کد خبر: 84974 | شنبه، 28 فروردین 1395 - 12:28 |
درخواست دختر شهید مدافع حرم علی اکبرعربی از معلمش+عکس |
شهیدخبر(شهیدنیوز): دخترکی خردسال دلتنگِ پدر شهیدش است و اینگونه حال دلش را به معلمش یادآور می شود . |
|
ادامه مطلب
چشمه سلطان ولی کریز
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
تصاویری از مرحوم سردار حاج محمد ناظرى
تاریخ انتشار : ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ در ۱۱:۰۱ ب٫ظ
سردار حاج محمد ناظرى فرمانده نيروهاى ويژه دريايى سپاه پاسداران انقلاب اسلامى كه نقش فرمانده را در مستند مسابقه فرمانده به عهده داشت، صبح امروز به دیار حق شتافت.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ادامه مطلب رئیس جدید رسانه ملی کیست؟
«عبدالعلی عسکری» رئیس جدید سازمان صداوسیما ۵۴ سال سن دارد و سابقه فعالیتهای او به پیش از وقوع انقلاب اسلامی برمیگردد.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: دکتر عبدالعلی علی عسکری متولد 1337، دارای دیپلم ریاضی، کارشناسی مهندسی برق و الکترونیک از دانشگاه امیرکبیر (پلیتکنیک تهران)، کارشناسی ارشد مدیریت از دانشگاه تهران، دکترای مهندسی صنایع با گرایش سیستم و بهرهبرداری از دانشگاه علم و صنعت است.
وی که بخش زیادی از کودکی و نوجوانی خود را در شهرری گذرانده، از نوجوانی در فعالیتهای ضد رژیم شاه حضور داشت و به همین دلیل در 16 سالگی از سوی ساواک دستگیر شد. در دوران دانشجویی نیز به فعالیت و مبارزه علیه رژیم شاه ادامه دارد و با برخی از همفکران خود اقدام به تشکیل گروهی با مشی فعالیت سیاسی و نظامی بر ضد رژیم پهلوی و تبعیت از امام (ره) و روحانیت کرد. در اوایل سال 1357 همراه با تعدادی از اعضای این گروه در شیراز دستگیر و به کمیته مشترک ضد خرابکاری و سپس به زندانهای اوین و قصر منتقل شد و تا 22 بهمن 1357 در زندان بود که با هجوم مردم به زندان، آزاد شد. دکتر علی عسکری علاوه بر حضور در جبهههای جنگ در دوران دفاع مقدس، منشأ خدمات ارزندهای در بخشهای مختلفی بود که مشاور دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،مدیرعامل سازمان مراکز ایرانگردی و جهانگردی، مدیرعامل بنیاد پژوهشی غربشناسی، معاون آموزشی سازمان و رئیس دانشکده صدا و سیما (1382)، معاون توسعه و فناوری رسانه سازمان صدا و سیما و پایهگذار جریان پرشتاب تبدیل سیستم آنالوگ به دیجیتال در کشور و همچنین مشاور رئیس قوه قضاییه بخشی از تجارب مدیریتی اوست. از عسکری به عنوان پدر تلویزیون دیجیتال ایران نیز یاد میکنند چه اینکه پایهگذار جریان پر شتاب تبدیل آنالوگ به دیجیتال بوده است.وی کتابها و مقالات متعددی نیز در حوزههای رسانه، مدیریت، فناوری نوین، تولید در کلاس جهانی و الگوی نظام اسلامی دارد. در عین حال عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما میباشد.دکتر عبدالعلی علیعسکری - متولد 1337 - دارای مدرک تحصیلی دکترای مهندسی صنایع با گرایش سیستم و بهرهوری از دانشگاه علم و صنعت است. در ادامه بخشی از مسئولیتهای رئیس54 ساله رسانه ملی مرور میشود: زندانی سیاسی در رژیم ستمشاهی که با انقلاب شکوهمند مردم ایران در سال 57 توسط مردم آزاد گردیدند. مدیریت تهیه طرحهای شورای عالی انقلاب فرهنگی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیرعامل سازمان مراکز ایرانگردی و جهانگردی عضو شورای سیاستگذاری سازمان اوقاف و امور خیریه مدیرعامل بنیاد فرهنگی پژوهشی غربشناسی معاون آموزشی سازمان و رئیس دانشکده صدا و سیما معاون توسعه و فناوری سازمان صدا و سیما مشاور رئیس قوه قضاییه مشاور رئیس سازمان صدا و سیما /خ منبع:فارس
کد مطلب: 332520
ادامه مطلب قدردانی سرافراز از عنایات ویژه مقام معظم رهبری در دوره مسئولیتش
رئیس سابق سازمان صدا و سیما از عنایات ویژه مقام معظم رهبری در دوره مدیریت خود تشکر کرد.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: در پی قبول استعفای آقای محمد سرافراز از ریاست سازمان صدا وسیما از سوی مقام معظم رهبری، رئیس سابق سازمان صدا و سیما در نامهای خطاب به رهبر معظم انقلاب، از استمرار اعتماد معظم له نسبت به خود، این گونه تشکر کرد:
محضر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای (دام ظله العالی) باسلام و تحیت؛ ضمن سپاسگویی استمرار اعتماد به این خدمتگذار برای خدمت در سنگری دیگر و تحویل مسئولیت رسانه ملی به برادری انقلابی ومتعهد، از عنایت ویژهی حضرت عالی به اقدامات انجام شده دراین مدت که با تعابیری زیبا از آن یاد فرمودهاید و حاصل کوششهای خالصانهی مدیران و کارکنان خدوم این سازمان است، تشکر می کنم و از پیشگاه حضرت باری تعالی برای آن رهبر بزرگوار طول عمر، سلامت و عزت روزافزون مسئلت می نمایم . والحمد الله اولا وآخرا. /خ منبع: فارس
کد مطلب: 332542
ادامه مطلب
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۲/۲۲
نوع: خبر
امام جمعه موقت زاهدان:
خون شهدای شعبانیه دشمنان را رسوا کرد
امام جمعه موقت زاهدان گفت: دشمنان داخلی و خارجی تلاش بسیاری کردهاند تا با هدف قراردادن مسایل مذهبی در جوامع تفرقه و تنش ایجاد کنند اما شهدای شعبانیه با خون خود به آنان پاسخی محکم دادند.
به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، حجتالاسلام احمد راهداری ظهر امروز در ششمین سالگرد شهدای شعبانیه که در مسجد جامع زاهدان برگزار شد، اظهار داشت: دشمنان داخلی و خارجی تلاش بسیاری کردهاند تا با هدف قراردادن مسایل مذهبی در جوامع تفرقه و تنش ایجاد کنند اما شهدای شعبانیه با خون خود به آنان پاسخی محکم دادند. امام جمعه موقت زاهدان گفت: شهدای مسجد جامع زاهدان در 26 تیر ماه سال 89 با نیت شرکت در مراسم سالروز میلاد امام حسین(ع) در مسجد جامع حضور به هم رسانده بودند که توسط ایادی استکبار با انفجار بمب به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. وی با ابراز "با تأسی از آیات و روایات ادامه دهنده راه شهدا باشیم"، تصریح کرد: بالاترین مرگ شهادت در راه خداوند است و شهدای شعبانیه نمادی از دشمنشناسی و استکبارستیزی هستند که به انسانها درس شجاعت و مردانگی آموختند. امام جمعه موقت زاهدان با اشاره به جایگاه والای شهیدان نزد خداوند افزود: برای انسانهای موحد چیزی بالاتر از آن نیست که نعمت وجودی خود را در راه رضای معبود به کار گیرند و راه شهادت را برگزیند. وی تصریح کرد: شهدا با تقدیم خون خود از خاک بریده به افلاک متصل شدهاند به این دلیل درک جایگاه شهدا برای ما زمینیان امکانپذیر نیست و عقل انسان از درک آن عاجز است. راهداری خاطرنشان کرد: شأن و منزلت شهدا در قرآن و احادیث بهقدری والا تعبیر شده که گفته شده شهداء بر اعمال و رفتار انسانها در این دنیا نظارت دارند و در آخرت بهعنوان یکی از شاهدان روز جزاء بر رفتار و اعمال ما شهادت میدهند. وی بیان کرد: خداوند در دنیا نیز اجری بزرگ برای شهید قرار داده، که همان حیات جاودانه است و بهتعبیر قرآن کریم هرگز گمان نبریم کسانی که در راه خدا کشته شدند، مردگانند، بلکه آنان زنده جاوید هستند، و نزد پروردگارشان روزی داده میشوند. در این مراسم که با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد از خانوادههای شهیدان شعبانیه مسجد جامع تجلیل شد. انتهای پیام/
ادامه مطلب
فرمانده یگان های ویژه نیروی دریایی سپاه دار فانی را وداع گفت؛
فرمانده درگذشت + تصاویر
حاج محمد ناظری، فرمانده یگان های ویژه نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده دوست داشتنی مستند مسابقه "فرمانده"، دار فانی را وداع گفت.
به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، حاج محمد ناظری، فرمانده یگان های ویژه نیروی دریایی سپاه پاسداران، فرمانده عملیات مقتدرانه دستگیری متجاوزین انگلیسی به آبهای خلیج فارس و فرمانده دوست داشتنی مستند مسابقه فرمانده در واپسین ساعات 21 اردیبهشت (روز پاسدار)به علت ایست قلبی در جزیره فارور دار فانی را وداع گفت. سردار ناظری که شب گذشته به مناسبت روز پاسدار در بندر لنگه سخنرانی داشت بعد از این مراسم و در مسیر جزیره فارور دچار عارضه قلبی شده و به رحمت خدا رفت. خبرگزاری بسیج پرس این ضایعه را به خانواده گرامی این پاسدار جان برکف انقلاب و به همه همرزمان و همسنگرانش و همچنین علاقمندان و بینندگان مستند مسابقه فرمانده تسلیت می گوییم.
ادامه مطلب
سردار نقدی در جمع بسیجیان کردکوی:
دشمن در تشکیل مجلس آمریکا پسند، شکست خورد
رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: مجلس ما انقلابی باقی ماند و دولت امریکای بدبخت همچنان صدای مرگ بر امریکا را از این مجلس خواهد شنید.
به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، سرتیپ بسیجی محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در هیئت عاشقان ولایت شهرستان کردکوی استان گلستان که در تالار شهید بهشتی این شهرستان برگزار شد با تبریک اعیاد شعبانیه به ویژه روز ولادت حضرت عباس(ع) و روز جانباز گفت: شهر کردکوی در دوران دفاع مقدس 885 جانباز تقدیم انقلاب و اسلام کرده است.
ادامه مطلب
آیتالله جنتی:
نظارت استصوابی شورای نگهبان عام و در تمام مراحل است
دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: برخی ادعا میکنند بعد از رأیگیری انتخابات فقط مجلس میتواند اعتبار نامه فرد فاقد صلاحیت را تأیید نکند، این ادعا خلاف نظارت استصوابی قبل از ورود به مجلس است.
به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، نماینده ولی فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بعد از توصیه به بهره گیری از ایام متبرک شعبان و تبریک اعیاد فرخنده و توصیه به فعالیت بیشتر شورای هماهنگی در انجام وظیفه تبلیغی و روشنگری نسل جوان در شناخت انقلاب اسلامی و تأکید بر تصمیمات مؤثر در بهبود کیفیت فعالیت شورا در سال نو و جمعبندی نتایج گردهمایی مشهد مقدس با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مد طله العالی گفت: بایستی حوزه علمیه انقلابی باشد، خبرگان باید انقلابی باشد و علاوه بر آنها همه نهادها و تشکیلات مؤثر در نظام جمهوری اسلامی نیز بایستی انقلابی باشند.
وی در ادامه بیان داشت: در حوزههای علمیه اگر میخواهند خدمتی صادقانه به اسلام و نظام کنند ، باید انقلابی باشند مجلس شورای اسلامی باید انقلابی باشد. دبیر شورای نگهبان راجع به ابطال انتخابات برخی نامزدها به علت دستیابی به اسناد جدید که حاکی از عدم صلاحیت برخی افراد بود افزودند؛ نظارت استصوابی شورای نگهبان عام و در تمام مراحل است و این اقدام سابقه هم داشته درباره فردی که بعد از رأیآوردن معلوم شد مدرک تحصیلیاش بی اعتباراست و انتخابات را شورای نگهبان ابطال کرد . بعضی ادعا میکنند بعد از رأیگیری فقط مجلس است که میتواند اعتبارنامه فرد فاقد صلاحیت را تأیید نکند. این ادعا علاوه بر این که خلاف نظارت استصوابی قبل از ورود به مجلس است تاریخ هم نشان نمیدهد که در مجلس اعتبارنامهای را به جز یک مورد رد کرده باشند و به شهادت تاریخ این جای معامله و بده و بستان است . انتهای پیام/
ادامه مطلب
حجت الاسلام حیدر مصلحی:
عده ای فرمایشات صریح امام(ره) را کنار گذاشته و خاطره گویی می کنند
وزیر سابق اطلاعات با انتقاد از خاطره گویی در مورد امام(ره) گفت: فرمایشات صریح امام(ره) به عنوان چارچوب انقلاب در صحیفه نور و وصیت نامه ایشان وجود دارد، عده ای اینها را کنار گذاشته اند و خاطره گویی می کنند.
به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات گفت: دشمن با طرحهای نفوذ، تحریم، تحریف و ... برای رسیدن به اهداف خود به دنبال این است که یک تغییر رفتار و گفتمان به وجود بیاورد پس گفتمان سازی انقلاب در فعالیتهای فرهنگی نیاز جدی است.
ادامه مطلب
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۲/۲۲
نوع: خبر
روایتی از تشکیل نیروی جنگ نامنظم در سپاه؛
چرا نیروهای ویژه سپاه به فارور رفتند؟
هلی کوپتر آمریکایی می آمد در جزیره فارور می نشست و می رفت. همان اوایل هم که ما آمدیم یک شب با یک بالگرد بزرگ آمده بودند. پروژکتور که انداختند بچه های ما را دیدند و زود رفتند.
به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، سردار حاج محمد ناظری فرمانده یگان نیروهای ویژه نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شب گذشته بدلیل عارضه شیمیایی درگذشت. ![]() عده ای از کلاه سبزها هم به ما پیوستند و ما به نیروهای سپاه آموزش می دادیم. اغلب آموزش ها هم از نوع جنگ های نامنظم بود. پس از یکسال توسط شهید کلاهدوز عده ای از بچه های ارتش و سپاه مشترکا به آموزش های خاصی اعزام شدیم که مبصر یا مسئول بچه ها من بودم. هیچوقت شهید کلاهدوز را ندیدم اما دائما بصورت تلفنی با من در تماس بود و پیشرفت آموزش را پیگیری و توصیه های لازم را گوشزد می کرد. مثلا می گفت که شما فقط آموزش نظامی ببینید و کاری به مسائل دیگر نداشته باشید. چون تازه انقلاب شده بود و اساتید یک سری مسائل را رعایت نمی کردند. اساتیدی بودند که در انگلیس آموزش دیده بودند یا در تهران توسط اسرائیلی ها آموزش داده شده بودند. آن ها انقلابی نبودند و در آن زمان پذیرش اینگونه افراد برای ما جوان های انقلابی خیلی مشکل بود. اما شهید کلاهدوز خیلی به من تأکید می کرد که مواظب باش بچه ها با اساتید درگیر نشوند. خیلی رک می گفت که شماها کاری به این مسائل نداشته باشید، باید این آموزش ها را بگیرید و بعدا خودتان بتوانید همین آموزش ها را ارائه دهید. یکی از اساتیدمان آقای کرمعلی شجاعی بود که استاد بین المللی بود و برای پاسداران صلح سازمان ملل آموزش می داد. به زبان انگلیسی مسلط بود و حتی نیروهای آمریکایی را هم آموزش داده بود. خیلی قوی و مجرب بود که ما بعدا با ایشان رابطه خوبی برقرار کردیم و ایشان می گفت «ما کاری نداریم، در ایران یک انقلابی شده و یک مردی آمده به اسم امام خمینی که همه خوبی ها را دارد. من هم می خواهم دانش و تجربیان نظامی خودم را به جوان های کشورم آموزش دهم». یک درجه دار دیگری هم در همین نیروهای ویژه بود به نام ابراهیم گراور که جنوبی بود و در آموزش ها به استاد شجاعی کمک می کرد و جنگ های نامنظم را طی ۴ ماه خیلی عالی و مؤثر به ما آموزش داد. بعد از آموزش خیلی راحت به من گفت «باید عرضتو نشون بدی! ببینم میتونی یه آموزشگاه جنگ های نامنظم در سپاه راه بندازی؟» منم با حمایت سردار علی طوسی که البته آن موقع درجه سرداری نداشت اما همه کاره ما بود کمیته ای برای آموزش جنگ های نامنظم راه اندازی کردیم و همان آموزش هایی را که گرفته بودیم به دیگران منتقل کردیم. – هنوز جنگی هم شروع نشده نبود… چرا دیگه. سال ۵۸ بود که درگیری ها زیاد بود. گنبد و خوزستان و آمل و … . آن موقع همه جای مملکت شلوغ بود. ما جوان پر شور و شیدای انقلابی بودیم که یهو با یک سری مسائل مواجه شدیم. مثلا دیدیم که جمعیت های آسیب پذیری دور تا دور کشورمان هست که طراحان ناکس استکبار هر روز سوژه ای را علم می کنند و با تحریک احساسات قومیتی و آداب و فرهنگ و … شلوغی ایجاد می کنند. جای گفتن ندارد ولی تقریبا بغیر از یکی دو تا قوم، بقیه ادعای تجزیه طلبی و خودمختاری داشتند. پس همزمان ما باید در سپاه نیرو تربیت می کردیم. پاسدارهایی که بتوانند در کوه خوب بجنگند. در دشت خوب بجنگند. بتوانند از پس بحران ها برآیند. خیلی از فرماندهان سپاه که بعدها بنام شدند همانجا پیش ما آموزش دیدند. آموزش فرمانده گردان و جنگ های نامنظم. مثل شهید محمود کاوه یا احمد متوسلیان و خیلی های دیگر. – این نیروها چه توانمندی هایی داشتند و چرا به آن ها نیروی ویژه گفته می شد؟ چون این ها در زمین های سخت قابلیت نفوذ داشتند. باید از موانع عبور کنند. از آب عبور کنند. آن موقع با توجه به اینکه امکاناتمان کم بود بطور محدود آموزش چتربازی هم داده می شد. رفته رفته گسترش پیدا کرد و چتربازهای سپاه بیشتر شدند. البته آن زمان از عبارت نیروی ویژه استفاده نمی شد. بیشتر می گفتیم جنگ های نامنظم. کلماتی از کشورهای مختلف هست که معروف شده اند مثل چریک و پارتیزان و گریلا و کوماندو و غیره، اما همه این ها وظیفه شان یکسان است. افرادی هستند که عملیات های خاص انجام می دهند. اسپانیایی ها می گفتند گریلا، یوگوسلاوها می گفتند پارتیزان. نوع جنگ این ها همان جنگ های نامنظم است و فرقی با همدیگر ندارند. ![]() برویم سراغ بچه های خودمان. مثلا فردی چون شهید محمود کاوه. کسی که در آموزش ها خوب بود اما برجستگی خاصی نداشت ولی علاقه و پشت کار فوق العاده ای داشت. از یک گردان شروع کرد و به فرماندهی تیپ ویژه شهدای سپاه در غرب کشور رسید و نهایتا تبدیل شد به یکی از فرماندهان ممتاز و عالی سپاه. یا مثلا در بچه های کرمان فردی بود به اسم حمید ایران منش معروف به حمید چریک… – در آن سال ها (۱۳۵۹) ما هنوز آموزش جنگ های کلاسیک را در سپاه نداشتیم؟ نه نداشتیم. از زمانی که جنگ شروع شد بچه ها آمدند گفتند این آموزش ها که شما می دهید برای کردستان خوبه ولی الان در جنوب داریم جنگ دشت می کنیم و خاکریز هست و این ها. یک سری از بچه ها را فرستادند آنجا و نوع جنگ را بررسی کردند و آموزش های لازم شروع شد. اما اوایل جنگ ماهیت سپاه در همان جنگ های نامنظم بود. همان موقع که عراق در شوش پشت کرخه رسیده بود، اولین کارهایی که بچه های سپاه شوش انجام دادند این بود که با چندتا از بچه های تهران رفتند و به آن ها ضربه زدند. این از همان جنگ های نامنظم بود. یا بچه های خوزستان بچه های سردار بلالی بصورت گروه های نامنظم بودند. شب ها می رفتند نفوذ می کردند و چند تانک می زدند و بر می گشتند. در خرمشهر هم همینطور بود. نیروهای مردمی همینجوری می جنگیدند. تعدادی از نیروهای تکاور ارتش هم بودند که جنگ نامنظم انجام می دادند. مثلا سر راه دشمن کمین می کردند. از اولین کارهای منظم سپاه می شود فتح بستان و باز پس گیری هویزه و سوسنگرد را نام برد. در زمان علمیات فتح المبین بود که یگان های منظم شکل گرفت. تیپ ۱۷ قم. تیپ فجر. خیلی جاها هم بصورت گردانی بودند. مثلا همین لشکر ۴۱ ثارالله که فرماندش حاج قاسم سلیمانی بود، بصورت گردان شروع کرده بودند ولی در مدت زمان کوتاهی تیپ شدند و محور دشت عباس را دادند دستشان. سریع گسترش پیدا کردند و تبدیل شدند به لشکر. نزدیک عملیات ولفجر مقدماتی نیروهای مردمی از شهرستان ها آنقدر زیاد آمده بودند که مثلا یک لشکری مثل ۲۵ کربلای ما (منطقه مازندران) همیشه بالای ۲۰ گردان نیرو داشت. – سازمان نیروهای نامنظم چقدر بود و چه تعداد نفرات داشت؟ گردان ها نهایت ۳۰۰ نفره بودند. ارتشی ها از قدیم اینجوری بودند که یگان های رزم، یگان های پشتیبان رزم، پشتیبان خدمات رزم و این ها را داشتند. اما در اوایل سپاه یک نفر همه کار می کرد، هم لجستیک بود و خودش مهماتش را می برد هم آر پی جی می زد، خوراکش را هم خودش تهیه می کرد. اوایل بود دیگر. بعدها کم کم این واحدها شکل گرفت و نفرات زیاد شدند. اوایل محدود بود. اما با این حال یک سازمان انقلابی بود. در ارتش اگر تلفات از یک حدی بیشتر می شد، یگان غیر قابل استفاده می شد و به عقب آورده می شد. اما در سپاه بارها اینطور بود که مثلا یک لشکری بود در سپاه ۸ نجف که از نجف آباد آمده بود، کلی زخمی و شهید و مفقود می شدند اما فردا صبحش با ۱۷ نفر آدم باز هم اعلام آمادگی می کردند. به تعداد گروهان می رسیدند ولی در حد یک تیپ اعلام موجودیت می کردند. این ها جنگ های انقلابی بود و نمی توان برایش واژه ای آورد و با کشور دیگری مقایسه کرد. بر اساس تعهد بود و خصلت های ویژه ای بود که این نیروها داشتند، می جنگیدند، آن موقع از این حرف ها نبود که قبل از اینکه حمله کنید آتش تهیه و آتش پشتیبانی داشته باشید. متکی به این ها نبودند. گاهی اسلحه کافی هم نداشتند و از پاکسازی عراقی ها اسلحه بدست می آوردند. در حین رزم مسلح می شدند. این ها واقعیت است. اینکه امام فرموده بودند "دشمن را باید از خانه بیرون کنید”، نیروهای مسلح و نه فقط سپاه بلکه همه نیروهای مسلح و همه ملت ایران با این چیزها بود که دشمن را بیرون کردند با گوشت و پوست و خونشان بود. و دیدید که یک وجب از خاک کشور هم دست دشمن نماند. من هم اولین کاری که در جبهه جنوب انجام دادم در شوش دانیال بود. جایی که فرمانده ام همین آقای طوسی بود. شب ها می رفتیم شناسایی و برمی گشتیم. دو تا دهات بود؛ زغن و عنکوش. با استفاده از بچه محل های آنجا و بچه های سپاه شوش که اکثرشان شهید و زخمی شده بودند- چون با عراقی ها که می خواستند روی کرخه پل بزنند درگیر شده بودند، آن موقع فرمانده سپاه آنجا خدا رحمت کند مرحوم رضا الله یاری بود. ما شب نفوذ کردیم رفتیم زدیم به عراقی ها در این دو تا دهات. آن موقع ما چه می دانستیم لشکر ۱۰ مخصوص چیست؟! بهترین یگان صدام بود. نفوذ کردیم و برگشتیم. آن ها هم برای اینکه آسیب پذیریشان کم شود مقداری رفتند عقب. همان یک مقدار عقب رفتنشان باعث شد شهر و جاده ها از برد خمپاره هایشان خارج شود. خب این ها عملیات های نامنظم بود. عین همین در قصرشیرین هم بود. یا در جلوگیری از سقوط آبادان که من هم بودم. یهو می گفتند ایستگاه ۷ و می دیدی که هر کس با هر وسیله ای که دارد مثلا مردم با وانت می رفتند ایستگاه ۷ و درگیر می شدند. یا مثلا به ما گفتند عراقی ها اطراف روستای خضر دیده شدند. ما هفت هشت تا بچه تهران بودیم که آن مناطق را بلد نبودیم اما تعدادی از بچه های آبادان ما را با بلم بردند آن سوی رودخانه بهمن شیر و دیدیم در روستای خضر خبری نیست. کشیدیم سمت جاده شادگان به آبادان که دیدیم هلی کوپتر عراقی آمد بالای سرمان و درگیر شدیم. حالا نگو آن ها قصد نفوذ به ذولفقاریه و آبادان را داشتند و این درگیری مانع گسترششان شد. درگیری بسیار محکمی بود و محلی ها هم خیلی به ما کمک کردند و آب و غذا می رساندند. – وقتی سپاه ساختار منظم و کلاسیک پیدا کرد جنگ های نامنظم چه شد؟ به حاشیه نرفت؟ نه! به هیچ عنوان. در کردستان همچنان تنور جنگ های نامنظم داغ بود. چون منافقین و حذب توده و سایر گروه های تروریستی و جدایی طلب همچنان بودند. ما تا آخر جنگ هم در کردستان بصورت نامنظم می جنگیدیم. و همین جنگ های نامنظم بود که کردستان را برای ما نگه داشت. قرارگاه رمضان هم بود که با هدف جنگ های نامنظم برون مرزی ایجاد شد تا جبهه جدیدی در مقابل عراق ایجاد کند که باعث شود نیروهای جنوب عراق برای حفظ چاه های نفت خانقین و کرکوک بیایند و فشار عراق در جنوب کم تر شود. و همچنین با کمک معارضین کرد و عرب جبهه جدیدی تشکیل شود که صدام را به سقوط نزدیک تر کند. هدف دیگر هم این بود که با کمک جلالی ها و بارزانی ها می شد از تپه های خطرناک مرزی عبور کرد و در شهر های پشتی عملیات انجام داد. مثلا سلسله عملیات های فتح. که عملیات کرکوک همان فتح ۱ بود. تا فتح ۱۰ هم عملیات داشتیم. مثلا در ارتفاعات خیره که مشرف بر دشت موصل است عملیات کردیم و آنجا را آزاد کردیم. یا شهرک اتروش که شهرک نظامی ها است مورد تاخت ادواتی بچه های قرارگاه رمضان قرار گرفت. این شهرک جزء اهداف هوایی بود ولی همین کماندوها و پارتیزان ها در قالب نیروهای ویژه آنجا را هدف قرار دادند. یا عملیات مهم فتح ۸ که روی قلعه معروف کانیکا بود که گردن کلفت ترین پادگان منطقه بود و الانم از مراکز مهمی است که دست داعش است. پس آن موقع سپاه در همه این مناطق عملیات انجام داده بود. آن هم بوسیله جنگ های نامنظم. مهمترین این جنگ ها در قالب یک سازمان را می توان به قرارگاه حمزه سیدالشهدا در غرب کشور اشاره کرد که وظیفه مقابله با گروه های اشرار و ضد انقلاب را برعهده داشت. در جنوب کشور هم که اصلا سازمان سپاه همین طوری توسعه پیدا کرد تا به یگان های منظم تبدیل شد. تا قبل از فتح المبین، به صورت محدود می رفتند چند تانک دشمن را منهدم می کردند و می آمدند. یا مواضع مستحکم دشمن را می رفتند یک تاخت می زدند و می آمدند. شهرهای کوچک و مناطق کوچک را از دست دشمن آزاد می کردند. رو توپخانه دشمن عملیات می کردند. این ها فلسفه وجودی تشکیل یگان های ویژه یا جنگ های نامنظم سپاه بود که بیشترین قدمت را همان قرارگاه حمزه سیدالشهدا دارد که در غرب و بویژه کردستان حضور داشت. اواخر سال ۶۴ هم تیپ ویژه ۶۶ هوابرد سپاه تشکیل شد. ![]()
ادامه مطلب تصويركمترديده شده /حجت الاسلام
علي اسماعيلي كريزي
/رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح خراسان رضوی
ادامه مطلب
تقدیر از کارکنان فعال در برگزاری انتخابات
به مناسبت عید بزرگ مبعث، مراسم جشن و مدیحهسرایی در نمازخانه سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی برگزار شد.
در انتهای این مراسم از همکارانی که در بررسی سوابق داوطلبان نمایندگی مجلسدهم شورای اسلامی مشارکت نمودهاند، با اهدا لوح و هدایایی تقدیر به عمل آمد.
ادامه مطلب
|
|