبسی به ساواک داد

آیت الله واعظ طبسی پس از تصويب رفراندوم شاه در سال 1341، به دنبال ايراد چند سخنراني دستگير و پس از چند روز به زنداني در تهران منتقل شد. اين نوع برخورد از آن تاريخ به بعد 6 بار تكرار شد.

اينگونه بود كه فعاليتهاي مبارزاتي آيت الله طبسی شدت گرفت. در سال 1341 بدنبال يك سخنراني عليه رفراندوم محمدرضا پهلوي بار دیگر این روحانی انقلابی بازداشت شده، پس از آن به تهران رفته و در حضور امام (ره) از مظالم رژيم در 15 خرداد گفتند. آیت الله طبسی خاطره دیدار با حضرت امام خمینی (ره) و تبعات آن را اینگونه نقل می کند: "بعد از آنکه امام(قدس سره) از حصر آزاد شدند، قرار شد یک جمعی از حوزه علمیه مشهد برای عرض سلام و خیرمقدم خدمت ایشان بروند. بنده بودم، مرحوم آقای سیدحسن میردامادی نجف‌آبادی (از منسوبین آقا)، آقای سیدمحمود مجتهدی برادر آقای سیدعلی سیستانی مرجع تقلید و استاد بزرگوار ما، مرحوم آقای مدرس یزدی هم بودند. با قطار عازم این سفر شدیم. چند روزی شایع کردند که ما را دستگیر کرده‌اند. شایعات هم که می‌دانید مثل همین امروز کار خودش را می‌کند. آن کسانی هم که اقدام به انتشار شایعات می‌کنند هدفشان مقطعی است چون می‌دانند در درازمدت همه چیز روشن می‌شود. وقتی می‌رفتیم من توی قطار به آقای مدرس گفتم که احتمال می‌دهم در مراجعت از این سفر، بنده خدمت شما نباشم. ایشان با همان لهجه خراسانی خودشان گفتند چطور؟ گفتم قطعاً من را دستگیر می‌کنند. علت آن هم یکی بحث سابقه بود که آن را دنبال می‌کردند و دیگری مسایل جدیدی که اتفاق افتاد."

او خاطراتش از این دیدار را چنین پی می گیرد: "امام آمدند و صحبتهایی کردیم. بعد هم این طرف و آن طرف جلساتی داشتیم تا اینکه رفتیم تهران و یک شب منزل آقا سیداحمد فاطمی (عموی این آقای فاطمی قاری قرآن) بودیم. فردا هم با یک فولوکس به اتفاق آقایان آمدیم قم. قم هم که آمدیم، مستقیم رفتیم خدمت امام(قدس سره) که منتهی شد به آن سخنرانی... امام(قدس سره) خواستند که ما صحبت کنیم. من دستم را گرفته بودم به بالای آن چهارچوب پنجره‌های قدیمی منزل امام و... و جمعیت هم عجیب بود. نه اینکه به خاطر ما باشد، مرتب می‌آمدند و می‌رفتند. من در آن جلسه خطاب به حضرت امام(قدس سره) گفتم با توجه به اینکه جنابعالی روز ۱۵ خرداد بازداشت بودید، اگر اجازه بدهید من گزارش کوتاهی از آن روز بدهم که چه اتفاقاتی افتاد و مردم چه کردند. من وقتی گزارش می‌دادم امام(قدس سره) به شدت اشک می‌ریخت و بدن ایشان تکان می‌خورد. امامی که در شهادت آقامصطفی، آن فرزند ممتاز و برجسته‌اش اشک نریخت اما آنجا..."

