کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

 

 

تصاویرکمتردیده شده احمداسماعیلی کریزی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 barrudkariz.shblog.ir/شكلك هاي محدثه
احمداسماعيلي كريزي/"استان خراسان رضوي،"


 

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 15 اسفند 1395  ] [ 4:41 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

"باسمه تعالی"

ازلقمان پرسيدند دانا كيست ؟


گفت آنكه نعمت دنيا را بر نعمت عقبي نگزيند.


گفتند توانگر كيست؟ گفت ، آنكه از عقل

توانگرتراست.


گفتند چيست كه آنرا جويند و كسي نداند و

نشناسد؟


گفت عاقبت كارها.


گفتند چه شيريني است كه عاقبت چشنده خود

را بكشد؟


گفت ، حسد.


گفتند كدام بناست كه هرگز خراب نشود؟


گفت ، عدل.


گفتند كدام تلخي باشد كه آخرش شيرين گردد؟


گفت ، صبر.


گفتند كدام شيريني است كه عاقبت تلخ گردد؟


گفت ، شتاب.


گفتند كدام پيراهن است كه هرگز كهنه نگردد؟


گفت ، نام نيك .


گفتند كدام دشمن است كه ازهمه دوستان گرامي تراست؟


گفت ، نفس.


گفتند كدام بيماري است كه مردم از علاج آن عاجزند؟


گفت ، ابلهي.


گفتند كدام بلاست كه مردم از آن نگريزند؟


گفت ، عشق .


گفتند كدام بلندي است كه ازهمه پستي ها پست تراست ؟


گفت ،كبر.


گفتند كدام پيرايه است كه بر مرد و زن نيكوست؟


گفت ، راستي و پاكي.


گفتند خوب چيست؟


گفت ، مرگ سبك.


گفتند مرگ چيست؟


گفت ،خواب گران.


گفتند چه چيزاست كه همه خرمي ها از اوست ؟


گفت ، سخنان بزرگان.


گفتند آن چه راهي است كه وي را هيچ روي عافيت نيست ؟


گفت ، ظلم بر مظلومان و بيچارگان

 

 

 
 
http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 شکلک های محدثه
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،

 

Baghdasht1.blogfa.com


ادامه مطلب



[ شنبه 14 اسفند 1395  ] [ 4:35 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1395/12/9 دوشنبه

 

برگزاری کلاس آموزشی «تربیت دینی بر اساس روانشناسی اسلامی»

یک دوره کلاس آموزشی با عنوان «تربیت دینی بر اساس روانشناسی اسلامی» ویژه کارکنان سازمان قضایی استان خراسان رضوی برگزار شد.

در این دوره آموزشی، مباحثی از جمله تربیت دینی و انواع آن، نحوه رفتار والدین با کودکان، نکات تربیتی مختص کودکان، تربیت دینی در فضای مجازی و نقش فضای مجازی در تربیت دینی برای کارکنان اداری و قضایی تدریس شد.
همچنین یک دوره کلاس آموزش احکام و اخلاق با موضوعات نماز و آداب آن، تقلید و نحوه تقلید، شکیات نماز و نحوه برطرف نمودن آن و اخلاق و جایگاه آن در اسلام برای سربازان وظیفه سازمان خراسان رضوی برگزار شد.
 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 شکلک های محدثه
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،

ادامه مطلب



[ شنبه 14 اسفند 1395  ] [ 4:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

کد خبر: ۸۵۰۵۳
برگی از تاریخ/ سالروز شهادت حضرت فاطمه(س)

نخستین تابوت در اسلام به دستور حضرت زهرا(س) ساخته شد

حضرت زهرا(س) پس از رحلت پیامبر(ص) تا آن روز خندان دیده نشده بود. اما با مشاهده تابوتی که به سفارش ایشان ساخته شده بود، تبسم بر لبانش نقش بست و برای سازنده تابوت دعای خیر کرد.
عقیق:درچندین روایت اشاره شده که حضرت فاطمه(س) از پیدا بودن حجم بدن زنان به هنگام تشییع جنازه ناراحت بوده است. از این رو، وصیت کرد که برایش تابوتی ساخته شود.

این روایات به دو گونه‌اند: در برخی، اصل قضیه برمی‌گردد به آنچه حضرت از فرشتگان آموخته و برای حضرت علی(ع) وصف کرده بود (هلالی عامری، 392؛ فتال نیشابوری، 151؛ مجلی، 192.43؛ 253.78، 256).

بنا بر تعدادی دیگر، اسماء بنت عمیس به حضرت فاطمه(س) گفت در حبشه تابوتی دیده که بدن مرده را می‌پوشانده است. حضرت از او خواست که برای او نیز چنین تابوتی ساخته شود و اسماء در زمان حیات حضرت آن را ساخت (کلینی، 228.3، ابن عبدالبر، 1897.4) و حضرت ـ که پس از رحلت پیامبر(ص) تا آن روز خندان دیده نشده بود ـ با دیدن آن تبسم نمود و دعا کرد که خداوند اسماء را از آتش جهنم حفظ کند (طوسی، تهذیب الاحکام، 469.1). در برخی از منابع اهل سنت نیز این مطلب از امام سجاد(ع) نقل شده است (حاکم نیشابوری، 162.3). این ماجرا، با اختلاف در تعابیر، در چندین روایت دیگر نقل شده است (ابن‌اثیر جزری، 524.5؛ حر عامل، 876.2؛ مجلسی، 212.43؛ 249.78 ـ 250، 256).

در روایت دیگری آمده است زمانی که عایشه خبر وفات حضرت را شنید، به منزل ایشان رفت، اما اسماء به او اجازه ورود نداد. عایشه نزد ابوبکر شکایت کرد و نیز گفت که برای فاطمه(س) هودجی مثل هودج (کجاوه) عروس ساخته‌اند. ابوبکر هنگامی که خانه حضرت رفت، درباره این هودج سؤال کرد و اسماء پاسخ داد که فاطمه وصیت کرده است کسی بر سر جنازه او حاضر نشود و این هودج نیز به دستور او در زمان حیاتش ساخته شده است (ابن عبدالبر، 1897.4؛ ابن اثیر جزری، 524.5؛ طبری، ذخائر العقبی، 53).

در برخی از منابع آمده است که حضرت فاطمه(س) با استفاده از تابوتی که به خواست خودش ساخته شده بود، به خاک سپرده شد (ابن‌سعد، 28.8؛ مغربی، دعائم الاسلام، 1، 232ـ233). این نخستین تابوتی است که در اسلام ساخته شده است (طوسی، تهذیب الاحکام، 1، 469؛ ابن عبدالبر، 4، 1898).

برخی در حضور اسماء بنت عمیس ـ که پس از شهادت شوهرش جعفربن ابی‌طالب، در جنگ موته، به همسری ابوبکر درآمده بود ـ تردید کرده‌اند (ر.ک: ابن حجر عسقلانی، التلخیص الحبیر، 5، 273ـ274) و پررنگ شدن حضور او را به هنگام شهادت حضرت بیشتر به قصد تبرئه خلیفه اول دانسته (مجلسی، 78، 250 «تعلیقه بهبودی») یا احتمال داده‌اند که نام اسماء تحریف شده و نام صحیح، سلمی (همسر ابورافع) است یا اینکه منظور، اسماء دختر یزیدبن سکن انصاری بوده است (ر.ک: مجلسی، 43، 181، «تعلیقه بهبودی»؛ مقاله زنان همراه فاطمه(س)).

اما با توجه به وجود روایات متعدد درباره حضور اسماء به هنگام وفات فاطمه(س) (ر.ک: سمهودی، 3، 91)، انس او با آن حضرت، حضورش به هنگام بیماری و شهادت ایشان، بعید نیست، زیرا ممکن است اسماء که پیش از ازدواج با ابوبکر، همسر جعفربن ابیطالب، برادر امام علی(ع)، بوده است، ارتباط خود را با خانه آن حضرت حفظ کرده باشد، حتی بنا بر گزارشی، پس از رحلت پیامبر(ص) عده‌ای نقشه کشیدند امام علی(ع) را به قتل برسانند. اسماء که در خانه خلیفه بود از این ماجرا اطلاع یافت و به واسطه خادمش، به حضرت علی(ع) خبر داد (قمی، 2، 158؛ صدوق، علل‌الشرایع، 1، 192ـ191).

منبع:فارس
 
http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 شکلک های محدثه
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،

 


ادامه مطلب



[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 11:00 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

کد خبر: ۸۵۰۵۴

 

سروده‌ای در عزای مادر سادات:

 

شعرآئینی/ مادر! تو بیا مدافع حیدر باش

 

کاظم رستمی، شاعر می‌گوید که زبان لالش به بیان روضه‌های غیور نمی‌رسد اما حرف‌هایی از جنس آتش دارد که حال و احوال این روز و روزگار است.

 عقیق:کاظم ر ستمی، شاعر می‌گوید که زبان لالِ مثل منی به بیان روضه‌های غیور نمی‌رسد اما حرف‌هایی از جنس آتش دارم که حال و احوال این روز و روزگار است که به هر سو می‌نگری از بیرون تورانیان و یزیدیان صف جنگ کشیده‌اند و از درون یا شغادهایی که نقاب خودی و برادری زده‌اند و کمر به نابرادری بسته‌اند و یا فریب خوردگان تزویر زبیریان نشسته به تسلیم‌اند:

تب کرده ام ای مهر تو آبی برسان

با ماه بگو جوی شرابی برسان

مرداب تعفن شده دریای خیال

حافظ تو بیا رطل گلابی برسان

سرما زده زمهریر یخ باران است

آتش به قدح ریز، عذابی برسان

مصحف به نیام نیزه‌های هوس است

بر قبضه شمشیر کتابی برسان

شب آمده با نقاب خورشید به سحر

خنجر بکش ای ماه، شهابی برسان

شمر است ولی ردای مختار به دوش

مسلم تو بیا فصل خطابی برسان

تزویر شغاد آمده از خانه یار

ای رستم دستان تو صوابی برسان

بر نای رگ یخ زده اینهمه درد

خنجر بزن ای مرگ تو خوابی برسان

مادر!

تو بیا مدافع حیدر باش...

با پور علی صبح ثوابی برسان

گفتی که قبیح است رد زنگ به تیغ(1)

با خطبه نابت دم نابی برسان

بازیچه ببین غیرت و تقوای شیوخ

سیمرغِ دعا ابوترابی برسان

فردا صف جنگ و مردمم چرکین است

یا حیدر کرار لعابی برسان(2)

زین سست عناصر منشین خانه نشین

تکبیر بگو روز حسابی برسان


پی نوشت:
(1)- فَقُبحاً لِفُلولِ الحَد وَالَّعب بعد الجِد(چه قبیح است زنگار گرفتن و کندی شمشیرها و مشغول شدن به بازی ها بعد از جد و جهدها) بخشی از پاسخ حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها به عیادت ام سلمه

(2)ـ اشاره به ماجرای جنگ خیبر و شفا یافتن چشم‌های امیرالمومنین(ع) به وسیله آب دهان مبارک حضرت رسول(ص) برای پرچمداری سپاه اسلام که شاعر همین تقاضا را از امیرالمؤمنین صلواة الله علیه دارد.
منبع:فارس

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 شکلک های محدثه
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،

 


ادامه مطلب



[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 10:53 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

کد خبر: ۸۵۰۱۷
محقق حوزوی تبیین کرد:

چرا به حضرت فاطمه(س) زهرا می گویند؟

حجت الاسلام امیری گفت: حضرت زهرا(س) همواره امیرالمؤمنین(ع) را در همه شئون زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی ولیّ و امام زمان خود می‌دانست و از ایشان حمایت می‌کرد که این مسئله می‌تواند برای ما در زمینه پیروی از ولی‌فقیه زمان‌مان سرمشق باشد.

عقیق:حجت‌الاسلام والمسلمین محمدسعید امیری محقق و پژوهشگر حوزوی در گفتگویی با اشاره به خصوصیات اخلاقی حضرت فاطمه(س) گفت: حضرت زهرا(سلام الله علیها) به عنوان دختر پیامبر گرامی اسلام(ص) و نیز همسر امیرالمومنین علی(ع) الگوی مناسبی برای همه ما مسلمانان در پیروی از ولایت است.

وی افزود: با توجه به اینکه حضرت علی(ع) بنا به مصلحت جامعه، مدت ۲۵ سال خانه‌نشین بوده و مأمور به سکوت بودند، ولکن حضرت زهرا(س) همواره امیرالمؤمنین(ع) را در همه شئون زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی ولیّ و امام زمان خود می‌دانست و از ایشان حمایت می‌کرد که این مسئله می‌تواند برای ما در زمینه پیروی از ولی‌فقیه زمان‌مان سرمشق باشد.

این کارشناس دینی با تاکید بر اینکه مادیات برای ائمه معصومین(ع) هیچ ارزش و جایگاهی نداشت، گفت: آن حضرت تا آخرین لحظه حیات خود دغدغه پیروی و پشتیبانی از ولایت داشت و اینکه حضرت زهرا(س) خطبه فدکیه را بیان کردند به این معنی نیست که مادیات برای ایشان ارزش دارد، بلکه حضرت بدین وسیله به دنبال حمایت از ولایت بودند.

وی با بیان اینکه زندگی حضرت زهرا(س) تجلی اسلام و سبک زندگی اسلامی است، گفت: یکی از بزرگ‌ترین درس‌های عملی از حضرت زهرا(علیهاالسلام) حضور فعّال در صحنه‌های اجتماعی سیاسی با حفظ عفّت و حجاب و ارزش‌های وجودی زن است که در انقلاب اسلامی، جلوه یافت و الگویی برای زنان مسلمان در سطح جهان گردید.

این محقق حوزوی، علاقه حضرت فاطمه(س) به پدر بزرگوارشان را از دیگر خصیصه‌های اخلاقی آن حضرت بر شمرد و گفت: اگر زهرا(س) با کنیه "ام ابیها" خطاب می‌شود، نشان دهنده عظمت و نقش آن حضرت در بقاء و استمرار رسالت پدر بزرگوارش می‌باشد.

وی افزود: آنچه که حضرت زهرا(س) را، ام ابیها و پاره وجود حضرت مصطفی(ص) می‌سازد، ویژگی‌های منحصر به فرد اوست که حضرت را از زنان عالم ممتاز کرده است. با این وصف سیره و سبک زندگی فاطمه(س) می‌تواند برای همه زنان در اقشار مختلف جامعه یک الگوی سازنده باشد.

حجت الاسلام امیری در پایان با اشاره به لقب "زهرا" برای حضرت فاطمه(س)، گفت: زهرا(س) در لغت به معنی درخشنده و نورانی است که این لقب به دلیل عبادت‌های حضرت صدیقه طاهره(س) از سوی پیامبر(س) به ایشان داده شده است، به طوری که نام دانشگاه الازهر مصر که در زمان فاطمیون در این کشور تاسیس شده، برگرفته از نام حضرت فاطمه(س) است.

منبع:حوزه


ادامه مطلب



[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 10:53 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

کد خبر: ۸۵۰۱۰

 

بازخوانی بیانات رهبر انقلاب درباره سبک زندگی حضرت زهرا(س)

 

درباره‌ی فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها، هرچه بگوییم، کم گفته‌ایم و حقیقتاً نمی‌دانیم که چه باید بگوییم و چه باید بیندیشیم. در حقیقت ابعاد وجود این انسیّه‌ی حوراء، این روح مجرّد و این خلاصه‌ی نبوّت و ولایت برای ما پهناور و بی‌پایان و درک ناشدنی است.

عقیق:به نقل از پایگاه

اطلاع‌ر سانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، همزمان با ایام شهادت حضرت صدیقه‌ی کبری فاطمه‌ی زهرا (سلام‌الله‌علیها) مجموعه‌ای از بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره‌ی سبک زندگی دخت گرامی پیامبر اسلام را در پنج سرفصلِ «رابطه با خدا؛ مدافع ولایت؛ همسر امیرالمؤمنین علیه‌السلام؛ ام‌ابیها و الگوی زن مسلمان ایرانی» می‌خوانیم:

*فصل اول: رابطه با خدا 
حضرت زهرا سلام‌الله علیها در نقش بندگی خدا

درس زندگی حضرت زهرا برای ما
عزیزان من، جوانان عزیز! امروز در دوران جمهوری اسلامی این فرصت برای آحاد جامعه هست که درست حرکت کنند، درست زندگی کنند، مؤمنانه زندگی کنند، با عفّت زندگی کنند. درس زندگی صدّیقه‌ی طاهره، فاطمه‌ی زهرا(سلام‌الله‌علیها) این است برای ما: تلاش، اجتهاد، کوشش، پاک زندگی کردن؛ همچنان‌که آن بزرگوار یکپارچه معنویّت و نور و صفا بود: الطُّهرَةِ الطّاهِرَةِ المُطَهَّرَةِ التَّقیَّةِ النَّقیَّةِ [الرَّضیَّة] الزَّکیَة؛ پاکی و آراستگی و تقوا و نورانیّت آن بزرگوار، همان چیزی است که در طول تاریخ تشیّع بر معارف ما سایه‌افکن بوده است. بیانات در دیدار جمعی از مداحان اهل بیت علیهم‌السلام 1393/01/31
 
اساس زندگی مؤمنانه صداقت در بندگی است
میخواهم عرض کنم که ارزش فاطمه‌ی زهرا (سلام‌الله‌علیها) به عبودیت و بندگی خداست. اگر بندگی خدا در فاطمه‌ی زهرا(سلام‌اللَّه‌علیها) نبود، او صدیقه‌ی کبری نبود. صدّیق یعنی چه؟ صدّیق کسی است که آنچه را می‌اندیشد و میگوید، صادقانه در عمل آن را نشان دهد. هرچه این صدق بیشتر باشد، ارزش انسان بیشتر است؛ میشود صدّیق؛ «اولئک مع الذین انعم الله علیهم من النبیین و الصدیقین». «صدّیقین» پشت سر «نبیین»اند.
 این بزرگوار صدیقه کبری است؛ یعنی برترین زن صدیق. این صدیق بودن به بندگی خداست. اگر بندگی خدا نمیکرد، صدّیقه‌ی کبری نمیشد. اساس، بندگی خداست.
برادران و خواهران عزیز! من و شما باید دنبال عبودیت خدا باشیم. تمجید از فاطمه‌ی زهرا نتیجه‌اش باید این باشد.بیانات در دیدار جمعی از مداحان 1384/05/05
 
حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها اسوه عبادت و حق‌طلبی
ما باید راه فاطمه‌ی زهرا (سلام‌اللَّه‌علیها) را برویم. ما هم باید گذشت کنیم، ایثار کنیم، اطاعت خدا کنیم، عبادت کنیم. مگر نمی‌گوییم که «حتّی تورّم قدماها« این‌قدر در محراب عبادت خدا ایستاد! ما هم باید در محراب عبادت بایستیم. ما هم باید ذکر خدا بگوییم. ما هم باید محبت الهی را در دلمان روزبه‌روز زیاد کنیم. مگر نمی‌گوییم که با حال ناتوانی به مسجد رفت، تا حقی را احقاق کند؟ ما هم باید در همه‌ی حالات تلاش کنیم، تا حق را احقاق کنیم. ما هم باید از کسی نترسیم. مگر نمی‌گوییم که یک‌تنه در مقابل جامعه‌ی بزرگ زمان خود ایستاد؟بیانات در دیدار جمعی از مداحان 1370/10/05

ایثار و از خودگذشتگی در زندگی
مگر نمی‌گوییم که آن بزرگوار کاری کرد که سوره‌ی دهر درباره‌ی او و شوهر و فرزندانش نازل شد؟ ایثار نسبت به فقرا و کمک به محرومان، به قیمت گرسنگی کشیدن خود؛ «و یؤثرون علی انفسهم ولو کان بهم خصاصه»(حشر: 9) ما هم باید همین کارها را بکنیم.
این نمی‌شود که ما دم از محبت فاطمه‌ی زهرا(سلام‌الله‌علیها) بزنیم، در حالی که آن بزرگوار برای خاطر گرسنگان، نان را از گلوی خود و عزیزانش - مثل حسن و حسین(علیهماالسّلام) و پدر بزرگوارشان(علیه‌السّلام) - برید و به آن فقیر داد؛ نه یک روز، نه دو روز؛ سه روز!  
ما میگوییم پیرو چنین کسی هستیم؛ ولی ما نه فقط نان را از گلوی خود نمیبُریم که به فقرا بدهیم، اگر بتوانیم، نان را از گلوی فقرا هم میبُریم! این روایاتی که در باب علامات شیعه هست، ناظر به همین است؛ یعنی شیعه بایستی آن‌طوری عمل کند. ما باید زندگی آنها را در زندگی خود - ولو به صورت ضعیف - نمایش بدهیم.بیانات در دیدار جمعی از مداحان 1370/10/05

*فصل دوم: مدافع ولایت
حضرت زهرا سلام‌الله علیها به‌عنوان عضوی از جامعه ولایی

ایستادگی و موقع‌شناسی در سن جوانی
در قضیه‌ی حضرت صدّیقه‌ی طاهره سلام‌الله‌علیها، نکات خیلی مهمّی وجود دارد؛ لیکن یک نکته که با وضع شما جوانان مؤمن و انقلابی تطبیق می‌کند، این است که همه‌ی این افتخارات و کارهای بزرگ و مقامات عالیِ معنوی و دست‌نیافتنیِ آن انسان والا و آن زنِ بی‌نظیر تاریخ بشر و سیّده‌ی زنان عالم، و ضمناً همه‌ی آن صبرها و ایستادگیها و موقع‌شناسیها و کلمات پرباری که در این زمانها از ایشان صادر شده است - همه‌ی این حوادث بزرگ - در دوران کوتاه جوانی این بزرگوار اتّفاق افتاده است. یک وقت این قضیه را به عنوان یک موضوع مرثیه‌سرایی مطرح می‌کنیم و می‌گوییم که این بزرگوار سنّ کمی داشتند یا جوان بودند، که این، موضوعِ مصیبت‌خوانی و مرثیه‌سرایی می‌شود. یک وقت این را به عنوان یک امر قابل تدبّر و حاوی درسها می‌دانیم و با این چشم نگاه می‌کنیم؛ آن وقت اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه 1376/06/26
 
شبیه‌ترین شخص به رسول خدا
درباره‌ی فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها، هرچه بگوییم، کم گفته‌ایم و حقیقتاً نمی‌دانیم که چه باید بگوییم و چه باید بیندیشیم. به قدری ابعاد وجود این انسیّه‌ی حوراء، این روح مجرّد و این خلاصه‌ی نبوّت و ولایت برای ما پهناور و بی‌پایان و درک ناشدنی است که حقیقتاً متحیّر می‌مانیم. اگر به کتابهایی که درباره‌ی فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها به‌وسیله‌ی محدّثین اهل سنّت نوشته شده است، نگاه کنید، روایات بسیاری را می‌بینید که از زبان پیغمبر صلّی‌اللَّه‌علیه‌وآله‌وسلّم در ستایش صدّیقه‌ی طاهره علیهاسلام صادر شده است و یا رفتار پیغمبر با آن بزرگوار را نقل می‌کنند. این حدیث معروف از عایشه است که گفت: «والله ما رأیت فی سمته و هدیه اشبه برسول‌الله صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم من فاطمة»؛ هیچ کس را از لحاظ هیأت، چهره، سیما، درخشندگی و حرکات و رفتار، شبیه‌تر از فاطمه به پیغمبر اکرم ندیدم.»بیانات در دیدار جمعی از مداحان 1373/09/03
 
اول دیگران بعد خودمان!
امام حسن مجتبی علیه‌الصّلاةوالسّلام می‌گوید: شبی - شب جمعه‌ای - مادرم به عبادت ایستاد و تا صبح عبادت کرد. «حتی انفجرت عمود الصبح». تا وقتی که طلوع فجر شد. مادر من از سر شب تا صبح مشغول عبادت بود و دعا و تضرع کرد. امام حسن، علیه‌الصّلاةوالسّلام، می‌گوید - طبق روایت - شنیدم که دائم مؤمنین و مؤمنات را دعا کرد؛ مردم را دعا کرد؛ برای مسائل عمومی دنیای اسلام دعا کرد. صبح که شد گفتم: «یا اماه!»؛ «مادرم!» «لم لا تدعین لنفسک کما تدعین لغیرک» «یک دعا برای خودت نکردی! یک شب تا صبح دعا، همه برای دیگران!؟» در جواب فرمود: «یا بنی، الجار ثم الدار» «اول دیگران بعد خود ما!» این، آن روحیه‌ی والاست. بیانات در دیدار جمعی از زنان  1371/09/25

دفاع عالمانه از ولایت
ایشان در محیط علم هم یک دانشمند والاست. آن خطبه‌ای که فاطمه‌ی زهرا سلام الله علیها در مسجد مدینه، بعد از رحلت پیغمبر ایراد کرده است، خطبه‌ای است که به گفته‌ی علامه‌ی مجلسی، «بزرگان فصحا و بلغا و دانشمندان باید بنشینند کلمات و عبارات آن را معنا کنند!» این‌قدر پرمغز است! از لحاظ زیبایی هنری، مثل زیباترین و بلندترین کلمات نهج‌البلاغه است. فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها می‌رود در مسجد مدینه، در مقابل مردم می‌ایستد و ارتجالاً حرف می‌زند! شاید یک ساعت، با بهترین و زیباترین عبارات و زبده‌ترین و گزیده‌ترین معانی صحبت کرده است. بیانات در دیدار جمعی از زنان 1371/09/25

*فصل سوم. همسر امیرالمؤمنین علیه‌السلام
حضرت زهرا سلام‌الله علیها به‌عنوان همسر
 
مهریه و جهیزیه ساده
در دوران پس از هجرت، در آغاز سنین تکلیف، وقتی فاطمه‌ی زهرا سلام اللَّه علیها، با علی‌بن‌ابیطالب علیه‌الصّلاةوالسّلام، ازدواج می‌کند، آن مهریه و آن جهیزیه‌ی اوست؛ که همه شاید می‌دانید که با چه سادگی و وضع فقیرانه‌ای، دختر اول شخص دنیای اسلام، ازدواج خود را برگزار می‌کند. زندگی فاطمه‌ی زهرا سلام‌اللَّه‌علیها از همه‌ی ابعاد، زندگی‌ای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روحی یک انسان است.بیانات در دیدار جمعی از زنان  1371/09/25
ما باید شایستگی خود را ثابت کنیم. مگر نمیگوییم که جهیزیه‌ی آن بزرگوار چیزهایی بود که انسان با شنیدن آنها اشکش جاری میشود؟ مگر نمیگوییم که این زن والامقام، برای دنیا و زیور دنیا هیچ ارزشی قائل نبود؟ مگر میشود که روزبه‌روز تشریفات و تجمل‌گرایی و زر و زیور و چیزهای پوچ زندگی را بیشتر کنیم و مهریه‌ی دخترانمان را زیادتر نماییم؟!بیانات در دیدار جمعی از مداحان 1370/10/05
 
الگوی تعامل زن و شوهر
مگر هر کسی می‌تواند همسر امیرالمؤمنین باشد؟ عظمت علی آن‌گونه است که کوههای عظیم را در مقابل خود آب می‌کند. نَفْس همسری امیرالمؤمنین، یک نشانه‌ی بزرگ عظمت است؛ لیکن شما ببینید تعامل این زن و شوهر چگونه است و دو بزرگِ خارج از ابعاد ذهن انسان، چگونه با هم حرف می‌زنند؛ چگونه زندگی می‌کنند؛ چگونه این زندگیِ الگو و نمونه‌ی تاریخ را اداره می‌کنند و چگونه هرکدام نقشی به عهده می‌گیرند!بیانات در دیدار جمعی از مداحان 1377/07/19
 
همسر رزمنده‌ای که دائما در جبهه است ...
یک وقت انسان فکر می‌کند که شوهرداری، یعنی انسان در آشپزخانه غذا را بپزد، اتاق را تر و تمیز و پتو را پهن کند و مثل قدیمیها تشکچه بگذارد که آقا از اداره یا از دکان بیاید! شوهرداری که فقط این نیست. شما ببینید شوهرداری فاطمه‌ی زهرا سلام‌اللَّه‌علیها چگونه بود. در طول ده سالی که پیامبر در مدینه حضور داشت، حدود نُه سالش حضرت زهرا و حضرت امیرالمؤمنین علیهماالسّلام با همدیگر زن و شوهر بودند. در این نُه سال، جنگهای کوچک و بزرگی ذکر کرده‌اند - حدود شصت جنگ اتّفاق افتاده - که در اغلب آنها هم امیرالمؤمنین علیه‌السّلام بوده است. حالا شما ببینید، او خانمی است که در خانه نشسته و شوهرش مرتّب در جبهه است و اگر در جبهه نباشد، جبهه لنگ می‌ماند - این قدر جبهه وابسته‌ی به اوست - از لحاظ زندگی هم وضع روبه‌راهی ندارند؛ همان چیزهایی که شنیده‌ایم... حقیقتاً زندگی فقیرانه‌ی محض داشتند؛ در حالی که دختر رهبری هم هست، دختر پیامبر هم هست، یک نوع احساس مسؤولیت هم می‌کند.
ببینید انسان چقدر روحیه قوی می‌خواهد داشته باشد تا بتواند این شوهر را تجهیز کند؛ دل او را از وسوسه اهل و عیال و گرفتاریهای زندگی خالی کند؛ به او دلگرمی دهد؛ بچه‌ها را به آن خوبی که او تربیت کرده، تربیت کند. حالا شما بگویید امام حسن و امام حسین علیهما السّلام، امام بودند و طینت امامت داشتند؛ زینب علیهاسلام که امام نبود. فاطمه زهرا سلام‌اللَّه‌علیها او را در همین مدت نُه سال تربیت کرده بود. بعد از پیامبر هم که ایشان مدّت زیادی زنده نماند.
بیانات در دیدار جمعی از جوانان 1377/02/07
 
زنی که شوهرش حتی یکبار از او نرنجید ...
جهاد آن بزرگوار در میدانهای مختلف، یک جهاد نمونه است. در دفاع از اسلام؛ در دفاع از امامت و ولایت؛ در حمایت از پیغمبر؛ در نگهداری بزرگترین سردار اسلام، یعنی امیرالمؤمنین که شوهر او بود.
امیرالمؤمنین درباره‌ی فاطمه‌ی زهرا سلام اللَّه علیها فرمود: «ما اغضبنی و لا خرج من امری.» یک‌بار این زن در طول دوران زناشویی، مرا به خشم نیاورد و یک‌بار از دستور من سرپیچی نکرد. فاطمه‌ی زهرا سلام اللَّه علیها با آن عظمت و جلالت، در محیط خانه، یک همسر و یک زن است؛ آن‌گونه که اسلام می‌گوید. بیانات در دیدار جمعی از زنان 1371/09/25

ازدواج در جامعه ما باید مثل ازدواج فاطمه‌ زهرا (سلام‌الله‌علیها) باشد
ازدواجها در دوران انقلاب و به برکت آن آسان شد؛ چون تشریفات و سخت‌گیریها کم شد. نگذارید دوباره به خانه‌ی اول برگردیم. پدران و مادران، نسبت به مقدّمات غیر لازمِ ازدواج سخت‌گیری نکنند؛ جوانان که سخت‌گیری‌یی ندارند. بگذارند ازدواج اسلامی انجام بگیرد. بگذارند ازدواج برای دختر مسلمان و زن جوانی که در محیط اسلامی است، مثل ازدواج فاطمه‌ی زهرا (س) باشد؛ ازدواجی با پیوند عشقی معنوی و الهی و جوششی بی‌نظیر میان زن و مرد مؤمن و مسلمان و همکاری و همسری به معنای واقعی بین دو عنصر الهی و شریف، اما بیگانه از همه‌ی تشریفات و زروزیورهای پوچ و بی‌محتوای ظاهری. این است ازدواج درست زن مسلمان و تربیت فرزند و اداره‌ی محیط خانه و البته اندیشیدن و پرداختن به همه چیز جامعه و دین و دانش و فعالیت اجتماعی و سیاسی. اسلام، این است. بیانات در دیدار با جمع کثیری از بانوان 1368/10/26

*فصل چهارم. ام ابیها
حضرت زهرا سلام‌الله علیها به‌عنوان دختر و مادر

خدمت به پدر راهی برای کمال انسانی
مسائل معنوی تا حدود زیادی به فضایل عملی ارتباط پیدا می‌کند. یعنی به آنچه که از تلاش فاطمه‌ی زهرا سلام‌اللَّه‌علیها ناشی می‌شود. مفت نمی‌دهند و بدون دلیل نمی‌بخشند. عمل انسان - در حد بالایی - در احراز فضایل و مناقب تأثیر می‌کند. دختری که در کوره‌ی گداخته‌ی مبارزات سخت پیغمبر در مکه متولد شد و در شعب ابی‌طالب یار و غمگسار پدر بود.این دختر مثل یک فرشته‌ی نجات برای پیغمبر؛ مثل مادری برای پدر خود؛ مثل پرستار بزرگی برای آن انسان بزرگ، مشکلات را تحمل کرد. غمگسار پیغمبر شد، بارها را بر دوش گرفت، عبادت خدا را کرد، ایمان خود را تقویت کرد، خودسازی کرد و راه معرفت و نور الهی را به قلب خود باز کرد. اینهاست آن ویژگیهایی که آدمی را به کمال می‌رساند. بیانات در دیدار جمعی از زنان 1371/09/25

تسلی‌بخش پیغمبر
شما ببینیدحضرت[فاطمه(سلام‌الله‌علیها)] چگونه زندگی کرده است! تا قبل از ازدواج که دخترکی بود، با آن پدرِ به این عظمت کاری کرد که کنیه‌اش را امّ‌ابیها - مادرِ پدر – گذاشتند. در آن زمان، پیامبر رحمت و نور، پدیدآورنده‌ی دنیای نو و رهبر و فرمانده‌ی عظیم آن انقلاب جهانی - انقلابی که باید تا ابد بماند - در حال برافراشتن پرچم اسلام بود. بی‌خود که نمی‌گویند امّ‌ابیها! نامیدن آن حضرت به این کنیه، به دلیل خدمت و کار و مجاهدت و تلاش اوست. آن حضرت چه در دوران مکّه، چه در دوران شعب‌ابیطالب - با آن‌همه سختیهاکه داشت - و چه آن هنگام که مادرش خدیجه از دنیا رفت و پیغمبر را تنها گذاشت، در کنار و غمخوارِ پدر بود. دلِ پیغمبر در مدّت کوتاهی با دو حادثه‌ی وفات خدیجه و وفات ابیطالب شکست. به فاصله‌ی کمی این دو شخصیّت از دست پیغمبر رفتند و پیغمبر احساس تنهایی کرد. فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها در آن روزها قدبرافراشت و با دستهای کوچک خود غبار محنت را از چهره‌ی پیغمبر زدود. امّ‌ابیها؛ تسلّی‌بخش پیغمبر. این کُنیت از آن ایام نشأت گرفت. بیانات در دیدار جمعی از مداحان 1373/09/03
 
تربیت فرزندانی که الگوی بشریتند
زندگی فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها از همه‌ی ابعاد، زندگی‌ای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روحی یک انسان است. شوهر جوان او دائماً در جبهه و میدانهای جنگ است؛ اما در عین مشکلات محیط و زندگی، فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله علیها، مثل کانونی برای مراجعات مردم و مسلمانان است. او دختر کارگشای پیغمبر است و در این شرایط، زندگی را با کمال سرافرازی به پیش می‌برد: فرزندانی تربیت می‌کند مثل حسن و حسین و زینب؛ شوهری را نگهداری می‌کند مثل علی و رضایت پدری را جلب می‌کند مثل پیغمبر! راه فتوحات و غنایم که باز می‌شود، دختر پیغمبر ذره‌ای از لذتهای دنیا و تشریفات و تجملات و چیزهایی را که دل دختران جوان و زنها متوجه آنهاست، به خود راه نمی‌دهد. عبادت فاطمه‌ی زهرا، سلام اللَّه علیها، یک عبادت نمونه است. بیانات در دیدار جمعی از زنان 1371/09/25
 
تربیت نسل معرفت و معنویت
تطبیق سوره‌ی کوثر با فاطمه‌ی زهرا (سلام‌الله‌علیها) یک تطبیق مصداقی درست است؛ این همه برکات بر خاندان پیغمبر، بر یکایک ائمه‌ی هدی (علیهم‌السّلام)! عالم پُر است از نغمه‌های دلنواز فردی و اجتماعی و دنیائی و اخروی که از این حنجره‌های پاک برخاسته؛ حسین‌بن علی، زینب کبری، امام حسن مجتبی، امام صادق، امام سجاد؛ هر کدام از ائمه. ببینید چه غوغائی است در عالم معرفت، در عالم معنویت، در بزرگراه هدایت از کلمات این بزرگواران و درسهای آنها و معارف آنها! این نسل فاطمه‌ی زهراست. بیانات‌ در دیدار مداحان اهل بیت(ع) به مناسبت میلاد حضرت فاطمه‌ی زهرا(س) 1386/04/14
 
*فصل پنجم. الگوی زن مسلمان ایرانی

زنی که اسلام میخواهد بسازد
اسلام، فاطمه - آن عنصر برجسته و ممتاز ملکوتی - را به عنوان نمونه و اسوه‌ی زن معرفی میکند. آن، زندگی ظاهری و جهاد و مبارزه و دانش و سخنوری و فداکاری و شوهرداری و مادری و همسری و مهاجرت و حضور در همه‌ی میدانهای سیاسی و نظامی و انقلابی و برجستگی همه جانبه‌ی او که مردهای بزرگ را در مقابلش به خضوع وادار میکرد، این هم مقام معنوی و رکوع و سجود و محراب عبادت و دعا و صحیفه و تضرّع و ذات ملکوتی و درخشندگی عنصر معنوی و همپایه و هموزن و همسنگ امیرالمؤمنین و پیامبر بودن اوست. زن، این است. الگوی زنی که اسلام میخواهد بسازد، این است. بیانات در دیدار با جمع کثیری از بانوان 1368/10/26
 
الگویی برای فهم درست و هوشیاری در موقعیت‌ها
فاطمه‌‌ی زهرا و زینب کبری (سلام‌‌الله‌‌علیهما)  زنان الگو و نمونه‌‌ی اسلامند. زن امروز دنیا الگو می‌خواهد. اگر الگوی او زینب و فاطمه‌‌ی زهرا باشند، کارش عبارت است از فهم درست، هوشیاری در درک موقعیتها و انتخاب بهترین کارها؛ و لو با فداکاری و ایستادن پای همه چیز برای انجام تکلیف بزرگی که خدا بر دوش انسانها گذاشته است، همراه باشد. زن مسلمانی که الگویش فاطمه‌‌ی زهرا یا زینب کبری (علیهماالسّلام) باشد، این است.
اگر زن به فکر تجملات و خوش‌گذرانی‌ها و هوسهای زودگذر و تسلیم شدن به احساسات بی‌بنیاد و بی‌ریشه باشد، نمی‌تواند آن راه را برود؛ باید این وابستگیها را که مثل تار عنکبوت بر پای یک انسان رهروست، از خود دور کند، تا بتواند آن راه را برود؛ کمااینکه زن ایرانی در دوران انقلاب و در دوران جنگ همین کار را کرد، و انتظار این است که در همه‌ی دوران انقلاب همین کار را بکند. بیانات در دیدار جمعی از پرستاران 1370/08/22

الگوی زن مسلمان ایرانی
زنهای مؤمن در جامعه‌ی ما سعی کنند قدر زن ایرانیِ مسلمان را بدانند. ارزش زن اسلامی و مسلمان را بدانید. زنی که در اختلاط و معاشرت، با مرد قاطی نمی‌شود و خود را وسیله‌یی برای جلب چشم مرد نمی‌داند و خود را بالاتر از این می‌داند؛ زنی که شأنش را عزیزتر از این می‌شمارد که خود را عریان کند و با صورت و موی و بدن خود، چشم روندگان را به سمت خویش جلب کند و هوس آنها را اشباع نماید؛ زنی که خود را در دامنه‌ی قله‌یی می‌داند که در اوج آن، فاطمه‌ی‌زهرا(س) - بزرگترین زن تاریخ بشر - قرار دارد؛ آن زن، زن مسلمان ایرانی است. این زن باید دیگر از این بازیچه‌های فراهم آمده‌ی تمدن غربی و روشهای توطئه‌آمیز آن، رو بگرداند و به آن بی‌اعتنایی کند. بیانات در دیدار با جمع کثیری از بانوان 1368/10/26

الگویی برای درس گرفتن و گرایش قلبها
فاطمه‌ی زهرا (سلام‌‌الله‌‌علیها) را که می‌خواهید معرفی کنید، آن‌چنان معرفی کنید که یک انسان مسلمان، یک زن مسلمان، یک جوان مسلمان از آن زندگی درس بگیرد؛ در دل خود نسبت به آن مجسمه‌ی قداست و طهارت و حکمت و معنویت و جهاد، احساس خشوع و خضوع و وابستگی کند. این، طبیعت انسان است. ما انسانها تابع و متمایل به کمالیم. اگر بتوانیم کمال را در خودمان ایجاد کنیم، می‌کنیم؛ اگرنه، آن کسی که صاحب کمال است، به طور طبیعی انسان به او گرایش دارد. بیانات در دیدار جمعی از مداحان 1389/03/13
 
رمز «یازهرا»
هیچ کس - نه امام بزرگوار، نه بزرگان انقلاب - در دوران دفاع مقدس به رزمندگان نگفت که رمز «یا زهرا» براى حملاتتان بگذارید، یا سربند «یا زهرا» ببندید؛ اما هرچه که شما نگاه میکنید، در طول دوران دفاع مقدس، اسم مبارک حضرت زهرا از همه‌ى نامهاى مطهر و مبارک دیگر بیشتر مطرح است، بیشتر آورده میشود؛ همچنین نام مبارک حضرت بقیةالله (ارواحنا فداه). این دو نام در انقلاب، به طور طبیعى، بدون دستور، بدون یک مطالعه‌ى قبلى، همین طور از دلها و از ایمانها و از عواطف روئیده است؛ این نشانه‌ى مبارکى است؛ نشانه‌ى توجه آن بانوى دو عالم، آن عنصر ملکوتىِ الهىِ بى‌نظیر در عرصه‌ى وجود از لحاظ نورانیت - بعد از پدر بزرگوار و امیرالمؤمنین (علیه‌السّلام) - است.بیانات در دیدار جمعی از شاعران و ذاکرین اهل بیت(ع) 1390/03/30

 

ادامه مطلب



[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 10:51 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

کد خبر: ۸۴۹۷۴
 

چراپیامبر لقب ام ابیها را به حضرت زهرا دادند؟

روند پر فراز و نشیب زندگی و اقداماتی که حضرت زهرا(س) در زمان به خطر افتادن ولایت انجام دادند، الگوی بسیار خوبی برای همگان است.
  عقیق:این روزها در دهه‌ی دوم ایام فاطمیه هستیم و پرداختن به وجود مبارک دختر پیامبر گرامی اسلام و بررسی ابعاد شخصیتی، سیره زندگی و چگونگی حضور ایشان در اجتماع خالی از لطف نیست. چه بسا روند پر فراز و نشیب زندگی و اقداماتی که ایشان در زمان به خطر افتادن ولایت انجام دادند، الگوی بسیار خوبی برای همگان است و از این رو می‌توان زندگی دختر پیامبر (ص) را در چندین مقطع بسیار مهم مورد توجه قرار داد. به همین منظور گفتگویی با حجت الاسلام بهاری داشتیم و درباره  ابعاد شخصیتی آن حضرت در بخش‌های مختلف صحبت کرده است که در ادامه می‌خوانید:
 
زندگی در محضر پیامبر و حضرت خدیجه (س)
شکل گیری شخصیت حضرت زهرا (س) در مقطع زندگی در محضر پیامبر و حضرت خدیجه (س) به گونه‌ای بود که می‌توان گفت که شخصیت شکل گرفته الهی دارد و حتی حضرت خدیجه (س) بسیاری از مسائل، دردها و رنج‌هایش را با او در میان می‌گذارد و تکیه گاه خود را فاطمه زهرا (س) قرار می‌دهد و در این باره می‌توان به این موضوع اشاره کرد که حضرت خدیجه (س) وقتی در آخر عمر پولی برای تهیه کفن نداشت به زهرا می‌گوید: «زهرا جان من پولی برای تهیه کفن ندارم، تو از پدرت بخواه که من را در جانمازی که در آن نماز جمعه می‌خواند کفن کند» و همین طور وقتی حضرت محمد (ص) در شعب ابی طالب محصور بود و خانه خدیجه تا آنجا فاصله زیادی داشت و در زمانی که دختر 4،5 ساله‌ای بیش نبود با حالت پریشانی پدر را در شعب ابی طالب می‌یابد و مطالب مادر را به پدر بیان می‌کند و همگی این مسائل نشان از روحیه عجیب و شخصیت شکل گرفته او دارد.
 
فوت حضرت خدیجه (س) و زندگی در کنار پیامبر (ص)/ چرا پیامبر لقب ام ابیها را به حضرت زهرا (س) داد
 
بعد از فوت مادر، او در جنگ‌ها مونس پیامبر شد و در سختی‌ها، گرفتاری‌ها و مشکلات مونس پیامبر (ص) بود و در غم‌هایی که بر تن او می‌نشیند، همدم و یاور پیامبر می‌شود. به طوری که پیامبر او را مربی خود می‌خواند و در وصف بزرگی او لقب (ام ابیها) یعنی مادر پدر را به او می‌دهد و نگاه مادرانه نسبت به پدر دارد و تمام این حس را با تمام وجود ابراز می‌کند و نسبت به پدر خدمت می‌کند.
 
از زندگی در محضر پدر و مادر تا دفاع از حریم ولایت
 
ازدواج با امیر المومنین و حضور در منزل حضرت علی(ع)
حضرت زهرا (س) وقتی در خانه امیرالمومنین (ع) وارد می‌شود، به عنوان یک همسر در تمام مدت زندگی مشترک حتی یک خواسته از او ندارد و وقتی در شب‌های آخر با حضرت علی (ع) صحبت می‌کرد، به او می‌گوید: «یا علی من را هلال کن اگر در این مدتی که در منزل تو بودم خطایی از من سر زد» که حضرت علی (ع) در جواب می‌گوید: «آرزو به دل ماندم در این مدت 9 سال زندگی مشترکمان خواسته‌ای از من داشته باشی که من برآورده کنم» که حضرت زهرا (س) در پاسخ می‌گوید: «پدرم گفته مبادا خواسته‌ای از همسر خود داشته باشی که او نتواند برآورده کند و شرمنده تو شود». وجود مبارک حضرت زهرا (س) با وجود زندگی در خانه‌ای  محقر و گلی که شاید به لحاظ اقتصادی در زمان خود ارزش چندانی هم نداشت (چرا که پول یک سپر برابر تمام جهیزیه و وسایل منزل او است) چنان فرزندانی تربیت می‌کند که حتی مخالفان و معاندان این خاندان نمی‌توانند ایرادی از تربیت این فرزندان بگیرند و در وصف سادگی و مناعت طبع حضرت زهرا (س) همین بس که لباسی که شب عروسی بر تن می‌کند را به فقیر می‌دهد و خود لباس ساده‌تر بر تن می‌کند.
 
مسائل سیاسی جامعه و به خطر افتادن ولایت/احساس حضور در جامعه
در انتهای عمر با برکت حضرت زهرا (س) جامعه دچار حوادث غیر متقربه‌ای شد و حضرت دید که جامعه به خطر افتاده و امامت در غربت است و آنوقت دیگر جنسیت اهمیتی نداشت و به عنوان یک (ماموم،مامور) از امامت دفاع کرد و نه به عنوان همسر امیرالمومنین و در این راه فرزندش را فدایی ولایت کرد و خود مدافع این حریم شد تا کوچکترین خدشه‌ای به امامت وارد نشود و مورد بی‌احترامی قرار نگیرد و شاید این ضرب المثل را بگوییم که با یک گل بهار نمی‌آید اما فاطمه زهرا (س) اثبات کرد که با یک گل هم بهار می‌شود و یک تنه هیئت حاکمه وقت را به چالش کشید و تا به امروز این به عنوان یک درد در جهان اسلام است که وقتی وارد مدینه می‌شوید بنات پیامبر زوجت پیامبر حرام پیامبر و تمام قبور  و اماکن مقدس را می‌بینید اما کسی حتی از جایگاه دفن حضرت زهرا (س) خبر ندارد و این غربت پیامبر را می‌رساند. به هر حال تمامی فشارهای روحی و روانی از جمله رحلت پیامبر، غصه‌های او، درد و غم‌های حضرت علی (ع) و رفتارهایی که دیگران نشان دادند ضربات سنگینی به جسم و جان و روح او وارد شد و عمر دختر پیامبر را کوتاه کرد.
 
تاریخ شهادت حضرت زهرا(س)
روایات مختلف از شهادت حضرت زهرا (س) وجود دارد اما دو روایت شاخص ما می‌گوید شهادت حضرت زهرا (س) 75 یا 95 روز بعد از رحلت پیامبر (ص) است و این هم به این علت نیست که عده‌ای معتقد باشند 75 روز و عده‌ای بگویند 95 روز، بلکه به این خاطر است که کتب کوفی نقطه نداشت، آمده است(فاطمه عاشد بعد ابیها خمسه و سبعین یا تسعین) که عده ای آن را سبعین یعنی 70 روز و عده ای تسعین یعنی 90 روز خوانده اند که این هم بر اساس سیاق فکری آن‌ها است، در اصل روایت دوتا نیست.
 
البته شاید خود ابهام در روز دقیق شهادت فاطمه مرضیه (س) این نکته را به ما گوش زد کند که باید بیشتر از یک روز به چنین شخصیتی پرداخته شود و حداقل باید یک ماه یا 40 روز یاد او در ذهن شما باشد چرا که دختر پیامبر (فاطمه) بهترین الگوی عالم بشریت است و کسانی که بخواهند به حقیقت خداوند متعال پی ببرند بهترین الگو ذات مقدس حضرت زهرای مرضیه (س) است.
 

منبع:باشگاه خبرنگاران

ادامه مطلب



[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 10:49 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

کد خبر: 88888
 
 
 
تصاوير حيرت آوری که خلبان ها از آسمان گرفته اند
 

 

تصاوير زير را خلبانان در هنگام پرواز در آسمان ار داخل کابين به ثبت رسانده اند.
 
http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 شکلک های محدثه
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،

 

انتهای پیام

ادامه مطلب



[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 10:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

کد خبر: ۴۹۰۶۶۲
 
 
چند ماه پیش از رحلت رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام

 

آیت الله هاشمی: عوام فریبی دیگر جواب نمی دهد

در فیلمی که در اختیار ما قرار داده شده، مرحوم آیت الله هاشمی در عیادت از استاد مشهور اخلاق از اگاهی مردم نسبت به تحولات کشور ابراز خشنودی می کند.
امتیاز خبر: 96 از 100 تعداد رای دهندگان 10133
پایگاه خبری انتخاب: در فیلمی که به تازگي در اختیار ما قرار داده شده، مرحوم آیت الله هاشمی در عیادت از استاد مشهور اخلاق از اگاهی مردم نسبت به تحولات کشور ابراز خشنودی می کند.

آیت الله هاشمی در عیادت از حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی طباطبایی می گوید: بالاخره همه ماها داریم می رویم.

وی می افزاید: از چیزهایی که ما الان نسبت به آن خوشحالیم، این است که مردم ما مقدار زیادی آگاهی پیدا کرده اند و عوام فریبی ها دیگر جواب نمی دهد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی طباطبایی در ادامه خطاب به آیت الله هاشمی می گوید: شما اطلاعات خوبی دارید، حیف است گفته نشود.

لازم به ذکر است که این دیدار چندین ماه پیش از فوت آیت الله هاشمی در مردادماه صورت گرفته است.
 
 
 
 در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.
 
 آیت الله هاشمی: عوام فریبی دیگر جواب نمی دهد
برترینها:
 
 
 
 
 

ادامه مطلب



[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 10:45 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

 

تصاویر حرم امام رضا (ع), حرم امام رضا(ع)

 

 

 

 

*صلی الله علیک باعلی بن موسی الرضا علیه السلام *                   

 

 

  ایل و اجداد من گدای رضاست

 


پدر و مادرم فدای رضاست

 



بهترین خاطرات زندگی ام

 

 


زیر ایوانِ با صفایِ رضاست

 

 



نه فقط ما .. که انبیایِ خدا

 

 


چشمشان جمله بر عطایِ رضاست

 



مورد لطف فاطمه شده است

 


بر لَبِ هر کسی نوای رضاست

 



در دلم جا برای هر کس نیست

 


در دلم جا فقط برای رضاست

 




baghdasht1.blogfa.com**

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 شکلک های محدثه
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 12 اسفند 1395  ] [ 4:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

 

 

تصاویر ضریح امام رضا(ع), ضریح امام رضا(ع)

 

 

 

 

 

 

**صلی الله علیک یاعلی ابن موسی الرضاعلیه السلام**

 


موره میبینی که شر و با صفایوم

 


 بچه محله امام رضایوم*

 


زلزلیوم حادثیوم بلایوم

 


بچه محله امام رضایوم*

 


هر روز جمعه دلومه مبندوم

 


به پینجله طلا و ورمگردوم*

 


کار و بارم ردیفه با خدایوم

 


بچه محله امام رضایوم *

 


به مو بگو بیا به قله قاف

 


اصلا مو ره بیزر همونجه علاف!*

 


قرار مرار هر چی بیگی مو پایوم

 


بچه محله امام رضایوم *

 


دروغ ، مروغ نیست مییون ما باهم

 


الان به عنوان مثال تو حرم *

 


چند روزه که تو نخ کفترایوم

 


بچه محله امام رضایوم *

 


چشم موره گیریفته چنتا کفتر

 

 


گفته خودش: چنتاشه خواستی وردر*

 


الان دروم خادماره مپایوم

 

 


بچه محله امام رضایوم *

 


کفتراره که بردم از روگنبد

 

 


مرم مو واز تونخ رفت وآمد *

 


تو نخشه او گنبد طلایوم

 

 


بچه محله امام رضایوم *

 

 


گنبده نصب شب مده به دستم

 

 


او گفته: هر وقت که بییی مو هستوم *

 

 


مویم که قانع و بی ادعایوم

 

 


بچه محله امام رضایوم*

 


وخته میبینم توی عالم همه

 


ازش میگیرن و مگن واز کمه*

 


گنبدشه اگر بده رضایوم

 

 


بچه محله امام رضایوم *

 

 


گنبد و ممبد نموخوام باصفا

 

 


سی ساله پای سفره ای آقا *

 


منتظر یک ژتون غذایوم

 


بچه محله امام رضایوم

 

 

* قاسم رفیعا*

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 شکلک های محدثه
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 12 اسفند 1395  ] [ 4:19 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

 

 

*نام زهرا يک جهان معنا بود*


*نام زهرا احسن الاسما بود*


*نام زهرا مشتق از نام خداست*


*زينت کرسي وعرش کبرياست*


*نام زهرا ذکر اهل دل بود*


*نام زهرا حل هر مشکل بود*

 


*نام زهرا يک مدينه ماتم است*


*داستان رنج هاي عالم است*


*نام زهرا نام يار حيدر است*


*ياوري که بين ديوار و در است*


*نام زهرا نام غمناکي بود*


*من بميرم چادرش خاکي بود*


*نام زهرا نام يک دلخسته است*


*صاحب يک پهلوي بشکسته است*

 



*فرارسیدن ایام شهادت بی بی دوعالم حضرت فاطمه زهرا (س)

 

 

تسلیت وتعزیت  باد.*

 

 

 

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 شکلک های محدثه
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 11 اسفند 1395  ] [ 9:44 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

 


 

 

 

پیامک شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

 

فاطمه اکتفا به نامش نکنید
نشناخته توصیف مقامش نکنید
هر کس که در او محبت زهرا نیست
علامه اگر هست سلامش نکنید

 

**********************

 

بر حاشیه‌ی برگ شقایق بنویسید
گل ، تاب فشار در و دیوار ندارد

 

**********************

 

پیمبری که عمری غم خوار امتش بود
روی کبودزهرا(س) اجر نبوتش بود ؟!

 

پیامک شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

 

دل از غم فاطمه توان دارد ، نه
و ز تربتِ او کسی نشان دارد ، نه
آن تربتِ گمگشته به بَر ، زوّاری
جز مهدی صاحب الزمان دارد ، نه

 

********************

 

حضرت محمد (ص) می فرمایند : فاطمه پاره تن من است . هرکه او را بیازارد ، مرا آزرده خاطرکرده
و هر که او را شاد کند ، مرا نیز خوشحال نموده است .

 

********************

 

در بین آن دیوار و در ای فدایی حیدر
دادی تو شش ماهه پسر بهر یاری حیدر

 

پیامک شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

 

یا علی قبر پرستویت کجاست؟
آن گل صد برگ خوش بویت کجاست؟

 

*********************

 

من با که گویم این که بهارم خزان شده
ماهم به خاک تیره غربت نهان شده
بانوی بی نشان که به هرسو نشان ز اوست
رفت از برم به قامت همچون کمان شده

 

*********************

 

ما گوشه نشینان غم فاطمه ایم
محتاج عطا و کرم فاطمه ایم

 

پیامک شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

 

حضرت حیدر به نام فاطمه حساس بود
خلقت از روز ازل مدیون عطر یاس بود
ای که ره بستی میان کوچه ها بر فاطمه
گردنت را می شکست آنجا اگر عباس بود

 

**********************

 

خزان زود هنگام و کبود شدن یاس بوستان پیامبر ، تسلیت باد .

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 

 


 

 

 

پیامک شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

 

فاطمه اکتفا به نامش نکنید
نشناخته توصیف مقامش نکنید
هر کس که در او محبت زهرا نیست
علامه اگر هست سلامش نکنید

 

**********************

 

بر حاشیه‌ی برگ شقایق بنویسید
گل ، تاب فشار در و دیوار ندارد

 

**********************

 

پیمبری که عمری غم خوار امتش بود
روی کبود زهرا (س) اجر نبوتش بود ؟!

 

پیامک شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

 

دل از غم فاطمه توان دارد ، نه
و ز تربتِ او کسی نشان دارد ، نه
آن تربتِ گمگشته به بَر ، زوّاری
جز مهدی صاحب الزمان دارد ، نه

 

********************

 

حضرت محمد (ص) می فرمایند : فاطمه پاره تن من است . هرکه او را بیازارد ، مرا آزرده خاطرکرده
و هر که او را شاد کند ، مرا نیز خوشحال نموده است .

 

********************

 

در بین آن دیوار و در ای فدایی حیدر
دادی تو شش ماهه پسر بهر یاری حیدر

 

پیامک شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

 

یا علی قبر پرستویت کجاست؟
آن گل صد برگ خوش بویت کجاست؟

 

*********************

 

من با که گویم این که بهارم خزان شده
ماهم به خاک تیره غربت نهان شده
بانوی بی نشان که به هرسو نشان ز اوست
رفت از برم به قامت همچون کمان شده

 

*********************

 

ما گوشه نشینان غم فاطمه ایم
محتاج عطا و کرم فاطمه ایم

 

پیامک شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

 

حضرت حیدر به نام فاطمه حساس بود
خلقت از روز ازل مدیون عطر یاس بود
ای که ره بستی میان کوچه ها بر فاطمه
گردنت را می شکست آنجا اگر عباس بود

 

**********************

 

خزان زود هنگام و کبود شدن یاس بوستان پیامبر ، تسلیت باد .

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 شکلک های محدثه
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،

 

شکلک های محدثه
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 
 شكلك هاي محدثه
احمداسماعيلي كريزي/"استان خراسان رضوي،

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 11 اسفند 1395  ] [ 9:28 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 10 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4052155 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب