عملیات کربلای هشت؛ یادآور زبونی بعثیها و حماسه دلاورمردان عاشق
استان تهران - خبرگزاری مهر: عملیات کربلای هشت، یادآور حماسه ای دیگر است، حماسه ای از جنس عشق و ایثار و فداکاری، باید عاشق بود تا جان بر کف گرفت و در راه عشق به وطن تا پای جان جلو رفت.
به گزارش خبرنگار مهر در کرج، عملیات کربلای 8 با رمز یا صاحب الزمان با هدف انهدام نیروهای دشمن و تحکیم مواضع به دست آمده در عملیات کربلای 5 در منطقه عملیاتی شرق بصره (شلمچه) توسط رزمندگان نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از 18 فروردین ماه سال 66 به مدت پنج روز اجرا شد.
در این عملیات بیش از پنج هزار نفر از نیروهای دشمن کشته و زخمی و 200 نفر از نیروهای دشمن اسیر شدند. در نتیجه اجرای این عملیات 12 تیپ از لشکرهای مختلف عراق منهدم شدند.
عملیات کربلای 8 برگ دیگری از جنایتهای دشمن بعثی بر علیه ایران را به یاد می آورد. در این عملیات به شکل گسترده ای از سلاحهای شمیایی بر علیه نیروهای ایرانی استفاده شد و عده زیادی از رزمندگان ایرانی مجروح و شهید شدند.
سپاه ابتدا در نظر داشت طی چند عملیات محدود، به صورت تدریجی خطوط منطقه متصرفه را با رسیدن به کانال زوجی اصلاح و تکمیل کند، لیکن با توجه به موانعی که وجود داشت، عملیات کربلای 8 طرح ریزی و در دو محور طراحی شد تا توسط دو قرارگاه اجرا شود.

در تدبیر عملیاتی، با توجه به حساسیت شمال آبگرفتگی بوبیان برای دشمن و اهمیت عبور از کانال ماهی در غرب کانال زوجی، چنین پیش بینی می شد که در صورت تلاش در این محور، علاوه بر فریب دشمن نسبت به سمت اصلی تک، آتش دشمن نیز تجزیه می شود، به این ترتیب مرحله اول عملیات در محور غرب کانال ماهی همزمان با محور شمال آبگرفتگی بوبیان در ساعت 2:15 بامداد روز 18/1/66 توسط لشکرهای 33 المهدی، 25 کربلا، 19 فجر، 10سیدالشهدا و 31 عاشورا که به ترتیب از چپ به راست ماموریت تصرف و تامین هدف را به عهده داشتند، آغاز شد.
لشکر 10 حضرت سیدالشهدا (ع) در این عملیات با استعداد 10 گردان وارد عمل شد که گردان حضرت علی اکبر (ع) از واحدهای خط شکن لشکر در این عملیات بشمار می رفت که با استعداد 2 گروهان فتح و نصر و در دو محور اقدام به تک کرد.
از شهدای شاخص گردان نیز می توان به فرمانده شهید احمد عراقی فرمانده اطلاعات عملیات لشگر سیدالشهدا، شهید محسن زواره ای فرمانده مهندسی لشگر سیدالشهدا و شهید جعفر محمدی فرمانده عملیات لشگر سیدالشهدا، شهید سرافراز مسلم اسدی جانشین گردان و شهید گرانقدر ابوالقاسم کشمیری و نیز شهید علی اخلاصوند اشاره کرد.
5200 نفر از نیروهای دشمن در عملیات کربلای 8 زخمی، اسیر و کشته شدند
در این زمینه مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس غرب استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: عملیات کربلای پنج در 18 فروردین سال 66 با هدف تامین کانال زوجی در جنوب شلمچه و در غرب کانال پرورش ماهی انجام شد که حقیقت این عملیات برای تامین خواسته های فرماندهان جنگ پس از کربلای 5 انجام شد.
سرهنگ پاسدار نادر ادیب افزود: عملیات کربلای 8 در دو محور با حضور نیروهای سپاه و توسط دو قرارگاه انجام شد، محور اول آب گرفتگی شمال بوبیان با فرماندهی و هدایت قرارگاه قدس و محور دوم حد فاصل کانال ماهی تا جاده شلمچه با فرماندهی و هدایت قرارگاه کربلا صورت گرفت.
وی بیان داشت: این عملیات با رمز "یا صاحب الزمان (عج)" و به مدت پنج روز انجام شد که در آن 60 دستگاه تانک و نفربر و ده ها دستگاه خودرو منهدم شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: در این عملیات پنج هزار و 200 نفر از نیروهای دشمن زخمی، اسیر و کشته شدند.
شهید احمد عراقی در شناسایی مواضع دشمن نقش بسزایی داشت
ادیب عنوان کرد: یکی از یگانهای عمده این عملیات لشگر 10 حضرت سیدالشهدا (ص) بود که پس از انجام عملیاتهای مختلف در کربلای 5 و تکمیلی کربلای 5 و پس از بازسازی مختصر در عملیات کربلای 8 وارد ماموریت شد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس غرب استان تهران یادآور شد: در این عملیات سرداران شهید زیادی از جمله فرمانده شهید احمد عراقی فرمانده اطلاعات عملیات لشگر سیدالشهدا، شهید محسن زواره ای فرمانده مهندسی لشگر سیدالشهدا و شهید جعفر محمدی فرمانده عملیات لشگر سیدالشهدا از غرب استان تهران به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.
وی با اشاره به خصوصیات شهید احمد عراقی در دوران دفاع مقدس اذعان داشت: این شهید سهم به سزایی در شناسایی مواضع دشمن در نقش فرمانده اطلاعات عملیات ظاهر و در یکی از عملیاتها از ناحیه پا جانباز شد.
این مسئول با اشاره به اینکه این شهید استان قرآن نیز بود، ادامه داد: وی بعد از نائل شدن به درجه جانبازی کماکان در خطوط مقدم عملیاتها حضور پیدا کرد تا در عملیات کربلای 8 به شهادت رسید.
شهید جعفر محمدی؛ حضوری فعال در جبهه های گیلان غرب و سرپل ذهاب داشت
ادیب گفت: شهید جعفر محمدی یکی از فرماندهان سپاه ناحیه کرج که از روزهای اول دفاع مقدس در جبهه های مختلفی از جمله گیلان غرب و سرپل ذهاب در قالب لشگر سیدالشهدا (ص) در عملیاتها شرکت کرد.
وی اظهار داشت: این شهید در طول دوران دفاع مقدس یکی از فرماندهان دلاور گردانهای لشگر و سپس در عملیات کربلای 5 و 8 به عنوان فرمانده عملیات این لشگر نقش موثری در هدایت سپاهیان اسلام ایفا کرد و سرانجام در عملیات کربلای 8 به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

و چه زیبا بود بوسه مراد بر پیکر مرید...
همچنین بنیاد اقدام به انتشار بیانیه ای به مناسبت سالروز شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی، والفجر یک و کربلای 8 کرده است.
در این بیانیه آمده است " سلام و درود خدا بر روح پر فتوح تمامی شهدای راه حق از صدر اسلام تاکنون، سلام و درون خدا بر تمامی پویندگان راه حق و حقیقت و تمامی رزمندگان اسلام در سراسر جهان، 21 فروردین ماه سالروز شهادت امیر سپاه اسلام سپهبد علی صیاد شیرازی است، 11 سال پیش در چنین روزی منافقین کوردل و دشمنان ملت ایران با شقاوت و بی رحمی یکی از عزیزترین یادگاران عرصه دفاع مقدس را از ما گرفتند.
شهید علی صیاد شیرازی از آغازین روزهای دفاع مقدس در جبهه های غرب و جنوب کشور با تمام وجود، خود را وقف آرمانهای بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی کرد و بارها تا مرز شهادت پیش رفت ولی تقدیر این بود که سالهای پس از پایان دوران طلایی دفاع مقدس به آرزوی دیرینه خود که همان شهادت در راه خداست، نائل شود.
و چه زیبا بود بوسه مراد بر پیکر مرید...
و چه زیبا بود وداع رهبر معظم انقلاب با پیکر به خون خفته این سرباز ولایت و جمهوری اسلامی.
در این ایام که مصادف با سالروز عملیاتهای بزرگی مانند والفجر 1 و کربلای 8 است، یاد و خاطره سرداران شهید غرب استان تهران حاج احمد عراقی فرمانده اطلاعات، شهید زواره ای فرماندهی مهندسی و سهید جعفر محمدی فرمانده عملیات لشگر 10 حضرت سیدالشهدا (ع) را گرامی می داریم و یک بار دیگر با شهدا تجدید پیمان می کنیم که تا آخرین قطره خون خود ادامه دهنده راه پر افتخار آنان و پشتیبان و رهرو مقام عظمای ولایت باشیم."
............................
گردآوری: احمداسماعیلی کریزی