ادامه مطلب
چشمه سلطان ولی کریز
| ||||||||||||||||||||||
|
پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت آیتالله واعظ طبسی:
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی درگذشت عالم مجاهد و یار صادق انقلاب آیتالله حاج شیخ عباس واعظ طبسی رحمةالله علیه پیام تسلیتی صادر کردند.
ادامه مطلب
حواشی حضور هاشمی رفسنجانی در دانشگاه آزاد
حضور مخفیانه آقای هاشمی رفسنجانی و سید حسن خمینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با حواشی تاسف باری همراه شد.از این حواشی میتوانیم به مشت و فشاری اشاره کنیم که توسط محافظان وی به دانشجویان و حاضرین عنایت شد!
![]() به گزارش پایگاه خبری دانشجویان بیدار،حضور مخفیانه آقای هاشمی رفسنجانی و سید حسن خمینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با حواشی تاسف باری همراه شد.وی که پس از اقامه نماز به صرف نهار مشغول گردید،دقایقی پیش این مکان را ترک کرد. گفتنی ست در مسیر سلف سرویس دانشگاه آزاد تا ماشین همراه آقای هاشمی،دانشجویان و حاضرین در محل با فشار ها و هول دادن های محافظین وی مواجه شدند. به نحوی که به گفته دانشجویی،هنگامی که قصد جلو رفتن و عرض سلام با اکبر هاشمی رفسنجانی را داشته است،وی را محافظان آقای هاشمی هول داده و او با بلوکه های اطراف مسیر برخورد می کند. همچنین دانشجوی دیگری که صرفا قصد بیان دو سوال از آقای هاشمی و سید حسن خمینی را داشته است،با تحکم و بدرفتاری نیروهای امنیتی و محافظان وی مواجه می شود و او را نیز از بیان سوال منصرف می کنند. به راستی دلیل این واهمه از مواجهه با مردم در چیست؟! شما میتوانید در ذیل فیلم برخورد محافظان با دانشجوها و همچنین شعار دانشجویان دانشگاه آزاد در هنگام خروج هاشمی از این دانشگاه را مشاهده نمایید: برخورد محافظان هاشمی رفسنجانی با دانشجویی که قصد سوال داشت
شعار دانشجویان هنگام خروج هاشمی رفسنجانی از دانشگاه
ادامه مطلب
پس از انتخابات 94
حضور سر زده هاشمی رفسنجانی و سید حسن خمینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد
دقایقی پیش،اکبر هاشمی رفسنجانی با حضور در مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد به اقامه نماز پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری دانشجویان بیدار،دقایقی پیش،اکبر هاشمی رفسنجانی با حضور در مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد به اقامه نماز پرداخت.گفتنی ست بر اساس اخبار رسیده به پایگاه خبری دانشجویان بیدار،سید حسن خمینی نیز وی را در این سفر نا به هنگام همراهی میکند. متعاقبا اخبار تفصیلی مخابره خواهد شد... 15:00 شعار دانشجویان در هنگام خروج اکبر هاشمی رفسنجانی از مسجد: هاشمی هاشمی،بصیرت بصیرت... 15:26 هاشمی رفسنجانی که بنا بود در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه به سخنرانی بپردازد،پس از صرف نهار این دانشگاه را ترک کرد.
ادامه مطلب طرح حیعلیالفلاح در خراسان شمالی اجرایی میشودامام جمعه بجنورد گفت: در راستای ارتقای فعالیتهای کیفی کانونهای مساجد استان، طرح «حیعلیالفلاح» سال آینده در خراسان شمالی اجرا می شود. به گزارش نسیم نیوز، حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی شب گذشته در نشست خبری که به مناسبت هجدهم اسفندماه سالروز تاسیس کانون فرهنگی هنری مساجد برگزار شد، اظهار کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد قلب فرهنگی هر شهرستان محسوب میشوند. وی برانجام اقدمات فرهنگی موثر در جامعه تاکید کرد وگفت: اقدامات فرهنگی به عنوان ریلی برای سایر اقدمات از جمله کارهای سیاسی، اقتصادی و ... است. حجت الاسلام یعقوبی اظهارکرد: برای جذب و ماندگاری بیشتر جوانان درکانونهای فرهنگی مساجد بایستی خلاقیت، ابتکار و برنامه ریزی درست داشته باشیم. وی از اجرای طرح حیعلی الفلاح در خراسان شمالی خبر داد و افزود: این طرح در راستای ارتقای فعالیتهای کیفی کانونهای مساجد استان پس از تصویب طی سال آینده اجرایی میشود. حجت الاسلام یعقوبی گفت: متاسفانه به مسائل فرهنگی در جامعه کم توجهی زیادی میشود و این امر موجب شده تا در رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی داشته باشیم. تشریح برنامه های کانون های مساجد خراسان شمالی مسوول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خرتسان شمالی نیز در این نشست افزود: به مناسبت بیست و سومین سالگرد تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد این کانون در خراسان شمالی برنامههای متنوعی پیش بینی کرده است. هاشم شیرازیان گفت:امسال برنامههای هفته تاسیس کانون فرهنگی هنری مساجد با شعار"مسجد سنگر اسلام و انقلاب" با محوریت شهرستانها در استان اجرا میشود. وی افزود: تجلیل از فعالان فرهنگی، تجهیز کتابخانهها، دیدار با استاندار، دیدار با امامان جمعه، شرکت در جشن نیکوکاری، دیدار با نماینده مردم خراسان شمالی در مجلس خبرگان رهبری، دیدار با خانواده شهدای مدافع حرم، رونمایی از کتاب خاطرات فعالان کانونهای فرهنگی هنری مساجد و ... از جمله برنامههای این استان است. شیرازیان گفت: همچنین روستای قلعه خان از توابع شهرستان مانه و سملقان جزو ١٠ روستای برتر کشور در طرح دوستدار کتاب شده است. وی افزود: در طرح دوستدارکتاب ٨٠٠ روستا در کشور طرحهای خود را ارسال کردند که از این تعداد ١٠روستا به عنوان برتر معرفی شدند. به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر ٣۴١ کانون فرهنگی هنری مساجد در خراسان شمالی فعالیت دارند که از این تعداد ۶٣ درصد در نقاط روستایی و مرزی استان قرار دارد.
ادامه مطلب استانداران خراسان درگذشت آیت الله واعظ طبسی را تسلیت گفتند/3روز عزای عمومیاستانداران سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی در پیامی مشترک، درگذشت آیت الله واعظ طبسی نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی را تسلیت گفتند. به گزارش نسیم نیوز، در این پیام آمده است: مرحوم آیت الله واعظ طبسی یکی از مفاخر کشور و نظام اسلامی به شمار میرفت که نقش و حضور موثر ایشان در قبل و پس از پیروزی انقلاب و همراهیشان با امام (ره) و رهبری معظم، مثال زدنی است. متن کامل پیام به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم انا لله و انا الیه راجعون «اذا ماتالعالم ثلم فی الاسلام ثلمه لا یسدها شی الی یوم القیامه» خبر درگذشت مجاهد نستوه وعالم ربانی مرحوم آیت الله واعظ طبسی بزرگ خادم حرم رضوی موجب تاثر و تالم همگان شد. اینجانبان ضمن عرض تسلیت این ضایعه تاسف بار به پیشگاه امام زمان (عج)، مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، بیت شریف،علمای اعلام و طلاب حوزههای علمیه و مردم شریف استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی برای آن مرحوم علو درجات را از خداوند متعال خواستاریم. مرحوم آیت الله واعظ طبسی یکی از مفاخر کشور و نظام اسلامی به شمار میرفت که نقش و حضور موثرایشان در قبل و پس از پیروزی انقلاب و همراهی شان با امام (ره) و رهبری معظم، مثال زدنی است. مدیریت برجسته آن مرحوم در حوزه علمیهی خراسان بزرگ و نمایندگی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نماد مدیریت اسلامی وحضورشان در تمام صحنهها به رغم مشکلات جسمانی که داشتند؛ نشان از تعلق عمیق ایشان به نظام و رهبری بود. نقش مبارزاتی ایشان به عنوان پشتوانهای بزرگ برای نهضت اسلامی و رکن مهم در پیروزی انقلاب اسلامی ایران و شرق کشور بی بدیل است و همواره جاودانه خواهد بود. درایت آن بزرگوار در تولیت آستانقدس رضوی و ایجاد تحول عظیم در بارگاه منور رضوی، نمادی از مدیریت موفق و تحسین برانگیز را در یک دوره سی و هفت ساله به منصه ظهور رساند. بدینوسیله به پاس بزرگداشت آن مرحوم و تمام خدمات ارزنده و بی بدیل ایشان، به مدت سه روز در سراسر سه استان عزای عمومی اعلام میشود. ضمنا از مردم شریف استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، ائمه عزیز جمعه و جماعات و علمای حوزههای علمیه، مدیران، کارمندان، فرهنگیان و روسای سازمانها و نهادها دعوت می شود در مراسم تشییع و خاک سپاری آن فقید سعید که روز شنبه از محل میدان شهدا در ساعت 9 صبح به سمت حرم رضوی انجام میشود؛ شرکت کنند. سید علی اکبر پرویزی استاندار خراسان شمالی علی رضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی وجه اله خدمتگزار استاندار خراسان جنوبی
ادامه مطلب پیام تسلیت یزدی به مناسبت درگذشت واعظ طبسی
کد خبر: 94121409012
در پی ارتحال آیت الله واعظ طبسی نماینده ولی فقیه و تولیت آستان قدس رضوی و نماینده مجلس خبرگان رهبری، آیت الله یزدی رئیس مجلس خبرگان در پیامی رحلت این عالم مجاهد را تسلیت گفت.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، متن پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون
در گذشت عالم پرهیزگار و انقلابی مرحوم آیت الله شیخ عباس واعظ طبسی «رحمة الله علیه» نماینده ولی فقیه و تولیت آستاس قدس رضوی و عضو مجلس خبرگان رهبری که با ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره «سلام الله علیها» مصادف شد، موجب تأثر و افسوس فراوان گردید.
آیت الله واعظ طبسی، عمر پرکت خویش را صرف نشر معارف آل محمد «صلی الله علیه و آله و سلم» و دفاع از نهضت امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی نمود. اقدامات و خدمات بی وقفه ایشان چه پیش از انقلاب اسلامی و چه پس از آن به ویژه در خدمت رسانی به زائران حرم مطهر رضوی و بسط و توسعه بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج «علیه آلاف التحیه و الثناء» بر کسی پوشیده نیست.
اینجانب با اندوه بسیار، ضمن عرض تسلیت ارتحال این عالم مجاهد و خستگی ناپذیر به محضر قطب عالم امکان حضرت بقیة الله الاعظم«روحی و ارواح العالمین لمقدمه الفدا»، رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام تقلید، نمایندگان محترم مجلس خبرگان رهبری، علما و فضلای حوزه علمیه، مردم شریف و شهیدپرور خراسان و بیت مکرم ایشان برای آن یار دیرین و صدیق امام و رهبری، رحمت واسعه و غفران الهی و برای بازماندگان و علاقمندان ایشان صبر و اجر مسئلت می نمایم.
محمد یزدی
رئیس مجلس خبرگان رهبری
انتهای پیام ادامه مطلب
مدیرکل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی گفت: فردا تمامی ادارات، سازمانها و مدارس در تمامی مقاطع تحصیلی در مشهد مقدس تعطیل است.
ادامه مطلب
استاندارخراسان رضوی گفت: نقش و سهم ویژه و فوق العاده ی فقیه مجاهد مرحوم آیت الله عباس واعظ طبسی در تاریخ مبارزات قبل و بعد از انقلاب بر کسی پوشیده نیست.
ادامه مطلب آیت الله واعظ طبسی درگذشت/ پیام تسلیت آستان قدس رضوی
سیاست > احزاب و شخصیتها - آیت الله عباس واعظ طبسی که هفته گذشته و ساعاتی پس از شرکت در انتخابات به کما رفت، نیمه شب گذشته درگشت.
صفحه مجازی نوه آیتالله واعظ طبسی و کانال تلگرامی غلامعلی حداد عادل بامداد امروز از درگذشت آیتالله واعظ طبسی نماینده ولی فقیه و تولیت آستان قدس رضوی خبر داده و صبح امروز آستان قدس رضوی پیام تسلیتی صادر کرد.
رضا واعظ طبسی نوه آیتالله واعظ طبسی حدود ساعت ۲:۴۰ بامداد در صفحه اینستاگرام خود نوشت: انا لله و انا الیه راجعون، روح بلند حضرت آیتالله واعظ طبسی به ملکوت اعلا پیوست. آیت الله واعظ طبسی نماینده ولی فقیه در استانهای خراسان و تولیت آستان قدس رضوی روز جمعه 7 اسفند پس از شرکت در انتخابات دچار مشکل تنفسی و به اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) در مشهد منتقل شد. وی در یک هفته اخیر در وضعیت کما به سر می برد. همچنین مهدی عزیزیان، قائم مقام تولیت عظمای آستان قدس رضوی - در پیامی، درگذشت آیتالله واعظ طبسی را تسلیت گفت. متن پیام عزیزیان به شرح زیر است: «بسم الله الرحمن الرحیم أَمَّا الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ فَلَهُمْ جَنَّاتُ الْمَأْوی نُزُلاً بِما کانُوا یَعْمَلُون (سجده، 19) عالمان، میراثداران رسالت و مجاهدان، حافظان گنجینههای امنیتاند. اینک از جرگه عالمان و مجاهدان، نادرهای به سفر آخرت کوچ میکند که عمری چونان ذره در جوار آفتابِ حرم رضوی و همچون خادمی وفادار، در کنار فرزندزادگان موسوی و نبوی، به جدّ و جَهد و جان کوشید تا مشهد رضوی، پایتخت معنوی ایران و گلستان شکوهمند زائران و شیفتگان معارف الهی در جهان باشد. ساعاتی قبل آستان قدس رضوی با تولیت مجاهد و سختکوش خود وداع کرد و روح آسمانیِ حضرت آیتالله حاج عباس واعظ طبسی، جسم رنجور و بیمارِ آن عالمِ عاشق را در حلقهای از اندوه و ماتم یاران و همکارانش تنها گذاشت. درگذشت بزرگخدمتگزارِ آستان مقدس امامِ ثامنِ ضامن، نور بقاء، علی بن موسی الرضا (علیه السلام) که در امتداد عزای ایام فاطمیه همردیف شد، خراسانِ خوبیها و حرم مطهر عالم آل رسولالله را سیاهپوشِ سوگواری کرد. شاگرد قدیمی مدرسه زهد و تقوی، واعظ خطبههای بلیغ و انقلابی و مانا، مرید و یاور امام روحالله، همرزم خستگیناپذیر شهید هاشمینژاد و مقام معظم رهبری حفظهالله، شکنجه دیده و زخمخورده زندانهای دوران استبداد و ظلم و جفا، متولی آستانِ آسمانی و حرم حضرت علی بن موسی الرضا، در ساعت 2:10 سحرگاه جمعه 14 اسفند 1394 مطابق با 24 جمادیالاول، به جاری رحمت ایزدی پیوست و سابقه عمری خدمتگزاریِ صبورانه و جبههداریِ ولایی و عالمانه را به عنوان الگویی از مدیریت موفق اسلامی برای جامعه دینمدارِ ایران اسلامی بهجا گذاشت. آن عالم ربانی و آن چشمهنوشِ فیوضات رضوانی که نامش با توسعه حرم رضوی و خدمترسانی آبرومند به زائران و دلدادگانِ این قبلهگاهِ حج فقرا پیوندی جداییناپذیر دارد، علاوه بر تولیتِ این بهشت رضوی، نمایندگی امام راحل قدس سره و مقام معظم رهبری مدّظلهالعالی و مدیریت عالی حوزه علمیه در خراسان بزرگ، عضویت در مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام را نیز به عهده داشت و در مجموع کارنامهای باهر و مثالزدنی از ترویج شعائر اسلامی و تقویت مبانی دینی از خود به یادگار گذاشت که مؤید بهرهگیری از مفاهیم پایانناپذیر معارف قرآن و اهل بیت علیهمالسلام و بلوغ و بالندگی مدیریت نظاممندِ دینی به شمار میآید. بیگمان درگذشت آن عالم کمنظیر که جبههداری از ولایت فقیه را بهترین مسئولیت و جامه نوکریِ حرم مطهر رضوی را نورانیترین جبّه سربلندی و صدارت میدانست، آسیبی شگفت بر پیکره حوزههای دینی سراسر ایران و ضایعهای جبرانناپذیر برای این آستان ملک پاسبان خواهد گذاشت. ضمن اعلام مراتب تسلیت این فقدان عظیم به پیشگاه امام السّر و العَلَن، حضرت حجت ابن الحسن ارواحنا فداه، تاج تعزیت به محضر رهبر رازدانِ انقلاب اسلامی تقدیم و با اعلام سوگواری گسترده جمیع خادمان حرم هشتمین کهکشان عصمت علوی و عزاداری استانهای خراسان شمالی، جنوبی و رضوی ارتحال آن عالم جاهد و آن یار همیشگیِ موافق انقلاب و ایران را به عموم هموطنان در سراسر جهان و تمامیِ زائرانی که به اندازه نمی از آبِ سقاخانه رضوی نوشِ جان کردهاند، تسلیت میگوییم. باشد که پاداش این نوکری چهل ساله در محضر رضایِ آلِ مرتضی، صبر و مقاومتِ خانواده جلیل و سوگوار آن عالمِ فقید و موجب برتری مقام و ارتقای درجات ایشان در پیشگاه ربالعالمین را به همراه بیاورد. مهدی عزیزیان قائم مقام تولیت عظمای آستان قدس رضوی» 45213 ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
گفتگوی ویژه با علی کاوه:
شاید کمتر کسی در عرصه ورزش ایران باشد و نام علی کاوه را نشنیده باشد، عکاس پیشکسوت و با تجربهای که عکس ماندگارش از امام خمینی (ره) روی اسکناس صد تومانی در سال 61 به چاپ رسید.
![]() به گزارش مشرق، علی کاوه کارش را در عکاسی ورزشی و در 7 سالگی نزد مرحوم اسماعیل زرافشان آغاز کرد و از آنجا بود که وارد دنیا عکاسی ورزشی شد و این روزها که به مرز 70 سالگی رسیده بیشتر به دوربین خود استراحت داده است. حضور در 4 دوره المپیک، 3 دوره پارالمپیک و 2 جام جهانی تجربیات فراوانی را نصیب یکی از قدیمیترین عکاسان ایران کرده است که باید از آنها استفاده شود، اما در عمل چنین چیزی اتفاق نمیافتد. استاد کاوه را باید یک عکاس چند بعدی دانست که عکاسی جنگ و انقلاب را نیز تجربه کرده و خاطره جالبی از کری خوانی سرخابیها در سنگر رزمندگان دارد. به بهانه آغاز سال جدید خبرنگار ورزشی خبرگزاری گفتوگویی با پیشکسوت عکاسی ایران انجام داده که در زیر اظهارات وی را میخوانیم؛ ابتدا کمی خودتان را معرفی کنید؟ علی کاوه هستم، متولد 4 مهر 1325 و در یکی از روستاهای آمل به دنیا آمدم. به نوعی میتوان گفت علی پروین تنها یک روز از من بزرگ تر است. 3 برادر هستیم که تنها من به عکاسی روی آوردم. چه شد که وارد دنیای عکاسی شدید؟ وقتی در ابتدای کار مرا به تاریک خانه راه دادند، دیدم وقتی کاغذ را داخل موادی قرار میدهند، رنگ میگیرد و از این کار خوشم آمد و احساس کردم جادوگری است. آنقدر به این کار علاقمند شدم که در 12 سالگی استاد کار شدم و در آتلیه مرحوم زر افشان مشغول به کار شدم. از چه زمانی عکاسی ورزشی را آغاز کردید؟ آقای زر افشان خودش عکاس کیهان ورزشی و مجله فردوسی بود که سال 1340 مرا هم با خودش به ورزشگاه شیرودی میبرد. 15 سالم بود که در این ورزشگاه مسابقاتی را عکاسی کردم و رسما کارم آغاز شد. یک بار در حین یک مسابقه مسئول ورزشگاه مرا از کنار زمین به این دلیل که مطلبی در مجله فردوسی علیه تیمسار خسروانی نوشته بودیم بیرون کرد و نتوانستم عکس بگیرم. فردا وقتی به مجله رفتم سردبیرمان گفت بازی دیروز را میخواهم و مطلب باید با عکس باشد، اما عکسی در کار نبود و بعد از این اتفاق گریه کردم و متوجه شدم که همیشه مطلب با عکس رسمیت پیدا میکند. اولین عکس ورزشی تان چه زمانی چاپ شد؟ همان اوایل سال 40 بود که عکس یکی از بازیها در مجله فردوسی چاپ شد. آن زمان خودتان ورزش هم میکردید؟ در همان 15، 16 سالگی به دنبال رشته کشتی رفتم و پس از چند ماه تمرین گوشم شکست و خوشحال بودم که هرکسی با من طرف شود متوجه میشود که کشتی گیر هستم. پس از آن در خدمت سربازی هم ورزش را ادامه دادم بر اثر یک اتفاق چترباز شدم و 9 بار هم پرش داشتم. در خدمت سربازی عکاسی نمیکردید؟ چرا این کار را هم انجام دادم و عکسهای قسمتهای مختلف را میگرفتم و سال 1347 بود که خدمتم تمام شد و دوباره کرام را آغاز کردم. بعد از خدمت سربازی عکاسی را چطور ادامه دادید؟ باز هم با آقای زرافشان ادامه دادم و او گفت که موسسه اطلاعات عکاس میخواهد. آنجا تست دادم و مشغول به کار شدم. آنقدر کار میکردم که چند سمت دیگر مانند ظهور اسلایدها را به من دادند. یک روز هنگام کار تمام اسلایدها خراب شد و باعث شد پس از آن تصمیم گرفتند عکاسها تقسیم شوند و من به همراه یونس علیشیری به دنیای ورزش رفتیم. مجله کیهان و دنیای ورزش شنبه ها چاپ میشد و شنبه هر روز برای من هیجان خاصی داشت برای اینکه ببینم عکس روی جلد کیهان با 15 سال سابقه بهتر است یا دنیای ورزش یک ساله.
بازی استقلال و پرسپولیس که به 6 تا 52 معروف است را در ورزشگاه بودید؟ بله این بازی را در ورزشگاه حضور داشتم و عکاسی کردم و عکسهایش در دنیای ورزش چاپ شد، این مجله چون پرسپولیسی بود اگر این تیم میبرد، بهترین عکاس میشدم و اگر میباخت بدترین. حال و هوای مسابقه چگونه بود؟ چند عکس دور زمین بودند؟ البته یادم میآید ورزشگاه کاملا پر نبود. آن زمان تعداد عکاسها به تعداد انگشتان دو دست هم نبود و هر طرف زمین 4، 5 نفر مینشستند. رقابت برای من در آن موقع زیاد بود. من از این تعجب میکنم که چطور برخی میگویند دنیای ورزش از آن مسابقه عکس نداشته است. تا چه زمانی در دنیای ورزش بودید؟ تا سال 54. بعد از آن تلویزیون آزمونی برای استخدام گذاشت و آزمون هم به این شکل بود که باید از افراد در نمایشگاه عکس میگرفتیم و من هم پرویز زاهدی و خانم و بچه اش را به آنجا بردم و در قسمتهای مختلف عکس گرفتم و در میان 104 نفر که شرکت کرده بودند، دوم شدم. آن زمان ششم ابتدایی را داشتم و وقتی استخدام شدم گفتند هنر شما به اندازه لیسانس تجربی است و آن را به من دادند. بعد از آن کار چگونه پیش رفت؟ یک هفته از استخدامش نگذشته بود که عطالله بهمنش در محوطه جام جم مرا دید و گفت اینجا چه کار میکنی که گفتم استخدام تلویزیون شدهام و دیگر ورزش بی ورزش. در تلویزیون عکاس سیاسی بودم و بیرون از سازمان عکاس ورزشی. قبل از انقلاب بی دلیل مرا به عنوان خرابکار گرفتند و سه چهار روز در زندان بودم و بعد تصمیم گرفتم که فعالیتم را بیشتر کنم. سال 57 هم صدا و سیما بودیم که انقلاب شد و بعد از آن دیگر در بخشهای سیاسی و برنامههای سیاسی مانند سخنرانی های امام خمینی برای اخبار شبکه یک عکاسی میکردم که جنگ آغاز شد. در جبهه هم حضور داشتید؟ زمانی که جنگ آغاز شد، فکر نمیکردم که به آن شکل باشد و بیشتر تصورم این بود که مانند فیلم های سینمایی است، اما وقتی وارد شدم دنیای دیگری بود. برای عکاسی بیشتر در خوزستان حضور داشتم تا غرب کشور وقتی وارد صحنه میشدید ابتدا ترسناک بود، اما وقتی رزمندهها را میدیدم قوت قلب میگرفتم. یک روز پیرمردی را دیدم که به جبهه آمده بود و گفتم تو که نمیتوانی بجنگی برای چه آمده ای؟ گفت درست است نمیتوانم بجنگم، اما دیگ که میتوانم بشورم. بعد از آن شرمنده شدم و دستش را بوسیدم. یک خاطره ای برایتان بگویم که جالب است.
بفرمایید. در منطقه فاو بودیم که به یک سنگر رسیدم که دو رزمنده در آن حضور داشتند و مرا که با دوربین عکاسی دیدند شروع کردند به کری خوانی استقلال و پرسپولیس. این یکی از خاطرات شیرین من است که در منطقه جنگی است. چه زمانی عکاسی از امام(ره) را آغاز کردید؟ اولین عکاسی من از امام خمینی روز 12 بهمن بود که به ایران بازگشتند. عکاسان را چند دسته کردند که یک عده فرودگاه بروند و یک عده دیگر بهشت زهرا که دومی به من رسید. ساعت 6 صبح بود که عازم بهشت زهرا شدیم. از سخنرانی امام و هنگام سرودخوانی عکس گرفتم. باید یک توصیه به همکاران خودم کنم که نباید در برنامهها احساسی شوند چون عکس ها را از دست میدهند و نمیتوانند لحظه ها را ثبت کنند. لازم است بگویم تمام عکسهای من از 12 بهمن تا 22 بهمن در آرشیو صدا و سیما موجود است و در ایام سالگرد پیروزی انقلاب نیز از سیما پخش میشود. چهره امام یک ابهت خاصی داشت. وقتی قرار شد برای اولین بار تکی از امام عکاسی کنم، اولین کاری که کردم از دم در شروع به عکس گرفتن کردم و کم کم جلو آمدم و به یک متری ایشان رسیدم، 36 فریم تمام شد و هنگامی که میخواستم فیلم دوم را تعویض کنم، دیگر امام اجازه ندادند. این کار را کردم تا بیشتر از امام عکس بگیرم. پس از آن به حاج احمد آقا گفتم که این عکسها هیچ کدام خوب نشده است، چون امام عمامه ندارد و هنگامی که او در گوش امام این موضوع را میگفت هم عکسش را گرفتم. عکس معروف که روی اسکناس صد تومانی را چگونه گرفتید؟ 8 عکاس بودیم که به محضر امام رفتیم تا عکاسی کنیم. ساعت 10 صبح بود و آفتاب به صورت امام خورده بود و سایه روشن شده بود. شانسی که آوردیم و خدا خواست که ما هم بگوییم عکاسیم، اینکه در یک لحظه آفتاب زیر ابر پنهان شد و توانستم عکسم را بگیرم. پس از چند روز فراخوانی برای جمع آوری عکس های امام زدند که حدود هزار عکس جمع میشود و افرادی که در نقاشی و گرافیک تبحر داشتند در نهایت یک عکس را انتخاب میکنند که عکس من بود و همان عکس روی اسکناس صد تومانی چاپ شد.
حتی بعد ها متوجه شدم عکس روی 2 هزار تومانی هم متعلق به من است. آن هم به این صورت که دختری از کرمان روی عکس های روی اسکناس ها تحقیق میکرد و متوجه شده بود، آن عکس به نام من خورده است. متاسفانه اگر شما به موسسه نشر آثار امام بروید و بگویید این عکس را چه کسی گرفته است، آنها نمیدانند. علاوه بر این عکسی گرفتم که تک است. وقتی تمام عکاسان از امام عکس میگرفتند، من از پشت سر آنها وقتی در حال عکاسی بودند، شکارشان کردم که خیلی خودم دوستش دارم، چون هیچ کس چنین عکسی نگرفته است. بعد از اینکه متوجه شدید عکستان روی اسکناس چاپ شده است، چه حسی دارید؟ مسلما باعث افتخار من بود و خیلی خوشحال شدم و تا الان هم به آن مفتخرم. آنقدر این عکس برای من ارزش دارد که نمیتوانید روی آن قمیت بگذارید. متاسفانه برخی همان زمان حسادت کردند که چرا عکس من انتخاب شده است. خیلیها این تصور را دارند که بعد از آن عکس زندگی شما از این رو به آن رو شده است؟ اصلا اینطور نیست. من آن زمان کارمند صدا و سیما بودم و وظیفهام بود که عکس بگیرم. از آن عکس حتی یک ریال هم نگرفتم و اجازه نداشتم آن را بفرشوم، اما خیلیها از این عکس سوء استفاده کردند و حتی یک نفر راست یا دروغ شخصا به خود من گفت از عکس تو یک پمپ بنزین گرفتهام(با خنده) بهترین روز عکاسی تان چه روزی بود؟ زمانی که برای اولین بار اسرا وارد ایران شدند. من از روزی که اسرای عراقی را هم تحویل دادیم، عکس گرفتم. اسرای ما که برگشتند آنقدر شکنجه دیده بودند که پوست و استخوان بودند. آن روز با اشک عکاسی می کردم و واقعا برایم لذتبخش بود. بیش از 60 سال عکاسی کردی، کدام عکس را بیش از همه دوست دارید؟ عکس یک توپ جمع کن وظیفه شناس که زیر باران در حال انجام وظیفه بود. واقعا این عکس را دوست دارم. عکس دیگری که دوستش دارم این بود که در روز ارتحال امام چندین نفر یک تابلوی عکس امام خمینی را در دستان خود گرفته بودند و هرسال از سیما پخ میشود. نمیخواهم بگویم نابغه هستم، اما در مسابقه فوتبال هم که میروم همه عکاسها در یک جا جمع میشوند و من جای دیگری میروم. به من میگویند تو از خود راضی هستی، اما اینطور نیست. نمی خواهم عکسی که همه میگیرند را من هم بگیرم. دوست دارم عکسی بگیرم که کسی ندارد. جای دیگری مینشینم یا عکس گیرم نمیآید یا اگر بیاید، هیچ کس آن را ندارد.
چند رویداد بینالمللی را تجربه کرده اید؟ در المپیکهای 1976 مونترال، 1996 آتلانتا، 2004 آتن و 2008 پکن عکاسی کردهام که هرکدام تجربه متفاوتی بود. در سه پارالمپیک 2000 سیدنی، 2004 آتن و 2008 پکن هم حضور داشتم و المپیک نوجوانان نانجینگ و المپیک ناشنوایان شرکت کردهام که زیباترین آن ناشنوایان بود. به آنها نزدیک شدن و عکس گرفتن لذت خاصی دارد. یک خاطرهای دارم که جالب است. دختری به نام مژده مردانی وقتی عکس تیمی میگرفتم او حضور نداشت و به من گفتند که به همین دلیل گریه کرده است و تمام تلاشم را کردم که عکس تمرین او را هم در گزارش تصویری بیاورم که این اتفاق افتاد. روزی که در همان مسابقات گرفت پرچم ایران را به دور خود پیچید و عکسی گرفتم که خودم هم خیلی دوستش دارم. حتی عباسی، وزیر ورزش گفت که این عکس جایزه دارد که هنوز هم نداده است(با خنده) جام جهانی چطور؟ در سال 1998 فرانسه و 2006 آلمان حضور داشتم که 2006 آلمان خاطرات خوبی داشتیم و وزارت ارشاد مرا مسئول عکاسان و خبرنگاران کرده بود و خوشبختانه همه هم راضی بودند.
با بچه های کدام رشته بیشتر دوست هستید؟ با همه فوتبالیستهای قدیمی رابطه خوبی داشتهام و حتی رفت و آمد هم داشتیم، اما در سالیان گذشته به تعداد انگشتان یک دست هم بازیکن خوب وجود ندارد که مهدوی کیا و هاشمیان جزء بهترین ها هم فنی و هم اخلاقی هستند. یک روز وحید هاشمیان مرا دید و سلام و احوالپرسی کرد که به او گفتم خدا رو شکر شما سلام کردن یادتان نرفته است که او در جواب گفت من هرچه دارم از شما عکاسان و خبرنگاران است. محمد محمدی وقتی بازی تمام میشد با اینکه تیمش باخته بود، به من میرسید، خسته نباشید میگفت؛ چطور میتوانم این فرد را فراموش کنم؟ علی دایی قبلا تند برخورد میکرد، اما خوشبختانه الان بهتر شده است. من کنار بازیکنان استقلال و پرسپولیس میدویدم و عکس میگرفتم علی پروین و منصور پورحیدری بسیار مودبانه برخورد میکردند. احترامها دو طرفه بود. با رشته های دیگر چطور؟ رشتههای دیگر مانند، کشتی، تکواندو، وزنه برداری، دوومیدانی همه شان بچههای خوبی هستند. متاسفانه همه به دنبال فوتبال هستند و وقتی هم فوتبالیستی اشتباه میکند، میخواهند او را بکشند. در گذشته فوتبال وضعیت بهتری داشت و یادم میآید وقتی شایعه شد که پرویز دهداری فوت کرده است، فوتبالیست های هما انگار که پدر خود را از دست داده بودند، گریه میکردند. چرا این روزها کمتر در ورزشگاه آزادی دیده میشوید؟ فروردین سال گذشته بود که یک بازی برگزار شد. یکی از مربیان که از بچگی مرا میشناخت و عکس هایش را گرفته بودم، منتظر بودم ببینم که وقتی مرا میبیند سلام میکند یا خیر که متاسفانه این اتفاق نیفتاد. در کنفرانس خبری هم از 30 سانتی من رد شد، اما باز هم سلام نکرد. از آن به بعد بود که گفتم دیگر پایم را در آزادی نمیگذارم. سالها در ورزشگاه آزادی کنار زمین در سرما لرزیدهام و از همان مربی عکس گرفتهام. هیچ منتی برای این کار نداریم، اما به خاطر سن و سال حداقل یک سلام خشک و خالی هم نمیکنند.
استاد کاوه از تیمی هم طرفداری میکند؟ اصلا اینطور نیست و در بازی های ملی هم بعد از گل خوشحالی نمیکنم، چون صحنه ها را از دست میدهم. یک بار در بازی ایران و استرالیا در حماسه ملبورن یکی از عکاسان بعد از گل خداداد عزیزی بالا پرید که باعث شد عکس شادی را از دست و از عصبانیت با دوربین به سر او زدم و گفتم حق نداری بالا بپری. وقتی هم مهمترین صحنه را نداشته باشید چه جوابی به سردبیرتان میخواهید بدهید؟ برد و باخت پرسپولیس برایم مهم نیست و کارم مهم است. منِ عکاس یا خبرنگار نباید حین کار از کسی طرفداری کنم، چون کارم لطمه میخورد. آیا تاکنون کسی متوجه شده است که عطالله بهمنش طرفدار کدام تیم است؟ مسلما نه. با کدام مربیان رابطه بهتری دارید؟ علی پروین و حسین فرکی خارجیها چطور؟ مرحوم رایکوف، مربی سابق استقلال و برانکو ایوانکوویچ، سرمربی پرسپولیس. شنیدهایم به گلکاری هم علاقه زیادی دارید؟ بله این روزها که وقت بیشتری دارم و در خانه هستم بیشتر گلکاری میکنم و لذت میبرم و خودم را مشغول کردهام.
فرزندانتان به چه کاری مشغول هستند؟ دو دختر و یک پسر دارم. دخترانم تحصیل کردهاند و پسرم نیز عکاسی میکند و به این رشته علاقه دارد. به عنوان صحبت پایانی اگر مطلبی باقی مانده است، بفرمایید؟ توصیهام به جوانان این است که بیشتر آینده نگری داشته باشند و خودشان به فکر خودشان باشند و احترام بزرگتر خود را حفظ کنند.
منبع: فارس
ادامه مطلب
برخی منابع خبر دادند:
برخی منابع از درگذشت شیخ عباس واعظ طبسی خبر دادهاند.
![]()
به گزارش مشرق، کانال تلگرامی غلامعلی حدادعادل ساعت 3:52 بامداد جمعه 14 اسفند از درگذشت آیتالله عباس واعظ طبسی خبر داد.
صفحه اینستاگرام رضا واعظ طبسی - نوه آیتالله واعظ طبسی - نیز حدود ساعت 2:40 بامداد با انتشار عکسی از تولیت آستان قدس رضوی (ع) نوشت: انالله و انا الیه راجعون، روح بلند حضرت آیتالله واعظ طبسی به ملکوت اعلا پیوست. بر اساس پیگیریهای خبرنگار ایسنا، این خبر هنوز بصورت رسمی تأیید نشده است. در مطلب کانال تلگرامی حدادعادل آمده است: «بسمالله الرحمن الرحیم. انا لله و انا الیه راجعون. یار و یاوری همیشگی مقام معظم رهبری آیتالله العظمی عباس واعظ طبسی تولیت محترم آستان قدس رضوی و نماینده رهبری در استان خراسان دقایقی پیش دعوت حق را لبیک گفتن و بهسوی معبودشان شتافتند، انشاءالله روح مطهر ایشان غریق رحمت بیکران ایزدی گردد و از خدای منان سعهصدری برای تمامی بازمانگان ایشان مسألت میداریم».
منبع: ایسنا
ادامه مطلب کد خبر: ۵۳۷۳۶۵
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۱
برشی از تاریخ/ 169
با مطالعه تاریخ و بررسی در اطهارات هاشمی رفسنجانی، به تلاش وی برای گسترش ازدواج موقت مواجه میشویم، تلاشی که نتوانست جامعه را به سمت قبول ازدواج موقت سوق دهد.
گروه سیاسی مشرق - هاشمی رفسنجانی در موارد متعددی در دفاع از ازدواج موقت تلاش کرد که در هر بار با مخالفت عدهای مواجه شد.
خطبه نماز جمعه 3 دی سال 1364
هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه امروز تهران راهکار جلوگیری از مفاسد اخلاقی در جامعه را ازدواج موقت دانست و گفت: حکومتی که از جوانها عفت میخواهد شرایط تحصیل عفت را هم باید فراهم کند.
وی با بیان اینکه کسی که در محیط رژیم گذشته دچار آلودگی شده است قابل اصلاح است گفت: اگر جلوی متعه را نمیگرفتند و میگذاشتند مردم نیازمند ازدواج موقت کنند هیچکس آلوده به زنا نمیش11د.
وی در ادامه گفت: فرهنگ جامعه گذشته با تقلید از غربیها زناکاری را جایز میدانسته اما ازدواج موقت را حرام کرده بود.[1]
خاطره روز 19 مهر سال 1364 بعد از نماز صبح تا ساعت ده و نیم مطالعه کردم و برای اقامه نماز جمعه به دانشگاه تهران رفتم. خطبهها خیلی طولانی شد و خسته شدم. ازدواج و حل مشکل جوانان را موردبحث قراردادم و مسئله ازدواج موقت را بهعنوان راهحل مشکل مطرح کردم. چون مسئله مهم و جدی است، حتماً در جامعه موردبحث و مجادله واقع میشود و اگر تعقیب شود، ممکن است به اقدام مفیدی منجر شود. هاشمی بهواسطه سروصداهای زیادی که درباره بحث ازدواج موقت در جامعه ایجادشده است، در نماز جمعه بعدی نیز مجبور به توضیح درباره ازدواج موقت میشود و در خاطراتش مینویسد: خاطره روز 10 آبان سال 1364 تا ساعت ده و نیم در خانه برای خطبههای جمعه مطالعه میکردم. برای اقامه نماز جمعه به دانشگاه تهران رفتم. خطبه اول را در مسائل ازدواج در اسلام و بیشتر بحثهای دو خطبه قبل که سروصدای زیادی در جامعه ایجاد کرده، توضیح دادم. عصر هم به استراحت و تماشای تلویزیون گذراندم. در گزارشها هم مطلب مهمی نداشتیم. شب آقای شیخ قدرت علیخانی آمد و وضع قزوین و اختلافاتش را با جمعی از مردم شال و پیشنماز آنجا تشریح کرد. البته هاشمی مدتها بعد نیز بحث ازدواج موقت را پیش میکشد و نبود ازدواج موقت را سبب شکست جامعه معرفی میکند. او در خاطرات سال 1369 خود دراینباره آورده است: «... جامعه ما ازدواج دائم را بهعنوان حقیقتی مقدس پذیرفته ولی از ازدواج موقت تصویر زشت و نامطلوبی دارد. من گفتم زنهای بیشوهر هم میتوانند استفاده کنند و زندگی یکساله و دوساله و پنجساله و کمتر یا بیشتر تشکیل دهند و این امر اگر رایج نشود جامعه ما دچار شکست میشود. در مورد دختران جوان این امر باید با موافقت پدرشان باشد و ازدواج موقت همه شرایط ازدواج دائم را دارد و باید در دفاتر موجود ثبتشده و مشخص و روشن باشد.»[2]
مشرق
ادامه مطلب
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک سفر غیرمنتظره و غیررسمی وارد استان گلستان شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز گذشته به همراه حسن خمینی به منظور عیادت از آیتالله واعظ طبسی به مشهد سفر کرده بودند. بعد از برنامه عیادت از نماینده ولی فقیه در خراسانرضوی و تولیت امام رضا (ع)، آیتالله هاشمی رفسنجانی به صورت زمینی از طریق استان خراسانرضوی وارد استان گلستان شدند و هماکنون میهمان آیتالله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان است. یکی از نزدیکان دفتر نماینده ولی فقیه در استان گلستان اظهار داشت: هیچ برنامه رسمی و ملاقات عمومی در سفر هاشمی رفسنجانی به گرگان پیشبینی نشده است. گفتنی است؛ آیتالله نورمفیدی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری همچون انتخابات گذشته رأی اول مردم استان گلستان را کسب کرده است. ادامه مطلب
|
|