سخنرانی واعظ طبسی در این روز نقش مهمی در فعالیت های بعدی او داشت. خودش ماجرا را اینطور ادامه می دهد: "بعد گفتم که ما آمده‌ایم برای عرض سلام و بیعت مجدد با جنابعالی و برای اینکه مراتب ایمان و اعتقاد خودم را به نهضتی که شما آغاز کردید نشان بدهم، می‌خواهم عرض کنم که بهره من از زندگی، تنها یک فرزند است که آماده‌ام این فرزند را هم در راه این انقلاب، تقدیم اسلام کنم. اینجا هم امام(قدس سره) خیلی اشک ریخت. صحبت من در آنجا حدود ۳۵ دقیقه طول کشید. از آنجا که آمدیم مشخص بود که تحت تعقیبیم. خیلی اصرار بود که برای سخنرانی به منزل آقای شریعتمدار، آقای نجفی و آقای گلپایگانی برویم اما من گفتم نه، من منحصراً برای امام(قدس سره) آمدم. آقای شریعتمدار و به خصوص مرحوم آقای نجفی یک حق استادی نسبت به مرحوم والد ما داشتند و بالاخره از ما هم انتظار داشتند. ایشان اظهار داشتند خوب است من یک سخنرانی هم آنجا داشته باشم که من عذرخواهی کردم. هنگام آماده شدن برای مراجعت، آقای مدرس گفتند نمی‌توانند با ماشین برگردند، بنابراین همان جمع تصمیم گرفتیم با قطار برگردیم. " روشن بود که این سخنرانی برای آیت الله جوان، هزینه در بر دارد. او در این باره توضیح می دهد: "در راه‌ آهن قم نشسته بودیم تا قطار آماده شود که متوجه شدیم وضع غیرعادی است. شعاع وسیعی از اطراف ما را خلوت کرده بودند و چند مأمور هم آنجا را محاصره کرده بودند. یکی از آنها جلو آمد و گفت، جناب آقای طبسی! لطفاً چند دقیقه‌ای تا اطلاعات شهربانی تشریف بیاورید. گفتم شهربانی یا ساواک؟ گفت پس خودتان می‌دانید! اداره اطلاعات آنجا هم ۵۰ قدم با ایستگاه راه‌آهن بیشتر فاصله نداشت. سرهنگ بدیعی رئیس ساواک قم بود. خود ایشان آمد پشت فرمان نشست و حدود سه چهار کیلومتر از قم بیرون رفتیم. این ماشین، ظاهراً ماشین شخصی بنام بدیعی بود. او یک راه انحرافی را در پیش گرفت و از جاده اصلی خارج شد. یک کیلومتر آن طرف‌تر یک ماشین لندرور آماده بود. ما را سوار لندرور کردند و بعد هم رفتیم طرف تهران. آنجا هم ما را به یکی از ادارات ساواک تهران تحویل دادند. غروب بود و هوا، سرد و بارانی. من توی اتاق نشسته بودم که ناگهان در را باز کردند و یک نفر گفت: آقای طبسی، انقلاب آقا! انقلاب؟ تبعیدت می‌کنیم به جایی که همه این حرفها تمام شود. من نمی‌‌دانستم که او کیست. بعداً شنیدم که سرهنگ مولوی است که هیچکس از دست او جان سالم به در نبرده. یعنی در اولین برخورد، به حساب افراد می‌رسید. وقتی این را گفت، من گفتم حالا بفرمایید بنشینید با هم صحبت کنیم ببینیم قضیه چیست؟! تا این جوری گفتم و خونسرد برخورد کردم، بلافاصله گفت نه جانم مرسی، من کار دارم، خداحافظ. او رفت و صبح آمدند من را برای دومین بار به قزل‌قلعه منتقل کردند. رئیس قزل‌قلعه، سروان آشتیانی بود اما مدیر اجرایی و اداره کننده آن، استوار ساقی بود. عجیب بود، ایشان با هر زندانی‌ای که زیردست بازجو، اعتراف می‌کرد، خیلی خشن بود و برعکس به کسی که مقاومت می‌کرد و حرفی نمی‌زد، احترام می‌گذشت. آقای ساقی تا من را دید گفت، شما دوباره آمدی؟ گفتم حالا یک سلول خوبی به ما بده! گفت باشد و همین کار را هم کرد. یک سلولی که مقابل آن، فضای عمومی قزل‌قلعه بود به من دادند. چند روزی در سلول بسته بود ولی بعد دستور داد در سلول باز باشد. صبح که رفتم برای وضو گرفتن دیدم که یک آقا شیخی در حال وضو گرفتن است. این آقا شیخ علی‌اصغر مروارید را ندیده بودم ولی از نشانه‌‌هایی که از ایشان شنیده بودم، او را شناختم. گفتم جناب آقای مروارید! یک دفعه برگشت و گفت بله قربان! مثل اینکه اینجا هتل هایته که شما این طور صحبت می‌کنید!... بالاخره وضو گرفتیم و برگشتیم. فردای آن روز در حالی که در باز بود، شهید باهنر شنیده بود که من به آنجا آمده‌‌ام، خودش را رساند پشت در زندان عمومی که به سلول‌ها باز می‌شد و از آنجا نسبت به من اظهار محبت کرد. آنجا آقای مروارید به من گفت که امام درباره شما پیامی داده که قبلاً برای هیچکس این کار را نکرده است. ایشان خطاب به ساواک گفته‌اند که شما مهمان من را گرفتید، پس در حقیقت خود من را گرفتید."

صورتمان را خشک، تراشیدند

چنانکه اشاره شد، سریال بازداشت های آیت الله واعظ طبسی ادامه پیدا می کند. او خاطره اي از يكي دیگر از اين بازداشتها را چنين بازگو مي كند: "روز اول ماه مبارک رمضان، منزل مرحوم امامی، سحری را صرف کردیم و خوابیدیم. من خوابی دیدم که واقعاً خبر از آینده می‌داد. ساعت ۱۰صبح بود که زنگ منزل به صدا درآمد. مادر مرحوم امامی- بی‌بی معصوم- آمد در اتاق ما را زد و با همان لهجه یزدی‌اش گفت: فلانی گمانم اینها ساواکی‌اند. سر جدم شما دم در نروید! من گفتم که در هر حال من بروم یا نروم، دستگیر می‌‌شوم و هیچ مصلحت نیست که نروم. چون می‌ریزند توی خانه و شما و خانواده، آسیب می‌بینید. من جوراب هم نپوشیدم، رفتم در منزل را باز کردم، دیدم لندرور ساواک جلوی در خانه است. مأمور هم خودش را معرفی کرد و گفت بفرمایید. گفتم پس من آماده شوم. گفت نه، ما اجازه نداریم. وقتی وارد ساواک شدیم جلوی در اتاق سرهنگ هاشمی که آن موقع رئیس ساواک بود، هفت هشت نفر از مأمورین ساواک ایستاده بودند..."

او این خاطره را چنین پی می گیرد: "سرهنگ هاشمی هیچ تعارفی نکرد و ما خودمان رفتیم آن بالابالاها نشستیم. سرهنگ هاشمی بلند شد که: "آقا شما این تیرها را برداشتی یک روز به علم می‌زنی؛ یک روز به شاهنشاه. منظور  شما چیست؟" از پشت میز بلند شد با مشت گره شده به طرف بنده آمد که بزند به صورت من، من سرم را کنار کشیدم، دستش خورد به دیوار. بلافاصله گفت مأمورین آمدند و ما را بردند لباس‌هایمان را عوض کردند و صورتمان را خشک تراشیدند...

سوگند 3 نفره، برای ادامه راه انقلاب

وي كار مبارزه را در سالهاي نخست به تنهايي دنبال مي كرد، اما با استقرار حضرت آيه الله خامنه اي و پس از مدتي شهيد هاشمي نژاد در مشهد، گروهي سه نفره تشكيل شد كه اعضاي آن قسم ياد كردند تا برقراري حاكميت اسلام راه مبارزه را با همكاري صميمانه يكديگر دنبال كنند و همواره از امام به عنوان رهبر و مرجع اعلم، جانبداري كنند.

روایت مرحوم آيت الله طبسي این این سوگند تاریخی اینگونه است: "در یکی از این جلسات، آقا مطلبی را فرمودند و به دنبال آن من این بحث را مطرح کردم که برای اینکه انگیزه ما صددرصد خالص باشد و دنبال هیچ چیز جز مسایل مربوط به مبارزات نباشیم، خوب است یک سوگندی یاد بکنیم که این سوگند کاملاً تعهدآور باشد. اولین بار این سوگند بین من و آقا بود. ما سوگند یاد کردیم که در این قسم قصد انشاء داشته باشیم و متعلق سوگندمان هم این بود که برای تشکیل حکومت اسلامی و مرجعیت امام(قدس سره) تلاش کنیم..." تشكيل اين ستاد كه مسجد كرامت مشهد پايگاه آن بود و در مواقعي همچون كمك سازماندهي شده به زلزله زدگان گنابادي در سال 1356 خود را نشان داد، از آن حيث مهم بود كه در آن زمان اين 3 روحاني انقلابي در حوزه علميه خراسان نقشي برجسته داشتند. آيت الله واعظ طبسي "رسائل" تدريس مي كردند، مقام معظم رهبري "مكاسب" و شهيد هاشمي نژاد نيز "كفايه"؛ چنين بود كه وقتي آيت الله طبسی در مسجد ملا هاشم، امام (قدس سره) را مرجع اعلم ناميد، خشم رژيم افروخته شد.

آیت الله واعظ طبسی در مورد سوگند 3 نفره ای که در تاریخ انقلاب جریان ساز شد، می گویند: " واقعاً برای تشکیل حکومت اسلامی و مرجعیت امام(قدس سره) تلاش می‌کردیم. من بعدها بعد از درس رسائلم معمولاً به حرم مشرف می‌شدم. خطاب به حضرت رضا(علیه السلام) عرض کردم که من الان برای سفر حج، استطاعت مالی ندارم. تقاضای من از شما این است که آن روزی مشرف بشوم که در ایران حکومت اسلامی تشکیل شده باشد. همین طور هم شد و سال۶۱ عازم این سفر معنوی شدیم."

حکمی که امام به آیت الله واعظ طبسی داد

پس از پیروزی انقلاب طبیعی بود که آیت الله واعظ طبسی یکی از چهره های مورد اعتماد باشد. تنها سه روز پس از پیروزی انقلاب در ۲۵ بهمن‌ماه ۱۳۵۷، امام خمینی(ره) حکم سرپرستی آستان قدس رضوی به آیت الله واعظ طبسی محول می کند و یک سال و اندی بعد یعنی در فروردین سال ۱۳۵۹، وی حکم تولیت آستان قدس رضوی را از حضرت امام دریافت می کند. در حکم آیت الله واعظ طبسی آمده است: " جناب آقای مستطاب حجت الاسلام جناب آقای عباس واعظ طبسی دامت افاضاته؛ نظر به سابقه‌ای که جنابعالی در اداره امور آستان مقدس حضرت ثامن الائمه صلوات ا... و سلامه علیه و علی آبائه الطاهرین دارید و اعتمادی که دراین‌باره به جنابعالی می‌باشد به سمت تولیت آن آستانه مقدسه منصوب می‌شوید تا با کمال جدیت و به طور دقیق از متعلقات آنجا خصوصاً کتابخانه و خزینه و محتویات ضریح مقدس و موقوفات و سایر متعلقات آن آستان مقدس محافظت کامل را بفرمایید و از حیف‌ومیل و ضیاع اموال جلوگیری نمایید و حضرات خدام محترم با جنابعالی در این امر لازم تشریک مساعی خواهند نمود و آنچه لازم به تذکر است این مطلب می‌باشد که هیچ‌یک از نهادهای جمهوری اسلامی مانند جهاد سازندگی و همچنین وزارت ارشاد ملی و یا اشخاص عادی حق دخالت در موقوفات و سایر متعلقات آستان قدس را ندارد. از خدای تعالی موفقیت را در انجام وظایف الهی مسئلت دارم."

این حکم تنها محدود به زمان حیات حضرت امام خمینی(ره) نبوده و این مسئولیت در کنار مسئولیت های دیگری چون نمایندگی ولی فقیه در خراسان و مدیریت عالی حوزه علمیه خراسان، همچنان در زمان رهبری حضرت آیت الله خامنه ای نیز تداوم می یابد. حتی زمانی که بنابر رای مجلس ششم، خراسان بزرگ به سه استان رضوی، شمالی و جنوبی تقسیم می شود، باز هم آیت الله واعظ، نمایندگی ولی در خراسان بزرگ، یعنی در هر سه استان را عهده دار می شود.

مدافع رهبری، حامی هاشمی

آیت الله واعظ طبسی از جمله چهره هایی بود که از نظر سیاسی در جبهه راست، در دوقطبی «راست و چپ» دهه شصت و نیز جریان اصولگرا در دو قطبی دهه های 80  و 90، میان «اصولگرایان و اصلاح طلبان» جای می گیرد. مواضع سیاسی وی در تمام دوران حیاتش در دفاع از حضرت آیت الله خامنه ای بود اما منتقدان، از نزدیکی واعظ طبسی به آیت الله هاشمی رفسنجانی نگران بوده و چه در دوران اصلاحات و چه در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، انتقاداتی را علیه آیت الله واعظ طبسی مطرح می کردند. برخی حواشی به ویژه درباره بعضی اعضای خانواده وی، فرصتی به منتقدان برای فضاسازی تبلیغاتی می داد.

اوج این فضاسازی ها علیه آیت الله واعظ طبسی پس از آن صورت گرفت که در سال 84 او در برابر محمود احمدی نژاد، از هاشمی رفسنجانی حمایت کرد. هرچند همزمان با سالروز هفتادسالگی آیت الله، محمود احمدی نژاد در برابر هاشمی به پیروزی رسید، اما حمایت های آیت الله از دوست قدیمی اش ادامه یافت. واعظ طبسی که تاکنون هم تولیت آستان قدس رضوی را برعهده داشت، هم نمایندگی ولی فقیه در استان‌های خراسان، هم عضویت در مجلس خبرگان رهبری، هم عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام و هم مدیر عالی حوزه علمیه خراسان به شمار می آمد، در سالهای بعد مواضعی انتقادی نسبت به عملکرد منتقدان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اتخاذ کرد و همین امر بر حجم تخریب ها علیه او افزود تا جایی که اندک اندک آیت الله واعظ طبسی در سکوتی سیاسی قرار گرفت؛ سکوتی که به شایعه بیماری او دامن زد..

واعظ طبسی با وجود حمایت از هاشمی، در سال 88 موضعی سرسختانه در برابر حوادث پس از انتخابات داشت. او در یکی از سخنرانی های خود در آن سال گفت: "در سال 88 کساني که از جريان فتنه تبعيت کردند و خرسند و اميدوار بودند که در آينده اي نه چندان دور قدرت را به دست خواهند گرفت و به دنبال کسب قدرت آن چه بايد بشود خواهدشد، کساني بودند که هميشه نشان مي دادند، در راه امام (ره) و رهبري اند و مايل بودند مردم نيز آن ها را با همين خصوصيات بشناسند..." کمی بعد، آیت الله واعظ طبسی در کنار نقد حوادث سال 88 به یکی از منتقدان جدی جریان انحراف تبدیل شد. جریانی که در توصیف حلقه ای از یاران نزدیک به رئیس جمهور پیشین به کار می رفت. او در یکی از سخنرانی های خود درباره این جریان، به خاطرات خود از دهه شصت، ان زمان که رویاروی منافقین قرار گرفته بود اشاره کرد و گفت: "جریان فتنه و انحرافی ‌شاخه‌ای از مجاهدین خلق هستند".

آخرین توصیه سیاسی یک مبارز انقلابی

نام آیت الله واعظ طبسی در سالهای بعد بیشتر به نام هاشمی رفسنجانی گره خورده بود. او یکی از حامیان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و در جریان همه سفرهای هاشمی به مشهد با او دیدار می کرد. هاشمی در آخرین ملاقاتی که از آیت الله واعظ طبسی کرد، درباره سفرهایش به مشهد چنین گفت: «در تمامی سفر های گذشته با آیت الله واعظ طبسی دیدار و گفت و گو داشتم و این دیدار ها جزئی از برنامه های اینجانب بود اما این بار برای عیادت ایشان به مشهد مقدس سفر کردم.»

شاید بیماری آیت الله واعظ طبسی و شاید هم تحولات شتابان سیاسی در کشور، باعث سکوت او در قبال تحولات سیاسی شده بود. آخرین نطق آیت الله در تاریخ ششم بهمن امسال و در توضیح چرایی کاندیداتوری اش در انتخابات خبرگان پنجم ایراد شد. آنجا که گفت: "از آنجا که دیدم در انتخابات امسال مجلس خبرگان رهبری، فضلا، علما و دانشمندانی جوان و خوشفکر حضور دارند، از ثبت نام در این دوره خودداری کردم. بهتر است فعلا من از دور نظاره گر باشم و اگر چیزی به نظرم رسید، عرض کنم."

او در همین سخنرانی، شاید بتوان گفت پس از قریب به 65 سال فعالیت سیاسی، آخرین توصیه سیاسی خود را اینگونه بیان کرد؛ توصیه به وحدت که شاید ناشی از دلخوری نسبت به تخریب جریان های سیاسی علیه یکدیگر بود. توصیه ای که باید دید چطور می تواند در جامعه سیاسی کشور به عمل تبدیل شود: "عده ای به اشتباه خود را حزب اللهی می دانند و بسیاری از اختلافاتی که منجر به برخوردهای جدی می شود، ناشی از همین مساله است. .. در وهله نخست هر کس باید بین خود و خدای خود بررسی کند که آیا ویژگی های یک حزب اللهی واقعی را دارد و می تواند خود را در ارتش خدا ببیند یا خیر؛ در این صورت همه این نزاع ها و درگیری ها باید از بین برود؛ نه اینکه کم شود."

ایران مطلب*


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 6:24 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
آیت الله موحدی کرمانی در گفتگو با «صبح توس»:
آیت‌الله واعظ‌طبسی در برهه‌های حساس تاریخ انقلاب با هوشیاری و بصیرت مواضعی شفاف و ظلمت شکن می‌گرفتند/ ایشان همواره در اطاعت از ولایت فقیه پیشقدم بودند
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ در ۱۱:۴۰ ق٫ظ
 
 
امام جمعه موقت تهران گفت: آیت الله واعظ طبسی در برهه های حساس تاریخ انقلاب و فتنه ها که عده زیادی را از مسیر حق خارج کرد، با هوشیاری و بصیرت توانستند مواضعی شفاف و ظلمت شکن اتخاذ نمایند.
index

آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی امام جمعه موقت تهران در گفتگو با  صبح توس، ضمن ابراز تاثّر از رحلت آیت الله واعظ طبسی اظهارداشت: آشنایی بنده با ایشان به سال ها قبل برمی گردد؛ زمانی که در راه پیروزی انقلاب به مبارزه مشغول بودیم و ایشان در تجمعات سیاسی ما در تهران، به عنوان نماینده مبارزان مشهد حضور می یافتند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: پس از پیروزی انقلاب، در زمانی که حزب جمهوری اسلامی تاسیس شد، هردوی ما به عضویت شورای مرکزی و هیئت داوری حزب درآمدیم و خاطرات ما از مبارزات سیاسی تا فعالیت های حزب امتداد یافت و در این راستا، این توفیق نصیب ما شد تا در مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری نیز در معیّت ایشان باشیم.

 

عکس یادگاری

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مواضع تولیت آستان قدس رضوی در برهه های حساس تاریخ سیاسی کشور را شفاف و در حمایت از مقام عظمای ولایت خواند و خاطرنشان کرد: آیت الله واعظ طبسی در برهه های حساس تاریخ انقلاب و فتنه ها که عده زیادی را از مسیر حق خارج کرد، با هوشیاری و بصیرت توانستند مواضعی شفاف و ظلمت شکن اتخاذ نمایند.

 

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: مواضع آیت الله طبسی در غائله آقای منتظری، پذیرش قطعنامه و یا فتنه ۸۸ بسیار صریح، دقیق و قاطع بود و ایشان همواره در اطاعت از ولایت فقیه پیشقدم بودند.

 

آیت الله موحدی کرمانی مدیریت ایشان در مجموعه آستان قدس رضوی را مدبّرانه دانست و تصریح کرد: از پیشرفت های مجموعه تولیتی حرم مطهر رضوی و توسعه بافت های پیرامونی حرم مطهر میتوان دریافت که آیت الله واعظ طبسی و منتصبین ایشان در آن مجموعه، تا چه حد کاردان و مدبّر بوده اند.

 

انتهای پیام/

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 6:22 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری منتشر کرد
تصاویر دیده نشده از مقام معظم رهبری و آیت‌الله واعظ‌طبسی
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ در ۴:۴۹ ب٫ظ
 
 
دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری تصاویری دیده نشده از امام خامنه‌ای و آیت‌الله واعظ‌طبسی منتشر کرد.
139412141619498897269284

به گزارش صبح توس، آیت‌الله عباس واعظ طبسی نماینده ولی‌فقیه در استان‌های خراسان که از عصر هفتم اسفندماه به‌دلیل عارضه تنفسی در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد مقدس بستری شده بود، حوالی ساعت ۲ بامداد دعوت حق را لبیک گفت.

دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری امروز در پی درگذشت عالم مجاهد و یار صادق انقلاب آیت‌الله حاج شیخ عباس واعظ‌طبسی رحمةالله علیه تصاویری دیده نشده از امام خامنه‌ای و آیت‌الله واعظ‌طبسی منتشر کرد.

انتهای پیام/ه

کد مطلب: 328890

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 6:18 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۱۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۳
 
حجت الاسلام قرائتی در چهاردهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه

باید قرآن را برای عمل به آن خواند  

حجت‌الاسلام قرائتی گفت: اگر الگوی ما بر اساس آیات قرآن کریم باشد دچار غرور یا اندوه نمی‌شویم، بیایید کمی قرآن را برای عمل بخواهیم.

    

 

عقیق:حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی مفسر قرآن کریم، در چهاردهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه که در سالن‌های برج میلاد برگزار شد، گفت: امیرمومنان علی(ع) و ائمه معصومین(ع) قرآن ناطق و تبین‌کننده آن هستند.

وی افزود: امیرمومنان علی(ع) فرمودند: دردمندانه به قرآن مراجعه کنید و پرسش‌گرانه در محضر قرآن بنشیند از قرآن مرتب سوال کرده و جواب بگیرید.

مفسر قرآن کریم با اشاره به داستان حیای دختران شعیب در قرآن کریم، عنوان کرد: اگر الگوی ما بر اساس آیات قرآن کریم باشد دچار غرور یا اندوه نمی‌شویم، بیایید کمی قرآن را برای عمل بخواهیم.

حجت‌الاسلام قرائتی در خصوص مقام زن در قرآن کریم، اظهار داشت: زمانیکه مردم گروه گروه مسلمان می‌شوند خداوند در قرآن ذکر سبحان‌الله را بیان می‌کند اما وقتی به پیامبر اکرم(ص) دخترش حضرت زهرا(ع) را عطا کرد سوره کوثر را در شان چنین زنی نازل کرده و فرمود که برای آن نماز گذاشته و قربانی دهد.

وی در خصوص آفات بالا رفتن سن ازدواج دختران و پسران، بیان داشت: بالا رفتن سن ازدواج آسیب‌های اجتماعی فراونی دارد، من ازدواج دانشجویی را قبول ندارم و بر اساس روایات رسیده از پیامبر(ص) اعتقاد دارم که ازدواج جوانان باید در دوره راهنمایی انجام شود، همواره رسم و رسوم را در این زمینه مطرح نکنیم بلکه به حق توجه داشته باشیم، باید بت لیسانس سپس ازدواج، از مقابل جوانان برداشته شود.

این مفسر قرآن کریم افزود: بر اساس برخی رسوم ما عمر خود را تلف می‌کنیم اگر زمان را مدیریت کنیم می‌توانیم با هنرمندی برای همه تعطیلات برنامه‌ریزی کرده و موفقیت‌های بزرگی به دست آوریم، به عنوان مثال تعطیلات عید دو نفر انسانی را که با هم قهر هستند را آشتی دادن از بسیاری از نمازها باارزش‌تر است.

حجت‌الاسلام قرائتی در ادامه بحث ازدواج گفت: در خصوص ازدواج چند وقت پیش رهبر معظم انقلاب سران کشور را دعوت کرده و آسیب‌های اجتماعی ازدواج دیرهنگام را بیان فرمودند، باید صدا و سیما فیلم‌هایی برای ازدواج آسان بسازد همچنین بسیاری از سازمان‌ها و نهادهای کشور می‌توانند سهمی خوبی در ازدواج آسان داشته باشند.

وی در خصوص تفسیر قرآن کریم، ابراز کرد: امروز هزاران جلسه برای عزاداری برگزار می‌شود که بد نیست خوب است اما این بد است که خبری از تفسیر قرآن کریم نیست باید در پژوهش‌ها و رسانه‌ها نیز به تفسیر قرآن پرداخته شود، همچنین باید در پژوهش به نتیجه علمی آن توجه شود.

 

منبع:شبستان


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 6:15 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

کد خبر: ۷۲۱۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۵:۲۲
 
کلام امیر (ع)...

مسئولان چطور حسن ظن مردم را جلب کنند؟!  

از منظر آن حضرت (ع) اگر سرپرست و کارگزار به مردم نیکی کرده و بار سنگین گرفتاری های آنان را از نظر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و .... از دوش بردارند، در این صورت آنها نسبت به کارگزار حسن ظن می یابند.

عقیق:سید محمدمهدی جعفری، نهج البلاغه پژوه با اشاره به توصیه امیرمومنان (ع) در ایجاد امنیت خطاب به کارگزاران، اظهار کرد: این موضوع در نامه آن حضرت خطاب به مالک اشتر (عهدنامه مالک) کاملا مشهود است.

وی با تاکید بر اینکه امنیت در نظر امیرمومنان (ع) بسیار مهم بوده است، ادامه داد: به این معنا که ایشان به کارگزاران خود توصیه می کردند که برای شهروندان امنیت قضایی، امنیت اقتصادی، امنیت سیاسی و به ویژه امنیت روحی از نظر روحیه و فرهنگ را فراهم کنند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: آن حضرت (ع) به مالک اشتر در عهدنامه مالک توصیه می کنند برای شهروندان مهربانی و محبت و لطف در دل خود قرار بده، یعنی کارگزاران باید به صورت حقیقی مردم را دوست داشته باشند و با آنها با مهربان برخورد کنند؛ همچنین دقت در کارهای شهروندان از سفارش های دیگر در این زمینه است و ایشان می فرمایند: «مبادا علیه شهروندان مانند یک حیوان درنده باشی که خوردن آنها را غنیمت می شمارد زیرا شهروندان دو دسته هستند یا برادر ایمانی تو هستند یا همانند تو در آفرینش.»

وی اضافه کرد: در حقیقت برخی از مترجمان و شارحان به این عبارت حضرت امیر (ع) توجه ندارند که توصیه ایشان بدان معناست که هر دو گروه مسلمان و غیرمسلمان در نظر سرپرست باید یکسان بوده و تفاوتی میان آنها نباشد و با یک نگاه به آنها نگریسته شده و امنیت برای همه شان فراهم شود.

جعفری با بیان این که حضرت درباره اشتباهات شهروندان توصیه هایی نیز به مالک اشتر می کند، توضیح داد: آن حضرت (ع) سفارش می کند گاه شهروندان به عمد یا اشتباه مرتکب خطا می شوند اما همان گونه که تو دوست داری خداوند بخشش و چشم پوشی اش را بر تو ارزانی دارد، تو نیز بر شهروندان ببخش و خطاهای آن ها را نادیده بگیر.

وی در ادامه بیان کرد: امیرمومنان امام علی (ع) به مالک می فرمایند: «باید دورترین و منفورترین شهروندان نزد تو کسی باشد که بیش از دیگران عیب جوی مردم است»؛ در واقع حضرت امیر (ع) با این توصیه، تاکید دارند که نه تنها در پی عیب جویی مردم نرو، بلکه اگر کسی نزد تو آمد و از مردم عیب جویی و سعایت و بدگویی کرد، او را از خودت دور کن و حتی نسبت به او تنفر داشته باش زیرا مردم عیب هایی دارند که حاکم در پوشاندن آنها از بقیه سزاوارتر است.

این محقق با اشاره به اینکه حضرت امیر (ع) به مالک تصریح می کنند «رشته انتقام را قطع کن و در تصدیق گفتار سخن چین شتاب نکن»، اذعان کرد: از منظر حضرت علی (ع) سخن چین، فردی خائن است هر چند خود را خیرخواه نشان دهد و این فرد هم به کارگزار خیانت کرده و هم به مردم به دلیل آن که اگر کارگزار نیز عیبی داشته باشد، او در میان مردم نیز این عیب را بازگو می کند.

 جعفری حسن ظن را از دیگر مصادیق امنیت در کلام امیر مومنان امام علی (ع) خواند و گفت: از منظر آن حضرت (ع) اگر سرپرست و کارگزار به مردم نیکی کرده و بار سنگین گرفتاری های آنان را از نظر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و .... از دوش بردارد، در این صورت آن ها نسبت به کارگزار حسن ظن پیدا کرده و خوش گمان خواهند شد ضمن آنکه بدگمانی نیز زمینه دور شدن را فراهم می کند.

مولف کتاب «آشنایی با نهج البلاغه» خاطرنشان کرد: حتی درباره خوارج که با حضرت علی (ع) مخالف بودند و در جبهه مقابل آن حضرت (ع)‌ قرار داشتند، این حقوق شهروندی رعایت می شد و وقتی آن ها علیه حضرت (ع) شعار می دادند و اطرافیان نمی توانستند تحمل کنند و قصد ورود به قضیه را داشتند، آن حضرت (ع) اجازه نمی دادند و بیان می کردند این افراد نیز شهروند هستند و نباید حق آنها ضایع شود.

منبع:شبستان


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 6:13 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 74982 جمعه، 14 اسفند 1394 - 23:18
 
 
عکس/ شعار «حمد سرنگون باد» در خیابان‌های بحرین
 
عکس/ شعار «حمد سرنگون باد» در خیابان‌های بحرینشهیدخبر(شهیدنیوز): مردم انقلابی بحرین شعار "یسقط حمد" (حمد سرنگون باد) را کف خیابانی در شهرک الدراز نوشتند.
  

به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، هم زمان با آغاز فعالیت های اعتراضی علیه اشغالگری سعودی ها، انقلابیون بحرین به شیوه خاص خود به پادشاه بحرین اعتراض کردند.
مردم شجاع الدراز با نوشتن شعار "یسقط حمد" (حمد سرنگون باد) در کف خیابان به جنایت پیشه گی های آل خلیفه اعتراض کردند./ب


   
  

 


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 6:10 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 74684 پنجشنبه، 13 اسفند 1394 - 20:20
 
 
شهید بی نام و نشان
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): پیکرهای مطهر شهدا در حالی که دست و پاهاشون با سیم تلفن به هم بسته شده بود، به روی هم انباشته شده بود.
  

 

آخرین روزای تابستون ۷۲ بود. گرما توی «فکه» أمون همه رو بریده بود و سکوتی پر رمز و راز سراسر دشت حکم فرما بود. مدتی بود که شهید پیدا نکرده بودیم، انگار شهدا با همه‌ی ما قهر کرده بودن
«آقا سید» گفت: «اگه امروز شهیدی پیدا نشد، بریم یه محور دیگه کار کنیم…». گفتم: «اگه شهدا بخوان ما رو صدا می‌زنن…خب می‌تونیم بریم روی تپه‌های ۱۴۳ کار کنیم، توکل به خدا…!». بالاخره، دستگاه بیل مکانیکی رو به محل مورد نظر انتقال دادیم.
بچه‌ها توی هر نقطه که به نظر مشکوک می‌رسید با ذکر صلوات شروع به بیل زدن می‌کردن… در حین کار به جایی رسیدیم که به نظر می‌رسید قبلاً یه سنگر اجتماعی عراقی بوده. حاشیه‌ی این سنگر، تعدادی کلاه و وسایل انفرادی به چشم می‌خورد. احتمال می‌رفت تو همین محل، تعدادی شهید، مدفون باشن. بیل اول و دوم به زمین زده شده بود که بیل سوم به یه جسم سفت و سنگین برخورد کرد. دقت کردیم، دیدیم روی زمین بتون ریخته شده. کنجکاوانه و با کمک بچه‌ها، بتون‌ها رو از زمین کنده و بلند کردیم. صحنه‌ی خیلی دردناکی بود!
پیکرهای مطهر شهدا در حالی که دست و پاهاشون با سیم تلفن به هم بسته شده بود، به روی هم انباشته شده بود.
ما تا وقت غروب تونستیم پیکر ۵۰ شهید رو از اون محل بیرون بیاریم. همه‌ی اون شهدا با ملاحظه به شماره‌ی پلاکشون، شناسایی شدن. جز یه شهید که شاید هنوز هم بدون هیچ نام و نشونی باقی مونده.

راوی : برادر جانباز _ مرتضی شادکام

 

 

شهدارایادکنیدولوباذکرصلوات .

 

مقام معظم رهبری (حفظه الله)

 

 

اللهم صل علی محمدوآل محمدوعجل

 

فرجهم

 

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 6:07 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۴۲۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۱
 

شهیدی که رودخانه کارون را به آتش کشید+عکس  

این طرح از چند نظر حائز اهمیت بود. یکی اینکه از فرار عراقیها به آن طرف رودخانه جلوگیری می کرد، دیگر اینکه دست نیروهای عراقی، از عقبه خود قطع شد و از طرف دیگر این کار موجب شد تا نیروهای خودی روحیه بگیرند و با این عمل و انهدام پل مارد توسط برادر تیموری، ارتباط نیروهای دشمن از یکدیگر قطع شد و تمام آنها در محاصره افتاده، کشته و یا اسیر شدند.

 گروه جهاد و مقاومت مشرق -    در عملیات فرمانده کل قوا، تعدادی از نیروهی عراقی موفق شده بودند موقع فرار عرض رودخانه کارون را طی کنند، برای جلوگیری از این کار در عملیات ثامن الائمه (شکستن حصر آبادان) طرح به آتش کشیدن رودخانه کارون توسط برادر تیموری به اجرا در آمد.
 

شهیدی که رودخانه کارون را به آتش کشید+عکس

برای این کار از پالایشگاه اهواز درخواست مقدار زیادی نفت سیاه شد. برادران پر تلاش در پالایشگاه اهواز، با ترمیم کردن خطوط لوله نفت که در امتداد جاده اهواز – آبادان بود، نفت سیاه را به منطقه محمدیه رساندند. پس از محاسبه سرعت آب و سرعت نفت سیاه روی آب و دیگر اقداماتی که در جهت اجرا کردن این طرح می بایست انجام شود، برادران گروه تخریب، بمبهای ساعتی را روی تیوپ هایی نصب کردند و روی آب انداختند. بمبهای ساعتی به گونه ای تنظیم شده بود که در راس ساعت دوازده شب عمل کنند. در راس ساعت مقرر، بمبها عمل کرده و رودخانه به آتش کشیده شد.

 این طرح از چند نظر حائز اهمیت بود. یکی اینکه از فرار عراقیها به آن طرف رودخانه جلوگیری می کرد، دیگر اینکه دست نیروهای عراقی، از عقبه خود قطع شد و از طرف دیگر این کار موجب شد تا نیروهای خودی روحیه بگیرند و با این عمل و انهدام پل مارد توسط برادر تیموری، ارتباط نیروهای دشمن از یکدیگر قطع شد و تمام آنها در محاصره افتاده، کشته و یا اسیر شدند.
 

شهیدی که رودخانه کارون را به آتش کشید+عکس

سردار شهید مرتضی تیموری فرمانده تخریب جنوب و لشگر امام حسین علیه السلام در عملیات فتح المبین در منطقه عین خوش به شهادت رسید و در گلزار شهدای بهشت زهرا سلام الله علیها(قطعه۲۴ ردیف ۱۴۱ شماره۳۵) مهمان خاک شد.
 راوی:مرتضی علیجانی

 

شهدارایادکنیدولوباذکرصلوات .

 

مقام معظم رهبری (حفظه الله)

 

 

اللهم صل علی محمدوآل محمدوعجل فرجهم

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 5:56 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۴۳۶۵۷
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۵

برگزاری مراسم بزرگداشت آیت‌الله واعظ‌طبسی از سوی رهبر معظم انقلاب

مجلس بزرگداشتی از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی «مدظله العالی» روز شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار خواهد شد.

به گزارش مشرق،    در پی رحلت عالم مجاهد و یار صادق انقلاب، آیت‌الله حاج شیخ عباس واعظ طبسی رحمةالله علیه مراسم بزرگداشتی عصر فردا (شنبه) از سوی حضرت آیت الله خامنه ‌ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار خواهد شد.

متن اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْ ءٌ

ضمن ابراز تاسف و تاثر فراوان به مناسبت ارتحال عالم مجاهد و مبارز، یار صادق انقلاب اسلامی، مرید امام راحل (ره) و یاور صدیق مقام معظم رهبری، آیت‌الله حاج شیخ عباس واعظ طبسی نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی، به اطلاع می رساند مجلس بزرگداشتی از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی «مدظله العالی» روز شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار خواهد شد.

ضمن طلب علوِّ درجات برای آن فقید سعید و آرزوی صبر جمیل و اجر جزیل برای بیت شریف ایشان از عموم مردم مومن و زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی دعوت می شود با شرکت در این مجلس از مقام شامخ روحانیت تجلیل شایسته به عمل آورند.

دفتر مقام معظم رهبری - محمدی گلپایگانی


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 5:49 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۴۳۶۶۴
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۳
 

اقامه نماز بر پیکر آیت‌الله واعظ طبسی توسط رهبر معظم انقلاب  

حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی بر پیکر مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی اقامه نماز خواهند کرد.

اقامه نماز بر پیکر آیت‌الله واعظ طبسی توسط رهبر معظم انقلاببه گزارش مشرق به نقل از پایگاه

اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، پیکر مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی فردا صبح (شنبه) پس از تشییع در جوار بارگاه مطهر رضوی به خاک سپرده خواهد شد و در این مراسم، مقام معظم رهبری بر پیکر مطهر این مجاهد نستوه اقامه نماز خواهند کرد.

خاطرنشان می سازد پیش از این در قالب اطلاعیه ای از سوی آستان قدس رضوی، دفتر نمایندگی ولی فقیه در خراسان و شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان، جزئیات مراسم تشییع پیکر مطهر آیت الله واعظ طبسی اعلام شد.

مراسم تشییع آن فقید سعید روز شنبه ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۴ ساعت ۹ صبح از حسینیه امام رضا علیه السلام واقع در خیابان شهید هاشمی نژاد، کوچه ناظر، به سمت حرم مطهر رضوی برگزار خواهد شد.


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 5:40 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۴۳۶۴۵
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۶

جوان شیعه عربستانی زیر شکنجه جان داد+ عکس

گزارش‌ها از منطقه قطیف در شرق عربستان از کشته شدن یک جوان شیعه در مرکز پلیس شهر عوامیه حکایت دارد.
به گزارش مشرق به نقل از پرس تی وی، "مکی العریض،" جوان شیعه اهل شهر عوامیه که دو روز پیش از سوی نیروهای امنیتی عربستان در منطقه صفوی ربوده شده بود امروز جمعه بر اثر شکنجه نیروهای امنیتی سعودی کشته شد.

نیروهای امنیتی سعودی 6 ماه پیش این جوان را به اتهام تصویربرداری از یک منطقه نظامی در استان قطیف، دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل کرده بودند.

جوان شیعه عربستانی زیر شکنجه جان داد+ عکس

منطقه شیعه نشین عوامیه در شهر قطیف واقع در استان الشرقیه عربستان همواره صحنه تظاهرات گسترده ضد حکومتی بوده است.

چهارشنبه گذشته، معترضین سعودی در اعتراض به کشته شدن یک جوان شیعه بحرینی ساکن عوامیه به دست نیروهای امنیتی عربستان سعودی تظاهراتی برگزار کردند.

 

ننگ ونفرین تاقیامت بادبرآل سعود

 


ادامه مطلب



[ شنبه 15 اسفند 1394  ] [ 5:37 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 74921 جمعه، 14 اسفند 1394 - 17:58
 
پیام تسلیت محسن رضایی در پی درگذشت تولیت آستان قدس رضوی
آیت‌الله واعظ طبسی از مفاخر روحانیت عصر حاضر بود
 
آیت‌الله واعظ طبسی از مفاخر روحانیت عصر حاضر بودشهیدخبر(شهیدنیوز): دبیر تشخیص مصلحت نظام در پی درگذشت آیت‌الله واعظ طبسی تولیت آستان قدس رضوی، پیام تسلیتی را صادر کرد.
  

محسن رضایی دبیر تشخیص مصلحت نظام در پی ارتحال عالم مجاهد آیت‌الله واعظ طبسی تولیت آستان قدس رضوی، پیام تسلیتی را صادر کرد.

متن این پیام به شرح زیر است:

«بسم ا لله الرحمن الرحیم
انالله و اناالیه راجعون

عالم مجاهد، نماینده، یار و یاور صدیق امام راحل و مقام معظم رهبری، تولیت آستان قدس رضوی و عضو برجسته مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله آقای حاج شیخ عباس واعظ طبسی، پس از عمری تلاش صادقانه در خدمت به اسلام ،به ملکوت اعلا پیوست و در جوار قرب حضرت حق، مأوا گزید.

آن عالم ربانی، به حق، از مفاخر روحانیت در عصر حاضر بود که در عرصه های گوناگون، خوش درخشید و در تاریخ مشعشع مجاهدت روحانیت شیعه، ماندگار شد.

آن مجاهد نستوه، در دوران مبارزات علیه رژیم ستم شاهی، با خطابه های آتشین و تحمل شکنجه ها و زندان‌های طاقت فرسا، از هیچ تلاشی در جهت حمایت از راه امام(ره)، دریغ نکرد و در دوران پس از پیروزی، تا پایان عمر پر برکتش، فداکارانه و وفادارانه از هیچ کوششی در مسیر تقویت و تحکیم نظام مقدس جمهوری اسلامی، مضایقه نکرد.

اینجانب از حمایت‌های آن مرد بزرگ از جبهه‌های دفاع مقدس و رزمندگان اسلام و عنایات ویژه‌اش نسبت به فرماندهان عرصه‌های نبرد، خاطرات فراوانی دارم.

برحسب وظیفه، سوگمندانه، رحلت این عالم مجاهد و تولیت سخت کوش آستان مقدس حضرت رضا(ع) را به ساحت مبارک حضرت ولیعصر(عج)، مقام معظم رهبری، مراجع عالیقدر تقلید و حوزه‌های علمیه و قاطبه ملت ایران به ویژه مردم غیور خراسان و علی الخصوص به بیت شریف و فرزندان گرامی ایشان، صمیمانه تسلیت عرض می کنم و برای روح آن مرد الهی، علو درجات و برای عموم بازماندگان، صبر و اجر و دوام توفیق، طلب میکنم./ب

محسن رضایی دبیر تشخیص مصلحت نظام
14 اسفند 1394»

دفاع پرس

   

 


ادامه مطلب



[ جمعه 14 اسفند 1394  ] [ 7:16 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 59 :: 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4071878 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب