کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

کد خبر: ۷۲۹۹۲
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۴
 
اعمال و فضیلت ماه رجب/

چرا رجب «ماه خدا» نامیده شده است؟ 

حضرت رسول(ص) می‌فرمایند: ماه رجب ویژه آمرزش و مخصوص مغفرت است در این ماه خداوند اولیا و محبانش را می آمرزد، توبه‌ آنان را می‌پذیرد و از دشمنانشان می‌رهاند.
عقیق:ماه رجب، ماه ولایت و امامت، ماهی است که رحمت گسترده الهی بر بندگانش جاری می‌شود. رسول خدا (ص) در این خصوص می‌فرماید:

«الا ان رجب و شعبان شهرای و شهر رمضان شهر امتی الا فمن صام من رجب یوما ایمانا و احتسابا استوجب رضوان الله الاکبر و اطفی صومه فی ذلک الیوم غضب الله و اغلق عنه باب من ابواب النار ولو اعط مثل الارض ذهبا ما کان بافضل من صومه و لایستکمل اجره بشی ء من الدنیا دون الحسنات اذا اخلص لله عزوجل، له اذا امسی عشر دعوات مستجابات».

هان! ماه رجب و ماه شعبان دو ماه من هستند و ماه رمضان ماه امتم. آگاه باشید، هر که یک روز از ماه رجب را با ایمان و اخلاص روزه بگیرد، مستوجب رضوان بزرگ الهی می‌شود و روزه‌اش در آن روز بی‌گمان خشم خداوند را فرو می‌نشاند و دری از درهای دوزخ را بر روی خویش می‌بندد و اگر به اندازه گستره زمین، زر به او داده شود برتر از روزه‌اش نخواهد بود و پاداش این روزه هرگز با حسنات دنیوی قابل مقایسه نیست جز این که باید اخلاص داشته باشد و برای تقرب به خدای عزوجل انجام داده باشد و همانا شب هنگام، ده دعایش مورد استجابت قرار می‌گیرد.

در روایت دیگری از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده که فرمود:

«رجب شهر الله و شعبان شهری و رمضان شهر امتی» ماه رجب، ماه خداست و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان ماه امت من است.

از حضرت سؤال شد: چه معنا دارد سخنت که فرمودی ماه رجب ماه خداست؟ حضرت پاسخ داد: زیرا ماه رجب ویژه آمرزش و مخصوص مغفرت است. در این ماه خونی ریخته نمی‌شود (حتی در جاهلیت نیز ماه رجب جزء ماه های حرام به حساب می‌آمد و جنگ و خونریزی در آن تعطیل می‌شد) و در این ماه، خداوند اولیا و محبانش را مورد آمرزش قرار می‌دهد و توبه‌شان را می‌پذیرد و آنان را از دشمنانشان می‌رهاند.

پیامبر اکرم(ص) سپس فرمودند:

هر که تمام این ماه را روزه بدارد، سه چیز از خدایش دریافت می‌کند:

1 - آمرزش برای تمام گناهان گذشته‌اش

2 - مصونیتی برای باقی مانده از عمرش

3 - ایمنی از تشنگی روز قیامت

از امام صادق(ع) روایت است که حضرت رسول اکرم( ص) فرمود که: ماه رجب ماه استغفار امت من است پس در این ماه بسیار طلب آمرزش کنید که خدا آمرزنده و مهربان است و رجب را «أصب» مى‏‌گویند زیرا که رحمت خدا در این ماه بر امت من بسیار ریخته مى‏شود پس بسیار بگوئید: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ».

اعمال مشترک ماه رجب:

روزه:

1.امام صادق(ع) فرمود: حضرت نوح(ع)در روز اول ماه رجب سوار بر کشتی شد و به همراهان دستور داد، این روز را روزه بگیرند و فرمود هر که این روز را روزه بدارد آتش جهنم یک سال از او دور شود و کسی که هفت روز از این ماه را روزه بدارد هفت درب جهنم بر او بسته شود و اگر هشت روز روزه بدارد هشت درب بهشت به روی او باز می شود و کسی که پانزده روز روزه بدارد خداوند حوایج او را بر آورده کند و کسی بیشتر از این مقدار روزه بگیرد خداوند افزون به او عنایت کند.

2.امام کاظم (ع)فرمود: رجب، نام نهری است در بهشت که از شیر سفیدتر و از عسل شیرین‏‌تر است، کسى که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد خداوند متعال از آن رود به او مى‌‏نوشاند.

و فرمود: ماه رجب، ماه بزرگى است که در آن (پاداش) حسنات چند برابر است و گناهان (آدمى) در آن آمرزیده مى‏‌شود. کسى که یک روز در ماه رجب روزه بگیرد، آتش جهنّم به اندازه یک صد سال از او فاصله مى‏‌گیرد، و کسى که سه روز (در این ماه) روزه بگیرد، بهشت براى او واجب مى‌‏شود.

3.در تمام ایام ماه رجب دعای ذیل را که روایت شده امام زین العابدین(علیه السلام) در حجر در غره خواندند، خوانده شود:

«یَا مَنْ یَمْلِکُ حَوَائِجَ السَّائِلِینَ وَ یَعْلَمُ ضَمِیرَ الصَّامِتِینَ لِکُلِّ مَسْأَلَةٍ مِنْکَ سَمْعٌ حَاضِرٌ وَ جَوَابٌ عَتِیدٌ اللَّهُمَّ وَ مَوَاعِیدُکَ الصَّادِقَةُ وَ أَیَادِیکَ الْفَاضِلَةُ وَ رَحْمَتُکَ الْوَاسِعَةُ فَأَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَقْضِىَ حَوَائِجِى لِلدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَىْ‏ءٍ قَدِیرٌ»

4. دعایی را که از امام صادق(ع) روایت شده، خوانده شود:

«خَابَ الْوَافِدُونَ عَلَى غَیْرِکَ وَ خَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلا لَکَ وَ ضَاعَ الْمُلِمُّونَ إِلا بِکَ وَ أَجْدَبَ الْمُنْتَجِعُونَ إِلا مَنِ انْتَجَعَ فَضْلَکَ بَابُکَ مَفْتُوحٌ لِلرَّاغِبِینَ وَ خَیْرُکَ مَبْذُولٌ لِلطَّالِبِینَ وَ فَضْلُکَ مُبَاحٌ لِلسَّائِلِینَ وَ نَیْلُکَ مُتَاحٌ لِلْآمِلِینَ وَ رِزْقُکَ مَبْسُوطٌ لِمَنْ عَصَاکَ وَ حِلْمُکَ مُعْتَرِضٌ لِمَنْ نَاوَاکَ عَادَتُکَ الْإِحْسَانُ إِلَى الْمُسِیئِینَ وَ سَبِیلُکَ الْإِبْقَاءُ عَلَى الْمُعْتَدِینَ اللَّهُمَّ فَاهْدِنِى هُدَى الْمُهْتَدِینَ وَ ارْزُقْنِى اجْتِهَادَ الْمُجْتَهِدِینَ وَلا تَجْعَلْنِى مِنَ الْغَافِلِینَ الْمُبْعَدِینَ وَ اغْفِرْ لِى یَوْمَ الدِّینِ».

5. از امام صادق (ع) روایت شده که در ماه رجب این خوانده شود:

«اللَّهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ صَبْرَ الشَّاکِرِینَ لَکَ وَ عَمَلَ الْخَائِفِینَ مِنْکَ وَ یَقِینَ الْعَابِدِینَ لَکَ اللَّهُمَّ أَنْتَ الْعَلِىُّ الْعَظِیمُ وَ أَنَا عَبْدُکَ الْبَائِسُ الْفَقِیرُ أَنْتَ الْغَنِىُّ الْحَمِیدُ وَ أَنَا الْعَبْدُ الذَّلِیلُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ امْنُنْ بِغِنَاکَ عَلَى فَقْرِى وَ بِحِلْمِکَ عَلَى جَهْلِى وَ بِقُوَّتِکَ عَلَى ضَعْفِى یَا قَوِىُّ یَا عَزِیزُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الْأَوْصِیَاءِ الْمَرْضِیِّینَ وَ اکْفِنِى مَا أَهَمَّنِى مِنْ أَمْرِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.»

6. از حضرت رسول اکرم(صلى الله علیه و آله) روایت شده که: هر کس در ماه رجب صد مرتبه بگوید: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» و آن را به صدقه ختم فرماید حق تعالى براى او به رحمت و مغفرت و کسى که چهار صد مرتبه بگوید بنویسد براى او اجر صد شهید عطا فرماید.

7. از نبی مکرم اسلام روایت است: کسى که در ماه رجب هزار مرتبه «لا إِلَهَ إِلا اللهُ» بگوید خداوند عز و جل براى او صد هزار حسنه عطا کند و براى او صد شهر در بهشت بنا فرماید.

8. روایت است کسى که در رجب در صبح هفتاد مرتبه و در شب نیز هفتاد مرتبه بگوید: "أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ" و پس از اتمام ذکر، دست‌ها را بلند کند و بگوید: "اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِى وَ تُبْ عَلَىَّ" اگر در ماه رجب بمیرد خدا از او راضى باشد و به برکت ماه رجب، آتش او را مس نکند .

9. در کل این ماه هزار مرتبه ذکر: أَسْتَغْفِرُ اللهَ ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ مِنْ جَمِیعِ الذُّنُوبِ وَ الْآثَامِ " گفته شود؛ تا خداوند رحمان او را بیامرزد .

10. سید بن طاووس در اقبال از حضرت رسول اکرم(ص) فضیلت بسیاری براى خواندن سوره «قل هو الله أحد» نقل کرده است که ده هزار مرتبه یا هزار مرتبه یا صد مرتبه در این ماه تلاوت شود. و نیز روایت کرده که هر کس در روز جمعه ماه رجب صد مرتبه سوره «قل هو الله أحد» را بخواند براى او در قیامت نورى شود که او را به بهشت کشاند.

11. سید بن طاووس از حضرت رسول اکرم(ص) روایت کرده که: هر کس در روز جمعه ماه رجب، مابین نماز ظهر و عصر، چهار رکعت نماز بگزارد و در هر رکعت «حمد» یک مرتبه و «آیة الکرسى» هفت مرتبه و «قل هو الله» أحد پنج مرتبه بخواند، و  سپس ده مرتبه بگوید: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ» حق تعالى براى او از روزى که این نماز را گزارده تا روزى که بمیرد هر روز هزار حسنه به او عطا فرماید، و او را به هر آیه‌ای که خوانده شهرى در بهشت از یاقوت سرخ و به هر حرفى قصرى در بهشت از دُرّ سفید دهد و تزویج فرماید او را حورالعین و از او راضى شود.

12. سه روز از این ماه را که پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد روزه گرفته شود. زیرا که روایت شده هر کس در یکى از ماه‌هاى حرام، این سه روز را روزه بدارد حق تعالى براى او ثواب نهصد سال عبادت بنویسد.

13. از حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) روایت شده است که: هر کس در یک شب از شب‌هاى ماه رجب ده رکعت نماز به این نحو که در هر رکعت «حمد» و «قل یا ایها الکافرون» یک مرتبه و «توحید» سه مرتبه بخواند، خداوند گناهان او را می‌آمرزد.

اعمال شب و روز اول ماه رجب

شب اول ماه رجب، شب شریفى است و در آن چند عمل وارد شده است:

1- وقتی هلال ماه دیده شد فرد بگوید:

«اللَّهُمَّ أَهِلَّهُ عَلَیْنَا بِالْأَمْنِ وَ الْإِیمَانِ وَ السَّلامَةِ وَ الْإِسْلامِ رَبِّى وَ رَبُّکَ اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ».

و از حضرت رسول صلى الله علیه و آله منقول است که چون هلال رجب را مى‏‌دید مى‏‌گفت: «اللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِى رَجَبٍ وَ شَعْبَانَ وَ بَلِّغْنَا شَهْرَ رَمَضَانَ وَ أَعِنَّا عَلَى الصِّیَامِ وَ الْقِیَامِ وَ حِفْظِ اللِّسَانِ وَ غَضِّ الْبَصَرِ وَلا تَجْعَلْ حَظَّنَا مِنْهُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ».

2- غسل.

حضرت رسول اکرم(صلى الله علیه و آله) فرموده‌اند: هر کس ماه رجب را درک کند و اول و وسط و آخر آن ماه را غسل نماید، از گناهان خود پاک می‌شود مانند روزى که از مادر متولد شده است.

3- زیارت امام حسین علیه‌السلام

4- بعد از نماز مغرب بیست رکعت، یعنی 10 تا دو رکعتی نماز گزارده شود. تا خود، اهل، مال و اولادش محفوظ بماند و از عذاب قبر در پناه باشد.

5- بعد از نماز عشاء دو رکعت نماز گزارده شود بدین نحو:

در رکعت اول «حمد» و «ألم نشرح» یک مرتبه و «توحید» سه مرتبه و در رکعت دوم «حمد» و «ألم نشرح» و «توحید» و «معوذتین» خوانده شود و پس از سلام، سى مرتبه «لا إِلَهَ إِلا اللهُ» بگوید و سى مرتبه صلوات بفرستد تا حق تعالى گناهان او را بیامرزد مانند روزى که از مادر متولد شده است.

روایات در فضیلت روزه ماه رجب بسیار است که علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب فیض بیشتر به کتاب شریف «مفاتیح‌الجنان» شیخ عباس قمی(ره) مراجعه کنند.

 

منبع:فارس

 


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:48 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۸۹۲
 

کرامات قرآن برای اهل ایمان در کلام آیت الله بهجت  

مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت می فرمود: خدا می‌داند قرآن برای اهل ایمان – مخصوصا اگر اهل علم باشند – چه معجزه‌ها و کراماتی دارد و چه چیزهایی از آن خواهند دید!

عقیق:مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت می فرمود: خدا می‌داند قرآن برای اهل ایمان – مخصوصا اگر اهل علم باشند – چه معجزه‌ها و کراماتی دارد و چه چیزهایی از آن خواهند دید! برنامه‌ قرآن آخرین برنامه انسان سازی است که در اختیار ما گذاشته شده است، ولی ما از آن قدر دانی نمی‌کنیم. اهل تسنّن قرآن و ما عترت را آن گونه که باید، نشناختیم و قدر ندانستیم.
نابینایی که حافظ قرآن بود، به دیگری که قرآن را از روی آن غلط می‌خواند، می‌گفت: «مگو کوری نمی‌بینی؟»

پی نوشت:

 

کتاب در محضر حضرت آیت ا.... العظمی بهجت – ص 55
محمد حسین رخشاد

منبع:تسنیم


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:46 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۹۸۰
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۹
 

آیت الله بهجت:

تمسک به قرآن و اهل بیت(ع)حیات است

مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت می فرمود: تمسک به قرآن و اهل بیت – علیهم السلام – حیات است.
عقیق:مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت می فرمود: تمسک به قرآن و اهل بیت – علیهم السلام – حیات است.
حتّی بنا بر نقل عامّه، ائمه – علیهم السلام- باطن نبوت را دارند. در تمسّک به قرآن و اهل بیت – علیهم السلام- خودکشی لازم نیست، در کارهای دیگر خودکشی می‌کنیم، این جا حیات است.

 

 

پی نوشت:

کتاب در محضر حضرت آیت ا.... العظمی بهجت – ص 55
محمد حسین رخشاد

منبع:تسنیم

 


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:43 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

آشنایی با ماه رجب

دین و اندیشه > دین - همشهری آنلاین:
ماه رجب هفتمین ماه از ماه‌های قمری، ماهی بسیار شریف و از ماه‌های حرام است.

رجب ماه نزول رحمت بیکران معبود و نزدیکی هرچه بیشتر مخلوق به خالق است، در این ماه درهای رحمت بیش از پیش باز بوده و فرصتی مغتنم برای انسان‌های خداجوی و طالب کمال است که با توسل و تقریب خود را از آلودگی‌ها پاک و به زیور معنویت بیارایند.

  • آشنایی با لیله الرغائب

ماه رجب یکی از ماه‌های بسیار شریف و ارزشمند در میان ماه‌های قمری است، این ماه با ولادت امام محمد باقر (ع) آغاز شده، در نیمه آن ولادت حضرت علی (ع) و 25 رجب شهادت امام موسی کاظم و

27 رجب، روزهای پایانی این ماه پرخیر و برکت نیز مبعث پیامبر اسلام(ص) است.

رجب نام نهری است در بهشت و این ماه با اعمال و اذکاری که دارد انسان را به بهشت نزدیک می‌کند.

ویژگی‌های ماه رجب در کتاب‌هایی چون مفاتیح الجنان آمده است، این ماه سرآغاز عبادات خاصی است

که به آن توصیه شده و در ادامه آن ماه شعبان و به دنبال آن نیز ماه پرفیض و برکت رمضان می‌آید.

این سه ماه متوالی جایگاه ویژه‌ای دارند و انسان طی این سه ماه به اعمال و عبادت‌هایی رهنمون شده است.

حضرت محمد (ص) فرمودند: رجب ماه بزرگ خداست، شعبان ماه من است و رمضان ماه امت من . طبق این روایت ماه رجب متعلق به خداست که طی توصیه‌ها و سفارشاتی به اهمیت آن اشاره شده است.

برای این ماه ادعیه‌ها، توصیه‌ها و دعاهایی ذکر شده که سرانجام همه آنها توجه به خداست و بیشترین رویکرد خالق هستی است، زیارت رجبیه  در این ماه جایگاه بسیار ارزشمندی دارد و مطالعه آن همه ما را به این نکته جلب می‌کند که انسان باید به خدا توجه کرده و با دعاهای خاصی زمینه تقرب به خدا را فراهم آورد و اگر در ماه‌های قبلی غفلت، گناه و یا اشتباهی داشته، این ماه دوران جبران و توجه است.

ایام البیض از روزهای پربرکت ماه رجب است که همزمان با ولادت حضرت علی(ع) شروع شده و تا سه روز ادامه دارد. این ایام که سه روز به طول می‌آنجامد به روزه داری و دعا در مساجد می‌گذرد. اعتکافی که انسان را برای چند روز از تمام مشغولیت‌های زندگی مادی دور کرده و آن را معطوف به خداوند می‌کند.

رجب، ماه دعا و نیایش، خودسازی، ماه نماز و استغفار و آمرزش، ماه زیارت و دیدار اولیای الهی، ماه تهذیب اخلاق و رفتار، ماه پاکی جسم و جان، ماه ذکر توحید و تسبیح و تحمید، ماه بیعت و صلوات بر پیامبر و خاندان پاک او، ماه اعتکاف، ماه روزه داری و احسان و نیکوکاری و ماه شب زنده داری است.


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:39 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
چهارشنبه 13 دی 1391 - 14:11:55 | کد مطلب: 196586

زندگینامه: مجتبی تهرانی (۱۳۱۶ - ۱۳۹۱)

دین و اندیشه > دین - همشهری آنلاین:
آیت الله مجتبی تهرانی در سال ۱۳۱۶ در خانواده‏ای از اهل علم، معرفت و شهادت در تهران به دنیا آمد.

پدر ایشان مرحوم آیت‏الله میرزا عبدالعلی تهرانی، از شاگردان مرحوم حاج ‌شیخ عبدالکریم حائری یزدی، فقیهی مجاهد و عارفی سترگ بود که در زمان تاریک حکومت پهلوی اول، با همراهی و رفاقت مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی بزرگ، به اقامة جماعت در مسجد جامع بازار تهران مشغول بود و در امر تربیت نفوس مستعد و راهنمایی سالکان الی‏الله‏تعالی اهتمام ویژه داشت.

وی طبق رسم تمامی خاندان‌های علم و معرفت، تحصیل در علوم دینی و اشتغال به علوم حوزوی را از دوران کودکی آغاز کرد و در امر تحصیل علوم، جدّیت فوق‌العاده‌ای داشت.

ایشان با هدایت و ارشاد والد بزرگوار خود، برای مدت چهار سال به مشهد مقدس مهاجرت کرد و در سایه الطاف حضرت علی‌بن‏موسی الرضا(ع)مشغول به گذراندن سطح گردید و از محضر اساتید برجسته‌ای چون ادیب نیشابوری بهره برد.

سپس به قم مهاجرت کرد تا در حوزه نوپای آن دیار، که به تازگی تمامی اهل علمِ جهان تشیع را به‌سوی خود جذب می‌کرد، حضور یابد و سطوح عالی دروس حوزوی را نیز به اتمام برساند.

این عالم وارسته با جدیت و پشتکار بسیار، دروس سطح را به‏سرعت تمام کرد و در سنین نوجوانی به

محضر علمی بزرگانی چون امام خمینی، مرحوم آیت‌الله‏العظمی بروجردی، آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی و مرحوم علامه طباطبایی راه یافت.

 

در جدیت و پشتکار معظم‌له همین نکته کافی است که به فرمودة خودشان، در زمانی که مشغول به دروس سطح بودند، دو مرتبه تمام وسائل‌الشیعه را مطالعه کردند تا برای شرکت در درس خارج آماده شوند.

ایشان با نبوغ و پشتکاری که از خود نشان دادند، در جوانی به درجة رفیع اجتهاد رسیده و به‌زودی توانستند از نزدیکان و خصیصین حضرت امام قرار گیرند. مقبولیت علمی ایشان نزد استاد خویش، به‌اندازه‌ای بود که حضرت امام به طلبة خوش‌فکر و جوان خود اجازه داد تا تقریرات و نوشته‌جات درس بیعشان را جمع‌آوری کرده و به صورت یک اثر مستقل منتشر کند.

ایشان در همین ایام، کتاب مکاسب محرمة حضرت امام، همچنین دوجلد رسائل اصولی ایشان را تنظیم و منتشر کردند.

با آنکه هنوز مدت زیادی از استفاضة این طلبه فاضل و جوان از محضر زعیم عالم تشیع، حضرت آیت‌الله‏العظمی بروجردی نگذشته بود، این مرجع کم‌نظیر رحلت کرد و بار هدایت امت را به ‌دوش خلف صالح خویش چون حضرت امام خمینی(ره) نهاد. حال که امر خطیر مرجعیت متوجه حضرت امام شده بود، ایشان شاگرد فاضل خود، یعنی حاج‌آقا مجتبی تهرانی را مأمور به جمع‌آوری فتاوا و تنظیم اولین نسخه از رسالة عملیه و مناسک حج خویش گردانید که در همان ایام به چاپ رسید و در دست‌رس مقلدان قرارگرفت.

حضرت استاد برای انجام این امر مهم، ضمن بهره‏گیری از دست‌نوشته‌های متعدد استاد خویش، با ایشان هم‌بحث شد و رساله‌ای دقیق و علمی آماده کرد که بعدها جزو دقیق‌ترین رساله‌های منسوب به امام خمینی(ره) مطرح شد. همه این امور در زمانی اتفاق افتاد که هنوز کمتر از بیست و پنج سال از عمر شریف حضرت استاد می‌گذشت.

ایشان علاوه بر یادگیری فقه و اصول در محضر استاد بی‌بدیل خود، چندین سال نیز از مشرب اخلاقی و عرفانی آن عارف کامل و عالم ربانی سیراب گردید و با دیدگاه‏های اجتماعی و سیاسی امام امت به‌ خوبی آشنا شد.

این استضائه از خورشید حیات‌بخش امام و دیگر اولیای الهی ادامه داشت تا آنکه جرقه‌های بیداری اسلامیِ ملت ایران زده شد و امام خمینی از کشور تبعید شد. بعد از این واقعه دردناک، حضرت آیت‌الله

تهرانی نیز سه سال بعد، به نجف رفت تا هم سیر معنوی خود را در سایة فیوضات امیر‌المؤمنین(ع) و

دیگر ائمه هدی تکمیل نماید و هم از تربیت استاد خویش بی‌بهره نماند. اما این معیت زیاد طول نکشید و حضرت امام به ایشان امر کردند که به ایران برگشته و در تهران حضور داشته باشند. لذا ایشان در سال 1349 به زادگاه خود بازگشت و به کارهای مهم و برزمین مانده مشغول شد.

حضرت استاد از زمان بازگشت به تهران، تا پیروزی انقلاب شکوهمند امامت و ولایت در ایران، ضمن اقامه جماعت در مسجد جامع بازار، تدریس سطوح عالی خود را در مدارس علمیة تهران آغاز کردند و تربیت و هدایت جوانان انقلابی را به‌دست گرفتند. از جلسات بسیار محرمانه با برخی انقلابیون فعال گرفته تا جلسات عمومی اخلاق که در برخی مقاطع زمانی به‌دلیل ممانعت حکومت جور، تعطیل می‌شد، همچنین حضور در بازار تهران و هدایت و رهبری مردم کوچه و بازار، از اهمّ فعّالیت‌های معظّم‌له پیش از انقلاب بود.

حضور عادی آیت الله تهرانی در تهران و فعالیت‌های مخفی ایشان در راهنمایی و رهبری مجاهدان انقلابی، آن‌قدر مفید و مؤثر بود هنوز هم برکات آن در میان اهالی تهران، باقی و جاری است، که بعد از مدت‏ها سر تأکیدهای حضرت امام مبنی بر مراجعت ایشان به تهران را روشن ساخت. عنایت ویژة حضرت امام به تهران موجب شد که حضرت استاد، تا امروز در عاصمة‌جهان تشیع بماند و نعمتی بی‌بدیل برای اهل این دیار باشد.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با آغاز ولایت و زعامت حضرت روح‏الله، همچنین با توجه به سوابق درخشان و مراودات حضرت استاد با امام امت، انتظار می‌رفت که ایشان یکی از مسؤولین نظام اسلامی شده و گوشه‌ای از بار این انقلاب را به دوش بکشند. اما بنا به فرموده خودشان، ایشان با دعا به درگاه خدای متعال و توسّل به حضرات معصومین، خود را از قبول مسؤولیت‌های آشکار کنار کشیدند و با حضور در صحنه نیروسازی برای انقلاب، همچنان به‏صورت گمنام و مؤثّر به تربیت نیروهای جوان و کارآمد برای انقلاب اسلامی پرداختند لذا جلسات درس خارج ایشان مملو از طلاب سطوح عالی بود که برای انجام وظیفه به تهران آمده بودند و از فضای علمی قم فاصله داشتند.

این جلسات آن‌قدر مفید و کم‌نظیر بود که بسیاری از فضلا را به خود جذب کرد و حسرت دوری از فضای علمی قم را به رضایت و شکرگزاری شرکت در این جلسات علمی تبدیل نمود.

از طرفی دیگر، جلسات عمومی اخلاق و معارف اسلامی که قبل از انقلاب نیز برپا بود و از سال 1356 به‏طور منظّم و هفتگی دائر می‌گردید، مأمن بی‌نظیری برای بسیجیان مخلص حضرت روح‌الله و سکوی پرشی برای دلدادگان و حیات‌یافتگان انقلاب اسلامی بود که تازه از زیر یوق جهالت ستم‌شاهی رهایی یافته و به نور حکومت الهی منور گشته بودند و بی‌صبرانه و مشتاقانه به‌دنبال معارف عمیق اسلام بودند.

آیت‌‌الله‌‌ حاج‌‌آقا مجتبی تهرانی، از مراجع عظام تقلید و از شاگردان مبرّز مکتب فقهی، اصولی، فلسفی، اخلاقی و عرفانی امام خمینی(ره) دی سال 1391 و در سن 77 سالگی دار فانی را وداع گفت.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

 


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:35 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
جمعه 20 فروردین 1395 - 20:14:38 | کد مطلب: 329847

توصیه‌های حاج آقا مجتبی تهرانی برای ماه رجب

دین و اندیشه > دین - همشهری آنلاین:
آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی ماه رجب را فرصتی کم‌نظیر می‌دانستند و می‌گفتند: این ماه مقدمه‌ای برای ماه مبارک رمضان است و همه چیز در آن وجود دارد.
به گزارش همشهري آنلاين، دكتر محسن اسماعيلي استاد حوزه و دانشگاه و شاگرد آيت‌الله حاج آقا مجتبي

تهراني در آستانه حلول ماه رجب، در صفحه شخصي خود در اينستاگرام نوشت:

ماه رجب فرا رسید؛ ماهی که همیشه مورد توجه و تأکید حضرت استاد، آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی، اعلی الله مقامه بود و آن را فرصتی کم‌نظیر می‌دانستند. قسمتی از توصیه‌های ایشان را که نوشته بودم، تقدیم شما عزیزان می‌کنم. فرمود:

«قدر این ماه را بدانید. این ماه مقدمه‌ای برای ماه مبارک رمضان است و همه چیز در آن وجود دارد.

خدا این ماه را وسیله‌ای قرار داده که به او نزدیک شویم و خودمان را تطهیر کنیم.

می‌خواهم به دوستان سفارش کنم از این ماه غفلت نکنید و دعاهایی که در ماه رجب وارد شده را بخوانید. این دعاها خیلی موثر هستند. در این ماه از نظر اعمال و رفتار هم خودتان را مهذب کنید! خود را برای ماه مبارک رمضان که ماه ضیافه الله است، آماده کنید!»

 


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:32 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

امام‌جمعه کاشمر:

نباید برای رفع مشکلات کشور به دشمن و بیگانگان امید داشته باشیم

خبرگزاری فارس: نباید برای رفع مشکلات کشور به دشمن و بیگانگان امید داشته باشیم

امام‌جمعه کاشمر با تأکید بر اینکه نباید برای رفع مشکلات کشور به دشمن و بیگانگان امید داشته باشیم، گفت: یکی از راه‌های نجات کشور برای رفع مشکلات اقتصادی پرهیز از مسائل جناحی و سیاسی‌بازی است.

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشمر، حجت‌الاسلام سید قاسم یعقوبی ظهر امروز در نماز جمعه این شهر اظهار داشت: امروز کشور، دولت و همه ما باید به این واقعیت ایمان داشته باشیم که مشکلاتمان را خودمان حل کنیم، چراکه دشمنان و بیگانگان نمی‌توانند و نمی‌خواهند مشکلات ما حل شود.

وی با اشاره به سفارش قرآن در خصوص امید نداشتن به ظالمان یادآور شد: بنا به سفارش قرآن نباید به امید ظالمانی که جز آتش‌افروزی هدفی ندارند، باشیم.

امام‌جمعه کاشمر با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رجب و سالروز ولادت امام محمدباقر(ع) در نخستین روز این ماه افزود: ایشان معروف و مشهور به علم و شکافنده علوم هستند به‌طوری‌که آثار و برکات علمی از این امام در اختیار ماست که باید قدر این سرمایه بزرگ را بدانیم.

وی با تأکید بر اینکه  دانش امام محمدباقر(ع) تنها منحصر به حوزه علمیه نیست بلکه رشته‌های حقوق، شیمی، فیزیک و ریاضی می‌تواند از دانش این امام همام بهره‌مند شوند، تصریح کرد: ایشان در 1400 سال قبل در یک دانشگاه ساده به‌نام مسجدالنبی قریب به 4 هزار شاگرد بزرگ در رشته‌های مختلف تربیت‌ کردند.

حجت‌الاسلام یعقوبی با بیان اینکه با داشتن چنین داشته‌ها و ظرفیت‌های علمی عقب‌ماندگی علمی امروز در شأن ما نیست، گفت: اگرچه در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای پیشرفت و رشد علمی در کشور انجام‌ شده است اما این اقدامات کافی نیست و باید طوری در این حوزه گام برداریم که به یک مرجع علمی در جهان و منطقه تبدیل شویم و ایران اسلامی را به‌عنوان مهد دانش معرفی کنیم.

وی با اشاره به 20 فروردین روز فن‌آوری هسته‌ای تأکید کرد: خوشبختانه استعداد ایرانی در سایه اقدامات و تلاش‌های جوانان و دانشمندان این مرزوبوم درخشیدن گرفت و امروز جا دارد به روح شهدای هسته‌ای درود بفرستیم و برای یاران و همراهان آنان در این حوزه آرزوی توفیق کنیم.

امام‌جمعه کاشمر با بیان اینکه دشمن هیچ‌گاه عزت ما را نمی‌خواهد ادامه داد: با کمی تلاش می‌توانیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم لذا باید یک دل و یک فکر شویم و با پرهیز از مسائل جناحی و سیاسی بازی تنها به فکر منافع ملی و رفع مشکلات اقتصادی باشیم.

وی با تأکید بر اینکه آمریکا از سال 59 با اعمال تحریم‌ها به دنبال ضربه زدن به کشور و نظام ما بود تا بتواند در امور کشور به‌طور مستقیم دخالت کند، اظهار داشت: اگرچه در شرایط کنونی همواره این تلاش‌ها را انجام می‌دهد تا به خواسته خودش دست یابد اما خوشبختانه اقتدار، پیشرفت و عظمت ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف مانع از تحقق آرزوی آمریکا شده است.

حجت‌الاسلام یعقوبی با اشاره به فرمایشات معمار کبیر انقلاب در خصوص آمریکای جنایتکار ابراز داشت: امروز باید مطالعه و تدبر در فرمایشات امام راحل که فرمودند آمریکا دشمن اصلی اسلام و بشریت است، داشته باشیم.

امام‌جمعه کاشمر با بیان اینکه آمریکا در طول این سال‌ها با حمایت از منافقینی که جان بیش از 17 هزار شخصیت جوان و نخبه ما را گرفته، درصدد جلوگیری از پیشرفت‌های کشور است، گفت: در این زمینه باید با وحدت و انسجام خودمان را در سایه حمایت‌ها و  رهنمودهای رهبری حفظ کنیم تا دشمن به مقاصد و اهداف پلیدی که در سر دارد دست نیابد.

انتهای پیام/3268/ت40

http://fna.ir/UCHXY2
 
 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:29 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
با شهادت ابوالفضل راهچمنی؛
اولین شهید مدافع حرم شهرستان جغتای تقدیم انقلاب شد
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردین ۱۳۹۵ در ۱۱:۴۲ ق٫ظ
 
 
پاسدار شهید ابوالفضل راه چمنی رزمنده مدافع حرم و از مربیان ارزشی سپاه پاسداران صبح امروز در درگیری با گروهک های تکفیری در سوریه به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
photo_2016-04-06_18-20-39

به گزارش صبح توس، به نقل از پیام جغتای، پاسدار شهید ابوالفضل راه چمنی رزمنده مدافع حرم و از

مربیان ارزشی سپاه پاسداران صبح امروز در درگیری با گروهک های تکفیری در سوریه به درجه رفیع شهادت نایل آمد.

 

برنامه مراسم تشییع متعاقباً اعلام می شود ولی شنیده ها حاکی است جنازه این شهید بزرگوار اواخر هفته جاری تشییع و در گلزار شهدای ده امام پاکدشت به خاک سپرده می شود.

 

جزییات بیشتر را اطلاع رسانی می کنیم.

 

شایان ذکر است ابوالفضل راه چمنی، عضو فعال پایگاه شهید آوینی حوزه۳ سیدالشهدا(ع) ناحیه مقاومت بسیج پاکدشت، صبح امروز در درگیری با گروهک های تکفیری در سوریه به شهادت رسید.

 

انتهای پیام/

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:24 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
ظهر امروز؛
آیت‌الله علم‌الهدی در منزل شهید سردار شوشتری حضور یافت
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردین ۱۳۹۵ در ۳:۲۳ ب٫ظ
 
 
آیت‌الله علم الهدی نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ظهر امروز در منزل شهید شوشتری حضور یافت.
photo_2016-04-08_15-17-54

به گزارشصبح توس، ظهر امروز آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی و امام‌ جمعه مشهد با حضور در منزل سردار شهید شوشتری جانشین وقت نیروی زمینی سپاه پاسداران حضور یافت و یاد و خاطره این شهید بزرگوار را گرامی داشت.

سردار شهید نورعلی شوشتری از فرماندهان دفاع مقدس و جانشین وقت نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که صبح یکشنبه ۲۶ مهر ۱۳۸۸ در همایش وحدت اقوام و مذاهب سیستان و بلوچستان که با شرکت عشایر بلوچ در منطقه پیشین جریان داشت در انفجاری انتحاری به همراه سردار محمد زاده از فرماندهان سپاه سیستان و بلوچستان و چند تن دیگر از اهالی محلی به فیض رفیع شهادت نائل آمد.

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:21 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۱/۲۰
نوع: خبر

 

آیت‌الله امامی‌کاشانی در خطبه‌های نمازجمعه تهران:

 

داشتن شغل نیاز امروز مردم است
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه اکنون کشور نیاز به ایجاد شغل دارد نه اینکه پولی به مردم بدهیم تا کالایی خریداری کنند، تاکید کرد: همه باید برای رونق اقتصادی کشور بر محور عدالت و جهان‌بینی حرکت کنیم و فقط منافع ملی را در نظر بگیریم.
داشتن شغل نیاز امروز مردم است

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، آیت‌الله محمد امامی‌کاشانی امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز جمعه پایتخت ضمن تبریک حلول ماه مبارک رجب و همچنین روز 20 فروردین‌ماه روز ملی فناوری هسته‌ای، اظهار داشت: یاد شهید صیاد شیرازی و شهدای هسته‌ای را گرامی می‌داریم و برای همه شهدا در پیشگاه خداوند متعال طلب مغفرت و علو مقام داریم.

وی در ادامه با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب فرمودند توسعه و رونق اقتصادی کشور از اولویت اول برخوردار است، این بدان معناست که اگر ما در موضوع توسعه و رونق اقتصادی در کشور موفق شویم در سایر مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی هم موفق خواهیم شد.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در بخش دیگری از سخنانش گفت: رهبر معظم انقلاب روی این موضوع اصرار داشتند که باید در زمینه تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی وارد عمل شویم، صحبتی هم که با مسئولان کشور در روزهای اخیر داشتند بر همین محور استوار بود، فرمودند که همه باید برای رونق اقتصادی کشور به دولت کمک کنند و در اقتصاد ظرف یکسال کشور به اهداف ملموسی دست یابد.

وی ادامه داد: طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، دنیا امروز نهاد بداخلاقی و بد ادایی آمریکاست، لذا کسانی که به دنبال آمریکا هستند بدانند دشمن می‌خواهد نقطه ضعف ملت ایران را پیدا کند و از همان ناحیه به ملت ایران فشار بیاورد، این مسئله موضوع بسیار مهم و قابل توجهی است.

آیت‌الله امامی‌کاشانی همچنین متذکر شد: موضوع «اقتصاد مقاومتی» بحث فنی و علمی است، اما نماز جمعه محل بحث فنی نیست، بلکه دولت و کسانی که می‌توانند کمک کنند مانند مجلس شورای اسلامی باید آن را پیگیری کنند، ولی بنده می‌خواهم درباره فرهنگ اسلام در این زمینه صحبت کنم و باید بگویم «اسلام بیکاری را نمی‌پذیرد»، اسلام معتقد است باید اشتغال ایجاد شود.

وی با بیان اینکه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری اگر واقعاً دنبال رونق اقتصادی برویم، خدا کمک می‌کند، افزود: در کشور ایران که جوانانش دارای تحصیلات عالیه و دانشگاهی هستد، باید اشتغال‌های دانش‌بنیان ایجاد شود.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: باید در کشور شغل ایجاد شود نه اینکه پولی به مردم بدهیم تا بروند و کالایی را خریداری کنند، تجربه نشان داده هر جا ملت ایران حضور یافتند، مشکلات حل شده است.

وی بر همین اساس تصریح کرد: لذا باید بدانیم ایجاد اشتغال هم حضور این ملت را می‌طلبد و می‌خواهد، سرمایه‌داران مملکت باید برای رونق اقتصادی کشور و ایجاد اشتغال سرمایه‌گذاری کنند، باید تشکیلاتی هم برای نظارت بر این امور ایجاد شود، به خاطر خدا و عزت نظام و جمهوری اسلامی همه باید بر محور عدالت، تدبیر و جهان‌بینی حرکت کنیم و فقط منافع ملی را در نظر بگیریم، امروز این وظیفه و تکلیف ماست.

 

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:19 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

امام جمعه بجنورد:همه باید برای تحقق شعار سال تلاش کنند

امام جمعه بجنورد:همه باید برای تحقق شعار سال تلاش کنند

امام جمعه بجنورد با تأکید بر اینکه در زمینه اقتصاد مقاومتی باید به جای شعار دادن عمل کرد، افزود: در این راستا هر کس هر کاری می‌تواند باید انجام دهد و مسؤولان نیز با کاهش سخت‌گیری‌ها، راه را برای تحقق شعار سال هموار کنند.

به گزارش نسیم بجنورد، حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته مرکز خراسان شمالی که در محل مصلای امام خمینی(ره) بجنورد برگزار شد، با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست بلکه ضرورت کشور است، اظهار کرد: در این زمینه همه اقشار مردم و مسؤولان وظیفه دارند تا با گام برداشتن در مسیر اقتصاد مقاومتی، این اصل مهم و راهبردی نظام اسلامی را محقق کنند.

وی با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی می‌بایست مردم و دولت دست به دست هم داده و همدل و همزبان باشند، افزود: همراهی و هم‌گامی همه بخش‌ها، کشور و نظام اسلامی را به سمت توسعه و رفاه رهنمون خواهد کرد.

حجت الاسلام یعقوبی با تأکید بر اینکه در اقتصاد مقاومتی فراهم کردن زيربناها و ساختارها بسيار مهم است، اضافه کرد: باید با زيرسازي اقتصاد به استقلال و خودکفایی کامل رسیده و دست دشمنان را از اين سرزمين كوتاه کنیم.

قائم مقام نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی با اشاره به اینکه در اقتصاد مقاومتی قطع رابطه با دیگر کشورها مطرح نیست، تصریح کرد: در این شیوه اقتصادی اصل بر توليد داخلي، اشتغال جوانان و بیشتر شدن صادرات از واردات است که برای افزایش صادرات نیز داشتن رابطه سازنده با دیگر کشورها لازم است.

وی با تأکید بر اینکه ما نبايد به بازارهاي خارجي و اقتصاد تک‌محصولی نفت وابسته باشیم، اظهار کرد: به این منظور می‌بایست اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری را در کشور اجرایی کنیم.

حجت الاسلام یعقوبی با بیان اینکه در زمینه اقتصاد مقاومتی باید به جای شعار دادن عمل کرد، افزود: در این راستا هر کس هر کاری می‌تواند باید انجام دهد و مسؤولان هم با کاهش سخت‌گیری‌ها، راه را برای تحقق شعار سال هموار کنند.

وی در ادامه با اشاره به بیستم فروردین‌ماه، سالروز قطع رابطه ایران اسلامی با آمریکا، اظهار کرد: این قطع رابطه سبب شد تا کشور ما به استقلال کامل رسیده و امکان جاسوسی از مزدوران خارجی سلب شود.

 


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:14 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۳۱۵۳۰۰
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۸
برترینها*

انتقاد شدید «علم الهدی» از تلگرام  

 
امام جمعه مشهد گفت: نابکارترین توطئه‌های دشمن در فضای انتخابات از طریق تلگرام صورت گرفت.
 
خبرگزاری ایسنا: امام جمعه مشهد گفت: نابکارترین توطئه‌های دشمن در فضای انتخابات از طریق تلگرام صورت گرفت.

آیت‌الله سیداحمد علم الهدی ظهر امروز در خطبه‌های عبادی سیاسی نماز جمعه مشهد که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه 36 سال قبل در چنین روزی آمریکا روابط سیاسی خود را با ایران قطع کرد، اظهار کرد: این اتفاق به خاطر تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام بود که امام خمینی(ره) از آن اتفاق به عنوان انقلاب دوم یاد کردند.

وی ادامه داد: به مجرد قطع روابط آمریکا با ایران، امام خمینی(ره) جمله‌ای راهبردی گفتند که در واقع برای همه نسل‌ها ماهیت آمریکا را روشن کرد، ایشان گفتند "ما رابطه با آمریکا را می‌خواهیم چه کار، رابطه آمریکا با ما رابطه گرگ و میش است".

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان به این‌که ماهیت گرگ هیچ وقت تغییر نمی‌کند، خاطرنشان کرد: در این 36 سال هرچه زمان گذشت واقعیت صحبت امام برای مردم ما عینی‌تر شد و مردم نیش و دندان این گرگ را بیشتر لمس کردند و درنگی این گرگ بیشتر بر ما ثابت شد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: اینها دو سال حرف زدند، برجام را امضا کردند و با کمال وقاحت نه تنها به برجام متعهد نیستند بلکه در کنار این قضیه تحریم‌ها و طرح‌های ضد ایرانی بیشتر شده است.

علم الهدی اضافه کرد: این‌که یک عده بگویند امروز عصر مذاکره است نه موشک، اگر از روی عمد گفته‌اند خیانتکار به انقلاب هستند واگر از روی جهل گفته‌اند این جهل، جهل بسیار خطرناکی است.

وی با بیان این‌که مذاکره یعنی تسلیم، بیان کرد: آمریکا در مذاکره به چیزی جز تسلیم ما رضایت نمی‌دهد، چراکه او حیات و ممات خود را در نابودی ما می‌بیند و به جز این رضایت نمی‌دهد.

خطیب جمعه مشهد با اشاره به این‌که رهبری در ابتدای سال هم موقعیت‌مان را تبیین و هم راهکار را به ما ارائه کردند، افزود: 14 فروردین اولین روز کاری در سال جدید رئیس جمهور و مسوولین در مقام تحقق بخشی به فرمایش مقام معظم رهبری اقدام ارزشمند تشکیل شورای فضای مجازی را انجام دادند، چراکه فضای مجازی جاده تهاجم دشمن است؛ رهبری در تبیینی که نسبت به موقعیت جهانی ما داشتند باعث شدند تا مسوولان ما در نظام، این جاده را مشخص کنند و جلوی آن را بگیرند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: امروز طبق اعلام مدیر نرم افزار پیام رسان تلگرام، 22 میلیون ایرانی از آن استفاده می‌کنند، نرم افزاری که مدیریت و اجرای آن در دست دشمن است و در آن کانال‌هایی وجود دارد که رسما به پیغمبر(ص) و ائمه اطهار(ع) فحاشی می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی با بیان این‌که نابکارترین توطئه‌های دشمن در فضای انتخابات از طریق تلگرام به وجود آمد، تصریح کرد: در زمان انتخابات محتوای مجرمانه کانال‌های تلگرام مفاسد بسیاری را به وجود آورد و بزرگان نظام ما را با انواع دروغ‌ها مورد تهمت و افترا قرار داد.

علم الهدی با تاکید بر این‌که دولت محترم همین که به فضای ورود دشمن توجه کرد اقدامی بسیار ارزشمند است، گفت: توجه به فضای مجازی موثرترین حرکت در اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی است، امروز اگر بخواهیم به مردم بگوییم از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکنند مثل این است که بگوییم در خیابان راه نروید، اما باید نرم افزارهای بومی ایجاد کنیم.

امام جمعه مشهد با اشاره به این‌که ما در فضای مجازی و آی.تی مثل سایر فناوری‌ها از نظر نیروی انسانی در سطح بالایی قرار داریم، خاطرنشان کرد: امروز فارغ التحصیلان نمونه رشته‌های نرم افزار و آی.تی به وسیله شرکت‌های فیس بوک، گوگل و مایکروسافت دعوت به همکاری می‌شوند، چرا ما از توانایی این افراد در داخل کشور استفاده نکنیم تا برای فرار از این برنامه‌ها به نرم افزارهای چینی و ژاپنی روی بیاوریم؟

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بزرگترین حرکت جهشی در اقتصاد مقاومتی این است باید با همکاری و کمک به شرکت‌های دانش بنیان موتورهای جست‌وجوگر و نرم افزارهای بومی تشکیل دهیم و مسوولین ما به خارج، غرب و آمریکا پشت کنند.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی تاکید کرد: مردم ما آن‌قدر اسلام را دوست دارند که با یک فتوای تحریم نرم افزارهای خارجی، دیگر به سراغ آنها نمی‌روند و از نرم افزارهای بومی استفاده می‌کنند.

ایران مطلب*


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:09 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 


مختصری از زندگینامه امام محمد باقر (ع)

تولد امام محمد باقر اشعار تولد امام محمد اس ام اس تولد
 

حضرت امام محمد باقر علیه السلام

نام مبارک امام پنجم محمد بود . لقب آن حضرت باقر يا باقرالعلوم است ، بدين جهت که : دريای دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت . القاب ديگری مانند شاکر و صابر و هادی نيز برای آن حضرت ذکر کرده اند که هريک باز گوينده صفتی از صفات آن امام بزرگوار بوده است . کنيه امام " ابوجعفر " بود . مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبی علیه السلام است . بنابراين نسبت آن حضرت از طرف مادر به سبط اکبر حضرت امام حسن علیه السلام و از سوی پدر به امام حسين علیه السلام مي رسيد . پدرش حضرت سيدالساجدين ، امام زين العابدين ، علی بن الحسين علیه السلام است . تولد حضرت باقر علیه السلام در روز جمعه سوم ماه صفر سال 57هجری در مدينه اتفاق افتاد . در واقعه جانگداز کربلا همراه پدر و در کنار جدش حضرت سيد الشهداء کودکی بود که به چهارمين بهار زندگيش نزديک مي شد . دوران امامت امام محمد باقر علیه السلام از سال 95هجری که سال درگذشت امام زين العابدين علیه السلام است آغاز شد و تا سال 114ه . يعنی مدت 19سال و چند ماه ادامه داشته است .

در دوره امامت امام محمد باقر علیه السلام و فرزندش امام جعفر صادق علیه السلام مسائلی مانند انقراض امويان و بر سر کار آمدن عباسيان و پيدا شدن مشاجرات سياسی و ظهور سرداران و مدعيانی مانند ابوسلمه خلال و ابومسلم خراسانی و ديگران مطرح است ، ترجمه کتابهای فلسفی و مجادلات کلامی در اين دوره پيش مي آيد ، و عده ای از مشايخ صوفيه و زاهدان و قلندران وابسته به دستگاه خلافت پيدا مي شوند . قاضيها و متکلمانی به دلخواه مقامات رسمی و صاحب قدرتان پديد مي آيند و فقه و قضاء و عقايد و کلام و اخلاق را - بر طبق مصالح مراکز قدرت خلافت شرح و تفسير مي نمايد ، و تعليمات قرآنی - به ويژه مسأله امامت و ولايت را ، که پس از واقعه عاشورا و حماسه کربلا ، افکار بسياری از حق طلبان را به حقانيت آل علی علیه السلام متوجه کرده بود ، و پرده از چهره زشت ستمکاران اموی و دين به دنيا فروشان برگرفته بود ، به انحراف مي کشاندند و احاديث نبوی را در بوته فراموشی قرار مي دادند .

برخی نيز احاديثی به نفع دستگاه حاکم جعل کرده و يا مشغول جعل بودند و يا آنها را به سود ستمکاران غاصب خلافت دگرگون مي نمودند . اينها عواملی بود بسيار خطرناک که بايد حافظان و نگهبانان دين در برابر آنها بايستند . بدين جهت امام محمد باقر علیه السلام و پس از وی امام جعفر صادق علیه السلام از موقعيت مساعد روزگار سياسی ، برای نشر تعليمات اصيل اسلامی و معارف حقه بهره جستند ، و دانشگاه تشيع و علوم اسلامی را پايه ريزی نمودند . زيرا اين امامان بزرگوار و بعد شاگردانشان وارثان و نگهبانان حقيقی تعليمات پيامبر ( ص ) و ناموس و قانون عدالت بودند ، و مي بايست به تربيت شاگردانی عالم و عامل و يارانی شايسته و فداکار دست يازند ، و فقه آل محمد ( ص ) را جمع و تدوين و تدريس کنند . به همين جهت محضر امام باقر علیه السلام مرکز علماء و دانشمندان و راويان حديث و خطيبان و شاعران بنام بود . در مکتب تربيتی امام باقر علیه السلام علم و فضيلت به مردم آموخته مي شد .

ابوجعفر امام محمد باقر علیه السلام متولی صدقات حضرت رسول ( ص ) و اميرالمؤمنين علیه السلام و پدر و جد خود بود و اين صدقات را بر بنی هاشم و مساکين و نيازمندان تقسيم مي کرد ، و اداره آنها را از جهت مالی به عهده داشت . امام باقر علیه السلام دارای خصال ستوده و مؤدب به آداب اسلامی بود . سيرت و صورتش ستوده بود . پيوسته لباس تميز و نو مي پوشيد . در کمال وقار و شکوه حرکت مي فرمود . از آن حضرت مي پرسيدند : جدت لباس کهنه و کم ارزش مي پوشيد ، تو چرا لباس فاخر بر تن مي کنی ؟ پاسخ مي داد : مقتضای تقوای جدم و فرمانداری آن روز ، که محرومان و فقرا و تهيدستان زياد بودند ، چنان بود . من اگر آن لباس بپوشم در اين انقلاب افکار ، نمي توانم تعظيم شعائر دين کنم . امام پنجم علیه السلام بسيار گشاده رو و با مؤمنان و دوستان خوش برخورد بود . با همه اصحاب مصافحه مي کرد و ديگران را نيز بدين کار تشويق مي فرمود .

 در ضمن سخنانش مي فرمود : مصافحه کردن کدورتهای درونی را از بين مي برد و گناهان دو طرف - همچون برگ درختان در فصل خزان - مي ريزد . امام باقر علیه السلام در صدقات و بخشش و آداب اسلامی مانند دستگيری از نيازمندان و تشييع جنازه مؤمنين و عيادت از بيماران و رعايت ادب و آداب و سنن دينی ، کمال مواظبت را داشت . مي خواست سنتهای جدش رسول الله ( ص ) را عملا در بين مردم زنده کند و مکارم اخلاقی را به مردم تعليم نمايد .

در روزهای گرم برای رسيدگی به مزارع و نخلستانها بيرون مي رفت ، و با کارگران و کشاورزان بيل مي زد و زمين را برای کشت آماده مي ساخت . آنچه از محصول کشاورزی - که با عرق جبين و کد يمين - به دست مي آورد در راه خدا انفاق مي فرمود . بامداد که برای ادای نماز به مسجد جدش رسول الله ( ص ) مي رفت ، پس از گزاردن فريضه ، مردم گرداگردش جمع مي شدند و از انوار دانش و فضيلت او بهره مند مي گشتند . مدت بيست سال معاويه در شام و کارگزارانش در مرزهای ديگر اسلامی در واژگون جلوه دادن حقايق اسلامی - با زور و زر و تزوير و اجير کردن عالمان خود فروخته - کوشش بسيار کردند . ناچار حضرت سجاد علیه السلام و فرزند ارجمندش امام محمد باقر علیه السلام پس از واقعه جانگداز کربلا و ستمهای بي سابقه آل ابوسفيان ، که مردم به حقانيت اهل بيت عصمت علیه السلام توجه کردند ، در اصلاح عقايد مردم به ويژه در مسأله امامت و رهبری ، که تنها شايسته امام معصوم است ، سعی بليغ کردند و معارف حقه اسلامی را - در جهات مختلف - به مردم تعليم دادند تا کار نشر فقه و احکام اسلام به جايی رسيد که فرزند گرامی آن امام ، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام دانشگاهی با چهار هزار شاگرد پايه گذاری نمود ، و احاديث و تعليمات اسلامی را در اکناف و اطراف جهان آن روز اسلام انتشار داد .

 امام سجاد علیه السلام با زبان دعا و مناجات و يادآوری از مظالم اموی و امر به معروف و نهی از منکر و امام باقر علیه السلام با تشکيل حلقه های درس ، زمينه اين امر مهم را فراهم نمود و مسائل لازم دينی را برای مردم روشن فرمود . رسول اکرم اسلام ( ص ) در پرتو چشم واقع بين و با روشن بينی وحی الهی وظايفی را که فرزندان و اهل بيت گرامي اش در آينده انجام خواهند داد و نقشی را که در شناخت و شناساندن معارف حقه به عهده خواهند داشت ، ضمن احاديثی که از آن حضرت روايت شده ، تعيين فرموده است .

 چنان که در اين حديث آمده است : روزی جابر بن عبدالله انصاری که در آخر عمر دو چشم جهان بينش تاريک شده بود به محضر حضرت سجاد علیه السلام شرفياب شد . صدای کودکی را شنيد ، پرسيد کيستی ؟ گفت من محمد بن علی بن الحسينم ، جابر گفت : نزديک بيا ، سپس دست او را گرفت و بوسيد و عرض کرد : روزی خدمت جدت رسول خدا ( ص ) بودم . فرمود : شايد زنده بمانی و محمد بن علی بن الحسين که يکی از اولاد من است ملاقات کنی . سلام من را به او برسان و بگو : خدا به تو نور حکمت دهد . علم و دين را نشر بده . امام پنجم هم به امر جدش قيام کرد و در تمام مدت عمر به نشر علم و معارف دينی و تعليم حقايق قرآنی و احاديث نبوی ( ص ) پرداخت . اين جابر بن عبدالله انصاری همان کسی است که در نخستين سال بعد از شهادت حضرت امام حسين علیه السلام به همراهی عطيه که مانند جابر از بزرگان و عالمان با تقوا و از مفسران بود ، در اربعين حسينی به کربلا آمد و غسل کرد ، و در حالی که عطيه دستش را گرفته بود در کنار قبر مطهر حضرت سيدالشهداء آمد و زيارت آن سرور شهيدان را انجام داد . باری ، امام باقر عليه السلام منبع انوار حکمت و معدن احکام الهی بود .

 نام نامی آن حضرت با دهها و صدها حديث و روايت و کلمات قصار و اندرزهايی همراه است ، که به ويژه در 19سال امامت برای ارشاد مستعدان و دانش اندوزان و شاگردان شايسته خود بيان فرموده است . بنا به رواياتی که نقل شده است ، در هيچ مکتب و محضری دانشمندان خاضعتر و خاشعتر از محضر محمد بن علی علیه السلام نبوده اند . در زمان اميرالمؤمنين علی علیه السلام گوئيا ، مقام علم و ارزش دانش هنوز - چنان که بايد - بر مردم روشن نبود ، گويا مسلمانان هنوز قدم از تنگنای حيات مادی بيرون ننهاده و از زلال دانش علوی جامی ننوشيده بودند ، و در کنار دريای بيکران وجود علی علیه السلام تشنه لب بودند و جز عده ای معدود قدر چونان گوهری را نمي دانستند . بي جهت نبود که مولای متقيان بارها مي فرمود : سلونی قبل از تفقدونی پيش از آنکه من را از دست بدهيد از من بپرسيد .

 و بارها مي گفت : من به راههای آسمان از راههای زمين آشناترم . ولی کو آن گوهرشناسی که قدر گوهر وجود علی را بداند ؟ اما به تدريج ، به ويژه در زمان امام محمد باقر علیه السلام مردم کم کم لذت علوم اهل بيت و معارف اسلامی را درک مي کردند ، و مانند تشنه لبی که سالها از لذات آب گوارا محروم مانده و يا قدر آن را ندانسته باشد ، زلال گوارای دانش امام باقر علیه السلام را دريافتند و تسليم مقام علمی امام علیه السلام شدند ، و به قول يکی از مورخان : " مسلمانان در اين هنگام از ميدان جنگ و لشکر کشی متوجه فتح دروازه های علم و فرهنگ شدند " . امام باقر علیه السلام نيز چون زمينه قيام بالسيف ( قيام مسلحانه ) در آن زمان - به علت خفقان فراوان و کمبود حماسه آفرينان - فراهم نبود ، از اين رو ، نشر معارف اسلام و فعاليت علمی را و هم مبارزه عقيدتی و معنوی با سازمان حکومت اموی را ، از اين طريق مناسب تر مي ديد ، و چون حقوق اسلام هنوز يک دوره کامل و مفصل تدريس نشده بود ، به فعاليتهای ثمر بخش علمی در اين زمينه پرداخت . اما بدين خاطر که نفس شخصيت امام و سير تعليمات او - در ابعاد و مرزهای مختلف - بر ضرر حکومت بود ، مورد اذيت و ايذاء دستگاه قرار مي گرفت .

در عين حال امام هيچگاه از اهميت تکليفی شورش ( عليه دستگاه ) غافل نبود ، و از راه ديگری نيز آن را دامن مي زد : و آن راه ، تجليل و تأييد برادر شورشي اش زيد بن علی بن الحسين بود . رواياتی در دست است که وضع امام محمد باقر علیه السلام که خود - در روزگارش - مرزبان بزرگ فکری و فرهنگی بوده و نقش مهمی در نشر اخلاق و فلسفه اصيل اسلامی و جهان بينی خاص قرآن ، و تنظيم مبانی فقهی و تربيت شاگردانی " مانند امام شافعی " و تدوين مکتب داشته ، موضع انقلابی برادرش " زيد " را نيز تأييد مي کرده است چنانکه نقل شده امام محمد باقر علیه السلام مي فرمود : خداوندا پشت من را به زيد محکم کن . و نيز نقل شده است که روزی زيد بر امام باقر علیه السلام وارد شد ، چون امام علیه السلام زيد بن علی را ديد ، اين آيه را تلاوت کرد : " يا ايها الذين آمنوا کونوا قوامين بالقسط شهداء لله " . يعنی : " ای مؤمنان ، بر پای دارندگان عدالت باشيد و گواهان ، خدای را " . آنگاه فرمود : انت و الله يا زيد من اهل ذلک ، ای زيد ، به خدا سوگند تو نمونه عمل به اين آيه ای .

مي دانيم که زيد برادر امام محمد باقر علیه السلام که تحت تأثير تعليمات ائمه علیه السلام برای اقامه عدل و دين قيام کرد . سرانجام عليه هشام به عبدالملک اموی ، در سال ( 120يا 122) زمان امامت امام جعفر صادق علیه السلام خروج کرد و دستگاه جبار ، ناجوانمردانه او را به قتل رساند . بدن مقدس زيد را سالها بر دار کردند و سپس سوزانيدند . و چنانکه تاريخ مي نويسد : گرچه نهضت زيد نيز به نتيجه ای نينجاميد و قيامهای ديگری نيز که در اين دوره به وجود آمد ، از جهت ظاهری به نتايجی نرسيد ، ولی اين قيامها و اقدامها در تاريخ تشيع موجب تحرک و بيداری و بروز فرهنگ شهادت عليه دستگاه جور به شمار آمده و خون پاک شيعه را در جوشش و غليان نگهداشته و خط شهادت را تا زمان ما در تاريخ شيعه ادامه داده است . امام باقر علیه السلام و امام صادق علیه السلام گرچه به ظاهر به اين قيامها دست نيازيدند ، که زمينه را مساعد نمي ديدند ، ولی در هر فرصت و موقعيت به تصحيح نظر جامعه درباره حکومت و تعليم و نشر اصول اسلام و روشن کردن افکار ، که نوعی ديگر از مبارزه است ، دست زدند .

 چه در اين دوره ، حکومت اموی رو به زوال بود و فتنه عباسيان دامنگير آنان شده بود ، از اين رو بهترين فرصت برای نشر افکار زنده و تربيت شاگردان و آزادگان و ترسيم خط درست حکومت ، پيش آمده بود و در حقيقت مبارزه سياسی به شکل پايه ريزی و تدوين اصول مکتب - که امری بسيار ضروری بود - پيش آمد . اما چنان که اشاره شد ، دستگاه خلافت آنجا که پای مصالح حکومتی پيش مي آمد و احساس مي کردند امام علیه السلام نقاب از چهره ظالمانه دستگاه برمي گيرد و خط صحيح را در شناخت " امام معصوم علیه السلام " و امامت که دنباله خط " رسالت " و بالاخره " حکومت الله " است تعليم مي دهد ، تکان مي خوردند و دست به ايذاء و آزار و شکنجه امام علیه السلام مي زدند و گاه به زجر و حبس و تبعيد ... برای شناخت اين امر ، به بيان اين واقعه که در تاريخ ياد شده است مي پردازيم : " در يکی از سالها که هشام بن عبدالملک ، خليفه اموی ، به حج مي آيد ، جعفر بن محمد ، امام صادق ، در خدمت پدر خود ، امام محمد باقر ، نيز به حج مي رفتند .

 روزی در مکه ، حضرت صادق ، در مجمع عمومی سخنرانی مي کند و در آن سخنرانی تأکيد بر سر مسأله پيشوايی و امامت و اينکه پيشوايان بر حق و خليفه های خدا در زمين ايشانند نه ديگران ، و اينکه سعادت اجتماعی و رستگاری در پيروی از ايشان است و بيعت با ايشان و ... نه ديگران . اين سخنان که در بحبوحه قدرت هشام گفته مي شود ، آن هم در مکه در موسم حج ، طنينی بزرگ مي يابد و به گوش هشام مي رسد. هشام در مکه جرأت نمي کند و به مصلحت خود نمي بيند که متعرض آنان شود . اما چون به دمشق مي رسد ، مأمور به مدينه مي فرستد و از فرماندار مدينه مي خواهد که امام باقر علیه السلام و فرزندش را به دمشق روانه کرد ، و چنين مي شود .

 حضرت صادق علیه السلام مي فرمايد : چون وارد دمشق شديم ، روز چهارم ما را به مجلس خود طلبيد . هنگامی که به مجلس او درآمديم ، هشام بر تخت پادشاهی خويش نشسته و لشکر و سپاهيان خود را در سلاح کامل غرق ساخته بود ، و در دو صف در برابر خود نگاه داشته بود . نيز دستور داده بود تا آماج خانه ای ( جاهايی که در آن نشانه برای تيراندازی مي گذارند ) در برابر او نصب کرده بودند ، و بزرگان اطرافيان او مشغول مسابقه تيراندازی بودند . هنگامی که وارد حياط قصر او شديم ، پدرم در پيش مي رفت و من از عقب او مي رفتم ، چون نزديک رسيديم ، به پدرم گفته : " شما هم همراه اينان تير بيندازيد " پدرم گفت : " من پير شده ام . اکنون اين کار از من ساخته نيست اگر من را معاف داری بهتر است " .

 هشام قسم ياد کرد : " به حق خداوندی که ما را به دين خود و پيغمبر خود گرامی داشت ، تو را معاف نمي دارم " . آنگاه به يکی از بزرگان بنی اميه امر کرد که تير و کمان خود را به او ( يعنی امام باقر - ع - ) بده تا او نيز در مسابقه شرکت کند . پدرم کمان را از آن مرد بگرفت و يک تير نير بگرفت و در زه گذاشت و به قوت بکشيد و بر ميان نشانه زد . سپس تير ديگر بگرفت و بر فاق تير اول زد ... تا آنکه نه تير پياپی افکند . هشام از ديدن اين چگونگی خشمگين گشت و گفت : " نيک تير انداختی ای ابوجعفر ، تو ماهرترين عرب و عجمی در تيراندازی . چرا مي گفتی من بر اين کار قادر نيستم ؟ ... بگو : اين تيراندازی را چه کسی به تو ياد داده است " . پدرم فرمود : " مي دانی که در ميان اهل مدينه ، اين فن شايع است . من در جوانی چندی تمرين اين کار کرده ام " .

 سپس امام صادق علیه السلام اشاره مي فرمايد که : هشام از مجموع ماجرا غضبناک گشت و عازم قتل پدرم شد . در همان محفل هشام بر سر مقام رهبری و خلافت اسلامی با امام باقر علیه السلام سخن مي گويد . امام باقر درباره رهبری رهبران بر حق و چگونگی اداره اجتماع اسلامی و اينکه رهبر يک اجتماع اسلامی بايد چگونه باشد ، سخن مي گويد .

 اينها همه هشام را - که فاقد آن صفات بوده است و غاصب آن مقام - بيش از پيش ناراحت مي کند . بعضی نوشته اند که : امام باقر را در دمشق به زندان افکند . و چون به او خبر مي دهند که زندانيان دمشق مريد و معتقد به امام علیه السلام شده اند ، امام را رها مي کند و به شتاب روانه مدينه مي نمايد . و پيکی سريع ، پيش از حرکت امام از دمشق ، مي فرستد تا در آباديها و شهرهای سر راه همه جا عليه آنان ( امام باقر و امام صادق - ع - ) تبليغ کنند تا بدين گونه ، مردم با آنان تماس نگيرند و تحت تأثير گفتار و رفتارشان واقع نشوند . با اين وصف امام علیه السلام در اين سفر ، از تماس با مردم - حتی مسيحيان - و روشن کردن آنان غفلت نمي ورزد . جالب توجه و قابل دقت و يادگيری است که امام محمد باقر علیه السلام وصيت مي کند به فرزندش امام جعفر صادق علیه السلام که مقداری از مال او را وقف کند ، تا پس از مرگش ، تا ده سال در ايام حج و در منی محل اجتماع حاجيها برای سنگ انداختن به شيطان ( رمی جمرات ) و قربانی کردن برای او محفل عزا اقامه کنند . توجه به موضوع و تعيين مکان ، اهميت بسيار دارد . به گفته صاحب الغدير زنده ياد علامه امينی - اين وصيت برای آن است که اجتماع بزرگ اسلامی ، در آن مکان مقدس با پيشوای حق و رهبر دين آشنا شود و راه ارشاد در پيش گيرد ، و از ديگران ببرد و به اين پيشوايان بپيوندد ، و اين نهايت حرص بر هدايت مردم است و نجات دادن آنها از چنگال ستم و گمراهی .

شهادت امام باقر علیه السلام

حضرت امام محمد باقر علیه السلام 19سال و ده ماه پس از شهادت پدر بزرگوارش حضرت امام زين العابدين علیه السلام زندگی کرد و در تمام اين مدت به انجام دادن وظايف خطير امامت ، نشر و تبليغ فرهنگ اسلامی ، تعليم شاگردان ، رهبری اصحاب و مردم ، اجرا کردن سنتهای جد بزرگوارش در ميان خلق ، متوجه کردن دستگاه غاصب حکومت به خط صحيح رهبری و راه نمودن به مردم در جهت شناخت رهبر واقعی و امام معصوم ، که تنها خليفه راستين خدا و رسول ( ص ) در زمين است ، پرداخت و لحظه ای از اين وظيفه غفلت نفرمود . سرانجام در هفتم ذيحجه سال 114هجری در سن 57سالگی در مدينه به وسيله هشام مسموم شد و چشم از جهان فروبست . پيکر مقدسش را در قبرستان بقيع - کنار پدر بزرگوارش - به خاک سپردند .

زنان و فرزندان

فرزندان آن حضرت را هفت نفر نوشته اند : ابوعبدالله جعفر بن محمد الصادق علیه السلام و عبدالله که مادرشان ام فروه دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر بود . ابراهيم و عبيدالله که از ام حکيم بودند و هر دو در زمان حيات پدر بزرگوارشان وفات کردند . علی و زينب و ام سلمه که از ام ولد بودند

 

ایران مطلب*


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:07 AM ] [ احمد ]
نظرات 0


س ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

میلاد امام محمدباقر (علیه السلام)

شکافنده علوم و گشاینده دروازه های دانش

برشیعیان و ارادتمندان حضرتش خجسته باد
 


شیعیان!

به پا خیزید که جشن مولود پنجم

آسمان را ستاره باران کرده و زمین را نورافشان

امروز، قاصدک ها پیام آور تبریک عید هستند

میلاد پنجمین مولود زمین و آسمان مبارک باد

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

ساغر زده ام ز جام باقر

بشکفته لبم به نام باقر

چشم همه روشن از جمالش

آمد به جهان امام باقر

میلاد شکافنده ی دانش نبوی و وارث علم علوی خجسته باد

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

سالروز ولادت آن غواص بی بدیل دانش ها را

که دامن دامن معرفت به تشنگان دانایی و آگاهی می بخشید

تبریک می گوییم

 

اى باقر العلوم که هنگام مکرمت

باشد هزار حاتم طایى گداى تو

پنجم ولى و حجت خلاق عالمى

لوح دل است مهر به مهر و ولاى تو

میلاد امام محمد باقر علیه السلام مبارک باد

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

امروز جاده های بی حاشیه آسمان

مردی را به زمین بدرقه می کند

که در کوچه های جوانی

فانوسی از بی کرانه دانش ها به دست می گیرد

مقدمش گلباران

 


سر مى‏ پرورانم من هواى حضرت باقر

بدل باشد مرا شوق لقاى حضرت باقر

ز عشقش جان من بر لب رسیده کس نمى‏ داند

که نبود چاره ساز من سواى حضرت باقر

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

دارم به دل ولای تو یا باقر العلوم

بر سر بود هوای تو یا باقر العلوم

عهد ولادت تو و جشن و سرور ماست

جانم شود فدای تو یا باقر العلوم

میلاد شکافنده ی دانش نبوی و وارث علم علوی، خجسته باد

 

 اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

ای امام دانایی های بشر، من جوانی از بی کرانه آبی ها

امروز در انتظار شمیمی از بوی خوش آشنایی ات هستم

تا اندیشه مرا با طلوع صبح صادقی نورانی کنی

میلادت گلباران

 

 اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

اى مهر دل فروز، در آسمان علم

وى یار مه جبین، یا باقرالعلوم

اى حجت خدا، ما را شفیع شو

در روز واپسین، یا باقرالعلوم

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

اى مهر دل فروز، در آسمان علم

وى یار مه جبین، یا باقرالعلوم

اى حجت خدا، ما را شفیع شو

در روز واپسین، یا باقرالعلوم

میلاد امام محمد باقر علیه السلام خجسته باد

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

میلاد باقرالعلوم ( ع ) شکافنده اقیانوس بی کرانه دانش

بر همه جوانان و پویندگان راهشان خجسته باد

 

 اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

بر اهل ولا عید مویّد شده امشب

در جلوه رخ داور سرمد شده امشب

لبخند عیان برلب احمد شده امشب

میلاد همایون محمد شده امشب


 

نزاید مادر گیتى ز بهر خدمت مردم

به جود و بخشش و لطف و سخاى حضرت باقر

به ذرات جهان یکسر بود او هادى و رهبر

که جان عالمى گردد فداى حضرت باقر

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

بهشت رحمت صفاى جنت

بهار طوبى جمال یزدان

امام باقر که فیض وافر

دهد کلامش به علم و عرفان

ولادت با سعادت امام محمد باقر علیه السلام مبارک باد


 

منادى میزند بین زمین آسمان فریاد

صفر این ماه عظمى را رسیده مژده میلاد

که شادان گشته از میلاد باقر حضرت سجاد

بر پدر آنچنان بر فرزندى چنین

مرحبا مرحبا، آفرین آفرین

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

امشب گل سرخ باغ دین می آید

فرزند امیرالمومنین می آید

تبریک که ماه برج حکمت باقر

در خانه زین العابدین می آید

یلاد امام محمدباقر (علیه السلام)

شکافنده علوم و گشاینده دروازه های دانش

برشیعیان و ارادتمندان حضرتش خجسته باد

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

ولادت شکافنده ی علم نبوی و مظهر حلم علوی، امام محمد باقر(ع) مبارک باد.

 

دل جرعه بنوش از قدح و جام محمد
دیگر شده مرهم همه آلام محمد
بشکفته گل پنجم گلخانه‌ی معشوق
او کیست ؟ لقب باقر و همنام محمّد

 

 اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

میلاد که باشد این چنین پر آه است
گویا که ز داغِ کربلا آگاه است
او کیست شکافنده‌ی علم عالم
همنام محمد بن عبدالله است

 

 

از روشنی طلعت رخشنده باقر شد نور علوم نبوی بر همه ظاهر ، در اول ماه رجب از مشرق اعجاز گردید ، عیان ماه تمام از رخ باقر.

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

با آمدنش بهار شد شیدایی
در سینه‌ی انتظار شد غوغایی
از گلشن زین العابدین می‌آید
بر اهلِ جهان کودکی عاشورایی

 

دلم پر می زند امشب برای حضرت باقر که گویم شرحی از وصف و ثنای باقر ، ندیده ی دیده ی گیتی به علم و دانش و تقوا کسی را برتر و اعلم به جای حضرت باقر. ولات امام باقر مبارک باد.

 

اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

شکر است که یاورِ رقیه آمد
فرزند برادرِ رقیه آمد
او همسفر کرب و بلا تا شام است
فرمانده‌ی لشکرِ رقیه آمد

 

امام باقر (ع) :
خداوند دنیا را به دوست و دشمن خود می دهد ، اما دینش را فقط به دوست خود می بخشد.
ولادت پنجمین گل باغ نبوی، مبارک باد.

 

 اس ام اس ولادت امام محمد باقر جدید

 

قلبِ خود را کرده‌ام نیمی و اشکم جاری است
نیمِ آن شاد است و نیمی غرق آه و زاری است
یک طرف از کربلا دارای زخم کاری است
قسمتی از شوق این گل محوِ در دلداری است
این چنین حال و هوایی در وجودم نادر است

 

ایران مطلب*


ادامه مطلب



[ شنبه 21 فروردین 1395  ] [ 6:06 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 90 :: 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4075723 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب