کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

داستان ضرب المثل اشرف خر!  

 

ضرب المثل, داستان ضرب المثل اشرف خر, اشرف خر, داستان ضرب المثل,سکه طلا, ضرب المثل های ایرانی, سکه های اشرفی
 
داستان ضرب المثل اشرف خر
 


ایران مطلب:افراد حریص و طماع را اشرف خر گویند . این نام و عنوان مخصوصاً به آن دسته از طعمکاران اطلاق می شود که حرص و طمع و ولع آنها سرانجام به ندامت و پشیمانی منتهی می گردد .

نه خود می خورند و نه به دیگران می خورانند . نه خودشان از این رهگذر طرفی می بندند و نه آثاری که نفع و مصلحت عامه بر آن مترتب باشد بر جای می گذارند . به یک عبارت از آن همه ثروت و اندوخته فقط مظلمه و بدنامی را با خود به گور می برند . بیلان زندگی آنها را در این شعر می توان خلاصه کرد :

دیدی که چه کرد اشرف خر او مظلمه برد و دیگری زر



اکنون ببینیم اشرف کیست و چه خریت و حماقتی نشان داده که بصورت " اشرف خر " ضرب المثل شده است .
 
ملک اشرف بن تیمورتاش چوپانی معروف به اشرف از امرای جابر و سفاک چوپانیان در آذربایجان ، و معاصر شیخ صفی الدین اردبیلی و شیخ صدرالدین موسی بود که در حرص و طمع و بخل و امساک نظیر نداشت . به سکه طلا عشق می ورزید ؛ به قسمی که پس از تحصیل قدرت هر جا و نزد هر کس از زر ناب و سکه های طلا اثر و نشانی می یافت آن را به زور و عنف می ستاند و در خزانه شخصی خود جای می داد . اگر چه شادروان عبدالله مستوفی معتقد است که : « اشرف از القاب پادشاهان صفوی بود و واحد پول طلای کشور را به همین مناسبت اشرفی نامیده اند که بعدها اشرف افغان به مناسبت اسم خود این تسمیه را ترویج کرد . » ولی برخی از مورخان اعتقاد دارند که شدت علاقه ملک اشرف به مسکوکات طلا موجب گردید که سکه زر از آن تاریخ به نام اشرفی تسمیه و نامگذاری شود ؛ و مقصود از کلمه اشرفی همان انتساب به ملک اشرف چوپانی می باشد .
 
محقق نامدار معاصر ، شادروان عباس اقبال آشتیانی در تأیید مطلب می نویسد : « ملک اشرف بعد از برگشتن به تبریز مملکت خود را که شامل عراق عجم و آذربایجان و اران و موقان و بعضی از نواحی گرجستان و کردستان بود ، بین امرای خود تقسیم نمود تا ایشان از آن بلاد اموالی استخراج کرده و پیش او بفرستند و هر چند گاهی آن امرا را مقید می نمود و پس از گرفتن داراییشان دیگری را بر سر کار می آورد . و هر جا می شنید کسی مال دارد ، تا ثروت او را ضبط نمی کرد راحت نمی نشست .... »

اشرف هفده خزانه زر داشت و خزانه اش همیشه پر از مشکوکات طلا بود . سکه های اشرفی ، وی را چنان منقلب می کرد که گاهی مقام و منزلت خویش را از یاد می برد . عمله دارالحکومه هر وقت اشرف را در مسند دارالحکومه نمی دیدند ، برای آنها یقین حاصل بود که در یکی از خزانه ها به شمارش جواهر و مغازله با اشرفی اشتغال دارد . همه می دانستند که سکه زر برای اشرف از هر چیز ، حتی جان و مال و ناموس مردم رجحان و برتری دارد .

در زمان حکومت ملک اشرف خطه آذربایجان به ویرانی رفت و مردم غیور آن سامان از فرط مظالم و تعدیات عمال اشرف جلای وطن کردند . عمال اشرف به پیروی از مخدوم خویش چنان به کار تحصیل سیم و زر اشتغال داشته اند که کار ملک و ملت و تمشیت امور را از یاد برده بودند . شغل و وظیفه آنها تجسس در خانه ها ، و شکنجه دادن مردم بیچاره و به دست آوردن نقود و مسکوکات طلا بود . عرض و ناموس و حریم امنیت و آسایش مردم دستخوش مطامع اشرف و بازیچه هوی و هوس عمال نابکارش واقع شده بود .
 
خلاصه کار ظلم و ستم ملک اشرف به حدی بالا گرفت که علما و روحانیون و مشایخ بزرگ را نیز از خود رنجانید و حتی تصمیم گرفت شیخ صدرالدین موسی را که غالباً از اعمال و تعدیاتش انتقاد می کرد ، دستگیر و زندانی کند . شیخ صدرالدین اضطراراً از اردبیل حرکت کرد و به گیلان رفت .

عده ای از علما و عرفای بزرگ که از ظلم و ستم اشرف به ستوه آمده هر کدام به کشوری مهاجرت کرده بودند ، عاقبت با برخی از خلفای شیخ صدرالدین موسی از قبیل شمس الدین حافظ سلماسی و دیگران به همراهی قاضی محی الدین بردعی ، از راه دربند قفقاز به جانب دشت قپچاق حرکت کردند و در شهر غازان سرای که پایتخت جانی بیگ خان اوزبک پادشاه مغولی و مسلمان دشت قپچاق بود رحل اقامت افکنده و در آنجا به وعظ و ارشادخلق پرداختند .

چون جانی بیگ خان از ورود علما و صلحای مزبور آگاهی یافت ، از آنجا که مسلمانی عادل و صاحب دل بود ، یکی از روز های جمعه به مجلس وعظ آمد و قاضی محی الدین در اثنای موعظه شرح ستمکاری های ملک اشرف چوپانی را به نوعی تقریر کرد که جانی بیگ خان و اهل مجلس به گریه افتادند .

قاضی محی الدین در ضمن سخنان خود مخصوصاً به این حدیث اشاره کرد " کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته " و گفت : « امروز که خداوند به جانی بیگ خان قدرت عطا فرمود ، او مکلف است که مصیبت و بلای اشرف را از سر مسلمانان آذربایجان دفع فرماید . » جانی بیگ خان که مردی دیندار و فضل دوست بود ، آنچنان تحت تأثیر بیانات نافذ قاضی محی الدین بردعی قرار گرفت که بی درنگ به تجهیز پرداخت و با سپاهی متشکل از ناراضیان و ستم کشیده ها و افراد ابواب جمعی خود که ظرف یک ماه جمع آوری کرده بود در سال 758 هجری از راه دربند قفقاز عازم آذربایجان شد .

با این چنین سپاه که صد کس از ایشان را یک سرباز جنگی کفایت می کرد ، نخست به اردبیل رفت و روزی چند به انتظار ماند تا شیخ صدرالدین موسی از گیلان رسید . سپس جانب تبریز را در پیش گرفت و بر سر ملک اشرف تاخت . چون سکنه آذربایجان همه ناراضی بودند ، لذا پس از زد و خوردی مختصری اشرف که به خوی فرار کرده بود دستگیر شد و جانی بیگ خان بر اثر اصرار حکمران شروان و قاضی محی الدین بردعی ، فرمان داد شمشیری به پهلویش فرو بردند که از آنطرف بیرون آمد .

اموال ، جواهر و زر سرخ و سفیدش را که بر چهارصد استر ( قاطر ) و هزار شتر بار کرده به سمت شهر خوی روانه کرده بود ، جانی بیگ خان بدون کمترین زحمت و دردسر یکجا ضبط کرد و سر اشرف را بر در مسجد مراغیان تبریز آویخت .

بیچاره بدبخت مدت چهارده سال آن همه در راه تحصیل سکه اشرفی خون ریخت و ستم روا داشت ، نخورد و انفاق نکرد ، سرانجام همه به تاراج رفت و جانش را بر سر آن نهاد و دولت امرای چوپانی با کشته شدن او منقرض گردید .
 
از این واقعه تاریخی و آموزنده بی خبرانی باید درس تنبه و عبرت گیرند که افق دید آنها محدود به زندگی ظاهری و مادی است و در ماورای این چهار دیواری ، حقیقت و واقعیتی را نمی بینند . گویی عمر ابد و زندگی جاویدان را به آنان بخشیده اند که ایام و لیانی و هم و غم خویش را صرفاً به کسب مال دنیا و منال مصروف می دارند .

 زان دو نیم است دانه گندم که یکی خود خوری یکی مردم


منبع : www.100100.ir


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 6:11 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

داستان ضرب المثل (بار کج به منزل نمی‌رسد)  

 

یکی از شاهزادگانی که به سعدی شیرازی ارادت داشت، محرمانه از شاهزاده خانم خویش به وی شکایت کرد که همه ساله برای من سه قلوی دختر می‌آورد و از او علاج خواست.
 

زمینه پیدایش

یکی از شاهزادگانی که به سعدی شیرازی ارادت داشت، محرمانه از شاهزاده خانم خویش به وی شکایت کرد که همه ساله برای من سه قلوی دختر می‌آورد و از او علاج خواست. سعدی راه‌حلی نشان داد که شاهزاده خانم را سخت برآشفته ساخت و فرمان داد او را از شهر اخراج کنند. شیخ بار سفر بست و زاد و توشه سفر را در یکتای خورجین و تای دیگر را خالی گذاشت. آن‌گاه خورجین را روی الاغ انداخت، ولی از هر طرف که خورجین را می‌انداخت، آن طرفی که پر بود، سنگینی می‌کرد و به زمین می‌افتاد. شاهزاده خانم که از پنجره قصر این ماجرا را می‌نگریست، به سعدی بانگ زد و گفت: بار کج به منزل نمی‌رسد. چرا وسایلت را مساوی در هر دو طرف خورجین نمی‌گذاری تا تعادل برقرار شود و بارت به زمین نیفتد؟ سعدی گفت: از ترس شما؛ زیرا من هم جز آنچه شما گفته‌اید، نگفتم ولی شما امر کردی مرا از شهر بیرون کنند.(1)

پیامها

ناراستی و حقه‌بازی عاقبت خوبی ندارد.
اگر خواهان به سرانجام رسیدن کارها و موفقیت در برنامه‌هایت هستی، راست‌گو و راست‌کردار باش.
نظام آفرینش براساس عدل و راستی بنا شده است و هرگونه کژی و ناراستی بی‌نتیجه و نابود خواهد بود.
کاربرد: در تشویق به راستی و درست‌کاری و در نکوهش و متوجه کردن افرادی که به بیراهه می‌روند به کار می‌رود.

ضرب المثل های هم مضمون

از راه برو، بیراه نرو.

هر چند که راهت دورتره.

از کجی و کج‌روی اندیشه کن.

اگر راستی، کارت آراستی.

بِهْ از راستی در جهان کاری نیست.

تا مار راست نشود، به سوراخ نمی‌رود.

جهان از پی راستی شد به پای.

راه راست، گم شدن ندارد.

سر ناراستی‌ها راستی است.

راستی شغل نیک‌بختان است.

کج منه پا وگرنه می‌لغزی.

هیچ تقلبی بهتر از راستی نیست.

به گیتی بِهْ از راستی پیشه نیست.

تیر اگر راست شود، بر هدف است.

خواهی که رستگار شوی، راستکار باش.

راست شو تا به راستان برسی.

راستی را زوال کی باشد؟ راستی موجب رضای خداست.

ز کژی نشد راست کار کسی.

عقل جز راستی نفرموده است.

اشعار هم مضمون

از کجی بِهْ که روی برتابید * رستگاری ز راستی یابید از کژی افتی به کم و کاستی * از همه غم رستی اگر راستی (نظامی)
با ما کج و با خود کج و با خلق خدا کج * آخر قدمی راست بنه ای همه جا کج به از راستی کس ندارد درخت * که بارش بهشت است و تاج است و تخت (فردوسی)

نیک رو، بد مرو که نیک و بد است * که ز ما یادگار می‌ماند(3) (مسعود سعد)

ریشه های قرآنی حدیثی

امام علی(علیه السلام): «اَالنَّجاۀُ مَعَ الصِّدقِ؛ رستن، با راستی همراه است».(4)

امام علی(علیه السلام): «وَیلٌ لِمَن تَمادی فی غَیِّهِ وَ لَم یَغِی اِلَی الرُّشدِ؛ وای بر کسی که در گمراهی خود فرو رود و به راه راست باز نیاید».(5)

امام علی(علیه السلام): «مَن تَعَدّی الحَقَّ ضاقَ مَذهَبُهُ؛ هر که از حق فراتر رود، راهش تنگ شود».(6)

پی نوشت ها :

1. حسن ذوالفقاری، داستان‌های امثال، تهران، مازیار، 1385، چ 2، ص 216.
2. غلامرضا حیدری ابهری، حکمت‌نامه پارسیان، قم، نشر جمال، 1385، چ 1، صص 360 و 361.
3. همان، ص 360.
4. تمیمی آمدی، غررالحکم و دررالکلم، ترجمه: سید جلال الدین محدث، دانشگاه تهران، 1360، چ 3، ح 799.
5. ابن شعبه حرانی، تحف العقول، ترجمه: علی‌اکبر غفاری، قم، مؤسسه نشر اسلامی، 1404 هـ.ق، چ 2، ص 84.

منبع مقاله :  مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 6:09 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

آرامگاه شهید مدرس؛ زیارتگاه عاشقان در دومین شهر زیارتی خراسان رضوی

 

ضلع جنوبی شهر کاشمر میزبان مردی است که آرام سر بر بالین خاک نهاده؛ او که خواب‌های شیرین رضاخان را آشفته و الگویی بی‌بدیل برای نسل‌های آینده شده است. او کسی نیست جز آیت‌الله سیّدحسن مدرّس، شهیدی که آرامگاهش امروز زیارتگاه عاشقان است.
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، آیت‌الله سیدحسن مدرس در ۱۲۴۹ هجری خورشیدی در روستای سرابه کچو واقع در اردستان از توابع اصفهان دیده به جهان گشود. پدرش سید اسماعیل، او را در شش سالگی به شهرضا(قمشه)، نزد پدر بزرگش میر عبدالباقی فرستاد و در این دوره با آموزش‌های پدربزرگ گام در راه علم و تقوا نهاد و تحصیلات ابتدایی را در شهر خود گذراند.
پدر آرزو داشت که فرزندش چون خود او مراتب زهد و پاکدامنی و فضیلت و تقوی را نزد بزرگ خاندان فرا گیرد. او مقدمات فارسی و عربی را نزد جدش آموخت. و از همان ابتدا زندگی ساده و بی‌آلایشی داشت، ۱۴ ساله بود که جدش وفات یافت و بر حسب توصیه‌ او برای ادامه تحصیل به اصفهان رفت و مدت ۱۳ سال در حوزه علمیه اصفهان به فرا گرفتن علوم اسلامی مشغول بود.
بعد از آن جهت ادامه تحصیل به عتبات عالیات مهاجرت کرد و در نجف درمدرسه‌ای منسوب به صدر سکونت اختیار کرد و با حاج میرزا شیخ حسن علی اصفهانی هم حجره شد. او می‌گوید: در درس اکثر علمای آن دیار شرکت نموده‌ام ولی غالب تحصیلاتم در نجف نزد دو دانشمند پر آوازه، آخوند ملا محمد کاظم خراسانی و آخوند سید کاظم یزدی بود.
شهید سید حسن مدرس در شرح حالی که به قلم خویش نگاشته و برای روزنامه اطلاعات(هجدهم آبان ۱۳۰۶ شمسی)، فرستاده و نیز ضمن مصاحبه‌‌ای که خبرنگار روزنامه «ایران» در ۱۷ تیر ماه ۱۳۰۵ شمسی. با وی کرده، خود را از سادات طباطبای زواره معرفی کرده است. اسناد تاریخی و نسب نامه‌ای که آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی(ره)، تنظیم کرده‌اند، نسب این سید بزرگوار را پس از ۳۱ پشت، به امام حسن مجتی(ع)، می‌رساند.
آرامگاه شهید مدرس؛ زیارتگاه عاشقان در دومین شهر زیارتی خراسان رضوی
در سال ۱۳۱۶ سرلشکر نوایى، رئیس شهربانى خراسان، طى تلگرافى از مرکز می‌خواهد که چون خواف شهرى مرزى است و امکان دارد اشرار افغانى روى سیاست مذهبى او را از چنگ معدود افراد ساخلوى خواف بر‌بایند، موافقت گردد که وى به کاشمر یا طبس منتقل شود. ظاهر امر، البته همین بوده است لیکن، گفته می‌شود که چون رئیس نظمیّه خواف نمی‌خواسته است دست خود را به خون مدرس بیالاید وى را باید به جایى منتقل می‌کردند که آنچه باید بشود، شدنى باشد. پس در آبان ماه همان سال او را به کاشمر تبعید کردند و در این زمان رئیس شهربانى کاشمر سروان اقتدارى بود. طولى نکشید که در شب ۱۰ آذر ۱۳۱۶ برابر با ۲۷ رمضان ۱۳۵۶ هجری قمری او را کشتند و جنازه را در همین محلّى که اکنون مزار اوست خاک کردند.
پس از شهادت آیت‌اللَّه سید حسن مدرس، جسد او را در محلّى بیرون از شهر کاشمر که آن روزها به «تپّه آخوند» معروف بود، دفن کردند. مقبره‌ی وی، تا چند سال پس از شهادتش رونقی نداشت. تا این‌که در سال ۱۳۲۰ هـجری، شمسی، حکومت رضاخان زوال یافت و مردم از فرصت پیش آمده در جهت ساخت آرامگاهی برای آن اقدام کردند. با همّت مردم در سال ۱۳۲۵ هـجری، شمسی، باغات اطراف خریداری شد و مقبره‌ کوچکی بر سر آن ایجاد شد.
صورت مزار شهید مدرس علنى شد
مردم کاشمر ضمن زیارت قبر مدرس که به قبر «آقاى شهید» مشهور بوده، در تاریکى شب بنایى بر آن می‌ساختند و روزها مأموران شهربانى وقت آن را خراب می‌کردند. پس از سه سال، صورت مزار شهید مدرس علنى شد و پس از وقایع شهریور سال ۱۳۲۰ که به زوال اقتدار رضاشاه منجر شد، مردم کاشمر به فکر افتادند که مزار شهید مدرس را آباد کنند.
در سال ۱۳۲۵ هـجری، شمسی، مرحوم حائرى‌زاده در مشهد از برخى علاقه‌مندان مدرس خواست تا زمین‎‌های اطراف مزار او را خریدارى کنند تا آرامگاه مدرس در باغ بزرگى قرار داشته باشد. مردم خراسان و کاشمر به این مهم اقدام کردند و این باغ که امروز برگرد مزار وجود دارد همان باغ است.
ساختمان بقعه درگذشته، اتاقى از خشت و گل و فاقد سنگ قبر و مخروبه بود و چندین بار به این صورت تعمیر و تجدید بنا ‏شد تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به فرمان امام خمینی‌(ره)، مسؤولیّت تعمیر و بازسازی آرامگاه مذکور، به آستان قدس رضوی محوّل گردید. این تصمیم خردمندانه، تحوّل بزرگی را در زمینه‌‌های مختلف عمرانی، فرهنگی و گردشگری درپی داشت.
حکم تاریخی امام مبنی بر بازسازی مزار مدرس
چنانکه در قسمتی از حکم تاریخی مورخه ۲۸ شهریور ۱۳۶۳ امام مبنی بر بازسازی مزار مدرس آمده است: «… در واقع شهید بزرگ ما مرحوم مدرس که القاب برای او کوتاه و کوچک است، ستاره درخشانی بود بر تارک کشوری که از ظلم و جور رضاشاهی تاریک می‌کرد، تا کسی آن زمان را درک نکرده باشد، ارزش این شخصیت عالی‌مقام را نمی‌تواند درک کند، ملت ما مرهون خدمات و فداکاری های او است و کسی که با سربلندی ازبین ما رفت، ما باید تلاش کنیم تا ابعاد روحی و بینش سیاسی، اعتقادی او را هر چه بهتر بشناسیم و بشناسانیم و با خدمت ناچیز خود مزار شریف و دور افتاده او را تعمیر و احیاء کنیم».
بر این اساس تلاشی ارزشمند توسط آستان قدس رضوی برای گرفتن غبار از مرقد غریب این‏ مبارز نستوه با ساخت ساختمان اصلی زیارتگاه‏ در سال ۱۳۶۳ آغاز شد که پس از پایان باغ بزرگ و محصورى بناى آرامگاه را در برگرفت و ساختمانى بالغ بر نهصد مترمربع بر فراز صورت قبر بالا آمده است، مصالح بنا یکسره از آجر و ملاط سیمان و سبک بنا ایرانى ـ اسلامى و مثل بقاع متبرکه امامزادگان بود که ابتدا ایوان ورودى، اتاق مرقد و شبستان است و در بالاى آن گنبد شلجمى طراحى شده و با کاشى اى آبى و سبز ملایم تزیین یافته. بر روى قبر نیز، صندوق منبّت کارى شده نفیسى نصب است.
بهره‌برداری آرامگاه شهید مدرس با حضور مقام معظم رهبری
تا سال ۱۳۶۷ این مکانی شامل بقعه مرکزی و ۹ رواق به مساحت حدود ۱۲۵۰ متر مربع زیر بنا به دست مبارک مقام معظم رهبری که در آن زمان رئیس ‏جمهوری اسلامی ایران بودند، مورد بهره‌برداری قرار گرفت و تحویل ‏اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کاشمر شد، تا یاد و خاطره آن شهید والامقام که عمر با برکت خویش را صرف اسلام و مردم عزیز کشور خود کرد، زنده و جاوید بماند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تاریخ ششم فروردین ماه سال ۶۷ در مراسم افتتاح آرامگاه شهید مدرس(ره) فرمودند: حدود سی سال پیش، کسی نمی‌دانست مدرس که بود؟ برای چه در شهر غربت به دست مزدوران شهید شد؟ ولی امروز نورافشانی خورشید انقلاب در این جهان، چهره مدرس‌ها را روشن کرد.

آرامگاه شهید مدرس؛ زیارتگاه عاشقان در دومین شهر زیارتی خراسان رضوی
با عنایت به حکم ولی امر مسلمانان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ۴ تیر ۱۳۷۳ در پاسخ نامه نماینده ولی فقیه در خراسان حضرت آیت‌الله عباس واعظ طبسی، تولیت آستان قدس رضوی، همزمان تولیت مرقد مطهر حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع)، در طبس و آرامگاه شهید آیت‌الله مدرس(ره)، را برعهده گرفت. برکات این حکم و تسری الگوی مدیریت موفق اسلامی بسیار زود نمایان شد و کار توسعه این دو آستانه در راستای ترویج فرهنگ اسلامی، تقویت باورهای دینی و تلألو عشق به ولایت و امامت شد و سازماندهی موقوفات این دو شهرستان و ۱۹ مجتمع فرهنگی رفاهی و نمازخانه میان راهی حضرت رضا(ع)، که در مسیر زائران حضرت ثامن الحجج(ع)، واقع شده است، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت، اکنون با گذشت نزدیک به دو دهه از عمر بابرکت این مؤسسه، گام‌های عمیق و موثر فرهنگی برداشته شده به گونه‌ای که به عنوان یک قطب بزرگ دینی و فرهنگی در منطقه محسوب می‌شود.

زیارتگاه عاشقان
او از وارستگانی بود که به جرم فرزانگی و مردانگی زندانی شد و زهر ستم از دست دژخیمان نوشید و در آغاز کسی حق آن را نداشت که در ماتمش گریه کند و یا بر تربتش درود فرستد، ولی بعد از گذشت سال‌ها مرقدش به دستور امام خمینی(ره) و طی حکم رهبر معظم انقلاب، بنایی عظیم و مکانی ارزشمند و فرهنگی به همت و مدیریت توانمند آستان قدس رضوی، مهیا و میعادگاه هزاران عاشق و زائر قرار گرفته است، زیرا خودش می‌فرماید:«قبر من هر کجا باشد زیارتگاه مردم خواهد شد» و امروز مزارش زیارتگاه مردم شده است.
در حال حاضر، آرامگاهی زیبا با دو صحن شمالی و جنوبی، جمعاً به مساحت هفت هزار متر مربّع، بر مزار شهید مدرّس ایجاد شده است، علاوه بر آن کتابخانه‌ای به ظرفیّت حدود ۲۸ هزار جلد کتاب مجهّز به تالارهای مطالعاتی مجزّا و موزه‌ی اختصاصی شهید مدرّس، حاوی اسناد و مدارکی از زندگی و مبارزات این مرد بزرگ، همه روزه مرجع جمعی از شهروندان کاشمری و زوّار و گردشگران شهرهای مختلف ایران است.
جدای از نام و آوازه‌ شهید مدرّس، آنچه بر شکوه و معنویّت این مجموعه افزوده است، قبور جمعی از شهدای گلگون کفن این شهر است، مردان بی‌ریایی که ترجمان عشق بودند و اسوه‌های حمیّت و مردانگی. طرح جامع زیارتگاه شهید آیت‌الله مدرس(ره)، که از خدمات ارزنده و ماندگار آستان قدس رضوی است با هدف تأمین، تعمیق و تسهیل امر زیارت و تأمین جاذبه‌های فرهنگی، خدماتی و رفاهی به منظور رفاه حال زائران آغاز شد و ادامه دارد.
در زیارتگاه شهید آیت‌الله مدرس(ره) برنامه‌های متنوعی همچون اقامه نماز جماعت، قرائت ادعیه کمیل، توسل، ندبه، عرفه و جلسات سخنرانی با دعوت از مداحان و سخنرانان برجسته، بزرگداشت سالگرد شهادت آیت الله مدرس(ره) با حضور مسئولان کشوری، مراسم شهادت و جشن میلاد ائمه اطهار(ع)، مراسم عزاداری با دعوت بیش از ۶۰ هیئت مذهبی در ایام محرم، محافل شبی با قرآن، شب شعر، مسابقات فرهنگی و ورزشی در مناسبت‌های مختلف، تشکیل کلاس‌های اوقات فراغت در ایام تابستان و کلاس‌های مهدالرضا اجرا می‌شود.
کتابخانه پایگاه علم و دانش
یکی از کتابخانه‌های وابسته به آستان قدس رضوی، کتابخانه مجتمع فرهنگی شهید آیت‌الله مدرس(ره) است، این کتابخانه همزمان با سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس(ره) از سال ۱۳۷۵ با حضور تولیت فقید آستان قدس رضوی، آیت الله عباس واعظ طبسی گشایش یافت و خدمت رسانی خود را به جویندگان علم و دانش آغاز کرد.
این کتابخانه با بخش‌های مختلف شامل، قفسه باز برادران و خواهران با کتب متنوع علمی، مذهبی، ادبی و دانشگاهی، بخش مرجع، بخش اینترنت جهت تسهیل ارتباط محققان و مراجعان با دنیای اطلاعات، بخش نشریات و بخش سمعی و بصری، شامل نرم افزارهای علمی، مذهبی، آموزشی و تحقیقی، توانسته به عنوان بزرگترین و غنی‌ترین کتابخانه شهرستان و همچنین منطقه به مرکز بزرگ فرهنگی تبدیل شده و همواره مورد توجه ویژه پژوهشگران و علاقه‌مندان به علم و دانش قرار گرفته است.
آرامگاه شهید مدرس؛ زیارتگاه عاشقان در دومین شهر زیارتی خراسان رضوی
موزه گنجینه‌ای ناتمام
فرزندم: نماز را با قرآن خواندن ترک نکن. پدر و مادر را دعا کن. در زندگانی خود قناعت کن. اینها سفارش شهید مدرس است که در پشت جلد قرآن این عالم بزرگ؛ نظر مراجعان به موزه را جلب می‌کند، فرهنگ ایران اسلامی، علما و بزرگان زیادی را در خود پرورانده است و هر یک از این علما و اندیشمندان خدمات بزرگ و ارزنده ای را به این سرزمین انجام داده‌اند.
به منظور یادآوری خدمات و اقدامات گرانبها و معرفی شهید آیت‌الله سید حسن مدرس به عنوان یک الگوی مناسب تلاش شده است، موزه‌ای مناسب و در خور شأن او تاسیس و تلاش شده تا با گرد‌آوری مجموعه کامل اسناد و آثار و کتب و مقالات مربوط به شهید مدرس بانک اطلاعات خود را تکمیل و به عنوان مرکز مدرس‌شناسی در کشور مطرح شود.
در حال حاضر این گنجینه مجموعه از وسایل شهید مدرس از جمله دو عدد قرآن، چراغ روشنایی، عبا، سجاده و قبای شهید مدرس که گواهی بر زندگی ساده این عالم مجاهد است، اسناد و تصاویر این شهید بزرگوار بر دیوارهای موزه مراجعان را با زندگی، اقدامات و فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی این بزرگ مرد تاریخ ایران آشنا می‌کند، در طول سال نیز علاقه‌مندان به موزه و میراث فرهنگی، اشیاء و وسایل خود را به موزه اهدا می‌کنند و بخش از فضای موزه را به خود اختصاص داده‌ است.
اکنون آرامگاه مدرس با بارگاه مشهورترین امامزادگان کشور برابری می‌کند، وقتی انسان در آن مجموعه قرار می‌گیرد، به یاد این جمله وی می‌افتد که خطاب به رضاخان گفت؛ «قبر من هرکجا باشد زیارتگاه مردم می‌شود اما تو در جایی می‌میری که نه آب باشد و نه آبادانی».

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 6:08 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

نمایش ۲۰۰ شی منحصر به فرد در موزه شهید مدرس کاشمر

 

مدیرمیراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان کاشمر با بیان اینکه ۲۰۰ شی منحصر به فرد در این موزه نگهداری و نمایش داده می شود گفت: در تعطیلات نوروز امسال شاهد افزایش تعداد بازدید کنندگان از موزه شهید مدرس در این شهرستان بودیم.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر استان خراسان رضوی، محمد نظام آبادی با اعلام این خبر افزود: موزه شهید آیت‌الله مدرس که از سال ۱۳۸۳ همزمان با شصت و هفتمین سالروز این شهید بزرگوار در محل آرامگاه وی افتتاح شد و در سه بخش فعالیت می‌کند، نمایشگر بخشی از هویت تاریخی شهرستان کاشمر است.
وی افزود: با آغاز اجرای مقدمات احداث این موزه در سال ۱۳۸۱، اقداماتی برای گردآوری اسناد، وسایل و تصاویر شهید مدرس(ره)، صورت گرفت و در روز دهم آذر ۱۳۸۳، همزمان با شصت و هفتمین سالروز شهادت آیت الله مدرس(ره) و روز مجلس، این موزه به طور رسمی افتتاح و به روی عموم گشوده شد.
وی با اعلام اینکه این موزه در فضایی ۲۰۰ متری ساخته شده است و در سه بخش فعالیت می‌کند، افزود: بخش اول معرفی شهید مدرس(ره)، به روایت تصویر و اسناد است که در این قسمت سیر تاریخی زندگی آیت‌الله مدرس(ره)، به روایت تصویر از خانه محل تولد، ایام حضور در مجلس، تبعید، خانه محل شهادت، مراحل مختلف بازسازی قبر وی همراه با توضیحات و همچنین دست نوشته‌هایی از این شهید بزرگوار در ایام حضور در مجلس، اعتبار نامه‌های ایشان در مجلس و … در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.
وی اظهار کرد: بخش دوم مربوط به نمایش اشیاء و وسایل به جا مانده از شهید مدرس(ره) می‌شود که در ویترین‌ها قرار دارد تا مراجعان با زندگی ساده این شهید گرانقدر آشنا شوند. همچنین بخش سوم نیز شامل اشیایی می‌شود که توسط علاقه‌مندان به موزه به این مکان اهدا شده است.
وی با اعلام اینکه در این موزه بیش ار ۲۰۰ شیء به نمایش در آمده است، عنوان کرد‌: از شاخص‎ترین آن‌ها می‌توان به وسایل شهید مدرس(ره)، همچون قرآن، عصای چوبی، قلم تحریر، عصای شمشیری، چراغ روشنایی، پیراهن کرباس سفید که مدتی در موزه مرکزی نمایش داده شده است، عبا، قبا و همچنین فرش(سجاده)، شهید مدرس(ره)، اشاره کرد.

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 6:04 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
کد خبر: 7954

فرمانده جبهه النصره به هلاکت رسید+ عکس

نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی عملیاتی در جنوب حلب موفق شدند محمد خطیب، فرمانده النصره را به هلاکت برسانند

فرمانده جبهه النصره به هلاکت رسید+ عکس

سوريه به گزارش سرویس سیاسی فرهنگ ما به نقل از کانال خبری اخبار سوریه، محمد خطیب فرمانده جبهه النصره ساعتی قبل درجنوب حلب توسط دلاور مردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به درک واصل شد.

نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موفق شدند طی عملیاتی در جنوب حلب محمد خطیب، فرمانده النصره را به هلاکت برسانند.

در زیر تصویر جنازه وی مشاهده می شود.
محمد خطیب


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 6:02 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: 6440

تشییع پیکر شهید مدافع حرم حضرت زینب:

مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر

شهر قم روز گذشته میزبان پیکر یکی از شهدای مدافع حرم حضرت زینب (س) بود که در عملیات چند ماه پیش علیه تروریسم تکفیری به کاروان شهدای کربلاء پیوسته بود

    به گزارش فرهنگ ما–       شهر قم روز گذشته میزبان پیکر یکی از شهدای مدافع حرم حضرت زینب (س) بود که در عملیات چند ماه پیش علیه تروریسم تکفیری به کاروان شهدای کربلاء پیوسته بود. بنابر این گزارش، پیکر شهید مدافع حرم “سید مجتبی حسینی” که در عملیات نظامی در منطقه “بصری الحریر” واقع در استان درعا (جنوب سوریه و در مجاورت مرز با اردن) به درجه رفیع شهادت نائل آمده بود، روز گذشته به کشور بازگشته و در قم تشییع شد.
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
شهید سید مجتبی حسینی متولد سال ۱۳۶۱ از جوانان افغان الاصل متولد و بزرگ شده محله “بلوار سمیه” شهر قم بود. وی دارای مدرک مهندسی کامپیوتر از دانشگاه قم و طلبه یکی از حوزه های علمیه این شهر بوده است. به گفته یکی از فعالان هیئتهای مذهبی این شهر، شهید حسینی از فعالترین جوانان قم در زمینه برگزاری هیئتها و مراسمات مذهبی بود.
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
همزمان با حمله گروههای تروریستی تکفیری به سوریه  در خطر قرار گرفتن امنیت حرم حضرت زینب (س)، شهید حسینی برای دفاع از حرم داوطلب شد و به همراه رزمندگان دلاور لشگر فاطمیون رهسپار سوریه شد. طی سه مرحله اعزام وی به سوریه، همرزمان وی بر دلاوری، شهامت بالا و دلاور مردیهای وی خاطره های زیادی دارند.
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
در نهایت طی عملیات ناکام اجرا شده در منطقه بصر الحریر در شمال استان درعای سوریه شهید سید محتبی حسینی به همراه حدود یکصد تن از رزمندگان لشگر فاطمیون در نبرد با گروههای تروریستی تکفیری القاعده (جبهه النصره) و ارتش آزاد به درجه شهاد نائل آمد. در رابطه با جگونگی شهادت وی یکی از دوستان نزدیک این شهید گفت که وی پس از اطلاع از در محاصره قرار گرفتن همرزمانش خود را به منطقه درگیری رسانده و تا آخرین فشنگ با دشمن جنگید و پس از زخمی شدن، نارنجک همراه خود را در میان نیروهای دشمن که برای شلیک تیر خلاص به مجروحان آمده بودند منفجر کرده که در اثر آن گروهی از تروریستهای تکفیری به هلاکت می رسند.
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
پیکر این شهر ماهها در اختیار دشمن تکفیری باقی مانده و تروریستها بدن مطهر این شهر را در منطقه ای در حاشیه بصری الحریر دفن کرده بودند. در پی مذاکرات طرف سوری با سازمان اطلاعات اردن (متولی و سازمان دهنده اصلی کلیه فعالیتهای تروریستها در استان درعا و سویداء سوریه) پیکر این شهید به همراه جند تن از اسرای لشگر فاطمیون طی عملیات تبادل آزاد وروز گذشته با استقبال گروه زیادی از همرزمانش وارد ایران شده است.
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
هم اکنون پیکر مطهر شهید سید مجتبی حسینی به قم منتقل شده تا پس از انجام مراحل تشییع و تدفین در این شهر به خاک سپرده شود. شب گذشته پس از ورود پیکر این شهید مدافع حرم به شهر قم بسیاری از فعالان هیات مذهبی این شهر به استقبال رفته و مراسم عزاداری و روضه حضرت اباعبدالله الحسین را در کنار تابوت شهید برگزار کردند. اخبار مراسم تشییع و تدفین شهید بزودی اطلاع رسانی خواهد شد.
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر
مهندسی که فدای حضرت زینب شد+تصاویر

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 5:59 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۰
کد خبر: 25728
 
 

عکس/ زندگی در دمشق

تصاویر زیر گوشه‌ای از زندگی فعلی مردم در پایتخت سوریه و حال و هوای خیابان‌های دمشق را نشان می‌دهد

 

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 5:57 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 83903 دوشنبه، 23 فروردین 1395 - 17:40
 
 
امام خمینی(ره) ونگاهی اجمالی به مسئله استعمار
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): بررسی دیدگاه ها و نظرات امام خمینی(ره) در واقع تائیدی بر این واقعیت است که اساساً امام خمینی(س) دیدگاه‌های‌شان در چارچوب نفی سلطه‌پذیری و سلطه‌جویی ترسیم شده است؛ که در رفتار و عمل ایشان هم کاملاً مشهود بوده است.
  

گرچه استعمار پیشینه کهن دارد، اما تاریخ مفهوم جدید آن از قرن‌های شانزدهم و هفدهم آغاز می‌شود. استعمار دوره باستان اولین دوره‌ از استعمار در سطح جهان است. دومین دوره از روند استعمارگری در سطح جهان در قرون 15 و 16 اتفاق افتاد و سومین دوره استعمارگری در جهان، در سده‌های نوزدهم و بیستم بود. رشد داد و ستد اقتصادی به انقلاب صنعتی انجامید و بنیاد اقتصادی و سیاسی کشورهای استعمارگر را دگرگون کرد و کار بهره‌کشی از منابع مستعمره‌ها بیش از پیش بالا گرفت و این سرزمین‌ها مبدل به منابع ماده خام برای صنایع کشورهای صنعتی و بازار فرآورده‌های آنها شدند. دوره انقلاب‌های اروپایی با موج آزادی‌خواهی مستعمره‌ها همراه شد.

استعمار نو، مفهومی است که به روش‌هایی گفته می‌شود که پس از دوران استعمار کهن، برای تسلط اقتصادی و سیاسی بر کشورها و بهره گرفتن از آنها بکار گرفته می‌شود.

بررسی دیدگاه ها و نظرات امام خمینی(ره) در واقع تائیدی بر این واقعیت است که اساساً امام خمینی(ره) دیدگاه هایشان در چارچوب نفی سلطه‌پذیری و سلطه‌جویی ترسیم شده است؛ که در رفتار و عمل ایشان هم کاملاً مشهود بوده است. قیام مردم ایران در اوایل دهه 40 شمسی به رهبری امام خمینی(ره) و حتی موضع‌گیریها و سخنرانی‌های ایشان در قبل از آن هم نشان می دهد که امام(ره) اساساً با هرگونه سلطه خارجی و حتی استبداد داخلی مخالف بودند؛ که نمونه آن را می شود در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به وضوح یافت.

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در واقع شاهد بودیم که اهداف انقلاب اسلامی چند نکته مشخص و روشن و صریح دارد: یکی این که اساساً انقلاب اسلامی ایران ضد استکباری و ضد استعماری است و نکته دوم اینکه انقلاب اسلامی ایران به رژیمی دیکتاتوری2500 ساله حضور قدرت های بزرگ در ایران پایان داد و به اصول و آرمان های خودش وفادار بود. تداوم این سیاست در واقع نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری در عملکرد سیاست خارجی ایران است و به همین دلیل هم ما شاهد تداوم مخالفت آمریکا با سیاست های ایران هستیم.

امام خمینی(ره) به کرات در سخنرانی ها و پیام ها و به طور بارزی در وصیت‌نامه خودشان به شیوه های رسوخ غرب در فرهنگ زمان طاغوت می پرداختند. ایشان می فرمایند: «از توطئه‌‏هاى بزرگ آنان، چنانچه اشاره شد و کراراً تذکر داده‏‌ام، به دست گرفتن مراکز تعلیم و تربیت خصوصاً دانشگاهها است که مقدرات کشورها در دست محصولات آنها است‏... و اما در دانشگاه نقشه آن است که جوانان را از فرهنگ و ادب و ارزش‌هاى خودى منحرف کنند و به سوى شرق یا غرب بکشانند و دولتمردان را از بین اینان انتخاب و بر سرنوشت کشورها حکومت دهند تا به دست آنها هر چه می‌خواهند انجام دهند »(صحیفه امام، ج‏21، ص 418)

از جمله شاخص های فرهنگ استعماری و غرب زده، بزرگ جلوه دادن فرهنگ غربی و کوچک نمایاندن فرهنگ خودی می باشد. هنگامی که برای پیشرفت های غرب تبلیغات دامنه داری صورت بگیرد نتیجه‌­ی آن در درازمدت غربزدگی جوانان و اطمینان نداشتن به توانایی های خود و کشور خود و وابستگی در جنبه های مختلف حیات اجتماعی به آنها می باشد. در وصیت‌نامه سیاسی الهی امام خمینی(ره) آمده است: «ازجمله نقشه‏‌ها که مع‌الأسف تأثیر بزرگى در کشورها و کشور عزیزمان گذاشت و آثار آن باز تا حد زیادى به جا مانده، بیگانه نمودن کشورهاى استعمارزده از خویش، و غرب‌زده و شرق‏‌زده نمودن آنان است‏....»(صحیفه امام، ج‏21، ص 414)

خودباختگی کشورهای اسلامی و شرقی در برابر کشورهای استعمارگر به نحوی که ملت ها احساس حقارت کنند و حتی باور داشته باشند که خودشان هیچ ندارند و هر چه از شرق یا غرب بیاید مطلوب و خوب است، از جمله مؤلفه های اصلی فرهنگ غرب‌زده می باشد. این خودباختگی مصیبت بزرگی است که اگر در هر کشوری پیدا شود، آن کشور تا با این طرز تفکر ادامه حیات بدهد، عقب نگه داشته خواهد ماند، مگر اینکه طرز تفکرش را عوض کند و بداند که عزت و پیروزی از آن خدا و رسول خدا و مومنین است.

امام خمینی(ره) برای تقویت روح اعتماد و اتکاء به نفس افراد مسلمان و به خصوص ملت انقلابی و مسلمان ایران، نظریه «اگر بخواهیم، می توانیم» را مطرح نمودند. «این جانب نمی‌گویم ما خود همه چیز داریم؛ معلوم است ما را در طول تاریخِ نه‌چندان دور خصوصاً، و در سده‌‏هاى اخیر از هر پیشرفتى محروم کرده‏‌اند و دولتمردان خائن و دودمان پهلوى ... ما را از هر فعالیتى براى پیشرفت محروم کرد. وارد کردن کالاها از هر قماش و سرگرم کردن بانوان و مردان خصوصاً طبقه جوان، به اقسام اجناس وارداتى از قبیل ابزار آرایش و تزئینات و تجملات و بازیهاى کودکانه و به مسابقه کشاندن خانواده‏‌ها و مصرفى بار آوردن هر چه بیشتر... سرگرم کردن و به تباهى کشاندن جوانها که عضو فعال هستند با فراهم آوردن مراکز فحشا و عشرت‌کده‏‌ها، و ده‌ها از این مصائب حساب شده، براى عقب نگه‌داشتن کشورهاست‏.»(صحیفه امام، ج‏21، ص 416)

امام خمینی(ره) با آگاهی کامل از نقش سیاست‌های استعماری در جدایی علم و دین و جوانان دانشگاهی از روحانیون می‌فرمایند:
«مع الأسف تاکنون دست خیانت استعمار، به وسایل مختلفه، فاصله عمیق بین طبقه جوان و مسائل ارجمند دین و قواعد سودمند اسلام ایجاد نموده، طبقه جوان را به روحانیون و اینها را به آنها بد معرفى نموده و در نتیجه وحدت فکرى و عملى از بین رفته و راه را براى مقاصد شوم اجانب باز نموده است. و تأسف بیشتر آنکه همین دستگاه‌هاى مرموز نگذاشته‏‌اند طبقه تحصیل‌کرده به احکام مقدسه اسلام- بخصوص قوانین تشکیلاتى و اجتماعى و اقتصادى آن- توجه کنند، و با تبلیغات گوناگون وانمود نموده‏‌اند که اسلام جز احکام عبادى مطلبى ندارد؛ در صورتى که قواعد سیاسى و اجتماعى آن بیشتر از مطالب عبادى آن است‏‏.»(صحیفه امام، ج‏2، ص 255)

امام خمینی(ره) با تاکید بر شناسایی ریشه استبداد و استعمار و تلاش طبقه تحصیلکرده در بر انداختن آن به دانشگاهیان سفارش می کنند تا برای شناخت اسلام مطالعه کرده و تحت تاثیر تبلیغات مغرضانه اجانب واقع نشوند: «امید دارم که خداوند تعالى به شما طبقه تحصیلکرده توفیق دهد که در راه مقاصد اسلامى که یکى از آن قطع ایادى ظالمه و برانداختن ریشه استبداد و استعمار است کوشش کنید، و قوانین آسمانى اسلام را که براى تمام شئون زندگى از مبدأ وحى نازل شده است و عملی‌تر و سودمندتر از تمام فریضه‏‌ها است مطالعه کنید، و تحت تأثیر تبلیغات مغرضانه اجانب واقع نشوید. از خداوند تعالى توفیق شما و عظمت اسلام و مسلمین را خواستار است.‏»(صحیفه امام، ج‏2، ص 255)

از نگاه امام اسراییل، کابوس سیاه استعمار است و ما با اتحاد ابرقدرت‌ها برای جلوگیری از به هدف رسیدن فلسطینی‌ها مواجهیم.

از نگاه امام خمینی: «رژیم اشغال‌گر قدس در حال جنگ با مسلمین است و غاصب سرزمین‌هاى برادران ماست.»(صحیفه امام، ج‏5، ص 349)‏

و در جایی دیگر می فرمایند: «دولتهایى که اکنون با اسرائیل در حال جنگ می‌باشند لازم است که در این پیکار مقدس اسلامى جدى و قوى‌الاراده باشند، استقامت و پایدارى کنند، از تواصى به حق و تواصى به صبر که دستور الهى می‌باشد غفلت نورزند، به توصیه یا امر سازمانهاى وابسته به قدرتهاى استعمارى براى آتش بس اعتنا نکنند، و مطمئن باشند که در سایه بردبارى و استقامت- با به کار بستن دستورات اسلامى- فتح و ظفر از آنِ ملت اسلام می‌‏باشد.»(صحیفه امام، ج‏3، ص 2و3)‏

 
منبع: تسنیم
 

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 5:56 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۱۳۱
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۹
 
آیت الله حسینی بوشهری:

اشکالات فقهی برخی بانکها برطرف شود 

مدیر حوزه های علمیه گفت: متاسفانه قصور در بعضی بانک ها وجود دارد و مشکلاتی از لحاظ قوانین در آنها ایجاد شده که باید سعی شود این قصور برطرف شود.

عقیق:آیت الله حسینی بوشهری در دیدار مدیر موسسه مالی اعتباری کوثر  که در دفتر مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت امام هادی (ع) با بیان این که دشمنان اسلام بیشترین اهانت را به امام هادی(ع) دارند و درصدد تخریب چهره این امام همام هستند گفت: البته کارهای خوبی در مقابل این هجمه ها صورت گرفته، اما ذکر این نکته ضروری است که دلیل این هجمه دشمن به خاطر عظمت این امام بزرگوار و همچنین پدر آخرین منجی عالم بشریت است.

مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه خدا دو کلاس تربیتی قبل از ماه مبارک رمضان، یعنی رجب و شعبان برای انسان در نظر گرفته افزود: امام هادی(ع) فرمودند: دنیا به منزله بازاری است ، انسان هایی که صبح وارد دنیا و بازار می شوند دو دسته اند، دسته ای سود می برند و گروهی در پایان روز دچار خسران می شوند.

امام جمعه قم افزود: واقعیت امر این است که  دنیا برای همه انسان ها اینگونه است این بعد دنیایی است؛ اما بعد معنوی هم اینگونه می باشد، بنابراین تاجر موفق کسی است که از دستورالعمل ها، قواعد و قوانین الهی و دینی بازار و کسب و کار آگاهی داشته باشد و بتواند از این رهگذر به سود کلان برسد و گرنه جز خسران چیزی دیگری نصیب او نخواهد شد.

آیت الله حسینی بوشهری اظهار داشت: راه رسیدن به سود معنوی نیز اطاعت از قوانین الهی و حرکت در مسیر حق و حقیقت است و آنهایی که در این مسیر حرکت کرده اند حقیقتا به کمال در دو بعد بازاری و معنوی رسیده اند.

عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه بعضی از افراد قوانین الهی و دینی را رعایت نمی کنند گفت: متاسفانه قصور در بعضی بانک ها وجود دارد و مشکلاتی در برخی از بانک ها از لحاظ قوانین ایجاد شده  که باید سعی شود این قصورات برطرف شود.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: موسسه ای که متبرک به نام اهل بیت(ع)  باشد الزاماتی را باید رعایت کند افزود: گزارش های خوبی از موسسه کوثر به ما رسیده که جای بسیار خوشحالی دارد که از جمله آن راه اندازی صنایع کوچک و راه اندازی صنایعی موشکی است.


منبع:حوزه


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 5:54 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۰۸۵
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۰:۵۴
 
سی روز با صحیفه سجادیه؛

امام سجاد برای طلب سلامتی از خدا این دعا را می‌خواند  

به مدت یک‌ماه هر روز هم‌زمان با اذان صبح فرازهایی از کتاب ارزشمند «صحیفه سجادیه» را با هم مرور می‌کنیم.

عقیق:صحیفه سجادیه به «زبور آل محمد(ص)» معروف بوده و شامل زمزمه‌های عارفانه و نیایش‌های امام چهارم شیعیان، حضرت زین‌العابدین(ع) با خداوند یکتا است. به مدت یک‌ماه هر روز هم‌زمان با اذان صبح فرازهایی از این کتاب ارزشمند را با هم مرور می‌کنیم.

 
دعای بیست و سوم صحیفه سجادیه:
 
1. اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَلْبِسْنِی عَافِیتَک، وَ جَلِّلْنِی عَافِیتَک، وَ حَصِّنِّی بِعَافِیتِک، وَ أَکرِمْنِی بِعَافِیتِک، وَ أَغْنِنِی بِعَافِیتِک، وَ تَصَدَّقْ عَلَی بِعَافِیتِک، وَ هَبْ لِی عَافِیتَک وَ أَفْرِشْنِی عَافِیتَک، وَ أَصْلِحْ لِی عَافِیتَک، وَ لَا تُفَرِّقْ بَینِی وَ بَینَ عَافِیتِک فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ.
2. اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ عَافِنِی عَافِیةً کافِیةً شَافِیةً عَالِیةً نَامِیةً، عَافِیةً تُوَلِّدُ فِی بَدَنِی الْعَافِیةَ، عَافِیةَ الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ.
3. وَ امْنُنْ عَلَی بِالصِّحَّةِ وَ الْأَمْنِ وَ السَّلَامَةِ فِی دِینِی وَ بَدَنِی، وَ الْبَصِیرَةِ فِی قَلْبِی، وَ النَّفَاذِ فِی أُمُورِی، وَ الْخَشْیةِ لَک، وَ الْخَوْفِ مِنْک، وَ الْقُوَّةِ عَلَی مَا أَمَرْتَنِی بِهِ مِنْ طَاعَتِک، وَ الِاجْتِنَابِ لِمَا نَهَیتَنِی عَنْهُ مِنْ مَعْصِیتِک.
4. اللَّهُمَّ وَ امْنُنْ عَلَی بِالْحَجِّ وَ الْعُمْرَةِ، وَ زِیارَةِ قَبْرِ رَسُولِک، صَلَواتُک عَلَیهِ وَ رَحْمَتُک وَ بَرَکاتُک عَلَیهِ وَ عَلَی آلِهِ، وَ آلِ رَسُولِک عَلَیهِمُ السَّلَامُ أَبَداً مَا أَبْقَیتَنِی فِی عَامِی هَذَا وَ فِی کلِّ عَامٍ، وَ اجْعَلْ ذَلِک مَقْبُولًا مَشْکوراً، مَذْکوراً لَدَیک، مَذْخُوراً عِنْدَک.
5. وَ أَنْطِقْ بِحَمْدِک وَ شُکرِک وَ ذِکرِک وَ حُسْنِ الثَّنَاءِ عَلَیک لِسَانِی، وَ اشْرَحْ لِمَرَاشِدِ دِینِک قَلْبِی.
6. وَ أَعِذْنِی وَ ذُرِّیتِی مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ، وَ مِنْ شَرِّ السَّامَّةِ وَ الْهَامَّةِ و الْعَامَّةِ وَ اللَّامَّةِ، وَ مِنْ شَرِّ کلِّ شَیطَانٍ مَرِیدٍ، وَ مِنْ شَرِّ کلِّ سُلْطَانٍ عَنِیدٍ، وَ مِنْ شَرِّ کلِّ مُتْرَفٍ حَفِیدٍ، وَ مِنْ شَرِّ کلِّ ضَعِیفٍ وَ شَدِیدٍ، وَ مِنْ شَرِّ کلِّ شَرِیفٍ وَ وَضِیعٍ، وَ مِنْ شَرِّ کلِّ صَغِیرٍ وَ کبِیرٍ، وَ مِنْ شَرِّ کلِّ قَرِیبٍ وَ بَعِیدٍ، وَ مِنْ شَرِّ کلِّ مَنْ نَصَبَ لِرَسُولِک وَ لِأَهْلِ بَیتِهِ حَرْباً مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ، وَ مِنْ شَرِّ کلِّ دَابَّةٍ أَنْتَ آخِذٌ بِناصِیتِها، إِنَّک عَلی صِراطٍ مُسْتَقِیمٍ. 
7. اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ مَنْ أَرَادَنِی بِسُوءٍ فَاصْرِفْهُ عَنِّی، وَ ادْحَرْ عَنِّی مَکرَهُ، وَ ادْرَأْ عَنِّی شَرَّهُ، وَ رُدَّ کیدَهُ فِی نَحْرِهِ.
8. وَ اجْعَلْ بَینَ یدَیهِ سُدّاً حَتَّی تُعْمِی عَنِّی بَصَرَهُ، وَ تُصِمَّ عَنْ ذِکرِی سَمْعَهُ، وَ تُقْفِلَ دُونَ إِخْطَارِی قَلْبَهُ، وَ تُخْرِسَ عَنِّی لِسَانَهُ، وَ تَقْمَعَ رَأْسَهُ، وَ تُذِلَّ عِزَّهُ، وَ تَکسُرَ جَبَرُوتَهُ، وَ تُذِلَّ رَقَبَتَهُ، وَ تَفْسَخَ کبْرَهُ، وَ تُؤْمِنَنِی مِنْ جَمِیعِ ضَرِّهِ وَ شَرِّهِ وَ غَمْزِهِ وَ هَمْزِهِ وَ لَمْزِهِ وَ حَسَدِهِ وَ عَدَاوَتِهِ وَ حَبَائِلِهِ وَ مَصَایدِهِ وَ رَجِلِهِ وَ خَیلِهِ، إِنَّک عَزِیزٌ قَدِیرٌ.
 
ترجمه دعای بیست و سوم صحیفه سجادیه:
 
1. خداوندا بر محمد و آلش درود فرست، و لباس عافیت بر من بپوشان، و سراپایم را به عافیت فراگیر، و به عافیت محفوظم دار، و به عافیت گرامی‌ام دار، و به عافیت بی‌نیازم کن، و عافیتت را بر من صدقه ده، و مرا عافیت بخش، و و برایم بستر عافیت بگستر، و عافیت را برایم از هر مانعی پیراسته ساز، و در دنیا و آخرت بین من و عافیت جدایی مینداز.
2. خداوندا بر محمد و آلش درود فرست، و مرا عافیت بخش عافیتی کافی و شفابخش، و برتر و روزافزون، عافیتی که در بدنم عافیت تولید کند، و در یک کلمه: عافیت دنیا و آخرت،
3. و بر من منّت نِه به تندرستی و امنیت و سلامت در دین و بدن، و بصیرت در دل، و پیشرفت در امور، و هراس و بیم از تو، و توان و قدرت بر انجام طاعتی که مرا به آن فرمان داده‌ای، و اجتناب از نافرمانی‌ات که مرا از آن برحذر داشته‌ای.
4. خداوندا بر من منّت گذار که موفق به حج و عمره و زیارت قبر رسولت و آل او - که درودت بر همه آنان باد - گردم، همیشه تا وقتی که مرا در دنیا زنده می‌داری، در امسال و همه سال، و آن عبادات را پذیرفته و مایه پاداش و منظور نظر و ذخیرهام نزد خود قرار ده،
5. و زبانم را به حمد و شکر و ذکر و ثنای جمیلت گویا کن، و قلبم را برای پذیرش هدایت‌های دینت گشاده ساز،
6. و مرا و فرزندانم را از شیطان رانده شده و از شر جانوران زهرناک و زهردارکشنده، و سایر جانوران و چشم‌زخم، و از شر هر شیطان سرکش، و از شر هر پادشاه ستمگر، و از شر هر خوشگذران نازپرورده سرکش، و از شر هر ضعیف و قوی، و از شر هر عالی‌مقام و فرومایه، و از شر هر کوچک و بزرگ، و از شر هر نزدیک و دور، و از شر هر کسی از جن و انس که به جنگ پیامبرت و اهل‌بیتش اقدام کرده، و از شر هر جنبنده‌ای که مسخّر قدرت توست پناه ده، زیرا که تو در سلطنت بر صراط حق و عدلی.
7. بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، و هر که علیه من اندیشه بد داشته باشد او را از من بگردان، و نیرنگش را از من دور کن، و شرش را از من بازدار، و مکرش را به گلوگاهش برگردان،
8. و سدّی در مقابلش بپا کن که چشمش را از دیدن من کور، و گوشش را از شنیدن ذکر من کر سازی، و دلش را به وقت سوء نیت در حق من قفل نمایی، و زبانش را از گفتگو درباره من لال سازی، و سرش را به گرز ذلّت بکوبی، وعزتش را به ذلّت بدل کنی، وبزرگی‌اش را بشکنی، و گردنش را به خواری فرود آوری، و کبریایی‌اش را از هم بپاشی، و مرا از همه ضرر و شر و طعن و غیبت و عیبجویی و حسد و دشمنی و بندها و دام‌ها و پیاده‌ها و سواره‌های او ایمن سازی؛ زیرا که تو غالب غیر مغلوب و دارای قدرت بی‌نهایتی.

منبع:باشگاه خبرنگاران
 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 5:53 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۲۸۵
قسمت سیزدهم؛

اینو می دونستی/ خشک بودن اعضاء وضو  

برای وضو گرفتن لازم نیست صورت و دست ها خشک باشن، فقط قسمت هایی که باید مسح کشیده بشه، یعنی سر و روی پاها لازمه قبل از وضو خشک باشن (عروه الوثقی، ج1، ص 212...)
عقیق:فراگیری احکام و عمل به آنها از مهمترین دستوراتی است که باید مورد توجه مسلمانان قرار گیرد. گاهی به دلیل عادت کردن به رفتارهایی برخی احکام به نادرست در بین مردم رواج پیدا می کند و بر آن اساس شاید به نسل های بعد نیز منتقل شود.

در این سلسله تصاویری که هر هفته خواهد آمد به بیان احکامی خواهیم پرداخت که شاید برداشت نادرستی از آنها برای ما وجود داشته باشد. شما همراهان فرهنگ نیوز نیز می توانید هر یک از این برداشتهایی که به ذهنتان می رسد برای ما ارسال کنید تا در تکمیل این پرونده کمک شود.

خشک بودن اعضاء وضو

برای وضو گرفتن لازم نیست صورت و دست ها خشک باشن، فقط قسمت هایی که باید مسح کشیده بشه، یعنی سر و روی پاها لازمه قبل از وضو خشک باشن (عروه الوثقی، ج1، ص 212...)

 

 

منبع:فرهنگ

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 5:52 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۲۸۷
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۱
 
قسمت دوازدهم؛

اینو می دونستی/ خون و وضو  

بعضیا فکر می کنن اگه از بینی یا دهان یا اعضای وضو خون بیاد وضو باطل میشه در حالی که اینطوری نیست (استفتائات امام خمینی، ج 1، ص 45، س 72)
عقیق:فراگیری احکام و عمل به آنها از مهمترین دستوراتی است که باید مورد توجه مسلمانان قرار گیرد. گاهی به دلیل عادت کردن به رفتارهایی برخی احکام به نادرست در بین مردم رواج پیدا می کند و بر آن اساس شاید به نسل های بعد نیز منتقل شود.

در این سلسله تصاویری که هر هفته خواهد آمد به بیان احکامی خواهیم پرداخت که شاید برداشت نادرستی از آنها برای ما وجود داشته باشد. شما همراهان فرهنگ نیوز نیز می توانید هر یک از این برداشتهایی که به ذهنتان می رسد برای ما ارسال کنید تا در تکمیل این پرونده کمک شود.

خون و وضو

بعضیا فکر می کنن اگه از بینی یا دهان یا اعضای وضو خون بیاد وضو باطل میشه در حالی که اینطوری نیست (استفتائات امام خمینی، ج 1، ص 45، س 72)

 

 

 

منبع:فرهنگ

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 5:51 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۷۸۲
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۹
قسمت پانزدهم- اینو می دونستی

اینو می دونستی/تکبیره الاحرام مأموم  

بعضیا تا تکبیره الاحرام مأموم تموم نشده تکبیر میگن که نباید این کار انجام بشه. به نظر اکثر مراجع واجبه که تا آخر تکبیر امام، تکبیر گفته نشه

عقیق:فراگیری احکام و عمل به آنها از مهمترین دستوراتی است که باید مورد توجه مسلمانان قرار گیرد. گاهی به دلیل عادت کردن به رفتارهایی برخی احکام به نادرست در بین مردم رواج پیدا می کند و بر آن اساس شاید به نسل های بعد نیز منتقل شود.

در این سلسله تصاویری که هر هفته خواهد آمد به بیان احکامی خواهیم پرداخت که شاید برداشت نادرستی از آنها برای ما وجود داشته باشد. شما همراهان فرهنگ نیوز نیز می توانید هر یک از این برداشتهایی که به ذهنتان می رسد برای ما ارسال کنید تا در تکمیل این پرونده کمک شود.

تکبیره الاحرام مأموم

بعضیا تا تکبیره الاحرام مأموم تموم نشده تکبیر میگن که نباید این کار انجام بشه. به نظر اکثر مراجع واجبه که تا آخر تکبیر امام، تکبیر گفته نشه (توضیح المسائل مراجع، ج 1، ص 823، م 1467

مطالب مرتبط:


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 5:49 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۱۳۴
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۳:۲۲
 
قسمت شانزدهم

اینومیدونستی/کشیدن دست به صورت درقنوت  

برخی تصور می کنن بعد از قنوت نماز مستحب است دستهاشون رو به صورت بکشند، در حالیکه این کار مکروه است
عقیق: فراگیری احکام و عمل به آنها از مهمترین دستوراتی است که باید مورد توجه مسلمانان قرار گیرد. گاهی به دلیل عادت کردن به رفتارهایی برخی احکام به نادرست در بین مردم رواج پیدا می کند و بر آن اساس شاید به نسل های بعد نیز منتقل شود.

در این سلسله تصاویری که هر هفته خواهد آمد به بیان احکامی خواهیم پرداخت که شاید برداشت نادرستی از آنها برای ما وجود داشته باشد. شما همراهان فرهنگ نیوز نیز می توانید هر یک از این برداشتهایی که به ذهنتان می رسد برای ما ارسال کنید تا در تکمیل این پرونده کمک شود.

یاد گرفتن احکام:

برخی تصور می کنن بعد از قنوت نماز مستحب است دستهاشون رو به صورت بکشند، در حالیکه این کار مکروه است (عروه الوثقی، ج1، بحث قنوت، م8)

 

 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 5:47 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 81764 شنبه، 14 فروردین 1395 - 10:28
 
فرزند شهید همت:
شرمنده فرزندان شهدا هستم!
 
 شرمنده فرزندان شهدا هستم!شهیدخبر(شهیدنیوز): من شرمنده فرزندان شهدایی هستم که کسی برای پدرشان سالگرد نمی گیرد، زنگ خانه شان را نمی زند و احوال شان را نمی پرسد و مثل من بی کسی را با طعم طعنه می چشند. دیروز سالروز تولد حاجی بود. روز قبل ترش هم خواهرش به دیدار شهید همت و فرزند شهیدش رفت.
  

من محمد مهدی همت، شرمنده ام!

من "محمد مهدی همت" ام، فرزند شهید حاج "محمد ابراهیم همت" و البته به این میراث داری افتخار می کنم.
سرم بلند است که من را به نام سردار پر آوازه جبهه های ایران می شناسند. قبول دارم که فقط فرزند یک آدم خوب بودن مساوی خوبی نیست و هر کسی را به کارنامه خودش می سنجند، اما این را هم باید صادقانه بگویم که وقتی نام پدرم را می شنوم و من را هم نام او صدا می کنند، احساس غرور می کنم، این اما تمام ماجرا نیست.
در همه این سال هایی که معنای پدر نداشتن را فهمیده ام، بیش از همه به آنهایی فکر کرده ام که مثل من تنها از پدرشان چند عکس قدیمی دارند. آنهایی که کسی نام پدرشان را آنچنان نمی آورد و حتی کوچه ای بن بست هم به نام پدرشان نیست تا حداقل دل شان را به یک تابلوی آبی خوش کنند.
همیشه وقتی به خاطر نام پدرم احساس غرور کرده ام، کمی بعد شرمنده «بچه شهید» هایی شده ام که همه سهم شان از شهادت پدر  گاهی تنها طعنه اطرافیان بوده که بی کنکور دانشگاه رفته اید و خانه و ماشین مجانی گرفته اید و هزار داستانی که مثل افسانه ها دهان به دهان می چرخد.
من شرمنده فرزندان شهدایی هستم که کسی برای پدرشان سالگرد نمی گیرد، زنگ خانه شان را نمی زند و احوال شان را نمی پرسد و مثل من بی کسی را با طعم طعنه می چشند. دیروز سالروز تولد حاجی بود. روز قبل ترش هم خواهرش به دیدار شهید همت و فرزند شهیدش رفت.
خیلی ها مثل همیشه لطف داشتند و به یاد شهید همت بودند. از هم رزم هایی که هنوز خاکی اند تا نوجوان هایی که نصف من هم سن و سال ندارند و عکس پدرم را مثل قهرمانی در صفحات شان گذاشته بودند. توی صفحه من در اینستاگرام خیلی ها محبت کرده اند، خیلی ها تماس گرفته اند، پیام داده اند و من دلم قرص می شود از این همه محبت. بماند که خیلی ها که صندلی شان را مدیون خون شهدا هستند این روزها را فراموش کرده اند.
آن شرمندگی که حرفش را زدم به جای خود، اما امسال بغضی توی گلویم هست که بیشتر از همیشه آزارم می دهد. این روزها من به «بچه شهید»هایی فکر می کنم که پدرشان مظلومانه شهید می شوند و خیلی ها شاید حواس شان نباشد. حالا چند وقتی هست که هر روز خبر شهادت یکی از مدافعان حرم را برایمان می آورند، ما هم خبرش را در یک گروه تلگرام می خوانیم و تمام.
به همین سادگی که من نوشتم و به همین سادگی که شما خواندید در گوشه ای از این سرزمین، کودکی بی پدر می شود. تعارف چرا؟ شما هم شاید شنیده اید که می گویند عده ای پول می گیرند تا بروند سوریه بجنگند، درست مثل همان هایی که می گویند بچه شهید ها خانه مجانی می گیرند. می خواهم فریاد بزنم و به همه بگویم من که محمد مهدی همت هستم هیچ کدام از این مواهب را به چشم ندیده ام، آن بی نام و نشان تر ها که بماند. دلم می خواهد کاری کنم همه این آدم ها بدانند هیچ چیز در این دنیا به اندازه «سایه بابا» نمی ارزد، دلم می خواهد برایشان از «حسین شاکری» بگویم که زن و بچه اش را اینجا گذاشت و رفت تا کیلومتر ها دورتر از اینجا، برای ما بجنگند و دست آخر هم به شهادت رسید، دلم می خواهد دست همه این بچه شهید ها را یکی یکی ببوسم و بگویم : من، محمد مهدی همت، شرمنده همه شما هستم. شرمنده ام که مثل شما هستم و خیلی ها حتی برای عکس یادگاری هم سراغی از خانواده شهید نمی گیرند./همشهری

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 24 فروردین 1395  ] [ 5:46 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 90 :: 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4076608 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب