کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
چرخش یارانه‌ای پاستورنشینان؛

چرا دولت برای قطع یارانه ثروتمندان عزا گرفته است؟

 
چرا دولت برای قطع یارانه ثروتمندان عزا گرفته است؟
 
دولت یازدهم که از ابتدا منتقد پرداخت یارانه نقدی به مردم بود؛ امروز به حامی آن بدل شده و مطرح می‌کند که حذف 24 میلیون یارانه‌بگیر در مصوبه مجلس عادلانه نیست؛ 24 میلیون نفری که یکی از نمایندگان بیان می‌کند چنین عددی در مصوبه مجلس اصلا وجود خارجی ندارد!
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: دولت یازدهم همواره خود از جمله منتقدین اصلی اعطای یارانه‌ نقدی به مردم بوده است و این موضوع را باری سنگین قلمداد کرده که از سوی دولت گذشته به این دولت تحمیل شده‌ است. از این رو همواره حذف دهک‌های متمول و ثروتمند جامعه از جمله دغدغه‌های این دولت و مجلس بوده است.
کمپین دولتی انصراف از یارانه‌های نقدی
بر این اساس حتی در اوایل دولت یازدهم موضوع انصراف مردم از دریافت یارانه‌های نقدی با راه‌اندازی کمپینی با عنوان « نه به یارانه‌های نقدی»‌ از سوی دولت پیگیری شد و دولتمردانی همچون اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور از ملت ایران درخواست کردند که به این کمپین بپیوندند.[1]
بر همین اساس معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های دولت در هر ماه این است که چگونه 3 هزار و 500 میلیارد تومان پول هدفمندی یارانه‌ها را تهیه و در بین مردم توزیع کند، خاطرنشان کرد: «ملت ایران اگر به خوبی در جریان و داستان توزیع پول قرار گیرند، به طور قطع تصمیمات خوبی را لحاظ خواهند کرد.»
جهانگیری با بیان اینکه در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها دو هدف دنبال می‌شود، افزود: هدف اصلی راغب کردن مردم به انصراف از دریافت 45 هزار تومان پول یارانه‌هاست.
اما با پایان ثبت‌نام مردم برای یارانه‌های نقدی مشخص شد که کمپین‌ دولتی «‌نه به یارانه های نقدی»‌ با شکست فاحشی روبرو شده است؛ چراکه بر اساس آمار ارائه شده بیش از 90 درصد مردم فرم ثبت‌نام یارانه‌های نقدی را پر کردند. [2] این درحالی بود که اقتصاددانان نسبت به عملکرد دولت در شناسایی متمولین جامعه و قطع یارانه‌ نقدی آنان انتقاد کرده و این موضوع را از جمله ضعف دولت در این زمینه قلمداد می‌کردند.
پرداخت یارانه‌های نقدی مصیبت عظمای دولت یازدهم
البته همواره این نگرش انتقادی به پرداخت یارانه‌ها از سوی دولتمردان مطرح می‌شد. بر همین اساس علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مردادماه سال 94 در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار گفت: «دوشنبه شب قرار است یارانه های نقدی واریز شود و چنین روزی برای ما «مصیبت عظما» است، زیرا با این شرایط درآمدی باید پرداخت‌های نقدی یارانه‌ها را انجام دهیم و این از مشکلات جدی ما در این دولت بوده و هست.»[3]
987
موضع منفی دولت در پرداخت یارانه‌های نقدی گاهی نیز با کنایه و الفاظ تحقیرآمیز از سوی دولتمردان از جمله سخنگوی دولت یازدهم مطرح می‌شد. در همین زمینه نوبخت در گفتگوی ویژه خبری و درباره اینکه یارانه نیازمندان قطع نمی‌شود، با استفاده از عبارتی قابل تأمل گفت: «گروهی هستند که از چند ساعت باقی‌مانده به ساعت24، این کارت در دستشان هست و منتظرند تا بتوانند پولشان را دریافت کنند.»[4]
حذف پنهانی یارانه‌های نقدی
همه این مواضع انتقادی درحالی بود که دولت در مقطعی به طور پنهانی اقدام به حذف یارانه‌ برخی از مردم کرد. بر همین اساس از ابتدای سال 94 دولت به طور علنی هیچ اطلاع‌رسانی درباره اجرای این حکم مجلس نمی‌کرد، اما با واریز یارانه فروردین‌ماه، برخی مردم متوجه شدند که یارانه‌شان حذف شده است و این اولین حاشیه حذف یارانه‌ها بود.
از اوایل سال 94 زمزمه حذف یارانه برخی اقشار مطرح شد که تا مدت‌ها با تکذیب مسئولان دولتی مواجه می‌شد. سرانجام علی ربیعی، وزیر رفاه نکاتی درباره حذف یارانه نقدی گفت که سخنگوی دولت پیش‌تر آن‌ها را تکذیب می‌کرد![5]
98وزیر رفاه در این باره گفت: «قبل از عید، آقای دکتر روحانی به من گفتند بی‌سروصدا حذف یارانه‌ها را شروع بکنید. من هم از قبل از عید برنامه‌ریزی کردم چون این پروژه‌ای اجتماعی است، اجرای آن سخت است. چیزی که به مردم بدهید گرفتن آن سخت است، چون مردم آن را حق خودشان تلقی می‌کنند. خیلی آرام حرکت کردم.[6]»
وی افزود: «ما این ساماندهی را از 30 هزار نفر شروع کردیم و تا 50 هزار نفر و سپس 100 هزار و 200 هزار نفر نیز پیش رفتیم و این کار را ادامه می‌دهیم.»
تکذیب خبر جنجالی حذف چهار میلیون یارانه بگیر
85سخنگوی دولت در اردیبهشت‌ماه سال 94 با انبوه سؤالات درباره حذف یارانه اقشار پولدار مواجه بود و بعضاً پاسخ‌های متناقضی به سؤالات می‌داد. به طور مثال وی در 29 اردیبهشت سخنان قبلی خود مبنی بر حذف 4 میلیون نفر از دریافت یارانه نقدی را تکذیب کرد![7]
این در حالی بود که چند روز قبل از آن، پایگاه اطلاع‌رسانی دولت از قول نوبخت، سخنگوی دولت نوشت که از ابتدای امسال 4 میلیون نفر از دریافت یارانه حذف شده‌اند. این موضوع یکی از مسائل جنجال‌برانگیز سال 94 بود که برخی از رسانه‌ها آن را بازی روانی دولت با مردم عنوان کردند.
آهنگ حذف یارانه‌های نقدی در سال آینده ادامه دارد
اما سخنان یارانه‌ای اقای سخنگو به همین جا ختم نمی‌شود. در واپسین‌ روزهای سال 94 نوبخت در برنامه «نگاه یک» رسانه ملی اعلام کرد که آهنگ حذف تدریجی یارانه‌های نقدی در سال آینده ادامه دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی درباره سرنوشت یارانه‌ها در سال 95 نیز تاکید کرد: «آهنگ کند حذف یارانه در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت اما در این زمینه به گونه‌ای عمل خواهیم کرد تا به دهک‌های پایینجامعه فشاری پایین وارد نشود .

نوبخت افزود : دهکی که وضعش خیلی مناسب باشد شاید به دهک هم نرسد اما چند دهک پایین داریم که آنها نیازمند یارانه هستند و دولت نیز بر همین اساس احتیاط می کند تا به آنان آسیبی وارد نشود.

وی گفت : البته به مردم هم گفته‌ایم که اگر یارانه هر فردی کم شود دوباره به خود مردم بر می گردد و ما این موضوع را در کمک به طرح تحول سلامت به منظور کاهش هزینه‌های بهداشت و درمان به اثبات رسانده ایم.[8]
همه این موارد درحالی است که دولت پیش از این در شناسایی یارانه بگیران ثروتمند دچار اشتباهات عجیب و زیاده شده بود به طوری که تا پایان سال 94 که به گفته دولتمردان یارانه حدود 3 میلیون نفر قطع شد، عده فراوانی از مردم به حذف یارانه‌شان اعتراض کردند.
چرخش معنادار دولت در حذف یارانه‌ 24 میلیون نفر
با همه انتقاداتی که دولت نسبت به پرداخت یارانه‌های نقدی داشته اما در برابر مصوبه اخیر مجلس که بعد از تعطیلات عید نوروز نسبت به حذف دهک‌های پردرآمد جامعه طرح شده، انتقاد کرده است.
در جلسه علنی نوبت صبح روز سه‌شنبه 24 فروردین مجلس شورای اسلامی، بررسی تبصره هدفمندی یارانه‌ها در دستور کار مجلس قرار گرفت. نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با تصویب این تبصره مخالفت جدی کرد و آن را غیرقابل اجرا خواند. بر اساس این تبصره در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها به دولت اجازه داده می شود در سال ۱۳۹۵ منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور تا مبلغ ۴۸۰ هزار میلیارد ریال با استفاده از انواع روش های پرداخت نقدی و غیرنقدی به خانوارهای هدف و نیازمند، توزیع و همچنین برای ارائه خدمات حمایتی و کمک به بخش تولید اقدام نماید و همچنین دولت موظف است که یارانه نقدی سرپرست خانواده اقشار پردرآمد را حذف کند.[9]
اما محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت با انتقاد از این طرح مجلس بیان داشت:« حذف 24 میلیون نفر از دریافت یارانه نقدی در این شرایط عادلانه نیست و قطعا موجب اذیت بسیاری از مردم می شود.حذف سه دهک جامعه از دریافت یارانه با مکانیزم کمیسیون تلفیق مشکل است و باید منتظرایده مجلس در بخش مصارف بود.»

وی افزود: «دولت تلاش خواهد کرد در تدوین آئین نامه اجرایی دولت برای حذف دهک های ثروتمند از دریافت یارانه نقدی به نحوی عمل کند که یارانه نقدی هیچ فرد نیازمندی حذف نشود.»[10]
فرهنگی: حذف 24 میلیون یارانه بگیر در مصوبه مجلس نیست
البته همین موضوع حذف 24 میلیون یارانه بگیر که از سوی نوبخت مطرح شده توسط محمد حسین فرهنگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تکذیب شده است.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در این باره بیان داشت: در مصوبه امروز مجلس هیچ اعداد و ارقامی وجود ندارد و اعلام آن از سوی برخی رسانه‌ها اشتباه است.

وی از بداخلاقی‌های متعدد از سوی دولت در چند روز اخیر سخن گفت و تصریح کرد: ما همان موضوعی را مطرح کردیم که دولت در کمیسیون تلفیق پیگیری می‌کرد اما دولتی‌ها در تریبون و رسانه‌ها اعلام کردند که ما مخالف مصوبه مجلس بودیم.

فرهنگی با تاکید بر اینکه حذف 24 میلیون از یارانه بگیران اصلاً در مصوبه مجلس وجود ندارد، گفت: به‌عکس، در مصوبه آمده است کسانی که به ناحق یارانه‌شان از سوی دولت قطع شده است باید به فهرست یارانه‌بگیران اضافه شوند.

وی با یادآوری اینکه در سال 94 دولت درآمد برخی را که درآمد اندکی داشتند را قطع کرده است، بیان داشت: طبق این مصوبه همه آنها باید برگردند و یارانه آنها که درآمد بالای 3 میلیون در ماه دارند را قطع کنند.[11]
اینکه دولت چرا در ابتدا همواره موضوع یارانه‌های نقدی را مورد انتقاد قرار داده و در بسیاری از موارد بدون اطلاع مردم اقدام به حذف یارانه‌های آنان کرده اما در حال حاضر نمی‌خواهد موضوع حذف یارانه نقدی افراد متمول جامعه علنی و پیگیری شود، یکی از مسائل عجیب و متناقض عملکردی دولت یازدهم در حوزه طرح هدفمندی یارانه‌هاست.
این درشرایطی است که دولت اگر در این عرصه به طور مطلوب عمل می‌کرد و یارانه افراد ثروتمند را به طور پلکانی با شناسایی آنها قطع می‌نمود نیازی به تبصره اخیر مجلس نبود که اینگونه سخنگوی دولت در مقابل آن موضع منفی بگیرد. چه اینکه در این زمینه کارهایی نیز صورت گرفته که یارانه بگیران حذف شده از این موضوع انتقاد کرده‌اند، چراکه خود را جزو دهک‌های ثروتمند جامعه نمی‌دانستند.
به نظر می‌رسد، گرچه دولت یازدهم در اوائل روی کار آمدن خود موضوع یارانه‌های نقدی را به عنوان طرحی برای تخریب دولت قبل مورد استفاده قرار داده و برای حذف آن تلاش کرده است اما در حال حاضر با توجه به اینکه محبوبیت خود را در اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها و حذف یارانه بگیران متمول در خطر می‌بیند، بر خلاف رویه گذشته موضع انتقادی خود را نسبت به اعطای یارانه به مردم تغییر داده و آنرا به موضعی حمایتی تبدیل کرده است.
 
 
[1] http://www.tasnimnews.com/fa/news/1393/01/15/327137
 
[2] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/302872/
 
[3] http://www.mehrnews.com/news/2885067
 
[4] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/526638
 
[5] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/549207
 
[6] http://www.jahannews.com/fa/doc/news/419408
 
[7] http://www.vatanemrooz.ir/Newspaper/MobileBlock?NewspaperBlockID=138558
 
[8] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/544254
 
[9] http://www.mehrnews.com/news/3596449
 
[10] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/556268
 
 
[11] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/556293

م
کد مطلب: 329802
مرجع : مشرق

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 6:09 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

سیصد و شصت نفر؛

 

ماجرای بیعت خواص با امام زمان(عج) در کلام مرحوم قاضی
مرحوم حضرت آیت الله العظمی سید علی آقا قاضی می‌فرمود: من می‌دانم آن کلمه‌ای را که حضرت به آنها می‌فرماید و همه از دور آن حضرت متفرق می‌شوند چیست!!
ماجرای بیعت خواص با امام زمان(عج) در کلام مرحوم قاضی

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، آیت الله طهرانی از علامه طباطبایی سوال می‌کند: راجع به حضرت قائم آل محمد حضرت حجه بن الحسن العسکری و کیفیت ظهورش، از مرحوم قاضی چیزی به خاطر دارید؟ علامه فرمودند: در روایت است که چون حضرت قائم ظهور کنند، اول دعوت خود را از مکه آغاز می‌کنند. بدین طریق که بین «رکن» و «مقام» پشت به کعبه نموده و اعلان می‌فرمایند و از خواصّ آن حضرت سیصد و شصت نفر در حضور آن حضرت مجتمع می گردند. مرحوم استاد ما قاضی می‌فرمود که: در این حال حضرت به آنها مطلبی می گویند که همه آنها در اقطار عالم متفرق و منتشر می‌گردند و چون همه آنها دارای طیّ الارض هستند، تمام عالم را تفحّص می‌کنند و می‌فهمند که غیر از آن حضرت کسی دارای مقام ولایت مطلقه الهیّه و مامور به ظهور و قیام و حاوی همه گنجینه‌های اسرار الهی و صاحب الامر نیست. در این حال همه به مکّه مراجعت می‌کنند و به آن حضرت تسلیم می‌شوند و بیعت می‌نمایند.
مرحوم قاضی می‌فرمود: من می‌دانم آن کلمه‌ای را که حضرت به آنها می‌فرماید و همه از دور آن حضرت متفرق می‌شوند چیست!!
و من در روایت دیده‌ام که حضرت صادق(ع) می‌فرمایند: من آن کلمه را می‌دانم.

1- مهر تابان، ص 331 – 332.
کتاب: اسوه عارفان – ص 108
انتهای پیام


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 6:07 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
نوع: خبر

 

اولین شب جمعه ماه پربرکت رجب؛

 

فضیلت و اعمال لیلهالرغائب+کیفیت نماز
اولین شب جمعه ماه پربرکت رجب را «لیله‌الرّغائب» گویند. رسول خدا (ص) در روایتی که فضیلت ماه رجب را بیان می‌کرد، فرمودند: «از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیله الرغائب» نامیدند.»
فضیلت و اعمال لیلهالرغائب+کیفیت نماز

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، لیله به معنای شب است و کلمهٔ «رغائب» جمع «رغیبه» به معنای چیزی است که مورد رغبت و میل و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان است. بنابراین «لیلهالرغائب» هم می‌تواند به معنای شبی باشد که میل و توجه به آن بسیار است و هم می‌تواند به معنای شبی باشد که در آن عطا و بخشش خدا بسیار است. با توجه به روایاتی که در فضیلت این شب وجود دارد هر دو معنا درست است.

 

در این شب فرشتگان از آسمان به زمین خاکی سرازیر می‌شوند و ساکن زمین می‌شوند و پیغامبر نیت‌های پاک بندگان خداوند هستند. بنابراین ضمن تاکید بر اعمالی که مربوط به چنین شبی است، فرصت نیت خواسته‌های به حق و آرزوهای دست یافتنی را نمی‌توان از دست داد.

 

رسول خدا (ص) اعمالی را برای آن شب به این کیفیت بیان فرموده‌اند: «روز پنج‌شنبه اول ماه رجب را در صورت امکان روزه می‌گیری. چون شب جمعه فرا رسید، میان نماز مغرب و عشاء 12 رکعت نماز می‌گزاری (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت از آن، یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «إِنَّا أَنزَلْنَاهُ» و 12 مرتبه «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» را می‌خوانی. پس از اتمام نماز 70 مرتبه می‌گویی: أللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد النَّبِیِّ الاُْمِّیِّ وَ عَلی آلِهِ آنگاه به سجده می‌روی و 70 بار می‌گویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَهِ وَ الرُّوحِ» سپس سر از سجده برمی‌داری و 70 بار می‌گویی: «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أنْتَ العَلِیُّ الاْعْظَمُ» بار دیگر نیز به سجده می‌روی و 70 مرتبه می‌گویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَهِ وَ الرُّوحِ» آنگاه حاجت خود را می‌طلبی که ان‌شاءالله برآورده خواهد شد.

 

رسول خدا(ص) در فضیلت این اعمال فرمود: «کسی که چنین نمازی را بخواند، خداوند همه گناهانش را بیامرزد...و در قیامت درباره هفتصد تن از خاندانش شفاعت می‌کند، و چون شب اوّل قبر فرا رسد، خداوند پاداش این نماز را به نیکوترین چهره، با رویی گشاده و درخشان و زبانی فصیح و گویا، به سوی قبر او می‌فرستد، آن چهره نیکو به وی گوید: «ای حبیب من! بر تو بشارت باد! که از هر شدّت و سختی نجات یافتی» از آن چهره نورانی می‌پرسد: «تو کیستی؟ من تاکنون چهره‌ای از تو زیباتر ندیده‌ام و بویی از بویت خوشتر به مشامم نرسیده؟!»

 

آن چهره نیکو پاسخ دهد: «ای حبیب من! من پاداش آن نمازی هستم که تو در فلان شهر، فلان ماه و در فلان سال به جا آورده‌ای؛ من امشب به نزد تو آمدم، تا حقّت را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو مرتفع سازم (و همواره در کنارت بمانم) تا زمانی که همگی در روز رستاخیز برخیزند و در عرصه قیامت بر سرت سایه بیفکنم. (خلاصه هیچ زمانی پاداش این کار نیک از تو قطع نخواهد شد)».

 

فردا 26 فروردین، اولین پنجشنبه ماه مبارک رجب‌المرجب سال 1437 هجری قمری است. ان‌شاءالله توفیق انجام اعمال این روز نصیب همگان شود.

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 6:06 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

نیروهای مسلح ایران قصد تجاوز و توسعه‌طلبی در منطقه را ندارند

 

سردار دهقان: غرب چشم طمعی به ما داشته باشد، پشیمانش می‌کنیم
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تاکید براینکه جمهوری اسلامی ایران عامل تضمین ثبات امنیت در منطقه است، گفت: اگر غرب بخواهد چشم طمعی به ما داشته باشد آن را پشیمان می‌کنیم.
سردار دهقان: غرب چشم طمعی به ما داشته باشد، پشیمانش می‌کنیم

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، سردار حسین دهقان دقایقی پیش در صبحگاه مشترک نیروهای نظامی در منطقه چهارم دریایی امام رضا(ع) در بندرانزلی اظهار داشت: تاریخ و گذشته این را نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران عامل تضمین ثبات امنیت در منطقه است و نیروهای مسلح ما به‌هیچ عنوان قصد تجاوز و توسعه‌طلبی در منطقه را ندارند.

وی با بیان این‌که اگر غرب بخواهد چشم طمعی به ما داشته باشد آن را پشیمان می‌کنیم افزود: مدیریت جهادی و بسیج امکانات در اختیار ماست و این اقدام ارزشمند از سوی نیروهای مسلح ‌ایران به تمام دنیا اعلام شده و در هر جای دنیا نظام سلطه بخواهد علیه ما اقدامی صورت دهد، مقابل آن می‌ایستیم.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به اینکه امروز در منطقه ما ناامنی و بی‌ثباتی وجود دارد و آمریکا و اسرائیل با کشتار مردم بی‌گناه در منطقه سعی دارند منطقه را ناامن کنند، تصریح کرد: در صورت هرگونه تعرضی، نیروهای مسلح و ملت ما با تمام قدرت مقابل آن‌ها خواهند ایستاد.

سردار دهقان با بیان اینکه دشمنان، جریان‌های تکفیری را در کشورهای اسلامی علیه مسلمانان راه انداختتد و تجاوز و غارت در منطقه، حاصل حضور نیروهای تروریستی است، افزود: دشمنان و تروریست‌ها شرم نمی‌کنند و همه شواهد نشان از وابستگی این عوامل تروریستی دارند اگر چه به ظاهر از حقوق بشر دفاع می‌کنند.

وی با بیان اینکه روحیه ایمانی قدرت زیادی در نیروهای مسلح به‌وجود آورده که دشمنان را مأیوس می‌کند، اظهار داشت: نیروهای مسلح ما با نیروی ایمان و توکل برخدا، موفقیت را برای ‌ایران اسلامی به ارمغان آوردند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تأکید بر اینکه تلاش فرماندهان و مدیران در اجرای فرامین مقام معظم رهبری این بوده که در بالاترین سطوح مهارت را به نیروها آموزش دهیم، بیان کرد: با آموزش این مهارت‌های پیشرفته می‌توانیم در بالاترین سطوح با دشمنان مقابله کنیم.

سردار دهقان اظهار داشت: نیروهای مسلح این توفیق را دارند که یک فقیه عادل و آگاه به زمان و با درک و تحلیل درست از جهان، فرماندهی نیروهای مسلح را بر‌عهده گرفته است.

وی با اشاره به اینکه یکپارچگی نیروهای مسلح که در سایه رهبری به‌وجود آمده بزرگ‌ترین عامل قدرت نیروهای مسلح است، افزود: اگر دشمنان ما تصورشان این بود با تحریم از تجهیزات و فناوری روز دنیا ما را محروم می‌کنند، سخت در اشتباه هستند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: ملت ایران و نیروهای مسلح این شرایط تحریم را به فرصت تبدیل کردند و توانستند ابزار مورد نیاز را تولید کنند و در همه زمینه‌ها از نظر تجهیزات قوی هستیم.

سردار دهقان تصریح کرد: در صنایع دریایی نیروی مسلح و در پیوند با ظرفیت صنعتی به‌وجود آمده، علیرغم محدودیت‌ها توانستیم سامانه‌ها و تجهیزات مورد نظر را به‌کار برده و راه اندازی کنیم؛ دیگران نمی‌توانند با تهدید ما را از مسیر انقلابی باز دارند.

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 6:04 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
آیت‌الله علم‌الهدی در دیدار با اعضای شورای قضایی خراسان رضوی:
ارتقای امنیت اجتماعی و برخورد با قانون‌شکنان از خواسته‌های به‌حق مردم است
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردین ۱۳۹۵ در ۹:۵۱ ق٫ظ
 
 
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: حفظ و ارتقای امنیت اجتماعی و برخورد قاطع با قانون‌شکنان و افرادی که مخل آسایش و آرامش عمومی هستند از خواسته‌های به‌حق مردم است که باید محقق شود.
علم الهدی3

به گزارش صبح توس، به نقل از روابط عمومی دادگستری خراسان رضوی آیت‌الله علم الهدی در دیدار با رئیس شورای قضایی و رئیس‌کل دادگستری و جمعی از مسئولان عالی قضایی خواستار استمرار اقدامات مؤثر و مثبت دستگاه قضایی در سال ۹۵ شد.

امام‌جمعه مشهد ضمن تقدیر از اقدامات مؤثر دستگاه قضایی در راستای انجام وظایف قانونی و مبارزه با مفاسد؛ خواستار استمرار این حرکت در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و خواسته‌های مردم بزرگوار شد.

آیت‌الله علم‌الهدی اقدامات دادگستری و سازمان‌های تابعه قوه قضائیه در استان را به‌ویژه در زمینه برخورد با جرائم خاص قابل‌توجه دانست و افزود: حفظ و ارتقای امنیت اجتماعی و برخورد قاطع با قانون‌شکنان و افرادی که مخل آسایش و آرامش عمومی هستند از خواسته‌های به‌حق مردم است که باید محقق شود.

نماینده مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: شأن دستگاه قضایی بسیار بالاست و از این مجموعه خدوم انتظار می‌رود تا با تمام توان با جرائم و مفاسد اجتماعی و اقتصادی برخورد کند.

نماینده ولی‌فقیه با اعلام حمایت از اقدامات مجموعه قضایی افزود: به‌عنوان خادم مردم از هرگونه اقدامی که در جهت احقاق حقوق مردم و مبارزه با مفاسد اجتماعی و اقتصادی در چهارچوب شرع و قانون صورت بپذیرد قاطعانه حمایت خواهم کرد.

آیت‌الله علم‌الهدی همچنین با اشاره به اقدامات بسیار خوبی که در زمینه رفع تصرفات در ارتفاعات جنوب مشهد و حاشیه کشف روز انجام‌شده از تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط خواست تا در جهت زیباسازی و ساماندهی این مناطق به نحو مطلوب و با جدیت اقدام کنند.

انتهای پیام/

کد مطلب: 328890

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:59 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
ظهر امروز؛
پیکر شهید مدافع حرم در مشهد تشییع شد
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردین ۱۳۹۵ در ۳:۵۹ ب٫ظ
 
 
ظهر امروز پیکر شهید مدافع حرم، سید اسماعیل حسینی در مشهد تشییع شد.
IMG_2833 copy

به گزارش صبح توس، ظهر امروز پیکر شهید مدافع حرم اسماعیل حسینی جهان بین با حضور مردم و جمعی از مسئولان شهری و استانی از مقابل مهدیه مشهد مقدس تا حرم مطهر رضوی تشییع شد.

 

گفتی است شهید سید مجتبی حسینی، برادر این شهید نیز چندی قبل در راه دفاع از حرم حضرت زینب(س) به شهادت رسیده بود.


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:56 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۲۲۳
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۳
 
فضایل و اعمال لیله الرغائب در گفتگو با اساتید حوزه تبیین شد؛

لیله الرغائب به معنای شب آرزوها نیست!  

در منابع دینی ما به مناجات و راز و نیاز با خدا توجه زیادی شده و یکی از بهترین فرصت ها برای این مهم ، لیله الرغائب است که بیدارماندن و دعا و نیایش در آن فضیلت ویژه دارد و موجب دست‏یابی به عطایای ارزشمندی از سوی حضرت حق می شود.

عقیق: یکی از مناسبت های پرفضیلت ماه رجب ، شبی است که به لیله الرغائب معروف است و در مفاتیح الجنان و برخی کتب روایی شیعه، ضمن برشمردن فضایلی برای آن به همین مناسبت اعمال مخصوصی وارد شده است که از آن جمله روزه گرفتن در روز متصل به آن و نیز خواندن دعا و نماز مخصوص می باشد.
در آستانه این شب عزیز که شب جمعه نخستین ماه رجب المرجب است با تنی چند از اساتید حوزه و کارشناسان دینی به گفتگو پرداخته ایم که در ادامه می آید؛
شب پرفضیلتی برای خلوت با خدای متعال
حجت الاسلام و المسلمین جعفر انواری، عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی (ره)  با بیان این که لیله الرغائب و به طور کلی شب های پرفضیلت ماه رجب بهترین موسم برای مناجات و ارتباط با خالق متعال است، اظهار داشت: یکی از نیازهای فطری هر انسانی ارتباط با پروردگار و معنویت است که البته متاسفانه گاهی آدمی در برآوردن این نیاز مهم دچار اشتباه و انحراف شده و لذا در دام عرفان های دروغین و فرقه های ضاله می اُفتد.
وی افزود: بی شک اگر این مساله و خواسته فطری در مسیر الهی باشد در نهایت مایه آرامش و کسب سعادت انسان می شود و البته در غیر این صورت نتیجه ای جز سرگردانی و افسردگی و نااُمیدی برایش در پی نخواهد داشت.
استاد موسسه امام خمینی(ره) قم  همچنین با اشاره به این که آرامش و آسایش حقیقی در پرتو ارتباط با خدای متعال و توسل به دامان پاک اهل بیت(ع) است، گفت: در منابع دینی ما به مناجات و راز و نیاز با خدا توجه زیادی شده و یکی از بهترین فرصت ها برای این مهم ، لیله الرغائب است که بیدارماندن و دعا و  نیایش در آن فضیلت ویژه دارد و موجب دست‏یابی به عطایای ارزشمندی از سوی حضرت حق می شود.
وی اضافه کرد: بالاترین لذت برای انسان در این دنیا وقتی است که با محبوب حقیقی خود که خدای متعال است انس و الفتی برقرار می کند و بی هیچ پرده ای با او سخن می گوید که در این شب چنین فضا و بستری به خوبی فراهم می شود.
لیله الرغائب به معنای شب آرزوها نیست!
دکتر فروغ نیلچی زاده ، کارشناس دینی رسانه ملی نیز ضمن اشاره به فضایل این شب به یک اشتباه مصطلح در خصوص لیله الرغائب اشاره کرد و بیان داشت: لیله الرغائب به عنوان یک شب برگزیده که در ملک و ملکوت زندگی انسانی جایگاه ویژه ای دارد از سوی ائمه اطهار(ع) به ما معرفی شده اما به نظر می رسد که در جامعه به ویژه از ناحیه رسانه های جمعی دچار یک غلط رایج هستیم و آن هم این که شب لیله الرغائب به معنای شب آرزوها نیست بلکه مراد آن شبی است که رغبت های ناب یک انسان موحد در آن آشکار شده و تجلی می یابد.
وی با اشاره به این که رغائب جمع رغیبه است یعنی شبی که در آن عطاها و مواهب فراوانی به دست می ‏آید، گفت: گذشته از این موضوع، اساساً در منابع و فرهنگ دینی ما از خیال پردازی و آرزوهای طول و دراز داشتن ما نهی شده است.
این استاد دانشگاه همچنین افزود: متاسفانه در فرهنگ عامیانه این گونه القا می شود که شما در این شب آرزوها را بیان کنید تا خداوند آن ها را برآورده کند، در حالی که قرار است انسان در این شب رغبت های خود را در مسیر رضای الهی قرار دهد که این خود البته نهایت رغبت است.
خود را در مسیر نسیم الهی قرار دهیم
وی ابراز داشت: ما اگر به مناجات الراغبین نگاه کنیم متوجه می شویم که امام سجاد(ع) در این مناجات دلنشین و سوزناک، الگوی بسیار ارزشمندی را فراروی ما قرار می دهد که با تکیه بر آن می توانیم بهترین درخواست ها را از خدای متعال داشته و زمینه کسب بهترین کمالات را فراهم کنیم.
نیلچی زاده همچنین از نسل جوان خواست که در این شب ها و روزهای عزیز و ارزشمند بیش از پیش خود را در مسیر نوازش نسیم های ناب مناجات و رحمت الهی قرار دهند و گفت: لیله الرغایب یکی از بهترین زمان ها برای رغبت کردن و گرایش یافتن عمیق به سوی خدا به عنوان خیر بی نهایت است و اساساً مومن کسی است که تنها مبدا عملش به سوی خدا نیست بلکه میل و رغبت او در همه لحظات به سمت حق تعالی است.
معنای ماه رجب و فضیلت روزه گرفتن در آن
حجت الاسلام و المسلمین اسدالله محمدی نیا، نویسنده مطرح کتاب های مذهبی نیز با بیان این که ماه رجب و شعبان مقدمه ای است برای درک بهتر ماه مبارک رمضان ، اظهار داشت: ماه رجب ماه نزول رحمت الهی است که در برخی روایات آمده که رجب ، نام یکی از نهرهای بهشتی است که از نظر سفیدی از شیر سفیدتر و از نظر شیرینی از عسل شیرین تر است.
وی افزود: اگر کسی در این ماه یک روز ، روزه بگیرد از همین نهری که با این اوصاف است بهره مند شده و اجر و پاداش عظیمی نصیب او می گردد.
این محقق حوزه همچنین با بیان این که مناسبت های ارزشمندی همچون ولادت امیرالمومنین (ع) و نیز مبعث رسول اکرم(ص) در این ماه قرار گرفته است، گفت: لیله الرغائب نیز در کنار مناسبت های ویژه این ماه همچن ایام البیض یا همان اعتکاف از جمله زمان های مورد تاکید و سفارش اهل بیت(ع) است.
حدیثی شنیدنی از رسول الله(ص) در اهمیت نماز لیله الرغائب
وی افزود: پیامبر (ص) در حدیثی می فرمایند که هر کس در لیله الرغائب نماز با کیفیاتی که وارد شده را بخواند، ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر برایش ظاهر می شود و به او می‏ گوید: ای دوست من مژده می ‏دهم تو را که از هر شدت و سختی نجات یافتی. بعد فرد نمازگزار با تعجب از او می پرسد تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه ‏ای ندیدم که در پاسخ می‏گوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که انجام دادی. امشب آمده‏ ام نزدت باشم تا مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی نیا همچنین در خاتمه بیان داشت: در حدیثی از امام صادق(ع) نیز داریم که رجب ماه استغفار امت پیامبر است و رجب را «اصب‏» می‏گویند زیرا رحمت ‏الهی در این ماه بر امت بسیار ریخته می‏شود پس چه خوب است که در این شب ها و از جمله لیله الرغائب بسیار در درگاه الهی استغفار کنیم که زیبا گفته اند این درگه ما ، درگه نومیدی نیست!

 

منبع:حوزه


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:54 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۲۲۱
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
 

چه کنیم تا دعایمان مستجاب شود؟  

به علت عدم آگاهی از باطن هستی و حقیقت غیبی، گاهی می پنداریم كه خیر ومصلحت ما در تحقق و برآورده شدن حاجتی یا دفع مشكل و مانعی است، در حالی كه اگر حجاب حقیقت كنار رود و آینده برای ما حاضر و روشن گردد، از تقاضا و درخواست خود منصرف می شویم.
عقیق:دعا، مقدماتی ویژه و فرایندی ضابطه مند و شراطی مشخص دارد كه با «بایدها» و «نبایدها» همراه است كه از آن به «شرایط استجابت یا موانع استجابت دعا» یاد می كنیم.

* معرفت و شناخت ؛ نخستین شرط استجابت دعا، شناخت كسی است كه انسان او را می خواند. به همین جهت قرآن در آموزش شیوة دعا كردن می فرماید «اعوا ربكم تضرعا و خفیة»؛(1) پروردگار خود را به زاری و پنهانی بخوانید یعنی بدانید كسی را كه می خوانید، «رب» شماست، آفرینش رشد و تعالی و پرورش شما در دست قدرت اوست.

بهترین دعا آن است كه با ربوبیت آغاز گردد. نگاهی به شیوة دعا كردن انبیا و اولیای الهی در قرآن نشان می دهد كه آنان دعای خود را با «ربی» یا «ربنا» آغاز می كردند، زیرا این واژه انسان را متوجه می سازد با مبدأیی ارتباط برقرار ساخته است كه از نخستین لحظات وجود تا آخر عمر او و بعد از آن انسان را غرق در الطاف ربوبی خویش می سازد.

*اخلاص دردعا: دعا باید با اخلاص و از صمیم قلب و با حال تضرع و تواضع باشد. تنها با زبان دعا نكند، بلكه روح دعا باید در جان و در تمام ذرات وجود آدمی رسوخ كند.

امام صادق(ع) می فرماید: «خداوند دعایی را كه از دل غافل و بی خبر برخیزد، مستجاب نمی كند».

* دعا باید در حالت بیم و امید باشد، نه آن چنان از اعمال خود راضی باشید كه گمان كنید هیچ نقطة تاریكی در زندگی شما نیست و هیچ گناهی مرتكب نشده اید و نه آن چنان مأیوس باشید كه خود را شایستة عفو و بخشش خدا و اجابت دعا ندانید.

از خود راضی بودن و ندیدن عیب های خویش، ضمن این كه جهل مركب و عامل مهمی برای عقب گرد انسانی و سقوط اخلاقی است، باعث می شود كه انسان به جای عیوب خویش، عیب های دیگران را ببیند؛ یعنی به بیماری كه شیطان مبتلا بود «انا خیر منه؛ من از آدم بهترم» مبتلا شود.

چنان كه «یأس و نامیدی» هم از دام ها و حربه های شیطان است. شایسته است انسان با دو بال «بیم و امید» حركت كند آیة «ادعو ربكم خوفا و طمعا» (2) پیامبرش این است كه با بیم و امید خدا را بخوانید.

* خدا را در پنهانی خواندن، دعا را زودتر به اجابت می رساند «ادعوا ربكم تضرعا و خفیة»؛(3) بخوانید پروردگارتان را در حال تضرع و در پنهانی» دعا در خلوت با تمركز فكر و حضور قلب همراه است و به اخلاص نزدیكتر و از ریا و خودنمایی دور است. به همین جهت دعا در نیمه های شب و در نماز شب، آن هنگام كه همگی در خواب راحت به سر می برند، زودتر مستجاب می گردد. پیامبر اكرم(ص) می فرماید:

«خیر الدعا الخفیّ، بهترین دعا آن است كه پنهانی (و از روی اخلاص) صورت گیرد».(4)

* تطهیر مال و ثروت و خانه و زندگی از مالی كه از راه غصب، ظلم، رشوه، ربا، دزدی، غش در معامله و فریب پیدا كرده یا مالی كه خمس یا زكات و انفاقات آن پرداخت نشده است.

* اجتناب از خوردن غذای شبه ناك و تطهیر لقمة خود و افراد تحت تكفل از حرام.

* عدم غفلت از مبارزه با فساد و امر به معروف و نهی از منكر، بی اعتنایی در مقابل فسادهای اخلاقی و اجتماعی و اباحه گری و نادیده گرفته شدن ارزش های دینی: موجب عدم استجابت دعا می گردد. پیامبر اكرم(ص) فرمود: «باید امر به معروف و نهی از منكر كنید. در غیر این صورت خداوند انسان ها شرور ( و كسانی كه تعهداتی دینی و اخلاقی ) بر نیكان شما مسلط می كند و هر چه بكنید، مستجاب نمی شود».(5)

* عمل به پیمان های الهی

 *كیفیت شروع دعا

* دعا باید با حمد و ثنای الهی همراه باشد. جهت آموزش شیوة دعا كردن، دعای فرشتگانی را كه حاملان عرش خدا هستند و فرشتگانی كه گرداگرد آن قرار دارند، توصیف نموده است. آنان ابتدا «تسبیح و حمد» خدا را می گویند و ایمان خود را اظهار و ابراز می دارند. سپس برای مؤمنان استغفار می كنند. آنان می گویند : پروردگارا رحمت و علم تو همه چیز را فرا گرفته. تو از گناهان بندگانت با خبری و نسبت به آنان رحیمی . آنان را كه توبه كرده اند و از راه تو می روند، ببخش و بیامرز و از عذاب دوزخ نگاه دار...»(6)

 * دعا را با ذكر صلوات بر محمد و آل محمد باید شروع نمود، زیرا صلوات ،درخواست سلام و درود از خداوند برای پیامبر اسلام و اهل بیت طاهرین اوست كه سلام خالق هستی و همة خلایق پاك بر آنان باد این دعا قطعا مستجاب است. وقتی در ابتدا و انتهای دعا ذكر صلوات قرار گرفت، خداوند به خاطر اول و آخر دعا، آن چه را كه در وسط قرار گرفته، اجابت خواهد كرد.

* تطهیر قلب و روح: از كثافات و كدورت های گناهان، به وسیلة اعتراف به گناه و توبه در پیشگاه خداوند.

* در پایان، دعا را با تمسك به صفات او به اتمام برسانید، مثلا بگویید، برحمتك یا ارحم الرحمین.

سبحانك الله لا اله انت وحدك لا شرك و لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم

 

پی نوشت:

1 – اعراف (7) آیه 55.

2 – اعراف (7) ، ایه 56.

3 – اعراف (7)، آیه 55.

4 – ناصر مكارم شیرازی و همراهان، تفسیر نمونه، ج5، ص 281.

5 – سفینة البحار، ج1، ص 9 – 448 .

6 – مؤمن (40) آیه 809 .

منبع:حوزه

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:53 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

کد خبر: ۷۳۲۲۲
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۹
 

قضای نماز و روزه مادر برعهده کیست؟  

قضای نماز و روزه پدر بر پسر بزرگ واجب است، اما آیا قضای نماز وروزه مادر نیز بر پسر بزرگ واجب است یا خیر؟

عقیق:مراجع عظام تقلید به این سوال چنین پاسخ گفته اند.

*  آیت الله  العظمی خامنه ای: بنابر احتیاط واجب، لازم است.

*  آیت الله العظمی مکارم شیرازی: واجب است.

*  آیات عظام سیستانی و وحید: واجب نیست گرچه بهتر است.

 

پی نوشت:

توضیح السمائل مراجع مسئله ۱۳۹۰ - رساله مصور رهبری، ص۲۸۳ و ۳۷۶.

منبع:حوزه


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:51 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۲۳۵
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۳
 
به پیشواز شب عروج

درنگی در فضیلت و اعمال لیلۀ الرغائب  

شب نخستین جمعه از ماه مبارک رجب، لیلۀ الرغائب است چه پنج شنبۀ آن جزء ماه مبارک رجب باشد و چه نباشد و آن روزه و نماز، مربوط به نخستین پنج شنبۀ ماه مبارک رجب است.

عقیق:به مناسبت فرارسیدن  شب لیلة الرغائب اعمال و احکام این شب با عظمت را به همه دلدادگان کوی دوست و مشتاقان و شیفتگان وادی حق تقدیم می‌کند.

لیلۀ الرغائب شبی است گرامی برای همه اهل اسلام در اقصی نقاط عالم که با مناسک، آداب و اعمالی با شکوه، زیبا و معنوی همراه است.

واژه «رغائب» جمع «رغیبه» و به معنای چیزی است که مورد رغبت و میل باشد و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان است.

* وجه نامگذاری لیلۀ الرغائب

«لیلۀ الرغائب» به این دلیل بدین نام موصوف گشته که آن شبی است که میل، خواسته، نیاز و راز با عبادت و بندگی خدای متعال عجین شده و در این وقت عزیز، بندگان حق تعالی، گرد شمع وجود او در محفل دلشان گرد می ‌آیند و به مناسکی  معنوی و اعمالی ربانی دست می یازند تا عروج گیرند و به آسمان بپیوندند.

 اما معنای دوم «لیلۀ الرغائب» همان شبی است که بخشش خدا در آن موعود، باریدن می ‌گیرد و بر بسیاری از بندگان نازل می گردد.

و این همه، نشانه و چراغی است برای رهایی از بند تن و آویختن با حبل المتین عشق الهی که در اعمالش به ظهور و بروز می‌ شود.

* زمان لیلۀ الرغائب

در زمان «لیلۀ الرغائب» اختلاف وجود دارد. برخی معتقدند که لیلۀ الرغائب، شب جمعه ای از ماه مبارک رجب است که پنج شنبۀ آن هم، از ماه مبارک رجب باشد.

و بعضی دیگر می گویند که شب نخستین جمعۀ ماه مبارک رجب، لیلۀ الرغائب است، چه پنج شنبۀ آن، از ماه مبارک رجب باشد و چه نباشد.

برای روشن شدن مطلب، عبارت سیدبن طاووس از کتاب اقبال ارائه می گردد. (1)

فصل ۱۰: فی مانذکره من عمل اول جمعه من شهر رجب. اعلم! ان مقتضی الاحتیاط للعباده و طلب الظفر بالسعاده، اقتضی ان نذکر، عمل هذه اللیله الجمعه فی اول لیله من هذاالشهرالشریف، لجواز ان یکون اول لیله منه، الجمعه.

فیکون قد اذکرناک فی اول الشهربها الی حین حضور اول لیله جمعه منه لتعمل بها.

وجدنا ذلک فی کتب العبادات مرویا عن النبی(ص) و نقلته انا من بعض کتب اصحابنا، رحمهم الله، فقال فی جمله الحدیث عن النبی(ص) فی «ذکر فضل شهر رجب »،ماهذا لفظه:

«ولکن لا تغفلوا عن اول لیله جمعه منه! فانها لیله تسمیها الملائکه «لیله الرغائب». و ذلک انه اذامضی ثلث اللیل، لم یبق ملک فی السماوات والارض،الا یجتمعون فی الکعبه و حوالیها و یطلع الله علیهم اطلاعه فیقول لهم: «یاملائکتی! سلونی ماشئتم!». فیقولون: «ربنا! حاجتنا الیک ان تغفر لصوام رجب.». فیقول الله تعالی:«قد فعلت ذلک.».

ثم قال رسول الله(ص): «مامن احد صام یوم الخمیس اول خمیس من رجب، ثم یصلی بین العشاء و العتمه...» الحدیث.

همان طور که مشاهده می کنید، تأمل در عبارت سید، می رساند که «لیلۀ الرغائب »یک مطلب است و روزه و نماز آن دوازده رکعت بین نماز مغرب و عشا، مطلبی دیگر.

توضیح این که، شب نخستین جمعه از ماه مبارک رجب، لیلۀ الرغائب است چه پنج شنبۀ آن جزء ماه مبارک رجب باشد و چه نباشد و آن روزه و نماز، مربوط به نخستین پنج شنبۀ ماه مبارک رجب است.

به عبارت دیگر، رابطۀ منطقی بین این دو مطلب، عام و خاص من وجه است. در نتیجه، مثلا اگر جمعه ای، ابتدای ماه مبارک رجب بود، شب آن، «لیلۀ الرغائب» است، اما زمان انجام دادن آن نماز و روزه نیست و پنج شنبه ای را که می آید، باید روزه داشت و آن نماز را خواند.

حال اگر کسی بپرسد: «در آن شب، چه اعمالی را باید انجام داد؟» خواهیم گفت که احیای آن شب، همراه با دعا و قرائت قرآن و ... پسندیده است.

البته این احتمال را هم می توان داد که اگر پنج شنبه، جزء ماه مبارک رجب نبود، ولی روز بعد از آن -که جمعه باشد- ابتدای ماه مبارک رجب باشد، روزۀ پنج شنبه ساقط می شود، ولی آن دوازده رکعت نماز پابرجا است و باید بین دو نماز مغرب وعشا خوانده شود و آن شب هم، «لیلۀ الرغائب» است.

عارف کامل، جناب آقای حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، در کتاب المراقبات می نویسد:

انما یقتضی ان یقال: ان العمل بذلک فی ما اذا لم یکن اول الشهر جمعه. و اما اذا کان الاول جمعه، یکون العمل للجمعه الثانیه ولولم ینطبق بلیله الرغائب. و لیس فی الروایه تصریح باشتراط ذلک بلیله الرغائب.

و لکن الذی یقوی فی النفس، ان یکون العمل للجمعه الاولی و لکن بالغاءالصوم اذااتفقت الجمعه فی اول الشهر او بالغاء قید رجب من صوم خمیس فی هذه الصوره. (2)

همان طور که مشاهده می کنید، این بزرگوار، احتمال دیگری را تقویت کرده اند و نظر مبارک شان این است که اگر جمعه، نخستین روز ماه مبارک رجب باشد، بدون روزه گرفتن پنج شنبه، آن دوازده رکعت نماز، خوانده می شود و آن شب هم «لیله الرغائب» است.

* اعمال این شب

عملى با فضيلت‏ بسيار از حضرت رسول خدا(صلى اللّه عليه و آله) وارد شده كه آن را سيّد در كتاب« اقبال» و علاّمه حلى در «اجازه بنى زهره» نقل كرده ‏اند؛ بعضى از فضيلت آن اين ‌كه به سبب انجام آن، گناهان بسياری آمرزيده مى‏ شود و نيز نمازى در آن وارد شده و هركه آن را به ‌جاى‏ آورد هنگام شب اوّل قبرش حق تعالى ثواب آن را به نيكوترين صورت و با روى گشاده و درخشان و زبانى گويا به سوى‏ او مى‏ فرستد، پس به او مى ‏گويد: اى حبيب من! تو را بشارت باد كه از هر شدّت و سختى نجات يافتى. بنده مى‏ گويد تو كيستى؟ به خدا سوگند من چهره ‏اى زيباتر از چهره تو نديدم و سخنى شيرين ‏تر از سخن تو نشنيدم و بويى بهتر از بوى‏ تو نبوييدم!!

پاسخ مي ‌دهد: من ثواب آن نمازم كه در فلان شب، از فلان ماه، از فلان سال به جاى آوردى،‏ امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا كنم و مونس تنهايى تو باشم و هراس را از تو برگيرم و هنگامى‏كه در صور(شيپور قيامت) دميده شود، در عرصه قيامت سايه ‏اى بر سرت خواهم افكند، پس خوشحال باش كه خير هرگز از تو جدا نخواهد شد.

كيفيت‏ اين نماز چنين است: اولين پنجشنبه ماه رجب را روزه مى‏ دارى، چون شب جمعه داخل شود، بين نماز مغرب و عشا، دوازده ركعت نماز به جاى مى‏ آورى، هر دو ركعت با يك سلام به اين ترتيب كه در هر ركعت يك مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده‏ مرتبه «سوره توحيد» مى‏ خوانى و هنگامى كه از نماز فارغ شدى هفتاد مرتبه مى‏ گويى:

«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ وَ عَلَى آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ]».

خدايا! بر محمّد پيامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست

سپس به سجده مى‏ روى و هفتاد مرتبه مي گويى:

«سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ»

پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح

آن گاه سر از سجده بر مى‏ دارى و هفتاد مرتبه مى ‏گويى:

«رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَمُ»

پروردگارا! مرا بيامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من مى‏ دانى بگذر، تو خداى برتر و بزرگترى

دوباره به سجده مى ‏روى و هفتاد مرتبه مى‏ گويى:

«سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ»

پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح

سپس حاجت خود را مى ‏طلبى كه به خواست خدا برآورده خواهد شد.آگاه باش زيارت حضرت امام رضا(عليه السّلام) در ماه رجب مستحب است و انجام آن در اين ماه امتياز خاصى دارد، همان ‌گونه كه انجام عمره در ماه رجب فضيلت دارد تا جايى كه روايت شده انجام آن در اين ماه، در فضيلت همتاى حج است و نيز نقل شده: حضرت سجاد(عليه السّلام) در ماه رجب به عمره مشرّف شده بود، و شب‏ و روز نزد كعبه نماز مى‏ خواند، و در حالى كه پيوسته در سجده بود اين ذكر از زبان ايشان شنيده مى ‏شد:

«عَظُمَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِكَ فَلْيَحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِكَ»

گناه از بنده‏ ات بزرگ شده، پس بگذر گذشت از سوى تو زيبا باشد.

* وقت نماز لیلۀ الرغایب تا چه وقت است؟

پاسخ: چون به نظر مراجع معظم تقليد پایان وقت نماز عشا، نصف شب است. وقتی که شب را از اول غروب تا اذان صبح حساب کرده و تقسیم بر دو کنیم، نصف شب شرعی معین می ‌شود. نصف شب شرعی غالباً حدود 11 ساعت و یک ربع بعد از اذان ظهر است.(3) وقت استحباب نماز مذکور بین نماز مغرب و عشاء است شما هر اندازه نماز عشاء را به تاخیر بیندازید می توانید این نماز را بخوانید چون بين نماز مغرب و عشاء صادق است البته قضای نماز مستحبی را به قصد رجاء مي توان خواند.

 

پی نوشتها:

1- الاقبال، ج ۳، ص ۱۸۵-۱۸۶.

2- المراقبات، ص ۴۶.

3. توضیح المسایل مراجع ،ج 1، م 739 و 740.

مفاتیح الجنان

دانشنامه بزرگ اسلامی

پایگاه اطلاع رسانی استاد حسین انصاریان

بلاغ، سیدحسین شیخ الاسلامی

منبع:حوزه


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:50 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۲۳۰
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۱
 
یادی از مربی اخلاق و استاد تحول گرا؛

آیت الله موسوی نژاد که بود+ عکس  

آیت‌الله موسوی نژاد در سال ۱۳۴۹ به توصیه، حمایت و راهنمایی میرزاجوادآقا تهرانی مدرسه‌ علمیه‌‌ای در انتهای کوچه چهارباغ برای تربیت و تحصیل طلاب به سبک و سیاق متفاوت، منحصر و تحول گرایانه را تاسیس کرد.

عیق: آیت الله حاج سید محمد موسوی نژاد، متولد دهم دی ماه سال 1310 هجری شمسی، در خانواده‌ای مذهبی در منطقه ابرده از ییلاقات مشهد به دنیا آمد و پس از حضور در مکتب خانه، به راهنمایی دایی بزرگوارش آیت الله شمس خراسانی، دروس طلبگی را در حوزه علمیه مشهد آغاز کرد.

ایشان پس از گذراندن دروس مقدمات و سطح و چند سالی درس خارج فقه و اصول در محضر بزرگانی چون شیخ هاشم قزوینی، شیخ مجتبی قزوینی، آیت‌الله میلانی، میرزاجوادآقا تهرانی و آیت الله مروارید برای ادامه تحصیل به نجف اشرف هجرت کرد و در دروس بزرگان آن حوزه مانند آیات عظام خوئی و شاهرودی، حکیم، امام خمینی(ره) و ...  شرکت کرد، اما به سبب ضعف شدید بینایی به توصیه و تأکید اساتید و دوستانش به مشهد مقدس بازگشت.

آیت‌الله موسوی نژاد در سال 1349 به توصیه، حمایت و راهنمایی میرزاجوادآقا تهرانی مدرسه‌ علمیه‌‌ای در انتهای کوچه چهارباغ برای تربیت و تحصیل طلاب به سبک و سیاق متفاوت، منحصر و تحول گرایانه را تاسیس کرد  و طلاب فاضل و برجسته‌ای تحت مدیریت مستقیم ایشان در این مدرسه که بعدها به نام ایشان شهرت یافت، مدارج علمی حوزه را در کنار درس اخلاق و عقاید و احکام گذرانده‌اند و به موفقیت های بالایی دست پیدا کرده‌اند.

توجه به مسائلی اخلاقی و معنوی، انس با آداب، ادعیه و قرآن و اهتمام به نماز شب و نوافل در کنار توجه گسترده و خاص به دروس در کنار تحقیق و تفحص و مباحثه از ویژگی های آموزشی این مدرسه بود.

آیات و حجج اسلام والمسلمین، مروارید، حسینی شاهرودی، شیخ جواد مروی، احمدی، گنجی، رئیسی، تولیت استان قدس رضوی، شریعتی دادستان سابق خراسان، وحیدی، ربانی بیرجندی، حسینی تبادکانی، درایتی، حسینی فقیه و ... از چهره های شاخص امروز حوزه های علمیه قم و مشهد، شاگردان دیروز آیت الله موسوی نژاد به شما می آیند.

آیت الله موسوی نژاد که پیش از نوروز دچار سکته مغزی شده بود، پس از بستری شدن در بیمارستان قائم مشهد برای مراقبت بیشتر به بیمارستان امام حسین(ع) منتقل شد. ایشان سحرگاه روز چهارشنبه پنجم ماه مبارک رجب، 25 فروردین ماه، دارفانی را وداع گفت و به ملکوت اعلی پیوست.

روحش شاد و یادش گرامی

 

منبع:حوزه


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:48 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۱۴۴
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۳
 

معنای مُوتُوا قَبلَ اَن تمُوتُوا در بیان مرحوم دولابی  

مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: موت و حیات دست خداست، ولی شما هم باید یک خرده تن بدهید. خدا مهربان است. یک مقدار مطابق میل بندگانش رفتار می کند. معنای اختیار این است.

عقیق:مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود:  این جا آخرت است. با نیت و قصد آمده‌ای. این همان چیزی است که پیغمبرمان فرمود: «مُوتُوا قَبلَ اَن تمُوتُوا»(1) یعنی قبل از این که مرگ شما فرا برسد و شما را به قبر ببرند بمیرید. بیاید زنده شوید و با فهم و اراده باشید.
 

موت و حیات دست خداست، ولی شما هم باید یک خرده تن بدهید. خدا مهربان است. یک مقدار مطابق میل بندگانش رفتار می کند. معنای اختیار این است. نشنیده‌اید که خدا فرموده است: من در هیچ امری تردید نکردم «الا ترددی فی قبض روح المومن» جز در قبض روح مومن.
شما موت را اختیار کردید و این جا آمدید. نه غصّه داری و نه می‌توانی غصه بخوری. الان در این جا که هستی اگر چند روز غصه نخوری دلت برای غصه تنگ می‌شود. این عیب ندارد. یک مقدار برای امام حسین(ع) گریه می‌کنی. او را می‌شناسی و گریه می‌کنی. دیگر امام حسین(ع) با شما همه جا هست.
بعد از عاشورا حضرت دلش نمی‌گیرد. پیش از عاشورا است که مال می‌دهد، اولاد می‌دهد، اسیر می‌دهد، برادر می‌دهد، اصحاب را می‌دهد. همه تا ظهر عاشورا شهید می‌شوند. بعد از ظهر عاشورا روز جزاست. بعد از موت، یوم الجزاست. یعنی خداوند به خلقش مفت و مجانی غذا می‌دهد؛ «یرزقه بغیر حساب» چون به اختیار خودت مردی. از خدا خواستی، خدا تو را میراند. خودت میل پیدا کردی.
پس این جا جای خوبی است. اگر به میل خودت جان دادی خدا چشمانت را باز می‌کند. زندگی قشنگ می‌شود. هوشیار هستی و کیف می‌کنی و گرنه خدا به زور جان دوستان اهل بیت(ع) را نمی‌گیرد.

پی نوشت:

1- بحارالانوار ج 72، ص 59.
کتاب طوبی محبت – ص 153
مجالس حاج محمد اسماعیل دولابی

منبع:تسنیم


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۰۵۹
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۹
 

مرحوم دولابی:قبول موت، موت است عزیز من! 

مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: اگر نمی‌ری تو را می‌میرانند. توی سرت می‌زنند. در رختخواب می‌افتی، چرت می‌زنی. بچه‌ها را نگاه می‌کنی اشک می‌ریزی. زن را می‌بینی اشک می‌ریزی. این را همه در پیش دارند.

عقیق: مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: حرف و کلام یک خط است و مال بعد از موت. کلاه بازی نیست. مگر ندیدی در شب عاشورا چطور مولایمان گفت: فردا صبح همه خلاص می‌شویم. فردا یک نفر ما هم این جا نمی‌ماند. زن و بچه‌ها اسیر می‌شوند. هر کس می خواهد برود و هر کس می خواهد بماند. بنده شب اول گفتم: هر کس نمی‌خواهد نمیرد. ولی بالاخره مردن هست، اگرچه هزار سال عمر کنی. منتها الان به اختیار خودت می‌روی و این خیلی محترم است.
 

اگر نمی‌ری تو را می‌میرانند. توی سرت می‌زنند. در رختخواب می‌افتی، چرت می‌زنی. بچه‌ها را نگاه می‌کنی اشک می‌ریزی. زن را می‌بینی اشک می‌ریزی. این را همه در پیش دارند. به شما اهانت نمی‌کنم. همه خلقت این را دارند. فقط شما زرنگی کردی، بلند شدی و با عقل و فهم خودت موت را خریدی و قبول کردی. قبول موت، موت است عزیز من. چشمت هم عوض می شود. وقتی هم می‌خوابی و خواب می‌بینی چشمت عوض می‌شود، چه رسد الان که مرده‌ای و بیداری.
ان شاء الله روز به روز چشمت بازتر می‌شود. رفقای دیگر از جای دیگر می‌آیند. می‌بینی فلانی هم مرحوم شد و آمد. با هم برخورد می‌کنید. می‌گویند: هفتاد سال خواب آلود حرف زده‌ام شما هم خواب آلود شنیده‌اید. البته عمر شما زیاد نیست. شمای نوعی را می‌گویم. آیا این بس نیست؟
بگذارید الان در حال بیدرای حرف بزنیم. شما وضو می‌گیری. قصد مردن می‌کنی. بیدار می‌شوید و این جا می‌آیی. من هم که بیدارم و با شما حرف می‌زنم. دست کم یک دمی با خیال راحت با هم می‌نشینیم. بدون ترس از این که فردا چه می‌شود. آیا گناهانمان را خدا می‌بخشد؟ الان که مردی گناهان را هم گذاشتی و آمدی. هم عبادت‌ها را گذاشتی و هم گناهان را. هم پول را و هم زور را. همه را گذاشتی و دست خالی آمدی. حتی بدن را هم نیاوردی.
این بدن دیگر مال شما نیست. آن بدن رفت. ملک مال شما نبود که آن را بیاوری. مال خدا بود. «لمن الملک الیوم»(1)؛ ملک مال کیست؟
چه کسی می‌تواند بگوید مال من است. منی وجود ندارد. مرحوم شد و رفت. خدا او را بیامرزد.
بعضی از رفقا مثلا بعد از ده سال به همدیگر می‌رسیدند. یکی می‌گفت: مشهدی تقی حالت چطور است؟ رفیق دیگرش می‌گفت: این مشهدی تقی، مشهدی تقی سابق نیست. او مرحوم شد. این کس دیگری است.
عزیز من حالا شما هم عوض شدی. در این جا آدم همه مساله‌هایی را که در کتاب ها هست و نخوانده، همه را، می‌خواند. چون شما مرحوم شدید و آمدید. من را هم که خدا آورد. لذا بلدم حرف بزنم و الا کتاب‌ها پر است از مسائلی که راجع به بعد از مرگ است.

 

پی نوشت:

1- سوره غافر، آیه 16.
کتاب طوبی محبت – ص 150
مجالس حاج محمد اسماعیل دولابی

منبع:تسنیم


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:45 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۲۳۲
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۳
 

  مرحوم دولابی:شهیدِ محبت سر و صدا ندارد!  

مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: شهید محبّت سر و صدایی ندارد. کسی شمشیری نمی‌بیند، صدای شمشیری نمی‌شنود. انسان را خیلی مخفی شهید می‌کند. آن چنان می‌کُشد که صدایی در نمی‌آید. خون هم ندارد. عزیز من به میدان بیا و قشنگ معامله کن.

عقیق: مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: شهید محبّت سر و صدایی ندارد. کسی شمشیری نمی‌بیند، صدای شمشیری نمی‌شنود. انسان را خیلی مخفی شهید می‌کند. آن چنان می‌کُشد که صدایی در نمی‌آید. خون هم ندارد. عزیز من به میدان بیا و قشنگ معامله کن. مردانه و جوانمردانه بیا.
 

کمرها را محکم ببندید، جوانمرد باشید! روز قیامت سرفراز باشید. آدم دمِ شمشیر عزیز است. با جرات و قشنگ به میدان می‌رود. اگر جای بدی بود – مثل جهنّم – با اکراه می‌رفت. از زیر بار آن در می‌رفت.
در مورد جهنم هر چه می توانی از زیر بارش در رو. حتی در کسب که امرار معاش مربوط به آن است. چون یک طرف آن خطرناک است و از جهنم سر در می‌آورد. می‌گوید: صبح دیر به طرف کسب دنیا برو. جز اموری که مربوط به حوائج روز مره مردم است، مثل نان و غذای مردم، که باید به خاطر آن زود به سوی کسب رفت. این حسابش عقلایی است. اگر زود می‌روی بگو: می‌روم هم تفریح کنم و هم تماشا؛ و نانی بپزم تا مردم بخورند. مخلوط کن؛ برای دنیای صرف زود به دنبال کسب نرو.
قدیم‌ها می‌گفتند: برای کسب دیر به بازار برو و زود برگرد. زودتر از همه به خانه بیا. اگر نان و آبت درآمد بیا. در قدیم زندگی مثل الان ماشینی و وابسته به هم نبود که اگر یک قسمتی لنگ شود مردم به زحمت بیفتند. اگر برق نباشد همه کارها تعطیل می‌شود. نفت و بنزین هم همین‌طور. همه به شکم مردم می‌خورد.
بشر خیلی وابسته به صنعت شده است. بنابراین برای خیر خواهی و رفاه دیگران اگر صبح زود عقب کار برویم ثواب دارد. ولی اگر کار من تاثیر در امور دیگران نداشت دیرتر می‌رفتم. فرمودند: در امر دنیا طوری کار کن که گویا همیشه زنده‌ای و در امر آخرت طوری کار کن که گویا امشب می‌میری.

 

پی نوشت:

کتاب طوبی محبت – ص 156
مجالس حاج محمد اسماعیل دولابی

منبع:تسنیم


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:44 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۲۳۶
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۳
 
این الرجبیون

«لیلة الرغائب»؛ دروازه بندگی خدا+ صوت حاج آقا مجتبی تهرانی(ره)  

نماز «لیلةالرغائب» مقدمه‌ای برای تجهد و شب زنده‌داری است، رجب، ماه امیرالمؤمنین(ع)، ماه شعبان؛ ماه رسول اکرم(ص) و ماه رمضان؛ ماه خداست، پس دروازه بندگی خدا از امام علی(ع) به رسول اکرم(ص) و از رسول اکرم(ص) به خدا منتهی می‌شود.

عقیق: یکی از سه شب مهم سال «لیلة‌الرغائب» است؛ یعنی بعد از شب قدر و شب نیمه شعبان، «لیلة‌الرغائب» جایگاه بسیار درخشانی دارد و این شب، همان شبی است که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) درباره آن فرموده است: «در آسمان‌ها جنبش و خروش خاصی هست و فرشتگان الهی به دعا و مناجات مشغول می‌شوند»؛ این شب از نظر شیعه یکی از شب‌هایی است که نزد خداوند از فضیلت خاصی برخوردار است و در روایات اهل بیت(علیهم السلام) بر پاسداشت آن شب تأکید زیادی شده است.(1)

پیشکشی برای شب اول قبر

برای این شب اعمال خاصی ذکر شده است؛ 12 رکعت نماز، به عبارتی دیگر 6 تا نماز 2 رکعتی که در هر رکعت بعد از «حمد»، سه مرتبه «سوره قدر» و 12 مرتبه سوره «توحید» بایستی خوانده شود، بعد از اینکه نماز تمام شد، این‌گونه خطاب ‌دهد: «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی‏ مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلی‏ آلِهِ» سپس به سجده رود و 70 مرتبه این ذکر را بگوید: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ» بعد از سجد بلند ‌شود و بگوید: «رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ اِنَّکَ اَنْتَ العَلِیُّ الْعَظیمُ»، آن گاه به سجده رود و 70 مرتبه ذکر‌«سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ» را بخواند.(2)

همچنین در روایت آمده که در هر یک از نماز یک بار حمد، سه بار سوره «قدر» و 12 بار سوره «توحید» خوانده شود و در ادامه حضرت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) چنین می‌فرماید: قسم به کسی که نفس من به دست اوست، عبدی یا کنیزی نیست که این نماز را بخواند مگر اینکه جمیع گناهان او بخشیده می‌شود هر چند که به اندازه زبد دریا باشد و شفاعت می‌کند روز قیامت 700 نفر از اهل بیت خود را که مستحق آتش هستند.(3)

هر کس این نماز را بگذارد و چون شب اوّل قبر او شود حق تعالی ثواب این نماز را به سوی او به صورتی نیکو و رویی گشاده می‌فرستد و با زبان فصیح به او می‌گوید: ای حبیب من! بشارت باد تو را که نجات یافتی از هر شدت و سختی، گوید: تو کیستی؟ به خدا سوگند که من رویی بهتر از روی تو ندیدم و کلامی شیرین‌تر از کلام تو نشنیده‌ام و بویی بهتر از بوی تو نبوییدم، گوید: من ثواب آن نمازم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال بجا آوردی امشب به نزد تو آمدم تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند، در عرصه قیامت پس خوشحال باش که هرگز خیر از تو معدوم نخواهد شد.(4)

دروازه بندگی خدا

نماز »لیلةالرغائب» مقدمه‌ای برای تجهد و شب زنده‌داری است،ماه رجب، ماه خدا و ماه امیرالمؤمنین علیه‌السلام نامیده شده است،  اینکه خداوند ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان را کنار هم قرار داده است، بی‌حکمت نبوده، در واقع این سه ماه برای رسیدن انسان به خداست که مراتب درجات کمال در ماه رمضان را درک ‌کنند.

رجب، ماه امیرالمؤمنین(علیه السلام)، ماه شعبان؛ ماه رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و ماه رمضان؛ ماه خداست، پس دروازه بندگی خدا از امام علی(علیه السلام) به رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و از رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به خدا منتهی می‌شود.

توصیه های حاج آقا مجتبی تهرانی درباره ماه رجب




دریافت


پی نوشت ها:
1- حرّ عاملی، وسائل الشیعه، بیروت، ج5، ص232.
2-
شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان، قم، انتشارات آیین دانش، ص255، 256.
3-
حرّ عاملی، وسائل الشیعه، ج5، ص233.
4-
عباس قمی، مفاتیح الجنان، قم، انتشارات آیین دانش، ص256.

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 26 فروردین 1395  ] [ 5:42 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 90 :: 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4071640 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب