کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

دیدار استاندار خراسان رضوی با نماینده تام الاختیار مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سیستانی

استاندار خراسان رضوی با حجت الاسلام و المسلمین حاج سید جواد شهرستانی نماینده ی تام الاختیار مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیت الله العظمی سیستانی دیدار کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رضا رشیدیان در مراسم استقبال از نماینده ی تام الاختیار مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیت الله سیستانی که در محل پاویون دولت فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد برگزار شد؛ ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و همچنین 12 فروردین ماه روز جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: با پیروزی انقلاب اسلامی؛ حکومتی مبتنی بر ارزش های الهی و  بر پایه مردم سالاری دینی شکل گرفت.
وی افزود: پیوند عمیق مردم با مسئولان و تلاش برای تحقق آرمان های متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی و شهدای گرانقدر، باعث شد ایران به عنوان الگویی برای مردم آزادیخواه دنیا مطرح شود.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به نقش مرجعیت دینی در مدیریت رخدادهای گوناگون، تاکید کرد: در سایه ی این مهم و حرکت در مسیر نورانی ولایت شاهد پیشرفت های چشمگیر در حوزه های مختلف هستیم.
رشیدیان خاطر نشان کرد: بی شک نقش حضرت آیت الله العظمی در بسیج مردمی در کمک به ارتش عراق در مبارزه با داعش و گروهک های صهیونیستی و تکفیری تعیین کننده بوده است.
وی تصریح کرد: ملت عراق نیز اعم از شیعه و سنی در پاسخ به ندای مرجعیت با حضور در کنار نیروهای ارتش، به مقابله با دشمنان و تلاش برای حفظ تمامیت ارضی کشور عراق کردند.
استاندار خراسان رضوی، مدیریت و ساماندهی امور زائران علوی و حرم مطهر حضرت امیر المومنین (ع) را از جمله نکات برجسته ای برشمرد که در سایه وجود این مرجع عالیقدر به بهترین شکل در حال انجام است.   
 حجت الاسلام و المسلمین حاج سید جواد شهرستانی نیز ضمن ابراز خرسندی از توفیق حضور در مشهد مقدس، هدف از سفرش را زیارت بارگاه منور رضوی اعلام کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 


 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:44 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
یادداشت/ سردار زهدی 23 اسفند 1394 ساعت 12:34

شهید «باکری» در فرهنگ «دفاع مقدس» یک واژه‌ی جاودانه است


سردار سرتیپ پاسدار «یعقوب زهدی» عماون مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی و جانشین فرمانده توپخانه سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس، در یادداشتی اختصاصی که در اختیار خبرگزاری دفاع مقدس قرار داد به تشریح فعالیت‌های شهید مهدی باکری پرداخت.
شهید «باکری» در فرهنگ «دفاع مقدس» یک واژه‌ی جاودانه است

به گزارش گروه حماسه و جهاددفاع پرس، سردار سرتیپ پاسدار "یعقوب زهدی" معاون مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی و جانشین فرمانده توپخانه سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس، در یادداشتی اختصاصی که در اختیار خبرگزاری دفاع مقدس قرار داد به تشریح فعالیت‌های شهید مهدی باکری پرداخت:

انقلاب اسلامی ملت بزرگ ایران که با دست باکفایت حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذاری شد و به ثمر نشست، دست‌آوردها و برکات فراوانی به ارمغان آورد. یکی از مهم‌ترین ثمرات آن پرورش نسل جوان و انقلابی و مؤمن بود که در مقطع شروع انقلاب اسلامی (1342) پا به عرصه‌ی وجود گذاشت و در دوران اوج‌گیری انقلاب اسلامی (57-1356) شکوفا شد و در دوران دفاع مقدس به ثمر نشست، بخش عمده‌ای از این نسل جوان را قشر دانشگاهی تشکیل می‌دادند که به‌دلیل برخورداری از ویژگی‌هایی مانند آگاهی و روشن‌بینی، عدالت‌طلبی، وارستگی و روحیه‌ی ضد استبدادی و ظلم‌ستیزی، همواره در نوک پیکان حرکت‌های انقلابی و آزادی‌خواهی قرار داشته‌اند.

شهید همت، شهید باکری، شهید بروجردی، شهید باقری، شهید کاظمی، شهید خرازی و ... همگی از همین قشر بودند که اعتماد حضرت امام به جوانان و واگذاری مدیریت صحنه‌ی دفاع مقدس به آنان موجب رشد و اعتلای نسل انقلاب و موفقیت ملت مسلمان ایران در دفاع مقدس گردید.

مهدی باکری دانشجو
 
در سال 1352 مهدی 19 ساله در رشته مهندسی مکانیک دانشکده فنی دانشگاه تبریز پذیرش و مشغول ادامه‌ی تحصیل گردید. در این سال‌ها رژیم ستم‌شاهی پهلوی با توسعه‌ی سیستم امنیتی ـ پلیسی و سرکوب گسترده‌ی سازمان‌ها و اشخاص معترض و انقلابی، اختناق را به حد اعلای خود رسانده بود در دانشگاه‌ها نیز با استقرار نیروهای امنیتی تحت عنوان گارد دانشگاه کوچک‌ترین تحرک دانشجویی را با شدید‌ترین سرکوب پاسخ می‌دادند و به موازات آن فضای بی‌بندوباری ترویج داده می‌شد. بخش محدودی از دانشجویان که فعالیت‌ سیاسی داشتند نیز تحت تأثیر افکار کمونیستی قرار داشتند که به اصطلاح چپی نامیده می‌شدند و در این میان بچه‌ مسلمان‌ها اقلیتی بودند که حتی نماز و روزه‌ی خود را مخفیانه به‌جا می‌آوردند.

در چنین فضایی مهدی باکری به‌عنوان یک دانشجوی مسلمان با ایمانی راسخ و محکم به راه خمینی پرچم مبارزه را در دانشگاه تبریز برافراشت و این در حالی بود که به‌دلیل شهادت برادر بزرگترش علی باکری در زیر شکنجه ساواک (1351) تحت کنترل و فشار مضاعف رژیم قرار داشت. ولی اراده‌ی محکم و خلل‌ناپذیر مهدی در مبارزه با استبداد داخلی و امپریالیسم آمریکا به‌عنوان حامی آن، بالاتر از آن بود که با این ترفندها مهار و محدود گردد. او با شکل‌دهی دانشجویان مسلمان در قالب انجمن دانشجویی و گروه کوه‌نوردی و ترویج معارف اسلامی و افکار انقلابی حضرت امام به فعالیت خود ادامه داد. و از سوی دیگر ارتباط خود با علمای انقلابی و خط امام را توسعه داد ازجمله توسط یکی از همکاسی‌هایش به‌نام سیدعلی مقدم به حضور مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که در آن زمان در حومه‌ی مشهد مقدس جلسات قرآنی برای جوانان داشتند، رسید.

مهدی در انقلاب

مهدی در سال 1356 دوره‌ی کارشناسی خود را به پایان رساند و به خدمت سربازی اعزام شد و پس از طی دوره آموزشی در پادگان (01- تهران) در وزارت نیرو مشغول خدمت گردید و برای اقامت شب‌ها به اتفاق چند نفر از هم‌دوره‌ای‌های دانشگاهی اتاقی را در خیابان نواب اجاره نمود و به فعالیت‌های انقلابی خود تداوم بخشید. به‌طوری که در یوم‌الله 17 شهریور 57 در میدان شهدا (میدان ژاله) در کانون حرکت مردم مسلمان قرار داشت. سپس در آبان‌ماه 57 در اطاعت از دستور حضرت امام خمینی(ره) که سربازان را به ترک پادگان‌ها فرا خوانده بودند، محل خدمت خود را ترک نمود و در خیل خروشان و میلیونی ملت مسلمان و انقلابی قرار گرفت و در حرکت‌های مردمی در تهران و ارومیه به فعالیت پرداخت.

مهدی پس از پیروزی انقلاب اسلامی

سرنگونی رژیم استبدادی و وابسته‌‌ی پهلوی و استقرار حکومت اسلامی از آرمان‌ها و اهداف شهید باکری در طول سالیان مبارزات وی بود و درحالی که با پیروزی انقلاب اسلامی و پایه‌گذاری جمهوری اسلامی ایران توسط امام خمینی(ره)، بخش اعظم آمال خود را تحقق یافته می‌دید لذا تمام وجود و زندگی خود را وقف استقرار این نظام مقدس و دفاع از آن نمود و در تمام عرصه‌های سازندگی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی که ایجاب می‌کرد حاضر می‌شد و به فعالیت می‌پرداخت.

فعالیت در دادستانی انقلاب ارومیه، قبول مسئولیت شهرداری ارومیه از طرف شورای شهر، انجام کار فرهنگی روی کارگران کارخانجات ارومیه که به تحریک ضد انقلاب قصد اعتصاب داشتند، مبارزه با گروهک‌های ضدانقلاب کومله و دمکرات به‌عنوان مسئول عملیات سپاه ارومیه نمونه‌ای از تلاش‌ها و جان‌فشانی‌های شهید باکری در این مقطع بود.

مهدی باکری در دفاع مقدس

زمانی که رژیم خیانت‌کار بعثی با حمایت استکبار جهانی تهاجم ویرانگر خود را علیه میهن اسلامی‌مان آغاز نمود و جان و مال و ناموس مردم بی‌دفاع و بی‌گناه پنج استان مرزی را مورد تعدی و تجاوز قرار داد و خانه و کاشانه آنان را لگدکوب توپ و تانک نمود، غیرت اسلامی آقا مهدی به جوشش درآمد و علیرغم این‌که با گروهک‌های ضدانقلاب درگیر بود، عزم حضور در معرکه‌ی نبرد با بعثی‌ها را نمود و به اتفاق یار و هم‌رزم خود شهید حسن شفیع‌زاده با یک قبضه خمپاره 120 م  که در آن زمان سلاح مؤثری به‌شمار می‌آمد به جبهه جنوب شتافت و با بررسی که درستاد عملیات اهواز انجام داد پرمخاطره‌ترین و آسیب‌پذیرترین جبهه را آبادان تشخیص داد که پس از اشغال خرمشهر توسط دشمن بعثی محاصره شده بود و در معرض سقوط قرار داشت.

مهدی و حسن از طریق ماهشهر و خورموسی که تنها مسیر دسترسی به جزیره‌ی آبادان بود با مشقات فراوان و تحمل سختی‌ها و ناملایمات زیاد توسط شناور بومی (لنج) خود را به آبادان رساندند و در ایستگاه هفت آبادان خمپاره خود را مستقر و به دفاع مشغول شدند و حضور آنان با این سلاح نیمه‌سنگین، امید و روحیه‌ی زیادی را به ارمغان آورد.

مرحله‌ی بعدی فعالیت‌های آقا مهدی در دفاع مقدس حضور وی در تیپ نجف اشرف به‌عنوان جانشین شهید احمد کاظمی بود که در عملیات‌های پیروزمند مقطع آزادسازی سرزمین‌های اشغالی (طریق‌القدس، فتح‌المبین، بیت‌المقدس) نقش مؤثر و تعیین‌کننده‌ای ایفا نمود و حرکت مبتکرانه تیپ نجف اشرف در عملیات فتح‌المبین که با عبور از تنگه زلیجان و تک‌احاطه‌ای به میشداغ که موجب انهدام یک تیپ دشمن و باز شدن تنگه‌ی رقابیه گردید. از فرازهای بسیار ماندنی و مثال‌زدنی هشت سال دفاع مقدس است که با فرماندهی شهید باکری صورت گرفت. مسئولین سپاه و فرماندهان جنگ با مشاهده لیاقت و کاردانی و سلحشوری آقا مهدی در عملیات رمضان فرماندهی تیپ عاشورا را به وی سپردند و او به سازماندهی و توسعه‌ی این یگان پرداخت و با کادرسازی و جذب نیروهای بسیج و تجهیز و گسترش آن توانست یگان را به سطح لشکر ارتقاء داده و به‌عنوان یگانی خط‌شکن و کارآمد در عملیات‌ها مطرح سازد به‌طوری که در طول دفاع مقدس لشکر عاشورا نقش محوری و تعیین‌کننده‌ای در سازمان رزم سپاه به عهده داشت.

 لشکر عاشورا
 
لشکر عاشورا بازتابی از وجود و خصوصیت‌های آقا مهدی بود. هر ویژگی‌ که برای لشکر عاشورا معرفی می‌شود بایستی آن‌را بارقه‌ای از وجود پربرکت آقا مهدی دانست. برای این که او عصاره‌ی دانش و توانمندی و ابتکار و خلاقیت و ایمان و انگیزه خود را در رگ‌های یگان تحت مسئولیتش جاری نموده‌ بود. لشکر عاشورا خط‌شکن و دشمن‌شکن بود، چون مهدی اینگونه بود. لشکر عاشورا در پدافند مقاوم و شکست‌ناپذیر بود. چون مهدی این‌طور بود به‌طوری که در استقامت و پایداری و صبر و تحمل سختی‌ها معروف بود و در قرارگاه‌ها و در بین فرماندهان و مسئولین جنگ لشکر عاشورا را یگانی می‌شناختند که دشمن قادر نیست به هیچ قیمتی آن را از مواضع تصرف‌شده عقب بزند. و این یگان در پدافند نیز اسوه و نمونه بود و مهم‌ترین علت آن حضور مداوم و شبانه‌روزی خود آقا مهدی در خط مقدم در روزهای اولیه‌ی هر عملیات و آرایش‌داری و سازماندهی خط دفاعی با استحکامات و سلاح‌های مناسب بود. به طوری که گاهی اوقات فرماندهان یگان‌های دیگر نیز از او دعوت می‌کردند در خطوط آن‌ها حاضر شود و در مورد ترتیبات دفاعی به آن‌ها مشاوره بدهد.

در اردوگاه لشکر، چادر فرماندهی شهید باکری در کنار چادر بسیجیان و با چند متر فاصله قرار داشت. لباس وی نیز از همان لباس خاکی بسیجیان بود به‌طوری که از طریق لباس و ظواهر نمی‌شد تشخیص داد که او فرمانده لشکر است. و خاطرات زیادی در این رابطه از رزمندگان نقل شده است.

خود او در سخنرانی‌هایش در جمع بسیجیان و با حضور فرماندهان و مسئولین لشکر تأکید می‌کرد که ما نوکر شما هستیم و از نظر بهره‌مندی از امکانات (خوراک و پوشاک و ...) شما در اولویت می‌باشید و اگر چیزی باقی ماند، استفاده می‌کنیم و از نظر کار نیز سخت‌ترین و خطرناک‌ترین کارها را ما بایستی انجام دهیم و شماها ارباب و ولی‌نعمت ما می‌باشید.

ولایت‌مداری و ولایت‌پذیری و عشق به حضرت امام راحل از دیگر ویژگی‌های برجسته‌ی آقا مهدی بود که پیوسته در رفتار و گفتار او تجلی می‌کرد و فضای لشکر نیز بر این محور شکل گرفته بود. همانطوری که خود وی اطاعت از امام و سلسله‌مراتب فرماندهی را واجب و اصل می‌دانست، سایر فرماندهان و نیروهای لشکر نیز در این امر تردیدی به خود راه نمی‌دادند و با دستور فرماندهی در میان معرکه و آتش به پیش می‌رفتند به تعبیر برخی دوستان، نیروهای لشکر عاشورا، آقا مهدی را تجسمی از امام برای خود می‌دانستند.

اخلاص خصوصیت بارز دیگری بود که همگان باشنیدن نام آقامهدی در ذهن‌شان متبادر می‌شد البته کار برای خدا و به قصد قرب الهی هدف و انگیزه همه‌ی رزمندگان دفاع مقدس بود لکن برخی‌ها مانند آقا مهدی در قله بودند و اسوه و الگو برای دیگران به‌شمار می‌آمدند همین ویژگی نیز لشکر عاشورا را تحت تأثیر خود قرار داده بود و در انجام مأموریت‌ها، توانمندی و ظرفیت مضاعفی برای لشکر ایجاد می‌کرد.

در لشکر عاشورا همگان برای ادای تکلیف از همدیگر سبقت می‌گرفتند و همواره برای انجام مأموریت دشوارتر و خطیرتر داوطلب بودند. اگر تیپ یا گردانی در احتیاط قرار می‌گرفت آن‌را به مثابه تنبیه برای خود محسوب می‌کرد و پیوسته در انتظار شنیدن صدای آقا مهدی از بی‌سیم بودند که آنان را به خط مقدم و میدان درگیری فرا بخواند.

ایمان محکم و خلل‌ناپذیر به خداوند و حقانیت راه امام و اعتقاد راسخ به پیروزی و نصرت‌ الهی، ویژگی بارز شهید باکری بود که تبلور آن در لشکر عاشورا و رزمندگان آن قابل مشاهده بود. او در صحبت‌هایش خطاب به هم‌رزمانش درک خود را از ایمان حضرت ابراهیم(س) چنین بیان می‌نماید که در هنگام پرتاب ابراهیم به سوی آتش، او مطمئن بود که به فضل الهی آتش او را نخواهد سوزاند و اگر لحظه‌ای در این امر تردید می‌نمود، حتماً آتش او را می‌سوزاند. و از نیروهایش  می‌خواست که با همان باور و اعتقاد ابراهیم‌گونه در میان آتش و گلوله و ترکش میدان نبرد بروند.

عملیات‌های رمضان در شلمچه، مسلم‌بن‌ عقیل در ارتفاعات مرزی سومار، والفجر مقدماتی در جنوب فکه، والفجر 1 در شمال فکه، والفجر 4 در پنجوین عراق (غرب مریوان)، خیبر در طلائیه و جزایر مجنون، بدر در غرب هورالهویزه و رودخانه دجله در کارنامه عملیاتی شهید مهدی باکری به‌عنوان فرمانده لشکر عاشورا دیده می‌شود.

مقطع حضور شهید باکری در دفاع مقدس گرچه حدود نیمی از آن‌را شامل می‌گردد (4 سال) لکن بستری برای درخشش او و شکوفایی استعدادها و ظرفیت‌ها و بروز قابلیت‌ها و توانمندی‌های روحی و فکری وی بود.

در انتهای جلسات عملیاتی که در قرارگاه با حضور فرماندهان یگان‌ها برگزار می‌‌شد، فرمانده کل سپاه، شهید باکری را فرا می‌خواند و مشاوره خصوصی در مورد طرح عملیات با وی انجام می‌داد چرا که اعتقاد خاصی به شم‌ عملیاتی و دیدگاه‌های آن شهید داشت.

شهادت مزد مجاهدت

در عمیات خیبر حمید باکری معاون  لشکر عاشورا به آرزوی دیرین خود نائل گردید و به شهادت رسید. او برای آقا مهدی فقط برادر و معاون نبود، بلکه یار و همسنگرش از آغاز انقلاب بود و به تعبیر قرآن به منزله هارون برای موسی بود.

درد هجران حمید از یک‌سو و غم عقب ماندن از قافله‌ی شهدا از سوی دیگر بر دل آقا مهدی سنگینی می‌کرد و به حرکت او در مسیر شهادت شتاب بیشتری می‌داد.

عملیات بدر در سال بعدی جنگ (1363) باب شهادت را برای وی گشود و او در حالی که آخرین ذرات وجود و هستی خود را نثار دفاع از اسلام و اعتلای کلمه‌الله نمود و فرمانده تنها یگانی بود که در این عملیات از رودخانه دجله عبور کرد و به اتوبان بصره ـ العماره رسید و در حالی‌که با گردان خط‌شکن امام حسین (ع) سینه به سینه‌ی دشمن بعثی می‌جنگید، زخمی شد و به هنگام انتقال به عقب در رود دجله قایق حامل وی مورد اصابت موشک آرپی‌جی قرار گرفت و روح مطهرش به ملکوت اعلی پیوست و در جوار همرزمان شهیدش آرمید و پیکر پاکش به سوی دریا روانه شد.(25/12/1363)

مهدی در کلام رهبر

در تدارک برگزاری کنگره سرداران و رزمندگان شهید آذربایجان در ملاقاتی که به همراه هیئت اجرائی با مقام معظم رهبری داشتیم، ایشان از تعبیر اعلام الهدی و منار التقی برای معرفی شهید باکری‌ها استفاده کردند و فرمودند مهدی باکری نه فقط در میدان جهاد و دفاع مقدس فرمانده بود بلکه با استعداد و توانمندی که داشت در هر عرصه‌ای که وارد می‌شد چه فرهنگی چه سیاسی و چه اقتصادی یک فرمانده می‌شد.

ختم کلام

در تدارک در این نوشتار مختصر، اشاراتی کوتاه و گذرا به برخی ابعاد وجودی و شخصیتی شهید باکری شد لکن توصیف کامل وی نه در این مقال می‌گنجد نه در بضاعت این قلم است. همه‌ی این‌هایی که ذکر شد و یا در اذکار دیگران آمده است، آقا مهدی است ولی آقا مهدی فقط این‌ها نیست، آقا مهدی، آقای مهدی است.

در فرهنگ دفاع مقدس، آقا مهدی یک واژه‌ی جاودانه است، واژه‌ای که تداعی‌گر طیف گسترده‌ای از مفاهیم و معانی مقدس و ستودنی است. نامی که هنوز هم بعد از بیست و چند سال، هزاران جوان نسل سومی را که حتی در زمان وی در قید نبودند در مراسم بزرگداشت شهید باکری به سالن‌ها و محافل می‌کشاند.

روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

*همرزم شهید سرتیپ پاسدار یعقوب زهدی

منابع:
1ـ صحیفه‌ی امام خمینی(ره)
2ـ مهدی باکری ـ نوشته دکترحسین علائی
3ـ آثار کنگره سرداران شهید آذربایجان
4ـ مشاهدات و خاطرات نگارنده

 

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:41 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
دوست شهید مدافع حرم "عمار بهمنی": 25 فروردین 1395 ساعت 19:00

نمی‌گذاریم جبهه اسلام خالی بماند


میثم وارسته دوست شهید گفت: دوستان در صدد اعزام به سوریه هستند، ما نمی‌گذاریم جبهه اسلام خالی بماند.
نمی‌گذاریم جبهه اسلام خالی بماند

میثم وارسته دوست شهید «عمار بهمنی» در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع پرس با اشاره به دوستی صمیمانه خود با این شهید، اظهار داشت: یازده سال است که با عمار دوست هستم و رابطه خانوادگی داریم او مثل برادرم بود.

دوست شهید بهمنی گفت: یک سال بود که گاهی به شوخی و جدی از رفتنش به سوریه و دفاع از حرم حضرت زینب (س) می‌گفت. من و دیگر دوستانمان هم او را تشویق می‌کردیم. اما طی هفت ماه گذشته به طور جدی برای رفتن اقدام کرد.

وی افزود: یک بار نامش در تیم اعزام در‌آمد و تا فرودگاه هم رفت اما به دلایلی با رفتنش مخالفت کردند. پس از بازگشت به پدرش اصرار می‌کرد تا برای اعزامش کمکش کند. پیگیری‌هایش دو ماه طول کشید. در این دو ماه بی‌تابی می‌کرد تا سرانجام با چند تن از دوستانش عازم سوریه شد.

وارسته تصریح کرد: یک ماه از اعزامش می‌گذرد که شب گذشته خبر شهادتش را شنیدیم. او توسط گلوله‌ای که بر سرش اصابت کرده بود به شهادت رسید. دوستان در صدد اعزام هستند، ما نمی‌گذاریم جبهه اسلام خالی بماند.

دوست شهید «عمار بهمنی» در پایان شهادت این شهید والامقام را به خود شهید و خانواده‌اش تبریک گفت.

گفتنی است؛ شهید عمار بهمنی یک ماه گذشته به صورت داوطلبانه به سوریه اعزام شده بود که در درگیری‌های اخیر با تروریست‌های تکفیری به شهادت رسید. ساعاتی پیش دوستان و خانواده شهید با پیکر مطهر شهیدشان دیدار کردند.

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:40 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
فرمانده نیروی زمینی ارتش خبر داد؛ 25 فروردین 1395 ساعت 12:06

راه اندازی مدرسه تک تیراندازی در نزاجا


فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: ساخت تک تیر اندازها در کالیبرهای مختلف از اقدامات نزاجا برای مواجهه با چهره جدیدی از تهدیدات است که در مکمل این موضوع مدرسه تک تیراندازی را نیز در سطح نیرو راه اندازی کردیم.
راه اندازی مدرسه تک تیراندازی در نزاجا

           به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس؛     امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش اظهار داشت: امروز با چهره جدید از تهدیدات مواجه هستیم که با توجه به فضای تهدیدی جدید، با انجام اقداماتی خود را برای مقابله با آنها آماده می کنیم؛ برای نمونه تشکیل یگان های واکنش سریع که در کوتاه ترین زمان ممکن می توانند در نقاط مختلف حاضر شوند و از مرزهای کشور دفاع کنند، یکی از اقدامات ما برای مقابله با تهدیدات جدید است.

وی افزود: ارتش علاوه بر برقراری امنیت در مرزها، همواره گوش به فرمان رهبری قرار دارد و آماده است تا در برابر هر تهدیدی در هر نقطه که منافع جمهوری اسلامی ایران ایجاب می کند اقدام لازم را به عمل آورد.  

امیر پوردستان ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات نیروی زمینی ارتش بررسی مداوم و مستمر تهدیدات نوین است برای مثال ما بر روی تکنیک و تاکتیک های جنگی تروریست ها و نوع سلاح هایی که آنها استفاده می کنند تحقیقات ویژه ای انجام دادیم و متناسب با آن، قابلیت های دفاعی لازم را درسطح نیرو ایجاد کردیم.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات ما متناسب با تهدیدات پیش رو، ارتقای ظرفیت های بالگردی است که با کمک صنایع دفاعی کشورمان، موشک های لیزری هدایت شونده را روی بالگردها نصب کردیم.

فرمانده نیروی زمینی ارتش در ادامه گفت: همچنین ساخت تک تیر اندازها در کالیبرهای مختلف از دیگر اقدامات نزاجا برای مواجهه با چهره جدیدی از تهدیدات است که در مکمل این موضوع مدرسه تک تیراندازی را نیز در سطح نیرو راه اندازی کردیم.

وی با اشاره به افزایش ظرفیت های تحرک و چالاکی نیروی زمینی ارتش، تصرح کرد: با کمک صنعت دفاعی، سطح تحرک و چالاکی نیرو را با سلاح های جدید ارتقا دادیم که به عنوان مثال می توان به افزایش قدرت آتش سلاح های نیروی زمینی ارتش اشاره کرد.

امیر پوردستان همچنین با تقدیر از فعالیت های سازمان جهاد خود کفایی نزاجا به دلیل تبدیل کردن تحریم  ها به فرصت، اظهار داشت: افرادی که در روزهای آغازین انقلاب دنبال انحلال ارتش بودند و برای توجیه این اقدام خود عنوان می کردند چون قصد جنگ با هیچ کشوری را نداریم پس نیازی هم به ارتش نداریم، اکنون همان افراد می گویند نیازی به موشک نداریم.

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:37 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
امیر دربندی در مراسم یادواره شهید امیر سپهبد علی صیاد شیرازی: 25 فروردین 1395 ساعت 18:54

شهید صیاد اجازه بمباران شهرهای عراق را به توپخانه ارتش نداد/ جانفشانی مدافعان حرم سند قدرتمندی ایران را در منطقه امضاء کرده است


امیر دربندی عضو هیات معارف جنگ ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: شهید صیاد شیرازی توجه ویژه‌ای به موازین دین اسلام داشت و ‌در زمان جنگ تحمیلی هیچگاه اجازه بمباران شهرهای عراق را به توپخانه ارتش نداد.
شهید صیاد اجازه بمباران شهرهای عراق را به توپخانه ارتش نداد/ جانفشانی مدافعان حرم سند قدرتمندی ایران را در منطقه امضاء کرده است

به گزارش گروه حماسه و جهاددفاع پرس، امیر سرتیپ علی دربندی امروز در مراسم یادواره شهید امیر سپهبد علی صیاد شیرازی، یک‌هزار و 400 شهید ارتش استان مرکزی و سه شهید مدافع حرم شهرستان اراک در مسجد الزهرا(س) با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی شهید صیاد شیرازی اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های بارز در شخصیت شهید صیاد شیرازی توجه ویژه او به موازین دین اسلام بوده که در زمان جنگ تحمیلی هیچگاه اجازه بمباران شهرهای عراق را به توپخانه ارتش نداد که این موضوع نشان از اهمیت بالای او به اخلاقیات دارد.

وی افزود: او از جمله دلیرمردان پیرو خط امام بود که همواره با تمسک‌جویی از اهل بیت (ع) به دفاع از کیان این آب‌وخاک پرداخت‌ و در نهایت نیز جان خود را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی و عزتمندی آن کرد.

عضو هیئت معارف جنگ ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: هر یک از شهدای این مرز و بوم با حرکت فداکارانه خود به ما درس ایثار و از خودگذشتگی را داده و نشان دادند که در دفاع از آرمان‌های انقلابی از هیچ کوششی نباید دریغ کرد.

امیرسرتیپ دربندی با اشاره به رفتار مناسب و حسنه رزمندگان ایرانی با اسرای عراقی گفت: رژیم متجاوز عراق از ابتدای جنگ تحمیلی تا پایان آن همواره نیروهای ایرانی را محکوم به بدرفتاری با اسرای جنگی خود می‌کرد و سعی داشت با این ادعا چهره ایران را در عرصه بین‌المللی تخریب کند درصورتی که نیروهای رزمنده ایرانی با الگوپذیری از پیشوایان خود همواره با نرمش و ملایمت با آنان برخورد می‌کردند.

وی ادامه داد: آمریکا امروز ایران را نقض‌کننده حقوق بشر معرفی کرده و عربستان را به عنوان کشور صلح می‌شناسد در شرایطی که این ادعا بی‌شک برپایه حقیقت نیست.

عضو هیئت معارف جنگ ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: کارنامه ننگین عربستان سعودی و حمایت‌های او از جریان‌های تکفیری نظیر داعش و جبهه النصره همواره بر تمام دنیا به اثبات رسیده در صورتی که ایران همواره حامی تمامی مستضعفان جهان بوده است.

امیرسرتیپ دربندی با اشاره به شهدای مدافع حرم گفت: عزتمندی امروز نظام جمهوری اسلامی مرهون تمامی تلاش‌ها و کوشش‌های شهدای این آب و خاک در تمامی ادوار بوده و همانطور که می‌بینیم امروز نیز جانفشانی مدافعان حرم سند قدرتمندی ایران را در منطقه امضاء کرده است.

وی ادامه داد: یکی از عوامل مهم در زنده ماندن خاطرات جنگ عنصر انسانیت موجود در جنگ بود که توانسته با گذر بیش از 30 سال هنوز رشادت‌ها و جوانمردی‌های آنان شهداء را زنده نگاه دارد.

امیرسرتیپ دربندی با اشاره به اعمال رزمندگان گفت: تمامی رزمندگان دوران دفاع مقدس و به ویژه شهید صیاد شیرازی همواره با تمسک جویی از ائمه و بهره مندی از منویات امام راحل به تعهدات خود در دفاع از اسلام و انقلاب عمل کردند.

 

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:32 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۲۶۱۳۶۳
۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳
شعر کوتاه زیر را آقای مجتبی مرادی به سایت فرارو ارسال نموده‌اند:



نوشته ای شبیهِ درد، شبیهِ شعر، پیشکش به شهید و مادرش:

کدام شاعر

با خونش

سرزمینش را نوشت؟

کدام شاعر

با اشکش فرزندش را گریست؟

فصلِ سجده کردنِ قلمهاست

فصلِ پروازِ شهید .

مادرانِ گریه و لبخند

استخوانهای فرزندشان را در آغوش کشیدند .

مادرانی که هر روز

به تعدادِ نفسهایشان شهید می شوند.

کدام شاعر مادرِ شهید را می تواند سرود؟

خدا نیز تنها از شهید گفته است

مادرانِ شهید را

واژه ها تعظیم اند .

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۲۶۸۸۷۱
۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۲
رزمایش پیامبر اعظم (ص) نیروی زمینی سپاه پاسداران دقایقی پیش در منطقه سراوان استان سیستان و بلوچستان آغاز شد.
 
به گزارش ایسنا، رزمایش پیامبر اعظم (ص) نیروی زمینی سپاه پاسدارن با حضور سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه، سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، سردار باقری رییس سازمان ارکان ستاد کل نیروهای مسلح و با رمز «یا محمد رسول الله» در روستای جالق از توابع سراوان استان سیستان و بلوچستان آغاز شد.
 
این رزمایش به مدت سه روز و با هدف حفظ آمادگی رزمی در یگان‌های منطقه، نمایش قدرت نظامی نیروهای مستقر در منطقه، هویت بخشی و امنیت سازی منطقه مبتنی بر بومی سازی امنیت و نشان دادن امنیت پایدار توسط مردم در مناطق سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، جنوب خراسان جنوبی و شرق استان هرمزگان که قرارگاه قدس نیروی زمینی در آن حضور دارند، برگزار خواهد شد.
 
بر اساس اظهارات سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، در روز اول رزمایش پیامبر اعظم (ص) در منطقه سراوان و در روز دوم که در منطقه عمومی میرجاوه برگزار می‌شود، سناریوها و سریال‌های نظامی پیش بینی شده انجام می‌شود و در روز سوم نیز تجمع عظیمی از فرماندهان بسیج و یگان‌های حاضر در رزمایش در شهر زاهدان برگزار خواهد شد.
 
در این رزمایش علاوه بر کلیه نیروهای بومی سازماندهی شده در منطقه، لشکر 41 ثارالله و 19 فجر و تیپ 33 المهدی، 110 سلمان، حضرت علی اکبر (ع) و صالحین و یگان ویژه صابرین نیز حضور دارند. هوانیروز سپاه نیز در این رزمایش نقش موثری ایفا می‌کند.
 
 
*عکاس: برنا قاسمی/ ایسنا

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:29 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۲۶۸۸۴۴
۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵
چگونگی دسترسی به تنظیمات امنیت و حریم خصوصی در نرم‌افزار تلگرام، طریقه استفاده از امکانات حفاظت از حریم خصوصی و نحوه گفتگوی محرمانه آموزش‌هایی است که حالا با فراگیر شدن این پیام‌رسان ضروری است.

به گزارش فارس، با وجود ادعای توسعه‌دهندگان تلگرام مبنی بر امنیت و رمزگذاری کامل ارتباطات، داشتن آگاهی از روش های افزایش میزان امنیت در هنگام استفاده از آن و دانستن تمامی امکانات امنیتی و روش های حفظ حریم خصوصی مساله ای است که نه تنها در این ابزار بلکه در هر ابزار دیگری امری مهم و قابل توجه است.

مرکز امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای در گزارشی به آموزش چگونگی دسترسی به تنظیمات امنیت و حریم خصوصی در این نرم‌افزار پرداخته است.

تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی نرم‌افزار
تلگرام نسبتا امکانات مناسبی برای محافظت از امنیت و حریم خصوصی کاربران ارائه داده است. برای دسترسی به این تنظیمات بر روی تلفن‌های همراه مبتنی بر سیستم عامل اندروید ابتدا در صفحه اصلی این نرم‌افزار گزینه  (بالا سمت چپ) را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه منوی زیر نمایش داده می‌شود. در لیست نمایش داده‌شده وارد گزینه Setting شوید (در تلفن‌های مبتنی بر سیستم عامل iOS از همان ابتدا می‌توانید گزینه Settings در پایین سمت راست را انتخاب کنید).

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

با این کار منویی شامل انواع تنظیمات برنامه تلگرام نمایش داده می‌شود که یکی از آن‌ها تنظیمات امنیت و حریم خصوصی است.
صفحه اصلی تنظیمات مربوط به امنیت و حریم خصوصی افراد در تلگرام به شکل زیر است که در آن بخش‌های مختلفی وجود دارد و کاربر می‌بایست شناخت و آگاهی کافی از این امکانات و نحوه افزایش امنیت خود توسط آن‌ها را داشته باشد. در ادامه به ترتیب به بیان بخش‌های مختلف و نحوه استفاده و کاربرد آن‌ها  خواهیم پرداخت.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

تنظیمات مرتبط با حریم خصوصی:

مسدود کردن کاربران (Block Users)
با استفاده از این امکان می‌توان افرادی را که برای کاربر ایجاد مزاحمت می‌کنند و یا شماره تماس‌های ناشناسی که با ارسال تبلیغات ناخواسته و هرزنامه‌ها موجب اتلاف زمان و انرژی کاربر می‌شوند را انتخاب و مانع مشاهده‌شدن توسط آنان شد. با وارد شدن به بخش ‌Block Users صفحه‌ای مطابق شکل زیر ظاهر خواهد شد که در آن تمامی کسانی که شماره کاربری آنها توسط کاربر فیلتر شده اند قابل مشاهده خواهد بود.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام 

با انتخاب علامت + در بالای صفحه کاربر وارد دفترچه تلفن خود به شکل زیر می شود که می تواند از آن لیست، افرادی را که می خواهد مانع ارتباط آنان در تلگرام شود انتخاب کند.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

در صورت تمایل به خارج کردن افراد از لیست فیلتر‌شده کاربر می‌تواند با انتخاب فرد و و استفاده از گزینه Unblock وضعیت ارتباطی با فرد را به حالت طبیعی باز گرداند.

مشاهده وضعیت فعالیت (Last Seen)
تلگرام به‌طور پیش‌فرض این امکان را می‌دهد که دیگران بتوانند فعال بودن و یا نبودن کاربر را رصد کنند و وضعیت برخط بودن حساب کاربری فرد را مشاهده کنند. با استفاده از امکان «مشاهده وضعیت فعالیت» می‌توان مشاهده وضعیت فعالیت کاربر توسط دیگران را محدود نمود. صفحه مرتبط با این امکان به شکل زیر است که در آن با انتخاب گزینه Everybody که همان گزینه پیش‌فرض است امکان مشاهده وضعیت فعال بودن در اختیار همگان قرار می‌گیرد. گزینه My Contacts این امکان را تنها به افراد موجود در لیست تماس‌های فرد می‌دهد و گزینه Nobody این امکان را کاملا محدود کرده و وضعیت فعالیت قابل ‌مشاهده نخواهد بود. همچنین در بخش Add Exceptions می‌توان استثناهایی برای افراد معین جهت مشاهده وضعیت فعالیت ایجاد نمود. در این بخش با انتخاب Add Users فرد لیست تماس های خود را مشاهده می کند و می‌تواند افرادی را که می خواهد همواره از وضعیت فعال بودن و یا نبودن او اطلاع داشته باشند را انتخاب و برای آن ها استثنا قائل شود.

در همه این موارد ذکر دو نکته ضروری است:

1. اگر شما با یکی از روش‌های بالا مانع مشاهده وضعیت خود توسط شخص یا اشخاصی شوید، متقابلا خودتان نیز نمی‌توانید وضعیت ایشان را مشاهده فرمایید.
2. با انجام تنظیمات این بخش، مشاهده وضعیت شما توسط کاربران دیگر به طور کامل قطع نمی‌شود. بلکه وضعیت شما به صورت تقریبی (با کلماتی مانند Last Seen Recently)‌ نمایش داده می‌شود.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

امکان افزوده شدن به گروه‌ها (Groups)
به‌طور پیش‌فرض تنظیمات تلگرام به صورتی است که دیگران در صورت دسترسی به شماره تماس و مشخصات کاربر می‌توانند او را در هر گروه تشکیل‌شده در فضای تلگرام بیفزایند. این امر ممکن است مسائل و مشکلاتی را برای کاربران به وجود آورد و موجب ایجاد مزاحمت برای آنان شود. در این بخش این امکان برای کاربر وجود دارد که این وضعیت را محدود کرده و اجازه افزوده‌شدن به گروه‌های ایجادشده توسط افراد ناشناس را ندهد. در شکل زیر صفحه تنظیمات مربوطه نشان داده‌شده است که در آن گزینه Everybody (حالت پیش‌فرض) امکان افزوده‌شدن فرد به گروه ها را به همگان می‌دهد. با انتخاب گزینه My Contacts تنها افرادی که لیست در دفتر‌چه تلفن کاربر هستند این امکان را دارند. همچنین مشابه تنظیمات مربوط به مشاهده وضعیت فعالیت، با استفاده از افزودن استثناها در قسمت Add Exceptions امکان اضافه‌شدن به گروه‌ها را می‌توان محدودتر کرد. با انتخاب Add Users در مقابل گزینه Always Allow می‌توان به افراد خاصی امکان افزودن کاربر به گروه ها را بدهیم و در مقابل گزینه Never Allow این امکان را می دهد که از برخی افراد موجود در لیست تماس قابلیت اضافه‌کردن کاربر در گروه های مختلف را سلب کنیم.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

حال به بررسی تنظیمات مختص امنیتی می‌پردازیم.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

ایجاد قفل ورودی (Passcode Lock)
با استفاده از این امکان می‌توان قفلی برای فعال‌کردن تلگرام در تلفن همراه ایجاد کرد که میزان امنیت دسترسی به پیام‌ها و محتوای نرم‌افزار را افزایش می‌دهد

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

با انتخاب گزینه Passcode Lock کاربر می‌تواند رمز ورود به تلگرام را مطابق شکل زیر که یک عدد چهار رقمی است  را تعیین کرده و تایید کند. با افزودن رمز، علامت قفلی در صفحه اصلی نرم‌افزار ظاهر می‌شود که نشان‌دهنده فعال‌بودن قفل ورودی است. در صورت نیاز به تغییر رمز ایجاد‌شده با انتخاب گزینه Change Passcode این امکان میسر خواهد شد.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

همچنین در بخش Auto-Lock این قابلیت وجود دارد که بتوان زمان خودکار فعال‌شدن قفل نرم‌افزار را تنظیم کرد که در اصل پس ‌از آن زمان، نرم‌افزار به‌طور خودکار قفل ‌شده و نیاز به واردکردن رمز برای فعال‌شدن مجدد آن است. شکل زیر مرتبط با تنظیمات این بخش بوده که در آن زمان پیش‌فرض فعال‌شدن قفل یک ساعت است اما قابلیت کاهش این زمان به 5 دقیقه و یا افزایش آن به 5 ساعت وجود دارد. با انتخاب Done فرایند تکمیل می شود.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام 

تائید سازی دومرحله‌ای (Two-step Verification)
به‌طورکلی روند فعال‌سازی تلگرام در دیگر دستگاه‌های کاربر نظیر تبلت و یا رایانه شخصی ارسال شماره تماس از سوی کاربر به سرور تلگرام و دریافت کد فعل سازی چهاررقمی با استفاده از پیامک است. کاربر با واردکردن کد می‌تواند نرم‌افزار را در سیستم خود فعال کرده و استفاده کند. با استفاده از این تنظیمات، این امکان فراهم می‌شود که نحوه فعال‌سازی امنیت بیشتری یابد و علاوه بر واردکردن کد ارسالی نیاز به ثبت رمز عبور باشد. با وارد‌شدن به بخش مربوطه از طریق صفحه تنظیمات با انتخاب گزینه Set Additional Password می‌توان رمز مورد نیاز برای تایید دومرحله‌ای را تنظیم کرد.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

رصد دستگاه‌های مورد استفاده برای تلگرام (Active Sessions)
علاوه بر موارد ذکر شده، در بخش Active Sessions این امکان برای کاربر موجود است که بتواند کلیه سیستم‌هایی که تاکنون با حساب کاربری خود نرم‌افزار در آن‌ها فعال‌شده است را مشاهده کرده و در صورت عدم تطبیق با اطلاعات کاربر بتواند سیستم‌های نامعتبر را غیرفعال نماید. با وارد‌شدن به این بخش صفحه ای مطابق شکل زیر ظاهر می‌شود که بخش بالایی صفحه مشخصات سیستم و IP اصلی دستگاهی است که فرد با آن وارد تلگرام شده است و در بخش دوم مشخصات و IP سایر دستگاه هایی که کاربر با استفاده از آنها در تلگرام فعالیت کرده‌است، قابل مشاهده است. با استفاده از گزینه Terminate All Other Sessions کاربر می تواند حساب کاربری فعال‌شده در دستگاه های غیر از دستگاه اصلی را از غیرفعال کند. در صورت ورود به تلگرام توسط رایانه‌های عمومی و سایر مجرا‌های نا امن از این طریق می‌توان از عدم دسترسی افراد نامعتبر به حساب کاربری تلگرام اطمینان حاصل کرد.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

خودویرانگری حساب کاربری (Account self-destructs)
یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد تلگرام امکان از بین بردن حساب کاربری و اطلاعات و محتوای آن به‌صورت خودکار است که این امکان را به کاربر می‌دهد در صورت عدم فعال‌بودن در مدت‌زمان تعریف‌شده توسط او حساب کاربری به شکل خودکار از بین رفته و امکان دسترسی و سو استفاده دیگران موجود نباشد. مدت زمان پیش‌فرض برای از بین رفتن حساب در صورت غیرفعال‌بودن 6 ماه است که با وارد شدن به این بخش مطابق شکل زیر می توان آن را کاهش و یا افزایش داد.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

گفتگوی محرمانه در تلگرام
گفتگوی محرمانه در تلگرام یکی از ویژگی‌های بسیار خوب این نرم‌افزار برای محافظت از حریم خصوصی و امنیت کاربران است. ویژگی‌‌های اصلی این نوع گفتگو در تلگرام به شرح زیر است:
   
گفتگوها در کارگزارهای داده تلگرام ثبت نمی‌شود.

به صورت سرتاسری رمزنگاری می‌شود. یعنی پیغام‌های ارسالی از ابتدای مسیر تا رسیدن به مقصد رمزشده هستند.

در دستگاه‌های دیگر که در آن‌ها از تلگرام استفاده می‌کنید دیده نمی‌شوند.

گفتگوهای انجام‌شده دارای یک زمان‌بندی برای تخریب هستند و بعد از گذشت زمان معینی از بین می‌روند.

اجازه ارسال گفتگوهای انجام‌شده به گروه‌ها و افراد دیگر به هیچ‌ کدام از افراد دو طرف ارتباط داده نمی‌شود.

برای انجام گفتگوی محرمانه با یکی از افراد موجود در لیست مخاطبان، ابتدا وی را در لیست مخاطبان انتخاب کنید. با انجام این انتخاب آخرین صفحه مکالمات اخیری که با هم داشته‌اید نمایش داده می‌شود. سپس قسمت بالای صفحه که نام مخاطب یا شماره وی همراه با تصویر نمایه وی قرار دارد را انتخاب کنید.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

پس از انتخاب، مشخصات مخاطب مورد نظر نمایش داده می‌شود. در این صفحه با انتخاب گزینه Start Secret Chat‌ یک گفتگوی محرمانه میان شما و مخاطب مورد نظر ایجاد می‌شود.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

در انتها صفحه گفتگوی محرمانه ایجاد‌شده نیز به شکل زیر خواهد بود.‌ با کلیک کردن بر روی نام و یا شماره مخاطب امکانات مرتبط با گفتگوی محرمانه را مشاهده خواهیم کرد.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

در تلگرام دو امکان قابل توجه برای مکالمه محرمانه تعبیه شده است: امکان تعیین زمان برای از بین رفتن پیغام‌ها در حین گفتگو (Self Destruct Timer) و همچنین امکان مشاهده تصویری کلید رمز پیغام‌های محرمانه (Encryption Key). محل این دو امکان در شکل زیر نمایش داده شده است.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

با انتخاب گزینه Self-Destruct Timer شکل زیر نشان داده می‌شود که توسط آن می‌توانید زمان از بین‌ رفتن پیغام‌ها را مشخص کنید.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام 

با انتخاب گزینه Encryption Key‌ کلید محرمانه گفتگو به صورت گرافیکی نمایش داده می‌شود که مشابه شکل زیر است. برای اینکه مکالمه امن باشد بایستی کلید نمایش‌داده‌شده به شما با کلیدی که به مخاطبتان نمایش داده می‌شود یکسان باشد. بنابراین با چک‌کردن این موضوع می‌توانید مطمئن شوید که کسی مکالمه شما را شنود نمی‌کند. البته بایستی توجه داشته باشید که از ارسال این شکل برای مخاطبتان خودداری کنید و بررسی تطابق تصاویر را به شکل حضوری یا روش امن دیگری انجام دهید. چرا که ممکن است کلید در مسیر شنود شده و با استفاده از آن مکالمات رمزگشایی شوند.

همه چیز درباره امنیت و حریم خصوصی در تلگرام

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:27 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۲۶۸۹۲۶
۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۷
سرپرست دادگاه کیفری یک استان تهران، گفت: محتویات پرونده «محمود احمدی‌نژاد» باعث طولانی شدن روند رسیدگی شده است.

محسن افتخاری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت پرونده محمود احمدی‌نژاد رییس دولت دهم، اظهار کرد: پرونده وی در حال حاضر در مرحله استعلام از مراجع مختلف قرار دارد. وی ادامه داد: دلیل طولانی شدن روند رسیدگی به این پرونده پاسخ‌هایی بود که ما از مراجع مختلف تقاضا کرده‌ایم. سرپرست دادگاه کیفری یک استان تهران تاکید کرد: محتویات پرونده ایشان باعث طولانی شدن روند رسیدگی شده است و این طولانی شدن ارتباطی به سمت ایشان ندارد.

به گزارش ایسنا، در روزهای پایانی خرداد 92 از سوی دفتر شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران احضاریه‌ای به دست محمود احمدی‌نژاد رییس جمهور وقت رسید تا پنجم آذر ماه 92 در دادگاه حاضر شود و از او در رابطه با شکایات کمیسیون اصل 90 مجلس و یک شخص حقیقی تحقیق به عمل آید.

چند روز بعد، حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در مورد وضعیت پرونده محمود احمدی‌نژاد و اینکه آیا عدم حضورش در دادگاه باعث جلب او می شود؟ گفت که اگر فرد احضار شده به دادگاه نیامد و قاضی مطلع بود که دلیل عدم حضورش موجه است، در اینجا یک تکلیف دارد و در موارد دیگر هم که ممکن است متهم در دادگاه حاضر نشود و دلیل عدم حضورش را ذکر نکند، قاضی تکلیف دیگری دارد. در مورد پرونده آقای احمدی‌نژاد، خودشان در دادگاه حاضر نشدند و وکیل او هم به دادگاه مراجعه نکرده است؛ لذا قاضی نمی‌داند عذرش موجه است یا خیر؛ بنابراین وی را دوباره در تاریخ 16 دی ماه به دادگاه احضار کرده‌ است.

محسنی‌اژه‌ای 16 دی ماه 92 در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود اعلام قبلی شما مبنی بر رسیدگی به پرونده احمدی‌نژاد در این روز، وی مجددا در دادگاه حاضر نشده است، گفت که وقت اعلام شده وقت نظارتی بوده است. گاهی پرونده معد رسیدگی است یعنی همه مسائل برای رسیدگی آماده است. در این مورد وقت را تعیین می‌کنند و به فردی که باید در دادگاه حاضر شود می‌گویند شما در فلان روز به دادگاه بیایید، اما در وقت نظارتی، پرونده آماده رسیدگی نیست. مثلا استعلامی شده یا کسی را به عنوان مطلع دعوت کرده‌اند.

از شانزدهم دی 92 که به گفته محسنی ‌اژه‌ای دادگاه برای رسیدگی به پرونده احمدی نژاد وقت نظارتی یا احتیاطی تعیین کرد وضعیت پرونده احمدی نژاد چندین بار مورد سئوال خبرنگاران قرار گرفت که در پاسخ به این سوال، سخنگوی قوه قضاییه «در مرحله تحقیق مقدماتی بودن» را به عنوان آخرین وضعیت پرونده اعلام کرد.

پرونده احمدی‌نژاد که رسیدگی به آن در نیمه دوم سال 92 آغاز شد در آن سال به نتیجه نرسید و به سال 93 منتقل شد. در سال 93 نیز چندین بار عنوان شد که پرونده احمدی‌نژاد همچنان در وقت احتیاطی است و رسیدگی به آن منجر به صدور حکم یا قرار نهایی نشده است.

معاون اول دستگاه قضایی در نشست خبری 16 اسفند سال 94 در رابطه با آخرین وضعیت پرونده محمود احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: رئیس جمهور سابق پرونده‌های مختلفی داشت که در بعضی از آنها شاکی و در برخی دیگر متهم بود. در رابطه با آن بخش از پرونده که از وی شکایتی صورت گرفته بود بخشی از شکایت‌ها جزئی بود مانند اینکه در سخنرانی‌ که در یکی از سفرهای استانی‌شان داشتند فردی شکایت کرده و گفته است که در این سخنرانی به من توهین شده. همچنین فرد دیگری در شکایت خود علیه آقای احمدی‌نژاد گفته که در سفرهای استانی ماشین همراه وی به پای این فرد آسیب رسانده و مورد خسارت وارد شده. همچنین برخی دیگر از این شکایت‌ها مربوط به گزارش مجلس بود که باید تحقیق شود.

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

۰

ابعاد نظری جمهوری اسلامی در افق معرفتی علامه محمدتقی مصباح یزدی
جمهوری اسلامی با مشروعیت الهی و مقبولیت مردمی
رأی و نظر مردم باعث به وجود آمدن حکومت می‌شود. خداوند متعال به پیامبر می‌فرمایند: هو الذی ایدک بنصره و بالمؤمنین. کمک و همدلی مردم مؤثر در عینیت‌بخشی به حکومت، حتی حکومت پیامبر است.
گروه سیاسی برهان/ سید علی لطیفی: از زمان تکوین نخستین جوامع بشری تا شکل‌گیری دولت‌های مدرن، اندیشه سامان‌بخشی به حیات اجتماعی-سیاسی و تنظیم روابط بین فرمانروایان و فرمانبرداران از مهم‌ترین دغذغه‌های بشر بوده است؛ زیرا که نهاد اجتماعی دولت، مجموعه روابط کم‌وبیش دائمی میان افراد از یک حیث است. این اندیشه، به‌تبع تفکرات و طرز تلقی‌های اندیشمندان، گونه‌های متعددی را تجربه کرده است.
 
در نظرگاه متفکران مسلمان نیز به‌واسطه تکیه بر اصول و آموزه‌های دینی اسلام، اندیشه‌ها شکل مخصوص به خود را داراست و نظام‌های سیاسی متناسب با نیازها و الزامات فرهنگی خود را ساخته و می‌سازد. نظام سیاسی و حکومت‌های برآمده از آن‌ها دارای ویژگی‌های خاص خود است که هرچند به‌تدریج و در طی زمان شکل‌گرفته‌اند، اما فهم کامل شکل و ساخت آن‌ها عمدتاً نیازمند درک نظریه‌های کلامی، فقهی، اصولی، عرفانی و فلسفی است که در آن مندرج هستند. در این میان نظریه‌های بسیار متأخر اندیشمندان مسلمان که میراث‌دار نظریات سلف خویش‌اند، از تحول و تطور زیادی برخوردار بوده‌اند. تطورات پیش‌آمده از تأثیرات دوگانه آموزه‌ها و اقتضائات دنیای مدرن و سنت متأثر بوده است که این دوگانگی و تقابل را می‌توان در وضع پیش‌آمده در جوامع اسلامی به‌وضوح مشاهده نمود.
 
در نتیجه در وضع پیش‌آمده جوامع مسلمان در عرصه عمل از یک‌سو و اهمیت آن نظریه‌ها برای تحول از سوی دیگر، ضرورت بررسی آن‌ها به‌ویژه آن‌هایی که همگام با زمان و بلکه فراتر از زمان مطرح هستند را دوچندان می‌کند. در این میان، آیت‌الله مصباح یزدی با توجه به اینکه با اندیشه ورزی در حوزه‌های مختلف فلسفی، عرفانی، فقهی، کلامی، سیاسی و... سهم عمده‌ای در توضیح و خوانش خویش از اندیشه اسلامی به‌خصوص اندیشه سیاسی ایفاء کرده است، دارای نظرات درخور و حائز اهمیت است.
 
آیت‌الله مصباح یزدی که بیشتر متأثر از آراء فرهنگی و اخلاقی امام خمینی و آیت‌الله بهجت (ره) است، با توصیه آیت‌الله بهجت وارد عرصه سیاسی گردید و توانست علاوه بر فعالیت در عرصه انقلاب اسلامی، در دوران بعد از آن نیز نقش دغدغه‌مندانه‌ای را ایفا کند. اوج فعالیت سیاسی ایشان، اواخر دهه 70 و دوران اصلاحات است که از این دوران دغدغه‌های فرهنگی وی با سیاست‌ورزی گره می‌خورد و عملاً از دهه 80 در چرخش قدرت‌های سیاسی نقش حائز اهمیت ایفا می‌نماید به‌نحوی‌که ایشان را پدر معنوی دولت نهم معرفی می‌نمایند. در کنار این فعالیت‌ها، اندیشه‌ورزی‌های او، در باب سیاست توانست هم بر اندیشمندان سیاسی موافق وی و هم بر مخالفان وی تأثیر گذارد.
 
پژوهش حاضر، در پی بررسی اندیشه سیاسی ایشان و نظریه‌پردازی‌های وی در خصوص حکومت در دوران غیب حضرت ولی‌عصر (عج) به‌خصوص چیستی جمهوری اسلامی است.
 
نقطه محوری و اساسی اندیشه آیت‌الله مصباح یزدی "کمال و سعادت" است. به عبارت دیگر اینکه در نگاه ایشان، مقوله آزادی هم مسیری باز و هم مسیری بسته است که در اصطلاح کلام سیاسی تعبیر به آزادی ایجابی و سلبی می‌گردد.
 
انسان و آزادی؛
 
هر اندیشه سیاسی برای طراحی نظام سیاسی مطلوب خویش، باید سخن را از «انسان» آغاز کند. با توجه به درهم‌تنیدگی معرفت به ماهیت «بشر» به نظر می‌رسد پرداختن به اساسی‌ترین موضوعات علم سیاست، ازجمله قدرت و حکومت، بدون شناختِ انسان بی‌معنا باشد. لذا برای تبیین نظرگاه آیت‌الله مصباح یزدی به چیستی جمهوری اسلامی، لازم است که به بررسی نگاه وی به انسان داشته باشیم.
 
آیت‌الله مصباح یزدی، انسان را خلیفه‌الله و اشرف مخلوقات و حامل امانت الهی معرفی کرده که همواره از بدو خلقت تا لحظه مرگ، به‌وسیله وجه ممیزه خویش از دیگر مخلوقات یعنی عقلانیت، از دو کشش و دو جاذبه یکی جذبه به‌سوی خدا و دیگری جذبه به شیطان برخوردار است. ایشان، عقلانیت را عامل شکل‌گیری قوه انتخاب‌گری در انسان بیان داشته و آزادی را با کمال انسانی توأمان بیان می‌دارد. در واقع، نقطه محوری و اساسی اندیشه آیت‌الله مصباح یزدی "کمال و سعادت" است. به عبارت دیگر اینکه در نگاه ایشان، مقوله آزادی هم مسیری باز و هم مسیری بسته است که در اصطلاح کلام سیاسی تعبیر به آزادی ایجابی و سلبی می‌گردد.
 
ایشان آزادی را فطری قلمداد کرده و می‌گویند: «انسان فطرتاً می‌خواهد آزاد باشد و همواره در پی کسب آزادی است». با این نوع نگاه به مقوله آزادی آن را متفاوت از نگاه سکولار می‌کند. چراکه نگاه فطری به آزادی موجب شکل‌گیری آزادی ایجابی و سلبی در اسلام می‌گردد. در نگاه سکولار، آزادی ایجابی توسط عقل خودبنیاد و براساس قانون منبعث از قرارداد اجتماعی شکل می‌گیرد درحالی‌که در نگاه آیت‌الله مصباح به‌عنوان یک شخصیت دین‌شناس، آزادی ایجابی که نشان‌دهنده‌ی حدود آزادی است، توسط انسان نیست و تحقق آن توسط انسان‌ها امکان‌پذیر نیست؛ چراکه انسان‌ها دارای منافع فردی هستند.
 
لذا آزادی ایجابی توسط خداوند متعال و از طریق شریعت صورت می‌گیرد: «حکومت اسلامی وظیفه دارد که آزادی‌های مشروع را تأمین کند و از اعمال نامشروع جلوگیری نماید». در این صورت، آزادی حقیقی که برخاسته از فطرت انسانی است شکل می‌گیرد و انسان فقط در برابر خداوند خویش را مسئول می‌داند و از بندگی خویش و دیگران آسوده می‌گردد. از جمله آزادی‌هایی که توسط شرع محدود شده است عبارت است از ممنوعیت تبلیغ علیه اسلام، قوانینی الهی و هر اقدام فتنه‌انگیز. در کنار آزادی ایجابی، ایشان آزادی سلبی را مبتنی بر این آزادی ایجابی بیان می‌دارد. در نظر ایشان، «انسان باید آزاد باشد و قدرت انتخاب داشته باشد تا بتواند مسیر را بپیماید. انسان هراندازه در انتخاب خویش آزاد باشد، کارش ارزشمندتر است»«اسلام قوامش به اعتقاد قلبی است. اعتقاد که با زور پیدا نمی‌شود. "لا اکراه فی الدین" در دین اکراه نیست. به‌زور که نمی‌شود کسی به خدا و پیغمبر اعتقاد پیدا کند. اعتقاد اکراه بردار نیست».
 
نوع نگاه ایشان به اشرف مخلوق بودن انسان و داشتن اختیار در انتخاب دو مسیر الهی و شیطانی در طول تاریخ خلقت، باعث نگردیده است که ایشان از ویژگی‌های منفی انسانی فارغ شوند. لذا همین نوع انسان‌شناسی‌شان، ضرورت تشکیل دولت و قوه قهریه را اثبات می‌کند.
 
ایشان در باب ضرورت وجود دولت در اسلام بیان می‌دارد که اسلام بی‌نیازی جامعه از حکومت و قوه قهریه در پرتو برخورداری از تربیت سالم و شناخت مصالح و مفاسد و قوانین را خیال خام و به دور از واقع می‌داند. ازاین‌رو، داستان خلقت حضرت آدم (ع) به‌عنوان انسان نوعی، به‌گونه‌ای تبیین شده است که در عین بیان ممیزات خلقت انسان از دیگر آفریدگان، به نقاط ضعف و امکان لغزش انسان اشاره ویژه شده است. این تعبیرات متعدد از ویژگی‌های منفی انسان که او را دارای ذات «ظلوم، هلوع، جزوع و...» می‌داند حاکی از آن است که ظلم و طغیان در بین انسان‌ها به حدی است که قابل چشم‌پوشی نیست و همواره جوامع انسانی آکنده از ظلم و ناسپاسی است. بر این اساس تشکیل حکومت در اسلام، برای تأمین نیازهای معنوی و هدایت بشر به‌سوی سعادت و کمال است. همین موضوع از منظر ایشان سبب تمایز حکومت اسلامی از سایر حکومت‌ها است.
 
آیت‌الله مصباح یزدی مشروعیت مورد نظر خویش را متفاوت از مفهوم رایج در فلسفه سیاسی که به معنای «قانونی» بودن است بیان کرده و آن را مترادف با «حقانیت» در کلام سیاسی اسلام بیان می‌دارد.
 
چیستی جمهوری اسلامی؛
 
برای تبیین چیستی جمهوری اسلامی، لازم است تا به مفهوم اساسی جمهوری از منظر علوم سیاسی پرداخته شود. ریشه لفظ جمهوری، به واژه لاتین (res publica) برمی‌گردد که به معنای «امر عمومی» تعبیر می‌شود. اصطلاح جُمهوری اشاره به شکلی از حکومت دارد که در آن قدرت سیاسی با رأی مستقیم یا غیرمستقیم مردم شکل گرفته و به نمایندگی از مردم به اعمال نفوذ در جامعه می‌پردازد. در این نوع حکومت، رئیس حکومت قدرت محدود داشته و بر اساس قانون اساسی حکمرانی می‌کند. تأکید اصلی مفهوم جمهوری بر عدم وجود منصبی دائمی برای شخص اول مملکت است.
 
عناصری را که در تعریف جمهوری دخیل است می‌توان این‌گونه بازشمرد:
 
1. انتخابی بودن رئیس حکومت از سوی مردم به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم؛
2. محدود و موقت بودن مدت ریاست حکومت؛
3. موروثی نبودن ریاست حکومت؛
4. مسئول بودن رئیس‌جمهور نسبت به اعمال خود.
 
بحث جمهوریت که بیانگر نقش مردم در تعیین سرنوشت جامعه است به این پرسش بازمی‌گردد که «ملاک مشروعیت سیاسی در اسلام» چیست؟ لذا لازم است مسئله مشروعیت را از منظر آیت‌الله مصباح یزدی بررسی نموده تا نقش مردم را در تعیین سرنوشت خویش بیان داریم.
 
آیت‌الله مصباح یزدی مشروعیت مورد نظر خویش را متفاوت از مفهوم رایج در فلسفه سیاسی که به معنای «قانونی» بودن است بیان کرده و آن را مترادف با «حقانیت» در کلام سیاسی اسلام بیان می‌دارد. ایشان در بیان مشروعیت سیاسی می‌فرماید: «مشروعیتی که در فلسفه سیاست مطرح می‌شود مفهومی اصطلاحی دارد که نباید آن را با معنای لغوی این واژه و واژه‌های مترادف اشتباه گرفت.
 
به عبارت دیگر نباید مشروعیت را با مشروع، متشرعه و متشرعین که از شرع به معنای دین گرفته شده است، همسان گرفت». در این راستا ایشان، مشروعیت به معنای «خوب بودن و موافق مصلحت بودن از نظر قانون» را صحیح ندانسته و مشروعیت تعریفی خویش را در مقابل «غصب» بیان می‌دارد. با این بیان از مشروعیت، معتقد است که میان «حق حاکمیت» و «تکلیف مردم در اطاعت» تلازم و تضایف برقرار است. یعنی اینکه وقتی کسی «حق داشت»، دیگران «تکلیف» دارند آن حق را رعایت کنند.
 
ایشان بر اساس نگاه علت‌محورانه‌ی فلسفی که مبتنی بر علل اربعه (علت فاعلی، علت مادی، علت صوری و علت غائی) است به تبیین نقش مردم در مشروعیت بخشی در حکومت می‌پردازند. ایشان نه‌تنها هیچ نقشی را به مردم در اعطای حق و مشروعیت بخشی به امری قائل نیستند، بلکه نقش مردم را جزء رافعِ مانع از تحقق حکومت اسلامی که از آن تعبیر به «مقبولیت» می‌گردد، نمی‌دانند. از منظر وی، مردم در زمان پیامبر اکرم (ص) و امیرالمؤمنین (ع) هیچ نقشی در مشروعیت حکومتشان نداشتند بلکه نقش آن‌ها در استقرار و تحقق حکومت مؤثر و حیاتی بود. ایشان در بیان عدم نقش مردم در مشروعیت و نه مقبولیت، بیان می‌دارد که مشروعیت از جنس حق است و کسی توانایی اعطاء و اعمال حق دارد که مالک آن حق باشد؛ درحالی‌که بر اساس تفکر اسلامی انسان فقط در برابر خداوند مملوک است و هیچ‌گونه مالکیتی در برابر وی ندارد.
 
این نوع مالکیت از نوع مالکیت رایج در جامعه نیست که بر اساس قرارداد شکل گرفته باشد بلکه مالکیتی حقیقی است. ازآنجاکه این نوع مالکیت حقیقی است و همه انسان‌ها ملک حقیقی خداوندند و از طرف دیگر عقل حکم می‌دارد که تصرف در ملک دیگران کاری ناروا و ناپسند است. بنابراین هیچ انسانی را نسزد که بی اذن خداوند نه در خود و نه در دیگران تصرف نماید. حکومت نیز از این جهت که از جنس حکم و اطاعت است لذا مبتنی بر اذن صرف خداست. این مبنای دینی است که در نگاه آیت‌الله مصباح یزدی، مردم را جزء محققان حکومت و نه اذن دهندگان حکومت تبیین می‌کند. این نوع نگاه به مشروعیت منبعث از نگاه ایشان به مقوله آزادی شکل گرفته است و نبیان شکل‌گیری حکومت را مبتنی بر اصالت آزادی برخاسته از فطرت استوار می‌سازد؛ چراکه اصل را بر عدم حکومت بشر بر بشر تفسیر می‌کند مگر به اذن الله.
 
تعابیر بیان‌شده‌ی ایشان بیانگر این نوع نگاه است که مردم در حقانیت عملی نقش ندارند و تا زمانی که نظر مردم به امضاء شخص مأذون از شارع نرسد جنبه مشورتی داشته و چنانچه حکومتی صرفاً مبتنی بر نظر مردم شکل گیرد غاصبانه و جائرانه است: «اینکه امام قانون اساسی را تصویب کرد، این یعنی من دستور می‌دهم این‌گونه عمل کنید و اعتبار پیدا می‌کند چون او امضا کرده است.
 
اگر امضا نکرده بود هیچ اثری نداشت. حتی اگر تمام مردم هم رأی می‌دادند هیچ اعتبار قانونی و شرعی نداشت، همان‌طور که خودش فرمود» «نقش مردم در ساختار حکومت و تصمیمات حکومتی، از نظر تئوری و مشروعیت این است که مردم بررسی می‌کنند که چه کسی برای وضع و یا اجرای قانون شایسته‌تر است و آن‌گاه به او رأی می‌دهند و رأی مردم به‌مثابه‌ی پیشنهاد به رهبری است»«امام (ره) فرموده‌اند که رئیس‌جمهور منتخب مردم اگر از سوی ولایت‌فقیه نصب نشود طاغوت و اطاعت از او حرام است و این امر مبنای فقهی دارد چراکه هیچ انسانی حق ندارد بر دیگری حکومت کند. بنابراین مشروعیت هرگونه فعالیت حکومتی مربوط به اذن ولی‌فقیه است که مشروعیتش از سوی امام معصوم و مشروعیت آن‌ها از سوی خداوند است.».
 
ازآنجاکه عدالت به معنای «اعطاء کل ذی‌حق حقه» در اسلام و لسان معصومین (ع) است و اصل عدالت به‌عنوان محوری‌ترین اصل در نگاه آیت‌الله مصباح یزدی است به‌گونه‌ای که اندیشه ایشان در باب اهمیت و ارزش آزادی را با نگاه‌های لیبرالیسم جدا می‌کند. ایشان بر اساس اصالت عدالت، به تبیین جایگاه اساسی مردم در مقوله «مقبولیت» پرداخته تا حق مردم در این جایگاه به نحو احسن بیان گردد.
 
ایشان در مقام بیان جایگاه مردم در حکومت اسلامی می‌فرماید: «ما نیز هیچ‌گاه نقش مردم را نفی نمی‌کنیم، بلکه بر اهمیت آن تأکید داریم. تا کمک مردم نباشد، فعالیت‌های اجتماعی و به طریق اولی کار حکومت به سامان نمی‌رسد، اما درعین‌حال نباید آن را با مشروعیت خلط کرد». «رأی و نظر مردم باعث به وجود آمدن حکومت می‌شود. خداوند متعال به پیامبر می‌فرمایند: هو الذی ایدک بنصره و بالمومنین. کمک و همدلی مردم مؤثر در عینیت‌بخشی به حکومت حتی حکومت پیامبر است». «در مقام عمل، بدون مقبولیت مردمی احکام ولایت‌فقیه قابل اجرا نیست... بر اساس نظریه انتصاب، مردم شخصیتی را که ولایت دارد کشف می‌کنند. شرط تحقق عینی آن هم مقبولیت اوست. اگر مردم قبول نکنند تأثیر عینی نمی‌تواند داشته باشد».
 
ایشان مدل مطلوب برای نظام اسلام را حالتی تشکیکی و سلسله مراتبی دانسته که از حکومت امام معصوم آغاز شده تا به حکومت مؤمن عادل می‌رسد. این نگاه سلسله مراتبی که مبتنی بر "تشکیک وجود" و ابزار فقاهت یعنی "اجتهاد" است، حالتی انعطاف‌گونه به فقه سیاسی اسلام داده است به‌گونه‌ای که برای هرگونه اقتضائات زمانی و مکانی پاسخ در شأن داده می‌شود و مکلَف را در وادی سردرگمی قرار نمی‌دهد. ایشان بیان می‌دارند که: «یک مدل اصلی برای حکومت اسلام که سعی دارد در درجه اول این مدل را پیاده کند، مدل حکومت معصوم است اما چون خداوند عالم به غیب و انسان‌ها آگاهی دارد، می‌داند این مدل تحقق نمی‌یابد و اگر محقق شود مدت کوتاهی دوام خواهد آورد و انسان برای همیشه زیر بار این مسئولیت نخواهد رفت.... شاید با نگاه دقیق‌تر بتوان مدل سوم و چهارم را نیز ترسیم کرد. ازاین‌رو مدل حکومتی اسلام یک مدل واحد و دگم در همه زمان‌ها و مکان‌ها نیست. بلکه قابل انعطاف به‌صورت طولی و نه عرضی است.»
 
ایشان در تبیین مدل سلسله مراتبی از نظام سیاسی، مدل اصلی را امام معصوم معرفی می‌کنند ولی ازآنجاکه امام معصوم نمی‌تواند در همه‌جا حضور یابد، باید اشخاصی که از باب خصوصیات فردی شباهت به عصمت دارند به مقام اجرائی حکومت رسند. به همین خاطر نصب مالک اشتر از سوی امام علی (ع) به امارت مصر، بیانگر قابلیت توسعه و تضییق مدل تحققی نظام سیاسی در اسلام است. ایشان تکیه صرف بر وجود معصوم را کافی ندانسته چراکه موجب بن‌بست در اسلام می‌شود: «وقتی که به خود معصوم دسترسی ندارید، به کسانی مراجعه کنید که دست‌پروده‌ی معصومین باشند و علم خود را از آن‌ها گرفته باشند و در کارایی نیز شبیه معصوم باشند.
 
بنابراین این‌طور دیگر در بن‌بست نمی‌مانیم». به همین خاطر اسلام اجازه داده است در شرایطی که امام معصوم در غیبت و یا در زندان باشند، امر دین و حکومت به‌عنوان مصداق بارز آن توسط فقهای جامع‌الشرایط اداره شود. ایشان حکومت موجود را مبتنی بر تحقق مدل دوم در اسلام قلمداد کرده که «شبیه‌ترین افراد به امام معصوم است و فرد دیگری نمی‌تواند در عرض او متصدی حکومت شود و هر کس که ادعای حکومت کند، غاصبانه است چراکه حکومت حق خداست».
 
جمهوریت در نگاه ایشان بیش از اینکه بار ارزشی داشته باشد، بار روش دارد و ایشان نیز در باب ماهیت جمهوریت در اسلام به نگاه امام خمینی (ره)، شهید مطهری و شهید بهشتی قرابت و نزدیکی دارد و خوانش یکسانی از اینکه جمهوریت فرم و اسلام محتواست بیان می‌دارد
 
ایشان در باب چرایی عدول امام خمینی (ره) از لفظ حکومت اسلامی به جمهوری اسلامی آن را از باب محاجه با خصم بیان داشته: «کسانی که فرمایشات حضرت امام را در سخنرانی‌ها و کتاب‌هایشان دیده باشند، می‌دانند که امام از لفظ حکومت اسلامی استفاده می‌کردند، اما ازآنجاکه واقعه انقلاب در این جهان اتفاق می‌افتد و جهان می‌خواهد بداند چه حکومتی در ایران قرار است بر سر کار بیاید، از ادبیات سیاسی روز استفاده کرده و منطقی را اتخاذ کردند که مورد توافق و فهم دیگران باشد.
 
امروز در ادبیات سیاسی دو نوع حکومت سلطنتی و جمهوری وجود دارد و نوع سومی ذکر نشده است، لذا امام وقتی قرار است با کسانی سخن بگویند که حکومت را منحصر در دو نوع می‌دانند و از طرفی امام درصدد نفی حکومت سلطنتی موجود در ایران بودند، باید به‌گونه‌ای سخن می‌گفتند که آن‌ها هم متوجه شوند و لذا لفظ جمهوری را به کار بردند. لذا اینکه امام مثلاً می‌فرمایند میزان رأی ملت است، نه به این معنا که اگر ملت دیگر اسلام را نخواستند ما هم اسلام را کنار بگذاریم بلکه ازآنجاکه آنچه در ادبیات سیاسی امروز ملاک عمل قرار گرفته، رأی مردم است، امام برای اقناع طرف‌های مقابل به رأی مردم استدلال می‌کنند».
 
شاید بتوان این سخن و روایت آیت‌الله مصباح یزدی از نگاه امام به جمهوریت را مبتنی بر قاعده فقهی «الزام» دانست: «ما احتیاجی نمی‌دیدیم در این مسئله رفراندوم، لکن چون برای قطع بعضی حرف‌ها و بهانه‌ها بنابراین شد که رفراندوم بشود و بهانه‌گیرها فهمیدند که این مسئله آن‌طور که خیال می‌کردند، نیست». پیش از این نیز امام خمینی (ره) بر اساس این قاعده، در ابتدای نهضت به نصیحت با شاه و استفاده از کلماتی چون «اعلی‌حضرت» پرداخته بودند: «ما از طریق الزموهم بما الزموا علیه انفسم با ایشان صحبت می‌کنیم». در فقه سیاسی، قاعده الزام کاربرد فراوانی دارد. رهبران دینی همچون امیرالمؤمنین نیز از این قاعده برای تسلیم طرف مقابل و پای بندی وی به قوانین و معتقدات خود برای اثبات حقانیت خویش و روابط مسلمین با غیرمسلمانان استفاده کرده‌اند. چنان‌که شارحان نهج‌البلاغه استناد حضرت علی (ع) به نظریه اجماع و اتفاق مردم در اثبات درستی حکومت خویش در نامه‌شان به معاویه را بر اساس این قاعده دانسته‌اند.
 
بر این اساس روایت آیت‌الله مصباح یزدی از مقوله جمهوری اسلامی بستگی به‌طرف مقابل دارد. چنانچه طرف مقابل فرد مسلمان و مطیع اسلام باشد، امام خمینی با روش برهان و مبتنی بر آموزه حکومت اسلامی با او سخن می‌گوید ولی چنانچه طرف مقابل موافق ادبیات سیاسی رایج دنیا باشد و تعلق خاطری به آموزه اسلام نداشته باشد از باب محاجه و براساس قاعده الزام سخن خواهد گفت: «حضرت امام در مقام اینکه حکومت اسلامی را اثبات کنند، 2 روش بحث داشتند. یک روش بحث برای دنیایی که طرفدار دموکراسی است ...این بحث بحث جدلی است، اما آنجایی که خود امام می‌خواهد برهانی بفرماید، پس از آنکه حکم حکومت دولت موقت را تنفیذ کردند، در مصاحبه با خبرنگاران فرمود: "من بر اساس ولایت الهی که دارم، شما را به نخست‌وزیری منصوب می‌کنم"، نفرمود چون مردم گفتند. چرا؟ چون مخاطبش مسلمان‌ها بودند، مخاطبش کسانی بودند که ولایت الهی را قبول داشتند.
 
با آن‌ها که می‌خواهد سخن بگوید، همان مطلب برهانی را بیان می‌کند اما وقتی با دنیا می‌خواهد سخن بگوید، باید بر اساس مقدماتی صحبت کند که دنیا بفهمد و قبول کند لذا وقتی در پاریس با امام مصاحبه می‌کردند که اگر شما پیروز شدید، چه حکومتی را بر سر کار خواهید آورد؟ نفرمودند ولایت‌فقیه (چون باید بر اساس منطقی سخن بگوید که آن‌ها بفهمند و بپذیرند) بنابراین فرمود: "مراجعه می‌کنیم به آرای مردم، مردم مسلمان هستند و اسلام را می‌خواهند"، پس نتیجه همان می‌شد، اما روش بحث فرق دارد. به آن‌ها می‌گوید چون مردم مسلمان هستند و اسلام را می‌خواهند، ما حکومت اسلامی را دایر کردیم تا آن‌ها برایشان قابل فهم و پذیرفتن باشد، اما با خود مسلمان‌ها که صحبت می‌کنند می‌فرمایند: چون من ولایت الهی دارم، خدا به من حق داده است.» «در اولین سال پس از انقلاب، یعنی سال 1358 که بنا بود رفراندوم جمهوری اسلامی برگزار گردد، برای شکل و فرم حکومت گزینه‌هایی را پیشنهاد دادند که مردم بر طبق آن‌ها رأی بدهند.
 
برخی از آن گزینه‌ها عبارت بود از: "جمهوری"، "جمهوری دموکراتیک"، "جمهوری دمکراتیک اسلامی" و "جمهوری اسلامی" ولی امام فرمود: "جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد" 98% مردم ایران هم به جمهوری اسلامی رأی دادند، یعنی قید اسلامی حکومت را نمی‌شود حذف کرد و به‌جای آن کلمه‌ی دموکراتیک را گذاشت. حال اگر دموکراسی امری است فوق اسلام، چرا امام اجازه نداد این کلمه در عنوان حکومت اسلامی گنجانده شود؟! و اگر جمهوریت عین دموکراسی است، وقتی جمهوری باشد دموکراسی هم هست و دیگر نیازی به قید دموکراتیک نیست. پس چرا آن‌ها بر روی عنوان "جمهوری دموکراتیک" تأکید و اصرار داشتند و چرا امام و به پیروی ایشان، مردم با آن مخالفت کردند؟! معلوم می‌شود که دموکراسی می‌تواند معانی مختلفی داشته باشد و از برخی معانی آن، چیزی اضافه بر جمهوریت استفاده می‌شود که نفی شده است و آن تکیه کردن بر افکار عمومی بیش از تکیه بر اسلام است».
 
در همین راستا جمهوریت در نگاه ایشان بیش از اینکه بار ارزشی داشته باشد، بار روش دارد و ایشان نیز در باب ماهیت جمهوریت در اسلام به نگاه امام خمینی (ره)، شهید مطهری و شهید بهشتی قرابت و نزدیکی دارد و خوانش یکسانی از اینکه جمهوریت فرم و اسلام محتواست بیان می‌دارد: «به‌هرحال، نظام ما جمهوری اسلامی است که پایه‌اش اسلام و بر دوش مردم است و این مردم انقلاب کردند و انقلابشان را با محتوا و چارچوب اسلامی حفظ می‌کنند. مرحوم استاد شهید مطهری رضوان‌الله‌تعالی‌علیه، تعبیری دارد که در این زمینه برای ما راهگشاست، ایشان می‌فرمایند: "جمهوریت قالب حکومت است و اسلامیت بیان محتوای آن حکومت" محتوای حکومت اجرای دستورات اسلام است، اما شکل و فرم آن جمهوریت در مقابل سلطنت است. پس رژیم ما سلطنتی نخواهد بود، بلکه شکل آن جمهوری و محتوایش اسلامی است. اصالت با مفاهیم، احکام و ارزش‌های اسلامی است و ما چیزی قبل از اسلام و فوق اسلام نداریم».
 
منابع:
 
الف) کتب فارسی؛
1.      Rubinstein, Nicolai. "Machiavelli and Florentine Republican Experience." in Machiavelli and Republicanism Cambridge University Press, 1993.
2.      Republic". Merriam-Webster. Retrieved August 14, 2010.
3.      مقیمی، غلام‌حسن: مشروطیت: جمهوریت- اسلامیت، تهران، نشر معناگرا، 1385.
4.      صنعتی، رضا: گفتمان مصباح، 1387، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی.
5.      خویی، میرزا حبیب‌الله: منهاج البراعه، ج 17، 1397 ق، چاپ سوم، کتاب‌فروشی اسلامیه.
6.       جوادی آملی، عبدالله: ولایت‌فقیه، 1372، چاپ سوم، نشر فرهنگی رجاء.
7.      امام خمینی، سید روح‌الله: صحیفه نور، ج 5 و 1، 1368، سازمان مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی.
8.      مصباح یزدی، محمدتقی: نظریه سیاسی اسلام، ج 1 و 2، 1378، قم، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره).
9.      مصباح یزدی، محمدتقی: نگاهی گذرا به حقوق بشر از دیدگاه اسلام، ج 1، 1388، قم، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره).
10. مصباح یزدی، محمدتقی: دین و آزادی،1381، ج 1، قم، مرکز مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی حوزه علمیه.
11. مصباح یزدی، محمدتقی: نگاهی گذرا به نظریه ولایت‌فقیه، 1378، تدوین محمدمهدی نادری قمی، قم، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره).
12. مصباح یزدی، محمدتقی: معارف قرآن: خداشناسی، کیهان‌شناسی، انسان‌شناسی، 1388، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره).
13. مصباح یزدی، محمدتقی، انسان‌شناسی در قرآن، تنظیم و تدوین محمود فتحعلی، 1392، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره).
ب) سایت اینترنتی
 
*گروه سیاسی برهان/انتهای متن/
 

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:24 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

۰

ابعاد نظری جمهوری اسلامی در افق معرفتی حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خمینی (ره)
ولایت‌فقیه رکن بنیادین جمهوری اسلامی
نظریه‌ی ولایت‌فقیه که مانع اگوئیسم در ساحت اجتماعی و فردی می‌گردد، براساس مبنای فرهنگی و نه اقتصادی آن و روش اجتهاد، قادر است جلوی استبداد و تغلب بایستد و جامعه را از حالت بی‌نظمی و خودمداری بیرون آورد.
گروه سیاسی/ سید علی لطیفی؛ برای تبیین چیستی جمهوری اسلامی، لازم است تا به مفهوم اساسی جمهوری از منظر علوم سیاسی پرداخته شود. ریشه لفظ جمهوری، به واژه لاتین (res publica) برمی‌گردد که به معنای «امر عمومی» تعبیر می‌شود. اصطلاح جُمهوری اشاره به شکلی از حکومت دارد که در آن قدرت سیاسی با رأی مستقیم یا غیرمستقیم مردم شکل گرفته و به نمایندگی از مردم به اعمال نفوذ در جامعه می‌پردازد. در این نوع حکومت، رئیس حکومت قدرت محدود داشته و بر اساس قانون اساسی حکمرانی می‌کند. تأکید اصلی مفهوم جمهوری بر عدم وجود منصبی دائمی برای شخص اول مملکت است.
 
عناصری را که در تعریف جمهوری دخیل است می‌توان این‌گونه بازشمرد:
1.      انتخابی بودن رئیس حکومت از سوی مردم به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم؛
2.      محدود و موقت بودن مدت ریاست حکومت؛
3.      موروثی نبودن ریاست حکومت؛
4.      مسئول بودن رئیس‌جمهور نسبت به اعمال خود.
 
بحث جمهوریت که بیانگر نقش مردم در تعیین سرنوشت جامعه است به این پرسش بازمی‌گردد که «ملاک مشروعیت سیاسی در اسلام» چیست؟ مردم چه جایگاهی در شکل‌گیری یک حکومت دارند و اینکه جمهوری اسلامی آیا یک مفهوم بسیط است و یا مرکب؟
 
برای پاسخ بدین سؤال، باید مبانی تشکیل‌دهنده اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) را تبیین و در آن جایگاه ساحت سیاسی و مسائل اجتماعی مشخص کرد. آراء و افکار سیاسی امام ریشه در فرایند معرفتی‌ای دارد که ایشان در طول عمر خویش از آن بهره برده‌اند. اندیشه ایشان به‌عنوان رهبر انقلاب اسلامی منبعث از حکمت قرآنی و نه عرفان مصطلح و فلسفه بود.
 
او حکیمی بود که عالم معنا را در میان امّت خویش به زبان درآورد و از عرفان صامتی به عرفان بیانی عدول کرد و در نامه خویش به سیّد احمد خمینی فرمود: «نه گوشه‌گیری صوفیانه دلیل پیوستن به ‌حق است و نه ورود در جامعه و تشکیل حکومت، شاهد گسستن از حق». ازاین‌رو «از زیر بار مسئولیت انسانی که خدمت به حق در صورت خدمت به خلق است شانه خالی مکن که تاخت‌وتاز شیطان در این میدان، کمتر از میدان تاخت‌وتاز در بین مسئولین و دست‌اندرکاران نیست». ایشان میزان و ملاک عمل در عالم را انگیزه دانسته و مبتنی بر نگاه حکمی خویش، بیان می‌دارد که: «هرقدر انگیزه‌ها به نور فطرت نزدیک‌تر باشند و از حجب حتی حجب نور وارسته‌تر، به مبدأ نور وابسته‌ترند تا آنجا که سخن از وابستگی نیز کفر است».
 
بر این اساس، نگره امام به عالم هستی، سرشته به فطرت است و عالم، مفطور الله دیده می‌شود و بیان می‌گردد که «عالم محضر خداست در محضر خدا معصیت نکنید». این نگاه حضوری و شهودی عالم نزد ایشان، به‌گونه‌ای است که منش و کردار ایشان را به انبیاء عظام نزدیک می‌سازد و ایشان را تجلی و ظهور انبیاء در عصر جدید می‌نماید.
 
این نگاه به عالم و هستی سبب می‌گردد تا از نگاه‌های سوپژکتیویستی و دوآلیستی به عالم و هستی که در آن نوعی انانیّت و انّیّت وجود دارد رهایی یابد و عالم را در کنه و ذات خویش مفطور الله بداند. در چنین نگاهی دیگر أناالحق‌گوئی که نوعی انّیّت خفی در آن نهفته است وجود نخواهد داشت و عالم را عین وابستگی و فقر ذاتی به ساحت ربوبی دانسته به‌طوری‌که هیچ ساحتی از هستی خالی از این وابستگی نیست. چنین نگاهی، آن را از نگاه‌های سکولاریستی به عالم که یا به نظام‌های توتالی‌تر می‌انجامد و یا به دموکراسی‌های بی‌معنا که از آن جز نهیلیسم و نخبه‌گرایی سرمایه‌سالار پدیدار نمی‌شود، متمایز می‌گرداند؛ چراکه در نگاه‌های سکولار عالمی بین عالم جبروت و عالم مُلک عالمی وجود ندارد تا بتواند سیّالیت معنا را در زندگی جاری سازد. لذا دچار بی‌معنایی و تکرار زندگی و در نهایت افزایش جرم، بزهکاری و خودکشی خواهد شد. امری که دورکیم نیز در بررسی جوامع کاتولیک و پروتستان بدان رسید.
 
نگاه فطرت‌مدار به عالم و هستی، هستی را سراسر دارای فطرت می‌بیند و آسمان و زمین و مردمان همه و همه دارای وجود ربطی‌اند و همانند فطرت در همه ارکان و مراتب هستی جریان دارد «الْحَمْدُ لِلَّهِ فَاطِرِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ»(فاطر،1) و در نظر بدان بیش از اینکه وجود یا ماهیتش اهمیت یابد آن را خلقتی هدایت‌یافته توسط الله معنا و مفهوم می‌کند «قالَ رَبُّنَا الَّذی أَعْطی کُلَّ شَیْ‌ءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدی»(طه،50).
 
پس مردم نیز از آن جهت که مردم‌اند از آن بهره‌مندند «فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا»(روم، 30). لذاست که در نگاه امام خمینی (ره) «اسلام... اگر نظر به طبیعت بکند، به‌عنوان اینکه طبیعت یک صورتی است الهی، یک موجی است از عالم غیب. اگر نظر به انسان بکند، به‌عنوان این است که یک موجودی است که از او می‌شود یک موجود الهی درست کرد» این آشکارسازان معنا در ساحت حیات، امامان و رهبران الهی هستند که به‌عنوان ذاکران و شاهدان بر فطرت مخفی در انسان و مردم نازل شده‌اند: «فَذَکرْ إِنَّمَآ أَنتَ مُذَکرٌ»(غاشیه، 21)«لَّسْتَ عَلَیهِم بِمُصَیطِرٍ»(غاشیه، 22) «قَالَ بَل رَّبُّکمْ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ الَّذِی فَطَرَهُنَّ وَأَنَا عَلَی ذَلِکم مِّنَ الشَّاهِدِینَ»(انبیا، 56). لذاست که کارویژه ذکر فطرت و بیان معنا سبب شکل‌گیری اندیشه تشکیل حکومت در ادیان الهی را سبب گشته است: «تمام تشکلاتی که در صدر اسلام از صدر اسلام تا حالا بوده است و تمام چیزهایی که انبیا از صدر خلقت تا حالا داشتند و اولیای اسلام تا آخر دارند، معنویات اسلام است..... تشکیل حکومت برای همین است البته اقامه عدل است، لکن غایت نهائی معرفی خداوند است و عرفان اسلام».
 
از این منظر است که خداوند تبارک‌وتعالی در آیات قرآن، امت اسلامی را به خاطر آشکارسازی فطرت و شاهد بودن پیامبر به‌عنوان متذکّر این فطرت، امت وسط و معتدل تعبیر می‌نماید «وَکذَلِک جَعَلْنَاکمْ أُمَّةً وَسَطًا لِّتَکونُواْ شُهَدَاء عَلَی النَّاسِ وَیکونَ الرَّسُولُ عَلَیکمْ شَهِیدًا»(بقره، 143). این اعتدال بودن امت توسط ذکر فطرت-قرآن- صورت گرفته که منبعث از نوری که ریشه در درختی دارد که لاشرقیه و لا غربیه است (نور، 35). شرق و غربی که در آیات قرآن ابراهیم بت‌شکن (ع) را مبرّا از آن معرفی می‌کند: «مَا کانَ إِبْرَاهِیمُ یهُودِیا وَلاَ نَصْرَانِیا وَلَکن کانَ حَنِیفًا مُّسْلِمًا وَمَا کانَ مِنَ الْمُشْرِکینَ»(آل‌عمران، 67) و به پیامبر اسلام به‌عنوان شاهد و ذاکر امت اسلامی یادآور می‌شود که وی و انصارش را الگوی خویش قرار دهند: «قَدْ کانَتْ لَکمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِی إِبْرَاهِیمَ وَالَّذِینَ مَعَهُ»(ممتحنه، 4).
 
از دل شناخت حضوری عالم هستی و نگاه فطرت‌مدار بدان، مردم به‌عنوان دارندگان فطرت و امامان به‌عنوان آشکارسازان فطرت مخفی در جامعه ظهور می‌یابند و مفهوم جمهوری اسلامی را یک مفهوم بسیط ساخته که جمهوریت و دموکراسی همچون عدالت در درون آن و برآمده از آن است. ایشان در این باب می‌فرمایند: «حکومت قانون خدا از نظر امام، خود بهترین شکل از دموکراسی و دموکراسی به معنای واقعی است».
 
امام به خاطر همین نگاه فطرت‌مدارانه به هستی و مردم، در مقام یک رهبر و امام امّت از یک طرف در مقابل مردم بالخصوص مستضعفین همواره با دیده تواضع و فروتنی بدان‌ها می‌نگریستند و آنان را که در جریان انقلاب، فطرت مستور خویش را به منصه ظهور رسانیده بودند چهره منور تاریخ اسلام می‌خواندند: «ملت عزیز ایران حقا چهره منور تاریخ اسلام در زمان معاصرند».
 
ازآنجاکه در مقایسه دوشی باید وجه تشبهی وجود داشته باشد، ایشان بر اساس همین نگاه، مردم ایران را از مردم دوران پیامبر، امیرالمؤمنین و حسین‌ابن‌علی (علیهم‌السلام) بهتر تلقی داشته و بدان افتخار می‌نمودند: «ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر، بهتر از ملت حجاز در عهد رسول‌الله و کوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین‌ابن‌علی-صلوات الله و سلامه علیهما- می‌باشند».
 
بنابراین، از دل شناخت حضوری عالم هستی و نگاه فطرت‌مدار بدان، مردم به‌عنوان دارندگان فطرت و امامان به‌عنوان آشکارسازان فطرت مخفی در جامعه ظهور می‌یابند و مفهوم جمهوری اسلامی را یک مفهوم بسیط ساخته که جمهوریت و دموکراسی همچون عدالت در درون آن و برآمده از آن است. ایشان در این باب می‌فرمایند: «حکومت قانون خدا از نظر امام، خود بهترین شکل از دموکراسی و دموکراسی به معنای واقعی است».
 
از دل این انگاره، نظریه ولایت امام معصوم و حضور دائمی و پیوسته حجت‌الهی در تاریخ به‌عنوان معنابخش و آگاه از اسمای الهی که در دریافت معنا فارغ از جهان‌زیسته است ظهور و بروز می‌یابد. بر این اساس فلسفه تاریخ امام خمینی که یک نوع فلسفه تاریخ حجّت‌محور است شکل می‌گیرد. چنین تبیینی از تولید معنا و انسان کامل از یک‌سو ما را دچار فرهنگ عوام‌پسند[1] که دچار بی‌معنایی و تکرار است نمی‌کند و از سوی دیگر دچار مشکلات فرهنگِ نخبگانی[2] که دوری از زندگی روزمره سبب می‌گردد نخواهد شد. پس حسن هر دو فرهنگ را داراست و از معایب آن نیز در امان است. پس جامعه آرمانی ایشان بر اساس معانی به وجود می‌آید و به عبارتی، روح و ماهیت جامعه را فرهنگ و معانی موجود در آن به وجود می‌آورد. از همین رو معلوم می‌شود که واحد تحلیلی امام خمینی (ره) فرهنگ است نه اصالت جامعه یا فرد.
 
حال اندیشه هستی‌شناختی امام خمینی، بر اساس مطلب مذکور (یعنی معانی انسان و ارتباط آن‌ها با خداوند به‌عنوان منبع فیض معرفت) به ساختار اجتماعی می‌رسد و سعی می‌کند که بر اساس بنیان فکری خود، الگوی مردم‌سالاری دینی را تبیین نماید.
 
در اندیشه سیاسی شیعه شرط خلافت و امامت را تنصیص و عصمت داند درحالی‌که اهل سنت از لحاظ نظری و علمی اقوالشان در باب مشروعیت خلافت خلفا و حکومت حکام و سلاطین مضطرب و متشتت است. این سخن بدین معناست که پدیده سکولاریسم با قطع پیوند خلافت با پیامبر اکرم (ص) در قالب جمله «لا تجتمع امتی علی الخطاء» در سقیفه روی داد و سقیفه آغازی بر قطع آسمان و زمین و سکولاریسم در ساحت فقه سیاسی اهل سنت بود. درحالی‌که فقه سیاسی شیعی مبتنی بر کلام شیعی، تنصیص را شرط خلافت رسول اکرم (ص) دانسته و اجماع امت را با محوریت امام معصوم (ع) می‌پذیرد.
 
به‌عبارت‌دیگر، این سخن امام راحل که فرمود: «حکومت صدر اسلام، یک رژیم دموکراسی بوده، به‌گونه‌ای که دموکراسی‌های امروزی نمی‌توانند مانند آن شوند» ناظر به این مسئله است که دموکراسی که همان اجماع امت با محوریت امام معصوم (ع) محقق می‌شود. این نظریه جایگزین نظریه خلافت در اهل سنت بود و امام معصوم (ع) به‌عنوان وجه خدا بر روی زمین و واسطه زمین و آسمان، فقه سیاسی شیعه را از سکولاریسم نجات می‌دهد یعنی نظریه سیاسی شیعه که انسان کامل محور و امام محور است به‌گونه‌ای در تمامی تاروپود فقه سیاسی شیعه جاری و ساری است.
 
نقش و جایگاه امام در شیعه سبب می‌شود تا امام به‌عنوان جامع الاضداد، وحدت را به کثرات و کثرات را به وحدت تبدیل ساخته، و براساس چنین دستگاه فکری، ثابتات دین را در زمان و مکان به‌عنوان مؤلفه‌های شکل‌دهنده فرهنگ به منصه ظهور رساند و دین را از حالت تصلب و تحجر به حالت دین پویا و پاسخگو درآورد. در مقابل چنین روندی، اگوئیسم معرفتی که فرد خود را محور شناخت می‌داند ظهور می‌کند. اگوئیسم یا همان خودمداری به دنبال حل مشکل تصلب معرفتی برآمده تا بتواند خلأ امام را پر کند غافل از اینکه خود بذاته تصلب آفرین است. با نگاه به تاریخ اهل سنت همین روند موجب شد تا با گذر جامعه از جامعه نبوی و کشورگشایی خلفا، به دلیل ناتوانی فقه اهل سنت از پاسخ به اقتضائات زمانی و مکانی، شاهد شکل‌گیری پدیده‌های بنیادگرایی، قومیت‌مدارانه و ناتوانی دستگاه معرفتی اهل سنت در پاسخ به فرهنگ‌های متناسب با ثابتات دینی می‌شویم. در سایه همین معرفت خودمدارانه، تغلب در ساحت اجتماعی-سیاسی ظهور و پدیدار می‌گردد و فقه سیاسی اهل سنت را از نظریه اجماع امت بدون امام، به سمت تغلب و استیلا سوق می‌دهد.
 
نظریه ولایت‌فقیه به‌عنوان جایگزین نظریه سلطنت و ایدئولوژی بدیل توسط امام خمینی (ره) در دهه 40 به‌صورت مبسوط ارائه گشت، برآمده از کلام شیعی و مبتنی بر نظریه امامت به‌عنوان آنتی سکولاریسم در اسلام شکل می‌گیرد.
 
نظریه ولایت‌فقیه به‌عنوان جایگزین نظریه سلطنت و ایدئولوژی بدیل توسط امام خمینی (ره) در دهه 40 به‌صورت مبسوط ارائه گشت، برآمده از کلام شیعی و مبتنی بر نظریه امامت به‌عنوان آنتی سکولاریسم در اسلام شکل می‌گیرد. در این نظریه، امامت در کسانی دیده می‌شود که دارای شناسایی و معرفت زیادی نسبت به امام معصوم (ع) و حاکی از او هستند و علما به‌عنوان نشانه امام و امام نشانه و حجت خدا بیان می‌گردد: «أمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعُوا فی‌ها إلی رُواةِ حَدیثِنا (أحادیثِنا)، فَإنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْکُمْ وَ أنَا حُجَّةُ اللهِ عَلَیْکُمْ».
 
بنابراین، از آنجا که مردم‌سالاری بدون امام به تغلب و استیلاء منجر می‌شود، در نظریه ولایت‌فقیه که اجماع امت بر اساس امام و قاعده لطف است، به ابتذال کشیده نخواهد شد و سر از اگوئیسم فردی و جمعی درنخواهد آورد. به همین خاطر نظریه ولایت‌فقیه که مانع اگوئیسم در ساحت اجتماعی و فردی می‌گردد، بر اساس مبنای فرهنگی و نه اقتصادی آن و روش اجتهاد، قادر است جلوی استبداد و تغلب بایستد و جامعه را از حالت بی‌نظمی و خودمداری بیرون درآورد. لذا در اندیشه امامت و بالتبع ولایت‌فقیه، جایی برای نظریه تغلب باقی نمی‌ماند و تخصصاً و نه تخصیصاً از آن خارج است.
 
در این باب امام می‌فرمایند: «اسلام دیکتاتوری نیست؛ آن که دیکتاتوری است مسلم نیست{بلکه} اسلام یک دین مترقی بود و دموکراسی به معنای واقعی است». ازاین‌رو دموکراسی مدعای آنان را نه دموکراسی بلکه نوعی استبداد و دیکتاتوری تلقی کرده است. و می‌فرمایند: «کشورهای جهان همه‌اش بر اساس دیکتاتوری بنا شده‌اند اگرچه اسم‌های دیگری مانند مشروطه و دموکراسی و کمونیست و سوسیالیست روی آن‌ها گذاشته باشند». امام خمینی در همین رابطه می‌فرمایند: «هیچ فرق اساسی میان مشروطه، استبداد، دیکتاتوری و دموکراسی نیست مگر در فریبندگی الفاظ و حیله‌گری، قانون‌گذاری‌ها... کمونیستی همان دیکتاتوری است با اختلاف اسم و گونه، باز یک دسته زنجیر و یک دسته حکمران، یک دسته حزب کارگر و یک دسته دیگر در رأس آن‌ها حکومت می‌کنند و خون آن‌ها را می‌مکند و در قصرهای باعظمت و اتومبیل‌های آخرین سیستم به عیش و عشرت اشتغال دارند.»
 
ساختار سیاسی کشور که حول محور نظریه ولایت‌فقیه شکل گرفته است، از طریق کارگزاری بنام ولی‌فقیه آگاه به زمان و مدیر و مدبر چنین ظرفیتی را در مدیریت بحران شورش و استبداد دارد. کارگزاری که به تعبیر امام حسن عسکری (ع) در بیان اوصافشان فرمودند: فاما من کان من الفقهاء صائناً لنفسه، حافظاً لدینه مخالفاً علی هواه، مطیعاً لامر مولاه، فللعوام ان یقلدوه یعنی هرکدام از فقها که نگه‌دارنده نفس خود از انحراف و گناه، و نگهبان دین خود و مخالف هوای نفس خود و مطیع فرمان مولایش خداست، بر مردم لازم است که از او تقلید کنند.
 
لذاست که امام خمینی (ره) ولایت‌فقیه را ضد استبداد و دیکتاتوری بیان فرمودند که به دنبال جلوگیری تأثیرات اگوئیسم بر ساختار سیاسی است و شکل‌گیری استبداد است و چنانکه خود استبداد ورزد از ولایت امت خودبه‌خود منعزل و ادامه حکومتش عین طاغوت است: در اسلام قانون حکومت می‌کند. پیغمبر اکرم (ص) هم تابع قانون بود، قانون الهی ... ولایت‌فقیه، ولایت بر امور است که نگذارد این امور از مجاری خودش بیرون برود. نظارت کند بر مجلس، بر رئیس‌جمهور... ولایت‌فقیه ضد دیکتاتوری است نه طرفدار دیکتاتوری. ما می‌خواهیم که فقیه باشد که جلوی دیکتاتورها را بگیرد، نگذارد نخست‌وزیر دیکتاتوری کند، نگذارد رئیس مثلاً لشگر دیکتاتوری بکند، ... نه اینکه بخواهیم دیکتاتوری درست کنیم. با همین ماده‌ای که در قانون اساسی است که ولایت‌فقیه را درست کرده، این استبداد را جلویش را می‌گیرند. آن‌هایی که مخالف با اساس بودند، می‌گفتند که: «این استبداد می‌آورد.» ... فقیه مستبد نمی‌شود، فقیهی که این اوصاف را دارد، عادل است».
 
منابع:
1.      قرآن کریم.
2.      موسوی خمینی، روح‌الله؛ 1378، صحیفه‌ی امام (مجموعه 22 جلدی)، تهران، مؤسسه‌ی تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره).
3.      طبرسی، احمد بن علی؛ 1381، احتجاج طبرسی، جلد 2، تهران، دارالکتب الاسلامیه.
4.      علی بابایی، غلامرضا؛1365، فرهنگ علوم سیاسی، جلد اول، تهران، شرکت نشر ویس.
5.      فیاض، ابراهیم: ایران آینده به‌سوی الگویی مردم‌شناختی برای ابرقدرتی ایران، 1387، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات.
6.       ظریفیان شفیعی، غلامرضا (1376)، دین و دولت در اسلام، تهران، نشر میراث ملل، ص 284.
7.      لطیفی، سید علی: واکاوی جایگاه عقلانیت در کنش سیاسی شجاعانه امام راحل (ره)
http://javanonline.ir/fa/news/720777/چرا-امامره-از-چیزی-هراس-نداشت
 
 
پی نوشت ها
[1]. Popular culture
[2]. Elite culture
 
*سیّد علی لطیفی، کارشناسی ارشد معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع)/انتهای متن/
 

 

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
شناسه خبر: ۵۰۲۶۲۱

  ماجرای حجاب کارمند عالی رتبه روسیه در ایران

در هفته های اخیر به واسطه از سرگیری خط پروازی بین ایران و فرانسه توسط شرکت ایرفرانس و دستور العمل مدیر این شرکت به میهمانداران زن این شرکت هواپیمایی مبنی بر داشتن حجاب اسلامی در فرودگاه ها و هتل های ایران برخی از رسانه ها نسبت به این دستور العمل موضع شدیدی را اتخاذ نمودند تا جایی که اتحادیه کارکنان هواپیمایی فرانسه شرکت ایر فرانس را مجبور نمود تا سفر به ایران را برای کارکنان زن خود اختیاری کند.

به گزارش افکارنیوز، اما در همین زمینه اخیرا سایت اسپوتنیک مطلبی را منتشر کرده که خاطره رئیس اسبق اطلاعات خارجی روسیه از سفر سری خود به ایران در سال ۹۲ میلادی است .این سایت می نویسد  یوگنی پریماکوف مسئول اطلاعات خارجی روسیه در آن سال به همراه دو خانم دیگر که یکی پزشک و دیگری منشی وی بود به ایران سفر می کند .مطابق سفر های دیپلماتیک ماشینی در پایه پله های هواپیما متوقف می شود و وی سوار این ماشین می شود ولی در این هنگام به همراهان وی به هیچ طریقی اجازه ندادند که پابر زمین ایران بگزارند.ظاهرا این افراد قانون حجاب را که از قوانین ایران است موقع پیاده شدن از هواپیما  رعایت نکرده بودند.

 

این خبرگزاری تاکید می کند که کارمندان سفارت روسیه برآن شدند که مسئله را همانجا حل و فصل نمایند. بنابراین چند دقیقه بعد یکی از خانمها از همسرش چند روسری گرفت و به هواپیما آورد.و بدین ترتیب مساله حل شد.

این سایت یادآوری می کند که مسائل این چنینی در پروتکل ها و قوانین کشور ها بعضا باعث کدورت های بسیار زیادی در بین کشور ها می شود و حتی باعث شروع دشمنی هایی از همین ناحیه در روابط دو کشور شده است. ولی این مساله نه تنها باعث کدورت در بین روابط ایران و روسیه نشد بلکه باعث شد این دو همراه خانم به حجاب علاقه بیشتر ی از خود نشان دهند.

سایت اسپوتنیک می نویسد :”روز بعد ، خانم ایرینا ، پزشک اول پریماکوف نه تنها از پوشیدن حجاب اجباری امتناع نکرد بلکه به این مد ایرانی علاقه مند شد. آنطور که می گویند ، او به همراه کارمند سفارت تقریبا نصف روز بعد را در مغازه های تهران به دنبال شال و مانتوهای متنوع بود.”

این سایت در انتهای گزارش خود با اشاره به گسترش حجاب در کشور های غربی و با توجه به این خاطره می نویسد :حالا من اگر به جای صاحبان بوتیک های لباس در پایتخت ایران بودم انتظار داشتم که از هفدهم آوریل فروشم بیشتر شود. چرا که در این روز اولین خط پرواز ایر فرانس در مسیر پاریس —تهران کارش را آغاز کرد.”

 

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:19 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

شناسه خبر: ۵۰۳۶۲۳

۰ A

  عملیات نیروهای ویژه سپاه/پاسگاه اشغالی آزاد شد 

نیروهای ویژه سپاه دقایقی پیش با پشتیبانی هوایی و زمینی، پاسگاه اشغال شده توسط دشمن فرضی را در ادامه برگزاری رزمایش امنیتی پیامبر اعظم(ص) با موفقیت آزاد کردند.

به گزارشافکارنیوز، در دومین روز از برگزاری رزمایش امنیتی پیامبر اعظم(ص) در منطقه جنوب شرق کشور که از لحظاتی پیش با حضور سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه، سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه و برخی دیگر از فرماندهان سپاه در منطقه عمومی میرجاوه آغاز شد، نیروهای ویژه سپاه عملیات مقابله با کمین، آزادی پاسگاه‌های مرزی و عملیات راه بندان را با موفقیت انجام دادند.

در این عملیات، بالگردهای سپاه مواضع دشمن  فرضی را هدف قرار دادند و نیروهای پیاده با قرار گرفتن در مقابل نیروهای دشمن فرضی، مواضع آنها را منهدم کرده و عملیات راه‌بندان را با موفقیت انجام دادند.

نیروهای ویژه سپاه دقایقی پیش با پشتیبانی هوایی و زمینی، پاسگاه اشغال شده توسط دشمن فرضی را در ادامه برگزاری رزمایش، با موفقیت آزاد کردند.

 

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:17 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

شناسه خبر: ۵۰۳۶۷۱

۰ A

  رونمایی از سامانه پدافند هوایی بهمن ۵۷ + عکس 

با حضور فرمانده نیروی زمینی ارتش از جدیدترین دستاوردهای نزاجا رونمایی و سپس به یگان‌ها الحاق شد.

به گزارش افکارنیوز، مراسم رونمایی و تحویل‌دهی جدیدترین دستاوردهای نیروی زمینی ارتش صبح امروز (چهارشنبه) با حضور امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش، در مرکز تربیت و‌ آموزش نزاجا برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در این مراسم از تانک‌ بهینه‌سازی شده چیفتن، خودرو حامل شیلتر مخابراتی، ایستگاه تست موشک‌انداز تاو، خودروهای مهمات‌بر، جرثقیل‌های 1924، بنزهای آکسوار، خودروهای آمبولانس سفیر 3.4 تن، خودروهای آمبولانس تویوتا، نفربرهای هارتاب دیزل، خودروهای دوکابین تویوتا و اتوبوس بی آی 45، سامانه پدافند هوایی بهمن 57 خودکششی چرخدار، خودرو تاکتیکی 5 تن کیان، خودرو تانک‌بر تاکتیکی فوق‌سنگین پوریا، خودرو تجسسی شهرام و تانک بهینه‌سازی شده تیام، رونمایی شد.

همچنین در این مراسم، سلاح تک‌تیرانداز دراگانوف بهینه‌شده سازی شده، خودرو تانک‌بر فوق‌سنگین اف اچ 16 نیز رونمایی و به یگان‌های نزاجا الحاق شد.

تانک چیفتن بهینه‌سازی شده

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:14 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

تمام افراد می توانند نسبت به مصوبات و آیین نامه های دولتی خلاف قانون به دیوان عدالت اداری شکایت کنند

تمام افراد می توانند نسبت به مصوبات و آیین نامه های دولتی خلاف قانون به دیوان عدالت اداری شکایت کنند

معاون اول قوه قضائیه گفت: هر فرد و شخصی از آحاد جامعه که بداند مصوبه یا‌ آیین‌نامه دولت و دستگاه‌های اجرایی برخلاف قانون و مقررات است می‌تواند ابطال آن را از دیوان عدالت اداری بخواهد.


به گزارش خبرگزاری موج، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید دیوان عدالت اداری با اشاره به فرا رسیدن ماه رجب اظهار کرد: امیدوارم خداوند حداقل در این ماه به ما توفیق بدهد تا در قول و فعل‌مان منصف باشیم و لااقل در این ماه شریف هم انصاف داشته باشیم هم ظلم نکنیم.

وی افزود: اگر قرار است در جایی سخن بگوییم و از کسی تعریف کنیم به همان میزان که شایستگی آن فرد است زبان به مدح بگشاییم و اگر قرار است کسی را مذمت کنیم، به میزان بدهی‌ها این کار را انجام دهیم.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه ظلم یک نوع بی‌انصافی است، افزود: ظلم در بسیاری از موارد جرم و در موارد کثیری از اکبر کبائر است.

محسنی‌اژه‌ای یکی از مصادیق ظلم را انکار حق خواند و افزود: در بسیاری موارد اتفاق می‌افتد که انسان حقایق روشن و حق مسلم را منکر می‌شود و انکار حق یک نوع ظلم است.

وی تاکید کرد: با کمال تأسف عده‌ای با قلم و زبان‌شان در این نظام جمهوری اسلامی که انفاس طیبه امام راحل (ره)‌ و مجاهدت‌های آن مرد بزرگ و همه دین‌مداران بنا گذاشته شده است و قوانین و اقدامات آن از تاریخ پایه‌گذاری تا به امروز با رهبری‌ها و فرماندهی‌های مقام معظم رهبری به جلو می‌رود،حقایق روشن را منکر می‌شوند.

معاون اول قوه قضائیه توضیح داد: متاسفانه عده‌ای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که به تعبیر همه منصفین و حتی از زبان بسیاری از غیردوستان یک قانون مترقی، جامع، نشأت گرفته از اسلام ناب و برمبنای عقل و دین تنظیم شده است، نمی‌پذیرند و منکر می‌شوند.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: عظمتی که جمهوری اسلامی ایران امروز در دنیا پیدا کرده است و بر اساس حرکت‌های امام خمینی (ره) و رهبری‌های مقام معظم رهبری، اسلام عظمت مجدد پیدا کرده توسط عده‌ای دیده نمی‌شود و متاسفانه برخی‌ها همین را هم منکر می‌شوند و نمی‌توانند بپذیرند.

وی افزود: متاسفانه گاهی اوقات عده‌ای با بی‌انصافی که از ابتدا تا به امروز دارای مسوولیت‌های گوناگون بودند سخن می‌گویند و قلم می‌زنند و حقایق را منکر می‌شوند و مسائل را مخدوش می‌کنند.

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اصل 173 قانون اساسی اظهار کرد: کدام نظام در دنیا به این معنا در جهت احقاق حقوق مردم اجازه می‌دهد که به تناسب این اصل و اصل 170 قانون اساسی هر گاه مصوبه‌ دولت خلاف قانون و مقررات باشد ابطال شود.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: به عبارتی دیگر هر فرد و شخصی از آحاد جامعه که بداند مصوبه یا‌ آیین‌نامه دولت و دستگاه‌های اجرایی برخلاف قانون و مقررات است می‌تواند ابطال آن را از دیوان عدالت اداری بخواهد.آیا کرامتی بالاتر از این می‌تواند برای فردی قائل شد؟

وی گفت: هیئت دولت با افراد متخصص می‌نشینند و قانونی را تدوین و تصویب می‌کنند اما هر فردی از آحاد جامعه چنانچه تشخیص دهد که این آیین‌نامه یا قانون برخلاف مقررات است می‌تواند ابطال آن را درخواست کند و دیوان عدالت اداری نیز موظف به رسیدگی است.

وی تاکید کرد: متاسفانه عده‌ای قانون اساسی به این مترقی را نادیده می‌گیرند و به برخی از حواشی و ضعف‌های اجرایی و غیراجرایی می‌پردازند و این نظام مظلوم را ظالمانه و غیرمنصفانه می‌کوبند.

اژه‌ای اضافه کرد: نه شیطان بزرگ و نه روباه پیر و نه سایر دشمنان دین بلکه برخی در داخل کشور با دشمن و شیطان بزرگ همراهی می‌کنند و این قانون اساسی را که اصول مختلفش در جهت تحقق مردمسالاری دینی و تکیه بر مردم، مقررات و موازین اسلامی است،می‌کوبند.

معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: متاسفانه همین افراد با کشورها زبان به تمجید و توصیف نظاماتی می‌گشایند که بویی از مردمسالاری دینی نبرده‌اند و در آنجا خبری از دموکراسی و حقوق بشر نیست.

وی گفت: ظالمانه و بی‌انصافی است که برخی حکومت‌های منطقه که یک بار انتخابات به خود ندیده‌اند و در تمام دوران سلطنت‌هایشان یک بار یک فرد عاقل، فهیم، جامع‌الشرایط، مدیر، مدبر و دلسوز بر آنها حکومت نکرده است مورد تمجید واقع شود و آن وقت از این کشورها حمایت شود و علیه جمهوری اسلامی ایران صبح تا شب و از شب تا صبح با تبلیغات فراوان کار می‌کنند و متاسفانه در داخل نیز با آنها همکاری می‌شود.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: کسانی که گذشته بسیار خوبی داشته‌اند و در زمان انقلاب و قبل از آن و در زمان جنگ و بعد از آن و حتی در اوج مسائل مختلف کارهای بسیار خوبی کرده‌اند امروز نمی‌دانم که چه شده مسیری را می‌روند که مسیر آن جهنم خواهد شد.

///** انتهای خبر **///


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 25 فروردین 1395  ] [ 7:10 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 90 :: 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4072478 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب