کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

براندازی مبنای ارتباط آمریکا با ایران است/ فروش سلاح به کشورهای عربی با سیاست های تهاجمی آمریکا منطبق است

فرمانده نیروی زمینی ارتش

براندازی مبنای ارتباط آمریکا با ایران است/ فروش سلاح به کشورهای عربی با سیاست های تهاجمی آمریکا منطبق است

فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: آمریکا به برخی کشورهای خلیج فارس بر اساس سیاست های نظامی و برنامه ریزی های این کشور برای انجام عملیات های نظامی  تجهیزات و ابزارهای جنگی می فروشد.

به گزارش خبرگزاری موج، امیر احمدرضا پوردستان در آستانه روز ارتش در مراسم تجدید بیعت پرسنل و کارکان ارتش جمهوری اسلامی با آرمان های امام خمینی(ره) و شهدای انقلاب اسلامی با بیان این مطلب افزود:آمریکایی ها پیش از انقلاب اسلامی، با فروش تجهیزات نظامی به ایران امکاناتی را که برای انجام عملیات های پیش بینی شده این کشور در منطقه نیاز داشتند جمع آوری می کردند اما با وقوع انقلاب اسلامی و کوتاه شدن دست آمریکایی ها از ایران، این رویه اینک در برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس دنبال می شود.

وی با بیان اینکه آمریکا در صدد است با استفاده از حربه های مختلف نظام اسلامی را در ایران سرنگون کند ادامه داد:مبنای رابطه آمریکا با ایران براندازی نظام اسلامی است و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمی کنند هر چند که آنان تاکنون به این هدف خود دست پیدا نکرده اند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش به کار کرد این نیرو در دوران ستم شاهی اشاره کرد و گفت: در رژیم سابق، ستاد مشترک ارتش که باید از نیروهای نخبه نظامی ایران تشکیل می شد در اختیار آمریکایی ها قرار داشت و این نیروها بودند که برای ارتش تصمیم گیری می کردند.این رویه موجب ناخرسندی نیروهای ارتش بود چرا که در ماموریت های این نیرو حفظ تاج و تخت در ایران و اجرای سیاست های ناتو و آمریکا در اولویت قرار گرفته بود که خواست بدنه ارتش نبود.

پوردستان با اشاره به نقش ارتش به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی گفت:با آغاز راهپیمایی های مردم بر علیه رژیم طاغوت و فراخوان امام راحل در مورد پیوستن ارتش به صفوف انقلابیون، نیروهای ارتشی با لبیک به این درخواست خود را به جمع مردم رساندند و تبدیل به بازوی مسلح انقلاب شدند و با حضور ارتش بود که روند پیروزی انقلاب اسلامی سرعت گرفت.

وی خاطرنشان کرد:بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکا ارتباط خود را با نظام قطع کرد و با استفاده از مزدوران داخلی خود تلاش کرد با طرح این ادعا که ارتش قابل اعتماد نیست، توان نظامی کشور را منحل کند تا انتقام خود را از نیروهای نظامی ایران بگیرد که با هوشیاری امام خمینی (ره) این توطئه ناکام ماند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش، تصمیم شجاعانه امام خمینی (ره) در انتخاب روز 29 فروردین به عنوان روز ارتش را نشان دهنده اعتماد به فرزندان انقلابی ارتش دانست و گفت: در زمانی که بسیاری از سران انقلاب، ارتش را غیر قابل اعتماد می دانستند امام خمینی(ره) به ارتش هویت داد و امروز نیز مقام معظم رهبری با این سخن که ارتش ما ارتشی متدین است همان راه را ادامه می دهند.

 

 


///** انتهای خبر **///

 

214/312


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:57 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تقدیر نمایندگان خراسان بزرگ از مقام معظم رهبری

 نمایندگان استان خراسان بزرگ و همچنین تعداد دیگری از نمایندگان طی نامه‌ای از انتصاب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی توسط رهبری برای تولیت آستان قدس رضوی تشکر کردند که برای قرائت تقدیم هیأت رئیسه خواهد شد.
 
ابوالقاسم خسروی  با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به اینکه آستان قدس رضوی به عنوان پایگاه معنوی جهان شناخته شده است و مجموعه بسیار مهمی در امور مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی داشته که نقش بسیار حیاتی در کشور دارد، نمایندگان استان خراسان بزرگ و تعدادی از نمایندگان دیگر طی نامه‌ای از انتصاب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی توسط رهبری به عنوان تولیت آستان تشکر کردند.
 
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس افزود: با توجه به اینکه حجت الاسلام والمسلمین رئیسی تعامل نزدیکی با آیت‌الله علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در استان دارند این انتصاب به درستی انجام شده که امیدواریم حجت الاسلام والمسلمین رئیسی نیز با تدبیر و برنامه‌ریزی موفق بتواند این مجموعه را اداره کند؛ مجموعه‌ای که حاصل تلاش چهل ساله آیت‌الله واعظ طبسی بوده و هست.

منبع:خراسان بزرگ


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:53 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

اذعان استاندار خراسان رضوی به تعطیلی ۵۸۰ واحد صنعتی

کد خبر : 1894827
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردین ۱۳۹۵در ۱:۵۳ ب.ظ
 

اذعان استاندار خراسان رضوی به تعطیلی ۵۸۰ واحد صنعتی

استاندار خراسان رضوی گفت: براساس جمع بندی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این رابطه حدود ۵۸۰ واحد تعطیل در استان وجود دارد که معادل ۱۰.۳ درصد واحدهای صنعتی استان هستند.

به گزارش مشهدپیام، علیرضا رشیدیان اظهار داشت: در جلسات مستمر و منظم دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی که سه روز در هفته در استان تشکیل می‌شود، از جمله موضوعات اصلی که به عنوان موتور محرکه اقتصاد مقاومتی در استان مورد توجه قرار گرفته، بحث واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل استان است که احیای آن‌ها نیازمند تسهیلات قابل توجهی است.

 

 

وی گفت: در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان بیشتر تلاش بر آن بوده که طرح‌هایی مورد توجه قرار گیرد که در زندگی روزمره مردم تاثیر داشته واشتغال بیشتری ایجاد کنند.

 

 

رشیدیان با بیان اینکه در این راستا توجه به ظرفیت‌ها و مزیت‌های استانی با نگاه به صادرات مدنظر قرار گرفته است، افزود: در این رابطه در مرحله نخست اجرای ۳۸ طرح و پروژه اقتصادی که می‌تواند اشتغال و صادرات را افزایش دهد، به طور جدی در دست پیگیری است.

 

 

وی گفت: همچنین وضعیت واحدهای نیمه فعال و تعطیل را نیز به طور جدی دنبال کردیم که طبق جمع بندی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این رابطه حدود ۵۸۰ واحد تعطیل در استان وجود دارد که معادل ۱۰٫۳ درصد واحدهای صنعتی استان هستند.

 

 

استاندار خراسان رضوی افزود: در این میان در بررسی‌های انجام شده واحدهای قابل احیاء و نیز بخشی که قابلیت احیا و صرفه اقتصادی نداشتند مشخص شدند.

 

 

رشیدیان تصریح کرد: برخی واحدها چون آجر فشاری که امروز از رده مصرف خارج شده و یا برخی تولید کننده‌های بخاری که فناوری روز را ندارند و نیز برخی واحدهای ریخته‌گری که با سوخت مازوت کار می کردند و امروز مشتری و بازار لازم را نداشته و قابلیت احیا ندارند.

 

 

وی با تاکید بر اینکه بخشی از واحدهای نساجی و تولید پوشاک ظرفیت احیا دارند و باید حمایت شوند، گفت: در بررسی اولیه بخش خصوصی و دولتی، واحدهای نیمه تعطیل که بخشی از ظرفیت آنها بلااستفاده مانده و قابلیت تولید برای صادرات و بازار دارند، مشخص شد که در جمع بندی اولیه ۱۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای احیای آنها نیاز است.

 

 

استاندار خراسان رضوی افزود: در این میان حداقل حدود ۵هزارمیلیارد ریال از این تسهیلات باید بلندمدت و ۵ ساله در اختیار این واحدهای صنعتی قرار گیرد که این موضوع و درخواست دسته بندی آماده و به ستاد مرکزی قرارگاه اقتصاد مقاومتی ارسال شده است.

 

 

وی اظهار کرد: در دیدار با دبیرکل بانک مرکزی هم درخواست ها و انتظارات استان از نظام بانکی کشور اعلام شده است. یکی دیگر از اقدامات در بحث اقتصاد مقاومتی، تعیین پروژه‌های معطل مانده در حوزه آب، راه، بهداشت و درمان بود که در این میان در بخش‌هایی که ظرفیت کار وجود دارد با فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا تفاهمنامه‌ای امضا شد.

 

 

استاندار خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد: از ظرفیت این قرارگاه برای اجرایی شدن این بخش از طرح‌های زمین مانده استان استفاده شود.

 

منبع: استانداری خراسان رضوی


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:52 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

» از گلباران حرم مطهر رضوی تا تجلیل از خانواده های شهدای مدافع حرم

کد خبر : 1894819
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردین ۱۳۹۵در ۱:۲۶ ب.ظ
ویژه برنامه های جشن میلاد امام جواد(ع) در مشهد اعلام شد:

از گلباران حرم مطهر رضوی تا تجلیل از خانواده های شهدای مدافع حرم

دبیر ستاد مردمی جشن های ولادت حضرت جوادالائمه(ع) اظهار داشت: این مراسم همزمان با نماز مغرب و عشا در محل میدان شهدا شهر مشهد برگزار خواهد شد.
۷۵۵۵۸_۹۲۹

به گزارش مشهدپیام، صبح امروز نشست خبری مراسم گلباران حرم مطهر رضوی در شب میلاد امام جواد(ع) برگزار شد.

 

 

دبیر ستاد مردمی جشن های ولادت حضرت جوادالائمه(ع) اظهار داشت: این مراسم همزمان با نماز مغرب و عشا در محل میدان شهدا شهر مشهد برگزار خواهد شد.

 

 

مهدی رجب پور با بیان اینکه تاکنون هیچ نهاد دولتی و سازمانی در راستای اجرای این برنامه به ما کمکی نکرده است، افزود: تنها برخی ادارات مانند معاونت فرهنگی شهرداری و سازمان تبلیغات اسلامی ما را یاری کرده اند.

 

 

وی با اشاره به اینکه در شب میلاد امام جواد(ع) سه هزار شاخه گل بین مردم توزیع خواهد شد، گفت: مسابقه حفظ ۴۰ حدیث از امام جواد(ع) ،مسابقه طبخ کیک ویژه بانوان، تجلیل از خانواده های ۹ شهید مدافع حرم، مولودی خوانی، نورافشانی، توزیع سربند و… از جمله برنامه های این مراسم معنوی خواهد بود.

 

 

 

دبیر ستاد مردمی جشن های ولادت حضرت جوادالائمه(ع) تصریح کرد: پس از این برنامه مردم مشهد مقدس با حضور در حرم مطهررضوی این میلاد فرخنده را به محضر حضرت علی بن موسی الرضا(ع) تبریک خواهند گفت.

 

 

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:49 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
همراه با خاطرات؛ هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد کار قضایی بشوم

1395/1/16 دوشنبه

 
اشاره:حجت الاسلام والمسلمین علی اسماعیلی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی، به عنوان مدیر نمونه سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی شده است.

وی در روستای کریز از بخش کوه‌سرخ شهرستان کاشمر متولد شده و 60 سال سن دارد. پای گفت و گوی این مدیر با سابقه سازمان که دارای تألیفات دلنشینی است، نشستیم.

مسیر طلبگی را از کجا آغاز کردید؟
بسم ا.. الرحمن الرحیم. با درود به ارواح پاک طیبه شهدا، روح بلند امام امت و آرزوی طول عمر و سلامتی برای مقام معظم رهبری، انتظار و تقاضای فرج برای امام زمان علیه‌السلام؛ مشوق بنده در این زمینه جناب ابوی بودند که علاقه شدیدی به روحانیت داشتند. با این که خودشان کشاورز بودند و فقط در حد خواندن و نوشتن سواد داشتند، اما خیلی به روحانیت و طلاب علاقه داشتند و از همان ابتدای دوره ابتدایی بنده را به این امر تشویق می‌کردند. در این بین هم بعضی از معلمان دوره ابتدایی نقش مؤثری داشتند. به عنوان مثال مرحوم جناب انصاری معلم سال ششم ابتدایی، بنده را خیلی تشویق و ترغیب به ورود به حوزه کرد.

در کدام حوزه‌های علمیه درس خوانده‌اید و از محضر چه اساتیدی بهره برده‌اید؟
اولین حوزه علمیه‌ای که وارد شدم، حوزه علمیه‌ی کاشمر بود که در دوره ی قبل از انقلاب به برکت حضور مرحوم آیت‌ا... سعیدی یکی از بهترین حوزه‌های علمیه‌ی کشور بود. علاوه بر دروس حوزه، ایشان طلبه‌ها را موظف کرده بودند که هر روز یک مسئله را فرا بگیرند و یک صفحه نیز از گلستان سعدی و بعد کلیله‌ودمنه به عنوان مشق بنویسند.  هر ماه نیز امتحانی از همان 30 مسئله‌ و مشق‌های نوشته شده می‌گرفتند و پرداخت شهریه‌ی ایشان منوط به قبولی در همین آزمون بود. اساتید دیگری هم در آن حوزه بودند، مثل مرحوم حاج‌آقای مدرسی، مرحوم آقای شریعتی مه‌ولاتی و مرحوم آقای نبوی. بعد از گذراندن سطوح مقدماتی در آن حوزه، عازم قم شدم. آنجا هم شرایط خودش را داشت. از اساتید متعددی در آنجا استفاده کردیم از جمله حضرت آیت ا... مکارم شیرازی، حضرت آیت‌ا... فاضل لنکرانی و حضرت آیت‌ا... خزعلی.

کدام استاد بیشترین تأثیر را بر زندگی شما گذاشتند؟
البته همه‌ی اساتید تأثیر خودشان را داشتند، علت هم این بود که بین شاگرد و استاد در حوزه علمیه، یک ارتباط عاطفی و دینی وجود دارد و ما استاد را به عنوان کسی که به او اعتقاد داشتیم انتخاب می‌کردیم و طبیعتاً بر ما اثر می‌گذاشت. منتهی شاید بیشترین اثر را در جهات متعدد و مختلفی از جمله سیاسی، اعتقادی، انقلابی و حتی مادی از مرحوم آیت‌ا... مشکینی گرفتم. واقعاً زندگی ایشان درس بزرگی برای طلابی بود که در قم زندگی می‌کردند.

چه شد که وارد کار قضایی شدید؟
شاید یکی از کارهایی که هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد آن بشوم، همین کار قضایی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در قم اعلام کردند که به تعدادی از طلاب برای تبلیغ مسائل فرهنگی در دبیرستان‌ها و مراکز فرهنگی آموزش عالی احتیاج دارند. بنده و تعدادی از دوستان ثبت‌نام کردیم و از اولین شاگردان مدرسه عالی طلاب قم و بخش فرهنگی و تربیتی آن بودیم. از بین شرکت‌کنندگان، گروهی را بر مبنای معدل انتخاب کردند تا بعد از چند ماه آموزش، جذب آموزش و پرورش شوند و بنده هم جز آن گروه بودم. آموزش‌ها را تا خرداد ماه سال 60 گذراندیم و قرار شد که از مهر ماه همان سال در مدارس تقسیم شویم. در وقفه چند ماهه ای که بین اتمام آموزش تا زمان تقسیم به وجود آمد، چند نفری از جمله جناب آقای صدر دادستان وقت سپاه پاسداران از طرف شهید بهشتی به مدرسه عالی طلاب آمدند و عنوان نمودند که احتیاج شدیدی به طلاب در مسائل قضایی دارد و از روحانیون خواستند که با آنها همکاری کنند. بنده، حاج‌آقای فراتی و حاج‌آقای شفیعی، قول دادیم که سه ماه تابستان را به دستگاه قضایی کمک کنیم و بعد از آن هم وارد کار فرهنگی در آموزش و پرورش شویم. بعد از تقسیم، من به مشهد مقدس آمدم و بعد از پایان سه ماه تابستان، به دلیل تحرکات و ترورهای منافقین و نیاز شدیدی که به حضور روحانیون در دستگاه قضایی وجود داشت، باعث شد که از آموزش و پرورش جدا شویم و در دستگاه قضایی باقی بمانیم.

اولین روزی که پشت میز قضاوت نشستید چه احساسی داشتید؟
برای ما بسیار کار سختی بود که بخواهیم در مورد افراد قضاوت بکنیم. البته آموزش‌هایی هم که دیده بودیم کامل نبود. قانون هم در آن روز وجود نداشت. ما بودیم و کتاب تحریرالوسیله امام(ره) که باید خودمان از این کتاب و مبانی فقهی آن مسائل را استخراج و مورد استفاده قرار می دادیم و کار بسیار سختی بود.
البته همین الان هم این کار سختی است، یعنی سختی و دشواری قضاوت بین افراد از همان ابتدا تاکنون فرقی نکرده است. یعنی همان حساسیت و همان سختی که در روز اول قضاوت احساس می‌کردیم، امروز هم هر لحظه و هر دقیقه همان احساس را داریم. چون کار بسیار خطیری است و از خداوند متعال می‌خواهیم که در این راه به ما کمک کند.

شما در عرصه تألیف نیز دستی بر آتش دارید و تاکنون چند کتاب از شما منتشر شده است. چه شد که به این فکر افتادید؟
قبل از پیروزی انقلاب، طلاب کاشمری جلسه‌ای داشتند که بنده چند مقاله در آنجا عرضه کردم و مورد تشویق و ترغیب دیگران و مسئول آن جلسه قرار گرفت. بعد از پیروزی انقلاب هم در مقاطع مختلفی علاقه‌مند بودم که مطالبی را جمع‌آوری کنم و بنویسم.  اولین کتابی که شروع به نوشتن آن کردم،  خاطراتی بود از برهه زمانی جریان 19دی در قم و اهانتی که به حضرت امام شد و رفت‌وآمدی که طلاب به منزل مراجع به عنوان همدردی و ابراز تنفر از دستگاه و رژیم شاه داشتند که در بازگشت از منزل یکی از مراجع، مورد تعرض مأمورین قرار گرفتیم و تعدادی از طلاب به شهادت رسیدند و خاطرات دیگری که مربوط به قبل و بعد از پیروزی انقلاب است. با خودم گفتم که حیف است این وقایع مکتوب نشود، چون من شاهد عینی بسیاری از آن جریانات بودم لذا کتاب «خاطرات زیبا» را نوشتم. البته نقص‌هایی دارد و باید کامل شود. بعد از آن هم به دلیل این که خداوند سفرهای متعددی زیارت حرمین شریفین را نصیب بنده کرده است، در آن سال‌های اول که کتاب جامع و مدون و قابل استفاده در زمینه حج وجود نداشت مطالب مختلفی را از کتب متعدد جمع‌آوری کردم و به این فکر افتادم که آنچه را مورد نیاز یک زائر یا روحانی کاروان از همان ابتدای ورود به سرزمین مکه و مدینه است، در قالب کتابی با عنوان «حرمین شریفین» منتشر نمایم.
همچنین در اولین سفری که به عتبات عالیات مشرف شدم دوباره همین نیاز را احساس کردم. لذا با موضوع معرفی کربلا، نجف، سامرا، کوفه و شخصیت‌ها و مکان‌های مختلف مذهبی کشور عراق، کتابی را تألیف کردم.
در حال حاضر هم اگر فرصتی باشد علاقه‌مند هستم که کتب دیگری را در این زمینه بنویسم و به تمامی خدمت‌گزاران اسلام و مسلمین تقدیم کنم.

