کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

عقیله بنی هاشم زندگی را پس از عاشورا چگونه گذراند؟

 


ویژه نامه رحلت حضرت زینب

بررسی منابع و اقوال تاریخی پیرامون وفات زینب (س)

 

عقیله بنی هاشم زندگی را پس از عاشورا چگونه گذراند؟

حضرت زینب (س) بنابر مشهورترین نظر تاریخی 18 ماه بعد از شهادت امام حسین (ع) زندگی کرده و در 15 رجب سال 62 هجری قمری وفات کردند.

صدای شیعه:

حجت الاسلام والمسلمین سیدقاسم رزاقی موسوی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه منابع تاریخی 2 احتمال برای وفات حضرت زینب(س) بعد از واقعه عاشورا مطرح کرده اند به خبرنگار شبستان گفت: در احتمال اول تاریخ وفات حضرت زینب (س) 15 رجب سال 65 هجری بوده و در احتمال دوم 15 رجب سال 62 هجری که 18 ماه پس از واقعه جانسوز عاشورا است. در منابع تاریخی آمده که احتمال دوم در بین علما مشهورتر است.

وی با اشاره به معرفی احتمالات تاریخی پیرامون نحوه وفات حضرت زینب (س) افزود: خفه شدن در آب، مسمومیت توسط عوامل یزید و وفات به دلیل بیماری 3 احتمال تاریخی پیرامون نحوه رحلت حضرت زینب (س) است.

حجت الاسلام رزاقی موسوی با تاکید بر ضعیف بودن احتمال اول و ساختگی بودن آن توسط دشمنان اهل بیت (ع) گفت: احتمال شهادت حضرت زینب (س) توسط عوامل یزید احتمالی دور از ذهن نیست اما دلیل قطعی تاریخی برای این روایت دیده نشده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با معرفی احتمال سوم وفات حضرت زینب (س) به عنوان مهمترین و قابل قبول ترین سند تاریخی گفت: در این احتمال حضرت زینب (س) بر اثر بیماری و یا مصائب و سختی هایی که از واقعه عاشورا به آن دچار شدند در سن 56 سالگی در شام وفات و یا به شهادت رسیدند.

وی تصریح کرد: در این روایت تاریخی آمده که حضرت زینب (س) به هنگام ارتحال از همسر خود خواستند تا ایشان را زیر آفتاب ببرند و همچون برادرشان از دنیا بروند.

حجت الاسلام رزاقی موسوی پیرامون محل دفن حضرت زینب (س) گفت: دفن حضرت در بقیع، مصر و شام از جمله احتمالات تاریخی محل دفن حضرت زینب (س) است.

وی با اشاره به احتمال اول پیرامون محل دفن حضرت زینب (س) افزود: براساس این احتمال تاریخی حضرت زینب (س) پس از واقعه عاشورا به مدینه انتقال پیدا کردند و 18 ماه پس از شهادت برادرشان در این شهر وفات کرده و در بقیع به خاک سپرده شدند که علامه سیدمحسن امین عاملی یکی از علمایی است که این قول تاریخی را تایید می کند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به احتمال محل دفن حضرت زینب (س) در مصر گفت: براساس این احتمال تاریخی به دنبال افشاگری های حضرت زینب (س) در مدینه ایشان از طرف یزید به مصر تبعید می شوند اگرچه روشنگری های ایشان در این کشور ادامه می یابد، علمایی چون قاضی، شبلنجی، شعرانی، شیخ جعفر نقذی و آیت الله مرعشی نجفی این احتمال را تایید می کنند.

وی با اشاره به اینکه حضرت زینب (س) بعد از واقعه حره در مدینه و ایجاد قحطی در این شهر به همراه همسرشان به شام می روند افزود: بنابراین احتمال تاریخی جعفر همسر حضرت در اطراف شام زمینهای حاصلخیزی داشتند که پس از قحطی در مدینه حضرت زینب (س) به همراه همسرشان به شام سفر کرده و در آنجا وفات نموده و به خاک سپرده می شوند.

حجت الاسلام رزاقی موسوی با ضعیف شمردن به وجود آمدن قحطی در مدینه و زمینهای جعفر در شام گفت: احتمال هجرت حضرت زینب (س) به خاطر قحطی در مدینه و زمینهای جعفر در شام مورد تایید تاریخی نیست.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پیرامون علمایی که احتمال دفن حضرت زینب (س) را در شام تایید می کنند، افزود: شیخ عباس قمی به نقل از محدث نوری، محمدحسن خان در کتاب خیرات حسان و سیدحسن صدر در کتاب نزهة اهل الحرمین از جمله علمایی هستند که وفات و دفن حضرت را در شام تایید می کنند.

وی با بررسی سند تاریخی و مفهومی احتمال دفن حضرت در مصر گفت: سلسله رباط راوی این سند مجهول بوده و یا از دشمنان اهل بیت (ع) هستند و همچنین یزید بعد از واقعه عاشورا نفوذ قابل توجهی در مدینه نداشته که بتواند حضرت زینب (س) را مجبور به تبعید و هجرت به مصر کند؛ همچنین فاطمیان سالها در مصر حکومت داشتند و در این ایام قول تاریخی مبنی بر زیارت قبر حضرت زینب (س) از سوی آنها دیده نشده است.

حجت الاسلام رزاقی موسوی پیرامون قبری که هم اکنون در مصر به نام زینب معروف است افزود: این قبر متعلق به زینب بنت یحیی بن حسن الانور ابن زیدابن حسن ابن علی بن ابیطالب است که به دلیل تشابه اسمی با حضرت زینب (س) عقیله بنی هاشم اشتباه گرفته شده است.

وی با قابل تامل خواندن احتمال دفن حضرت زینب (س) در مدینه گفت: در منابع تاریخی ذکری از دفن حضرت در بقیع نیست همچنین با وجود شهرت مدفون بودن ام البنین در بقیع نامی از قبر حضرت در این مکان نیست.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با جمع بندی اقوال تاریخی پیرامون وفات و محل دفن حضرت زینب (س) افزود: احتمال مصر اشکالات فراوان دارد احتمال مدینه دلیل تاریخی ندارد و احتمال شام اگرچه دارای دلیل قطعی و تاریخی نیست اما در بین شیعیان و علما مشهور است.

وی در پایان با معرفی چند منبع تاریخی پیرامون زندگی، وفات و محل دفن حضرت زینب (ص) گفت: خصائص زینبیه از سیدنورالدین جزایری، زینب کبری از ولادت تا شهادت تالیف مرحوم علامه سیدکاظم قزوینی، ویژگی های حضرت زینب (س) از ناصر باقری بیدهندی، فروغ تابان کوثر از محمد محمدی اشتهاردی، زینب کبری عقیله بنی هاشم از حسن الهی و تاریخ طبری و جلدهای 26 و 46 بحارالانوار از جمله منابع تاریخی پیرامون حضرت زینب (س) است.
 


انتهای پیام


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

15 رجب سالروز وفات حضرت ام المصائب؛

علت وفات حضرت زينب(س) چه بوده است؟

زينب(س) بانويي كه نه تنها در زنان، بلكه در مردان عالم، كمتر نظيرش را مي‌توان ديد. توانا بانويي كه عالي‌ترين نمونه‌اي از شهامت و دليري، دانش و بينش، كفايت و خردمندي، قدرت روحي و تشخيص موقعيت بوده وهر وظيفه‌اي از وظايف گوناگون اجتماعي را كه به عهده گرفت، به خوبي انجام داد.

به گزارش گروه دين وانديشه پايگاه اطلاع رساني حج، در تاريخ وفات حضرت زينب كبري (س) سومين فرزند اميرمومنان حضرت علي (ع) اختلاف نظر وجود دارد، اما مشهور اين است كه آن حضرت در ۱۵ رجب سال ۶۲ هجري روز يكشنبه وفات كرده است.

يكي از سوالاتي كه در ارتباط با آن بانوي بزرگوار و بي مثال مطرح مي‌شود كه البته محققان و پژوهشگران تاريخي به آن پاسخ داده‌اند درباره چگونگي وفات ايشان است.

بايد گفت: براساس برخي از نوشته‌ها آن حضرت مريض شد و به طور طبيعي وفات كرد۱" و اين احتمال طبيعي‌تر به نظر مي‌رسد چون آن حضرت آن همه سختي و مصيبت ديد و در سايه آن‌ها بيمار شد.

براساس برخي از احتمالات حضرت زينب كبري توسط عوامل يزيد مسموم شد و به شهادت رسيد كه اين احتمال هم دور نيست چون حضرت زينب همه وقايع كربلا را ديده و وجود او يادآور مصائب كربلا و يادآور فجايع حكومت يزيد است و يزيد نمي‌تواند او را تحمل كند. البته دشمن در انجام اين كارها سند به دست كسي نمي‌دهد و در خفا و پنهاني دست به اين اعمال مي‌زنند۲".

در تاريخ و روز وفات آن حضرت هم اختلاف هست. مشهور اين است كه آن حضرت در ۱۵ رجب سال ۶۲ هجري روز يكشنبه وفات كرده است.

در ادامه گوشه‌هايي از تاريخ پر فراز و نشيب زندگاني آن حضرت از بدو ولادت تا وفات را به اين بهانه مرور مي‌كنيم:

ولادت، همسر و فرزندان

حضرت زينب كبري (س) در روز پنجم جمادي الاولي سال پنجم يا ششم هجري قمري در شهر مدينه منوّره متولّد شدند. نام مبارك آن بزرگوار زينب، و كنيه گرامي‌شان ام الحسن و ام كلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّيقة الصغري، عصمة الصغري، ولية اللّه العظمي، ناموس الكبري، شريكة الحسين عليهالسّلام و عالمه غير معلّمه، فاضله، كامله و…

پدر بزرگوار آن حضرت، اوّلين پيشواي شيعيان حضرت اميرالمؤمنين علي بن ابيطالب (ع) و مادر گرامي آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا (س) مي‌باشد. همسر گرامي آن حضرت، عبداللّه فرزند جعفر بن ابيطالب، بود. در كتاب اعلام الوري براي آن بانوي بزرگوار سه پسر به نام‌هاي علي، عون، و جعفر و يك دختر به نام ام كلثوم ذكر شده است.

هوش و ذكاوت بي نظير

صاحب كتاب اساور من ذهب درباره حافظه و ذكاوت آن بانوي بزرگوار چنين مي‌نويسد: در اهميت هوش و ذكاوت آن بانوي بزرگوار همين بس كه خطبه طولاني و بلندي را كه حضرت صديقه كبري فاطمه زهرا (س) در دفاع از حق اميرالمؤمنين (ع) و غصب فدك در حضور اصحاب پيغمبر اكرم (ص) ايراد فرمودند، حضرت زينب (س) روايت فرموده است.

و ابن عباس با آن جلالت قدر و علو مرتبه در حديث و علم، از آن حضرت روايت نموده و از آن حضرت به عقيله تعبير مي‌كند. چنانچه ابوالفرج اصفهاني در مقاتل مي‌نويسد: ابن عباس خطبه حضرت فاطمه (س) را از حضرت زينب (س) روايت كرده و مي‌گويد: حدثتني عقيلتنا زينب بنت علي عليه‌السّلام. . » دقت كنيم كه حضرت زينب عليها السلام با اينكه دختري خردسال (يعني هفت ساله و يا كمتر) بود، اين خطبه عجيب و غرّاء كه محتوي معارف اسلامي و فسلفه احكام و مطالب زيادي است را با يك مرتبه شنيدن حفظ كرده، و خود يكي از راويان اين خطبه بليغه و غراء مي‌باشد.

علاقه ويژه زينب به امام حسين (ع)

علامه جزايري در كتاب (الخصائص الزينبيه) مي‌نويسد: وقتي كه حضرت زينب (س) شيرخوار و در گهواره بود، هرگاه برادرش حسين (ع) از نظر او غايب مي‌شد، گريه مي‌كرد و بي قراري مي‌نمود. هنگامي كه ديده‌اش به جمال دل آراي حسين (ع) مي‌افتاد، خوشحال و خندان مي‌شد. وقتي كه بزرگ شد، هنگام نماز قبل از اقامه، نخست به چهره حسين (ع) نگاه مي‌كرد و بعد نماز مي‌خواند.

با حسين بودن شرط ازدواج زينب (س) با عبدالله

گفته‌اند: حضرت اميرالمؤمنين (ع) هنگامي كه زينب (س) را به پسر برادرش عبدالله بن جعفر تزويج كرد، در ضمن عقد، شرط نمود هر گاه زينب خواست با برادرش حضرت امام حسين (ع) سفر رود، او را از آن منع نكرده و باز ندارد، و چون عبدالله بن جعفر خواست حضرت امام حسين (ع) را از سفر عراق باز دارد و حضرت آن را نپذيرفت و عبدالله مايوس و نوميد گرديد، دو فرزندش عون و محمد را فرمان داد كه به همراه آن بزرگوار به عراق روند و در برابر آن حضرت جهاد و كارزار نمايند.

شجاعتي نظير حسين (ع)

درباره آن بانوي بي نظير بيشتر راجع به حضور ايشان در كربلا و همراهي برادر بزرگوارشان و همچنين سرپرستي اسراي كربلا و ابلاغ پيام عاشورا سخن گفته شده است. شجاعت حسين (ع) در خواهرش زينب (س) هم بود؛ يا زينب (س) هم در مقام شجاعت قطع نظر از جهت امامت، چيزي كم از حسين (ع) ندارد قوت قلبش به بركت اتصالش به مبداء تعالي راستي محيرالعقول است. شيخ شوشتري مي‌گويد: اگر حسين (ع) در صحنه كربلا يك ميدان داشت، مجلله زينب (س) دو ميدان نبرد داشت: ميدان نبرد اولش مجلس ابن زياد، و دومي مجلس يزيد پليد. اما تفاوت‌هايي كه از حيث ظهور دارد، نبرد حسين (ع) با لباسي كه از پيغمبر به او رسيده بود، عمامه پيغمبر بر سر و جبه او به دوش، نيزه به همراه و شمشير به دستش سوار بر مركب رسول خدا (ص) گرديد با عزت و شهامت وارد نبرد مشركين گرديد تا شهيد شد.

زينب و گذشتن از راحتي دنيا

او در خانه شوهرش از كمال وسايل موجود به بهترين وجهي برخوردار است، غلام‌ها و كنيزها و وسايل راحتي، غرض زينب در چنين خانه‌اي زندگي مي‌كند كه هيچ كسري ندارد ناگهان مي‌بيند حسين (ع) مي‌خواهد حركت كند تمام خوشي‌ها و راحتي‌ها را رها مي‌كند و خود را در درياي ناراحتي‌ها و ناملايمات مي‌افكند اگر جريان را نمي‌دانست، مهم نبود، ليكن از همان شب ۲۸ رجب كه به اتفاق برادرش با ترس و هراس ‍از مدينه فرار كرده به سمت مكه حركت نمودند، براي آنچه جدش ‍ رسول خدا (ص) و پدر و مادرش گزارش داده بودند از مصيبت‌ها آماده شد. او با علم به اين معني، و يقين به اين كه در بلاهاي سخت سخت مي‌رود، براي مثل زينبي كه دختر سلطان حقيقي و ظاهري و همسر عبدالله است برود در يك دستگاهي كه آخرش اسيري است، آواره بيابان‌ها و زحمت مسافرت‌ها گردد؟

زينب از حسين (ع) جدا نمي‌شود

حضرت زينب كبري (س) از سوم شعبان سال ۶۰ هجري در مكه بود. چون سربازان يزيد مي‌خواستند در مكه و در حرم امن الهي امام حسين (ع) را مخفيانه بكشند، لذا امام روز ترويه كه روز هشتم ذي الحجه است، مكه را به سوي عراق ترك كرد. زينب (س) نيز در اين كاروان حضور داشت. ابن عباس گفت: يا حسين! اگر خود مجبور به رفتن هستي، زنان را با خود همراه مبر. زينب (س) چون اين سخن را شنيد، سر از كجاوه بيرون كرد و گفت: ابن عباس! مي‌خواهي مرا از برادرم حسين جدا كني؟ ! من و جدايي از حسين؟ ! هرگز.

اسارت افتخار زينب و رمز ماندگاري قيام عاشورا

"پس از حادثه كربلا حضرت زينب (س)، حدود يك سال و شش ماه زندگي كرد. حضرت در كاروان اسيران، همراه ديگر بازماندگان قافله كربلا به كوفه و سپس به شام برده شد. اگر چه رهبري بازماندگان بر عهده امام سجاد بود، زينب كبري (س) نيز سرپرستي را برعهده داشت.

سخنراني قهرمانانه زينب (س) در كوفه، موجب دگرگوني افكار عمومي شد. وي در برابر نعره مستانه عبيدالله بن زياد، آن گاه كه به پيروزيش مي‏‌نازيد و مي‏‌گفت: «كار خدا را با خاندانت چگونه ديدي؟ !» با شهامت و شجاعت وصف ناپذيري گفت: جز زيبايي چيزي نديده‏‌ام. شهادت براي آنان مقدر شده بود. آنان به سوي قربانگاه خويش رفتند به زودي خداوند آنان و تو را مي‏‌آورد تا در پيشگاه خويش داوري كند».

آن گاه كه ابن زياد دستور قتل امام سجاد را صادر كرد، زينب (س) با شهامت تمام، برادر زاده‏‌اش را در آغوش گرفت و گفت: اگر خواستي او را بكشي مرا هم بكش. به دنبال اعتراض زينب (س)، ابن زياد از كشتن امام پشيمان شد.

كاروان آزادگان به دمشق رفت. در شام نيز زينب (س) توانست افكار عمومي را دگرگون نمايد. جلسه‏‌اي يزيد به عنوان پيروزي ترتيب داده بود و در حضور بازماندگان واقعه كربلا، سربريده حسين (ع) را در تشت نهاد و با چوب‌د‌ستي به صورتش مي‏‌زد، زينب كبري (س) با سخنراني خويش غرور يزيد را در هم كوفت و او را از كرده خويش پشيمان كرد. سرانجام يزيد مجبور شد كاروان را با احترام به مدينه برگرداند.

در مدينه نيز زينب (س)، پيام آور شهيدان، ساكت ننشست. او با فريادش مردم مدينه را بر ضد حكومت يزيد شوراند. حاكم مدينه در پي تبعيد حضرت زينب (س) برآمد. به نوشته برخي حضرت به شام سفر نمود و در همان جا درگذشت. برخي ديگر گفته‏‌اند: حضرت به مصر هجرت نمود و در تاريخ پانزدهم رجب سال ۶۲ هجري درگذشت۳، ۴".

منابع:
۱- منتخب التواريخ، ص ۶۷
۲- زينب الكبري من المهد الي اللحد، ص ۵۹۲
۳- لهوف، ص ۲۱۸؛ مقرم، مقتل الحسين، ص ۳۲۴؛ ارشاد، ج۲، ص ۱۴۴.
۴- ارشاد، ص ۱۱۶ ۱۱۷؛ بحار الانوار، ج ۴۵، ص ۱۱۷.


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:24 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

/15 رجب سالروز وفات مادر عاشورا/

 

علت وفات حضرت زینب(س) چه بود؟

» سرویس: معارف و حقوق - دين و انديشه

زینب(س) بانویی که نه تنها در زنان، بلکه در مردان عالم، کمتر نظیرش را می‌توان دید. توانا بانویی که عالی‌ترین نمونه‌ای از شهامت و دلیری، دانش و بینش، کفایت و خردمندی، قدرت روحی و تشخیص موقعیت بوده وهر وظیفه‌ای از وظایف گوناگون اجتماعی را که به عهده گرفت، به خوبی انجام داد.

 

به گزارش سرویس دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در تاریخ وفات حضرت زینب کبری(س) سومین فرزند امیرمومنان حضرت علی(ع) اختلاف نظر وجود دارد، اما مشهور این است که آن حضرت در 15 رجب سال 62 هجری روز یکشنبه وفات کرده است.

یکی از سوالاتی که در ارتباط با آن بانوی بزرگوار و بی مثال مطرح می‌شود که البته محققان و پژوهشگران تاریخی به آن پاسخ داده‌اند درباره چگونگی وفات ایشان است.

باید گفت: براساس برخی از نوشته‌ها آن حضرت مریض شد و به طور طبیعی وفات کرد1" و این احتمال طبیعی‌تر به نظر می‌رسد چون آن حضرت آن همه سختی و مصیبت دید و در سایه آن‌ها بیمار شد.

براساس برخی از احتمالات حضرت زینب کبری توسط عوامل یزید مسموم شد و به شهادت رسید که این احتمال هم دور نیست چون حضرت زینب همه وقایع کربلا را دیده و وجود او یادآور مصائب کربلا و یادآور فجایع حکومت یزید است و یزید نمی‌تواند او را تحمل کند. البته دشمن در انجام این کارها سند به دست کسی نمی‌دهد و در خفا و پنهانی دست به این اعمال می‌زنند2".

در تاریخ و روز وفات آن حضرت هم اختلاف هست. مشهور این است که آن حضرت در 15 رجب سال 62 هجری روز یکشنبه وفات کرده است.

در ادامه گوشه‌هایی از تاریخ پر فراز و نشیب زندگانی آن حضرت از بدو ولادت تا وفات را به این بهانه مرور می‌کنیم:

 

ولادت، همسر و فرزندان

 

حضرت زینب کبری (س) در روز پنجم جمادی الاولی سال پنجم یا ششم هجری قمری در شهر مدینه منوّره متولّد شدند. نام مبارک آن بزرگوار زینب، و کنیه گرامی‌شان ام الحسن و ام کلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغری، عصمة الصغری، ولیة اللّه العظمی، ناموس الکبری، شریکة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، کامله و ...

پدر بزرگوار آن حضرت، اوّلین پیشوای شیعیان حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب(ع) و مادر گرامی آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا (س) می‌باشد. همسر گرامی آن حضرت، عبداللّه فرزند جعفر بن ابیطالب، بود. در کتاب اعلام الوری برای آن بانوی بزرگوار سه پسر به نام‌های علی، عون، و جعفر و یک دختر به نام ام کلثوم ذکر شده است.

هوش و ذکاوت بی نظیر

 

صاحب کتاب اساور من ذهب درباره حافظه و ذکاوت آن بانوی بزرگوار چنین می‌نویسد: در اهمیت هوش و ذکاوت آن بانوی بزرگوار همین بس که خطبه طولانی و بلندی را که حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) در دفاع از حق امیرالمؤمنین (ع) و غصب فدک در حضور اصحاب پیغمبر اکرم (ص) ایراد فرمودند، حضرت زینب(س) روایت فرموده است.

 

و ابن عباس با آن جلالت قدر و علو مرتبه در حدیث و علم، از آن حضرت روایت نموده و از آن حضرت به عقیله تعبیر می‌کند. چنانچه ابوالفرج اصفهانی در مقاتل می‌نویسد: ابن عباس خطبه حضرت فاطمه (س) را از حضرت زینب (س) روایت کرده و می‌گوید: حدثتنی عقیلتنا زینب بنت علی علیه‌السّلام..» دقت کنیم که حضرت زینب علیها السلام با اینکه دختری خردسال (یعنی هفت ساله و یا کمتر) بود، این خطبه عجیب و غرّاء که محتوی معارف اسلامی و فسلفه احکام و مطالب زیادی است را با یک مرتبه شنیدن حفظ کرده، و خود یکی از راویان این خطبه بلیغه و غراء می‌باشد.

 

 

علاقه ویژه زینب به امام حسین (ع)

 

علامه جزایری در کتاب ( الخصائص الزینبیه)می‌نویسد: وقتی که حضرت زینب (س) شیرخوار و در گهواره بود، هرگاه برادرش حسین (ع) از نظر او غایب می‌شد، گریه می‌کرد و بی قراری می‌نمود. هنگامی که دیده‌اش به جمال دل آرای حسین (ع) می‌افتاد، خوشحال و خندان می‌شد. وقتی که بزرگ شد، هنگام نماز قبل از اقامه، نخست به چهره حسین (ع) نگاه می‌کرد و بعد نماز می‌خواند.

 

با حسین بودن شرط ازدواج زینب (س ) با عبدالله

 

گفته‌اند: حضرت امیرالمؤمنین (ع) هنگامی که زینب (س) را به پسر برادرش عبدالله بن جعفر تزویج کرد، در ضمن عقد، شرط نمود هر گاه زینب خواست با برادرش حضرت امام حسین (ع) سفر رود، او را از آن منع نکرده و باز ندارد، و چون عبدالله بن جعفر خواست حضرت امام حسین (ع) را از سفر عراق باز دارد و حضرت آن را نپذیرفت و عبدالله مایوس و نومید گردید، دو فرزندش عون و محمد را فرمان داد که به همراه آن بزرگوار به عراق روند و در برابر آن حضرت جهاد و کارزار نمایند.

 

شجاعتی نظیر حسین (ع)

 

درباره آن بانوی بی نظیر بیشتر راجع به حضور ایشان در کربلا و همراهی برادر بزرگوارشان و همچنین سرپرستی اسرای کربلا و ابلاغ پیام عاشورا سخن گفته شده است. شجاعت حسین (ع) در خواهرش زینب (س) هم بود؛ یا زینب (س) هم در مقام شجاعت قطع نظر از جهت امامت، چیزی کم از حسین (ع) ندارد قوت قلبش به برکت اتصالش به مبداء تعالی راستی محیرالعقول است. شیخ شوشتری می‌گوید: اگر حسین (ع ) در صحنه کربلا یک میدان داشت، مجلله زینب (س) دو میدان نبرد داشت: میدان نبرد اولش مجلس ابن زیاد، و دومی مجلس یزید پلید. اما تفاوت‌هایی که از حیث ظهور دارد، نبرد حسین (ع) با لباسی که از پیغمبر به او رسیده بود، عمامه پیغمبر بر سر و جبه او به دوش، نیزه به همراه و شمشیر به دستش سوار بر مرکب رسول خدا (ص) گردید با عزت و شهامت وارد نبرد مشرکین گردید تا شهید شد.

 

زینب و گذشتن از راحتی دنیا

 

او در خانه شوهرش از کمال وسایل موجود به بهترین وجهی برخوردار است، غلام‌ها و کنیزها و وسایل راحتی، غرض زینب در چنین خانه‌ای زندگی می‌کند که هیچ کسری ندارد ناگهان می‌بیند حسین (ع) می‌خواهد حرکت کند تمام خوشی‌ها و راحتی‌ها را رها می‌کند و خود را در دریای ناراحتی‌ها و ناملایمات می‌افکند اگر جریان را نمی‌دانست، مهم نبود، لیکن از همان شب 28 رجب که به اتفاق برادرش با ترس و هراس ‍از مدینه فرار کرده به سمت مکه حرکت نمودند، برای آنچه جدش ‍ رسول خدا (ص) و پدر و مادرش گزارش داده بودند از مصیبت‌ها آماده شد. او با علم به این معنی، و یقین به این که در بلاهای سخت سخت می‌رود، برای مثل زینبی که دختر سلطان حقیقی و ظاهری و همسر عبدالله است برود در یک دستگاهی که آخرش اسیری است، آواره بیابان‌ها و زحمت مسافرت‌ها گردد؟

 

زینب از حسین(ع) جدا نمی‌شود

 

حضرت زینب کبری (س) از سوم شعبان سال 60 هجری در مکه بود. چون سربازان یزید می‌خواستند در مکه و در حرم امن الهی امام حسین (ع) را مخفیانه بکشند، لذا امام روز ترویه که روز هشتم ذی الحجه است، مکه را به سوی عراق ترک کرد. زینب (س) نیز در این کاروان حضور داشت. ابن عباس گفت: یا حسین! اگر خود مجبور به رفتن هستی، زنان را با خود همراه مبر. زینب (س) چون این سخن را شنید، سر از کجاوه بیرون کرد و گفت: ابن عباس! می‌خواهی مرا از برادرم حسین جدا کنی؟! من و جدایی از حسین؟!هرگز.

 

اسارت افتخار زینب و رمز ماندگاری قیام عاشورا

 

"پس از حادثه کربلا حضرت زینب (س)، حدود یک سال و شش ماه زندگی کرد. حضرت در کاروان اسیران، همراه دیگر بازماندگان قافله کربلا به کوفه و سپس به شام برده شد. اگر چه رهبری بازماندگان بر عهده امام سجاد بود، زینب کبری (س) نیز سرپرستی را برعهده داشت.

سخنرانی قهرمانانه زینب (س) در کوفه، موجب دگرگونی افکار عمومی شد. وی در برابر نعره مستانه عبیدالله بن زیاد، آن گاه که به پیروزیش می‏‌نازید و می‏‌گفت: "کار خدا را با خاندانت چگونه دیدی؟!" با شهامت و شجاعت وصف ناپذیری گفت: جز زیبایی چیزی ندیده‏‌ام. شهادت برای آنان مقدر شده بود. آنان به سوی قربانگاه خویش رفتند به زودی خداوند آنان و تو را می‏‌آورد تا در پیشگاه خویش داوری کند».

 

آن گاه که ابن زیاد دستور قتل امام سجاد را صادر کرد، زینب (س) با شهامت تمام، برادر زاده‏‌اش را در آغوش گرفت و گفت: اگر خواستی او را بکشی مرا هم بکش. به دنبال اعتراض زینب (س)، ابن زیاد از کشتن امام پشیمان شد.

کاروان آزادگان به دمشق رفت. در شام نیز زینب (س) توانست افکار عمومی را دگرگون نماید. جلسه‏‌ای یزید به عنوان پیروزی ترتیب داده بود و در حضور بازماندگان واقعه کربلا، سربریده حسین (ع) را در تشت نهاد و با چوب‌د‌ستی به صورتش می‏‌زد، زینب کبری (س) با سخنرانی خویش غرور یزید را در هم کوفت و او را از کرده خویش پشیمان کرد. سرانجام یزید مجبور شد کاروان را با احترام به مدینه برگرداند.

در مدینه نیز زینب (س)، پیام آور شهیدان، ساکت ننشست. او با فریادش مردم مدینه را بر ضد حکومت یزید شوراند. حاکم مدینه در پی تبعید حضرت زینب (س) برآمد. به نوشته برخی حضرت به شام سفر نمود و در همان جا درگذشت. برخی دیگر گفته‏‌اند: حضرت به مصر هجرت نمود و در تاریخ پانزدهم رجب سال 62 هجری درگذشت3،4".

 

منابع:

 

1- منتخب التواریخ، ص 67

2- زینب الکبری من المهد الی اللحد، ص 592

3- لهوف، ص 218؛ مقرم،‌ مقتل الحسین، ص 324؛ ارشاد، ج2، ص 144.

4- ارشاد، ص 116 117؛ بحار الانوار، ج 45، ص 117.

 

انتهای پیام

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:23 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 شهادت حضرت زینب(س)

 

تسلیت

ــ شهادت جانسوز صدف دریای ایثار و عصمت، پرورش یافته دامان ولایت، محبوب مصطفی(ص) و نور دیده مرتضی(ع)، سکاندار کربلا و عطر خوش زهرا(س) و الگوی عفاف و پاکی را به راهیان عشق و شیفتگان راه سرخ شهادت تعزیت می گوییم.

ــ سالروز شهادت زینب کبری(س)، دخت علی مرتضی، پیام آور کربلا، الگوی شکیبایی و تقوا، عابده آل علی(ع) و عقیله بنی هاشم را به تمام پویندگان راه ولایت و عاشقان خط سرخ شهادت تسلیت می گوییم.

ــ شهادت صدیقه صغری، محبوب آل عبا، زینت علی مرتضی(ع)، غمخوار حسن مجتبی(ع)، رهرو راه سیدالشهدا و خواهر گرامی قمر بنی هاشم، علمدار کربلا، را به عاشقان راه حق و حقیقت و دوستداران آل محمد(ص) تسلیت می گوییم.

اشک های پیامبر(ص)

این زلال ترین عطوفت جاری خداست که اینک در دانه دانه اشک پیامبر(ص) روان گشته است و بر قنداقه زینب نورسیده می چکد؛ زینبی که نه از مخلوط عقل و عشق که گویی از عشق محض آفریده شده تا یکسره ساغر خونین عشق را به دست گیرد و عصاره همه رنجهای خلقت را بچشد. اینک پیامبر(ص) قنداقه این غنچه تازه شکفته در بوستان اهل بیت را در آغوش گرفته و می گرید. نگاه مهربان پیامبر(ص)، روح آسمان شدن در جسم کوچک او جاری می کند. پیامبر(ص) کودک را در آغوش گرفته، به سینه می چسباند؛ صورت بر صورت او می نهد و اشک می ریزد. گویی می بیند آن بیابان خشک و رنج هایی را که این دریای صبر تحمل می کند.

زینت پدر

نوزاد نورسیده علی(ع) از سوی خدا و به اشاره جد بزرگوارش، پیامبر(ص)، زینب نام گرفت. علی(ع)، شگفت ترین و شیرین ترین نشانه خلقت خدا و فخر دو عالم، اینک به او فخر می کند. زینب در لحظه لحظه زندگی پردردش و در صبوری ها و خروشیدن ها می نمایاند که لایق چنین نامی است و سزاوار چنان مقامی. او نه زینت پدر که زینت خلقت است.

تجسم صبر

صبر اگر می خواست مجسم شود، بهتر از تو نمی یافت. چه می گویم؟ صبر کودکی است که در کنج زندگی پررنج تو به شاگردی نشست. ای کعبه همه سختی ها و ای مادر همه رنج ها، صبر قطره کوچکی از باران مکارم اخلاق بود که بر دریای تو بارید. این کاسه گلی ماست که به اندک رنجی لبریز می شود. کاسه صبر تو از وحی است، از خداست. چگونه پر شود که بی انتهاست. زینبا، خلقت همیشه در تحیّر صبوری تو خواهد ماند.

رضای پروردگار

زینب باید برادرش را وداع گوید. دل از برادرش، مولا و مقتدایش و تنها بهانه زندگی اش، برکند و اندکی بعد، دست زیر پیکر پاک برادر برد، خونش را به آسمان بپاشد و بگوید: «خدایا این قربانی را از ما، خاندان وحی، بپذیر». با این کار بندگی کردن و راضی بودن به رضای پروردگار را معنا کند. و امروز، روز رحلتش، برادرش حسین است که بهشتِ آغوش می گشاید و آمدن خواهر را انتظار می کشد.

نماز شب نشسته

پوسته سیاه شب، جسم بی روح و خشک زمین را سخت در برگرفته است. اما در خرابه ای، روزنه ای تا انتهای آسمان نور می افشاند. در خرابه ای کنار سیاه ترین قصر. شب چقدر به شام بلا نزدیک است و این خرابه کوچک چقدر بزرگ و نورانی شده است. قامت خمیده زینب(س) اینک به نماز شب نشسته است، گرچه گرسنگی و تشنگی و خستگی توان ایستادن از او گرفته است. زینب(س) قامت شکیبایی و بندگی و پرهیزکاری را راست کرده است و تسبیح پروردگار می گوید. این نماز شب یادآور نماز شب نشسته فاطمه است که اینک در آینه دختر به تصویر آمده است. عجبا که شباهت این دختر به مادر تا کجاست. سلام و درود بیکران خدا بر فاطمه(س) و دختر داغدیده اش.

عصاره خوبی ه

خدا تو را از چه لبریز کرده است ای دردانه علی، که هرچه نگاه هست تا انتهای خلقت بر آینه وجود تو خیره خواهد ماند؟ تو چنان از صبر لبریزی که سختی هایی چنین، چون قطره ای آرام در دریای وجودت فرو می نشیند و تو را به تلاطم نمی افکند. تو آن قدر با عبادت عجین شده ای که فرشتگانِ سال ها به عبادت ایستاده، پیش نماز شبت قامت خم می کنند. آن قدر از خروش و شجاعت بهره برده ای که خطبه هایت در مجلس دشمن، دل سنگ را به لرزه می اندازد. رحمت بی پایان الهی بر تو ای عصاره همه خوبی های عالم.

مایه حیات اسلام

ای مادر همه رنج ها و مصیبت ها، قطره قطره اشک های تو ترجمه عشق و وفاداری به ولایت است؛ معنای رضای خداست؛ نمود حرمت آل الله است و مایه بقای عاشورا. اشک های تو از کودکی تا عاشورا که محور دردها بودی و کاروانسالار غم و اندوه، همواره زلال آبیاری درخت اسلام بود.

پس از عاشور

چند سالی از داغ عاشورا می گذرد؛ داغی که هر صبح تازه تر می شود و هر شب جان دوباره می گیرد؛ داغی که نه سوزشش التیام می یابد و نه خاطره اش به فراموشی می رود. و زینب(س) که در هر لحظه این چند سال، عمری رنج و اندوه را دوره کرده است، امروز مشتاقانه به سوی بهشت بال می گشاید. چشم به دیدار اهل بیت روشن می کند و این دنیای فانی را در حسرت نگاه مهربانش به ماتم می نشاند. خدایش دریای مهر بر او جاری کند.

استاد عفاف

زینب(س) خلاصه صبر، زبان گویای عاشورا، ترجمان دین داری و وفاداری به ولایت، آمد تا در کنار صبوری ها، فداکاری ها، خطبه خواندن ها و حماسه آفرینی ها، معلم وقار و متانت و استاد عفاف و حیا باشد؛ آمد تا سرمشق همه زنانی باشد که دل از نور ایمان روشن دارند و قلب از زنگارها پاک. آمد تا سرمشق همه زنان و مردان آزاده ای باشد که روح پاکدامنی در جسم جامعه می دمند و به دین داری جان زنده می بخشند. رحلت جانسوز ام المصائب، عقیله بنی هاشم، زینب کبری(س) بر همه پیروان آن حضرت تسلیت باد.

آموزگار جوانمردی

امروز فرصتی است تا چشمهایمان بگرید و در زلال خویش، روح خسته از هواهای نفسانی را از نشاط ایمان سرشار کند. امروز فرصتی است تا دل هامان به یاد اسوه عشق و صبر و معرفت تکانی بخورد. امروز فرصتی است تا در کلاس اخلاص زینبی بنشینیم و بردباری بیاموزیم و از خورشیدی نور بگیریم که از پس پرده عفاف، جوانمردی به عالم آموخت. امروز فرصتی است تا به انگیزه رحلت زینب کبری(س) دل هامان را از زلال معرفت سیراب کنیم و چشمهامان را عفت بیاموزیم.

ننگ ابدی

نام اسلام با نام عاشورا حیات می گیرد و نام عاشورا با نام زینب کبری(س). این، زینب(س) بود که مظلومیت اسلام و ولایت را فریاد زد و خون سرخ حسینی را در شریان جامعه جاری کرد. او بود که ندای پیروزی دین را در مجلس ستمکارترین مردان آن روز بلند کرد و فریاد زد: «ای یزید، اینک هر ترفندی داری بکار گیر، هر نیرویی می توانی برانگیز، هر کوششی می خواهی بکن، لیکن به خدا سوگند که هرگز نخواهی توانست خاندان وحی را نابودسازی و قرآن را براندازی و محو کنی. و این ننگ هیچ گاه از تاریخ زندگی تو پاک نخواهد شد». این فریاد پیروزی چنان آتشین بود که غرور یزید را درهم شکست و به او جرأت اعتراض نداد.

با زلال اشک

به یاد رحلت بانوی گرانقدر عالم اسلام، عقیله بنی هاشم، زینب کبری، اشک هامان جاری است و گاه این گریه دل را نیز تکان می دهد. امّا این تکان تا کجاست و زلال این اشک ها تا کجا قلب هامان را می شوید؟ آن قدر هست که آینه دل را شفاف کند؟ من و تو ای خواهر مسلمان، آیا آنقدر به یاد زینب(س) هستیم تا یاد نماز شبش، سحرگاه بیدارمان کند؟ یا به یاد قرآن آموختنش قرآن به دست گیریم و به تفسیرش بنگریم؟

وصال یگانه

اخلاص را، ایمان به خدا را از کودکی در قلب تو حک کردند؛ آنگونه که در شمارش هم زبان به یکتایی او گشودی و از غیر سرباز زدی و سپس از کودکی تا کهولت از عزیزترین ها دل کندی و بهترین ها را وداع گفتی و در آخر تو ماندی و آن یگانه ای که مخلصانه یگانه اش می خواندی. تو و آن یکتای مهربانی که از جام صبوری اش تو را نوشاند. و امروز ای زینب، همان یکتای سراسر مهر، تو را به وصال خود فرا می خواند. گوارا باد بر تو این وصال شیرین با معبود یگانه و این وداع ابدی با دنیای پر درد و رنج.

پاسخ سرزنش

در مجلس ابن زیاد غوغایی است. مردم گرد آمده اند. سرهای شهدا را وارد مجلس کرده اند و نیز کاروان غریبان را با غل و زنجیر! ابن زیاد سرمست از غرور رو به زینب کبری(س) کرد و با سرزنش گفت: «کار خدا با برادرت حسین را چگونه دیدی؟» و زینب در بند اسارت، مصیبت دیده و داغ فراق چشیده پاسخ داد: «جز زیبائی ندیدم؛ آنان گروهی بودند که خدا برایشان شهادت را نوشته بود پس به قتلگاه خود شتافتند. اما تو دادگاهی در پیش داری و باید به کارهایت پاسخ دهی. و آن روز ای پسر زیاد، چه پاسخی توانی داشت؟»

نکوهش ستمکاران

کاروان عشق، غریبانه به شام بلا رسیده است. چند روزی است که مصیبت شهادت برادران، فرزندان و دیگر عزیزان، دل سوخته زینب(س) را مدام آتش می زند. ساعتی نیارمیده است؛ یا به تیمار بیمارش سرگرم بوده یا کودکان را به سامان آورده است یا برای دفاع دین با زبان جنگیده است. اینک در مجلس یزید چقدر خسته است و چقدر دل سوخته؛ اما خستگی و دل سوختگی موجی نیست که دریای صبر زینبی را متلاطم کند و یا زبان برّان او را در دفاع از دین به لکنت اندازد؛ سپس در برابر یزید ستمکار و میگسار زبان به خطبه می گشاید: «ای یزید، اگر اکنون این حوادث تلخ مرا مجبور ساخته تا با چون تویی هم سخن شوم، بدان که من قدرت تو را بس ناچیز می شمرم و تو را پست تر از آن می دانم که نکوهشت کنم یا زبان به سرزنشت باز کنم. به زودی خواهی دید که زیان کرده ای. اینک بنگر که آیا این تصمیم تو جز سفاهت چه بود و حال آنکه روزگار قدرت تو همین چند روز بیش نیست». شهامت زینب کبری و خروش کلامش مجلس یزید را دگرگون ساخت و کار را بدانجا رسانید که یزید به عذرخواهی برخاست و زبان به ندامت گشود و این نبود مگر همان رسالت عاشورایی که زینب(س) بر عهده داشت.

ایمان قلبی

ایمان استواری که زینب(س) به معبود یگانه دارد و اطمینانی که او بر سخن حق و برتری ولایت احساس می کند، از او شیرزن شجاعی می سازد که با جرأت تمام در برابر یزید فریاد برمی آورد: «ای یزید، آیا خیال کرده ای اینکه روزگار را بر ما تنگ کرده ای و جهان را تیره ساخته ای و ما را چون اسیران در شهر گرداندی به آن معنی است که ما را نزد خدا منزلتی نیست و تو نزد خدا کرامتی داری؟ سرجای خود بنشین و بازهم بنشین که هرگز چنین نیست. به خدا سوگند، تو فقط پوست خود را کندی و کالبد خود را دریدی و خود را خوار ساختی و این ننگ هرگز از زندگی تو پاک نخواهد شد».

زینت(س) حماسه آفرین

افتخار جامعه زنان همین بس که شیرزنی حماسه آفرین چون زینب کبری(س) از میان آنان به پاخاسته است. زینبی که تاریخ هرگز نام او و حماسه های او را از یاد نخواهد برد. حماسه ای که زینب آفرید و مبارزه ای که او در برابر ظلم و ستم زمانه انجام داد، تاریخ کمتر به خود دیده است. خدا او را برای عاشورا آفریده بود و او حماسه عاشورایی اش را برای بقای اسلام آفرید. رحمت بی پایان خدا بر او که افتخار عالمیان است.

با کاروان عشق

امشب آخرین شب ماندن است. فردا باید سفر عشق آغاز شود و زینب(س) در برابر شوهرش، عبدالله بن جعفر طیّار، به تقاضای رخصت نشسته است تا پابه پای برادر عازم شود. و عبدالله که می داند گفتن «نه» بهانه مفارقت جان از بدن زینب(س) است، «نه» نمی گوید. زینب(س) پا در کاروان عشق می نهد و عبدالله شاید برای بقای فرزندان بنی هاشم یا به دلیلی دیگر می ماند، در حالی که نگران مولایش حسین(ع) است. او، دل با کاروان همراه دارد و برای اثبات این عشق دو فرزندش، محمد و عون، را با کاروان رهسپار می کند. رحمت ابدی حق بر آنان که مهر حسین(ع) را در سینه داشتند.

وفاداری به مول

ابن عباس، صحابی وفادار حضرت که اینک اصرارش در منصرف ساختن امام(ع) بی نتیجه مانده است، از امام می خواهد که در سفر شهادت، زنان و دختران را با خود همراه نکند. پاسخی که ابن عباس در برابر این خواهش می شنود نه از امام که از عقیله بنی هاشم، خواهر امام است که می فرماید: «ابن عباس، آیا می خواهی که بزرگ ما، سرور ما و مولای ما تنها برود و ما را بگذارد؟ نه، به خدا قسم که ما با او زنده ایم و با او می میریم؛ چرا که روزگار جز او را برایمان باقی نگذاشته است». و این گونه بانوی قهرمان کربلا، وفاداری به ولایت و عقیده را به تصویر می کشد. رحمت و درود خدا بر او و بر برادر بزرگوارش باد.

کلام آتشین

پافشاری بر عقیده و ارزش ها در زینب کبری(س) تا آنجاست که در میان غل و زنجیر اسارت، پس از آنکه با شترهای بی محمل در شهر گردانیده شد و استهزا و سرزنش فراوان شنید، در مجلس ابن زیاد، وقتی ابن زیاد گفت: «سپاس خدای را که شما را مفتضح نمود و دروغتان را آشکار کرد»، فرمود: «سپاس خدا را که ما را بزرگ داشت به پیامبرش محمد(ص) و ما را طاهر گردانید از هر بدی و آلودگی. پس همانا که فاسقین رسوا می شوند و فجّار دروغ می گویند و ما نه فاسقیم و نه فاجر». ضرباتی که زینب(س) با کلامش بر دهان ظلم می کوبد نشانه های پیروزی خون بر شمشیر است.

مادر دو شهید

زینب کبری(س) مادر دو شهید از شهدای کربلا به نام های محمد بن عبدالله و عون بن عبدالله است. او با دست خود لباس جنگ بر تن دو فرزندش پوشانید و هر دو را در رکاب مولایش حسین(ع) به شهادتگاه فرستاد. او پس از شهادت فرزندان به سوگ آنان ننشست؛ چرا که این دو قربانی را برای آن مرد بزرگ بسیار کوچک می دید و نگران آن بود که با اشک او در دل مولایش شرم یا اندوهی راه یابد و او که سراپا عشق حسین(ع) بود، اینک آرام به خیمه پناه برده تا با برادر روبرو نشود. شگفتا از این عشق! و شگفتا از دریای معرفتی که در وجود او جاری است!

زینب گونه ها

امروز مادران شهیدان در سوگ مادری به ماتم نشسته اند که دو فرزندش را در راه دفاع از دین و ولایت رهسپار شهادت کرد. شهادت عقیله بنی هاشم، زینب کبری را به همه مادران شهیدان تسلیت می گوییم. به همه آنان که به آینه وجود او چشم دوختند و خالصانه او را سرمشق خود قراردادند و با دست خود غنچه های بوستان زندگیشان را به دین و ولایت تقدیم کردند. همه آنان که در دریای معرفت زینبی غرق شدند و به مروارید عشق بر ولایت دست یافتند. همه آنان که خود را به پرده حیای زینبی آراستند و زینب گونه، فریاد دفاع از دین سر دادند و همه آنان که اینک زینب گونه مظلومیت خون شهدا و پیروزی همیشگی دین را فریاد می کنند. مژده باد آنان را بر چنین سرمشقی که انتخاب کردند. بشارت باد آنان را بر چنین راهی که برگزیدند.

دریای مصیبت ه

تاریخ شیعه، تاریخ مظلومیت و مصیبت است. روزی در عزای رسول خدا(ص)، روزی در ماتم شهادت خیرالنسا(س)، روزی در اندوه غربت و شهادت، علی(ع) روزی در عزای شهادت غریبانه حسن(ع) و روزی دیگر در ماتم عاشورا و حسین(ع). اما تو ای زینب، ای جگرگوشه رسول خدا(ص)، ای دردانه علی(ع)، ای میوه دل زهرا(س)، رحلت تو تکرار همه مصیبت هاست؛ مرور همه رنج ها و ماتم هاست؛ تجلّی لحظه لحظه عمر پر از اندوه توست. نام تو تجلی نام اهل بیت است و یاد غربت تو، یادواره مظلومیتهای بی پایان اهل بیت. گویی تو آیینه تمام نمای مصیبت های خاندان عصمت و طهارتی. درود و سلام بی پایان خدا بر تو و بر اهل بیت رسول خدا(ص).

بهترین ها

عالم از آغاز آفرینش در انتظار شما بود. دنیا همیشه دل به گوهر وجود شما خوش خواهد داشت و گرد محور عشق شما خواهد چرخید که شما اهل بیت بهترین اید و تو ای زینب، بهترین خواهری. چنان که پیامبر فرمود: «حسین بهترین پدر، مادر، برادر و خواهر را دارد». و تو ای زینب، در گام به گام زندگی ات نشان دادی که به راستی بهترین خواهری. سلام و درود خدا بر تو و بر برادرت حسین(ع) و بر خاندان وحی(ع).

حماسه کربلا

حماسه کربلا و قیام امام حسین(ع) دو مرحله مهم دارد: مرحله نخست آن اعتراض امام حسین(ع) به ستمکاری و کج روی ها بود که سرانجام منجر به شهادت آن حضرت شد؛ مرحله دوم کشاندن این حماسه از سرزمین کربلا به دیگر نقاط جهان و تعمیم آن به تمامی زمان ها و سرزمین ها بود. این مرحله را حضرت زینب، شیرزن کربلا، رشیدانه انجام داد. آن حضرت با زبان علی گونه خود و افشای توطئه های یزید، انقلاب عاشورا را عالم گیر کرد.

آیت الهی

علامه سیدعبدالحسین شرف الدین(ره) فرموده اند: «بزرگوارتر، کریم تر و نجیب تر از زینب(س) دیده نشده است. او نشانه ای از نشانه های الهی بود. زینب(س) در تیزفهمی، صفای نفس، لطافت حس، قوت قلب، شجاعت و شهامت، استواری و استقامت بی نظیر بود».

در آغوش نبوت

علامه شیخ جعفر نقدی درباره حضرت زینب(س) فرموده اند: «پرورش زینب، این گوهر گران بها، در آغوش نبوت بود. زینب(س) در خانه رسالت بالید. شیر وحی از مادرش زهرای بتول(س) نوشید و به دست پسر عم رسول خدا(ص)، علی مرتضی(ع)، کرامت فرا گرفت. زینب پرورش آسمانی یافت و تربیتی روحانی. تن پوش فاخر شکوه پوشید و ردای پاکدامنی بر تن کرد».

پرستنده آل علی

عبادت از بالاترین درجات بندگی است و پیشوایان معصوم(ع) مرتبه والایی در پرستش دارند. از حضرت رسول تا حضرت مهدی(عج)، همه با خدای بزرگ انس و الفتی ویژه داشته اند و بهترین لحظاتشان هنگامی بوده است که در خلوت با خدای خود به راز و نیاز می پرداختند. زینب(س) نیز بخشی از شب را به عبادت می پرداخت و در دوران حیات خود هیچ گاه شب زنده داری را ترک نکرد. آن چنان عبادت می کرد که او را عابده آل علی (پرستنده آل علی) نام دادند. امام سجاد(ع) فرموده اند: «در شب یازدهم عاشورا هم نماز شب زینب کبری(س) ترک نشد و نشسته نماز خواند».

تندیس پاکدامنی

علامه مامقانی(ره) درباره حضرت زینب(س) فرموده اند: «زینبی می گویم، زینبی می شنوی! اما چه می دانی که زینب کیست؟ او دارای صفات پسندیده بوده است؛ چندان که احدی از زنان، جز مادرش، دارای چنین صفاتی نبوده و نیستند. چنان که در موردش گفته می شود زینب، صدیقه صغری(س) است. زینب(س) در حجاب و عفاف، یگانه زنی است که احدی از مردان او را در زمان پدر و برادرانش تا زمان واقعه عاشورا ندیده بود».

سخن علامه سید محسن امین درباره حضرت زینب(س)

علامه سیدمحسن امین درباره حضرت زینب(س) می فرمایند: زینب کبری(س) از زنان با فضیلت است و فضایلش مشهورتر از آن است که بیان شود. خرد، استواری و بلاغتش نیازمند گفتن نیست؛ چرا که همه اینها از خطبه ای که در کوفه و شام ایراد فرموده بود به خوبی معلوم است. آن گونه که گویا از زبان پدرش علی(ع) سخن می گوید. البته از زینب(س) عجیب نیست؛ زیرا او از شاخه های درخت نبوت و از خاندان هاشمی بود. جدش رسول خدا(ص) پدرش علی مرتضی(ع) و مادرش زهرای بتول(س) و برادرانش حسن(ع) و حسین(ع) است.

شجاعت

از ویژگی های برجسته زینب(س) شجاعت است؛ شجاعتی علی گونه که در عاشورا نیاز بود. اگر ذره ای ترس و وحشت از حکومت طاغوتی و ستمگر یزید داشت، نمی توانست پیروز شود. شجاعت زینب(س) باعث شد تا پرده از جنایات یزید ستمگر بردارد. شیرزن خاندان آل علی چنان با صلابت ندا سر داد که کاخ سلطنت امویان ستمگر از جای کنده شد.

تبعید بعد از اسارت

روح متلاطم زینب(س) از توفان ها عبور کرده بود و از دریای آتش گذشته بود. اندیشه و زبان او آگاهی بخش بود و مردم جرعه نوش چشمه دانش او بودند. نهضت بیداری در مدینه آغاز شد. نهضتی که ریشه اش خون پاک حسین(ع) و یارانش و پاسدارنده و تبیین کننده اش زینب(س) بود. شعله های بیداری افروخته شده بود و آتش نهضت مدینه شعله ور بود. حاکم مدینه برای یزید نامه ای نوشت و آنچه پیش آمده بود توضیح داد. یزید دستور تبعید زینب را داد.

القاب و نام های حضرت

حضرت زینب(س) به واسطه کمالات و شایستگی های بسیاری که داشتند، القاب و نام های گوناگونی همچون صدّیقه، موثّقه، عارفه، فاضله، کامله و عابده خاندان علی(ع) دارند. او را عالمه غیر معلّمه ـ دانشوری که استاد ندیده است ـ و عقیله بنی هاشم هم می گفتند.

چگونگی تربیت و پرورش حضرت زینب(س)

حضرت زینب کبری(س) در بین خاندان رسالت و در خانه شریف امام علی(ع) به دنیا آمد و در دامان پر مهرحضرت زهرا(س) بزرگ شد. پرورش قُدسی آن حضرت در خانه ای بود که ایمان و پرهیزکاری و شجاعت وعفاف در آن موج می زد. در واقع پنج تن آل عبا مربیان آن حضرت بودند و پرورش او را به عهده داشتند. از این رو، از چنین بانویی چندان شگفت نیست که مصیبت های کربلا و پس از آن را آن گونه تحمل کرده دلاورانه دربرابر ستمگران بایستد و شکوه و شوکتشان را به سُخره گیرد و با افشای جنایت های ستمگران اموی، آنها را رسوای زمین وزمان سازد.

سخنوری و شجاعت حضرت زینب

عمر ابونصر، دانشمند لبنانی، در کتاب فاطمه دخت پیامبر می نویسد: «کاملاً روشن است که زینب(س) دخترفاطمه زهرا(س)، در میان خاندان پیامبر، از شجاع ترین و سخنورترین افراد بود و فصاحت و بلاغت بسیاری در کلامش داشت. شهرت حضرت زینب(س)، به خصوص، پس از ماجرای کربلا و وقایع بعد از آن است که در آن، زینب اوج دلاوری، نترسی، استواری و بلاغت خود را نشان داد».

زینب بانوی نمونه

حسن قاسم پژوهشگر عرب در کتاب حضرت زینب می نویسد: «بانوی پاک و بزرگوار، زینب دختر امام علی بن ابیطالب(ع) و خواهر حسنین(ع)، از خانواده ریشه داری بود و گوهر ارجمند، روح کامل و جان پاکی داشت.گویی در قالب و ساختاری آفریده شده بود که به فضایل و نیکی ها عطرآگین شده بود. هر کس در آثاروجودی و زندگی آن بزرگوار تحقیق کند، در برابر خود زنی را می بیند که نُماد حق، فضیلت، شجاعت،جوانمردی، فصاحت، قدرت روحی و پاکی و پرهیزگاری است».

نیابت خاص حضرت زینب(س)

شیخ صدوق(ره) می فرماید: «حضرت زینب(س)، از برادر بزرگوارش سیدالشهدا(ع) نیابت خاص داشت و پس از شهادت سالار شهیدان(ع)، تا هنگامی که امام سجاد(ع) در بیماری بود، مردم در مسائل حلال وحرام به آن بانو رجوع می کردند».

حضرت زینب(ع) از راویان حدیث بود

شیخ طبرسی می گوید: «حضرت زینب(س) روایات بسیاری از مادر گرامی اش نقل کرده است. هم چنین گفته اند:ایشان از پدر و مادر و برادران بزرگوارش و نیز از ام سلمه و ام هانی و برخی از زنان حدیث نقل کرده است واز جمله راویانی که از او حدیث شنیده و نقل کرده اند می توان به ابن عباس، امام سجاد(ع)، همسرش عبداللّه بن جعفر و فاطمه صغری دخت گرامی امام حسین(ع) اشاره کرد».

عبادت حضرت زینب(ع)

حضرت زینب(ع) در عبادت و پرستش مانند مادرش فاطمه زهرا(س) بود. از امام سجاد(ع) روایت شده است که فرمودند: «عمه ام زینب، در مسیر کوفه به شام نیز نمازهای واجب و نافله خود را به طور کامل به جا می آورد ودر برخی از منزل ها نماز خود را نشسته به جا می آورد. علت این کار را از او پرسیدیم، فرمود: به دلیل شدت ضعف و گرسنگی است که نشسته نماز می خوانم؛ زیرا حضرت زینب(س) سهم غذای خود را که یک قرص نان بود، بین کودکان تقسیم می کرد». نیز روایت شده است که حضرت سید الشهدا(ع) در وداع آخر، به خواهر گرامی اش فرمودند: «خواهر، مرا در نماز شب فراموش نکن».

منزلت والای حضرت زینب(س)

روایت شده است که هرگاه حضرت زینب(س) به دیدار برادر گرامی اش امام حسین(ع) می رفت، آن حضرت به احترام خواهرش، از جا برمی خاست و او را در جای خود می نشاند. این نشان دهنده منزلت والای حضرت زینب(س) است.

خطبه حضرت زینب کبری در شام و در برابر طاغوت زمان حماسه بلندی است که آسمان فرساترین همت های مردانه را در برابر شکوه خود به کرنش وا می دارد و یادآور شجاعت علیّ مرتضی و فصاحت و بلاغت حضرت فاطمه زهراست. در زیر بخش هایی از آن را مرور می کنیم:

عاقبت زشتکاران

سپاس پروردگار عالمیان را و درود بر پیامبرش و خاندان او. راست گفت خداوند که فرمود: آنها که زشتکاری کنند و به بدکاری رو آورند، عاقبتشان بدانجا رسد که آیات خدا را دروغ شمرند و آن را به سخره گیرند. ای یزید، آیا گمان کردی که چون عرصه را بر ما تنگ کردی و آسمان را پیش چشممان تاریک، و چون مانند اسیران در شهرها گرداندیمان، ما نزد خدا بی مقدار شدیم و تو کرامتمند و گمان بردی که این پیش آمدها از مقام ارجمند توست؟ و از این رو برخود می بالی و ناز می کنی و شادی که دنیا به میل توست و روزگار بر وفق مراد تو و سلطنت تنها از آن تو؟ آرام تر یزید! آرام تر! از یاد بردی سخن خدا را که فرمود: آنان که به راه کفر رفتند، گمان نکنند این دو روزه مهلتی که به آنها دادیم مقدمه سعادت آنهاست؛ نه، بلکه این مهلت برای آن است که بر گناهان خود بیفزایند و آنان را عذابی خوار کننده در پیش است.

نتیجه کفر

ای پسر آزاد شده به دست پیامبر! آیا این از سر عدل است که زنان تو در پرده باشند و زنان آل محمد بی پرده همراه دشمنان در شهر گردانده شوند؟ اهل منازل به تماشایشان بایستاند و از دور و نزدیک، پست و شریف بر آنها بنگرند و حال آنکه یاوری از مردان آنها با آنها باقی نمانده است و نه از حامیان آنها کسی زنده است؟ اینها از سر سرکشی و عصیان توست با خدا و دشمنی تو با رسول خدا و پشت کردن تو به آنچه از سوی خداست. و بر این عمل تو تعجبی نیست و جز این امید نمی رود از تو که اینها نتیجه کفر است. دست در خون فرزندان پیامبر بردی و خورشید آل عبدالمطلب را خاموش کردی. دیری نپاید که آرزو کنی کاش دست و پایم فلج و زبانم لال می شد و کاش مادرم مرا متولد نکرده بود، آن روز که پا در وادی خشم خدا نهادم و به دشمنی پیامبرش برخاستم.

پناه آل محمد(ص)

ای یزید، اگر امروز ما را به قهر و چیرگی، غنیمتی انگاشتی، دیری نپاید که غرامت از تو باز ستانده شود و تهی دست باشی، مگر به آنچه از پیش فرستاده ای. خداوند به بندگانش ستمکار نیست. ما به خدا شکوه بریم و به سوی او پناه گیریم. و اما تو چنان که توانی جهد کن و حیله بیفکن؛ اما قسم به آنکه ما را به وحی و کتاب و نبوت شرافت داد، نخواهی توانست دوران ما را به سرآوری و از هدف بازمان داری و ناممان را محو کنی و این ننگ از دامان تو پاک نخواهد شد. حال بنگر که آیا جز به پلیدی اندیشیده ای؟ که روزگارت دو روزی است و جمعیت تو پراکنده جمعیتی، آن روز که منادی فریاد کند لعنت خدا بر ستمکاران است.

سپاس خدا

سپاس خدایی را که ابتدای کار ما را سعادت و مغفرت و پایان آنرا شهادت و رحمت قرار داد. الهی، نعمتت را بر شهیدان ما لبریز کن، بر اجر و مزدشان بیفزا و ما را جانشینانی نیکو بدار. به درستی که خدا بخشنده و مهربان است.

حوزه*

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

حضرت زينب(س) چگونه و در كجا چشم از جهان فرو بست؟

 
 
 
 

حضرت زينب(س) چگونه و در كجا چشم از جهان فرو بست؟

 

در مورد محل دفن حضرت زينب(س) سه قول هست:
1. حضرت زينب(س) به مدينه آمد و پس از ورود به مدينه پيوسته عزادار و گريان بود تا اين كه پس از يك سال و نيم در همان مدينه از دنيا رفت و در همان جا دفن شد. اكنون از قبر آن بانوي محترمه، اثري در دست نيست. اين قول را علامه سيد محسن امين اختيار كرده و از اقوال ديگر معتبرتر مي داند.
2. حضرت زينب(س) پس از ورود به مدينه، در مجالس و محافل سخن مي گفت و مظالم و جنايات يزيديان را بازگو مي كرد. فرماندار مدينه ماجرا را به يزيد نوشت و او دستور داد زينب را مخير سازند تا هر شهري كه مي خواهد (غير از مكه و مدينه) برود. حضرت زينب به شام رفت و در آن جا اقامت كرد و پس از چندي در همان جا از دنيا رفت. البته برخي احتمال داده اند قبري كه در شام است، قبر زينب صغري (ام كلثوم) است، نه قبر زينب كبري.
3. زينب (س) به علت افشاگري عليه دستگاه بني اميه، مجبور شد كه مدينه را ترك كند. از اين رو مصر را انتخاب كرد و در آن جا رحل اقامت افكند و همان جا از دنيا رفت. سيده زينب در شهر قاهره هم اكنون زيارتگاه مجلل و با شكوهي است و...))، (ر.ك : زندگاني حضرت فاطمه(س) و دختر آن حضرت، سيد هاشم رسولي محلاتي).
بنابراين نمى‏توان به صورت يقينى گفت كه قبر حضرت زينب(س) در شام است و اگر مسلّم باشد كه آنان در شام دفن شده‏اند در اين صورت مى‏توان پرسيد كه آيا آنان دوباره به شام برگشته‏اند؟ در اين مورد برخى از مورّخان نوشته‏اند كه حضرت زينب كبرى(س) در اثر قحطى در مدينه و يا واقعه‏ى «حرّه» به همراه شوهرش عبداللّه‏ به شام آمد و در آن‏جا وفات يافت و واقعه «حرّه» اين است كه در سال 62 هجرى قمرى مردم مدينه يزيد را از حكومت خلع و حاكم اموى مدينه را عزل كردند. اين خبر به يزيد رسيد. يزيد، مسلم بن عقبه را با 12 هزار نفر به سوى مدينه فرستاد. نيروهاى مسلم بن عقبه در شرق مدينه در مكانى به نام حرّه مستقر شدند و از آن جا به شهر حمله و شهر را قتل و غارت كردند(تاريخ و اماكن سياحتى و زيارتى سوريه، ص 63 و منتخب‏التواريخ، ص 66).
آن چه بايد در اين گونه موارد مورد توجه واقع شود اين است كه دشمن همواره تلاش مى‏كرد تا اقليت شيعه را كه پيرو امامان معصوم بودند، از بين ببرد و براى همين در كربلا همه را كشتند و در واقعه «حرّه» بسيارى از علويان را كشتند و به اين كشتار در طول تاريخ ادامه دادند. با وجود اين گونه دشمنان چطور مى‏توان در باب ولادت، وفات، محل دفن و تاريخ زندگى اين شخصيّت‏ها سخن قاطعانه گفت؟!
نکته ديگري که توجه به آن خوب است اين است که آنچه مهم است انجام زيارت و ارتباط معنوي با اولياي خدا است لذا ما در، هر سه مورد حضرت زينت سلام الله عليها را زيارت مي کنيم و هيچ گونه مشکلي ندارد و در، هر صورت اين بارگاهها مرکز عبادت و توسل به حضرات معصومين و زينب کبري است و دشمن شکن هم هست.

منبع: پرسمان دانشجويي

 

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:19 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

دیدار آیت‌الله علم‌الهدی با تولیت حرم مطهر امام حسین(ع) در مشهد

کد خبر : 1894764
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردین ۱۳۹۵در ۶:۵۴ ب.ظ
 

دیدار آیت‌الله علم‌الهدی با تولیت حرم مطهر امام حسین(ع) در مشهد

آیت‌الله علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد، در هتل مضیف الامام حسین (ع) مشهد با آقای سید جعفر موسوی تولیت حرم امام حسین (ع) دیدار و گفت‌وگو کرد.

ظهر امروز در این دیدار که جمعی از روحانیون و علمای مشهد و سرکنسول‌گر عراق در مشهد حضور داشتند، آیت‌الله علم‌الهدی به تولیت حرم امام حسین(ع) و همراهانشان خیر مقدم گفت و برای ایشان در خدمتگزاری به زائرین حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، آرزوی موفقیت کرد.

 

 

وی ارتباط صمیمانه مسئولان عتبات در عراق و ایران را امری ضروری و لازم برشمرد و از اینکه هتل مضیف الامام الحسین(ع) در مشهد توسط فردی خیر به آستان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اهدا شده است، ابراز خرسندی کرد.

 

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اضافه کرد: خدمتگزاری به زائرین چه در مشهد مقدس و چه در عتبات عالیات، امری بسیار ارزشمند و ثواب محسوب می‌شود.

 

 

آیت‌الله علم‌الهدی در این دیدار گزارشی از وضعیت فرهنگی مشهد و حاشیه این شهر ارائه کرد و بر لزوم خدمت‌رسانی به مناطق محروم و همچنین انجام کارهای فرهنگی در کنار برنامه‌های زیارتی تأکید نمود.

 

 

در این دیدار، سید جعفر موسوی تولیت حرم امام حسین (ع) نیز از حُسن استقبال و توجه آیت‌الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و همچنین حجت الاسلام والمسلمین رئیسی تولیت آستان قدس رضوی تقدیر و تشکر کرد و پس از آن حاج علی اکبر انصاری، واقف مضیف الامام الحسین (ع) اظهار امیدواری کرد تا بتواند برای دیگر حرم‌های اهل بیت(ع) درعراق نیز چنین مضیف‌هایی بسازد.

 

 

منبع: فارس


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:19 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
  » آغاز به کار قرارگاه عملیاتی گردان بیت‌المقدس در حاشیه کال دروی
کد خبر : 1894706
 
 
 
 

آغاز به کار قرارگاه عملیاتی گردان بیت‌المقدس در حاشیه کال دروی

معاون قضایی رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی از آغاز به کار قرارگاه عملیاتی گردان بیت‌المقدس در حاشیه کال دروی خبر داد.

مرتضوی در حاشیه بازدید قرارگاه گردان بیت‌المقدس در کنار کال دوری به همراهی عضو شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: یکی از اولویت‌های مدنظر در دستگاه قضایی توجه ویژه به حاشیه شهر به ویژه مناطقی که وقوع جرم در آنها بیشتر به وقوع می‌پیونند، است.

 
وی افزود: برای رفع ناهنجاری‌ها در این مناطق سعی داریم با اقدامات پیشگیرانه که شامل اقدامات کیفری و اقدامات فرهنگی و اجتماعی است با افرادی که زمینه نا امنی برای مردم را ایجاد می‌کنند و نظم و امینت را از بین می‌برند، برخورد قاطع و جدی کنیم.

 
معاون قضایی رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی تصریح کرد: برپایی قرارگاه‌های عملیاتی، ایجاد گشت‌های شبانه، حضور دستگاه قضایی در کنار نیروی انتظامی و بسیج در همین راستا انجام می‌شود تا بتوانیم مناطق حاشیه شهر و سکونتگاه‌های غیررسمی را توانمند‌سازی کنیم.

 
مرتضوی بیان کرد: در این راستا اراذل و اوباش منطقه، خرده فروشان مواد مخدر و معتادان متهاجر شناسایی شده که در یک برنامه دراز مدت و نه مقطعی با آنها برخورد شود تا به تدریج تمام مناطق حاشیه شهر دارای امنیت قابل قبول شود.

 
وی تاکید کرد: انتظار داریم همه دستگاه‌های متولی در خصوص حاشیه شهر به میدان بیایند تا در کنار هم بتوانیم مشکلات امنیتی در این مناطق را حل کنیم.

 
موحدی‌راد، معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد نیز در ادامه بیان کرد: برخورد با آسیب‌های اجتماعی و برخورد با معتادان و فروشندگان مواد مخدر نباید مقطعی باشد و باید تداوم داشته باشد و قطعا نیروی انتظامی در کنار سپاه و بسیج در مناطق آلوده حضور خواهند داشت و دستگاه قضایی نیز علاوه بر حمایت‌های لازم به عنوان یکی مدعی موضوعات لازم را پیگیری و رصد می‌کند تا این طرح به درستی اجرایی شود.

 
افزایش ضریب امنیتی

 
فرمانده انتظامی مشهد نیز در این بازدید گفت: در راستای ارتقای سطح امنیتی منطقه کال دروی برابر همکاری‌هایی که در بین نیروی مقاومت بسیج، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی و با حمایت جدی دستگاه‌های قضایی و شهرداری مشهد جلسه‌ای در سپاه ناحیه حر برگزار و در خصوص راهکارهای افزایش ضریب امنیتی منطقه پیشنهاد و تصمیم‌های لازم اخذ شد.

 
سرهنگ محمد بوستانی افزود: نیروی انتظامی با تمام توان و قاطعانه هم در جلسات هماهنگی حضور فعال دارد و در عملیات‌ها با تمام توان حضور داشته و شخصا موضوع را دنبال می‌کنم.

 
وی بیان کرد: به همراه سرکلانتران شرق و شمال مشهد از محدوده کال دروی بازدید کرده و دغدغه‌های مردم را شنیدیم و مشکلات مردم را درک می‌کنیم و تلاش می‌کنیم با همکاری بسیج بتوانیم وظیفه خود را به درستی انجام دهیم.

 
بازدید فرمانده کل سپاه از حاشیه کل دروی

 
فرمانده ناحیه سپاه حر مشهد نیز گفت: متاسفانه وجود معتادان در حاشیه کال دروی باعث ایجاد فضای نامناسبی در حاشیه این کال شده بود که پس از بازدیدی که سردار جعفری فرمانده کل سپاه پاسدارن از این محدوده داشت، دستور پاکسازی این محدوده صادر شد.

 
زراعت‌خواه ادامه داد: تاکنون یک مرحله آن انجام شده و گشت‌های اطلاعاتی و عملیاتی بسیج نیز در این محدوده تقویت شد که برای استمرار برخورد با معتادان از روز هفته جاری گشت‌های شبانه‌روزی برقرار شد.

 
وی افزود: طی روزهای گذشته ۱۱ سارق و اموال مسروقه کشف شده است و در نظر داریم در منطقه همت‌آباد، جاده سیمان، مهرمادر، خواجه ربیع و دیگر نقاط مورد نیاز حاشیه شهر نیز این گونه قرارگاه‌های عملیاتی را راه‌اندازی نماییم.

 
فرمانده ناحیه سپاه حر مشهد تاکید کرد: در آینده نزدیک خانه‌هایی که نسبت به فروش مواد مخدر اقدام می‌کنند پلمب خواهند شد و برخورد سختی نیز با فروشندگان مواد مخدر خواهیم داشت.

 
تبدیل حاشیه کال به فضای سبز

 
علی یوسف‌زاده، شهردار منطقه ۳ مشهد نیز بیان کرد: مدیریت شهری در راستای وظایف خود تلاش که تا زیرساخت‌های لازم را برای ایجاد امنیت در شهر فراهم کند که در این محدوده نیز حاشیه کال دروی به پارک خطی تبدیل شده و چند پل نیز برای تردد شهروندان به دو طرف کال نصب شده است.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:16 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر : 1894787
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردین ۱۳۹۵در ۱:۳۲ ب.ظ
آیت الله علم الهدی در خطیه های نماز جمعه مشهد مقدس:

اصول انقلاب تنها با عملی شدن اقتصاد مقاومتی اجرا می شود/ همه در جهت تحقق شعار سال تلاش کنند

امام جمعه مشهد مقدس با بیان اینکه رهبر انقلاب بر این عقیده هستند که اقتصاد مقاومتی در عرصه های سیاسی و فرهنگ نیز کاربرد دارد، تصریح کرد: اگر اقتصاد ما درونی باشد و برای خودمان باشد آن روز است که می‌توانیم در برابر زیاده خواهی های جهانیان ایستادگی کنیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.
 
آیت الله علم الهدی

به گزارش مشهد پیام، آیت الله علم الهدی در خطبه های این هفته نماز جمعه مشهد مقدس اظهار داشت: نکته قابل تامل در راستای تکالیف خود در راستای توجه به راهبردهایی است که توسط رهبر انقلاب مشخص می‌شود.

 

 

وی با بیان اینکه همه باید به این راهبردها توجه داشته باشند و برنامه های خود را بر مبنای آن برنامه ریزی کنند، افزود: در بین ۲۵ با ۲۶ راهبردی که رهبری فرمودند شاید بیش از ده مورد  مسائل افتصادی را بیان کرده اند.

 

 

وی با اشاره به اینکه مسئله معیشت مردم خیلی مورد توجه رهبری است، گفت: امسال نیز رهبر انقلاب اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل را نام گذاری کرده اند.

 

 

آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه واژه اقتصاد مقاومتی یک ابتکار از سوی رهبری بوده است، اضاقه کرد: این نوع اقتصاد یک الگوی خاصی است که در برابر اقتصاد وابسته به بیرون است.

 

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: دو نگاه به اقتصاد مقاومتی است، یکی اینکه در برابر تهاجم دشمن در برابر معیشت مردم است و نگاه دیگر می‌گوید اقتصاد مقاومتی تنها کاربردش در عرصه تهاجمی اقتصادی دشمن نیست بلکه یک ابزار است برای اینکه مقاومت ما را در برابر دشمن در همه حوزه ها تقویت کند که نظر رهبری نگاه دوم است.

 

 

وی بیان کرد: اگر بگوییم اقتصاد مقاومتی تنها یک جریان دفاعی در حوزه اقتصاد است مشکل اینجاست که اگر روزی دیگر دشمن درعرصه اقتصاد تهاجم نکرد پس اقتصاد مقاومتی هم تمام می شود.

 

 

وی با اشاره به اینکه اما اگر نگاه دوم را برگزینیم ما در برابر دشمن قدرتمند می شویم، افزود: مسئله آمریکا و ما در این است که هیچ گاه تمام نمی‌شود و امروز با ما دشمنی می‌کند چون میداند تا ایران باشد حیاتی دیگر نخواهد داشت.

 

 

امام جمعه مشهد مقدس با بیان اینکه رهبر انقلاب بر این عقیده هستند که اقتصاد مقاومتی در عرصه های سیاسی و فرهنگ نیز کاربرد دارد، تصریح کرد: اگر اقتصاد ما درونی باشد و برای خودمان باشد آن روز است که می‌توانیم در برابر زیاده خواهی های جهانیان ایستادگی کنیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.

 

 

 

آیت الله علم الهدی در ادامه خاطر نشان کرد: رسالت انقلاب اسلامی این بوده که باید مدیریت جهان را عوض کند و در برابر دموکراسی شکست خورده لیبرالیسم یک مدیریت جدید را نشان دهد.

 

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه اصول انقلاب تنها با اقتصاد مقاومتی اجرا می شود، گفت: اقتصاد مقاومتی برای ما خودباوری می‌اورد و اگر خود باور شویم در برابر آمریکا مقاومت خواهیم کرد.

 

 

وی با اشاره به اینکه اگر توقع ما براین باشد که همه کارها را دولت باید انجام دهد، صحیح نیست، اظهار کرد: مردم ایران باید در تمام جریان زندگی خودشان اقتصاد مقاومتی را شروع کنند و اگر مردم بخواهند به یاری خداوند مقاوم خواهیم شد.

 

 

امام جمعه مشهد مقدس گفت: تمام هستی و عزت ما مرهون عملی کردن این فرمایش رهبر انقلاب است و همه ما باید در این جهت تلاش کنیم.

 

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:15 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر : 1894783
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردین ۱۳۹۵در ۱۲:۲۳ ب.ظ
امیر جهانشاهی در سخنان قبل از نماز جمعه مشهد مقدس:

آنهایی که امروز می‌گویند به موشک نیازی نداریم در ابتدای انقلاب هم شعار انحلال ارتش را سر می‌دادند/ متاسفانه از اقدامات ارتش در عرصه های مختلف کمتر گفته شده است

ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه شمال ‌شرق گفت: همین هایی که امروز می‌گویند ما موشک برای چه می‌خواهیم ان روز هم می‌گفتند با کشوری سر جنگ نداریم و به ارتش هم نیازی نداریم.
 
۹۴۷۳_orig

به گزارش مشهد پیام، امیر سرتیپ دوم ستاد علی جهانشاهی به مناسیت فراررسیدن روز ارتش در سخنان قبل از نماز جمعه شهر مشهد مقدس اظهار داشت: شهید صیاد شیرازی از لحاط اخلاص، ایمان، شهادت طلبی، شجاعت و… برای ما الگو بود.

 

وی با بیان اینکه ایشان نبوغ نظامی داشت: این شهید بزرگوار جزو جوانترین فرماندهان ارتش در دنیا بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه شهید صیاد شیرازی ولایتمدار حقیقی بود، گفت: آقا می‌گفتند دلم برای صیاد تنگ شده است.

 

امیر جهانشاهی در ادامه تصریح کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران در پیروزی انقلاب اسلامی نقش موثری را ایفا کرده است.

 

وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی استکبار برای تضعیف نظام و برای خلع سلاح ایران شعار انحلال ارتش را دارند، گفت: همین هایی که امروز می‌گویند ما موشک برای چه می‌خواهیم ان روز هم می‌گفتند با کشوری سر جنگ نداریم و به ارتش هم نیازی نداریم.

 

وی با اشاره به اینکه امام راحل ۲۹ فرودین ماه را به عنوان روز ارتش جمهوری اسلامی ایران نام گذاری کردند، بیان داشت: با این حرکت امام خمینی(ره) حیاتی دوباره ای به ارتش داده شد.

 

فرمانده ارشد ارتش در شمالشرق کشور بیان کرد: رهبری فرموده اند با هوشمندی امام راحل ارتش قدرت و قوت یافت و به عنوان یک مجموعه انقلابی در عرصه های مختلف نفش ایفا کرد و حماسه آفرید.

 

 

وی با بیان اینکه ۲۹ فرودین یعنی ایستادگی ارتش به پای انقلاب است، اضافه کرد: این افتخار ما است که پس از ۴ دهه از انقلاب اسلامی رضایت رهبر انقلاب را کسب کرده ایم.

 

 

امیر جهانشاهی با اشاره به اینکه ما نیز درپاسخ به این اعتماد از هیج اقدامی فرو گذار نکرده ایم، گفت: پایه ریزی تشکیل سپاه، خنثی سازی غائله های مناطق مختلف و…از اقدامات اولیه ارتش بعد از پیروزی انقلاب است.

 

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: نقش شهدای ارتش در امنیت کشور بر کسی پوشیده نیست ولی هم کمتر در تریبون ها گفته شده و هم کمتر در مورد این اقدامات ارتش نوشته شده است.

 

 

فرمانده ارشد ارتش در شمالشرق کشور با بیان اینکه از روزهای ابتدایی جنگ در برابر ارتش عراق حضور داشته اند، گفت: صدام خودش می‌گفت که هیچ گاه باور نمی‌کرده که ارتش ایران در این سطح از آمادگی باشد.

 

 

وی ادامه داد: رهبری در خصوص اقدامات ارتش در جنگ هشت ساله و پس از آن فرموده اند که ارتش در هشت سال جنگ تحمیلی کاری کرد که دشمنان را دجار عذاب دائمی کرد و پس از آن در عرصه های مختلف حضور داشته است.

 

 

وی با بیان اینکه ما در اکثر زمینه ها به خودکفایی رسیده ایم، گفت: ساخت هواپیمای جنگی، ناو سبلان، ناو جماران، زیر دریایی سبک و سنگین، انواع موشک ها، تانک، انواع سلاح های جنگی و… برخی دستاوردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده است.

 

 

امیر جهانشاهی با اشاره به اینکه ارتشیان جمهوری اسلامی ایران برای همه ملت و کشور هستند، اضافه کرد: همه نیروهای مسلح با پشتیبانی شما مردم عزیز آماده هستند تا هر زمان که نیاز باشد از انقلاب اسلامی دفاع کنند.

 

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:12 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۳۱۸۰۱۷
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷

امام جمعه تهران: آنهایی که در انتخابات 94 رای نیاوردند، نجابت کردند و نتیجه را پذیرفتند  

 
امام جمعه موقت تهران با یادآوری اینکه آنهایی که رای نیاوردند نجابت کردند و نتیجه انتخابات را پذیرفتند، گفت: آنهایی هم که رای آوردند باید به فکر مشکلات باشند و کارهای فرعی را کنار بگذارند و به کارهای اصلی بپردازند.
 
خبرگزاری میزان: امام جمعه موقت تهران با یادآوری اینکه آنهایی که رای نیاوردند نجابت کردند و نتیجه انتخابات را پذیرفتند، گفت: آنهایی هم که رای آوردند باید به فکر مشکلات باشند و کارهای فرعی را کنار بگذارند و به کارهای اصلی بپردازند.

آیت الله احمد جنتی در خطبه های نماز جمعه امروز تهران با تبریک فرا رسیدن روز ارتش اظهار داشت: ارتش مبارکی داریم و این شاهکار امام (ره) بود که آنچنان بر روی ارتش تاثیر گذاشت که یکباره متحول شدند، نه اینکه تسلیم شدند، بلکه از اساس متحول شدند.

وی در ادامه با اشاره به نامگذاری امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» گفت: امام بزرگوارمان امسال را به این عنوان نامیدند و در جایی فرمودند که حوزه علمیه باید انقلابی باشد و در دیدار اعضای مجلس خبرگان نیز تاکید کردند که مجلس خبرگان باید انقلابی باشد؛ پیوند این دو حرف این می شود که اقتصاد مقاومتی باید انقلابی باشد.

خطیب نماز جمعه تهران در توضیح این مسئله تصریح کرد: روحیه عادی اداری که تا الان عمل شده، اثری نداشته است؛ اقتصاد مقاومتی می خواهد در مقابل آمریکا و غرب بایستد و در اقتصاد مملکت تحول ایجاد کند.

آیت الله جنتی با بیان اینکه معنی اقدام و عمل این است که تاکنون حرف زده شده و کارها بر روی کاغذ بوده است، اظهار داشت: اقدام و عمل بدون روحیه انقلابی امکان ندارد و کسانی که این روحیه را ندارند نمی توانند کاری کنند و فقط گزارش می دهند، در حالی که کاری، کارستان لازم است.

وی ادامه داد: تعجب می کنم که چرا خدا عذاب را نازل نمی کند، با وجود این همه امکانات که از آن استفاده نمی کنیم! از جمله نیروی انسانی که دنیا حسرت آن را می خورد.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: همین نیروی انسانی جنگ را تا آخر اداره کردند و سپاه و ارتش را تقویت کردند و در عرصه علم پیشرفت های خوبی بدست آوردند که چشم دنیا خیره شد.

آیت الله جنتی اظهار داشت: از جهت ذخیره معادن، حدود ۸۵ درصد از معادن ما استخراج نشده و زیر خاک مانده است؛ نمی دانم چه جوابی باید داد!؟

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جدید گفت: رهبری فرمودند که ۱۰۰ میلیارد دلار در انرژی اصراف می شود؛ یعنی اگر اسراف نکنیم همین میزان سرمایه به دستمان می آید، در حالی که برای یک یا دو میلیارد دلار چک و چانه می زنند تا بدست بیاورند.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به مصرف شش برابری انرژی در کشور نسبت به میزان مصرف دنیا گفت: برخورد با این مسائل معجزه نمی خواهد، باید از امکانات موجود استفاده کنیم و باور کنیم که نه تسلیم و نه تحریم؛ بلکه راه سوم اقتصاد مقاومتی است.

آیت الله جنتی ادامه داد: عده ای در سطوح بالای مملکت و عده ای در بخش خصوصی، ثروت های کلان کشور را به اندونزی، امارات، ترکیه و اروپا می‌برند؛ در حالی که اگر روحیه انقلابی باشد، با اینها برخورد می‌شود؛ واحد پول اینها میلیاردی و گاهی میلیارددلاری است.

وی با تاکید بر لزوم برخورد با عوامل نفوذی دشمن در کشور اظهار داشت: وقتی قرار شد نورچشمی ها و پسران و دختران مقامات در انگلیس و آمریکا تحصیل کنند، آمریکا از طریق آنها نفوذ می کند و به آنها پول و امتیاز می دهد تا به پدرانشان پیغام یدهند؛ باید عوامل نفوذی داخلی و خارجی را شناخت.

خطیب نماز جمعه تهران  در ادامه با تاکید بر اینکه باید وابستگی به نفت را قطع کنیم، اظهار داشت: یک مرتبه نفت ۱۰۰ دلاری را به ۳۰ دلار کاهش می دهند؛ باید قدرتی داشته باشیم که این تکانه ها، ما را تکان ندهد و این، شدنی است؛ باید باور کنیم که توانایی داریم.

آیت الله جنتی ادامه داد: آنهایی که انقلابی نیستند، مدام از ضعف و ناتوانی دم می زنند و دشمن نیز انقلابیون را افراطی می خواند و می گوید کسانی جلو بیایند که عقلانی هستند؛ یعنی آنهایی که با آمریکا سازش می کنند عقلانی هستند و آنها که مقاومت می کنند، افراطی هستند.

وی در ادامه با اشاره به بیانات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه مجلس خبرگان رهبری باید انقلابی بماند، گفت: منظور این حرف آن است که خبرگان باید در آینده انقلابی تصمیم بگیرد و انقلابی مصوبه داشته باشد.

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: کسانی که ممکلت را ۳۷ سال سر پا نگه داشته اند و دست رد بر سینه دشمن زدند، همین انقلابی ها بودند؛ اگر اینها نبودند فاتحه مملکت زودتر از اینها خوانده می شد.

آیت الله جنتی افزود: سپاه خار چشم عده ای است که هنوز هم در سخنرانی های خود به آن نیش می زنند؛ اگر سپاه و بسیج و بچه های انقلابی نباشند، چه کسی می خواهد توطئه ها را خنثی کند!؟ بنابراین باید انقلابی باشیم و انقلابی شناس و ضد انقلاب شناس هم باشیم و چاره ای جز این نداریم.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مشارکت بالای مردم در این انتخابات و انتخابات خبرگان رهبری گفت: حدود ۶۲ درصد در این انتخابات شرکت کردند که این برای دنیا یک الگو است؛ آمریکا گاهی اوقات با ۴۰ درصد انتخابات برگزار می کند.

امام جمعه موقت تهران با یادآوری اینکه آنهایی که رای نیاوردند نجابت کردند و نتیجه انتخابات را پذیرفتند، تاکید کرد: آنهایی هم که رای آوردند باید به فکر مشکلات باشند و کارهای فرعی را کنار بگذارند و به کارهای اصلی بپردازند.

آیت الله جنتی تصریح کرد: چرا آمار طلاق بالا رفته است و چرا وضعیت بیکاری این گونه است!؟ خیلی چیزها هست که قانون می خواهد و باید اولویت بندی شود که مسائل اقتصادی در اولویت است و در مرحله بعد خنثی سازی توطئه های استکبار نیز باید در اولویت نمایندگان مجلس باشد.

وی تاکید کرد: نماینده مجلس باید دشمن شناس باشد و بصیرت داشته باشد و توطئه های دنیا علیه ما را بداند.

خطیب نماز جمعه تهران همچنین افزود: رهبری ما یک رهبر انقلابی است و هر کسی او را قبول دارد باید انقلابی رفتار کند.

آیت الله جنتی همچنین در خطبه های اول نماز جمعه امروز تهران با تبریک فرا رسیدن ما رجب و با بیان اینکه این ماه، ماه علی ابن ابیطالب (ع) است، اظهار داشت: شرمنده ایم که علی(ع) را کمتر می شناسیم و کمتر راه او را می پیماییم؛ از خدا بخواهیم که ما را علوی کند.

وی همچنین توصیه کرد: تا مومنین در این ماه نسبت به ترک گناه، ادای حقوق دیگران، رسیدگی به فقرا و محرومین و خواندن دعاهای با فضیلت اقدام کنند.

ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:12 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
  • .

تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند مشارکت همگانی است

تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند مشارکت همگانی است

امام جمعه بجنورد با بیان اینکه اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبری در گرو داشتن مدیریت جهادی و روحیه تولیدمحور است، گفت: مشارکت و نقش آفرینی همگانی به تحقق شعال سال کمک می کند.

به گزارش نسیم نیوز، حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی در خطبه های نماز جمعه این هفته مرکز خراسان شمالی که در محل مصلای امام خمینی(ره) بجنورد برگزار شد، با اشاره به برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی در ترکیه، اظهار کرد: با وجود اینکه عربستان سعودی در پی اختلافافکنی در بین مسلمانان است اما باز هم سران این کشور ایران اسلامی را متهم می کند.

وی تصریح کرد: امروز به همه ثابت شده که خاستگاه تروریسم و تروریستپروری رژیم عربستان سعودی، اسراییل و آمریکا است که جنایتکارانی چون داعش را تربیت کرده و به جان مسلمانان می اندازند.

حجت الاسلام یعقوبی در ادامه با اشاره به ادعاهای توخالی آمریکا علیه ایران بعد از توافق هستهای و تداوم دشمنی این کشور با نظام اسلامی بعد از برجام، تصریح کرد: این رفتارها نشان داد که آمریکا همچنان دشمن شماره یک کشور ما است.

قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی ادامه داد: دولتمردان آمریکا باید بدانند که رفتار ایران هیچ تغییری نخواهد کرد و این ملت با نقشه راه امام راحل و رهبر معظم انقلاب، همچنان به پای آرمانها و ارزشهای اسلامی و انقلابی خود ایستاده است.

وی در ادامه با اشاره به فرا رسیدن ٢٩ فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی و نیروی زمینی، گفت: برای اقتدار و آمادگی بیشتر در برابر دشمنان و بدخواهان می بایست روز به روز قدرت رزمی و دفاعی خود را افزایش دهیم.

حجت الاسلام یعقوبی همچنین با تبریک به مناسبت سیزدهم رجب، فرخنده میلاد حضرت امیرالمؤمنین علی‏(ع) در سال دهم قبل از بعثت، اظهار کرد: امام نخست شیعیان در سبک و سیره خود مقاومت در عرصههای اقتصادی، اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را به نمایش گذاشت.

وی تصریح کرد: اکنون نیز ما باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب، همچون حضرت علی(ع)، وارد عرصه اقدام و عمل شویم.

امام جمعه بجنورد با تأکید بر مشارکت و نقشآفرینی همگانی در راستای تحقق شعار سال، افزود: اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبری در گرو داشتن مدیریت جهادی و روحیه تولیدمحور است.

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:07 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
ایرباس در انتظار فرود !

منتظر مجوز آمریکا برای فروش به ایران هستیم!

 
منتظر مجوز آمریکا برای فروش به ایران هستیم!
 
رئیس ایرباس: مشکلاتی وجود دارد و عملا ما نخستین شرکتی هستیم که در این زمینه با ایران همکاری می کنیم.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: فابریس بره گیه رئیس شرکت ایرباس پس از دیدار با وزیر راه و شهرسازی کشورمان با بیان اینکه امیدواریم بزودی هواپیماهای ایرباس بتوانند با نشان ایران ایر به پرواز درآیند درباره نحوه تحویل هواپیما به ایران افزود: ما توافقی را اواخر ماه ژانویه ( بهمن سال 94) در سفر رسمی اقای روحانی  به فرانسه امضا کردیم و اکنون باید این توافق را به قرارداد تبدیل کنیم. برای همین منظور هم کارهای زیادی باید انجام پذیرد. 
رییس ایرباس با اشاره به همکاری های این شرکت با ایران ایر تصریح کرد: علاوه بر این ما منتظر مجوز صادرات امریکا هستیم که به محض دریافت امیدواریم بتوانیم ظرف چند هفته تحویل نخستین هواپیماها را آغاز کنیم. 
وی درباره موانعی که بر سر راه معامله با این وجود دارد نیز گفت: این طبیعی است که مشکلاتی وجود دارد . قرارداد ما یک قرارداد مهم است و عملا ما نخستین شرکتی هستیم که در این زمینه داریم کار می کنیم. 
فابریس بره گیه افزود: همزمان با مجوز دولت ایران به شرکت ایران ایر برای خرید هواپیماهای جدید ، مذاکرات فوری در فرانسه آغاز شد بنابراین از انجایی که ما اولین هستیم پس باید مشکلات را نیز از پیش روی برداریم. 
رییس ایرباس با تاکید بر اینکه خیلی زود مشکلات موجود در فضایی مثبت حل خواهد شد در پاسخ به این سوال که فروش هواپیما به ایران قطعی خواهد بود یا به صورت لیزینگی؟ گفت: این سوال را از مسئولان ایرانی بپرسید. 
براساس توافق ایران و ایرباس فرانسه ، این شرکت 118 فروند هواپیما  از نوع ایرباس 320 ، 330، 350 و 380 را تا سال 2024 به ایران تحویل خواهد داد. قرار است در صورت تایید قرارداد نهایی ایرباس هشت فروند را امسال تحویل دهد.

م
 
کد مطلب: 329850
مرجع : خبرگزاری صداوسیما

ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:05 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
آیت‌الله جنتی در خطبه‌های نماز جمعه تهران:

سپاه خار چشم بعضی‌هاست که در سخنرانی‌های خود نیش می‌زنند

 
 
خطیب نماز جمعه تهران گفت : انتخاب شعار "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" نشان می‌دهد که تاکنون کاری صورت نگرفته است، اقدام و عمل بدون داشتن روحیه انقلابی ممکن نیست.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی:آیت‌الله احمد جنتی خطیب موقت نماز جمعه عبادی - سیاسی این هفته تهران، ضمن تبریک روز ارتش اظهار داشت: واقعا نیروی زمینی مبارکی داریم و با همه وجودمان فرا رسیدن این روز را تبریک می‌گوییم ، ارتشی که اینگونه انقلابی شد و یکی از شاهکارهای حضرت امام (ره) اثرگذاری روی ارتش بود که همه منقلب و عوض شدند و انقلابی شدند که یک نمونه آن امیر پوردستان بود که واقعا از اظهاراتشان لذت بردم و خداوند ایشان و دیگر نیروهای مسلح را با حضرت علی (ع) محشور بفرماید.

وی در ادامه خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به نامگذاری سال 95 توسط رهبر معظم انقلاب، تاکید کرد: مقام معظم رهبری امسال را سال "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" نامگذاری فرمودند و در اول سال در مورد این نامگذاری توضیح دادند که انشاءالله خداوند قوت‌شان را زیاد کند، ایشان فرمودند حوزه علمیه باید انقلابی باشد و درباره مجلس خبرگان رهبری نیز تاکید فرمودند باید انقلابی باشد که این حرف بسیار بجا و ارزشمند است.

آیت‌الله جنتی با ابراز اینکه اقتصاد مقاومتی باید انقلابی باشد، خاطر نشان کرد: اگر تحقق اقتصاد مقاومتی بخواهد موفق باشد با رویه معمولی اداری فعلی که تاکنون بوده اثری نداشته و در آینده هم نخواهد داشت. اقتصاد مقاومتی روحیه‌ای می‌خواهد که مقابل آمریکا و غرب بایستد و در حوزه اقتصادی تحول ایجاد کند که این موضوع با حرکت‌های اداری ممکن نیست.

خطیب موقت نماز جمعه عبادی - سیاسی این هفته تهران، بر همین اساس افزود: رهبر انقلاب فرمودند اقدام و عمل؛ یعنی تا به حال فقط روی زبان حرف بوده است. تحقق اقدام و عمل در حوزه اقتصاد بجز داشتن روحیه انقلابی ممکن نیست، کسی که روحیه انقلابی ندارد به فکر خودش است که کاری انجام بدهد، گزارشی بدهد و تمامش کند.

وی با بیان اینکه باید کاری کنیم کارستان، تصریح کرد: امکانات و نیروی انسانی خوبی داریم که دنیا در حسرت این نیروها است. نیروهای انقلابی جنگ را با پیروزی پایان بردند، سپاه و بسیج انقلابی بودند که هنوز هم همین افراد هستند.

آیت‌الله جنتی ادامه داد: در مسئله علم افراد انقلابی پیشرفت قابل توجهی کردند و چشم دنیا را خیره کردند. ما این امکانات را داریم. از نظر ذخایر معدنی حدود 85 درصد از این ذخایر هنوز استخراج نشده است.

وی تاکید کرد: 100 میلیارد دلار در حوزه انرژی اسراف می‌شود اگر ما در مصرف انرژی اسراف نکنیم 100 میلیارد دلار صرفه‌جویی می‌شود که همین حالا برای یک و دو میلیارد دلار دارند چانه می‌زنند که پول بگیرند، این کار روحیه انقلابی می‌خواهد که جلوی این اسراف را بگیرند.

خطیب موقت نماز جمعه عبادی - سیاسی این هفته تهران، با اشاره به اینکه 6 برابر دنیا مصرف انرژی داریم بیان کرد: امکانات وجود دارد و باید باورمان بیاید، آدم انقلابی می‌گوید نه تسلیم و نه تحریم. دشمنان می‌گویند یا تسلیم بشوید یا تحریم می‌کنیم ما می‌توانیم مقابلشان بایستیم به شرط اینکه حرکت ما انقلابی باشد.

آیت‌الله جنتی با هشدار نسبت به برخی مسائل در داخل کشور، خاطر نشان کرد: عده‌ای در سطح‌های بالای مملکت ثروت‌های کشور را به اندونزی، امارات، ترکیه و اروپا می‌برند، چرا اینطور می‌کنند؟ باید با اینها برخورد شود، این افراد واحد محاسباتشان میلیاردی است.

وی با تاکید بر اینکه باید با عوامل نفوذی برخورد انقلابی کرد، گفت: رهبری فرمودند افرادی در فکر نفوذ هستند و نفوذ کرده‌اند و می‌کنند که باید این خط را بشناسیم.

خطیب موقت نماز جمعه عبادی - سیاسی این هفته تهران، اضافه کرد: وقتی قرار شد نور چشمی برخی مقامات کشور در اروپا تحصیل کنند، آمریکا از این طریق روی آنها نفوذ می‌کند و به آنها می‌گوید به پدرتان بگویید این کار را انجام بدهد و یا انجام نده که باید این عوامل را بشناسیم.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه می‌توانیم وابستگی به نفت را قطع کنیم، تصریح کرد: دشمنان یک مرتبه نفت 100 دلاری را 30 دلار می‌کنند که این حربه است و می‌توانیم با آن مقابله کنیم، باید قدرتی داشته باشیم که این تکانه‌ها ما را تکان ندهد.

وی با اشاره به اینکه باید باور کنیم که توانایی داریم، ابراز داشت: روحیه انقلابی باور می‌کند که می‌توانیم آنها که روحیه انقلابی ندارند از ضعف و ناتوانی حرف می‌زنند و بعد دشمن به انقلابی‌ها می‌گوید افراطی هستند، انقلابی‌ها را باید کنار زد و آدم‌های عقلانی بر سر کار بیایند یعنی کسانی که می‌خواهند با آمریکا بسازند عقلانی هستند و دیگران افراطی.

خطیب موقت نماز جمعه عبادی - سیاسی این هفته تهران، ادامه داد: حضرت آقا فرمودند که خبرگان باید انقلابی باشد یعنی انقلابی تصمیم بگیرد و در‌ آینده انقلابی تصمیم بگیرد.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه کسانی 37 سال این مملکت را سرپا نگه داشتند تصریح کرد: این افراد در برابر همه دشمنی‌ها ایستاده‌اند و دست رد به دشمن زده‌اند که همین انقلابی‌ها بوده‌اند که این اقدامات را انجام دادند و اگر نبودند فاتحه مملکت خوانده شده بود، چرا از این افراد قدردانی نکنیم؟ سپاه خار چشم عده‌ای است که نیش خودشان را هم در صبحت‌هایشان می‌زنند. اگر سپاه و بسیج نباشد چه کسی می‌خواهد مملکت را حفظ کند؟ باید انقلابی و ضدانقلاب شناس باشیم.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره انقلابی بودن حوزه علمیه، گفت: تعبیر سخنان رهبری این است که اگر استاد حوزه، شاگرد و طلبه دلشان خوش باشد که فقه و اصول بخوانند، مجتهد شوند و بعد استاد و مرجع شوند این روحیه انقلابی نیست. اگر اینطور باشد این حوزه در خدمت جمهوری اسلامی نمی‌تواند باشد.

خطیب موقت نماز جمعه عبادی - سیاسی این هفته تهران، در ادامه با بیان اینکه انتخابات برگزار شد و هرچه  بود گذشت تصریح کرد: خدا به مردم خیر بدهد که شرکت کردند و نزدیک به 70 میلیون رای با آزادی و امنیت به صندوق ریخته شد و خونی از دماغ کسی بیرون نیامد که این الگو است، در انتخابات آمریکا 40 درصد مشارکت وجود دارد اما ما 62 درصد مشارکت داشتیم.

آیت‌الله جنتی با طرح این موضوع که افرادی که رای نیاوردند با نجابت نتیجه را قبول کردند، خاطر نشان کرد: حالا آقای نماینده که رای آورده‌ای می‌خواهی چکار کنی؟ فقط می‌خواهی روی کرسی مجلس بنشینی و بلند شوی و تمام؟ اگر مجلس انقلابی نباشد نمی‌تواند به وظایف خود عمل کند، نمایندگان باید درد جامعه را بشناسند، موضوع بیکاری اولویت اصلی نمایندگان است.

وی با طرح این پرسش که چرا آمار طلاق بالا می‌رود؟، گفت: چرا جوانان علاقه‌ای به ازدواج ندارند. این موارد درد است و باید اولویت باشد و نمایندگان رسیدگی کنند.

خطیب موقت نماز جمعه عبادی - سیاسی این هفته تهران، یکی دیگر از اولویت‌های مجلس دهم را مقابله با توطئه دشمنان دانست و تصریح کرد: یک نماینده باید بصیرت داشته باشد که دشمنان چه نقشه‌هایی دارند و این نقشه‌ها را خنثی کند.

آیت‌الله جنتی در پایان تاکید کرد: مقام معظم رهبری یک رهبر انقلابی است و هر کسی که ولایت ایشان را قبول دارد باید انقلابی عمل کند.
کد مطلب: 329871

ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
نوع: خبر

 

آیت‌الله مکارم شیرازی در آغاز درس خارج خود:

 

سران آمریکا پیمان می‌بندند و راحت می‌شکنند و به راحتی دروغ می‌گویند
آیت‌الله مکارم شیرازی اظهار داشت: سران دولت‌ها مثل آمریکا و دیگران پیمان می‌بندند و راحت می‌شکنند، وعده‌ها می‌دهند و به آسانی تخلف می‌کنند، به راحتی دروغ می‌گویند.
سران آمریکا پیمان می‌بندند و راحت می‌شکنند و به راحتی دروغ می‌گویند

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، آیت الله ناصر مکارم شیرازی در آغاز درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با تاکید بر این که ریشه تکفیری ها، خشونت ها و خونریزی ها و داعش در عربستان سعودی، وهابیت و تعلیمات محمدبن عبدالوهاب است و در این جای تردید نیست، گفت: عربستان سعودی گروهی تشکیل داده تحت عنوان مبارزه با تروریسم؛ شما با خودتان مبارزه کنید.

وی از رفتار منافقانه آمریکا و غرب در قبال تروریسم و گروه های تروریستی نیز انتقاد کرد و گفت: آمریکایی ها مدافع اینها هستند و داعش را تقویت کرده اند؛ دیگران نیز نفت غصبی آنها را می خرند و اسلحه به آنها می دهند و بعد دیگران را متهم به حمایت از تروریسم می کنند و این از عجایب روزگار است.

این مرجع تقلید با بیان این که ما در خط مقدم و اول مبارزه با تروریسم هستیم، گفت: در عراق و سوریه ما در خط نخست مبارزه با تروریسم و افراطی ها هستیم، هیچ گروهی مثل ما با تروریسم و خشونت ها مبارزه نمی کند، بعد ما را متهم به حمایت از تروریسم می کنند!

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم یادآورشد: بسیار عجیب است آنهایی که ترور و تکفیر در خانه شان پرورش یافته، می شوند مخالف تروریسم و ما که مخالف حقیقی تروریسم هستیم و با آنها مبارزه می کنیم را متهم می کنند.

وی افزود: آمریکایی ها و عربستان سعودی این قدر به خودشان و دنیا دروغ نگویند، دنیا متوجه شده سرچشمه تکفیر و قتل و خونریزی عربستان سعودی است.

آیت الله مکارم شیرازی یادآورشد: اینها چقدر در مکه و مدینه عالمان مخالف خود را کشتند، الان آنهایی که در اروپا می روند جنایت می کنند، تعلیم یافته مراکز علمی عربستان سعودی هستند؛ حالا اینها دم از مبارزه با تروریسم می زنند و ائتلاف تشکیل می دهند.

این مرجع تقلید تاکید کرد: باید اسناد در اختیار مردم دنیا قرار گیرد تا حقایق برای شان روشن شود، باید ریشه های تروریسم و افراط گرایی را خشکاند، مطبوعات مهم غربی ها اخیرا به این موضوع پرداخته و می پردازند که ریشه تروریسم در عربستان سعودی است.

وی یادآورشد: عربستانی های گفته اند ما کاری به وهابیت نداریم، این مساله واضح تر از آن است که بتوانند پرده روی آن بیافکنند، دنیا در حال فهم این مساله است و ما هم باید تلاش کنیم دنیا بهتر این مساله را متوجه شود. امیدواریم خدای متعال دنیا را از شر این افکار پلید نجات دهد.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در ادامه درس خارج فقه خود با استناد به روایاتی به بیان اوصاف منافقان پرداخت.

وی اظهار داشت: کسی که دروغ می گوید، کسی که وعده می دهد و خلف وعده می کند، کسی که خیانت در امانت می کند، از مصادیق نفاق است چراکه ظاهر و باطن او متفاوت است.

آیت الله مکارم شیرازی در عین حال نفاق را دارای مراتب مختلف دانست و گفت: دروغ، خلف وعده و خیانت در امانت نیز شاخه هایی دارد، یک وقت انسان به مردم دروغ می گوید، گاهی انسان به خودش دروغ می گوید، گاهی هم به خدا دروغ می گویند.

وی بیان داشت: این سه اصل اگر رعایت شود، جامعه به یقین سالم خواهد بود؛ کسی به کسی دروغ نگوید، کسی خیانت در امانت نکند، وعده های دروغین به مردم و جامعه ندهد.

این مرجع تقلید افزود: الان سران دولت ها مثل آمریکا و دیگران پیمان می بندند و راحت می شکنند، وعده ها می دهند و به آسانی تخلف می کنند، به راحتی دروغ می گویند.


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 7:01 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
در پی انتشار مطلبی درباره وضعیت نامناسب جانباز سید اعلم اختری؛
حجت‌الاسلام رئیسی از جانباز مدافع حرم عیادت کرد/ دستور انتقال فوری این جانباز سرافراز به بیمارستان فوق تخصصی رضوی/ باز هم آستان قدس یاور محرومان شد
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردین ۱۳۹۵ در ۱۰:۴۴ ق٫ظ
 
 
چندی پیش مطلبی درباره وضعیت زندگی سید اعلم اختری، یکی جانبازان مدافع حرم در مشهد مقدس در فضای مجازی منتشر شد.
sdfsfsd

به گزارش صبح توس، چندی پیش مطلبی درباره وضعیت زندگی سید اعلم اختری، یکی جانبازان مدافع حرم در مشهد مقدس در فضای مجازی منتشر شد.

در این مطلب آمده بود: «بیمارستان او را مرخص كرده بود برود تربت‌جام، ولي جايي نداشتند مادر مريض و ازکارافتاده پدر پير و سالخورده و حالا يك جوان رعنايي قطع نخاع .
می‌گفت جوان‌های تربت‌جام كه براي كارگري به مشهد می‌آیند اين خانه را اجاره کرده‌اند چون باهم فاميل هستيم ما را هم پذیرفته‌اند.
گاهي اوقات باهم نرمشش می‌دهیم كه زخم بستر نگيرد ولي هيچ توان مالي براي ادامه درمان يا پرستاري نداشتند همت كرده بودند تا اينجا هم كار را جلو برده بودند ولي حالا كار سخت شده بود.»

انتشار این مطالب باعث ابراز احساسات جمع کثیری از مردم شد.

 

روز گذشته حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی به عیادت از این جانباز سرافراز رفت و ضمن دلجویی از خانواده ایشان، دستور انتقال این جانباز مدافع حرم به بیمارستان فوق تخصصی رضوی صادر کرد.

 

در معاینات اولیه مشخص گردید این مجروح براثر نگهداری غیراستاندارد دچار آبسه عفونی‌شده و نیاز به  جراحی فوری دارد.

این اقدام حجت‌الاسلام رئیسی فضای بسیار دلگرم‌کننده‌ای را در میان مدافعان حرم ایجاد نموده است.

گفتنی است محمدامین توکلی زاده از مدیران ارشد آستان قدس رضوی در گفتگو با «صبح توس» این خبر را تأیید نموده است.

 

photo_2016-04-15_10-28-42 photo_2016-04-15_10-28-45

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 6:57 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 90 :: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4057578 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب