ابوبکر بغدادی به کشته شد
پایگاه خبری الفجر از هلاکت سرکرده گروه تروریستی داعش در حمله جنگنده های عراق به کاروان وی خبر داد.
پایگاه خبری «الفجر» در خبری فوری اعلام کرد “ابوبکر بغدادی،” سرکرده گروه تروریستی داعش به هلاکت رسید.
چشمه سلطان ولی کریز
| ||||||||||||||||
|
کد خبر: 6108 تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۴
ابوبکر بغدادی به کشته شد
ابوبکر بغدادی به کشته شد پایگاه خبری الفجر از هلاکت سرکرده گروه تروریستی داعش در حمله جنگنده های عراق به کاروان وی خبر داد. پایگاه خبری «الفجر» در خبری فوری اعلام کرد “ابوبکر بغدادی،” سرکرده گروه تروریستی داعش به هلاکت رسید.
این حمله در منطقه “الکرابله” -واقع در غرب استان “انبار” رخ داد.
پایگاه خبری «الاستقلال» نیز به نقل از وزارت دفاع عراق از هلاکت ابوبکر بغدادی خبر داد.
فارو* ادامه مطلب
خطر آنقدر جدی شد که اکثر فرماندهان ارشد ارتشی و سپاهی تابع قرارگاه کربلا و قدس و نصر در صحنه درگیری حضور پیدا کردند.
به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، سردار محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه در کتاب کالک های خاکی، نام سردار شهید حسین همدانی را در جریان عملیات فتح المبین، ذکر کرده است. ادامه مطلب
وزیر دفاع گفت: همرزمان سردار همدانی با انهدام کامل جریان جنایت کار تروریستی -تکفیری داعش انتقام خون این شهید و شهدای مقاومت را میگیرند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با حضور در منزل شهید سردار حسین همدانی ضمن دیدار و گفتگو با خانواده این شهید گرانقدر و عرض تبریک و تسلیت به آنان، طی سخنانی با تجلیل از مقام ارجمند شهید حسین همدانی گفت: بی تردید شهادت این یار و یاور امام و مقام معظم رهبری منشأ تحول و نقطه عطفی در مبارزه و جهاد جبهه مقاومت علیه تروریست های تکفیری-صهیونیستی است. ادامه مطلب هرازنو: همسر شهید هادی جعفری در صفحه شخصی اش نوشت :
بعدازشهادتش یکی ازآشناهای دور وقتی عکس هاوبنرهای آقاهادی رو درسطح شهردیدبه اطرافیانش گفت: که ایناکه شهیدنیستن هی میگن شهید!من که ایناروشهیدنمیدونم.....
هرازنو* ادامه مطلب هرازنو: همسر شهید هادی جعفری در صفحه شخصی اش نوشت :
بعدازشهادتش یکی ازآشناهای دور وقتی عکس هاوبنرهای آقاهادی رو درسطح شهردیدبه اطرافیانش گفت: که ایناکه شهیدنیستن هی میگن شهید!من که ایناروشهیدنمیدونم.....
هرازنو* ادامه مطلب مراسم تشییع پیکر شهید سردار شهید حسین همدانی صبح امروز یکشنبه با حضور گسترده مردم تهران برگزار شد.سردار همدانی یکی از فرماندهان قدیمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنگ تحمیلی و از بنیانگذاران سپاه همدان بود و مدتی نیز فرماندهی لشکر 27 محمد رسولالله(ص) را برعهده داشت. این سردار رشید اسلام پنجشنبه شب گذشته در سوریه به شهادت رسید.
ارسال شده در تاریخ یکشنبه, مهر ۱۹ام, ۱۳۹۴
ارسال دیدگاه شما
ادامه مطلب هرازنو*ویژگی ممتاز حافظ از نظر رهبر انقلابحافظ زنده است به شعر و شعر او زنده است به قرآنی که در سینه دارد. غزل امروز شاهد وفور استعدادهاست که اگر حافظ و معارفش را بهشایستگی بشناسد و چنین راهی را برگزیند، بیگمان سعادتمند خواهد شد.
بیستم مهرماه، قرین و همنیشن نام شاعری است که مهرش در عمق جان مردم این سرزمین نشسته و شعرش در ذهن و بر زبان ایشان جاری است. شاعری که متعلق به همهی قرنها و محبوب همهی قشرهاست. یادداشت زیر بخشی از گرامیداشت حافظ شیرازی در بیانات رهبر معظم انقلاب است که بهمناسبت «روز حافظ» منتشر میشود.
امامِ غزل
حافظ و غزلیاتش اگرچه در تاریخ شهره و شناختهشدهاند، اما هم او و هم شعرش آنچنانکه سزاوار است، شناخته نشدهاند. حافظ ستارهی درخشندهی غزل و زبان فارسی است و پشت سر تمام غزلهایش، قرآن در دل خانههای بسیاری نشانده شده است. اما عدم اهتمام به معرفی و شناساندن این شاعر حکیم و فقدان درک قامت شعر و مضامین بلند او، غزلش را دستمایهی سطحینگری کرده و گاهی شخصیت او را از حکیمی عالم به رند میکدهنشینی تنزل داده است. بیتردید پیشدرآمد چنین غفلتی، عدم التفات به هویت فرهنگی و بهدنبال آن، ادبیات و شعر است. امر تأسفآوری است که به اعتقاد بسیاری از افراد عام و خاص، فرهنگ مقولهی مهمی نیست و هنرهایی نظیر شعر بیشتر وجههی سرگرمی و تشریفاتی دارند. اما رهبر فرزانهی انقلاب در تبیین اهمیت شعر و کارکرد اجتماعی آن میفرمایند: «شعر، حافظِ هویت ملی است، حافظ هویت ملی. هویت ملتها عبارت است از مشخصههای فرهنگی آنها و مزیتهای فرهنگی آنها. این هویت فرهنگی یک ملت را تشکیل میدهد. این هویت فرهنگی، اصل است. اگر چنانچه این از یک ملتی گرفته بشود، این ملت هضم خواهد شد؛ یعنی در واقع بهمعنای حقیقی کلمه نابود خواهد شد. حالا در یک مشخصهی جغرافیایی قرار میگیرد، اما چیزی نیست. هست، اما بودن او مثل نبودن است. هویت فرهنگی، همهی حیات یک مجموعه و یک ملت است. شعر میتواند این هویت فرهنگی را هم تقویت کند و غنی کند و تغذیه کند؛ که در باب هویت فرهنگی هم باز به شعرای تاریخ خودمان که نگاه میکنیم (زبانآوران بزرگ)، میبینیم پیامهای اینها خیلی باارزش است: پیام توحید است، پیام خداباوری است، پیام درستکاری است. [...] انصافاً شعر فارسی (بوستان سعدی، شاهنامهی فردوسی، خمسهی نظامی، دیوان حافظ، مثنوی مولوی) پر از حکمت است. [...] اینها توانسته یک هویتی برای ملت ما تعریف کند و این را هم به شما عرض بکنم: ما هرچه امتیاز داریم، ناشی از همین هویت فرهنگی است»(۲۱ تیر ۱۳۹۳)
حافظ، انسانی وارسته شاعری که رهبر انقلاب برای معرفی شخصیت برجستهی او میفرمایند: «منظور من از حافظ، آن شخصیتی است که از حافظ در تاریخ ماندگار است؛ یعنی آن بخش اصلی و عمدهی عمر حافظ که بخش پایانی عمر اوست. [...] حافظ در اقلاً ثلث آخر زندگیاش، یک انسان وارسته و والاست. اولاً یک عالم زمانه است؛ یعنی درسخوانده و تحصیلکرده و مدرسهرفته است. فقه و حدیث و کلام و تفسیر و ادب فارسی و ادب عربی را آموخته. حتی آنچنانکه حدس زده میشود، از اصطلاحاتی که در نجوم و غیره به کار رفته، در این علوم هم دستی داشته و تحصیلی کرده، یک عالم است. این عالم، بساط علمفروشی و زهدفروشی و دینفروشی را هرگز نگسترده، که آن روز چنین بساطهایی رواج داشته. این عالم در بخش عمدهای از عمرش، راه سلوک و عرفان را هم پیموده. در اینکه وابستهی به فرقهای از متصوفه هم نیست، شاید شکی نباشد. یعنی هیچیک از فرق متصوفه، نمیتوانند ادعا کنند که حافظ جزء سلسلهی آنهاست، زیرا که برای او هیچ مرشدی، شیخی، قطبی بیان نشده»(۲۸ آبان ۱۳۶۷) همچنین ایشان در جای دیگری، به تعبیر خودشان در ارادت و ادای احساس مسئولیت در برابر پیام، فرهنگ و جهانبینی این شاعر وارسته میگویند: «بنده جهانبینی حافظ را جهانبینی عرفانی میدانم. بلاشک حافظ یک عارف است»(۲۸ آبان ۱۳۶۷) علاوه بر تشریح این موضوع در سخنرانی کنگرهی حافظ، بر این سخن خود مصادیقی از اشعار حافظ شیرازی را ذکر کرده و از عشق بهعنوان «بارزترین مظهر این جهانبینی در کلام حافظ»(۲۸ آبان ۱۳۶۷) یاد میکنند. از سویی دیگر، ایشان در معرفی وجاهت معرفت این غزلسرای قرن هشتم تصریح میکنند: «حافظ اگر افتخار نمیکرد به حافظ قرآن بودن، تخلص خودش را حافظ نمیگذاشت»(۲۴ مرداد ۱۳۹۰). سخنی که حافظ در شعر خود نیز به آن تصریح میکند. حضرت آیتالله خامنهای در باب آشنایی حافظ با قرآن اظهار میکنند که قرابت غزل حافظ با قرآن برای آنها که به قرآن آَشنایند و با آن انس دارند، مبرهن است.
بیتالغزل معرفت و در سخن دیگری معارف شعر حافظ را اینگونه شرح میدهند: «قرآن درس همیشگی زندگی انسان است و دیوان حافظ مستفاد از قرآن است و خود او اعتراف میکند که نکات قرآنی را آموخته و زبان خودش را به آنها گشوده است. پس محتوای شعر حافظ آنجا که از جنبهی شعری محض خارج میشود و قدم در وادی بیان معارف و اخلاقیات میگذارد، یک گنجینه و ذخیره است برای ملت ما امروز و نسلهای آینده و همچنین برای ملتهای دیگر، چون معارف والای انسانی مرز نمیشناسد. پس بزرگداشت از حافظ، بزرگداشت از فرهنگ قرآنی و اسلامی و ایرانی است و بزرگداشت از آن اندیشههای نابی است که در این دیوان کوچک گردآوری شده و به بهترین و شیواترین زبان، ادا شده است»(۲۸ آبان ۱۳۶۷) رهبر ادیب انقلاب در دیدارهای نیمهی ماه رمضان همواره شاعران را به اندیشه و حکمت شاعر رهمنون کردهاند؛ آنچه در حافظ و سعدی بهغایت است، تا جایی که میتوان از آنها بهعنوان حکیم یاد کرد. به فرمودهی ایشان: «این است که کسی مثل سعدی را، کسی مثل حافظ را، کسی مثل صائب را به قله میرساند. حکمت، اندیشهی حکیمانه، مسائل لازم برای آموختن به انسانها، اینها را فهمیدن و در شعر گنجاندن و بیان کردن (که معارف دینی و معارف انسانی و سبک زندگی جزء برترینهایش است)، اینها مسئولیتهای شاعر است»(۱ مرداد ۱۳۹۲) ![]()
غزل حافظ واجد صفات برجستهی دیگری نیز هست که رهبر انقلاب در سخنرانی مطولی در بزرگداشت این شاعر، از آنها بهطور مبسوط یاد میکند: قدرت تصویر در شعر، شورآفرینی، مضامین فراوان، کمگویی و گزیدهگویی، روانی، صیقلزدگی الفاظ، گوشنوازی کلمات، معانی رمزگونه، ترکیبات بسیار شیرین و... از جملهی آنهاست.
لطف سخنش حافظ زیرکانه و استادانه برای بیان پیام خود از قالب غزل بهره گرفته است؛ قالبی از شعر که مردم بیش از سایرین با آن مأنوس هستند و از همینروست که غزلهای او اینگونه سالهای متمادی در جانها و اذهان رسوخ کرده و پیام او بر ذهنیت مردم در گذشته تا امروز اثرگذار بوده است. از سویی دیگر، غزل حافظ واجد صفات برجستهی دیگری نیز هست که رهبر انقلاب در سخنرانی مطولی در بزرگداشت این شاعر، از آنها بهطور مبسوط یاد میکند: قدرت تصویر در شعر، شورآفرینی، مضامین فراوان، کمگویی و گزیدهگویی، روانی، صیقلزدگی الفاظ، گوشنوازی کلمات، معانی رمزگونه، ترکیبات بسیار شیرین و... از جملهی آنهاست.(۲۸ آبان ۱۳۶۷) البته باید اذعان کرد که غالب غزلیات حافظ متصف به این صفات برجسته هستند و در میان اشعار او میتوان نمونههایی را یافت که بهلحاظ محتوا، مصداق برجستگیهای گفتهشده نباشند.
اقتدا به حافظ
ندیدم خوشتر از شعر تو حافظ
به قرآنی که اندر سینه داری
منبع: Khamenei.ir
ارسال شده در تاریخ یکشنبه, مهر ۱۹ام, ۱۳۹۴
ارسال دیدگاه شما
ادامه مطلب محمدرضا بهشتی در پیش همایش «حقوق مردم و حکومت دینی در اندیشه های امام خمینی (س)»:نظریه های امام خمینی(س) تکیه گاه قانون اساسی است
کد خبر: 104069 | تاریخ خبر: 18/07/1394
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران - تهران
استاد فلسفه دانشگاه تهران با بیان اینکه نظریه های امام خمینی(س) تکیه گاه قانون اساسی است، گفت: به هر حال امام نظریه ای داشتند و این نظریه مثل هر نظریه دیگر باید در برابر یک سلسله از پرسش ها که در مورد آن سؤال می کنند یا به نقد می گیرند، پاسخگو باشد و بتواند تاب بیاورد. به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، دکتر محمد رضا بهشتی در پیش همایش ضمن بیان اینکه در یکی از کارگروه های همایش «حقوق مردم و حکومت دینی در اندیشه امام خمینی (س)» قرار بود که مباحث نظری اعم از مباحث فلسفی، سنت کلامی و سنت عرفانی و نسبت میان اندیشه امام خمینی (س) و این سه حوزه و طرح پرسش های بنیادین برخاسته از این سه حوزه بپردازد، در مورد اهداف این کارگروه، اظهار کرد: می خواهیم میدانی برای آشنایی عمیق تر اولا با خود اندیشه های امام و ثانیا فراهم کردن زمینه هایی برای اینکه اندیشمندان بتوانند فراتر از اندیشه امام گام های بیشتری بردارند، فراهم شود. وی با طرح این سؤال که «چرا اندیشه ای امام؟» افزود: امام خمینی (س) به عنوان فرد صاحب اندیشه ای که برخاسته از سنت حوزوی ما و به چند قلمرو آشنا است و آشنایی او منحصر به فقه نیست، فردی است که با فقه، مباحث کلامی و در عین حال مباحث عرفانی ما آشناست. در مواردی نیز در اندیشه امام برجستگی ها و تیز بینی هایی را می بینیم. این باعث می شود که اندیشه امام و نظریه امام در باب حقوق مردم - هر چند ممکن است به صورت یک بحث منسجم تنظیم شده از ناحیه خود ایشان عرضه نشده باشد - اگر بتواند به تدریج یک کار تبلیغی شکل بگیرد که این اشارات پراکنده ای که ایشان در جاهای مختلف انجام دادند به صورت یک طرح نظریه در بیاید - من فکر می کنم برای جامعه ما بسیار مفید باشد. استاد فلسفه دانشگاه تهران ادامه داد: مسأله دوم این است، از آن جهت که بر اساس این اندیشه یا با تکیه بر بخش عمده ای از اندیشه های ایشان چیزی به عنوان قانون اساسی در این کشور نوشته شده و مرجع و تکیه گاه قانون اساسی این نظریه ها بوده و بعد از آن نیز به عنوان کسی که محل رجوع است، من فکر می کنم بررسی نظریه های امام خمینی (س) فقط یک امر نوستالوژیک راجع به گذشته و یا بزرگداشت یک چهره که مدت زمانی از بودن او در میان ما گذشته نیست، این مسأله اهمیت بنیادینی دارد. وی با بیان اینکه باید مجال بدهیم فضایی برای اندیشیدن و بازاندیشی اندیشه های امام خمینی (س) فراهم شود، در مورد حقوق مردم در اندیشه امام، تصریح کرد: حقوق مردم در 3 دایره، یعنی دایره حقوق بشر، دایره حقوق اساسی و دایره حقوق شهروندی قابل طرح است که هر کدام از اینها اقتضائات خاص خودش را دارد. به خصوص تفاوت عمده میان حقوق بشر و حقوق شهروندی این است که حقوق بشر تابع قانون گذاری تک تک کشورها نیست. در حالی که حقوق شهروندی تابع نسبتی است که افراد با این حاکمیت و این حکومت دارند. عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه در هر دوی این موارد ما نیاز به به طرح پرسش های بنیادین داریم، خاطر نشان کرد: به هر حال امام نظریه ای داشتند و این نظریه مثل هر نظریه دیگر باید در برابر یک سلسله از پرسش ها که در مورد آن سؤال می کنند یا به نقد می گیرند، پاسخگو باشد و بتواند تاب بیاورد. وی اضافه کرد: من فکر می کنم این توانمندی را در نظریه ها و اندیشه امام در حدود بالایی می توانیم بیابیم. اگر در مواردی نیز ابهام یا خلأ وجود دارد تازه زمینه برای کار کردن بعدی بر روی آنها فراهم می شود که آیا چنین نظریه ای قابل گسترش و یا فراتر رفتن هست یا نه؟ بهشتی یادآور شد: سؤال های مهمی فارغ از اینکه در کدام بستر اندیشه ای مثل اندیشه امام شکل گرفته و قوام پیدا کرده، وجود دارد و آثار خودش را نشان می دهد، باید مجال بدهیم که سؤال ها بتواند به طور جدی مطرح شود. مجال بدهیم که بتواند این اندیشه با آن مواجه شود. مجال بدهیم که در این مواجه اولا امکان عمق پیدا کردن این مباحث و ثانیا فراروی از این مباحث میسر شود. فرزند شهید بهشتی با تأکید بر اینکه هنوز در حال کار هستیم و قدم های برداشته شده اولین قدم ها در این مسیر است، اظهار کرد: در عرصه کلام نیز با توجه به کار نسبتا طولانی چند سال اخیر که من هم در جریان آن قرار گرفتم، به واقع نیاز به یک کار بسیار بنیادی تر داریم. حتی در جاهایی که مباحث به عنوان مباحث فقه به صورت اختصاصی مطرح می شود، پشتوانه های کلامی داریم. گاهی پشتوانه های کلامی آن بر کسانی که در حوزه فقه کار می کنند آشکار است و گاهی وقت ها آشکار هم نیست. یعنی طوری است که با آن مباحث چندان تماسی ندارند. فقط ثمرات مباحث را به صورت جملات کوتاه و مباحث فشرده ای در فقه به عنوان میراثی که از طریق سنت فقهی با آن مواجه می شوند، به میان آمده در حالی که این مباحث بسیار تعیین کننده است. وی با تأکید بر اینکه استخراج پرسش های بنیادین کلامی کار ساده ای نیست، تصریح کرد: برای این کار باید یک بار آنچه را که پشت سر داریم، درنوردیم و با تیزبینی سعی کنیم سؤال ها تطبیق شود و بتواند خودش را انسجام دهد و در مواجه با اندیشه امام با سؤال های روشنی رو به رو باشیم. بهشتی همچنین یکی از خاستگاه های منظومه فکری امام را عرفان دانست و توضیح داد: ما با ماجرای عجیبی در سنت عرفانی مواجه هستیم. در مجموع به نظر می رسد که عرفان ما بیشتر رابطه فرد با خداست. سلوک فرد است با خدا و جنبه اجتماعی که بخواهد از دایره فرد به سمت دیگران برود در آن خیلی پررنگ نیست و کمرنگ است. اگر در جاهایی هم به این سمت حرکت می کند باز از دریچه اتصال با خداست. یعنی دیگران در سنت عرفانی امام نسبتشان با فرد سالک چندان معلوم نیست. تمام تمرکز روی حرکت و سلوک فردی است. در بسیاری از جاها هم که در امور اجتماعی از عرفا سؤال شده به فقها ارجاع دادند و گفتند این به ما مربوط نیست. وی ادامه داد: در کنار این، یک واقعیت تاریخی بسیار جالب توجه است که اگر به نهضت های اجتماعی که در دهه هایی که از آغاز سده دوم و سوم هجری با آن مواجه بودیم، نگاه کنیم؛ در محور بسیاری از این نهضت ها چهره هایی هستند که صبغه عرفانی دارند. این خیلی عجیب است که در سنت عرفانی ما عرفان فرافردی کمتر دیده می شود و در آموزه های آن کمتر دیده می شود؛ از طرف دیگر این یک واقعیت تاریخی است که در نهضت های اجتماعی جوامع اسلامی در محور جنبش ها و نهضت ها عرفا حضور داشته و نقش پررنگ و برجسته ایفا کردند؛ بنایر این اینجا شکافی در آنچه که در سطح نظر در عرفان مطرح می شود، با آنچه که در عمل ملاحظه می کنیم، وجود دارد. عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در مورد مباحث فلسفی نیز گفت: در زمینه مباحث فلسفی هم در عرصه مباحث نظری و هم در عرصه فلسفه عملی پرسش های جدی داریم. بعضی از جاها ما به نوعی با تلقی از احکام و مواجهه با انسان می رسیم که به یک نگاه انسان شناسی بر می گردد. در جاهای دیگر سخن از ذات انسان، ماهیت انسان و فطرت او داریم. به لحاظ معرفت شناسی بسیار به جاست که بپرسیم چطور ممکن است؟ ما واقعا چه اندازه می توانیم بر عقلی که مدتی بر این است که ما امکان شناخت ذوات امور را داریم، تکیه کنیم؟ وی گفت: در واقع در عرصه عقل عملی ما تفکیکی در سنت فلسفی داریم که فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق را تفکیک می کند؛ در حالی که به نظر می رسد که این تفکیک با این روشنی در سنتی که پشت سر داریم، صورت نمی گیرد؛ به خصوص وقتی در ظرفی به عنوان فقه جمع می شود که در آنجا بعضی از این مباحث به نظر می رسد به سمت حقوق حرکت می کند. البته این مساله با تکیه بر حقوق الهی و بعضی از موارد وارد حوزه اخلاق می شود. بهشتی در پایان اظهار امیدواری کرد: در همایش اصلی که قرار است سال آینده برگزار شود، مجال کلامی و عرفانی بالا برود. تا شاید حداقل این مباحث به شکل نسبتا منظم و تدوین شده ای در اختیار محققان قرار بگیرد، بلکه حداقل به لحاظ طرح پرسش جلوتر از این باشیم که الآن هستیم. انتهای پیام /*
ادامه مطلب گزیده ای از بیانات امام خمینی(س) در ارتباط با دفاع مقدس
کد خبر: 101770 | تاریخ خبر: 31/06/1394
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران - تهران
تحمیل جنگ بر ایران و سیر تحولات آن نشان داد محاسبات قدرتها تا چه میزان غیرواقعبینانه است؛ چرا که امّت سربلند و مقاوم ما که از آموزههاى مکتبى چون اسلام ناب سیراب شده، و عشق به پیامبر اکرم (ص) و ائمه هدى (ع) با جانش درآمیخته و با باور قلبى به آیۀ شریفۀ: کَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةٍ کَثیرَةً بِاِذنِ اللّه راه خویش را انتخاب کرده بود، در عرصۀ دفاع، از عشق مایه گرفت و از جان مایه گذاشت و در حراست از میهن اسلامى حتى یک گام عقب ننشست و هنرمندانه توانست معنویت انقلاب را به جهان صادر کند. همانگونه که انقلاب اسلامى با رهبرى حضرت امام خمینى (س) به پیروزى رسید، در دفاع مقدس نیز با رهنمودها و فرماندهى ایشان ادامه یافت، و آنچه حاصل شد دستاوردى عظیم بود؛ چرا که در دویست سال اخیر، براى اولین بار ایران در جنگى نابرابر حتى یک وجب از خاک خود را از دست نداد؛ از مستشاران خارجى کمک نگرفت؛ روى پاى خود مردانه ایستاد؛ در صنایع دفاعى به خودکفایى رسید؛ حتى در اوج جنگ از رفتن به پاى صندوقهاى رأى براى تعیین سرنوشت، غفلت نکرد و خود را به عنوان قدرتى که مى تواند پشتوانه مستضعفان جهان باشد، تثبیت کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران گزیده ای از بیانات امام خمینی(س) رهبر کبیر انقلاب اسلامی در ارتباط با 8 سال دفاع مقدس که در شماره 25 مجموعه آثار موضوعی _ تبیان دفاع مقدس( جنگ تحمیلى)در اندیشۀ امام خمینى(س)_ بالغ بر 700 صفحه به طور کامل به آن پرداخته شده است را منتشر می کند: اولین روز شروع جنگ 8 ساله این صدام حسین است که به واسطۀ تحریک امریکا به ما تجاوز کرده است (59/6/31 پیام رادیوتلویزیونى به ملت ایران-صحیفه امام ج13-ص222) دست و پای خود را گم نکنیم ملت ایران نباید خیال بکنند که جنگى شروع شده است و حالا فرض کنید که دست و پاى خودمان را گم کنیم. نه، این حرفها نیست. یک چیزى آوردند و یک بمبى اینجا انداختند و فرار کردند، رفتند. الآن هم دولت ایران جواب آنها را مشغولند که جواب آنها را بدهند و مى دهند جواب آنها را.... این یک دزدى آمده است یک سنگى انداخته و فرار کرده، رفته است سرجایش. دیگر قدرت اینکه تکرار بکند ان شاءاللّه ندارد.( صحیفه امام-ج13-ص223)/ 59/6/31 تجاوز به ایران، مظلوم نمایی صدام الآن که شما با این جنگى که ابتلا به آن پیدا کردید و آنها به شما حمله کردند و صدام هجوم کرد به مملکت ما، الآن هم که مى بینید که این امر واضحى است که دولت فاسد صدام به این ملت ما تهاجم کرد و اینقدر از جوانهاى ما را کشت و این قدر از اطفال و جوانها و پیرها و زنهاى ما را قتل عام کرد، باز هم وقتى که در کنفرانس طائف مى نشیند تمامش اظهار مظلومیت است! و یکى نیست به او در آن جمع بگوید که تو هجوم کردى، نه ایران.( صحیفه امام-ج14ص68) 19/11/59 رفتاری بر خلاف قراردادهای بین المللی و انسانی بر خلاف همۀ قراردادهاى بین المللى، بر خلاف همۀ اخلاقهاى انسانى، این شخص تجاوز کرد بر ما و بر مملکت ما و به کشتار داد جمعیت هاى کثیرى از انسانها را، انسانهاى عزیزى که ما داشتیم؛جوانهاى ما را، پیرمردهاى ما را، اطفال ما را، پیرزنهاى ما را [آنها را]از خانمان خودشان دور کردند.( صحیفه امام- ج14ص84) 22/11/59 آنها غافلگیرانه به ما هجوم آوردند و از دریا و زمین و هوا به ما حمله کردند و مقدار زیادى از کشور ما را تصرف نمودند و به خرابى و قتل و غارت شهرهاى ما و ملت مظلوم ما پرداختند که این نیز از اسباب بزرگ براى رعب و وحشت ما و آرامش و سکون براى مهاجمین به کشور ما بود. آیا آنچه خداوند تعالى مىفرماید: وَقَذَفَ فى قُلوُبِهِمُ الْرُّعْبَ فَریقاً تَقْتُلُونَ وَ تَأسِروُنَ فَریقاً، مصداق ظاهرش در فتح مبین متحقق نیست؟ آیا آیۀ هوالذى أنْزَلَ السَّکینةَ فى قُلوُبِ الْمُؤمِنینَ مصداق ظاهرش رزمندگان این جبهه نیست؟ مگر آنچه در صدر اسلام واقع شد و موجب فتح لشکر اسلام گردید جز اینها بود؟ آیا در ظرف یک هفته آنچه تاکنون شمارش شده است بیش از پانزده هزار اسیر و هزاران مقتول و هزاران مجروح و آن همه غنایم جنگى امرى عادى است؟ آیا فوج فوج تسلیم در مقابل عده اى غیر معادل با خصم امرى عادى و طبیعى است؟(صحیفه امام ج16 ص155) 12/1/61 متجاوز نبودن ایران در جنگ به اسم اینکه ایران و ایرانىها فارس و مجوسند، با تحریک امریکا، از زمین و دریا و هوا به ایران حمله کرد، و ملت ما وقتى که متوجه گشت، همراه با قواى مسلح اسلام، آنها را متوقف ساخت. و الآن هم که سال سوم جنگ نزدیک است، صدام مهاجم و ما همیشه در حال دفاع بوده ایم. ما بر حسب حکم اسلام و قرآن و عقل نمى توانیم که دفاع نکنیم. آنها هر روز به شهرهاى ایران و بر روى مردم بى دفاع، بمب و یا موشک مى اندازند و تا زمانى که آنها اینگونه تجاوز مى کنند، ما دفاع خواهیم کرد. اینها با کمک رادیوهاى بیگانه تبلیغ مى کنند که ایران مى خواهد کشورهاى خلیج فارس را بگیرد. ما همانگونه که مکرر گفته ایم، شارع مقدس به ما اجازۀ چنین کارى را نمى دهد، اما اینکه مسلمین از جان و مال و نوامیس خود دفاع کنند، این را، هم خدا و هم عقل و هم شرع اجازه مى دهد. ما ملت مظلومى هستیم ( صحیفه امام ج16ص489ـ490) 17/6/61 همه مى دانند که ما شروع کنندۀ جنگ نبوده ایم همه مى دانند که ما شروع کنندۀ جنگ نبوده ایم. ما براى حفظ موجودیت اسلام در جهان تنها از خود دفاع کرده ایم. و این ملت مظلوم ایران است که همواره مورد حملۀ جهانخواران بوده است؛ و استکبار از همۀ کمینگاه هاى سیاسى و نظامى و فرهنگى و اقتصادى خود به ما حمله کرده است.( صحیفه امام ص21ج89) 29/4/67 اى ملت شریف، و اى ارتش گرفتارِ تحت سلطۀ کفر! اکنون بیش از ده روز است که رژیم بعث فاسد به امر قدرتهاى کافر، به کشور اسلام و همسایۀ شما هجوم وحشیانه نموده و شهرهاى بى پناه و برادران مسلمان مظلوم شما را مورد تجاوز و ستم قرار داده و منازل و پناهگاههاى آنان را خراب و اطفال و زنان مظلوم را قتل عام نموده اند که جرم آنان هیچ نیست جز آنکه مى خواهند در کشورشان جمهورى اسلامى باشد و احکام قرآن مجید جارى شود. و مى خواهند مستقل و آزاد باشند و زیر سلطه و ستم ابر قدرتان نباشند و مخازن کشورشان از خودشان و مستمندان میهنشان باشد. و چه جرمى در نظر چپاولگران و نوکران و جیره خوران آنان بالاتر از این جرمها! ( صحیفه امام ج13 ص254ـ255) 12/7/59 قضاوت در جنگ با خود مسلمانان است قضاوت در جنگ با خود مسلمانان است که تعقل و اندیشه کنند که ما در مسیر چه هدف و آرمانى مورد تهاجم قرار گرفته ایم و شهیدان گرانقدرى را به پیشگاه مقدس حق تقدیم کرده ایم و صدام پلید چه نیاتى از تهاجم خود در سر پرورانده است؛ دنیا نیز به چه انگیزه اى به حمایت ضمنى و علنى از او برخاسته است و تا امروز هم متجاوزین در تنگناى تسلیحات و امکانات نظامى و اقتصادى و سیاسى نبوده اند و دنیا هر روز به بهانه اى آنان را به بهترین و مدرنترین سلاحها مسلح نموده است ولى از دادن امکاناتى که حق مسلّم ملت ما است و حتى پول آنها را گرفته اند خوددارى نموده است.( صحیفه امام ج 20 ص 326) 6/5/66 حضور بى نظیر ملت در جنگ در دنیا شاید بى نظیر باشد و شاید در طور تاریخ هم نظیرى برایش نتوانیم پیدا بکنیم که بچه هاى کوچک و جوان هاى نیمسال و زنها، پیرزنها، نوعروسها، نودامادها، همه با هم در این جبهه حاضرند وصحنه جنگ، صحنه اى است که ملت همه در آن حاضر هستند.( صحیفه امام ج 14ص264) 16/1/60 حضور شهادت طلبانه ملت در جنگ شما مى بینید که مردم، توده هاى میلیونى مردم، چقدر خوبند. و من با جرأت مى توانم عرض کنم که در طول تاریخ یک همچه وضعى در هیچ جا نبوده است؛ یعنى، ایران با سى و چند میلیون جمعیت ـبه استثناى یک اقلیت بسیار کم متحول شده اند به یک کشور اسلامى که همه در فکر این هستند که اسلام در اینجا تحقق پیدا بکند و در همه چیزى که براى دولت پیش مى آید، مشکلاتى که براى دولت پیش مى آید، پیشقدم هستند و گمان نکنید که جاى دیگرى بلکه در عصرهاى دیگر، یک همچه مسأله اى بوده. شما اگر ملاحظه بکنید این داوطلبى از براى رفتن به جبهه ها و این با آغوش باز شهادت را پذیرفتن، این در زمانهاى سابق حتى در زمان رسول اللّه و حتى زمان امیر المؤمنین ـسلام اللّه علیه به این شکل نبوده است. مى بینیم که در قرآن از این اشخاصى که پیغمبر دعوت مى کرده است که بیایید براى جنگ، عذر مى خواستند که امروز نه فردا، حالا گرم است، حالا چطور است، قرآن آنها را ذکر مى کند که اینها مردمى هستند یک وقتى بهانه مى گرفتند که ما برگردیم، کار داریم، عایله مان چطور است. قرآن مى فرماید که نه، اینها مى خواهند فرار کنند، فرار در کار بوده، عدم اطاعت زیاد بوده است در کار. زمان حضرت امیر که بالاتر، زمان ائمه دیگر هم که مى بینید که مردم آنطور نبوده اند. براى حضرت امیر در کوفه هم ملاحظه کردید که آنطور اطاعتى که باید بکنند نداشتند و حضرت امیر از آنها شکایت مى کند. امروز من معتقدم که خداى تبارک و تعالى موفق کرده است این کشور را که اینطور باشد و اینطور تحول که همۀ مردم، همۀ توده ها،خصوصاً، این توده هاى مستضعف، اینهایى که محروم بودند در طول تاریخ، اینها همه، در همه چیز حاضرند. اگر نبود این همراهى توده ها، نمى توانست حکومت برقرار باشد و نمى توانستند ارتش این جنگ را به اینطور که الآن به پیروزى رسانده اند به پیروزى برسانند. این اسباب تشکر است از همه.( صحیفه امام ج 16ص96ـ97) 19/12/60 طلیعۀ حرکت بزرگ آشکار شده ملت و دولت و مسئولین و ارتش و سپاه و بسیج و نیروهاى مردمى وهمۀ اقشار دلاور کشورمان در آمادگى کامل به سر مى برند و همه اهل جنگ و هنرآفرینان مدرسۀ عشق و شهادتند و به خوبى از پس توطئه هاى استکبار و ایادى جاسوس و منافق آنان برآمده اند و مى روند که به یارى خداوند بزرگ آخرین معابر پیروزى را باز کنند و علاوه بر حضور برتر خود در خلیج فارس و جزایر و سواحل و مناطق غرب و جنوب، هم اکنون نیز به سازماندهى و بسیج و تشکل مردم ستمدیدۀ عراق پرداخته اند که این از مهمترین خواسته ها و هدفهاى ما بوده است، چرا که از اول جنگ به صراحت اعلام کرده ایم که ایران حتى به یک وجب از خاک عراق چشم ندوخته است و مردم عراق در تصمیم گیری ها و انتخاب حکومت خود آزادند و چه بهتر آنکه قبل از سقوط حاکمیتِ مطلق بعث عراق، به دست رزمندگان دلاور اسلام در جبهه هاى نبرد، حکومت دلخواه و موردنظر خود را انتخاب کنند که بحمداللّه طلیعۀ این حرکت بزرگ آشکار شده است.( صحیفه امام ج20ص331ـ332) 6/5/66 انتهای پیام /* ادامه مطلب ورود پیکر شهید سردار حسین همدانی به زادگاهش+ تصاویر
کد خبر: 104366 | تاریخ خبر: 19/07/1394
دیدگاه ها و نظرات
برای ارسال نظرات از فرم پایین صفحه استفاده کنید.
مسئولیت نوشتهها بر عهده نویسندگان آنهاست و گذاشتن آنها به معنی تائید نظرات آنها نیست.
ادامه مطلب درسی از امام خمینی(س)/ سفارشات اخلاقی به نمایندگان مجلسدرسی از امام خمینی(س)/امام خمینی خطاب به نمایندگان مجلس: در محیط آرام است که عقلها مى توانند کار بکنند. آن روزى که غضب توى کار آمد، عقل کنار مى رود
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران - تهران
پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران- اصغر میرشکاری: حضرت امام خمینی(س) در روز 6 خرداد 1360 به مناسبت سالگرد تأسیس مجلس شوراى اسلامى در جمع نمایندگان این مجلس در موضوع اهمیت مجلس شوراى اسلامى و بیان وظایف نمایندگان سخنرانی مفصلی دارند و در فرازی چنین رهنمود می دهند: «... باید عرض کنم که مع الأسف آن که من مى خواستم نشده است. من مى خواستم که این مجلس یک معلم باشد از براى همه کشور، و براى مجلس هاى بعد و نسلهاى آینده، که کیفیت مشاوره وکلا باید این نحو باشد. آن نحوى که در مجالس سابق، و خصوصاً این مجالس آخر پنجاه ساله، آن طور نباشد. آقایان در یک محیط آرام مسائلى که دارند با آرامش بیان کنند. اختلافاتى که در دیدها دارند، در سلیقه ها دارند، اینها را با یک آرامش خاطر بیان کنند و حل و فصل کنند و راجع به مسائل کشور هم که در آنجا مى آید، باز هم با یک محیط آرام. در محیط آرام است که عقلها مى توانند کار بکنند. آن روزى که غضب توى کار آمد، عقل کنار مى رود. قوه غضبیه هر وقت به راه افتاد، عاقله را کنار مى زند، [شخص] از روى بى عقلى صحبت مى کند. قاضى چنانچه در حال غضب باشد، نباید حکم بدهد؛ براى اینکه حکم در حال غضب حکمى است که از منشأ عقلى و شرعى صادر نمى شود. شما مسائلى دارید؛ فرض کنید یک نفر مى رود و مسائل خودش را مى گوید؛ انتقاد هم دارد؛ انتقادات آزاد است، به اندازه اى که نخواهند یک کسى را خفیف کنند، یا یک گروهى را خفیف کنند و از صحنه خارج کنند؛ انتقاد براى ساختن، براى اصلاح امور، لازم است؛ هر مجلسى باید این انتقادات را داشته باشد؛ لکن اگر [در] این انتقادات آن که انتقاد مى کند با آرامش خاطر و با نظر صحیح انتقاد بکند، این که جواب مى دهد هم اگر با نظر صحیح و بدون اینکه غضب در آن راه داشته باشد جواب بدهد، آن وقت منطق در مقابل منطق است. و اگر با هیاهو و جار و جنجال بخواهید شما یک مسأله را حل بکنید، و هر کسى در نظر داشته باشد که طرف مقابل خودش را مثل یک دشمن بکوبد، عقل ها کنار مى رود و قوه غضبیه، که بدترین قوه هاست اگر مهار نشود، در کار مى افتد؛ و مسائل را علاوه بر اینکه حل نمى کنند، مشکلتر مى کنند.» (صحیفه امام، ج14، ص: 365 و366) این مطلب از چنان وضوحی برخوردار است که بی نیاز از هرگونه توضیح و شرح و بسطی است و واقع امر هم این است که از انسان خود ساخته و معلم اخلاقی همچون امام خمینی(س) جز این انتظاری نباید داشت؛ او که یکی از ارکان سالم سازی جامعه را ترویج اخلاق می دید همواره و به ویژه برای مسئولان حکومتی به آن سفارش و بر آن تأکید می ورزیدند و به خصوص نمایندگان مجلس با توجه به اهمیت و نقش این نهاد و نحوه انعکاس جلسات مجلس و سلوک نمایندگان که در دید همگانی قرار دارد و تأثیر عمومی آن و ضرورت انجام کار در محیط آرام، از آن رو که:" در محیط آرام است که عقل ها مى توانند کار بکنند. آن روزى که غضب توى کار آمد، عقل کنار مى رود. قوه غضبیه هر وقت به راه افتاد، عاقله را کنار مى زند، [شخص] از روى بى عقلى صحبت مى کند." توجه ویژه ای را می طلبد. در این جهت باز هم از قول آن پیر فرزانه خواهیم گفت. اما متأسفانه گاهی به مطالبی برخورد می شود که انسان آرزو می کند که ای کاش اصلا چنین مطلبی به وقوع نپیوسته باشد، یا ارائه و طرح نمی شد، یا از اساس نادرست بود و یا لااقل به گوش نمی رسید. نمونه آن اخباری است که این روزها از مجلس شورای اسلامی و رفتار و گفتار بعض نمایندگان به گوش می رسد و نمایندگان مجلسی را که باید نقش معلمی و ترویج اخلاق حسنه اسلامی را عهده دار باشند و فضای انس و الفت و وحدت و برادری و آرامش و منطق و اعتدال را گسترش دهند، بعضا مروج هتاکی و بد حرفی و تهدید و ترویج خشونت و تندروی می شوند. امری که جز از مبنای عصبیت و خشم و غضب برنمی خیزد و هیچ ربطی به چهارچوب وظیفه ندارد و نا علاقلانه ترین و نا معتدل ترین شیوه اجرا هم انتخاب می شود که با اخلاق و شرع عقل هم ناسازگاری دارد. به این نمونه ها توجه شود: 1- بهرام بیرانوند نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح چهارشنبه پارلمان در تذکری شفاهی، نسبت به دست دادن ظریف با اوباما به شدت انتقاد کرد و اظهار داشت: «دقیقاً زمانی که صدها حاجی ایرانی به واسطه جنایت سعودی به آغوش مرگ خفتند یا مفقود شدند، ظریف به طور اتفاقی خود را به آغوش اوباما رساند. ظریف غلط زیادی کرده است، اگر به عنوان وزیر خارجه این خطا را انجام داده، باید بداند از چارچوب اختیاراتش تخطی کرده است و باید مجازات شود، اگر به عنوان یک شخص عطش روبوسی با اوباما و کری را دارد، از سمت خود استعفا نموده و درب خانه کری و اوباما بساط کند. ملت رشید ایران سال هاست که تاوان رفتار استکباری شیطان بزرگ را میدهند، هنوز بسیاری از شهدای ما به خانه بازنگشتند که آمریکا قصد ریشهکنی ملت ایران را دارد، لااقل به اندازه یک جوجه خروس غیرت داشته باشید. »
2- «در جریان بررسی کلیات طرح مربوط به نحوه اجرای برجام [94/7/19]، صالحی به نمایندگی از دولت پشت تریبون حاضر شد و گفت که مذاکرات در چارچوب انجام شده تا امروز سکوت کردم اما چند روز پیش برای من در تلویزیون آرزوی مرگ کردند. 3- مجید انصاری در جمع خبرنگاران گفت که برخی در صحن علنی مجلس، ظریف و صالحی را تهدید به اعدام کرده اند. وی با بیان اینکه به این تهدیدات عادت کرده ایم، اضافه کرد: متاسفانه تهدیدی صورت گرفت که یکی از نمایندگان آمد و دکتر صالحی و ظریف را به اعدام تهدید کرد. انصاری اضافه کرد: این مرد گفت شما را اعدام میکنیم و در رآکتور اراک دفن میکنیم و روی تان سیمان میریزیم. آیا این ادبیات و این منطق با کدام معیار اخلاقی و با کدام وظایف قانونی سازگاری دارد؟ آیا اگر یک قضیه اجتماعی مطابق میل و سلیقه کسی نبود، مجاز به هرگونه اقدامی خواهد بود؟ این شیوه برخورد چه تعریفی از نظام اسلامی ارائه خواهد داد؟ این سؤالات و سؤالات متعدد دیگر در این زمینه وجود که که حقیقتا دل طرفداران نظام جمهوری اسلامی را به درد می آورد و باعث خوشحالی دشمنان خواهد شد، یقینا. حضرت امام خمینی(س) در 7 خرداد1363 طی پیامی به نمایندگان مجلس به مناسبت گشایش دومین دوره مجلس به نکات ارزنده و آموزنده ای در زمینه جلوگیری از چنین امور ناپسندی سفارش می کنند که به تناسب بحث فرازهائی آورده می شود. - در زمینه کیفیت برخورد نمایندگان با یک دیگر چنین می خوانیم: « کیفیت برخورد با یکدیگر در محیط مجلس و مباحثات بین مخالف و موافق؛ از نمایندگان متوقع است که مراعات آداب اسلامى در محاورات بشود؛ و انگیزه آن یافتن حق و راه حل باشد و این امور در محیط دوستى و صفا چون بحثهاى علمى در محیط مدارس فقاهتى که مقصود، یافتن واقعیت نه تحمیل عقیده است، آقایان را بهتر و آسانتر به حقیقت مى رساند و مجادلات با حال غضب و عصبانیت انسان را از واقع دور مى کند و چون مقصود از بحثها یافتن طریق هر چه بهتر براى خدمت به اسلام و کشور و ملت است و از عبادات و مقربات الهى محسوب است، حقاً لازم است از آنچه مخالف رضاى خداوند متعال است اجتناب شود و محیط مجلس طورى باشد که علاوه بر یافتن راه صحیح براى شنوندگان، آموزنده اخلاق اسلامى و آداب انسانى باشد، که این خود یک عبادت دیگر است. و اگر خداى نخواسته در این محیط مقدس مقصود کسى اعمال غرض و تحمیل عقیده و احیاناً تسویه حساب باشد که قهراً به هتک یک مسلمان و رد و بدل الفاظ غیر مناسب منجر مى شود علاوه بر آنکه از مسیر حق دور مى شود و بر خلاف آنچه وظیفه وکیل است مى باشد گاهى اشاعه فحشا در یک محیط بسیار وسیع است که معصیتى عظیم است.» (همان،ج18،ص465) - در زمینه کیفیت برخورد با دولت و وزرا چنین مشاهده می شود: « کیفیت برخورد با دولت و وزرا و سایر کارمندان؛ شک نیست که مجلس به همه امور کشور نظارت دارد؛ و حق نمایندگان است که از هر انحراف و خلافى که از وزرا و ادارات مى بینند به حکم قانونى جلوگیرى کنند و دولت را تا حد استیضاح بکشانند. لکن فرقهاست بین نظارت و استیضاح، و بین عیبجویى و انتقامگیرى. و این فرق را همه کس پس از رجوع به وجدان خویش مى فهمد. انسان با کمى تفکر در حال خود تشخیص مى دهد که احضار دولت یا وزیر براى خدا و مصالح اسلام و کشور است و در آن جز هدایت و جلوگیرى از انحراف و حفظ مصالح ملت چیز دیگرى دخالت ندارد؛ یا از معیارهاى غیر الهى، چون حُب و بغض، دوستى و دشمنى، هواهاى نفسانى چون خودنمایى، عرض اندام و از این قبیل مکاید نفسانى و شیطانى، برخوردار است. و محک تشخیص معیار الهى از شیطانى آن است که پس از مراجعه به خود بیاید که آنچه که او مى خواهد نفْس عمل است گر چه این کار را دیگرى انجام دهد؛ و یا آنچه را که بدان سبب شخصى را احضار کرده است اگر از دوستان عزیز او سر مى زد، با او همان مى کرد که با این انجام مى دهد.» (همان، ص:465و466) - و در ادامه در زمینه کیفیت ادای وظیفه و پرهیز از کلمات نیشدار و اهانت آمیز و کردار ناروا چنین راهنمائی می کنند: « مرحله اى دیگر: به فرض آنکه هیچ مقصدى جز حقجویى و جلوگیرى از انحراف نباشد، در کیفیت اداى وظیفه و بیان اشکال مى توان معیار الهى و نفسانى را تشخیص داد. معیار الهى آن است که اثبات مدعا مبنى بر استدلال و شواهد متقن باشد، و از کلمات نیشدار و اهانت آمیز و کردار ناروا مبرّا باشد. و در غیر این صورت، باید دانست که دست شیطان و نفس امّاره بالسوء در کار است و گوینده بازیچه هواى نفس است. » (همان،ص466) - و در صورت مشاهده و اثبات انحراف مسلم بازهم با تأکید بر رفتار منطقی و استدلال و پرهیز از توهین چنین می فرمایند: « نمایندگان محترم و خواهران و برادران گرامى، مسأله بسیار مهم است. آبرو و حیثیت یک مسلمان یا یک انسان در کار است. چه بسا با یک انحراف شما یک انسان آبرومند در جامعه ساقط شود و شرف یک مؤمن خدشه دار گردد. اگر انحرافى دیدید، نخست بدون سر و صدا دنبال تحقیق روید. پس از آنکه مسلّماً معلوم شد، قبل از کشیده شدن به مجلس با طرف به گفتگو بنشینید، و مسأله را حتى الامکان با خود او حل کنید. اگر در این مرحله توفیق حاصل نشد، در کمیسیون مربوط او را بخواهید، و با کمک دوستان فیصله دهید. و اگر فیصله نشد و شخص مذکور مى خواهد بر خلاف مصالح اسلام و کشور و ملت عمل کند و در انحراف پافشارى نماید، حفظ مصلحت عمومى و اسلام مقدّم است بر حفظ مصلحت شخص، هر کس باشد؛ در این صورت تقاضا کنید و با استدلال و منطق، بدون کوچکترین اهانت، مطلب را عرضه کنید. و مهلت دهید تا در محیطى آرام و بى تشنج از خود دفاع کند. در این موقع مجلس به هر چه تکلیف قانونى و شرعى دارد عمل کند، بى کوچکترین توهین. و ما همه باید بدانیم که مجرمى که بالاترین جرم را دارد و به سوى چوبه دار مى رود، جز اجراى حد شرعى احدى حق آزار او را لفظاً و عملًا ندارد؛ و مرتکب، خود ظالم است و مستحق کیفر.» (همان، ص:466و467 ) - و در مورد بعضی بی قیدی ها در نطقهای قبل از دستور چنین اضافه می کنند : « ...چه بسا که ناطق احیاناً گمان کند بى قید و شرط و بى تعهد و تکلیف باید هر چه بخواهد بگوید، و به هر کس، چه حاضر جلسه و چه غایب، مى تواند به اصطلاح حمله کند، و میزانى الهى و شرعى و اخلاقى در کار نیست و مسئولیتى حتى شرعى ندارد. و گاهى بعضى نطقها موجب تأسف بسیار و تأثر است؛ و چه بسا که اهانت به یک مسلمان و مؤمن را به حد اعلى مى کشاند و حیثیات انسانها را لکه دار مى کند؛ و گاهى ارقام و اقلام بسیار از گوشه و کنار اعم از صحیح و فاسد جمع آورى مى کند و با آبروى دولت و اشخاص، بلکه مجلس بازى مى کند؛ و مجلس شوراى اسلامى را بى توجه همچون مجلس طاغوت مى نماید و مورد تاخت و تاز اعراض مسلمانان در سراسر کشور قرار مى دهد» (همان،ص467) - و در آخر باید گفت که : « اگر به کسى چه از دولتیها یا دیگران، تهمتى زده شد، حق شکایت به قوه قضاییه را دارد تا رسیدگى شود و مجرم تعقیب و تعزیر شود. و اگر به یک وزارتخانه یا بنگاه تهمت زده شد حق دفاع با وزیر و رئیس بنگاه است و حق شکایت دارند و قوه قضاییه تعقیب خواهد کرد. و بالجمله با هر ترتیب ممکن باید از این اعمال غیر اسلامى جلوگیرى شود. البته این بدان معنا نیست که مجلس از حق قانونى و شرعى خود دست بردارد، بلکه نمایندگان محترم در محدوده قانون و شرع آزاد و مختارند و هیچ کس نمى تواند از حقوق قانونى آنان جلوگیرى نماید.» (همان،ص468) اکنون به جد باید بر این نکته تأکید داشت که نمایندگان محترم چه به رهنمودهای حضرت امام و چه سفارشات مقام معظم رهبری در این خصوص عطف توجه ویژه به خرج داده و آنها را نصب العین خود قرار دهند و ضمن پاسداری از ارزشهای الهی از چنین بد اخلاقی هائی که دون شأن یک مسلمان است پرهیز کنند و اگر کسی مرتکب چنین خطاهای نابخشودنی شد، سایر نمایندگان به راهنمائی و دلالت و منع وی بپردازند تا تأثیر سوء چنین اعمالی جامعه را از تعادل خارج نکند و صحنه اجتماع را میدان تاخت و تاز افراط گرایانی که جز خود را مسلمان و هدایت یافته نمی بینند ولی از منطق و مآل اندیشی به دور هستند ، قرار ندهند که ضرر آن البته جبران ناپذیر است. والسلام. انتهای پیام /*
ادامه مطلب دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴ \ الاثنين ٢٨ ذو الحجّة ١٤٣٦ \ Monday, October 12, 2015
سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه» متن حدیث را از کتاب کافی منتشر می کند. عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ الْعَدْلُ أَحْلَى مِنَ الشَّهْدِ وَ أَلْيَنُ مِنَ الزُّبْدِ وَ أَطْيَبُ رِيحاً مِنَ الْمِسْكِ. امام صادق علیه السلام فرمود: عدالت شيرين تر از عسل و نرم تر از كره و خوشبوتر از مِشك است. الكافي، ج2، ص: 147
ادامه مطلب دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴
به گزارش خبرگزاری «حوزه» به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی در دیدار با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: درباره اعمال حج نگاهی باید به مجموعه مدیران حج در خارج از کشور داشته و نگاهی دیگر نیز به درون داشته باشیم. وی با بیان اینکه اداره حرمین شریفین توسط آل سعود با فرهنگ و نگاه خاص خودشان سالهای سال صورت گرفته افزود: حوادثی که در طول سال ها اتفاق افتاده، نشان می دهد باید در مباحث مدیریت حج تجدید نظر صورت گیرد. امام جمعه قم با بیان اینکه حج و عمره و حضور در مدینه منوره، مسئلهای جهانی است؛ بیان کرد: باید در این زمینه همه جهان اسلام حضور داشته و مدیریت داشته باشند. وی با اشاره به اینکه وقتی در یک محل همه مسلمانان به آن نگاه و نظر دارند نباید فقط یک نظر و نگاه بر آن حاکم باشد افزود: این دیدگاه تاکنون ضررهای زیادی به مسلمانان زده و به حیثیت خود سعودی ها خدشه جدی وارد کرده و عقل و شرع حکم می کند که از دیدگاه های دیگر مسلمانان استفاده کنند. حجت الاسلام والمسلمین سعیدی ادامه داد: آنها در شرایطی که باید به ضیوف الرحمن رسیدگی کنند در ماه های حرام به جنگ با مسلمان برخاسته اند و اینها از الفبای مدیریت، اسلام و حق همسایگی بی بهره هستند. وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره حادثه منا و اعزام هیئتی از سوی دولت برای پیگیری حادثه منا ادامه داد: این مسائل باعث شد همکاری و تمکین را از سوی سعودیها شاهد باشیم و از شما و هیئت همراه تشکر می کنیم که با سعه صدر توانستید این معضل را با آبرومندی حل کرده، قسمت زیادی از پیکرهای این جانباختگان عزیز به کشور بازگشتند و امیدواریم که پیکر دیگر جانباختگان نیز به کشور بازگردد. امام جمعه قم با بیان اینکه دولت و کشور ما نشان داد که مدافع حقوق ملت خود است، اظهار کرد: بعد از اینکه نظام ما حرکتی قاطع از خود نشان داد دیگر کشورها نیز به فکر افتادند که پیگیری های لازم را داشته باشند. وی بیان کرد: امیدواریم دولت و مردم ما نیز در این خصوص فکر کرده و ما نیز باید متناسب با شرایط آنجا برنامه ریزی داشته باشیم. وی ادامه داد: با سفر حضرتعالی گشایشی پیدا شد و غمی از دل های مردم و بازماندگان این حادثه کاسته شد و بسیاری از دغدغه ها برطرف شد و امیدواریم که دولت و نظام بتوانند مدافع این مردم شریف باشیم و از هیچ تلاشی فروگذار نشود. در پایان این دیدار تابلو آستان مقدس حضرت معصومه(س) به پاس زحمات وزیر بهداشت در منا به دکتر قاضی زاده هاشمی اهداء شد.
ادامه مطلب
تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸
کد خبر: 5308
فرهنگ ما*
آغاز ضبط خاطرات خانوادههای شهدا و ایثارگرانآئین افتتاح پروژه ضبط خاطرات خانوادههای شهدا و ایثارگران منطقه ۱۶ تهران امروز مهرماه برگزار شد
به گزارش فرهنگ ما، در این مراسم، دکتر محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، شماری از مدیران شهری، مسئولین فرهنگی هنری پایتخت و خانوادههای شهدا و ایثارگران حضور خواهند داشت. در این استودیو ضبط تصویری خاطرات خانواده شهدا و سپس جانبازان، آزادگان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس جمع آوری و برای پخش در اختیار شبکههای سراسری و سایر موسسات وابسته قرار خواهد گرفت.
منبع: ایسنا ادامه مطلب بر شانه های شهر|تصاویر اختصاصی فرهنگ ما ازمراسم تشیع پیکر سردار همدانیفرهنگ ما*
تصاویر : سعید احمدی ادامه مطلب
|
|