مهم‌ترین دستاوردهای سازمان قضایی استان را چه می‌دانید؟
تقریباً می‌شود گفت که به برکت مدیریت واحد و برنامه ریزی مناسب و نظارت‌های مختلف و متعددی از جمله بازرسی خوداتکایی و برنامه‌هایی که برای آموزش پیش‌بینی کرده‌اند و از استان‌ها مطالبه می نمایند، دستاوردها در همه‌جا یکسان است.
با توجه به این برنامه‌های مدون، همراه با تلاش و کوششی که قضات و کارمندان سازمان قضایی استان خراسان رضوی داشته‌اند، شاهدیم که آمار پرونده‌های وارده از سال 74 تاکنون کمتر از نصف شده است که این دستاورد بزرگی است و مرهون خدمات همکاران محترم قضایی و کارمندان و تعاملی است که با نیروهای مسلح داشته‌ایم و داریم.

یکی از شاخص‌های انتخاب جناب عالی به عنوان مدیر نمونه، نظارت بر عملکرد کاربران سمپ (CMS) بوده است. در این‌باره توضیح دهید.
سابقاً در سازمان قضایی خراسان رضوی با توجه به گستردگی و تعداد فراوان پرونده‌ های موجود، دو تا سه کارمند در فضای بزرگی، کار پیدا کردن سوابق را برعهده داشتند و کارت‌ها را یک‌به‌یک بررسی می‌کردند تا سوابق را بتوانند اعلام کنند. ابتدا وقتی مسئله استفاده از فناوری در سازمان‌های قضایی مطرح شد، هرچند امکاناتی نداشتیم، از سربازان باسواد پس از آموزش اولیه استفاده کردیم و توانستیم حدود 150 هزار پرونده قدیمی را وارد رایانه کرده و سیستم کارتی را جمع‌آوری کنیم. به همین شکل برنامه‌های بعدی سازمان را پیش بردیم و گسترش دادیم. علاقه‌ای که خود من به استفاده از رایانه و فناوری های جدید داشتم، باعث شد که به این بخش توجه بیشتری شود. بعد از این که در سراسر استان‌ها، برنامه منظم‌تر پیاده شد، باز هم افرادی را مسئول کردیم که در بخش دادسرا و دادگاه به‌طور مجزا سرکشی کنند و جلسات متعددی را با کاربران گذاشتیم و شکر خدا الان هم می‌توانیم بگوییم که در حد مطلوبی از سامانه سمپ بهره می بریم. اکثر قضات دوره‌های تخصصی استفاده از رایانه را ندیده‌اند ولی با جدیت و علاقه توانستند در کنار کار قضایی بر کار رایانه مسلط شوند و الان در همه شعب دادگاه‌ها و دادسرا استفاده کاملی از سامانه سمپ صورت می گیرد.

چه اقداماتی برای آموزش مطلوب کارکنان سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
از همان ابتدایی که بنده وارد کار قضایی شدم، بحث آموزش را همواره مورد توجه قرار دادم. اوایل که حجم کار کمتر بود، هر روز نیم‌ساعت کلاس داشتیم که تا به امروز استمرار داشته است. در حال حاضر که نگاه می‌کنم می‌بینم که واقعاً فوائد مختلفی در این کلاس‌ها وجود داشته است. مثلاً ما توانسته‌ایم در جلسات صبح‌مان، کل «کتاب‌القضا» تحریرالوسیله امام(ره) را در جمع کارکنان بخوانیم یا کل قوانین مصوب، مانند قانون مجازات اسلامی، آئین دادرسی کیفری 1290 یا آئین دادرسی مدنی را در همان جمع مرور نماییم. علاوه بر این،‌ روایاتی از کتاب «مواعظ العددیه» آیت‌ا... مشکینی و جلد هشتم بحار در باب زیارات نیز من باب تذکر در اول کلاس ها خوانده شده است. کار دیگر ما در این جلسات صبح، برگزاری جلسات قرائت و تفسیر نهج‌البلاغه است که یک دوره کامل خوانده‌ایم و الان در دور دوم و در خطبه شصت این کتاب شریف هستیم.
کلام ائمه نور است. کَلامُکُمْ نُورٌ وَ أَمْرُکُمْ رُشْدٌ وَ وَصِیَّتُکُمُ التَّقْوَى وَ فِعْلُکُمُ الْخَیْرُ وَ عَادَتُکُمُ الْإِحْسَانُ وَ سَجِیَّتُکُمُ الْکَرَمُ.
نسبت به آموزش های اداری هم اهتمام به عمل آمده است. در زمینه کار با سمپ هم کلاس‌های متعددی با بهره‌گیری از اساتید مجرب به صورت خصوصی و عمومی برگزار شده است لذا اگر پیشرفتی در بین نیروها دیده می‌شود به خاطر آموزش های مستمری است که هنوز هم ادامه دارد.

تکریم ارباب رجوع از چه لحاظ اهمیت دارد؟
تکریم ارباب رجوع یکی از آموزه‌های دینی ما است. در روایت داریم: «سید القوم خادمهم.» یعنی آقای مردم، خادم آن‌هاست. یا فرمایش امام راحل که ‌فرمودند: من خادم مردم هستم و خوشحال‌تر می‎‌شوم که به‌جای رهبر به‌من خادم بگویید. خوب این آموزه‌ها و روایات متعددی که از معصومین علیهم‌السلام وجود دارد سرمنشاء همه افکار و اندیشه‌های ماست و باعث می‌شود که به ارباب رجوع خدمت کنیم. از معصوم علیه‌السلام نقل شده است که خدمت به مردم، حتی از طواف خانه خدا و از زیارت بیت‌ا... الحرام افضل است. اگر به این‌ها دقت کنیم ضرورت تکریم به ارباب رجوع را می‌فهمیم و عمل می‌کنیم. بنده می‌توانم به جرأت بگویم که در طول خدمتم از اول ورود تا الان، هیچ‌موقع برخورد تندی با ارباب‌رجوع و مراجعه‌کنندگان نداشته‌ام.

خاطره ای هم در این زمینه دارید؟
خاطرات فراوانی در این زمینه وجود دارد. در سال‌های اول انقلاب که منافقین تحرکات فراوانی داشتند، فردی را دستگیر کرده بودند که تعدادی نارنجک از جبهه آورده و پنهان کرده بود. احتمال وابسته بودن این فرد به منافقین زیاد بود. نیروهای اطلاعات سپاه مشغول کار بر روی وی بودند. بعداً متوجه شدیم که برادر شهید است. پدرش که پیرمردی بود، به دادسرا آمده بود و به دادیار پرونده گفته بود: می‌خواهم پسرم را آزاد کنم. دادیار پرونده به وی گفته بود که آزادی پسر شما فعلاً امکان ندارد و باید مراحل تحقیقات کامل شود. دوباره درخواستش را تکرار کرده بود و گفته بود که آمده‌ام تا پسرم را به مراسم عروسی‌ای که در پیش داریم، ببرم. پس از اینکه جواب منفی شنیده بود، خیلی ناراحت به اتاق بنده که دادستان وقت بودم آمد. ایستاد و شروع کرد به فریاد زدن و اهانت کردن، به طوری که جمع زیادی از کارکنان جمع شدند و به من اشاره می‌کردند که ایشان را ببریم و من پاسخ می‌دادم که صبر کنید. من فقط سکوت کردم و به حرف‌هایش گوش دادم. وقتی همه‌ی حرف‌هایش تمام شد، با خونسردی به ایشان گفتم: «ببینید پدرجان، اگر شما یک فرزندت را فرستادی به جبهه و به شهادت رسیده است، برای رضای خدا و کمک به نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است. اگر ما یکی از فرزندان شما را بازداشت کردیم با توجه به جوی که در مورد منافقین وجود دارد، جهت روشن شدن این موضوع است که خطری برای نظام و خانواده شهدا پیش نیاید.» وقتی من با آرامش به ایشان این جملات را ‌گفتم، انگار با یک کاسه آب سرد، شعله غضبش خاموش شد و آمد جلو و خودش را بر روی پای من انداخت که ایشان را بلند کردم صورتش را بوسیدم و همه‌ی کارکنان هم با مشاهده‌ی این لحظات منقلب شده بودند. سپس گفت که دیگر حرفی ندارم و یقین پیدا کردم که این نظام، نظامی اسلامی است و شما دارید برای رضای خدا کار می‌کنید و دیگر برای آزادی فرزندم مراجعه نخواهم کرد و تا هر زمانی که صلاح می‌دانید وی را نگهداری کنید. خوب ایشان می‌توانست با ناراحتی آنجا را ترک کند و همه جا علیه نظام و انقلاب حرف بزند اما وقتی که با این آرامش با وی برخورد صورت گرفت، به فردی تبدیل شد که هرجا می‌رفت از دادگاه و قضات ما همچنین نظام مقدس جمهوری اسلامی تعریف می‌کرد.

اخلاق و حٌسن سلوک با کارکنان به نظر شما چه جایگاهی در سیستم اداری دارد؟
در سیستم اداری سازمان قضایی ضمن رعایت سلسه‌مراتب که لازمه‌ی هر سیستم اداری است، روابط عاطفی حاکم است. همه با یکدیگر دوست و رفیق هستند و شبیه یک خانواده، هرکسی وظیفه‌ و جایگاه خودش را دارد و این جای خوشبختی است که برخلاف بعضی از ادارات، اداره‌ای داریم که خداوند متعال نعمت محبت را بر ما حاکم کرده است.

به منظور آشنایی نیروهای مسلح با قوانین جدید، چه اقداماتی توسط سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
قبل از اجرایی شدن آیین دادرسی جدید، ما کلاس های متعددی را به صورت منظم و دسته‌بندی شده برای نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع و در بخش‌های مختلفی مانند حفاظت‌، بازرسی و قضایی و عقیدتی- ‌سیاسی‌ برگزار کردیم. حتی با خود فرماندهان نیز جلساتی برای آشنایی با قوانین جدید نیروهای مسلح تشکیل دادیم چون آن‌ها هستند که باید بسیاری از این موارد را اجرا کنند. علاوه‌ بر آن، ما جلسات مستمری با روسای حفاظت‌ اطلاعات‌ و مسئولان بازرسی و ‌قضایی یگان های مسلح  استان هر دو ماه یک‌بار داریم که سابقه ای بیش از 25 سال دارد و هرگز هم قطع نشده است.
در جلساتی که با مسئولان بازرسی و ‌قضایی پیرامون قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح داشتیم، سه یا چهار ماده مطرح می شد و حاضران می‌بایست مقاله‌ای پیرامون آن مواد ارائه کنند که خودش زمینه‌ی رقابت سالمی را ایجاد کرد. اگر آن مطالب را جمع‌آوری کنیم و در قالب یک کتاب چاپ نماییم می توان بگویم که بهترین شرح قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، همان مقالاتی است که این عزیزان نوشته‌اند. همین کار را از ابتدا تا انتها راجع به قانون نظام وظیفه و قانون جرایم رایانه‌ای و دادرسی الکترونیک را انجام دادیم. این جلسات کماکان استمرار دارد و امیدواریم بتوانیم قوانین متعدد و مختلفی را در این مجامع ان شا ا... مورد تجزیه و تحلیل و بررسی و آموزش قرار دهیم.

در بین قضات سازمان قضایی خراسان رضوی نام افراد متعددی به چشم می خورد که سابقه مدیریتی  در استان های دیگر دارند. دلیل آن را چه می‌دانید؟
دلیل آن وجود پربرکت امام رضا علیه‌السلام است. به برکت وجود ایشان تعداد فراوانی از نیروهای مستعد در این استان وجود دارد که مشهد را به عنوان محل سکونت انتخاب کرده‌اند. جالب است بدانید، تعداد فراوانی از مدیران استان و فرماندهان ارتش، نیروی انتظامی، سپاه و... که اهل مشهد هم نیستند وقتی بازنشسته می‌شوند معمولاً مشهد را ترک نمی‌کنند و در مجاورت حرم امام رضا علیه‌السلام باقی می‌مانند. تعداد زیادی از قضات شریفی که در سازمان خراسان رضوی حضور دارند، به عنوان دادستان یا رئیس سازمان در استان‌های دیگر مشغول خدمت بوده‌اند ولی سعی کردند در نهایت، خودشان را به مشهد مقدس برسانند و در جوار علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام خدمت کنند. کسی که در استان دیگری دادستان بوده، ترجیح می‌دهد که در مشهد باشد ولو به عنوان دادیار. یا کسی که رئیس سازمان بوده، اینجا به عنوان دادرس خدمت می‌کند.

خادمی آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام چه حال و هوایی دارد؟
البته همه‌ی ملت شریف ایران و شیعیان بزرگوار و مردم مشهد را خادم علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام می‌دانم اما به صورت خاص خداوند متعال این محبت را عنایت فرمودند و بیش از بیست و دو سال است که این افتخار نصیب بنده حقیر شده است. هر هشت شب، یک شب نوبت کشیک حرم بنده است. شبیه اعتکاف و تشرف به مکه است. در آن لحظات، انسان از تمام مسائل بیرونی جدا و در حال و هوای دیگری است. ما روزشماری می‌کنیم که روز یا شب کشیک فرابرسد. وقتی که وارد حرم می‌شویم، معمولاً تلفن همراه را خاموش کرده و در کمد قرار می‌دهیم. حال و هوای خاصی است، مخصوصاً اوقاتی که نعمت مضاعفی شامل حالمان شود، مثل شستشوی اطراف ضریح مطهر. وقتی همه زائرین رفتند و حرم خلوت شد ما هستیم و ضریح مطهر امام‌رضا علیه‌السلام. بهترین اوقات زندگی ما، همان زمانی است که در خدمت حضرت، خادمی ایشان را انجام می‌دهیم. به غیر از پدر و مادر و نزدیکان، گاهی به نیابت از همه افرادی که نامشان در لیست تلفن همراهم است، دو رکعت نماز زیارت می‌خوانم. همچنین به نیابت از بقیه‌ی دوستان، چه آن‌هایی که در قید حیات هستند و چه آن‌هایی که دست‌شان از این دنیا کوتاه شده است، دعا و زیارت می‌کنم.

بهترین دوران خدمتی شما در کجا بوده است؟
من در بیشتر استان‌ها خدمت کرده ام، مخصوصاً مناطق جنگی. مدتی هم دادستان نظامی استان سیستان‌وبلوچستان و رئیس سازمان قضایی استان مازندران بوده ام. در همه‌ی این مناطق، خدمت لذت‌بخش و شیرین بوده است. گاهی ممکن است عوارض و تلخی‌های بوده اما اگر خدمت در راه رضای خداوند متعال باشد، همه‌ی روزها و سال ها زیبا خواهند بود. به تأسی از حضرت زینب سلام‌ا... علیها و آن جمله‌ی بسیار بلند ایشان که فرمودند: «ما رایتُ الا جَمیلا.» ان شا ا... که بتوانیم از این ایام خدمت، برای آن دنیای خودمان بهره‌ای را برده باشیم.

شیرین ترین لحظات دوران خدمت شما چه زمانی بوده است؟
دوران خدمت همه‌اش خاطره است. منتها موارد به یادماندنی‌تر ملاقات‌هایی بوده که با امام‌راحل نصیب ما ‌شده است، یا خاطرات زیارت و ملاقات مقام معظم رهبری و فرصتی که توانستیم دست ایشان را ببوسیم و پشت سر ایشان نماز بخوانیم و از فرمایشات‌شان استفاده بکنیم.

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

آقای بهرامی در مسئولیت های مختلف موفق بوده اند

1395/1/28 شنبه

 
معاون اول قوه قضائیه گفت: آقای بهرامی، شخصیتی فاضل با شم قضایی بسیار خوب، دلسوز و پاک و در تمامی سی و چند سال خدمت در مسئولیت های مختلف موفق بوده اند.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در مراسم تودیع و معارفه رئیس دیوان عدالت اداری افزود: خداوند را سپاسگزاریم که قوه قضائیه از چنین نیروهایی برخوردار است که در بحران ها و مأموریت های گوناگون با دلسوزی و پاکی عمل می کنند.
وی گفت: حجت الاسلام والمسلمین بهرامی حدود 12 سال رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح بوده اند و فرمانده معظم کل قوا از عملکرد و کارهای خوب ایشان رضایت داشتند.
معاون اول قوه قضائیه اضافه کرد: ایشان با آرامش و بدون اغماض در جایی که وظیفه بود، عمل کردند.
رئیس سابق دیوان عدالت اداری نیز رئیس سابق سازمان قضایی نیروهای مسلح را چهره ای خدوم، پرتلاش، خوش سابقه و خوش نام و دوست سی ساله خود عنوان و برای ایشان آرزوی موفقیت کرد.
رئیس جدید دیوان عدالت اداری در این مراسم گفت: قبل از عید، صحبت از تصدی این مسئولیت شد و من این دغدغه را داشتم که آن را قبول کنم و در سفرم به عتبات عالیات از خداوند متعال درخواست کردم که آنچه به خیر و صلاح ما و سازمان است تحقق پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدکاظم بهرامی پیشگیری از تخلفات را از برنامه های خود در دیوان عدالت اداری برشمرد و تصریح کرد: در سازمان قضایی نیروهای مسلح از 18 سال قبل پیشگیری از وقوع جرایم را در قالب برنامه های مدون در دستور کار قرار دادیم و حتی یک روز نیز این کار تعطیل نشده است.
رئیس سابق سازمان قضایی نیروهای مسلح افزود: با این که در دادگستری پرونده های جرایم رو به افزایش است، با کمک برنامه های پیشگیرانه، جرایم در نیروهای مسلح کنترل و در مواردی کاهش پیدا کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی تصریح کرد: وجود این همه جرایم و تخلفات، زیبنده کشور اسلامی نیست.
وی از اعتماد رئیس قوه قضائیه و خدمات حجت الاسلام منتظری در دیوان عدالت اداری تشکر کرد.

 

منع:سازمان قضایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:43 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

رئیس سازمان قضایی استان خراسان رضوی: وجود فرماندهان ارزشی از نقاط قوت ارتش است


1395/1/28 شنبه

 
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی گفت: مکتبی بودن و داشتن فرماندهان ارزشی از نقاط قوت و مهم ارتش است.

حجت الاسلام علی اسماعیلی به همراه دادستان نظامی استان در دیدار با فرمانده ارشد نظامی آجا در شمال‌شرق کشور بر تداوم حسن همکاری بین نیروهای مسلح استان تاکید کرد.
وی گفت: فعالیت بیشتر در جهت پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح منجر به کاهش ناهنجاری‌ها و جرایم می شود.
امیر جهانشاهی فرمانده ارشد نظامی آجا در شمال‌شرق کشور در این دیدار، از خدمات قضات سازمان قضایی به جهت ارائه خدمات آموزشی به نیروها تقدیر و تشکر کرد.


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:38 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

روایتی از روزی که رهبر معظم انقلاب با خواندن یک شعر، گریستند

 
روایتی از روزی که رهبر معظم انقلاب با خواندن یک شعر، گریستند
 
زمانی که ایشان به مصرع "از آخر مجلس شهدا را چیدند" رسیدند به یکباره بعضشان ترکید و اشک ریختند و همین لحظه بود که بغض خانواده های شهدا هم ترکید و یک شور حسینی در مجلس برپا شده بود.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: چندی پیش فیلمی کوتاه از اشک ریختن رهبر معظم انقلاب اسلامی هنگام خواندن شعری در میان خانواده‌های شهدا منتشر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت و از سوی این فیلم کوتاه افکار عمومی را کنجکاو کرد که از جزئیات این دیدار و حال و هوای عجیب آن بییشتر بدانند.
اسدی، همسر شهید جاوید الاثر و مدافع حرم علی سلطان مرادی حال و هوای دیدار ماندگار رهبر معظم انقلاب با جمعی از خانواده های شهدای مدافع حرم را  برایمان روایت کرد. 
همسر شهید سلطان مرادی که به همراه اعضای خانواده شهید در این دیدار حضور داشت، گفت: در آن دیدار روحیه بخش و خاطره انگیر که علاوه بر خانواده ما، خانواده جند شهید مدافع حرم دیگر نیز حضور داشتند،بنده از دلتنگی بچه‌ها برای حضرت آقا گفتم و تقاضای دعا و عاقبت بخیری داشتم و در مورد علی آقا(شهید سلطان مرادی) هم گفتم که چقدر ولایی بود و چقدر به ایشان علاقه داشت و بعد حضرت آقا فرمودند: در خصوص ولایی بودن شهید، حتماً همینطور بوده که اگر غیر از این بوده چنین رشادت‌ها و شجاعت‌هایی از ایشان نمی‌دیدیم و این جمله‌ای بود که حضرت آقا در وصف علی آقا گفتند.
وی در ادامه تصریح کرد: مسئله دیگری که من گفتم البته از طرف پدر و مادر علی آقا گفتم چون آنها زیاد اهل صحبت کردن نیستند گفتم که پیکر ایشان را هنوز نیاوردند و پدر و مادرش هم چشم انتظارند که ایشان گفتند که انشاء الله پیکرشان را بر می‌گردانند و رهبری فرمودند: خودم از ریز جریانات و شهادتشان با خبرم که این موضوع خیلی برای من جالب بود و فکر نمی‌کردم به خاطر مشغله کاری فراوانی که ایشان دارند در جریان ریز اتفاقات شهدای مدافع حرم قرار گیرند و از ریز ماجرای شهادت ایشان هم به خوبی خبر داشتند.
این همسر شهید درباره آن شعری که رهبری در آن دیدار قرائت کردند، گفت: سپس حضرت آقا در ابتدای بیاناتشان وقتی عکس شهید علیپور از آذربایجان را از خانواده شان گرفتند بر زیر عکس شعر زیبای "ما سینه زدیم بی‌صدا باریدند" و...  درج شده بود که ایشان این شعر را با حس و خال خاصی و البته با بعضی در گلو قرائت کردند اما  زمانی که ایشان به مصرع "از آخر مجلس شهدا را چیدند" رسیدند به یکباره بعضشان ترکید و اشک ریختند و همین لحظه بود که بغض خانواده های شهدا هم ترکید و انگار یک شور حسینی در مجلس برپا شده بود، واقعا آن لحظات وصف ناپذیر و روحانی بود و اشک ریختن حضرت آقا، حس و حال عجیبی به خانواده های شهدا دست داده بود و فضای مجلس بی شباهت به روضه های اهل بیت نبود و به معنای واقعی نمیدانم چگونه آن فضای معنوی زیبا را برایتان تجسم کنم.
وی گفت: نکته دیگری که در خصوص آن دیدار قابل تامل بود اینکه اکثر  خانواده‌های شهدایی که در آن دیدار حضور داشتند، خانواده هایی بودند که شهدایشان به جهاتی مظلوم بودند و از اسم و رسم آنچنانی به لحاظ رسانه ای برخورداد نبودند و  شاید شناخته شده ترین خانواه‌ها، خانواده شهید بیضایی بود.
همسر شهید سلطان مرادی در خصوص بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار خاطرنشان کرد: حضرت آقا در این دیدار به خانواده‌های شهدا گفتند که این امتحان خیلی سختی است بالاخره این رفتن ها برای بچه‌های کوچک خانواده‌ها خیلی  سخت است ولی بدانید که اجر دارد و اجر شما با این صبری که می‌کنید بسیار بالا است و کمتر از شهادت نیست. باید سعی کنید این مسئله را برای ارتقاء خودتان پله کنید و از فرصت استفاده کنید که از این مسئله شهادت و صبری که به وجود آمده نهایت استفاده را کنید و ارتقاء پیدا کنید زیرا شهدای شما کمتر از شهدای کربلا نیستند و فرمودند عزیزان شما که در سوریه و کربلا شهید شدند مثل این است که کنار حرم امام حسین(ع) شهید شدند و  اجر دو شهید دارند و روی این مسئله هم بسیار تأکید داشتند چون هم برای دفاع از اسلام رفتند و هم جهاد بیرون از مرزها بوده که اگر این شهدای شما نبودند الآن ما این جنگ را در شهرهای خودمان داشتیم تجربه می‌کردیم.



د


 
کد مطلب: 329929
مرجع : نسیم

ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:34 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۱/۲۸
نوع: خبر

 

در منظر میرزا جواد ملکی تبریزی(ره)؛

 

۶ ویژگی ماه رجب
ماه رجب از اوقات دعا می ‌باشد و حتی در زمان جاهلیت به این مطلب مشهور بوده و مردم آن زمان منتظر این ماه بودند تا در آن دعا کنند.
۶ ویژگی ماه رجب

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، نوشتاری در خصوص ویژگی های ماه رجب به شرح ذیل منتشر می شود:

* سیره رجبیه امام سجاد(ع)

طاووس یمانی می ‌گوید: در ماه رجب از کنار حجر اسماعیل گذشتم، دیدم کسی است که به رکوع و سجود می ‌رود. دقت کردم دیدم امام علی بن الحسین (علیه السلام) است، با خود گفتم: خوشا به حالت! مردی صالح از اهل ‌بیت نبوت (ص) است، قسم به خدا که باید دعای او را غنیمت شمارم.

مراقب احوال آن حضرت بودم تا که از نماز خود فارغ شد. کف دستان خود را به جانب آسمان بلند کرد و گفت:

«سَیِّدِی سَیِّدِی وَ هَذِهِ یَدَایَ قَدْ مَدَدْتُهُمَا إِلَیْکَ بِالذُّنُوبِ مَمْلُوَّهٌ وَ عَیْنَایَ إِلَیْکَ بِالرَّجَاءِ مَمْدُودَهٌ وَ حَقٌّ لِمَنْ دَعَاکَ بِالنَّدَمِ تَذَلُّلًا أَنْ تُجِیبَهُ بِالْکَرَمِ تَفَضُّلًا سَیِّدِی أَ مِنْ أَهْلِ الشَّقَاءِ خَلَقْتَنِی فَأُطِیلَ بُکَائِی أَمْ مِنْ أَهْلِ السَّعَادَهِ خَلَقْتَنِی فَأُبَشِّرَ رَجَائِی»؛[1] آقای من، آقای من، این دستان پر از گناه را به درگاهت بالا آوردم، و چشمانم امید به تو دارد، و کسی که با پشیمانی (از کرده خود) تو را در حال زار فراخواند، سزاوار آن است که با لطف و کرمت پاسخ ‌گویی، آقای من! آیا مرا از تیره‌ روزان قراردادی تا که بسیار بگریم، یا که از نیک بختان گردانیدی تا امیدوار باشم.

و در ادامه می ‌فرمود: «سَیِّدِی مَا أَنَا وَ مَا خَطَرِی هَبْ لِی خَطَایَایَ بِفَضْلِکَ وَ جَلِّلْنِی بِسِتْرِکَ وَ اعْفُ عَنْ تَوْبِیخِی بِکَرَمِ وَجْهِک»؛ آقای من! من کی ‌ام؟ از تو می ‌خواهم که به فضلت از من درگذری، و بدی مرا بپوشانی، و با کرمت از توبیخ و سرزنشم عفو فرمائی!.

آن ‌گاه به سجده افتاد و عرضه داشت: «أَعُوذُ بِکَ مِنْ نَارٍ حَرُّهَا لَا یُطْفَی وَ جَدِیدُهَا لَا یَبْلَی وَ عَطْشَانُهَا لَا یَرْوَی»؛ به تو پناه می ‌برم از آتشی که گرمایش خاموش نمی ‌شود، و تازه ‌اش کهنه نمی ‌شود، و تشنه ‌اش سیراب نمی‌ گردد.

آن ‌گاه گونه راست خود را بر زمین نهاد و عرض کرد: «اللَّهُمَّ لَا تُقَلِّبْ وَجْهِی فِی النَّارِ بَعْدَ تَعْفِیرِی وَ سُجُودِی لَکَ به غیر مَنٍّ مِنِّی عَلَیْکَ بَلْ لَکَ الْحَمْدُ وَ الْمَنُّ عَلَیَّ»؛ خدایا، پس ‌از آن که صورتم برای تو سر به خاک نهاد و خاک‌ آلود شد، دیگر این صورت را در آتش مسوزان، بدون آنکه من هیچ منّتی بر تو داشته باشم، بلکه تمام منت از آنِ تو بر من است.

آن ‌گاه سمت چپ صورت خود را بر زمین گذاشت و عرضه داشت: «ارْحَمْ مَنْ أَسَاءَ وَ اقْتَرَفَ وَ اسْتَکَانَ وَ اعْتَرَفَ»؛ بر کسی که بد کرده و گناه کرد، و در برابرت به خواری افتاده و به نافرمانی و معصیت خود اعتراف نمود، رحم فرما.

آن‌ گاه به سجده بازگشت و پیشانی خود را بر زمین نهاد و عرضه داشت: «إِنْ کُنْتُ بِئْسَ الْعَبْدُ فَأَنْتَ نِعْمَ الرَّبُّ»؛ اگر من بنده بدی بودم ولی تو خدای خوبی هستی.

و در پایان صد بار عرضه داشت: «الْعَفْوَ الْعَفْوَ...»؛ از تو درخواست عفو و بخشش دارم.

(طاووس یمانی می ‌گوید:) به گریه افتادم تا آنجا که صدای گریه من بلند شد و ناله ‌هایم را امام سجاد (علیه السلام) شنید، و فرمود: «مَا یُبْکِیکَ یَا یَمَانِیُّ أَ وَ لَیْسَ هَذَا مَقَامَ الْمُذْنِبِینَ»؛[2] یمانی! چرا گریه می ‌کنی؟ مگر اینجا جایگاه گناهکاران نیست... .

طاووس یمانی می ‌گوید: همین برنامه حضرت سجاد (علیه السلام) را در سال بعدی در کوفه شاهد بودم.[3]

* میرزا جواد آقا ملکی تبریزی

عارف کم نظیر، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در مورد شرافت ماه رجب و مراقبات آن می ‌نویسد:

«این ماه، ماه بسیار شریفی است به این جهت که:

1. از ماه ‌های حرام می ‌باشد؛

2. از اوقات دعا می ‌باشد و حتی در زمان جاهلیت به این مطلب مشهور بوده و مردم آن زمان منتظر این ماه بوده تا در آن دعا کنند؛

3. این ماه، ماه امیر المؤمنین (علیه السلام) می باشد، همانطور که در بعضی از روایات آمده است؛ چنانچه شعبان، ماه رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و رمضان ماه خدای متعال می ‌باشد؛

4. شب اول آن یکی از چهار شبی است که تأکید به زنده نگه ‌داشتن آن به عبادت شده است؛

5. درباره روز نیمه آن آمده است که محبوب ‌ترین روزها نزد خداوند بوده و زمان انجام عمل «استفتاح» است.

6. روز بیست و هفتم این ماه، مبعث پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) بوده، روزی که زمان ظهور رحمت خداوند می باشد، چیزی که از اول خلقت تاکنون مانند آن دیده نشده است.

این گوشه ‌ای از فضایل این ماه بود و ما توان فهم تمام فضایل این ماه شریف را نداریم». [4]

* ما را از فضیلت ماه رجب محروم کردی!

این ‌همه برکات ماه رجب را کسانی دریافت می ‌کنند که شرائط عبودیت را رعایت کنند؛ یکی از خادمین آیت الله کوهستانی (ره) نقل می‌ کند:

روزی آقا جان از من خواست به ‌اتفاق هم به آسیاب آبی ایشان برویم، به سمت آسیاب حرکت کردیم و پس از رسیدن و استراحتی کوتاه، آقا آسیابان را خواست و به او گفت: چند روز قبل آرد چه کسی را به منزل ما فرستادی؟ آسیابان گفت: شخصی به نام میرزا علی اکبر (ظاهراً مردی متمکن و بهایی بوده است) گندم خوبی داشت و آردش بسیار سفید بود و من مزد آن را برای شما فرستادم، تا این جمله را گفت، آقا چهره ‌اش تغییر کرد و با عصبانیت فرمود: مؤمن! ما را از فضیلت ماه رجب محروم کردی.

این توجه و مراقبت به خاطر آن بود که آیت الله دیدند، مدتی قلبشان اقبال و رغبت چندانی به عبادت ندارد و مانند گذشته از عبادت و نمازش لذت نمی ‌برد.

در فکر و اندیشه بود که این نقطه تاریک را بیابد، ابتدا از منزل جستجو کرد و از خانواده پرسید آیا شما آرد از کسی قرض گرفته ‌اید یا از آرد وقفی و یا سهم امام استفاده کرده ‌اید؟ وقتی از منزل مطمئن شد، سراغ آسیابان را گرفت و متوجه گشت که این عدم رغبت از آن آردی است که آسیابان برای او فرستاده بود.[5]

* ذکر حاج آقا رحیم ارباب در ماه رجب

استاد مطهری (ره) در خاطرات رجبیه ‌اش می ‌نویسد: در ماه مبارک رجب که تابستان هم بود به اصفهان رفته بودیم،  به درس آقای حاج آقا رحیم ارباب (ره) می رفتیم که از بزرگان هستند. من این ذکر را اول بار از این مرد شنیدم. می ‌دیدم که خیلی کند صحبت می ‌کند و اذکار را بالخصوص خیلی با تأنّی و حضور قلب می ‌گوید: «سُبْحانَ الْإلهِ الْجَلیلِ، سُبْحانَ مَنْ لایَنْبَغِی التَّسْبیحُ الّا لَهُ، سُبْحانَ ذِی الْعِزَّهِ وَالْجَلالِ...» می ‌دیدم این مرد مرتب اینها را می ‌گفت. چون پیرمرد بود و نمی‌ توانست روزه ‌های مستحبی ماه رجب را بگیرد، آن را با این جبران می‌ کرد.[6]

پی ‌نوشت:

[1]. بحار الأنوار، محمدباقر مجلسی، مؤسسه الوفاء، بیروت، چاپ دوم، 1403ق، ج‏97، ص448.
[2]. بحارالانوار، ج‏100، ص‏448، ح 25.
[3]. همان، ج‏97، ص448.
[4]. المراقبات‏، میرزا جواد ملکی تبریزی، مترجم: ابراهیم محدث بندرریگی‏، ص96.
[5]. آیینه ایام، محمد آذرکار، انتشارات رزقی، بیرجند، 1387ش، ص‏404.
[6]. آشنائی با قرآن، مرتضی مطهری، انتشارات صدرا، تهران، ج8، ص‏231.


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:32 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

معاون اماکن متبرکه آستان قدس رضوی:
حرم رضوی تنها ۵ ثانیه “قطع برق” داشت/ میله پرچم گنبد رضوی مرمت شد/خسارتی به اماکن متبرکه وارد نشد
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردین ۱۳۹۵ در ۱۲:۰۳ ب٫ظ
 
 
معاون اماکن متبرکه آستان قدس رضوی گفت: با توجه به وضعیت جوی در روزهای اخیر، نیروهای معاونت اماکن متبرکه در حالت آماده باش قرار داشتند و به لطف خداوند متعال با تدابیری که اندیشیده شد، هیچ خسارتی به اماکن متبرکه وارد نشده است.
139501281114476167521144

 به گزارش صبح توس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، سید خلیل منبتی اظهار داشت: با توجه به حضور به موقع نیروهای معاونت اماکن متبرکه در صحن‌ها و رواق‌ها، شاهد هیچ‌گونه آب‌گرفتگی نبودیم.  

وی تصریح کرد: به دلیل وزش شدید باد و بارش باران، میله پرچم گنبد منور رضوی آسیب جزئی دیده بود که به سرعت تعمیر و اصلاح شد.

 

 

منبتی با بیان اینکه قطع برق در حرم مطهر رضوی به دلیل برخورد صاعقه با پست برق شهری بوده است، گفت: در اماکن متبرکه فقط ۵ ثانیه قطع برق داشتیم و به سرعت ژنراتورهای حرم مطهر وارد مدار شدند.

 

 

وی افزود: در حال حاضر نیز طبق روال گذشته، خدمت رسانی به خادمان بارگاه منور رضوی ادامه دارد.

 

انتهای پیام/

کد مطلب: 328890

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
با دستور حجت الاسلام والمسلمین رئیسی صورت گرفت؛
وعده آستان قدس رضوی برای تامین مسکن خانواده معلم فداکار خاش/ خدمات آستان قدس به سیستان و بلوچستان رسید
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردین ۱۳۹۵ در ۲:۰۵ ب٫ظ
 
 
هیئتی از سوی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی به منظور ملاقات و دلجویی از خانواده حمیدرضا گنگوزهی، معلم فداکاری که در روستای مرزی «گزو» از توابع شهرستان خاش استان سیستان و بلوچستان، جان خود را برای حفاظت از دانش آموزان مدرسه از دست داد، اعزام شدند.
ملاقات هيئت اعزامي آستان قدس رضوي با خانواده معلم فداکار خاش

به گزارش صبح توس، محمدامین توکلی زاده، مدیرکل روابط عمومی آستان قدس رضوی در این ملاقات، ضمن دیدار با پدر، مادر، همسر و فرزندان آن مرحوم، سلام گرم تولیت آستان قدس رضوی را به ایشان ابلاغ و کمک های مالی و لوح تقدیر آستان قدس رضوی را به خانواده مرحوم گنگوزهی و شهنوازی، معلم همکار وی اهدا کرد.
توکلی زاده همچنین ضمن دعوت از این خانواده برای تشرف به مشهد مقدس به میزبانی آستان قدس رضوی، اعلام کرد: طبق دستور حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، مأمور هستیم برای تأمین مسکن همسر و فرزندان این معلم ایثارگر، بررسی لازم را انجام دهیم تا مشکل مسکن این خانواده از سوی آستان قدس رضوی حل شود.
در این ملاقات، فرماندار و رئیس آموزش و پرورش خاش، معاون خبر صدا و سیمای سیستان و بلوچستان و تنی چند از مسئولان استان سیستان و بلوچستان و شهرستان خاش نیز حضور داشتند.

 

انتهای پیام/

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی استان قدس رضوی

کد مطلب: 328890

تــوجـه


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:27 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۶
کد خبر: 25720

عکس/ جدیدترین موشک جنگنده‌های ایرانی

وزارت دفاع اولين مجموعه توليدي موشك كروز نصر هواپايه را به نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران تحويل داد

عکس/ جدیدترین موشک جنگنده‌های ایرانی

موشک

 

ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:22 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

موضع‌ مقتدرانه "سیف" در مذاکره رودررو با دشمن

شناسه خبر: 1050104 سرویس: اقتصادی
سیف

سخنان اخیر رئیس‌کل بانک مرکزی در آمریکا علاوه بر آنکه تعریف صادقانه یک مسئول ایرانی از برجام است نشان می‌دهد، سیف بدون توجه به آثار احتمالی بیان برخی واقعیات، از فرصت مذاکره رودررو با طرف مقابل برای مطالبه حقوق مردم ایران نهایت استفاده را کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ولی الله سیف که هفته گذشته ایران را به مقصد آمریکا برای شرکت در اجلاس بهاره بانک جهانی و صندوق بین المللی پول ترک کرد طی یکی دو روز گذشته بسیار خبر ساز شده و برای اولین بار اظهاراتی شفاف از متن برجام و عواید آن مطرح کرده است.

سیف در شورای روابط خارجی امریکا با بیان اینکه در حال حاضر ما نمی توانیم از دارایی های بلوکه شده ایران استفاده کنیم، گفته است: قدرت های جهانی طرف مذاکره با ایران، باید به تمام آنچه تعهد داده‌اند عمل کنند، حتی اگر به این معنا باشد که قوانین و تنظیمات خود را تغییر دهند.

وی تأکید کرده است که آنها (طرف مذاکره کننده)باید هر کاری که لازم است برای عمل به تعهدات انجام دهند. اگر این به معنای برقراری ارتباطات چهره به چهره بیشتر با بانک های بین المللی است تا به آنها اطمینان داده شود که به خاطر کار با ایران جریمه نخواهند شد، اگر این به معنای تغییر در قوانین و مقررات برای دسترسی به سیستم مالی آمریکاست، هر کاری که لازم است، آنها باید انجام بدهند. در غیر این صورت، برجام بر اساس مفادش از هم خواهد پاشید.

رئیس‌کل بانک مرکزی ایران همچنین در گفت‌وگو با بلومبرگ گفته است: با گذشت 3 ماه از اجرایی‌شدن توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های غربی، جمهوری اسلامی نتوانسته به حدود 100میلیارد دلار از دارایی‌هایش که در خارج از کشور است دسترسی پیدا کند.

وی همچنین در این مصاحبه رسماً و به صورت کاملاً شفاف بعنوان مرد اول نظام بانکی ایران اعلام کرده است که تا به اینجا، ایران «تقریباً هیچ‌چیز» از اجرای توافق به دست نیاورده است. «یکی از چیزهایی که ما به‌صورت قطع به آن نیاز داریم تبدیل ارزها برای پرداخت پول کالایی است که خریداری می‌کنیم، این امر مستلزم دسترسی به سیستم مالی آمریکاست».

خبرها و گزارش هایی که از حاشیه سفر رئیس کل بانک مرکزی به امریکا منتشر شده همچنین حکایت از آن دارد که سیف در شورای روابط خارجی آمریکا رسماً به امریکا هشدار داده که اگر به تعهدات خود عمل نکند برجام فرو می پاشد.

سیف با انتقاد از بی توجهی آمریکا نسبت به ایجاد گشایش در روابط بانکی ایران گفته است: «آنها باید هر کاری که لازم است انجام دهند تا به تعهداتشان عمل نمایند... در غیر اینصورت (توافق) بر اساس مفادش از هم می پاشد.»

رئیس کل بانک مرکزی ایران در سفر به واشنگتن از دولت اوباما خواسته تا گام های بیشتری را برای تسهیل تراکنش های بانکی کشورش در سطح جهان بردارد و هشدار داد که اگر آمریکا اقدام لازم را انجام ندهد، توافق هسته ای که سال گذشته به دست آمد ممکن است در معرض خطر قرار بگیرد.

سیف گفته است: تجار ایرانی باید اجازه داشته باشند معاملات دلاری انجام دهند و به سیستم مالی آمریکا دسترسی داشته باشند. «ما می خواهیم هر دو طرف این توافق به ویژه آمریکا اقدامات لازم برا برای برداشتن موانع انجام دهد.»

هرچند بعد از این اظهارات کاخ سفید ادعا کرد که دولت آمریکا به تعهدات خود بر اساس برجام پایبند است. جاش ارنست، مسئول رسانه ای کاخ سفید گفت: «آمریکا در حال عمل به تعهدات خود بر اساس برجام مطابق با متن و روح توافق است.»

گفتنی است سیف در این سفر نشستی  با جیکوب لو، وزیر خزانه داری آمریکا در پشت دربهای بسته هم داشته که گفته می شود این نشست با تمرکز بر تقاضای ایران برای برطرف کردن موانع پیش روی اجرای توافق برگزار شد.

یک مقام وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای گفت لو در این نشست به سیف گفت که آمریکا با حسن نیت به تعهدات مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران تا زمانیکه ایران به تعهدات خود پایبند باشد، متعهد است.

همچنین رسانه ها خبر داده اند که اظهارات رئیس کل بانک مرکزی ایران بحث ها در واشنگتن درباره آینده روابط ایران و آمریکا و مقدار تحریم هایی که باید در قبال تهران لغو شود را داغ کرده است.

ولی الله سیف درحالی به بیان زوایای جدیدی از برجام پرداخت که پیش از این برخی مسئولان تایید بی چون و چرای برجام را در دستور کار قرار داده بودند ولی برداشتی ساده از اظهارات جدید رئیس کل بانک مرکزی نشان میدهد که با این وضعیت برجام و لغو تحریم های هسته ای رسماً گشایشی در ایران نخواهیم داشت.

اظهارات صادقانه رئیس کل بانک مرکزی هر چند بعد از گذشت چند ماه از اجرای برجام اعلام شد ولی بازهم جای تقدیر دارد که اولین مرد نظام بانکی سرانجام اذعان کرد که برجام تاکنون عایدی چندانی برای ایران نداشته است، البته قبلاً هم شنیده بودیم که تعدادی از اعضای تیم اقتصادی دولت از جمله وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی به آنچه در متن برجام مورد توافق قرار گرفته بود ایراداتی داشته و گفته بودند آنچه به توافق رسیده نمی تواند گره گشای مشکلات اقتصادی باشد.

انتهای پیام/

R1012123/P1010113


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

بیانیه وزارت دفاع:

صنعت دفاعی از هیچ تلاشی برای ارتقاء قدرت دفاعی نیروهای مسلح کوتاهی نمی‌کند

شناسه خبر: 1050116 سرویس: سیاسی
آرم وزارت دفاع

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بیانیه‌ای ارتشیان غیور، دلاور و ولایت‌مدار را مظهر اراده و استحکام ملت ایران و مایه عزت و افتخار میهن اسلامی دانست.

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع،‌ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بیانیه‌ای با پاسداشت 29 فروردین ماه روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، ارتشیان غیور، دلاور و ولایتمدار را مظهر اراده و استحکام ملت ایران و مایه عزت و افتخار میهن اسلامی دانست.

در این بیانیه آمده است:

بیست و نهم فروردین، روز حیات دوباره ارتش و سالروز اعتماد تاریخ‌ساز امام(ره) به این نیروی عظیم انقلابی، یادآور تجدید میثاق غیورمردانی است که جانانه و عاشقانه در راه تحقق آرمان‌های والا و انقلابی امام(ره) خود گام برداشتند تا با نثار جان خود، پیام انقلاب اسلامی ایران را به عنوان نقطه آغاز خیزش تفکر اسلامی تا دورترین کرانه‌های این کره خاکی ارسال کنند.

با پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 برخی اشخاص و جریان‌های خاص در داخل کشور با تکیه بر این تحلیل که ارتش در ایران وابسته به رژیم شاهنشاهی است، اعتقاد به انحلال آن داشتند، اما امام‌خمینی(ره) با بصیرت الهی، وسعت نظر و دوراندیشی شگرفی که داشتند، با صدور اعلامیه‌ای تاریخی، مشروعیت و هویت ارتش اسلام را تأیید و اعلام کردند که ارتش مورد حمایت و پشتیبانی رهبری و نظام  اسلامی می‌باشد و با این عمل، روح تازه‌ای در کالبد ارتش دمیده شد و 29 فروردین سال 1358یگان‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران با ساز و برگ تمام در خیابان‌های سراسر کشور رژه رفتند و پیوستگی خود را با ملت و رهبر کبیر انقلاب اسلامی، امام‌خمینی رحمه الله اعلام داشتند.

شاید در کمتر دوره‌ای از حیات اجتماعی ملت ایران ‌«ارتش» از موقعیت و اقتدار و آمادگی دفاعی امروز برخوردار بوده باشد؛ ارتشی که با پیام امام جان دوباره‌ای گرفت و درفاصله زمانی 37 ساله اخیر، در خدمت اهداف و آرمان‌های ملت و سربلندی کشور خویش، تلاش صادقانه انجام داده باشد و اوج این وفاداری نیز در دوران دفاع مقدس به نمایش گذاشته شد، به طوری که ارتش جمهوری اسلامی ایران نه تنها در همان روزهای آغازین جنگ توانست دشمن را در زمین، هوا و دریا زمین‌گیر کند، بلکه تا روز پایانی جنگ تحمیلی، با تقدیم 48 هزار شهید و هزاران جانباز و آزاده برگ زرینی در تاریخ افتخارات خود ثبت کرد.

با پایان جنگ تحمیلی نه تنها از آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران کاسته نشد بلکه با حضور قوی در مرزهای ایران و کنترل مرزهای آبی، خاکی و هوایی نشان داد که ارتش همیشه در خدمتگزاری و دفاع از تمامیت ارضی کشور کوتاهی نمی‌کند و اکنون به درجه و مرتبه‌ای از شایستگی و لیاقت رسیده که امام خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا آن را «کلمه طیبه» و «ارتش حزب‌الله» می‌نامند و می‌فرمایند «ارتش، محبوب مردم و ماست. من ارتش را از صمیم قلب دوست می‌دارم، چون آن را تجربه کرده‌ام و توانایی‌های او را دیده‌ام. آنجا که از او توقعی می‌رود و باید خودش را نشان دهد، فداکاری می‌کند و وظیفه‌اش را انجام می‌دهد».

اینک و به فضل الهی همان ارتشیانی که با خلق صحنه‌های ناب همراهی و همدلی با امام و مردم در دوران انقلاب، ایثار و شهادت در دفاع مقدس، دشمنان نظام را در رسیدن به اهداف پلیدشان ناکام گذاشتند، امروز و در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، با عزمی راسخ و با بهره گیری از مدیریت جهادی و تکیه بر جوانان مؤمن و متعهد، حماسه 37 سال حضور مستمر و خستگی ناپذیر خود را ادامه داده و با آمادگی روحی و رزمی و ارتقا و گسترش سطح کیفی و کمی سامانه‌های دفاعی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، همچون گذشته برای دفاع از حدود و ثغور ایران اسلامی با بهره‌گیری از رهبری داهیانه فرماندهی معظم کل قوا و بهره‌مندی از نیروهای متعهد و متخصص و به کارگیری پیشرفته‌ترین ابزارها و ادوات نظامی و مجهز شدن به دانش و فناوری‌های روز دنیا، توانسته به عنوان برجسته‌ترین و کارآمدترین ارتش در بین نیروهای مسلح منطقه و جهان مطرح باشد.

وزارت دفاع با تجلیل از مقام شامخ 48 هزار شهید گرانقدر ارتش جمهوری اسلامی ایران در 8 سال دفاع مقدس و در میدان‌های دفاع از استقلال و تمامیت ارضی کشور و تبریک فرا رسیدن روز ارتش و حماسه‌آفرینی‌های نیروی زمینی اعلام می‌دارد که کارکنان صنعت دفاعی از هیچ‌گونه تلاش و مجاهدتی در ارتقاء سطح قدرت دفاعی نیروهای مسلح به ویژه ارتش سرافراز فرو گذار نخواهد کرد و با رصد مداوم تهدیدات پیش رو سعی در توانمندسازی ارتش جمهوری اسلامی ایران دارد و  نیروهای مسلح و حوزه صنعت دفاعی کشور به ویژه ارتش جمهوری اسلامی با پشتوانه عمیق معنوی و روحیه جهادی و انقلابی خود و به مدد وحدت، هماهنگی و هم‌افزایی مثال‌زدنی خود حصن حصین انقلاب به شمار رفته و تحت فرماندهی ولی‌فقیه و فرمانده معظم کل قوا  امام خامنه‌ای(مدظله العالی) مسیر پرافتخار و امنیت‌افزای قدرت بازدارندگی کشور و ناامیدسازی جبهه دشمنان انقلاب و ملت ایران را تداوم خواهند بخشید.

انتهای پیام/

R1353/P1011121


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:17 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۷
 

آیا خداوند همه گناهان انسان را می بخشد؟  

طبق آيه 53 سوره زمر، همه گناهان بخشيده مي‌شود، امّا طبق آيه 48 سوره نساء جز شرك همه گناهان بخشيده مي‌شوند؛ اين دو كلام چگونه قابل جمع است؟
عقیق:به نقل از میزان، طبق آيه 53 سوره زمر، همه گناهان بخشيده مي‌شود، امّا طبق آيه 48 سوره نساء جز شرك همه گناهان بخشيده مي‌شوند؛ اين دو كلام چگونه قابل جمع است؟
 
خداوند در سوره زمر آيه 53، مي‌‌فرمايد:«قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ ؛ بگو: اى بندگان من كه بر خود اسراف و ستم كرده ‏ايد! از رحمت خداوند نوميد نشويد كه خدا همه گناهان را مى‏آمرزد، زيرا او بسيار آمرزنده و مهربان است‏».
 
آيه فوق راه بازگشت را توأم با اميدواري به روي همه گناه كاران مي‌گشايد، و با لحني آكنده از نهايت لطف و محبت، آغوش رحمتش را به روي همگان باز كرده، و فرمان عفو آنها را صادر نموده است. از اميدبخش ترين آيات قرآن نسبت به گناه كاران، آيه فوق است كه طبق روايتي از حضرت علي ـ عليه السّلام ـ نقل شده: «در تمام قرآن، آيه‌اي وسيع تر از اين آيه نيست...».[1]
 
سؤالي كه در اين جا مطرح است، اين است كه: آيا عموميت آيه همه گناهان، حتي شرك و گناهان كبيره ديگر را فرا مي‌گيرد؟ پس چرا درسوره نساء آمده است كه؛ «إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَرَى إِثْمًا عَظِيمًا[2]؛ خداوند [هرگز] شرك را نمى‏ بخشد! و پايين‏ تر از آن را براى هر كس [بخواهد و شايسته بداند] مى ‏بخشد. و آن كسى كه براى خدا، شريكى قرار دهد، گناه بزرگى مرتكب شده است‏.»  
 
در پاسخ بايد گفت: لازم است آيات قرآن به تنهايي مورد ارزيابي قرار نگيرد، بلكه با در كنار هم گذاشتن آيات ديگر كه مفسر همديگر هستند؛ و با نگاهي همه جانبه، مفهوم آيه را استخراج كرد. لذا آيات  سوره زمر ، دو آيه فوق را تبيين نموده است.[3] و سه دستور را براي بخشش گناهان ذكركرده است:
 
 1. بازگشت: به سوي پروردگارتان بازگرديد؛
 2. تسليم: در برابر فرمان او تسليم شويد؛
 3. پيروي از دستورات: پيروي كنيد از بهترين دستوراتي كه از سوي پروردگارتان بر شما نازل شده است.
اين دستورات سه گانه مي‌گويد: درهاي غفران و رحمت به روي بندگان گشوده است؛ مشروط به اينكه بعد از ارتكاب گناه به خود آيند و تغيير مسير دهند و رو به سوي درگاه خدا آورند، و در برابر فرمانش تسليم باشند، و با عمل، صداقت خود را با توبه نشان دهند. به اين ترتيب نه شرك از آن مستثناست و نه غير از آن(يعني از شرک توبه کند و برگردد خداوند متعال نيز او را مي بخشد.) اين رحمت عمومي مشروط به موارد فوق درآيات 55- 54 سوره زمراست.
 
اگر در آيه 48 سوره نساء، بخشش و عفو مشركان را استثناء كرده است، در مورد مشركاني است كه در حالت شرك از دنيا بروند. نه آنها كه بيدار شوند، و راه حق را پيش گيرند. چرا كه اكثريت به اتفاق مسلمانان صدر اسلام مشرك بوده ‌اند، و بعد اسلام آورده‌اند.[4]
 
علاوه بر موارد فوق؛ از اين نكته نيز غافل نباشيم كه بعضي از آيات عام هستند، و بعضي از آيات ديگر را تخصيص مي‌زنند. لذا بعضي از مفسرين در اين آيه فوق گفته‌اند كه آيه: « إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَرَى إِثْمًا عَظِيمًا[5]» آيه « إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا[6]» را تخصيص زده است، يعني اين كه خداوند به جز شرك بقيه گناهان را مي‌بخشد. امّا آن چه كه بيان شد، خداوند گناهان را با شرايطي مي‌بخشد و آن شرايط : «توبه» ، « تسليم فرمان الهي» و «پيروي از دستورات الهي در عمل » مي باشد؛ اگر اين شرايط براي گناه كار مهيا باشد؛ حتي مشرك را نيز مي‌بخشد.[7]
 
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. تفسير الميزان، علامه طباطبايي، ج 17، ص 279.
2. تفسير شريف لاهيجي؛ محمد لاهيجي، ج3، ص 879.
3. نمونه بينات، محمد باقر، ص 679.
 
پي نوشت ها:
[1] . فضل بن حسن طبرسي، مجمع البيان، بيروت، دار المعرفة، چاپ اول، 1406، ج8، ص 785.
[2]  . نساء / 48 .
[3]  . زمر / 55- 54 : و به درگاه پروردگارتان بازگرديد و در برابر او تسليم شويد، پيش از آنكه عذاب به سراغ شما آيد، سپس از سوى هيچ كس يارى نشويد! . و از بهترين دستورهائى كه از سوى پروردگارتان بر شما نازل شده پيروى كنيد پيش از آنكه عذاب [الهى‏] ناگهان به سراغ شما آيد در حالى كه از آن خبر نداريد!
[4] . مكارم شيرازي، ناصر؛ تفسير نمونه؛ تهران، دار الكتب الاسلاميه، ج 19، ص 498.
[5]  . نساء / 48 .
[6] . زمر / 53 .
[7] . ر.ك: نمونه ، ج 19 ، ص498 ؛ طباطبايي، سيد محمد حسين، الميزان، بيروت، مؤسسه الاعلمي للمطبوعات، ج 17، ص 298؛ طبرسي، مجمع البيان، بيروت، دارالمعرفه، ذيل آيه فوق.

 


ادامه مطلب



[ شنبه 28 فروردین 1395  ] [ 4:14 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 90 :: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4054200 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب