کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
 
: تصاویرکمتردیده شده//حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی وسردارغیاثی و... 
 
تصاویرکمتردیده شده//  1_سردارغیاثی جانشین سپاه امام رضا(ع)خراسان رضوی و 2_ حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح  خراسان رضوی و3_سرهنگ محمدی 4_احمداسماعیلی کریزی و5_غلامرضاصاحبی6_حاج علیرضاابوالفضلی کریزی7_دکترسیدحسن نبوی کریزی8_رفیع الدین اسماعیلی کریزی
 
  
xbmq_1_089.jpg
 
 
 
tojw_1_131.jpg
 
 
 
15kc_1_130.jpg
0wr7_1_129.jpg

 


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

امیر اسماعیلی از مواضع پدافندی جزایر تنب کوچک و بزرگ و ابوموسی بازدید کرد

 

 

 

امیر اسماعیلی از مواضع پدافندی جزایر تنب کوچک و بزرگ و ابوموسی بازدید کرد

شنبه 5 اردیبهشت 1394 - 11:48
امیر اسماعیلی

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) از مواضع پدافندی جزایر تنب کوچک و بزرگ و ابوموسی بازدید کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی در ادامه سفر خود به منطقه پدافند هوایی جنوب شرق با حضور در گروه پدافند هوایی شهید پوردست بندرعباس با کارکنان پایور و وظیفه این گروه دیدار و میزان آمادگی یگان‌های پدافندی مستقر در منطقه را مورد ارزیابی میدانی قرار داد.

وی با تبریک به مناسبت ماه رجب اظهار کرد: خدمت صادقانه و ایثارگرانه کارکنان پدافند هوایی در حفظ و حراست از آسمان کشور مصداق جهاد در راه خداوند است و قطعا مجموعه تلاش‌های کارکنان در حراست از آسمان خلیج همیشه فارس تلاش ارزشمند، مؤثر و قابل تقدیر است.

کد خبر: 25364

 


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:24 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

با صدور حکمی؛ رئیس ستاد امنیت انتخابات کشور منصوب شد

 

رئیس ستاد امنیت انتخابات کشور منصوب شد
 
تاریخ : 05/ارديبهشت/1394 - 16:27 کد خبر : 89436
 
 

با صدور حکمی؛

رئیس ستاد امنیت انتخابات کشور منصوب شد


وزیر کشور در حکمی، ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور را با حفظ سمت به عنوان رئیس ستاد امنیت انتخابات کشور در امر برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری منصوب کرد.

 

 

به گزارش سراج24، وزیر کشور در حکمی، ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور را با حفظ سمت به عنوان رئیس ستاد امنیت انتخابات کشور در امر برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری منصوب کرد.

رحمانی فضلی در این حکم بر برنامه‌ریزی مناسب، بسیج همه امکانات و ایجاد هماهنگی با تمام سازمان‌ها و نهادهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و قضایی به منظور مشارکت و همکاری در همه مراحل برگزاری انتخابات و نیز تأمین نظم و امنیت برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر انتخابات تأکید کرده است.

در این حکم آمده است: بدیهی است در اجرای این مهم کلیه معاونین، مدیران و مسئولان وزارت کشور و سازمان های وابسته و استانداران و نیزدستگاه‌های عضو جامعه امنیتی کشور نهایت همکاری و هماهنگی را با ستاد امنیت انتخابات کشور به عمل آورند.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:23 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

بیانیه سپاه در سالروز حمله نظامی آمریکا به طبس

 

 


سپاه به هر تهدید دشمن متناسب با سطح و نوع آن با
 
تاریخ : 04/ارديبهشت/1394 - 14:48 کد خبر : 89382
 
 

بیانیه سپاه در سالروز حمله نظامی آمریکا به طبس

سپاه به هر تهدید دشمن متناسب با سطح و نوع آن با "ضربه متقابل" پاسخ خواهد داد


سپاه پاسداران در بیانیه‌ای تاکید کرد: دوران تهدید، تجاوز، لشکرکشی و بکارگیری گزینه نظامی علیه ملت‌ها به پایان رسیده و ملت ایران بینی هر متجاوزی را به خاک خواهد مالید.

 

 

به گزارش سراج24، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه ای با گرامیداشت پنجم اردیبهشت ماه، سالروز تجاوز نظامی آمریکا به طبس در سال 1359، سخن گفتن دشمن از گزینه نظامی علیه ملت ایران را مایه خجالت و نشانه شکست راهبردهای نظام سلطه علیه انقلاب اسلامی دانست.

در بخشی از این بیانیه آمده است: پنجم اردیبهشت ماه هر چند یادآور شکست تجاوز نظامی آمریکا و این رژیم مدعی آزادی، حقوق بشر و دموکراسی به شمار می رود اما فرصتی ارزشمند برای بازنمایی حقایق تاریخی و سیاهه ی جنایات و خیانت های سردمداران کاخ سفید علیه ملت ایران و دیگر جوامع و ملت های مستقل و آزاده جهان را فراروی همگان قرار می دهد.
این بیانیه می افزاید: ماجرای حمله نظامی آمریکا به طبس در سال 1359 ضمن نمایش الطاف و امدادهای غیبی الهی نسبت به انقلاب اسلامی و ملت ایران، یک نشانه برای افشای راهبردها و سناریوهای دشمنی شیطان بزرگ و حاکمان بی خرد و ظالم کاخ سفید علیه نظام جمهوری اسلامی است که پرداختن به آن اهمیت هوشمندی و هوشیاری نسبت به آنچه امروز در عرصه مذاکرات هسته ای با گروه کشورهای 1+5 و بویژه آمریکایی ها می گذرد را مورد تأکید قرار می دهد.
این بیانیه در ادامه با برشماری وقایع و صحنه هایی که حیله گری و خوی زیاده خواهی و سلطه طلبی آمریکا برابر ملت ها بویژه ملت ایران را نشان می دهد تصریح کرده است: امروز حیله گری، دغل بازی و ارتکاب ظلم و جنایت علیه هرگونه اراده ای که بخواهد مستقل از نظام سلطه و استکبار عمل نماید به خصیصه ذاتی هیأت حاکمه آمریکا تبدیل شده است که در هر دوره ای به شیوه های مختلف در رویکردها و رفتارهای کاخ سفید پدیدار می شود.
این بیانیه خاطر نشان کرده است: بیداری ملت ها و ناکامی ایالات متحده در پیگیری موفق راهبردها، سیاست ها و نقشه های سلطه گرانه در اقصی نقاط عالم بویژه در منطقه راهبردی غرب آسیا ـ که تحت تأثیر گفتمان انقلاب اسلامی و مقاومت منطقه ای به نمایشگاه رسوایی کاخ سفید و رژیم های مرتجع و وابسته تبدیل شده است ـ این واقعیت مسلم را مورد تأکید قرار می هد که در جنگ اراده ها این اراده ناشی از خواست ملت ها است که توانسته است بر اراده شیطان بزرگ و متحدان غربی و منطقه ای آن غلبه کند.

در ادامه این بیانیه با تأکید بر اهمیت ماندگار ماندن حماسه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و ماجرای خفت بار حمله آمریکا به طبس و نیز برجسته سازی لشکرکشی های شکست خورده ایالات متحده و هم پیمانان غربی آن به منطقه تصریح شده است: تجربه تاریخی نشان می دهد دوران تهدید، تجاوز، لشکر کشی و بکارگیری گزینه نظامی علیه ملت ها به پایان رسیده و در فرآیندی معکوس به مهندسی مقاومت و استکبار ستیزی ملت ها و نیز تحقیر و آبروریزی برای کاخ سفید منجر شده است و در صورت ارتکاب خطایی راهبری و آزمون مجدد آن علیه کشور عزیزمان، ملت ایران بینی هر متجاوزی را به خاک خواهد مالید.

در پایان این بیانیه با پاسداشت یاد و خاطره ی الهام بخش سردار شهید محمد منتظر قائم فرمانده شجاع و انقلابی سپاه یزد و دیگر شهدای عرصه خیانت بنی صدر در صحرای طبس آمده است: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و آحاد نیروهای مسلح و مدافع انقلاب با اشراف اطلاعاتی همه جانبه بر تحرکات قدرت های تهدیدگر فرامنطقه ای بویژه آمریکا، با تأکید بر حفظ و ارتقای توانمندیهای دفاعی خود و مضحک دانستن یاوه گویی های دشمنان در زمینه ی بازدید از مراکز نظامی کشور، برای صیانت از استقرار و تمامیت ارضی ایران و دفاع از آرمان ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی آماده جانفشانی بوده و تحت فرماندهی مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا امام خامنه ای عزیز (مدظله العالی) هر گونه تهدیدی از اردوگاه دشمن را متناسب با سطح و نوع آن با "ضربه متقابل" و پاسخ قاطع و پشیمان کننده مواجه خواهند ساخت.

منبع:فارس


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:22 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

تودیع و معارفه رییس سازمان تعزیرات حکومتی

 

تودیع و معارفه رییس سازمان تعزیرات حکومتی

مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان تعزیرات حکومتی، در وزارت دادگستری برگزار می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان تعزیرات حکومتی، به دنبال استعفای رییس سازمان تعزیرات حکومتی، مراسم تودیع و معارفه رییس جدید این سازمان، روز دوشنبه مورخ هفتم اردیبهشت ماه جاری برگزار می شود.

بنابر این گزارش، دکتر علیرضا جمشیدی، با حکمی از سوی مصطفی پورمحمدی به سمت معاون وزیر دادگستری و رییس جدید سازمان تعزیرات حکومتی منصوب شد.

شایان ذکر است دکتر علی مژدهی، رییس سازمان تعزیرات حکومتی، به منظور شرکت در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی، استعفای خود را به وزیر دادگستری تقدیم کرد که با موافقت وی همراه شد.

 
    گروه خبري   :   اخبار تعزیرات
تاریخ    :   1394/02/05
 
 
 
ساعت    :   13:25:53
منبع:سازمان تعزیرات حکومتی

ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

تشریح آخرین وضعیت انتخاباتی "ناطق نوری و لاریجانی" از زبان نایب رییس جبهه پیروان

 
 
قطره*
یکشنبه ۶ اردی‌بهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۶ شناسهٔ خبر: 91096

در گفتگو با نماینده مطرح شد؛

تشریح آخرین وضعیت انتخاباتی "ناطق نوری و لاریجانی" از زبان نایب رییس جبهه پیروان

لاریجانی و ناطق «هنر دولت تشکیل مجلس همراه نیست، این هنر نیست و حتما تبعات خود را نیز به همراه دارد هنر دولتمردان و دولت باید این باشد هر نماینده ای که مردم انتخاب کردند دولت اعلام کند با آنها کار می کند و مشکلی هم با آنان ندارد».

گروه سیاسی نماینده _ محسن کوهکن سخنگوی سابق هیئت رئیسه مجلس و دبیر کل جامعه نمایندگان ادوار مجلس از تلاش اصولگرایان و تعدادی از نمایندگان ادوار برای متقاعد کردن ناطق جهت نقش آفرینی و حضور در انتخابات سخن گفت و با اشاره به اینکه وی به این درخواست ها دست رد زد، گفت: وی وقتی تصمیمی بگیرد دیگر مجاب کردن آن کار راحتی نیست.

وی در عین حال نقش ناطق نوری در جریان اصولگرایان(جبهه پیروان) را تعیین کننده و محوری تر از علی لاریجانی برشمرد و افزود: هم اکنون اصل در جریان اصولگرا بر همگرایی گذاشته شده و در این اصل که با محوریت جامعتین است لاریجانی هم می تواند نقش داشته باشد.

نایب رئیس جبهه پیروان همچنین نسبت به ائتلاف لاریجانی و روحانی واکنش نشان داد و اظهارداشت: صلاح و مصلحت دولت این است در هیچ انتخاباتی دخالت نکند از این رو ائتلاف هایی که اینگونه مطرح می شود مبارک و میمون نیست.

انتقاد از موضع گیری اسحاق جهانگیری"معاون اول رئیس جمهور" محور دیگر سخنان کوهکن بود، وی طرح این سخنان از سوی عضو شاخص کابینه را مناسب ندانست و به او و اعضای دیگر دولت یازدهم خاطرنشان کرد: هنر دولت تشکیل مجلس همراه نیست، این هنر نیست و حتما تبعات خود را نیز به همراه دارد هنر دولتمردان و دولت باید این باشد هر نماینده ای که مردم انتخاب کردند دولت اعلام کند با آنها کار می کند و مشکلی هم با آنان ندارد، این هنر است و این تدبیر می خواهد.

این نماینده سابق مجلس همچنین به تشریح نقاط مثبت و منفی طرح استانی شدن انتخابات پرداخت و گفت: با این طرح انتخابات پرهزینه خواهد شد و باید اشکالات و ایرادات آن برطرف شود.

*نشست ماهانه کانون نمایندگان عصر امروز با حضور حجت الاسلام ناطق نوری برگزار می شود، آیا شما به عنوان دبیرکل جامعه نمایندگان در این نشست شرکت می کنید؟

تهران نیستم اگر حضور داشتم حتما اولویت اولم شرکت در این برنامه بود.

*آیا این برنامه را می توان گعده انتخاباتی ناطق و همسویی نمایندگان با وی برای حضور در انتخابات آینده تلقی کرد؟

درخواست های انتخاباتی را می توان دو گونه مطرح کرد. درخواست اول اینکه وی(ناطق نوری) انتخابات را هدایت و به اصولگرایان کمک کند و درخواست دوم اینکه وی از تهران کاندیدای انتخابات مجلس شود، دوستان زیادی با ناطق در این باره صحبت کردند اما او تا این لحظه اعلام کرده تصمیمی در مورد ورود به امر انتخابات ندارد. اینکه ایشان حضور و کمک کنند امری قابل قبول است اما در این بخش هم دوستان موفق نشدند. البته این روزها مدام حرف هایی مبنی بر نزدیکی ناطق با اصلاح طلبان مطرح می شود در صورتی که اگر حاج آقای ناطق تصمیم بگیرد به امر انتخابات ورود پیدا کند حتما در کنار برادران اصولگرا خواهد بود، شکی در این نداریم.

*در انتخابات گذشته هم برخی از چهره های شاخص اعلام کرده بودند وارد انتخابات نخواهند شد به نظر شما این احتمال می رود ناطق نوری در دقیقه ۹۰ تصمیم خود را تغییر دهد؟

دوستان خیلی با او صحبت کردند تا قانع شود ورود پیدا کند اما تا به حال قبول نکرد، نمی دانم تا چه اندازه موفق خواهند شد. بالاخره ناطق وقتی تصمیمی بگیرد روی آن فکر می کند و حساب شده تصمیم می گیرد و مجاب کردن آن به راحتی نیست.

*نزدیکی ناطق نوری و لاریجانی در عرصه انتخابات مجلس دهم را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا در غیاب ناطق، لاریجانی می تواند نقش او را در جرگه اصولگرایان(جبهه پیروان) ایفاء کند؟

نقشی که حاج آقای ناطق در جریان اصولگرایی دارد خیلی محوری و تعیین کننده تر است البته ما به آقای لاریجانی ارادت داریم و شخصیت قابل قبول و قابل احترامی است اما در جریان اصولگرایی اصل بر همگرایی گذاشته شده است. اگر اصل بر همگرایی نباشد و یک یا دو سلیقه اصولگرا بخواهند کار را به پیش ببرند شاید کار راحت تر انجام شود اما کار بر مبنای همگرایی همه اصولگرایان و با محوریت جامعتین است بنابراین نقش لاریجانی هم نقش خوبی خواهد بود.

* نقش لاریجانی را در اردوگاه اصولگرایان تعیین کننده ارزیابی کردید در حالی که رسانه ها و برخی از چهره های اصلاح طلب این روزها از ائتلاف روحانی و لاریجانی سخن می گویند آیا احتمال می رود لاریجانی در انتخابات در جریان همسو با دولت بازی کند؟

زمانی یکی از برادران تحلیلی ارائه کرده بود مبنی بر ائتلاف و همسویی جریان معتدل اصولگرا با جریان معتدل اصلاحات که بیشتر آرزوی سیاسی بود، آنچه مسلم است همه جریان ها و چهره های سیاسی درون نظام می توانند فعالیت کنند و ما(اصولگرایان) هم باید برادرانه در عرض آنها فعالیت کنیم به همین جهت ائتلاف با آنها در امر انتخابات میمون و مبارک نیست ضمن اینکه صلاح و مصلحت هم براین است"نه این دولت و نه هیچ یک از دولت ها" وارد امر انتخابات نشوند.

** اما جهانگیری"معاون اول رئیس جمهور" در جلسه شورای مرکزی حزب کارگزاران در سعد آباد شرکت و موضع گیری انتخاباتی کرد

هنر دولت و دولتمردان باید این باشد که بگویند ما انتخابات آزاد برگزار می کنیم و طبق قانون هرکس انتخاب شود این هنر را داریم که با او کار کنیم نه اینکه هنر من در این باشد مجلس را همراه با دولت کنم این هنر نیست و حتما تبعات خود را نیز به همراه دارد.

** کلیات طرح استانی شدن انتخابات در مجلس به تصویب رسید، هم اکنون تعدادی از اصلاح طلبان به حمایت از این طرح پرداختند دولت هم حمایت خود را اعلام کرد، نظر شما در این باره چیست؟

این طرح معایب و محاسنی به همراه دارد به اعتقاد بنده محاسن استانی شدن بر معایب آن می چربد و معتقدم استانی بودن به نفع مجلس و کشور است. ما اگر حوزه های انتخابیه را در نظر بگیریم می توان دو گونه نگاه کرد، اول منافع کوتاه مدت و دوم  منافع میان مدت است منافع بلند مدت حوزه انتخابیه در سامان یافتن اقتصاد کشور و کلان نگری ها است به همین جهت باید از طریق کارشناسی کارها پیش رود و درگیرو دارها و اختلافات منطقه ای قرار نگیرد البته می شود در جزیئات این طرح بعضی از اشکالات و ایرادات آن را برطرف کرد.

** اما سخنگوی شورای نگهبان از احتمال رد این طرح خبر داد و برخی از نمایندگان مجلس هم می گویند طرح استانی شدن هزینه فراوان ایجاد می کند، قبول دارید؟

بله، برای کسانی که مستقل وارد می شوند و به هر جهت امکان مالی ندارند خیلی گران و پرهزینه خواهد شد و یکی از ایرادات وارده به این طرح پرهزینه کردن انتخابات خواهد بود و باید اشکالات و ایرادات آن برطرف شود.

منبع : "چشمه سلطان ولی کریز"تشریح آخرین وضعیت انتخاباتی "ناطق نوری و لاریجانی" از زبان نایب رییس جبهه پیروان
برچسب ها : انتخابات ,دولت ,ناطق ,لاریجانی ,مجلس ,جریان ,ناطق نوری ,جبهه پیروان ,همراه دارد ,حتما تبعات ,انتخاباتی ناطق ,وقتی تصمیمی بگیرد ,مجلس همراه نیست،

غرضی: هاشمی موافق نخست وزیر شدن من نبود

:: غرضی: هاشمی موافق نخست وزیر شدن من نبود

 

 
قطره*
سه‌شنبه ۸ اردی‌بهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۷ شناسهٔ خبر: 91391

غرضی: هاشمی موافق نخست وزیر شدن من نبود

مجلس اول "آقای هاشمی با من موافق نبود. من شب معرفی شده بودم آقای هاشمی صبح که وارد مسجد شد، رفت پیش امام و گفت: رأی ایشان این‌طور است و فلان."

  به گزارش نماینده به نقل از جهان، سید محمد غرضی نامزد انتخاباتی یازدهمین دوره ریاست جمهوری و وزیر نفت دولت سازندگی، در گفت و گو با روزنامه شرق، مدعی شد «چون آقای هاشمی با من موافق نبود، پیش امام رفت و آقای موسوی را به عنوان نخست وزیر معرفی کرد.»

در ذیل بخشی از گفت و گوی سید محمد غرضی با روزنامه شرق را در این باره می خوانید:

اگر وارد مجلس شوید، برای ریاست هم کاندیدا می‌شوید؟

باید ببینم چقدر رأی می‌‌آورم تا عقبه اجتماعی خود را بسنجم؛ هم به نسبت آرا و هم به نسبت مجلسی که تشکیل می‌شود. بنابراین برای گفتن این سخنان، کمی زود است.

‌شما برای نخست‌وزیری به مجلس معرفی شدید، ولی رأی نیاوردید.

خیر، حرف ساختگی آقای هاشمی است که من رأی نیاوردم.

‌۶۰ رأی مثبت و ۸۰ رأی منفی آوردید.

رأی را که مجلس می‌دهد. اما دستور جلسه، پرسش و پاسخ و حضوروغیاب دارد و...، اینها رعایت نشد. آقای هاشمی با من موافق نبود. من شب معرفی شده بودم آقای هاشمی صبح که وارد مسجد شد، رفت پیش امام و گفت: رأی ایشان این‌طور است و فلان.

‌یعنی رأی‌گیری نشده بود؟

نمی‌دانم آن ٦٠ رأی چه ماجرایی داشت، آرا شمارش شده بود یا نه. اما چون آقای هاشمی با من موافق نبود، پیش امام رفت و آقای موسوی را معرفی کرد. من هم چیزی نگفتم. مگر دیوانه‌ام که چیزی بگویم.

‌تجربه نخست‌وزیری آقای موسوی در شرایط جنگ، تجربه خوبی نبود؟

این‌طور نبود که اسمش در تاریخ بماند.

نماینده*

 


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:19 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

«اس ام اس تولد امام جواد (ع)»

 
پیامک ولادت امام جواد, متن تبریک ولادت امام جواد (ع)

«اس ام اس تولد امام جواد (ع)»

 

برخيز به شادى، گه برخاستن است
چون شادى امشب ز گنه تاختن است
امشب شب ميلاد تقى هست و شب
عيدى ز جواد و اهل بيت خواستن است

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)


خوش باش كه قلب شيعه شاد است امشب
كار همه بر وفق مراد است امشب
درهاى بهشت آرزو باز شده است
چون شام ولادت جواد است امشب

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

ميلاد تقى نهم امام است امروز
در كشور جود، بار عام است امروز
تبريك فرشتگان به درگاه رضا
هم در صلوات است و سلام است امروز

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)


امشب رضويون همه شادند
دل در حرم رضا نهادند همه
عيدى ولادت از پدر مى‏ گيرند
خشنود ز مقدم جوادند همه
«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)


می دهد عیدی رضا(ع) بر شیعیان و دوستانش
جشنی از بهر پسر، شاه خراسان دارد امشب
میلاد امام جواد(ع) مبارک

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

آفتابی امشب از بیت رضا سر میزند
کودکی لبخند در دامان مادر میزند
آن که جودش خیره سازد چشم هر فرزانه را
و آن که با علمش به جان خصم آذر میزند
میلاد امام جواد(ع) مبارک

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

شد باز به روی خلق، باب برکات
ای غرق گنه رسید کشتی نجات
زن دست به دامان جواد و بفرست
بر احمد و آل او دمادم صلوات

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

آسمان معرفت ، گنج سخا ، دریای جود
شهر فضل و دانش و بخشش بیاید در وجود
در شب میلاد مسعود شه خوبان جواد
حق به روی عالم و آدم در رحمت گشود

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

امام جواد آن شه ملک بود
که بد عالم علم غیب و شهود
ز تقوی «تقی» بود آن نور پاک
ز بخشش «جواد» آن مه تابنک
ابوجعفر آن رهبر انس و جان
فروغ خدا از جمالش عیان

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

پیشوای اهل ایمان مرکز تقوا تقی
مقتدای اهل ایقان کعبه دل هاستی
با شکوه مرتضی فرزند دلبند رضا
قرة العین نبی نور دل زهراستی

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

اي كوي تو قبله ي مراد ادركني
اي دادرس روز معاد ادكني
اي گشته زفرط جود و احسان و عطا
مشهور و ملقب به جواد ادركني

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

دلها زقدم دوست شاد است امشب
سيراب زچشمه ي مراد است امشب
بشگفته تقي شكوفه ي باغ رضا
فرخنده ولادت جواد است امشب

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

اي روضه ي رضوان رضا ادركني
سرحلقه ي خوبان خدا ادركني
درجود و كرم نيامده در عالم
دستي به كريمي شما ادركني

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

اي حجت برحق خدا ادركني
محبوب تمام اوليا ادركني
اي آنكه به بركت قدومت هستي
دلداده حضرت رضا ادركني

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

اين كودك نازنين امير دلهاست
او باب مراد است و جواد ابن الرضاست
از آمدن او به محمد سوگند
خوشحال تر از امام هشتم زهراست

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

هر كس به زمانه سر سپارد به جواد
كار دو جهان وا بگذارد به جواد
از ساحت ثامن الحجج فيض برد
از بسكه رضا علاقه دارد به جواد

«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

شب تولد درياي جـود و احسان است
رسد به گوش سماواتيان ، سرود جواد
قدم به عرشه ی زين براق نور نهاد
به سوي حضرت سبحان بود صعود جواد
«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

امام جواد(ع): مؤمن به سه ویژگی نیاز دارد:
توفیق از جانب خدا، واعظی از درون و پذیرش نصحیت از ناصحین.
«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»
 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

امام جواد(ع) می فرمایند: عزتمندی مؤمن در بی نیازی او از مردم است.
«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»
 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

امام جواد(ع): امر به معروف و نهی از منکر دو آفریده خداوند هستند،
پس هر که آن دو را یاری کند، عزیز می شود، و هر که آن دو را وانهد خار می شود.
«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

امام جواد(ع): سه چیز است که در اثر آن، بنده به مقام رضوان الهی می رسد:
استغفار فراوان، فروتنی و زیاد صدقه دادن.
«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»
 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)

 

امام جواد(ع): افزونی نعمت از جانب خداوند بریده نشود تا شکرگزاری از سوی بندگان بریده شود.
«تولد امام جواد (ع) برشما مبارک باد»

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس تولد امام جواد (ع)


هرگاه قصد روی تو ابن الرضا کنم
با نام تو خدای دلم را صدا کنم
گویند جود توست فزون از جوادها
با ذکر یا جواد دلت را رضا کنم

منبع : "چشمه سلطان ولی کریز"«اس ام اس تولد امام جواد (ع)»
برچسب ها : جواد ,امام ,تولد ,مبارک ,باد» ,برشما ,امام جواد ,تولد امام ,مبارک باد» ,برشما مبارک ,«تولد امام

پيامک تبريک ولادت امام جواد عليه السلام

:: پيامک تبريک ولادت امام جواد عليه السلام

تبیان*www.tebyan.net

پيامک تبريک ولادت امام جواد عليه السلام

امام جواد (ع)

برخيز به شادى، گه برخاستن است

 چون شادى امشب ز گنه تاختن است

امشب شب ميلاد تقى هست و شب

عيدى ز جواد و اهل بيت خواستن است

 

خوش باش كه قلب شيعه شاد است امشب

كار همه بر وفق مراد است امشب

درهاى بهشت آرزو باز شده است

چون شام ولادت جواد است امشب

 

ميلاد تقى نهم امام است امروز                             

در كشور جود، بار عام است امروز

تبريك فرشتگان به درگاه رضا         

هم در صلوات است و سلام است امروز

 

امشب رضويون همه شادند           

دل در حرم رضا نهادند همه

عيدى ولادت از پدر مى‏ گيرند                               

خشنود ز مقدم جوادند همه

 

مي دهد عيدي رضا(ع) بر شيعيان و دوستانش

جشني از بهر پسر، شاه خراسان دارد امشب

 

امام جواد (ع)

آفتابي امشب از بيت رضا سر ميزند

 کودکي لبخند در دامان مادر ميزند

آن که جودش خيره سازد چشم هر فرزانه را

و آن که با علمش به جان خصم آذر ميزند

ميلادامام جواد(ع) مبارک

 

شد باز به روي خلق، باب برکات

 اي غرق گنه رسيد کشتي نجات

زن دست به دامان جواد و بفرست

بر احمد و آل او دمادم صلوات

 

آسمان معرفت، گنج سخا، درياي جود

شهر فضل و دانش و بخشش بيايد در وجود

در شب ميلاد مسعود شه خوبان جواد

حق به روي عالم و آدم در رحمت گشود

 

امام جواد آن شه ملک بود

که بد عالم علم غيب و شهود

ز تقوا «تقي» بود آن نور پاک

ز بخشش «جواد» آن مه تابنک

ابوجعفر آن رهبر انس و جان                                       

فروغ خدا از جمالش عيان

 

امام جواد (ع)

پيشواي اهل ايمان مرکز تقوا تقي

مقتداي اهل ايقان کعبه دل هاستي

با شکوه مرتضي فرزند دلبند رضا  

قرة العين نبي نور دل زهراستي

 

اي كوي تو قبله ي مراد ادركني                                  

اي دادرس روز معاد ادركني

اي گشته ز فرط جود و احسان و عطا                          

 مشهور و ملقب به جواد ادركني

 

اي حجت بر حق خدا ادركني

 محبوب تمام اوليا ادركني

اي آنكه به بركت قدومت هستي                      

دلداده حضرت رضا ادركني

 

اين كودك نازنين امير دلهاست                           

او باب مراد است و جواد ابن الرضاست

از آمدن او به محمد سوگند                               

خوشحال تر از امام هشتم زهراست

 

هر كس به زمانه سر سپارد به جواد

كار دو جهان وا بگذارد به جواد

از ساحت ثامن الحجج فيض برد

از بس كه رضا علاقه دارد به جواد

 

امام جواد (ع)

شب تولد درياي جـود و احسان است

 رسد به گوش سماواتيان، سرود جواد

قدم به عرشه ي زين براق نور نهاد

به سوي حضرت سبحان بود صعود جواد

 

امام جواد(عليه السلام)

مؤمن به سه ويژگي نياز دارد:

توفيق از جانب خدا، واعظي از درون و پذيرش نصحيت از ناصحين.

ولادت جواد الائمه برشما مبارک باد

 

امام جواد(عليه السلام) مي فرمايند: عزتمندي مؤمن در بي نيازي او از مردم است.

ولادت جواد الائمه برشما مبارک باد

 

امام جواد(عليه السلام): امر به معروف و نهي از منکر دو آفريده خداوند هستند، پس هر که آن دو را ياري کند، عزيز مي شود، و هر که آن دو را وانهد خوار مي شود.

ولادت جواد الائمه برشما مبارک باد

 

امام جواد(عليه السلام): سه چيز است که در اثر آن، بنده به مقام رضوان الهي مي رسد:

استغفار فراوان،فروتني و زياد صدقه دادن.

ولادت جواد الائمه برشما مبارک باد

 

امام جواد(عليه السلام): افزوني نعمت از جانب خداوند بريده نشود تا شکرگزاري از سوي بندگان بريده شود.

ولادت جواد الائمه برشما مبارک باد

 

امام جواد (ع)

دلها ز قدوم دوست شاد است امشب

سيراب ز چشمه ي مراد است امشب

بشگفته تقي شکوفه ي باغ رضا

فرخنده ولادت جواد است امشب

ولادت با سعادت درياي جود و سخاوت مبارک

 

امام جواد عليه السلام

سه چيز از کارهاى نيکان است:

انجام واجبات الهى، ترک و دورى از گناهان، مواظبت و رعايت مسائل و احکام دين.

 

اي روضه ي رضوان رضا ادرکني              

سرحلقه ي خوبان خدا ادرکني

درجود و کرم نيامده در عالم                   

دستي به کريمي شما ادرکني

ميلاد مسعود نهمين نور الهي مبارکباد

 

امشب زمين و آسمان بايد چراغاني شود

سرتاسر روي زمين از گل، گل افشاني شود

بلبل به عشق روي گل مست غزلخواني شود

اکناف عالم سر به سر تزئين و نوراني شود

چون حجت بر حق حق، محبوب معبود آمده

يعني جواد ابن الرضا سرچشمه جود آمده

ميلاد نور مبارک

 

امام جواد (ع)

بر لب قدّوسيان اين سخن جانفزاست

بيت ولايت پر از جلوه ي ابن الرضاست

ميلاد مظهر جود، و نهمين حجت معبود، مبارک

 

آفتابي امشب از بيت رضا سر ميزند

کودکي لبخند در دامان مادر ميزند

آن که جودش خيره سازد چشم هر فرزانه را

و آن که با علمش به جان خصم آذر ميزند

ميلاد امام جواد عليه السلام مبارک

 

امام جواد عليه السلام:

عزتمندي مؤمن در بي نيازي او از مردم است.

 

برخيز به شادى، گه برخاستن است

 چون شادى امشب ز گنه تاختن است

امشب شب ميلاد تقى هست و شب

عيدى ز جواد و اهل بيت خواستن است

 

اي كوي تو قبله ي مراد ادركني

اي دادرس روز معاد ادكني

اي گشته زفرط جود و احسان و عطا

 مشهور و ملقب به جواد ادركني


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:18 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

پيامک تبريک ولادت امام جواد عليه السلام

 
تبیان*www.tebyan.net

پيامک تبريک ولادت امام جواد عليه السلام

امام جواد (ع)

برخيز به شادى، گه برخاستن است

 چون شادى امشب ز گنه تاختن است

امشب شب ميلاد تقى هست و شب

عيدى ز جواد و اهل بيت خواستن است

 

خوش باش كه قلب شيعه شاد است امشب

كار همه بر وفق مراد است امشب

درهاى بهشت آرزو باز شده است

چون شام ولادت جواد است امشب

 

ميلاد تقى نهم امام است امروز                             

در كشور جود، بار عام است امروز

تبريك فرشتگان به درگاه رضا         

هم در صلوات است و سلام است امروز

 

امشب رضويون همه شادند           

دل در حرم رضا نهادند همه

عيدى ولادت از پدر مى‏ گيرند                               

خشنود ز مقدم جوادند همه

 

مي دهد عيدي رضا(ع) بر شيعيان و دوستانش

جشني از بهر پسر، شاه خراسان دارد امشب

 

امام جواد (ع)

آفتابي امشب از بيت رضا سر ميزند

 کودکي لبخند در دامان مادر ميزند

آن که جودش خيره سازد چشم هر فرزانه را

و آن که با علمش به جان خصم آذر ميزند

ميلادامام جواد(ع) مبارک

 

شد باز به روي خلق، باب برکات

 اي غرق گنه رسيد کشتي نجات

زن دست به دامان جواد و بفرست

بر احمد و آل او دمادم صلوات

 

آسمان معرفت، گنج سخا، درياي جود

شهر فضل و دانش و بخشش بيايد در وجود

در شب ميلاد مسعود شه خوبان جواد

حق به روي عالم و آدم در رحمت گشود

 

امام جواد آن شه ملک بود

که بد عالم علم غيب و شهود

ز تقوا «تقي» بود آن نور پاک

ز بخشش «جواد» آن مه تابنک

ابوجعفر آن رهبر انس و جان                                       

فروغ خدا از جمالش عيان

 

امام جواد (ع)

پيشواي اهل ايمان مرکز تقوا تقي

مقتداي اهل ايقان کعبه دل هاستي

با شکوه مرتضي فرزند دلبند رضا  

قرة العين نبي نور دل زهراستي

 

اي كوي تو قبله ي مراد ادركني                                  

اي دادرس روز معاد ادركني

اي گشته ز فرط جود و احسان و عطا                          

 مشهور و ملقب به جواد ادركني

 

اي حجت بر حق خدا ادركني

 محبوب تمام اوليا ادركني

اي آنكه به بركت قدومت هستي                      

دلداده حضرت رضا ادركني

 

اين كودك نازنين امير دلهاست                           

او باب مراد است و جواد ابن الرضاست

از آمدن او به محمد سوگند                               

خوشحال تر از امام هشتم زهراست

 

هر كس به زمانه سر سپارد به جواد

كار دو جهان وا بگذارد به جواد

از ساحت ثامن الحجج فيض برد

از بس كه رضا علاقه دارد به جواد

 

امام جواد (ع)

شب تولد درياي جـود و احسان است

 رسد به گوش سماواتيان، سرود جواد

قدم به عرشه ي زين براق نور نهاد

به سوي حضرت سبحان بود صعود جواد

 

امام جواد(عليه السلام)

مؤمن به سه ويژگي نياز دارد:

توفيق از جانب خدا، واعظي از درون و پذيرش نصحيت از ناصحين.

ولادت جواد الائمه برشما مبارک باد

 

امام جواد(عليه السلام) مي فرمايند: عزتمندي مؤمن در بي نيازي او از مردم است.

ولادت جواد الائمه برشما مبارک باد

 

امام جواد(عليه السلام): امر به معروف و نهي از منکر دو آفريده خداوند هستند، پس هر که آن دو را ياري کند، عزيز مي شود، و هر که آن دو را وانهد خوار مي شود.

ولادت جواد الائمه برشما مبارک باد

 

امام جواد(عليه السلام): سه چيز است که در اثر آن، بنده به مقام رضوان الهي مي رسد:

استغفار فراوان،فروتني و زياد صدقه دادن.

ولادت جواد الائمه برشما مبارک باد

 

امام جواد(عليه السلام): افزوني نعمت از جانب خداوند بريده نشود تا شکرگزاري از سوي بندگان بريده شود.

ولادت جواد الائمه برشما مبارک باد

 

امام جواد (ع)

دلها ز قدوم دوست شاد است امشب

سيراب ز چشمه ي مراد است امشب

بشگفته تقي شکوفه ي باغ رضا

فرخنده ولادت جواد است امشب

ولادت با سعادت درياي جود و سخاوت مبارک

 

امام جواد عليه السلام

سه چيز از کارهاى نيکان است:

انجام واجبات الهى، ترک و دورى از گناهان، مواظبت و رعايت مسائل و احکام دين.

 

اي روضه ي رضوان رضا ادرکني              

سرحلقه ي خوبان خدا ادرکني

درجود و کرم نيامده در عالم                   

دستي به کريمي شما ادرکني

ميلاد مسعود نهمين نور الهي مبارکباد

 

امشب زمين و آسمان بايد چراغاني شود

سرتاسر روي زمين از گل، گل افشاني شود

بلبل به عشق روي گل مست غزلخواني شود

اکناف عالم سر به سر تزئين و نوراني شود

چون حجت بر حق حق، محبوب معبود آمده

يعني جواد ابن الرضا سرچشمه جود آمده

ميلاد نور مبارک

 

امام جواد (ع)

بر لب قدّوسيان اين سخن جانفزاست

بيت ولايت پر از جلوه ي ابن الرضاست

ميلاد مظهر جود، و نهمين حجت معبود، مبارک

 

آفتابي امشب از بيت رضا سر ميزند

کودکي لبخند در دامان مادر ميزند

آن که جودش خيره سازد چشم هر فرزانه را

و آن که با علمش به جان خصم آذر ميزند

ميلاد امام جواد عليه السلام مبارک

 

امام جواد عليه السلام:

عزتمندي مؤمن در بي نيازي او از مردم است.

 

برخيز به شادى، گه برخاستن است

 چون شادى امشب ز گنه تاختن است

امشب شب ميلاد تقى هست و شب

عيدى ز جواد و اهل بيت خواستن است

 

اي كوي تو قبله ي مراد ادركني

اي دادرس روز معاد ادكني

اي گشته زفرط جود و احسان و عطا

 مشهور و ملقب به جواد ادركني

منبع : "چشمه سلطان ولی کریز"پيامک تبريک ولادت امام جواد عليه السلام
برچسب ها : جواد ,امشب ,امام ,ولادت ,مبارک ,السلام ,امام جواد ,جواد عليه ,عليه السلام ,ولادت جواد ,برشما مبارک ,الائمه برشما مبارک ,جواد الائمه برشما ,پيامک

زندگینامه امام جواد(ع)

:: زندگینامه امام جواد(ع)

 

مرکزعلمی کاربردی دادگستری کل استان قم

 

ولادت 

 

نهمین امام شیعیان نام مبارکش محمد است و القاب و کنیه‌های فراوانی دارد؛ مشهورترین لقبش جواد و هادی است و معروف‌ترین کنیه‌اش ابوجعفر. 

 

 

 

امام جواد علیه السلام در ماه رجب سال 195 هجری قمری در مدینه چشم به دنیا گشود. پیشگویی ولادت آن امام از زبان پدر بزرگوارش چندین بار مطرح شده بود. ولادت امام جواد همچون ولادت سایر ائمه معصومین علیهم السلام با ویژگی‌های مخصوصی همراه بوده است. 

 

 

 

 

 

مادر بزرگوار امام جواد علیه السلام خیزران نام دارد؛ زنی از خاندان ماریه قبطیّه یکی از همسران رسول خدا صلی الله علیه و آله. 

 

 

 

 

 

دوران امامت 

 

دوران کودکی امام جواد علیه السلام از دوران شیرخوارگی تا زمانی که در سن هفت سالگی به امامت رسید، با حوادث گوناگون آمیخته است. 

 

با شهادت امام رضا علیه السلام و به امامت رسیدن امام جواد در سن کودکی، یکی از موضوعاتی که حتی برخی از یاران امام هشتم را دچار شک و تردید کرد، کم‌ سن‌ و‌ سالی امام جواد جهت مقام امامت بود. به همین دلیل در مواردی امام رضا علیه السلام و در موارد دیگری، خود امام جواد به تبیین آن پرداختند و به شبهه‌ها پاسخ گفتند. 

 

 

 

 

 

 

 

اگر چه امام جواد علیه السلام نسبت به سایر امامان در سن بسیار کمی به امامت رسید، اما دوران هفده ساله‌ی امامت او، دورانی نسبتاً طولانی و پر حادثه است. 

 

 

 

 

 

جایگاه امام نزد خدا 

 

امام جواد علیه السلام به دلیل قابلیت و لیاقت و بهره‌مندی از موهبت الهی از جایگاهی رفیع در پیشگاه خداوند، پیامبر اکرم، پدر بزرگوارش و تمام کسانی که بهره‌ای از شناخت امام دارند برخوردار است. 

 

اگر چه دشمنان دین و حاکمان معاصر امامان معصوم علیهم السلام همواره در مقام توطئه و سرکوب و تحقیر آنان بوده اند، اما حقانیت و صداقت و نورانیت امامان شیعه پیوسته نقشه‌های دشمنان را خنثی و بی‌تأثیر می‌ساخته است و در برخی موارد، حتی دشمنان تحت تاثیر وجود پر برکت آنان قرار می‌گرفته‌اند. 

 

 

 

 

 

ازدواج 

 

امام جواد علیه السلام نیز با هوشمندی و درایت مخصوص‌به‌خود، در برخورد با حاکم ستمگر عباسی، مامون ، که قاتل پدرش امام رضا علیه السلام بود به گونه‌ای عمل نمود که مامون نیز افتخار خویش را در انتخاب او برای ازدواج با دخترش ((ام فضل (لبابه)|ام فضل ))می‌دید. 

 

در دوران زندگی مشترک امام جواد علیه السلام با ام فضل (تا هنگام شهادت) حوادث گوناگونی اتفاق افتاده است. 

 

 

 

 

 

دوران امامت تا شهادت 

 

همسر دیگر امام جواد علیه السلام، سمانه مغربیه نام دارد که مادر امام هادی علیه السلام است. 

 

امام جواد علیه السلام همچون امامان دیگر با بهره‌مندی از علوم و معارف ناب توحیدی و دریافت حقایق از عوالم بالا در صحنه‌های مختلف، گوشه‌هایی از اقیانوس نامتناهی علم و حکمت خویش را در زندگی سراسر رحمت خویش به نمایش گذاشته است. 

 

دفتر زندگی امام همانند سایر ائمه معصوم علیهم السلام آکنده است از برگ‌هایی زرین از مکارم اخلاق ، مناقب و معجزات ، استجابت دعاها ، ارتباط متواضعانه، صمیمانه و همدردی با اصحاب و یاران است. 

 

 

 

 

 

 

 

زندگی پربرکت امام جواد با نقشه معتصم ،حاکم ستمگر عباسی، و دخالت مستقیم ام فضل همسر آن حضرت پایان یافت. آن حضرت در تاریخ 220 هجری قمری به شهادت رسید و در کنار قبر جدّ بزرگوارش حضرت امام موسی کاظم در کاظمین به خاک سپرده شد. 

 

 

 

سخنان به ‌یادگار مانده از حضرت جواد علیه السلام در موضوعات مختلف هر یک به‌ صورت مشعلی فروزان تا ابدیّت فراسوی راه انسانها می‌درخشد و در بزرگراه کمال و سعادت، حق را روشنی می بخشد. سخنان آن حضرت درباره جد گرامی‌اش ،رسول خدا صلی الله علیه و آله، و مادرش، حضرت فاطمه زهرا علیهاسلام، و پدرش حضرت رضا علیه السلام نشانگر محبت و علاقه عمیق آن حضرت به این بزرگان می باشد.

 

 

 

 

 

نمونه هايى از فضايل و سيره فردى امام محمد بن على الجواد(ع)

 

 

 

‏از ‏جانب مادرم فاطمه (س) طواف كنيد

 

1- موسى بن قاسم گويد: به أبى جعفر ثانى (امام جواد) (ع) گفتم: خواستم به عوض شما و پدرتان طواف كنم، ولى مى‏گويند از طرف اوصياء، طواف صحيح نيست؛ فرمود: نه، هر قدر بتوانى طواف كن، اين كار جايز است.

 

بعد از سه سال، به آن حضرت گفتم: من از شما اجازه خواستم كه از جانب شما و پدرتان طواف كنم، اجازه فرمودى، آنچه خدا خواست از طرف شما طواف كردم، بعد چيز ديگرى به نظرم آمد و به آن عمل كردم؟ امام فرمود:آن چيست ؟

 

 

 

گفتم: يك روز از طرف رسول الله (ص) سه بار طواف كردم، در روز دوم از طرف اميرالمؤمنين (ع) طواف به جاى آوردم، در روز سوم از جانب امام حسن و در روز چهارم از طرف امام حسين، روز پنجم بعوض على بن الحسين، روز ششم از أبى جعفر محمد بن على، روز هفتم از جعفر محمد، روز هشتم از جانب پدرت موسى بن جعفر روز نهم از جانب پدرت على بن موسى، روز دهم از جانب شما اى آقاى من!. اينها آنان هستند كه به ولايتشان عقيده دارم.

 

 

 

فرمود: آن وقت به خدا قسم به دينى اعتقاد دارى كه خداوند از بندگان غير آن را قبول ندارد، گفتم: گاهى هم از جانب مادرت فاطمه (س) طواف كردم وگاهى نكردم، فرمود: اين كار را زياد كن، اين انشاء الله أفضل اعمالى است كه مى‏كنى. 1 

 

 * * * 

 

نامه امام رضا (ع)به پسرش امام جواد(ع)‏

 

2- أبى نصر بزنطى فرموده: نامه امام رضا (ع) را خواندم كه به پسرش امام جواد نوشته بود: به من خبر رسيد كه چون سوار شدى غلامان تو را از در كوچك بيرون مى‏كنند، اين كار از بخل آنهاست، تا كسى از تو خيرى نبيند، تو را به حق خودم قسم مى‏دهم دخول و خروجت فقط از در بزرگ باشد و چون سوار شدى مقدارى پول طلا و نقره همراهت بردار تا هر كه سؤال كند چيزى به او بدهى.

 

 

 

هر كه از عموهايت از تو احسانى خواست كمتر از پنجاه دينار نده، بيشتر از آن به اختيار توست، هر كه از عمه‏ هايت چيزى از تو خواست كمتر از بيست و پنج دينار نده، زيادى به اختيار توست، من مى‏خواهم خدا تو را رفعت بخشد، انفاق كن، از جانب خدا از تنگدستى نترس. 2 

 

 

 

* * * 

 

نامه امام جواد (ع)به حاكم سجستان‏

 

3- مردى از بنى حنيفه گويد: در اولين سال خلافت معتصم عباسى كه امام جواد (ع) به حج رفته بود، با وى رفيق راه بودم روزى در سر سفره طعام كه عده‏اى از رجال خليفه نيز بودند، گفتم: فدايت شوم، والى ما مردى است كه شما اهل بيت را دوست دارد و من به دفتر او ماليات بدهكارم، اگر صلاح بدانيد نامه‏اى بنويسيد كه به من ارفاق كند.

 

 

 

امام فرمود: من او را نمى‏شناسم،گفتم: فدايت شوم، او همانطور است كه گفتم: از دوستان شماست، نامه شما به حال من مفيد است، امام (ع) كاغذ به دست گرفت و نوشت: 

 

 

 

بسم الله الرحمن الرحيم آورنده نامه من از تو مذهب خوبى نقل كرد، از حكومت فقط كار نيك براى تو مى‏ماند، به برادرانت نيكى كن، بدان خداى تعالى ازاندازه ذره و خردل از تو سؤال خواهد كرد.

 

 

 

آن مرد گويد: چون وارد سجستان شدم، به حسين بن خالد كه والى آن جا بود خبر داده بودند كه از جانب امام صلوات الله عليه نامه‏اى براى او مى ‏آورم، والى در دو فرسخى شهر خودش را به من رسانيد نامه را به او دادم، گرفت و بوسيد و آن را بر دو چشم خويش گذاشت.

 

 

 

گفت: حاجتت چيست؟ گفتم: در دفتر تو ماليات بدهكارم، آن را از ديوان محو كرد و گفت: تا بر سر كار هستم ديگر ماليات مده، بعد گفت: خانواده‏ات چند نفر است؟ گفتم: فلان قدر، فرمود به من و آنها احسان كردند، تا او زنده بود ديگر ماليات ندادم، و تا زنده بود مرتب به من احسان مى‏كرد. 3 

 

 

 

* * * 

 

نامه امام جواد (ع)به على بن مهزيار اهوازى‏

 

4- امام جواد (ع) به ثقه جليل القدر على بن مهزيار اهوازى چنين نوشتند: بسم الله الرحمن الرحيم يا على! خداوند پاداش تو را نيكو گرداند و در بهشت خودش جاى دهد، و از خوارى دنيا و آخرت بدورت دارد، و با ما اهل بيت محشور فرمايد.

 

يا على! تو را امتحان كردم و در نصيحت و اطاعت و خدمت و توقير و احترام به امام و قيام به آنچه بر تو واجب است، صاحب اختيارت گردانيدم، اگر بگويم نظير تو را نديده‏ام اميدوارم راست گفته باشم. 

 

 

 

خداوند پاداشت را جنات فردوس قرار بدهد، نه مقامت بر من پوشيده است و نه خدمتت در گرم و سرد و شب و روز، از خدا مى‏خواهم چون اولين و آخرين را براى قيامت جمع كند، رحمتى بر تو عنايت فرمايد كه بوسيله آن مورد غطبه ديگران باشى كه او شنونده دعاست.4 

 

ناگفته نماند: على بن مهزيار اهوازى از امام رضا (ع) حديث نقل كرده و از خواص امام جواد (ع) بود و از جانب آن حضرت وكالت داشت و نيز از جانب امام هادى (ع)، درباره وى توقيعاتى از آن حضرت صادر شد كه مقام و عظمت او را در نزد شيعه روشن كرد، او در روايت، موثق بود و كتابهاى مشهور نوشت. (رجال نجاشى). 

 

 

 

* * * 

 

دستوربه مدارا با پدرناصبى ‏

 

5- بكربن صالح گويد: به امام ابى جعفر ثانى (ع) نوشت: پدرم ناصبى و خبيث الرأى است، از او بسيار سختى ديده ‏ام، فدايت شوم براى من دعا كن و بفرما: چه كنم، آيا افشاء و رسوايش كنم يا با او مدارا نمايم؟

 

 

 

امام (ع) در جواب نوشت: مضمون نامه‏ات در باره پدرت فهميدم، پيوسته انشاء الله براى تو دعا مى‏كنم، مدارا براى تو بهتر از افشاگرى است، با سختى آسانى هست، صبر كن «ان العاقبة للمتقين» خدا تو را در ولايت كسى كه در ولايتش هستى ثابت فرمايد. ما و شما در امانت خدا هستيم خدايى كه امانتهاى خويش را ضايع نمى‏كند.

 

 

 

بكربن صالح گويد: خدا قلب پدرم را به من برگردانيد بطورى كه در كارى با من مخالفت نمى‏كرد. 5. 

 

 

 

* * * 

 

معجزه ‏اى از جواد الائمه صلوات الله عليه 

 

6- شيخ مفيد رحمةالله از محمد بن حسان از على بن خالد نقل كرده: گويد: در سامراء بودم، گفتند: مردى را از شام آورده و زندان انداخته ‏اند چون ادعا كرده كه من پيغمبرم، اين سخن بر من گران آمد، خواستم او را ببينم، با زندانبانان آشتى برقرار كردم تا اجازه دادند پيش او بروم.

 

 

 

بر خلاف شايعه ‏اى كه راه انداخته بودند، ديدم آدم وارسته و عاقلى است، گفتم: فلانى درباره تو مى‏گويند كه ادعاى نبوت كرده‏ اى و علت زندان رفتنت همين است؟ 

 

گفت: حاشا كه من چنين ادعايى كرده باشم، جريان من از اين قرار است: 

 

 

 

من در شام در محلى كه گويند: رأس مبارك امام حسين را در آن گذاشته بودند مشغول عبادت بودم، ناگاه ديدم شخصى نزد من آمد و به من گفت: برخيز برويم، من برخاسته و با او براه افتادم، چند قدم نرفته بوديم كه ديدم در مسجد كوفه هستم، فرمود: اين جا را مى‏شناسى؟ 

 

 

 

گفتم: آرى، مسجد كوفه است، او در آن جا نماز خواند، من هم نماز خواندم، بعد با هم از آن جا بيرون آمديم، مقدارى با او راه رفتم ناگاه ديدم كه در مسجد مدينه هستيم .

 

 

 

به رسول خدا (ص) سلام كرد و نماز خواند، من هم با او نماز خواندم، بعد از آن جا خارج شدم، مقدارى راه رفتيم ناگاه ديدم كه در مكه هستيم، كعبه را طواف كرد، من هم طواف كردم. 6 

 

بعد ازآن جا خارج شدم چند قدم نرفته بوديم كه ديدم در جاى خودم كه در شام مشغول عبادت بودم، هستم. آن مرد رفت، من غرق تعجب بودم كه خدايا او كى بود و اين چه كار؟! يك سال از اين جريان گذشت كه ديدم باز همان شخص آمد، من از ديدن او شاد شدم، مرا دعوت كرد كه با او بروم، من با او رفتم، و مانند سال گذشته مرا به كوفه و مدينه و مكه برد و به شام برگردانيد.

 

 

 

و چون خواست برود گفتم: تو را قسم مى‏دهم به آن خدايى كه بر اين كار قدرت داده بگو تو كيستى؟! فرمود: من محمد بن على بن موسى بن جعفر هستم: 

 

«قلت سألتك بالحق الذى أَقدرك على ما رايتُ منك إلاّ أَخْبر تَنى من انت قال: أنا محمد بن على بن موسى بن جعفر (ع)».

 

 

 

من اين جريان را به دوستان و آشنايان خبر دادم، قضيه منتشر گرديد تا به گوش محمد بن عبدالملك زيات 7 رسيد، او فرمان داد مرا به زنجير كشيده به اين جا آوردند و اين ادعاى محال را به من نسبت دادند، گفتم: جريان تو را به محمد بن عبدالملك زيات برسانم؟ گفت: برسان .

 

 

 

من نامه‏ اى به محمد بن عبدالملك وزير اعظم معتصم عباسى نوشته، جريان او را باز گفتم، وزير در زير نامه من نوشته بود: احتياج به خلاص كردن ما نيست، به آن كس كه تو را از شام به كوفه و از كوفه به مدينه و از مدينه به مكه برد و باز به شام برگردانيد و همه را در يك شب انجام داد، بگو تا تو را از زندان آزاد كند.

 

 

 

على بن خالد گويد: من از ديدن جواب نامه، از نجات او مأيوس شدم، گفتم: بروم و به او تسلى بدهم و چون به زندان آمدم ديدم مأموران زندان همه غرق در حيرتند و بى خود به اين طرف و آن طرف مى‏دوند، گفتم: جريان چيست؟!

 

 

 

گفتند: آن زندانى در زنجير و مدعى نبوت، از ديشب مفقود شده، درها بسته قفلها مهر و موم است، ولى معلوم نيست به آسمان و يا به زير زمين رفته و يا مرغان هوا او را ربوده‏ اند؛ على بن خالد، زيدى مذهب بود، از ديدن اين ماجرا معتقد به امامت گرديد و اعتقادش خوب شد. 8

 

* * *

 

معجزه ای دیگر

 

7- کلینی رحمةالله در کتاب «کافی» بابی تحت عنوان « آنچه به سبب آن ادعای حقّ و باطل از یکدیگر جدا می گردد» تشکیل داده و در آنجا از محمّد بن ابی العلاء نقل کرده است که گفت:

 

از یحیی بن اکثم قاضی سامراء – بعد از آن که او را بسیار امتحان نمودم و با او مناظره و گفتگو و مراسله داشتم و از علوم آل محمّد علیهم السلام سؤال کردم – شنیدم که گفت: روزی وارد مسجد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم شدم تا قبر مبارک او را طواف کنم، حضرت جواد علیه السلام را دیدم که در آنجا طواف می کند، درباره  مسایلی که در نظر داشتم با آن حضرت گفتگو کردم و او همه را جواب فرمود. 

 

 

 

به ایشان عرض کردم: می خواهم سؤالی از شما بپرسم ولی بخدا قسم خجالت می کشم. امام علیه السلام فرمود:

 

من از آن سؤال به تو خبر می دهم قبل از آن که بپرسی، می خواهی سؤال کنی که امام  کیست؟

 

عرض کردم: بخدا قسم سؤال مورد نظرم همان است.

 

فرمود: من امام هستم، عرض کردم نشانه ای می خواهم تا یقین کنم.

 

آن حضرت در دست خود عصایی داشت، وقتی من چنین گفتم فوراً آن عصا شروع به صحبت کرد و گفت:

 

"إنّ مولای امام هذا الزمان و هو الحجّة."

 

به راستی مولا و صاحب من امام این زمان است و او حجت پروردگار است.9

 

________________________________________

 

پى‏نوشتها:

 

1- كافى: ج 4 ص 314 كتاب الحج باب الطواف والحج عن الائمه (ع).

 

2- عيون اخبار الرضا: ج 2 ص 8.

 

3- كافى: ج 5 ص 111 كتاب المعيشة باب عمل السلطان و جوائزهم.

 

4- بحار: ج 50 ص 105 از غيبت شيخ.

 

5- بحارالانوار : ج 50 ص 55.

 

6- در نقل كافى آمده كه گويد: اعمال حج را با او به جاى آورد.

 

7- محمد بن عبدالملك زيات مردى ناكس و توانائى بود و در تنور ميخ دارى كه براى شكنجه مجرمين به وجود آورده بود كشته شد، ماجراى عبرت انگيزى دارد.

 

8- ارشاد مفيد: ص 305، مرحوم كلينى آنرا در كافى: ج 1 ص 492 باب مولد أبى جعفر محمد بن على الثانى (ع) نقل كرده است، مجلسى رضوان الله عليه آنرا در بحار: ج 50 ص 38 - 40 از بصائرالدرجات نقل مى‏كند و مى‏گويد: آنرا شيخ مفيد در ارشاد و طبرسى در اعلام الورى از ابن قولويه از كلينى نقل كرده ‏اند.

 

9. اصول کافی،  ج 1، ص 353.

 

 

 

  تولّی و تبرّی

 

امام جواد علیه السلام می فرماید:

 

 «خداوند به یکی از پیامبران وحی فرمود: دل بر کندن تو از دنیا، مایه آسودگی زودرس خود توست و دل بستنت به من، موجب ارجمندی تو نزد من خواهد بود. لیکن آیا به خاطر من با کسی دشمنی ورزیده ای و از بهر من با کسی دوستی کرده ای؟»

 

ملاک برتری

 

امام جواد علیه السلام درباره برتری فردی بر فرد دیگر در نزد خدا می فرماید: «دو نفر گرد نیامدند، جز آنکه برتر آنها نزد خدا ادیب تر آنهاست». گفته شد: ای پسر رسول خدا! فضیلت او را نزد مردم فهمیدیم، ولی برتری وی نزد خدا چیست؟ حضرت فرمود: «او قرآن را همان گونه که نازل شده است و حدیث ما را آن گونه که گفته ایم روایت می کند، و در دعایش خدا را با شیفتگی و اصرار می خواند».

 

  تعجب همگان

 

علی بن اسباط، می گوید: روزی به محضر امام جواد علیه السلام رسیدم. در ضمن دیدار، به سیمای حضرت خیره شدم تا قیافه ایشان را به ذهن خود سپرده، پس از بازگشت به مصر برای ارادتمندان آن حضرت بیان کنم. درست در همین لحظه، امام جواد علیه السلام که گویی تمام افکار مرا خوانده بود، در برابرم نشست و فرمود: «کاری که خداوند در مسئله امامت انجام داده، مانند کاری است که در مورد نبوت انجام داده است. خداوند درباره حضرت یحیی می فرماید: ما به یحیی در کودکی فرمان نبوت دادیم، و درباره حضرت یوسف می فرماید: هنگامی که او به حدّ رشد رسید، به او حکم (نبوت) و علم دادیم، و درباره حضرت موسی می فرماید: و چون به سن رشد و بلوغ رسید، به او حکم (نبوت) و علم دادیم. بنابراین، همان گونه که ممکن است خداوند علم و حکمت را در چهل سالگی به شخصی عنایت کند، می تواند همان حکمت را در دوران کودکی نیز به او ببخشد».

منبع : "چشمه سلطان ولی کریز"زندگینامه امام جواد(ع)
برچسب ها : امام ,جواد ,السلام ,علیه ,حضرت ,گفتم ,امام جواد ,علیه السلام ,جواد علیه ,علیهم السلام ,نامه امام ,مشغول عبادت بودم، ,الله الرحمن الرحيم ,معصوم عل

ولادت امام جواد(ع)

:: ولادت امام جواد(ع)
 
شورای اسلامی شهرستان مشهد
 
 زندگی نامه امام جواد(ع) - ولادت،فرزندان،شهادت

 

 ولادت امام جواد(ع)

 

 

 

امام نهم شیعیان حضرت جواد (ع ) در سال 195هجری در مدینه ولادت یافت . نام نامی اش محمد معروف به جواد و تقی است . القاب دیگری مانند : رضی و متقی نیز داشته ، ولی تقی از همه معروفتر می باشد . مادر گرامی اش سبیکه یا خیزران است که این دو نام در تاریخ زندگی آن حضرت ثبت است .

 

 

 

  امام محمد تقی (ع ) هنگام وفات پدر 8 ساله بود . پس از شهادت جانگداز حضرت رضا علیه السلام در اواخر ماه صفر سال 203ه مقام امامت به فرزند ارجمندش حضرت جوادالأئمه (ع ) انتقال یافت . مأمون خلیفه عباسی که همچون سایر خلفای بنی عباس از پیشرفت معنوی و نفوذ باطنی امامان معصوم و گسترش فضایل آنها در بین مردم هراس داشت ، سعی کرد ابن الرضا را تحت مراقبت خاص خویش قرار دهد . " از اینجا بود که مأمون نخستین کاری که کرد ، دختر خویش ام الفضل را به ازدواج حضرت امام جواد (ع ) درآورد ، تا مراقبی دایمی و از درون خانه ، بر امام گمارده باشد .

 

 

 

رنجهای دایمی که امام جواد (ع ) از ناحیه این مأمور خانگی برده است ، در تاریخ معروف است " . از روشهایی که مأمون در مورد حضرت رضا (ع ) به کار می بست ، تشکیل مجالس بحث و مناظره بود . مأمون و بعد معتصم عباسی می خواستند از این راه - به گمان باطل خود - امام (ع ) را در تنگنا قرار دهند . در مورد فرزندش حضرت جواد (ع ) نیز چنین روشی را به کار بستند . به خصوص که در آغاز امامت هنوز سنی از عمر امام جواد (ع نگذشته بود . مأمون نمی دانست که مقام ولایت و امامت که موهبتی است الهی ، بستگی به کمی و زیادی سالهای عمر ندارد . باری ، حضرت جواد (ع ) با عمر کوتاه خود که همچون نوگل بهاران زودگذر بود ، و در دوره ای که فرقه های مختلف اسلامی و غیر اسلامی در میدان رشد و نمو یافته بودند و دانشمندان بزرگی در این دوران ، زندگی می کردند و علوم و فنون سایر ملتها پیشرفت نموده و کتابهای زیادی به زبان عربی ترجمه و در دسترس قرار گرفته بود ، با کمی سن وارد بحثهای علمی گردید و با سرمایه خدایی امامت که از سرچشمه ولایت مطلقه و الهام ربانی مایه گرفته بود ، احکام اسلامی را مانند پدران و اجداد بزرگوارش گسترش داد و به تعلیم و ارشاد پرداخت و به مسائل بسیاری پاسخ گفت.

 

 

 

 

 

زنان و فرزندان حضرت جواد (ع)
زن حضرت جواد (ع ) ام الفضل دختر مأمون بود . حضرت جواد (ع ) از ام الفضل فرزندی نداشت . حضرت امام محمد تقی زوجه دیگری مشهور به ام ولد و به نام سمانه مغربیه داشته است . فرزندان آن حضرت را 4 پسر و 4 دختر نوشته اند بدین شرح : 1 - حضرت ابوالحسن امام علی النقی ( هادی ) 2 - ابواحمد موسی مبرقع 3 - ابواحمد حسین 4 - ابوموسی عمران 5 - فاطمه 6 - خدیجه 7 - ام کلثوم 8 - حکیمه حضرت جواد (ع ) مانند جده اش فاطمه زهرا زندگانی کوتاه و عمری سراسر رنج و مظلومیت داشت . بدخواهان نگذاشتند این مشعل نورانی نورافشانی کند . امام نهم ما در آخر ماه ذیقعده سال 220ه . به سرای جاویدان شتافت . قبر مطهرش در کاظمیه یا کاظمین است ، عقب قبر منور جدش حضرت موسی بن جعفر (ع ) زیارتگاه شیعیان و دوستداران است  .

 

 

 

 شهادت حضرت جواد(ع)

 

این نوگل باغ ولایت و عصمت گرچه کوتاه عمر بود ولی رنگ و بویش مشام جانها را بهره مند ساخت . آثار فکری و روایاتی که از آن حضرت نقل شده و مسائلی را که آن امام پاسخ گفته و کلماتی که از آن حضرت بر جای مانده ، تا ابد زینت بخش صفحات تاریخ اسلام است . دوران عمر آن امام بزرگوار 25سال و دوره امامتش 17سال بوده است . معتصم عباسی از حضرت جواد (ع ) دعوت کرد که از مدینه به بغداد بیاید . امام جواد در ماه محرم سال 220هجری به بغداد وارد شد . معتصم که عموی ام الفضل زوجه حضرت جواد بود ، با جعفر پسر مأمون و ام الفضل بر قتل آن حضرت همداستان شدند .

 

علت این امر - همچنان که اشاره کردیم - این اندیشه شوم بود که مبادا خلافت از بنی عباس به علویان منتقل شود . از این جهت ، درصدد تحریک ام الفضل برآمدند و به وی گفتند تو دختر و برادرزاده خلیفه هستی ، و احترامت از هر جهت لازم است و شوهر تو محمد بن علی الجواد ، مادر علی هادی فرزند خود را بر تو رجحان می نهد .

این دو تن آن قدر وسوسه کردند تا ام الفضل چنان که روش زنان نازاست - تحت تأثیر حسادت قرار گرفت و در باطن از شوهر بزرگوار جوانش آزرده خاطر شد و به تحریک و تلقین معتصم و جعفر برادرش ، تسلیم گردید . آنگاه این دو فرد جنایتکار سمی کشنده در انگور وارد کردند و به خانه امام فرستاده تا سیاه روی دو جهان ، ام الفضل ، آنها را به شوهرش بخوراند . ام الفضل طبق انگور را در برابر امام جواد (ع ) گذاشت ، و از انگورها تعریف و توصیف کرد و حضرت جواد (ع ) را به خوردن انگور وادار و در این امر اصرار کرد . امام جواد (ع ) مقداری از آن انگور را تناول فرمود . چیزی نگذشت آثار سم را در وجود خود احساس فرمود و درد و رنج شدیدی بر آن حضرت عارض گشت . ام الفضل سیه کار با دیدن آن حالت دردناک در شوهر جوان ، پشیمان و گریان شد ، اما پشیمانی سودی نداشت . حضرت جواد (ع ) فرمود : چرا گریه می کنی ؟ اکنون که مرا کشتی گریه تو سودی ندارد . بدان که خداوند متعال در این چند روزه دنیا تو را به دردی مبتلا کند و به روزگاری بیفتی که نتوانی از آن نجات بیابی . در مورد مسموم کردن حضرت جواد (ع ) قولهای دیگری هم نقل شده است


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:17 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

چهل حديث از امام اباجعفر محمد التقي الجواد (ع)

 
 
اللهم صلي علي محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم

چهل حديث از امام اباجعفر محمد التقي الجواد (ع)

1 قالَ الا مام اءبوجعفر، محمّدالجواد صلوات اللّه و سلامه عليه :

الْمُؤ مِنُ يَحْتاجُ إ لى ثَلاثِ خِصالٍ: تَوْفيقٍ مِنَ اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ، وَقَبُولٍ مِمَّنْ يَنْصَحُهُ.(1)

ترجمه :

فرمود: مؤ من در هر حال نيازمند به سه خصلت است :

توفيق از طرف خداوند متعال ، واعظى از درون خود، قبول و پذيرش نصيحت كسى كه او را نصيحت

نمايد.

 

2 قالَ عليه السلام : مُلاقاةُ الاْ خوانِ نَشْرَةٌ، وَ تَلْقيحٌ لِلْعَقْلِ وَ إ نْ كانَ نَزْرا قَليلا.(2)

ترجمه :

فرمود: ملاقات و ديدار با دوستان و برادران - خوب - ، موجب صفاى دل و نورانيّت آن مى گردد و

سبب شكوفائى عقل و درايت خواهد گشت ، گرچه در مدّت زمانى كوتاه انجام پذيرد.

 

3 قالَ عليه السلام : إ يّاكَ وَ مُص احَبَةُالشَّريرِ، فَإ نَّهُ كَالسَّيْفِ الْمَسْلُولِ، يَحْسُنُ مَنْظَرُهُ وَ يَقْبَحُ

اءثَرُهُ.(3)

ترجمه :

فرمود: مواظب باش از مصاحبت و دوستى با افراد شرور، چون كه او همانند شمشيرى زهرآلود،

برّاق است كه ظاهرش زيبا و اثراتش زشت و خطرناك خواهد بود.

 

4 قالَ عليه السلام : كَيْفَ يُضَيَّعُ مَنِ اللّهُ كافِلُهُ، وَكَيْفَ يَنْجُو مَنِ اللّه طالِبُهُ، وَ مَنِ انْقَطَعَ إ لى غَيْرِاللّهِ

وَ كَّلَهُ اللّهُ إ لَيْهِ.(4)

ترجمه :

فرمود: چگونه گمراه و درمانده خواهد شد كسى كه خداوند سَرپرست و متكفّل اوست .

چطور نجات مى يابد كسى كه خداوند طالبش مى باشد.

هر كه از خدا قطع اميد كند و به غير او پناهنده شود، خداوند او را به همان شخص واگذار مى كند.

 

5 قالَ عليه السلام : مَنْ لَمْ يَعْرِفِ الْمَوارِدَ اءعْيَتْهُ الْمَصادِرُ.(5)

ترجمه :

فرمود: هركس موقعيّت شناس نباشد جريانات ، او را مى ربايد و هلاك خواهد شد.

 

6 قالَ عليه السلام : مَنْ عَتَبَ مِنْ غَيْرِارْتِيابٍ اءعْتَبَ مِنْ غَيْرِاسْتِعْتابٍ.(6)

ترجمه :

فرمود: سرزنش كردن ديگران بدون علّت و دليل سبب ناراحتى و خشم خواهد گشت ، در حالى

كه رضايت آنان نيز كسب نخواهد كرد.

 

7 قالَ عليه السلام : أ فْضَلُ الْعِبادَةِ الاْ خْلاصُ.(7)

ترجمه :

فرمود: با فضيلت ترين و ارزشمندترين عبادت ها آن است كه خالص و بدون ريا باشد.

 

8 قالَ عليه السلام : يَخْفى عَلَى النّاسِ وِلادَتُهُ، وَ يَغيبُ عَنْهُمْ شَخْصُهُ، وَ تَحْرُمُ عَلَيْهِمْ تَسْمِيَتُهُ، وَ

هُوَ سَمّيُ رَسُول اللّهِ صلى الله عليه و آله وَ كَنّيهِ.(8)

ترجمه :

فرمود: زمان ولادت امام عصر عليه السلام بر مردم زمانش مخفى است ، و شخصش از شناخت

افراد غايب و پنهان است .

و حرام است كه آن حضرت را نام ببرند؛ و او همنام و هم كنيه رسول خدا صلى الله عليه و آله

است .

 

9 قالَ عليه السلام : عِزُّالْمُؤْمِنِ غِناه عَنِ النّاسِ.(9)

ترجمه :

فرمود: عزّت و شخصيّت مؤ من در بى نيازى و طمع نداشتن به مال و زندگى ديگران است .

 

10 قالَ عليه السلام : مَنْ أ صْغى إ لى ناطِقٍ فَقَدْ عَبَدَهُ، فَإ نْ كانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَاللّهَ، وَ إ

نْ كانَ النّاطِقُ يَنْطِقُ عَنْ لِسانِ إ بليس فَقَدْ عَبَدَ إ بليسَ.(10)

ترجمه :

فرمود: هركس به شخصى سخنران علاقمند و متمايل باشد، بنده اوست ، پس چنانچه سخنور

براى خدا و از احكام و معارف خدا سخن بگويد، بنده خداست ، و اگر از زبان شيطان و هوى و

هوس و ماديات سخن بگويد، بنده شيطان خواهد بود.

 

11 قالَ عليه السلام : لا يَضُرُّكَ سَخَطُ مَنْ رِضاهُ الْجَوْرُ.(11)

ترجمه :

فرمود: كسى كه طالب رضايت خداوند متعال باشد، دشمنى ستمگران ، او را زيان و ضرر نمى

رساند.

 

12 قالَ عليه السلام : مَنْ خَطَبَ إ لَيْكُمْ فَرَضيتُمْ دينَهُ وَ أ مانَتَهُ فَزَوِّجُوهُ، إ لاّ تَفْعَلُوهُ تَكْنُ فِتْنَةٌ فِى الاْ

رْضِ وَ فَسادٌ كَبيرْ.(12)

ترجمه :

فرمود: هر كه به خواستگارى دختر شما آيد و به تقوا و تديّن و امانتدارى او مطمئن مى باشيد با او

موافقت كنيد وگرنه شما سبب فتنه و فساد بزرگى در روى زمين خواهيد شد.

 

13 قالَ عليه السلام : لَوْسَكَتَ الْجاهِلُ مَااخْتَلَفَ النّاسُ.(13)

ترجمه :

فرمود: چنانچه افراد جاهل و بى تجربه ساكت باشند مردم دچار اختلافات و تشنّجات نمى شوند.

 

14 قالَ عليه السلام : مَنِ اسْتَحْسَنَ قَبيحا كانَ شَريكا فيهِ.(14)

ترجمه :

فرمود: هر كه كار زشتى را تحسين و تاءييد كند، در عقاب آن شريك مى باشد.

 

15 قالَ عليه السلام : مَنِ انْقادَ إ لَى الطُّمَاءنينَةِ قَبْلَ الْخِيَرَةِ فَقَدْ عَرَضَ نَفْسَهُ لِلْهَلَكَةِ وَالْعاقِبَةِ

الْمُغْضِبَةِ.(15)

ترجمه :

فرمود: هركس بدون تفّكر و اطمينان نسبت به جوانب (هر كارى ، فرمانى ، حركتى و...) مطيع و

پذيراى آن شود، خود را در معرض سقوط قرار داده ؛ و نتيجه اى جز خشم و عصبانيّت نخواهد گرفت

.

 

16 قالَ عليه السلام : مَنِ اسْتَغْنى بِاللّهِ إ فْتَقَرَالنّاسُ إ لَيْهِ، وَمَنِ اتَّقَى اللّهَ اءحَبَّهُ النّاسُ وَ إ نْ

كَرِهُوا.(16)

ترجمه :

فرمود: هر كه خود را به وسيله خداوند بى نياز بداند مردم محتاج او خواهند شد و هر كه تقواى

الهى را پيشه خود كند خواه ناخواه ، مورد محبّت مردم قرار مى گيرد گرچه مردم خودشان اهل تقوا

نباشند.

 

17 قالَ عليه السلام : عَلَّمَ رَسُولُ اللّهِ صلّى اللّه عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ عَلّيا عَلَيْهِ السَّلامُ اءلْفَ كَلِمَةٍ،

كُلُّ كَلِمَةٍ يَفْتَحُ اءلْفُ كَلِمَةٍ.(17)

ترجمه :

فرمود: حضرت رسول صلى الله عليه و آله ، يك هزار كلمه به امام علىّ عليه السلام تعليم نمود كه

از هر كلمه اى هزار باب علم و مسأ له فرعى باز مى شود.

 

18 قالَ عليه السلام : نِعْمَةٌ لاتُشْكَرُ كَسِيَّئَةٍ لاتُغْفَرُ.(18)

ترجمه :

فرمود: خدمت و نعمتى كه مورد شكر و سپاس قرار نگيرد همانند خطائى است كه غيرقابل

بخشش باشد.

 

19 قالَ عليه السلام : مَوْتُ الاْ نْسانِ بِالذُّنُوبِ اءكْثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالاْ جَلِ، وَ حَياتُهُ بِالْبِرِّ اءكْثَرُ مِنْ حَياتِهِ

بِالْعُمْرِ.(19)

ترجمه :

فرمود: فرارسيدن مرگ انسان ها، به جهت معصيت و گناه ، بيشتر است تا مرگ طبيعى و عادى ،

همچنين حيات و زندگى لذّت بخش به وسيله نيكى و إ حسان به ديگران بيشتر و بهتر است از

عمر بى نتيجه .

 

20 قالَ عليه السلام : لَنْ يَسْتَكْمِلَ الْعَبْدُ حَقيقَةَالاْ يمانِ حَتّى يُؤْثِرَ دينَهُ عَلى شَهْوَتِهِ، وَلَنْ يُهْلِكَ

حَتّى يُؤْثِرَ شَهْوَتَهُ عَلى دينِهِ.(20)

ترجمه :

فرمود: بنده اى حقيقت ايمان را نمى يابد مگر آن كه دين و احكام الهى را در همه جهات بر تمايلات

و هواهاى نفسانى خود مقدّم دارد.

و كسى هلاك و بدبخت نمى گردد مگر آن كه هواها و خواسته هاى نفسانى خود را بر احكام إ

لهى مقدّم نمايد.

 

قالَ عليه السلام : عَلَيْكُمْ بِطَلَبِ الْعِلْمِ، فَإ نَّ طَلَبَهُ فَريضَةٌ وَالْبَحْثَ عَنْهُ نافِلَةٌ، وَ هُوَ صِلَةُ بَيْنَ الاْ

خْوانِ، وَ دَليلٌ عَلَى الْمُرُوَّةِ، وَ تُحْفَةٌ فِى الْمَجالِسِ، وَ صاحِبٌ فِى السَّفَرِ، وَ اءُنْسٌ فِى الْغُرْبَةِ.(21)

ترجمه :

فرمود: بر شما باد به تحصيل علم و معرفت ، چون فراگيرى آن واجب و بحث پيرامون آن مستحبّ و

پرفائده است .

علم وسيله كمك به دوستان و برادران است ، دليل و نشانه مروّت و جوانمردى است ، هديه و

سرگرمى در مجالس است ، همدم و رفيق انسان در مسافرت است ؛ و اءنيس و مونس انسان در

تنهائى مى باشد.

 

22 قالَ عليه السلام : خَفْضُ الْجَناحِ زينَةُالْعِلْمِ، وَ حُسْنُ الاْ دَبِ زينَةُالْعَقْلِ، وَبَسْطُ الْوَجْهِ زينَةُالْحِلْمِ.

(22)

ترجمه :

فرمود: تواضع و فروتنى زينت بخش علم و دانش است ، اءدب داشتن و اخلاق نيك زينت بخش عقل

مى باشد، خوش روئى با افراد زينت بخش حلم و بردبارى است .

 

23 قالَ عليه السلام : تَوَسَّدِ الصَّبْرَ، وَاعْتَنِقِ الْفَقْرَ، وَارْفَضِ الشَّهَواتِ، وَ خالِفِ الْهَوى ، وَ اعْلَمْ أ نَّكَ

لَنْ تَخْلُو مِنْ عَيْنِ اللّهِ، فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ.(23)

ترجمه :

فرمود: در زندگى ، صبر را تكيه گاه خود، فقر و تنگ دستى را همنشين خود قرار بده و با هواهاى

نفسانى مخالفت كن .

و بدان كه هيچگاه از ديدگاه خداوند پنهان و مخفى نخواهى ماند، پس مواظب باش كه در چه

حالتى خواهى بود.

 

24 قالَ عليه السلام : مَنْ اءتَمَّ رُكُوعَهُ لَمْ تُدْخِلْهُ وَحْشَةُ الْقَبْرِ.(24)

ترجمه :

فرمود: هركس ركوع نمازش را به طور كامل و صحيح انجام دهد، وحشت قبر بر او وارد نخواهد شد.

 

25 قالَ عليه السلام : الْخُشُوعُ زينَةُالصَّلاةِ، وَ تَرْكُ مالايُعْنى زينَةُالْوَرَعِ.(25)

ترجمه :

فرمود: خشوع و خضوع زينت بخش نماز خواهد بود، ترك و رها كردن آنچه (براى دين و دنيا و آخرت )

سودمند نباشد زينت بخش ورع و تقواى انسان مى باشد.

 

26 قالَ عليه السلام : الاْ مْرُ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْىُ عَنِ الْمُنْكَرِ خَلْقانِ مِنْ خَلْقِ اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، فَمْن

نَصَرَهُما اءعَزَّهُ اللّهُ، وَمَنْ خَذَلَهُما خَذَلَهُ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ.(26)

ترجمه :

فرمود: امر به معروف و نهى از منكر دو مخلوق الهى است ، هر كه آن ها را يارى و اجراء كند مورد

نصرت و رحمت خدا قرار مى گيرد و هر كه آن ها را ترك و رها گرداند مورد خذلان و عِقاب قرار مى

گيرد.

 

27 قالَ عليه السلام : إ نَّ اللّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَخْتارُ مِنْ مالِ الْمُؤْمِنِ وَ مِنْ وُلْدِهِ اءنْفَسَهُ لِيَاءجُرَهُ عَلى

ذلِكَ.(27)

ترجمه :

فرمود: همانا خداوند متعال بهترين و عزيزترين ثروت و فرزند مؤ من را مى گيرد (و هلاك و نابود مى

گرداند)، چون دنيا و متعلّقات آن بى ارزش است تا در قيامت پاداش عظيمى عطايش نمايد.

 

28 قالَ له رجل : اءَوصِنى بَوَصِيَّةٍ جامِعَةٍ مُخْتَصَرَةٍ؟

فَقالَ عليه السلام : صُنْ نَفْسَكَ عَنْ عارِالْعاجِلَةِ وَ نار الْآجِلَةِ.(28)

ترجمه :

شخصى به حضرت عرض كرد: مرا موعظه و نصيحتى كامل و مختصر عطا فرما؟

امام عليه السلام فرمود: اعضاء و جوارح ظاهرى و باطنى خود را از ذلّت و ننگ سريع و زودرس ،

همچنين از آتش و عذاب آخرت ، در اءمان و محفوظ بدار.

 

29 قالَ عليه السلام : فَسادُالاْ خْلاقِ بِمُعاشَرَةِالسُّفَهاءِ، وَ صَلاحُ الاْ خلاقِ بِمُنافَسَةِ الْعُقَلاءِ.(29)

ترجمه :

فرمود: معاشرت و همنشينى با بى خردان و افراد لااُبالى سبب فساد و تباهى اخلاق خواهد

شد؛ و معاشرت و رفاقت با خردمندان هوشيار، موجب رشد و كمال اخلاق مى باشد.

 

30 قالَ عليه السلام : الاْ دَبُ عِنْدَالنّاسِ النُّطْقُ بِالْمُسْتَحْسَناتِ لاغَيْرُ، وَ هذا لايُعْتَدُّ بِهِ مالَمْ يُوصَلْ

بِها إ لى رِضَااللّهِ سُبْحانَهُ، وَالْجَنَّةِ، وَالاْ دَبُ هُوَ اءدَبُ الشَّريعَةِ، فَتَاءدَّبُوا بِها تَكُونُوا اءُدَباءَ حَقّا.(30)

ترجمه :

فرمود: مفهوم و معناى ادب از نظر مردم ، تنها خوب سخن گفتن است كه ركيك و سبك نباشد،

وليكن اين نظريّه قابل توجّه نيست تا مادامى كه انسان را به خداوند متعال و بهشت نزديك نگرداند.

بنابر اين ادب يعنى رعايت احكام و مسائل دين ، پس با عمل كردن به دستورات الهى و ائمّه اطهار

عليهم السلام ، ادب خود را آشكار سازيد.

 

31 قالَ عليه السلام : ثَلاثُ خِصالٍ تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْ نْصافُ فِى الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِى

الشِّدِّةِ، وَ الاْ نْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إ لى قَلْبٍ سَليمٍ.(31)

ترجمه :

فرمود: سه خصلت جلب محبّت مى كند: انصاف در معاشرت با مردم ، همدردى در مشكلات آن ها،

همراه و همدم شدن با معنويات .

 

32 قالَ عليه السلام : التَّوْبَةُ عَلى اءرْبَع دَعائِم : نَدَمٌ بِالْقَلْبِ، وَاسْتِغْفارٌ بِاللِّسانِ، وَ عَمَلٌ بِالْجَوارِحِ، وَ

عَزْمٌ اءنْ لايَعُودَ.(32)

ترجمه :

فرمود: شرايط پذيرش توبه چهار چيز است : پشيمانى قلبى ، استغفار با زبان ، جبران كردن گناه

نسبت به همان گناه حقّاللّه و يا حقّالنّاس -، تصميم جدّى بر اينكه ديگر مرتكب آن گناه نشود.

 

33 قالَ عليه السلام : ثَلاثٌ مِنْ عَمَلِ الاْ بْرارِ: إ قامَةُالْفَرائِض ، وَاجْتِنابُ الْمَحارِم ، واحْتِراسٌ مِنَ

الْغَفْلَةِ فِى الدّين .(33)

ترجمه :

فرمود: سه چيز از كارهاى نيكان است : انجام واجبات الهى ، ترك و دورى از گناهان ، مواظبت و

رعايت مسائل و احكام دين .

 

34 قالَ عليه السلام : وَ حَقيقَةُ الاْ دَبِ: اِجْتِماعُ خِصالِ الْخيْرِ، وَ تَجافى خِصالِ الشَّرِ، وَ بِالاْ دَبِ يَبْلُغُ

الرَّجُلُ الْمَكارِمَ الاْ خْلاقِ فِى الدُّنْيا وَ الاَّْخِرَةِ، وَ يَصِلُ بِهِ اِلَى الْجَنَّةِ.(34)

ترجمه :

فرمود: حقيقت ادب و تربيت عبارت است از: دارا بودن خصلت هاى خوب ، خالى بودن از صفات

زشت و ناپسند.

انسان به وسيله اءدب - در دنيا و آخرت - به كمالات اخلاقى مى رسد؛ و نيز با رعايت اءدب نيل به

بهشت مى يابد.

 

35 قالَ عليه السلام : إ نَّ بَيْنَ جَبَلَىْ طُوسٍ قَبْضَةٌ قُبِضَتْ مِنَ الْجَنَّةِ، مَنْ دَخَلَها كانَ آمِنا يَوْمَ الْقِيامَةِ

مِنَ النّار.(35)

ترجمه :

فرمود: همانا بين دو سمت شهر طوس قطعه اى مى باشد كه از بهشت گرفته شده است ، هر

كه داخل آن شود و با معرفت زيارت كند -، روز قيامت از آتش در اءمان خواهد بود.

 

36 قالَ عليه السلام : مَنْ زارَ قَبْرَ عَمَّتى بِقُمْ، فَلَهُ الْجَنَّتهُ.(36)

ترجمه :

فرمود: هركس قبر عمّه ام حضرت معصومه سلام اللّه عليها را با علاقه و معرفت در قم زيارت كند، أ

هل بهشت خواهد بود.

 

قالَ عليه السلام : مَنْ زارَ قَبْرَ اءخيهِ الْمُؤْمِنِ فَجَلَسَ عِنْدَ قَبْرِهِ وَاسْتَقْبَلَ الْقِبْلَةَ وَ وَضَعَ يَدَهُ عَلَى

الْقَبْرِ وَقَرَءَ: (إ نّااءنْزَلْناهُ فى لَيْلَةِالْقَدْرِ) سَبْعَ مَرّاتٍ، اءمِنَ مِنَ الْفَزَعَ الاْ كْبَرِ.(37)

ترجمه :

فرمود: هركس بر بالين قبر مؤ منى حضور يابد و رو به قبله بنشيند و دست خود را روى قبر بگذارد

و هفت مرتبه سوره مباركه (إ نّا اءنزلناه ) را بخواند از شدايد و سختيهاى صحراى محشر در اءمان

قرار مى گيرد.

 

38 قالَ عليه السلام : ثَلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّهِ: كَثْرَةُ الاْ سْتِغْفارِ، وَ خَفْضِ الْجْانِبِ، وَ كَثْرَةِ

الصَّدَقَةَ.(38)

ترجمه :

فرمود: سه چيز، سبب رسيدن به رضوان خداى متعال مى باشد:

1 - نسبت به گناهان و خطاها، زياد استغفار و اظهار ندامت كردن .

2 - اهل تواضع كردن و فروتن بودن .

3 - صدقه و كارهاى خير بسيار انجام دادن .

 

39 قالَ عليه السلام : الْعامِلُ بِالظُّلْمِ، وَالْمُعينُ لَهُ، وَالرّاضى بِهِ شُرَكاءٌ.(39)

ترجمه :

فرمود: انجام دهنده ظلم ، كمك دهنده ظلم و كسى كه راضى به ظلم باشد، هر سه شريك

خواهند بود.

 

40 قالَ عليه السلام : التَّواضُعُ زينَةُالْحَسَبِ، وَالْفَصاحَةُ زينَةُالْكَلامِ، وَ الْعَدْلُ زينَةُالاْ يمانِ، وَالسَّكينَةُ

زينَةُالْعِبادَةِ، وَالْحِفْظُ زينُةُالرِّوايَةِ.(40)

ترجمه :

فرمود: تواضع و فروتنى زينت بخش حسب و شرف ، فصاحت زينت بخش كلام ، عدالت زينت بخش

ايمان و اعتقادات ، وقار و ادب زينت بخش اعمال و عبادات ؛ و دقّت در ضبط و حفظ آن ، زينت بخش

نقل روايت و سخن مى باشد.

 

 

اسناد :

1-بحارالا نوار: ج 72، ص 65، ح 3، مستدرك الوسائل : ج 8، ص 329، ح 9576.

2-امالى شيخ مفيد: ص 328، ح 13، مستدرك : ج 8، ص 324، ح 9562.

3-اءعلام الدّين : ص 309، س 11، مستدرك الوسائل : ج 8، ص 351، ح 9634.

4-بحارالا نوار: ح 68، ص 155، ح 69.

5-اءعلام الدّين : ص 309، س 5، بحارالا نوار: ج 75، ص 364، ضمن ح 5.

6-بحارالا نوار: ج 71، ص 181، س 1، اءعيان الشّيعة : ج 2، ص 36، س 14.

7-تنبيه الخواطر: ص 428، بحارالا نوار: ج 67، ص 245، ح 19.

8-وسائل الشّيعة : ج 16، ص 242، ح 21466.

9-بحارالا نوار: ج 72، ص 109، ح 12، مستدرك الوسائل : ج 7، ص 230، ح 8114.

10-مستدرك الوسائل : ج 17، ص 308، ح 5.

11-بحارالا نوار: ج 75، ص 380، ح 42.

12-تهذيب الا حكام : ج 7، ص 396، ح 9.

13-كشف الغمّة : ج 2، ص 349، بحارالا نوار: ج 75، ص 81، ح 75.

14-كشف الغمّة : ج 2، ص 349، بحارالا نوار: ج 75، ص 82، ح 79.

15-بحارالا نوار: 68، ص 340، ح 13.

16-بحارالا نوار: ج 75، ص 79، ح 62.

17-خصال : ج 2، ص 650، ح 46.

18-بحارالا نوار: ج 68، ص 53، ح 69.

19-كشف الغمّه : ج 2، ص 350، س 11.

20-بحارالا نوار: ج 75، ص 80، ح 63.

21-حلية الا برار: ج 4، ص 599، س 11.

22-كشف الغمّة : ج 2، ص 347.

23-بحارالا نوار: ج 75، ص 358، ح 1.

24-كافى : ج 3، ص 321، ح 7.

25-نور الا بصار: ص 331، س 12، بحارالا نوار: ج 75، ص 80، س 12.

26-خصال صدوق : ص 42، ح 32.

27-كافى : ج 3، ص 218، ح 3.

28-احقاق الحقّ: ج 12، ص 439، س 11.

29-كشف الغمّه : ج 2، ص 349، بحارالا نوار: ج 75، ص 82، ح 78..

30-ارشاد القلوب ديلمى : ص 160، س 19.

31-كشف الغمّه : ج 2، ص 349، س 13.

32-بحارالا نوار: ج 75، ص 81، ح 74.

33-كشف الغمّة : ج 2، ص 349، س 3.

34-ارشاد القلوب ديلمى : ص 160، س 15.

35-عيون اخبارالرّضا عليه السلام : ج 2، ص 256، ح 6.

36-كامل الزيارات : ص 536، ح 827، بحارالانوار: ج 99، ص 265.

37-اختيار معرفة الرّجال : ص 564، ح 1066.

38-كشف الغمّة : ج 2، ص 349، س 7.

39-كشف الغمّة : ج 2، ص 348، س 18، بحار: ج 75، ص 81، ح 69.

40-كشف الغمّة : ج 2، ص 347، س 19، بحار: ج 75، ص 80، ح 65.

سایت جامع سربازان اسلام

  ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

ویژه نامه امام جواد (ع)،شناسنامه امام محمد تقی سلام الله علیه

 

 

سایت شهیدآوینی* 

ویژه نامه امام جواد (ع)

 

شناسنامه امام محمد تقی سلام الله علیه

 امام نهم

مقام:

 محمّد

نام:

 جواد، التقی

لقب:

 ابو جعفر

کنیه:

 علی

نام پدر:

 خیزران

نام مادر:

 10 رجب سال 195 ه ق

روز ولادت(ه ق):

 23 فروردین سال 190 ه ش

روز ولادت(ه ش):

 مدینه-عربستان سعودی

مکان ولادت:

 محمّد امین

سلاطین زمان تولّد:

 17 سال

مدت امامت(ه ق):

 25 سال

مدت عمر(ه ق):

 30 ذیقعده سال 220 ه ق

روز شهادت(ه ق):

 8 آذر سال 214 ه ش

روز شهادت(ه ش):

 معتصم

فرمانروایان زمان:

 معتصم

قاتل:

 کاظمین-عراق

محل دفن:

 4

فرزند پسر:

 7

فرزند دختر:

نگاهی به زندگانی امام جواد علیه السلام

آگاهیهای تاریخی درباره زندگی امام جواد علیه السلام چندان گسترده نیست؛ زیرا افزون بر آن که محدودیتهای سیاسی همواره مانع از انتشار اخبار مربوط به امامان معصوم علیه السلام می گردید، تقیه و شیوه های پنهانی مبارزه که برای " حفظ امام و شیعیان از فشار حاکمیت" بود، عامل مؤثری در عدم نقل اخبار در منابع تاریخی است. افزون بر آن، زندگی امام جواد علیه السلام چندان طولانی نبوده است که اخبار فراوانی هم از آن در دسترس ما قرار گیرد.

و نیز گفتنی است، زمانی که امام رضا علیه السلام به خراسان برده شد، هیچ یک از اعضای خانواده خود را به همراه نبرد و در آنجا تنها زندگی می کرد. و از اخبار مربوط به شهادت امام رضا علیه السلام چنین بر می آید که امام جواد علیه السلام آن هنگام در مدینه اقامت داشت و تنها برای غسل پدر و اقامه نماز به آن حضرت در طوس حضور یافت.

هنگامی که مأمون بعد از شهادت امام رضا علیه السلام در سال 204 به بغداد بازگشت، از ناحیه حضرتش اطمینان خاطر پیدا کرده بود، ولی این را می دانست که شیعیان پس از امام رضا علیه السلام فرزند او را به امامت خواهند پذیرفت و در این صورت خطر همچنان بر جای خود خواهد ماند. او سیاست کنترل امام کاظم علیه السلام توسط پدرش را- که او را به بغداد آورده و زندانی کرده بود- به یادداشت و با الهام از این سیاست، همین رفتار را با امام رضا علیه السلام در پیش گرفت، ولی با ظاهری آراسته و فریبکارانه، به گونه ای که می کوشید نه تنها در ظاهر امر مسأله زندان و مانند آن در کار نباشد، بلکه با برخورد دوستانه، چنین تبلیغ شود که او علاقه و محبت ویژه نیز به ایشان دارد. اینک نوبت امام جواد علیه السلام فرا رسیده بود تا به نحوی کنترل شود. مأمون برای انجام این هدف، دختر خود را به عقد وی درآورد و او را داماد خود کرد. از همین رهگذر بود که مأمون به راحتی می توانست از طرفی امام را در کنترل خود داشته باشد و از طرف دیگر آمد و شد شیعیان و تماس های آنان را با آن حضرت زیر نظر بگیرد.

بر اساس برخی نقلها، مأمون پس از ورود به بغداد- در سال204- بلافاصله امام جواد علیه السلام را از مدینه به بغداد فراخواند.(1) افزون بر این، مأمون متهم بود که امام رضا علیه السلام را به شهادت رسانده است. اکنون می بایست با فرزند وی به گونه ای رفتار کند که از آن اتهام نیز مبرّی شود.

از روایتی که شیخ مفید از ریان بن شبیب نقل کرده، چنین بر می آید: موقعی که مأمون تصمیم به ازدواج ام فضل با امام جواد علیه السلام گرفت، عباسیان برآشفتند؛ زیرا ترس آن داشتند که پس از مأمون، خلافت به خاندان علوی برگردد، چنانکه درباره امام رضا علیه السلام هم به سختی دچار همین نگرانی شده بودند.(2) ولی به طوری که از دو روایت فوق برمی آید، آنان مخالفت خود را به گونه دیگری وانمود کرده و گفتند: دختر خود را به ازدواج کودکی درمی آورد که :" لَم یتَفَقَّهُ فی دینِ الله ولا یعرف حلاله من حرامه ولا فرضاً من سنّته"؛کودکی که تفقه در دین خدا ندارد، حلال را از حرام تشخیص نمی دهد و واجب را از مستحب باز نمی شناسد.

مأمون در مقابل این برخورد، مجلسی برپا کرد و امام جواد علیه السلام را به مناظره علمی با یحیی بن اکثم، بزرگترین دانشمند و فقیه سنی آن عصر، فراخواند تا بدین وسیله مخالفان و اعتراض کنندگان عباسی را به اشتباه خود آگاه کند.(3) این در حالی بود که بنا به این دو روایت، هنگام عقد ازدواج ام فضل با امام جواد علیه السلام هنوز به آن حضرت " صبی" اطلاق می شده است.

مكتب علمى امام جواد علیه السلام

مى‏دانیم كه یكى از ابعاد بزرگ زندگى ائمه ما، بعد فرهنگى آنها است. این پیشوایان بزرگ هركدام درعصر خود فعالیت فرهنگى داشته در مكتب خویش شاگردانى تربیت مى‏كردند و علوم و دانشهاى خود را توسط آنان در جامعه منتشر مى‏كردند، اما شرائط اجتماعى و سیاسى زمان آنان یكسان نبوده است، مثلا در زمان امام باقرعلیه السلام و امام صادق علیه السلام شرائط اجتماعى مساعد بود و به همین جهت دیدیم كه تعداد شاگردان و راویان حضرت صادق علیه السلام بالغ برچهار هزار نفر مى‏ شد، ولى از دوره امام جواد تا امام عسكرى علیه السلام به دلیل فشارهاى سیاسى و كنترل شدید فعالیت آنان از طرف دربار خلافت، شعاع فعالیت آنان بسیار محدود بود و ازاین‏ نظر تعداد راویان و پرورش یافتگان مكتب آنان نسبت ‏به زمان حضرت صادق علیه السلام كاهش بسیار چشمگیرى را نشان مى‏دهد.

بنابراین اگر مى‏خوانیم كه تعداد راویان و اصحاب حضرت جوادعلیه السلام قریب صد و ده نفر بوده‏اند (4) و جمعا 250 حدیث از آن حضرت نقل شده (5) ، نباید تعجب كنیم، زیرا از یك سو، آن حضرت شدیدا تحت مراقبت و كنترل سیاسى بود و از طرف دیگر، زود به شهادت رسید و به اتفاق نظر دانشمندان بیش از بیست و پنج‏ سال عمر نكرد!

درعین حال، باید توجه داشت كه در میان همین تعداد محدود اصحاب و راویان آن حضرت، چهره‏هاى درخشان و شخصیتهاى برجسته‏اى مانند: على بن مهزیار، احمد بن محمد بن ابى نصر بزنطى، زكریا بن آدم، محمد بن اسماعیل بن بزیع، حسین بن سعید اهوازى، احمد بن محمد بن خالد برقى بودند كه هر كدام در صحنه علمى و فقهى وزنه خاصى به شمار مى‏رفتند، و برخى داراى تالیفات متعدد بودند.

از طرف دیگر، روایان احادیث امام جوادعلیه السلام تنها در محدثان شیعه خلاصه نمى‏شوند، بلكه محدثان و دانشمندان اهل تسنن نیز معارف و حقایقى از اسلام را از آن حضرت نقل كرده‏اند. به عنوان نمونه «خطیب بغدادى‏» احادیثى با سند خود ازآن حضرت نقل كرده است. (6) هم چنین حافظ «عبد العزیز بن اخضر جنابذى‏» در كتاب «معالم العترة الطاهرة‏» (7) و مؤلفانى نیز مانند: ابو بكر احمد بن ثابت، ابواسحاق ثعلبى، و محمد بن مندة بن مهربذ در كتب تاریخ و تفسیر خویش روایاتى از آن حضرت نقل كرده‏اند. (8)

نحوه شهادت حضرت

درباره آمد و شد امام در مدینه و احترام مردم نسبت به آن حضرت، اطلاعات مختصری در پاره ای از روایات آمده است.(9)

فراخوانی آن حضرت به بغداد، در سال 220، توسط معتصم عباسی، آن هم درست در همان اولین سال حکومت خود، نمی توانست بی ارتباط با جنبه های سیاسی قضیه باشد. به ویژه که درست همان سال که حضرت جواد علیه السلام به بغداد آمد، رحلت کرد؛ این در حالی بود که تنها 25 سال از عمر شریفش می گذشت. عناد عباسیان با آل علی علیه السلام به ویژه با امام شیعیان که در آن زمان جمعیت متنابهی تابعیت مستقل آنها را پذیرفته بودند، شاهدی است بر توطئه حکومت در شهادت امام جواد علیه السلام. همچنین خواستن آن حضرت به بغداد و درگذشت وی در همان سال در بغداد، همگی شواهد غیرقابل انکاری بر شهادت آن بزرگوار به دست عوامل عباسی می باشد.

مرحوم شیخ مفید، با اشاره به روایتی درباره مسمومیت و شهادت امام جواد علیه السلام، رحلت آن حضرت را مشکوک دانسته است.(10) بنا به روایت مستوفی، عقیده شیعه بر این است که معتصم آن حضرت را مسموم نموده است.(11)

پاره ای از منابع اهل تسنن، اشاره بر این دارند که امام جواد علیه السلام به میل خود و برای دیداری از معتصم عازم بغداد شده است.(12) در حالی که منابع دیگر، حاکی از آنند که معتصم به ابن زیات مأموریت داد تا کسی را برای آوردن امام به بغداد بفرستد.(13) ابن صبّاغ نیز با عبارت" اِشخاص المعتصم له من المدینة"(14) این مطلب را تأیید کرده است.

مسعودی روایتی نقل کرده که بنابر آن، شهادت آن حضرت به دست ام فضل، در زمانی رخ داده که امام از مدینه به بغداد نزد معتصم آمده بود.(15) ام فضل پس از شهادت امام، به پاس این عمل خود به حرم خلیفه پیوست.(16) این نکته را نباید از نظر دور داشت که ام فضل در زندگی مشترک خود با امام جواد علیه السلام از دو جهت ناکام مانده بود:

نخست آن که از آن حضرت دارای فرزندی نشد.
دوم آن که امام نیز چندان توجهی به وی نداشت .

ام فضل یک بار (گویا از مدینه) نامه ای نگاشت و از امام نزد مأمون شکایت کرد و از این که امام چند کنیز دارد گله نمود، ولی مأمون در جواب او نوشت:

ما تو را به عقد ابوجعفر درنیاوردیم که حلالی را بر او حرام کنیم، دیگر از این شکایتها نکن.(17) به هر حال، ام فضل پس از مرگ پدر، امام را در بغداد مسموم کرد و راه یافتن او به حرم خلیفه و برخورداری از مواهب موجود در آن، نشانی از آن است که این عمل به دستور معتصم انجام شده است.(18) و بالاخره امام جواد علیه السلام به شهادت رسید و حرم مطهر ایشان در کاظمین عراق قرار دارد که ملجا و پناهگاه عاشقان ایشان است .

پی نوشت ها

1- الحیاة السیاسیة للامام الجوادعلیه السلام، ص 65.

2- الارشاد، ص 319.

3- همان، صص319-320.

4- شیخ طوسى، رجال، الطبعة الاولى، نجف، منشورات المكتبة الحیدریة، 1381 ه. ق، ص 397-409. مؤلف «مسند الامام الجواد» تعداد یاران و شاگردان امام جواد را 121 نفر مى‏داند (عطاردی، شیخ عزیز الله، مسند الامام الجواد، مشهد، المؤتمر العالمی للامام الرضاعلیه السلام، 1410 ه. ق) و قزوینى آنها را جمعا 257 نفر مى‏داند (قزوینی، سید محمد كاظم، الامام الجواد من المهد الى اللحد، الطبعة الاولى، بیروت، مؤسسة البلاغ، 1408 ه. ق)

5- آقاى عطاردى در مسند الامام الجواد با احصائى كه كرده مجموع احادیث منقول از پیشواى نهم را در زمینه‏هاى مختلف فقهى، عقیدتى، اخلاقى، و... ، تعداد مذكور در فوق ضبط كرده است.

6- تاریخ بغداد، بیروت، دارالكتاب العربی،ج3، صص54 و55.

7- امین، سید محسن، اعیان الشیعة، بیروت، دارالتعارف للمطبوعات،1403 ه. ق،ج2، ص 35.

8- ابن شهرآشوب،قم،المطبعة العلمیة،ج 4، ص384.

9- الکافی، ج1، صص492-493.

10- الارشاد، ص 326.

11- تاریخ گزیده ، صص 205-206.

12- الائمه الاثنی عشر، ابن طولون، ص 103؛ شذرات الذهب، ج2، ص 48.

13- بحارالانوار، ج50، ص8.

14- الفصول المهمه، ص 275.

15- مروج الذهب، ج3، ص 464.

16- الائمة الاثنی عشر، ابن طولون ص 104، الفصول المهمه، ص 276. ام فضل، خواهرزاده معتصم بود.

17- الارشاد، ص 323.

18- الکافی، ج 1، ص 323.


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:15 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

پیامک جدید ولادت امام علی (ع) (20)

 
 

پارس ناز*

هر کس که شود داخل حصن حیدر
ایمن بود از عذاب روز محشر
جز مهر علی و آل چیزی نبود
سرمایه ی طوبا و بهشت و کوثر

*******************

آن شیر دلاور که زبهر طمع نفس
در خوان جهان پنجه نیالود، علی بود
شاهی که وصی بود و ولی بود، علی بود
سلطان سخا و کرم و جود، علی بود

 

*******************

حجت حق، از حریم حق، به امر حق عیان شد
روشن از نور رخش، ارض و سما، کون و مکان شد
خانه زاد حق ولادت یافت اندر خانه ی حق
حق به مرکز جا گرفت، باطل گریزان از میان شد
میلاد امام علی(ع) مبارک باد

*******************

متن تبریک ولادت امام علی

*******************

زان سبب ماه رجب ماه خداست
که اندر آن میلاد شاه لافتی ست
شد رخش از کعبه ظاهر، عقل گفت:
چون که صد آمد نود هم پیش ماست
میلاد امام علی(ع) مبارک باد

*******************

دل هر چه نظر به وسعت عالم تافت
جز نور تو در عرصه ی آفاق نیافت
هنگام نهادن قدم بر سر خاک
دیوار حرم به احترام تو شکافت
میلاد امام علی(ع) مبارک باد

*******************

نیستم بیگانه، هستم آشنایت یا علی
از ازل دل داده بر مهر و ولایت یا علی
تا جمال خویش را در کعبه حق ظاهر کند
پرده گیرد از جمال دلربایت یا علی

*******************

جملات تبریک ولادت امام علی

*******************

تمام لذت عمرم همین است
که مولایم امیرالمومنین است
میلاد امام علی(ع) مبارک باد

*******************

دلم شده غرق سرور و شعف
کعبه شده بهر علی یک صدف
مرغ دلم رها شده به سوی
ایوان باصفای شاه نجف

*******************

پیامک تبریک ولادت امام علی ۹۲

*******************

نازد به خودش خدا که حیدر دارد
دریای فضایلی مطهر دارد
همتای علی نخواهد آمد به جهان
صد بار اگر کعبه ترک بر دارد

*******************

ای تو کعبه را نگین، یا امیر المؤمنین
ای تو خلقت را پدر، وی خلائق را امین
کن نظر از روی لطف، به تمام پدران
روز سیزده رجب، ای امیر مؤمنان

*******************

پیامک ولادت امام علی ۹۲

*******************

دلم شده غرق سرور و شعف
کعبه شده بهر علی یک صدف
مرغ دلم رها شده به سوی
ایوان باصفای شاه نجف

*******************

نیستم بیگانه، هستم آشنایت یا علی
از ازل دل داده بر مهر و ولایت یا علی
تا جمال خویش را در کعبه حق ظاهر کند
پرده گیرد از جمال دلربایت یا علی

*******************

حضرت علی (ع) فرمود: موج های بلا را ، پیش از آنکه بلا سر رسد، با دعا از خود رفع کنید.

*******************

آن شیر دلاور که زبهر طمع نفس / در خوان جهان پنجه نیالود، علی بود
شاهی که وصی بود و ولی بود، علی بود / سلطان سخا و کرم و جود، علی بود . . .

*******************

تمام لذت عمرم همین است
که مولایم امیرالمومنین است . . .

*******************

دل هر چه نظر به وسعت عالم تافت / جز نور تو در عرصه ی آفاق نیافت
هنگام نهادن قدم بر سر خاک / دیوار حرم به احترام تو شکافت . . .

*******************

حجت حق، از حریم حق، به امر حق عیان شد
روشن از نور رخش، ارض و سما، کون و مکان شد
خانه زاد حق ولادت یافت اندر خانه ی حق
حق به مرکز جا گرفت، باطل گریزان از میان شد . . .

*******************

میلاد امام علی(ع)آغازگر اشاعه عدالت و مردانگی و معرف
والاترین الگوی شهامت و دیانت، بر عاشقانش مبارک باد . . .

*******************

سرچشمه ی عشق با علی آمده است
گل کرده بهشت تا علی آمده است
شد کعبه حرمخانه میلاد علی(ع)
کز کعبه صدای یا علی آمده است

*******************

ذکر من، تسبیح من، ورد زبان من علی است
جان من، جانان من، روح و روان من علی است
تا علی (ع) دارم ندارم کار با غیر علی
شکر لله حاصل عمر گران من علی است
میلاد امام علی(ع) مبارک باد

*******************

میلاد مرتضی اسدالله حیدر است
جشن ولادت علی(ع) آن میر صفدر است
زوجی برای فاطمه حق آفریده است
این زادروز همسر زهرای اطهر است

*******************

تا که بر لب نامت ای زیباترین، می آورم
آسمان ها را تو گویی بر زمین می آورم
تو طلوع آفتابی، من اذان مغربم
زیر لب نام امیرالمؤمنین می آورم

*******************

زد عشق تو خیمه در دل ما
حل شد زتو جمله مشکل ما
با مهر علی و آل بسرشت
از روز ازل خدا دل ما

*******************

تا حبّ علی و آل او یافته ایم
کام دل خویش مو به مو یافته ایم
وز دوستی علی و اولاد علی است
در هر دو جهان گر آبرو یافته ایم

*******************

اس ام اس ولادت امام علی

*******************

از دین نبی شکفته جان و دل من
با مهر علی سرشته آب و گل من
گر مهر علی به جان نمی ورزیدم
در دست چه بود از جهان حاصل من

منبع : "چشمه سلطان ولی کریز" پیامک جدید ولادت امام علی (ع) (20)
برچسب ها : ******************* ,امام ,ولادت ,کعبه ,میلاد ,مبارک ,ولادت امام ,میلاد امام ,تبریک ولادت ,جمال خویش ,هستم آشنایت ,******************* نیستم بیگانه، ,نیافت هنگام ن

پیامک های ولادت امام علی علیه السلام

:: پیامک های ولادت امام علی علیه السلام
 

 

پیامک 1

نازد به خودش خدا که حیدر دارد
دریاي فضایلی مطهر دارد
همتاي علی نخواهد آمد به جهان
صد بار اگر کعبه ترك بر دارد

پیامک 2

سرچشمه ي عشق با علی آمده است
گل کرده بهشت تا علی آمده است
شد کعبه حرمخانه میلاد علی(ع)
کز کعبه صداي یا علی
آمده است

پیامک 3

میلاد امام علی(ع)آغازگر اشاعه عدالت و مردانگی و معرف والاترین الگوي شهامت و دیانت، بر عاشقانش مبارك باد!

پیامک 4

میلاد مظهر علم و عزت و عدالت و سخاوت و شجاعت، اسد الله الغالب، علی بن ابیطالب(ع)، مبارك باد

پیامک 5

از دین نبی شکفته جان و دل من
با مهر علی سرشته آب و گل من
گر مهر علی به جان نمی ورزیدم
در دست چه بود از جهان
حاصل من

پیامک 6

تا حبّ علی و آل او یافته ایم
کام دل خویش مو به مو یافته ایم
وز دوستی علی و اولاد علی است
در هر دو جهان گر آبرو یافته ایم

پیامک 7

تا که بر لب نامت اي زیباترین، می آورم
آسمان ها را تو گویی بر زمین می آورم
تو طلوع آفتابی، من اذان مغربم
زیر لب نام
امیرالمؤمنین می آورم

پیامک 8

آن شیر دلاور که زبهر طمع نفس در خوان جهان پنجه نیالود، علی بود
شاهی که وصی بود و ولی بود، علی بود
سلطان سخا و کرم
و جود، علی بود

پیامک 9

میلاد مرتضی اسدالله حیدر است
جشن ولادت علی(ع) آن میر صفدر است
زوجی براي فاطمه حق آفریده است
این زادروز همسر
زهراي اطهر است

پیامک 10

هر کس که شود داخل حصن حیدر
ایمن بود از عذاب روز محشر
جز مهر علی و آل چیزي نبود
سرمایه ي طوبا و بهشت و کوثر

میلاد امام علی(ع) مبارك باد

پیامک 11

ذکر من، تسبیح من، ورد زبان من علی است
جان من، جانان من، روح و روان من علی است
تا علی (ع) دارم ندارم کار با غیر علی

شکر لله حاصل عمر گران من علی است

میلاد امام علی(ع) مبارك باد

پیامک 12

زد عشق تو خیمه در دل ما
حل شد زتو جمله مشکل ما
با مهر علی و آل بسرشت
از روز ازل خدا دل ما

میلاد امام علی(ع) مبارك باد

پیامک 13

حجت حق، از حریم حق، به امر حق عیان شد
روشن از نور رخش، ارض و سما، کون و مکان شد
خانه زاد حق ولادت یافت اندر
خانه ي حق
حق به مرکز جا گرفت، باطل گریزان از میان شد

میلاد امام علی(ع) مبارك باد

پیامک 14

ان سبب ماه رجب ماه خداست
که اندر آن میلاد شاه لافتی ست
شد رخش از کعبه ظاهر، عقل گفت:
چون که صد آمد نود هم
پیش ماست

میلاد امام علی(ع) مبارك باد

پیامک 15

دل هر چه نظر به وسعت عالم تافت
جز نور تو در عرصه ي آفاق نیافت
هنگام نهادن قدم بر سر خاك
دیوار حرم به احترام تو
شکافت

میلاد امام علی(ع) مبارك باد

پیامک 16

مکه پر شور و شعف
کعبه می گیرد شرف
قبله را قبله نما
آمده میر نجف

میلاد امام علی(ع) مبارك باد

پیامک 17

نیستم بیگانه، هستم آشنایت یا علی
از ازل دل داده بر مهر و ولایت یا علی
تا جمال خویش را در کعبه حق ظاهر کند
پرده گیرد از
جمال دلربایت یا علی

پیامک 18

دلم شده غرق سرور و شعف
کعبه شده بهر علی یک صدف
مرغ دلم رها شده به سوي
ایوان باصفاي شاه نجف

پیامک 19

تمام لذت عمرم همین است
که مولایم امیرالمومنین است

میلاد امام علی(ع) مبارك باد

 

-اس ام اس تبریک ولادت حضرت علی ( ع) ----

 

اس ام اس و پیامک تبریک روز مرد

آن شیر دلاور که زبهر طمع نفس / در خوان جهان پنجه نیالود، علی بود
شاهی که وصی بود و ولی بود، علی بود / سلطان سخا و کرم و جود، علی بود

ولادت حضرت علی(ع) مبارک


---اس ام اس تبریک ولادت حضرت علی ( ع) ----

تا حبّ علی و آل او یافته ایم
کام دل خویش مو به مو یافته ایم
وز دوستی علی و اولاد علی است
در هر دو جهان گر آبرو یافته ایم

ولادت حضرت علی(ع) مبارک

---اس ام اس تبریک ولادت حضرت علی ( ع) ----

 

ميلاد مرتضي اسدالله حيدر است
جشن ولادت علي(ع) آن مير صفدر است
زوجي براي فاطمه حق آفريده است
اين زادروز همسر زهراي اطهر است

ولادت حضرت علی(ع) مبارک

 

---اس ام اس تبریک ولادت حضرت علی ( ع) ----

دلم شده غرق سرور و شعف
کعبه شده بهر علی یک صدف
مرغ دلم رها شده به سوی
ایوان باصفای شاه نجف

ولادت حضرت علی(ع) مبارک

---اس ام اس تبریک ولادت حضرت علی ( ع) ----

حضرت اميرالمؤمنين (عليه‏السلام) فرمودند:
اى مردم! به خدا سوگند من هرگز شما را به هيچ طاعتى فرا نمی ‏خوانم مگر آن كه خود بر شما. در عمل به آن. پيشى مى‏جويم و از هيچ گناهى بازتان نمی ‏دارم و نهى نمى‏كنم. مگر آن كه پيش از شما، خود را از عمل به آن باز می‏دارم.
نهج البلاغه، خطبه173

---اس ام اس تبریک ولادت حضرت علی ( ع) ----

ای تو کعبه را نگین، یا امیر المؤمنین
ای تو خلقت را پدر، وی خلائق را امین
کن نظر از روی لطف، به تمام پدران
روز سیزده رجب، ای امیر مؤمنان

ولادت حضرت علی(ع) مبارک

---اس ام اس تبریک ولادت حضرت علی ( ع) ----

 

هرکس که شود داخل حصن حیدر / ایمن بود از عذاب روز محشر
جز مهر علی و آل چیزی نبود / سرمایه ی طوبا و بهشت و کوثر

ولادت حضرت علی(ع) مبارک

---اس ام اس تبریک ولادت حضرت علی ( ع) ----

 

امام علی (عليه‌ السلام):
سعادت هرگز با سستی و تنبلی به دست نمی‌آید.
غررالحکم و دررالکلم، ص19

---اس ام اس تبریک ولادت حضرت علی ( ع) ----

قال على عليه السلام
همانا، وحشتناكترين چيزى كه بر شما میترسم، هواپرستى، و آرزوهاى دراز است.
نهج البلاغه خطبه28

 

منبع:بیتوته

  |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

اس ام اس مذهبی ویژه ولادت حضرت علی (ع)

 
صدای شیعه*

 

اسوه تقـوي علي و مظــهر ايمــان عل

عـزت آل پيمـــبر ، عاشــــق جانـان علي

منشــاء جـود و سخاوت ، موج درياي وفا

لعل رخشـــان ولايت ،گوهــر تـابـان علي

منبع مهــر ومحبت ، صــاحب لطف و کرم

افتـــخار شيـعيان و آيت الـرحمــــان علي

ميلاد نور بر شما مبارک


 

 

http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif
 

در ميـــان کعـبه جـان ، پـرتـو حق جلــوه گر شــد

فاطمه بنت اســد هم ، صــاحب زيبـا پسر شــد

کعبه آن شب ، غـرقـه در نـور دل افـروز خـدا بـود

آسمان کعبه گويي ، مظــهر صــدها گهـــر شــد

عطــر جـانبخش بهشـتي در فضــاي کعبه¬ پيچيد

تا کـه ميـــلاد ســعيد مـرتضي فخــر بشــر شــد

مـژده ميـــلاد مـولا ، مي¬کنــــد از غم رهـــــــايم

زين بشارت کام امّت ، مملو از شهد و شکر شـد



http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif

 

 

علي پا به اين دنيا گذاشت و قلب عاشقان را محسور کرد. و همگان را با انساني آشنا کرد که پدر تمامي آفريدگان پروردگارش لقب گرفت  روز پدر مبارک


http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif

 

آن شهنشاهي که بحر لا فتي را گوهر است

شحنه دشت نجف شاه ولايت، حيدر است

ذات پاک مرتضي را با کسي نسبت مکن

زانکه اين آب حيات از چشمه سار ديگر است

معني قول علي بابها آسان مدان

کاين سخن را صدجهان معني به هر باکي در است

سرسبحاني که پنهانست در نادعلي

هم به معني مظهرش او هم به معني مظهر است


 

http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif    http://www.sedayeshia.com/userfiles/personali/66tbdy0.gif


ولادت مولي الموحدين اميرالمومنين حيدر کرار شير خدا مولود کعبه وفرا رسيدن روز پدر را خدمت شما دوستان تبريک و تهنيت عرض ميکنم

منبع : "چشمه سلطان ولی کریز"اس ام اس مذهبی ویژه ولادت حضرت علی (ع)
برچسب ها : شــد ,معني ,کعبه

پیامک به مناسبت ولادت امام امیرالمؤمنین علی علیه السلام

:: پیامک به مناسبت ولادت امام امیرالمؤمنین علی علیه السلام
 www.sibtayn.com/fa/index.php?option=com_content&view=article&id=12518&Itemid=1708

علی پا به این دنیا گذاشت و قلب عاشقان را محسور کرد و همگان را با انسانی آشنا کردکه پدر تمامی آفریدگان پروردگارش لقب گرفت روز پدر مبارک . . .

ولادت مولی الموحدین امیرالمومنین حیدر کرار شیر خدا مولود کعبه و فرا رسیدن روز پدر را خدمت شما تبریک و تهنیت عرض میکنم . . .

مکه پر شور و شعف ، کعبه می گیرد شرف قبله را قبله نما ، آمده میر نجف

میلاد مظهر علم و عزت و عدالت و سخاوت و شجاعت، اسد الله الغالب، علی بن ابیطالب، مبارک باد . . .

ولادت باسعادت مولای عاشقان، امیر مؤمنان، علی علیه السلام، مبارک باد . . .

ای تو کعبه را نگین، یا امیر المؤمنین
ای تو خلقت را پدر، وی خلائق را امین
کن نظر از روی لطف، به تمام پدران
روز سیزده رجب، ای امیر مؤمنان

ای تکیه گاه محکم من، ای پدر جان ، ای ابر بارنده ی مهر و لطف و احسان
ای نام زیبایت همیشه اعتبارم، خدمت به تو در همه حال، هست افتخارم . . .

نمک بر زخم من شیرین تر از خواب سحر گردد ،
جگرها خون شود تا یک پسر مثل پدر گردد . . .

دلم شده غرق سرور و شعف
کعبه شده بهر علی یک صدف
مرغ دلم رها شده به سوی
ایوان باصفای شاه نجف

نیستم بیگانه، هستم آشنایت یا علی
از ازل دل داده بر مهر و ولایت یا علی
تا جمال خویش را در کعبه حق ظاهر کند
پرده گیرد از جمال دلربایت یا علی

حضرت علی علیه السلام فرمود: کسی که زبانش را حفظ کند، خداوند عیب او را می پوشاند . . .

میلاد مرتضی اسدالله حیدر است
جشن ولادت علی علیه السلام آن میر صفدر است
زوجی برای فاطمه حق آفریده است
این زادروز همسر زهرای اطهر است
با کوردل بگو، که بجز شیر حق علی علیه السلام
جای ولادتش حرم خاص داور است؟.

حضرت علی علیه السلام فرمود: قناعت انسان را بی نیاز می کند.

حضرت علی علیه السلام فرمود: کار نیک را با منت باطل مکن .

حضرت علی علیه السلام فرمود: موج های بلا را ، پیش از آنکه بلا سر رسد، با دعا از خود رفع کنید.

آن شیر دلاور که زبهر طمع نفس / در خوان جهان پنجه نیالود، علی بود
شاهی که وصی بود و ولی بود، علی بود / سلطان سخا و کرم و جود، علی بود . . .

تمام لذت عمرم همین است
که مولایم امیرالمومنین است . . .

حضرت علی علیه السلام فرمود:
اسلام معنایش تسلیم در برابر دستورات الهی و عمل به آنها می باشد . . .

ناگهان یک صبح زیبا آسمان گل کرده بود / خاک تا هفت آسمان، بغض تغزل کرده بود
حتم دارم در شب میلادت، ای غوغاترین / حضرت حق نیز در کارش تأمل کرده بود
هر فرشته، تا بیایی، ای معمایی ترین / بال های خویش را دست توسل کرده بود

دل هر چه نظر به وسعت عالم تافت / جز نور تو در عرصه ی آفاق نیافت
هنگام نهادن قدم بر سر خاک / دیوار حرم به احترام تو شکافت . . .

زان سبب ماه رجب ماه خداست / که اندر آن میلاد شاه لافتی ست
شد رخش از کعبه ظاهر، عقل گفت: / چون که صد آمد نود هم پیش ماست

حجت حق، از حریم حق، به امر حق عیان شد
روشن از نور رخش، ارض و سما، کون و مکان شد
خانه زاد حق ولادت یافت اندر خانه ی حق
حق به مرکز جا گرفت، باطل گریزان از میان شد . . .

زد عشق تو خیمه در دل ما / حل شد زتو جمله مشکل ما
با مهر علی و آل بسرشت /از روز ازل خدا دل ما

ولادت باسعادت مولای عاشقان، امیر مؤمنان، علی علیه السلام، مبارک باد.

ذکر من، تسبیح من، ورد زبان من علی است
جان من، جانان من، روح و روان من علی است
تا علی علیه السلام دارم ندارم کار با غیر علی
شکر لله حاصل عمر گران من علی است . . .

هر کس که شود داخل حصن حیدر / ایمن بود از عذاب روز محشر
جز مهر علی و آل چیزی نبود / سرمایه ی طوبا و بهشت و کوثر

علی جان، امشب در خجسته شب میلادتْ در خانه‏ای که تار و پودش را با عشق تو پرداخته‏ایم، شوق آمدنت را به شادی می‏نشینیم تا آستان دلمان را با بهار وجودت همراه سازی

ای که شد کعبه ولادتگه تو    *** معبد حق شده خلوتگه تو
ای امیر دو سرا مولا جان    *** اسم ما ثبت نما در دیوان

بر مخزن غیب باب مفتوح علی است
گیتی همه کشتی و در او نوح علی است
آن روح که مبداء حیات همه اوست
بر قالب آفرینش آن روح علی است

عارفان دل به تولّای علی باخته‏اند
عاشقان، رَخش به میدان ولی تاخته اند
سوخته در غم عشق علی و آل علی
همه سر در خَم چوگان وی انداخته‏اند

ماه رویت را بنازم، مهر و مینایم تویی
گر خوشم گر می‏گذارم، دین و دنیایم تویی
ای صفای بی نهایت، ای صمیمی ای بزرگ
جلوه‏ای کن در نمازم رنگ و رؤیایم تویی

مسلم اول شه مردان علی ست   *** عشق را سرمایه ایمان علی ست
از ولای دودمانش زنده‏ام    *** در جهان مثل گهر تابنده‏ام

علی، شکوه اقیانوسی است که از هم‏آمیختن دریاهایی از ایمان و ایثار و شجاعتی از جنس اخلاص و تقوا، بنیان گرفته و غواصان حکمت و معنا را به تحیر واداشته است

امشب، ستاره‏ای خواهد درخشید که درخشش نجابتش، آغوش مهربان مظلومیت است.

از ذکر علی مدد گرفتیم
آن چیز که میشود گرفتیم
در بوته ی آزمایش عشق
از نمره ی بیست صد گرفتیم

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:11 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

محمدی‌گلپایگانی: «آل‌سعود» به‌زودی «آل‌سقوط» می‌شود

 

 

قطره*

محمدی‌گلپایگانی: «آل‌سعود» به‌زودی «آل‌سقوط» می‌شود

شنبه, ارديبهشت 12 1394 ساعت 21:35

رئیس دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه با عنایت پروردگار به‌زودی «آل‌سعود» به‌ «آل‌سقوط» تبدیل می‌شود، تاکید کرد: مردم بی‌گناه یمن امروز زیر بمباران عربستان جان می‌دهند و قربانی زیاده‌خواهی آل سعود می‌شوند.

 

 

به گزارش فرجام، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدی‌گلپایگانی ظهر امروز در مراسم عمامه گذاری طلاب حوزه علمیه امام خمینی(ره) گلپایگان، با تبریک میلاد امام علی(ع) اظهار داشت: تقارن میلاد مولود کعبه را با مراسم عمامه گذاری 15 طلبه مدرسه علمیه امام خمینی(ره) به فال نیک می گیریم.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جدید افزود: ایشان فرمودند که امروز بزرگترین معروف حفظ نظام جمهوری اسلامی و بدترین منکر مخالفت با نظام اسلامی است، ایشان با این جمله باب جدیدی را برای تحقیق و پژوهش علماء باز کردند.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: امروز برخی فکر می کنند نهی از منکر تنها نهی کردن افراد بدحجاب در خیابان است و البته که این کار بسیار مهمی است اما باید بدانیم بزرگترین منکر مخالفت با نظام اسلامی است.

وی با اشاره به شرایط ناگوار کشورهای منطقه همانند عراق، یمن و سوریه تصریح کرد: اگر کشور ما امروز در میان این دریای آتش در امنیت، آرامش و عزت هم چنان پابرجاست، به برکت وجود «ولایت فقیه» است.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اوضاع کنونی یمن بیان کرد: مردم بی‌گناه یمن امروز زیر بمباران عربستان جان می‌دهند و قربانی زیاده  خواهی آل سعود می‌شوند، قطعاً با عنایت پروردگار به‌زودی «آل‌سعود» به‌ «آل‌سقوط» تبدیل می‌شود.

وی افزود: امروز آموزش طلاب و روحانیون نیاز قطعی نظام مقدس ما است زیرا با تقاضاهای مختلف از اقصی نقاط دنیا برای اعزام روحانی و مبلغ مواجه هستیم؛ با انقلاب اسلامی آوازه ای در دنیا بلند کردیم که باید از آن دفاع کنیم و بدانیم که مردم دنیا امروز تشنه اسلام واقعی هستند و باید دین الهی از طریق علمای دینی به آن‌ها معرفی شود.

 

منبع: تسنیم

 


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:10 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

عکسی متفاوت از شهید مطهری

 
   کد خبر: 8633 شنبه، 12 اردیبهشت 1394 - 11:25
 
بمناسبت روزمعلم
عکسی متفاوت از شهید مطهری
 
تصویر زیر، شهید علامه مرتضی مطهری را در هیئتی متفاوت نشان می‌دهد.
  

به گزارش روضه نیوز؛ تصویر زیر، شهید علامه مرتضی مطهری را در هیبتی متفاوت نشان می‌دهد.

این عکس را سایت «جوان و تاریخ» منتشر کرده است.
 
 
عکسی متفاوت از شهید مطهری
 
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

شخصیت امیرالمومنین در بیان شهید مطهری

 
   کد خبر: 8638 شنبه، 12 اردیبهشت 1394 - 12:26
 
على شخصیت دونیرویى‏
شخصیت امیرالمومنین در بیان شهید مطهری
 
على از مردانى است که هم جاذبه دارد و هم دافعه، و جاذبه و دافعه او سخت نیرومند است
  

به گزارشروضه نیوز؛على از مردانى است که هم جاذبه دارد و هم دافعه، و جاذبه و دافعه او سخت نیرومند است. شاید در تمام قرون و اعصار جاذبه و دافعه‏اى به نیرومندى جاذبه و دافعه على پیدا نکنیم. دوستانى دارد عجیب، تاریخى، فداکار، باگذشت؛ از عشق او همچون شعله‏هایى از خرمنى آتش، سوزان و پرفروغ‏اند؛ جان دادن در راه او را آرمان و افتخار مى‏شمارند و در دوستى او همه چیز را فراموش کرده‏اند. از مرگ على سالیان بلکه قرونى گذشت اما این جاذبه همچنان پرتو مى‏افکند و چشمها را به سوى خویش خیره مى ‏سازد.

در دوران زندگى ‏اش عناصر شریف و نجیب، خداپرستانى فداکار و بى ‏طمع، مردمى باگذشت و مهربان، عادل و خدمتگزار خلق گرد محور وجودش چرخیدند که هر کدام تاریخچه‏اى آموزنده دارند، و پس از مرگش در دوران خلافت معاویه و امویان جمعیتهاى زیادى به جرم دوستى او در سخت‏ترین شکنجه‏ها قرار گرفتند اما قدمى را در دوستى و عشق على کوتاه نیامدند و تا پاى جان ایستادند. سایر شخصیتهاى جهان، با مرگشان همه چیزها مى‏میرد و با جسمشان در زیر خاکها پنهان مى‏گردد اما مردان حقیقت خود مى‏میرند ولى مکتب و عشقها که برمى‏انگیزند با گذشت قرون تابنده‏تر مى‏ گردد.
 
ما در تاریخ مى ‏خوانیم که سالها بلکه قرنها پس از مرگ على افرادى با جان از ناوک دشمنانش استقبال مى‏ کنند. 
 
شخصیت امیرالمومنین در بیان شهید مطهریاز جمله مجذوبین و شیفتگان على، میثم تمّار را مى‏بینیم که بیست سال پس از شهادت مولى‏ بر سر چوبه‏دار از على و فضایل و سجایاى انسانى او سخن مى‏گوید. در آن ایامى که سرتاسر مملکت اسلامى در خفقان فرو رفته، تمام آزادیها کشته شده و نفسها در سینه زندانى شده است و سکوتى مرگبار همچون غبار مرگ بر چهره‏ها نشسته است، او از بالاى‏دار فریاد برمى‏آورد که بیایید از على برایتان بگویم. مردم از اطراف براى شنیدن سخنان میثم هجوم آوردند. حکومت قدّاره بند اموى که منافع خود را در خطر مى‏بیند، دستور مى‏دهد که بر دهانش لجام زدند و پس از چند روزى هم به حیاتش خاتمه دادند. تاریخ از این قبیل شیفتگان براى على بسیار سراغ دارد. این جذبه‏ها اختصاصى به عصرى دون عصرى ندارد. در تمام اعصار جلوه‏هایى از آن جذبه‏هاى نیرومند مى‏بینیم که سخت کارگر افتاده است.
از جمله دیگر مجذوبین علی علیه السلام مردى است به نام ابن سِکّیت از علما و بزرگان ادب عربى است و هنوز هم در ردیف صاحب نظران زبان عرب مانند سیبویه و دیگران نامش برده مى‏شود. این مرد در دوران خلافت متوکل عباسى مى‏زیسته (در حدود دویست سال بعد از شهادت على). در دستگاه متوکل متهم بود که شیعه است اما چون بسیار فاضل و برجسته بود، متوکل او را به عنوان معلم فرزندانش انتخاب کرد. یک روز که بچه‏هاى متوکل به حضورش آمدند و ابن سکّیت هم حاضر بود و ظاهراً در آن روز امتحانى هم از آنها به عمل آمده بود و خوب از عهده برآمده بودند، متوکل ضمن اظهار رضایت از ابن سکّیت و شاید [به خاطر] سابقه ذهنى که از او داشت- که شنیده بود تمایل به تشیع دارد- از ابن سکّیت پرسید: این دو تا (دو فرزندش) پیش تو محبوبترند یا حسن و حسین فرزندان على؟ ابن سکّیت از این جمله و از این مقایسه سخت برآشفت. خونش به جوش آمد. با خود گفت کار این مرد مغرور به جایى رسیده است که فرزندان خود را با حسن و حسین مقایسه مى‏کند! این تقصیر من است که تعلیم آنها را بر عهده گرفته‏ام. در جواب متوکل گفت: به خدا قسم قنبر غلام على به مراتب از این دو تا و از پدرشان نزد من محبوبتر است. متوکل فى المجلس دستور داد زبان ابن سکّیت را از پشت گردنش درآورند.
 
تاریخ، افراد سر از پا نشناخته زیادى را مى‏ شناسد که بى ‏اختیار جان خود را در راه مهر على فدا کرده‏اند. این جاذبه را در کجا مى‏توان یافت؟ گمان نمى‏رود در جهان نظیرى داشته باشد. على به همین شدت دشمنان سرسخت دارد، دشمنانى که از نام او به خود مى‏پیچیدند. على از صورت یک فرد بیرون است وبه صورت یک مکتب موجود است، و به همین جهت گروهى را به سوى خود مى ‏کشد و گروهى را از خود طرد مى‏نماید. آرى، على شخصیت دونیرویى است.
 
 
 

 

منبع:مجموعه‏ آثاراستادشهیدمطهرى، ج‏16، از صفحه 232 الى235
 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:08 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

«حاج قاسم» و صفار هرندی در یک قاب + عکس

 

 

قطره*

«حاج قاسم» و صفار هرندی در یک قاب + عکس

شنبه, ارديبهشت 12 1394 ساعت 19:30

«مهدی صفار» عکسی از «حاج قاسم سلیمانی» را در سال‌های دفاع مقدس منتشر کرده است.

 

 

 

 

به گزارش فرجام، مهدی صفار» عکسی از «حاج قاسم سلیمانی» را در جمع تعدادی از هم رزمانش در سال های دفاع مقدس را در فضای مجازی منتشر کرده و در ذیل آن، نوشته است:

 

 

 

 

برای پدر !
پ.ن.یک: به مناسبت روز پدر ...
پ.ن.دو: نتیجه زیر و رو کردن عکس‌های پدر !
پ.ن.سه: منطقه عملیات بیت المقدس؛ لشکر ثارالله

 

 

 

منبع: مشرق


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:07 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

تصاویر جدید از تخریب و توسعه مسجدالحرام

 

 

قطره*

تصاویر جدید از تخریب و توسعه مسجدالحرام

 

دوشنبه, آذر 24 1393 ساعت 20:46

طرح‌های توسعه مسجدالحرام که آل سعود در مکه مکرمه در پیش گرفته است، با تخریب همه آثار و مکان‌های قدیمی با قوت ادامه دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:06 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
روايت امام جعفر صادق(ع) از سيره امام محمدباقر(ع) 
کد خبر:
۷۳۳۸۰
ایران مطلب*
 

 

روايت امام جعفر صادق(ع) از سيره امام محمدباقر(ع)

امام صادق(ع) در احاديث زيادی عباراتی چون «کان أبی يفعل کذا» يا «کان ابی يقول کذا» به کار می برد که اين جمله ها نشان دهنده استمرار و تداوم رفتار يا گفتار است.
سيره امام محمدباقر،امام محمدباقر

 امام صادق(ع) در احاديث زيادی عباراتی چون «کان أبی يفعل کذا» يا «کان ابی يقول کذا» به کار می برد که اين جمله ها نشان دهنده استمرار و تداوم رفتار يا گفتار است.

صدای شیعه:یکی از واژه هایی که در فرهنگ اسلامی کاربرد فراوانی دارد، واژه «سیره» است. سیره از منظر واژه شناسان و پژوهشگران حوزه دین، نوع رفتار و کردار یک شخصیت برجسته همچون پیامبر اعظم و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است.  شناخت سیره معصومان، اهمیت به سزایی دارد و یکی از منابع شناخت معارف دین اسلام است.  روشن است که عنوان «سیره» بیشتر معطوف به روش عملی است، اما در این مقاله به سخنانی که امام محمد باقر(ع) بارها بر زبان جاری می فرمودند نیز پرداخته می‌شود. اگر «سخن» را بخشی از «عمل» انسان بدانیم، آن را نیز می توان در مفهوم «سیره» جای داد.  امام صادق(ع) در احادیث زیادی عباراتی چون «کان أبی یفعل کذا» یا «کان ابی یقول کذا» به کار می برد که بی تردید این جمله ها ظهور، بلکه صریح در استمرار و تداوم رفتار یا گفتار است و پر روشن است که استمرار، نشان دهنده اهمیت آن رفتار و گفتار است.

از این زاویه که این رفتارها و گفتارها از «حجت خدا» صادر شده است، مسئولیت آفرین خواهد بود و در خودسازی تأثیر زیادی دارد.  اما چرا امام صادق(ع) عنایت بر بیان سیره پدر بزرگوارش داشت؟ این امر، دو دلیل می تواند داشته باشد: 1. این کار نوعی تعظیم و حرمت نهادن به جایگاه رفیع امام باقر(ع) است؛ 2. بعد از عصر خفقان و حاکمیت جنایتکاران بنی امیه که با امامان شیعه و تفکر و عقاید آنان سر ستیز داشتند، این امام باقر(ع) بود که در دوره افول قدرت بنی امیه از فرصتها بهره جست و در بیان معارف اسلام ناب و آموزه های آن کوشید و حقایق ناب اسلام را به شکلهای مختلف، به شیفتگان و رهپویان راه اهل بیت(ع) و سایر مسلمانان بازگو کرد. از این رو، نقش امام محمد باقر(ع) در نشر و توسعه و بالندگی و معرفی «دین» و بنیانگذاری و ایجاد تحول و انقلاب فرهنگی در گستره جهان اسلام، بی بدیل است. اینک برخی از گفتارها و رفتارهای آن حضرت را ذکر می کنیم.

بیم و امید

در آموزه های دینی به این نکته سفارش شده است که انسان مؤمن لازم است در پیوند خود با خدای تبارک و تعالی، هم به رحمت و لطف حضرت حق امیدوار باشد و هم از غضب و خشم پروردگار، ترس و بیم داشته باشد. امام صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یقول: انّه لیس من عبد مؤمن إلا و فی قلبه نوران، نورُ خیفةٍ و نور رجاءٍ لو وُزنَ هذا لم یزد علی هذا(1)؛ پدرم بارها می فرمود: نیست بنده مؤمن و خداشناسی، مگر اینکه در جان او دو نور بدرخشد: نور بیم از خدا- عقاب و خشم خدا- و امید به لطف حضرت پروردگار. باید این دو، همسان باشند، به گونه ای که اگر سنجیده شوند، یکی بر دیگری افزون نشود.»

شتاب در کارهای نیک

کاری را که انسان اراده می کند به سامان برساند، پسندیده است که ابتدا درباره آن بیندیشد تا صلاح و صواب یا فساد و زیان آن آشکار گردد. اما در کارهایی که خوبی و نیکی آنها کاملاً روشن است، انسان باید سریع اقدام کند و فرصت سوزی نکند؛ چون امکان دارد که حادثه ها و عواملی، او را از انجام آن کار خیر بازدارند. امام صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یقول: إذا هممت بخیرٍ فبادر فإنک لا تدری ما یحدثُ(2)؛ پدرم مکرر سفارش می کرد: هنگامی که می خواهی کار نیکی را انجام دهی، سریع به آن اقدام کن؛ چون تو نمی دانی که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.»

تأثیر گناه بر روح

بی تردید یکی از عوامل انحطاط آفرین در اندیشه و روح انسان، گناه و شکستن حریمها و بی اعتنایی به بایدها و نبایدهای الهی است. آثار گناه، جبران ناپذیر است و گناه، سرنوشت انسان را در مسیر انحراف رقم می زند. امام صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یقول: ما من شی افسدُ للقلب من خطیئةٍ(3)؛ پدرم بارها می گفت: بدترین چیزی که قلب و جان را فاسد و تاریک می کند، گناهان است.»

لحظه های برتر نیایش

دعا و نیایش به درگاه خداوند و رو آوردن به او در مشکلات و دشواری های زندگی، بی تردید یکی از ریشه دارترین نیازهای روح و جان انسان هاست و نیایش، تأثیر شگرفی در ساختار روحی و معنوی بشر دارد. نیایش با معبود بی همتا در هر جا و هر زمان مطلوب است؛ ولی در لحظه ها و مکان های خاص، مطلوب تر و به اجابت دعا نزدیک تر است. امام صادق(ع) نقل می کند:  «کان أبی إذا طلب الحاجة طلبها عند زوال الشمس فاذا اراد ذلک قدّم شیئاً فتصدق به و شمَّ من طیبٍ و راح الی المسجد دعا فی حاجته بماشاء(4)؛ راه و روش پدرم بدین سان بود: هر زمان که حاجتی داشت، آن را در موقع زوال خورشید- ظهر شرعی- طلب می کرد، به این گونه که نخست، چیزی را صدقه می داد و عطر استعمال می کرد و راهی مسجد می شد و در آنجا دعا می کرد و از خداوند برآورده شدن آن را درخواست می کرد.»

گردهمایی برای نیایش

نیایش جمعی به درگاه حق، امری پسندیده است و سفارش شده که نیایش کنندگان گردهم آیند و دعا کنند که این، به اجابت دعا نزدیک تر است. حضرت صادق (ع) می فرماید:  «کان أبی إذا حزنه امرٌ جمع النساء و الصبیانَ ثم دعا و امنوا(5)؛ پدرم سیره اش این بود که هرگاه پدیده ای ناگوار رخ می نمود که حضرت را غم و اندوه فرا می گرفت، زن ها و کودکان خویش را جمع و سپس به پیشگاه خدا دعا می کرد و آنان آمین می گفتند.»

ذکر حضرت حق

ذکر و یاد خدا، یکی از برترین شیوه های خودسازی است و مردان و زنان دین باور به این اصل مهم توجه ویژه دارند. در سراسر قرآن - که خود، نوعی ذکر و یاد خداست - با تعبیرهای زیبا انسان ها را به یاد کردن خدا، فرا می خواند.  یاد خدا جان را نورانی می کند و صفا می بخشد و از ابتلا به خودفراموشی باز می دارد. حضرت صادق (ع) روش پدر بزرگوارش را چنین بازگو می کند:  «کان أبی کثیر الذکر، لقد کنتُ امشی معه و إنه لیذکرالله و آکل معه الطعام و انه لیذکر الله و کان یحدّث القوم و ما یشغله عن ذکر الله و کنت أری لسانه لازقاً بحنکه یقول لا اله الا الله و کان یجمعنا و یأمرنا بالذکر(6)؛ روش پدرم بدین سان بود که خدا را بسیار یاد می کرد. من با او گاهی راه می رفتم و او مشغول ذکر بود. غذا می خورد و در آن حال به یاد خدا بود. با مردم سخن می گفت و در آن حال از ذکر حق غافل نمی شد. او دائماً زبانش به کامش چسبیده بود و ذکر لا اله الا الله را بر زبان جاری می کرد. گاهی ما را جمع می کرد و دستور می داد که به ذکر خدا بپردازیم.»

اهمیت سوره اخلاص

امام صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یقول: قل هو الله احد، ثلثُ القرآن و قل یا ایها الکافرون، ربع القرآن؛ (7) پدرم بسیار می فرمود: شأن و منزلت سوره قل هو الله احد، همانند یک سوم قرآن و سوره قل یا ایها الکافرون، به اندازه یک چهارم قرآن است.» آری، به دلیل اهمیت سوره توحید است که سفارش شده در نمازهای واجب، همواره خوانده شود.

نافله نماز عشاء

در شریعت اسلام، هفده رکعت نماز در شبانه روز بر مسلمانان فریضه و واجب و 34 رکعت نماز، مستحب است. از نمازهای مستحبی، دو رکعت نماز نافله عشا است که بعد از نماز عشاء به حالت نشسته خوانده می شود. ششمین اختر امامت، حضرت صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یصلیهما قاعداً؛ (8) پدرم آن دو رکعت را همواره به شکل نشسته به جای می آورد.»

پرهیز از ظلم و ستم

یکی از بدترین گناهان، ستم و ستمگری به ویژه ظلم به انسان است. قبح و زشتی این پدیده شوم به گونه ای است که تمام عقلای عالم و همه ادیان آسمانی، آن را محکوم می کنند.  حضرت صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یقول: اتقّوا الظلم، فانّ دعوة المظلوم تصعد الی السماء(9)؛ پدرم بارها هشدار می داد: از ظلم کردن بپرهیزید؛ چون دعا و ناله و فریاد ستمدیده، به آسمان بالا می رود(به اجابت می رسد)».

تأثیر برخی از گناهان

امام صادق(ع) بازگو می کند:  «کان أبی یقول: نعوذ بالله من الذنوب التی تعجل الفناء و تقرب الآجال و تخلی الدیار و هی قطیعة الرحم، و العقوق و ترکُ البرّ(10)؛ پدرم همواره تأکید می فرمود: به خدا پناه می بریم از گناهانی که به هلاکت انسان سرعت می بخشد و نابودی و مرگ را نزدیک می کند و سبب کوچ کردن مردم از سرزمین خود و هلاکت آنان می گردد. آن گناهان عبارت اند از: بریدن پیوند با خویشاوندان، اذیت و آزار دادن به پدر و مادر، و ترک نیکی به کسانی که استحقاق آن را دارند.»

صدقه

یکی از امور پسندیده و دینی، کمک رسانی و خدمت به قشر محروم جامعه اسلامی است. البته پر روشن است که انفاق و صدقه دادن باید در مسیر رفع محرومیت از جامعه باشد. از منظر دین، هر کار خیری که انسان انجام می دهد، صدقه است. امام باقر(ع) در صدقه دادن به افراد فقیر، روش جالبی داشت که فرزندش امام صادق(ع) این چنین بازگو می کند:  «کان أبی اذا تصدق بشیء وضعه فی ید السائل ثم ارتدّه منه فقبله و شمّه ثمّ ردّه فی ید السائل(11)؛ هرگاه پدرم چیزی را صدقه می داد، آن را نخست در دست شخص سائل قرار می داد، سپس آن را از او باز پس می گرفت، آن گاه آن چیز را می بوسید و می بویید و مجدداً در دستان سائل می نهاد.»

ثواب و پاداش حج

یکی از مناسک عبادی که در اسلام جایگاه ویژه ای دارد، حج است. این مراسم بین المللی اسلامی که هر سال انجام می پذیرد، اگر چنان که اسلام می خواهد، انجام پذیرد، آثار معنوی و مادی فراوانی دارد و در ایجاد وحدت و همگرایی و همفکری مسلمانان بی نظیر است. امام صادق(ع) می فرماید:

«کان أبی یقول: من أمّ هذا البیت حاجاً او معتمراً من الکبر، رجع من ذنوبه کهیئته یوم ولدته امُه؛ (12) پدرم بارها می فرمود: هرکس قصد و اراده خانه خدا کند، چه برای انجام مناسک حج و چه برای انجام عمره، و خویش را از غبار کبر و برتری طلبی پاک و پیراسته کند، از آثار زیان بار و آلودگی های روحی که دامن گیر او شده، پاک و پاکیزه می شود، به سان روزی که از مادر متولد شده است.»

اعتدال در زندگی

یکی از اصول بنیادین اسلامی که در تمام مقررات دینی بروز دارد، اصل اعتدال و پرهیز از زیاده روی و تفریط در تمام امور است. در عصر امام باقر(ع) نگرش منفی زهدگرایانه ای از سوی جماعتی از زهدفروشان و مقدسان نادان، ترویج و تبلیغات گسترده ای برای آن می شد. به عنوان نمونه، خوردن گوشت را تحریم و از آن اجتناب می کردند و این، به نام دین انجام می گرفت! ولی حضرت باقر (ع) با این انحراف برخورد و مبارزه کرد و منحرفان را رسوا ساخت و تصویر درستی از اسلام ارائه کرد.

عبدالاعلی مولی آل سام می گوید: من به امام جعفر صادق(ع) گفتم: روایتی از رسول الله(ص) میان مسلمانان زبان به زبان نقل می شود که آن حضرت فرمود: خداوند تبارک و تعالی از خانه ای که در آن گوشت خورده می شود، بدش می آید. حضرت صادق (ع) فرمود: آنان که چنین خبری را منتشر می سازند، دروغ گویان اند. حضرت رسول الله چنین فرموده: خداوند از آن خانه ای متنفر است که در آن مسلمانان و برادران و خواهران دینی خود را غیبت می کنند و گوشت آنان را می خورند. (اشاره به آیه قرآن که غیبت مسلمان را به خوردن گوشت دیگری تشبیه کرده).

سپس امام صادق(ع) افزود:  «کان أبی لحماً، لقد مات یوم مات او فی کمّ أمُ ولده ثلاثون درهماً للّحم(13)؛  زندگی پدرم بدین سان بود که به خوردن گوشت میل و علاقه داشت، حتی قبل از اینکه از دنیا برود، پولی را به همسرش داده بود تا با آن گوشت بخرد.»

پی‌نوشتها:

1. کافی، ج2، ص 67، باب «خوف و رجاء»
2. همان، ص 142.
3. همان، ص 273.
4. همان، ص 577.
5. همان، ص 487.
6. همان، ص 498.
7. همان، ص 631.
8. همان، ج 3، ص 446.
9. همان، ج2، ص 525.
10. همان، ص 448.
11. همان، ج4، ص 8.
12. همان، ص 253.
13. همان.

 منبع : صدای شیعه

 


ادامه مطلب



[ شنبه 4 مهر 1394  ] [ 6:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 67 :: 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4059887 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب