کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
همراه با خاطرات؛ هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد کار قضایی بشوم

1395/1/16 دوشنبه

 
اشاره:حجت الاسلام والمسلمین علی اسماعیلی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی، به عنوان مدیر نمونه سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی شده است.

وی در روستای کریز از بخش کوه‌سرخ شهرستان کاشمر متولد شده و 60 سال سن دارد. پای گفت و گوی این مدیر با سابقه سازمان که دارای تألیفات دلنشینی است، نشستیم.

مسیر طلبگی را از کجا آغاز کردید؟
بسم ا.. الرحمن الرحیم. با درود به ارواح پاک طیبه شهدا، روح بلند امام امت و آرزوی طول عمر و سلامتی برای مقام معظم رهبری، انتظار و تقاضای فرج برای امام زمان علیه‌السلام؛ مشوق بنده در این زمینه جناب ابوی بودند که علاقه شدیدی به روحانیت داشتند. با این که خودشان کشاورز بودند و فقط در حد خواندن و نوشتن سواد داشتند، اما خیلی به روحانیت و طلاب علاقه داشتند و از همان ابتدای دوره ابتدایی بنده را به این امر تشویق می‌کردند. در این بین هم بعضی از معلمان دوره ابتدایی نقش مؤثری داشتند. به عنوان مثال مرحوم جناب انصاری معلم سال ششم ابتدایی، بنده را خیلی تشویق و ترغیب به ورود به حوزه کرد.

در کدام حوزه‌های علمیه درس خوانده‌اید و از محضر چه اساتیدی بهره برده‌اید؟
اولین حوزه علمیه‌ای که وارد شدم، حوزه علمیه‌ی کاشمر بود که در دوره ی قبل از انقلاب به برکت حضور مرحوم آیت‌ا... سعیدی یکی از بهترین حوزه‌های علمیه‌ی کشور بود. علاوه بر دروس حوزه، ایشان طلبه‌ها را موظف کرده بودند که هر روز یک مسئله را فرا بگیرند و یک صفحه نیز از گلستان سعدی و بعد کلیله‌ودمنه به عنوان مشق بنویسند.  هر ماه نیز امتحانی از همان 30 مسئله‌ و مشق‌های نوشته شده می‌گرفتند و پرداخت شهریه‌ی ایشان منوط به قبولی در همین آزمون بود. اساتید دیگری هم در آن حوزه بودند، مثل مرحوم حاج‌آقای مدرسی، مرحوم آقای شریعتی مه‌ولاتی و مرحوم آقای نبوی. بعد از گذراندن سطوح مقدماتی در آن حوزه، عازم قم شدم. آنجا هم شرایط خودش را داشت. از اساتید متعددی در آنجا استفاده کردیم از جمله حضرت آیت ا... مکارم شیرازی، حضرت آیت‌ا... فاضل لنکرانی و حضرت آیت‌ا... خزعلی.

کدام استاد بیشترین تأثیر را بر زندگی شما گذاشتند؟
البته همه‌ی اساتید تأثیر خودشان را داشتند، علت هم این بود که بین شاگرد و استاد در حوزه علمیه، یک ارتباط عاطفی و دینی وجود دارد و ما استاد را به عنوان کسی که به او اعتقاد داشتیم انتخاب می‌کردیم و طبیعتاً بر ما اثر می‌گذاشت. منتهی شاید بیشترین اثر را در جهات متعدد و مختلفی از جمله سیاسی، اعتقادی، انقلابی و حتی مادی از مرحوم آیت‌ا... مشکینی گرفتم. واقعاً زندگی ایشان درس بزرگی برای طلابی بود که در قم زندگی می‌کردند.

چه شد که وارد کار قضایی شدید؟
شاید یکی از کارهایی که هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد آن بشوم، همین کار قضایی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در قم اعلام کردند که به تعدادی از طلاب برای تبلیغ مسائل فرهنگی در دبیرستان‌ها و مراکز فرهنگی آموزش عالی احتیاج دارند. بنده و تعدادی از دوستان ثبت‌نام کردیم و از اولین شاگردان مدرسه عالی طلاب قم و بخش فرهنگی و تربیتی آن بودیم. از بین شرکت‌کنندگان، گروهی را بر مبنای معدل انتخاب کردند تا بعد از چند ماه آموزش، جذب آموزش و پرورش شوند و بنده هم جز آن گروه بودم. آموزش‌ها را تا خرداد ماه سال 60 گذراندیم و قرار شد که از مهر ماه همان سال در مدارس تقسیم شویم. در وقفه چند ماهه ای که بین اتمام آموزش تا زمان تقسیم به وجود آمد، چند نفری از جمله جناب آقای صدر دادستان وقت سپاه پاسداران از طرف شهید بهشتی به مدرسه عالی طلاب آمدند و عنوان نمودند که احتیاج شدیدی به طلاب در مسائل قضایی دارد و از روحانیون خواستند که با آنها همکاری کنند. بنده، حاج‌آقای فراتی و حاج‌آقای شفیعی، قول دادیم که سه ماه تابستان را به دستگاه قضایی کمک کنیم و بعد از آن هم وارد کار فرهنگی در آموزش و پرورش شویم. بعد از تقسیم، من به مشهد مقدس آمدم و بعد از پایان سه ماه تابستان، به دلیل تحرکات و ترورهای منافقین و نیاز شدیدی که به حضور روحانیون در دستگاه قضایی وجود داشت، باعث شد که از آموزش و پرورش جدا شویم و در دستگاه قضایی باقی بمانیم.

اولین روزی که پشت میز قضاوت نشستید چه احساسی داشتید؟
برای ما بسیار کار سختی بود که بخواهیم در مورد افراد قضاوت بکنیم. البته آموزش‌هایی هم که دیده بودیم کامل نبود. قانون هم در آن روز وجود نداشت. ما بودیم و کتاب تحریرالوسیله امام(ره) که باید خودمان از این کتاب و مبانی فقهی آن مسائل را استخراج و مورد استفاده قرار می دادیم و کار بسیار سختی بود.
البته همین الان هم این کار سختی است، یعنی سختی و دشواری قضاوت بین افراد از همان ابتدا تاکنون فرقی نکرده است. یعنی همان حساسیت و همان سختی که در روز اول قضاوت احساس می‌کردیم، امروز هم هر لحظه و هر دقیقه همان احساس را داریم. چون کار بسیار خطیری است و از خداوند متعال می‌خواهیم که در این راه به ما کمک کند.

شما در عرصه تألیف نیز دستی بر آتش دارید و تاکنون چند کتاب از شما منتشر شده است. چه شد که به این فکر افتادید؟
قبل از پیروزی انقلاب، طلاب کاشمری جلسه‌ای داشتند که بنده چند مقاله در آنجا عرضه کردم و مورد تشویق و ترغیب دیگران و مسئول آن جلسه قرار گرفت. بعد از پیروزی انقلاب هم در مقاطع مختلفی علاقه‌مند بودم که مطالبی را جمع‌آوری کنم و بنویسم.  اولین کتابی که شروع به نوشتن آن کردم،  خاطراتی بود از برهه زمانی جریان 19دی در قم و اهانتی که به حضرت امام شد و رفت‌وآمدی که طلاب به منزل مراجع به عنوان همدردی و ابراز تنفر از دستگاه و رژیم شاه داشتند که در بازگشت از منزل یکی از مراجع، مورد تعرض مأمورین قرار گرفتیم و تعدادی از طلاب به شهادت رسیدند و خاطرات دیگری که مربوط به قبل و بعد از پیروزی انقلاب است. با خودم گفتم که حیف است این وقایع مکتوب نشود، چون من شاهد عینی بسیاری از آن جریانات بودم لذا کتاب «خاطرات زیبا» را نوشتم. البته نقص‌هایی دارد و باید کامل شود. بعد از آن هم به دلیل این که خداوند سفرهای متعددی زیارت حرمین شریفین را نصیب بنده کرده است، در آن سال‌های اول که کتاب جامع و مدون و قابل استفاده در زمینه حج وجود نداشت مطالب مختلفی را از کتب متعدد جمع‌آوری کردم و به این فکر افتادم که آنچه را مورد نیاز یک زائر یا روحانی کاروان از همان ابتدای ورود به سرزمین مکه و مدینه است، در قالب کتابی با عنوان «حرمین شریفین» منتشر نمایم.
همچنین در اولین سفری که به عتبات عالیات مشرف شدم دوباره همین نیاز را احساس کردم. لذا با موضوع معرفی کربلا، نجف، سامرا، کوفه و شخصیت‌ها و مکان‌های مختلف مذهبی کشور عراق، کتابی را تألیف کردم.
در حال حاضر هم اگر فرصتی باشد علاقه‌مند هستم که کتب دیگری را در این زمینه بنویسم و به تمامی خدمت‌گزاران اسلام و مسلمین تقدیم کنم.

مهم‌ترین دستاوردهای سازمان قضایی استان را چه می‌دانید؟
تقریباً می‌شود گفت که به برکت مدیریت واحد و برنامه ریزی مناسب و نظارت‌های مختلف و متعددی از جمله بازرسی خوداتکایی و برنامه‌هایی که برای آموزش پیش‌بینی کرده‌اند و از استان‌ها مطالبه می نمایند، دستاوردها در همه‌جا یکسان است.
با توجه به این برنامه‌های مدون، همراه با تلاش و کوششی که قضات و کارمندان سازمان قضایی استان خراسان رضوی داشته‌اند، شاهدیم که آمار پرونده‌های وارده از سال 74 تاکنون کمتر از نصف شده است که این دستاورد بزرگی است و مرهون خدمات همکاران محترم قضایی و کارمندان و تعاملی است که با نیروهای مسلح داشته‌ایم و داریم.

یکی از شاخص‌های انتخاب جناب عالی به عنوان مدیر نمونه، نظارت بر عملکرد کاربران سمپ (CMS) بوده است. در این‌باره توضیح دهید.
سابقاً در سازمان قضایی خراسان رضوی با توجه به گستردگی و تعداد فراوان پرونده‌ های موجود، دو تا سه کارمند در فضای بزرگی، کار پیدا کردن سوابق را برعهده داشتند و کارت‌ها را یک‌به‌یک بررسی می‌کردند تا سوابق را بتوانند اعلام کنند. ابتدا وقتی مسئله استفاده از فناوری در سازمان‌های قضایی مطرح شد، هرچند امکاناتی نداشتیم، از سربازان باسواد پس از آموزش اولیه استفاده کردیم و توانستیم حدود 150 هزار پرونده قدیمی را وارد رایانه کرده و سیستم کارتی را جمع‌آوری کنیم. به همین شکل برنامه‌های بعدی سازمان را پیش بردیم و گسترش دادیم. علاقه‌ای که خود من به استفاده از رایانه و فناوری های جدید داشتم، باعث شد که به این بخش توجه بیشتری شود. بعد از این که در سراسر استان‌ها، برنامه منظم‌تر پیاده شد، باز هم افرادی را مسئول کردیم که در بخش دادسرا و دادگاه به‌طور مجزا سرکشی کنند و جلسات متعددی را با کاربران گذاشتیم و شکر خدا الان هم می‌توانیم بگوییم که در حد مطلوبی از سامانه سمپ بهره می بریم. اکثر قضات دوره‌های تخصصی استفاده از رایانه را ندیده‌اند ولی با جدیت و علاقه توانستند در کنار کار قضایی بر کار رایانه مسلط شوند و الان در همه شعب دادگاه‌ها و دادسرا استفاده کاملی از سامانه سمپ صورت می گیرد.

چه اقداماتی برای آموزش مطلوب کارکنان سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
از همان ابتدایی که بنده وارد کار قضایی شدم، بحث آموزش را همواره مورد توجه قرار دادم. اوایل که حجم کار کمتر بود، هر روز نیم‌ساعت کلاس داشتیم که تا به امروز استمرار داشته است. در حال حاضر که نگاه می‌کنم می‌بینم که واقعاً فوائد مختلفی در این کلاس‌ها وجود داشته است. مثلاً ما توانسته‌ایم در جلسات صبح‌مان، کل «کتاب‌القضا» تحریرالوسیله امام(ره) را در جمع کارکنان بخوانیم یا کل قوانین مصوب، مانند قانون مجازات اسلامی، آئین دادرسی کیفری 1290 یا آئین دادرسی مدنی را در همان جمع مرور نماییم. علاوه بر این،‌ روایاتی از کتاب «مواعظ العددیه» آیت‌ا... مشکینی و جلد هشتم بحار در باب زیارات نیز من باب تذکر در اول کلاس ها خوانده شده است. کار دیگر ما در این جلسات صبح، برگزاری جلسات قرائت و تفسیر نهج‌البلاغه است که یک دوره کامل خوانده‌ایم و الان در دور دوم و در خطبه شصت این کتاب شریف هستیم.
کلام ائمه نور است. کَلامُکُمْ نُورٌ وَ أَمْرُکُمْ رُشْدٌ وَ وَصِیَّتُکُمُ التَّقْوَى وَ فِعْلُکُمُ الْخَیْرُ وَ عَادَتُکُمُ الْإِحْسَانُ وَ سَجِیَّتُکُمُ الْکَرَمُ.
نسبت به آموزش های اداری هم اهتمام به عمل آمده است. در زمینه کار با سمپ هم کلاس‌های متعددی با بهره‌گیری از اساتید مجرب به صورت خصوصی و عمومی برگزار شده است لذا اگر پیشرفتی در بین نیروها دیده می‌شود به خاطر آموزش های مستمری است که هنوز هم ادامه دارد.

تکریم ارباب رجوع از چه لحاظ اهمیت دارد؟
تکریم ارباب رجوع یکی از آموزه‌های دینی ما است. در روایت داریم: «سید القوم خادمهم.» یعنی آقای مردم، خادم آن‌هاست. یا فرمایش امام راحل که ‌فرمودند: من خادم مردم هستم و خوشحال‌تر می‎‌شوم که به‌جای رهبر به‌من خادم بگویید. خوب این آموزه‌ها و روایات متعددی که از معصومین علیهم‌السلام وجود دارد سرمنشاء همه افکار و اندیشه‌های ماست و باعث می‌شود که به ارباب رجوع خدمت کنیم. از معصوم علیه‌السلام نقل شده است که خدمت به مردم، حتی از طواف خانه خدا و از زیارت بیت‌ا... الحرام افضل است. اگر به این‌ها دقت کنیم ضرورت تکریم به ارباب رجوع را می‌فهمیم و عمل می‌کنیم. بنده می‌توانم به جرأت بگویم که در طول خدمتم از اول ورود تا الان، هیچ‌موقع برخورد تندی با ارباب‌رجوع و مراجعه‌کنندگان نداشته‌ام.

خاطره ای هم در این زمینه دارید؟
خاطرات فراوانی در این زمینه وجود دارد. در سال‌های اول انقلاب که منافقین تحرکات فراوانی داشتند، فردی را دستگیر کرده بودند که تعدادی نارنجک از جبهه آورده و پنهان کرده بود. احتمال وابسته بودن این فرد به منافقین زیاد بود. نیروهای اطلاعات سپاه مشغول کار بر روی وی بودند. بعداً متوجه شدیم که برادر شهید است. پدرش که پیرمردی بود، به دادسرا آمده بود و به دادیار پرونده گفته بود: می‌خواهم پسرم را آزاد کنم. دادیار پرونده به وی گفته بود که آزادی پسر شما فعلاً امکان ندارد و باید مراحل تحقیقات کامل شود. دوباره درخواستش را تکرار کرده بود و گفته بود که آمده‌ام تا پسرم را به مراسم عروسی‌ای که در پیش داریم، ببرم. پس از اینکه جواب منفی شنیده بود، خیلی ناراحت به اتاق بنده که دادستان وقت بودم آمد. ایستاد و شروع کرد به فریاد زدن و اهانت کردن، به طوری که جمع زیادی از کارکنان جمع شدند و به من اشاره می‌کردند که ایشان را ببریم و من پاسخ می‌دادم که صبر کنید. من فقط سکوت کردم و به حرف‌هایش گوش دادم. وقتی همه‌ی حرف‌هایش تمام شد، با خونسردی به ایشان گفتم: «ببینید پدرجان، اگر شما یک فرزندت را فرستادی به جبهه و به شهادت رسیده است، برای رضای خدا و کمک به نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است. اگر ما یکی از فرزندان شما را بازداشت کردیم با توجه به جوی که در مورد منافقین وجود دارد، جهت روشن شدن این موضوع است که خطری برای نظام و خانواده شهدا پیش نیاید.» وقتی من با آرامش به ایشان این جملات را ‌گفتم، انگار با یک کاسه آب سرد، شعله غضبش خاموش شد و آمد جلو و خودش را بر روی پای من انداخت که ایشان را بلند کردم صورتش را بوسیدم و همه‌ی کارکنان هم با مشاهده‌ی این لحظات منقلب شده بودند. سپس گفت که دیگر حرفی ندارم و یقین پیدا کردم که این نظام، نظامی اسلامی است و شما دارید برای رضای خدا کار می‌کنید و دیگر برای آزادی فرزندم مراجعه نخواهم کرد و تا هر زمانی که صلاح می‌دانید وی را نگهداری کنید. خوب ایشان می‌توانست با ناراحتی آنجا را ترک کند و همه جا علیه نظام و انقلاب حرف بزند اما وقتی که با این آرامش با وی برخورد صورت گرفت، به فردی تبدیل شد که هرجا می‌رفت از دادگاه و قضات ما همچنین نظام مقدس جمهوری اسلامی تعریف می‌کرد.

اخلاق و حٌسن سلوک با کارکنان به نظر شما چه جایگاهی در سیستم اداری دارد؟
در سیستم اداری سازمان قضایی ضمن رعایت سلسه‌مراتب که لازمه‌ی هر سیستم اداری است، روابط عاطفی حاکم است. همه با یکدیگر دوست و رفیق هستند و شبیه یک خانواده، هرکسی وظیفه‌ و جایگاه خودش را دارد و این جای خوشبختی است که برخلاف بعضی از ادارات، اداره‌ای داریم که خداوند متعال نعمت محبت را بر ما حاکم کرده است.

به منظور آشنایی نیروهای مسلح با قوانین جدید، چه اقداماتی توسط سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
قبل از اجرایی شدن آیین دادرسی جدید، ما کلاس های متعددی را به صورت منظم و دسته‌بندی شده برای نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع و در بخش‌های مختلفی مانند حفاظت‌، بازرسی و قضایی و عقیدتی- ‌سیاسی‌ برگزار کردیم. حتی با خود فرماندهان نیز جلساتی برای آشنایی با قوانین جدید نیروهای مسلح تشکیل دادیم چون آن‌ها هستند که باید بسیاری از این موارد را اجرا کنند. علاوه‌ بر آن، ما جلسات مستمری با روسای حفاظت‌ اطلاعات‌ و مسئولان بازرسی و ‌قضایی یگان های مسلح  استان هر دو ماه یک‌بار داریم که سابقه ای بیش از 25 سال دارد و هرگز هم قطع نشده است.
در جلساتی که با مسئولان بازرسی و ‌قضایی پیرامون قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح داشتیم، سه یا چهار ماده مطرح می شد و حاضران می‌بایست مقاله‌ای پیرامون آن مواد ارائه کنند که خودش زمینه‌ی رقابت سالمی را ایجاد کرد. اگر آن مطالب را جمع‌آوری کنیم و در قالب یک کتاب چاپ نماییم می توان بگویم که بهترین شرح قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، همان مقالاتی است که این عزیزان نوشته‌اند. همین کار را از ابتدا تا انتها راجع به قانون نظام وظیفه و قانون جرایم رایانه‌ای و دادرسی الکترونیک را انجام دادیم. این جلسات کماکان استمرار دارد و امیدواریم بتوانیم قوانین متعدد و مختلفی را در این مجامع ان شا ا... مورد تجزیه و تحلیل و بررسی و آموزش قرار دهیم.

در بین قضات سازمان قضایی خراسان رضوی نام افراد متعددی به چشم می خورد که سابقه مدیریتی  در استان های دیگر دارند. دلیل آن را چه می‌دانید؟
دلیل آن وجود پربرکت امام رضا علیه‌السلام است. به برکت وجود ایشان تعداد فراوانی از نیروهای مستعد در این استان وجود دارد که مشهد را به عنوان محل سکونت انتخاب کرده‌اند. جالب است بدانید، تعداد فراوانی از مدیران استان و فرماندهان ارتش، نیروی انتظامی، سپاه و... که اهل مشهد هم نیستند وقتی بازنشسته می‌شوند معمولاً مشهد را ترک نمی‌کنند و در مجاورت حرم امام رضا علیه‌السلام باقی می‌مانند. تعداد زیادی از قضات شریفی که در سازمان خراسان رضوی حضور دارند، به عنوان دادستان یا رئیس سازمان در استان‌های دیگر مشغول خدمت بوده‌اند ولی سعی کردند در نهایت، خودشان را به مشهد مقدس برسانند و در جوار علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام خدمت کنند. کسی که در استان دیگری دادستان بوده، ترجیح می‌دهد که در مشهد باشد ولو به عنوان دادیار. یا کسی که رئیس سازمان بوده، اینجا به عنوان دادرس خدمت می‌کند.

خادمی آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام چه حال و هوایی دارد؟
البته همه‌ی ملت شریف ایران و شیعیان بزرگوار و مردم مشهد را خادم علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام می‌دانم اما به صورت خاص خداوند متعال این محبت را عنایت فرمودند و بیش از بیست و دو سال است که این افتخار نصیب بنده حقیر شده است. هر هشت شب، یک شب نوبت کشیک حرم بنده است. شبیه اعتکاف و تشرف به مکه است. در آن لحظات، انسان از تمام مسائل بیرونی جدا و در حال و هوای دیگری است. ما روزشماری می‌کنیم که روز یا شب کشیک فرابرسد. وقتی که وارد حرم می‌شویم، معمولاً تلفن همراه را خاموش کرده و در کمد قرار می‌دهیم. حال و هوای خاصی است، مخصوصاً اوقاتی که نعمت مضاعفی شامل حالمان شود، مثل شستشوی اطراف ضریح مطهر. وقتی همه زائرین رفتند و حرم خلوت شد ما هستیم و ضریح مطهر امام‌رضا علیه‌السلام. بهترین اوقات زندگی ما، همان زمانی است که در خدمت حضرت، خادمی ایشان را انجام می‌دهیم. به غیر از پدر و مادر و نزدیکان، گاهی به نیابت از همه افرادی که نامشان در لیست تلفن همراهم است، دو رکعت نماز زیارت می‌خوانم. همچنین به نیابت از بقیه‌ی دوستان، چه آن‌هایی که در قید حیات هستند و چه آن‌هایی که دست‌شان از این دنیا کوتاه شده است، دعا و زیارت می‌کنم.

بهترین دوران خدمتی شما در کجا بوده است؟
من در بیشتر استان‌ها خدمت کرده ام، مخصوصاً مناطق جنگی. مدتی هم دادستان نظامی استان سیستان‌وبلوچستان و رئیس سازمان قضایی استان مازندران بوده ام. در همه‌ی این مناطق، خدمت لذت‌بخش و شیرین بوده است. گاهی ممکن است عوارض و تلخی‌های بوده اما اگر خدمت در راه رضای خداوند متعال باشد، همه‌ی روزها و سال ها زیبا خواهند بود. به تأسی از حضرت زینب سلام‌ا... علیها و آن جمله‌ی بسیار بلند ایشان که فرمودند: «ما رایتُ الا جَمیلا.» ان شا ا... که بتوانیم از این ایام خدمت، برای آن دنیای خودمان بهره‌ای را برده باشیم.

شیرین ترین لحظات دوران خدمت شما چه زمانی بوده است؟
دوران خدمت همه‌اش خاطره است. منتها موارد به یادماندنی‌تر ملاقات‌هایی بوده که با امام‌راحل نصیب ما ‌شده است، یا خاطرات زیارت و ملاقات مقام معظم رهبری و فرصتی که توانستیم دست ایشان را ببوسیم و پشت سر ایشان نماز بخوانیم و از فرمایشات‌شان استفاده بکنیم.

 

http://barrud.rasekhoonblog.com/


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 6:53 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۲۵۰
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴
 

افکار امام(ره) در حوزه تدریس شود  

یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان اینکه حفظ اصول و شاخصه‌های انقلاب برای ما وظیفه است، گفت: باید در راه تقویت انقلاب هر آنچه می‌توانیم تلاش کنیم.

عقیق: آیت الله العظمی حسین نوری همدانی پیش از ظهر پنج‌شنبه در گردهمایی «حوزه علمیه، مهد انقلاب اسلامی» که در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار شد، اظهار داشت: بر طبق روایات صدای اسلام ناب از قم به سراسر جهان می‌رسد.

وی با بیان اینکه لازم است انقلاب را بهتر بشناسیم و بهتر بشناسانیم، گفت: بر ما لازم است تا در راه تقویت انقلاب هر آنچه می‌توانیم گام برداریم و در این راه ارکان انقلاب، اهداف، برکات و آسیب‌هایی که ممکن است متوجه انقلاب شود را بشناسیم.

استاد سطوح عالی حوزه تصریح کرد: دشمن با تبلیغات گسترده همچون «دین از سیاست جدا است» و اینکه «اسلام پاسخگوی نیازهای جهان معاصر نیست» می‌خواست اسلام را به حاشیه بکشاند اما امام راحل نابغه دوران با اخلاص، اراده، بیان، قلم و شورانگیزی و شناخت زمان توانست اسلام ناب را وارد زندگی کند و در کل جهان تحول ایجاد نماید.

وی اولین رکن انقلاب را اسلام ناب عنوان کرد و افزود: دومین رکن انقلاب نیز مردم هستند لذا باید همیشه با مردم و در کنار مردم بود و امام راحل نیز ابتدا به سراغ مردم رفتند و با مردم همنوا شدند و سفارش داشتند باید برای رفع مشکلات مردم گام برداشت چرا که این مردم بودند که انقلاب را به پیروزی رساندند و با رهبر همگام شدند.

آیت الله نوری همدانی همچنین ولایت فقیه را سومین رکن انقلاب دانست و گفت: امام خمینی(ره) ولایت فقیه را برای مردم روشن کردند و ثابت کردند که ولایت فقیه بهترین الگوی اسلامی برای اداره انقلاب و اسلامیت جامعه است و خوشبختانه امروز ولایت فقیه بر عهده مقام معظم رهبری است و پس از ارتحال امام(ره) تنها کسی که توانست در این دنیای پر تلاطم این کشتی را به ساحل آرامش رساند، آیت الله الظعمی خامنه‌ای بودند.

باید افکار امام در حوزه‌ها تدریس شود

وی با بیان اینکه باید افکار امام راحل در حوزه‌های علمیه تدریس شود، افزود: بیداری اسلامی از ثمرات همین نظام است که هر روز به پیش می‌رود همچنین پشتیبانی از مظلومان و محرومان و بسیج از دیگر شاخصه‌های انقلاب اسلامی و ایجاد و حدت بین حوزه و دانشگاه و شیعه و سنی از ثمرات انقلاب اسلامی است.

این مفسر قرآن کریم، استکبار ستیزی را شاخصه دیگر انقلاب برشمرد و ابراز داشت: امام راحل توانستند نقاب از چهره استکبار بردارند و کسانی که در مقابل مستکبران از نرمش سخن می‌گویند باعث می‌شوند که مستکبران فکر کنند که ما از آنان هراس داریم و با سلطه‌گری بیشتری کار خود را ادامه می‌دهند.

وی مبارزه با رژیم صهیونیستی و احیای فرهنگ جهاد و شهادت از دیگر شاخصه‌های انقلاب اسلامی عنوان کرد و تصریح کرد: عزت و تداوم اسلام به برکت همین جهاد و خون‌های پاک مسلمانان و جهادگران و انقلابیون است؛ در جنگ تحمیلی طلاب زیادی در جبهه‌های جنگ حضور داشتند و امام راحل همیشه این روحیه شهادت طلبی طلاب را تحسین کردند.

خودباوری از شاخصه‌های انقلاب است

آیت الله نوری همدانی به خودباوری اشاره کرد و آن را یکی دیگر از شاخصه‌های انقلاب نام برد و گفت: پیشرفت علمی در زمینه‌های هسته‌ای از همین خودباوری ناشی می‌شود.

وی تصریح کرد: حفظ اصول و شاخصه‌های انقلاب به عنوان یک وظیفه برای ما مطرح است؛ و حوزویان باید همیشه در مسائل مختلف در صحنه باشند چرا که انقلابی بودن یعنی اینکه حوزویان در مقابل دستگاه‌های دیگر اظهار نظر کنند و بتوانند تأثیرگذاری خود را در بخش‌های مختلف به اثبات برسانند.

منبع:مهر


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 6:52 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۲۵۲
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۳
 

10فضیلت اخلاقی برتر ازدیدگاه امام صادق(ع) 

امام صادق(ع) فرمود: مکارم اخلاق ده چیز است، اگر می‌توانی آن‌ها را داشته باش...
  عقیق:در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است که فرمودند: مکارم اخلاق ده چیز است، اگر می‌توانی آن‌ها را داشته باش، زیرا گاهی شخصی آن‌ها را دارد و فرزندش ندارد، و گاهی در فرزند هست و در پدرش نیست، و گاهی در برده هست و در آزاد نیست. عرض شد آنها چه هستند؟ امام(ع) فرمود:
 
1. صادقانه و شجاعانه در راه خدا جنگیدن.               
2. راستگویی.         
3. امانت داری.              
4. صله رحم.            
5. پذیرایی از مهمان.            
6. غذا دادن به سائل (کسی که غذا می طلبد)
7. جبران کردن نیکی ها.          
8. انجام ندادن کاری که باعث مذمت همسایه شود( یعنی مراعات نکردن حق همسایه ).         
9. مراعات حق رفیق.                        
10. و سر همه مکارم بهتر و عالی‌تر ازهمه (حیا و شرم) است زیرا کسی که در برابر خالق و مخلوق حیا و شرم داشته باشد همه این مکارم اخلاق را رعایت می‌کند.   
 
پی نوشت:
مستدرک الوسائل، جلد11، ص190 
الکافی، جلد2، ص55
وسائل الشیعه، جلد15، ص182
احادیث الطلاب، ح3097
الخصال، جلد2، ص431
امالی طوسی، ص10
بحارالانوار، جلد69، ص372
بحارالانوار، جلد70، ص367
منبع:باشگاه خبرنگاران

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 6:49 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 84441 چهارشنبه، 25 فروردین 1395 - 17:03
 
 
واقعیت تصویر تفحص پیکر سالم شهید +عکس
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): در روزهای اخیر تصویری منتشر شده که ادعا می‌کند پیکرسالم یک شهید والامقام پس از 22سال به میهن بازگشته است.
  

در روزهای اخیر عکسی در شبکه‌های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام منتشر شده که ادعا می کند «پیکرسالم شهید والامقام پس از 22سال به میهن بازگشته است».

واقعیت تصویر تفحص پیکر سالم شهید +عکس

«واقعیت»

سردار باقرزاده، رئیس کمیته مفقودین و کمیته تفحص ستادکل نیروهای مسلح درباره صحت و سقم این ادعا گفت: تصویر منتشر شده، عکس صحنه تفحص نیست و ساختگی بنظر می رسد.

سردار باقرزاده توضیح داد: با دقت به لباس افراد مشخص می‌شود که این لباس اصلا لباس کار نیست و کاملا لباس‌ها تمیز است.

رئیس کمیته مفقودین و کمیته تفحص ستادکل نیروهای مسلح بابیان اینکه 2 ماه هست که هیچ تفحصی انجام نشده، افزود: معلوم نیست منتشر کننندگان با چه اهدافی دست به چنین کارهایی می زنند. حداقل من درطول سنوات گذشته چنین عکسی را ندیدم.

فارس

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 6:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 84708 جمعه، 27 فروردین 1395 - 09:00
 
 
عملیات «فتح5 »
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): عملیات‌ نامنظم‌ و گسترده‌ی عملیات‌ «فتح ‌5» بیست و پنجم فروردین‌ماه 1366 در منطقه‌ی‌ عملیاتی‌ «چوارتا» و «ماووت» در شمال‌ استان‌ سلیمانیه‌ عراق‌ به قصد بهره‌گیری‌ از توان‌ جنگندگی‌ معارضان‌ عراقی انجام شد.
  

با قرار گرفتن‌ سلسله‌ عملیات‌ محدود و گسترده‌ی‌ برون‌مرزی‌ در دستور کار فرماندهان‌ جبهه‌ی‌ شمالی‌ جنگ‌ و همچنین‌ هم‌کاری‌ و بهره‌گیری‌ از توان‌ جنگندگی‌ معارضان‌ کرد عراقی‌ عملیات‌ نامنظم‌ و گسترده‌ی‌ «فتح ‌5» در منطقه‌ی‌ عملیاتی‌»چوارتا» و «ماووت» در شمال‌ استان‌ سلیمانیه‌ی عراق‌ و هم‌زمان‌ با عملیات‌ «کربلای‌ 10» در غرب‌ ماووت‌ به‌ اجرا گذاشته‌ شد.

 

ساعت 1:47 بامداد روز 25 فروردین‌ماه ‌1366 و هنگامی‌ که‌ هنوز سپیدی‌ برف‌ و سوز و سرمای‌ زمستان‌ سال‌ پیش‌ بر هوای‌ آن‌ منطقه‌ی‌ کوهستانی‌ مستولی‌ بود، نیروهای‌ تحت‌ امر قرارگاه‌ «رمضان» و گروه‌ انبوهی‌ از معارضان‌ کرد عراقی‌ با رمز «یا صاحب‌الزمان (عج) ادرکنی»‌ حمله‌ را آغاز کردند.

 

در همان‌ لحظات‌ نخست،‌ سرعت‌ عمل‌ و گستردگی‌ تهاجم‌ نیروهای‌ ایرانی‌ سبب‌ غافلگیری‌ و انهدام‌ توان‌ رزمی‌ دشمن‌ شد. به‌گونه‌ای‌ که‌ پس‌ از گذشت‌ چند ساعت‌ از آغاز عملیات‌ و با طلوع‌ سپیده‌ صبح‌، تمام‌ نقاط‌ مورد نظر به‌ تصرف‌ نیروهای‌ خودی‌ درآمدند، اما به‌ دلیل‌ ناتوانی‌ نیروهای‌ نامنظم‌ برای‌ دفع‌ پاتک‌های‌ سنگین‌ عراق‌ و فقدان اتصال‌ نقاط‌ آزادشده‌ به‌ خطوط‌ نیروهای‌ پدافندی‌ خودی، به‌تدریج‌ دشمن‌ همه‌ مواضع‌ از دست‌ داده‌ی‌ خود را پس گرفت.

 

در عین‌ حال‌ طی‌ این‌ عملیات، علاوه‌ بر انهدام‌ مراکز نظامی‌ عراق، دکل‌ تلویزیون‌ سلیمانیه‌ و پایگاه‌های‌ عراقی‌ مستقر در اطراف‌ «سورقلات» نابود شد و مقر «لشکر 27» از سپاه‌ یکم‌ عراق‌ مورد حمله‌ قرار گرفت. تعداد1500 نفر از قوای‌ دشمن‌ کشته‌ و زخمی‌ شده‌ یا به‌ اسارت‌ نیروهای‌ خودی‌ درآمدند و مقدار قابل‌ توجهی‌ سلاح‌ و مهمات‌ دشمن‌ به‌ غنیمت‌ گرفته‌ شد.

 

فقدان موفقیت‌ کامل‌ نیروهای‌ ایرانی‌ در این‌ عملیات، از ناهماهنگی‌ نیروهای‌ عمل‌کننده‌ی‌ منظم‌ و نامنظم‌ که‌ از دو جهت‌ متقابل‌ به‌ مواضع‌ دشمن‌ در ارتفاعات‌ حمله‌ برده‌ بودند ناشی‌ شد. با این حال در این عملیات چندین ارتفاع حساس منطقه آزاد و پایگاه‌های زیاد از دشمن نابود می‌شوند. همچنین لشکر 39 عراق منهدم و با در هم کوبیده شدن مقاومت‌های دشمن،تنگه مهم «ازمر» واقع در ارتفاع «ازمر» که مشرف بر شهر سلیمانیه است،به مدت 24 ساعت مسدود و موجب وحشت دشمن می‌شود. وحشت و نگرانی نظامیان عراق،زمانی اوج می‌گیرد که جاده‌های دوکان – سلیمانیه و چوراته – سلیمانیه به کنترل کامل رزمندگان اسلام درمی‌آید.

 

با اجرای آتش رزمندگان اسلام روی شهر سلیمانیه،دکل تلویزیون این شهر که با پخش اخبار دروغ بازوی تبلیغاتی رژیم بعث محسوب می‌شد،منهدم می‌شود و در پایان تعداد 70 پایگاه ، که مسئولیت حفاظت از منطقه را داشتند، تصرف می‌شوند.

   
  

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 6:46 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 84783 جمعه، 27 فروردین 1395 - 17:10
 
 
آل سعود سرسپرده یهود است
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): امام جمعه موقت ورامین گفت:رژیم آل سعود سرسپرده یهود و رژیم صهیونیستی شده و تلاش دارد تا سران کشورهای اسلامی را برای مقابله با ایران و حزب الله لبنان همراه سازد.
  

حجت الاسلام حسین قدوسی نژاد در خطبه های نماز جمعه این هفته شهرستان ورامین با اشاره به قرار داشتن در ماه رجب اظهار داشت: در ماه رجب، زمینه های لازم برای پیوند هر چه بیشتر با خداوند متعال فراهم است و باید از این فرصت ارزشمند به خوبی استفاده کرد.

امام جمعه موقت ورامین با اشاره به اهداف انجام اعمال ماه رجب افزود: انجام اعمال مستحبی در ماه رجب، نظیر اعتکاف و لیله الرغائب برای نزدیک شدن انسان به اخلاق الهی است در غیر این صورت، انجام این اعمال برای انسان فایده ای را به همراه نخواهد داشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از رواج فضای بداخلاقی در شبکه های اجتماعی و مجازی ادامه داد: یکی از ویژگی های خداوند متعال، ستار بودن است و مومنین اجازه ندارند که به راحتی آبروی انسان ها را ببرند اما متأسفانه مشاهده می کنیم که در فضای مجازی و سایت ها به راحتی با آبریو افراد بازی می شود که این امر به هیچ عنوان پسندیده نیست.

قدوسی نژاد در ادامه به برگزاری اجلاس همکاری کشورهای اسلامی در ترکیه اشاره و بیان داشت: عربستان به دنبال ضربه زدن به ایران و جبهه مقاومت است و این امر در اجلاس جده و تصویب چهار بند علیه جمهوری اسلامی ایران به خوبی قابل مشاهده بود.

وی تأکید کرد: رژیم آل سعود امروز سرسپرده یهود و رژیم صهیونیستی شده و تلاش دارد تا سران کشورهای اسلامی را برای مقابله با ایران و حزب الله لبنان به عنوان نماد و اسطوره مقاومت همراه سازد.

امام جمعه موقت ورامین متذکر شد: جمهوری اسلامی ایران به مثابه خورشید در جهان می درخشد و نمی توان با افکار پلید، خورشید را پشت ابر نگاه داشت و این نظام مانند خورشید، دنیا را به طرف خود جذب کرده است.

قدوسی نژاد با اشاره به این نکته که سقوط آل سعود نزدیک است، گفت: آل سعود، حرمین شریفین را غصب کردند اما باید توجه داشت که سقوط این رژیم منحوس یهودی مسلک، نزدیک است.

   

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 6:46 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 84785 جمعه، 27 فروردین 1395 - 17:30
 
 
ارتش و سپاه نماد قدرت و اقتدار هستند
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): امام جمعه ابهر گفت: امروز ارتش و سپاه نماد قدرت و اقتدار هستند و تا نقطه ای باید پیش بروند که هیچ دشمنی نتواند در استقلال و استحکام و یکپارچگی و تمامیت ارضی ما طمع کند.
  

حجت الاسلام جعفر رحیمی در خطبه های نماز جمعه شهر ابهر با اشاره به فرایض ماه رجب افزود: همه باید مواظب باشیم در این ماه رجب با اعتکاف، و حمایت از اعتکاف و با کارهای خیر چشم و گوش خود را باز کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت تبیین فلسفه اعتکاف در جامعه، ادامه داد: اگر مواظب دست و پا و گوشمان باشیم می توانیم حقایق را ببینیم.

حجت الاسلام رحیمی در ادامه به سالروز ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: ارتش از لحظه نخست پیروزی انقلاب عشق و علاقه خود را به حرکت توفنده انقلاب اسلامی نشان داده و این عشق را بوسیله گسستن، از رژیم فاسد و منفور پهلوی و پیوستن به اقیانوس ملت، بروز داده است و همچنین ۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ سالروز تاسیس سپاه پاسداران است.

امام جمعه ابهر گفت: امروز ارتش و سپاه نماد قدرت و اقتدار هستند و تا نقطه ای باید پیش بروند که هیچ دشمنی نتواند در استقلال و استحکام و یکپارچگی و تمامیت ارضی ما طمع کند.

حجت الاسلام رحیمی افزود: آنچه که ارتش جمهوری اسلامی ایران را در میان نیروهای مسلح دنیا ممتاز می سازد پایبندی به مسائل معنوی، ایمان  و روحیه فداکاری است. ارتش ایرانتنها نیروی مسلح جهان است که هم مکتبی است و انگیزه های معنوی دارد و هم کارایی دارد.

وی با بیان اینکه  مردم  از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران گفت:  با توجه به اینکه تهدیدات از سوی دشمنان انقلاب هر روز شدت بیشتری به خود می گیرد. لازم است نیروهای مسلح، ارزشمدار و رسالت محور توانمندی های خود را هر چه بیشتر روز آمدتر کنند و از هیچ گونه جنگ روانی و تبلیغات دروغین بدخواهان داخلی و خارجی نهراسند و در راستای تقویت بنیه دفاعی کشور در همه عرصه  فعالیت داشته باشند.

امام جمعه ابهر افزود: در راستای توانمندسازی نیروهای مسلح چه از جهت سخت افزاری و چه از جهت نرم افزاری نیروی مسلح نیازمند بودجه قوی و کافی است و لذا هرگونه حمایت مادی دولت از نیروهای مسلح، موجب استقلال و تقویت این نهادهای مقدس خواهد شد و ما نیز از دولتمردان انتظار حمایت جدی داریم تا بتوانند هم از نظر نظامی قوی باشند و هم بتوانند گفتمان معنویت را در جامعه اسلامی و ارتقای معنویت در جهان اسلام را عملی کنند. امروزه نباید اجازه بدهیم بازنشستگان عزیز نیروهای نظامی و انتظامی در پیچ و خم های زندگی گرفتار شوند.      

   

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 6:45 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 84729 جمعه، 27 فروردین 1395 - 12:40
 
 
ترقی ارتش جمهوری اسلامی ایران بافضائل اسلامی وشهات‌طلبی
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): فرمانده گروه ۳۳ توپخانه ارتش جمهوری اسلامی به ماهیت اصلی ارتش در کشورمان اشاره کرد و گفت: ترقی و رشد در ارتش کشور ما با فضائل اسلامی، جانبازی، مذهبی بودن، فداکاری وشهادت طلبی است.
  

مهر، امیر محسن آذرافروز شامگاه پنج‌شنبه در نشست با تعدادی از خبرنگاران خبرگزاری‌های استان کردستان در سنندج که به مناسبت هفته گرامیداشت ارتش برگزارشد، به نقش و جایگاه ارتش و وظیفه آن در کشورمان اشاره کرد و گفت: امام راحل با نامگذاری روز ۲۹ فروردین به نام روز ارتش، مشت محکمی بردهان گروه های منافق و دشمنانی که قصد نابودی ارتش را داشتند، زد.

وی با بیان اینکه هر حکومت و دولتی برای حفظ استقلال و امنیت و تمامیت ارضی خود به نیروی مسلحی قوی نیازمند است، عنوان کرد: همه کشورها در تمامی دوران به ویژه در برهه کنونی به دنبال این مهم هستند چراکه به پشتوانه نیروی مسلحی قوی می توانند در تمامی محافل سیاسی و اقتصادی وغیره بخوبی ظاهر شوند.

وی به وجه تمایز ارتش جمهوری اسلامی ایران با سایر ارتش‌های موجود دردنیا اشاره کرد و ادامه داد: ترقی ورشد در ارتش های دنیا با بی دینی و لامذهبی و در کل لائیک بودن آنها است اما در ارتش جمهوری اسلامی ایران ترقی با فضائل اسلامی، جانبازی، مذهبی بودن، فداکاری وشهادت طلبی است.

فرمانده گروه ۳۳ توپخانه ارتش جمهوری اسلامی ایران داشتن فرمانده کل قوای هوشیار و شجاع را از دیگر ویژگی های ارزشمند ارتش کشورمان خواند و بیان کرد: داشتن رهبری که زهد ایشان برهمگان آشکار است افتخار نظامیان در ارتش جمهوری اسلامی است.

امیرآذرافروز با بیان اینکه امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در خدمت دین و مکتب اسلامی و ولایت فقیه است، اضافه کرد: ما همواره از پایگاه اسلام و انقلاب دفاع می کنیم و دشمن هم از این مسئله واهمه دارد نه تجهیزات نظامی قوی ما.

وی به حضور دشمن و گروهک های تکفیری در کنارمرزهای کشورمان اشاره کرد و گفت: وظیفه ارتش جمهوری اسلامی ایران حراست و حفاظت از مرزهای زمینی، هوایی ودریایی کشور است.

وی ادامه داد: باتوجه به اوضاع و احوال و شرایط منطقه چنین به نظر می رسد که مرزهای کشورما فراتز از آنچه برروی نقشه های جغرافیایی ترسیم شده، است.

فرمانده گروه ۳۳ توپخانه ارتش جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: اگر از پیشروی دشمن تکفیری در سوریه گرفته نشود به فرموده مقام معظم رهبری باید در مرزهای داخل کشورمان جلوی آنها را بگیریم.

امیر آذرافروز بیان کرد: سال گذشته بر مبنای استراتژی و دکترین نظامی ایران در مرزها، به جهانیان اعلام شد که خط قرمز ایران در ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری مرزهایش است.

وی اظهارداشت: تحرکاتی سال گذشته در مرزهای کشورمان مشاهده شده که یگان های نیروی زمینی ارتش ازجمله یگان های توپخانه موشکی گروه ۳۳ با فرمان فرمانده نیروی زمینی بلافاصله به منطقه اعزام شدند و هم اکنون هم در مرزهای غربی حضور دارند.

وی بیان کرد: طبق دستورالعمل صادره، گروه های تکفیری کوچکترین تحرکی در خط قرمز مرزهای کشورما انجام دهند با آتش کوبنده و شدیدی از سوی گروه ۳۳ توپخانه مواجه خواهند شد.

فرمانده گروه ۳۳ توپخانه ارتش جمهوری اسلامی ایران به وضعیت سوریه اشاره کرد و گفت: دولت سوریه از دولت ایران تقاضای حضور نظامی کرده و حضور ارتش ما در سوریه دقیقا منطبق بر وظایف‌اش در قانون اساسی کشورمان است.

امیر آذرافروزبا بیان اینکه محور اصلی کار در سوریه توسط ارتش این کشور انجام می شود،  اظهارداشت: ارتش ما در این کشور حضور مستشاری دارد و خوشبختانه تاکنون هم دستاوردهای خوبی داشته اند.

 وی عنوان کرد: حضور ما در سوریه علاوه بر کمک به مردم مسلمان این کشور، قطعا تجربه گرانبها و ارزشمندی هم برای ما به دنبال خواهد داشت.

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 6:44 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

همراه با خاطرات؛ هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد کار قضایی بشوم

1395/1/16 دوشنبه

 
اشاره:حجت الاسلام والمسلمین علی اسماعیلی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی، به عنوان مدیر نمونه سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی شده است.

وی در روستای کریز از بخش کوه‌سرخ شهرستان کاشمر متولد شده و 60 سال سن دارد. پای گفت و گوی این مدیر با سابقه سازمان که دارای تألیفات دلنشینی است، نشستیم.

مسیر طلبگی را از کجا آغاز کردید؟
بسم ا.. الرحمن الرحیم. با درود به ارواح پاک طیبه شهدا، روح بلند امام امت و آرزوی طول عمر و سلامتی برای مقام معظم رهبری، انتظار و تقاضای فرج برای امام زمان علیه‌السلام؛ مشوق بنده در این زمینه جناب ابوی بودند که علاقه شدیدی به روحانیت داشتند. با این که خودشان کشاورز بودند و فقط در حد خواندن و نوشتن سواد داشتند، اما خیلی به روحانیت و طلاب علاقه داشتند و از همان ابتدای دوره ابتدایی بنده را به این امر تشویق می‌کردند. در این بین هم بعضی از معلمان دوره ابتدایی نقش مؤثری داشتند. به عنوان مثال مرحوم جناب انصاری معلم سال ششم ابتدایی، بنده را خیلی تشویق و ترغیب به ورود به حوزه کرد.

در کدام حوزه‌های علمیه درس خوانده‌اید و از محضر چه اساتیدی بهره برده‌اید؟
اولین حوزه علمیه‌ای که وارد شدم، حوزه علمیه‌ی کاشمر بود که در دوره ی قبل از انقلاب به برکت حضور مرحوم آیت‌ا... سعیدی یکی از بهترین حوزه‌های علمیه‌ی کشور بود. علاوه بر دروس حوزه، ایشان طلبه‌ها را موظف کرده بودند که هر روز یک مسئله را فرا بگیرند و یک صفحه نیز از گلستان سعدی و بعد کلیله‌ودمنه به عنوان مشق بنویسند.  هر ماه نیز امتحانی از همان 30 مسئله‌ و مشق‌های نوشته شده می‌گرفتند و پرداخت شهریه‌ی ایشان منوط به قبولی در همین آزمون بود. اساتید دیگری هم در آن حوزه بودند، مثل مرحوم حاج‌آقای مدرسی، مرحوم آقای شریعتی مه‌ولاتی و مرحوم آقای نبوی. بعد از گذراندن سطوح مقدماتی در آن حوزه، عازم قم شدم. آنجا هم شرایط خودش را داشت. از اساتید متعددی در آنجا استفاده کردیم از جمله حضرت آیت ا... مکارم شیرازی، حضرت آیت‌ا... فاضل لنکرانی و حضرت آیت‌ا... خزعلی.

کدام استاد بیشترین تأثیر را بر زندگی شما گذاشتند؟
البته همه‌ی اساتید تأثیر خودشان را داشتند، علت هم این بود که بین شاگرد و استاد در حوزه علمیه، یک ارتباط عاطفی و دینی وجود دارد و ما استاد را به عنوان کسی که به او اعتقاد داشتیم انتخاب می‌کردیم و طبیعتاً بر ما اثر می‌گذاشت. منتهی شاید بیشترین اثر را در جهات متعدد و مختلفی از جمله سیاسی، اعتقادی، انقلابی و حتی مادی از مرحوم آیت‌ا... مشکینی گرفتم. واقعاً زندگی ایشان درس بزرگی برای طلابی بود که در قم زندگی می‌کردند.

چه شد که وارد کار قضایی شدید؟
شاید یکی از کارهایی که هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد آن بشوم، همین کار قضایی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در قم اعلام کردند که به تعدادی از طلاب برای تبلیغ مسائل فرهنگی در دبیرستان‌ها و مراکز فرهنگی آموزش عالی احتیاج دارند. بنده و تعدادی از دوستان ثبت‌نام کردیم و از اولین شاگردان مدرسه عالی طلاب قم و بخش فرهنگی و تربیتی آن بودیم. از بین شرکت‌کنندگان، گروهی را بر مبنای معدل انتخاب کردند تا بعد از چند ماه آموزش، جذب آموزش و پرورش شوند و بنده هم جز آن گروه بودم. آموزش‌ها را تا خرداد ماه سال 60 گذراندیم و قرار شد که از مهر ماه همان سال در مدارس تقسیم شویم. در وقفه چند ماهه ای که بین اتمام آموزش تا زمان تقسیم به وجود آمد، چند نفری از جمله جناب آقای صدر دادستان وقت سپاه پاسداران از طرف شهید بهشتی به مدرسه عالی طلاب آمدند و عنوان نمودند که احتیاج شدیدی به طلاب در مسائل قضایی دارد و از روحانیون خواستند که با آنها همکاری کنند. بنده، حاج‌آقای فراتی و حاج‌آقای شفیعی، قول دادیم که سه ماه تابستان را به دستگاه قضایی کمک کنیم و بعد از آن هم وارد کار فرهنگی در آموزش و پرورش شویم. بعد از تقسیم، من به مشهد مقدس آمدم و بعد از پایان سه ماه تابستان، به دلیل تحرکات و ترورهای منافقین و نیاز شدیدی که به حضور روحانیون در دستگاه قضایی وجود داشت، باعث شد که از آموزش و پرورش جدا شویم و در دستگاه قضایی باقی بمانیم.

اولین روزی که پشت میز قضاوت نشستید چه احساسی داشتید؟
برای ما بسیار کار سختی بود که بخواهیم در مورد افراد قضاوت بکنیم. البته آموزش‌هایی هم که دیده بودیم کامل نبود. قانون هم در آن روز وجود نداشت. ما بودیم و کتاب تحریرالوسیله امام(ره) که باید خودمان از این کتاب و مبانی فقهی آن مسائل را استخراج و مورد استفاده قرار می دادیم و کار بسیار سختی بود.
البته همین الان هم این کار سختی است، یعنی سختی و دشواری قضاوت بین افراد از همان ابتدا تاکنون فرقی نکرده است. یعنی همان حساسیت و همان سختی که در روز اول قضاوت احساس می‌کردیم، امروز هم هر لحظه و هر دقیقه همان احساس را داریم. چون کار بسیار خطیری است و از خداوند متعال می‌خواهیم که در این راه به ما کمک کند.

شما در عرصه تألیف نیز دستی بر آتش دارید و تاکنون چند کتاب از شما منتشر شده است. چه شد که به این فکر افتادید؟
قبل از پیروزی انقلاب، طلاب کاشمری جلسه‌ای داشتند که بنده چند مقاله در آنجا عرضه کردم و مورد تشویق و ترغیب دیگران و مسئول آن جلسه قرار گرفت. بعد از پیروزی انقلاب هم در مقاطع مختلفی علاقه‌مند بودم که مطالبی را جمع‌آوری کنم و بنویسم.  اولین کتابی که شروع به نوشتن آن کردم،  خاطراتی بود از برهه زمانی جریان 19دی در قم و اهانتی که به حضرت امام شد و رفت‌وآمدی که طلاب به منزل مراجع به عنوان همدردی و ابراز تنفر از دستگاه و رژیم شاه داشتند که در بازگشت از منزل یکی از مراجع، مورد تعرض مأمورین قرار گرفتیم و تعدادی از طلاب به شهادت رسیدند و خاطرات دیگری که مربوط به قبل و بعد از پیروزی انقلاب است. با خودم گفتم که حیف است این وقایع مکتوب نشود، چون من شاهد عینی بسیاری از آن جریانات بودم لذا کتاب «خاطرات زیبا» را نوشتم. البته نقص‌هایی دارد و باید کامل شود. بعد از آن هم به دلیل این که خداوند سفرهای متعددی زیارت حرمین شریفین را نصیب بنده کرده است، در آن سال‌های اول که کتاب جامع و مدون و قابل استفاده در زمینه حج وجود نداشت مطالب مختلفی را از کتب متعدد جمع‌آوری کردم و به این فکر افتادم که آنچه را مورد نیاز یک زائر یا روحانی کاروان از همان ابتدای ورود به سرزمین مکه و مدینه است، در قالب کتابی با عنوان «حرمین شریفین» منتشر نمایم.
همچنین در اولین سفری که به عتبات عالیات مشرف شدم دوباره همین نیاز را احساس کردم. لذا با موضوع معرفی کربلا، نجف، سامرا، کوفه و شخصیت‌ها و مکان‌های مختلف مذهبی کشور عراق، کتابی را تألیف کردم.
در حال حاضر هم اگر فرصتی باشد علاقه‌مند هستم که کتب دیگری را در این زمینه بنویسم و به تمامی خدمت‌گزاران اسلام و مسلمین تقدیم کنم.

مهم‌ترین دستاوردهای سازمان قضایی استان را چه می‌دانید؟
تقریباً می‌شود گفت که به برکت مدیریت واحد و برنامه ریزی مناسب و نظارت‌های مختلف و متعددی از جمله بازرسی خوداتکایی و برنامه‌هایی که برای آموزش پیش‌بینی کرده‌اند و از استان‌ها مطالبه می نمایند، دستاوردها در همه‌جا یکسان است.
با توجه به این برنامه‌های مدون، همراه با تلاش و کوششی که قضات و کارمندان سازمان قضایی استان خراسان رضوی داشته‌اند، شاهدیم که آمار پرونده‌های وارده از سال 74 تاکنون کمتر از نصف شده است که این دستاورد بزرگی است و مرهون خدمات همکاران محترم قضایی و کارمندان و تعاملی است که با نیروهای مسلح داشته‌ایم و داریم.

یکی از شاخص‌های انتخاب جناب عالی به عنوان مدیر نمونه، نظارت بر عملکرد کاربران سمپ (CMS) بوده است. در این‌باره توضیح دهید.
سابقاً در سازمان قضایی خراسان رضوی با توجه به گستردگی و تعداد فراوان پرونده‌ های موجود، دو تا سه کارمند در فضای بزرگی، کار پیدا کردن سوابق را برعهده داشتند و کارت‌ها را یک‌به‌یک بررسی می‌کردند تا سوابق را بتوانند اعلام کنند. ابتدا وقتی مسئله استفاده از فناوری در سازمان‌های قضایی مطرح شد، هرچند امکاناتی نداشتیم، از سربازان باسواد پس از آموزش اولیه استفاده کردیم و توانستیم حدود 150 هزار پرونده قدیمی را وارد رایانه کرده و سیستم کارتی را جمع‌آوری کنیم. به همین شکل برنامه‌های بعدی سازمان را پیش بردیم و گسترش دادیم. علاقه‌ای که خود من به استفاده از رایانه و فناوری های جدید داشتم، باعث شد که به این بخش توجه بیشتری شود. بعد از این که در سراسر استان‌ها، برنامه منظم‌تر پیاده شد، باز هم افرادی را مسئول کردیم که در بخش دادسرا و دادگاه به‌طور مجزا سرکشی کنند و جلسات متعددی را با کاربران گذاشتیم و شکر خدا الان هم می‌توانیم بگوییم که در حد مطلوبی از سامانه سمپ بهره می بریم. اکثر قضات دوره‌های تخصصی استفاده از رایانه را ندیده‌اند ولی با جدیت و علاقه توانستند در کنار کار قضایی بر کار رایانه مسلط شوند و الان در همه شعب دادگاه‌ها و دادسرا استفاده کاملی از سامانه سمپ صورت می گیرد.

چه اقداماتی برای آموزش مطلوب کارکنان سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
از همان ابتدایی که بنده وارد کار قضایی شدم، بحث آموزش را همواره مورد توجه قرار دادم. اوایل که حجم کار کمتر بود، هر روز نیم‌ساعت کلاس داشتیم که تا به امروز استمرار داشته است. در حال حاضر که نگاه می‌کنم می‌بینم که واقعاً فوائد مختلفی در این کلاس‌ها وجود داشته است. مثلاً ما توانسته‌ایم در جلسات صبح‌مان، کل «کتاب‌القضا» تحریرالوسیله امام(ره) را در جمع کارکنان بخوانیم یا کل قوانین مصوب، مانند قانون مجازات اسلامی، آئین دادرسی کیفری 1290 یا آئین دادرسی مدنی را در همان جمع مرور نماییم. علاوه بر این،‌ روایاتی از کتاب «مواعظ العددیه» آیت‌ا... مشکینی و جلد هشتم بحار در باب زیارات نیز من باب تذکر در اول کلاس ها خوانده شده است. کار دیگر ما در این جلسات صبح، برگزاری جلسات قرائت و تفسیر نهج‌البلاغه است که یک دوره کامل خوانده‌ایم و الان در دور دوم و در خطبه شصت این کتاب شریف هستیم.
کلام ائمه نور است. کَلامُکُمْ نُورٌ وَ أَمْرُکُمْ رُشْدٌ وَ وَصِیَّتُکُمُ التَّقْوَى وَ فِعْلُکُمُ الْخَیْرُ وَ عَادَتُکُمُ الْإِحْسَانُ وَ سَجِیَّتُکُمُ الْکَرَمُ.
نسبت به آموزش های اداری هم اهتمام به عمل آمده است. در زمینه کار با سمپ هم کلاس‌های متعددی با بهره‌گیری از اساتید مجرب به صورت خصوصی و عمومی برگزار شده است لذا اگر پیشرفتی در بین نیروها دیده می‌شود به خاطر آموزش های مستمری است که هنوز هم ادامه دارد.

تکریم ارباب رجوع از چه لحاظ اهمیت دارد؟
تکریم ارباب رجوع یکی از آموزه‌های دینی ما است. در روایت داریم: «سید القوم خادمهم.» یعنی آقای مردم، خادم آن‌هاست. یا فرمایش امام راحل که ‌فرمودند: من خادم مردم هستم و خوشحال‌تر می‎‌شوم که به‌جای رهبر به‌من خادم بگویید. خوب این آموزه‌ها و روایات متعددی که از معصومین علیهم‌السلام وجود دارد سرمنشاء همه افکار و اندیشه‌های ماست و باعث می‌شود که به ارباب رجوع خدمت کنیم. از معصوم علیه‌السلام نقل شده است که خدمت به مردم، حتی از طواف خانه خدا و از زیارت بیت‌ا... الحرام افضل است. اگر به این‌ها دقت کنیم ضرورت تکریم به ارباب رجوع را می‌فهمیم و عمل می‌کنیم. بنده می‌توانم به جرأت بگویم که در طول خدمتم از اول ورود تا الان، هیچ‌موقع برخورد تندی با ارباب‌رجوع و مراجعه‌کنندگان نداشته‌ام.

خاطره ای هم در این زمینه دارید؟
خاطرات فراوانی در این زمینه وجود دارد. در سال‌های اول انقلاب که منافقین تحرکات فراوانی داشتند، فردی را دستگیر کرده بودند که تعدادی نارنجک از جبهه آورده و پنهان کرده بود. احتمال وابسته بودن این فرد به منافقین زیاد بود. نیروهای اطلاعات سپاه مشغول کار بر روی وی بودند. بعداً متوجه شدیم که برادر شهید است. پدرش که پیرمردی بود، به دادسرا آمده بود و به دادیار پرونده گفته بود: می‌خواهم پسرم را آزاد کنم. دادیار پرونده به وی گفته بود که آزادی پسر شما فعلاً امکان ندارد و باید مراحل تحقیقات کامل شود. دوباره درخواستش را تکرار کرده بود و گفته بود که آمده‌ام تا پسرم را به مراسم عروسی‌ای که در پیش داریم، ببرم. پس از اینکه جواب منفی شنیده بود، خیلی ناراحت به اتاق بنده که دادستان وقت بودم آمد. ایستاد و شروع کرد به فریاد زدن و اهانت کردن، به طوری که جمع زیادی از کارکنان جمع شدند و به من اشاره می‌کردند که ایشان را ببریم و من پاسخ می‌دادم که صبر کنید. من فقط سکوت کردم و به حرف‌هایش گوش دادم. وقتی همه‌ی حرف‌هایش تمام شد، با خونسردی به ایشان گفتم: «ببینید پدرجان، اگر شما یک فرزندت را فرستادی به جبهه و به شهادت رسیده است، برای رضای خدا و کمک به نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است. اگر ما یکی از فرزندان شما را بازداشت کردیم با توجه به جوی که در مورد منافقین وجود دارد، جهت روشن شدن این موضوع است که خطری برای نظام و خانواده شهدا پیش نیاید.» وقتی من با آرامش به ایشان این جملات را ‌گفتم، انگار با یک کاسه آب سرد، شعله غضبش خاموش شد و آمد جلو و خودش را بر روی پای من انداخت که ایشان را بلند کردم صورتش را بوسیدم و همه‌ی کارکنان هم با مشاهده‌ی این لحظات منقلب شده بودند. سپس گفت که دیگر حرفی ندارم و یقین پیدا کردم که این نظام، نظامی اسلامی است و شما دارید برای رضای خدا کار می‌کنید و دیگر برای آزادی فرزندم مراجعه نخواهم کرد و تا هر زمانی که صلاح می‌دانید وی را نگهداری کنید. خوب ایشان می‌توانست با ناراحتی آنجا را ترک کند و همه جا علیه نظام و انقلاب حرف بزند اما وقتی که با این آرامش با وی برخورد صورت گرفت، به فردی تبدیل شد که هرجا می‌رفت از دادگاه و قضات ما همچنین نظام مقدس جمهوری اسلامی تعریف می‌کرد.

اخلاق و حٌسن سلوک با کارکنان به نظر شما چه جایگاهی در سیستم اداری دارد؟
در سیستم اداری سازمان قضایی ضمن رعایت سلسه‌مراتب که لازمه‌ی هر سیستم اداری است، روابط عاطفی حاکم است. همه با یکدیگر دوست و رفیق هستند و شبیه یک خانواده، هرکسی وظیفه‌ و جایگاه خودش را دارد و این جای خوشبختی است که برخلاف بعضی از ادارات، اداره‌ای داریم که خداوند متعال نعمت محبت را بر ما حاکم کرده است.

به منظور آشنایی نیروهای مسلح با قوانین جدید، چه اقداماتی توسط سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
قبل از اجرایی شدن آیین دادرسی جدید، ما کلاس های متعددی را به صورت منظم و دسته‌بندی شده برای نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع و در بخش‌های مختلفی مانند حفاظت‌، بازرسی و قضایی و عقیدتی- ‌سیاسی‌ برگزار کردیم. حتی با خود فرماندهان نیز جلساتی برای آشنایی با قوانین جدید نیروهای مسلح تشکیل دادیم چون آن‌ها هستند که باید بسیاری از این موارد را اجرا کنند. علاوه‌ بر آن، ما جلسات مستمری با روسای حفاظت‌ اطلاعات‌ و مسئولان بازرسی و ‌قضایی یگان های مسلح  استان هر دو ماه یک‌بار داریم که سابقه ای بیش از 25 سال دارد و هرگز هم قطع نشده است.
در جلساتی که با مسئولان بازرسی و ‌قضایی پیرامون قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح داشتیم، سه یا چهار ماده مطرح می شد و حاضران می‌بایست مقاله‌ای پیرامون آن مواد ارائه کنند که خودش زمینه‌ی رقابت سالمی را ایجاد کرد. اگر آن مطالب را جمع‌آوری کنیم و در قالب یک کتاب چاپ نماییم می توان بگویم که بهترین شرح قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، همان مقالاتی است که این عزیزان نوشته‌اند. همین کار را از ابتدا تا انتها راجع به قانون نظام وظیفه و قانون جرایم رایانه‌ای و دادرسی الکترونیک را انجام دادیم. این جلسات کماکان استمرار دارد و امیدواریم بتوانیم قوانین متعدد و مختلفی را در این مجامع ان شا ا... مورد تجزیه و تحلیل و بررسی و آموزش قرار دهیم.

در بین قضات سازمان قضایی خراسان رضوی نام افراد متعددی به چشم می خورد که سابقه مدیریتی  در استان های دیگر دارند. دلیل آن را چه می‌دانید؟
دلیل آن وجود پربرکت امام رضا علیه‌السلام است. به برکت وجود ایشان تعداد فراوانی از نیروهای مستعد در این استان وجود دارد که مشهد را به عنوان محل سکونت انتخاب کرده‌اند. جالب است بدانید، تعداد فراوانی از مدیران استان و فرماندهان ارتش، نیروی انتظامی، سپاه و... که اهل مشهد هم نیستند وقتی بازنشسته می‌شوند معمولاً مشهد را ترک نمی‌کنند و در مجاورت حرم امام رضا علیه‌السلام باقی می‌مانند. تعداد زیادی از قضات شریفی که در سازمان خراسان رضوی حضور دارند، به عنوان دادستان یا رئیس سازمان در استان‌های دیگر مشغول خدمت بوده‌اند ولی سعی کردند در نهایت، خودشان را به مشهد مقدس برسانند و در جوار علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام خدمت کنند. کسی که در استان دیگری دادستان بوده، ترجیح می‌دهد که در مشهد باشد ولو به عنوان دادیار. یا کسی که رئیس سازمان بوده، اینجا به عنوان دادرس خدمت می‌کند.

خادمی آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام چه حال و هوایی دارد؟
البته همه‌ی ملت شریف ایران و شیعیان بزرگوار و مردم مشهد را خادم علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام می‌دانم اما به صورت خاص خداوند متعال این محبت را عنایت فرمودند و بیش از بیست و دو سال است که این افتخار نصیب بنده حقیر شده است. هر هشت شب، یک شب نوبت کشیک حرم بنده است. شبیه اعتکاف و تشرف به مکه است. در آن لحظات، انسان از تمام مسائل بیرونی جدا و در حال و هوای دیگری است. ما روزشماری می‌کنیم که روز یا شب کشیک فرابرسد. وقتی که وارد حرم می‌شویم، معمولاً تلفن همراه را خاموش کرده و در کمد قرار می‌دهیم. حال و هوای خاصی است، مخصوصاً اوقاتی که نعمت مضاعفی شامل حالمان شود، مثل شستشوی اطراف ضریح مطهر. وقتی همه زائرین رفتند و حرم خلوت شد ما هستیم و ضریح مطهر امام‌رضا علیه‌السلام. بهترین اوقات زندگی ما، همان زمانی است که در خدمت حضرت، خادمی ایشان را انجام می‌دهیم. به غیر از پدر و مادر و نزدیکان، گاهی به نیابت از همه افرادی که نامشان در لیست تلفن همراهم است، دو رکعت نماز زیارت می‌خوانم. همچنین به نیابت از بقیه‌ی دوستان، چه آن‌هایی که در قید حیات هستند و چه آن‌هایی که دست‌شان از این دنیا کوتاه شده است، دعا و زیارت می‌کنم.

بهترین دوران خدمتی شما در کجا بوده است؟
من در بیشتر استان‌ها خدمت کرده ام، مخصوصاً مناطق جنگی. مدتی هم دادستان نظامی استان سیستان‌وبلوچستان و رئیس سازمان قضایی استان مازندران بوده ام. در همه‌ی این مناطق، خدمت لذت‌بخش و شیرین بوده است. گاهی ممکن است عوارض و تلخی‌های بوده اما اگر خدمت در راه رضای خداوند متعال باشد، همه‌ی روزها و سال ها زیبا خواهند بود. به تأسی از حضرت زینب سلام‌ا... علیها و آن جمله‌ی بسیار بلند ایشان که فرمودند: «ما رایتُ الا جَمیلا.» ان شا ا... که بتوانیم از این ایام خدمت، برای آن دنیای خودمان بهره‌ای را برده باشیم.

شیرین ترین لحظات دوران خدمت شما چه زمانی بوده است؟
دوران خدمت همه‌اش خاطره است. منتها موارد به یادماندنی‌تر ملاقات‌هایی بوده که با امام‌راحل نصیب ما ‌شده است، یا خاطرات زیارت و ملاقات مقام معظم رهبری و فرصتی که توانستیم دست ایشان را ببوسیم و پشت سر ایشان نماز بخوانیم و از فرمایشات‌شان استفاده بکنیم.

 

منبع:سازمان قضایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران

 

 

احمداسماعیلی کریزی

 

 

وبلاگ چشمه سلطان ولی کریز

 

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com/

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 12:51 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

تصاویر متحرک ولادت حضرت علیشعرزیبا/درموردحضر علی(ع)

عکسهای متحرک میلاد حضرت علی

عکس نوشته ولادت حضرت علی

عکس نوشته متحرک میلاد حضرت علی

عکس نوشته متحرک لادت حضرت علی

عکس نوشته میلاد حضرت علی و روز پدر

ولادت حضرت علی علیه السلام و روز پدر بر تمامی پدران عزیز مبارک باد.

علی آن شیر خدا شاه عرب
الفتی داشته با این دل شب

شب ز اسرار علی آگاه است
دل شب محرم سر الله است

شب شنفته ست مناجات علی
جوشش چشمه‌ی عشق ازلی

قلعه بانی که به قصر افلاک
سر دهد ناله‌ی زندانیِ خاک

اشکباری که چو شمع بیدار
می‌فشاند زر و می گرید زار

دردمندی که چو لب بگشاید
در و دیوار به زنهار آید

کلماتی چو دُر آویزه‌ی گوش
مسجد کوفه هنوزش مدهوش

فجر تا سینه‌ی آفاق شکافت
چشم بیدار علی خفته نیافت

ناشناسی که به تاریکی شب
می‌برد شام یتیمان عرب

پادشاهی که به شب برقع پوش
می‌کشد بار گدایان بر دوش

تا نشد پردگی آن سر جلی
نشد افشا که علی بود علی

شاهبازی که به بال و پر راز
می‌کند در ابدیت پرواز

عشقبازی که هم آغوش خطر
خُفت در خوابگه پیغمبر

آن دم صبح قیامت تاثیر
حلقه‌ی در شد از او دامنگیر

دست در دامن مولا زد در
که علی بگذر و از ما مگذر

شال شه وا شد و دامن به گرو
زینب‌اش دست به دامان که مرو

شال می‌بست و ندایی مبهم
که کمربند شهادت محکم

پیشوایی که ز شوق دیدار
می‌کند قاتل خود را بیدار

ماه محراب عبودیت حق
سر به محراب عبادت منشق

می‌زند پس لب او کاسه‌ی شیر
می‌کند چشم اشارت به اسیر

چه اسیری که همان قاتل اوست
تو خدایی مگر ای دشمن دوست

شبروان مست ولای تو علی
جان عالم به فدای تو علی

در جهانی همه شور و همه شر
ها عَلِیٌ بَشَرٌ کَیفَ بَشَر


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 12:49 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

عکس نوشته های ولادت حضرت علی و روز پدر

عکس نوشته های ولادت حضرت علی

تصاویر متحرک ولادت حضرت علی

 

 

عکس نوشته میلاد حضرت علی و روز پدر

 

 

 

 

 

 

 

عکس نوشته ولادت حضرت علی

عکس نوشته متحرک لادت حضرت علی

عکس نوشته متحرک میلاد حضرت علی

عکس نوشته متحرک تولد حضرت علی

عکسهای نوشته شده ولادت حضرت علی

عکس نوشته های ولادت حضرت علی

عکس نوشته های ولادت حضرت علی

عکس نوشته های ولادت حضرت علی

عکس نوشته های ولادت حضرت علی

عکس نوشته های ولادت حضرت علی

عکس نوشته های ولادت حضرت علی

عکس نوشته های میلاد حضرت علی

هر کس که شود داخل حصن حیدر / ایمن بود از عذاب روز محشر

جز مهر علی و آل چیزی نبود / سرمایه ی طوبا و بهشت و کوثر

عکس نوشته های ولادت حضرت علی

ذکر من، تسبیح من، ورد زبان من علی است

جان من، جانان من، روح و روان من علی است

تا علی (ع) دارم ندارم کار با غیر علی

شکر لله حاصل عمر گران من علی است . . .

 

 

عکس نوشته ولادت حضرت علی

عکس نوشته های میلاد حضرت علی

تصاویر متحرک ولادت حضرت علی

عکسهای متحرک میلاد حضرت علی

عکس نوشته میلاد حضرت علی و روز پدر

 

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 12:46 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

اعزام به سامرا کلید خورد

 
بیشتر از دو سال پیش با شدت گرفتن حملات داعش در بخش شمالی عراق، سفر زائران ایرانی به سامرا متوقف شد. اکنون با مساعد شدن شرایط امنیتی در این شهر سنی‌نشین عراق، اعزام کاروان‌های زیارتی ایران بار دیگر در دستور کار قرار گرفته است.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: روز پنجشنبه 27 اسفندماه گروهی از زائران ایرانی درحالی که جمعی از مسؤولان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به استقبال آمده بودند، وارد شهر سامرا شدند.

مصطفی قاسمی مدیر دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت ایران در عراق نیز از ادامه روند اعزام کاروان های زیارتی ایران به شهر سامرا خبر داده و گفته است: روزانه تعدادی از کاروان‌های زیارتی ایرانی به سامرا وارد می‌شوند و مشکلی برای اعزام زائر به این شهر وجود ندارد و به امید خدا روند اعزام زائران ایرانی برای زیارت حرم امامین عسکریین تداوم خواهد داشت.

سامرا مزار شریف امام حسن عسکری (ع) و پدرشان، امام هادی (ع) و همچنین زادگاه حضرت مهدی (عج) است که اهمیت مذهبی آن بین شیعیان سبب شده در طول تار یخ بارها مورد حمله افراطی‌ها قرار گیرد. سفر به این شهر از اواسط سال 1392 به حالت تعلیق درآمد چرا که بیشتر راه‌های منتهی به ناحیه شمالی عراق در تصرف داعش درآمده بود.
 
 
منبع: ایسنا

کد مطلب: 328364

ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 12:41 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
نوع: خبر

 

فرمانده تیپ 40 ارتش:

 

ایران عرصه دفاع تمام‌عیار از مستضعفان دنیاست
فرمانده تیپ 40 ارتش گفت: آنهایی که بخواهند تعرض و تعدی به نظام اسلامی داشته باشند، قطعاً در همان قدم اول زمین‌گیر شده و نمی‌توانند اهداف پلید خود را عملیاتی بکنند.
ایران عرصه دفاع تمام‌عیار از مستضعفان دنیاست

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، امیر محمد مختاری‌فر عصر امروز در آستانه روز ارتش و در نشست برخی از مدیران و مسئولان با فرماندهان ارتش در پادگان شهید چمران اردبیل اظهار کرد: نیروهای مسلح به ویژه نیروی چهارگانه ارتش با تمام توان، قدرت و آمادگی کامل زیر نظر فرماندهی کل قوا در صحنه دفاع از این مرز و بوم آماده است تا مأموریت خود را در تأمین امنیت کشور به خوبی انجام دهد.

وی با بیان اینکه دشمنان ما حتی جرأت چپ نگاه کردن به این مرز و بوم را ندارند، تصریح کرد:‌ هیچ یک از دشمنان و بدخواهان این نظام و ملت و حتی ابرقدرت‌های غرب و شرق به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی قادر نیستند به این سرزمین الهی و ملت با عظمت نگاه چپی داشته باشند.

فرمانده تیپ 40 ارتش اضافه کرد: آنهایی که بخواهند تعرض و تعدی به نظام اسلامی داشته باشند، قطعاً در همان قدم اول زمین‌گیر شده و نمی‌توانند اهداف پلید خود را عملیاتی بکنند.

مختاری‌فر عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران عرصه دفاع تمام‌عیار از مظلومان و مستضعفان دنیاست و این نشان از بالندگی و اقتدار حقیقی نظام جمهوری اسلامی ایران است که بدون باج‌ دادن به ابرقدرتی در صحنه معادلات جهانی حاضر و مهیاست.

وی، فرا رسیدن 29 فروردین روز ارتش را گرامی داشت و بیان کرد:‌ در این روز ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح با رژه پرتوان خود صلابت و اقتدارش را به نمایش می‌گذارد.

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 12:39 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
گزارش تصویری/
تشییع پیکر شهید مدافع حرم سید اسماعیل حسینی
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردین ۱۳۹۵ در ۳:۵۲ ب٫ظ
 
 
تشییع پیکر شهید مدافع حرم " سید اسماعیل حسینی "
IMG_2792 copy

به گزارش صبح توس، صبح امروز مراسم تشییع پیکر شهید مدافع حرم سید اسماعیل حسینی از محل مهدیه مشهد تا حرم مطهر امام رضا (ع) انجام گرفت.

عکس: علیرضا اخباری

  • IMG_2732 copy
  • IMG_2732
  • IMG_2734 copy
  • IMG_2738 copy
  • IMG_2742 copy
  • IMG_2763 copy
  • IMG_2765 copy
  • IMG_2767 copy
  • IMG_2774 copy
  • IMG_2775 copy
  • IMG_2781 copy
  • IMG_2792 copy
  • IMG_2795 copy
  • IMG_2801 copy
  • IMG_2807 copy
  • IMG_2820 copy
  • IMG_2827 copy
  • IMG_2830 copy
  • IMG_2833 copy
  • IMG_2834 copy
  • IMG_2838 copy
  • IMG_2843 copy
  • IMG_2862 copy
  • IMG_2868 copy
  • IMG_2883 copy
  • IMG_2884 copy
  • IMG_2894 copy
  • IMG_2896 copy
  • IMG_2901 copy
کد مطلب: 328890

 


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 12:34 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

اگر سپاه نبود کشور هم نبود



من از سپاه راضی هستم، و به هیچ وجه نظرم

 

از شما برنمی‌گردد. اگر سپاه نبود، کشور هم نبود.

 

من سپاه پاسداران را بسیار عزیز و گرامی می‌دارم.

 

 

چشم من به شماست. شما هیچ سابقه‌ای جز سابقه اسلامی

 

 

ندارید. سلام مرا به همه برسانید. من از همه شما متشکرم.

 

 

من به همه دعا می‌کنم. اوضاع ان شاء الله به تدریج درست

 

 

 

می‌شود؛ نارضایتی‌ها رفع می‌شود. خطرْ مملکت را تهدید

 

 

 

نمی‌کند، زحمت ما را فراوان می‌کند. آنها را سرکوب

 

 

 

می‌کنیم. باید بیشتر کار کرد؛ باید بیدار بود. اوضاع

 

 

 

 

مملکت خوب می‌شود و این طور نمی‌ماند. به دولت

 

 

 

دستور می‌دهم سریعاً به کارهای شما رسیدگی کند

 

 

 

و بودجه‌تان را هرچه زودتر بپردازد. خداوند همه

 

 

 

شما را تأیید کند.


ادامه مطلب



[ جمعه 27 فروردین 1395  ] [ 12:31 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 90 :: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4057890 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب