کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
کد خبر: ۷۲۰۹۱
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۷
 
در اولین کارگاه شعر آیینی سومین همایش منطقه ای شاعران اهل بیت مطرح شد.

حماسه رمز ماندگاری مرثیه هاست  

 

اولین کارگاه شعر در سومین همایش منطقه ای شاعران اهل بیت (ع) در ساری با موضوع حماسه در مرثیه و با حضور دکترمهدی امین فروغی تشکیل شد
     سرویس شعر آیینی عقیق:     اولین کارگاه شعر در سومین همایش منطقه ای شاعران اهل بیت (ع) در ساری با موضوع حماسه در مرثیه و با حضور دکترمهدی امین فروغی تشکیل شد.
 
 
 
گزیده صحبت های استاد مهدی امین فروغی در رابطه با موضوع حماسه در مرثیه را در ادامه می خوانید:
 
از ویژگی های مهم حماسه این است که محدود به زمان و مکان نیست. از آنجاکه ریشه در فطرت آدمی دارد هنگام نقل حماسه ها آدمی خود را بیرون از زمان و مکان می داند.

عمدتا در حماسه ها زمان و مکان مبهم است . این کمک می کند که مخاطب تخلیش آزاد باشد.

مثلا شاهنامه ی فردوسی که در نقالی ها خوانده می شد مخاطبش خود را بیرون از زمان و مکان می دید .

نکته بعدی آن است که حماسه سازان عمدتا پیشتازان فرهنگ هر جامعه بودند.

نکته مهم دیگر در مرثیه آن است که در آن یک قهرمان می بینیم که کار های خارق عادت انجام می دهد.

و عنصر اغراق در آن زیاد است.

 

صدر نشین حماسه سرایی ایرانی شاهنامه فردوسی است و گرشاسب نامه ، فرامز نامه ، شهریار نامه نمونه هایی از حماسه سرایی این سرزمین است که به استقامت ها و پایمردی ها و دلیری های این سرزمین اشاره دارد.

حماسه به چند دسته تقسیم می شود:

حماسه اساطیری مثل : سومری ، گیل گمش

حماسه پهلوانی مثل : شاهنامه فردوسی ، ظفرنامه حمداله مستوفی

حماسه دینی مثل : کمدی الهی دانته ، خاوران نامه

در حماسه دینی مباحث اخلاقی ، فکری ، فلسفی مطرح می شود و برپایه تفکر است.

حماسه عرفانی مثل منطق الطیر عطار ، تذکره الاولیا

حال این سوال مطرح است  که آیا می شود حماسه را با مرثیه جمع کرد؟

یا چگونه می شود حماسه را در مرثیه آورد؟

به طور مثال جمله ی ما رایت الا جمیلا که حضرت زینب در اوج مصیبات وارده ، به یزید علیه اللعنه گفت اوج حماسه در عین مرثیه است .

حماسه رمز ماندگاری اعتقادات است. بنابراین برای اینکه مرثیه ها ماندگار شوند به جای هرچه مهرورزی حماسه ورزی کنیم.

مسلما و بدون تردید شیعه اهداف خود را با حماسه پیش برده است.

حماسه یعنی انسانیت در اوج قدرت و مردانگی در عین تنگ شدن عرصه ها

نمونه آن خطبه ی امام سجاد علیه السلام است  که از عنصر مدح و حماسه بهره می برد و پدر خودرا ، اجداد خود را معرفی نموده و سپس از عنصر عاطفه استفاده نموده و احساسات را تحریک می کند .

مطالب مرتبط

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 4:56 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
گفتگوی جالب حضرت سلیمان(ع) با مورچه‌ای در اعماق دریا
   

 
 

 

گفتگوی جالب حضرت سلیمان(ع) با مورچه‌ای در اعماق دریا

 

باشگاه خبرنگاران/ روزی حضرت سلیمان(ع) در کنار دریا نشسته بود، نگاهش به مورچه‌ای افتاد که دانه‌ گندمی را با خود به طرف دریا حمل می‌کرد.


سلیمان(ع) همچنان به او نگاه می‌کرد که در همان لحظه قورباغه‌ای سرش را از آب دریا بیرون آورد و دهانش را گشود، مورجه به داخل دهان او وارد شد و قورباغه به درون آب رفت.
سلیمان(ع) مدتی به فکر فرو رفت و شگفت زده شد، ناگاه دید قورباغه سرش را از آب بیرون آورد و دهانش را گشود، آن مورچه از دهان او بیرون آمد ولی دانه گندم را همراه نداشت.
سلیمان(ع) آن مورچه را طلبید، و سرگذاشت او را پرسید.
مورچه گفت: «ای پیامبرخدا در قعر این دریا سنگی توخالی وجود دارد و کرمی در درون آن زندگی می‌کند که نمی‌تواند از آنجا خارج شود و من روزی او را حمل می‌کنم و خداوند این قورباغه را مامور کرده مرا نزد آن کرم ببرد.
قورباغه مرا به کنار سوراخی که در آن سنگ است می‌برد، و دهانش را به درگاه آن سوراخ می‌گذارد، من از دهان او بیرون آمده و خود را به آن کرم می رسانم و دانه‌ گندم را نزد او می‌گذارم و سپس باز می گردم به دهان قورباغه، سپس در آب شنا کرده و مرا به بیرون از آب دریا می‌اورد و دهانش را باز می‌کند و من از دهان او خارج می شوم.»
سلیمان(ع) به مورچه گفت: وقتی که دانه گندم را برای آن کرم می‌بری، آیا سخنی از او شنیده‌ای؟
مورچه گفت: آری او می‌گوید «یا من لا ینسانی فی جوف هذه الصخره تحت هذه اللجه برزقک، لا تنس عبادک المومنین برحمتک» ای خدایی که رزق و روزی مرا در درون این سنگ در قعر دریا فراموش نمی‌کنی، رحمتت را نسبت به بندگان با ایمانت فراموش نکن.

منابع:
1- قصه‌های قرآنی، ص304
2- دعوات الراوندی
3- بحارالانوار، ج14،ص97 و 98.

راسخون


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 4:38 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

زندگینامه بزرگان ، زندگینامه حاج محسن حسنی ، نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی ضمن اینکه شیوه مسابقات فعلی را قاری‌سوز می‌داند نه قاری‌پرور، معتقد است
حاج محسن حسنی،بیوگرافی محسن حسنی،قاری قران
   زندگینامه بزرگان   ، زندگینامه حاج محسن حسنی ، نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی ضمن اینکه شیوه مسابقات فعلی را قاری‌سوز می‌داند نه قاری‌پرور، معتقد است؛ مسابقات قرآن مالزی اما و اگرهایی برای کسب رتبه اولی توسط قاریان ایرانی دارد.

«محسن حاجی حسنی کارگر» نماینده جمهوری اسلامی ایران در پنجاه و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی که شب گذشته، 18 خردادماه عازم مالزی شد تا در این مسابقات به رقابت با قاریان دیگر کشورها بپردازد، متولد 1367 در مشهد است که تلاوت قرآن را از سه سالگی آغاز و سال گذشته با حضور در سی و ششمین دوره مسابقات کشوری اوقاف رتبه دوم این مسابقات را کسب کرد؛ در این گزارش گفت‌وگویی با این قاری جوان که پیش از اعزام به مالزی در خبرگزاری ایکنا حضور پیدا کرد، داشته‌ایم که در زیر می‌خوانید:

سه سال بیشتر نداشت که به یک جلسه قرآن رفت و در آن جلسه سوره «کوثر» را که از قبل کار کرده بود اجرا کرد و استاد آن جلسه نوار کاستی که پشت جلد آن عکس استاد شحات بود به این کودک هدیه کرد؛ «محسن» نیز به دلیل علاقه‌ای که به چهره استاد شحات و صدای این استاد قرآنی داشت به تلاوت قرآن مشتاق‌تر شد.

تقلید از چهره و صدای استاد شحات  

محسن حاجی حسنی کارگر که از همان سه سالگی دوست داشت چهره و صدایش شبیه استاد شحات انور شود در همان سنین کم تلاوت‌های استاد شحات انور را در تلویزیون دنبال می‌کرد، وی می‌گوید: «به یاد دارم زمانی که سه سال بیشتر نداشتم به دلیل علاقه‌ام به استاد شحات، لباسی مانند لباس قاریان مصری برای خود درست کرده بودم و از همان زمان کم‌کم وارد عرصه تلاوت شدم و تلاوت‌ها را پیگیری و گوش می‌دادم و به اتفاق برادر بزرگم «مصطفی» در جلسات قرآن شرکت می‌کردم».

وی که برادر بزرگش را استاد خود معرفی می‌کند، ادامه می‌دهد: «برادرم همواره من را راهنمایی می‌کرد و به من روحیه می‌داد تا اینکه در سال 81 و در سن 14 سالگی برای نخستین‌بار وارد مسابقات قرآن شدم و در مرحله کشوری مسابقات قرآن شکوفه‌ها رتبه اول رشته قرائت را به دست آوردم و در همان سال به عنوان نماینده ایران در مسابقات قرآن عربستان شرکت کردم، اما بعد از آن سال، دیگر در هیچ مسابقه‌ای شرکت نکردم تا سال 93 که در سی و ششمین دوره مسابقات کشوری قرآن اوقاف حاضر شدم».

حاجی‌حسنی‌کارگر که بنا به گفته خود به مسابقات قرآن اعتقادی ندارد، می‌گوید: «مسابقات قرآن را با این عنوان که قاری‌پرور باشد و قاریان را رشد دهد، نمی‌بینم و معتقدم مسابقات قرآن جای اینکه قاری‌ساز و قاری‌پرور باشد قاری‌سوز است».

حاج محسن حسنی،بیوگرافی محسن حسنی،قاری قران

وی در ادامه می‌گوید: «یک سری از قاریان طی سال‌های گذشته وارد مسابقات قرآن شدند و به جای اینکه رشد کنند سال به سال پس‌رفت کردند و البته دلیل قاری‌سوزی در مسابقات قرآن، قوانین غلطی است که برای مسابقات قرآن وجود دارد و قاریان به اجبار باید در چارچوب خاصی تلاوت کنند، در حالی که تلاوت یک هنر است و نباید دست قاریان در نحوه تلاوت بسته باشد».
نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی ادامه می‌دهد: «از سال 81 که نخستین حضورم در مسابقات قرآن بود تا سال 93 که در مسابقات کشوری اوقاف شرکت کردم در هیچ مسابقه قرآن شرکت نکردم، اما در طول این 12 سال دست از کار نکشیدم و تلاوت‌های مجلسی در کشور انجام می‌دادم و حتی به کشورهای دیگر نیز جهت اجرای برنامه اعزام می‌شدم».

به اصرار اساتید در مسابقات قرآن شرکت کردم

وی در ادامه عنوان می‌کند: «سال گذشته به اصرار خیلی از اساتید که معتقد بودند باید در مسابقات قرآن شرکت کنم در مسابقات قرآن اوقاف شرکت کرده و پس از طی مراحل شهرستانی و استانی به مرحله کشوری راه یافتم؛ اساتید قرآن معتقد بودند باید در مسابقات قرآن شرکت کنم تا دیده شوم؛ چرا که هر چه قدر هم قاری خوبی باشم تا زمانی که در مسابقات قرآن شرکت نکنم دیده نمی‌شوم».

«جای تأسف دارد که اگر کسی وارد مسابقات قرآن نشود و رتبه‌ای در این مسابقات کسب نکند به او اهمیت نمی‌دهند، حتی اگر تلاوت خوبی هم داشته باشد!» حاجی حسنی کارگر با گفتن این جملات ادامه می‌دهد: «بعد از سال‌ها که به تلاوت مجلسی در داخل و خارج از کشور می‌پرداختم، دیدم، مجبورم در مسابقات قرآن شرکت کنم تا دیده شوم و همین امر موجب شد تا در نخستین حضورم در مسابقات قرآن به مرحله کشوری این مسابقات راه پیدا کرده و رتبه دوم این مسابقات را نیز به دست آورم که همین مسئله موجب شگفتی خیلی‌ها شد چرا که کمتر پیش می‌آید یک قاری برای نخستین‌بار به مرحله کشوری برسد و رتبه دوم را کسب کند».

حاج محسن حسنی،بیوگرافی محسن حسنی،قاری قران
 
مهم‌ترین عامل و دلیل موفقیت خود را تشویق‌ها و راهنمایی‌های برادر بزرگتر خود می‌داند و می‌گوید: برادرم آقامصطفی هم برادر، هم استاد و هم مشاور من بود و در واقع برای من چندین نقش داشت؛ هرچند که به همراه برادرم سال‌های سال در جلسات قرآنی مشهد شرکت می‌کردیم اما حامی و پشتیبان اصلی من برادرم بود و با کمک‌های برادرم بود که در مسابقات کشوری اوقاف رتبه دوم را کسب کردم.

اطمینان داشتم در مسابقات کشوری اوقاف اول می‌شوم

وی به چند ماه قبل برمی‌گردد و ضمن مروری بر سی و ششمین دوره مسابقات کشوری قرآن اوقاف و کسب رتبه دوم در این مسابقات عنوان می‌کند: «به هر حال در مرحله کشوری مسابقات قرآن اوقاف بهترین قاریان کشورمان حضور پیدا می‌کنند و این مسابقات معتبرترین مسابقات قرآن ایران است و به دلیل سطح بالای قاریان و اساتید قرآنی، فضای بسیار سنگینی دارد اما قبل از شرکت در آن مسابقات هم اطمینان قلبی داشتم، می‌توانم رتبه خوبی به دست آورم».

رتبه دوم سی و ششمین دوره مسابقات قرآن اوقاف ادامه می‌دهد: «در مسابقات قرآن اوقاف حتی اطمینان داشتم که رتبه اول را به دست می‌آورم اما به خاطر بعضی مسائل این اتفاق نیفتاد و چون سال اولی بود که در مسابقات قرآن شرکت می‌کردم شاید ذهنیت خوبی نداشتند که در اولین سال حضور در مسابقات قرآن، اول شوم».

حاجی حسنی کارگر با عنوان این مطلب که وقتی دوم شدم، می‌دانستم به مسابقات قرآن مالزی اعزام خواهم شد، می‌گوید: «با توجه به اینکه برای شرکت در هر مسابقه و رقابتی باید از قبل آمادگی داشت من نیز در این فاصله زمانی زیر نظر برادرم تمریناتی داشتم اما به هر حال بر هیچ کسی پوشیده نیست که در مسابقات قرآن مالزی بعد از 56 دوره برگزاری، تاکنون فقط 9 نفر از ایران اول شده‌اند و با توجه به اینکه قاریان ایرانی بعد از قاریان مصری جزو بهترین‌ها هستند این آمار جای تعجب دارد».

قاریان ایرانی استحقاق اولی در مسابقات قرآن مالزی را دارند

وی یادآور می‌شود: «برخی از اساتید قرآن کشورمان نیز معتقد هستند که مسابقات قرآن مالزی سیاسی است و آنها به این دلیل که ذهنیت خوبی نسبت به ایران نداشته و برخی مسئولان آنها نیز دشمن تشیع هستند به قاریان ایرانی رتبه نمی‌دهند؛ به هر حال کسب رتبه در مسابقات قرآن مالزی اما و اگرهایی دارد و اگر قاریان ایرانی تلاوت خوبی هم داشته باشند معلوم نیست اول شوند. قاریان ایرانی در طول این سال‌ها باید هرسال اول می‌شدند چرا که استحقاق اولی را دارند اما این اتفاق سال‌هاست رخ نمی‌دهد و مسئولان کشورمان باید فکری برای این موضوع کنند».

نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی گلایه دیگری نیز از مسئولان دارد و این گلایه را اینطور مطرح می‌کند که «وقتی یک قاری ایرانی بخواهد به مسابقات خارج از کشور برود تا عنوان بین‌المللی را کسب کند باید اساتید ایرانی او را تأیید کنند اما می‌گویند بروید خارج از کشور تا آن داوران بیگانه که با ما دشمن هستند تلاوت شما را داوری کنند و عنوان رتبه بین‌المللی را به شما بدهند! در حالی که عنوان بین‌المللی باید قبل از اعزام قاریان به مسابقات قرآن دیگر کشورها و توسط اساتید قرآن کشورمان به قاریان ایرانی اطلاق شود نه در یک کشور بیگانه!»

حاج محسن حسنی،بیوگرافی محسن حسنی،قاری قران
 
وی یادآور می‌شود: «در طول این سال‌ها رتبه‌های دوم مسابقات قرآن کشورمان به مالزی اعزام شده‌اند و به خاطر مشکلات و مسائل سیاسی رتبه نیاوردند و سوختند و از بین رفتند در حالی که استحقاق رتبه اولی را داشتند. مسئولان کشورمان باید به نفرات اول تا پنجم مسابقات کشوری قرآن عنوان قاری بین‌المللی را بدهند و آنها را از مزایای قاریان بین‌المللی بهره‌مند کنند».
حاجی حسنی کارگر با بیان اینکه تاکنون برای مسابقات، تلاوت نکرده‌ام، می‌گوید: «همیشه سعی کرده‌ام تلاوتم مورد رضای خدا باشد و مردمی که پای تلاوت من نشسته‌اند از تلاوتم لذت ببرند نه اینکه تلاوتی داشته باشم که داوران به آن نمره بدهند یا ندهند. در مسابقات قرآن مالزی نیز تلاوتی انجام می‌دهم که در درجه اول خدا راضی باشد و مردم هم لذت ببرند و تلاوتم به گونه‌ای باشد که همه بگویند استحقاق این را داشت رتبه اول را کسب کند».

داوران مسابقات قرآن مالزی سبک تلاوت قاریان امروزی را قبول ندارند

وی با بیان اینکه سال‌هاست از داوران ایرانی برای داوری مسابقات قرآن مالزی دعوت نمی‌شود، ادامه می‌دهد: «داورانی که به مسابقات قرآن مالزی دعوت می‌شوند اکثر سن بالا و پیرمرد هستند و نوع نگرش آنها خاص است و بیشتر تلاوت‌هایی را می‌پسندند که تقلیدی از قاریان قدیمی باشد و سبک تلاوت قاریان امروزی از جمله استاد شحات را نمی‌پسندند».

نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی عنوان می‌کند: «سبک تلاوتم تقلیدی از استاد شحات است و برخی از اساتید می‌گویند باید سبکم را برای تلاوت در مسابقات قرآن مالزی عوض کنم و برخی دیگر از اساتید نیز می‌گویند کار خودت را انجام بده؛ این دوگانگی‌ها در مسابقات قرآن مالزی قاری را در فضایی قرار می‌دهد که نتواند کار خود را انجام دهد هرچند که من هیچگاه در این فضاها قرار نمی‌گیرم و امیدوارم امسال بتوانم بعد از 9 سال رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی را برای ایران کسب کنم و این آبرویی برای شیعه و ایران باشد».

«صددرصد امید دارم که در مسابقات قرآن مالزی اول شوم» حاج حسنی کارگر در بخش پایانی سخنان خود این جمله را می‌گوید و ادامه می‌دهد: «این اواخر که استاد شاه‌میوه را چندین بار دیده‌ام هر دفعه گفته است من در این چند سال به کسی امید نداشتم در مسابقات قرآن مالزی رتبه بیاورد اما به شما خیلی امید دارم که در این مسابقات اول شوی و همین جملات خیلی به من انگیزه داد».

سخنان نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی اینگونه به پایان می‌رسد: «من هیچ جا مسابقه نمی‌دهم مگر اینکه مطمئن باشم رتبه اول را به دست می‌آورم؛ اما به هر حال مسابقات ترفندهایی دارد که با تجربه به دست می‌آید و اگر امسال در مسابقات کشوری اوقاف نیز شرکت کنم اطمینان دارم اول می‌شوم»

حاج محسن حسنی،بیوگرافی محسن حسنی،قاری قران
 
 به محسن الهام شده بود

پدر مرحوم حاج محسن حاجی حسنی کارگر در حالی دیدگانش پر از اشک است، می‌گوید: محسن فرزند کوچک خانواده بود و بسیار خوش‌اخلاق، خوش رفتار و مهربان بود، هیچ وقت ناراحت نمی‌شد و همیشه خنده بر لب داشت. آخرین دفعه‌ای که تماس گرفت می‌گفت می‌خواهم برایتان یک هدیه بخرم.

مادر مرحوم حاجی حسنی کارگر قاری برجسته کشورمان حال خوبی ندارد و بسیار بی‌تابی فرزندش را می‌کند، می‌گوید: انگار به محسنم الهام شده بود، از بچه‌ها حلالیت می‌طلبید و می‌گفت باید امسال حج بروم. همیشه می‌گفتم محسن به کی رفته ما توی فامیل چهره به زیبایی محسن نداشتیم، محسن چهره بسیار نورانی داشت، کلام وحی در وجود او بود چراکه از همان خردسالی علاقه زیادی به قرآن داشت.

وی در حالی که بی‌تاب پسرش است و اشک می‌ریزد، ادامه می‌دهد: از صبح به دلم افتاده بود که اتفاقی افتاده؛ چند روز است که از محسن خبر نداشتم و می‌گفتند محسن بیمارستان است اما محسن تحت هر شرایطی که بود، هیچ وقت من را بی خبر نمی‌گذاشت.


حاج محسن حسنی،بیوگرافی محسن حسنی،قاری قران
 
به محسن گفته بودم زودتر بیا؛ طاقت دوریت را ندارم...

* مادرم می‌خواست برایش آستین بالا بزند

برادر بزرگ حسنی کارگر می‌گوید: محسن مجرد بود و مادرم می‌خواست برایش آستین بالا بزند اما محسن اصرار داشت که موضوع ازدواج را به بعد از سفرش موکول کنند.

مصطفی برادر و استاد محسن حاجی حسنی کارگر می‌گوید: محسن مدام می‌گفت من مکه کار دارم، باید امسال به حج بروم؛ محسن بسیار اخلاق‌مدار و متواضع بود و همیشه می‌گفت من قرآنی تلاوت می‌کنم که خدا را راضی کند. تلاوتِ قرآنی که محسن داشت همیشه با عملش یکی بود و تجلی کلام وحی در اعمال، رفتار و کردارش مشهود بود.

وی می‌افزاید: محسن در همان ساعات اولیه حادثه رمی جمرات جان باخت و مورد شناسایی قرار گرفت، اما به خانواده دیرتر اطلاع دادند تا فشار روانی کمتری ایجاد شود.

* می‌گفت کاری دارم که باید حتما به مکه بروم

سعید بیژنی دیگر استاد مرحوم محسن حاجی‌حسنی کارگر در غم اندوه شهادت شاگردش، می‌گوید: محسن یکی از سرمایه‌های قرآنی جامعه ما محسوب می‌شد، جوانی که می‌توانست در آینده افتخارات زیادی را برای جامعه قرآنی کشورمان به دست آورد.

وی تصریح کرد: محسن بسیار خوش اخلاق و مهربان بود؛ چه در جمع دوستان و خانواده و چه با من که رابطه استاد و شاگردی داشتیم این خصوصیت نمود بیشتری داشت.


حاج محسن حسنی،بیوگرافی محسن حسنی،قاری قران
 
* آخرین نوشته محسن در وبلاگش؛ قرآن، من شرمنده توام

"قرآن، من شرمنده توام اگر از تو آواز مرگی ساخته‌ام که هر وقت در کوچه‌مان آوازت بلند می‌شود، همه از من می‌پرسند چه کسی مرده است؟ چه غفلت بزرگی که می‌پنداریم خدا تو را برای مردگان ما نازل کرده است...

قرآن، از تو شرمنده‌ام اگر تو را از یک نسخه عملی به افسانه‌ای موزه‌نشین مبدل کرده‌ام. یکی ذوق می‌کند که تو را بر روی برنج نوشته و یکی ذوق می‌کند که تو را بر روی فرش نوشته است. یکی ذوق می‌کند که تو را بر طلا نوشته و یکی ذوق می‌کند که تو را بر کوچک‌ترین قطع ممکن منتشر کرده است..."

"قرآن، از تو شرمنده‌ام؛ حتی آنان که تو را می‌خوانند و تو را می‌شنوند، آن‌چنان به پایت می‌نشینند که خلایق به پای موسیقی هر‌ روزه نشسته‌اند. اگر چند آیه از تو‌را بخوانند، مستمعین فریاد می‌زنند احسنت..! گویی مسابقه نفس است.

قرآن، من شرمنده‌ام اگر به یک فستیوال مبدل شده‌ای حفظ کردن تو با شماره صفحه، خواندن تو از آخر به اول یک معرفت است یا رکوردگیری؟ ای کاش آنان که تو را حفظ کردند، حفظ کنی تا این‌چنین تو را اسباب مسابقات هوش ندانند.

خوشابه‌حال هر کسی که دلش رحلی است برای تو؛ آنان که وقتی تو را می‌خوانند، چنان حظ می‌کنند که گویی قرآن همین حالا بر ایشان نازل شده است.

آنچه ما با قرآن کرده‌ایم، تنها بخشی از اسلام است که به صلیب جهالت کشیده‌ایم."

* حلالیت طلبیدن شهید حاج محسن حاجی حسنی کارگر در صفحه اینستاگرامش

"اللهم ارزقنا حج بیتک الحرام

با سلام ان‌شاءالله شنبه چهاردهم شهریورماه ۹۴ جهت به‌جا آوردن حج تمتع عازم خانه خدا هستم.


از تمام دوستان و آشنایان طلب حلالیت می‌کنم و دعاگوی همگی خواهم بود و امیدوارم خداوند بزودی همه شما عزیزان را بطلبد.التماس دعا،‌ خدانگهدار"


حاج محسن حسنی،بیوگرافی محسن حسنی،قاری قران
ایران مطلب
منابع : tanghim.com/jahannews.com

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 4:00 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

حاج حسین خرازی

دوران هشت ساله دفاع مقدس فرماندهان مومن، متعهد و شجاعی را در خود جای داده که ذکر دلاوری­‌های هر یک از این بزرگ مردان برگی از تاریخ ایران زمین را جان بخشیده است. فرماندهان  جوانی که با تدبیر و ذکاوت خود خاک ایران را حفظ نمودند و در این راه جان خود را نثار کردند. فرماندهان بسیجى، که با ابتکار و خلاقیت از عالى‏‌ترین دانش و مهارت و تجربه نظامى برخوردار شدند، و نیروهاى تحت امر خود را بدون آن که دانشکده افسری و نظامی دیده باشند، آن گونه راهنمایی و هدایت کردند، تا به اهداف جنگى خود نایل شدند.

البته اطاعت و فرمانبرى بسیجیان از فرماندهان خود؛ نقشى اساسى در اجراى طرح‏ها و نقشه‏‌هاى فرمانده ایفا مى‌‏نمود و گام به گام آنها را به اهداف مورد نظر نزدیک مى‏‌ساخت. یکی از این دلاور مردان جنگ تحمیلی حسین خرازی می­‌باشد. بزرگ مردی که فرماندهی عملیات­‌های مهمی را بر عهده داشت­.

به یاد دارم در عملیات «والفجر 8» کار انتقال وسایل و امکانات جنگى نیروهاى خودى به خط مقدّم مختل شد و صداى درخواست کمک از بى‏سیم‌ها به گوش می‌رسید و نیروهای پشتیبانی نمی‌توانستند در آن منطقه حضور یافته و تجهیزات برسانند، همه ساکت نشسته بودند؛ فقط صدای حسین خرازی شنیده می‌شد و گلوله‌های که آن دورها منفجر می‌شد. فرمانده دلاور لشکر امام حسین برخاست و خود را شبانه با موتور به خط رساند به بسیجیان سرکشى کرد و در یکى از سنگرها به رزمندگان گفت: «از بى‏سیم چى‌‏ها، مسئولین واحدها، روحانیون، تا خودم، همه بلند شوند!» همه اظهار آمادگى کردند و سپس، با فرمانده سلحشور به راه افتادند و همه امکانات و تجهیزات را از فاصله حدود 500 مترى تا ساحل جابه‌‏جا کردند. باتلاقى بودن مسیر نیز مانع آنان نشد و بدین سان، با اطاعت پذیرى افراد و همدلى آنان با فرمانده خود در طول سه تا چهار ساعت که خورشید طلوع کند مشکلى بزرگ را برطرف ساخت.

او مردی والا و فرماندهی دلیر بود که همه نیروهای تحت امرش او را از صمیم جان دوست داشتند و عاقبت این بزرگ مرد در 8 اسفند ماه 1365 در شلمچه شهید شد و به دیدار حق شتافت.

روحش قرین رحمت بی منتهای پروردگار قرار گیرد.

سید احمد سجادی

 

 

 

علمدار جبهه ها - ویژه نامه شهادت حاج حسین خرازی

 

 

 

 

 

راسخون


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 6:28 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
هرازنو
 
شش حیوان که پیامبر(ص) کشتن آنها را منع کرد

 

امام صادق(ع) روایت کردند که حضرت رسول اکرم(ص) فرمود: از کشتن زنبور عسل، مورچه، قورباغه، گنجشک، شانه به سر و پرستو بپرهیزید.

 

 امام صادق(ع) روایت کردند که حضرت رسول اکرم(ص) فرمود: از کشتن زنبور عسل، مورچه، قورباغه، گنجشک، شانه به سر و پرستو بپرهیزید.
 
زنبور عسل را به این سبب که پاکیزه می‌خورد و پاکیزه پس می‌دهد، حیوانی است که خدای ارجمند به او وحی کرد و حیوانی است نه از جن و نه در شمار انسان.
 
مورچه به این دلیل که مردم در روزگار حضرت سلیمان‌ بن‌ داوود(ع) به قحطی گرفتار شدند، پس هنگامی که به سوی نماز باران خواهی می‌رفتند، مورچه‌ای را دیدند که روی دو پای خود ایستاده دست‌هایش را به سوی آسمان بلند کرده و می‌گوید: "خدایا، ما آفریده‌ای از آفریدگان تو هستیم و از فضل تو بی‌نیاز نیستیم، ما را از نزد خود روزی ده و ما را به گناهان کم‌خردان آدمی زادگان بازخواست منما."
پس سلیمان به مردم گفت: به خانه‌هایتان برگردید که همانا خدای فرازمند بر اثر دعای دیگران به شما آب داد.
 
قورباغه بدین رو بود که چون بر ابراهیم(ع) آتش برافروختند، همه جانداران زمین به خدای بزرگ و ارجمند شکایت کردند و از او خواهش کردند که بر آتش آب بریزند، خدا به هیچ یک از آنان اجازه نداد مگر قورباغه که دو سوم پیکر قورباغه در انجام این کار سوخت و تنها یک سوم از پیکرش سالم ماند.
 
شانه به سر (هدهد) به این دلیل بود که او راهنمای سلیمان(ع) به کشور بلقیس بود.
 
گنجشک به این دلیل که یک ماه راهنمای حضرت آدم(ع) از سرزمین سراندیب به سرزمین جده بود.
 
و اما پرستو به این سبب که گردش او در آسمان به دلیل اندوه خوردن بر ستم‌هایی است که روا داشتند و عبادت او خواندن «سوره حمد» است و آیا نمی‌بینید که او می‌گوید: «ولااضالین».
 
 
منبع: الخصال المحمودة والمذمومة(صفات پسندیده و نکوهیده)، جلد 1، ص 448-451 نوشته شیخ صدوق(ره)
 
 
ارسال شده در تاریخ چهارشنبه, اسفند ۱۲ام, ۱۳۹۴

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 6:09 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۳۰۴۰۲۴
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۷
تعداد بازدید: ۱۴۹۲۶
 

 
 
 
 

عکس: احترام فرمانده بسیج به آیت‌الله جنتی

 
 
 
مراسم بزرگداشت مرحوم فرج‌الله سلحشور با حضور برخی چهره‌های سیاسی و فرهنگی امروز چهارشنبه برگزار شد.
 
 
 
خبرگزاری ایسنا: مراسم بزرگداشت مرحوم فرج‌الله سلحشور با حضور برخی چهره‌های سیاسی و فرهنگی امروز چهارشنبه برگزار شد.

عکس: احترام فرمانده بسیج به آیت‌الله جنتی
 

عکس: احترام فرمانده بسیج به آیت‌الله جنتی

 

 

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 6:03 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
زمان :   ۱۳۹۴/۱۰/۹ - ۰۹:۱۶   شناسه خبر : ۵۱۱۴۷۴
امام جمعه طبس: 
بساط دشمن در ۹ دی با وحدت و اطاعت مردم از ولایت برچیده شد
خبرگزاری شبستان: امام جمعه طبس گفت: مردم در سایه وحدت و اطاعت از ولایت توانستند در نهم دی ماه ۸۸ بساط فتنه و فتنه گران را در داخل کشور جمع کنند.
 

 

حجت الاسلام سید ابراهیم مهاجریان مقدم در گفتگو با خبرنگارشبستان با گرامیداشت نهم دی ماه روز بیعت مجدد مردم ایران اسلامی با ولایت و آرمانهای انقلاب اسلامی اظهارداشت: در فتنه 88 دشمن بنای براندازی نظام را داشت و در جریاناتی که انجام داد؛ مشخص بود مدتهای زیادی است که عده ای همدست شده اند و قصد براندازی نظام و از بین بردن ارزشهای اسلامی را داشته اند.

 

وی با بیان اینکه در فتنه 88 توهین به مقدسات، به آتش کشیدن پرچم های مذهبی، قرآن ها و مساجد از کارهای فتنه گران داخلی با رهبری استکبارجهانی در داخل کشور بود، افزود: شعار بر علیه امامت و ولایت، زیر سوال بردن ارکان و ارزشهای نظام اسلامی از دیگر اقدامات فتنه گران 88 بود.

 

امام جمعه طبس با اشاره به اینکه دفاع مقدس در سایه همدلی و هم زبانی ملت ایران با ولایت شکل گرفت که در مقابل دشمنان داخلی و استکبار جهانی ایستاده بودند و یک وجب از خاک ایران را به دست بیگانگان نداند، ادامه داد: در سایه وحدت و همدلی مردم و توجه به فرمایشات رهبری؛ حماسه نهم دی خلق و بساط فتنه و فتنه گران برچیده شد.

 

وی با بیان اینکه دشمن همیشه و از ابتدای انقلاب درصدد نفوذ و تفرقه در بین ملت ایران با ولایت بوده است، گفت: در آستانه دو انتخابات مهم و اساسی هستیم که این درسایه اطاعت از ولایت؛ همدلی ملت و دولت با ولایت تحقق می پذیرد.

 

وی با اشاره به شعار امسال از سوی رهبر معظم انقلاب افزود: همدلی و همزبانی می توان از راههای گسترش نفوذ دشمن در کشور جلوگیری کرد.

 

حجت الاسلام مهاجریان مقدم با تاکید براینکه باید همدلی را در جامعه بیش از گذشته گسترش داد تا در بین آحاد جامعه و مسئولان عمیق تر شود، گفت: دشمن از ابتدای انقلاب دست بردار از توطئه های خود علیه نظام نبوده است و جنایت های زیادی علاوه بر داخل کشور در کشورهای عراق، سوریه، لبنان، یمن و در حال حاضر در نیجریه انجام می دهد.

 

وی با تاکید براینکه دشمن با انجام دادن جنایات و توطئه های مختلف سعی در رسیدن به اهداف شوم خود دارد، عنوان کرد: هوشیاری، بیداری و بصیرت باید در بین عموم مردم بیشتر از گذشته باشد.

 

امام جمعه طبس با اشاره به دو انتخابات پیش روی گفت: همانگونه که افرادی برای امر انتخابات بیشتر از دوره های قبل ثبت نام کرده اند به همان تناسب باید حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رای را داشته باشیم.

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/404
 
 

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 12 اسفند 1394  ] [ 11:44 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
سید مهدی مهاجریان مقدم بنفع وحدت شهرستان طبس و نه به بنفع شخص خاصی کناره گیری کرد

06 اسفند 1394 - 16:16                          تعداد بازدید: 2675                          کد خبر : 119405


طبس "قاسمیان: سید مهدی مهاجریان مقدم کاندیدای دهمین دوره انتخابات حوزه طبس ،فردوس ، بشرویه و سرایان در پی انتشار برخی شایعات در دیدار با حجه الاسلام حیدرزاده گفت: بنده برای حفظ وحدت مردم شهرستان طبس و نه شخص خاصی کناره گیری کردم .

حجه الاسلام حیدرزاده با حضور در ستاد وی از ایشان بجهت این اقدام تشکر و وظیفه اخلاقی خود دانست که این حرکت را که در جهت وفاق بوده ارج نهد.

مهاجریان در ادامه ضمن تشکر و تاکید در شعار وحدت خود این اقدام را عمل به شعار خود دانست و خیر مردم را خواستار شد.

 



اخبار مرتبط باطبس فردا

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 12 اسفند 1394  ] [ 11:41 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
فشار به رهبرانقلاب برای دخالت در تأیید صلاحیت خبرگان

مروری بر تاریخ انقلاب اسلامی؛

فشار به رهبرانقلاب برای دخالت در تأیید صلاحیت خبرگان

 فشار به رهبرانقلاب برای دخالت در تأیید صلاحیت خبرگان
 

رهبری تأکید داشتند: «اگر کسی نیامد امتحان بدهد هیچ‌کس حق ندارد بگوید چون امتحان ندادید، آدم بدی هستید! نه؛ امتحان‌دادن که اجباری نیست. می‌گوید من امتحان نمی‌دهم، کاندیدا هم نمی‌شوم. این، اشکالی ندارد.»

به گزارش راسخون به نقل از مشرق؛ دهم بهمن 1368 در جلسه هئیت رئیسه خبرگان بحث شد آیین نامه انتخابات به نحوی اصلاح شود که افراد باسوادتری به مجلس خبرگان راه یابند.(1) از شرایط نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان اجتهاد در علوم دینی بود. شورای نگهبان تصمیم داشت برای تشخیص واجد شرایط بودن نامزدها از آنها آزمون علمی بگیرد؛ تصمیمی که سرآغاز چالش هایی در انتخاباتی بود که بنا بود در مهرماه 1369 برگزار شود.


*چالش تایید صلاحیت ها

در خاطرات روزانه ی هاشمی رفسنجانی از چالش های مربوط به مجلس خبرگان می‌خوانیم:

27 شهریور1369: «آقای [اسدالله] بیات، نایب رئیس مجلس، تلفنی گفت که شورای نگهبان او را برای امتحان جهت نامزدی مجلس خبرگان، روز سه شنبه دعوت نکرده و احتمال می‌دهد که صلاحیت او را رد کرده باشند. برای حل مشکل استمداد کرد. با آقای [محمد] امامی [کاشانی] صحبت کردم. گفت چند نفری صلاحیت شان رد شده، من جمله ایشان و [سید علی اکبر] محتشمی و چند نفر دیگر.»(2)

28 شهریور: «احمد آقا تلفنی گفت که شورای نگهبان، آقای [مهدی] کروبی [رئیس مجلس شورای اسلامی] را برای امتحان جهت احرازصلاحیت علمی برای نامزدی خبرگان، دعوت کرده است. آقای کروبی حاضر نیست در امتحان شرکت کند و ممکن است طرفداران او علنا به مبارزه با شورای نگهبان برخیزند. از من خواستند برای رفع این مشکل اقدام کنم. مسئله را تلفنی با رهبری در میان گذاشتم. ایشان هم گفتند دخالتی نمی کنم و شفاعت نخواهم کرد، چون موارد متعدد است و نمی شود یکی را مستثنی کرد.جمع زیادی از نامزدها دعوت به امتحان شده اند. جمعی قبول و جمعی رد شده اند. آقای [اسدالله] بیات نتیجه درخواست دیشت خود را تلفنی پیگیری کرد، گفتم شورای نگهبان بر سر موضع خود محکم است.»(3) شورای نگهبان از کاندیداهای راست و چپ برای امتحان دعوت کرده بود اما جناح چپ معترض بود.

*دفاع از شورای نگهبان

انتقاد جناح چپ از شورای نگهبان زیاد شده بود و رهبری در دفاع از شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان دستگاهی است که قانون اساسی ما آن را وسیله تضمین حقانیت این نظام قرار داد. اگر شورای نگهبان نمی بود و نباشد و یا تضعیف بشود یا کار خودش را انجام ندهد، حرکت اسلامی این نظام زیر سئوال خواهد رفت. زیرا حرکت نظام، براساس قوانین است. اگر قوانین اسلامی بود نظام ما اسلامی است. چه مرجعی می گوید که قوانین اسلامی است یا اسلامی نیست؟ شورای نگهبان... . این را به شما بگویم و خود آن آقایان هم بدانند، این که بعضی بایستند، این جا و آنجا به شورای نگهبان بد بگویند، کار خلافی کرده اند. ما نمی توانیم بنشینیم تماشا کنیم که رسمی ترین و اطمینان بخش ترین و مورد اعتمادترین دستگاه نظام جمهوری اسلامی، به خاطر این که یک نفر عصبانی است بحق یا به ناحق مورد اهانت قرا بگیرد.»(4)

*انتظار از رهبری

سران جناح چپ از رهبری انتظار داشتند تا در تایید صلاحیت ها دخالت کند. رهبری درباره اعضای شورا گفت:« این آقایانی هم که امروز عضو فقهای شورای نگهبانند، شخصیت های برجسته و مورد قبول قبولی اند که منصوبان امام (رضوان الله تعالی علیه) هستند و ایشان اینها را معین کردند. دوره‌شان که تمام شد، دوباره اینها را تایید کردند. ما هم تایید کردیم...»

البته رهبری تاکید داشتند: اگر کسی نیامد امتحان بدهد هیچ کس حق ندارد بگوید چون امتحان ندادید، آدم بدی هستید! نه، امتحان دادن، که اجباری نیست. می‌گوید من امتحان نمی‌دهم، کاندیدا هم نمی‌شوم. این، اشکالی ندارد...(5)


*اگر امام بود

برخی می‌گفتند اگر امام بود به گونه ای دیگر عمل می‌کرد. رهبری می‌گفت: « من دوست ندارم که نسبت به این طور چیزها وارد صحبت بشوم؛ لکن تذکرا عرض می‌کنم که اگر امام امروز تشریف داشتند، مطمئن باشید به نقض قانون آن هم به این شکل و این سطح وسیع راضی نمی‌شدند.»

اگر امام بزرگوار ما، در اواخر عمر شریفشان نامه ای نوشتند که جزو اسناد باقی مانده از آن بزرگوار است و در ذهن بسیاری از افراد هست و در همه جا هم پخش شد. امام حتی در ارگان های غیرقانونی که به دستور خودشان و به خاطر مصالح زمان تشکیل شده بود از قبیل تشخیص مصلحت و غیره تردید کردند و گفتند آنها متعلق به زمان جنگ بود و ما مجبور بودیم یک اقدام غیرقانونی بکنیم. امام مقید به قانون بودند. یکی از خصوصیات آن بزرگوار تقید به قانون بود که کاری بر خلاف آن انجام نگیرد ما هم آنچه در جهت پایبندی به قانون تکلیفمان است آن را انجام می دهیم. چرا بعضی بیخودی اعتراض می کنند که شما می خواستید به شورای نگهبان سفارش کنید که فلانی و فلانی و فلانی را برخلاف قانون قبول کنند؟ این چه کاری است؟ قطعا اگر امام عزیزمان بودند این کار را نمی کردند. ما با این موافق نیستیم که هر کسی بیاید حرفی را به امام نسبت بدهد؛ درحالی که نمی داند روش و ممشای امام چه بود. ممشای امام را اهل بصیرت و اهل خبره و کسانی که معاشر و محشور با ایشان بودند می دانند نه اینکه هر کسی بیاید و هر حرفی بزند که اگر امام بود، چنین می کرد و چنان می فرمود.»(6)


*پی نوشت:

1- اکبر هاشمی رفسنجانی، بازسازی و سازندگی، ص 531
2- اکبر هاشمی رفسنجانی، اعتدال و پیروزی، ص 292
3- همان. ص 294
4- سخنرانی آیت الله سید علی خامنه ای در دیدار با آزادگان در اولین از هفته وحدت 69/07/11
5-همان.
6-همان

کتاب «زندگی و زمانۀ آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای»

110

راسخون
 

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 12 اسفند 1394  ] [ 11:38 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 عکس/نظر یک کاربر اینستاگرام درباره رمز پیروزی آیت الله علم الهدی
کد خبر : 1893356
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۴در ۹:۵۹ ق.ظ
 
 

 

 

عکس/نظر یک کاربر اینستاگرام درباره رمز پیروزی آیت الله علم الهدی

نظر یک کاربر اینستاگرام درباره رمز پیروزی آیت الله علم الهدی در انتخابات خبرگان
 
 
 

index

 
 
 
مشهدپیام

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 12 اسفند 1394  ] [ 11:10 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

عمليات‌ کربلاي 8

در تاريخ 66/1/18 با رمز مبارک يا صاحب‌ الزمان‌ (عج‌) و با هدف‌ انهدام‌ نيروهاي‌ دشمن‌ و تحکيم‌ مواضع‌ بدست‌ آمده‌ در عمليات‌ کربلاي 5 به‌ مدت‌ پنج‌ روز در منطقه‌ عملياتي شرق‌ بصره‌ توسط رزمندگان‌ اسلام‌ در نيروي‌ زميني سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامي بوقوع‌ پيوست‌ و طي آن 60 دستگاه‌ تانک‌ و نفربر و دهها دستگاه‌ خودرو از تجهيزات‌ دشمن‌ منهدم‌ شد .تعداد به‌ هلاکت‌ رسيدگان‌ دشمن طي عمليات‌ مذکور 5000 نفر و تعداد اسراء 200 نفر و غنايم‌، دهها دستگاه‌ تانک‌ و نفربر و تعداد زيادي‌ انواع‌ خودرو از دشمن‌ گزارش‌ شده‌است‌.
سپاه‌ ابتدا در نظر داشت‌ طي چند عمليات‌ محدود، به‌ صورت‌ تدريجي خطوط منطقه‌ متصرفه‌ را با رسيدن‌ به‌ کانال‌ زوجي اصلاح‌ و تکميل‌ نمايد، ليکن‌ با توجه‌ به‌ موانعي که‌ وجود داشت‌، عمليات‌ کربلاي‌8 طرحريزي‌ و در دو محور طراحي شد تا توسط دو قرارگاه‌ اجرا گردد :محور اول‌ :آبگرفتگي شمال‌ بوبيان‌ با فرماندهي و هدايت‌ قرارگاه‌ قدس‌ .محور دوم‌ : حد فاصل‌ کانال‌ ماهي تا جاده‌ شلمچه غرب‌ کانال‌ ماهي، با فرماندهي و هدايت‌ قرارگاه‌ کربلا. در تدبير عملياتي،با توجه‌ به‌ حساسيت‌ شمال‌ آبگرفتگي بوبيان‌ براي‌ دشمن‌ و اهميت‌ عبور از کانال‌ ماهي در غرب‌ کانال‌ زوجي،چنين‌ پيش‌ بيني مي شد که‌ در صورت‌ تلاش‌ در اين‌ محور،علاوه‌ بر فريب‌ دشمن‌ نسبت‌ به‌ سمت‌ اصلي تک‌، آتش‌ دشمن‌ نيز تجزيه‌ مي شود .به‌ اين‌ ترتيب‌ مرحله‌ اول‌ عمليات‌ در محور غرب‌ کانال‌ ماهي همزمان‌ با محور شمال‌ آبگرفتگي بوبيان‌ در ساعت‌ 2:15 بامداد روز 18/1/66 توسط لشکرهاي‌33 المهدي، ‌25 کربلا،19 فجر،10سيدالشهدا و 31 عاشورا که‌ به‌ ترتيب‌ از چپ‌ به‌ راست‌ ماموريت‌ تصرف‌ و تامين‌ هدف‌ را به‌ عهده‌ داشتند، آغاز شد. لشکر ده حضرت سيدالشهداء (ع) در اين عمليات با استعداد 10 گردان وارد عمل شد که گردان حضرت علي اکبر (ع) از واحدهاي خط شکن لشکر در اين عمليات بشمار مي رفت که با استعداد 2 گروهان فتح و نصر و در دو محور اقدام به تک نمود. ا ز شهداي شاخص لشکر در اين عمليات مي توان به شهيد عزيز احمد عراقي فرمانده اطلاعات و عمليات لشکر، شهيد بزرگوار جعفر محمدي فرمانده سابق گردان حضرت علي اکبر در زمان تشکيل مجدد آن در سال 64 نام برد . ا ز شهداي شاخص گردان نيز مي توان به شهيد سرافراز مسلم اسدي جانشين گردان و شهيد گرانقدر ابوالقاسم کشميري و نيز شهيد علي اخلاصوند اشاره نمود.

علاوه‌ بر آن‌ تيپهاي ‌۶۸ و ۶۵ نيروي‌ مخصوص‌ و تيپهاي‌ ۱۰۶ و ۴۱۶ و ۲۹ و ۱۱۷ و ۷۳ از لشكر ۲۷ ، ۵ مكانيزه ۴۴۸ ، ۴۵ ، ۱۰۴ ، و ۴۲۱ و ۲ كماندويي ستاد كل ۴۴۸ ،و تيپهاي۲ و ۵ از گارد ۶ رياست‌ جمهوري ، ۴۲زرهي ، ۲ پياده گردان‌ كماندويي از لشكر محمد القاسم‌ ،يك‌ گردان‌ تانك‌ ، تيپ ۲۶ زرهي، گردانهاي‌۳،۱و ۴ از تيپ ۴۱۷ نيز منهدم‌ شدند . تعداد به‌ هلاكت‌ رسيدگان‌ طي عمليات‌ مذكور ۵۰۰۰ نفر و تعداد اسراء ۲۰۰ نفر و غنايم‌، دهها دستگاه‌ تانك‌ و نفربر و تعداد زيادي‌ انواع‌ خودرو از دشمن‌ گزارش‌ شده‌است‌.

سپاه‌ ابتدا در نظر داشت‌ طي چند عمليات‌ محدود، به‌ صورت‌ تدريجي خطوط منطقه‌ متصرفه‌ را با رسيدن‌ به‌ كانال‌ زوجي اصلاح‌ و تكميل‌ نمايد، ليكن‌ با توجه‌ به‌ موانعي كه‌ وجود داشت‌، عمليات‌ كربلاي‌8 طرحريزي‌ او در دو محور طراحي شد تا توسط دو قرارگاه‌ اجرا گردد :محور اول‌ :آبگرفتگي شمال‌ بوبيان‌ با فرماندهي و هدايت‌ قرارگاه‌ قدس‌ .محور دوم‌ : حد فاصل‌ كانال‌ ماهي تا جاده‌ شلمچه‌) غرب‌ كانال‌ ماهي (با فرماندهي و هدايت‌ قرارگاه‌ كربلا.

در تدبير عملياتي ،با توجه‌ به‌ حساسيت‌ شمال‌ آبگرفتگي بوبيان‌ براي‌ دشمن‌ و اهميت‌ عبور از كانال‌ ماهي در غرب‌ كانال‌ زوجي ،چنين‌ پيش‌ بيني مي شد كه‌ در صورت‌ تلاش‌ در اين‌ محور ،علاوه‌ بر فريب‌ دشمن‌ نسبت‌ به‌ سمت‌ اصلي تك‌ ، آتش‌ دشمن‌ نيز تجزيه‌ مي شود .

به‌ اين‌ ترتيب‌ مرحله‌ اول:

‌ عمليات‌ در محور غرب‌ كانال‌ ماهي همزمان‌ با محور شمال‌ آبگرفتگي بوبيان‌ در ساعت‌ 2/15 بامداد روز 66/1/18 توسط لشكرهاي‌33 المهدي‌25 ،كربلا 19 ،فجر ،10سيدالشهدا و 31 عاشورا كه‌ به‌ ترتيب‌ از چپ‌ به‌ راست‌ ماموريت‌ تصرف‌ و تامين‌ هدف‌ را به‌ عهده‌ داشتند ، آغاز شد و در اين‌ مرحله‌شب‌ و روز اول‌ عمليات‌ هدف‌ به‌ نحو ناقصي تصرف‌ شد.

در مرحله‌ دوم:

نيز لشكر 33 هر چند در تصرف‌ هدف‌ و در كار مهندسي ايجاد خاكريز دو جداره‌ در سمت‌ راست‌ سيلبند شاهد موفق‌ بود ،ليكن‌ دشمن‌ دو بار از سمت‌ چب‌ به‌ نيروهاي‌ اين‌ لشكر پاتك‌ كرد كه‌ بار دوم‌ در ساعت‌10 الي 11 صبح‌ با آتش‌ شديد توپخانه‌ و هليكوپتر و بمباران‌ هواپيما همراه‌ بود .كثرت‌ نيروهاي‌ پياده‌ پاتك‌ كننده‌ و كم‌ بودن‌نفرات‌ خودي‌ و نرسيدن‌ مهمات‌ كافي ،نيروهاي‌ خودي‌ را ناچار به‌ عقب‌ نشيني كرد و براثر فشار شديد دشمن‌ تعدادي‌ مجروح‌ در منطقه‌ بجا ماند .به‌ اين‌ ترتيب‌ در اين‌ مرحله‌ هم‌ مسيله‌ جناح‌ چپ‌ عمليات‌ حل‌ نشد .

در مرحله‌ سوم:

 جناح‌ راست‌ وضع‌ مناسبي يافت‌ ولي اوضاع‌ جناح‌ چپ‌ به‌ رغم‌ موفقيتهاي‌ به‌ دست‌ آمده‌ كاملا بهبود نيافت‌ و به‌ خاطراستفاده‌ از آتش‌ هماهنگ‌ تانك‌ و تيربار و خمپاره‌ انداز مستقر در خط ، پاتكهاي‌ دشمن‌ را با شكست‌ مواجه‌ ساختند ،ولي سرانجام‌ نيروهاي‌ لشكر 33 به‌ لحاظ از دست‌ دادن‌ توان‌ ،درمواضع‌ مناسبتري‌ مستقر شدند.

بطور كلي فشار عراق‌ براي‌ باز پس‌ گ‌يري‌ منطقه‌ اي‌ در حدود يك‌ كيلومتر مربع‌ با توان‌ بالا در نوع‌ خود كم‌ نظير بود عكس‌ العمل‌ دشمن‌ بدون‌ احتساب‌ و پيش‌ بيني تلفات‌ زياد و پذيرش‌ آن‌ به‌عنوان‌ بهاي‌ باز پس‌ گ‌يري‌ منطقه‌ نمي توانست‌ باشد .دشمن‌ با درك‌ مشي جديد نطامي جمهوري‌ اسلامي مبني بر پيشروي‌ در شرق‌ بصره‌ و انهدام‌ متوالي قواي‌ عراق‌ ،بر آن‌ شد كه‌ با اقدامي اساسي و با قوت‌ ، طراحان‌ و مسيولين‌ جنگ‌ جمهوري‌ اسلامي را نسبت‌ به‌ ادامه‌پيشروي‌ در منطقه‌ شرق‌ بصره‌ مايوس‌ كند .علاوه‌ بر اين‌ همزماني عمليات‌ كربلاي‌8 با سالگرد تاسيس‌ حزب‌ بعث‌ و نيز نقش‌ تبليغي اين‌ عمليات‌ در اعلام‌ تصميم‌ بر تداوم‌ عمليات‌ در منطقه‌ و همزماني آن‌ با تغيير وتحولات‌ سياسي مبني بر حذف‌ صدام‌ ،قابل‌ ذكر است‌ .

از يك‌ سو شرايط سياسي و نظامي جنگ‌ پس‌ از عمليات‌ كربلاي ‌5 و از سوي‌ ديگر اهميت‌ زمين‌ منطقه‌ شرق‌ بصره‌، موجب‌ گرديد تا عمليات‌ كربلاي‌8 كه‌ با هدف‌ محدود نظامي صورت‌ گرفت‌ ،بازتاب‌ و انعكاس‌ نسبتا گسترده‌ اي‌ داشته‌ باشد .در مورد اين‌عمليات‌ خبرگزاري‌ فرانسه‌ به‌ نقل‌ از ناظران‌ در تهران‌ چنين‌ گزارش‌ داده‌ :اهداف‌ عمليات‌ جديد كربلاي‌8ايران‌ كه‌ صرفا نظامي است‌ ، محدود به‌ نظر مي رسد .ايران‌ بدون‌ ترديد اين‌ بخش‌ جنوبي را براي‌ حمله‌ انتخاب‌ كرد تا مانع‌ از تحكيم‌ خطوط دشمن‌ در آنجا شود .در واقع‌ گزارش‌ خبرگزاري‌ فرانسه‌ معطوف‌ به‌ اين‌ مطلب‌ بود كه‌ اين‌ عمليات‌ در تداوم‌ سلسه‌ تلاشهاي‌ ايران‌ در اين‌ منطقه‌ و برنامه‌ ريزي‌ براي‌ انجام‌ عمليات‌ به‌ سمت‌ بصره‌ ،معنا و مفهوم‌ دارد.

تلاقي زمان‌ عمليات‌ كربلاي‌8 با برگزاري‌ مراسم‌ چهل‌ و هشتمين‌ سالگرد تشكيل‌ حزب‌ بعث‌ ،موجب‌گ‌رديد كه‌ عراق‌ بلافاصله‌ به‌ منظور تحت‌ الشعاع‌ قرار دادن‌ بازتاب‌ اين‌ عمليات‌ ،به‌ تاسيسات‌ نفتي جزيره‌ سيري‌ كه‌ يكي از مبادي‌ صادرات‌ نفت‌ ايران‌ بود ،حمله‌ كرده‌ خسارات‌ قابل‌ ملاحظه‌ اي‌ را به‌ آن‌ وارد آورد ،به‌ گونه‌ اي‌ كه‌ تا ساعتها بهره‌ برداري‌ از اسكله‌ مذكور امكان‌ پذير نبود .

به‌ هر حال‌ پيروزي‌ عمليات‌ كربلاي‌8 همانند پيروزيهاي‌ ديگر ايران‌ در ابتدا از سوي‌ عراق‌ و كليه‌ حاميانش‌ مورد تكذيب‌ قرار گرفت‌ ،چنانكه‌ راديو اسراييل‌ به‌ نقل‌ از كارشناسان‌ نظامي گفت :به‌ احتمال‌ قوي‌ نيروهاي‌ ايراني در عمليات‌ موسوم‌ به‌ كربلاي‌8 در جبهه‌ بصره‌ موفق‌ به‌ پيشروي‌نشده‌ اند و نبرد به‌ صورت‌ ساكن‌ ادامه‌ دارد .اما با گذشت‌ زمان‌ و عينيت‌ پيروزي‌ ايران‌ ،عراق‌ سرانجام‌ زبان‌ به‌ اعتراف‌ گشود و متعاقب‌ آن‌ خبرگزاريها چنين‌ گزارش‌ دادند :عراق‌ ديروز اعتراف‌ كرد كه‌ مناطقي را در جريان‌ حمله‌ جديد ايران‌ در شرق‌ بصره‌ از دست‌ داده‌ است‌ .اعتراف‌ عراق‌ به‌ از دست‌ دادن‌ زمينهايي در نز ديكي بصره‌ ، در اطلاعيه‌ نظامي اين‌ كشور منعكس‌ شده‌ است‌ .همچنين‌ دعوت‌ ايران‌ از خبرنگاران‌ خارجي براي‌ باز ديد از منطقه‌ آزاد شده‌ در عمليات‌ نيز به‌ منزله‌ پيروزي‌ جديد ايران‌ مورد تاكيد قرار گ‌رفت‌ .

بدين‌ ترتيب‌ ، در آستانه‌ سال ‌66 ضمن‌ آنكه‌ موفقيت‌ حاصله‌ از عمليات‌ كربلاي‌8 در منطقه‌ شرق‌ بصره‌ ،از سوي‌ رسانه‌ هاي‌ خارجي مورد تاييد قرار گرفت‌ ،به‌ عنوان‌ ضعف‌ و ناتواني روحي روز افزون‌ عراق‌ نيز ارزيابي شد.

**********************************************************************
عمليات كربلاي 8 در تاريخ جنگ تحميلي عراق عليه ايران در زمره علمياتهايي است كه بيش از گذشته ددمنشي و خوي وحشيانه رژيم بعث را به جهانيان ثابت كرد چرا كه در اين عمليات اين رژيم، رزمندگان ايراني را آماج عمليات شيميايي قرار داد.
 در اين عمليات كه بخش عمده اي از آن در خاك عراق انجام شد اين رژيم با استفاده از تسليحات شيمايي، رزمندگان ايراني را كه موفق به ورود به خاك عراق شده بودند را شهيد و مجروح كرد تا به جهانيان ثابت شود كه عراق در اين جنگ به همه ترفندهاي ناجوانمردانه، غيراخلاقي و غيرانساني دست زده ولي هيچگاه نتوانست اراده آهنين رزمندگان ايراني در دفاع قاطعانه از وجب به وجب ايران را سست كند.
عمليات كربلاي 8 برگ ديگري از جنايتهاي دشمن بعثي بر عليه ايران را به ياد مي آورد. در اين عمليات به شكل گسترده اي از سلاح هاي شميايي بر عليه نيرو هاي ايراني استفاده شد و عده زيادي از رزمندگان ايراني مجروح و شهيد شدند.
اين عمليات به‌ مدت‌ پنج‌ روز در منطقه‌ عملياتي شرق‌ بصره‌ توسط رزمندگان‌ نيروي‌ زميني سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامي به وقوع‌ پيوست‌. در جريان عمليات كربلاي 8 ده ها دستگاه‌ تانك‌ و نفربر و تعداد زيادي‌ انواع‌ خودرو از دشمن‌ به دست آمد.
به طور كلي فشار عراق‌ براي‌ باز پس گيري منطقه‌ اي‌ در حدود يك‌ كيلومتر مربع‌ با توان‌ بالا در نوع‌ خود كم‌ نظير بود. عكس‌ العمل‌ دشمن‌ بدون‌ احتساب‌ و پيش‌ بيني تلفات‌ زياد و پذيرش‌ آن‌ به عنوان‌ بهاي‌ باز پس‌ گيري‌ منطقه‌ نمي توانست‌ باشد.
دشمن‌ با درك‌ مشي جديد نظامي جمهوري‌ اسلامي مبني بر پيشروي‌ در شرق‌ بصره‌ و انهدام‌ متوالي قواي‌ عراق‌، بر آن‌ شد كه‌ با اقدامي اساسي و با قوت، جمهوري‌ اسلامي را نسبت‌ به‌ ادامه‌پيشروي‌ در منطقه‌ شرق‌ بصره‌ مايوس‌ كند. علاوه‌ بر اين‌ همزماني عمليات‌ كربلاي‌8 با سالگرد تاسيس‌ حزب‌ بعث‌ و نيز نقش‌ تبليغي اين‌ عمليات‌ در اعلام‌ تصميم‌ بر تداوم‌ عمليات‌ در منطقه‌ و همزماني آن‌ با تغيير وتحولات‌ سياسي مبني بر حذف‌ صدام‌، قابل‌ ذكر است‌.
از يك‌ سو شرايط سياسي و نظامي جنگ‌ پس‌ از عمليات‌ كربلاي ‌5 و از سوي‌ ديگر اهميت‌ زمين‌ منطقه‌ شرق‌ بصره‌، موجب‌ گرديد تا عمليات‌ كربلاي‌8 كه‌ با هدف‌ محدود نظامي صورت‌ گرفت‌، بازتاب‌ و انعكاس‌ نسبتا گسترده‌ اي‌ داشته‌ باشد. در مورد اين عمليات‌ خبرگزاري‌ فرانسه‌ به‌ نقل‌ از ناظران‌ در تهران‌ چنين‌ گزارش‌ داده:‌ اهداف‌ عمليات‌ جديد كربلاي‌8 ايران‌ كه‌ صرفا نظامي است، محدود به‌ نظر مي رسد. ايران‌ بدون‌ ترديد اين‌ بخش‌ جنوبي را براي‌ حمله‌ انتخاب‌ كرد تا مانع‌ از تحكيم‌ خطوط دشمن‌ در آنجا شود . در واقع‌ گزارش‌ خبرگزاري‌ فرانسه‌ معطوف‌ به‌ اين‌ مطلب‌ بود كه‌ اين‌ عمليات‌ در تداوم‌ سلسه‌ تلاشهاي‌ ايران‌ در اين‌ منطقه‌ و برنامه‌ ريزي‌ براي‌ انجام‌ عمليات‌ به‌ سمت‌ بصره‌، معنا و مفهوم‌ دارد.
به‌ هر حال‌ پيروزي‌ عمليات‌ كربلاي‌8 همانند پيروزيهاي‌ ديگر ايران‌ در ابتدا از سوي‌ عراق‌ و كليه‌ حاميانش‌ مورد تكذيب‌ قرار گرفت‌، چنانكه‌ راديو اسراييل‌ به‌ نقل‌ از كارشناسان‌ نظامي گفت: به‌ احتمال‌ قوي‌ نيروهاي‌ ايراني در عمليات‌ موسوم‌ به‌ كربلاي‌8 در جبهه‌ بصره‌ موفق‌ به‌ پيشروي نشده‌ اند و نبرد به‌ صورت‌ ساكن‌ ادامه‌ دارد .
اما با گذشت‌ زمان‌ و عينيت‌ پيروزي‌ ايران‌، عراق‌ سرانجام‌ زبان‌ به‌ اعتراف‌ گشود و متعاقب‌ آن‌ خبرگزاريها چنين‌ گزارش‌ دادند: عراق‌ ديروز اعتراف‌ كرد كه‌ مناطقي را در جريان‌ حمله‌ جديد ايران‌ در شرق‌ بصره‌ از دست‌ داده‌ است‌. اعتراف‌ عراق‌ به‌ از دست‌ دادن‌ زمينهايي درنزديكي بصره، در اطلاعيه‌ نظامي اين‌ كشور منعكس‌ شده‌ است ‌. همچنين‌ دعوت‌ ايران‌ از خبرنگاران‌ خارجي براي‌ بازديد از منطقه‌ آزاد شده‌ در عمليات‌ نيز به‌ منزله‌ پيروزي‌ جديد ايران‌ مورد تاكيد قرار گرفت‌.
در سال 1366 به دنبال حملات نيروهاي ايران در جبهه هاي غرب و جنوب، بار ديگر عراق سلاحهاي شيميايي را در مقياس وسيع به خدمت گرفت. در فروردين 1366 هشت مورد بمباران شيميايي توسط عراق گزارش شد كه شش مورد آن در منطقه عملياتي كربلاي 8 رخ داد.
از هجدهم تا بيست و يكم فروردين شش بمباران گسترده شيميايي با هواپيما و خمپاره انداز صورت گرفت كه در مجموع 21 كشته و بيش از 134تن مجروح برجاي گذاشت.
عراق نيز با ادعاي كاربرد سلاحهاي شيميايي از طرف ايران، درخواست مشابهي كرد. هيئت كارشناسان از بيست ودوم تا بيست ونهم آوريل در ايران و از بيست ونهم آوريل تا سوم مه در عراق به سر برد و گزارش خود را در ششم ماه مه به دبيركل تسليم داشت.
در گزارش ذكر شده بود: نيروهاي عراقي به كرار از سلاحهاي شيميايي به شكل بمبهاي هوايي و يا به احتمال زياد راكت عليه نيروهاي ايراني استفاده كرده اند. عامل شيميايي كه مورد استفاده قرار گرفته، گاز خردل و در بعضي موارد احتمالاً عاملهاي عصبي است. همچنين نكته جديد اين است كه غيرنظاميان ايراني نيز بر اثر كاربرد سلاحهاي شيميايي مجروح شده اند. ضمن اينكه پرسنل نظامي عراق بر اثر عاملهاي جنگ شيميايي متحمل جراحاتي شده اند كه ناشي از گاز خردل و التهاب ريوي است.
 
دبيركل گزارش مذكور را همراه نامه اي در هشتم مه به شوراي امنيت تسليم كرد. در اين نامه دبيركل ضمن ابراز تاسف از كاربرد سلاحهاي شيميايي، عميقاً ابراز نگراني كرده و تصريح كرد: نيروهاي عراقي مجدداً از سلاحهاي شيميايي عليه نيروهاي ايراني استفاده كرده اند و موجب واردآمدن جراحاتي به غيرنظاميان در ايران شده اند .

با دريافت يادداشت دبيركل و گزارش كارشناسان، رئيس شوراي امنيت پس از مشاوره اعضاي شوراي امنيت، بيانيه اي در 14 ماه مه سال 1987 صادر كرد كه در آن گفته شد: اعضاي شورا از نتيجه گيري به اتفاق آراي كارشناسان كه سلاحهاي شيميايي به طور مكرر توسط نيروهاي عراقي عليه نيروهاي ايراني به كار رفته است و افراد غيرنظامي ايران از سلاحهاي شيميايي مجروح شده اند و اينكه افراد نظامي عراق نيز از مواد شيميايي جراحاتي برداشته اند، متوحش شدند . آنان بار ديگر استفاده مكرر از سلاحهاي شيميايي را كه نقض آشكار پروتكل ژنو در سال 1925 مبني بر منع استفاده از سلاحهاي شيميايي در جنگ بود را محكوم كردند.
با تغيير منطقه عملياتي نيروهاي ايران از جنوب به شمال عراق، بمباران گسترده شيميايي اين مناطق توسط عراق آغاز شد، به طوري كه تا مهرماه 1366 در مجموع 11 مورد بمباران شيميايي در روستاهاي كردنشين استان سليمانيه و اربيل عراق، منطقه عملياتي كربلاي10، روستاي بوالحسن (سرول)، جومه، بانه، روستاي قره باغ در شمال عراق، روستاي كله وش در حومه سردشت، مناطق عملياتي نصر 4 (ارتفاعات ماووت) و فتح 7 انجام شد كه در مجموع 97 كشته و حدود پنج هزارو200 مجروح به همراه داشت.
ابتداي سال 1366 ايران عمليات كربلاي هشت را در منطقه شلمچه و كربلاي ده را در «ماووت» انجام داد. عراق در اين دو عمليات عوامل شيميايي تاولزا خردل و خون به كار برد. عمليات  نصر كه در استان سليمانيه انجام شد عراق چهار نقطه سردشت را با استفاده از گاز خردل بمباران شيميايي كرد.
 
عمليات‌ كربلاي ‌۸ ؛ تهديد دوباره‌ شهر بصره‌ و پاسخ‌ كوبنده‌ به‌ دشمن‌

علي‌رغم‌ عمليات‌ كربلاي۴ كه‌ به‌ شكست‌ انجاميد، كربلاي‌ ۵ توانست‌ تا حدودي‌ خواسته‌ فرماندهان‌ جنگ‌ را تأمين‌ كند. شايد مهمترين‌ دستاورد عمليات‌ بزرگ‌ كربلاي ۵ انهدام‌ بخش‌ عظيمي‌ از ماشين‌ جنگي‌ عراق‌ بود. به‌ همين‌ دليل‌ انجام‌ عمليات‌ در شرق‌ بصره‌ بار ديگر در دستور كار قرار گرفت. عمليات‌ «كربلاي‌ ۸ » در دو محور با حضور نيروهاي‌ سپاه‌ در همين‌ راستا طراحي‌ شد تا توسط‌ دو قرارگاه‌ اجرا گردد.

محور اول: آبگرفتگي‌ شمال‌ بوبيان، با فرماندهي‌ و هدايت‌ قرارگاه‌ قدس.
محوردوم: حد فاصل‌ كانال‌ ماهي‌ تا جاده‌ شلمچه، با فرماندهي‌ و هدايت‌ قرارگاه‌ كربلا.
از آنجا كه‌ موقعيت‌ زمين‌ در محور آبگرفتگي‌ «بوبيان» با منطقه عملياتي‌ قرارگاه‌ كربلا در غرب‌ «كانال‌ ماهي» تفاوت‌ داشت‌ و ميزان‌ فاصله‌ با دشمن‌ نيز متغير بود، براي‌ تعيين‌ زمان‌ آغاز عمليات‌ و محاسبه‌ مقدار زمان‌ لازم‌ براي‌ رسيدن‌ نيروها به‌ نقطه‌ درگيري‌ با دشمن، مشكلاتي‌ وجود داشت‌ كه‌ نهايتا ساعت‌ ۲ و ۱۵ دقيقه‌ بامداد روز ۱۸ فروردين‌ ۱۳۶۶ به‌ عنوان‌ زمان‌ مشترك‌ حمله‌ در هر دو محور انتخاب‌ شد.

عمليات‌ كربلاي ۸ با رمز «يا صاحب‌ الزمان» (عجل‌ الله‌ تعالي‌ فرجه‌ الشريف) آغاز شد و مدت‌ ۵ روز ادامه‌ پيداكرد. در اين‌ عمليات ۶۰ دستگاه‌ تانك‌ و نفربر و ده‌ها دستگاه‌ خودرو منهدم‌ گرديد و تعداد ۵۲۰۰ تن‌ از افراد دشمن‌ كشته‌ و زخمي‌ و اسير شدند. غنايم‌ به‌ دست‌ آمده‌ شامل‌ ده‌ها دستگاه‌ تانك‌ و نفربر و تعدادي‌ خودرو گرديد. اين‌ عمليات‌ كه‌ با هدف‌ تأمين‌ «كانال‌ زوجي» در جنوب‌ شلمچه‌ و توسعه‌ منطقه‌ تصرف‌ و در غرب‌ كانال «پرورش‌ ماهي» انجام‌ شد، نيروي‌ زميني‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامي‌ را به‌ كسب‌ تجربيات‌ تازه‌اي‌ نايل‌ ساخت.
در اين‌ عمليات‌ محمدحسن‌ قاسمي‌ طوسي‌ مسئول‌ اطلاعات‌ و عمليات‌ لشكر ۲۵ كربلا و حبيب‌الله‌ كريمي‌ فرمانده‌ توپخانه ۶۳ خاتم‌الانبيا ۹))، به‌ شهادت‌ رسيدند.

خلاصه گزارش عملیات

نام‌ عمليات: كربلاي ۸
زمان‌ اجرا : ۱۸/۰۱/۱۳۶۶
مدت‌ اجرا: ۵ روز
تلفات‌ دشمن:‌ ۵۲۰۰ (كشته، زخمي‌ و اسير)
رمز عمليات: يا صاحب‌ الزمان‌
مكان‌ اجرا: شرق‌ بصره‌ عراق‌ - محور جنوبي‌ جنگ‌ در غرب‌ شلمچه‌ ايران‌
ارگان‌هاي‌ عمل‌كننده: سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامي‌
اهداف‌ عمليات: پاسخ‌ به‌ شرارت‌هاي‌ دشمن‌ در خليج‌ فارس، تهديد شهر بصره‌ عراق‌ و تأمين‌ كانال‌ زوجي‌ و توسعه‌ منطقه‌

نقشه عملیات


 

 

پایگاه تخصص واطلاع رسانی دفاع مقدس


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 12 اسفند 1394  ] [ 6:52 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۴۲۶۵۸۰
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۷

روایت لو رفتن عملیات کربلای 4 پخش میشود  

مستند "هفت نابخشوده" به کارگردانی مرتضی باقری، درباره چرایی و چگونگی لو رفتن برخی از عملیات‌ها در هشت سال دفاع مقدس، ساعت ۲۱ شنبه، ۶ تیر از شبکه دو پخش خواهد شد

خبرگزاری دانشجو: پس از تشییع پیکر شهدای مظلوم غواص این سوال در ذهن برخی افراد ایجاد شد که چرا عملیات کربلای ۴ که شهدای غواص در آن حضور داشتند، لو رفت. حال فیلم مستند «هفت نابخشوده» به کارگردانی مرتضی باقری به این سوال و سوالاتی درباره چرایی و چگونگی لو رفتن برخی عملیات رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس پاسخ داده است.

 

در این فیلم مستند که فردا شب شنبه ۶ تیرماه ساعت ۲۱ از شبکه دوم سیما پخش می شود به بخشی از این پرسش ها به صورت غیرمستقیم  پاسخ داده می شود و چگونگی این امر برای بیننده مشخص خواهد شد. در این مستند مطرح می شود که چگونه اکثر عملیات رزمندگان ایرانی حتی عملیات های موفق از قبل لو رفته و به دشمن بعثی گزارش داده می شد.

 

باقری کارگردان در این فیلم مستند اسناد، تصاویر و فیلم هایی را که از سازمان های امنیتی عراق پس از سقوط صدام به دست آمده نشان می دهد و بیننده به این حقیقت دست خواهد یافت که در طی هشت سال نبرد با دشمن بعثی، چه کسانی به این آب و خاک خیانت و چگونه رزمندگان و فرماندهان با تمامی این دشواری ها و اطلاعات کامل دشمن باز هم توانستند عملیات های موفق همچون والفجر هشت و کربلای پنج را به سرانجام برسانند.

 

مستند «هفت نابخشوده» به خیانت هایی که با نام ایرانی انجام شده خواهد پرداخت و ارائه مستندات همکاری دولت‌های غربی و عربی با حکومت صدام در زمان جنگ به زمان دیگری موکول شده است.

 

www.fardanews.com

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 12 اسفند 1394  ] [ 6:44 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 88188.jpg

18 فروردین در تقویم دفاع مقدس:

عملیات کربلای 8؛ یاد آور خروشی دیگر

عملیات کربلای 8 برگ دیگری از جنایت های دشمن بعثی بر علیه ایران را به یاد می آورد. در این عملیات به شکل گسترده ای از سلاح های شمیایی بر علیه نیرو های ایرانی استفاده شد و عده زیادی از رزمندگان ایرانی مجروح و شهید شدند.

 


عمليات‌ كربلاي ۸ در تاريخ 18 فروردین ماه سال 1366با رمز مبارك يا صاحب‌ الزمان‌ (عج‌) انجام شد. هدف‌ این عملیات انهدام‌ نيروهاي‌ دشمن‌ و تحكيم‌ مواضع‌ بدست‌ آمده‌ در جریان عمليات‌ كربلاي ۵ بود.
کربلای 8 به‌ مدت‌ پنج‌ روز در منطقه‌ عملياتي شرق‌ بصره‌ توسط رزمندگان‌ نيروي‌ زميني سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامي بوقوع‌ پيوست‌ .
در جریان عملیات کربلای 8 دهها دستگاه‌ تانك‌ و نفربر و تعداد زيادي‌ انواع‌ خودرو از دشمن‌ به دست آمد.
بطور كلي فشار عراق‌ براي‌ باز پس گیری منطقه‌ اي‌ در حدود يك‌ كيلومتر مربع‌ با توان‌ بالا در نوع‌ خود كم‌ نظير بود.
عكس‌ العمل‌ دشمن‌ بدون‌ احتساب‌ و پيش‌ بيني تلفات‌ زياد و پذيرش‌ آن‌ به‌عنوان‌ بهاي‌ باز پس‌ گيري‌ منطقه‌ نمي توانست‌ باشد .
دشمن‌ با درك‌ مشي جديد نظامي جمهوري‌ اسلامي مبني بر پيشروي‌ در شرق‌ بصره‌ و انهدام‌ متوالي قواي‌ عراق‌، بر آن‌ شد كه‌ با اقدامي اساسي و با قوت‌ ، طراحان‌ و مسئولين‌ جنگ‌ جمهوري‌ اسلامي را نسبت‌ به‌ ادامه‌پيشروي‌ در منطقه‌ شرق‌ بصره‌ مايوس‌ كند .
علاوه‌ بر اين‌ همزماني عمليات‌ كربلاي‌8 با سالگرد تاسيس‌ حزب‌ بعث‌ و نيز نقش‌ تبليغي اين‌ عمليات‌ در اعلام‌ تصميم‌ بر تداوم‌ عمليات‌ در منطقه‌ و همزماني آن‌ با تغيير وتحولات‌ سياسي مبني بر حذف‌ صدام‌ ،قابل‌ ذكر است‌ .
از يك‌ سو شرايط سياسي و نظامي جنگ‌ پس‌ از عمليات‌ كربلاي ‌5 و از سوي‌ ديگر اهميت‌ زمين‌ منطقه‌ شرق‌ بصره‌، موجب‌ گرديد تا عمليات‌ كربلاي‌8 كه‌ با هدف‌ محدود نظامي صورت‌ گرفت‌ ،بازتاب‌ و انعكاس‌ نسبتا گسترده‌ اي‌ داشته‌ باشد .
در مورد اين‌عمليات‌ خبرگزاري‌ فرانسه‌ به‌ نقل‌ از ناظران‌ در تهران‌ چنين‌ گزارش‌ داده:‌ اهداف‌ عمليات‌ جديد كربلاي‌8 ايران‌ كه‌ صرفا نظامي است‌ ، محدود به‌ نظر مي رسد. ايران‌ بدون‌ ترديد اين‌ بخش‌ جنوبي را براي‌ حمله‌ انتخاب‌ كرد تا مانع‌ از تحكيم‌ خطوط دشمن‌ در آنجا شود. در واقع‌ گزارش‌ خبرگزاري‌ فرانسه‌ معطوف‌ به‌ اين‌ مطلب‌ بود كه‌ اين‌ عمليات‌ در تداوم‌ سلسه‌ تلاشهاي‌ ايران‌ در اين‌ منطقه‌ و برنامه‌ ريزي‌ براي‌ انجام‌ عمليات‌ به‌ سمت‌ بصره‌ ، معنا و مفهوم‌ دارد.
به‌ هر حال‌ پيروزي‌ عمليات‌ كربلاي‌8 همانند پيروزيهاي‌ ديگر ايران‌ در ابتدا از سوي‌ عراق‌ و كليه‌ حاميانش‌ مورد تكذيب‌ قرار گرفت‌، چنانكه‌ راديو اسراييل‌ به‌ نقل‌ از كارشناسان‌ نظامي گفت:به‌ احتمال‌ قوي‌ نيروهاي‌ ايراني در عمليات‌ موسوم‌ به‌ كربلاي‌8 در جبهه‌ بصره‌ موفق‌ به‌ پيشروي‌نشده‌ اند و نبرد به‌ صورت‌ ساكن‌ ادامه‌ دارد .
اما با گذشت‌ زمان‌ و عينيت‌ پيروزي‌ ايران‌، عراق‌ سرانجام‌ زبان‌ به‌ اعتراف‌ گشود و متعاقب‌ آن‌ خبرگزاريها چنين‌ گزارش‌ دادند :عراق‌ ديروز اعتراف‌ كرد كه‌ مناطقي را در جريان‌ حمله‌ جديد ايران‌ در شرق‌ بصره‌ از دست‌ داده‌ است‌. اعتراف‌ عراق‌ به‌ از دست‌ دادن‌ زمينهايي در نز ديكي بصره‌ ، در اطلاعيه‌ نظامي اين‌ كشور منعكس‌ شده‌ است‌. همچنين‌ دعوت‌ ايران‌ از خبرنگاران‌ خارجي براي‌ باز ديد از منطقه‌ آزاد شده‌ در عمليات‌ نيز به‌ منزله‌ پيروزي‌ جديد ايران‌ مورد تاكيد قرار گرفت‌ .
در سال 1366، به دنبال حملات نيروهاي ايران در جبهه هاي غرب و جنوب، بار ديگر عراق سلاحهاي شيميايي را در مقياس وسيع به خدمت گرفت. در فروردين 1366، هشت مورد بمباران شيميايي توسط عراق گزارش شد كه شش مورد آن در منطقه عملياتي كربلاي 8 رخ داد.
از هجدهم تا بيست و يكم فروردين، شش بمباران گسترده شيميايي با هواپيما و خمپاره انداز صورت گرفت كه در مجموع بيست و يك كشته و بيش از صدوسي وچهار تن مجروح برجاي گذاشت.
سلاح های شیمیایی به کار رفته بر علیه ایران در عملیات کربلای 8
پس از حمله شیمیایی عراق بر علیه ایران در فروردین ماه سال 1366 در جریان عملیات کربلای 8 ؛ايران از دبيركل درخواست اعزام هيأت كارشناسي براي بررسي كاربرد سلاحهاي شيميايي كرد.
عراق نيز با ادعاي كاربرد سلاحهاي شيميايي از طرف ايران، درخواست مشابهي كرد. هيأت كارشناسان از بيست ودوم تا بيست ونهم آوريل در ايران و از بيست ونهم آوريل تا سوم مه در عراق به سر برد و گزارش خود را در ششم ماه مه به دبيركل تسليم داشت. در گزارش ذكر شده بود:

8812.jpg


الف- نيروهاي عراقي به كرار از سلاحهاي شيميايي به شكل بمبهاي هوايي و يا به احتمال زياد راكت عليه نيروهاي ايراني استفاده كرده اند. عامل شيميايي كه مورد استفاده قرار گرفته، گاز خردل و در بعضي موارد احتمالاً عاملهاي عصبي است.


 


ب- نكته جديد اين است كه غيرنظاميان ايراني نيز بر اثر كاربرد سلاحهاي شيميايي مجروح شده اند.
ج - پرسنل نظامي عراق بر اثر عاملهاي جنگ شيميايي متحمل جراحاتي شده اند كه ناشي از گاز خردل و التهاب ريوي است.
دبيركل گزارش مذكور را همراه نامه اي در هشتم مه به شوراي امنيت تسليم كرد. در اين نامه دبيركل ضمن ابراز تأسف از كاربرد سلاحهاي شيميايي، عميقاً ابراز نگراني كرده و تصريح نمود "نيروهاي عراقي مجدداً از سلاحهاي شيميايي عليه نيروهاي ايراني استفاده كرده اند و موجب واردآمدن جراحاتي به غيرنظاميان در ايران شده اند."
با دريافت يادداشت دبيركل و گزارش كارشناسان، رئيس شوراي امنيت پس از مشاوره اعضاي شوراي امنيت، بيانيه اي در 14 ماه مه سال 1987 صادر كرد كه در آن گفته شد: اعضاي شورا از نتيجه گيري به اتفاق آراي كارشناسان كه سلاحهاي شيميايي به طور مكرر توسط نيروهاي عراقي عليه نيروهاي ايراني به كار رفته است و افراد غيرنظامي ايران از سلاحهاي شيميايي مجروح شده اند و اين كه افراد نظامي عراق نيز از مواد شيميايي جراحاتي برداشته اند، متوحش شدند.
آنان بار ديگر استفاده مكرر از سلاحهاي شيميايي را كه نقض آشكار پروتكل ژنو در سال 1925 مبنی بر منع استفاده از سلاحهاي شيميايي در جنگ بود را محكوم کردند.
با تغيير منطقه عملياتي نيروهاي ايران از جنوب به شمال عراق، بمباران گسترده شيميايي اين مناطق توسط عراق آغاز شد، به طوري كه تا مهرماه 1366 در مجموع يازده مورد بمباران شيميايي در روستاهاي كردنشين استان سليمانيه و اربيل عراق، منطقه عملياتي كربلاي10، روستاي بوالحسن (سرول)، جومه، بانه، روستاي قره باغ در شمال عراق، روستاي كله وش در حومه سردشت، مناطق عملياتي نصر 4 (ارتفاعات ماووت) و فتح 7 انجام شد كه در مجموع 97 كشته و حدود پنج هزارو200 مجروح به همراه داشت.
ابتداي سال 1366 ايران عمليات كربلاي هشت را در منطقه شلمچه و كربلاي ده را در « ماووت » انجام داد . عراق در اين دو عمليات عوامل شيميايي تاولزا خردل و خون بكار برد. عمليات « نصر » كه در استان سليمانيه انجام شد عراق چهار نقطه سردشت را با استفاده از گاز خردل بمباران شيميايي كرد.

 انتهای گزارش


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 12 اسفند 1394  ] [ 6:42 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

عملیات کربلای هشت؛ یادآور زبونی بعثیها و حماسه دلاورمردان عاشق

شناسهٔ خبر: 1060844 -
استانها > تهران
 

استان تهران - خبرگزاری مهر: عملیات کربلای هشت، یادآور حماسه ای دیگر است، حماسه ای از جنس عشق و ایثار و فداکاری، باید عاشق بود تا جان بر کف گرفت و در راه عشق به وطن تا پای جان جلو رفت.

 به گزارش خبرنگار مهر در کرج، عملیات کربلای 8 با رمز یا صاحب الزمان با هدف انهدام نیروهای دشمن و تحکیم مواضع به دست آمده در عملیات کربلای 5 در منطقه عملیاتی شرق بصره (شلمچه) توسط رزمندگان نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از 18 فروردین ماه سال 66 به مدت پنج روز اجرا شد.

در این عملیات بیش از پنج هزار نفر از نیروهای دشمن کشته و زخمی و 200 نفر از نیروهای دشمن اسیر شدند. در نتیجه اجرای این عملیات 12 تیپ از لشکرهای مختلف عراق منهدم شدند.

عملیات کربلای 8 برگ دیگری از جنایتهای دشمن بعثی بر علیه ایران را به یاد می آورد. در این عملیات به شکل گسترده ای از سلاحهای شمیایی بر علیه نیروهای ایرانی استفاده شد و عده زیادی از رزمندگان ایرانی مجروح و شهید شدند.

سپاه‌ ابتدا در نظر داشت‌ طی چند عملیات‌ محدود، به‌ صورت‌ تدریجی خطوط منطقه‌ متصرفه‌ را با رسیدن‌ به‌ کانال‌ زوجی اصلاح‌ و تکمیل‌ کند، لیکن‌ با توجه‌ به‌ موانعی که‌ وجود داشت‌، عملیات‌ کربلای ‌8 طرح ریزی‌ و در دو محور طراحی شد تا توسط دو قرارگاه‌ اجرا شود.

در تدبیر عملیاتی، با توجه‌ به‌ حساسیت‌ شمال‌ آبگرفتگی بوبیان‌ برای‌ دشمن‌ و اهمیت‌ عبور از کانال‌ ماهی در غرب‌ کانال‌ زوجی، چنین‌ پیش‌ بینی می شد که‌ در صورت‌ تلاش‌ در این‌ محور، علاوه‌ بر فریب‌ دشمن‌ نسبت‌ به‌ سمت‌ اصلی تک‌، آتش‌ دشمن‌ نیز تجزیه‌ می شود، به‌ این‌ ترتیب‌ مرحله‌ اول‌ عملیات‌ در محور غرب‌ کانال‌ ماهی همزمان‌ با محور شمال‌ آبگرفتگی بوبیان‌ در ساعت‌ 2:15 بامداد روز 18/1/66 توسط لشکرهای ‌33 المهدی، ‌25 کربلا، 19 فجر، 10سیدالشهدا و 31 عاشورا که‌ به‌ ترتیب‌ از چپ‌ به‌ راست‌ ماموریت‌ تصرف‌ و تامین‌ هدف‌ را به‌ عهده‌ داشتند، آغاز شد.
 
لشکر 10 حضرت سیدالشهدا (ع) در این عملیات با استعداد 10 گردان وارد عمل شد که گردان حضرت علی اکبر (ع) از واحدهای خط شکن لشکر در این عملیات بشمار می رفت که با استعداد 2 گروهان فتح و نصر و در دو محور اقدام به تک کرد.
 
از شهدای شاخص گردان نیز می توان به فرمانده شهید احمد عراقی فرمانده اطلاعات عملیات لشگر سیدالشهدا، شهید محسن زواره ای فرمانده مهندسی لشگر سیدالشهدا و شهید جعفر محمدی فرمانده عملیات لشگر سیدالشهدا، شهید سرافراز مسلم اسدی جانشین گردان و شهید گرانقدر ابوالقاسم کشمیری و نیز شهید علی اخلاصوند اشاره کرد. 

5200 نفر از نیروهای دشمن در عملیات کربلای 8 زخمی، اسیر و کشته شدند

در این زمینه مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس غرب استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: عملیات کربلای پنج در 18 فروردین سال 66 با هدف تامین کانال زوجی در جنوب شلمچه و در غرب کانال پرورش ماهی انجام شد که حقیقت این عملیات برای تامین خواسته های فرماندهان جنگ پس از کربلای 5 انجام شد.

سرهنگ پاسدار نادر ادیب افزود: عملیات کربلای 8 در دو محور با حضور نیروهای سپاه و توسط دو قرارگاه انجام شد، محور اول آب گرفتگی شمال بوبیان با فرماندهی و هدایت قرارگاه قدس و محور دوم حد فاصل کانال ماهی تا جاده شلمچه با فرماندهی و هدایت قرارگاه کربلا صورت گرفت.

وی بیان داشت: این عملیات با رمز "یا صاحب الزمان (عج)" و به مدت پنج روز انجام شد که در آن 60 دستگاه تانک و نفربر و ده ها دستگاه خودرو منهدم شد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در این عملیات پنج هزار و 200 نفر از نیروهای دشمن زخمی، اسیر و کشته شدند.

شهید احمد عراقی در شناسایی مواضع دشمن نقش بسزایی داشت

ادیب عنوان کرد: یکی از یگانهای عمده این عملیات لشگر 10 حضرت سیدالشهدا (ص) بود که پس از انجام عملیاتهای مختلف در کربلای 5 و تکمیلی کربلای 5 و پس از بازسازی مختصر در عملیات کربلای 8 وارد ماموریت شد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس غرب استان تهران یادآور شد: در این عملیات سرداران شهید زیادی از جمله فرمانده شهید احمد عراقی فرمانده اطلاعات عملیات لشگر سیدالشهدا، شهید محسن زواره ای فرمانده مهندسی لشگر سیدالشهدا  و شهید جعفر محمدی فرمانده عملیات لشگر سیدالشهدا از غرب استان تهران به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.

وی با اشاره به خصوصیات شهید احمد عراقی در دوران دفاع مقدس اذعان داشت: این شهید سهم به سزایی در شناسایی مواضع دشمن در نقش فرمانده اطلاعات عملیات ظاهر و در یکی از عملیاتها از ناحیه پا جانباز شد.

این مسئول با اشاره به اینکه این شهید استان قرآن نیز بود، ادامه داد: وی بعد از نائل شدن به درجه جانبازی کماکان در خطوط مقدم عملیاتها حضور پیدا کرد تا در عملیات کربلای 8 به شهادت رسید. 

شهید جعفر محمدی؛ حضوری فعال در جبهه های گیلان غرب و سرپل ذهاب داشت

ادیب گفت: شهید جعفر محمدی یکی از فرماندهان سپاه ناحیه کرج که از روزهای اول دفاع مقدس در جبهه های مختلفی از جمله گیلان غرب و سرپل ذهاب در قالب لشگر سیدالشهدا (ص) در عملیاتها شرکت کرد.

وی اظهار داشت: این شهید در طول دوران دفاع مقدس یکی از فرماندهان دلاور گردانهای لشگر و سپس در عملیات کربلای 5 و 8 به عنوان فرمانده عملیات این لشگر نقش موثری در هدایت سپاهیان اسلام ایفا کرد و سرانجام در عملیات کربلای 8 به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

و چه زیبا بود بوسه مراد بر پیکر مرید...

همچنین بنیاد اقدام به انتشار بیانیه ای به مناسبت سالروز شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی، والفجر یک و کربلای 8 کرده است.

در این بیانیه آمده است " سلام و درود خدا بر روح پر فتوح تمامی شهدای راه حق از صدر اسلام تاکنون، سلام و درون خدا بر تمامی پویندگان راه حق و حقیقت و تمامی رزمندگان اسلام در سراسر جهان، 21 فروردین ماه سالروز شهادت امیر سپاه اسلام سپهبد علی صیاد شیرازی است، 11 سال پیش در چنین روزی منافقین کوردل و دشمنان ملت ایران با شقاوت و بی رحمی یکی از عزیزترین یادگاران عرصه دفاع مقدس را از ما گرفتند.

شهید علی صیاد شیرازی از آغازین روزهای دفاع مقدس در جبهه های غرب و جنوب کشور با تمام وجود، خود را وقف آرمانهای بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی کرد و بارها تا مرز شهادت پیش رفت ولی تقدیر این بود که سالهای پس از پایان دوران طلایی دفاع مقدس به آرزوی دیرینه خود که همان شهادت در راه خداست، نائل شود.

و چه زیبا بود بوسه مراد بر پیکر مرید...

و چه زیبا بود وداع رهبر معظم انقلاب با پیکر به خون خفته این سرباز ولایت و جمهوری اسلامی.

در این ایام که مصادف با سالروز عملیاتهای بزرگی مانند والفجر 1 و کربلای 8 است، یاد و خاطره سرداران شهید  غرب استان تهران حاج احمد عراقی فرمانده اطلاعات، شهید زواره ای فرماندهی مهندسی و سهید جعفر محمدی فرمانده عملیات لشگر 10 حضرت سیدالشهدا (ع) را گرامی می داریم و یک بار دیگر با شهدا تجدید پیمان می کنیم که تا آخرین قطره خون خود ادامه دهنده راه پر افتخار آنان و پشتیبان و رهرو مقام عظمای ولایت باشیم."

............................

گردآوری: احمداسماعیلی کریزی


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 12 اسفند 1394  ] [ 6:37 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 59 :: 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4076903 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب