کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
 
 
 
مواضع سیداحمد خمینی در خصوص ولایت‌فقیه

 
 
مواضع سیداحمد خمینی در خصوص ولایت‌فقیه
ما امروز موظف هستیم پشت سر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حرکت کنیم. هر چه ایشان گفت، گوش کنیم. اگر روزی حرکت ما با حرکت «ولی» نخواند بدانید که نقص از ماست. اگر امروز اختلاف موجب شود که به اقتدار ولی فقیه صدمه بخورد گناه بزرگی مرتکب شده‌ایم.

ما امروز موظف هستیم پشت سر حضرت آیت الله خامنه ای حرکت کنیم. هر چه ایشان گفت، گوش کنیم. اگر روزی حرکت ما با حرکت «ولی» نخواند بدانید که نقص از ماست. اگر امروز اختلاف موجب شود که به اقتدار ولی فقیه صدمه بخورد گناه بزرگی مرتکب شده‌ایم.

اسفند سال ۹۳ مصادف است با بیستمین سالگرد رحلت حاج احمد آقا خمینی که به باور بسیاری از بزرگان نظام عنصری بی‌بدیل و عزیزترین شخص برای بنیان‌گذار جمهوری اسلامی محسوب می‌شد و ملت ایران مدیون نقش پرتلاش و پرتوان وی در حراست از سلامتی جسمی و آرامش خاطر امام بزرگوار است.

حاج سیداحمدخمینی پس از رحلت بنیان‌گذار جمهوری اسلامی بر اساس مبانی اعتقادی و فقهی بر خویش لازم می‌داند از ولی فقیه زمان خود در گفتار و رفتار اطاعت کند.

آنچه پیش روی دارید گزیده سخنان مرحوم «حاج سید احمد خمینی» در فاصله زمانی بین درگذشت حضرت امام خمینی(ره) در خرداد ۶۸ و رحلت خود ایشان در اسفند ۷۳ است که در خصوص رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیدارهای مختلف مردم و مسؤولین ایراد شده است.

« باید همگی پشت سر رهبری قرار بگیریم و از آرمانهای امام و رهبر عزیز و محبوبمان، حضرت آیت الله خامنه ای دفاع کنیم. و همه مردم باید دقیقا سیاستهای نظام را دنبال کنند….
تذکر این نکته ضروری است که دفاع از آرمانهای انقلاب و نظام و اصرار بر حفظ چارچوبهای ترسیم شده از سوی حضرت امام و پرخاش بر ضد کسانی که مخالف با آرمانهای امام و انقلابند و دفاع از محرومان و دفاع از رهبر معظم انقلاب از مسائلی است که هرگز نمی توان از آن چشم پوشی نمود.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۳۰۷ ج ۱ .ت ۱۳/۷/۶۸

« من خود را همیشه در کنار شما و مسئولان نظام و پشت سر مقام رهبری می دانم و با خدا و امام عزیز عهد بسته ام که از آن تخلف نکنم. انقلاب اسلامی مسئله ای نیست که کسی بتواند نسبت به آن بی تفاوت باشد. لذا من با تمام وجود تلاش خواهم نمود تا در حد قدرت در جهت اهداف اسلام و امام و نظام حرکت نمایم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص ۳۱۰ج ۱ ت۱۲/۴/۶۸

*سرپیچی از ولایت فقیه سقوط نظام را به دنبال دارد

« آنها [شهدا] با خدای خود پیمان بسته بودند تا در مسیر پر نشیب و فراز انقلاب از ولی فقیه شان یعنی امام عزیز (قدس سره) و دین شان و مملکت شان تا آخرین قطره خون دفاع کنند و بر سر آن پیمان بودند و ماندند تا شربت شهادت نوشیدند. امروز من و شما باید در همان خط حرکت کنیم و خالصا مخلصا برای خدا و اسلام و نظام اسلامیمان از رهبر بزرگوارمان حضرت آیت الله خامنه ای (دامت برکاته) حمایت کرده و در راه او که راه امام عزیزمان است گام برداریم. امروز دنیا مترصد است که ببیند ما چگونه حرکت می کنیم. سرپیچی از ولایت، سقوط نظام را به دنبال دارد.
امروز ولایت، نقطه وحدت امت حزب الله است. نظام از ولایت جدا نیست، چرا که بدون ولایت، نظام اسلامی [موجود] نیست و بدون نظام، انقلاب نمی تواند راه خود را در جهان طی کند. امروز نظام اسلامی ما چشم و چراغ مسلمانان جهان است…. ما، در این مکان مقدس با امام پیمان می بندیم که هر کسی را که او طرد کرده، طرد کنیم و با هر کسی که او برادر خوانده، برادر باشیم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص ۳۲۰-۲۱ ج۱ ت۷/۱۱/۶۸

« امروز اگر توجه دنیا معطوف به کشور ما است بدین دلیل است که پرچم مبارزه با استکبار همانند زمان حضرت امام در اهتزاز است. امروز رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای از همان آرمانهایی دفاع می کنند که امام دفاع می کردند، زیرا اگر ذره ای بر خلاف جهت امام حرکت داشتیم، برخورد دنیا با انقلاب اسلامی تا این حد قهرآمیز نبود….»

مجموعه آثار یادگار امام ص ۳۳۰ج۱ت۱۰/۱۲/۶۸

« خطر بازگشت و انحراف از مسیر هر انقلابی همیشه وجود دارد، تنها با حفظ وحدت و تبعیت از مقام معظم رهبری، آگاهی و همدلی و ایستادگی تا پای جان بر سر اصول انقلاب است که می توان راه را ادامه داد.»

مجموعه آثار یادگار امام ص ۳۴۸ ج۱

*ولایت آیت‌الله خامنه‌ای درست مثل ولایت زمان امام است

« امروز هم ما رهبر داریم. ولایت فرقی نمی کند، ولایت امام با ولایت حضرت رسول (ص) [تفاوتی نمی کند]. ولایت امروز [حضرت آیت الله خامنه ای]، درست مثل ولایت زمان امام است. ببینیم رهبری چه می گوید…. و اگر رهبری چیزی گفت طبق آن عمل کنیم. اگر هر کسی بخواهد نظر خودش را انجام دهد، پس رهبری برای چیست؟ وقتی ما رهبری داریم باید سعی کنیم همه پشت سر رهبری حرکت کنیم. اگر شما بخواهید بدون اطاعت از رهبری برای مردم کار کنید، مطمئن باشید دسته دیگری می آیند و حکومت را در دست می گیرند و می گویند اینها نمیتوانند برای خدا کار کنند و مطمئن باشید که ایران را به غرب وصل می کنند. امروز ما [با استکبار جهانی و حامیانش] جنگ داریم. دعوا داریم، ما که نمی توانیم دست از معیارهای انقلابمان بکشیم. ما بحمدالله پشت سر رهبرمان می مانیم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۳۶۸ج۱ ت فروردین۶۹

*افتخار می‌کنیم چنین رهبری داریم

« ما امروز باید همه متحد باشیم. امروز در کنار نظاممان، پشت سر رهبری قرار بگیریم. رهبر ما شاگرد امام است. رهبر ما از چهره های شناخته شده انقلاب است که سالیان سال در زندانهای رژیم سفاک پهلوی به سر برده است. از افرادی است که در طول انقلاب خدمات زیادی کرده و در جبهه ها بوده. در خود جبهه مستقیما جنگیده است. پس باید افتخار کنیم که چنین رهبری داریم و همگی پشت سر او حرکت کنیم و مقابل قدرت جهنمی امریکا بایستیم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص ۳۷۲ج۱ ت اردیبهشت ۶۹

*قافله‌ سالار اهداف خمینی کبیر، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است

« قافله سالار اهداف خمینی کبیر، شاگرد عزیز او حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و [سکاندار] نظام است، و به امید خدای متعال برای همیشه تاریخ این نظام دستورات محکم و اصول خدشه ناپذیر ترسیمی از سوی بنیانگذار جمهوری اسلامی را دنبال خواهد کرد. حضرت امام و حضرت آیت الله خامنه ای از نظر زندگی در کمال سادگی و از نظر صلابت در مقابل دشمنان اسلام چون ائمه اطهار علیهم السلام، و از نظر دفاع از محرومان در همان خط بوده و هستند و از آرمانهای اسلامی مسلمانان جهان دفاع نموده و می کنند.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۳۹۶ج۱ ت۳/۳/۶۹

« مردم [ با حضور در حرم مقتدای خویش حضرت امام خمینی] آمده بودند تا در محضر روح خدا بر حمایت بیدریغشان از اصل خدشه ناپذیر انقلاب اسلامی یعنی ولایت فقیه و پایداری در تبعیت و اطاعت مداوم از ولی امر مسلمین و رهبری انقلاب گواهی دهند. مردم آمده بودند تا… بگویند که اگر تا دیروز با اشاره امامشان خالصانه، عزیزان خود را برای دفع تجاوز دشمن به جبهه ها گسیل داشتند… امروز نیز به فرمان رهبر عزیز، صف در صف، متحد و یکپارچه در صحنه های مختلف انقلاب حاضر به فداکاریند.
حضور کریمانه شما مردم… حقانیت رهبر معظم انقلاب اسلامی را گواهی داد که : « امام خمینی (سلام الله علیه) یک حقیقت همیشه زنده است، راه او، راه ما ، هدف او، هدف ما و رهنمود او مشعل فروزنده ماست.»

مجموعه آثار یادگار امام ص ۴۱۰ ج۱ ت۱۹/۳/۶۹

« از مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای که … تداوم راه امام در جزء جزء برنامه های آینده نظام و انقلاب را به صراحت بیان فرمودند، تشکر می نمایم. رهبر عزیزی که لحظه ای برای پیاده کردن آرمانهای اسلامی اماممان از تلاش و کوشش نایستاده است. بزرگواری که به دنیا نشان داد که عصر خمینی پایان پذیر نیست و باید برای اهداف امام از جان مایه گذاشت. رهبری که چون کوه در مقابل استکبار بخصوص امریکا ایستاده است.»

مجموعه آثار یادگار امام ص ۴۱۱ج۱ ت۱۹/۳/۶۹

« مطمئنا امریکا چشم به کشور شما دوخته است. مطمئنا امریکا برای نابودی شما، تا آخرین نفس علیه شما اقدام خواهد کرد و لحظه ای شما را راحت نخواهد گذاشت. لذا شما به احترام خون شهدا و اسرا و به احترام مجروحان و مفقودالاثرهایتان باید کمربندها را محکم ببندید و پشت سر مقام معظم رهبری بایستید و از آرمان های امامتان دفاع کنید.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۴۴۲ج۱ ت ۲۹/۵/۶۹

« با امام پیمان می بندیم که لحظه ای از پشت سر رهبری عزیز انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای دور نباشیم. چرا که یکی از شاگردان عزیز امام، رهبر عزیزمان است. این بزرگمردی که امروز سکان این کشتی را در دست گرفته و این بزرگمردی که ما در پشت سر او، پوزه امریکا را به خاک خواهیم کشید.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۴۴۴ج۱ ت۲۹/۵/۶۹

* قدم اول و آخر ما دفاع از رهبری نظام است

« پس قدم اول و آخر ما دفاع از آرمانهای اسلامی و دفاع از خون شهیدان والامقام و بزرگ است. دفاع از امام و رهبری و نظام است.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۴۴۹ج۱ت۱۲/۶/۶۹

« ما امروز رهبر عزیز و نظاممان را در مقابل امریکا چون کوه ایستاده می بینیم و ملت ما ان شاء الله تا آخر خواهد ایستاد.»

مجموعه آثار یادگار امام ص ۴۴۹ج ۱ ت۱۲/۶/۶۹

« شما [ملت بزرگ ایران] باید از رهبری معظم انقلاب اسلامی حمایت همه جانبه کنید تا ان شاء الله بتوانید پرچم کرامت اسلامی را در سراسر جهان به اهتزاز درآورید.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۴۵۱ج۱ت۱۹/۶/۶۹

*آبادی ایران محتاج تبعیت از مقام معظم رهبری است

« ما باید بدانیم که آبادی ایران محتاج اتحاد و همبستگی و تبعیت از مقام معظم رهبری است.» مجموعه آثار یادگار امام ص۴۵۲ج۱ت۱۹/۶/۶۹

« من امیدوار هستم … با روح پاکی که حاکم بر این نظام و این مردم هست و مروج آن امام بوده و ادامه دهنده آن رهبر معظم فعلی است ما ان شاء الله در تمام زمینه ها پیروز شویم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۴۶۲ج۱ت۱/۷/۶۹

« بعد از امام بحمدالله ما دارای رهبری شدیم که گام به گام در کنار امام حرکت کرده بود. و بعد از امام، پرچم لااله الاالله و محمد رسول الله را تصمیم دارد چون امام بر گردون گردان نصب کند. ما همه وظیفه داریم که پیرو و حامی ایشان باشیم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۴۶۹ ج۱ت۲/۷/۶۹

« بعد از امام، در زمان رهبر عزیزمان مسائل مختلفی ما دیدیم، چه مسائل داخلی و چه خارجی. شما می دانید که دنیا پایش را در یک کفش کرده بود که بعد از امام دیگر … انقلاب اسلامی از درون متلاشی می شود زیرا کسی نیست که از نظر دانش مذهبی مورد قبول روحانیون و از نظر مذهبی مورد قبول انقلابیون باشد….اما دیدیم خبرگان، رهبر را انتخاب کردند…. مقدار زیادی از قدرت ضربه دشمن را خبرگان با تعیین رهبر عزیزمان گرفتند. مردم فهمیده بودند که … اگر دیر بجنبند تمام زحماتی را که شهدا، اسرا، مفقودین و جانبازانشان کشیدند از بین خواهد رفت. لذا بیعت مردم با رهبر ما در این مواقع حساس، بسیار نقش آفرین و تعیین کننده بود.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۴۷۴ -۴۷۵ج۱ت۱۷/۷/۶۹

 

« ما امروز پشتیبانی خوبی را داریم. چرا؟ برای اینکه ما نظاممان و رهبرمان درست همان گونه که امام در مقابل امریکا سازش ناپذیر بودند با همان صلابت راه امام را دنبال می کنند.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۴۷۶ج۱ت۱۷/۷/۶۹

*هیچکس حق شکستن حریم رهبری را ندارد

« شکی نیست آزادی باید در چهارچوب اسلام باشد و شکی نیست که هیچ کس حق شکستن حریم رهبری را ندارد. حرمت رهبری نظام اسلامی، از اصول خدشه ناپذیر انقلاب اسلامی ماست. همه باید به دستورات رهبری عمل کنند.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۴۹۰ج۱ت۷/۸/۶۹

* اگر روزی حرکت ما با حرکت«ولی» نخواند بدانید که نقص از ماست

« … برادران عزیزم، خواهران عزیزم، ما امروز موظف هستیم پشت سر مقام رهبری حضرت آیت الله خامنه ای حرکت کنیم. هر چه ایشان گفت، گوش کنیم. اگر روزی حرکت ما با حرکت «ولی» نخواند بدانید که نقص از ماست. اگر امروز اختلاف موجب شود که به اقتدار ولی فقیه صدمه بخورد گناه بزرگی مرتکب شده ایم. ما امروز اختلاف را از هیچ کس نمی پذیریم. اگر روزی از پشت سر ولی فقیه کنار رویم و اگر ولی فقیه نفوذ کلمه اش کم شود، چه گناه بزرگی مرتکب خواهیم شد؛ تمام زحمات ملت عزیز، شهیدان و امام شهیدان از بین میرود. ما باید سعی کنیم اتحادمان را حفظ کنیم و پشت سر ولی فقیه حرکت کنیم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۵۵۶ج۱ت۱۹/۱۰/۶۹

« امروز رهبر، به عنوان شاخص حق در مقابل کل باطل در دنیا وجود دارند و ما باید پشت سر رهبرمان تمام موانع را از سر راهمان برداریم و … حمایتهایمان را از رهبری و مسئولان نظام بیشتر کنیم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۵۵۸ج۱ت۲۵/۱۰/۶۹

* با امام و خدای خود عهد کردم بعد از امام کوچکترین قدمی را علیه رهبری و بر خلاف حتی میل رهبری برندارم

« امروز همه این موانع [خارجی و داخلی در مقابل حرکت انقلاب اسلامی] هست. خواهران و برادران عزیز، دوستان انقلاب،دوستان نظام و امام، دوستان مقام معظم رهبری! بدانید که امروز همه آن گرفتاریها را [که در زمان امام وجود داشت]، نظام دارد. بدانید که امروز همه این مشکلات گریبان نظام را گرفته، علاوه بر اینکه امام نیست، علاوه بر اینکه مرحوم شهید بهشتی نیست، مطهری نیست، سایر مبارزان کمک کننده به امام و انقلاب نیستند. پس امروز که همه این گرفتاریها هست، و امام نیست ما باید متحدتر و بیشتر و محکم تر و قاطع تر پشت سر مقام معظم رهبری باشیم و نگذاریم که رهبرمان یک روز خدای نکرده احساس تنهایی کنند. شما نگذاشتید که امام احساس تنهایی کنند، نباید بگذارید آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری هم احساس تنهایی کنند. بیایید اینجا و در کنار مرقد امام، با امام همپیمان شویم و بگوییم اماما ! حال که تو در بین ما نیستی، ما زنان و مردان انقلابی، پشت سر رهبری و در خط رهبری در مقابل امریکا، در مقابل ابرقدرتها می ایستیم و تا آخرین نفس برای پیاده کردن آرمانهای انقلابی مان از انقلاب دفاع می کنیم. هر کس منکر این معنا باشد مطمئن باشید که در خط امام نیست. هر کس بگوید اطاعت از امام غیر از اطاعت از حضرت آیت الله خامنه ای است در خط امریکا است. مگر ما می گذاریم رهبرمان تنها باشد. مگر ما مرده ایم. مگر شما مردم مرده اید. همان گونه که امام با یک اشاره، شما مردم را روانه خیابانها و جبهه ها می کردند، امروز ما آماده هستیم تا با یک اشاره رهبری به خیابانها و جبهه ها گسیل شویم. … نظام، نظام اسلامی است. شما خودتان میدانید اگر دفاع شما زنان و مردان انقلابی از رهبری و نظام نباشد، آیا رهبری می تواند این طور توی دهان امریکا بزنند؟ آیا رهبری می تواند اینگونه سخنرانی کند که یاد امام را در اذهان یکایک مردم ایران دوباره زنده کند. دیگر چه رهبری را بهتر از این می خواستید. رهبری که چون کوه در برابر امریکا ایستاده است. … مگر رهبر اجازه می دهد که کسی بر خلاف خط امام قدمی بردارد؟ این زمزمه ها، زمزمه های امریکا است. حواستان جمع باشد. امریکا امروز در منطقه حاضر است. آیا آمده عراق را از بین ببرد؟ برای این کارها آمده اما نشان اصلی اش انقلاب اسلامی است. اگر شما مردم پشت سر رهبری باشید و مثل من که بعد از امام با خدای خود و امام خود عهد کردم که کوچکترین قدمی را علیه رهبری و بر خلاف حتی میل رهبری برندارم، چنین پیمانی را امروز ببندید که از روز اول بسته اید و امروز تجدید کنید، مطمئن باشید که ما در تمام زمینه ها بر امریکا پیروز می شویم. آیا در دنیا رهبری غیر از رهبر ما اینگونه می تواند به امریکا حمله کند؟ رادیوهای بیگانه چه می گویند؟ هیچ کس با رهبری مخالف نیست. هیچ کس جرأت نمی کند در این مملکت مخالف رهبری باشد. مردم او را تکه تکه میکنند.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۵۸۱-۵۸۰ج۱ت۱۲/۱۱/۶۹

« ما به مانند زمان حیات حضرت امام تحت رهبری حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی از آرمانهای مسلمین در تمام جهان دفاع میکنیم و همیشه از کسانی که در مقابل صهیونیسم ایستاده اند حمایت کرده و به حمایت خود ادامه می دهیم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۵۹۱ج۱ت۱۷/۱۱/۶۹

« امروز ضد انقلاب، قاچاقچیان، آنهایی که حیثیت انقلاب و نظام و کشور را در داخل لکه دار می کنند از شما فرزندان امام و انقلاب هراس دارند. خدا یار و نگهدار شما باشد و خدا ما را موفق کند تا پشت سر فرماندهی کل قوا حضرت آیت الله خامنه ای از تمام شعارهای انقلاب دفاع کنیم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۵۹۸ ج۱ ت۲۳/۱۱/۶۹

« رهبری انقلاب اسلامی محور همه تصمیم گیری ها و حرکتهای اسلامی و انقلابی ماست. کوچکترین انحراف از محور ولایت فقیه به حفظ وحدت امت اسلامی ضربه می زند و معصیت است. …ولی فقیه محور ارزش های انقلاب است، هر که از آن دوری گزیند از انقلاب و نظام دوری جسته است و در پیشگاه باری تعالی مسئول است.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۱۰۶ج۲ت۳/۱۱/۷۰

« امروز استمرار انقلاب اسلامی در پرتو ایمان، اتحاد امت اسلامی و حرکت در خط امام و رهبری انقلاب اسلامی، عملی است و باید بدانیم که خط امام و رهبری انقلاب، هیچ گونه فرقی با هم ندارند. هر کس هر اندازه انقلابی باشد اما در خط رهبری حرکت نکند به آرمانهای مردم خیانت کرده است….» مجموعه آثار یادگار مجموعه آثار امام ص۱۴۶ج۲ت۱۲/۱۱/۷۰
*مواضع استوار و سازش ناپذیر مقام معظم رهبری یادآور مواضع حکیمانه امام خمینی است
« مواضع استوار و سازش ناپذیر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای در برابر دسایس و حیله های دنیای استکباری یادآور مواضع حکیمانه امام خمینی است.
امروز رسانه های غربی در قبال مواضع سازش ناپذیر رهبری معظم انقلاب، سیاست سکوت و بایکوت را دنبال می کنند. آنها به روشنی به این معنا رسیده اند که مواضع ایشان نقطه مقابل دنیای استکباری است و اگر بخواهند همچون زمان حیات حضرت امام، به ایشان حمله کنند، نتیجه و اثر معکوس خواهند گرفت. این توطئه حساب شده دشمن یک خطر جدی است و باید در مناسبتهای مختلف، همه ما تلاش کنیم جوّ سکوت و بایکوت دشمن را که همچون حصاری اطراف ما را در برگرفته بشکنیم و روشنگر سیاست ها و مواضع حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی باشیم. اینجانب بار دیگر تأکید می کنم مواضع مقام معظم رهبری همانند مواضع سازش ناپذیر حضرت امام است.
امروز سیاست کلی نظام و انقلاب را مقام معظم رهبری ترسیم می کنند و بر اساس شرع و قانون هیچ یک از ارکان نظام اعم از مجلس، دولت، قوه قضائیه و سایرین نمی توانند بر خلاف نظر ایشان عمل کنند….
امروز همه می دانیم مواضع حضرت امام و مقام رهبری در قبال غرب چگونه است. رهبر انقلاب فرمودند راه ما راه امام است و صلاح دین و دنیای ما حرکت در مسیر حضرت امام است و ما باید قدمی از خط امام کوتاه نیاییم. ایشان کراراً تداوم راه امام را یادآور شده اند و عملاً همان راه امام را ادامه می دهند. مواضع رهبر انقلاب موجب آرامش خاطر همه ما است. ما اگر بخواهیم مسیر حرکتمان در جهت رضای خدا باشد باید پیرو حرکت رهبری باشیم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۲۳۹-۲۴۰ج۲ت۷/۲/۷۱

« آنچه که روح امام همیشه جاویدان ما را خشنود می سازد تداوم اهداف متعالی نظام و انقلاب اسلامی است. … [و] امروز رهبر معظم انقلاب پرچمدار این آرمانهاست و ما باید به دنیا نشان دهیم که انقلاب و نظام همچنان در مسیر حقیقی خود حرکت می کنند.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۲۵۴ج۲ت۲۲/۲/۷۱

« اگر همه آحاد مردم متحد باشند و بر محور رهبری انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای حرکت نمایند هیچ کس قادر نخواهد بود آنها را شکست دهد. دشمنان ما هر اندازه قوی باشند زمانی که تحت رهبری ولی امر حرکت می کنیم، آنان در موضع ضعف خواهند بود.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۲۸۹ج۲ت۱۲/۳/۷۱

« … حضرت آیت الله خامنه ای…جا پای امام گذاشت. در موضع گیریها، در حمله به امریکا، در مبارزه با استکبار، در عدم انعطاف در مقابل زورگویان جهانی، بحمدالله با رهبری هایشان ما را به سر منزل مقصد نزدیک میکنند.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۲۹۴ج۲ت۱۳/۳/۷۱

« … اقدام تاریخی، حساس و سرنوشت ساز مجلس خبرگان در تعیین رهبری حضرت آیت الله خامنه ای به شکلی رقم خورد که رحمت خدای تبارک و تعالی را برای مردم ایران به دنبال داشت. … حضرت آیت الله خامنه ای به پیروی از امام و مراد عظیم الشانمان، پرچمدار اسلام ناب محمدی (ص) و مبارزه مظلومین با دنیای ظلم و جوراست. … [و] باید برای حفظ برکات و دستاوردهای انقلاب اسلامی گوش به فرمان رهبر انقلاب اسلامی باشیم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۲۹۶ج۲ت۱۳/۳/۷۱

* ما سرباز تحت امر آیت الله خامنه‌ای هستیم

« باید از فرامین و دستورات رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای ـ مد ظله العالی ـ پیروی کنیم. چرا که ما سرباز تحت امر ایشان هستیم و بر ما لازم و واجب است که از فرمانده خود اطاعت کنیم.»ص۳۷۵ج۲ت۲۲/۷/۷۱

« امروز حضرت آیت الله خامنه ای جانشین شایسته امام عظیم الشأن است، شما نگویید که خط امام را قبول داریم و بعد از آن هر چه می شود به ما مربوط نیست! اگر این گونه تحلیل کنیم، از انجام مسئولیت و تکلیف دینی ساقط نمی شویم. فرامین رهبر انقلاب درست مانند فرامین امام واجب الاطاعه است.» مجموعه آثار مجموعه آثار یادگار امام ص۵۴۸ج۲ ت۵/۷/۷۲

« در اینجا بر خود واجب می دانم این را شهادت بدهم که زندگی داخلی حضرت آیت الله خامنه ای بسیار ساده است، نه از باب اینکه رهبر عزیز انقلابمان به این حرفها نیازی داشته باشند، بلکه وظیفه خود می دانم تا این مهم را به مردم انقلابی ایران بگویم. من از داخل منزل ایشان مطلعم. در منزلشان بیش از یک نوع غذا بر سر سفره ندارند. خانواده ایشان روی موکت زندگی می کنند. روزی منزل ایشان رفتم یک فرش مندرس آنجا بود که از زبری آن به موکت پناه بردم.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۶۷۰ج۲ت۱۲/۱۱/۷۳

« امروز در داخل کشور چیزی تحت عنوان بحران یا مشکل سیاسی نداریم و بحمد الله نظام و انقلاب با قدرت در سطح جهان از مواضع بحق خود دفاع می کند و این باعث سرافرازی و افتخار است که هنوز خط امام به عنوان سیاست اصلی، موثر و غالب از سوی رهبری معظم انقلاب، و مردم به بهترین وجه دنبال می شود.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۶۸۸ج۲ت۱۳/۱۲/۷۳

« امروز الحمدلله انقلاب ما به دست شاگرد امام، کسی که دقیقاً همان راه امام را می رود و فردی است شایسته که رهبری انقلاب را به عهده دارد، [به پیش می رود.] سعی کنیم مطیع باشیم. … وقتی رهبری مسئله ای را گفت، انسان باید همان را انجام دهد. معنای ولایت فقیه این است.»ص۶۹۴ج۲ت۱۴/۱۲/۷۳٫

« امروز در سایه تأییدات الهی، نفسهای قدسی امام راحل و رهبریهای حکیمانه حضرت آیت الله خامنه ای همه توطئه های دشمن بی ثمر مانده است و انقلاب به راه روشن خود ادامه می دهد.»

مجموعه آثار یادگار امام ص۶۹۴ج۲ت۱۴/۱۲/۷۳

منابع
مجموعه آثار یادگار امام، حجت الاسلام و المسلمین حاج سید احمد خمینی،جلد اول، نوبت چاپ اول/اسفند ۱۳۷۴، ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (قدس سره).
مجموعه آثار یادگار امام، حجت الاسلام و المسلمین حاج سید احمد خمینی جلد دوم، چاپ اول/بهار ۱۳۷۵، ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (قدس سره ).

منبع: خبرگزاری فارس

ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 5:31 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
 

ديدگاه شهيد مطهري -شهيد مطهري و ولايت فقيه-شهيد بهشتي و ولايت فقيه

نظر شهيدان بهشتي و مطهري در مورد ولايت فقيه را با بيان سند بفرمایید؟

يکم . ولايت فقيه از منظر شهيد مطهري :
از ديدگاه شهيد مطهري در عصر غيبت نيز فقيهان واجد شرايط از سوي امام معصوم به ولايت نصب شده و نايبان آنان بشمار مي‏روند . مردم مصاديق «فقيه جامع شرايط» را شناسايي كرده و از ميان آنان يك نفر را انتخاب مي‏كنند؛ بدين ترتيب آموزه‏هاي ديني با نياز روز جامعه در تعيين سرنوشت خود همنشين شده و نظامي با هويت و اصالت ديني و برخاسته از خواست و اراده مردم مؤمن شكل مي‏گيرد. چنانکه در تفسير فرمان امام به نخست وزير دولت موقت كه مرقوم فرموده بودند: «به موجب حق شرعي (ولايت فقيه) و به موجب رأي اعتمادي كه از طرف اكثريت قاطع ملت به من ابراز شده، رييس دولت را تعيين مي‏كنم»، مي‏نويسند: «ولايت فقيه، يك ولايت ايدئولوژيكي است و اساساً فقيه را خود مردم انتخاب مي‏كنند و اين امر عين دموكراسي است. اگر انتخاب فقيه انتصابي بود و هر فقيهي فقيه بعد از خود را تعيين مي‏كرد، جا داشت كه بگوييم اين امر خلاف دموكراسي است.»
همچنين مسأله نظارت كه شهيد مطهري پيرامون وظايف ولي فقيه بيان كرده اند، باآنچه امروزه تحت عنوان « نظارت فقيه» توسط برخي از افراد يا جريانات سياسي مطرح مي شود، تفاوت اساسي دارد. امروزه معمولاً كلمه « نظارت »را در مقابل « ولايت » به كار مي برند ؛ در حالي كه شهيد مطهري با حفظ مساله ولايت ، اين نكته را روشن مي كند كه ولي فقيه مانند رييس جمهور يانخست وزير رييس دولت نيست ؛ بلكه به عنوان يك ايديولوگ از بالا جريانات را هدايت و كنترل مي كند و بر آنها نظارت دارد : «ولايت فقيه به اين معنا نيست كه فقيه خود در راس دولت قرار بگيرد و عملا حكومت كند .نقش فقيه دريك كشور اسلامي ؛ يعني ، كشوري كه در آن مردم ، اسلام را به عنوان يك ايديولوژي پذيرفته و به آن ملتزم و متعهد هستند، نقش يك ايديولوگ است ، نه نقش يك حاكم . وظيفه ايديولوگ اين است كه بر اجراي درست و صحيح ايديولوژي نظارت داشته باشد . او صلاحيت مجري قانون و كسي را كه مي خواهد رييس دولت بشود و كارها را در كادر ايديولوژي اسلام به انجام برساند، مورد نظارت و بررسي قرار دهد». سپس به فرمان حضرت امام ومبني بر نخست وزيري بازرگان اشاره مي نمايد.که به خوبي مبين اعمال ولايت از سوي حضرت امام (ره) مي باشد .[1]
در يک جمع بندي مي توان پيرامون ديدگاه شهيد مطهري درباره ولايت فقيه به موارد ذيل اشاره نمود :
1) استاد مطهري بر خلاف سکولارها، مدافع نظريه دو ساحتي بودن دين اسلام است؛ به اين معنا كه اسلام حيات بشري را تنها به خود انسان واگذار نكرده است ، بلكه در مسائل دنيوي از جمله بحث حكومت خود طرح و نظريه دارد.
2) با تفحص در آثار استاد اين نكته به دست مي آيد كه ايشان به اثبات ولايت فقيه از طريق ضرورت عقلي تصريح مي كند و با تمسک به روايات به اثبات ولايت فقيه مي پردازد . ايشان در بررسي روايت مقبوله عمر بن حنظله[2] مي نويسد : « امام مي آيد نايب عام معيّن مي كند و مي گويد : انظروا الي من روي ... آن كسي كه حديث ما را روايت كرده باشد و دقيق باشد در حلال و حرام ما، عادل باشد، درستكار باشد، قد جعلته عليكم حاكما من او را بر شما حاكم قرار دادم . »[3]
3 )از منظر استاد مطهري ولايت فقيه ، ولايت يك فقيه عدل و متخصص و حامي حقوق مردم است كه داراي شرايط مختلفي است ، اما اين ولايت به معناي حاكميت مستقيم و مباشر و به دست گرفتن زمام امور اجرايي نيست ، بلكه نوعي نظارت عالي و به تعبيري ولايي است كه بر همه امور اساسي از جمله نصب روساي سه قوه نظارت و اشراف دارد.
4 ) استاد به الهي بودن حكومت و ولايت فقيه معتقد است و مخالف نظريه وكالت انكاري حكومت در اسلام است ، اما به حقوق طبيعي و فطري مردم از جمله حق انتخاب حكومت و حاكم معتقد است .
5) استاد مطهري ميان نظام سياسي مبتني بر ولايت فقيه و دموکراسي ناسازگاري نمي بيند.
6) استاد قائل به اختيارات وسيع ولي فقيه و حكومت اسلامي براي اداره بهينه امور كشور است. [4]

[1] - پيرامون انقلاب اسلامي ، مرتضي مطهري ، انتشارات صدرا ، ص 85 .
[2] - مقبوله عمر بن حنظله : « من كان منكم قد روي حديثنا و نظر في حلالنا و حرامنا و عرف احكامنا فليرضوا به حكما فاني قد جعلته عليكم حاكما، فاذا حكم بحكمنا فلم يقبل منه فانما استخف بحكم الله و علينا رد و الراد علينا كالراد علي الله و هو علي حد الشرك بالله» . (محمد بن حسن حر عاملي ، وسائل الشيعه ج 18، ص 98)
[3] - اسلام و مقتضيات زمان ، مرتضي مطهري ، ج 1، ص 175 .
[4] - جهت آگاهي و مطالعه بيشتر ر.ک : 1. کتاب انديشه سياسي آيت الله مطهري ، نجف لک زايي ، قم : بوستان کتاب ؛ 2 . امامت و رهبري، مرتضي مطهري ، تهران : انتشارات صدرا، 1366 ؛ 3 . پيرامون جمهوري اسلامي، مرتضي مطهري ، تهران : انتشارات صدرا، 1374 ؛ 4 . پيرامون انقلاب اسلامي، مرتضي مطهري ، تهران : انتشارات صدرا ؛ 5 . مديريت و رهبري در اسلام، مرتضي مطهري ، مجموعه آثار، ج 3 ؛ 6 . مردمسالاري ديني از ديدگاه شهيد مطهري ، احمد حيدري‏ ، فصلنامه حکومت اسلامي ، ش 31 ؛ 7. رهبري در فرهنگ اسلامي از ديدگاه شهيد مطهري ، سيد صمصام الدين قوامي ، فصلنامه حکومت اسلامي ، ش 31 ؛ 8 . ماهيت حكومت اسلامي ، سيد جواد ورعي ، فصلنامه حکومت اسلامي ، ش 31 .
و جهت آگاهي و مطالعه بيشتر ر.ک :
1. کتاب انديشه سياسي آيت الله مطهري ، نجف لک زايي ، قم : بوستان کتاب .
2 . امامت و رهبري، مرتضي مطهري ، تهران : انتشارات صدرا، 1366.
3 . پيرامون جمهوري اسلامي، مرتضي مطهري ، تهران : انتشارات صدرا، 1374.
4 . پيرامون انقلاب اسلامي، مرتضي مطهري ، تهران : انتشارات صدرا.
5 . مديريّت و رهبري در اسلام، مرتضي مطهري ، مجموعه آثار، ج 3،
6 . مردمسالاري ديني از ديدگاه شهيد مطهري ، احمد حيدري‏ ، فصلنامه حکومت اسلامي ، ش 31 .
7. رهبري در فرهنگ اسلامي از ديدگاه شهيد مطهري ، سيد صمصام الدين قوامي ، فصلنامه حکومت اسلامي ، ش 31 .
8 . ماهيت حكومت اسلامي ، سيد جواد ورعي ، فصلنامه حکومت اسلامي ، ش 31 .



دوم . ولايت فقيه از منظر شهيد بهشتي :
آيت الله بهشتي ، در تدوين قانون اساسي اسلامي بويژه اصول مربوط به ولايت فقيه نقشي مهم داشت . آن شهيد بزرگوار, در تحليلي از اين اصل مي نويسد: « ... جامعه ها و نظامهاي اجتماعي دوگونه هستند: يکي جامعه ها و نظامهاي اجتماعي که فقط بر يک اصل متکي هستند و آن اصل عبارت است از: آراي عموم, بدون هيچ قيد و شرط که معمولاً به اينها گفته مي شود, جامعه هاي دموکراتيک, يا ليبرال… اما جامعه هاي ديگر هستند, ايدئولوژيک يا مکتبي… را انتخاب کرده اند. در حقيقت اعلام کرده اند: از اين به بعد, بايد همه چيز ما در چهارچوب اين مکتب باشد… جمهوري اسلامي, يک نظام مکتبي است, فرق درد با جمهوري دموکراتيک… چون ملت ما در طول انقلاب و در رفراندم اول انتخاب خودش را کرد… با اين انتخاب, چهارچوب نظام حکومتي بعدي را خودش معين کرده و در اين اصل و اصول ديگر اين قانون اساسي که مي گوييم بر طبق ضوابط و احکام اسلام… بر عهده يک رهبر اسلام و يک رهبر آگاه و اسلام شناس و فقيه, همه, به خاطر آن انتخاب اول ملت ماست. در جامعه هاي مکتبي, در همه جاي دنيا, مقيد هستند که حکومتشان بر پايه مکتب باشد.»(صورت مشروح مذاکرات بررسي نهايي قانون اساسي, ج378/1. ) از اين منظر ؛ «فقيه يعني مجتهد زحمت کشيده که ده ها سال درس خوانده و زحمت کشيده و شجاع و با تقوا و آگاه به زمان که بتواند فتوا دهد.آنهايي که ولايت فقيه را قبول ندارند در هر مقامي که باشند سرنگون خواهند شد.» (سخنراني ها و مصاحبه هاي آيت الله شهيد دکتر سيد محمد حسيني بهشتي،سرابندي،ج1،صص622-624)
در ادامه جهت آشنايي بيشتر گزيده اي از آراي دکتر بهشتي درباره ولايت فقيه و اجتهاد حکومتي ارائه مي گردد :
1 . “هر انسان متعهدي بايد تکليف اجتماعي را بر طبق گفته رهبر عملي کند ولي در مسايل انفرادي مي تواند در اختيار مراجع ديگر باشد”(جاودانه تاريخ ج 3 ص47.) ؛ ”مسئله اجتماعي آن مسئله اي است که اين طرف و آن طرفش در زندگي ونظم اجتماعي اثر بگذارد و مسئله انفرادي آن است که اين طرف و آن طرفش در نظام اجتماعي نقشي نداشته باشد”(همان ص 44)
2 . ”در مسايل فردي اين قدر سنگ مرکزيت در افتا را به سينه نزنيم و سخت نگيريم و هر کسي از هر کسي مي خواهد تقليد کند ولي در مسايل اجتماعي آنجا که وظيفه شما را درباره ي کوچکترين مسئله اجتماعي بيان مي کند، اين فتوا صرفاً حق رهبر است”(همان ج 8ص 83)
3 . ”شما در مسايل فردي آزاديد و مي توانيد از هر مجتهد عادل برجسته که به نظر شما بهترين مجتهد است تقليد کنيد...اما در مسايل اجتماعي فقط يک مقام در جامعه حق اظهار نظر دارد و جامعه بايد يک مقام و مرجع و ملجأ را به رسميت بشناسد... فتواي منتخب رهبر در مسايل اجتماعي ارجحيت دارد”(همان ج 3 ص 78 )
4 . ”اگر فتواي مجتهد مورد نظر ما با رهبر در مسايل اجتماعي متفاوت بودبايد به نظر رهبري عمل کنيد؛حتي خود آن رهبر هم بايد تابع اين رهبر باشد.”(جاودانه تاريخ ج 8 ص 74)
5 . ”مگر در يک جامعه به هر صاحب نظري مي شود حق داد خود او و مقلدين او درباره مسايل اجتماعي آن طور تصميم بگيرند که آنها تشخيص مي دهند؟مگر هرج و مرج غير اين است؟کيست که بتواند بگويد اسلام يا تشيع آيين هرج و مرج است؟”(همان)
6 . ”حتي اگر نظر ديگران در مسايل اجتماعي از ارزش علمي بالايي هم بر خوردار باشد در صورت ارائه ي حکم از سوي رهبري،نظر آنان فاقد ارزش اجتماعي است.”( همان ج 3 ص ج 75)
7 . ”در مسايل اجتماعي آن نظر فقاهتي متبع است که امام و رهبر آن را صحه بگذارند.نظر ديگران در مسايل اجتماعي فاقد ارزش اجرايي است؛ارزش علمي دارد ولي فاقد ارزش اجرايي است.”(محمد بهشتي،عروه الوثقي،سال چهارم،شماره 90،ص35)
8 . “چون مصلحت جامعه و امت مقدم بر مصلحت فرد است ناچار بايد به حکومت اختياراتي داده شود که بتواند در ان موارد ضروري هر نوع دخالتي را در راه تامين مصالح عاليه دين و امت و عدالت عمومي و حفظ حقوق الهي و اجتماعي و فردي که لازم است،بکند واين همان ولايت عامه است.”( جاودانه تاريخ ج 8 ص 75 )
9 . “احکام و دستورات حکومت [اسلامي]همچون احکام خدا و قوانين واجب الاطاعه است ولي ابديت ندارد و جعل و فسخ آنها هر دو به دست حکومت است”( همان ص 76 ) ( منبع: کتاب اسلام و مقتضيات زمان از ديدگاه شهيد آيت الله دکتر بهشتي،صديقه قاسمي )

معرفي چند منبع :
1. کتاب «انديشه‌هاي حقوقي شهيد بهشتي» تاليف فرج‌الله هدايت‌نيا گنجي ، انتشارات كانون انديشه جوان ؛ اين اثر،‌ جمع‌آوري سخنان و ديدگاه‌هاي مرحوم شهيد بهشتي در ارتباط با حقوق اساسي و دسته‌بندي آن‌هاست كه به بررسي انديشه‌هاي‌ حقوقي وي مي‌پردازد. سومين فصل اين كتاب به «ولايت فقيه» اختصاص دارد. شرايط ولي فقيه، روش تعيين ولي فقيه، اختيارات ولي فقيه و رابطه آن با مرجعيت در اين فصل بررسي مي‌شوند.
2 . کتاب «اسلام و مقتضيات زمان» از ديدگاه شهيد آيت‌الله دكتر بهشتي به قلم «صديقه قاسمي» ، انتشارات «بقعه» 1387 ؛ در فصل چهارم و پاياني، جمع بين اسلام و مقتضيات زمان از طريق عقل بررسي شده و تعريف عقل و جايگاه آن، شرايط و ويژگي‌هاي رهبري (ولايت فقيه) و اختلافات فتوا و احكام حكومتي و آسيب‌ها و چالش‌هاي حكومت اسلامي مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد.
3 . نظرات شهيد محمد بهشتي پيرامون فقاهت مطلقه ولي فقيه»، ‌جمهوري اسلامي ، 7 تير 68.
4 . صورت مشروح مذاکرات مجلس بررسي نهائي قانون اساسي ، مجلس شوراي اسلامي ؛ که در مذاکرات مربوط به تصويب اصول مرتبط با ولايت فقيه ، به تفصيل ديدگاههاي آن بزرگوار بيان گرديده است . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبري، كد: 1/100126270)

Tags:آیت الله مطهری

ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 5:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

سخنان ماندگار و کوتاه شهید دکتر بهشتی

سخنان ماندگار و کوتاه شهید دکتر بهشتی

سخنان بزرگان, سخنان شهید دکتر بهشتی, جملات کوتاه دکتر بهشتی, سخنان ناب و مادگار دکتر بهشتی, عکس دکتر بهشتی, شهادت دکتر بهشتی, پیامک شهادت دکتر بهشتیاگر باهمت یک یک شما تولید داخلی بالا نرود ومصرف روزانه داخلی پائین نیاید ، دیریا زود دشمنان شما و دشمنان آزادی و استقلال و آیین شما می توانند شما را در معرض تهدید اقتصادی قرار بدهند. "شهید دکتر بهشتی"

ما در زیر بار سختی ها و مشکلات و دشواری ها قد خم نمی کنیم. ما راست قامتان جاودانه تاریخ خواهیم ماند. تنها موقعی سرپا نیستیم که یا کشته شویم، و یا زخم بخوریم و به خاک بیفتیم و الا هیچ قدرتی پشت ما را نمی تواند خم کند. "شهید دکتر بهشتی"

شهادت برای یک آرمان وسیله است اما برای یک انسان چیزی است شبیه هدف؛ اگر نگویم هدف است. "شهید دکتر بهشتی"
 

در زندگی دنبال کسانی حرکت کنید که هر چه به جنبه های خصوصی تر زندگی ایشان نزدیک شوید تجلی ایمان را بیشتر می بینید. "شهید دکتر بهشتی"

 

وای بر آن انقلاب و انقلابی که در بامداد پیروزی بخواهد. به محیط آرام و آسایش دهنده ی انقلاب پیروز شده، دل ببندد و با شهادت و مبارزه و پیکار خداحافظی کند. "شهید دکتر بهشتی"

 

در نسخه پیشنهادی، اصلی برای بهترین کیفیت ممکن نظارت مردم بر کار حکومت ، که مهمترین اصل است و از اصل عالی امر به معروف و نهی از منکر در اسلام اتخاذ شده تدوین شده است. "شهید دکتر بهشتی"

 

هیچ زیربنای اجتماعی از آن زیربنای شوم خطرناکتر نیست که انسانی یا انسانهایی بتوانند هر چه میخواهند بکنند بی آنکه بشود بر آنها خرده گرفت و بی آنکه بشود از آنها بازخواست کرد. مسئولیت در جامعه اسلامی مسئولیت متقابل است. "شهید دکتر بهشتی"

 

خودت را به دست حوادث و جریانها نسپار ... چون خدا تو را آفریده است تا به وجود آورنده جریانها باشی ،نه تسلیم شونده در برابر جریانها. "شهید دکتر بهشتی"

کسانی که خواهان خدمت در سمت زمامداری امتند باید نخست وضع خود و خانواده خود را از نظر سطح زندگی روشن کنند . اگر آماده آن هستند که در سطح کم درآمدترین مردمی که در قلمرو زمامداری آنهایند، زندگی کنند دراین راه گام بردارند وگرنه ، نه . "شهید دکتر بهشتی"

ما ایمانمان را، اخلاصمان را، عملمان را درست می‌کنیم و با اسلام منطبق می‌کنیم، این را داشته باشیم یاری خدا، تضمین شده است. "شهید دکتر بهشتی"

در زندگی دنبال کسانی حرکت کنید که هر چه به جنبه های خصوصی تر زندگی ایشان نزدیک شوید تجلی ایمان را بیشتر می بینید. "شهید دکتر بهشتی"

تلخی برخورد صادقانه را بر شیرینی برخورد منافقانه ترجیح می دهم. "شهید دکتر بهشتی"

 

 


 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 5:29 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
بخشي از پيام امام راحل رحمت الله عليه به مناسبت قبول قطعنامه

 

خون شهيـــدان انقلاب و اسلام را بيــمه كرده است

در آينده ممکن است افرادي آگاهانه يا از روي ناآگاهي در ميان مردم اين مسئله را مطرح نمايند که ثمره‌ي خون‌ها و شهادت‌ها و ايثارها چه شد؟ اينها يقيناً از عوالم غيب و از فلسفه ي شهادت بي‌خبرند! و نمي‌دانند کسي که فقط براي رضاي خدا به جهاد رفته است و سر در طبق اخلاص و بندگي نهاده است حوادث زمان به جاودانگي و بقا و جايگاه رفيع آن لطمه اي وارد نمي سازد. و ما براي درک کامل ارزش و راه شهيدانمان فاصله اي طولاني را بايد بپيماييم و در گذر زمان و تاريخ انقلاب و آيندگان آن را جست و جو نماييم.
مسلّم خون شهيدان انقلاب و اسلام را بيمه کرده است! خون شهيدان براي ابد درس مقاومت به جهانيان داده است. و خدا مي داند که راه و رسم شهادت کور شدني نيست. و اين ملت ها و آيندگان هستند که به راه شهيدان اقتدا خواهند نمود. و همين تربت پاک شهيدان است که تا قيامت مزار عاشقان و عارفان و دل سوختگان و دارالشفاي آزادگان خواهد بود. خوشا به حال آنان که با شهادت رفتند. خوشا به حال آنان که در اين قافله ي نور جان و سر باختند. خوشا به حال آنهايي که اين گوهرها را در دامن خود پروراندند. خداوندا! اين دفتر و کتاب شهادت را همچنان به روي مشتاقان باز، و ما را هم از وصول به آن محروم نکن. خداوندا! کشور ما و ملت ما هنوز در آغاز راه مبارزه اند و نيازمند به مشعل شهادت. تو خود اين چراغ پرفروغ را حافظ و نگهبان باش.

بخشي از پيام امام راحل رحمت الله عليه به مناسبت قبول قطعنامه




نوع مطلب : | بازدید : 8
برچسب ها : ,
نظر بدهید
يکشنبه 2 خرداد 1395 :: نويسنده : احمد

شهید بهشتی:
-آمریکا از ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر!

-.. یک چیز را من از شما می خواهم که خود هم به آن عمل می کنم. هیچ کس مرا در این دوره‌ی نشیب و فراز انقلاب در سخت‌تزین شرایط نتوانسته است با قیافه‌ی افسرده ببیند، چرا افسرده باشیم؟ ما که به دنبال «احدی الحسنیین» هستیم (شهادت یا پیروزی) دیگر چرا افسردگی؟ افسرده نباشید، چهره‌ها شاداب باشد، نشاط داشته باشید، آن وقت شعارتان همین است که آمریکا و مزدورانش هیچ غلطی نمی تواند بکنند…. چند روز قبل سفیر انگلستان آمده بود و می گفت خوب بفرمایید تا کی می خواهید این گروگان‌ها را نگه دارید؟ گفتم تکلیف این ها را روشن کرده ایم چند بار می‌پرسید؟ تکلیف این‌ها با نمایندگان ملت و مردم در مجلس شوراست و آیا از این به‌تر هم می‌شود؟ چرا؟ مگر به این‌ها بد می‌گذرد؟ این جا شما که جوان های ما را در زندان های آمریکا می کشتید این ها که این جا در هتل سفارت زندگی می کردند دیگر چه مرگتان است؟ …سفیر انگلستان گفت: ولی دولت آمریکا دیگر نمی تواند صبر کند. تا دو ماه دیگر.. به او گفته شد: این ها خودشان می توانند صبر کننند یا می توانند صبر نکنند. ولی ملت گفتند ما تصمیم را از خودمان می گیریم. آن ها تصمیم خودشان را دارند می گیرند. گفت: خیلی غیر واقع بینانه با مسائل سیاسی برخوورد می کنید. گفتیم: همین جورهاست ما آرمان طلبانه قرار است با مسائل برخورد کنیم، انقلاب ما انقلاب آرمان هاست نه سر تسلیم در برابر واقعیت ها… صحبت از تشکیل محاصره اقتصادی کرد، گفتم ما همان نان و پنیر خودمان که توی این مملکت به دست می آید بخوریم. خدا هم توی این دو ساله برکت داده است، مژده باد بر اام ، تا الان محصول گندم ایران نسبت به سال گذشته بسیار عالی تر شده. ان شاء الله سیاست ما بر این است که اگر قرار شد روزی همه مردم نان خالی نوش جان کنند ولی با آمریکا بجنگند، بجنگند… آخرین بار سفیر انگلیس اوقاتش تلخ شد و گفت: آمریکا دخالت نظامی خواهد کرد. گفتم: ما از خیلی وقت پیش برای دخالت نظامی آماده ایم. خلاف انتظار ما نیست ولی هر سرباز آمریکایی که به داخل مرزهای ایران بیاید یک جا برایش توی ایران هست آن هم گور زیر خاک


ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 5:28 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
بخشي از پيام امام راحل رحمت الله عليه به مناسبت قبول قطعنامه 
 
 
 

 

خون شهيـــدان انقلاب و اسلام را بيــمه كرده است

در آينده ممکن است افرادي آگاهانه يا از روي ناآگاهي در ميان مردم اين مسئله را مطرح نمايند که ثمره‌ي خون‌ها و شهادت‌ها و ايثارها چه شد؟ اينها يقيناً از عوالم غيب و از فلسفه ي شهادت بي‌خبرند! و نمي‌دانند کسي که فقط براي رضاي خدا به جهاد رفته است و سر در طبق اخلاص و بندگي نهاده است حوادث زمان به جاودانگي و بقا و جايگاه رفيع آن لطمه اي وارد نمي سازد. و ما براي درک کامل ارزش و راه شهيدانمان فاصله اي طولاني را بايد بپيماييم و در گذر زمان و تاريخ انقلاب و آيندگان آن را جست و جو نماييم.
مسلّم خون شهيدان انقلاب و اسلام را بيمه کرده است! خون شهيدان براي ابد درس مقاومت به جهانيان داده است. و خدا مي داند که راه و رسم شهادت کور شدني نيست. و اين ملت ها و آيندگان هستند که به راه شهيدان اقتدا خواهند نمود. و همين تربت پاک شهيدان است که تا قيامت مزار عاشقان و عارفان و دل سوختگان و دارالشفاي آزادگان خواهد بود. خوشا به حال آنان که با شهادت رفتند. خوشا به حال آنان که در اين قافله ي نور جان و سر باختند. خوشا به حال آنهايي که اين گوهرها را در دامن خود پروراندند. خداوندا! اين دفتر و کتاب شهادت را همچنان به روي مشتاقان باز، و ما را هم از وصول به آن محروم نکن. خداوندا! کشور ما و ملت ما هنوز در آغاز راه مبارزه اند و نيازمند به مشعل شهادت. تو خود اين چراغ پرفروغ را حافظ و نگهبان باش.

بخشي از پيام امام راحل رحمت الله عليه به مناسبت قبول قطعنامه

ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 5:27 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 

شهید بهشتی:
-آمریکا از ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر!

-.. یک چیز را من از شما می خواهم که خود هم به آن عمل می کنم. هیچ کس مرا در این دوره‌ی نشیب و فراز انقلاب در سخت‌تزین شرایط نتوانسته است با قیافه‌ی افسرده ببیند، چرا افسرده باشیم؟ ما که به دنبال «احدی الحسنیین» هستیم (شهادت یا پیروزی) دیگر چرا افسردگی؟ افسرده نباشید، چهره‌ها شاداب باشد، نشاط داشته باشید، آن وقت شعارتان همین است که آمریکا و مزدورانش هیچ غلطی نمی تواند بکنند…. چند روز قبل سفیر انگلستان آمده بود و می گفت خوب بفرمایید تا کی می خواهید این گروگان‌ها را نگه دارید؟ گفتم تکلیف این ها را روشن کرده ایم چند بار می‌پرسید؟ تکلیف این‌ها با نمایندگان ملت و مردم در مجلس شوراست و آیا از این به‌تر هم می‌شود؟ چرا؟ مگر به این‌ها بد می‌گذرد؟ این جا شما که جوان های ما را در زندان های آمریکا می کشتید این ها که این جا در هتل سفارت زندگی می کردند دیگر چه مرگتان است؟ …سفیر انگلستان گفت: ولی دولت آمریکا دیگر نمی تواند صبر کند. تا دو ماه دیگر.. به او گفته شد: این ها خودشان می توانند صبر کننند یا می توانند صبر نکنند. ولی ملت گفتند ما تصمیم را از خودمان می گیریم. آن ها تصمیم خودشان را دارند می گیرند. گفت: خیلی غیر واقع بینانه با مسائل سیاسی برخوورد می کنید. گفتیم: همین جورهاست ما آرمان طلبانه قرار است با مسائل برخورد کنیم، انقلاب ما انقلاب آرمان هاست نه سر تسلیم در برابر واقعیت ها… صحبت از تشکیل محاصره اقتصادی کرد، گفتم ما همان نان و پنیر خودمان که توی این مملکت به دست می آید بخوریم. خدا هم توی این دو ساله برکت داده است، مژده باد بر اام ، تا الان محصول گندم ایران نسبت به سال گذشته بسیار عالی تر شده. ان شاء الله سیاست ما بر این است که اگر قرار شد روزی همه مردم نان خالی نوش جان کنند ولی با آمریکا بجنگند، بجنگند… آخرین بار سفیر انگلیس اوقاتش تلخ شد و گفت: آمریکا دخالت نظامی خواهد کرد. گفتم: ما از خیلی وقت پیش برای دخالت نظامی آماده ایم. خلاف انتظار ما نیست ولی هر سرباز آمریکایی که به داخل مرزهای ایران بیاید یک جا برایش توی ایران هست آن هم گور زیر خاک


ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 5:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
 

گزیده بیانات امام راحل و رهبری درخصوص یوم‌الله 13 آبان

 

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

گزیده‌ای از بیانات امام خمینی (ره) و آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، مقام معظم رهبری درباره یوم‌الله 13 آبان گردآوری شده که به شرح زیر است:

بیانات حضرت امام خمینی(ره):

 

1 - سلامت و صلح جهانی بسته به انقراض مستکبرین است.

2 - آمریکا، وابستگان و نوکران آن از اسلام سیلی خورده و با اسلام به دشمنی برخاسته‌اند.

3 - آمریکای جهان‌خوار بداند که ملت عزیز، تا نابودی کامل منافعش او را راحت نخواهد گذاشت.

4 - ملل اسلام از اجانب عموماً و از آمریکا خصوصاً متنفر است.

5 - تا مبارزه در هر کجای جهان علیه مستکبران هست، ما هستیم.

6 - همه مردم می‌دانند که باید در مقابل آمریکا بایستند و استقلال داشته باشند.

7 - آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.

8 - من با اطمینان می‌گویم که اسلام ابرقدرت‌ها را به خاک مذلت می‌کشاند.

9 - دشمن اصلی اسلام و قرآن کریم و پیامبر عظیم‌الشأن(ص) ابرقدرت‌ها، خصوصاً آمریکا و ولیدة فاسدش اسرائیل است.

10 - هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید.

 

11 - در رأس همه مسائل اسلامی ما، قضیه مواجهه با آمریکاست.

12 - ملت ما دشمن شماره یک خود را آمریکا می‌داند.

13 - ما تا آخرین نفس در مقابل آمریکا ایستاده‌ایم.

14 - دانشجویان مسلمان و مبارزی که لانة جاسوسی را اشغال کردند ملت را سرافراز کردند.

15 - خطر آمریکا به حدی است که اگر کوچک‌ترین غفلتی کنید نابود می‌شوید

 

16 - امروز دانش‌آموزان باید سعی کنند تاریخ انقلاب اسلامی‌مان را و نقش وحدت بین خودشان و دانشگاهیان با روحانیون را بیاموزند."

17 - دانش‌آموزان، جوانان ادامه‌دهنده عاشورا و کربلا و مکتب هستند.

18 - تهدیدات و تبلیغات دولت آمریکا به قدر پشیزی نزد ملت ما ارزش ندارد.

19 - ما شعار مرگ بر آمریکا را در عمل جوانان پرشور و قهرمان و مسلمان در تسخیر لانه فساد و جاسوسی آمریکا تماشا کرده‌ایم‌.

20 - ملت بزرگ ایران مثل یک صاعقه بر سر آمریکا فرودآمده است.

 

 

بیانات آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله‌العالی‌) :

1 - تا ذهن مردم از شعار مرگ بر آمریکا پر است تسلط دوباره آمریکا بر این کشور ممکن نیست .

 

2 - ملت و دولت ایران در کنار یکدیگر از هیچ‌یک از قدرتهای استکباری واهمه ندارد.

3- سیاست ما سیاست آشتی ناپذیری با آمریکاست .

4 - سیزده آبان روز استواری ملت ایران در مقابل ترفند استکبار است.

5 - سیزده آبان فرو ریختن هیمنه‏ سلطه‏ آمریکایی و استکبار آمریکایی در ایران و در جهان بود.

6 - اوّلین مضمون سیزده آبان عبارت است از رویارویی رژیم آمریکا با نهضت اسلامی و بیداری اسلامی.

7 - سیزدهِ آبان، اینهاست؛ یعنی مقابله با زورگویی، دسیسه و استکبار.

8 - روز سیزده آبان یعنی روز اعلام پایداری ملت در برابر آمریکا.

9 - تسخیر لانه‌ توطئه و جاسوسی جهادی ابتدایی بود علیه استکبار جهانی."

10- سیزدهم آبان ، روز تجلی دوباره آزادگی و شجاعت و غیرت انقلابی در ملت مسلمان ماست .

11 - آینده مملکت در دست دانش‌آموزان است .

12 - سیزدهم آبان سال 57 دوران شور و اعتلای مبارزات ضدرژیم و ضد آمریکایی در ایران است .

13 - حکومت آمریکا به عنوان بدترین حکومت دنیا در قله استکبار قرار دارد.

14 - عزت، رفاه و استقلال این کشور در سایة ایستادگی در مقابل استکبار جهانی بدست آمده است.

15 - آمریکا از رشد انقلابی دانش‌آموزان ما بیمناک است.

16 - سیزده آبان روز بسیار مهمی است؛ به یک معنا روز دانش‏‌آموز است، به یک معنا روز دانشجوست، به یک معنا روز استواری ملت ایران در مقابل ترفند استکبار است."

17 - سیزده آبان در واقع روز جوانان است؛ جوانان دانش‏‌آموز و دانشجو.

منبع:ایسنا

ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 5:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۳/۰۳
نوع: خبر

 

به روایت سرتیپ دوم بازنشسته سید تراب ذاکری؛

 

ماجرای امداد‌های الهی در عملیات بیت‌المقدس
نیروهای عراقی و ایرانی مستقر در منطقه همه ناظر و شاهد تعادل نداشتن هواپیما بودند، چون برای دومین بار هواپیما مورد اصابت ترکش موشک قرار گرفته بود و به سمت عمق هورالعظیم تغییر مسیر می‌داد.
ماجرای امداد‌های الهی در عملیات بیت‌المقدس

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، امیر سرتیپ دوم بازنشسته سید تراب ذاکری، در آغاز جنگ تحمیلی افسر گروه پشتیبانی اطلاعات رزمی در خوزستان بود. معاونت اطلاعات نیروی زمینی ارتش آخرین شغل ایشان تا قبل از بازنشستگی به شمار می‌رود. وی همچنین مؤسس و بنیانگذار مرکز اطلاعات اجا (ارتش جمهوری اسلامی ایران‌) است و از سال 1374 پس از بازنشستگی تاکنون در مراکز آموزشی به تدریس اشتغال داشته که در این مدت به تهیه و تدوین 9 جلد آیین‌نامه نظامی و نگارش کتاب‌هایی درباره دفاع مقدس مبادرت کرده است.

او در زمان اجرای عملیات بیت‌المقدس فرماندهی گروه اطلاعات منطقه جنوب و افسر اطلاعات قرارگاه ارتش را به عهده داشت و از نحوه جمع‌آوری اطلاعات، فراهم کردن زمینه‌های مناسب برای طرح‌ریزی عملیات، موانع موجود و نقش معنویت و امدادهای الهی، نکات ناگفته‌ای را در مصاحبه مورخه 14 اردیبهشت 95 در واحد سمعی بصری کانون بازنشستگان ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان داشته است که به درج یکی از آنها در اینجا اکتفا می‌کنیم.

ماجرای امداد‌های الهی در عملیات بیت‌المقدس

عملیات بیت‌المقدس به فاصله کمی از عملیات فتح‌المبین انجام شد. پس از پایان موفقیت‌آمیز آن عملیات، در روز هشتم اردیبهشت 1361 فرمانده نیروی زمینی سرهنگ صیاد شیرازی دستور داد عکس‌هایی از عملیات فتح‌المبین گرفته شود تا ببینیم نیروهای دشمن تا کجاها عقب‌نشینی کردند، مناطق پراکندگی آنها کجاست و چه یگان‌هایی از خط جدا شدند تا بتوانیم به وسیله گسترش جدید دشمن، نیروهای خودمان را که در عید نوروز درگیر عملیات بودند، به مرخصی اعزام کنیم. 

صبح روز نهم اردیبهشت به وسیله یک فروند هواپیمای اف-4 نیروی هوایی، از ارتفاعات حمرین (جنوب دهلران) تا بستان عکس‌هایی تهیه شد. در آخرین لحظه‌های عکسبرداری هواپیما به علت آنکه مورد هدف موشک‌های عراقی قرار گرفت، تعادلش را از دست داد و حالت‌های ناموزونی در پرواز وی دیده شد که ما تصور می‌کردیم هواپیما سقوط خواهد کرد، اما خلبان با تلاش و اراده‌ای قوی توانست تعادل هواپیما را حفظ کند. در همان لحظه موشک دیگری از منطقه شیب واقع در شمال هورالعظیم به سمت این هواپیما شلیک شد.

نیروهای عراقی و ایرانی مستقر در منطقه همه ناظر و شاهد تعادل نداشتن هواپیما بودند، چون برای دومین بار هواپیما مورد اصابت ترکش موشک قرار گرفته بود و به سمت عمق هورالعظیم تغییر مسیر می‌داد. در آن لحظه همه به این نتیجه رسیدیم که این بار هواپیما سقوط خواهد کرد.

اما بعد از بازگشت هواپیما به پایگاه، خلبانش توضیح داد که «من تا نزدیکی‌های شمال بصره کنترلم را از دست دادم، تا آنکه بتدریج به هواپیما مسلط شدم، اما از منطقه هورالعظیم نتوانستم عکسی تهیه کنم.» خلبان فیلمی از شمال خرمشهر تا شمال دارخوین تهیه کرده بود که دارای تصاویر واضح‌تری بود. بر اساس این تصاویر در ساحل غربی کارون، منطقه‌ای وجود داشت که فاقد نیروی دشمن بود. بعد از دیدن عکس‌ها برای کامل کردن اطلاعات از نحوه استقرار نیروهای دشمن به سراغ اسرای عراقی رفتیم که در عملیات فتح‌المبین به اسارت در آمده بودند، ‌‌(ما می‌دانستیم که در حدفاصل دارخوین تا مارد حداقل شش گردان عراقی مستقر هستند، اما چیزی روی نقشه دیده نمی‌شد. ) اسرای عراقی اظهار داشتند، این نیروها به سمت فکه اعزام شدند، تا به یگان‌های شکست‌خورده عراقی در عملیات فتح‌المبین کمک کنند.

من بعدها چنین اتفاقی را (تعادل نداشتن هواپیما در مسیر عکسبرداری و گرفتن عکس از جنوب اهواز به‌جای هورالعظیم) از امدادهای الهی تلقی کردم، چون خداوند به کمک موشک دشمن هواپیمای ما را به محلی فرستاد که ما از تغییرات حاصل از جابه‌جایی نیروها در خطوط آنها خبر نداشتیم، اما عکس‌های ضبط شده از آن منطقه که در واقع به علت نبود تعادل و حرکت کنترل شده هواپیما از آن منطقه گرفته شده بود، اطلاعات جدید و ارزشمندی را به ما انتقال داد.

ماجرای امداد‌های الهی در عملیات بیت‌المقدس

این عکس در عملیات بیت‌المقدس بسیار کارآمد و مؤثر واقع شد. زیرا این عکس نشان داد که در آن منطقه (حد فاصل دارخوین تا مارد) نیرویی از ارتش عراق وجود ندارد.

بر اساس موارد فوق بر مبنای اطلاعات به دست آمده، طرح عملیاتی جدید خط پدافندی و استقرار نیروها تهیه و دستور داده شد رزمندگان تحت فرماندهی سه قرارگاه در سه محور جداگانه (شمالی، میانی و جنوبی، شرق کارون) آماده پیشروی شوند.

بنابراین طرح‌ریزی عملیات بزرگ بیت‌المقدس با لطف خداوند در تاریخ نهم اردیبهشت ماه 1361 رقم خورد. چون در آن روز بر اساس عکس‌های دریافتی اطلاعات خوبی از نحوه استقرار نیروهای عراقی به دست آوردیم. بر مبنای طرح عملیاتی باید پنج پل روی کارون نصب می‌شد تا رزمندگان به وسیله آن پل‌ها خود را به ساحل غربی کارون و مواضع دشمن برسانند.  هنگامی که اطلاع داده شد لشکر3 عراق در حال نزدیک شدن به منطقه جنوب‌غربی اهواز است، تاریخ اجرای عملیات یک روز به جلو افتاد، زیرا اگر آن لشکر در خط پدافندی قبلی خودش مستقر می‌شد، کار رزمندگان را با مشکل مواجه می‌ساخت.

بنابراین عملیات در ساعات پایانی روز 9/2/1361 با دستور قرارگاه کربلا به وسیله فرماندهان هر دو نیروی ارتش و سپاه، سرهنگ صیاد شیرازی و برادر محسن رضایی اجرایی شد و یگان‌ها حرکت خود را (در منطقه دارخوین) با عبور از رودخانه کارون آغاز کردند. تانک‌ها و نیروهای سنگین از ساعت 5/3 تا 4 عصر روز نهم اردیبهشت از روی پل‌ها عبور کردند و منظره جالبی که پس از عبور تانک‌ها دیده شد، آن بود که وقتی نخستین تانک از لشکر 92 زرهی اهواز (قرارگاه فتح) از پل عبور کرد و به غرب رود کارون رسید، چهار نفر خدمه تانک پیاده شدند، زمین را بوسیدند و سجده شکر به جای آوردند. این اقدام حماسی تأثیر بسیار سازنده‌ای در روحیه بقیه رزمندگان داشت. یگان‌ها از چهار پل عبور کردند، اما پل پنجم در نزدیکی مارد به علت تراکم نیروها دچار آسیب شد و نیروهای قرارگاه نصر با تأخیر به غرب کارون رسیدند.

یکی دیگر از نکات جالب در ابتدای این عملیات آن بود که نیروهای لشکر 3 دشمن در حال ورود به منطقه غرب کارون بودند، رزمندگان ما هم همزمان خود را به غرب کارون رساندند، بنابراین افراد تازه وارد دشمن در ابتدا تصور نمی‌کردند که نیروهای ایرانی به سادگی وارد منطقه اشغالی آنان شدند. به همین علت، در همان ابتدا یک گردان عراقی به طور کامل به اسارت رزمندگان ایرانی (قرارگاه فتح) درآمد. ما در نیمه شب دهم اردیبهشت به خاکریز دشمن رسیدیم.

به اعتقاد من، این خاکریز را هم باید از امدادهای غیبی تلقی کنیم. این خاکریز مرتفع را مهندسی عراق به این دلیل در غرب کارون ساخته بود که از ورود نیروهای ایرانی ممانعت به عمل آورد. در شب اول و مرحله اول عملیات وقتی ناهماهنگی مختصری در ورود نیروهای دو قرارگاه فتح و نصر به غرب کارون به وجود آمد، وجود این خاکریز بهترین محافظ رزمندگان ارتش و سپاه به شمار می‌آمد.

در آنجا بود که برای رسیدن کامل نیروهای قرارگاه نصر، باید رزمندگان قرارگاه فتح توقف می‌کردند. این توقف همزمان با پاتک‌های سنگین ارتش عراق تقارن می‌یافت. به همین علت خاکریز عراق مانع خوبی برای ادامه پاتک خود آنان ایجاد کرد. دو روز طول کشید تا رزمندگان  قرارگاه نصر وارد غرب کارون شدند و در کنار مدافعان قرارگاه فتح، به پاتک دشمن پاسخ دادند. رزمندگان دو قرارگاه با کمک همان خاکریزی که عراقی‌ها ساخته بودندپاتک‌های متعدد لشکرهای دشمن را در هم کوبیدند. سعی و تلاش ارتش عراق در عقب راندن مدافعان ایرانی به جایی نرسید تا آنکه در روز هفدهم اردیبهشت مرحله دوم عملیات آغاز و دستور پیشروی به سمت مرز داده شد. بعد از عبور رزمندگان از خاکریز که در امتداد شرقی جاده اهواز- خرمشهر ساخته شده بود تا مرز، جنگ به صورت تن به تن آغاز شد و نیروهای پیاده در لابه‌لای تانک‌ها پیشروی خود را ادامه دادند.

  نقش پدافند هوایی
باید یادآوری کنم از سامانه پدافند هوایی که مانع حمله هوایی عراقی‌ها شدند. اگر دشمن حمله هوایی می‌کرد، در شرق کارون همه هستی نظامی ما (نیروهای انسانی، تانک‌ها، تجهیزات مهندسی، خودروها و مهمات) در معرض نابودی قرار می‌گرفت. اگر آتش مؤثر هوایی در منطقه انجام نمی‌گرفت، لطمه جبران‌ناپذیری به ما وارد می‌شد. عراقی‌ها می‌دانستند که ما در منطقه چهارپایگاه موشک هاگ مستقر کردیم؛ به طوری که اگر هواپیمایی وارد منطقه می‌شد، حتماً سرنگون ‌ خواهد شد. لطف خداوند شامل ما شد که هوا نیمه‌ابری بود و این عامل جوی، کمک بسیاری برای ما محسوب می‌شد. توپخانه عراق هم به نیروهای ما نمی‌رسید و فقط تا محدوده مارد زیر آتش قرار داشت که آن هم با جواب قاطع متقابل ما از کار افتاد.

در هر حال، امنیت هوایی منطقه و رزمندگان را باید مدیون پدافند هشیار نیروی هوایی باشیم، چون 13 فروند هواپیمای مهاجم دشمن در منطقه عملیاتی بیت‌المقدس توسط پدافند هوایی سرنگون شد. رزمندگان با پشتیبانی پدافند خود را به مرز رساندند. در رساندن نیروها به خط مرز، قرارگاه فتح با موفقیت کامل عمل کرد، اما قرارگاه نصر به جای خط مرز به خط دژ رسید و رزمندگان این قرارگاه تصور می‌کردند که به مرز رسیده‌اند، در حالی که از دژها تا مرز 3‌کیلومتر فاصله بود. به همین علت برای هماهنگی نیروها زمانی باید طی می‌شد و فرصتی مناسب برای ادامه عملیات فراهم می‌آمد. هدف از عقب‌نشینی تاکتیکی ارتش عراق این بود که ما نیروهای عراقی را در غرب اهواز دور نزنیم. نیروهای عراقی در غرب اهواز شامل لشکر 6 زرهی و لشکر 5 مکانیزه بود که هر کدام دارای سه تیپ و در مجموع شش تیپ بودند. علاوه بر این دو لشکر، هفت تیپ پیاده هم حضور داشتند.  فرماندهان عراقی دستور دادند که تمامی یگان‌های مستقر در غرب اهواز عقب‌نشینی کنند و این یک عقب‌نشینی ماهرانه و تاکتیکی بود که باعث شد 13 تیپ خود را از محاصره و اسیر شدن نجات دهند و در عین حال آن نیروها را در خط مرز کوشک تا طلائیه قدیم و همچنین از کوشک تا شلمچه مستقر کرد. این 13 تیپ کمک‌های فراوانی به نیروهای عراقی کردند تا ما نتوانیم وارد منطقه شرق شط‌العرب شویم. بنابراین طرح اولیه ما که رسیدن به ساحل شط‌العرب بود، به وسیله این اقدام ارتش عراق ناموفق از آب درآمد. اما وحشت و دلهره‌ای که در نیروهای عراقی و عقب‌نشینی آنان از مواضع اشغالی به وجود آمد، سبب شد که فرمانده لشکر 3 عراق و فرمانده دو تیپ همان لشکر با دستور صدام اعدام شوند.

همزمان با جابه‌جایی نیروهای عراقی، ما هم یک تیپ از خط خارج کردیم تا به مرحله بعدی عملیات کمک کند. ارتش عراق یگان‌های ما را با آتش توپخانه مورد هدف قرار داد تا با اجرای این آتش‌ها ما متوجه نشویم که آنان در حال عقب‌نشینی و انتقال نیروهای خود هستند. ما هم برای آنکه دشمن متوجه جابه‌جایی یگان‌های ما نشود، متقابلاً با آتش توپخانه شروع به تیراندازی کردیم. این دو تیراندازی همزمان انجام گرفت. در مجموع، جابه‌جایی یگان‌های عراق و استقرار در خطوطی که اشاره کردیم، سبب شد که دو قرارگاه فتح و نصر نتوانند به پیشروی خود ادامه بدهند. بنابراین تصمیم گرفته شد که از طرح اولیه که رسیدن به ساحل شرقی شط‌العرب حوالی نشوه و جنوب القرنه (شهری در جنوب شرق عراق و از توابع بصره) بود، صرف نظر شود.

قرار شد که طرح تغییر یابد و نیروها به جای نشوه و قرنه و تهدید بصره به سمت خرمشهر پیشروی کنند. اگر طرح قبلی اجرا می‌شد، خرمشهر به محاصره در می‌آمد و همه نیروهای عراقی در آن به اسارت در می‌آمدند. برای تکمیل اطلاعات بیشتر به منظور حرکت نیروها از جاده اهواز- خرمشهر به سوی شهر خرمشهر با چند نفر از اسرای عراقی صحبت‌هایی کردیم که همه آنها می‌گفتند «فکر ورود به خرمشهر را از سرتان بیرون کنید، چون این مسیر مین‌گذاری شده و دارای موانعی هست که هرگز نمی‌توانید از آن عبور کنید. عمق میدان‌های مین از یک کیلومتر تا نزدیک 20 کیلومتر است، یعنی تا منطقه مارد مین‌گذاری شده، ضمن آنکه ما نبشی و تیرآهن‌های فراوانی را در اطراف و داخل خرمشهر نصب کردیم تا حتی چتربازان شما هم قادر به فرود نباشند.»

عکس‌های هوایی منطقه هم حاکی از همین نکته بود که موانع عراق در شمال و شرق خرمشهر چنان وسعت و تنوع داشت که ورود به خرمشهر را ناممکن می‌ساخت. اسرای عراقی اعتقاد داشتند که اگر ما از سمت غرب (شلمچه و نهر خیّن) عبور کنیم، می‌توانیم وارد خرمشهر شویم. در هر صورت، ادامه عملیات نیاز به تجدید سازمان، تجهیز و تقویت نیرو داشت. از سوی دیگر، چون از عملیات طریق‌القدس (آذر 1360)، عملیات پدافندی چزابه (اسفند 60) و عملیات فتح‌المبین (فروردین 61)، نیروها درگیر عملیات و تلفات انسانی و کاهش توان رزمی بودند، چند نفر از فرماندهان معترض شدند که ادامه عملیات با چنین موانعی و یکی پس از دیگری سبب خستگی و کاهش توان رزمی و روحی رزمندگان می‌شود.

بر این اساس، فرمانده سپاه‌، برادر محسن رضایی از سرهنگ صیاد شیرازی درخواست کرد که 48 ساعت به نیروها فرصت داده شود تا خودشان را برای مرحله بعدی مهیا کنند و در این مدت شناسایی و تجدید سازمان دوباره‌ای انجام شود. این 48 ساعت به 8 شبانه روز افزایش یافت.

در این فاصله، سرهنگ صیاد متفکر و نگران به نظر می‌رسید، چون برای ادامه عملیات و آزاد کردن شهر خرمشهر که بسیار هم ضروری بود با ناآمادگی برخی از نیروها مواجه بودیم، ضمن آنکه تعداد نیروهای دشمن هر روز افزایش می‌یافت.

من در عملیات بیت‌المقدس تأثیر اعجاب‌انگیز امدادهای معنوی و الهی را به طور واضح دیدم. گرچه فداکاری و شجاعت و ازخودگذشتگی رزمندگان یکی از عوامل پیروزی بود، اما این ویژگی‌ها با استعانت و امداد الهی در هم آمیخته شد و برآیند این دو نیرو در آخرین مرحله عملیات که در اول خرداد ماه آغاز شد، منجر به پیروزی و آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد ماه 1361 شد.

قبل از اجرای آخرین مرحله عملیات، سرهنگ صیاد برای هماهنگی نهایی به قرارگاه کربلا (در گرمدشت) آمد.  در قرارگاه گرمدشت سرهنگ صیاد شیرازی برای فرماندهان ارتش و سپاه، وضعیت و موقعیت نیروها و موانع موجود را شرح داد که در هنگام صحبت‌های او، عده‌ای اعتراض و مخالفت کردند و بیان داشتند ما دیگر نیرویی برای ادامه عملیات نداریم. آن تعداد، با اشاره دست برادر رحیم صفوی ساکت شدند و در هر حال نتیجه مذاکرات و صحبت‌های نهایی منجر به آن شد که عملیات تا آزاد کردن کامل خرمشهر ادامه یابد.

به این ترتیب نیروها یک بار دیگر آرایش آفندی گرفتند و آخرین مرحله از عملیات بیت‌المقدس را در شب دوم خرداد آغاز کردند. رزمندگان موفق شدند خرمشهر و نیروهای عراقی را به طور کامل محاصره کنند و در روز سوم خرداد پیروزمندانه وارد آن شهر شوند.

 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 6:41 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
نوع: خبر

 

مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت می فرمود:

 

حدیث ثقلین غیبت امام زمان(عج) را اثبات می‌کند
«حدیث ثقلین» از ادلّه ی اثبات غیبت امام زمان ـ عجّل اللّه تعالی فرجه الشّریف ـ است.
حدیث ثقلین غیبت امام زمان(عج) را اثبات می‌کند

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، «إِنَّهُما لَنْ یَفْتَرِقا» اصل حدیث به این صورت از رسول اکرمـ صلّی اللّه علیه وآله وسلّم ـ نقل شده است:
«إِنّی تارِکٌ فیکُمُ الثِّقْلَین، أَحَدُهُما أَکْبَرُ مِنَ الآخَرِ: کِتابَ اللّه حَبْلٌ مَمْدُودٌ مِنَ السَّماءِ إِلَی الاْءَرْضِ؛ وَ عِتْرَتی أَهْلَ بَیْتی. وَ إِنَّهُما لَنْ یَفْتَرِقا حَتّی یَرِدا عَلَیَّ الْحَوْضَ.»؛ (من دو چیز سنگین و گرانبها در میان شما [به یادگار می گذارم [که یکی از دیگر بزرگتر است: یکی کتاب خدا، که ریسمانی است که از آسمان به سوی زمین کشیده شده است؛ و دیگری: بستگان و خاندانم. این دو هرگز از هم جدا نخواهند شد، تا این که در [کنار] حوض [کوثر] بر من وارد شوند.) (1)قرآن و عترت از هم جدا نمی شوند.
یعنی چه حاضر باشند یا غایب. اگر کسی این حدیث را تحقیق و معنای آن را تحصیل کند، مسأله ی غیبت خیلی برای او واضح خواهد بود؛ زیرا در غیر این صورت، « لَزِمَ الْإِنْفِکاکُ بَیْنَ الْقُرْآنِ وَ الْعِتْرَهِ. »؛ (لازمه ی آن جدایی بین قرآن و عترت خواهد بود.)
کتاب در محضر حضرت آیت ا.... العظمی بهجت – ص 69

 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 6:40 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

.

 

که تو در برون چه کردی...؟
اما گروه دیگری هست که نگاهی متفاوت به انتظار دارد. آنها خود را همچون میزبانی که منتظر مهمانی عزیز است فرض می‌کنند. همه هم و غم خود را مصروف تهیه و تدارکی بهتر برای پذیرایی او می‌کنند، خود را وقف آسایش و راحتی او می‌دانند و هرکاری می‌کنند تا او به رنج و تعب نیفتد.
که تو در برون چه کردی...؟

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، ایام ولادت مصلح کل و وارث جمیع رسل،حضرت حجت ابن الحسن عجل‌الله‌تعالی فرجه‌الشریف، حقیقتا روزگار امیدواری به فردایی روشن و روزگاری بهتر است. روزگاری که آرزوی همه انبیا و اوصیا بوده و جهان، از آدم تا خاتم(ص) و تا امروز، برای آن روزگار شیرین، روزها را شمرده است. همه درد و رنج‌ها را، همه ستم‌ها و تعدی‌ها را، مرگ مظلومان را‌، له شدن فرو‌دستان و مستضعفان در زیر پای ستمگران و مستکبران را و خلاصه همه رنج‌ها و مصیبت‌ها را یک به یک دیده و صبر کرده به امید آنکه روزی مردی بیاید و زنجیر غلامان بشکند. بیاید تا تحقق امید بخش‌ترین آیه هستی شود که «و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم الائمه و نجعلهم الوارثین» این روزها بیشتر باور می‌کنیم که آن سوی افق مردی هست و به انتظارش می‌نشینیم تا بیاید و جهان را پر از عدل و داد کند.


اما بر سر همین واژه اخیر‌، کلی اختلاف و تضاد پیدا شده است! آیا واقعا ما باید به انتظارش «بنشینیم» تا بیاید یا باید «کاری بکنیم » تا بیاید!؟ انتظار فرج، همان‌قدر که امید‌بخش و مهم است، دستمایه سوء‌استفاده هم بوده تا جایی که برخی آن را تبدیل به عامل توقف امور و تخدیر مردم کرده‌اند! عامل ظلم‌پذیری و حتی همراهی با ظالمان!  در حالی‌که حقیقت چیزی جز این است. دو نگاه اساسی و محوری حول موضوع مهدویت و انتظار چنین است:


1-گروهی، معتقدند گشایش امور و برپایی پرچم اسلام، به هر اندازه‌ای، تا زمان ظهور ممکن نیست و این مهم جز به دست با کفایت ولی‌ الله الاعظم رخ نخواهد داد. آنها معتقدند چون چنین است، هر گونه حرکت اصلاحی برای تحقق اسلام عزیز، بی‌ثمر و بی‌فایده است و از اساس نباید به آن اندیشید! طبیعتا چنین نگاهی خیلی غریب و دور از ذهن به نظر می‌رسد و کمتر کسی را می‌توان یافت که چنین عقایدی را صراحتا به زبان بیاورد که اتفاقا اگر بیان شود، مورد طرد عمومی هم قرار می‌گیرد.

با این حساب چنین اندیشه‌ای نماینده‌ای ندارد!؟ واقعیت این است که بر خلاف تصور، هستند کسانی‌که به این رویکرد، در عمل معتقدند و بدون بیان‌، همان مسیر را می‌روند. در سطرهای پیشین، مهمترین شاخص جریان مذکور چه بود؟بی‌عملی و نشستن به انتظار. اکنون چقدر می‌شناسیم کسانی را که برای هرکاری، نه از اسلام سخنی می‌گویند و نه از هویت مهدوی!؟ نه خود را مکلف به زمینه‌سازی می‌ دانند و نه جهان را دستخوش و منتظر حادثه‌ای عظیم! در نگاه این «نو حجتیه‌ای‌ها» جهان چیزی نیست جز همان «دهکده جانی»و ما هم جزئی از کل هستیم.

نه بزرگتری داریم و نه آقایی که برای آمدنش باید کاری بکنیم! دهکده کدخدایی دارد و ما هم برای رسیدن به همه مواهب عالم، باید با کدخدا بسازیم و با قواعد جهان کنار بیاییم! این گروه هیچ علامت ضد امام زمانی ندارد که هیچ، در بسیاری موارد‌، امام زمانی‌تر از دیگران به نظر می‌رسد! آنها متظاهر به مقدساتند، پایبند به آداب و و البته به انتظار «نشسته»! ظاهرا منتظر عدل و دادند، اما در برابر هر بی‌عدالتی ساکتند! نه غم گرسنگی محرومان را دارند و نه خم به ابرو از این همه ستم و تعدی مستکبران! برای یک امر مستحب دست چندم، یقه پاره می‌کنند.

اما برای برپایی و اعتلای کلمهًْ‌الله و برای تقویت نظامی مبتنی بر خون شهیدان و مکتب انتظار، لبشان باز نمی‌شود! آنها به فرموده امام راحل، دیروز«‌در بحبوحه مبارزات تمام تلاش خود را نمودند تا اعتصاب چراغانی نیمه شعبان را به نفع شاه بشکنند» و امروز مبارزه در راه زمینه‌سازی ظهور را بیهوده می‌دانند‌! برخی در ده سال هم یک کلمه علیه آمریکا و اسرائیل نگفته‌اند‌، اما خود را منتظر می‌دانند!

برخی چشم به روی قتل عام ملتهای یمن و فلسطین و عراق بسته‌اند اما منتظرند! برخی از همه چیز پشیمانند، با دشمنان اسلام و انقلاب، با بهائیان و منکران و کینه‌توزان به ساحت امام عصر(عج) نشست و برخاست دارند، اما منتظرند و بالاخره برخی همه هم و غم خود را همسویی هرچه تام و تمام‌تر با استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا می‌دانند، اما در صف منتظران، ناله «العجل العجل» سر می‌دهند! آنها  یکبار هم که شده از خودشان نمی‌پرسند و شرم نمی‌کنند که اگر قرار به این وضع بود،چه نیازی به نهضت و اگر همین الان ولی مطلق خدا ظهور کند، راه تعامل با جهان را - آنگونه که اینان در پیش گرفته اند- دنبال خواهد کرد!؟

آیا  مصلح کل هم به قواعد بازی غربی‌ها تن خواهد داد!؟ اینها همه منتظرانند، نشسته بر سر سفره انتظار! نه درکی از واقعیت ظهور دارند و نه فهمی از چرایی غیبت! خود را سرگرم به صورت‌های ظاهری و بی‌فایده‌ای همچون علائم ظهور و حتی علامت‌سازی می‌کنند و حتی یک گام برای ستم‌دیدگان و بلادیدگان بر نمی‌دارند. مردمانی پر ادعا که جز حرف چیزی در چنته ندارند و خود را صاحب سرقفلی انتظار می‌دانند!


2- اما گروه دیگری هست که نگاهی متفاوت به انتظار دارد. آنها خود را همچون میزبانی که منتظر مهمانی عزیز است فرض می‌کنند. همه هم و غم خود را مصروف تهیه و تدارکی بهتر برای پذیرایی او می‌کنند، خود را وقف آسایش و راحتی او می‌دانند و هرکاری می‌کنند تا او به رنج و تعب نیفتد.

آنان هم معتقدند، امام عصر می‌آید که جهان را پر از عدل و داد کند. اما همزمان معتقدند، هر گامی برای تسهیل و تحقق این آرزوی همه قرون و اعصار، معنی انتظار واقعی است.

آنها هم منتظرند اما به انتظار ننشسته‌اند! قیام کرده‌اند و نقد جان را فدای قدوم یار غائب از نظر می‌کنند. این مدل انتظار، از اساس با انتظار دروغین مدعیان بی‌هنر و بی‌همیت، از زمین تا آسمان فرق دارد. اینان، در برابر گرسنگی گرسنگان و سیری ظالمان می‌خروشند.

مرگ و کشتار بیگناهان را، بدون مرز و ملیت و عقیده، بر نمی‌تابند و به آن معترضند و بالاتر از همه برای برپایی حکومت مصلح کل، زمینه‌سازی می‌کنند و هسته‌های مقاومت و پایگاه‌های اجتماعی می‌سازند. با امید به فردای روشن، مستضعفان را فرا می‌خوانند و خواب راحت را از چشم مستکبران می‌ربایند.

طبیعی است که این منتظران، در چشم مستکبران عالم، نه عزیزند و نه قابل تحمل! برعکس آن قبلی‌ها که «مسلمانش به زمزم شوید هندو بسوزاند»! مظهر، تجلی و نماد یک منتظر کامل‌، امام راحل عظیم‌الشان بود که امام حاضر، او راه به حق او را «در نزدیکی مرزهای عصمت » معرفی کرد. آن عزیز سفر کرده، در آخرین پیام خود به مناسبت نیمه شعبان‌المعظم به روشنی انتظار را ترجمه می‌کند‌: «مسئولان ما باید بدانند که انقلاب ما محدود به ایران نیست.

انقلاب مردم ایران ، نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت  ارواحنا فداه است» این نگرش به انتظار و انقلاب منتظران، در تضادی ابدی و افتراقی تمام نشدنی با انتظار گروه نخست است.

در چنین نگاهی‌، همه زندگی بر پایه انتظار حقیقی شکل گرفته و همه چیز باید در راه آرمانی مقدس و آرزویی بزرگ فدا شود. در راه زمینه‌سازی ظهور. درست نقطه مقابل مدعیان دروغین انتظار که ولایت شاه یا آمریکا را می‌پذیرند تا چند روزی بیشتر در دنیا زندگی کنند و تنعم و رفاه بیشتری داشته باشند! گروه دوم امام زمان را می‌خواهند تا جان فدایش کنند و دسته اول امام زمان را می‌خواهند تا نان برایشان بیاورد!


اما این دو نگاه در یک نقطه با هم به تعارضی آشکار می‌رسند. تعارضی که دیگر نفاق و ژست منتظر بودن را بر نمی‌تابد و پرده ریاکاران را می‌درد! سخن گفتن  از امام غائب، آسان است چون‌، او نیست تا تکلیفی بر عهده مدعیان بگذارد «تا سیه روی شود هرکه در او غش باشد»! اما اگر امام غائب، نایبی بفرستد و او بر مدعیان تکلیفی مقرر کند، وضع آنها دیدنی است!

پیش از عزیمت سیدالشهدا علیه‌السلام به کربلا، هزاران نامه - و بنا به برخی نقل‌ها، ده‌ها هزار نامه -به سوی آن عزیز خدا گسیل شد که همگی حاکی از «انتظار» بود. حسین علیه‌السلام، نایب خود‌، مسلم ابن عقیل را فرستاد تا مردم را برای «ظهور او»آماده کند.

کوفیان با مسلم آن کردند که در تاریخ است و مدعیان، به چنان رسوایی افتادند که ننگ آن تا ابد از پیشانیشان پاک نمی‌شود. اکنون هم وضع همان است. اگرچه امام عصر نایب خاصی نفرستاده، اما سالهاست نشانه‌هایی از نایبش داده است.

نشانه‌هایی که به گواهی دوست و دشمن، در امام راحل و امام حاضر متجلی است و نمی‌توان آن را انکار کرد. اما وضع مدعیان با این نایبان بی‌ادعا و پاکباخته دیدنی است. مردم کوچه و خیابان، منتظران حقیقی حضرت صاحب(عج)، جان و دل به این نواب جلیل‌القدر پیشکش می‌کنند‌. چه منتظرانی که در روزگار جنگ تحمیلی، انتظار را  حضور در جبهه‌ها دانستند و به وصال رسیدند (مردان مردی همچون آفرینندگان یوم‌الله سوم خرداد و فتح تاریخی خرمشهر) و چه منتظرانی که امروز، خود را مجاهد راه پیشوایشان در عراق و سوریه و هرجای دیگری که ندای «یاللمسلمین» بلند شده می‌دانند و از بذل جان دریغ ندارند. اما دروغزنان و مدعیان و کاسب‌کاران، با نایب امام چه می‌کنند!؟ آنها در این آزمون چه نمره‌ای دارند که در روز آزمون نهایی در حضور امام عصر حاضر شوند!؟ جای هیچ تردیدی نیست‌، آنان که بر مسلم خروج کردند و بیعت خود را شکستند، همان کسانی بودند که چند روز بعد در کربلا، خون حسین علیه‌السلام و یارانش را مباح دانستند. آنها لیاقت دم زدن از امام زمان را دارند یا محمود رضا بیضایی که عاشقانه در دفاع از حرم حضرت زینب(س) جان داد و نوشت «ما حقیقتا در مسیر تحقق وعده بزرگ الهی قرار گرفته‌ایم. باید خدارا بخاطر این شرایط و این توفیق بزرگ شاکر باشیم. واضح‌تر بگویم، نبرد شام، مطلع تحقق «وعده آخرالزمانی ظهور» است. ما در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که به لطف خداوند و ائمه اطهار(ع)، نقشی بر گردنمان نهاده شده و باید آن را به سر انجام برسانیم» می‌توان حال بیضایی‌ها را در حشر و رجعت با مدعیان مقایسه کرد و فهمید که کدام را به حرم راه می‌دهند و کدام را به شمشیر پرده‌دار می‌زنند.


ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 6:39 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

روایت سرهنگ عراقی از خرمشهر؛

 

تشویق افسر عراقی برای ۶۰۰متر پیشروی در خرمشهر
کتاب «آتش و خون در خرمشهر» حاوی خاطرات سرهنگ دوم ستاد خالد سلمان محمود کاظمی است که در آن این افسر عراقی خاطرات خود را از تجاوز به خرمشهر بازگو کرده است.
تشویق افسر عراقی برای ۶۰۰متر پیشروی در خرمشهر

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، جنگ تحمیلی و جنایت‌های آن بر کسی پوشیده نیست ولی اگر آن جنایت‌ها از زبان یک فرد در آنسوی درگیری روایت شود، حقانیت آن بیشتر آشکار می‌شود.

سرهنگ دوم ستاد خالد سلمان محمود کاظمی خاطرات خود از حمله به خرمشهر را در کتاب «آتش و خون در خرمشهر» روایت کرده و محمدنبی ابراهیمی آن را ترجمه کرده و انتشارات سوره منتشر کرده است. بخش‌هایی از این کتاب را با هم می‌خوانیم.

 

 

*دوره پیروزی!

 

یک روز ـ دقیقاً روز دوشنبه 1979/10/17 ـ پدرم که در شهرستان کاظمین تابع استان بغداد، تعمیرکار اتومبیل بود، به من گفت: هر وقت از دانشکده نظامی فارغ‌التحصیل شدی با وساطت افرادی که می‌شناسم کاری خواهم کرد که در همین بغداد مشغول خدمت شوی.

از او پرسیدم چگونه؟

گفت: استادان دانشکده نظامی برای تعمیر اتومبیل‌هایشان به محل کار من مراجعه می‌کنند، این موضوع را با آنها در میان می‌گذارم.

به او گفتم: پدرجان! می‌گویند نام دوره ما «پیروزی» است و بعضی از افسران که استادان ما محسوب می‌شوند اظهار می‌دارند که آزادسازی محمره [خرمشهر] به دست شماها خواهد بود.

 

 

*باید انقلاب را در نطفه خفه کنیم

 

درباره اسرار مربوط به جنگ ایران و عراق حسن العلوی به من گفت: صدام به راننده‌اش دستور داد که از شلمچه تا خانقین را در حاشیه مرز ایران و عراق طی کند. به او گفتم: جناب رئیس برداشت شما نسبت به انقلاب اسلامی در ایران چیست؟ سکوت کرد و هیچ جوابی نداد. مجدداً همان سؤال را تکرار کردم. صدام که نگاهش را به سمت ایران دوخته بود، گفت: من این انقلاب را به رسمیت نمی‌شناسم... این انقلاب در منطقه فتنه بپا خواهد کرد. این حرکت همان‌طور که می‌دانی یک قیام شیعی است و 60 درصد از مردم عراق را هم شیعیان تشکیل می‌دهند. باید تلاش کنیم این انقلاب را در نطفه خفه کنیم... .

از او پرسیدم: چگونه جناب رئیس؟

جواب داد: گذشت زمان همه چیز را برای تو روشن می‌کند.

 

 

*صفحات جدید تاریخ کجا رقم خورد؟

 

هنگامی که صدام از منطقه بصره دیدار می‌کرد، به حسن العلوی گفت: نظر تو درباره لغو قرارداد الجزایر با ایران از جانب ما چیست؟!

حسن العلوی در جواب می‌گوید: جناب رئیس! نظر، نظر شماست. در واقع دیدار صدام از منطقه بصره، یک سفر مردمی برای اطلاع از اوضاع و احوال مردم آن طور که وسایل ارتباط جمعی ادعا می‌کردند نبود، بلکه دیداری بود که در بطن خود اسرار شگفت‌انگیری داشت.

حسن‌العلوی می‌گوید: با خودروهای نظامی به مرز ایران در منطقه شلمچه و همچنین «کتیبان» نزدیک «الدیر» واقع در استان  بصره رفتیم. طبعا این دو منطقه در هنگام حمله از مهم‌ترین محورها به حساب می‌آمدند به همین دلیل در روی نقشه علامت گذاری شدند.

صدام به اطرافیانش گفت: از همین جا تاریخ صفحات جدید خود را خواهد نوشت و از همین نقطه صحنه پیکار جدید را ترسیم خواهیم کرد.

 

 

*همه چیز را به آتش بکشید

 

در تاریخ 22 سپتامبر 1980 به ما دستور داده شد به سوی مرز حرکت کنیم و وارد خاک ایران شویم. در دستور صادره گفته شده بود: همه چیز را به آتش بکشید، همه را بکشید، لازم نیست اسیر بگیرید، خانه‌ها را خراب کنید درختان را از ریشه بیرون آورید و مزارع را آتش بزنید.

صدور بیانیه‌ها و اعلامیه‌های اولیه جنگ به همراه سرودها و ترانه‌هایی بود که همه در مدح و ستایش از «رهبر» بود.

شفیق الکمالی آن شاعر سبک مغز در تلویزیون خطاب به صدام می‌گفت: «چهره پاک و نورانی تو مایه برکت ماست/ چون وجه‌الله از چهره تو جلال و جبروت می‌بارد»

سرتیپ الشمری درباره جنایات‌ سربازان ما می‌گوید: ما کودکان، زنان و پیران را سر می‌بریدیم و گمان می‌کردیم که این کارها جزو اصول و ارزش‌های قادسیه است. ما غرق در جنایت شده بودیم و شب‌ها محور سخنان‌ ما این بود که هریک از ما چه تعدادی از مردم را به قتل رسانده است.

 

 

*وفاداری به صدام با قتل و غارت

 

من از روستاهای منوان و عریض خاطره‌ای دارم که گفتنی است: زمانی که خانواده‌های ایرانی فرار کردند و سپس نیروهای تیپ 24 مایملک آنها را به تصرف خود درآوردند، سرهنگ ستاد رضی عبداللطیف مغرورانه با صدای بلند گفت: ای سربازان و ای افسران؛ ای غیرتمندان! جناب رئیس‌جمهور به شما درود می‌فرستد و این پیروزی را به شما تبریک می‌گوید و به شما اجازه استفاده از غنایم را می‌دهد. سربازان چون ملخ‌هایی که مزارع را مورد هجوم قرار دهند، حمله کردند. گروهبان تجیل مهودرالشمری فقط در پی طلا می‌گشت. ستوانیار علوان خزعل الفرج نیز به دنبال موتور دستگاه‌هایی چون یخچال و قطعات یدکی بود. هر کس در پی این بود که حرص و طمع خود را از طریق سرقت وسایل ارضا کند. می‌گفتند هر کس بیشتر غنایم جمع‌آور کند (سرقت کند) نسبت به رهبری وفادارتر است.

 

 

*بریدن سرِ طرفداران امام خمینی(ره)

 

به هر حال نیروهای ما نفوذ بیشتر به عمق خاک ایران در خرمشهر را آغاز کردند. نیروهای تیپ‌های 24 و 20 زرهی و 26 پیاده به اهداف خود رسیدند. آنگاه خودروهای متعلق به شهرداری خرمشهر را به آتش کشیدند. همچنین نیروهای ما حملاتی را علیه نیروهای داوطلب ایرانی ترتیب دادند. من با چشمان خود دیدم که چگونه افراد طرفدار امام خمینی(ره) در خرمشهر را سر می‌بریدند.

 

 

*سرنگونی انقلاب به بهانه بازپس بگیری حقوق عرب

 

سرهنگ دوم سلمان الهیثی از من پرسید: ستوان خالد اوضاع را چطور می‌بینی؟

به او گفتم: جناب سرهنگ... روحیه ایرانی‌ها خیلی بالاست، این طور نیست؟

جواب داد: بله همین‌طور است... به خاطر اینکه آنها از حقشان دفاع می‌کنند.

ـ کدام حق؟ جناب‌عالی نشنیده‌اید که رهبری ما می‌گوید باید حقمان را پس بگیریم.

ـ این یک بازی است... ما می‌خواهیم رژیم جدید ایران را سرنگون کنیم. غیر از این، همه تبلیغاتی است که می‌خواهد به کمک آن افکارعمومی اعراب را فریب دهد.

پس از این گفت‌وگو دریافتم که مأموریت ما خارج از چارچوب قومیت و انسانیت است و در واقع ما مجریان هواهای نفسانی شخصی هستیم که در سر سودای دیگری دارد و دچار درد و آلام خاصی است.

 

 

*برای پیشرفت چند متری در خرمشهر بهای زیادی می‌پردازیم

 

دوستم سرهنگ دوم ستاد احمد سرحان الخطیب فرمانده گردان پنجم نیروهای ویژه در این عملیات شرکت داشت. به او گفتم: چرا در این مرحله جدید هم شما شکست خوردید؟

گفت: در این باره حرف‌هایی دارم که باید فقط میان من و تو به عنوان یک راز باقی بماند و بعد ادامه داد: در سینه حرف‌های زیادی دارم، ما با لشکری از فرشتگان روبه‌رو هستیم. علی‌رغم اینکه از نظر عِده و عُده برتری با ماست، اما دچار ترس و وحشت می‌شویم، گمان می‌کنیم عرض یک ساعت شهر را تصرف می‌کنیم، اما حقیقت این است که تنها چند متری هم که پیش می‌رویم باید خون‌های زیادی به عنوان بهای آن بپردازیم... نمی‌دانم شاید ذرات شن و ماسه در آن لحظات به گلوله تبدیل می‌شوند. به خدا خودم دیدم که گلوله‌هایی از نقاط نامعلوم شلیک می‌شود. باور آسمان در کنار ایرانی‌ها با ما می‌جنگد.

 

 

*گریه کودک و التماس زنان نباید مانع اجرای اوامر باشد

 

تانک‌های الحسین به تیپ ما ملحق شدند و تیراندازی خود را به سوی منطقه آغاز کردند به نحوی که حفره‌هایی در خانه‌ها و مؤسسات ایجاد کردند که از دور پیدا بود.

فرمانده گردان تانک‌های الحسین به من گفت: به ما دستور داده شده بود که شهر را گلوله‌باران کنیم و منتظر دستورات دیگری نباشیم. براساس اوامر صادره رعایت مسائل اخلاقی و انسانی نباید مدنظر قرار گیرد، مثلاً نباید گریه کودکی یا التماس زنی و یا وجود پیرمردی احساس ما را برانگیزد. طبق دستور باید همه مورد حمله شدید قرار گیرند و ما این‌گونه اوامر صادره را تمام و کمال به اجرا درمی‌آوردیم.

 

 

*گلوله‌باران مسجد خرمشهر دستور فرماندهی است

 

از جانب فرماندهی دستور داده شد که چون مسجد جامع به مرکز تجمع نیروهای ایرانی تبدیل شده است، آنجا را گلوله‌باران کنید.

به فرمانده گردان دوم از تیپ 504 سرگرد سلمان طرفه گفتم: جناب سرگرد چطور می‌شود نیروهای ما مسجد را که یک مکان دینی است مورد هدف قرار دهند. ما مدعی دفاع از ارزش‌های آسمانی هستیم.

لحظه‌ای سکوت کرد و گفت: مگر حضرت رسول(ص) مسجد ضرار را ویران نکردند. از طرف دیگر حزب بعث و انقلاب در این باره دیدگاه خاصی دارند، برای حفظ ارزش‌ها باید ارزش دیگری را فدا کرد.

 

 

*یک درجه تشویق افسر عراقی برای 600متر پیشروی در خرمشهر

 

سربازان اسلام با سلاح‌های سبک و خمپاره‌اندازهای 81 و 120 و انواع موشک‌ها به مقابله با ما ادامه می‌دادند. دوباره با فرماندهی تماس گرفتم. خودش گفته بود با او در تماس باشم. به او گفتم: حدود 600 متر پیشروی کرده‌ایم. گفت: آفرین، زنده باشی. برای تو یک درجه تشویق درخواست می‌کنم.

 

 

*تجاوز به ناموس ایرانی در ایست بازرسی

 

در ساعت نه صبح واحدهای جدیدی از طریق سلمانیه از جهت شرق عملیات عبور را آغاز کردند و توانستند جاده اهواز ـ‌ آبادان را قطع کنند.

مردم بی‌گناه این منطقه هنوز نمی‌دانستند چه بر سرشان آمده، تعداد زیادی از آنها کشته شدند و تعدادی هم اسیر شدند، جمع زیادی از این عده را زنان تشکیل می‌دادند.

در آنجا اقدام به احداث ایستگاه ایست و بازرسی نظامی کردیم. سرگرد لوئی صدام تکریتی در داخل چادر مخصوصش و در بعضی از موارد داخل خودرو به زنان تجاوز می‌کرد. او دستور می‌داد تا زنان طلاهایشان را به او بدهند. این سرگرد حتی به افراد پیر و سالخورده هم رحم نمی‌کرد.

 

 

*سوغاتی صدام برای خرمشهر چه بود؟

 

ستون‌های دود به آسمان بلند شده و به همراه آن صدای آژیر آمبولانس‌ها و خودروهای آتش‌نشانی و سر و صدای افراد در همه جا پیچیده بود، اما هیچ چاره‌ای نبود. با دست عراقی‌ها مرگ بر شهر سایه افکنده بود. مرگ و ویرانگری مهم‌ترین سوغاتی بود که ما به خرمشهر بردیم. این‌بار نیروهای ایرانی دچار تلفات سنگینی شدند. با این همه، آنها در مقابل نیروهای مجهز ما به کلیه تجهیزات پیشرفت مقاومت کردند. ما در ده روز پیشروی و مقاومت تلفات سنگینی متحمل شدیم. با این همه، هنوز موفق نمی‌شدیم خرمشهر را کاملاً تصرف کنیم، بلکه تا تقاطع المقصب جلو رفتیم.

 

 

*اعدام به بهانه سربازی برای [امام] خمینی(ره)

 

افراد مقاومت را جوانانی در حدود 18 تا 22 سال سن تشکیل می‌دادند، از این رو صدام حسین هنگام دیدار با فرمانده سپاه به او گفت: «نباید به جوانان آنها رحم کنی، زیرا بار دیگر برمی‌گردند و با روحیه‌ای بالاتر از گذشته با شما می‌جنگند.»

بر این اساس، دستوری که درباره اسرای بسیجی و سپاهی صادر شد این بود که آنها باید اعدام و از صفحه زمین محو شوند. هنگامی که شیخ شریف اسیر شد، گفت‌وگوی زیر با وی انجام گرفت:

ـ اسم تو چیست؟

ـ شیخ شریف قنوتی.

ـ اینجا چه می‌کنی؟

ـ من از اهالی خرمشهر هستم و الان هم به خاطر بمباران آنجا زخمی شده‌ام.

ـ ملعون می‌خواهی حرف‌هایت را باور کنیم؟

ـ شمار درباره من چه فکری می‌کنید؟

ـ تو یکی از سربازان [امام] خمینی هستی!

ـ من افتخار می‌کنم که چنین باشم!

ـ ما هم سر از بدنت جدا می‌کنیم و به این کار هم افتخار خواهیم کرد!

او را دستگیر کردند و به فجیع‌ترین وضع اعدام کردند. این حکایت را از سربازی که به جمهوری اسلامی پناهنده شده است، شنیدم. شیخ شریف در داخل یک تانکر آبرسانی بود که به کمین نیروهای تیپ 33 افتاد و گروهبان ناصر حکیم العانی که شیخ شریف را در حالی که زخمی شده بود، دستگیر کرد، فریاد می‌زد، یکی از طرفداران [امام] خمینی را اسیر کردم.


ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 6:37 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
کد خبر: ۳۳۱۹۶۴
برترینها
 
 
 
 عکس: حضور رهبر انقلاب در دانشگاه افسری 
 
 
 
مراسم دانش‌آموختگی، تحلیف و اعطای درجه و سردوشی دانشجویان دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) صبح امروز دوشنبه همزمان با سالگرد عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس و فتح خرمشهر با حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا برگزار شد.
 
 
 
خبرگزاری تسنیم: مراسم دانش‌آموختگی، تحلیف و اعطای درجه و سردوشی دانشجویان دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) صبح امروز دوشنبه همزمان با سالگرد عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس و فتح خرمشهر با حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا برگزار شد.

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

عکس: حضور رهبر انقلاب در دانشگاه افسری

عکس: حضور رهبر انقلاب در دانشگاه افسری

عکس: حضور رهبر انقلاب در دانشگاه افسری

عکس: مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)عکس: حضور رهبر انقلاب در دانشگاه افسری
 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 6:35 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
کد خبر: ۳۳۲۰۸۹
برترینها
 
 
 
 
 
حاج قاسم در اتاق عمليات فلوجه +عکس 

 

 
 
 
به تازگی تصویری در فضای مجازی منتشر شد که حاج قاسم سلیمانی را در اتاق عمليات فلوجه نشان می دهد.
 
 
 
خبرگزاری میزان: به تازگی تصویری در فضای مجازی منتشر شد که حاج قاسم سلیمانی را در اتاق عمليات فلوجه نشان می دهد.
 
حاج قاسم در اتاق عمليات فلوجه + عکس

ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 6:33 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
مروری بر عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر 

 

 

اطلاعاتی که از اسرای عراقی درباره جنگ تحمیلی به دست آمده به روشن شدن جریانات و حوادثی که در خلال این جنگ اتفاق افتاده کمک شایانی کرده است. ضمن اینکه بررسی عملیات‌های رزمندگان اسلام از زبان دشمن، خالی از لطف نخواهد بود.
 
ایسنا : اطلاعاتی که از اسرای عراقی درباره جنگ تحمیلی به دست آمده به روشن شدن جریانات و حوادثی که در خلال این جنگ اتفاق افتاده کمک شایانی کرده است. ضمن اینکه بررسی عملیات‌های رزمندگان اسلام از زبان دشمن، خالی از لطف نخواهد بود. متن زیر بخشی از گزارش یکی از فرماندهان اسیر عراقی درباره عملیات الی بیت‌المقدس است.
 

 

آمادگی عراق

پس از «عملیات فتح‌المبین» در منطقه شوش و دزفول، عراق متحمل شکست نظامی بزرگی شد؛ بنابراین، به فکر حمله آینده و قریب‌الوقوع نیروهای اسلام در جنوب و منطقه اهواز و خرمشهر افتاد و اقدامات سریع و گسترده‌ای را برای تمرکز و بسیج نیرو و نیز تهیه طرح‌های پدافندی انجام داد تا حمله نیروهای اسلام را به شکست کشانده و انتقام عملیات فتح‌المبین را بگیرد. اطلاعات موجود نزد فرماندهی عراق و عکس‌های هوایی، فعالیت‌های شناسایی گروه‌های گشتی، بالگردها، استراق سمع و افسران اطلاعاتی‌ای که مأمور به شناسایی نیروهای ایران بودند، حاکی از آن بود که نیروهای اسلام قصد انجام عملیات عبور از رود کارون در منطقه پل «هالوب» و «منطقه کوت العبید» (طاهری) را دارند.

پیش‌بینی عراق از حمله نیروهای ایران

عراق طرح تک نیروهای اسلام را به شرح زیر پیش‌بینی کرده بود:

الف: تک و عبور از رود کارون با فلش اصلی در منطقه کوت‌العبید و پل هالوب و پیشروی به سمت جاده اهواز - خرمشهر و انهدام نیروی مستقر در غرب کارون.

ب: حمله با فلش فرعی به منطقه اهواز از محور پادگان حمید (منطقه لشکر 5)

ج: حمله با فلش فرعی دیگر در منطقه هویزه (منطقه لشکر 6)

د: بعد از کسب موفقیت در این عملیات، عبور از منطقه «کوت شیخ» به سمت خرمشهر.

طرح پدافندی عراق

فرماندهی نیروهای مسلح دستور تقویت نیروهای خرمشهر را صادر کرد و به دنبال این دستور یگان‌هایی از «سپاه 1 » در شمال و «سپاه 2» در منطقه میانی و نیز «سپاه 4 »‌به زیر امر «سپاه3 » که مسئولیت منطقه جنوبی را داشتند درآمدند. هم چنین، صدام شخصاً دستوراتی به این مضمون صادر کرد:« دفاع از خرمشهر همانند دفاع از بغداد و بصره بوده و خرمشهر تکیه‌گاه بصره به شمار می‌رود؛ بنابراین باید پیروزی در نبرد آینده را با هر قیمتی به دست آورد و نیروهای ایرانی را منهدم کرد ». هم چنین، فرماندهان به کلیه نیروها تاکید کردند که این آخرین نبرد است و باید در این عملیات مقاومت کنند تا جنگ پایان پذیرد.

گسترش نیروهای عراق

الف: «لشکر 11 پیاده» از شهر خرمشهر تا روستای «گصبه» واقع بر رود کارون (داخل) را پدافند می‌کرد.

ب:« لشکر 3 زرهی» به دلیل تحرکی که داشت در غرب جاده اهواز - خرمشهر و مقابل منطقه احتمالی عبور نیروهای اسلام مستقر و یگان‌های زرهی، مکانیزه و پیاده را زیر امر آن قرار داده بودند.

ج: «لشکر 5 مکانیزه» از منطقه اهواز در محل زیر آب برده شده طاهری و پادگان حمید و ساختمان‌های مسکونی پدافند کرد.

د: «لشکر 6 زرهی» در هویزه تا هور الهویزه پدافند می‌کرد و چند تیپ پیاده هم به آن مأمور و در خط پدافندی اول مستقر شد.

ه: «لشکر 9 زرهی» مستقر در «جفیر» به عنوان «احتیاط عمومی لشکر 5 مکانیزه» و «لشکر 6 زرهی» برای انهدام و مقابله با هرگونه رخنه در مواضع دو لشکر یاد شده تعیین شد.

و: «لشکر 10 زرهی» هم (منهای تیپ 17 زرهی) به اضافه «تیپ 24 مکانیزه احتیاط لشکر 3 زرهی» مستقر شد.

ز: «تیپ 23 پیاده لشکر 8 » با واحدهای پیاده مستقر در شلمچه به عنوان احتیاط خرمشهر زیر امر لشکر 11 قرار گرفت.

ح: «لشکر 7 پیاده» به عنوان احتیاط عمومی سپاه زیر امر سپاه سوم قرار گرفت.

ط: بعد از عبور نیروهای اسلام، تیپ 32 نیروی مخصوص زیر امر سپاه سوم قرار گرفت.

ی: «تیپ 10 زرهی» نیز زیر امر سپاه سوم قرار گرفت.

به تمامی یگان‌ها دستور داده شد برای جلوگیری از غافلگیری، هوشیاری و آمادگی خود را حفظ کنند.

نیروهایی که مأمور پاتک(ضدحمله) بودند بایستی در تمامی مناطق لشکرها به طور مداوم برای بهتر انجام دادن مأموریت محوله تمرین می‌کردند.

آغاز عملیات توسط نیروهای ایران

در نخستین لحظات روز 1361/2/10، نیروهای اسلام حمله‌ای که انتظار آن می‌رفت از سه محور به شرح زیر بر علیه سپاه سوم انجام دادند:

الف: نیروهای اسلام با تلاش اصلی از منطقه طاهری، با عبور از رود کارون، نیروهای تاخیری را پشت سر گذاشته و توانستند به جاده اهواز - خرمشهر برسند.

ب: حمله با تلاش پشتیبانی فرعی به جبهه « لشکر 5 مکانیزه» در منطقه اهواز که نیروهای اسلام توانستند مواضع جلویی این منطقه را منهدم کنند، ولی به دلیل مقاومت شدید نتوانستند به عمق مواضع رخنه کنند.

ج: حمله با تلاش فرعی به جبهه «لشکر 6 زرهی» در منطقه هویزه، که نیروهای اسلام در این منطقه نیز نتوانستند به عمق مواضع رخنه کنند و فقط توانستند نیروهای خط مقدم را عقب برانند.

تجزیه و تحلیل عراق از وضعیت جبهه‌ها و اتخاذ تصمیمات لازم

عراق وضعیت جبهه را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و تصمیمات نظامی سریعی اتخاذ می‌کند. بعد از پیشروی خوب و مؤثر نیروهای اسلام به سمت مرزهای بین‌المللی و راندن تمامی نیروهای عراقی و تمرکز اغلب نیروهای اسلام در سمت چپ جاده اهواز – خرمشهر، موارد زیر برای فرماندهی عراق نمایان شد.

الف: چنانچه نیروها به پیشروی خود از خاکریزهای مرزی ادامه دهند به «تنومه» در بصره و «نشوه» خواهند رسید و این به این معنی است که تمامی پل‌های شط العرب را به تصرف خود در آورده‌اند.

ب: به این ترتیب نیروهای اسلام با پیشروی در پشت «لشکر 5 مکانیزه، لشکر9 زرهی و لشکر6 زرهی» آنها را محاصره،نیروهایش را اسیر کرده و سرانجام سپاه سوم عراق را منهدم می‌کنند.

ج: نیروهای مستقر در خرمشهر نیز بدون درگیری به محاصره و اسارت درخواهند آمد.

بنابراین، فرماندهی عراق تصمیمات زیر را اتخاذ کرد:

الف: عقب کشیدن لشکر 6 زرهی از محور نشوه به عراق و تخلیه و انهدام شهر هویزه با مواد منفجره.

ب: عقب کشیدن لشکر 5 به شلمچه

ج: انتقال لشکر 9 به منطقه کتیبان

د: تمامی لشکرهای مزبور پس از انتقال به عقب برای مقابله با تعرض‌های احتمالی دشمن به پل‌های شط العرب آماده باشند.

ه: افزایش نیروها و اصلاح موضع پدافندی در منطقه خرمشهر به سمت نیروهای اسلام که البته لازم است یادآوری شود خرمشهر در برابر نیروهای اسلام به صورت نعل اسبی قرار داشت و تصمیم گرفته شده بود که تمامی نیروها شهر را تخلیه کرده و به مرزهای بین‌المللی انتقال یابند.

و: صدام شخصاً تصمیم گرفت نبرد در داخل خرمشهر به هر قیمتی که تمام شود انجام گیرد.

طرح دفاعی عراق از شهر خرمشهر پس از عبور نیروهای ایران

تنها هدف فرماندهی نیروهای مسلح عراق حفظ و نگهداری خرمشهر به هر قیمت ممکن بود. به طوری که در این مورد رهنمودهایی از شخص صدام صادر شد. وی هم چنین، معاون خود «عزت الدوری» و بعضی از اعضای فرماندهی کشوری را برای بررسی وضعیت و آگاهی از نظرات آنان درباره نبرد آینده خرمشهر به «سپاه سوم» اعزام کرد و به این موضوع به دلیل وجود نیروهای عراقی در داخل خرمشهر که امکان محاصره آنها وجود داشت اهمیت داده شد و بهترین روش مقابله با وضعیت موجود تشخیص داده شد و هیچ کس جرأت دادن پیشنهاد عقب کشیدن نیروها را نداشت.

فرماندهی عراق به رسته مهندسی دستور داده بود پل مهندسی از نوع «پی. ام. پی» بر روی اروندرود رود در فاصله دو کیلومتری شمال «جزیره ام الرصاص» بسازند. این پل که آمادگی‌های نصب آن از قبل انجام شده بود در اثنای «عملیات طاهری» نصب شد.

طرح دفاعی فرماندهی عراق از خرمشهر به شرح زیر بوده است:

الف: لشکر 11 پیاده مسئولیت اداره عملیات را به عهده داشت.

ب: سرهنگ احمد زیدان فرمانده «تیپ 113 » مسئول هماهنگی واحدهای زیرامر لشکر در خرمشهر بود.

ج: «تیپ 33 » برای مقابله با رخنه‌های احتمالی در جبهه، احتیاط لشکر و در خرمشهر مستقر بود (این تیپ احتیاط محلی و مستقیم خرمشهر به شمار رفته و به محض صدور دستور لشکر وارد عمل می‌شد).

د: شهر به وسیله نیروهای اضافی تقویت شد.

ه: جبهه یگان‌ها به سمت رود کارون بود و سپس به سمت اهواز قرار داده شدند. اما بعضی از واحدها برای مقابله با عبور احتمالی (با تلاش فرعی) نیروهای اسلام در فاصله‌ای نزدیک رود کارون هم چنان باقی ماندند.

و: ذخیره کردن مهمات به مقدار زیاد

ز: تقویت واحدهای توپخانه

ح: مأمور کردن تیپ 23 پیاده به لشکر 11

ط: فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق لشکر 7 پیاده را برای بهره‌گیری در صورت نیاز زیر امر سپاه سوم قرار داد.

ی: «تیپ 32 نیرو مخصوص» نیز به سپاه سوم مأمور شد.

خلاصه طرح پدافندی عراق از خرمشهر:

الف: مقاومت و پایداری در سنگر تا آخرین گلوله و نفر دنبال شود.

ب: به محض ایجاد رخنه در یکی از مواضع، تیپ 33 نیروی مخصوص موظف بود فوراً با آن مقابله کند. چنانچه رخنه گسترده بود و تیپ 33 نیروی مخصوص قادر به مقابله با آن نبود به ترتیب لشکر و سپاه نیروی احتیاط خود را وارد عمل می‌کردند.

طرح تک و باز پس گیری خرمشهر توسط نیروهای ایران در تاریخ 61/3/1

خلاصه طرح تک نیروهای اسلام به شرح زیر است:

الف: رخنه و پیشروی به وسیله دو ستون در جبهه نیروهای عراقی در شمال «نهر عرایض» که ستون نخست: ستونی به سمت شط العرب و ستون دوم: ستونی به سمت نیروهای مستقر در نزدیک جاده اهواز - خرمشهر برای محاصره آنها بود.

ب: نگهداری منطقه متصرفی بعد از موفقیت رخنه با تکیه بر نهر عرایض به عنوان یک مانع اصلی و قوی تا از شکستن محاصره توسط نیروی مستقر در شهر جلوگیری به عمل آید.

ج: نیرویی به سمت راست نهر عرایض، برای تنگ کردن حلقه محاصره و وادار کردن آنان به تسلیم شدن، پیشروی کند.

د: نیرویی به غرب نهر عرایض برای پدافند به سمت شلمچه اعزام بشود تا از رسیدن نیروهای کمکی سپاه برای محاصره شهر جلوگیری به عمل آید.

تک نیروهای ایران در روز 61/3/1

الف) در ساعت 30 :13روز61/3/1، نیروهای اسلام تک(حمله) سریع و برق‌آسای خود را بر جبهه تیپ 22 و تیپ 422 انجام دادند و توانستند به آسانی خط را شکسته و به سرعت به جاده خرمشهر - بصره برسند. هم چنین، پیشتازان این نیروها به نزدیک «پل نو» و قرارگاه تیپ 33 که گردان 9 و گردان 10 را اعزام کرده بود، رسیدند و توانستند تمامی نیروهای تأخیری و تعویقی را منهدم کنند به طوری که قرارگاه تیپ 33 به عقب‌نشینی به سمت شط العرب وادار شد.

ب: لشکر 11 فوراً به تیپ‌ها برای اجرای طرح از پیش تعیین شده درباره دفاع از خرمشهر دستوراتی صادر کرد ولی بدون نتیجه ماند و نیروهای اسلام توانستند بخش عظیمی از تیپ‌های 22 و 422 را منهدم و پیشروی خود را به سمت اروندرود ادامه دهند.

ج: گزارش‌های واصله از تیپ‌ها دقیق و واضح نبود. تیپ 33 به گردان 9 دستور داد که گروه‌های گشتی را به عقب برگرداند اما این گروه‌ها از نقطه رهایی واقع در منطقه «گردان 1 تیپ 48 » حدود 10 تا 12 کیلومتر دور شدند که این امر به تیپ گزارش شد و تیپ فوراً به گردان 10 که در «پادگان دژ» به عنوان احتیاط گردان 9 مستقر بود برای مقابله با رخنه ایجاد شده در جبهه دستور حرکت داد. گردان 10 به سمت قرارگاه تیپ حرکت کرد ولی به علت تاریکی و آشنا نبودن فرمانده جدید آن که چند روزی بیش از انتصاب وی به این سمت نگذشته بود، نتوانست مأموریت خود را انجام دهد و در بامداد روز 61/3/2 در قسمت غرب ساختمان‌های مسکونی (پیش ساخته) در محاصره کامل قرار گرفت و مجبور شد خود را به نیروهای اسلام تسلیم کند اما گردان 9 توانست یک گروهان به علاوه یک دسته به پادگان دژ اعزام دارد تا منتظر بازگشت گروه‌های گشتی شوند و خود را برای مأموریت آینده آماده کند.

د: پس از بازگشت گروه‌های گشتی، گردان به سمت پادگان دژ حرکت کرد و با توجه به تماس بی‌سیمی خوبی که با قرارگاه برقرار بود، وضعیت به تیپ گزارش داده شد. همچنان وضعیت برای اغلب یگان‌ها به دلیل آشنا نبودن با محورهای پیشروی و اماکن متصرفی نیروهای اسلام نامشخص بود و این که آیا تردد از جاده خرمشهر به سمت پل نو توسط نیروهای خودی انجام می‌گیرد. در ساعت 05:30 روز 61/3/2، گردان 10 گزارش داد که در منطقه نزدیک مواضع توپخانه و ساختمان‌های مسکونی در میان نخلستان‌های پراکنده محاصره شده و بعد از تسلیم نیروها قادر به انجام کاری نیست. با تسلیم شدن گردان 10، مشخص شد که نیروهای اسلام بر جاده خرمشهر تا قرارگاه تیپ 33 کنترل دارند و پل نو و قرارگاه تیپ 33 نیز به دست این نیروها سقوط کرده و روشن شد که نیروهای اسلام به طور کامل بر نهر عرایض مسلط و حلقه محاصره را بر نیروهای عراق تثبیت کرده است. در این حین تماس با قرارگاه تیپ قطع شد تا پایان نبرد این وضع ادامه پیدا کرد و این مسئله به دلیل به اسارت درآمدن نیروهای گردان 10 بود که باعث تغییر فرکانس‌ها شد و علی رغم آن، تماس هم چنان قطع بود.

ه-: ما از داخل پادگان دژ مشاهده کردیم که یگان‌های عراقی به سمت خرمشهر در حرکت بودند و دلیل آن را نمی‌دانستیم. شخصاً با قرارگاه تیپ 113 تماس گرفتم آنها اعلام کردند لشکر به یگان‌ها دستور عقب‌نشینی به داخل شهر داده است. این تصمیم بسیار اشتباه بود زیرا، یگان‌ها در داخل شهر متراکم و کنترل آنان دشوار می‌شد و چنانچه نیروها به دلیل وجود مهمات و تدارکات در مواضع خود باقی می‌ماندند، کنترل آنان نیز آسان می‌شد. این تصمیم را می‌توان یکی از اشتباهات اصلی فرماندهی عراق در نبردهای خرمشهر به حساب آورد.

و: در ساعت 9 صبح سرهنگ احمد زیدان فرمانده تیپ 113 و فرمانده نیروهای مستقر در خرمشهر، بنا به دستور لشکر 11 دستور داد که منطقه بندر برای انجام حمله و شکستن محاصره شناسایی شود.

سرهنگ احمد زیدان کنترل خود را از دست داده و دستپاچه شده بود و حتی در حین شناسایی بندر به طور آشکار معلوم شد که وی در حال شناسایی و جست‌وجوی محلی برای عبور از اروندرود است. در ساعت 00:15 سرهنگ احمد زیدان دستورات لشکر را به نیروهایی که به طور انباشته و فشرده تجمع کرده بودند (به طور غیرقابل وصفی کپه شده بودند) ابلاغ کرد. هم چنین، شنیدیم که وی در داخل یکی از میادین مین خرمشهر رفته و سرهنگ ستاد «خمیس مخیلف»، فرمانده تیپ 48، به جای وی منصوب شده است. نیمه شب61/3/2 تمام یگان‌ها داخل بندر بودند.

ز: در ساعت«8 صبح» روز 61/3/3 لشکر 7 پشتیبانی در منطقه شلمچه پاتک کرد، ولی با شکست روبه رو شد. هم چنین، از نیروهای عراقی محاصره شده در شهر خواسته شد برای شکستن محاصره، از بندر به سمت قصر «شیخ خزعل» اقدام به حمله کنند ولی با پاتک نامنظم به دلیل وجود نهر عرایض و اجرای آتش انبوه سلاح‌ها با شکست روبه رو شد، و نیروهای عراقی متحمل تلفات زیادی شدند.

ح: نیروهای اسلام حلقه محاصره را در منطقه بندر تنگ‌تر کردند به طوری که تا دروازه بندر رسیدند. در این حال، تمامی مهمات نیروهای عراقی که در موقع عقب‌نشینی از مواضع‌شان با خود حمل کرده بودند تمام شده و هزاران نفر خود را تسلیم نیروهای اسلام کردند.

ط: فرماندهی عراق، سرتیپ ستاد سعید محمد فتحی را از سمت فرماندهی لشکر 11 برکنار و هدایت عملیات به عهده سرلشکر ستاد «قدوری الدوری»، دبیر فرماندهی کل نیروهای مسلح، واگذار شد.

وی از نیروهای عراقی خواست مقاومت کند و قول داد که نیروهای المنصور با پشتیبانی نیروهای زرهی در حال پیشروی به سمت خرمشهر هستند ولی این اظهارات به طور کلی نادرست بود.

ی: وضعیت به همین صورت ادامه داشت و هزاران نفر از جمله فرماندهان تیپ‌ها و گردان‌ها در قرارگاه نیروهای کماندویی موجود در بندر گرد آمدند در حالی که ترس، اضطراب و دستپاچگی همه را در بر گرفته بود و توپخانه نیروهای اسلام به اجرای آتش خود ادامه می‌داد که باعث کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر شد.

سرانجام تاریخ 61/3/3، نیروهای اسلام موفق شدند بندر را تصرف کنند و هزاران نفر از نیروها و فرماندهان عراقی که در محاصره بودند را به اسارت در آورند و به این ترتیب تصرف بندر خرمشهر پایان یافت.

ایران مطلب


ادامه مطلب



[ سه شنبه 4 خرداد 1395  ] [ 6:32 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 53 :: 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4079108 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب