کد مطلب: 344761
کریستین اشمیت، وزیر تغذیه و کشاورزی آلمان که به تهران سفر کرده بود، از بازار تهران دیدن کرد.

ادامه مطلب
چشمه سلطان ولی کریز
| ||
|
کد مطلب: 344761
تصویر/ وزیر آلمانی در بازار تهران
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۰
کریستین اشمیت، وزیر تغذیه و کشاورزی آلمان که به تهران سفر کرده بود، از بازار تهران دیدن کرد. ![]()
ادامه مطلب
کد مطلب: 344719
تصاویر/ جای خالی آقا معلم
در تاريخ ۱۶ فروردين در پي وقوع گردباد، ديوار قديمي منزل روستايي كه جنب دبستان شهيد رحيمي قرار داشت، فروريخت و حميدرضا گنگوزهي معلم فداكار جان خود را براي نجات شاگردانش از دست داد. طيبه شهنوازي همسر حميدرضا وظيفه نگهداري از فاطمه(كه مبتلا به سندروم داون ميباشد) و عسل دو فرزند اين معلم فداكار را در شرايط سخت اقتصادي و معيشتي بر عهده دارد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۰۷
برای نمایش تصاویر بزرگتر بر روی آن کلیک کنید. ![]() ادامه مطلب
کد مطلب: 344973
قاضیعسکر: حج از روابط سیاسی ایران-عربستان جداست
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۵۱
هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات در چارچوب سیاستهای نظام برای حضور ایرانیان در مراسم حج که قطعاً به تقویت وحدت امت اسلامی کمک میکند، اقدام خواهد کرد. ادامه مطلب
کد مطلب: 344854
تصویر/ اسکورت شاه سعودی با یک گله اسب
خودروی حامل شاه سعودی در مسیر رسیدن به کاخ ریاست جمهوری ترکیه در آنکارا به این شکل اسکورت شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۰
مشرق*
![]() ادامه مطلب
کد مطلب: 344738
رزمندگان سپاه با کلاشینکفهای جدید آماده مقابله با اشرار و تروریستها شدند +عکس
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۶
بخشی از نیروهای عملیاتی حاضر در رزمایش امنیتی پیامبر اعظم (ص) از تجهیزات جدیدی بهره می برند. به عنوان مثال، کلاشینکف هایی که در اختیار این نیروهای سپاه قرار دارد به قنداق های جدیدی مثل اسلحه ام ۴ مجهز شده اند که باعث افزایش کنترل پذیری و در عین حال دقت سلاح های مذکور می شود. ![]() به تفاوت بین نوع طراحی قنداق در AK-47 و M-4 دقت کنید
اگر به قنداق کلاش های استاندارد دقت کنیم متوجه می شویم که این بخش زاویه ای به سمت پایین دارد. زمانی که انرژی حاصل از شلیک به این قنداق و سمت پایین منتقل شده و به همین علت دهانه سلاح به سمت بالا حرکت می کند و این باعث کاهش دقت سلاح می شود. در سالهای بعد طراحان در شوروی سابق و روسیه فعلی طرح های متفاوتی را برای رفع این مشکل ارائه کرده و در حال حاضر نسل های جدید خانواده AK ازکنترل پذیری و دقت خوبی در حال شلیک برخوردار هستند اما حجم زیادی از سلاح های سری AK-47 و AKM همچنان با همان مشکل در بخش دقت در خدمت بودند. ![]() قنداق سلاح ام 4 ![]()
قنداق نصب شده روی کلاش سپاه
در جریان رزمایش پیامبر اعظم (ص) سپاه در منطقه جنوب شرقی کشور، تصاویری از نیروهای عملیاتی منتشر شده که نشان از تجهیز آن به سلاح هایی ارتقاء یافته بود. کلاشینکف هایی که در این رزمایش در اختیار نیروهای سپاه قرار داشت، با قنداق های جدیدی مثل قنداق های جدید شبیه به مدل اسلحه ام 4 مجهز شده اند. این اقدام همانگونه که در بالا هم توضیح داده شد باعث افزایش کنترل پذیری و در عین حال دقت می شوند. ![]() ریل نصب شده بر روی کلاشینکف های سپاه
همچنین در ابتکار و اقدامی مهم، یک مدل دوربین کوچک نیز بر روی کلاش های جدید سپاه نصب شده است. دوربین هایی در این سایز معمولا نه برای امر تیراندازی در فواصل دور، بلکه برای افزایش دقت در تیراندازی در بردهای مفید و موثر سلاح مثل 300 الی 400 متر به کار می رود. البته با توجه به نصب ریل بر روی سلاح، قابلیت نصب انواع بزرگتر دوربین ها با توان بزرگ نمایی بیشتر نیز وجود دارد. ![]() دوربین نصب شده بر روی کلاشینکف در رزمایش جدید سپاه
نکته بعدی نیز، نصب هدف گیر لیزری بر روی کلاش های جدید سپاه است. این هدف گیرها به سرعت بر روی ریل های نصب شده بر روی سلاح سوار شده و دقت تیراندازی را به نحو قابل توجهی افزایش می دهند. در عین حال در هوای تاریک و یا شرایطی که دید خیلی مناسب نباشد نیز می تواند از این هدف گیرها برای شلیک بهتر استفاده کرد. ![]() سامانه هدف گیر لیزری روی سلاح
ادامه مطلب
کد مطلب: 344832
فرود عمودی موشک ۷۰ متری بر عرشه کشتی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۳
مورچهای را تصور کنید که در حال تلاش برای بالارفتن از دیواری است و دهها بار میافتد، اما سرانجام موفق میشود به بالای دیوار برسد. شاید این بهترین مثالی باشد که با بیان آن، میتوان تلاش شبانهروزی مهندسان شرکت اسپیس- ایکس برای فرود آوردن عمودی موشک فالکن۹ را توصیف کرد. ![]()
ادامه مطلب 344951کد مطلب:
احمد توکلی:
طرح پلکانی شدن نرخ بنزین سیاسی نیست/ این طرح آثار تورمی ندارد
بخش اقتصادی الف، 25 فروردین 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۳
طرح احمد توکلی درباره بنزین روز گذشته در مجلس ابهاماتی را به وجود آورد. این طرح که با عنوان "پلکانی شدن نرخ بنزین" شهرت یافت، صبح سه شنبه با رای نمایندگان تصویب شد اما عصر همان روز با اعتراض برخی نمایندگان همچون مهرداد بذرپاش به کمیسیون تلفیق بازگشت.
رسانه ها نیز درباره جزئیات این طرح روایت های مختلفی مطرح کردند. برخی خبرگزاری ها چنین نوشتند که بر اساس این طرح به مردم اجازه داده شده تا سقف ۱۸۰ لیتر در ماه از بنزین هزار تومانی استفاده کنند و نرخ بنزین برای مصرف ماهانه از ۱۸۰ تا ۲۲۰ لیتر ۱۵۰۰ تومان، تا ۲۶۰ لیتر ۱۷۵۰ تومان و تا ۳۰۰ لیتر و بیشتر ۲۰۰۰ تومان شود. اما برخی دیگر از رسانه ها عنوان کردند بر اساس این طرح هر خودرو ماهانه صاحب ۶۰ لیتر سهمیه بنزین با نرخ هزار تومان میشود. با مصرف مازاد بر ۶۰ لیتر تا ۱۰۰ لیتر قیمت بنزین به لیتری ۱۵۰۰ تومان افزایش مییابد و تا سقف ۱۴۰ لیتر به ۱۷۵۰ تومان و از این میزان بیشتر تا ۱۸۰ لیتر به دو هزار تومان بالغ میشود. لذا برای روشن شدن این ابهامات بهتر دیدیم با احمد توکلی طراح اصلی این طرح گفتگو کنیم. دکتر احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «سطح اول را دولت با توجه به متوسط مصرف تعیین می کند. ما در این طرح برای سطح اول عدد ندادیم تا دست دولت باز باشد اما با یک حساب سرانگشتی من فکر می کنم همان ۶۰ لیتر برای سطح اول مناسب باشد.» توکلی درباره بازگشت این طرح به کمسیون تلفیق گفت: «عصر دیروز من در مجلس نبودم و خیلی اطلاع ندارم اما گویا برخی نمایندگان ابهاماتی داشتند که بهتر دیدند آن را به کمیسیون تلفیق بازگردانند.» این نماینده مجلس درباره برخی انتقادات مبنی بر سیاسی بودن این طرح گفت: «این طرح به هیچ وجه سیاسی نبوده و نیست و طرحی است که برای آن زحمت کشیده شده است و به نفع مردم و به خصوص اقشار متوسط به پایین است.» وی با بیان اینکه بر اساس این طرح افراد هر چه بنزین بیشتری مصرف کنند پرداخت بیشتری خواهند داشت، گفت: «لذا این طرح به معنای گران شدن بنزین نیست.» توکلی در پاسخ به این سوال که آیا این طرح به معنای چند نرخی شدن بنزین نیست؟، گفت: «خیر؛ بنزین چند نرخی نمی شود، بلکه پرداخت چند نرخی می شود و این دو از هم متفاوت است.» وی در پاسخ به این سوال که آیا این طرح آثار تورمی نخواهد داشت؟، گفت: «خیر؛ چون ما بنزین را گران نمی کنیم که افراد به جایگاه داران پول بیشتری بدهند، بلکه در صورت افزایش مصرف بنزین، میزان عوارض افزایش خواهد یافت و عوارض هم نوعی مالیات است و قابل انتقال به غیر نیست و لذا تورمی ایجاد نمی کند.» توکلی در پایان وعده داد به زودی طی کنفرانس خبری جزئیات این طرح را به اطلاع عموم خواهد رساند. ادامه مطلب کد خبر: ۴۵۶۸۱۳
عکس/ شلیک موشک نقطهزن فاتح ۳۱۳
ا
لحظه شلیک موشک نقطه زن فاتح ۳۱۳ که صبح امروز با حضور حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران، در سازمان هوافضای وزارت دفاع رونمایی شد.
ادامه مطلب
مراسم رونمایی و تحویل سلاح ها و تجهیزات زرهی جدید به یگان های نیروی زمینی ارتش صبح چهارشنبه بیست و چهارم فروردین با حضور امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش در مرکز آموزش پشتیبانی شهید فیض الله امانی نزاجا برگزار شد. فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه امام (ره) ۲۹ فروردین حیات و هویت جدیدی به ارتش دادند، گفت: آنهایی که می گویند ما موشک نمی خواهیم، همانهایی هستند که میگفتند ما ارتش نمیخواهیم .
ادامه مطلب
پنج سال است که شهرکهای شیعه نشین الفوعه و کفریا درگیر جنگ و یک سال است که تحت محاصره هستند. شهرکهایی در قلب استان ادلب و دور تا دور آنها را تروریستهای جیشالفتح در بر گرفتهاند.
![]()
به گزارش مشرق، با حملات موشکی و خمپارهای تروریستها، صدها تن از کودکان و زنان محاصره شده در این شهرک جان سپردهاند.
شهروندان این شهرکها با آب باران و علفهای حومه مزارع و خیابانها برای زنده ماندن تلاش میکنند و جامعه بینالملل مدعی حقوق بشر نیز چشمان خود را بر این فاجعه انسانی بسته است. هیچ دارو و تجهیزات درمانی نیز در این شهرکها دیگر پیدا نمیشود و هر روز کودکان بر اثر بیمارهایی که فراگیر شده مظلومانه جان میدهند. اینجا الفوعه و کفریا است، جایی که دیگر لانا، کودک بی گناه 3 ساله نمیتواند نفس بکشد و هم بازیهای او با مرگ دست وپنجه نرم میکنند. به گزارش فارس، 90 درصد این شهرکها نابوده شدهاند و حتی سرپناهی برای در امان بودن زنان و کودکان از حملات بی وقفه تروریستها وجود ندارد. اگر چه در این شهرکهای محاصره شده نان خشک هم پیدا نمیشود و کودکان از زبالهها هم نمی توانند غذایی تأمین کنند اما مردم این شهرها هر لحظه این جمله را تکرار میکنند: اینجا الفوعه و کفریا است، تا آخرین نفس، مقاومت ادامه دارد. یکی از ساکنان میگوید: این جوانها مقاومت کردند تا شبه نظامیان وارد فوعه نشوند... من خواستار خارج کردن همه مجروحان از این منطقه هستم. مرد میانسال دیگری از سازمانهای حقوق بشری شکوه میکند و میگوید: از سازمان ملل و سازمانهای حقوق بشری وابسته به آن میخواهم همانگونه که خود را مینامند باشند یعنی رفتار انسانی داشته باشند. این افرادی که در زمان محاصره شاهد سقوط 40 هزار خمپاره در منطقه بوده و عذاب میکشند؛ انسان هستند. اینها مسائلی نیست که بگوییم که فقط گفته باشیم باید به این موضوعات توجه شود دیده شود. دختر جوانی در حالی که بغض دارد با احساسات بالایی به خبرنگار فارس میگوید: چیزی که تقدیم کردیم به امام حسین تقدیم کردهایم ... اگر همه مردم ما رو فراموش کنند خدا ما رو فراموش نمیکند ... خدا حق ما را میگیرد و ما به حرکت در این مسیر ادامه میدهیم ... حتی اگر پدر و خواهر من شهید شدهاند به مجاهدت ادامه میدهیم حتی اگر یک نفر از ما باقی نماند... ما شیر زنیم نمیگذاریم وارد فوعه شوند نمیگذاریم خاک فوعه را ناپاک کنند. او در آخر میگوید: میخواهیم زندگی کنیم باید محاصره شکسته شود نمیتوان ادامه این وضع را تحمل کرد.
منبع:
فارس
ادامه مطلب
روز 25 فروردین ماه در تقویم رسمی کشور به نام عطار نیشابوری نامگذاری شده است و هر ساله مراسم بزرگداشت این شاعر و عارف نامی ایران در نیشابور برگزار می شود.
ادامه مطلب ![]()
کد خبر :324798 زمان مخابره : ۱۳۹۵/۱/۲۵ - ۱۵ : ۳۸
![]() ![]() آیتالله اراکی: شهید صدر اولین فقیهی بود که بحث «فقه نظام» را مطرح کرد خبرگزاری رسا ـ دبیرکل مجمع جهانی
تقریب مذاهب گفت: ما باید جایگاه ویژه شهید آیتالله سید محمدباقر صدر را پاس بداریم؛ ایشان اولین فقیهی بود که بحث فقه نظام را مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاری رسا، آیتالله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در آخرین نشست از هفته بزرگداشت شهید صدر که در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به موضوع فقه نظام گفت: ما دو نوع فقه داریم؛ یکی فقه فردی و دیگری فقه نظام که از آن به فقه کلان نیز تعبیر میشود.
وی با بیان اینکه تبیین رفتار مکلف را فقه میگویند، اظهار داشت: دو نوع مکلف داریم یکی مکلف فردی و دیگری مکلف جمعی یا به عبارت دیگر برخی تکالیف مربوط به فرد است و برخی تکالیف مربوط به رفتار جمعی و مسائل جامعه است؛ همچنین تکالیف جمعی تکالیفی است که به رفتار جمعی تعلق دارد و از جمله این رفتارها تأسیس حکومت است بنابراین تشکیل حکومت یک رفتار جمعی است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب گفت: اگر جامعهای بخواهد به جامعهای واحد تبدیل شود باید یک مرکزیت داشته باشد که این مرکزیت، فرماندهی آن جامعه را بر عهده میگیرد و جامعه نیز علاوه بر اطاعت او را یاری و نصرت نیز میکند.
وی تأکید کرد: جامعه زمانی واحد میشود که یک اراده واحد بر آن حاکم شود؛ وقتی فرمانروایی واحد در یک جامعه شکل بگیرد مردم آن جامعه نیز از فرمانروا اطاعت میکنند و او را یاری مینمایند.
آیت الله اراکی با اشاره به آیات «واذکروا نعمة الله علیکم ومیثاقه الذی واثقکم به إذ قلتم سمعنا وأطعنا واتقوا الله إن الله علیم بذات الصدور»(آیه 7 سوریه مائده) و « إِنَّ اللّهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللّهِ فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ وَعْدًا عَلَیْهِ حَقًّا فِی التَّوْرَاةِ وَالإِنجِیلِ وَالْقُرْآنِ وَمَنْ أَوْفَى بِعَهْدِهِ مِنَ اللّهِ فَاسْتَبْشِرُواْ بِبَیْعِکُمُ الَّذِی بَایَعْتُم بِهِ وَذَلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ» آیه( 111سوره توبه)، اظهار داشت: در این دو آیه به دو میثاق اطاعت و نصرت و یاری اشاره شده است و اگر این دو پیمان در جامعهای شکل بگیرد آن جامعه یک جامعه واحد خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: حتی در حکومتهای غیر اسلامی نیز دو ویژگی و پیمان اطاعت و نصرت وجود دارد برای نمونه در جامعه آمریکا که کاملا نقیض و متضاد جامعه اسلامی است نیز این دو پیمان وجود دارد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با اشاره به ویژگیهای فرمانروا در ولایت فقیه، افزود: فرمانروا باید دانا به عدل و عادل باشد تا فرمان عادلانه بدهد بنابراین با این فرمانروا میتوان وارد دو پیمان اطاعت و نصرت و یاری شد.
وی با بیان اینکه وقتی پیمان با فرمانروا بسته شد و یک جامعه واحد شکل گرفت یک شخصیت جمعی به وجود میآید، گفت: ایجاد حکومت یک رفتار و تکلیف جمعی است و همانطور که ایجاد حکومت یک رفتار جمعی است ایجاد نظام اقتصادی در آن حکومت نیز یک رفتار اجتماعی است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب در ادامه با انتقاد از نبود اقتصاد اسلامی در جامعه، ابراز داشت: یکی از مشکلات جامعه ما این است که اکثریت افراد آن اهل نماز و مسجد هستند و به صورت فردی انسانهای مؤمنی هستند اما آن اراده جمعی که بخواهد آنها را یکی کند تحت تأثیر امواج بیرونی و نظامهای بینالمللی است و برای نمونه، نظامهای بینالمللی هستند که اراده جمعی ما را در راستای اقتصاد هدایت میکند و در نتیجه جامعه با اقتصاد اسلامی همراه نمیشود.
وی عنوان کرد: ما با جمع کردن عقود فردی اسلامی نمیتوانیم نظام بانکداری اسلامی داشته باشیم بانک اسلامی قواعد خاص خود را دارد؛ بانک یک پدیده اجتماعی است و مقوله بانکداری مربوط به نظام اقتصاد اسلامی است و نباید آنرا فقط در اجرای برخی عقود فردی خلاصه کرد.
آیتالله اراکی با اشاره به جایگاه بلند شهید صدر، اظهار داشت: ما باید جایگاه ویژه شهید آیت الله سید محمدباقر صدر را پاس بداریم؛ ایشان اولین فقیهی بود که بحث فقه نظام را برای اولین بار مطرح کرد.
ویژه برنامههای ایام سالگرد شهادت شهید صدر، که از 19 فروردین در دانشگاه امام صادق(ع) آغاز شده است عصر سهشنبه، 24 فروردین با سخنرانی آیتالله محسن اراکی پایان یافت.
آیتالله محسن اراکی از شاگردان شهید صدر و از ادامهدهندگان مکتب فکری و فقهی او است و در دروس خارج فقه و اصول خود که در عرصههای نو و مورد نیاز علوم انسانی همچون «فقه نظام سیاسی اسلام»، «فقه نظام اقتصادی اسلام»، «فقه فرهنگ» و «فقه نظام عمران شهری» برگزار میشود با بهرهگیری از روش فقهی و نوآوریهای استاد خود که «فقه نظام» یکی از مهمترین آنها است، در مسیر تأمین نیازهای علمی جامعه اسلامی گام برمیدارد./1324/102/ب2
/ پايان خبر /
ادامه مطلب
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله حسین نوریهمدانی پیش از ظهر امروز در دیدار مسؤولان و شورای سازمان بسیج هنرمندان مرکز و استان قم خاطرنشان کرد: اولین کار ما باید شناخت زمان باشد؛ در روایات آمده است بر هر عاقلی لازم است که از زمان خود شناخت داشته باشد و بر اساس شناخت زمان گام بر دارد.
این مرجع تقلید با اشاره به شناخت زمان و حیلههای دشمنان اظهار داشت: شناخت زمان یعنی شناخت حوادث و پدیدههای زمان و نقشهها و ریشهیابی و ارزیابی آنها که مربوط به شناخت زمان است؛ وظیفه ما اقتضا میکند که شناخت لازمی از زمان و نقشههای دشمنان علیه اسلام و انقلاب داشته باشیم و ارزیابی و ریشهیابی آنها مد نظرمان باشد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم به اهمیت فرهنگ پرداخت و تصریح کرد: فرهنگ مسأله بسیار مهمی است؛ پیامبران که از جانب خدا برای تبلیغ اسلام در بین مردم آمده بودند، نخستین مرحله تعلیم و تربیت آنها، فرهنگ بوده است؛ فرهنگ مردم باید در سطح بالا باشد؛ این انقلاب سه رکن اصلی دارد که اسلام نخستین رکن آن است که دشمنان، اسلام ناب را کنار زده بودند و از آغاز پدید آمدن اسلام، همیشه در فکر سرکوب آن بودند.
وی به دشمنی تمام نشدنی غرب با اسلام اشاره کرد و گفت: پیامبر گرامی اسلام(ص) در جنگ تبوک که با رومیان و غرب بوده و در حالی که در آستانه ارتحال بود، لشکری به فرماندهی عثامه فراهم شد که خیلیها اعتراض میکردند که جوان 18 ساله نمیتواند ادارهکننده لشکر باشد؛ اما او توانست این کار را انجام دهد؛ در جنگ صلیبی نیز دشمنی غرب با اسلام بود و بعد از آن هیچ گاه دشمنی غرب تمام نشده است.
حضرت آیتالله نوری همدانی با بیان اینکه نقشههای خصمانهشان ادامه دارد، یادآور شد: امروز فقط شکل دشمنی دشمنان تغییر کرده است اما گاهی تهاجم دشمنان فرهنگی، زمانی سیاسی و گاهی نیز اقتصادی شده است و نقشههای خصمانهشان ادامه دارد؛ در جنگ جهانی اول، غرب توانست یک دولت قوی آن روز که مسلمان بود را شکست دهد و از شکم دولت قوی عثمانی، هفده کشور که آن جمله بحرین، کویت و عربستان را تشکیل دادند تا بلعیدن آن برایشان آسانتر بوده و زیر سلطه غرب باشند.
این مرجع تقلید به تلاش برای حفظ انقلاب اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: باید نقشههای دشمن را بشناسیم و انقلاب را حفظ کنیم؛ امام خمینی(ره) اسلام ناب را به عرصه زندگی آوردند و باید همین اسلام ناب را شناخته و بشناسانیم؛ اسلام سراسر هنر است؛ اسلام توانست از مردم زمان جاهلیت، ملتی بسازد که در آن روز تمدنی بسازند؛ آن روزی که غرب و آمریکا غرق در ظلمت بودند، اسلام توانست با هنر خود تمدنی با ارزش را درست کند و بر ما است که آن را نگه داریم.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه تمام کارهای اسلام هنر است، ظهار داشت: اگر با دقت نگاه کنید، خواهید دید که پیامبری که مکتب نرفته است، توانست قرآن بیاورد که سراسر هنر است، امام حسین(ع) جریان کربلا را در عین عاشورا و قیام بودنش، طوری ترتیب داد که از اول آن هنر است و خطبه حضرت زینب(س) در برابر دشمنان، هنر بود؛ همچنین شهید فهمیده از کربلا آموخته بود که چطور با دشمن بجنگد.
وی درباره هنر تصریح کرد: هنر یعنی چیزی که مکتب اسلام را جذاب و جالب ارائه کند؛ اگر مواردی که واقعیت دارد، به صورت جذاب زینت نشان داده شود، هنر است.
حضرت آیتالله نوریهمدانی افزود: از هر جنبه که اسلام را مینگرید، هنر است؛ کار شما هنرمندان، مقدس است؛ امام راحل علاوه بر اینکه عارف، فیلسوف و فریادگر بود، خود هنرمند بود.
این مرجع تقلید حاضران در این دیدار را به خواندن سه کتاب توصیه کرد و یادآور شد: سه کتاب صحیفه نور، دفتر تبیان و وصیتنامه امام راحل را مطالعه کنید و این کتابها باید کتابهای بالینی ما باشد و بایستی همیشه آنها را مطالعه کنیم تا فکرمان با امام راحل هماهنگ باشد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام خمینی(ره) هنرمند بود، خاطرنشان کرد: در دفاع مقدس، 35 دولت صدام را کمک کردند و امام راحل توانست 8 سال در برابر آنها بایستد و جنگ را اینطور خاتمه دهد؛ در زمان جنگ که به جنگ رفتم، پس از بازگشت در قالب چند بیت اوضاع جنگ را برای امام گفتم.
وی در باب اهمیت هنر و تأثیرگذاری آن اظهار داشت: کار هنرمندان بسیار مهم است و باید بتوانیم هر چیزی را به صورت هنر عرضه کنیم؛ شهدا گفتهاند که راه ما را ادامه دهید و راه شهدا راهی هنرمندانه بود.
حضرت آیتالله نوریهمدانی مردم را رکن دوم انقلاب دانست و تصریح کرد: مردم در انقلاب به میدان آمدند و امام راحل مردم را بیدار کرد و در جبهه شرکت کردند و مردم بودند که رژیم شاهنشاهی را راندند؛ همین مردم این زمان، مثل زمان امام راحل نسبت به رهبر معظم انقلاب پایبند هستند و اگر ایشان فرمان دهند، میلیونها نفر آمادهاند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه رکن سوم انقلاب، ولایت فقیه است، گفت: ولایت فقیه است که توانسته نظام را نگه دارد و وظیفه ما این است که برای نگهداری این نظام کوشا باشیم؛ امام خمینی(ره) فرمودند که این نظام، زمینه ظهور امام زمان(عج) است؛ انتظار ظهور، همین نظام بوده که نظام مستضعفان است و آنها را تقویت میکند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم یادآور شد: نظام جمهوری اسلامی روز به روز استکبار را منفور میکند و این زمینه ظهور امام زمان(عج) است و خدا را شاکریم که در این زمان زندگی میکنیم؛ خود را منتظران ظهور بدانیم و همیشه به یاد امام زمان(عج) باشید؛ دعاهای وارده درباره آن حضرت را بخوانید؛ در مجموعههای خودتان، نماز اول وقت را برپا دارید؛ تهجد، خودسازی و سحرخیزی را فراموش نکنید./822/پ202/
/ پايان خبر /
ادامه مطلب
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با بیان اینکه تناسب افعال دلالت بر زیبایی سیرت دارد، گفت: اگر انسان مجموعه اعمال و افعال خود را تابعی از حکم عقل و شرع بداند، دارای حسن خلق و سیرتی زیبا دارد و اگر با آنچه مورد تأیید عقل و شرع است، مغایرت داشته باشد، گرفتار سوء خُلق و سوء سیرت شده است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، درس اخلاق آیتالله سیدمحمد امین، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با حضور جمعی از طلاب و فضلای در دفتر این استاد حوزه برگزار شد. آیت الله امین در این نشست اخلاقی با اشاره به ملاک های زیبایی ظاهری و باطنی خاطرنشان کرد: باید از محضر قرآن و عترت بهرهمند شویم و خود را به اخلاق حسنه متخلق کرده و روح و روانمان را برای تجلی صفات ربوبی آماده کنیم.
تعبیر هیأت ظاهری به صورت و هیأت باطنی به سیرت استاد درس خارج فقه و اصول حوزه از هیأت ظاهری به صورت و از هیأت باطنی به سیرت تعبیر کرد و اظهار داشت: همان گونه که انسان یک ساختار ظاهری دارد که از آن به هیأت جسمانی یاد میکنیم، یک ساختار روحانی نیز دارد که از آن به هیأت باطنی تعبیر شده است؛ گاهی از هیأت ظاهری و جسمانی به صورت تعبیر شده و هیأت و باطن روحانی هم به سیرت تعبیر میشود.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم تصریح کرد: بنا به فرمایش امیر مؤمنان(ع)، با توجه به اینکه انسان ترکیبی از عقل و شهوت است، شهوت اشاره به زمینه مادی و حیوانیت صِرف است و عقل نیز اشاره به عقلانیت خاصی است و وجه تمایز انسان با دیگر انواع حیوانات است و عقل است که بعد روحانی و معنوی انسان را تشکیل میدهد.
وی درباره تقسیمشدن افراد از لحاظ ظاهری و باطنی گفت: به تعبیر دیگر میتوان از هیأت ظاهری به خَلق و از هیأت باطنی و روحانی تعبیر به خُلق کنیم؛ همان گونه که افراد بشر به لحاظ ظاهری به زشت و زیبا تقسیم میشوند، افراد به لحاظ هیأت باطنی و روحانی قابل انقسام به زشت و زیبا هستند.
آیتالله امین یادآور شد: زیبایی از نظر ظاهری و صورت جاذبه داشته و زشتی هم دافعه دارد؛ یعنی نوع مردم دوست دارند با کسانی که از حیث چهره و صورت از زیبایی لازم برخوردار هستند، مراوده و معاشرت داشته باشند و متقابلا نسبت به کسانی که بهره ای از زیبایی ندارند، کراهت داشته و از رویاروشدن با آنها منزجر هستند.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم ضمن بیان تمایل انسانها به حسن خُلق خاطرنشان کرد: کسانی که از زیبایی سیرت و حسن خلق برخوردار باشند، جاذبه دارند و کسانی که از نظر باطنی و خُلقی زشت باشند، دافعه داشته و مردم تمایلی به معاشرت با آنها ندارند.
تعریف زیبایی و زشتی حسن و قبح استاد اخلاق حوزه علمیه قم به بیان تعریف زیبایی و زشتی حسن و قبح اشاره کرد و اظهار داشت: در مورد هیأت ظاهری و خَلقی، زیبایی به شخصی اطلاق میشود که دارای تناسب اندام باشد؛ در حالی که باید زیبایی در مجموع چهره فرد مدنظر باشد.
وی تصریح کرد: زیبایی و زشتی و حسن و قبح به لحاظ ظاهری و خَلقی عبارت از زیبایی یعنی تناسب اندام و زشتی یعنی عدم تناسب اندام است؛ اما زیبایی سیرت و خُلق و هیأت باطنی و روحانی عبارت از تناسب افعال و زشتی یعنی عدم تناسب اعمال است؛ اگر افعال فردی بجا و مناسب با مقتضیات باشد، گفته میشود که از زیبایی سیرت برخوردار است.
تناسب افعال دلالت بر زیبایی سیرت دارد آیتالله امین با بیان اینکه تناسب افعال دلالت بر زیبایی سیرت دارد، گفت: سکوت دائم، حسن خُلق نیست، بلکه باید بجا سخن گفت و سکوت کرد؛ تواضع همه در جا حسن خُلق نیست و دلالت بر جمال سیرت نمیکند؛ تواضع در مقابل افراد متواضع زیبا بوده، اما در مقابل مستکبران زشت است؛ بنابراین تناسب افعال دلالت بر زیبایی سیرت دارد.
استاد تفسیر قرآن، ملاک تناسب و عدم تناسب افعال را توجه به عقل و شرع دانست و یادآور شد: اگر انسان مجموعه اعمال و افعال خود را تابعی از حکم عقل و شرع بداند، دارای حسن خلق و سیرتی زیبایی بوده و اگر با آنچه مورد تأیید عقل و شرع است، مغایرت داشته باشد، گرفتار سوء خُلق و سیرت شده است.
توفیق تحصیل و حسن خُلق نیازمند شناخت فضائل و رذائل اخلاقی است استاد اخلاق حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: زیبایی و زشتی ظاهری، در اختیار انسان نیست و چیزی که خارج از قلمرو اختیار انسان باشد و جنبه ارادی نداشته باشد، قابل تحسین نیست؛ اما بر خلاف هیأت ظاهری، ارادی و اختیاری است و انسان خود حسن و سوء خُلق را درست میکند؛ کسی که دارای حسن خُلق و زیبایی سیرت است، به اختیار خود او بوده؛ بنابراین قابل تحسین است؛ کسانی که گرفتار سوء خُلق و زشتی سیرت شدهاند، با توجه به اینکه به انتخاب خودشان بوده است، از نظر عقلی قابل تقبیح است، خدا نیز آنها را تقبیح میکند و مستوجب عقوبت میداند.
وی به بیان دلیل نیاز انسان به مطرحشدن مباحث اخلاقی پرداخت و گفت: انسان برای توفیق تحصیل و حسن خُلق نیازمند شناخت فضایل و رذائل است تا بتواند آنها را از یکدیگر تشخیص دهد.
آیتالله امین در پایان گفت: اگر چه انسان فطرت میشناسد و فطرت، آشنایی اجمالی با شریعت و آموزههای اسلامی را برای ما روشن میکند، اما انسان محتاج نکات و ظرایفی است که باید در آنها دقت بیشتری کند تا به ازاله رذایل و کسب فضائل و خِصال حمیده اهتمام پیدا کند./822/پ202/س
ادامه مطلب پیروی از هوای نفس انسان را از حقیقت دور میکند خبرگزاری رسا ـ متولی حوزه علمیه مروی گفت: پیروی از هوای نفس انسان را از حقیقت دور میکند زیرا پیروی از آن سبب میشود که حق را به فراموشی سپرده و در این صورت آخرت خود را نیز از دست میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله احمد محسنی گرکانی متولی حوزه علمیه مروی ظهر امروز در ادامه سلسله مباحث درس اخلاق که در حوزه علمیه مروی برگزار شد با اشاره به اینکه بحث اخلاق یک بحث ارزشی و مفید است اظهار داشت: در رابطه با موضوع اخلاق که در جامعه ما فراموش شده و کوتاهیهای زیادی در آن صورت گرفته است باید تمرکز و توجه بیشتری صورت گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه اخلاق به سه بخش نظری، تطبیقی و عملی تقسیم میشود یادآور شد: مهمترین بخشی که باید به آن توجه شود اخلاق عملی است که رویکرد جوانان باید بیشتر به سوی این بخش باشد.
استاد اخلاق حوزه علمیه بیان کرد: رسول گرامی اسلام نیز میفرمایند: "درباره امت خود از سه چیز میترسم؛ حکم غلط دادن، لغزش عالم و پیروی از هوای نفس". وقتی لغزشی در عالمی پیدا شود به بقیه جامعه نیز سرایت میکند از این رو باید سعی کرد اخلاق عملی را رشد داد.
آیت الله گرکانی با اشاره به سخن امام علی(ع) در نهج البلاغه تاکید کرد: آن حضرت نیز در نهج البلاغه میفرمایند: "آنچه مرا نگران میکند طلب آرزوهای طولانی و پیروی از هوای نفسانی است". هرکس آرزوهای طولانی داشته باشد آثار منفی در انتظار او خواهد بود.
وی در ادامه افزود: پیروی از هوای نفس انسان را از حقیقت دور میکند زیرا پیروی آن سبب میشود که حق را به فراموشی سپرده و در این صورت آخرت خود را نیز از دست میدهید.
متولی حوزه علمیه مروی با بیان اینکه باید با صفاتی که موجب سلب سعادت انسان میشود مبارزه کرد، اظهار داشت: باید به علم اخلاق توجه کرد چون به دنیا و آخرت مربوط است، بدین منظور هدف علم اخلاق پرورش یک انسان سالم و مفید است تا هم دنیا و هم آخرت را بتواند به دست آورد.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به اینکه کسانی که اسیر شهوات نفسانی هستند بسیار گرفتار میباشند، تاکید کرد: برای اینگونه افراد تنها خداوند است که میتواند کاری انجام دهد پس باید اینجور افراد به درگاه حق تعالی رفته و از او تفضل بخواهند.
وی در پایان گفت: ما باید یاد بگیریم در مقابل بدی دشمنان جبهه نگیریم و با خوبی با آنها برخورد کنیم، پیامبر اسلام(ص) به همین دلیل در ابتدا تبلیغ دین اخلاق را معرفی میکند چون تاثیرگذار است و امروزه شاهد آن هستیم که شعاع آن تمام دنیا را فراکرفته است./9591/202/ب1
ادامه مطلب
|
|