کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

روايت امام جعفر صادق(ع) از سيره امام محمدباقر(ع)

 

کد خبر:
۷۳۳۸۰
ایران مطلب*
 

 

روايت امام جعفر صادق(ع) از سيره امام محمدباقر(ع)

امام صادق(ع) در احاديث زيادی عباراتی چون «کان أبی يفعل کذا» يا «کان ابی يقول کذا» به کار می برد که اين جمله ها نشان دهنده استمرار و تداوم رفتار يا گفتار است.
سيره امام محمدباقر،امام محمدباقر

 امام صادق(ع) در احاديث زيادی عباراتی چون «کان أبی يفعل کذا» يا «کان ابی يقول کذا» به کار می برد که اين جمله ها نشان دهنده استمرار و تداوم رفتار يا گفتار است.

صدای شیعه:یکی از واژه هایی که در فرهنگ اسلامی کاربرد فراوانی دارد، واژه «سیره» است. سیره از منظر واژه شناسان و پژوهشگران حوزه دین، نوع رفتار و کردار یک شخصیت برجسته همچون پیامبر اعظم و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است.  شناخت سیره معصومان، اهمیت به سزایی دارد و یکی از منابع شناخت معارف دین اسلام است.  روشن است که عنوان «سیره» بیشتر معطوف به روش عملی است، اما در این مقاله به سخنانی که امام محمد باقر(ع) بارها بر زبان جاری می فرمودند نیز پرداخته می‌شود. اگر «سخن» را بخشی از «عمل» انسان بدانیم، آن را نیز می توان در مفهوم «سیره» جای داد.  امام صادق(ع) در احادیث زیادی عباراتی چون «کان أبی یفعل کذا» یا «کان ابی یقول کذا» به کار می برد که بی تردید این جمله ها ظهور، بلکه صریح در استمرار و تداوم رفتار یا گفتار است و پر روشن است که استمرار، نشان دهنده اهمیت آن رفتار و گفتار است.

از این زاویه که این رفتارها و گفتارها از «حجت خدا» صادر شده است، مسئولیت آفرین خواهد بود و در خودسازی تأثیر زیادی دارد.  اما چرا امام صادق(ع) عنایت بر بیان سیره پدر بزرگوارش داشت؟ این امر، دو دلیل می تواند داشته باشد: 1. این کار نوعی تعظیم و حرمت نهادن به جایگاه رفیع امام باقر(ع) است؛ 2. بعد از عصر خفقان و حاکمیت جنایتکاران بنی امیه که با امامان شیعه و تفکر و عقاید آنان سر ستیز داشتند، این امام باقر(ع) بود که در دوره افول قدرت بنی امیه از فرصتها بهره جست و در بیان معارف اسلام ناب و آموزه های آن کوشید و حقایق ناب اسلام را به شکلهای مختلف، به شیفتگان و رهپویان راه اهل بیت(ع) و سایر مسلمانان بازگو کرد. از این رو، نقش امام محمد باقر(ع) در نشر و توسعه و بالندگی و معرفی «دین» و بنیانگذاری و ایجاد تحول و انقلاب فرهنگی در گستره جهان اسلام، بی بدیل است. اینک برخی از گفتارها و رفتارهای آن حضرت را ذکر می کنیم.

بیم و امید

در آموزه های دینی به این نکته سفارش شده است که انسان مؤمن لازم است در پیوند خود با خدای تبارک و تعالی، هم به رحمت و لطف حضرت حق امیدوار باشد و هم از غضب و خشم پروردگار، ترس و بیم داشته باشد. امام صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یقول: انّه لیس من عبد مؤمن إلا و فی قلبه نوران، نورُ خیفةٍ و نور رجاءٍ لو وُزنَ هذا لم یزد علی هذا(1)؛ پدرم بارها می فرمود: نیست بنده مؤمن و خداشناسی، مگر اینکه در جان او دو نور بدرخشد: نور بیم از خدا- عقاب و خشم خدا- و امید به لطف حضرت پروردگار. باید این دو، همسان باشند، به گونه ای که اگر سنجیده شوند، یکی بر دیگری افزون نشود.»

شتاب در کارهای نیک

کاری را که انسان اراده می کند به سامان برساند، پسندیده است که ابتدا درباره آن بیندیشد تا صلاح و صواب یا فساد و زیان آن آشکار گردد. اما در کارهایی که خوبی و نیکی آنها کاملاً روشن است، انسان باید سریع اقدام کند و فرصت سوزی نکند؛ چون امکان دارد که حادثه ها و عواملی، او را از انجام آن کار خیر بازدارند. امام صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یقول: إذا هممت بخیرٍ فبادر فإنک لا تدری ما یحدثُ(2)؛ پدرم مکرر سفارش می کرد: هنگامی که می خواهی کار نیکی را انجام دهی، سریع به آن اقدام کن؛ چون تو نمی دانی که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.»

تأثیر گناه بر روح

بی تردید یکی از عوامل انحطاط آفرین در اندیشه و روح انسان، گناه و شکستن حریمها و بی اعتنایی به بایدها و نبایدهای الهی است. آثار گناه، جبران ناپذیر است و گناه، سرنوشت انسان را در مسیر انحراف رقم می زند. امام صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یقول: ما من شی افسدُ للقلب من خطیئةٍ(3)؛ پدرم بارها می گفت: بدترین چیزی که قلب و جان را فاسد و تاریک می کند، گناهان است.»

لحظه های برتر نیایش

دعا و نیایش به درگاه خداوند و رو آوردن به او در مشکلات و دشواری های زندگی، بی تردید یکی از ریشه دارترین نیازهای روح و جان انسان هاست و نیایش، تأثیر شگرفی در ساختار روحی و معنوی بشر دارد. نیایش با معبود بی همتا در هر جا و هر زمان مطلوب است؛ ولی در لحظه ها و مکان های خاص، مطلوب تر و به اجابت دعا نزدیک تر است. امام صادق(ع) نقل می کند:  «کان أبی إذا طلب الحاجة طلبها عند زوال الشمس فاذا اراد ذلک قدّم شیئاً فتصدق به و شمَّ من طیبٍ و راح الی المسجد دعا فی حاجته بماشاء(4)؛ راه و روش پدرم بدین سان بود: هر زمان که حاجتی داشت، آن را در موقع زوال خورشید- ظهر شرعی- طلب می کرد، به این گونه که نخست، چیزی را صدقه می داد و عطر استعمال می کرد و راهی مسجد می شد و در آنجا دعا می کرد و از خداوند برآورده شدن آن را درخواست می کرد.»

گردهمایی برای نیایش

نیایش جمعی به درگاه حق، امری پسندیده است و سفارش شده که نیایش کنندگان گردهم آیند و دعا کنند که این، به اجابت دعا نزدیک تر است. حضرت صادق (ع) می فرماید:  «کان أبی إذا حزنه امرٌ جمع النساء و الصبیانَ ثم دعا و امنوا(5)؛ پدرم سیره اش این بود که هرگاه پدیده ای ناگوار رخ می نمود که حضرت را غم و اندوه فرا می گرفت، زن ها و کودکان خویش را جمع و سپس به پیشگاه خدا دعا می کرد و آنان آمین می گفتند.»

ذکر حضرت حق

ذکر و یاد خدا، یکی از برترین شیوه های خودسازی است و مردان و زنان دین باور به این اصل مهم توجه ویژه دارند. در سراسر قرآن - که خود، نوعی ذکر و یاد خداست - با تعبیرهای زیبا انسان ها را به یاد کردن خدا، فرا می خواند.  یاد خدا جان را نورانی می کند و صفا می بخشد و از ابتلا به خودفراموشی باز می دارد. حضرت صادق (ع) روش پدر بزرگوارش را چنین بازگو می کند:  «کان أبی کثیر الذکر، لقد کنتُ امشی معه و إنه لیذکرالله و آکل معه الطعام و انه لیذکر الله و کان یحدّث القوم و ما یشغله عن ذکر الله و کنت أری لسانه لازقاً بحنکه یقول لا اله الا الله و کان یجمعنا و یأمرنا بالذکر(6)؛ روش پدرم بدین سان بود که خدا را بسیار یاد می کرد. من با او گاهی راه می رفتم و او مشغول ذکر بود. غذا می خورد و در آن حال به یاد خدا بود. با مردم سخن می گفت و در آن حال از ذکر حق غافل نمی شد. او دائماً زبانش به کامش چسبیده بود و ذکر لا اله الا الله را بر زبان جاری می کرد. گاهی ما را جمع می کرد و دستور می داد که به ذکر خدا بپردازیم.»

اهمیت سوره اخلاص

امام صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یقول: قل هو الله احد، ثلثُ القرآن و قل یا ایها الکافرون، ربع القرآن؛ (7) پدرم بسیار می فرمود: شأن و منزلت سوره قل هو الله احد، همانند یک سوم قرآن و سوره قل یا ایها الکافرون، به اندازه یک چهارم قرآن است.» آری، به دلیل اهمیت سوره توحید است که سفارش شده در نمازهای واجب، همواره خوانده شود.

نافله نماز عشاء

در شریعت اسلام، هفده رکعت نماز در شبانه روز بر مسلمانان فریضه و واجب و 34 رکعت نماز، مستحب است. از نمازهای مستحبی، دو رکعت نماز نافله عشا است که بعد از نماز عشاء به حالت نشسته خوانده می شود. ششمین اختر امامت، حضرت صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یصلیهما قاعداً؛ (8) پدرم آن دو رکعت را همواره به شکل نشسته به جای می آورد.»

پرهیز از ظلم و ستم

یکی از بدترین گناهان، ستم و ستمگری به ویژه ظلم به انسان است. قبح و زشتی این پدیده شوم به گونه ای است که تمام عقلای عالم و همه ادیان آسمانی، آن را محکوم می کنند.  حضرت صادق(ع) می فرماید:  «کان أبی یقول: اتقّوا الظلم، فانّ دعوة المظلوم تصعد الی السماء(9)؛ پدرم بارها هشدار می داد: از ظلم کردن بپرهیزید؛ چون دعا و ناله و فریاد ستمدیده، به آسمان بالا می رود(به اجابت می رسد)».

تأثیر برخی از گناهان

امام صادق(ع) بازگو می کند:  «کان أبی یقول: نعوذ بالله من الذنوب التی تعجل الفناء و تقرب الآجال و تخلی الدیار و هی قطیعة الرحم، و العقوق و ترکُ البرّ(10)؛ پدرم همواره تأکید می فرمود: به خدا پناه می بریم از گناهانی که به هلاکت انسان سرعت می بخشد و نابودی و مرگ را نزدیک می کند و سبب کوچ کردن مردم از سرزمین خود و هلاکت آنان می گردد. آن گناهان عبارت اند از: بریدن پیوند با خویشاوندان، اذیت و آزار دادن به پدر و مادر، و ترک نیکی به کسانی که استحقاق آن را دارند.»

صدقه

یکی از امور پسندیده و دینی، کمک رسانی و خدمت به قشر محروم جامعه اسلامی است. البته پر روشن است که انفاق و صدقه دادن باید در مسیر رفع محرومیت از جامعه باشد. از منظر دین، هر کار خیری که انسان انجام می دهد، صدقه است. امام باقر(ع) در صدقه دادن به افراد فقیر، روش جالبی داشت که فرزندش امام صادق(ع) این چنین بازگو می کند:  «کان أبی اذا تصدق بشیء وضعه فی ید السائل ثم ارتدّه منه فقبله و شمّه ثمّ ردّه فی ید السائل(11)؛ هرگاه پدرم چیزی را صدقه می داد، آن را نخست در دست شخص سائل قرار می داد، سپس آن را از او باز پس می گرفت، آن گاه آن چیز را می بوسید و می بویید و مجدداً در دستان سائل می نهاد.»

ثواب و پاداش حج

یکی از مناسک عبادی که در اسلام جایگاه ویژه ای دارد، حج است. این مراسم بین المللی اسلامی که هر سال انجام می پذیرد، اگر چنان که اسلام می خواهد، انجام پذیرد، آثار معنوی و مادی فراوانی دارد و در ایجاد وحدت و همگرایی و همفکری مسلمانان بی نظیر است. امام صادق(ع) می فرماید:

«کان أبی یقول: من أمّ هذا البیت حاجاً او معتمراً من الکبر، رجع من ذنوبه کهیئته یوم ولدته امُه؛ (12) پدرم بارها می فرمود: هرکس قصد و اراده خانه خدا کند، چه برای انجام مناسک حج و چه برای انجام عمره، و خویش را از غبار کبر و برتری طلبی پاک و پیراسته کند، از آثار زیان بار و آلودگی های روحی که دامن گیر او شده، پاک و پاکیزه می شود، به سان روزی که از مادر متولد شده است.»

اعتدال در زندگی

یکی از اصول بنیادین اسلامی که در تمام مقررات دینی بروز دارد، اصل اعتدال و پرهیز از زیاده روی و تفریط در تمام امور است. در عصر امام باقر(ع) نگرش منفی زهدگرایانه ای از سوی جماعتی از زهدفروشان و مقدسان نادان، ترویج و تبلیغات گسترده ای برای آن می شد. به عنوان نمونه، خوردن گوشت را تحریم و از آن اجتناب می کردند و این، به نام دین انجام می گرفت! ولی حضرت باقر (ع) با این انحراف برخورد و مبارزه کرد و منحرفان را رسوا ساخت و تصویر درستی از اسلام ارائه کرد.

عبدالاعلی مولی آل سام می گوید: من به امام جعفر صادق(ع) گفتم: روایتی از رسول الله(ص) میان مسلمانان زبان به زبان نقل می شود که آن حضرت فرمود: خداوند تبارک و تعالی از خانه ای که در آن گوشت خورده می شود، بدش می آید. حضرت صادق (ع) فرمود: آنان که چنین خبری را منتشر می سازند، دروغ گویان اند. حضرت رسول الله چنین فرموده: خداوند از آن خانه ای متنفر است که در آن مسلمانان و برادران و خواهران دینی خود را غیبت می کنند و گوشت آنان را می خورند. (اشاره به آیه قرآن که غیبت مسلمان را به خوردن گوشت دیگری تشبیه کرده).

سپس امام صادق(ع) افزود:  «کان أبی لحماً، لقد مات یوم مات او فی کمّ أمُ ولده ثلاثون درهماً للّحم(13)؛  زندگی پدرم بدین سان بود که به خوردن گوشت میل و علاقه داشت، حتی قبل از اینکه از دنیا برود، پولی را به همسرش داده بود تا با آن گوشت بخرد.»

پی‌نوشتها:

1. کافی، ج2، ص 67، باب «خوف و رجاء»
2. همان، ص 142.
3. همان، ص 273.
4. همان، ص 577.
5. همان، ص 487.
6. همان، ص 498.
7. همان، ص 631.
8. همان، ج 3، ص 446.
9. همان، ج2، ص 525.
10. همان، ص 448.
11. همان، ج4، ص 8.
12. همان، ص 253.
13. همان.

 منبع : صدای شیعه

منبع :

روايت امام جعفر صادق(ع) از سيره امام محمدباقر(ع)

اشتراک مطلب در :
برچسب ها : روايت, امام, جعفر, صادق(ع), از, سيره, امام, محمدباقر(ع), ,
مطالب مرتبط :
روايت امام جعفر صادق(ع) از سيره امام محمدباقر(ع)
روايت امام جعفر صادق(ع) از سيره امام محمدباقر(ع)
تقدیر از همسران معلم کارکنان سازمان قضایی خراسان رضوی
انتقاد قربانی از اتهام هاشمی
رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان موافقت کردند
مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت و دفاع از عتبات عالیات برگزار شد
خاطره ضرغامی از مناظره انتخابات ۹۲
شیوه احوالپرسی حضرت آقا (عکس)
رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از معلمان سراسر کشور:
خاطره آیت الله امینی از برخورد تند امام با آقای هاشمی!
قطع کردن سر عروس و داماد در شب عروسی!+تصاویر
بازدید مدیران و قضات سازمان قضایی خراسان رضوی از هنگ مرزی تایباد و سرخس
اعتراف خواندنی فرمانده ارتش صهیونیستی!
پاسخی به یک ادعا و خاطرات مخدوش؛ تغییر استراتژی جنگ، با اصرار هاشمی از دلایل اصلی سقوط فاو بود
ای سالار زینب

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 12 اردیبهشت 1395  ] [ 5:15 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
روزه و ذكر صلوات افضل اعمال عيد مبعث

 

 

 

 

 

 

 

كد خبر: ۷۴۸۸۲
روزه و ذكر صلوات افضل اعمال عيد مبعث
27رجب سرآغاز راهي شد تا انسان از شرك، جهل و فساد بيرون آمده و به سوي توحيد، معنويت و كرامت حركت كند؛ آري مشيت خالق هستني بر اين بود كه از گريبان تاريكى، سپيده شكافته شود
اعمال عيدمبعث،روزه عيد مبعث،ذكر صلوات
 
27رجب سرآغاز راهي شد تا انسان از شرك، جهل و فساد بيرون آمده و به سوي توحيد، معنويت و كرامت حركت كند؛ آري مشيت خالق هستني بر اين بود كه از گريبان تاريكى، سپيده شكافته شود و فخر بنى آدم،حضرت محمد (ص) طلوع كند.

بر اساس باور مسلمانان، حضرت محمد مصطفي(ص) در غار حرا  و در سن 40 سالگي به پيامبري مبعوث شد تا پيام وحي را به مردم برساند و جهان را از شرك و بت پرستي و جهل و ناداني و تاريكي ها پاك كند.

شيعيان بر اين باورند كه عيد مبعث در روز ۲۷ رجب عام الفيل، سال ۱۳ پيش از هجرت روي داده و همه ساله به شكرانه نعمت بزرگ رسالت پيامبر  اين روز بزرگ را جشن مي‌گيرند؛ براي بهره مندي از روز بزرگ و فرخنده "مبعث ختم نبوت"  اعمال مستحبي زيادي ذكر شده  كه دعا، نماز، غسل مستحب و صلوات بسيار فرستادن از جمله مهمترين  اعمال اين روز است.

اعمال شب و روز عيد مبعث در زير آمده است:

در مصباح از حضرت ابوجعفر امام جواد (ع) روايت شده كه فرمود در رجب شبى است كه از آنچه كه بر آن آفتاب مي تابد بهتر است و آن شب بيست و هفتم رجب است كه در صبح آن پيغمبر خدا (ص) به رسالت مبعوث شد و براى آن شب اعمالي است كه اگر شيعه اي از ما آن اعمال را در آن شب انجام دهد اجر عمل شصت سال مي برد.

در مورد اين عمل آمده است كه  پس از نماز عشاء هر ساعتى از شب را تا پيش از نيمه آن بيدار شو و دوازده ركعت نماز اقامه كن و در هر ركعت حمد و سوره اى از سوره هاى كوچك مفصل ( مفصل ازسوره محمد است تا آخر قرآن) بخوان؛نمازها دو ركعتي هستند. پس از هر دو ركعت بعد از سلام؛ هفت مرتبه سوره حمد، هفت مرتبه مُعَوَّذَتَيْن، و سوره هاي توحيد و قُلْ يا اَيُّها الْكافِرُونَ هر كدام هفت مرتبه، و سوره قدر و آية الكرسى هر كدام را هفت مرتبه بخوان.
 
بعد از اتمام نماز اين دعا خوانده شود:

اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى لَمْ يَتَّخِذْ وَلَداً وَلَمْ يَكُنْ لَهُ شَريكٌ فى الْمُلْكِ وَ لَمْيَكُنْ لَهُ وَلِىُّ مِنَ الذُّلِّ وَ كَبِّرْهُ تَكْبيراً اَللّهُمَّ اِنّى اَسئَلُكَ بِمَعاقِدِ عِزِّكَ عَلَى اَرْكانِ عَرْشِكَ و َمُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ كِتابِكَ وَ بِاسْمِكَ الاْعْظَمِ الاْعْظَمِ الاْعْظَمِ وَ ذِكْرِكَ الاْعْلىَ الاْعْلىَ الاْعْلى وَ بِكَلِماتِكَ التّامّاتِ اَن  تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اَنْ تَفْعَلَ بى ما اَنْتَ اَهْلُهُ... 

ستايش خاص خدايى است كه نگيرد فرزندى و نيست براى او در فرمانروايى شريكى و نيست برايش ياورى از خوارى و به بزرگى كامل بزرگش شمار، خدايا از تو خواهم به حق چيزهايى كه موجبات عزتت بر پايه هاى عرشت مى باشد و به حق سرحد نهايى رحمتت از كتابت و به نام بزرگتر بزرگتر بزرگترت و به حق ذكرت كه والاتر و برتر و اعلى است و به كلمات تام و تمامت....؛ سپس بخوان هر دعايى و حاجتي كه داري و درود فرست بر محمد و آلش .

 انجام غسل در اين شب مستحب است و زيارت حضرت اميرالمؤمنين (ع) كه افضل اعمال  شب عيد مبعث است.

اعمال روز عيد مبعث

براي روز عيد مبعث  چند  عمل ذكر شده است:

روزه روز عيد مبعث يكى از چهار روزى است كه در تمام سال امتياز دارد و روزه اين روز برابر است با روزه هفتاد سال است.

غسل، بسيار صلوات فرستادن و زيارت حضرت رسول و اميرالمؤمنين از جمله اعمالي است كه براي روز عيد مبعث ذكر شده است.

 اردبيلي ها همه ساله جشن روز مبعث را در اماكن مذهبي مساجد و حسينيه ها برگزار مي كنند و با آذين بندي و چراغاني خيابانها ،معابر، مساجد و شركت در مراسم اين روز سالروز بعثت پيامبر بزرگوار اسلام را گرامي مي دارند.

منبع :
dari.irib.ir
ايران مطلب*

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 12 اردیبهشت 1395  ] [ 5:10 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

کارت پستال عید مبعث پیامبر اکرم (ص)

 

در این مجموعه نمونه های زیبایی از کارت پستال عید مبعث پیامبر اعظم (ص) تقدیم شما دوستان عزیز می شود.

 کارت پستال عید مبعث پیامبر اکرم

کارت تبریک عید مبعث

 کارت پستال عید مبعث پیامبر اکرم

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال مبعث رسول اکرم (ص)

کارت پستال های عید مبعث

کارت تبریک عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال مبعث رسول اکرم (ص)

کارت پستال های عید مبعث

کارت تبریک عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال مبعث رسول اکرم (ص)

کارت پستال های عید مبعث

کارت تبریک عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال مبعث رسول اکرم (ص)

کارت پستال های عید مبعث

کارت تبریک عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال مبعث رسول اکرم (ص)

کارت پستال های عید مبعث

کارت تبریک عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال مبعث رسول اکرم (ص)

کارت پستال های عید مبعث

کارت تبریک عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال مبعث رسول اکرم (ص)

کارت پستال های عید مبعث

کارت تبریک عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال های عید مبعث

کارت پستال مبعث رسول اکرم (ص)

کارت پستال های عید مبعث

کارت تبریک عید مبعث

کارت پستال عید مبعث,کارت پستال روز عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال عید مبعث,کارت پستال روز عید مبعث

کارت پستال مبعث رسول اکرم (ص)

کارت پستال عید مبعث,کارت پستال روز عید مبعث

کارت تبریک عید مبعث

کارت پستال عید مبعث,کارت پستال روز عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

کارت پستال عید مبعث,کارت پستال روز عید مبعث

کارت پستال ویژه عید مبعث

funpatugh/radsms


   
12345

نام(لازم)

ایمیل(لازم)


6 × =


ادامه مطلب



[ یک شنبه 12 اردیبهشت 1395  ] [ 5:09 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 پیامک های تبریک ولادت امام موسی کاظم (علیه السلام)

 
کد خبر: 599511
 
ولادت امام موسی کاظم (ع) پیامک های تبریک ولادت امام موسی کاظم (علیه السلام)
اس ام اس ولادت امام موسی بن جعفر (ع)؛
پیامک های تبریک ولادت امام موسی کاظم (علیه السلام)
[-] اندازه متن [+]
به این مطلب امتیاز دهید
شما قبلا به این مطلب رای داده اید
0 0 بازدید

سرویس کشکول جام نیـوز:

مژده ای دل که شب میلاد کاظم آمده

 فاطمه بر دیدن موسی بن جعفرآمده

کاظمین امشب چراغان ازوجود کاظم است

خانه ی صادق چراغان از حضور کاظم است

گیف جدا کننده متن

 میلاد هفتمین فخر عالم امکان باب الحوئج ، موسی بن جعف بر شما مبارک باد.

گیف جدا کننده متن

بر در دروازه‏ ی حاجات دل

تا سحرم مست مناجات دل

راز و نیاز دل ما ذکر دوست

نیست کسی هر آنچه باشد از اوست

گیف جدا کننده متن

دست طلب به سوی او روز و شام

مسئلت از غیر جمالش حرام

 هر که اسیر بی قرار یار است

به شوق او همیشه ره سپار است

گیف جدا کننده متن

 دیده ببندد همه دم به راهش               جان بدهد بر سر یک نگاهش

به سر رود به سوی جانانه ‏اش              تا که رسد بر در میخانه اش

گیف جدا کننده متن

بر در میخانه گدایی رواست

اگر که ساقی کرم مرتضاست

ز مرتضی اگر کرم بخواهید

اگر که لطف دم به دم بخواهید

گیف جدا کننده متن

دل به طهورای ولایت برید                  حاجت خود به باب حاجت برید

نگویم این را که خدا عالم است                باب حوائج به خدا کاظم است

گیف جدا کننده متن

ز کاظمینش که ندیدم بسی

نیامده به دست خالی کسی

اگر که دستی برود به سویش

نمی‏ رسد مگر به آرزویش

گیف جدا کننده متن

یوسف زهرا که به زندان شدی

به قلب من همیشه مهمان شدی

به کاظمین تو اسیرم اسیر                جان رضا بیا و دستم بگیر

گیف جدا کننده متن

مژده‏ ی میلاد تو، نفحه ی باد صباست

رایحه ‏ی یاد تو با دل ما آشناست

آمدی و باب هر حاجت دلها شدی

باب حوائج تویی، نام تو ذکر خداست

عرش الهی اگر، جلوه گه حق بود

بار گه ات کاظمین، خود حرم کبریاست

قبله ی قدوسیان، کوی مصفای تو

نام دل آرای تو، کعبه ی حاجات ماست

یوسف زهرایی و گوشه ‏ی زندان و چاه

کنج سیه چال تو، به غصه ات مبتلاست

شادی میلاد تو، توأم اشک است و آه

چونکه غمین هر دل از کوفه و شام بلاست

محفل مولودی‏ ات، کرببلایی شده

گوشه‏ ی لبخند ما، همره اشک عزاست

گیف جدا کننده متن

 آمد این مژده از حى تبارک

میلاد موسى بن جعفر مبارک

گیف جدا کننده متن

آن درگهى که پایه‏اش از عرش برتر است

دولت‏سراى حضرت موسى بن جعفر است

آیینه جمال خداوند سرمدى

هم مظهر علوم و خصال پیمبر است

گیف جدا کننده متن

حضرت موسی بن جعفر رهبر راه ولاست

باطن نورانی‏اش آیینه ایزدنماست

گیف جدا کننده متن

میلاد با سعادت هفتمن اختر تابناک آسمان ولایت مبارک باد

میلاد نور مبارک

گیف جدا کننده متن

بزم مارا باز آمد عالم آرایى دگر

کز قدومش بزم ما گردیده سینایى دگر

قرنها بگذشته از موسى و شرح رود نیل

آمده اینک به فتح نیل موسایى دگر

گیف جدا کننده متن

ولادت امام حلم و شکیبایی باب الحوائج امام  موسی کاظم بر شما مبارک

گیف جدا کننده متن

شده دل وادى سینا به تجلاى موسى

که کلیم خدا آید به تماشاى موسى

گیف جدا کننده متن

سر زد مهى زیبا از نسل کوثر

شد جلوه‏ گر نور موسى بن جعفر

تابنده خورشید عشق و عقیده

امام صادق را فروغ دیده

گیف جدا کننده متن

ماه مدینه شمع جمع هستى

بر ما دهد درس یکتا پرستى

هفتم وصى خاتم النبیین

سلاله طاها و آل یاسین

گیف جدا کننده متن

داده خداوند جلى

حمیده را دسته گلى

آمد موسى طور انّما

روشن چشم رسول مصطفى

صادق آل مرتضى چشم تو روشن

ولى حق نور هدى چشم تو روشن

مولود این هفتم ولى

بادا مبارک بر على

گیف جدا کننده متن

سلام بر تو که نیازمندان را باب الحوائجی.

سلام بر نام معطر و زیبایت، که الهام بخش ِ صبوری ، شکیبایی ، بردباری و حلم است.

ولادت  هفتمین فخر عالم امکان  امام موسی کاظم علیه السلام تهنیت باد

امام هفتم ما فرمودند: «هر کس می خواهد قوی ترین مردم باشد، بر خدا تکیه کند».

امام موسی کاظم:سه چیز تباهى مى‏آورد: پیمان شکنى، رها کردن سنّت و جدا شدن از جماعت.

گیف جدا کننده متن

امام موسی کاظم: خیر برسان و سخن نیک بگو و سست رأى و فرمان‏برِ هر کس مباش

گیف جدا کننده متن

میلاد اسوه صبر و تقوا امام موسی کاظم مبارک باد

گیف جدا کننده متن

زمین را از صفا زیور ببندید

به اوج آسمان اختر ببندید

به مژگان خاک این ره را زدایید

بر آن بال ملائک را گشایید

به اشک دیدگان ره را بشویید

شمیم عشق را اینک ببویید

که مى‏ آید گلى از آسمان ها

که مستش مى ‏شود دل‏ها و جان ها

گیف جدا کننده متن

از این تک گل دل صحرا بهارى ست

دگر پایان هجر و بى قرارى ست

خریدار جمالش قدسیانند

همیشه زائرش قدوسیانند

ز صبرش در عجب درمانده ایوب

ز اشک دیده‏ اش وامانده یعقوب

گیف جدا کننده متن

هزاران یوسف زیباى کنعان

خریدار رخ آن ماه تابان

گل است و در دل زندان اعدا

فتاده یوسف زهرایى ما

گیف جدا کننده متن

اگرچه برهمه عالم امیراست

ولى در چاه محنتها اسیر است

بگو با آن دل بى رحم صیاد

مبند او را به زنجیرى ز بیداد

گیف جدا کننده متن

کبوتر را به زنجیرى نبندید

به حال غربتش دیگر نخندید

اگر بستید این زخم زبان چیست

دگر دشنام او هرگز روانیست

زنیدم تا زیانه هرچه آید

ولى دشنام بر حیدر نشاید

گیف جدا کننده متن

صادق آل نبى را داده حّى بى نیاز

از براى تشنگان علم، دریایى دگر

گرچه زهرا را به عالم نیست همتایى، ولى

شد حمیده با چنین فرزند،زهرایى دگر

گیف جدا کننده متن

اى صبا بر گو به زهرا دیده روشن چون خدا

داده بر فرزند تو شمس دلارایى دگر

گر که مریم مام یک عیسى بود، حق از کرم

داده بعد از پنج عیسى بر تو عیسایى دگر

گیف جدا کننده متن

یوسفى آمد که یوسف هم بود زندانیش

زانکه زندان رفتن او راست معنایى دگر

تا کنداز ریشه بنیاد بنى العباس را

زد قدم امروز انسان ساز فردایى دگر

گیف جدا کننده متن

تا که در عالم به آقایى رساند شیعه را

حق به آقایى خود آورده آقایى دگر

غیر آل للَّه ‏ما را نیست در محشر شفیع

از در دربار آنان پس مرو جایى دگر

در جزا برگ عبور ما به امضاءبسته است

معتبر جز مهر آنان نیست امضایى دگر

گیف جدا کننده متن

چو اشک دیده ‏ى عشاق حق، دلهامصفاشد

قلوب شیعیان از روشنى چون طور سیناشد

اگر بینى فضاى آفرینش گشته عطر آگین

گل روى امام موسى کاظم شکوفا شد

گیف جدا کننده متن

به روز هفتم ماه صفر در شهر پیغمبر

جمال دیگرى از ذات پاک حق،هویدا شد

قدم زد در جهان مولاى عالم موسى جعفر

که از یمن قدومش، غرق زیور، عرش اعلاشد

گیف جدا کننده متن

چه خورشیدى زمین و آسمان را کرده نورانى

چه ماه پر فروغى در سپهر مجد،پیداشد

ز چرخ چارمین با موکب عزّو شرف امشب

پى عرض ادب سوى زمین نازل مسیحا شد

نه تنها دیده ى آل محمّد شد به او روشن

که چشم چرخ پیر از دیدن آن ماه، بینا شد

گیف جدا کننده متن

در این فرخنده میلاد وصى هفتم طاها

نزول رحمت بى منتها ذات یکتا شد

نه تنها آشنایانش،که در سر تا سر گیتى

هر آن کس واقف از اوصاف او گردیدشیدا شد

گیف جدا کننده متن

حمیده مادر والامقام و ارجمنداو

بنازد زان که او هم مادر فرزند زهراشد

به پاس مقدمش از جانب ربّ غفور امشب

براى دوستدارانش، برات عفو،امضاءشد

به آن باب الحوائج ملتجى شد هر گرفتارى

یقین دارم که از کار و دلش هر عقده ‏اى وا شد

شده دل وادى سینا به تجلاى موسى

که کلیم خدا آید به تماشاى موسى

گیف جدا کننده متن

به طواف حر م رفتم به هواى تو بودم

همه جا با خیال تو به ولاى تو بودم

گیف جدا کننده متن

دل بیت الحرام عشق ز تو گیرد تمنا

حجر الاسود هستى به تو دارد تولا

چه لیاقت مرا مولا که کنى یک نگاهم

منم آن عاشق مسکین که تو را از تو خواهم

گیف جدا کننده متن

دلم از کاظمین تو به خدا رونتابد

نرود از سر کویت که به جز تو نیاید

تویى آن هفتمین مولا که ز هفت آسمانت

ز ملک مى ‏رسد تبریک به دل شیعیانت

گیف جدا کننده متن

زیور آرا شد زمین تا عرش اعلى

چونکه شد نور رخ موسى هویدا

به به از شان و جلال و عزت و جاهش

خرم افزا شد زمین از دیدن روى گرامش

عالم از این مولد فرخنده گردیده طرب زا

چونکه شد نور رخ موسى هویدا

گیف جدا کننده متن

بر امام منتظر بادا مبارک این ولادت

تهنیت بر شیعیان حضرتش از این ولادت

رسید شادى شیعیان به عرش اعلى

چونکه شد نور رخ موسوى هویدا

مبارک مبارک مبارک

تبیان

http://jamnews.rasanetv.ir/page-612937.html


ادامه مطلب



[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 8:50 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

  پیامک شعری شهادت امام حسن عسگری

 

علیه السلام

امروز عسگری به جهان دیده بسته است
قلب جهان و قطب زمان دلشکسته است
آن حجت خدای، ز بیداد معتمد 
پیوند زندگانی اش از هم گسسته است

فاطمه امشب به سامرّا عزا برپا کند 
دیده را یاد امام عسگری دریا کند
ای خوش آن چشمی که امشب با امام عصر خود 
خون دل جاری به رخ در مرگ آن مولا کند

داغ امام عسگری دلـهـا شکستـه 
در ماتم بابای خود مهدی نشسته
گرد مصیبت چهره ی عالم گرفته 
زهرا ز داغ لاله اش ماتم گرفته . . .

شیعیان بر سر زنید، شد عزای دیگری 
کشته ی زهر جفا شد امام عسگری
از جفای معتمد، پر زخون دل ها شده
در عزای عسگری، سامره غوغا شده

داغ امام عسگری دلـهـا شکستـه 
در ماتم بابای خود مهدی نشسته
گرد مصیبت چهره ی عالم گرفته 
زهرا ز داغ لاله اش ماتم گرفته . . .

امشب که زمین و آسمان می گرید 
از ماتم عسگری جهان می گرید
جا دارد اگر شیعه خون گریه کند
چون مهدی صاحب الزمان می گرید

 

تصاویر متحرک امام حسن عسگری (ع ) AKSGIF.IR  EMAM HASSAN ASGHARI GIF

 


ادامه مطلب



[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 8:49 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

ناله حزین مرغان عاشق است
که به گوش می‏رسد: امشب
پس از چندین سال روز،
چندین سال شب، هفتمین ستاره
به آسمان هفتم می‏رسد؛ ولی
غافل از آنکه این مردم، غفلت،
سایه‏گستر چشم‏هایشان شده است.
* * * * * * * * * * * * * *
«السلام علیک یا عَلَم الدین و التّقوی
السلام علیک یا خازن علم النبیین
السلام علیک یا نائب الاوصیاء السابقین
السلام علیک یا مولی موسی بن جعفر و رحمه‏اللّه و برکاته»

* * * * * * * * * * * * * *
خداحافظ ای دست‏های پاک عبادت!
خداحافظ ای پیشانی پینه بسته از تهجد شبانه!
خداحافظ ای نور خدا در تاریکی‏های زمین!
خداحافظ ای معدن انوار علم و وارث سکینه نیاکان پاک!
خداحافظ ای کوچه‏های غریبه کاظمین!
خداحافظ ای سال‏ها زندان، سال‏ها غل و زنجیر!
خداحافظ ای سال‏ها انتظار!
بگذار و بگذر؛ خشت خشت دیوارهای تاریک زندان را و لحظه لحظه تنهایی‏ات را!

* * * * * * * * * * * * * *
ای بنای حرم عدل و امان را بانی    ***    وی ز رخسار تو آفاقْ همه نورانی
که گمان داشت که با آن همه تشریف و جلال    ***    یوسف فاطمه یک عمر شود زندانی؟

* * * * * * * * * * * * * *
امام کاظم‏ علیه السلام: لَو کانَ فِیکُم عِدَّهُ أهلِ بَدرٍ لَقامَ قائمُنا؛
اگر به تعداد اهل بدر (مؤمن کامل) در میان شما بود، قائم ما قیام مى‏کرد.

* * * * * * * * * * * * * *
امام کاظم‏ علیه السلام: لَیسَ مِنّا مَن لَم یُحاسِب نَفسَهُ فی کُلِّ یَومٍ؛
کسى که هر روز خود را ارزیابى نکند، از ما نیست.

* * * * * * * * * * * * * *
امام کاظم ‏علیه السلام: مَن کَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ کَف َّ اللَّهُ عَنهُ عَذابَ یَومِ القِیامَه؛
هر کس خشم خود را از مردم باز دارد، خداوند عذاب خود را در روز قیامت از او باز مى‏دارد.

* * * * * * * * * * * * * *
یا حضرت معصومه، ای یادگار زهرا
بزم عزا به پا کن امشب برای بابا
ای شیعیان بیارید عطر و گلاب و قرآن
موسی بن جعفر آزاد، گردد ز کنج زندان
*شهادت غریبانه ی امام کاظم-ع تسلیت باد*

* * * * * * * * * * * * * *
سخنی گهربار از هفتمین امام همام و نهمین معصوم مظلوم:
کم گویى ، حکمت بزرگى است، بر شما باد به خموشى که شیوه اى نیکو و سبک بار و سبب تخفیف گناه است.
.........
شهادتش تسلیت و تعزیت.

* * * * * * * * * * * * * *
امشب شب عزای امام عالمین است
دل را هوای قبر غریب کاظمین است
باب الحوائج امشب حاجت روا گردیده
مهدی به یاد جدش، صاحب عزا گردیده
* آجرک الله یا بقیة الله *

* * * * * * * * * * * * * *
از جهان رفته با قلب خسته/نزد زهرای پهلو شکسته
راحت از جور و زنجیر کین شد/خاک غم بر سر مسلمین شد
خدایا! به حق تن رنجور موسی بن جعفر، فرج مهدی منتظَر را برسان.

* * * * * * * * * * * * * *
خود را دمید در «قَدَر» و در «قضا»ی او
خرمای مرگ را به دهان بُرد و مستِ وصل
مرگی غریب آمد و شد آشنای او.

* * * * * * * * * * * * * *
امروز تقویم‏ها در سکوت خود فقدان تو را به سوگ نشسته‏اند.
معصومه علیهاالسلام در پایان انتظار خود، اشک بر گونه‏ها دوانیده است.
کبوتران حرم دخترت، شور و شوق پرواز را از دست داده‏اند و ماتم آن گنبد طلایی، آسمان را سیاه می‏کند.
معصومه جان! تسلیت!
««««مؤسسه جهانی سبطین ( علیهما السلام )»»»»

* * * * * * * * * * * * * *
هر گه که نسیم از ره بغداد آید
ما را ز حدیث عشق و خون‏یادآید
اى گل که به گردن تو غل افکندند
از صبر تو زنجیر به فریاد آید

* * * * * * * * * * * * * *
آنچنان ز هر ستم انداخت مرا
که اجل ره سپر باغ جنان ساخت مرا
عجبى نیست اگر وقت عیادت پسرم
دید با این تن کاهیده و نشناخت مرا

* * * * * * * * * * * * * *
اى بر همه خلق مقتدا ادرکنى
اى روح و روان مرتضى ادرکنى
اى موسى کاظم اى امام محبوس
اى یوسف آل مصطفى ادرکنى

* * * * * * * * * * * * * *
امشب رضا ز سوز جگر گریه مى‏کند
مانند سیل ز ابر بصر گریه مى‏کند
تنها پسر نه، دختر چشم انتظار هم
از داغ جانگداز پدر گریه مى ‏کند

* * * * * * * * * * * * * *
در عزایت شده، فاطمه نوحه گر
بر دل دخترت، رفتنت زد شرر
فداى تو، که زندگى ات پر بلاست
آخر سر، گریه کنِ تو امام رضاست

* * * * * * * * * * * * * *
در کنج سیه چال بلا غرق دعایی
جان از غم مادر دهی و سوى خدایی
عمرت شده طى گوشه ى زندان و به غربت
عالم شده مبهوت تو از این همه محنت

* * * * * * * * * * * * * *
کن روان اشک غم ای شیعه به دامان امروز
تسلیت ده به شهنشاه خراسان امروز
کشته شد موسی بن جعفر ز جفای هارون
زیر زنجیر بلا، گوشه ی زندان امروز

www.sibtayn.com/fa/index.php


ادامه مطلب



[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 8:46 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم (ع)


 

متن شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس مذهبی

اس ام اس تسلیت شهادت امام موسی کاظم (ع)

 

آن کـِه عالم همه در دست توانایش بود،
مرکز دایره غم دل دانایش بود،
هفتمین حجت معصوم ز ظلم هارون
چارده سال به زندان ستم جایش بود،
دل "موسای کَـلیم" از غم این موسی سوخت،
که به زندان بلا طور تجلایش بود…
شهادت امام موسی کاظم علیه السلام تسلیت باد

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم (ع)

 

کاش می شد، اشک ریزان، بی قرارت همچو شمع  شعله گیرم من بسوزم در جوارت همچو شمع ؛‌ شهادت باب الوائج را تسلیت عرض می‌کنم

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

اس ام اس جالب

 

هر گه كه نسيم از ره بغداد آيد
ما را ز حديث عشق و خون‏يادآيد
اى گل كه به گردن تو غل افكندند
از صبر تو زنجير به فرياد آيد

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

شهادت امام موسی کاظم (ع)

 

امشب شب عزای امام عالمین است
دل را هوای قبر غریب کاظمین است
باب الحوائج امشب حاجت روا گردیده
مهدی به یاد جدش، صاحب عزا گردیده
* آجرک الله یا بقیه الله *

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

پیامک شهادت امام موسی کاظم (ع)

 

ترسی از فقر ندارند گدایان کریم
دست خالی نروند از در احسان کریم
حاجت خواسته را چنـد برابر داده است،
طیب الله بِه این لطف دو چندان کریم
کاظِمینی" نشدیم و دلمان هم پر بود"
بار بستیم به سوی شاه خراسان کریم
شهادت امام موسی کاظم علیه السلام تسلیت

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

متن شهادت امام موسی کاظم (ع)

 

چشمهایت که به گنبد طلایش می افتد، بی اختیار اشک به شب نشینی چشمهایت می آید!

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

اس ام اس شهادت امام کاظم (ع)

 

 آنچنان ز هر ستم انداخت مرا
كه اجل ره سپر باغ جنان ساخت مرا
عجبى نيست اگر وقت عيادت پسرم
ديد با اين تن كاهيده و نشناخت مرا

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

 تسلیت شهادت امام موسی كاظم (ع)

 

امروز تقویم‏ها در سکوت خود فقدان تو را به سوگ نشسته‏اند.
معصومه علیهاالسلام در پایان انتظار خود، اشک بر گونه‏ها دوانیده است.
کبوتران حرم دخترت، شور و شوق پرواز را از دست داده‏اند و ماتم آن گنبد طلایی، آسمان را سیاه می‏کند.
معصومه جان! تسلیت!

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم (ع)

 

ای باب الحوائج چه سخت است و دردناک، دیدن چشمان خیس و بارانی و منتظر دخترت!
غروب هفتمین خورشید تسلیت باد

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

متن شهادت امام موسی کاظم (ع)

 

اى بر همه خلق مقتدا ادركنى
اى روح و روان مرتضى ادركنى
اى موسى كاظم اى امام محبوس
اى يوسف آل مصطفى ادركنى

شهادت امام موسی کاظم (ع) تسلیت باد

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

 اس ام اس مذهبی

 

آه هر چند غل جامعه بر پیکر داشت
بَر تنش باغ گل لاله و نیلوفر داشت
مثل گودال دچار کمی جا شده بود
فرقش این بود فقط سایه ی بالا سر داشت
شهادت امام موسی کاظم (ع) تسلیت باد

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

پیامک شهادت امام موسی کاظم (ع)

 

امشب رضا ز سوز جگر گريه مى‏كند
مانند سيل ز ابر بصر گريه مى‏كند
تنها پسر نه، دختر چشم انتظار هم
از داغ جانگداز پدر گريه مى ‏كند

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم (ع)

 

اى كه در ماتمت، دل پر از غم شده
قامت آسمان، از غمت خم شده
بخوان نماز، كه خود دل از وضو برفت
كه حلقه ‏ها، بر تن پاكت فرو برفت

 

اس ام اس شهادت امام موسی کاظم, اس ام اس جالب

شهادت امام موسی کاظم (ع)

 

در كنج سيه چال بلا غرق دعايي
جان از غم مادر دهي و سوى خدايي
عمرت شده طى گوشه ى زندان و به غربت
عالم شده مبهوت تو از اين همه محنت

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

اس ام اس ولادت امام موسی کاظم(ع)

 

یک سعادت

داد این بشارت تابیده هفتم

مهر ولایت

آمد این مژده از حى تبارک

میلاد موسى بن جعفر مبارک

 

 – - – - – - – - |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| - – - – – - 

 

آن درگهى که پایه‏اش از عرش برتر است

دولت‏سراى حضرت موسى بن جعفر است

آیینه جمال خداوند سرمدى

هم مظهر علوم و خصال پیمبر است

ولادت امام موسی کاظم مبارک باد

 

 – - – - – - – - |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| – - – – - –

 

بر امام منتظر بادا مبارک این ولادت

تهنیت بر شیعیان حضرتش از این ولادت

رسید شادى شیعیان به عرش اعلى

چونکه شد نور رخ موسوى هویدا

 

– - – - – - – ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||- – – - –

 

حضرت موسی بن جعفر علیه‏السلام رهبر راه ولاست

باطن نورانی‏اش آیینه ایزدنماست

میلاد با سعادت هفتمن اختر تابناک آسمان ولایت مبارک باد

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

مژده‏ ى میلاد تو، نفحه ى باد صباست

رایحه ‏ى یاد تو با دل ما آشناست

آمدى و باب هر حاجت دلها شدى

باب حوائج تویى، نام تو ذکر خداست

میلاد نور مبارک

 

– - – - – - – - – ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||- – - – – - –

 

زمین را از صفا زیور ببندید

به اوج آسمان اختر ببندید

به مژگان خاک این ره را زدایید

بر آن بال ملائک را گشایید

میلاد کاظم آل محمد(ص) مبارک باد

 

 – - – - – ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||– - – – - –

 

بزم مارا باز آمد عالم آرایى دگر

کز قدومش بزم ما گردیده سینایى دگر

قرنها بگذشته از موسى و شرح رود نیل

آمده اینک به فتح نیل موسایى دگر

ولادت امام حلم و شکیبایی باب الحوائج امام  موسی کاظم بر شما مبارک

 

– - – - – - – -|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| – - – - – – - –

 

شده دل وادى سینا به تجلاى موسى

که کلیم خدا آید به تماشاى موسى

میلاد هفتمین فخر عالم امکان باب الحوئج ، موسی بن جعفر بر شما مبارک باد

 

 – - – - – - – - |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||- – - – - – – - –

 

سر زد مهى زیبا از نسل کوثر

شد جلوه‏ گر نور موسى بن جعفر

تابنده خورشید عشق و عقیده

امام صادق را فروغ دیده

میلاد امام موسی کاظم مبارک باد

 

 – - – - – - – - |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| - – - – – - –

 

ماه مدینه شمع جمع هستى

بر ما دهد درس یکتا پرستى

هفتم وصى خاتم النبیین

سلاله طاها و آل یاسین

هفتم ماه صفر، روز تولد هفتمین ستاره آسمان  ولایت مبارک باد

 

 – - – - – - – - –||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| - – - – – - –

 

داده خداوند جلى

حمیده را دسته گلى

آمد موسى طور انّما

روشن چشم رسول مصطفى

صادق آل مرتضى چشم تو روشن

ولى حق نور هدى چشم تو روشن

مولود این هفتم ولى

بادا مبارک بر على

 

 – - – - – - – - |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| – - – - – – - –

 

سلام بر تو که نیازمندان را باب الحوائجی.

سلام بر نام معطر و زیبایت، که الهام بخش ِ صبوری ، شکیبایی ، بردباری و حلم است.

ولادت  هفتمین فخر عالم امکان  امام موسی کاظم علیه السلام تهنیت باد

 

 – - – - – - – - |||||||||||||||||||||||||||||||||||||| - – – - –

 

امام هفتم ما فرمودند: «هر کس می خواهد قوی ترین مردم باشد، بر خدا تکیه کند».

 

 – - – - – - – -||||||||||||||||||||||||||||||||| – - – - – – - –

 

امام موسی کاظم:سه چیز تباهى مى‏آورد: پیمان شکنى، رها کردن سنّت و جدا شدن از جماعت.

 

 – - – - – - – -||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||- – - – - – – - –

 

امام موسی کاظم:خیر برسان و سخن نیک بگو و سست رأى و فرمان‏برِ هر کس مباش

 

 – - – - – - – - –||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| - – - – – - – 

 

مژده ای دل که شب میلاد کاظم آمده

، فاطمه بر دیدن موسی بن جعفرآمده

، کاظمین امشب چراغان ازوجود کاظم است

خانه ی صادق چراغان از حضور کاظم است

ولادت امام موسی کاظم مبارک باد

 

 – - – - – - – -||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||– - – – - –

 

دل به طهورای ولایت برید

حاجت خود به باب حاجت برید

نگویم این را که خدا عالم است

باب حوائج به خدا کاظم است

میلاد نور مبارک

 

 ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

یاد تو مژده‏ ی میلاد تو، نفحه ی باد صباست

رایحه ‏ی یاد تو با دل ما آشناست

آمدی و باب هر حاجت دلها شدی

باب حوائج تویی، نام تو ذکر خداست

 

 |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

عرش الهی اگر، جلوه گه حق بود

بار گه ات کاظمین، خود حرم کبریاست

قبله ی قدوسیان، کوی مصفای تو

نام دل آرای تو، کعبه ی حاجات ماست

میلاد اسوه صبر و تقوا امام موسی کاظم مبارک باد

 

 

 

 

بیتوته*


ادامه مطلب



[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 8:41 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

زندگی نامه امام موسی کاظم(ع)

 

موسی کاظم

ابوالحسن موسی بن جعفر (ع) امام هفتم از ائمه اثنی عشر (ع) و نهمین معصوم از چهارده معصوم (ع) است. تولد ان حضرت در ابواء (محلی میان مکه و مدینه) به روز یکشنبه هفتم صفر سال 128 یا 129 ق واقع شد. به جهت کثرت زهد و عبادتش معروف به العبا- الصالح بود و به جهت علم و فرو خوردن خشم و صبر بر مشقات و الام زمانه مشهور به (الکاظم) گردید آن حضرت به کنیه های ابو ابراهیم و ابوعلی نیز معروف بوده است. مادر ان حضرت حمیده کنیزی از اهل مغرب یا اندلس(اسپانیا) بوده است و نام پدر حمیده را صاعد مغربی (بربری) گفته اند. برادران دیگر امام از این بانو اسحاق و محمد دیباج بوده اند. امام موسی کاظم(ع) هنوز کودک بود که فقهای مشهور مثل ابو حنیفه از او مسئله می پرسیدند و کسب علم مکردند. بعد از رحلت پدر بزرگوارش امام صادق(ع) در بیست سالگی به امامت رسید و 35 سال رهبری و ولایت شیعیان را بر عهده داشت

چگونگی به امامت رسیدن ان حضرت:


در زمان حیات امام صادق(ع) کسانی از اصحاب آن حضرت معتقد بودند پس از ایشان اسماعیل امام خواهد شد اما اسماعیل در زمان حیات پدر از دنیا رفت ولی کسانی مرگ او را باور نکردند و او را همچنان امام دانستند پس از وفات امام صادق(ع) عده ای چون از حیات اسماعیل مایوس شدند پسر او محمد بن اسماعیل را امام دانستند و اسماعیلیه امروز بر این عقیده هستند. و پس از او پسر او را امام می دانند و همینطور به ترتیب و به تفضیلی که در کتب اسماعیلیه مذکور است. پس از وفات حضرت (ع) بزرگترین فرزند ایشان عبدالله افطحمی دانند این عبدالله مقام و منزلت پسران دیگر امام را نداشت و به قول شیخ مفید در ارشاد متهم بود که در اعتقادات با پدرش مخالف است و چون بزرگترین برادرانش از جهت سن و سال بود ادعای امامت کرد و برخی نیز از او پیروی کردند. اما چون ضعف دعوی و دانش او را دیدند روی از او برفتافتند و فقط عده قلیلی از او پیروی کردند که به فطیحه مرسوم هستند.

شخصیت اخلاقی:

امام موسی کاظم(ع) در علم و تواضح و مکارم اخلاق و کثرت صدقات و سخاوت و بخشندگی ضرب المثل بود. بدان و بداندیشان را با عفو و احسان بیکران خویش تربیت می فرمود. شبها به طور ناشناس در کوچه های مدینه می گشت و به مستمندان کمک میکرد.مبلغ دویست،سیصد،وچهارصد دینار در کیسه ها میگذاشت و در مدینه میان نیازمندان قسمت میکرد. موسی بن جعفر در مدینه معروف بود و اگر به کسی صره ای میرسید بی نیاز میگشت.

برخورد حاکمان سیاسی معصر با امام:

مهدی خلیفه عباسی امام را در بغداد بازداشت کرد اما بر اثر بی خوابی که دید و نیز تحت تاثیر شخصیت امام از او عذر خواهی کرد و به مدینه اش بازگرداند. کویند که مهدی از امام تعهد گرفت که بر او و فرزندش قیام نکند این روایت نشان میدهد که امام کاظم ع قیام را در آن زمان صلاح و شایسته نمیدانسته است و با انکه از جهتکثرت عبادت و زهد به (العبد الصالح) معروف بوده است بقدری در انظار مردم مقامی والا و ارجمند داشته است که او را شایسته مقام خلافت و امامت ظاهری نیز میدانستند و همین امر موجب تشویش و اظطراب دستگاه خلافت گردیده و مهدی به حبس او فرمان داده است.

زندان نمودن امام و چگونگی شهادت:

درباره حبس امام موسی کاظم ع به دست هارون الرشید شیخ مفید در ارشاد روایت میکند که علت گرفتاری و زندانی شدن امام، یحیی بن خالد بن برمک بوده است زیرا هارون فرزند خود امین را به از مقربان خود به امام جعفر بن محمد ابن اشعث که مدتی هم والی خراسان بوده است سپرده بود و یحیی بن خالد بیم ان را داشت که اگر خلافت به امین برسد جعفر بن محمد را همه کاره دستگاه خلافت سازد و یحیی و برمکیان از مقام خود بیفتند. جعفر بن محمد بن اشعث شیعه بود و قایل به امامت موسی ع و یحیی این معنی را به هارون اعلام می داشت. سرانجام یحیی پسر برادر امام را به نام علی بن اسماعیل بن جعفر از مدینه خواست تا به وسیله او از امام و جعفر نزد هارون بدگویی کند.گویند امام هنگام حرکت علی بن اسماعیل از مدینه او را احضار کرد و از او خواست که از این سفر منصرف شود. و اگر ناچار می خواهد برود از او سعایت نکند. علی قبول نکرد و نزد یحیی رفت و بوسیله او پسش هارون باز یافت و گفت از شرق و غرب ممالک اسلامی مال او می دهند تا انجا که ملکی را توانست به هزار دینار بخرد. هارون در آن سال به حج رفت و در مدینه امام و جمعی از اشراف به استقبال او رفتند.امام هارون در قبر حضرت رسول ص گفت یا رسول الله از تو پوزش میخواهم که میخواهم موسی بن جعفر را به زندان افکنم زیرا او میخواهد امت تو را برهم زند و خونشان را بریزد.آنگاه دستور داد تا امام را از مسجد بیرون بردند و او را پوشیده به بصره نزد والی عیسی بن جعفر بن منصور برند.عیسی پس از مدتی نامه ای به هارون نوشت و گفت که موسی بن جعفر در زندان جز عبادت و نماز کاری ندارد یا کسی بفرست که او را تحویل بگیرد یا من او را ازاد خواهم کرد. هارون امام را به بغداد آورد و به فضل بن ربیع سپرد و پس از مدتی از او خواست که امام را آزاری برسند اما فضل نپذیرفت و هارون او را به فضل بن یحیی بن خالد برمکی سپرد. چون امام در خانه فضل نیز به نماز و روزه و قرائت قران اشتغال داشت فضل بر او تنگ نگرفت و هارون از شنیدن این خبر در خشم شد و آخرالامر یحیی امام را به سندی بن شاهک سپرد و سندی ان حضرت را در زندان مسموم کرد و چون آن حضرت از سم وفات یافت سندی جسد ان حضرت را به فقها و اعیان بغداد نشان داد که ببینند در بدن او اثر از زخم یا خفگی نیست. بعد او را در باب التبن در موضعی به نام مقابر قریش دفن کردند. تاریخ وفات آن حضرت را جمعه هفتم صفر یا پنجم یا بیست و پنجم رجب سال 183 ف در 55 سالگی گفته اند.

نجمه همسر امام:

نجمه، مادر بزرگوار امام رضا (ع) و از زنان مومنه، پارسا، نجیب و پاکیزه بود حمیده، همسر امام صادق (ع)، او را که کنیزی از اهالی مغرب بود، خرید و به منزل برد نجمه در خانه امام صادق(ع)، حمیده خاتون را بسیار احترام میکرد و بخاطر جلال و عظمت او، هیچگاه نزدش نمینشست روزی حمیده در عالم رویا، رسول گرامی اسلام(ص) را دید که به او فرمودند: ای حمیده! نجمه را به ازدواج فرزند خود موسی در آور زیرا از او فرزندی به دنیا خواهد آمد که بهترین فرد روی زمین باشد. پس از این پیام حمیده به فرزندش امام کاظم ع فرمود: پسرم، نجمه بانویی است که من هرگز بهتر از او را ندیده ام، زیرا در زیرکی و محاسن اخلاق، مانندی ندارد. من او را به تو میبخشم، تو نیز در حق او نیکی کن، ثمره ازدواج امام موسی کاظم ع و نجمه، فرزندی بود که نامش امام رضا ع بود. پس از تولد امام هشتم ع، این بانوی مکرمه با تربیت گوهری تابناک، ارزشی فراتر یافت

فرزندان امام:

بنا به گفته شیخ مفید در ارشاد امام موسی کاظم ع سی و هفت فرزند پسرو دختر داشت که هیجده تن از آنها پسر بودند. و علی بن موسی الرضا (ع) امام هشتم افضل ایشان بود. از جمله فرزندان مشهور آن حضرت احمد بن موسی و محمد بن موسی و ابراهیم بن موسی بودند. یکی از دختران آن حضرت فاطمه معروف معصومه سلام الله علیها است که قبرش در قم مزار شیعیان جهان است.

تاثیر علمی آن بزرگوار:

امام هفتم علیه السلام با جمع روایات و احادیث و احکام و احیای سنن پدر گرامی و تعلیم و ارشاد شیعیان، اسلام راستین را که با تعالیم و مجاهدات پدرش جعفربن محمد ع نظم و استحکام یافته بود حفظ و تقویت کرد و علی رغم موانع بسیار در راه انجام وظایف الهی تا انجا پایداری کرد که جان خود را فدا ساخت


ادامه مطلب



[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 8:39 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

زندگی‌نامه امام موسی كاظم (ع)

بیتوته*

 

زندگی‌نامه امام موسی كاظم علیه السلام

 

زندگی‌نامه امام موسی كاظم علیه السلام:

 

نام:موسى‏ بن جعفر.

كنیه: ابو ابراهیم، ابوالحسن، ابوالحسن اوّل، ابوالحسن ماضى، ابوعلى و ابواسماعیل.

القاب: كاظم، صابر، صالح، امین و عبدالصالح.

نكته:امام موسی كاظم علیه السلام در میان شیعیان به «باب الحوائج» معروف است.

منصب: معصوم نهم و امام هفتم شیعیان.

تاریخ ولادت امام موسی كاظم:هفتم ماه صفر سال 128 هجرى. برخى نیز سال 129 را ذكر كردند.

محل تولد امام موسی كاظم: ابواء (منطقه‏اى در میان مكه و مدینه) در سرزمین حجاز (عربستان سعودى كنونى).

نسب پدرى: امام جعفر بن محمد بن على بن حسین بن على بن ابى‏طالب علیهم السلام.

 

نام مادر امام موسی كاظم:حمیده مصفّاة. نام‏هاى دیگرى نیز مانند حمیده بربریه و حمیده اندلسیه نیز براى او نقل شده است. این بانو از زنان بزرگ زمان خویش بود و چندان فقیه و عالم به احكام و مسائل بود كه امام صادق علیه السلام زنان را در یادگیرى مسائل و احكام دینى به ایشان ارجاع مى‏داد. و درباره‏اش فرمود: «حمیده، تصفیه شده است از هر دنس و چركى؛ مانند شمش طلا. پیوسته فرشتگان او را حفاظت و پاسبانى نموده تا رسیده است به من، به خاطر آن كرامتى كه از خداى متعال براى من و حجت پس از من است.»

 

مدت امامت امام موسی كاظم: از زمان شهادت پدرش، امام جعفر صادق علیه السلام، در شوال 148 هجرى تا رجب سال 183 هجرى، به مدت 35 سال. آن حضرت در سن بیست سالگى به امامت رسید.

 

تاریخ و علت شهادت امام موسی كاظم: 25 رجب سال 183 هجرى، در سن 55 سالگى، به‏ وسیله زهرى كه در زندان سندى بن شاهك به دستور هارون ‏الرشید به آن حضرت خورانیده شد.

 

محل دفن: مكانی به نام مقابر  قریش در بغداد (در سرزمین عراق) كه هم اكنون به «كاظمین» معروف است.

 

همسران: 1. فاطمه بنت على. 2. نجمه.

 

فرزندان امام موسی كاظم: درباره تعداد فرزندان آن حضرت چند قول وجود دارد. بنابر نقل یكى از آنها، آن حضرت 37 فرزند داشت كه 18 تن از آنان پسر و 19 تن دختر بودند.

 

الف)   پسران‏  امام موسی كاظم

1. امام على بن موسى الرضا(ع).

2. ابراهیم.

3. عباس.

4. قاسم.

5. اسماعیل.

6. جعفر.

7. هارون.

8. حسن.

9. احمد.    10. محمد.

11. حمزه.

12. عبداللّه.

13. اسحاق.

14. عبیداللّه.

15. زید.

16. حسین.

17. فضل.

18. سلیمان.

 

ب) دختران   امام موسی كاظم

1. فاطمه كبرى.

2. فاطمه صغرى.

3. رقیّه.

4. حكیمه.

5. ام ابیها.

6. رقیّه صغرى.

7. كلثوم.

8. ام جعفر.

9. لبابه.

10. زینب.    11. خدیجه.

12. علیّه.

13. آمنه.

14. حسنه.

15. بریهه.

16. عائشه.

17. ام سلمه.

18. میمونه.

19. ام كلثوم.

یكى از دختران امام موسی كاظم (ع) به نام فاطمه، معروف به حضرت معصومه علیهاالسلام كه براى دیدار برادرش امام رضا علیه السلام عازم ایران شده بود، در شهر قم بیمار شد و پس از چند روز بیمارى، وفات یافت و در این شهر مدفون گردید. هم اكنون مقبره ایشان زیارتگاه شیعیان سراسر جهان و دانشگاه عالمان و مجتهدان شیعى است.

 

اصحاب ویاران امام موسی كاظم :

تعداد یاران، اصحاب و راویان امام موسى كاظم علیه السلام بسیار است. در این جا نام تعدادى از اصحاب بزرگ آن حضرت ذكر مى‏گردد:

1. على بن یقطین.

2. ابوصلت بن صالح هروى .

3. اسماعیل بن مهران.

4. حمّاد بن عیسى.

5. عبدالرحمن بن حجّاج بجلى.

6. عبداللّه بن جندب بجلى.

7. عبداللّه بن مغیره بجلى.

8. عبداللّه بن یحیى كاهلى.

9. مفضّل بن عمر كوفى.

10. هشام بن حكم.

11. یونس بن عبدالرحمن.

12. یونس بن یعقوب.

زمامداران معاصر:

1. مروان بن محمد اموى - معروف به مروان حمار- (126 - 132 ق.).

2. ابوالعباس سفاح عباسى (132 - 136 ق.).

3. منصور عباسى (136 - 158 ق.).

4. مهدى عباسى (158 - 169 ق.).

5. هادى عباسى (169 - 170 ق.).

6. هارون الرشید (170 - 193 ق.).

 

امام موسى كاظم علیه السلام در عصر خلافت منصور عباسى به مقام امامت نایل آمد. از آن زمان تا سال 183 هجرى، سال وفات آن حضرت، چندین بار توسط خلفاى عباسى دستگیر و زندانى گردید. 

امام موسی كاظم تنها در دوران خلافت هارون الرشید به مدت چهار سال زندانى و در همان زندان به شهادت رسید.

 

رویدادهاى مهم زمان امام موسی کاظم (ع):

1. شهادت امام جعفر صادق علیه السلام، پدر ارجمند امام موسى كاظم علیه السلام، به دست منصور دوانیقى، در سال 148 هجرى.

 

2. پیدایش انشعاباتى در مذهب شیعه، مانند: اسماعیلیه، اَفْطَحیه و ناووسیه، پس از شهادت امام صادق علیه‌السلام و معارضه آنان با امام موسى كاظم علیه السلام در مسئله امامت.

 

3. ادعاى امامت و جانشینى امام جعفر صادق علیه السلام، توسط عبدالله اَفْطَحْ، برادر امام موسى كاظم علیه السلام و به وجود آوردن مذهب افطحیه در شیعه.

 

4. اعراض بیشتر اصحاب امام صادق علیه السلام از عبدالله اَفْطَحْ، و گرایش آنان به امام‏ موسى كاظم علیه‌السلام.

 

5. مرگ منصور دوانیقى، در سال 158 هجرى، و به خلافت رسیدن ابوعبدالله مهدى عباسى، فرزند منصور.

 

6. احضار امام موسى كاظم علیه السلام به بغداد و زندانى نمودن ایشان در آن شهر، به دستور مهدى عباسى.

 

7. زندانى شدن امام موسى كاظم علیه السلام در بغداد، در دوران حكومت هادى عباسى.

 

8. مبارزات منفىِ امام موسى كاظم علیه السلام با دستگاه حكومتىِ هارون‏الرشید، در مناسبت‏هاى گوناگون.

 

9. بدگویی و سعایت على بن اسماعیل، برادرزاده امام موسى كاظم علیه السلام از آن حضرت، نزد هارون الرشید با توطئه‏چینى یحیى برمكى، وزیر اعظم هارون.

 

10. دستگیرى امام كاظم علیه السلام در مدینه و فرستادن آن حضرت به زندان عیسى بن جعفر در بصره، به دستور هارون‏الرشید، در سال 179 هجرى.

 

11. انتقال امام علیه السلام از زندان بصره به زندان فضل بن ربیع در بغداد.

 

12. انتقال امام علیه السلام از زندان فضل بن ربیع به زندان فضل بن یحیى برمكى.

 

13. مراعات كردن حال امام علیه السلام در زندان، توسط فضل بن یحیى و عكس‏العمل شدید هارون به این قضیه.

 

14. مضروب و مقهور شدن فضل بن یحیى، توسط هارون، به خاطر مراعات حال امام علیه السلام در زندان.

 

15. انتقال امام علیه السلام از زندان فضل بن یحیى به زندان سندى بن شاهك.

 

16. مسموم كردن امام علیه السلام با خرماى زهر آلود، توسط سندى بن شاهك در زندان.

 

17. شهادت امام كاظم علیه السلام به خاطر مسمومیت در زندان سندى بن شاهك، در 25 رجب سال 183 هجرى.

 

18. انتقال پیكر مطهر امام موسى كاظم علیه السلام به جِسر (پل) بغداد و فراخوانىِ مردم براى دیدن آن توسط مأموران هارون‏الرشید.

 

19. انزجار سلیمان بن جعفر بن منصور دوانیقى از تحقیر پیكر امام موسى كاظم علیه السلام، توسط مأموران حكومتى، و دستور او به تجهیز و تكفین مناسب شأن پیكر آن حضرت و به خاك سپارى در مقابر قریش بغداد.

 

منبع: از كتاب "خاندان عصمت علیهم السلام" ، سید تقى واردى.



در ادامه بخوانید


ادامه مطلب



[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 8:38 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

روزمعلم مبارک...

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

Image result for ‫شهیدمطهری روزمعلم‬‎

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

Image result for ‫شهیدمطهری روزمعلم‬‎

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 8:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 75 :: 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4071528 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب