کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
عکس نوشته/ هیس! پاسخی ندهید!
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ در ۹:۱۹ ق٫ظ
 
 
معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه بانک‌های بزرگ اروپایی و آمریکایی همچنان با بانک‌های ایران کار نمی‌کنند، آیا این نقض برجام نیست، سکوت کرده و پاسخی نداد.
74515_385

به گزارش صبح توس، به نقل از پیام جغتای، معاون اول رئیس جمهوردر حاشیه امضای قراردادهای سرمایه‌گذاری در بخش آب و فاضلاب در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه بانک‌های بزرگ اروپایی و آمریکایی همچنان با بانک‌های ایران کار نمی‌کنند، آیا این نقض برجام نیست، سکوت کرده و پاسخی نداد.

74515_385

انتهای پیام/

  • 74515_385

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 24 مرداد 1395  ] [ 5:33 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۷۱۶۷
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۳
 

اهمیت مسواک در کلام امام رضا (ع)

 

امام رضا (ع) ظرف پوستی مخصوصی داشت که در آن پنج عدد مسواک بود و بر روی هر یک از آنها نام یکی از نمازهای پنجگانه نوشته شده بود هنگام هر نمازی با مسواک مخصوص آن نماز، مسواک می‌زد.

عقیق:یکی از مقولاتی که در دین اسلام بر آن بسیار تأکید شده است، تقید به مسواک زدن در طول شبانه‌روز است، طوریکه امام باقر (ع) در اهمیت آن می‌فرمایند: «لَوْ عَلِمَ النَّاسُ مَا فِی السِّوَاکِ لَأَبَاتُوهُ مَعَهُمْ فِی لِحَاف»، (مکارم‌الاخلاق، ص72) اگر مردم می‌دانستند مسواک زدن چه فواید مهم و فراوانی دارد، آن را حتی در بستر خواب نیز از خود جدا نمی‌کردند.

برای مسواک فوائد بسیاری بیان شده است، از جمله؛ دهان را پاکیزه و خوشبو و لثه را محکم و چشم را روشن‌تر می‌کند، اما در کنار تمام آنها، چیزی که خوب است آدمی به آن توجه کند، این است که این امر مورد توجه اهل‌بیت (ع) است، به عبارت دیگر، صرف توجه و تأکید اهل‌بیت (ع) باید برایمان بسیار قیمتی‌تر فوائد آن باشد.

یکی از بزرگان می‌گفت: شبی با یکی از دوستانی که سالها با هم همکلاس و هم بحث بودیم، سخت مشغول کار بودیم و بسیار هم خسته، ساعت از نیمه هم گذشته بود که کم‌کم احساس خواب در ما ایجاد شده بود، دوستم به خواب رفت، کمی بعد او را صدا کردم تا در بستر خود بخوابد، او با تمام خستگی بلند شد و رفت تا مسواک بزند، تعجب کردم! به او گفتم حالا که این قدر خسته‌ای، مسواک را صبح بزن، او با همان خستگی به من گفت: امام رضا (ع) مسواک زدن را بسیار دوست دارند و من تنها به خاطر اینکه امام این موضوع را دوست دارد، مسواک می‌زنم.

«کان للرضا (ع) خریطه فیها خمس مساویک، مکتوب علی کل واحد منها إسم صلاه من الصلوات الخمس، یستاک به عند تلک الصلاه.» (مکارم‌الاخلاق، ص50)

امام رضا (ع) ظرف پوستی مخصوصی داشت که در آن پنج عدد مسواک بود و بر روی هر یک از آنها نام یکی از نمازهای پنجگانه نوشته شده بود هنگام هر نمازی با مسواک مخصوص آن نماز، مسواک می‌زد.

شاید مسواک زدن موضوعی جزئی در سیره معصومین (ع) باشد، اما تا ما چه درسی از آن می‌توانیم بگیریم؟ به یک نکته بسنده کنیم؛ امام (ع) مسواک زدن را دوست دارند، بیاییم میل امام‌مان را در تمام موضوعات از جمله این موضوع جویا شویم، امام دوست دارند، پس ما هم چون امام (ع) دوست دارند، مسواک بزنیم، در این صورت است که مسواک زدن‌مان نیز قیمت پیدا می‌کند.

منبع:تسنیم

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 24 مرداد 1395  ] [ 5:32 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
کد خبر: ۷۷۱۷۵
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۸
 

 

بیانات منتشرنشدۀرهبرانقلاب درباره«ادب زیارت»

«به چشم دیدن» که لازمه‌ ملاقات نیست؛ او هست و سخن شما را می‌شنود، حضور شما را می‌بیند، شخص شما را می‌بیند، با او حرف بزنید؛ این شد زیارت. زیارت یعنی همین ملاقات. ما وقتی می‌آییم سراغ شما و خانه‌ شما، [در واقع] آمده‌ایم به زیارت شما!

عقیق:بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از پاسداران سپاه حفاظت ولی امر و خانواده‌های آنها منتشر شد:

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌ (۱)

اوّلاً خداوند زیارت‌های شما را قبول کند؛ و قبولی زیارت هم معنایش این است که آن فیضی کده از ملاقات این ولیّ خدا به ملاقات‌کننده می‌رسد، آن فیض به شما برسد؛ این معنای قبولی زیارت است. اگر بخواهید این فیض به شما برسد، شرط اوّل این است که با حضرت «ملاقات» کنید؛ یعنی رفتنِ حرم و آمدن، صِرف رفتن به یک مکان و بیرون آمدن نباشد؛ آن‌جا یک موجودی و یک روح والایی حضور دارد؛ به این حضور توجّه بکنید؛ ولو حالا شما آن شخص زیارت شده را -یعنی آن کسی که می‌خواهید با او ملاقات کنید- به چشم نمی‌بینید، لیکن «به چشم دیدن» که لازمه‌ ملاقات نیست؛ او هست و سخن شما را می‌شنود، حضور شما را می‌بیند، شخص شما را می‌بیند، با او حرف بزنید؛ این شد زیارت. زیارت یعنی همین ملاقات. ما وقتی می‌آییم سراغ شما و خانه‌ شما، [در واقع] آمده‌ایم به زیارت شما؛ معنای زیارت این است. خب انسان وقتی به ملاقات کسی می‌رود، با او احوالپرسی می‌کند، به او سلام می‌کند؛ همین، در ملاقات روح مطهّر ائمّه (علیهم‌السّلام) و اولیاء الهی [هم] لازم است؛ باید رفت، سلام کرد، عرض ادب کرد.

[زیارت‌] به هر زبانی هم می‌شود؛ [اگر] به همین زبان معمولی خودمان -اگر فارسیم، اگر تُرکیم، اگر گیلکیم، هر چه هستیم- حرف بزنیم، این آداب ملاقات و زیارت صورت گرفته. البتّه اگر بخواهیم با یک بیان شیوا و با مضامین خوبی حرف بزنیم، آن همین زیارت‌هایی است که خود ائمّه به ما یاد داده‌اند؛ مثل زیارت امین‌الله -که در واقع عمده‌اش هم دعا است؛ چند کلمه‌ی اوّلش زیارت است، بقیّه‌اش دعا است- یا زیارت جامعه که بسیار زیارت پُرمضمون و پُرمطلبی است.

اگر اینها را بخوانید و به معنایش توجّه کنید و با حضرت با این بیان حرف بزنید، عیبی ندارد. مثل این است که میخواهید بروید دیدن یک بزرگی، یک جمعی هستید، بعد مثلاً یک متن زیبایی را یکی‌تان می‌نویسید، می‌روید آنجا، یکی‌تان از طرف بقیّه این متن را میخواند؛ این زیارتها مثل همان متنی است که برای شما نوشته‌اند؛ می‌گویند اگر این متن را خواندید، حرفی که باید به حضرت بزنید، زده‌اید؛ این شد زیارت. حالا اگر معنایش را ندانستید و سختتان بود -این زیرنویس‌های مفاتیح‌ها هم غالباً کامل نیست؛ من نگاه کرده‌ام، اینهایی که همین حالا هم هست، انصافاً کار خوبی در این زمینه صورت نگرفته که یک زیرنویسِ درستِ حسابی‌ای باشد که آن معنا را برساند؛ خیلی ناقص است- و این هم نشد و نخواستید، به زبان خودتان با حضرت حرف بزنید. این حرف زدن هم حتی اگر با لبِ تنها باشد، اشکال ندارد. گفت:

گوش کن با لبِ خاموش سخن می‌گویم‌/ پاسخم گو به نگاهی که زبان من و توست

با دل حرف بزنید. البتّه طبعاً دل باید جمع باشد و مشغول به همین مخاطب باشد؛ اگر به جاهای دیگر اشتغال پیدا کرد -سرگرم دُوروبر و آئینه‌کاری و بالا و پایین و این آمد و فلانی رفت و مانند اینها شد- دیگر دل وصل نمی‌شود. سعی کنید ولو دو دقیقه، ولو پنج دقیقه، دل را فارغ کنید از بقیّه‌ی شاغل‌ها و متّصل کنید به معنویّتی که در آن‌جا حضور دارد و حرفتان را بزنید.

بعد که این حرف را با زبان خودتان یا با توجّه به این متنی که دست شما است زدید -یعنی همین زیارت جامعه مثلاً یا زیارت مخصوصه‌ امام رضا یا زیارت امین‌الله؛ اینها مضامین خوبی دارد، ولو درست هم معنایش را نفهمید، [امّا] یک مقدار هم از آن بخوانید؛ زیارت جامعه مثلاً شش هفت صفحه است، وقت کردید همه‌اش را بخوانید، وقت نکردید یک صفحه‌اش یا نصف صفحه‌اش را بخوانید؛ عیب ندارد؛ امّا توجّه داشته باشید که این یک متنی است که خیلی خوب تنظیم شده، زیبا تنظیم شده- و در حالی‌که متن را میخوانید، ولو معنایش را هم ندانید، متوجّه باشید دارید خطاب به چه کسی می‌خوانید. اگر این شد، آن وقت می‌شود زیارت؛ زیارت کامل هم که شنفته‌اید، همین‌ها است. البتّه کمال هم درجاتی دارد؛ بعضی‌ها هستند که از ما خیلی بالاترند؛ برای ماها همین زیارتی که گفتم، یک زیارت خوب است. اگر این‌جور سلام کردید و این‌جور زیارت کردید، آن وقت ان‌شاءالله امیدِ اینکه قبول بشود خیلی زیاد است، یعنی فیض این زیارت به شما می‌رسد.

البتّه در حرم مطهّر، چه داخل خودِ حرم، چه بیرون حرم در رواق‌ها و صحن‌ها، اگر بتوانید دل را وصل کنید، هر جا باشید، نزدیکی هست؛ هرجا باشید. بعضی‌ها خیال میکنند باید بروند حتماً به ضریح بچسبند! اینها چون دلهایشان وصل نمی‌شود، میخواهند جسمها را وصل کنند؛ چه فایده دارد؟ بعضی‌ها همان دمِ ضریح هستند و چسبیده‌اند به ضریح، امّا دلشان اصلاً متّصل به امام رضا نیست؛ یکی هم ممکن است دورتر باشد، امّا دلش متّصل باشد؛ این خوب است. اگر این‌جور زیارت کردید، این خوب است.

آن‌وقت در این حرم یا داخل رواق یا صحن مطهّر، عبادت خدا هم -یعنی با خدا هم که حرف می‌زنید- ثوابش بیش از جاهای دیگر است. ثواب که می‌گویم یعنی همان فیضی که بر اثر ارتباط با ذات مقدّس پروردگار به انسان می‌رسد؛ این همان ثواب است؛ یک فیضی انسان می‌برد. ما انسانها مثل یک ظرف خالی هستیم؛ یک ظرف خالی باید پُر بشود. با چه آن را پُر خواهیم کرد؟ با فیض الهی، یعنی همان قطره قطره معنویّت و روحانیّت و نورانیّت و مانند اینها که در این ظرف همین‌طور تدریجاً ریخته بشود. [البتّه‌] به‌شرطی که یکباره خالی‌اش نکنیم؛ [چون‌] گناه که بکنیم، همه‌ی این لطف‌های الهی خالی می‌شود.

بایستی این ظرف وجود را با تفضّلات الهی پُر کرد. بنابراین در داخل حرم نماز بخوانید، نماز قضا بخوانید، نماز واجب بخوانید، نماز مستحبّی بخوانید، نماز برای پدر و مادر بخوانید، ذکر بگویید -لااله‌الّاالله بگویید، تسبیحات اربعه بگویید- [یعنی‌] نشسته باشید آن‌جا و ذکر بگویید؛ به شرطی که -شرط اصلی‌اش چیست؟ همان که اوّل گفتم- دل وصل باشد؛ اگر دل وصل نباشد، فایده‌ای ندارد. اگر دل متصّل بود، کمترین عملی هم برای شما فایده میدهد. ان‌شاءالله خداوند توفیق به من و به همه‌ی شماها عنایت کند.


پی نوشت:
۱) در این دیدار -که در مشهد مقدّس برگزار شد- جمعی از پاسداران سپاه حفاظت ولیّ‌امر و خانواده‌های آنها حضور داشتند.

۲) هوشنگ ابتهاج‌
منبع:khamenei.ir

 


 

ادامه مطلب



[ یک شنبه 24 مرداد 1395  ] [ 5:31 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۷۱۷۸
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۷
 

شعر/ باطن هر زائری با دیدنت شد روسپید

 

شعر مریم کرباسی بمناسبت فرخنده میلاد امام رضا علیه السلام
عقیق:بمناسبت فرخنده میلاد امام رضا علیه السلام شعر مریم کرباسی را در زیر می خوانیم:
 
 
این حرم در طول سال از بس که زائر داشته
خاطرات خوب و شیرینی به خاطر داشته
 
 
فرق شهرت با تمام شهرها این است که
شهر زیبای تو هر فصلی مسافر داشته
 
 
هرکسی یک بار اگر حتی به مشهد آمده
دائما حال خوشی با آن مناظر داشته
 
 
آسمانت، گنبدت، صحن و سرای مرقدت
جایگاهی ویژه در شعر معاصر داشته
 
 
چون هوای غربت ما شاعران خسته را
با هوای غایبین، در حال حاضر، داشته
 
 
من به جرأت گفته‎ام قد تمام خادمان
بارگاهت تا همین امروز، شاعر داشته
 
 
جالب است آقا! خیابان‎های اطراف حرم
نیمه شب‎ها هم شبیه روز عابر داشته
 
 
هر کسی مهر تو باشد در دلش، انگار که
در میان سینه یک صندوق جواهر، داشته
 
 
باطن هر زائری با دیدنت شد روسپید
رو سیاهی را اگر حتی به ظاهر داشته
 
 
هر که با من بوده است از ابتدای این غزل
مطمئنم حال خوبی تا به آخِر داشته
 
منبع:فرهنگ

ادامه مطلب



[ یک شنبه 24 مرداد 1395  ] [ 5:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۲۷۵۹۳
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۵
» خبرگان پنجم
 
12 عضو شورای نگهبان را به همراه آراء و نظرات‌شان بشناسیم + تصاویر 

 

شش عضو از این دوازده تن فقهایی هستند که با حکم رهبرانقلاب عزل و نصب می‌شوند و شش عضو دیگر حقوقدانانی هستند که با معرفی رییس قوه قضاییه و اعلام نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌شوند.
12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویر

گروه سیاسی مشرق_شوراي نگهبان در نظام جمهوري اسلامي ايران يكي از مهم‏ترين نهادهاي حكومتي به شمار مي‌­آيد. اين نهاد شباهت زيادي با بعضي از نهادهاي حافظ قانون اساسي در تعدادي از كشورها دارد. در قوانين اساسي برخي كشورها نيز نهادهايي به نام «دادگاه قانون اساسي»، « شوراي قانون اساسي»، «ديوان قانون اساسي» و نظاير آن پيش بيني شده است كه با وجود برخي تفاوت­ها، از حيث ساختار و نوع مسئوليت­ها با يكديگر شباهت هاي فراواني دارند.

شوراي نگهبان در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران داراي جايگاه ويژه‌اي است، به گونه‌­اي كه نبودن آن در كنار مجلس قانون‌گذاري، موجب عدم اعتبار مجلس مي‏‌شود. شوراي نگهبان وظيفه دارد تمام مصوباتِ مجلس را از حيث عدم مغايرت با موازين اسلامي و قانون اساسي بررسي كرده تا در صورت عدم مغايرت، مصوبه مجلس، صورت قانوني به خود گيرد.

علاوه ‏بر اين نقش برجسته، شوراي نگهبان مأموريت نظارت بر انتخابات را داشته و مرجع رسمي تفسير قانون اساسي نيز به شمار مي‏‌آيد. از قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران استفاده مي­‌شود كه علت اصلي پيش­­بيني نهاد شوراي نگهبان، دو مسئله حراست و نگهباني از «احكام اسلام» و صيانت از «قانون اساسي» بوده است؛ به همين دليل از اين نهاد به شوراي «نگهبان» تعبير شده است. اصل 91 قانون اساسي در عبارتي كوتاه و گويا به اين مطلب اشاره كرده است. در قسمتي از اين اصل آمده است:

«به منظور پاسداري از احكام اسلام و قانون اساسي از نظر عدم مغايرت مصوبات مجلس شوراي اسلامي با آنها، شورايي به نام شوراي نگهبان ... تشكيل مي­‌شود... .»

نظم و انسجام بخشیدن به قوانین و تطبیق آن با قانون‌اساسی و همچنین حفظ و حراست از انتخابات‌ها برای وارد نشدن افراد نااهل به مسئولیت در کشور از جمله وظایف اصلی این شوراست. درواقع این شورا دیوار مستحکمی در برابر نفوذ بیگانه و دروازه‌بان اصلی نظام برای گل‌نخوردن از دشمن است.

12 عضو شورای نگهبان را به همراه آراء و نظرات‌شان بشناسیم + تصاویر

این شورا از 12 نفر تشکیل شده است. شش عضو از این دوازده تن فقهایی هستند که با حکم رهبرانقلاب عزل و نصب می‌شوند و شش عضو دیگر حقوقدانانی هستند که با معرفی رییس قوه قضاییه و اعلام نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌شوند که از میان این اعضا مردم با دبیر شورا یعنی آیت‌الله احمدجنتی آشنا هستند اما اعضای دیگر این شورا کمتر شناخته شده‌اند که در ادامه به زندگی‌نامه و همچنین معرفی این اعضا می‌پردازیم.

فقهای شورای نگهبان:

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت الله احمد جنتي

 نام پدر: هاشم

تاريخ و محل تولد: 1305 - اصفهان

تحصيلات: اجتهاد

دوره عضويت: اول تا ششم

سوابق: عضو مجلس خبرگان رهبري، عضو شوراي بازنگري قانون اساسي، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، رئيس ستاد احياي امر به معروف و نهي از منكر، رئيس سازمان تبليغات اسلامي، رئيس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي، عضو شوراي عالي تبليغات خارج از كشور، عضو و رئيس شوراي مركزي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها، نماينده مقام معظم رهبري در امور بالكان، نماينده مقام معظم رهبري در اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانش آموزان،امام جمعه موقت تهران، قم، اهواز و كرمانشاه، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم ،قاضي دادگاه هاي انقلاب اسلامي اهواز و دبير شوراي نگهبان

توضيحات: وي با سابقه‌ترين عضو فقهاي شوراي نگهبان است و پس از منصوب شدن از سوي حضرت امام خميني(ره) در اسفند 1358 در تمام ادوار شوراي نگهبان حضور داشته است.

دبیر شورای نگهبان درباره جايگاه و اهميت مجلس خبرگان رهبري در نظام اسلامي و انتخابات دوره پنجم اين مجلس بیان کرده است: «با توجه به جايگاه خطير مجلس خبرگان، افرادي بايد به عنوان نماينده اين مجلس انتخاب شوند كه واقعاً از لحاظ داشتن صلاحيت هاي علمي و سياسي و اشتهار به ديانت و وثوق در حد بالايي باشند و ما در شوراي نگهبان براي احراز اين خصوصيت ها مسؤوليت سنگيني بر عهده داريم».

آیت الله احمد جنتی درباره فعالیت شورای نگهبان و شبهاتی که اخیرا برخی نسبت به وجود این شورا مطرح می‌کنند، بیان کرده است:‌ «اينكه برخي مي‌گويند بايد صلاحيت‌ها توسط مردم تعيين شود اين است كه قانون اساسي و شوراي نگهبان كنار گذاشته شود و فقط صلاحيت‌ها توسط مردم تعيين شوند. اين در هيچ جاي دنيا سابقه ندارد و هر جاي دنيا تشكيلاتي دارند كه در ايران نام آن شوراي نگهبان است و در جاهاي ديگر هم هست و نظارت و دقت مي‌كنند و صلاحيت‌ها را مورد بررسي قرار مي‌دهند.»

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت‌الله محمد ‌يزدي

 نام پدر: علي

تاريخ و محل تولد: 1310 -اصفهان

تحصيلات: اجتهاد

دوره عضويت: دوم، چهارم ، پنجم و ششم

سوابق: رئيس دفتر حضرت امام (ره) در قم، عضو مجلس خبرگان قانون اساسي، عضو مجلس خبرگان رهبري، نماينده مجلس شوراي اسلامي، رئيس قوه قضاييه، رئيس دادگاه انقلاب اسلامي قم و باختران، عضو موسس و دبير جامعه مدرسين حوزه علميه قم، عضو جامعه روحانيت مبارز تهران، امام جمعه موقت تهران، عضو هيأت امناي حوزه علميه شهيد شاه آبادي و عضو هيأت امناي دانشگاه فاطميه قم.

توضيحات: در پي استعفاي آقاي صافي گلپايگاني در تيرماه 1367 ، آقاي يزدي از سوي حضرت امام خميني(ره) به جاي وي به عضويت شورا درآمد. وي در سال 1368 به عنوان رئيس قوه قضائيه منصوب شد. پس از پايان خدمت در قوه قضائيه در سال 1378 مجددا به عضويت شوراي نگهبان در آمد.

آیت الله یزدی درباره سابقه حضورش در شورای نگهبان می گوید: «من دو مرحله به عضويت شوراي نگهبان در آمدم. يك بار، با استعفاي حضرت آقاي صافي گلپايگاني، به جاي وي در تيرماه 1367 ه.ش، با حكم حضرت امام خميني(ره) به عضويت شوراي نگهبان درآمدم و يكبار پس از پايان خدمت در قوه قضائيه. در آن ايام، شوراي نگهبان تازه تأسيس شده بود.»

وی درباره کار شورای نگهبان بیان می‌دارد: «در حقيقت شوراي نگهبان بمنزله يك دادگاه عالي است و طبيعتا مانند همه دادگاه‌ها، مباحث آن مخالف و موافق خواهد داشت. الان در مجمع تشخيص مصلحت نظام، نظرات شوراي نگهبان در خصوص مصوباتي كه رد شده است و مجلس بر آنها اصرار دارد بحث مي‌كنند، گاهي اوقات نظراتي هم مطرح مي‌كنند. من چندبار در مجمع تشخيص مصلحت نظام گفته‌ام تا وقتي من در شوراي نگهبان بوده‌ام حتي يكبار هم سراغ ندارم كه شوراي نگهبان به خاطر يك جناح يا جانبداري از اين و آن، يا جهتگيري‌هاي غير علمي و غير فني، نظري داده باشد.»


12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت ‌الله محمد مؤمن

 نام پدر: عباس

تاريخ و محل تولد: 1319 - قم

تحصيلات: اجتهاد

دوره عضويت: اول تا ششم

سوابق: عضو مجلس خبرگان رهبري، عضو شوراي عالي قضايي، نائب رئيس مجلس خبرگان رهبري، عضو شوراي عالي سياستگذاري و رئيس حوزه علميه قم، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم، عضو مجمع جهاني اهل بيت(س)، عضو هيئت امناي دانشگاه قم و رئيس دادگاه عالي قم.

آیت الله مومن که از اعضای قدیمی شورای نگهبان هستند درباره شورای اول نگهبان و نوع نظارت در این شورا و اینکه آيا در دوره اول شوراي نگهبان، بررسي صلاحيت‌ نامزدها براساس نظارت استصوابي بوده است يا خير؟؛
بیان می‌کنند:‌ «من دو سه سالي در شوراي نگهبان در خدمت حضرت آيت‌الله صافي گلپايگاني بودم؛ همان سال‌ها هم اين حرف‌ها در مورد نوع نظارت شوراي نگهبان گفته مي‌شد اما به بي‌ربطي سخنان امروز نبود. وقتي من عضو فقهاي شوراي نگهبان شدم  ما در همان سال اول هم در شوراي نگهبان بصورت استصوابي نظارت مي‌كرديم. اين نوع نظارت در زمان امام(ره) هم بوده است. ما از اول نوع نظارت شوراي نگهبان را، براساس تفسيري كه از قانون اساسي داشتيم، نظارت استصوابي فهميديم. اصلا مگر معنا دارد قانون اساسي براي شوراي نگهبان نظارت قرار دهد و غير استصوابي باشد؟»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت الله سيد محمود هاشمي شاهرودي

نام پدر : سيد علي

تاريخ و محل تولد : 1327-كربلا

تحصيلات :اجتهاد

دوره عضويت :سوم ، پنجم و ششم

سوابق : عضو مجلس خبرگان رهبري، عضو مؤسس جامعة روحانيت مبارز عراق، مؤسس و رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق، رئيس دايره المعارف فقه اسلامي،رئيس قوه قضائيه و عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم.

توضيحات :وي در اسفند 1373 به جاي آقاي محمدي گيلاني به عضويت شوراي نگهبان در آمد. در تير 1378 به عنوان رئيس قوه قضائيه منصوب شد و آقاي يزدي به جاي ايشان به عضويت شوراي نگهبان درآمد. پس از پايان خدمت در قوه قضائيه مجددا در مرداد 1388 به جاي آقاي لاريجاني به عضويت شوراي نگهبان درآمد.

 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت الله‌ سيدمحمدرضا مدرسي‌يزدي

نام پدر: سيد جواد

تاريخ و محل تولد: 1334 - يزد

تحصيلات: اجتهاد

دوره عضويت: پنجم و ششم

سوابق: عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم،سابقه سي سال تدريس در حوزه علميه قم(هفده سال درس خارج فقه و اصول)، مدرس دانشگاه و عضو هيأت امناء بنياد ملي نخبگان.

آیت الله مدرسی به وظائف خطير شوراي نگهبان براي حفظ و حراست از اصول و آرمان‌هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي اشاره كرد و گفت: به طور قطع تلاش‌هاي شوراي نگهبان براي دفاع از اسلاميت و جمهوريت نظام، موجب سربلندي و بالندگي كشور در سال‌هاي اخير شده و توطئه‌هاي بيشمار دشمنان را خنثي كرده است.حرف شوراي نگهبان اين است كه نبايد احكام اسلامي به حاشيه رانده شده و افراد مغرض و ضدمردم و ضدولايت در اين نظام تقويت شوند. متاسفانه عده‌اي وظائف و كاركرد شوراي نگهبان را زير سوال مي‌برند و نظارت شوراي نگهبان را فقط تماشايي مي‌خواهند، اين در حالي است كه اگر فقط براي يك بار قانون اساسي را خوانده باشند، متوجه وظائف و كاركرد شوراي نگهبان شده و اين حرف‌ها را بيان نمي‌كنند. يكي از مهمترين وظائف شوراي نگهبان در زمان برگزاري انتخابات است. انتخابات بر اساس قانون اساسي از ابتدا تا آخر بايد تحت نظارت اين شورا باشد و همه مراحل انتخابات بايد به تاييد شوراي نگهبان برسد. هدف و اولويت شوراي نگهبان اجراي قانون اساسي و اجراي احكام الهي به ويژه عدالت در جامعه است و اين شورا با فضاسازي و تبليغات منفي دست از هدف والاي خود بر نمي‌دارد.

 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت الله مهدي شب زنده‌دار

نام پدر: حسين

تاريخ و محل تولد: 1332 - داراب

تحصيلات: اجتهاد

دوره عضويت: ششم

سوابق: عضو شوراي عالي حوزه علميه قم و نمايندگي شوراي عالي در هيأت امناي مركز جهاني علوم اسلامي و سازمان مدارس و حوزه‌هاي علميه خارج از كشور ، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم ، عضو مجمع مشورتي‌ـ ‌فقهي شوراي نگهبان، مدير طرح نوين آموزش دروس خارج حوزه علميه قم. مدير مؤسسه‌ و مدرسه‌ بقية‌الله‌(عج‌)

توضيحات: وي پس از رحلت آيت الله شيخ غلامرضا رضواني خميني در سال 1392 به عضويت شوراي نگهبان منصوب شد.

آیت الله شب‌زنده‌دار كه از اساتيد برجسته اخلاق در حوزه‌هاي علميه مي‌باشد درباره کار شورای نگهبان بیان می‌دارد:‌ «بنده فكر مي كنم بحمدلله اين نهاد مقدس تا به امروز اين وظيفه‌اش را به خوبي انجام داده است و روسفيد است به جهت اينكه تكليف را انجام داده است؛ طبيعتاً هيچ انساني هم غير از معصومين مصون از نقص و خطا و كم و كاستي نيست. يعني مهم اين است كه آنچه وظيفه‌اش بوده و حجت بين خودش و خداي متعال بوده است، انجام داده باشد. بحمدالله قضاوت عمومي بر اين مبنا بوده است كه بزرگاني كه در شورا بوده‌اند چه فقها و چه حقوقدانهاي محترم؛ همه تا به حال اين وظيفه را به خوبي انجام داده اند و از آراء و حقوق مردم صيانت كرده اند. بحمدالله در همه دورانها و همين دوره‌اي هم كه بنده خدمت بزرگان حضور دارم؛ حقيقتاً همه به اين مسئوليت خطير توجه دارند و در پي آنند كه امر را بين خودشان و خداي متعال تمام كنند. يعني اگر رايي مي‌دهند هيچ گونه هوي و هوسي جز انجام وظيفه و اجراي شرع مقدس در هيچ مصوبه‌اي نبوده باشد.»


حقوق‌دان‌های شورای نگهبان:  

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآقاي محمد رضا عليزاده

نام پدر: مشهد

تاريخ و محل تولد: 1330 - سوادكوه

تحصيلات: كارشناسي ارشد حقوق

دوره عضويت: دوم تا ششم

سوابق: معاون رئيس قوه قضائيه و رئيس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، معاون بازرسي كل كشور، دادستان انقلاب اسلامي قائمشهر، مديركل ارزشيابي قضات و قائم مقام دبير شوراي نگهبان.

توضيحات؛ وي با سابقه‌ترين عضو حقوقدان شوراي نگهبان است.

علیزاده خود درباره سابقه فعالیت حقوقی خود می‌گوید:‌ «ديپلم من در رشته رياضي بود اما به دليل اينكه در رشته مورد علاقه‌ام در دانشگاه در تهران قبول نشدم، به عنوان «سپاهي عدالت» در دادگستري خدمت وظيفه عمومي را سپري كردم.در همان ايام با تحصيل در رشته حقوق دانشگاه شهيد بهشتي به طور همزمان در دادگستري نيز استخدام شدم. اولين شغل بنده «دادرس علي البدل» بخش مستقل سوادكوه بود. بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و در ارديبهشت 1358 به عنوان «سرپرست دادسراي انقلاب قائمشهر» ـ كه شهرهاي سوادكوه، جويبار و كيا كلا (شهرستان سيمرغ) را شامل مي‌شد ـ انتخاب شدم و كمي‌ بعد در تابستان همان سال به جهت وضعيتي كه در دادسراي انقلاب ساري به وجود آمد، به سمت «دادستان انقلاب اسلامي ساري» منصوب گرديدم. بعد از مدتي با ارائه درخواست انتقال به تهران، در دفتر شهيد مظلوم حضرت آيت الله دكتر بهشتي رضوان‌الله‌تعالي‌عليه به مدت كوتاهي توفيق خدمت يافتم. بعد از شهادت ايشان نيز در دفتر حضرت آيت الله موسوي اردبيلي بودم تا اينكه در پاييز سال 1360 سازمان بازرسي كل كشور به رياست جناب آقاي دكتر محقق داماد تشكيل شد. بعد از مدتي خدمت، «معاون سازمان بارزسي كل كشور» شدم.تا اينكه همزمان با تصدي معاونت بازرسي كل كشور در سال 1365، از طرف شوراي عالي قضايي به عنوان عضو حقوقدان شوراي نگهبان به مجلس دوم شوراي اسلامي معرفي شدم.»

این حقوقدان شورای نگهبان درباره نوع فعالیت این شورا می‌گوید: «شوراي نگهبان از منظر مردم، «مرجع داوري» است لذا ما بايد عملاً بي‌طرفي را رعايت كنيم. البته اين اقدام رويه معمول شوراي نگهبان بوده است.ما براي اينكه كسي به يك جناح خاص وابستگي دارد او را رد نمي‌كنيم. البته بعضي از گروه‌ها هستند كه گروه‌هاي خلاف قانون هستند؛ يعني قانون انتخابات ورود آنها به عرصه انتخابات را منع كرده است. خب‌، اگر كسي وابستگي به آنها داشته باشد، قطعاً رد خواهيم كرد، چون شرايط لازم را ندارند و موانع در آنها وجود دارد. اما جناح‌هايي كه مطابق قانون اساسي فعاليت و مشاركت آزادانه دارند، به اين دليل كه فردي وابستگي خاصي به آن جناح‌ها دارد رد نمي‌شود. بسياري از افرادي كه متعلق به جناح‌هاي مختلف بودند ما رد مي‌كرديم. البته جناح‌ها هم بايد دقت كنند كه هر كسي را جزء جناح خود حساب نكنند. از همين جناحي كه ادعا مي شود اكثراً داوطلبان آنها تأييد مي‌شوند، تاكنون داوطلبان بسياري رد شده‌اند.»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرحجت‌الاسلام محمد سليمي

 نام پدر: ذبيح اله

تاريخ و محل تولد: 1333 - همدان

تحصيلات: سطح چهار حوزوي معادل دكتري

دوره عضويت: پنجم

سوابق: حاكم شرع دادگاههاي انقلاب اسلامي در استانهاي تهران ، خراسان ، فارس و همدان ، رئيس سازمان قضايي نيروهاي مسلح استان همدان ، رئيس شعبه 31 ديوان عالي كشور ، رئيس شعبه دوم دادگاه ويژه روحانيت ، دادستان كل ويژه روحانيت و مدرس حقوق در دانشگاه

حجت‌الاسلام سلیمی درباره سابقه فعالیتش بیان کرده است: «بنده تا پيش از انقلاب، دروس مقدمات و سطوح عالي را پشت‌سر گذاشتم و چند سالي نيز در درس خارج برخي از بزرگان حوزه شركت كردم. پس از پيروزي انقلاب اسلامي به‌خاطر ضرورتي كه انقلاب ايجاد مي‌كرد و شهيد بهشتي و شهيد قدوسي به تناسب كارهايي كه در اختيارشان بود از ما براي كار در دستگاه قضايي دعوت كردند و ما نيز وظيفه خودمان دانستيم كه در حفظ و حراست از انقلاب و تثبيت پايه‌هاي نظام، كمك كنيم. از اين رو آمديم در مجموعه‌هاي قضايي مشغول به‌كار شديم.»

 وی می‌افزاید: «بنده به‌عنوان يكي از قضات دادگاه ويژه در آنجا هم انجام وظيفه مي‌كردم. تا اينكه در سال 84 بعد از آنكه حجت‌الاسلام‌والمسلمين محسني‌اژه‌اي دادستان ويژه روحانيت وقت به وزارت اطلاعات منصوب شدند، نظر مقام معظم رهبري بر اين شد كه بنده كه تا آن زمان با ابلاغ معظم‌له رياست شعبه دوم اين دادگاه را برعهده داشتم، به‌عنوان دادستان دادگاه ويژه روحانيت منصوب شدم كه اين مسئوليت تا الان نيز ادامه دارد. بنده از روزي كه به‌عنوان عضو حقوقدان شوراي نگهبان انتخاب شدم، يك لحظه هم نتوانستم رئيس شعبه 31 ديوان عالي كشور باشم، حتي گفتم پرونده‌هايي كه روي ميزم بود را افراد ديگري ببينند. فقط يك‌بار آنجا رفتم و وسايل شخصي خودم را جمع كردم. از طرفي با توجه به اينكه دادگاه ويژه روحانيت، نهادي مستقل از قوه قضائيه و مستقيما زيرنظر رهبري است و دادستان و حاكم شرع شعبه اول دادگاه ويژه، مستقيما با حكم رهبري انتخاب مي‌شوند، بنابر اين مسئوليت بنده در دادسراي ويژه روحانيت شامل اين قانون نمي‌شود.»

وی در باره وظیفه خطیر خود در شورای نگهبان می‌گوید:‌«ما در اين نهاد يك وظيفه‌اي برعهده داريم كه اگر بتوانيم طوري انجام وظيفه كنيم كه رضايت خداوند حاصل بشود، خيلي خوب است اما اگر خداي ناكرده، حالا كه اين پست را اشغال كرده‌ايم، نتوانيم اين وظيفه را درست انجام بدهيم، واي به حالمان. خدمت در نظام جمهوري اسلامي اگر مخلصانه انجام شود، خيلي باارزش است. اين يك مسئوليتي است كه بر دوش ما گذاشته شده است كه اگر درست انجام ندهيم، در روز قيامت مي‌گويند «و قفوهم إنهم مسئولون» بايستيد، بايد جواب پس بدهيد. بنابر اين مسئوليت هرچه بيشتر باشد، بازخواست و مؤاخذه نيز بيشتر است.»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآقاي دكتر محسن اسماعيلي

نام پدر: عزيزالله

تاريخ و محل تولد: 1344 - تهران

تحصيلات: دكتراي حقوق خصوصي، اجتهاد

دوره عضويت: چهارم ، پنجم و ششم

سوابق: رئيس دانشكده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) و استاد دانشگاه

این حقوقدان عضو شورای نگهبان درباره فعالیت این شورا می‌گوید:‌ «نهاد شوراي نگهبان از يادگارهاي بزرگ انقلاب اسلامي و ثمره آرمانهاي شهداي بزرگواري چون «شيخ فضل ا... نوري» رهبر روشن ضمير مشروطيت است كه تبعيت فرايند قانونگذاري از شرع مبين اسلامي را مطالبه مي‌كردند.شوراي نگهبان به حق ضامن اسلاميت و جمهوريت نظام جمهوري اسلامي است. از يك سو با تطبيق مصوبات مجلس شوراي اسلامي با شرع مبين اسلام، از تبديل امور خلاف شرع به قانون جلوگيري مي‌كند و از سوي ديگر با تطبيق مصوبات با قانون اساسي و نيز نظارت مؤثر و كارآمد بر انتخابات، از امانت آراي ملت و ساز و كار جمهوريت نظام پاسداري مي كند. دو انتخابات اخير رياست جمهوري، صلابت شوراي نگهبان در صيانت از آراي ملت را نمايان كرد. در انتخابات 88، گروهي با ديكتاتوري خواستار ابطال آراي 85 درصدي ملت بودند تا مطالبات غير قانوني خود را محقق كنند، اما نتوانستند. در انتخابات 92، به رغم فاصله اندك رئيس جمهور منتخب از مرز 50 درصدي آرا، بخوبي از آراي اكثريت صيانت شد.»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآقاي دكتر سيامك ره پيك

نام پدر: غلامحسين

تاريخ و محل تولد: 1342 - تهران

تحصيلات: دكتراي حقوق خصوصي

دوره عضويت: پنجم

سوابق: رئيس دانشگاه علوم قضايي، سر دبير فصلنامه ديدگاه هاي حقوقي، مدير مسئول فصلنامه مطالعات راهبردي و رئيس پژوهشكده مطالعات راهبردي

ره‌پیک درباره نحوه بررسی صلاحیت داوطلبین انتخابات مجلس می‌گوید:‌ «از طرق گوناگون اين مسئله بررسي و احراز مي‌شود و شوراي نگهبان وظيفه‌ي نظارتي‌اش را انجام مي دهد. يك بخش كساني هستند كه در اين حوادث محكوميتهايي پيدا كرده اند كه بخش زيادي ازآن جنبه هاي امنيتي بوده است. در استعلام هايي كه از دستگاه قضايي و امنيتي اخذ مي شود اين موارد روشن مي شود. علاوه بر اين خود شوراي نگهبان هم دفاتري دارد و اين دفاتر اطلاعاتي در اختيار شوراي نگهبان قرار مي دهند. در مجموع اگر در پرونده‌ي كسي اطلاعاتي وجود داشته باشد كه شخص در موضوع فتنه كه مقام معظم رهبري صريحا به عنوان خط قرمز اعلام كردند؛ موثر بوده و جزء آن معيارهايي كه گفتند _ اخيرا هم ايشان صحبتي كردند مبني بر اينكه كسانيكه در آن حوادث شركت داشتند؛ قابل اعتماد نيستند_ آن اشخاص باشند؛ شوراي نگهبان طبق وظيفه رسيدگي مي‌كند و به عنوان كسي كه صلاحيتش رد شده و احراز نشده است، بررسي مي‌كند. در واقع شوراي نگهبان يا احراز صلاحيت مي كند؛ يعني كسي كه شرايط قانوني را دارد يا كسي را رد صلاحيت مي كند به اين معنا كه روشن است كه جرائمي را انجام داده و مسلما شرايط را ندارد يا كساني هم هستند كه اطلاعات در مورد آنها كم است و شناخته شده نيستند كه آنها را هم شوراي نگهبان عدم احراز صلاحيت مي زند؛ چرا كه وظيفه شوراي نگهبان احراز صلاحيت است.»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآقاي دكتر سام سوادكوهي‌فر

نام پدر: نريمان

تاريخ و محل تولد: 1336 - تهران

تحصيلات: دكتري حقوق خصوصي

دوره عضويت: ششم

سوابق: داديار در دادگستري استان‌هاي مازندران، گيلان، خوزستان، آذربايجان شرقي و آذربايجان غربي، سرپرست دادسراي شميران، رييس دادگستري اسلامشهر، معاون دادگستري تهران، مديركل تدوين لوايح و مقررات وزارت دادگستري، داديار ديوان عالي كشور، عضو معاون در شعب ديوان عالي كشور، مستشار ديوان عالي كشور، عضو هيات علمي و استاديار دانشگاه

سوادکوهی درباره نحوه کار شورای نگهبان می‌گوید: «اصل اسلامي در مورد شوري مي گويد «وامرهم شوري بينهم » و اگر اين اصل قرار باشد در يك نهاد اسلامي و حساسي همچون شوراي نگهبان رعايت نشود بايد نسبت به اساس آن ترديد كرد. من چون كار قضايي كردم به شخصه تا نسبت به امري علم كامل برايم حاصل نشده است اقدام به اتخاذ راي و اعلام نظر نمي كنم. همه اعضاي شورا هم به عنوان يك اصل در پي آن بودند تا بي طرفي را اعمال كنند و بحمدلله اعمال هم شده است.»

این حقوقدان شورای نگهبان در این باره می‌افزاید:‌ «آشوب؛ فتنه؛ نفاق و مسائل مختلفي از اين قبيل و مواردي كه كشور ما لمس كرده است و انكار پذير نيست؛ قطعاً يكي از شاخصه‌اي مهمي است كه در جريان تاييد صلاحيتها مورد توجه شورا بوده است و بايد باشد. اسلام و اسلام نابي كه از ابتدا ما در جهت تحقق آن به فكر بوديم طبيعتاً اين مراقبت ها را مي‌خواهد و اينها به هيچ وجه مقولاتي نيست كه بتوان نسبت به آنها بي توجه بود. ما در مورد فتنه عبارت «اشد من القتل» را داريم. اما اينكه در مورد مصاديقش محل بحث باشد؛ بله در مورد شخص يا اشخاص يا گروه و حزبي كه شورا به اين جمع بندي رسيده است وابستگي به جريان فتنه وجود دارد به شدت مد نظر قرار داده و آن را لحاظ خواهد نمود. آبرو و حيثيت اشخاص را هم مدنظر قرار داده تا خداي نكرده وجهه افراد مورد لطمه قرار نگيرد. اصل هست اما آنچه كه مهم است اينكه با يك امر اتهامي نسبت به يك شخصي داوري نابه جايي صورت نگيرد. اين مقوله مورد توجه شورا بوده و هست و تا ابد هم خواهد بود.»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآقاي دكتر نجات‌الله ابراهيميان

تاريخ و محل تولد: 1344 - تنكابن

تحصيلات: دكتري حقوق

دوره عضويت: ششم

سوابق: داديار دادگستري، رياست شعب دادگاه عمومي و مستشاري، رياست شعب دادگاه تجديدنظر استان تهران، مديركل امور پارلماني وزارت دادگستري، معاون دادستان انتظامي قضات و عضو هيأت علمي دانشگاه

سخنگوی شورای نگهبان درباره سبقه کاری و فعالیت خود می‌گوید:‌ «من متولد شهريور 1344 هستم و شايد من از اولين اعضاي شوراي نگهبان باشم كه تربيت و آموزشم محصول انقلاب اسلامي است. بعد از انقلاب، مهم‌ترين وقايع زندگي ما قضاياي مربوط به جنگ و جريانات متعاقب آن بوده است. تحصيلاتم را در دانشكده علوم قضايي در رشته علوم قضايي آغاز كردم و در سال 1368 از دانشكده علوم قضايي كه مرحوم شهيد بهشتي آن را بنيانگذاري كرده بود، فارغ‌التحصيل شدم. بعد از پايان تحصيلات،  خدمت قضايي را در مناصب مختلفي مثل مستشاري و رياست شعب دادگاه‌هاي تجديدنظر استان تهران، دادياري دادسراي انتظامي قضات، معاونت دادسراي انتظامي قضات و در اين اواخر قاضي ديوان عالي كشور اشتغال به سمت‌هاي قضايي داشتم.سال گذشته (1392) با پيشنهاد رياست محترم قوه قضاييه حضرت آيت‌الله آملي‌لاريجاني به مجلس معرفي شديم و اين ماموريت سنگين به عهده ما گذاشته شد.»

ابراهیمیان درباره نحوه کار شورای نگهبان می‌گوید: « طبيعي است كه ما نسبت به پاسداري ماهيت حكومت مان حساس باشيم. ماهيت نظام ديني است و ارزش هايي كه در قانون اساسي ما در آن تاكيد شده است. از اين نظر بحث مربوط به چگونگي اعمال حقوقي كه قانون اساسي براي ملت به رسميت شناخته شده است، اهميت پيدا مي كند. همين امر باعث مي‌شود شوراي نگهبان هم در انتخابات جهت‌گيري داشته باشد كه آن جهت‌گيري، با جهت‌گيري يك نهاد برگزار كننده يا ناظر در يك كشور لائيك و سكولار متفاوت باشد. اين بسيار طبيعي است، چرا كه خواست ملت است و ميثاق مشترك ما با قانون اساسي است. ما بايد از شرع و اسلام پاسداري كنيم. لذا ما نمي‌توانيم اجازه دهيم اشخاصي كه به مباني پذيرفته شده قانون اساسي و شرع ما التزام ندارند، سرنوشت كشور را به دست بگيرند. خواست مردم هم همين است. شوراي نگهبان هم بر اساس قواعد حقوقي اين ماموريت را دارد.»
 

 

 
مطالب مرتبط
کد خبر: ۵۲۷۵۹۳
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۵
چاپ
 
 
 
شش عضو از این دوازده تن فقهایی هستند که با حکم رهبرانقلاب عزل و نصب می‌شوند و شش عضو دیگر حقوقدانانی هستند که با معرفی رییس قوه قضاییه و اعلام نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌شوند.
12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویر

گروه سیاسی مشرق - شوراي نگهبان در نظام جمهوري اسلامي ايران يكي از مهم‏ترين نهادهاي حكومتي به شمار مي‌­آيد. اين نهاد شباهت زيادي با بعضي از نهادهاي حافظ قانون اساسي در تعدادي از كشورها دارد. در قوانين اساسي برخي كشورها نيز نهادهايي به نام «دادگاه قانون اساسي»، « شوراي قانون اساسي»، «ديوان قانون اساسي» و نظاير آن پيش بيني شده است كه با وجود برخي تفاوت­ها، از حيث ساختار و نوع مسئوليت­ها با يكديگر شباهت هاي فراواني دارند.

شوراي نگهبان در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران داراي جايگاه ويژه‌اي است، به گونه‌­اي كه نبودن آن در كنار مجلس قانون‌گذاري، موجب عدم اعتبار مجلس مي‏‌شود. شوراي نگهبان وظيفه دارد تمام مصوباتِ مجلس را از حيث عدم مغايرت با موازين اسلامي و قانون اساسي بررسي كرده تا در صورت عدم مغايرت، مصوبه مجلس، صورت قانوني به خود گيرد.

علاوه ‏بر اين نقش برجسته، شوراي نگهبان مأموريت نظارت بر انتخابات را داشته و مرجع رسمي تفسير قانون اساسي نيز به شمار مي‏‌آيد. از قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران استفاده مي­‌شود كه علت اصلي پيش­­بيني نهاد شوراي نگهبان، دو مسئله حراست و نگهباني از «احكام اسلام» و صيانت از «قانون اساسي» بوده است؛ به همين دليل از اين نهاد به شوراي «نگهبان» تعبير شده است. اصل 91 قانون اساسي در عبارتي كوتاه و گويا به اين مطلب اشاره كرده است. در قسمتي از اين اصل آمده است:

«به منظور پاسداري از احكام اسلام و قانون اساسي از نظر عدم مغايرت مصوبات مجلس شوراي اسلامي با آنها، شورايي به نام شوراي نگهبان ... تشكيل مي­‌شود... .»

نظم و انسجام بخشیدن به قوانین و تطبیق آن با قانون‌اساسی و همچنین حفظ و حراست از انتخابات‌ها برای وارد نشدن افراد نااهل به مسئولیت در کشور از جمله وظایف اصلی این شوراست. درواقع این شورا دیوار مستحکمی در برابر نفوذ بیگانه و دروازه‌بان اصلی نظام برای گل‌نخوردن از دشمن است.

12 عضو شورای نگهبان را به همراه آراء و نظرات‌شان بشناسیم + تصاویر

این شورا از 12 نفر تشکیل شده است. شش عضو از این دوازده تن فقهایی هستند که با حکم رهبرانقلاب عزل و نصب می‌شوند و شش عضو دیگر حقوقدانانی هستند که با معرفی رییس قوه قضاییه و اعلام نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌شوند که از میان این اعضا مردم با دبیر شورا یعنی آیت‌الله احمدجنتی آشنا هستند اما اعضای دیگر این شورا کمتر شناخته شده‌اند که در ادامه به زندگی‌نامه و همچنین معرفی این اعضا می‌پردازیم.

فقهای شورای نگهبان:

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت الله احمد جنتي

 نام پدر: هاشم

تاريخ و محل تولد: 1305 - اصفهان

تحصيلات: اجتهاد

دوره عضويت: اول تا ششم

سوابق: عضو مجلس خبرگان رهبري، عضو شوراي بازنگري قانون اساسي، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، رئيس ستاد احياي امر به معروف و نهي از منكر، رئيس سازمان تبليغات اسلامي، رئيس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي، عضو شوراي عالي تبليغات خارج از كشور، عضو و رئيس شوراي مركزي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها، نماينده مقام معظم رهبري در امور بالكان، نماينده مقام معظم رهبري در اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانش آموزان،امام جمعه موقت تهران، قم، اهواز و كرمانشاه، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم ،قاضي دادگاه هاي انقلاب اسلامي اهواز و دبير شوراي نگهبان

توضيحات: وي با سابقه‌ترين عضو فقهاي شوراي نگهبان است و پس از منصوب شدن از سوي حضرت امام خميني(ره) در اسفند 1358 در تمام ادوار شوراي نگهبان حضور داشته است.

دبیر شورای نگهبان درباره جايگاه و اهميت مجلس خبرگان رهبري در نظام اسلامي و انتخابات دوره پنجم اين مجلس بیان کرده است: «با توجه به جايگاه خطير مجلس خبرگان، افرادي بايد به عنوان نماينده اين مجلس انتخاب شوند كه واقعاً از لحاظ داشتن صلاحيت هاي علمي و سياسي و اشتهار به ديانت و وثوق در حد بالايي باشند و ما در شوراي نگهبان براي احراز اين خصوصيت ها مسؤوليت سنگيني بر عهده داريم».

آیت الله احمد جنتی درباره فعالیت شورای نگهبان و شبهاتی که اخیرا برخی نسبت به وجود این شورا مطرح می‌کنند، بیان کرده است:‌ «اينكه برخي مي‌گويند بايد صلاحيت‌ها توسط مردم تعيين شود اين است كه قانون اساسي و شوراي نگهبان كنار گذاشته شود و فقط صلاحيت‌ها توسط مردم تعيين شوند. اين در هيچ جاي دنيا سابقه ندارد و هر جاي دنيا تشكيلاتي دارند كه در ايران نام آن شوراي نگهبان است و در جاهاي ديگر هم هست و نظارت و دقت مي‌كنند و صلاحيت‌ها را مورد بررسي قرار مي‌دهند.»

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت‌الله محمد ‌يزدي

 نام پدر: علي

تاريخ و محل تولد: 1310 -اصفهان

تحصيلات: اجتهاد

دوره عضويت: دوم، چهارم ، پنجم و ششم

سوابق: رئيس دفتر حضرت امام (ره) در قم، عضو مجلس خبرگان قانون اساسي، عضو مجلس خبرگان رهبري، نماينده مجلس شوراي اسلامي، رئيس قوه قضاييه، رئيس دادگاه انقلاب اسلامي قم و باختران، عضو موسس و دبير جامعه مدرسين حوزه علميه قم، عضو جامعه روحانيت مبارز تهران، امام جمعه موقت تهران، عضو هيأت امناي حوزه علميه شهيد شاه آبادي و عضو هيأت امناي دانشگاه فاطميه قم.

توضيحات: در پي استعفاي آقاي صافي گلپايگاني در تيرماه 1367 ، آقاي يزدي از سوي حضرت امام خميني(ره) به جاي وي به عضويت شورا درآمد. وي در سال 1368 به عنوان رئيس قوه قضائيه منصوب شد. پس از پايان خدمت در قوه قضائيه در سال 1378 مجددا به عضويت شوراي نگهبان در آمد.

آیت الله یزدی درباره سابقه حضورش در شورای نگهبان می گوید: «من دو مرحله به عضويت شوراي نگهبان در آمدم. يك بار، با استعفاي حضرت آقاي صافي گلپايگاني، به جاي وي در تيرماه 1367 ه.ش، با حكم حضرت امام خميني(ره) به عضويت شوراي نگهبان درآمدم و يكبار پس از پايان خدمت در قوه قضائيه. در آن ايام، شوراي نگهبان تازه تأسيس شده بود.»

وی درباره کار شورای نگهبان بیان می‌دارد: «در حقيقت شوراي نگهبان بمنزله يك دادگاه عالي است و طبيعتا مانند همه دادگاه‌ها، مباحث آن مخالف و موافق خواهد داشت. الان در مجمع تشخيص مصلحت نظام، نظرات شوراي نگهبان در خصوص مصوباتي كه رد شده است و مجلس بر آنها اصرار دارد بحث مي‌كنند، گاهي اوقات نظراتي هم مطرح مي‌كنند. من چندبار در مجمع تشخيص مصلحت نظام گفته‌ام تا وقتي من در شوراي نگهبان بوده‌ام حتي يكبار هم سراغ ندارم كه شوراي نگهبان به خاطر يك جناح يا جانبداري از اين و آن، يا جهتگيري‌هاي غير علمي و غير فني، نظري داده باشد.»


12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت ‌الله محمد مؤمن

 نام پدر: عباس

تاريخ و محل تولد: 1319 - قم

تحصيلات: اجتهاد

دوره عضويت: اول تا ششم

سوابق: عضو مجلس خبرگان رهبري، عضو شوراي عالي قضايي، نائب رئيس مجلس خبرگان رهبري، عضو شوراي عالي سياستگذاري و رئيس حوزه علميه قم، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم، عضو مجمع جهاني اهل بيت(س)، عضو هيئت امناي دانشگاه قم و رئيس دادگاه عالي قم.

آیت الله مومن که از اعضای قدیمی شورای نگهبان هستند درباره شورای اول نگهبان و نوع نظارت در این شورا و اینکه آيا در دوره اول شوراي نگهبان، بررسي صلاحيت‌ نامزدها براساس نظارت استصوابي بوده است يا خير؟؛
بیان می‌کنند:‌ «من دو سه سالي در شوراي نگهبان در خدمت حضرت آيت‌الله صافي گلپايگاني بودم؛ همان سال‌ها هم اين حرف‌ها در مورد نوع نظارت شوراي نگهبان گفته مي‌شد اما به بي‌ربطي سخنان امروز نبود. وقتي من عضو فقهاي شوراي نگهبان شدم  ما در همان سال اول هم در شوراي نگهبان بصورت استصوابي نظارت مي‌كرديم. اين نوع نظارت در زمان امام(ره) هم بوده است. ما از اول نوع نظارت شوراي نگهبان را، براساس تفسيري كه از قانون اساسي داشتيم، نظارت استصوابي فهميديم. اصلا مگر معنا دارد قانون اساسي براي شوراي نگهبان نظارت قرار دهد و غير استصوابي باشد؟»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت الله سيد محمود هاشمي شاهرودي

نام پدر : سيد علي

تاريخ و محل تولد : 1327-كربلا

تحصيلات :اجتهاد

دوره عضويت :سوم ، پنجم و ششم

سوابق : عضو مجلس خبرگان رهبري، عضو مؤسس جامعة روحانيت مبارز عراق، مؤسس و رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق، رئيس دايره المعارف فقه اسلامي،رئيس قوه قضائيه و عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم.

توضيحات :وي در اسفند 1373 به جاي آقاي محمدي گيلاني به عضويت شوراي نگهبان در آمد. در تير 1378 به عنوان رئيس قوه قضائيه منصوب شد و آقاي يزدي به جاي ايشان به عضويت شوراي نگهبان درآمد. پس از پايان خدمت در قوه قضائيه مجددا در مرداد 1388 به جاي آقاي لاريجاني به عضويت شوراي نگهبان درآمد.

 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت الله‌ سيدمحمدرضا مدرسي‌يزدي

نام پدر: سيد جواد

تاريخ و محل تولد: 1334 - يزد

تحصيلات: اجتهاد

دوره عضويت: پنجم و ششم

سوابق: عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم،سابقه سي سال تدريس در حوزه علميه قم(هفده سال درس خارج فقه و اصول)، مدرس دانشگاه و عضو هيأت امناء بنياد ملي نخبگان.

آیت الله مدرسی به وظائف خطير شوراي نگهبان براي حفظ و حراست از اصول و آرمان‌هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي اشاره كرد و گفت: به طور قطع تلاش‌هاي شوراي نگهبان براي دفاع از اسلاميت و جمهوريت نظام، موجب سربلندي و بالندگي كشور در سال‌هاي اخير شده و توطئه‌هاي بيشمار دشمنان را خنثي كرده است.حرف شوراي نگهبان اين است كه نبايد احكام اسلامي به حاشيه رانده شده و افراد مغرض و ضدمردم و ضدولايت در اين نظام تقويت شوند. متاسفانه عده‌اي وظائف و كاركرد شوراي نگهبان را زير سوال مي‌برند و نظارت شوراي نگهبان را فقط تماشايي مي‌خواهند، اين در حالي است كه اگر فقط براي يك بار قانون اساسي را خوانده باشند، متوجه وظائف و كاركرد شوراي نگهبان شده و اين حرف‌ها را بيان نمي‌كنند. يكي از مهمترين وظائف شوراي نگهبان در زمان برگزاري انتخابات است. انتخابات بر اساس قانون اساسي از ابتدا تا آخر بايد تحت نظارت اين شورا باشد و همه مراحل انتخابات بايد به تاييد شوراي نگهبان برسد. هدف و اولويت شوراي نگهبان اجراي قانون اساسي و اجراي احكام الهي به ويژه عدالت در جامعه است و اين شورا با فضاسازي و تبليغات منفي دست از هدف والاي خود بر نمي‌دارد.

 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآيت الله مهدي شب زنده‌دار

نام پدر: حسين

تاريخ و محل تولد: 1332 - داراب

تحصيلات: اجتهاد

دوره عضويت: ششم

سوابق: عضو شوراي عالي حوزه علميه قم و نمايندگي شوراي عالي در هيأت امناي مركز جهاني علوم اسلامي و سازمان مدارس و حوزه‌هاي علميه خارج از كشور ، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم ، عضو مجمع مشورتي‌ـ ‌فقهي شوراي نگهبان، مدير طرح نوين آموزش دروس خارج حوزه علميه قم. مدير مؤسسه‌ و مدرسه‌ بقية‌الله‌(عج‌)

توضيحات: وي پس از رحلت آيت الله شيخ غلامرضا رضواني خميني در سال 1392 به عضويت شوراي نگهبان منصوب شد.

آیت الله شب‌زنده‌دار كه از اساتيد برجسته اخلاق در حوزه‌هاي علميه مي‌باشد درباره کار شورای نگهبان بیان می‌دارد:‌ «بنده فكر مي كنم بحمدلله اين نهاد مقدس تا به امروز اين وظيفه‌اش را به خوبي انجام داده است و روسفيد است به جهت اينكه تكليف را انجام داده است؛ طبيعتاً هيچ انساني هم غير از معصومين مصون از نقص و خطا و كم و كاستي نيست. يعني مهم اين است كه آنچه وظيفه‌اش بوده و حجت بين خودش و خداي متعال بوده است، انجام داده باشد. بحمدالله قضاوت عمومي بر اين مبنا بوده است كه بزرگاني كه در شورا بوده‌اند چه فقها و چه حقوقدانهاي محترم؛ همه تا به حال اين وظيفه را به خوبي انجام داده اند و از آراء و حقوق مردم صيانت كرده اند. بحمدالله در همه دورانها و همين دوره‌اي هم كه بنده خدمت بزرگان حضور دارم؛ حقيقتاً همه به اين مسئوليت خطير توجه دارند و در پي آنند كه امر را بين خودشان و خداي متعال تمام كنند. يعني اگر رايي مي‌دهند هيچ گونه هوي و هوسي جز انجام وظيفه و اجراي شرع مقدس در هيچ مصوبه‌اي نبوده باشد.»


حقوق‌دان‌های شورای نگهبان:  

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآقاي محمد رضا عليزاده

نام پدر: مشهد

تاريخ و محل تولد: 1330 - سوادكوه

تحصيلات: كارشناسي ارشد حقوق

دوره عضويت: دوم تا ششم

سوابق: معاون رئيس قوه قضائيه و رئيس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، معاون بازرسي كل كشور، دادستان انقلاب اسلامي قائمشهر، مديركل ارزشيابي قضات و قائم مقام دبير شوراي نگهبان.

توضيحات؛ وي با سابقه‌ترين عضو حقوقدان شوراي نگهبان است.

علیزاده خود درباره سابقه فعالیت حقوقی خود می‌گوید:‌ «ديپلم من در رشته رياضي بود اما به دليل اينكه در رشته مورد علاقه‌ام در دانشگاه در تهران قبول نشدم، به عنوان «سپاهي عدالت» در دادگستري خدمت وظيفه عمومي را سپري كردم.در همان ايام با تحصيل در رشته حقوق دانشگاه شهيد بهشتي به طور همزمان در دادگستري نيز استخدام شدم. اولين شغل بنده «دادرس علي البدل» بخش مستقل سوادكوه بود. بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و در ارديبهشت 1358 به عنوان «سرپرست دادسراي انقلاب قائمشهر» ـ كه شهرهاي سوادكوه، جويبار و كيا كلا (شهرستان سيمرغ) را شامل مي‌شد ـ انتخاب شدم و كمي‌ بعد در تابستان همان سال به جهت وضعيتي كه در دادسراي انقلاب ساري به وجود آمد، به سمت «دادستان انقلاب اسلامي ساري» منصوب گرديدم. بعد از مدتي با ارائه درخواست انتقال به تهران، در دفتر شهيد مظلوم حضرت آيت الله دكتر بهشتي رضوان‌الله‌تعالي‌عليه به مدت كوتاهي توفيق خدمت يافتم. بعد از شهادت ايشان نيز در دفتر حضرت آيت الله موسوي اردبيلي بودم تا اينكه در پاييز سال 1360 سازمان بازرسي كل كشور به رياست جناب آقاي دكتر محقق داماد تشكيل شد. بعد از مدتي خدمت، «معاون سازمان بارزسي كل كشور» شدم.تا اينكه همزمان با تصدي معاونت بازرسي كل كشور در سال 1365، از طرف شوراي عالي قضايي به عنوان عضو حقوقدان شوراي نگهبان به مجلس دوم شوراي اسلامي معرفي شدم.»

این حقوقدان شورای نگهبان درباره نوع فعالیت این شورا می‌گوید: «شوراي نگهبان از منظر مردم، «مرجع داوري» است لذا ما بايد عملاً بي‌طرفي را رعايت كنيم. البته اين اقدام رويه معمول شوراي نگهبان بوده است.ما براي اينكه كسي به يك جناح خاص وابستگي دارد او را رد نمي‌كنيم. البته بعضي از گروه‌ها هستند كه گروه‌هاي خلاف قانون هستند؛ يعني قانون انتخابات ورود آنها به عرصه انتخابات را منع كرده است. خب‌، اگر كسي وابستگي به آنها داشته باشد، قطعاً رد خواهيم كرد، چون شرايط لازم را ندارند و موانع در آنها وجود دارد. اما جناح‌هايي كه مطابق قانون اساسي فعاليت و مشاركت آزادانه دارند، به اين دليل كه فردي وابستگي خاصي به آن جناح‌ها دارد رد نمي‌شود. بسياري از افرادي كه متعلق به جناح‌هاي مختلف بودند ما رد مي‌كرديم. البته جناح‌ها هم بايد دقت كنند كه هر كسي را جزء جناح خود حساب نكنند. از همين جناحي كه ادعا مي شود اكثراً داوطلبان آنها تأييد مي‌شوند، تاكنون داوطلبان بسياري رد شده‌اند.»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرحجت‌الاسلام محمد سليمي

 نام پدر: ذبيح اله

تاريخ و محل تولد: 1333 - همدان

تحصيلات: سطح چهار حوزوي معادل دكتري

دوره عضويت: پنجم

سوابق: حاكم شرع دادگاههاي انقلاب اسلامي در استانهاي تهران ، خراسان ، فارس و همدان ، رئيس سازمان قضايي نيروهاي مسلح استان همدان ، رئيس شعبه 31 ديوان عالي كشور ، رئيس شعبه دوم دادگاه ويژه روحانيت ، دادستان كل ويژه روحانيت و مدرس حقوق در دانشگاه

حجت‌الاسلام سلیمی درباره سابقه فعالیتش بیان کرده است: «بنده تا پيش از انقلاب، دروس مقدمات و سطوح عالي را پشت‌سر گذاشتم و چند سالي نيز در درس خارج برخي از بزرگان حوزه شركت كردم. پس از پيروزي انقلاب اسلامي به‌خاطر ضرورتي كه انقلاب ايجاد مي‌كرد و شهيد بهشتي و شهيد قدوسي به تناسب كارهايي كه در اختيارشان بود از ما براي كار در دستگاه قضايي دعوت كردند و ما نيز وظيفه خودمان دانستيم كه در حفظ و حراست از انقلاب و تثبيت پايه‌هاي نظام، كمك كنيم. از اين رو آمديم در مجموعه‌هاي قضايي مشغول به‌كار شديم.»

 وی می‌افزاید: «بنده به‌عنوان يكي از قضات دادگاه ويژه در آنجا هم انجام وظيفه مي‌كردم. تا اينكه در سال 84 بعد از آنكه حجت‌الاسلام‌والمسلمين محسني‌اژه‌اي دادستان ويژه روحانيت وقت به وزارت اطلاعات منصوب شدند، نظر مقام معظم رهبري بر اين شد كه بنده كه تا آن زمان با ابلاغ معظم‌له رياست شعبه دوم اين دادگاه را برعهده داشتم، به‌عنوان دادستان دادگاه ويژه روحانيت منصوب شدم كه اين مسئوليت تا الان نيز ادامه دارد. بنده از روزي كه به‌عنوان عضو حقوقدان شوراي نگهبان انتخاب شدم، يك لحظه هم نتوانستم رئيس شعبه 31 ديوان عالي كشور باشم، حتي گفتم پرونده‌هايي كه روي ميزم بود را افراد ديگري ببينند. فقط يك‌بار آنجا رفتم و وسايل شخصي خودم را جمع كردم. از طرفي با توجه به اينكه دادگاه ويژه روحانيت، نهادي مستقل از قوه قضائيه و مستقيما زيرنظر رهبري است و دادستان و حاكم شرع شعبه اول دادگاه ويژه، مستقيما با حكم رهبري انتخاب مي‌شوند، بنابر اين مسئوليت بنده در دادسراي ويژه روحانيت شامل اين قانون نمي‌شود.»

وی در باره وظیفه خطیر خود در شورای نگهبان می‌گوید:‌«ما در اين نهاد يك وظيفه‌اي برعهده داريم كه اگر بتوانيم طوري انجام وظيفه كنيم كه رضايت خداوند حاصل بشود، خيلي خوب است اما اگر خداي ناكرده، حالا كه اين پست را اشغال كرده‌ايم، نتوانيم اين وظيفه را درست انجام بدهيم، واي به حالمان. خدمت در نظام جمهوري اسلامي اگر مخلصانه انجام شود، خيلي باارزش است. اين يك مسئوليتي است كه بر دوش ما گذاشته شده است كه اگر درست انجام ندهيم، در روز قيامت مي‌گويند «و قفوهم إنهم مسئولون» بايستيد، بايد جواب پس بدهيد. بنابر اين مسئوليت هرچه بيشتر باشد، بازخواست و مؤاخذه نيز بيشتر است.»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآقاي دكتر محسن اسماعيلي

نام پدر: عزيزالله

تاريخ و محل تولد: 1344 - تهران

تحصيلات: دكتراي حقوق خصوصي، اجتهاد

دوره عضويت: چهارم ، پنجم و ششم

سوابق: رئيس دانشكده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) و استاد دانشگاه

این حقوقدان عضو شورای نگهبان درباره فعالیت این شورا می‌گوید:‌ «نهاد شوراي نگهبان از يادگارهاي بزرگ انقلاب اسلامي و ثمره آرمانهاي شهداي بزرگواري چون «شيخ فضل ا... نوري» رهبر روشن ضمير مشروطيت است كه تبعيت فرايند قانونگذاري از شرع مبين اسلامي را مطالبه مي‌كردند.شوراي نگهبان به حق ضامن اسلاميت و جمهوريت نظام جمهوري اسلامي است. از يك سو با تطبيق مصوبات مجلس شوراي اسلامي با شرع مبين اسلام، از تبديل امور خلاف شرع به قانون جلوگيري مي‌كند و از سوي ديگر با تطبيق مصوبات با قانون اساسي و نيز نظارت مؤثر و كارآمد بر انتخابات، از امانت آراي ملت و ساز و كار جمهوريت نظام پاسداري مي كند. دو انتخابات اخير رياست جمهوري، صلابت شوراي نگهبان در صيانت از آراي ملت را نمايان كرد. در انتخابات 88، گروهي با ديكتاتوري خواستار ابطال آراي 85 درصدي ملت بودند تا مطالبات غير قانوني خود را محقق كنند، اما نتوانستند. در انتخابات 92، به رغم فاصله اندك رئيس جمهور منتخب از مرز 50 درصدي آرا، بخوبي از آراي اكثريت صيانت شد.»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآقاي دكتر سيامك ره پيك

نام پدر: غلامحسين

تاريخ و محل تولد: 1342 - تهران

تحصيلات: دكتراي حقوق خصوصي

دوره عضويت: پنجم

سوابق: رئيس دانشگاه علوم قضايي، سر دبير فصلنامه ديدگاه هاي حقوقي، مدير مسئول فصلنامه مطالعات راهبردي و رئيس پژوهشكده مطالعات راهبردي

ره‌پیک درباره نحوه بررسی صلاحیت داوطلبین انتخابات مجلس می‌گوید:‌ «از طرق گوناگون اين مسئله بررسي و احراز مي‌شود و شوراي نگهبان وظيفه‌ي نظارتي‌اش را انجام مي دهد. يك بخش كساني هستند كه در اين حوادث محكوميتهايي پيدا كرده اند كه بخش زيادي ازآن جنبه هاي امنيتي بوده است. در استعلام هايي كه از دستگاه قضايي و امنيتي اخذ مي شود اين موارد روشن مي شود. علاوه بر اين خود شوراي نگهبان هم دفاتري دارد و اين دفاتر اطلاعاتي در اختيار شوراي نگهبان قرار مي دهند. در مجموع اگر در پرونده‌ي كسي اطلاعاتي وجود داشته باشد كه شخص در موضوع فتنه كه مقام معظم رهبري صريحا به عنوان خط قرمز اعلام كردند؛ موثر بوده و جزء آن معيارهايي كه گفتند _ اخيرا هم ايشان صحبتي كردند مبني بر اينكه كسانيكه در آن حوادث شركت داشتند؛ قابل اعتماد نيستند_ آن اشخاص باشند؛ شوراي نگهبان طبق وظيفه رسيدگي مي‌كند و به عنوان كسي كه صلاحيتش رد شده و احراز نشده است، بررسي مي‌كند. در واقع شوراي نگهبان يا احراز صلاحيت مي كند؛ يعني كسي كه شرايط قانوني را دارد يا كسي را رد صلاحيت مي كند به اين معنا كه روشن است كه جرائمي را انجام داده و مسلما شرايط را ندارد يا كساني هم هستند كه اطلاعات در مورد آنها كم است و شناخته شده نيستند كه آنها را هم شوراي نگهبان عدم احراز صلاحيت مي زند؛ چرا كه وظيفه شوراي نگهبان احراز صلاحيت است.»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآقاي دكتر سام سوادكوهي‌فر

نام پدر: نريمان

تاريخ و محل تولد: 1336 - تهران

تحصيلات: دكتري حقوق خصوصي

دوره عضويت: ششم

سوابق: داديار در دادگستري استان‌هاي مازندران، گيلان، خوزستان، آذربايجان شرقي و آذربايجان غربي، سرپرست دادسراي شميران، رييس دادگستري اسلامشهر، معاون دادگستري تهران، مديركل تدوين لوايح و مقررات وزارت دادگستري، داديار ديوان عالي كشور، عضو معاون در شعب ديوان عالي كشور، مستشار ديوان عالي كشور، عضو هيات علمي و استاديار دانشگاه

سوادکوهی درباره نحوه کار شورای نگهبان می‌گوید: «اصل اسلامي در مورد شوري مي گويد «وامرهم شوري بينهم » و اگر اين اصل قرار باشد در يك نهاد اسلامي و حساسي همچون شوراي نگهبان رعايت نشود بايد نسبت به اساس آن ترديد كرد. من چون كار قضايي كردم به شخصه تا نسبت به امري علم كامل برايم حاصل نشده است اقدام به اتخاذ راي و اعلام نظر نمي كنم. همه اعضاي شورا هم به عنوان يك اصل در پي آن بودند تا بي طرفي را اعمال كنند و بحمدلله اعمال هم شده است.»

این حقوقدان شورای نگهبان در این باره می‌افزاید:‌ «آشوب؛ فتنه؛ نفاق و مسائل مختلفي از اين قبيل و مواردي كه كشور ما لمس كرده است و انكار پذير نيست؛ قطعاً يكي از شاخصه‌اي مهمي است كه در جريان تاييد صلاحيتها مورد توجه شورا بوده است و بايد باشد. اسلام و اسلام نابي كه از ابتدا ما در جهت تحقق آن به فكر بوديم طبيعتاً اين مراقبت ها را مي‌خواهد و اينها به هيچ وجه مقولاتي نيست كه بتوان نسبت به آنها بي توجه بود. ما در مورد فتنه عبارت «اشد من القتل» را داريم. اما اينكه در مورد مصاديقش محل بحث باشد؛ بله در مورد شخص يا اشخاص يا گروه و حزبي كه شورا به اين جمع بندي رسيده است وابستگي به جريان فتنه وجود دارد به شدت مد نظر قرار داده و آن را لحاظ خواهد نمود. آبرو و حيثيت اشخاص را هم مدنظر قرار داده تا خداي نكرده وجهه افراد مورد لطمه قرار نگيرد. اصل هست اما آنچه كه مهم است اينكه با يك امر اتهامي نسبت به يك شخصي داوري نابه جايي صورت نگيرد. اين مقوله مورد توجه شورا بوده و هست و تا ابد هم خواهد بود.»
 

12 عضو شورای نگهبان را بهتر بشناسیم + تصاویرآقاي دكتر نجات‌الله ابراهيميان

تاريخ و محل تولد: 1344 - تنكابن

تحصيلات: دكتري حقوق

دوره عضويت: ششم

سوابق: داديار دادگستري، رياست شعب دادگاه عمومي و مستشاري، رياست شعب دادگاه تجديدنظر استان تهران، مديركل امور پارلماني وزارت دادگستري، معاون دادستان انتظامي قضات و عضو هيأت علمي دانشگاه

سخنگوی شورای نگهبان درباره سبقه کاری و فعالیت خود می‌گوید:‌ «من متولد شهريور 1344 هستم و شايد من از اولين اعضاي شوراي نگهبان باشم كه تربيت و آموزشم محصول انقلاب اسلامي است. بعد از انقلاب، مهم‌ترين وقايع زندگي ما قضاياي مربوط به جنگ و جريانات متعاقب آن بوده است. تحصيلاتم را در دانشكده علوم قضايي در رشته علوم قضايي آغاز كردم و در سال 1368 از دانشكده علوم قضايي كه مرحوم شهيد بهشتي آن را بنيانگذاري كرده بود، فارغ‌التحصيل شدم. بعد از پايان تحصيلات،  خدمت قضايي را در مناصب مختلفي مثل مستشاري و رياست شعب دادگاه‌هاي تجديدنظر استان تهران، دادياري دادسراي انتظامي قضات، معاونت دادسراي انتظامي قضات و در اين اواخر قاضي ديوان عالي كشور اشتغال به سمت‌هاي قضايي داشتم.سال گذشته (1392) با پيشنهاد رياست محترم قوه قضاييه حضرت آيت‌الله آملي‌لاريجاني به مجلس معرفي شديم و اين ماموريت سنگين به عهده ما گذاشته شد.»

ابراهیمیان درباره نحوه کار شورای نگهبان می‌گوید: « طبيعي است كه ما نسبت به پاسداري ماهيت حكومت مان حساس باشيم. ماهيت نظام ديني است و ارزش هايي كه در قانون اساسي ما در آن تاكيد شده است. از اين نظر بحث مربوط به چگونگي اعمال حقوقي كه قانون اساسي براي ملت به رسميت شناخته شده است، اهميت پيدا مي كند. همين امر باعث مي‌شود شوراي نگهبان هم در انتخابات جهت‌گيري داشته باشد كه آن جهت‌گيري، با جهت‌گيري يك نهاد برگزار كننده يا ناظر در يك كشور لائيك و سكولار متفاوت باشد. اين بسيار طبيعي است، چرا كه خواست ملت است و ميثاق مشترك ما با قانون اساسي است. ما بايد از شرع و اسلام پاسداري كنيم. لذا ما نمي‌توانيم اجازه دهيم اشخاصي كه به مباني پذيرفته شده قانون اساسي و شرع ما التزام ندارند، سرنوشت كشور را به دست بگيرند. خواست مردم هم همين است. شوراي نگهبان هم بر اساس قواعد حقوقي اين ماموريت را دارد.»


ادامه مطلب



[ شنبه 23 مرداد 1395  ] [ 11:32 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
» اگر سپاه نبود!
کد خبر : 1876759
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۳در ۹:۲۱ ب.ظ
 
 

 

یادداشت؛

اگر سپاه نبود!

اگر سپاه نبود، ناموس شیعیان، مادران و دختران آزاده، به بردگی و اسارت و «جهاد نکاح» رفته بودند و در سنگرهای گرگ‌های گرسنه، هتک و دست به دست می‌شدند!
 
 
Sepahe_Pasdaran

مشهد پیام، احسان محمدحسنی: این، اتفاق تازه‌ای نیست! تقریباً تبدیل به عادت شده! این بار فقط قدری زودتر کلید خورد و آغاز شد… هجوم به فرزندان ملت! و مردم عادت کرده‌اند که آتش بمباران تهمت و هجمه بی‌امان ناسزا را از هزاران قبضه توپخانه‌های رسانه‌ای دوستان بی‌انصاف یا صفوف آرایش‌گرفته دشمن، بر فرزندان مظلوم و مقتدر «پاسدار»شان در حال باریدن ببینند. شبکه‌ها و رسانه‌های قدرتمند وابسته، از «بهائیت» تا «مرجع انگلیسی»، همواره پاسداران این انقلاب را هدف گرفته‌اند. دیروز چند روزنامه زنجیره‌ای و رادیوهای بیگانه، فرماندهی ستاد مشترک عملیات روانی را بر عهده داشتند و امروز، چند خبرگزاری و سایت و چندین شبکه تلویزیونی هم به سیاهه لشکرکشی‌ها ملحق شده‌اند! غمی نیست… باز هم بریزید بیرون عفونت‌های چرکین متورم‌شده از مال‌های حرامی که بلعیده‌اید و در شکمبه‌هایتان متراکم کرده‌اید! خیلی دیر از راه رسیده‌اید! ما از بنی‌صدر و از زمین چمن دانشگاه تهران خاطره‌ها داریم!

ای کاش یادشان بود و می‌دانستند اگر سپاه نبود «کشمیری»‌ها و موش‌کورهای سیاست و برخی بزرگ‌ترهایشان که موذیانه لب فرو بسته‌اند و به کنجی خزیده‌اند، امروز آرام و قرار نداشتند و پیروزمندانه جولان می‌دادند و تک به تک رؤسای جمهور که نه، «حزب‌الله» را در پیش پای «آرمان» اربابان اجنبی‌شان قربانی کرده بودند!

اگر سپاه نبود، امروز باید برای سفر به اهواز، به ایلام، به کرمانشاه، به سنندج و ارومیه، در صف طولانی مقابل در سفارتخانه‌های ایالت‌های جدید، ساعت‌ها برای دریافت «ویزا» گردن کج می‌کردیم و معطل می‌شدیم!

اگر سپاه نبود، هواپیماها ربوده می‌شدند و در تل‌آویو و پاریس و بغداد و ریاض و واشنگتن بر زمین می‌نشستند!

اگر سپاه نبود، خیلی زودتر از اینها در «دشت مغان» و در جنوب رود ارس، حکومت دوم صهیونیست یا همان «تل‌آویو ثانی» تشکیل شده بود!

اگر سپاه نبود، «عبدالمالک ریگی»های معدوم، الان به جای جهنم، در خیابان «پاستور» دفتر نمایندگی «جندالشیطان» را افتتاح می‌کردند!

اگر سپاه نبود، تانک‌ها و نفربرهای مسعود رجوی که فقط یک روز تا تهران و رژه نظامی در میدان آزادی فاصله داشتند، الان به عنوان سمبل فتح پایتخت، وسط میدان شهدا تبدیل به تندیس و یادمان شده بودند.

اگر سپاه نبود، کودتای سال ۸۸، به حمام خون مبدل می‌شد و جوخه‌های ترور ۳۰ تیرماه ۶۰ بار دیگر و این بار عظیم‌تر تکرار می‌شد!

اگر سپاه نبود، با جنگیدن به روش «اشکانیان»، هنوز در کف خیابان‌های تهران، با دیکتاتور دیوانه حزب بعث «صدام» دست به گریبان بودیم، از بس زمین داده و زمان خریده بودیم.

اگر سپاه نبود، امروز نام بسیاری از «آقازاده‌ها»، بویژه آقازاده‌های ساکن در جمهوری لیبرال- دموکراتیک تهران شمالی، جاسم و عبود و ابوبکر الطهرانی و… بود.

اگر سپاه نبود، داعش و تکفیریون الان تشکیل حکومت شام و ایران و عراق را جشن گرفته بودند.

اگر سپاه نبود، روستاهای محروم و دورافتاده ما، کجا راه و جاده و آب و برق و مسجد و مدرسه و درمانگاه به خود می‌دیدند؟ دولت بروکراتیک فربه و سنگین که حال تکان خوردن ندارد!

اگر سپاه نبود، از سربند زلزله «بم» تا همین امروز، چشممان به دست سازمان‌های بین‌المللی بود و منتظر دریافت صدقه کشورهای ثروتمند بودیم و جنازه‌های آوارگان بی‌پناه و هراسان و داغدار مدت‌ها بر زمین و در زیر آوارها باقی مانده بود.

اگر سپاه نبود، امروز، آقازاده‌های عافیت‌طلب و اشرافی و «فرنگ» درس‌خوانده حضرات، به جای فتنه‌گری و مانور تجمل، در سینه سرد قبرستان‌ها، خواب ابدی می‌کردند!

اگر سپاه نبود، آثار شنی تانک‌های «مرکاوا»ی اسرائیلی در سال ۲۰۰۶ بر پیکرهای خونین فرزندان حزب‌الله در جنوب لبنان، برجای مانده بود!

اگر سپاه نبود، ناموس شیعیان، مادران و دختران آزاده، به بردگی و اسارت و «جهاد نکاح» رفته بودند و در سنگرهای گرگ‌های گرسنه، هتک و دست به دست می‌شدند!

اگر سپاه نبود، آب را هم باید مثل خودروهای لوکس چند میلیاردی حضرات، وارد می‌کردیم!

همین مقدار آیا کافی نیست؟! صاحب این قلم باز هم بر این سیاهه فهرست علل موجودیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تا چند برابر می‌تواند بیفزاید…

از تربیت نوجوانان مؤمن در مساجد کشور تا تقویت زیرساخت‌های مهم علمی و آموزشی و دفاعی این آب و خاک…. بله! حق دارند به سپاه حمله کنند! حق دارند سپاه را بکوبند، حق دارند پاسداران نجیب اسلام و انقلاب را سرزنش کنند! سپاه، بی‌دلیل خار چشم نشده!
هنوز هوای بلعیدن نهادهای انقلاب اسلامی همچون «جهاد سازندگی» و هضم و جذبشان در دولت، از سر آقایان نیفتاده! و حالا نوبت سپاه است! برای ما نسل سومی‌ها سوال و ابهام بزرگ این است: چرا دولت‌های برآمده از آرای این ملت، هنوز از راه نرسیده، به جای دشمن متکبر و قداره‌بند و «وینچستر» به دست؛ سپاه را هدف می‌گیرند؟!

مگر آرایش دشمن را نمی‌بینید؟ از قوای «مارینز» یانکی‌های آمریکا و یگان‌های ویژه اسرائیل تا دلارهای شیوخ مرتجع وهابی، از جنایت‌های لشکر چندملیتی داعش و تکفیریون تا بهائیت و مرجعیت لندن‌نشین!… شما دیگر چرا؟

مگر علمداران و فرماندهانی همچون عزیز جعفری، قاسم سلیمانی، غلامعلی رشید، احمد کاظمی، نورعلی شوشتری، حسن باقری، محمدابراهیم همت، مهدی باکری، حسین خرازی، مهدی زین‌الدین، مرتضی صفار، احمد متوسلیان، محمود کاوه، مرتضی قربانی، محمدباقر قالیباف، علی فضلی، علی فدوی، حسین همدانی، جمال‌الدین آبرومند و هزاران ستاره همچنان فروزان جهاد و شهادت، به این آب و خاک و به ساحت حریم ولایت و به دولت‌ها و مردم شهید داده و دلبسته به آرمان امام و انقلاب، کم خدمت کرده‌اند؟! بله، چه زیبا فرمود حضرت خورشید که: «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود…».  چرا بعضی‌ها از «ستاره‌ها» می‌ترسند؟!

 
 
 
 

ادامه مطلب



[ شنبه 23 مرداد 1395  ] [ 11:31 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

تاریخ اماکن مکه ومدینه(13): ازکتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

 

 چرا کعبه را کعبه  نامیده اند

 

 

 

 

 

 

    اسامی  بسیاری از اشیاء وموجودات، عوامل طبیعی،اماکن تاریخی ومذهبی،  نا شی از نوع فرهنگ ،زبان ، ادبیات ،منطقه جغرافیائی،آداب ورسوم مردم است لکن برخی از اسامی توسط خداوند تبارک وتعالی تعیین گردیده است و دارای حکمت وفلسفه خاص خودش می باشد ، هرچند برای ما مجهول باشد ، جهت رفع ابهام در مسائل مختلف باب پرسش وپاسخ  بر روی همگان گشوده است ، آزادی بیان، وابراز عقیده، در اسلام طوری است ، که حتی غیر مسلمین به محضر نبی گرامی اسلام ص) می رسیدند وبه بحث وتبادل نظر می پرداختند ، وپاسخ های خود را دریافت می کردند ،هما ن طور که :   ( فرد ی  یهودی از پیامبر اکرم ص) سؤال کرد ، چرا کعبه را کعبه نامیده اند ؟) پیامبر ص) فرمودند : بعلت اینکه کعبه وسط دنیا است .[1]  در ادامه پرسش فوق فر دیگری از امام صادق ع) درمورد علت نام گذاری کعبه سؤال می کند، که چرا خانه خدا کعبه نامیده شده است ، امام ع) فرمودند: چون مربع است . بعد سؤال شد که  چرا مربع است ، فرمودند ع) : چون در مقابل عرش خدا قرار گرفته وعرش خدا مربع است ، سائل پر سید : چرا عرش خداوند مربع است . امام ع ) فرمودند : به علت اینکه کلماتی که اسلام بر آنها بنا شده است چهار تا است : سبحان الله والحمد لله ولا اله الا الله والله اکبر[2] . البته این پاسخ ها باهم تناقضی ندارد وقابل جمع است زیراهریک از آنها در موقعیت خاصی سؤال شده است وپاسخ متناسب ارائه گردیده است، و علت نام گذاری کعبه می تواند هم مربع بودن وهم وسط دنیا بودن باشد

 چرا کعبه بیت عتیق نامیده شده

  یکی از اسامی کعبه، بیت العتیق است ، عتیق به معنای  آزاد شده آمده است وعتق رقبه هم که می گویند یعنی آزاد کردن بنده ، وبه معنای قدیمی نیز بیان شده است واز این جهت به اشیا ء قدیمی وکهنه عتیقه می گویند، در این رابطه راوی از امام باقر ع) سِؤال  می کند  ، که چراکعبه را بیت عتیق می نامند ؟ امام ع) فرمودند : به علت اینکه آن خانه حر، است وآزاد شده است از مالکیت مردم ، وکسی مالک آن نمی شود.[3]  

 و روایت دیگر ی از امام صادق ع)  ناظر به معنای دوم است که فرمودند ع)" : این خانه بیت عتیق نامیده شده است ، به علت اینکه از غرق آزاد ودر امان ماند ه است وحرم نیز با او از غرق در امان ماند ه وآب از وی دفع شده است . (در طوفان نوح غرق نشده)[4]

 

[1] -(عن ) رَسُولِ اللَّهِ ص)  قَالَ لَهُ أَحَدُهُمْ لِأَیِّ شَیْ‏ءٍ سُمِّیَتِ الْکَعْبَةُ کَعْبَةً فَقَالَ النَّبِیُّ ص لِأَنَّهَا وَسَطُ الدُّنْیَا . پیشین ص 57 ح 8

2- رُوِیَ عَنِ الصَّادِقِ ع أَنَّهُ سُئِلَ لِمَ سُمِّیَتِ الْکَعْبَةُ قَالَ لِأَنَّهَا مُرَبَّعَةٌ فَقِیلَ لَهُ وَ لِمَ صَارَتْ مُرَبَّعَةً قَالَ لِأَنَّهَا بِحِذَاءِ الْبَیْتِ الْمَعْمُورِ وَ هُوَ مُرَبَّعٌ فَقِیلَ لَهُ وَ لِمَ صَارَ بَیْتُ الْمَعْمُورِ مُرَبَّعاً قَالَ لِأَنَّهُ بِحِذَاءِ الْعَرْشِ وَ هُوَ مُرَبَّعٌ فَقِیلَ لَهُ وَ لِمَ صَارَ الْعَرْشُ مُرَبَّعاً قَالَ لِأَنَّ الْکَلِمَاتِ الَّتِی بُنِیَ عَلَیْهَا الْإِسْلَامُ أَرْبَعٌ سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ. همان ح 9

[2]

[3] - عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ ع قَالَ قُلْتُ لَهُ لِمَ سُمِّیَ الْبَیْتُ الْعَتِیقَ قَالَ لِأَنَّهُ بَیْتٌ حُرٌّ عَتِیقٌ مِنَ النَّاسِ وَ لَمْ یَمْلِکْهُ أَحَدٌ .همان ص 59 ح 16

[4] - ُ عن ابی عبد الله  ع )  قال : انما سمی  الْبَیْتُ الْعَتِیقَ لِأَنَّهُ أُعْتِقَ مِنَ الْغَرَقِ وَ أُعْتِقَ الْحَرَمُ مَعَهُ کُفَّ عَنْهُ الْمَاءُ .همان ص 59 ح 18

 


ادامه مطلب



[ شنبه 23 مرداد 1395  ] [ 4:38 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

» مشهد شهر زیارت است نه شهر گردشگری که مراکز عیاشی یا تفریحی را در آن توسعه دهیم/ در شهر امام رضا(ع) نمی‌شود کنسرت برگزار کرد

کد خبر : 1900101
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۵در ۹:۰۰ ب.ظ
آیت‌الله علم‌الهدی:

مشهد شهر زیارت است نه شهر گردشگری که مراکز عیاشی یا تفریحی را در آن توسعه دهیم/ در شهر امام رضا(ع) نمی‌شود کنسرت برگزار کرد

امام جمعه مشهد مقدس گفت: اینجا شهر زیارت است و شهر گردشگری نیست که ما بخواهیم مراکز عیاشی یا تفریحی را در آن توسعه دهیم، اینجا باید روی مدیریت زیارتی تمرکز کرد نه مدیریت گردشگری.
آیت الله علم الهدی 2

به گزارش مشهد پیام به نقل از صبح توس، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، امام جمعه

مشهد مقدس ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه مشهد که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار داشت: سنت ما همه ساله در جمعه مقارن با میلاد امام هشتم(ع) این است که در نماز جمعه، سخن از حرم امام رضا(ع) مطرح است، به همین منظور در سخنرانی قبل از خطبه‌ها، آقای بختیاری قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی حضور یافتند.

 

وی گفت: ایشان جریان مدیریت آستان قدس رضوی و این حریم مقدس را توضیح دادند، این سازمان و این عظمت و این ساختار از برجسته‌ترین دستاوردهای این انقلاب اسلامی است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ۳۰ سال، دستاوردهای انقلاب و مدیریت روحانیت در این عرصه مشخص است.

 

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی افزود: همچنین با مدیریت جدیدی که به‌وجود آمده، ما شاهد تحول در آستان قدس رضوی هستیم و امکانات این آستان در خدمت محرومت‌زدایی کل کشور قرار گرفت و در مدت کوتاهی مردمی از دوردست با هزینه آستان قدس رضوی به حرم منور مشرف شدند.

 

وی اظهار داشت: کل این شهر متعلق به حرم امام رضا(ع) است، این شهر به هرجا که توسعه پیدا کند، حرم امام رضا(ع) همه این شهر است. این هویت و ماهیت این حرم باید حفظ شود؛ برادران و خواهران، مشهد شهر زیارت است.

 

آیت‌الله علم‌الهدی تاکید کرد: چرا توریست فاسق و فجور باید به این شهر بیاید؟ اینجا شهر زیارت است و شهر گردشگری نیست که ما بخواهیم مراکز عیاشی یا تفریحی را در آن توسعه دهیم، اینجا باید روی مدیریت زیارتی تمرکز کرد نه مدیریت گردشگری.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی بیان کرد: در همه دنیا نمونه این مدیریت را داریم، مگر شهر واتیکان دارای مقیاس‌های قداستی نیست و همه جریان‌ها، قداستش را حفظ نمی‌کنند؟ ما باید بدانیم که در شهر امام رضا(ع) زندگی می‌کنیم، در شهر امام رضا(ع) نمی‌شود کنسرت برگزار کرد و دیگر نباید سر این موضوع با مردم یا برخی مسئولان کوته‌فکر چانه‌زنی کرد. شما اگر کنسرت میخواهی جای دیگری زندگی کن، چرا باید یک شهر زیارتی را انتخاب کنید؟

 

وی ادامه داد: هر روز کمپین جدیدی برای کنسرت راه می‌اندازند، این‌ها اردوکشی در مقابل امام رضا(ع) است، در یک جلسه باید تکلیف این شهر مشخص شود و همه مدیران و ساکنان بدانند این شهر آن‌قدر دلداده و عاشق دارد که نمی‌گذارند شما در برنامه‌ریزی و عیاشی آزاد باشید.

 

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: همه طراحان ورود توریست که می‌خواهند توریست خارجی جذب کنند، دور این شهر خط قرمز بکشند، این شهر متعلق به امام رضا(ع) است، آن‌هایی که اینجا می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند باید بدانند که اینجا جای این کارها نیست. آیا در خانه امام رضا(ع) ما نباید بتوانیم این‌ها را رعایت کنیم؟ باید چانه بزنیم که کنسرت باشد یا خیر؟

 

وی گفت: آن‌هایی که متولی ساخت‌و‌ساز هستند بدانند مشهد، جزیره کیش نیست. مشهد شهر امام رضا(ع) است، اینجا به‌نحوی ساخت و سازها را تغییر ندهند که عده‌ای فقط بخواهند اینجا خوش بگذرانند، حداقل ۶۰ درصد هتل‌های ما خالی است و بعضاً زوار زیر باران و آفتاب می‌مانند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی افزود: یکی از اقدامات آستان قدس رضوی، ایجاد شهر زائر و زائرسراها است که کلنگ زنی آن انجام شد، شما مشهدی‌ها مهماندار امام رضا(ع) هستید. عزیزان مشهدی، اگر فرهنگ رضوی نهادینه شود انقلاب هم پیش می‌رود در غیر این صورت دشمن طمع می‌کند.

 

آیت‌الله علم‌الهدی خاطرنشان کرد: چندین سال از رحلت امام خمینی(ره) می‌گذرد و شاهد هستیم که نوار صدای پیرمردی مفلوک را پخش می‌کنند و با کمال جسارت، یک تشکیلاتی هم ادعا می‌کند که ما پخش‌کننده این نوار بودیم. امیدواریم که دستگاه قضایی سریع این مسئله را پیگیری کنند چراکه این اعلام جنگ با بنیاد انقلاب است.

 

وی تاکید کرد: در فتنه ۸۸ هم همین‌ها در دانشگاه تهران عکس امام(ره) را پاره کردند؛ این اعلام جنگ قطعی با این انقلاب است و امیدواریم دستگاه‌های اجرایی برخورد قاطع کنند. باید برخورد قاطع شود تا بعد از این، جرأت گستاخی به امام(ره) را عده‌ای پیدا نکنند و اگر در سال ۸۸ با آن‌هایی که عکس امام راحل را پاره کردند، برخورد قاطع می‌شد اکنون شاهد این مسائل نبودیم.

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب



[ شنبه 23 مرداد 1395  ] [ 6:24 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
کد خبر: ۳۶۸۷۴۶
۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۳
 
 
 

رهبر انقلاب در حرم مطهر امام رضا(ع) 

 
تصوير ويژه از رهبر انقلاب در حرم مطهر امام رضا عليه السلام.
 خبرگزاری ایسنا: تصوير ويژه از رهبر انقلاب در حرم مطهر امام رضا عليه السلام.٩٠/۶/۲۳
 
 رهبر انقلاب در حرم مطهر امام رضا(ع)
 
برترینها

ادامه مطلب



[ جمعه 22 مرداد 1395  ] [ 11:48 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
کد خبر: ۷۷۱۰۱
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۴
 
 
 
 
معجزات امام رضا

تبدیل خاک به طلا توسط امام هشتم(ع) 

اذان گفتم و با امام نماز خواندیم. سپس عرض کردم: ای پسر رسول‌الله! هنوز خواسته‌‌ام را برآورده نکرده‌‌اید و من به شدت نیازمندم.
عقیق:برخی دربارۀ وجود و امکان معجزه تردید دارند که در چنین فضایی شایسته است برای فهم بهتر و صحیح‌تر به بیانات اهل‌بیت (ع) مراجعه کنیم.

امام صادق (ع) در اهمیت این امر می‌‌فرمایند: «المعجزه علامهٌ لله لا یعطیها إلا انبیاءهُ و رُسُلَهُ و حججه لیعرف به صدق الصادق من کذب الکاذب؛ «معجزه» نشانه‌ای از خداوند است که آن را جز به پیامبران و فرستادگان و حجتهای خود نمی‌‌دهد تا به وسیله‌ آن، راستگویی (مدّعیان ارتباط با خدا) از دروغگویی (مدّعیان دروغین) شناخته شود».

ابراهیم بن موسی می‌گوید: «از حضرت رضا (ع) کمک مالی می‌‌خواستم و بر آن اصرار می‌‌کردم. روزی به همراه امام (ع) از شهر خارج شدیم، هنگام نماز شد، امام در کنار صخره‌‌ای نزدیک قصری که در آنجا بود، نشستند و فرمودند: اذان بگو! پرسیدم: آیا منتظر بقیه نمی‌‌مانید؟ امام (ع) فرمود: هرگز بدون دلیل، نماز اول وقت را به تعویق نینداز. من اذان گفتم و با امام نماز خواندیم. سپس عرض کردم: ای پسر رسول‌الله! هنوز خواسته‌‌ام را برآورده نکرده‌‌اید و من به شدت نیازمندم. امام (ع) چوبی را به زمین کشیدند، سپس دست بردند و از زیر خاک یک شمش طلا بیرون کشیده و فرمودند: بگیر! خداوند در آن برای تو برکت قرار دهد، از آن بهره‫‌مند شو و آنچه را که دیدی، به کسی نگو؛ آن شمش برای من برکت کرد و من از ثروتمندان منطقه خود شدم».

متن حدیث نورانی امام رضا (ع) به شرح ذیل است:

عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ مُوسَى الْقَزَّازِ «وَ کَانَ یَؤُمُّ فِی مَسْجِدِ الرِّضَا بِخُرَاسَانَ قَالَ أَلْحَحْتُ عَلَى الرِّضَا ع فِی شَیْ‏ءٍ طَلَبْتُهُ مِنْهُ فَخَرَجَ یَسْتَقْبِلُ بَعْضَ الطَّالِبِیِّینَ وَ جَاءَ وَقْتُ الصَّلَاةِ فَمَالَ إِلَى قَصْرٍ هُنَاکَ فَنَزَلَ تَحْتَ صَخْرَةٍ بِقُرْبِ الْقَصْرِ وَ أَنَا مَعَهُ وَ لَیْسَ مَعَنَا ثَالِثٌ فَقَالَ أَذِّنْ فَقُلْتُ تَنْتَظِرُ یَلْحَقُ بِنَا أَصْحَابُنَا فَقَالَ غَفَرَ اللَّهُ لَکَ لَا تُؤَخِّرَنَّ صَلَاةً عَنْ أَوَّلِ وَقْتِهَا إِلَى آخِرِ وَقْتِهَا مِنْ غَیْرِ عِلَّةٍ عَلَیْکَ ابْدَأْ بِأَوَّلِ الْوَقْتِ فَأَذَّنْتُ وَ صَلَّیْنَا فَقُلْتُ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ قَدْ طَالَتِ الْمُدَّةُ فِی الْعِدَةِ الَّتِی وَعَدْتَنِیهَا وَ أَنَا مُحْتَاجٌ وَ أَنْتَ کَثِیرُ الشُّغُلِ وَ لَا أَظْفَرُ بِمَسْأَلَتِکَ کُلَّ وَقْتٍ قَالَ فَحَکَّ بِسَوْطِهِ الْأَرْضَ حَکّاً شَدِیداً ثُمَّ ضَرَبَ بِیَدِهِ إِلَى مَوْضِعِ الْحَکِّ فَأَخْرَجَ سَبِیکَةَ ذَهَبٍ فَقَالَ خُذْهَا بَارَکَ اللَّهُ لَکَ فِیهَا وَ انْتَفِعْ بِهَا وَ اکْتُمْ مَا رَأَیْتَ قَالَ فَبُورِکَ لِی فِیهَا حَتَّى اشْتَرَیْتُ بِخُرَاسَانَ مَا کَانَتْ قِیمَتُهُ سَبْعِینَ أَلْفَ دِینَارٍ فَصِرْتُ أَغْنَى النَّاسِ مِنْ أَمْثَالِی هُنَاک‏».

 

پی نوشت:

بحارالانوار، ج 49، ص 49 / الخرائج و الجرائح، ص 230 / کافی، ج 1، ص 488 / زندگانی چهارده معصوم (ع) / ترجمه اعلام الوری، متن، ص 437.

منبع:تسنیم

ادامه مطلب



[ جمعه 22 مرداد 1395  ] [ 11:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 1
کد خبر: ۶۱۶۶۵۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۹
 
 
تحلیل محسن‌رضایی از هجمه‌های اخیر به حاج احمد آقا 

 

رضایی نوشت: امروز، بي بي سي، آل سعود و اسراييل براي زير سوال بردن امام، دور جديدى از حملات را به احمد آقا شروع كرده اند.
به گزارش مشرق،   محسن رضایی در صفحه ایستاگرام خود نوشت:
 
سيد احمد خميني، سياستمداري مجاهد و ايثارگر كه مانند شمعى پاي ملت ايران و امام سوخت.
 
پيشنهادهايى مثل نخست وزيري بني صدر را از اول انقلاب رد كرد و هيچ تلاشي هم براي جانشين شدن پدر بزرگوارش نكرد. در عوض، نقل قول ايشان از حضرت امام در رهبري مقام معظم رهبري بسيار تعيين كننده بود.

او، بارها تلاش كرد كه آيت الله منتظري از روبرو شدن با امام كنار رود.

امام عزيز پيش بيني كرده بود كه پس از او به احمدآقا هجوم كنند. امروز، بي بي سي، آل سعود و اسراييل براي زير سوال بردن امام، دور جديدى از حملات را به احمد آقا شروع كرده اند.
 
 تحلیل محسن‌رضایی از هجمه‌های اخیر به حاج احمد آقا
 
 
 

ادامه مطلب



[ جمعه 22 مرداد 1395  ] [ 11:43 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

کریزی ها/تصاویر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کریزی ها/تصاویر

 

 
 
 
 
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺭﺳﻢ ﺧﻮﺷﺎﯾﻨﺪﯾﺴﺖ،
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺑﺎﻝ ﻭ ﭘﺮﯼ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﺎ ﻭﺳﻌﺖ ﻣﺮﮒ...
ﭘﺮﺷﯽ ﺩﺍﺭﺩ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﯼ ﻋﺸﻖ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﭼﯿﺰﯼ ﻧﯿﺴﺖ،
ﮐﻪ ﻟﺐ ﻃﺎﻗﭽﻪﯼ ﻋﺎﺩﺕ، ﺍﺯ ﯾﺎﺩ ﻣﻦ ﻭ ﺗﻮ ﺑﺮﻭﺩ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺣﺲ ﻏﺮﯾﺒﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﯾﮏ ﻣﺮﻍ ﻣﻬﺎﺟﺮ ﺩﺍﺭﺩ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺳﻮﺕ ﻗﻄﺎﺭﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺧﻮﺍﺏ ﭘﻠﯽ ﻣﯽ ﭘﯿﭽﺪ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﺠﺬﻭﺭ ﺁﯾﻨﻪ ﺍﺳﺖ‌...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﮔﻞ ﺑﻪ ﺗﻮﺍﻥ ﺍَﺑﺪﯾﺖ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺿﺮﺏ ﺯﻣﯿﻦ ﺩﺭ ﺿﺮﺑﺎﻥ ﺩﻝ ﻣﺎﺳﺖ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻫﻨﺪﺳﻪﯼ ﺳﺎﺩﻩ ﻭ ﯾﮑﺴﺎﻥ نفس‌هاﺳﺖ...
شب جمعه است شادی روح جمیع رفتگان مخصوصا پدران و مادرانمان فاتحه ای قرائت بفرمایید : یا علی مدد .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
لبيك، اللهم لبيك، لبیک لاشریک لک لبيك، ان الحمد والنعمت لک والملک، لا شریک لک لبيك
 
 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
سلام
 
 
 
 
 
تاریخ اماکن مکه ومدینه(10): ازکتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

امنیت حرم 

یکی از نعمت های بزرگ خداوند امنیت است تاآنجا که درلسان نبی گرامی اسلام ص) ، دونعمت سلامتی وامنیت همردیف یک دیگر وبعنوان دونعمت ناشناخته برای مردم تبیین گردیده است ، شاید علت مجهول بودن آنها شدت وضوح ارزش وکثرت فواید آن هااست که همانند نور خورشید وهوا مورد غفلت قرار می گیرد و حال آنکه ،اگر یکی از این دونعمت وجود نداشته باشد هیچ کاری به انجام نمی رسد ،ومی توان گفت تمامی فعالیت های اقتصادی ،اجتماعی ،فرهنگی،دینی، درپرتو سلامتی وامنیت شکل می گیرد، وهرگونه پیشرفت وکشف علمی یاروابط سیاسی وتجاری وبرگزاری مجالس ومحافل دینی ، از قبیل مراسم شبهای قدر ، ایام عاشورا ، دهه فاطمیه ، آخر صفر ،زیارت ائمه معصومین ع) ،نماز جمعه ،وجماعت ، وحتی عبادت، فردی ، وابسته به آن ها است لذا خداوند برای سفرسیا سی عبادی حج سلامتی جسمانی،وتأمین راه ، راشرط لازم آن قرار داده است وامنیت همگان را پس ازحضوردرحرم خود تضمین نموده است،در این رابطه ،راوی می گوید از امام صادق ع) در مورد آیه شریفه : ومن دخله کان آمنا ، سؤال کردم ، که آیا مراد دخول در حرم است یادخول در بیت ؟ امام ع) فرمودند : هر کس ازمردم داخل حرم شود وبه حرم پناه ببرد .در امان است ، وکسی که ازمؤمنین داخل کعبه شود وبه آن پناهنده گردد از غضب خداوند در امان خواهد بود، وهمچنین هریک از وحوش ، درندگان ، وپرندگان ، داخل حرم شوند ، درامان خواهند بود ، ونباید اخراج ویااذیت شوند ، تااینکه خودشان ازحرم خارج شوند.[1] لکن از آنجا که این فرمان حکیمانه و قانون بسیار ارزشمند،وسنت تغییر نا پذیر خداوند تبارک وتعالی ممکن است مانند برخی مقررات دیگر مورد سوء استفاده قرار گیرد وافرادی بخواهند در پناه آن دست به جنایت وناامنی بزنند واز قانون پناهندگی وامان حرم الهی ، به نفع خود بهره بردا ری نمایند، برای جلو گیری از این امر، راه کارهای لازم از طرف شارع مقدس اسلام پیش بینی شده است وبه عبارتی ضمانت اجرائی متناسب برای آن فراهم گردیده است ،همانگونه که راوی می گوید :از امام صادق ع) درمورد تفسیر ومن دخله کان آمنا ، سؤال کردم ، فرمودندع) : هرگاه فردی در غیر حرم سرقت کند، بعد داخل حرم شود ، برای کسی شایسته نیست که اورا دستگیر کند، لکن از بازار منع می شود وبااو صحبت نمی شود یعنی از هرگونه خرید وفروش مواد غذائی وسایر لوازم زندگی وروابط، سیا سی ، اجتماعی منع می شود ، تا مجبور شود از حرم خارج گردیده وپس از آن دستگیر می شود وحد بر او جاری می گردد .لکن اگر در حرم مرتکب جرمی
 
 
 
 
تاریخ اماکن مکه ومدینه(9): ازکتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی  نحوه تعیین حدود حرم، کعبه ومسجد الحرام  یکی از سؤالاتی که ممکن است برا ی افراد بوجود آید این است که حدود جغرافیائی حرم امن الهی ومسجد الحرام وجایگاه کعبه چگونه تعیین گردیده است ،در این رابطه رواتی ، ازامام باقرع) از پدرانشان نقل شده است که فرمودند : خداوند تبارک وتعالی به جبرئیل وحی کرد : من خداوند بخشنده ومهربانم ،هرآینه آدم وحوارا که به سوی من شکایت آورده اند  مورد رحمت خودم قرار دادم  پس شما خیمه ای از خیام بهشتی را برای آنها ببر ، رحمت من بخاطرگریه وترس وتنهائی آنها بوده ، پس خیمه را در جای خالی بین کوهای مکه سراپا کن ،وآنجا مکان کعبه است ،ومکانی است که دیوارهای آن را قبل از آدم ملائکه بالا برده بودند ،پس جبرئیل بر آدم ، فرود آمد ،وخیمه رادر مکان بیت وپایه های آن سراپا کرد، آدم را از کوه صفا فرود آورد وحوارا از کوه مروه وآنهارا در خیمه جای داد ، ستون وسط خیمه شاخه ای از یاقوت سرخ بود ، که نور ودرخشش آن کوهای مکه واطراف آنرا فراگرفت ، وهر جائی که نور عمود خیمه از هرطرف  امتداد پیداکرد ، خداوند آنجارا به خاطر احترام خیمه وعمود آن  که بهشتی بودند حرم قرار داده است،وثواب وگناه در آن مکان چند برابر است ،وجائی که طناب های خیمه کشیده شد و میخ های خیمه کوبیده گردید ،میخ ها سنگ هائی از عقیق بهشتی بودند وطناب ها از ریسمانهای بافته شده سرخ رنگ اغوانی بهشت، وخداوند به جبرئیل دستور داد ،خیمه را  باهفتاد هزار ملک فرود آورد،تاملائک خیمه را از شر شیاطین متمرد حراست کنند وباآدم مأنوس گردند واطراف خیمه به خاطر تعظیم بیت طواف کنند ،  این کار عملی شد وچون کاربه پایان رسید ،ملایک بر گرد آن به طواف پرداختند وآدم وحوا، نیزپس از دیدن این منظره هفت دور طواف کردند سپس خارج شدند وتقاضا ی غذا کردند.[1]

بنای خانه توسط جبرئیل

یکی از سنت های خداوند تبارک وتعالی آن است که ساخت وایجاد اشیاء مادی را بوسیله کارگزاران ومأمورین ومخلوقین ، خود انجام می دهد واین طور نیست که مثلا اراده کند مسجد النبی ص) در چند طبقه بنا شود یا بیت الله الحرام یابیت المقدس خود به خود ساخته شود ،در راستای این حکمت بزرگ به جبرئیل امین دستور ساخت کعبه را بصورت عادی وشبیه کاری که انسانها انجام می دهند صادر کرد واو ، به امر خداوند پایه های کعبه رابوسیله سنگی از صفا ، وسنگی از مروه وسنگی از طور سینا وسنگی از کوه سلم در پشت کوفه،  بالا آورد وآنهارا در ارکان کعبه نصب کرد وبقیه را باسنگ های کوه ابی قبیس به پایان رساند . وبه امر پروردگا
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خراسان بزرگ. سپاه هشتم ثامن الائمه علیه السلام
 
 
 
 
 
 
دکتر واحدی دندان‌پزشک و حقوقدان
 
 
 
 
 
 
 
پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به مملکت شما نرسد.امام خمینی رحمت الله
 
 
 
 
سردار شهید محمد یزدانی کریزی وسردار شهید حاج محمد علی صادقی معاون وفرمانده گردان کوثر لشکر بیست و یک امام رضا علیه السلام خراسان رضوی، شهرستان کاشمر ، بخش کوهسرخ روستای کریز، محل شهادت شلمچه عملیات کربلا ی پنج، بیستم دیماه شصت و پنج هجری شمسی،
 

 

 

 

 

 

 
 
 
نجف اشرف، قبرستان وادی السلام
 
 
 
 
مزار مطهر شهدای گمنام مشهد مقدس،  کوهسنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی اسماعیلی کریزی،  دادستان سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خراسان ورییس سازمان قضایی نیروهای مسلح خراسان رضوی درلباس مقدس خادمی امام رضا علیه السلام
 
حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی اسماعیلی کریزی،  رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح خراسان رضوی وداد ستان سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خراسان درلباس مقدس پاسداری دوران دفاع‌مقدس
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
مرحوم مغفور دکتر ایرج سلطان پور،  متخصص اعصاب وروان مشهد مقدس
 
 
 
 
 
 
 
 
باسلام . سالروز شهادت  رئیس مذهب شیعه  امام صادق ع است . قبر غریب و بی چراغش یکی از هزاران دلایل مظلومیت آن امام همام است .امشب مصیبت بزرگی تمام جوارح شیعیان را فرا گرفت داغ پیامبر وعلی وفاطمه دوباره زنده شد .عاشورائی دیگر عمق وجود مارا سوزاند .این مصیبت عظمی را به آن بزرگوار وامام زمان عج تسلیت گفته وامید واریم شیعیان خوبی برای ایشان باشیم.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
  •  
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
تاریخ اماکن مکه ومدینه(7): ازکتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی  مسجد الحرام

یکی از اماکن بسیار ومهم وتاریخی  جها ن ا سلام مسجد الحرام است این مکان از ابتدای تاریخ ، مورد توجه خاص وعام بود ه است،یکی از افتخارات آن این است که  کعبه را چون صدفی در آغوش محبت کشیده است وپناه گاه همه خدا جویان در طول تاریخ گردیده است . ازدیاد جمعیت د نیا ، وکثرت زائرین وحجاج موجب شده است ، در هرزمانی که امکان باز سازی ، توسعه وگسترش وجود داشته است، متولیان امر نسبت به آن اقدام نموده اند ،  مواردی قبل از اسلام و برخی از موارد در زمان حیات رسول گرامی اسلام ص) انجام گرفت همانند جابجائی مقام حضرت ابراهیم ع) وباز گرداندن آن به محلی که در زمان ابراهیم ع) بود ه  وبعضی دیگر تغییرا ت وتوسعه مسجد الحرام، پس از شهادت پیامبر گرامی اسلام ص) ودر دوران های بعد صورت پذیرفته است که ، به شر ح ذیل آورده می شود: 
1-توسعه توسط عمربن خطاب در سال 17هجری .ق.

2-توسعه توسط عثمان در سال 26 ه .ق.

3-توسعه توسط عبد الله بن زبیر در سال 66 ه.ق.

4-توسعه توسط ولید بن عبد الملک در سال 91 ه.ق.

5-توسعه توسط ابی جعفر منصور عباسی در سال 139 ه.ق.

6-توسعه توسط ابی جعفر منصور عباسی در سال 164 ه.ق.

7-توسعه توسط المعتضد بالله عباسی درسال 184 ه.ق.

8-توسعه توسط المقتدر بالله عباسی در سال 306 ه.ق.

9-توسعه توسط سلطان سلیم عثمانی در سال 979 ه.ق.

10- توسعه توسط پسرش سلطان مراد (تکمیل توسعه)در سال 984 ه.ق.[1]

11- توسعه دردوران حکومت آل سعود وبه خصوص زمان ملک فهد ، مساحت مسجدالحرام را که، قبل از توسعه ، 27000متر مربع بوده به ، 180000 متر مربع وبعد از آخرین توسعه به ، 256000 متر(دویست وپنجاه وشش هزار متر) مربع رسانده اند.وتعداد ستونهای آن  492 و ارتفاع ستونها در طبقه همكف 4.21متر و در طبقه اول 5.04متر است. [1]- دلیل الحاج المصور ،صالح ،محمد ،جمال،
 
 
 
منزل حضرت امام خمینی رحمت الله علیه درداخل کوچه نزدیک حرم مطهر حضرت امام علی علیه السلام،  نجف اشرف
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 22 مرداد 1395  ] [ 6:19 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
ياد درگذشتگان /عکس نوشته
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺭﺳﻢ ﺧﻮﺷﺎﯾﻨﺪﯾﺴﺖ،
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺑﺎﻝ ﻭ ﭘﺮﯼ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﺎ ﻭﺳﻌﺖ ﻣﺮﮒ...
ﭘﺮﺷﯽ ﺩﺍﺭﺩ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﯼ ﻋﺸﻖ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﭼﯿﺰﯼ ﻧﯿﺴﺖ،
ﮐﻪ ﻟﺐ ﻃﺎﻗﭽﻪﯼ ﻋﺎﺩﺕ، ﺍﺯ ﯾﺎﺩ ﻣﻦ ﻭ ﺗﻮ ﺑﺮﻭﺩ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺣﺲ ﻏﺮﯾﺒﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﯾﮏ ﻣﺮﻍ ﻣﻬﺎﺟﺮ ﺩﺍﺭﺩ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺳﻮﺕ ﻗﻄﺎﺭﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺧﻮﺍﺏ ﭘﻠﯽ ﻣﯽ ﭘﯿﭽﺪ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﺠﺬﻭﺭ ﺁﯾﻨﻪ ﺍﺳﺖ‌...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﮔﻞ ﺑﻪ ﺗﻮﺍﻥ ﺍَﺑﺪﯾﺖ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺿﺮﺏ ﺯﻣﯿﻦ ﺩﺭ ﺿﺮﺑﺎﻥ ﺩﻝ ﻣﺎﺳﺖ...
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻫﻨﺪﺳﻪﯼ ﺳﺎﺩﻩ ﻭ ﯾﮑﺴﺎﻥ نفس‌هاﺳﺖ...
شب جمعه است شادی روح جمیع رفتگان مخصوصا پدران و مادرانمان فاتحه ای قرائت بفرمایید : یا علی مدد .
 
 
‍ ‌ 💭🍂💭🍂💭🍂💭
💭ًپنج شنبه است و ياد درگذشتگان 🌹 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ ❄🌺 التماس دعا 🌺❄ : 🌿🌺🌿🌺🌿🌿🌺🌿 پنجشنبه هست شاخه گلي بفرستيم براي تموم آنهايي كه در بين ما نيستند ولي دعاهاشون هنوز كارگشاست، 
يادشون هميشه با ماست و جاشون بين ما خاليه، 
دلمون خيلي وقتها هواشونو مي كنه,
امادیدارشون میفته به قیامت, شاخه گلي به زيبايي يك فاتحه.  baghdasht1.blogfa.com
 

 

 

 

  • baghdashtkariz39466000

  • ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺭﺳﻢ ﺧﻮﺷﺎﯾﻨﺪﯾﺴﺖ،
    ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺑﺎﻝ ﻭ ﭘﺮﯼ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﺎ ﻭﺳﻌﺖ ﻣﺮﮒ...
    ﭘﺮﺷﯽ ﺩﺍﺭﺩ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﯼ ﻋﺸﻖ...
    ﺯﻧﺪﮔﯽ ﭼﯿﺰﯼ ﻧﯿﺴﺖ،
    ﮐﻪ ﻟﺐ ﻃﺎﻗﭽﻪﯼ ﻋﺎﺩﺕ، ﺍﺯ ﯾﺎﺩ ﻣﻦ ﻭ ﺗﻮ ﺑﺮﻭﺩ...
    ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺣﺲ ﻏﺮﯾﺒﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﯾﮏ ﻣﺮﻍ ﻣﻬﺎﺟﺮ ﺩﺍﺭﺩ...
    ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺳﻮﺕ ﻗﻄﺎﺭﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺧﻮﺍﺏ ﭘﻠﯽ ﻣﯽ ﭘﯿﭽﺪ...
    ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﺠﺬﻭﺭ ﺁﯾﻨﻪ ﺍﺳﺖ‌...
    ﺯﻧﺪﮔﯽ ﮔﻞ ﺑﻪ ﺗﻮﺍﻥ ﺍَﺑﺪﯾﺖ...
    ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺿﺮﺏ ﺯﻣﯿﻦ ﺩﺭ ﺿﺮﺑﺎﻥ ﺩﻝ ﻣﺎﺳﺖ...
    ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻫﻨﺪﺳﻪﯼ ﺳﺎﺩﻩ ﻭ ﯾﮑﺴﺎﻥ نفس‌هاﺳﺖ...
    شب جمعه است شادی روح جمیع رفتگان مخصوصا پدران و مادرانمان فاتحه ای قرائت بفرمایید : یا علی مدد .

  •  
  • baghdashtkariz39466000‍ ‌
  •  
  • 💭🍂💭🍂💭🍂💭
    💭ًپنج شنبه است و ياد درگذشتگان 🌹 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ ❄🌺 التماس دعا 🌺❄ : 🌿🌺🌿🌺🌿🌿🌺🌿 پنجشنبه هست شاخه گلي بفرستيم براي تموم آنهايي كه در بين ما نيستند ولي دعاهاشون هنوز كارگشاست،
    يادشون هميشه با ماست و جاشون بين ما خاليه،
    دلمون خيلي وقتها هواشونو مي كنه,
    امادیدارشون میفته به قیامت, شاخه گلي به زيبايي يك فاتحه. baghdasht1.blogfa.com
  •  
  •  
  •  
  • baghdashtkariz39466000💢
  •  
  • پنجشنبه است و ثانیه هایمان بوی دلگرفتگی می دهد ... چه مهمانان بی دردسری هستند رفتگان نه به دستی ظرفی را آلوده میکنند و نه به حرفی دلی را ...
    تنها به فاتحه ای قانعند و اندکی سکوت... با ذکر فاتحه و شاخه گلی یادی کنیم از عزیزان سفر کرده.... روحشون شاد و یادشون گرامی

ادامه مطلب



[ جمعه 22 مرداد 1395  ] [ 5:38 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 15 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4050964 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب