کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
 
 

اشاره

در فرهنگ مسلمانان، بعضی روزها به دلیل برکت و خیری که در آنهاست، عید نامیده شده است. یکی ازاین روزهای والامقام، روز عید غدیر خم، یعنی هیجدهم ذیحجه است که از سوی رسول گرامی اسلام، برترین عید امت لقب گرفته است. حضرت فاطمه علیهاالسلام نیز در حدیثی، غدیر خم را اتمام حجت خداوند با مسلمانان می داند تا در برگزیدن جانشین رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله به انحراف نیفتند.

معنای غدیر

غدیردرلغت به معنای آبگیر است؛ گودالی در بیابان که آب باران در آن گرد آید. در میان راه دو شهر بزرگ دنیای اسلام، مکه و مدینه، محلی است به نام «جُحفه» که در زمان رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله ، کاروانیان حج گذار در آنجا از هم جدا می شدند و به طرف دیار خود می رفتند. در این محل، غدیر خم جای دارد. علت نام گذاری این غدیر به خم، آن است که آبگیر آنجا به شکل خُمِ رنگرزان بوده و برخی قبایل صحرایی، گاه جامه های رنگ کرده خود را در این آبگیر می شسته اند.

خلاصه واقعه غدیر خم

در سال دهم هجرت، رسول خدا صلی الله علیه و آله به حج رفت و احکام آن را به مردم آموزش داد. به هنگام بازگشت از مکه، در استراحتگاه جُحفه و در غدیر خم، به امر خدا مردمان را گرد آورد و در آن مجمع سترگ، امام علی علیه السلام را به جانشینی خود به آنان شناساند و فرمود: «هر کس من مولای اویم، علی مولای اوست». البته جانشینی علی علیه السلام سال ها پیش در مکه و در جمع خاندان هاشم انجام گرفته بود، ولی در غدیر، به اطلاع عموم رسید.

غدیر؛ تداوم خط نبوت

واقعه غدیر خم که در آخرین سال زندگی رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله رخ داد و در آن علی علیه السلام به جانشینی آن حضرت صلی الله علیه و آله برگزیده شد، حادثه ای تاریخی نیست که در کنار دیگر وقایع بدان نگریسته شود. غدیر تنها نام یک سرزمین نیست؛ یک تفکر است. غدیر، نشانه و رمزی است که از تداوم خط نبوت خبر می دهد. غدیر، نقطه تلاقی کاروان رسالت با طلایه داران امامت است. آری، غدیر خم یک سرزمین نیست؛ چشمه ای است که تا پایان هستی می جوشد؛ کوثری است که فنا برنمی دارد؛ و افقی است بی کرانه و خورشیدی است عالم تاب.

غدیر و سرنوشت اسلام

بدون شک واقعه غدیر خم، نقش سرنوشت سازی در تعیین مسیر آینده اسلام داشته است. در این واقعه، پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله مهم ترین مأموریت دوران پیامبریِ خود را به انجام رساند؛ مأموریتی که انجام آن، به منزله رساندن پیام رسالت حضرت بود، و کوتاهی در مورد آن، به از بین رفتن زحمات چندین ساله ایشان می انجامید؛ چنان که خداوندمتعالی درآیه 67 سوره مائده می فرماید: «هان ای پیامبر! آنچه را از سوی پروردگارت به تو نازل شده است، تبلیغ کن و اگر چنان نکنی، پیام و رسالت او را انجام نداده ای وخداوند تو را از مردم حفظ می فرماید».

حدیث غدیر خم یقینی است.

واقعه غدیر خم، یکی از مسلّم ترین مسائل تاریخ اسلام است و صدها دانشمند از آن یاد کرده اند؛ مانند ابوریحان بیرونی و خواجه نصیرالدین طوسی. فیلسوف معروف، فارابی نیز بر همین اساس، به تحلیل فلسفه «امامت» پرداخته است. ابن سینا نیز به موضوع نص (حدیث صریح غدیر)، در کتاب شفا اهمیت داده است، و آن را بهترین راه برای تعیین جانشین دانسته است. گذشته از علمای بزرگ شیعه که همه موثّق اند و حجت،ده ها و ده ها دانشمند و محدث و مورّخ و مفسر از اهل سنت نیز حدیث غدیر و واقعه آن را نقل کرده اند؛ مانند طبری و ابن اثیر و احمد حنبل.

اگر می شد...

اگر پس از درگذشت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به سفارش های روز غدیر و موارد مکرر دیگری که پیامبر صلی الله علیه و آله ، علی علیه السلام را پیشوا معرفی فرموده بود عمل کرده بودند، اسلام جهان گیر می شد و دین خدا بشریت را به راه می آورد و عدالت و دادگری، آفاق تا آفاق گیتی را می گرفت. از اینجاست که همه هوشمندان تاریخ بشر که به گونه ای ازاین واقعه آگاهی یافته اند، از انحرافی که پس از رحلت پیامبر پیش آمد، اظهار تأسف کرده اند؛ از این جمله است ولتر، فیلسوف مشهور فرانسوی. وی تأسف خویش را چنین اظهار کرده است: «آخرین اراده محمد انجام نشد؛ او علی را به جای خود منصوب کرده بود...».

عید غدیر در احادیث

عید خلافت و ولایت

زیاد بن محمد گوید: به امام صادق علیه السلام گفتم: آیا مسلمانان عیدی غیر از عید قربان و عید فطر و روز جمعه دارند؟ فرمود: «آری، روزی که رسول خدا صلی الله علیه و آله ، امیرمؤمنان علی علیه السلام را (به خلافت و ولایت) منصوب کرد».

برترین عید امت

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «روز غدیر خم، برترین عیدهای امت من است، و آن روزی است که خداوند بزرگ دستورداد برادرم، علی بن ابی طالب را به عنوان پرچمدار (و فرمانده) امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم به دست او هدایت شوند، و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل، و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را دین آنان قرار داد».

عید آسمانی

حضرت امام رضا علیه السلام به نقل از جدّش امام صادق علیه السلام فرمود: «روز غدیر خم، درآسمان مشهورتر از زمین است».

عید پر برکت

امام صادق علیه السلام فرمود: «به خدا قسم اگر مردم فضیلت واقعی روز غدیر را می شناختند، فرشتگان روزی ده بار با آنان مصافحه می کردند. بخشش های خدا به کسی که آن روز را شناخته، قابل شمارش نیست».

روز سپاس و شادی

امام صادق علیه السلام فرمود: «عید غدیر، روز عبادت و نماز و سپاس و ستایش خداست، و روز سرور و شادی است؛ به دلیل ولایت ما خاندان که خدا بر شما منت گذاشت. من دوست دارم شما آن روز را روزه بگیرید».

روز نیکوکاری و بخشش

از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمود: «یک درهم دادن به برادران با ایمان و معرفت در روز عید غدیر، برابر هزار درهم (در روزهای دیگر) است؛ بنابراین، در این روز به برادرانت انفاق کن و هر مرد و زن مؤمن را شاد گردان».

روز ناله نومیدی شیطان

امام صادق علیه السلام از پدر بزرگوارش حضرت باقرالعلوم علیه السلام نقل کرد که فرمود: «شیطان چهار بار ناله نومیدی سر داد؛ روزی که مورد لعن خدا قرار گرفت، روزی که از آسمان به زمین هبوط کرد، روزی که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله به پیامبری مبعوث شد، و روز عید غدیر خم».

عید غدیر در کلام حضرت امام خمینی رحمه الله

عید همگان

حضرت امام خمینی رحمه الله ، عید غدیر خم را که کاشتن بذر ولایت در جان همه مسلمانان است، مختص گروه خاصی نمی دانست و در این باره می فرمود: «امروز که روز عید غدیر است، از بزرگ ترین اعیاد مذهبی است. این عید، عیدی است که مال مستضعفان است، عید محرومان است، عید مظلومان جهان است، عیدی است که خدای تبارک و تعالی به وسیله رسول اکرم صلی الله علیه و آله برای اجرای مقاصد الهی و ادامه تبلیغات و ادامه راه انبیا، حضرت امیر علیه السلام را منصوب فرمودند».

ارزش مولا علی علیه السلام

حضرت امام خمینی رحمه الله معتقد بود که بزرگیِ عید غدیر، از وجود با برکت علی علیه السلام است و می فرمود: «مسئله غدیر، مسئله ای نیست که بنفسه برای حضرت امیر یک مسئله ای پیش بیاورد؛ حضرت امیر مسئله غدیر را ایجاد کرده است. آن وجود شریف که منبع همه جهات بوده است، موجب این شده است که غدیر پیش بیاید. غدیر برای ایشان ارزش ندارد؛ آنکه ارزش دارد، خود حضرت است که دنبال آن ارزش، غدیر آمده است. خدای تبارک و تعالی که ملاحظه فرموده است که در بشر بعد از رسول اللّه کسی نیست که [آنچه [دلخواه است انجام بدهد، مأمور می کند رسول اللّه را که این شخص را که قدرت این معنا را دارد که عدالت را به تمام معنا در جامعه ایجاد کند و یک حکومت الهی داشته باشد، این را نصب کن».

الگوی حکومت اسلامی

همه حکومت ها به الگو و نمونه نیاز دارند تا بر اساس آن، رابطه بین حاکم و مردم مشخص شود و حکومت، وظایف خود را به درستی انجام دهد. حضرت امام خمینی رحمه الله بر این عقیده بود که غدیر، الگوی حکومت اسلامی را معیّن کرد. ایشان در این باره می فرمود: «روز عید غدیر، روزی است که پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله تکلیف حکومت را معیّن فرمود و الگوی حکومت اسلامی را تا آخر تعیین فرمود که حکومت اسلام، نمونه اش عبارت از یک همچو شخصیتی است که در همه جهات مهذّب، در همه جهات معجزه است. و البته پیغمبر اکرم این را می دانستند که به تمام معنا کسی مثل حضرت امیر علیه السلام نمی تواند باشد، لکن نمونه را که باید نزدیک به یک همچو وضعی باشداز حکومت ها، تا آخر تعیین فرمودند».

حکومت یا مقام معنوی

گروهی، خام اندیشانه می پندارند که مسئله غدیر، مربوط به مسائل معنوی امام علی علیه السلام است و ربطی به خلافت و حکومت ایشان بعد از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله ندارد؛ ولی حضرت امام رحمه الله با ردّ این مدّعا می فرمود: «نصب حضرت امیر به خلافت، این طور نیست که از مقامات معنوی حضرت باشد؛ مقامات معنوی حضرت و مقامات جامع او این است که غدیر پیدا بشود». ایشان سپس در ادامه می فرمایند: «اینکه در روایات ما... غدیر را آن قدر ازش تجلیل کرده اند، نه از باب اینکه حکومت یک مسئله ای است. حکومت آن است که حضرت امیر به ابن عباس می گوید که: به قدر این کفش بی قیمت هم پیش من نیست، آنکه هست، اقامه عدل است. آن چیزی که حضرت امیر علیه السلام و اولاد او می توانستند در صورتی که فرصت بهشان بدهند، اقامه عدل را به آن طوری که خدای تبارک و تعالی رضا دارد، انجام بدهند؛ لکن فرصت نیافتند».

ولایت کلی

حضرت امام خمینی رحمه الله بر روی مقام ولایت کلّیِ امامان معصوم علیهم السلام خیلی تأکید می کرد. ایشان در سخنان خود، این ولایت را غیر از مسئله خلافت و حکومت می دانست که در عید غدیر خم مطرح شد. به نظر مرحوم امام، این ولایت کلی، همان امامت و از اصول مذهب تشیع است که کسی که به آن معتقد نباشد، تمام اعمال نیک خود را باطل کرده است. ایشان در این مورد می فرمود: «آن چیزی که برای ائمه ما قبل از غدیر... مطرح بوده است، این یک مقامی است که مقام ولایت کلی... [و] امامت است... . اگر کسی... آن ولایت کلی را قبول نداشته باشد، اگر تمام نمازها را مطابق با همین قواعد اسلامی شیعه هم به جا بیاورد، باطل است؛ این غیر [از] حکومت... [و] از اصول مذهب است».

انحراف بعد از غدیر

پس از واقعه مهم غدیر خم و برگزیدن امام علی علیه السلام به جانشینی رسول خدا صلی الله علیه و آله ، عده ای به فاصله اندکی، این مسئله را نپذیرفتند و علی علیه السلام را از خلافت کنار گذاشتند. این کنار گذاشتن معصوم و برگزیدن غیر او، اندک اندک خطی انحرافی پدید آورد؛ به طوری که بعدها معاویه ها و یزیدها خلافت و حکومت را به دست گرفتند و آن را به سلطنت تبدیل کردند. مرحوم امام خمینی، این انحراف ها را سرچشمه گرفتاری های کنونی دنیای اسلام می داند و می فرماید: «انحرافاتی که بعد از غدیر خم پیدا شد و ماها هم غفلت کردیم ـ همه نه ـ بسیاری از ماها، اکثریت شاید غفلت کردند و ما را کناره گیر کردند، نگذاشتند که در امور مسلمین دخالت بکنیم، اسباب این گرفتاری هایی شده است که الان در سرتاسر کشورهای اسلامی داریم می بینیم، در همه جا این مسائل هست... ».

درست زنده نگه داشتن غدیر

شادمانی کردن و مجلس گرفتن در اعیاد اسلامی، عملی نیکوست؛ ولی نیکوتر آنکه، در مورد بزرگی آن عید بیندیشیم. حضرت امام خمینی رحمه الله در مورد درست زنده نگه داشتن عید سعید غدیرخم می فرماید: «زنده نگه داشتن این عید، نه برای این است که چراغانی بشود و قصیده خوانی بشود و مداحی بشود. اینها خوب است؛ اما مسئله این نیست. مسئله این است که به ما یاد بدهند که چطور باید تبعیت کنیم. به ما یاد بدهند که غدیر، منحصر به آن زمان نیست؛ غدیر در همه اعصار باید باشد و روشی که حضرت امیر در این حکومت پیش گرفته است، باید روش ملت ها و دست اندرکاران باشد. قضیه غدیر، قضیه جعل حکومت است. این است که قابل نصب است؛ والاّ، مقامات معنوی قابل نصب نیست».

غدیر در کلام مقام معظم رهبری

عید غدیر، عید بسیار بزرگ و خاطره عظیم تاریخی است.

در کار غدیر باید هدف را مشخص کرد. بنشینید و واقعا روی مسائل فکر کنید. برای این کار وقت بگذارید.

در کار فرهنگی غدیر، باید مانند علامه امینی و مرحوم سیدشرف الدین کار کرد که الغدیر و المراجعات را تحویل دادند.

کسانی به درد کار غدیر می خورند که اهل این کار باشند؛ کار در مورد غدیر باید عمیق و گسترده باشد.

کار در مورد غدیر، کاری بزرگ و پر جاذبه است.

کار در موضوع غدیر باید پیوسته و دائم باشد و در مورد غدیر باید متخصص تربیت کرد.

عید غدیر، عید ولایت است، عید سیاست است، عید دخالت مردم در امر حکومت است، عید آحاد ملت و امت اسلامی است.

[عید غدیر]، حقیقتا روز بزرگ و عید تعیین کننده و عظیم القدری است.

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:31 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

 

 

پیامک تبریک عید غدیر خم, عید غدیر, اس ام اس عید غدیر

گر خدایی نیست جز رب جلی
لا امیــرالمومنین، الا علــی
عید غدیر مبارک

 

ωωωω*****ωωω

 

غدیر یعنی کسانی که عقب مانده اند برسند
و کسانی که جلو رفته اند برگردند، تا با ولایت حرکت کنند.
عید غدیر خم مبارک باد

 

ωω****ωωωωωω

 

پایی که نیست همـره مـولا ، شکسته بـــاد
دستی که نیست یاور آن شـاه، بســته باد
تکمیل دیـن از او شد و نعمـت از او تمام
عیـد غـدیر خم بر شما مباک

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

فرمود رسول قادر لم یزلی
در شان وصیّ خویش با صوت جلی
افضل بُوَد از طاعت کلّ ثقلین
یک ضربت روز خندق از دست علی
عید غدیر خم، عید ولایت مبارک باد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

جانا پر پروانه ما را بپذیر
عشق دل دیوانه ما را بپذیر
یک روز دگر مانده به پیمان غدیر
تبریک صمیمانه ما را بپذیر

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

رود است علی ، پاک و زلال است و روان
کوه است علی که استوار است و گران
من رود ندیده ام چنین پابرجا
من کوه ندیده ام چنین در جریان

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

از روز ازل به کائنات شور علی بود
بر روی زمین به کائنات نور علی بود
تنها هدف خلقت آدم به دو صورت
چشمان علی بود و علی بود و علی بود

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

عمری است که دم به دم علی می گویم
در حال نشاط و غم، علی می گویم
یک عمر علی گفتم و ان شاالله
تا آخر عمر هم، علی می گویم
عید غدیر خم بر شما مبارک

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

موج یک حادثه در جان غدیر است امروز / و علی چهره ی تابان غدیر است امروز
عید غدیر خم، عید ولایت بر شما مبارک باد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

امروز به هرکوچه اذان باید گفت
در وصف علی ز آسمان باید گفت
چون عید امیر مومنین است
تبریک به صاحب الزمان باید گفت
عید غدیر خم مبارک باد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

از کعبه ظهور کرد تا بر همه کس
معلوم شود که صاحب خانه کیست
عید غدیر مبارک باد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

خرم تمام سپهر و زمین است
شاد قلب اهل ایمان و یقین است
برتمام كائنات این مژده رسیده
تاج گذاری شه دین مبین است
عیدتان مبارک

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

غدیر، بهاى هر چه بهاران، طراوت قطره قطره‏ ى باران
عطر دل‏ انگیز نعمت ولایت و موهبت هدایت مبارک باد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

بر عید غدیر، عید اکبر صلوات
بر چهره ی نورانی حیدر صلوات
بر فاطمه این عید هزاران تبریک
بر یک یکِ اهل بیت کوثر، صلوات

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

بر خاطره ی زمان طراوت بارید
بر کام جهان دمی حلاوت بارید
رشکی به دل تمام دریاها شد
آن خم که بر او ابر ولایت بارید

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

غدیر، یک تاریخ است؛ تاریخى که ابتدایش مدینه است، میانش کربلا و انتهایش ظهور

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

مستیم ولی ز جمع هوشیارانیم
مشغول دعای بارش بارانیم
با یک صلوات بیعتی تازه کنیم
تا حشر به بیعت علی می مانیم

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

آغاز، علی بود و علی حُسن ختام
او اول و آخر است به دین اسلام
در عید غدیر خم فرستد صلوات
هر کس که او را علی ولی گشت و امام

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

با گوهر ناب در صدف پرورده
امروز خدا به ما عنایت کرده
دیدم به غدیر با هزاران صلوات
صد دسته گل محمدی آورده
عاشقان عیدتان مبارک

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

عید است و هوا شمیم جنت دارد
نام خوش مرتضی حلاوت دارد
با عطر گل محمدی و صلوات
این محفل ما عجب طراوت دارد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

موسم عید آمد و دل ها پر از شوق و شعف
از برای عاشقان، عشق علی باشد هدف
بشتابید ای عزیزان گر محب حیدرید
بهر بیعت با امیرالمومنین سوی نجف
عید غدیر خم مبارک باد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

غدیر، یک کلمه نیست، یک برکه نیست؛ یک دریاست؛ رمزی است بین خدا و انسان.
روز اکمال دین و عید ولایت امیرالمؤمنین(ع) مبارکباد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

ای دل ز ولایت علی شادی کن
احساس غرور و فخر و آزادی کن
با دسته گلی پر از درود و صلوات
از روز غدیر و شادی اش یادی کن

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

سرچشمه ی وحی در كوير است غدير
تقدير خداوند قدير است، غدير
اي عشق! بگو به تشنه كامان ولا
درياست، اگر چه آبگير است غدير
عید بزرگ غدیر بر شیعان مولی علی(ع) مبارک باد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

باده بده ساقيا، ولى ز خم غدير
چنگ بزن مطربا، ولى به ياد امید
عید غدیر مبارک

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

ای غدیر خم که هستی روز بیعت با امام
بر تو ای روز امامت از همه امت سلام
از تو محکم شد شریعت، وز تو نعمت شد تمام
ما به یاد آن مبارک روز و آن زیبا پیام

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

ولايتش كه در غدير شد فريضه اُمم‏
حديثى از قديم بود ثبت دفتر قِدم
كه زد قلم به لوح قلب سيد امم رقم‏
مكمل شريعت آمد و متمم نعم
عید غدیر خم مبارکباد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

یک روز دلم به جشن مولا می رفت
در عــیدِ غدیرِ خُـم به صحرا می رفت
هـــر کـــوه کـــه در بــرابــــر مـی‏دیـــدم
چون دستِ علی بود که بالا می رفت
عید غدیر خم مبارک باد

 

ωωωωωωωپیامک تبریک عید غدیرωωωωωωω

 

عید غدیر آمد و دل ها اسیر شد
مست از ولای حیدر و عشق امیر شد
ای دل بگیر ذکر علی را شبانه روز
از ذکر دلربای تو آقا که سیر شد؟

 

ωωωωωωωω

 

عمریست به عشق تو اسیریم علی
مست از خم باده غدیریم علی
داریم تمنا ز خداوند علی
با حب ولای تو بمیریم علی
عیدالله الاكبر، عید غدیر خم مبارک باد

 

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

 

پیامک عید غدیر خم
 

پیامک عید غدیر, متن تبریک عید غدیر

حقا که غدیر بهر ما نوروز است
میزان عدالت است و ظالم سوز است
جمهوری اسلامی ما با صلوات
از یمن ولایت علی پیروز است

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

( من کنت مولا فهذا علی مولا )
حلول عید ولایت و امامت را که به شکرانه ی تکمیل دین و تتمیم نعمت همگان
با عرشیان و فرشیان است ، محضر شما و همه ی شیعیان
تبریک و تهنیت عرض می نمایم

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

عیدی چو غدیر این قدر معظم نیست
حبلی چو ولایتش چنین محکم نیست
بر رشته ی محکم ولایت صلوات
بیچاره بود هر آن که مستعصم نیست
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

غدیر روز اثبات امامت ائمه طاهرین (علیهم السلام) بر شیعیان حضرت مهدی مبارک باد.

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

به روز غدیر خم از مقام لم یزلی / به کائنات ندا شد به صوت جلی
که بعد احمد مرسل به کهتر و مهتر / امام و سرور و مولا علیست علی
عید غدیر خم مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

سالگرد غدیر یادآور تجدید بیعت با فرزند غدیر، حضرت مهدی می‌باشد.
تجدید بیعت مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

غافل مشو از عید غدیر و برکات
امروز خدا گشوده است باب نجات
جبریل و ملائک همه با امر خدا
سر داده ز گل دسته ی هستی صلوات
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

امروز تنها وارث غدیر حضرت مهدی (علیه السلام) است.
خدایا لذت دیدارش را بر ما ارزانی دار

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

در عید غدیرخم بسی مسرورم
از نور جمال مرتضی مسحورم
امید که در حشر به ذکر صلوات
با حب علی خدا کند محشورم
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

در عید غدیرخم چو پیمان بستند
تا آخر عمر عهدشان نشکستند
بر روح بلند پایمردان صلوات
لعنت به جماعتی که آن بگسستند
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

غنچه لبهای پیغمبر که شد وا در غدیر / بر لبش گل واژه ” من کنت مولا ” نشست . . .
عید غدیر خم مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

از فرط گنه جهان ما شد تاریک
ای کاش خدا برای عرض تبریک
در عید غدیرخم به نور صلوات
عیدی بدهد فرج نماید نزدیک
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

عید کمال دین . سالروز اتمام نعمت و هنگامه اعلان وصایت و ولایت
امیر المومنین علیه السلام
بر شیعیان و پیروان ولایت خجسته باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

یارب به حق غدیر و مولای غدیر
با دست علی ومرتضی دستم گیر
تا همره قدسیان فرستم صلوات
فریاد زنم ز فرط شادی تکبیر
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

هان! ای مردمان! علی را برتر بدانید، که او برترین انسان از زن و مرد بعد از من است.
هرکه با او بستیزد و بر ولایتش گردن ننهد نفرین و خشم من بر او باد. (خطبه ی غدیریه)

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

خورشید خجالت زده شد روز غدیر
در رشک رخ نبی و سیمای امیر
پس چهره برافروخت به ذکر صلوات
تفسیر بشد وگرنه آن دم تکویر
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

نام علی : عدالت — راه علی : سعادت — عشق علی : شهادت — ذکر علی : عبادت —
عید علی : مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

عجب تمثیلی است این که علی مولود کعبه است . . .
یعنی اینکه باطن قبله را در امام پیدا کن .
عید غدیر خم مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

آغاز علی بود و علی حُسن ختام
او اول و آخر است به دین اسلام
در عید غدیرخم فرستد صلوات
هر کس که و را علی ولی گشت و امام
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

ای خدای مرتضی ، گردی از گامهای فتوت مرتضی را بر سر جهانیان بپاش تا ریشه نامردی
در جهان بخشکد . عید غدیر خم ، عید ولایت و امامت مبارک . . .

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

امید خدا به ما نویدی بدهد
در عید غدیر اجر مزیدی بدهد
از برکت ذکر یاعلی و صلوات
حق با فرجش بر همه عیدی بدهد
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

اگر خلق عالم علی را می شناختند ، دوستش میداشتند و اگر خلق عالم علی را دوست
میداشتند ، جهنم آفریده نمیشد . . .

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

الحق که تو آن علی ولی اللهی
از اسرار خداوند جهان آگاهی
آغاز ولایتت فرستم صلوات
دانم ز عنایتت غمم می کاهی
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

دست همه عاشقان حنایی شده است
شعر همه شاعران ولایی شده است
از یمن غدیر خم به ذکر صلوات
دوران فراق او نهایی شده است
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

مستیم ولی ز جمع هشیارانیم
مشغول دعای بارش بارانیم
با یک صلوات بیعتی تازه کنیم
تا حشر به بیعت علی می مانیم
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

وقتی که بگفت وال من والا را
خشنود نمود حضرت زهرا را
بر احمد و نایبش فرستد صلوات
هرکس که پذیرفته ز جان مولا را
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

خرّم تر از این لحظه ندیدست علی
از امر خدا به خلق گردیده ولی
بیعت همه کردند به ذکر صلوات
تفسیر الست ربکم بود و بلی
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

عید است و هوا شمیم جنت دارد
نام خوش مصطفی حلاوت دارد
با عطر گل محمدی و صلوات
این محفل ما عجب طراوت دارد
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

صد شکر که پیغمبر رحمت داریم
هم دست به دامان ولایت داریم
با ذکر شریف و مستجاب صلوات
امید شفاعت به قیامت داریم
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

ای ساقی کوثر ای شفیع عرصات
در شأن تو آمده فراوان آیات
امشب صلواتی است شراب نابت
جام دگرم بده به ذکر صلوات
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

امشب همه عاشقان به عیش و طربند
در مدح علی به گفتگو با ادبند
در گود غدیرخم به ذکر صلوات
در عهد دگر به تکسوار عربند
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

دریای غدیر، از ریزش آبشارگون وحی بر جان محمّد(ص) لبریز است
و قامت دین در زلال غدیر خم انعکاس می‌یابد.
عید غدیر، بر حامیان راستین ولایت، مبارک!

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

ای غدیر خم که هستی روز بیعت با امام
بر تو ای روز امامت از همه امت سلام
از تو محکم شد شریعت، وز تو نعمت شد تمام
ما به یاد آن مبارک روز و آن زیبا پیام

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

امروز به میخانه ی مولا مستیم
در محضر اهل بیت عصمت هستیم
این عید غدیر است و بهار صلوات
کز بند غم و غصه و ماتم رستیم
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

بر اوج کجاوه ها دو دست خورشید
دست علی و دست پیمبر تابید
زین نورٌ علی نور چو شد دین تکمیل
عطر صلوات حق به عالم پیچید
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

در عید غدیر خم خدا داد نوید
شد اهل نفاق و کفر دیگر نومید
در اوج درخشش است ذکر صلوات
نور صلوات در دو عالم تابید
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر, تبریک عید غدیر خم

متن تبریک عید غدیر

 

در عید غدیر شادی ام افزون است
اندوه و غم و غصه ز دل بیرون است
شکرانه ی این عید فرستم صلوات
این سینه ام از حب علی مشحون است
عید سعید غدیر خم مبارک باد

 

 


 

ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:29 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
 
کد خبر: ۱۴۳۹۸
درباره روزی که پیامبر عمامه خود را بر سر امام علی(ع) گذاشت

همه آنچه که باید درباره عید غدیر بدانیم

اهمیت تعیین ساعت اجتماع از این بابت است که روشن شود آیا پیامبر اختصاصا برای ابلاغ امامت علی علیه السّلام دستور به اجتماع داده است یا این‌که اجتماع‌ برای نماز بوده و بعد از نماز،ایشان فرصت را مغتنم شمرده و از آن بهترین بهره را برده است...

عقیق: چرا ماه ذی الحجه را «شهر الولایه» می گویند؟ / روزی که پیامبر عمامه خود را بر سر امام علی(ع) گذاشت/ اهمیت تعیین ساعت برگزاری عید غدیر چیست؟/ نخستین خطبه غدیریه را چه کسی خواند؟/ چرا برخی از صحابه هم مراسم غدیر را نادیده گرفتند؟/ وقتی فیلسوف فرانسوی هم گلایه می کند!

 

در فرهنگ مسلمانان، بعضی روزها به دلیل برکت و خیری که در آنهاست، عید نامیده شده است. یکی ازاین روزها، روز عید غدیر خم، یعنی هیجدهم ذیحجه است که رسول اکرم(ص)، امام علی علیه السلام را به جانشینی خود به مردم معرفی کرد. البته جانشینی علی علیه السلام سال ها پیش در مکه و در جمع خاندان هاشم انجام گرفته بود، ولی در غدیر، به اطلاع عموم رسید. غدیر، نه تاریخ است، نه جغرافیا و نه روایت، بلکه ماجرای ولایت است، حتی بعضی از بزرگان دین اسلام این ماه را «شهرالولایه‌» نامیدند، چرا که در ‌ماه‌ ذی‌حجه‌الحرام‌ هم‌ علاوه بر واقعه غدیر،‌روز مباهله هم اتفاق افتاد‌ كه در ‌آن‌ هم‌ به وضوح به ‌مسأله‌ ولایت‌ اشاره شده است.

 

عکس ها؛ مکان غدیر خم در این سالها

عمامه پیامبر بر سر امام علی(ع)

واقعه غدیر خم، یکی از مسلّم‏ترین مسائل تاریخ اسلام است که صدها مورخ و مفسر شیعه و سنی آن را نقل کرده اند و افرادی چون ابوریحان بیرونی، خواجه نصیرالدین طوسی و فارابی نیز بر همین اساس، به تحلیل فلسفه «امامت» پرداخته اند. ابن سینا نیز به موضوع نص (حدیث صریح غدیر)، در کتاب شفا پرداخته و آن را بهترین راه برای تعیین جانشین دانسته است. نقل است پیامبر صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله در غدیر خم عمامه خود را، که «سحاب» نام داشت، به عنوان تاج افتخار بر سر امیرالمؤمنین علیه السلام قرار دادند و انتهای عمامه را بر دوش آن حضرت آویختند و فرمودند «عمامه تاج عرب است».

غدیر به چه معناست؟

غدیر در لغت به معنای آبگیر است؛ گودالی در بیابان که آب باران در آن گرد آید. در میان راه دو شهر بزرگ مکه و مدینه، محلی است به نام «جُحفه» که در زمان رسول گرامی اسلام، کاروانیان حج از آنجا عبور می کردند،اما علت نام گذاری این غدیر به خم، آن است که آبگیر آنجا به شکل خُمِ رنگرزان بوده و برخی قبایل صحرایی، گاه جامه‏ های رنگ کرده خود را در این آبگیر می‏ شسته‏ اند.

ماجرای غدیر چه روز و چه ساعتی اتفاق افتاد؟

در مورد تاریخ غدیر تقریبا اختلافی بین منابع نیست. بر اساس بسیاری از منابع اهل سنت و شیعه،‌ وقوف پیامبر صلّی اللّه علیه و آله در عرفه، روز جمعه بوده است، بنابراین، روز غدیر آن سال که نه روز پس‌ از عرفه و هجدهم ذی حجه است، یکشنبه بوده است. اما این گردهمایی در چه ساعتی از روز روی داده است؟ طبرسی در این‌باره می‌نویسد:جبریل زمانی که پنج ساعت از روز گذشته بود بر پیامبر نازل شد. فتال نیشابوری نیز گزارشی را می‌آورد و می‌نویسد:پنج ساعت از روز گذشته بود که جبرئیل پیام ابلاغ رسالت را برای پیامبر آورد.

چرا تعیین ساعت برگزاری مراسم غدیر مهم است؟

اهمیت تعیین ساعت اجتماع از این بابت است که روشن شود آیا پیامبر اختصاصا برای ابلاغ امامت علی علیه السّلام دستور به اجتماع داده است یا این‌که اجتماع‌ برای نماز بوده و بعد از نماز،ایشان فرصت را مغتنم شمرده و از آن بهترین بهره را برده است.گرچه می‌توان گفت که این دو قابل جمع‌اند،زیرا زمان اجتماع،هم‌ زمان با ظهر بوده، از این‌ رو ابتدا نماز خوانده شده و بعد رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله سخنرانی کرده است.

چند نفر در غدیر جمع شدند؟

طبق نقل قول های مختلف تعداد جمعیت حاضر در غدیر از 1300 نفر تا 120 هزار نفر گزارش شده است. اما نکته بسیار مهم این است که بیشترین تعداد جمعیت حاضر در غدیر، طبق‌ روایاتی که در منابع پنج قرن اولیه آمده، هفده‌ هزار نفر گزارش شده است. رقم‌های‌ بالاتر مربوط به بعد از قرن پنجم است.

نخستین خطبه غديريّه را چه کسی خواند؟

حدود سی سال پس از اجتماع عظيم و بی نظير مسلمانان در غدير خم، اولين اجتماع گسترده مردم در سالگرد آن روز تاريخی و سرنوشت ساز در ايام حكومت اميرالمؤمنين (ع) و حضور آن حضرت در كوفه اتفاق افتاد، روزجمعه ای مصادف با سالگرد غدير خم شد و علی (ع) فرصت را مناسب ديد تا در اجتماع مردم در نماز جمعه، خطبه ای در معرفی غدير و تبيين ابعاد گوناگون آن ايراد نمايد و مسلمانانی را كه عصر پيامبر خد (ص) را درك‌ نكرده بودند و غالباً از جريان غدير بی اطلاع بودند، و اگر هم سخنی شنيده بودند باز به عمق حادثه غدير پی نبرده بودند، با غدير خم آشنا كند. نخستین مجلسی كه در سی امين سالگرد غديرخم تشكيل شد، همراه باسخنرانی شخص اول جريان غدير بود، اميرالمؤمنين (ع) در آن مجلس ازغديرخم به عنوان عيد بزرگ مسلمانان ياد و بدين ترتيب سنّت حسنه عيدگرفتن روز غدير را پی ريزی کرد، و در حقيقت آغاز جشن های غدير كه در طول تاريخ شيعه از اعياد مهم به شمار آمد باهمان خطبه غديريه اميرالمؤمنين (ع) بود.

چرا مراسم غدیر نادیده گرفته شد؟

در اصل وقوع مراسم غدیر بین علمای شیعه و سنی هیچ تردیدی نیست،اما چه عواملی سبب شد تا پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، مردم، بخصوص انصار، بدون توجه به واقعه غدیر خم، در سقیفه جمع و برای پیامبر صلی الله علیه و آله جانشین تعیین کردند؟ طبق نظر کارشناسان مسایل تاریخی و مذهبی دلایل مختلفی وجود دارد که به مهم ترین آنها می توان اینگونه اشاره کرد: 1_وجود تعداد بسیاری تازه مسلمان:اگرچه تعداد مسلمانان در اواخر دوران رسالت به اوج خود رسیده بود، ولی بیش تر این تعداد را تازه مسلمانان تشکیل می دادند. البته کم نبودند کسانی که از ایمانی مستحکم و استوار برخوردار بودند، ولی بیشتر تازه مسلمانان، از ایمان عمیق و ریشه داری بهره مند نبودند،چون عده ای به خاطر منافعی که مسلمان شدن برایشان داشت، اسلام را پذیرفتند و عده ای دیگر، چون در اقلیّت قرار گرفته بودند، به ناچار اسلام اختیار کردند و بعضی دیگر نیز که تا آخرین حدّ ممکن، در برابر اسلام ایستادگی کرده بودند و دیگر توان مقابله با اسلام را نداشتند، شیوه دیگری را برگزیدند که از آن جمله، می توان از ابوسفیان و اطرافیانشان که جزو طُلقا در فتح مکه بودند، نام برد.2_ وجود منافقان در میان مسلمانان:یکی از بزرگ ترین مشکلات پیامبر صلی الله علیه و آله در طی سال های رسالتش، وجود منافقان در میان مسلمانان بود. این گروه که در ظاهر مسلمان بوده، ولی در باطن هیچ اعتقادی به اسلام نداشتند، در فرصت های مناسب، ضربه خویش را به اسلام وارد می ساختند و سبب گمراهی دیگران نیز می شدند.قرآن کریم، در سوره های متعددی، همچون بقره، آل عمران، نساء، مائده، انفال، عنکبوت، توبه، احزاب، فتح، حدید، حشر و منافقون به این مسئله پرداخته است و با شدیدترین عبارات از آنان سخن گفته است. در مجموع 37 مرتبه فقط از ریشه کلمه نفاق در قرآن استفاده شده است.3_کینه توزی بعضی نسبت به علی علیه السلام:یکی از خصلت های بارز عرب کینه توزی است. با توجه به سابقه علی علیه السلام در نگ های متعدد، و افرادی که در آن جنگ ها به دست علی علیه السلام کشته شده بودند، و در این زمان، اقوام همان افراد، جزو جمعیت عظیم مسلمانان بودند، بدیهی است که این افراد کینه ای دیرینه از علی علیه السلام در دل خود داشته باشند و هرگز راضی به جانشینی او نباشند.4_وجود تفکرات جاهلی مبنی بر جوان بودن علی علیه السلام:عده ای به خاطر طرز تفکر جاهلی، هرگز حاضر به اطاعت از یک جوان کم سن و سال نبودند و حتی صِرف امارت یک جوان را برای خود ننگ می دانستند. 5_مطیع صددرصدی پیامبر نبودند: در میان مسلمانان افرادی بودند که اطاعت آنان از پیامبر صلی الله علیه و آله مشروط بود؛ یعنی تا زمانی که اطاعت از پیامبر صلی الله علیه و آله ضرری برایشان نداشت، حرفی نداشتند، ولی اگر پیامبر صلی الله علیه و آله دستوری می داد که باب میل آنان نمی بود و یا آنان با عقل قاصر خود، قادر به درک آن نمی بودند، اقدام به مخالفت آشکار یا پنهان می کردند.

وقتی فیلسوف فرانسوی گلایه می کند؟

اگر پس از درگذشت پیامبر اکرم به سفارش‏های روز غدیر و موارد مکرر دیگری که پیامبر، علی علیه السلام را پیشوا معرفی فرموده بود عمل کرده بودند، اسلام جهان گیر و عدالت فراگیر می شد. شاید برای همین است که همه هوشمندان تاریخ بشر که به گونه‏ ای از این واقعه آگاهی یافته‏ اند، از انحرافی که پس از رحلت پیامبر پیش آمد، اظهار تأسف کرده‏ اند؛ از این جمله است ولتر، فیلسوف مشهور فرانسوی. وی تأسف خویش را چنین اظهار کرده است: «آخرین اراده محمد انجام نشد؛ او علی را به جای خود منصوب کرده بود…».

مراسم عید غدیر با حضور اهل سنت و مسیحیان!

امام صدر سلیقه خاصی داشت كه چگونه در مسائل حساس وارد شود و مشكلات را حل كند. مثلا مسأله شهادت سوم (اشهد ان علیا ولی الله) و حی‌ علی‌ خیر العمل در اذان از اختلافات شیعه و سنی است و هیچ‌ كس نتوانسته بود، این مسأله را حل كند. ایشان پس از تاسیس مجلس اعلا، می‌خواستند شهادت ثالثه و حی‌ علی‌ خیر العمل را در فضای عمومی وارد اذان كنند. نامه‌ای به مفتی حسن خالد می‌نویسند: «طایفه ما از بنده انتظاراتی دارند. لذا بهتر است به اذان زمان پیامبر(ص) بازگردیم و حی‌ علی‌ خیر العمل را در اذان بازگردانیم. حال می‌گویم كه شهادت ثالثه نباشد؛ اگر چه می‌دانید اگر این شهادت را حذف كنم، در میان طایفه خودم برایم خیلی گران تمام می‌شود. لكن این مسأله را می‌پذیرم، به شرط اینكه شما حی‌ علی‌ خیر‌ العمل را در اذان بگنجانید.» برخی به ایشان گفتند كه چرا این كار را كردید؟! ایشان گفتند: «من می‌دانم كه او اختیاراتی ندارد و فردا می‌گوید این مسأله در حوزه اختیارات من نیست و باید الازهر این مسأله را تایید كند. آن وقت ما می‌‌گویم كه پس یك وقت شما اذان خودتان را پخش كنید و یك موقع ما اذان خودمان (همراه با اشهد ثالثه و حی‌علی‌خیر‌العمل) را پخش می‌كنیم» در نهایت هم همان‌طور شد و رادیو لبنان تقسیم شد. ... از سوی دیگر، نظراتش را طوری بیان می‌كرد كه میان اهل سنت و مسیحیان حساسیت نداشته باشد. به گونه‌ای رفتار كردند كه مراسم عیدغدیر برگزار می‌كردند و از سنی‌ها و مسیحی‌ها دعوت می‌كردند.

روزی که شیطان ناله می کند!

روایات مختلفی درباره عید غدیر نقل شده که هرکدام از آنها به نوعی اهمیت این روز بزرگ را نشان می دهد.حضرت امام رضا علیه السلام به نقل از جدّش امام صادق علیه السلام درباره این روز می فرماید: «روز غدیر خم، درآسمان مشهورتر از زمین است» یا امام صادق علیه السلام از پدر بزرگوارش حضرت باقرالعلوم علیه السلام فرمودند: «شیطان چهار بار ناله نومیدی سر داد؛ روزی که مورد لعن خدا قرار گرفت، روزی که از آسمان به زمین هبوط کرد، روزی که پیامبر اسلام به پیامبری مبعوث شد، و روز عید غدیر خم».

مومنان در روز عید غدیر چه وظیفه ای دارند؟

امیرمؤمنان علی علیه السلام درباره وظایف مؤمنان در روز عید غدیر فرمود: «[در این روز] با گسترش دادن در هزینه و لوازم خانواده‏ تان به سوی آنان بروید و به برادرانتان نیکی کنید. خدای را برای آنچه به شما بخشیده است، سپاس گویید. با هم باشید؛ که خداوند، جدایی و پراکندگی شما را سامان می‏ بخشد. به یکدیگر نیکی کنید؛ که خداوند، الفت شما را پایدار می‏سازد. نعمت‏های خدا را به همدیگر هدیه دهید؛ که خداوند چندین برابر عیدهای پیشین و عیدهای آینده به شما پاداش می‏دهد؛ پاداشی که ویژه چنین روزی است. نیکی‏ کردن در این روز، ثروت را ثمر بخش می‏ سازد و بر عمر می‏ افزاید. هم‏دردی کردن و مهرورزی با یکدیگر در این روز، رحمت خداوندی را جلب می‏کند. آن اندازه که توان دارید از فضل خداوند برای برادران و خانواده‏ تان با بذل آنچه موجود است، آماده و فراهم سازید. لبخند و شادمانی را میان خویش و در برخوردهایتان آشکار سازید و ستایش و سپاس خداوند را بر آنچه به شما بخشیده است، نمایان کنید».

غدیر در شعر فارسی از کسایی مروزی تا شهریار تبریزی

نه تنها شعرای بزرگ عرب ـ از حسان بن ثابت و کمیت اسدی و دعبل خزاعی گرفته تا سید حیدر حلّی و بولس السلامه و ازری کبیر، که شاعران حقجو و حقیقت گو هم از هر نژاد و زبان به اصالت این برکه با برکت و به زلالی این چشمه جوشان شهادت داده اند. در این میان شاعران پارسی گوی نیز به حقانیّت غدیر خم گواهی داده و گاه با سرودن چکامه های فاخر و بلند، و غدیریّه های غرّا و رسا، گوی سبقت از همگنان ربوده اند؛ چرا که ایرانیان مسلمان را از همان نخست به علی و آل پاکش گرایشی دیگر و برتر، ارادتی فزونتر و بهتر بود و شاعران بزرگ و بیدار هم که همیشه زبان گویای ملّت و مردم بوده اند مردمان مسلمان را به همین گرایش سفارش می کردند چنان که «معروفی بلخی» از سرآمد شعرای ایران رودکی سمرقندی چنین حکایت کرده است:از رودکی شنیدم استاد شاعران/ کاندر جهان به کس مگرو جز به فاطمی. در واقع با جرأت می توان گفت که در چهارده قرن گذشته شاعران پارسی گوی بیش از صد غدیریّه و غدیرواره از خود به یادگار گذاشته اند.

تهیه و تنظیم: محمود رضا درخشانی

 

منابع:

زادالمعاد/ مصباح المتهجّد / اقبال / بلدالامين / بحارالانوار / مستدرك الوسائل / الغدیر

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:28 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

خدايا به حق شاه مردان / مرا محتاج نامردان مگردان
فرا رسيدن عيد غديرخم بر عاشقان آن حضرت مبارک
دلا امشب به مي بايد وضو کرد / و هر ناممکني را آرزو کرد
عيد بر شما مبارک

چون نامه ي اعمال مرا پيچيدند
بردند به ميزان عمل سنجيدند
بيش از همه کس گناه ما بود ولي
آن را به محبت علي بخشيدند
عيدتان مبارک

حلول عید ولایت و امامت را که به شکرانه ی تکمیل دین و تتمیم نعمت همگان
با عرشیان و فرشیان است ، محضر شما و همه ی شیعیان
تبریک و تهنیت عرض می نمایم

عمریست به عشق تو اسیریم علی
مست از خم باده غدیریم علی
داریم تمنا ز خداوند علی
با حب ولای تو بمیریم علی
عیدالله الاکبر، عید غدیر خم مبارک باد

رسیده هجده ذی حجه و قلب نبی شاد است
غدیر آمد، امیرالمؤمنین اینک به بالای سریر آمد
بود دست نبی در دست او و تاج رحمتش بر سر
بتهای ظلم و جور امروز از اوجش به زیر آمد . . .
عید غدیر خم مبارک باد

گرفت پرچم اسلام را على در دست
از این گزیده، زمین و زمان به خود بالید
به یمن فیض ولایت، شراب خمّ الست
به عشق آل على از غدیر خم جوشید . . .
عید غدیر خم مبارک باد

روز عيد غديرخم از شريف ترين اعياد امت من است. پيامبر اکرم(ص)

خجسته باد پیوند «نبوت» و «امامت» در نقطه اوجى به نام غدیر خم که غدیر، گره محکمى است براى رشته دیانت.

علي در عرش بالا بي نظير است
علي بر عالم و آدم امير است
به عشق نام مولايم نوشتم
چه عيدي بهتر از عيد غدير است؟

یک روز دلم به جشن مولا علی می رفت
در عیدِ غدیرِ خُم به صحرا می رفت
هر کوه که در برابر می‏دیدم
چون دستِ علی بود که بالا می رفت

غدیر ، گل همیشه بهار زندگی است . دریایی بی‏کرانه است ؛ جاری بر جان ‏های پاک و اندیشه های تابناک .

غدیر ، تجلی خواست خالق ، روح آفرینش ، برانگیزاننده ستایش و دست های بلندی است که انسان خاکی را به افلاک می‏ کشاند.

غدیر ، ریزش باران الطاف رحمانی بر گلزار جان‏ های تشنه است .

غدیر ، برکت همه احساس ‏های معنوی و دریای جاری خیرات نبوی است

خورشيد چراغکي ز رخسار عليست
مه نقطه کوچکي ز پرگار عليست
هرکس که فرستد به محمد صلوات
همسايه ديوار به ديوار عليست

عيد کمال دين .سالروز اتمام نعمت وهنگامه اعلان وصايت و ولايت، امير المومنين (عليه السلام ) بر شماخجسته باد.

نازد به خودش خدا که حيدر دارد
درياي فضائلي مطهر دارد
همتاي علي نخواهد آمد والله
صد بار اگر کعبه ترک بردارد
عيد غدير خم مبارک


تمام لذت عمرم در اين است
كه مولايم اميرالمومنين است


نام علي : عدالت -- راه علي : سعادت -- عشق علي : شهادت -- ذكر علي : عبادت -- عيد علي : مبارك

نه فقط بنده به ذات ازلي مي نازد
ناشر حكم ولايت به ولي مي نازد
گر بنازد به علي شيعه ندارد عجبي
عجب اينجاست خدا هم به علي مي نازد


شبي در محفلي ذكر علي بود
شنيدم عاشقي مستانه فرمود
اگر آتش به زير پوست داري
نسوزي گر علي را دوست داري


عيد کمال دين , سالروز اتمام نعمت و هنگامه اعلان وصايت و ولايت امير المومنين عليه السلام بر شيعيان وپ يروان ولايت خجسته باد


قرآن به جز از وصف علی آیه ندارد
ایمان به جز از حب علی پایه ندارد
گفتم بروم سایه لطفش بنشینم
گفتا که علی نور بود سایه ندارد
عید غدیر مبارک


به روز غدیر خم از مقام لم یزلی
به كائنات ندا شد به صوت جلی
كه بعد احمد مرسل به كهتر و مهتر
امام و سرور و مولا علیست علی
عید غدیر خم بر شما مبارك


باز تابید از افقْ روزِ درخشانِ غدیر
شد فضا سرشار عطرِ گل ز بستان غدیر
موج زد دریای رحمت در بیابان غدیر
چشمه های نور جاری شد ز دامان غدیر


ای غدیر خم که هستی روز بیعت با امام
بر تو ای روز امامت از همه امت سلام
از تو محکم شد شریعت، وز تو نعمت شد تمام
ما به یاد آن مبارک روز و آن زیبا پیام


از ولای مُرتضی دل را چراغان می کنیم
بـا علی بار دگر تجدید پیمـان می کنیم


ستاره سحر از صبح انتظار دمید
غدیر از نفس رحمت بهار چکید
گرفت دست قدر، رایت شفق بر دوش
زمین به حکم قضا آب زندگی نوشید



نور عالم از ولی داریم ما
اول و آخر علی(ع) داریم ما
از جام و سبو گذشت کارم
وقت خُم و نوبت غدیر است
امروز به امر حضرت حق
بر خلق جهان علی(ع) امیر است


غدیر، تجلّی اراده خداوند، مکمّل باور ما و نقطه تأمّلی در تاریخ است.

گفت پیغمبر به یارای سخن
پیک رب العالمین آمد به من
گفت حیدر را خدا این تحفه داد
بر همه خلق جهان فضلش نهاد


بر سرِ آسمانی آن ظهر
آیه‌های شکوه نازل شد
مژده دادند ایه‌های شکوه
دین احمد(ص) دوباره کامل شد

عید غدیر، بر حامیان راستین ولایت، مبارک!

دریای غدیر، از ریزش آبشارگون وحی بر جان محمّد(ص) لبریز است و قامت دین در زلال غدیر خم انعکاس می‌یابد.

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:27 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
   
 
 
غدیر ای باده گردان ولایت
رسولان الهی مبتلایت
ندا آمد ز محراب سماوات
به گوش گوشه گیران خرابات
رسولی کز غدیر خم ننوشد
ردای سبز بعثت را نپوشد
تمام انبیا ساغر گرفتند
شراب از ساقی کوثر گرفتن
علیٌ حُبهُ جنه
قسیم النّار و الجنّه
وصی المصطفی حقاً
امام الناس و الجنه
ما زین جهان از پی دیدار میرویم
از بهر دیدن حیدر کرار میرویم
درب بهشت گر نگشایند به روی ما
گوییم یا علی و ز دیوار میرویم
چون نامه اعمال مرا پيچيدند
بردند به ميزان عمل سنجيدند
بيش از همه كس گناه ما بود ولي
ما را به محبت علي بخشيدند
اوصاف علی به هر زبان باید گفت
این ذکر به پیدا و نهان باید گفت
در جشن ولی عهدی مسعود علی
تبریک به صاحب الزمان باید گفت
در فصل خطر امیر را گم نکنید
ان وسعت بی نظیر را گم نکنید
تنها ره جنت از علی میگذرد
ای همسفران غدیر را گم نکنید
اراج دل به تیغ دو ابروی دلبرست
بختش بلند هر که گرفتار حیدر است
دل را ز علی اگر بگیرم چه کنم
بی مهر علی اگر بمیرم چه کنم
فردا که کسی را به کسی کاری نیست
دامان علی اگر نگیرم چه کنم
در خانه دل نوشته با خط جلی
کین خانه بنا شد به تولای علی
در داخل این خانه چو نیکو نگری
هم مهر محمد است و هم مهر علی
نه فقط بنده به ذات ازلی می نازد
ناشر حکم ولایت به ولی می نازد
گر بنازد به علی، شیعه ندارد عجبی
عجب اینجاست خدا هم به علی می نازد
تعریف علی به گفت و کو ممکن نیست
گنجایش بحر در سبو ممکن نیست
عجب تمثیلی است این که علی مولود کعبه است...
یعنی اینکه باطن قبله را در امام پیدا کن! (شهید آوینی)
خورشيد چراغکي ز رخسار عليست
مه نقطه کوچکي ز پرگار عليست
هرکس که فرستد به محمد صلوات
همسايه ديوار به ديوار عليست
عيد غدير مبارک
نازد به خودش خدا که حيدر دارد
درياي فضائلي مطهر دارد
همتاي علي نخواهد آمد والله
صد بار اگر کعبه ترک بردارد
عيد غدير خم مبارک باد.
دلا امشب به مي بايد وضو کرد
و هر ناممکني را آرزو کرد
عيد بر شما مبارک
علي در عرش بالا بي نظير است
علي بر عالم و آدم امير است
به عشق نام مولايم نوشتم
چه عيدي بهتر از عيد غدير است؟
تمام لذت عمرم در اين است
که مولايم اميرالمومنين است
عيد شما مبارك



*******-------*******
امروز نبی هم به علی(ع) می بالد
تا روز ابد نام علی(ع) می ماند
عالم به هزار لهجه در عید غدیر
آوای قشنگ یا علی(ع) می خواند
عید غدیر مبارک
******************
علی در عرش بالا بی نظیر است
علی بر عالم و آدم امیر است
به عشق نام مولایم نوشتم
چه عیدی بهتر از عید غدیر است
*******************

الحمدلله االذی جعلنا من المتمسکین بولایة أمیرالمؤمنین علی أبن أبی طالب
واقعا خدا رو شکر که جزء شیعیان امام علی(ع) هستیم.
عید همگی مبارک
**************************
على معناى دريا در كوير است.
نفوذش در عدالت بى نظير است.
من از هر كاروان اين را شنيدم.
مسيرعشق، قربان تا غديراست
{عید غدیر بر شما مبارک}

***************************

کعبه چون از نام حیدر خورد شکاف
شد هویدا ذات عین و شین و قاف
عین آن شد عالی اعلی علی
شین آن شد شور رب منجلی
قاف آن شد قل هو الله احد
"عشق" یعنی یا علی حیدر مدد

عید غدیر بر شما مبارک...

*************************
خورشيد چراغکي ز رخسار عليست / مه نقطه کوچکي ز پرگار عليست
هرکس که فرستد به محمد صلوات / همسايه ديوار به ديوار عليست
عيد غدير مبارک

***********************

این حقیقت ازکسی مستور نیست
جانشین نور غیر از نور نیست
در غدیر خم ولایت شد قبول
برد بالا دست مولا را رسول
رفت بالا دست خورشید غدیر
شد امام و مقتدای ما امیر
******************
حقا که غدیر بهر ما نوروز است
میزان عدالت است و ظالم سوز است
جمهوری اسلامی ما با صلوات
از یمن ولایت علی پیروز است
**************
علی(ع) مولای ما و شاه دین است
شفیع امت و حبل المتین است
به او ایمانم از روی یقین است
نگاه من به دنیا اینچنین است:

"تمام لذت عمرم همین است
که مولایم امیرالمومنین است"
*************************

دائم به سرم فکر علی نیست که هست
هرشب به لبم ذکر علی نیست که هست
دیگر چه سعادتی بود بهتر از این
در سینه ی من مِهر علی نیست که هست
****************
شبی در محفلی ذکر علی بود
شنيدم عارفی فرزانه فرمود:
اگر آتش به زير پوست داری
نسوزی گر علی را دوست داری
"یا علی (علیه السلام)"
عید غدیر مبارک
********************


احمداسماعیلی کریزی،شهریور1395هجری شمسی

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
خورشید چراغکی ز رخسار علیست / مه نقطه کوچکی ز پرگار علیست
هرکس که فرستد به محمد صلوات / همسایه دیوار به دیوار علیست

عید غدیر مبارک

*****************

چون نامه ما به هم پیچیدند/

بردند به دیوان عمل سنجیدند/

بیش از همه کس گناه ما بود ولی

/ما را به ولایت علی بخشیدند/

 

******************

 

نازد به خودش خدا که حيدر دارد / درياي فضائلي مطهر دارد
همتاي علي نخواهد آمد والله / صد بار اگر کعبه ترک بردارد
عید غدیر مبارک...

*********************************

 

 

خورشيد شكفته درغدير است علي

؛باران بهار دركوير است علي؛

برمسند عاشقي شهي بي همتاست؛

برملك محمدي،اميراست علي

عيدغديرخم مبارك

********************

 

روز محشر پرسید ز من رب جلی
گفت تو غرق گناهی ؟ گفتمش یا رب بلی
گفت پس آتش نمیگیرد چرا جسم و تنت
گفتمش چون حک نمودم روی قلبم یا علی

*****************

 

قرآن به جز از وصف علی آیه ندارد ایمان به جز از حب علی پایه ندارد
گفتم بروم سایه ی لطفش بنشینم گفتا که علی نور بود سایه ندارد
عید بزرگ غدیر مبارک

******************************

 

على در عرش بالا بى نظير است /

على بر عالم و آدم اميراست /

به عشق نام مولايم نوشتم /

چه عيدى بهتر از عيد غدير است؟

عيد غدير بر جنابعالي و خانواده محترمتان مبارکباد

 

******************************

نازد به خودش خدا كه حيدر دارد
درياي فضاﺋلي مطهر دارد
همتاي علي نخواهد آمد والله
صد بار اگر كعبه ترك بردارد
عيد غدير خم مبارك

*******************

 

اوصاف علی به هر زبان باید گفت / این ذکر به پیدا و نهان باید گفت
در جشن ولی عهدی مسعود علی / تبریک به صاحب الزمان باید گفت
عید غدیر خم مبارک باد

********************

 

نام علی : عدالت
راه علی : سعادت
عشق علی : شهادت
ذکر علی : عبادت
عید علی : مبارک

*************************

 

میگن سه موقع دعا برآورده میشه
یکی وقت اذون
یکی زیر بارون
یکیم وقتی دلی میشکنه
من وقت اذون زیر بارون دعا کردم
خدایا هیچ دلی نشکنه
عید غدیر مبارک

********************

 

 

 

 

نازد به خودش خدا که حیدر دارد / دریای فضائلی مطهر دارد
همتای علی نخواهد آمد والله / صد بار اگر کعبه ترک بردارد
عید غدیر خم مبارک باد

********************

 

قرآن به جز از وصف علی آیه ندارد
ایمان به جز از حب علی پایه ندارد
گفتم بروم سایه لطفش بنشینم
گفتا که علی نور بود سایه ندارد
عید غدیر مبارک

 

***************************

 

 

به روز غدیر خم از مقام لم یزلی
به كائنات ندا شد به صوت جلی
كه بعد احمد مرسل به كهتر و مهتر
امام و سرور و مولا علیست علی
عید غدیر خم بر شما مبارك

*****************

 

 

باز تابید از افقْ روزِ درخشانِ غدیر
شد فضا سرشار عطرِ گل ز بستان غدیر
موج زد دریای رحمت در بیابان غدیر
چشمه های نور جاری شد ز دامان غدیر

***************

 

 

 

 

 

ای غدیر خم که هستی روز بیعت با امام
بر تو ای روز امامت از همه امت سلام
از تو محکم شد شریعت، وز تو نعمت شد تمام
ما به یاد آن مبارک روز و آن زیبا پیام

 

*************************

نور عالم از ولی داریم ما
اول و آخر علی(ع) داریم ما
از جام و سبو گذشت کارم
وقت خُم و نوبت غدیر است
امروز به امر حضرت حق
بر خلق جهان علی(ع) امیر است

********************

 

علي در عرش بالا بي نظير است
علي بر عالم و آدم امير است
به عشق نام مولايم نوشتم
چه عيدي بهتر از عيد غدير است؟

********************

 

نازد به خودش خدا که حيدر دارد / درياي فضائلي مطهر دارد
همتاي علي نخواهد آمد والله / صد بار اگر کعبه ترک بردارد

 

*****************************

 

 

عيد کمال دين .سالروز اتمام نعمت وهنگامه اعلان وصايت و ولايت امير المومنين عليه السلام

 

بر شيعيان وپيروان ولايت خجسته باد

 

*********************

 

علي در عرش بالا بي نظير است
علي بر عالم و آدم امير است
به عشق نام مولايم نوشتم
چه عيدي بهتر از عيد غدير است؟

 

****************

 

چون نامه ي اعمال مرا پيچيدند
بردند به ميزان عمل سنجيدند
بيش از همه کس گناه ما بود ولي
آن را به محبت علي بخشيدند

**************

 

خدايا به حق شاه مردان / مرا محتاج نامردان مگردان
فرا رسيدن عيد غديرخم بر عاشقان آن حضرت مبارک
دلا امشب به مي بايد وضو کرد / و هر ناممکني را آرزو کرد

 

***************************

 

نه فقط بنده به ذات ازلي مي نازد
ناشر حكم ولايت به ولي مي نازد
گر بنازد به علي شيعه ندارد عجبي
عجب اينجاست خدا هم به علي مي نازد

 

******************************

 

 

 

نام علي : عدالت -- راه علي : سعادت --عشق علي :

 

شهادت -- ذكر علي : عبادت -- عيد علي : مبارك

 

*******************

 

قرآن به جز از وصف علي آيه ندارد
ايمان به جز از حب علي پايه ندارد
گفتم بروم سايه لطفش بنشينم
گفتا كه علي نور بود سايه ندارد

********************

 

 

 

عيد کمال دين , سالروز اتمام نعمت و هنگامه اعلان وصايت

 

و ولايت امير المومنين عليه السلام

 

 

بر شيعيان وپيروان ولايت خجسته باد

 

**********************

احمداسماعیلی کریزی شهریور1394

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 

 

۳۰ شهریور 95 عید سعید غدیر خم [ ١٨ ذوالحجه ] می باشد.

همین است و همین است و همین است
فقط حیدر امیرالمومنین است

عید غدیر خم تبریک و تهنیت باد.

اس ام اس های عید غدیر خم

حقّ یاء و سین ، الف ، لام و میم

حقّ رحمانیتِت ، ای رحیم

دل ما رو کن تا روز ابد

به حریم عشق حیدر مُقیم

یا علی علی علی یا حیدر…

اس ام اس های عید غدیر خم

مرا غدیر نه برکه، که بیکران دریاست
علی نه فاتح خیبر،که فاتح دلهاست

مرا غدیر نه برکه، که خم جوشان است
علی نه ساقی کوثر،که کوثر عظماست

اس ام اس های عید غدیر خم

جلوه ی نور ایزد منجلی بود

روی دست نبی دست علی بود

کهکشونا تمامی غرق شورن

آسمونا همه غرق سُرورن

جانشین ِ نبی

تو ذکر هر لبی

و ابا الزّینبی…

اس ام اس های عید غدیر خم

مروز نبی هم به علی(ع) می بالد
تا روز ابد نام علی(ع) می ماند
عالم به هزار لهجه در عید غدیر
آوای قشنگ یا علی(ع) می خواند

اس ام اس های عید غدیر خم

غافل نشو از عید غدیر و برکات

امروز خدا گشوده است باب نجات

جبریل و ملائک همه با امر خدا

سر داده ز گل دسته ی هستی صلوات

اس ام اس های عید غدیر خم

علی در عرش بالا بی نظیر است
علی بر عالم و آدم امیر است
به عشق نام مولایم نوشتم
چه عیدی بهتر از عید غدیر است

اس ام اس های عید غدیر خم

در عید غدیرخم بسی مسرورم

از نور جمال مرتضی مسحورم

امید که در حشر به ذکر صلوات

با حب علی خدا کند محشورم

اس ام اس های عید غدیر خم

علی (ع) بهترین بشر است… ،
هر که نپذیرد کافر است و هر که بپذیرد شاکر است .

“پیامبر اکرم (ص)”

اس ام اس های عید غدیر خم

غنچه لبهای پیغمبر که شد وا در غدیر

بر لبش گل واژه ” من کنت مولا ” نشست

اس ام اس های عید غدیر خم

غدیر یعنی شروع عاشقی
غدیر یعنی شروع عاطفی
غدیر یعنی شروع زندگی
غدیر یعنی شروع شیعگی
غدیر یعنی که پیمان علی
غدیر یعنی به فرمان علی
غدیر یعنی که عهدِ با علی
غدیر یعنی که همراه با علی
غدیر یعنی که لعن کن اولی
غدیر یعنی که لعن کن دومی
غدیر یعنی علی باشد وصی
غدیر یعنی علی باشد ولی
غدیر یعنی پدر باشد علی
غدیر یعنی که حق باشد علی
غدیر یعنی که نور باشد علی
غدیر یعنی که راه باشد علی
غدیر یعنی بُوَد ناجی علی
غدیر یعنی بُوَد منجی علی
غدیر یعنی ولی الله علی
غدیر یعنی که وجه الله علی
غدیر یعنی که عین الله عل

اس ام اس های عید غدیر خم

از فرط گنه جهان ما شد تاریک

ای کاش خدا برای عرض تبریک

در عید غدیرخم به نور صلوات

عیدی بدهد فرج نماید نزدیک

اس ام اس های عید غدیر خم

عجب تمثیلی است اینکه علی ع مولودکعبه است…یعنی اینکه باطن قبله رادرامام پیداکن…

 

 

الحمدالله الذی جعلنامن المتمسکین بولایه علی ابن ابیطالب والائمه (ع)

اس ام اس های عید غدیر خم

یارب به حق غدیر و مولای غدیر

با دست علی ومرتضی دستم گیر

تا همره قدسیان فرستم صلوات

فریاد زنم ز فرط شادی تکبیر

 

****************

 

 

*احمداسماعیلی کریزی/شهریور1394*

 

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:24 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
عید غدیر، عید ولایت مشاهده در قالب PDF چاپ فرستادن به ایمیل

«واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا»

بـاده بده سـاقیا ولـی زخـم غدیر چنـگ بزن مطـربا ولی بیـاد امیـر

تو نیز ای چرخ پیر بیا ز بالا به زیر داد مسرت بده باده عشرت بگیر

عید غدیر، عید ولایت، رهبری، انسانیت، اکمال دین واتمام نعمت الهی بوده واز اعیاد بزرگ اسلامی به شمار رفته ومختص شیعه نیست. امام صادق (علیه السلام)عید غدیر را بزرگتر و شریفتر از عید فطر وعید قربان شمرده واز قول پیامبر خدا(صلی الله علیه واله وسلم) روایت میکنند که به امیر المومنین (علیه السلام) توصیه کرده اند مردم این روز را عید بگیرند وفرمودند:«یوم غدیر خم افضل اعیاد امتی» این روز مورد عنایت خاص رسول اکرم (صلی الله علیه واله وسلم) بوده وائمه(علیهم السلام) نیز پیوسته یادآوران آن واقعه مهم بودند و به پیروان خود دستور میدادند که این روز را عید گرفته ودور هم جمع شوند وبه یکدیگر تبریک وشاد باش بگویند تا عظمت این روز وحقانیت اهل بیت(علیهم السلام) فراموش نشود؛ امام صادق(علیه السلام)می فرماید:« نام این عید در آسمان یوم العهد المعهود ودر زمین یوم المیثاق المأخوذ والجمع المشهود است»

غدیر کاشت بذر ولایت در جانها و نورافشانی خورشید به تمامی انسانهاست. در عرصه غدیر حقیقت ولایت در متن دین تعبیه گردیده وآن را تبدیل به دین کاملی نمودکه تبیین وتفسیر، تحلیل وتأویل آن را صاحبان مقام ولایت بر عهده گرفتند واساساً دین بدون چنین والیانی ابتر باقی می ماند.

مسئله مهم دیگری که امروزه بایدآن را مدنظر قرار داد این است که ایادی استکبار به جهت ترس از قدرت اسلام نهایت تلاش خود را برای ایجاد تفرقه دربین مسلمین بکار می برند پس وظیفه همه مسلمانان جهان است با هوشیاری کامل این توطئه خطرناک را خنثی نمایند؛ یکی از این روشها تعارف وشناخت متقابل مسلمین از عقاید یکدیگر با مباحث علمی ومنطقی وکاملاً برادرانه برای ایجاد تئالف ودوستی می باشد بر همین اساس در این مطلب کوتاه سعی بر آن است به یکی از موارد مطروحه در رابطه با حادثه غدیر اشاره گردد.

کمتر کسی از عامه وخاصه (برادران اهل تسنن وتشیع) وجود دارد که در سندیت حدیث غدیر اشکال نماید ومی توان گفت که این حدیث جزو احادیث متواتربین علمای اسلامی به حساب می آید با این وجود گاهی در برخی از اجزای واقعه غدیر مواردی مطرح می شود که جای بحث دارد ازجمله این که واژه مولا در عبارت«من کنت مولاه فهذا علی مولاه» به معنای دوست ویاور بوده ومفهوم سرپرست ورهبر از آن استنباط نمی گردد. اکنون در چند بند بطور مختصر به این موضوع پرداخت می نمائیم.

در ابتدا باید گفت که مولا حداقل 27 معنا دارد از جمله (پروردگار،عمو، پسرعمو، فرزند،آزاد شده، مالک، پیرو، همسایه، یاور و... ) و ما سعی خواهیم کرد در این مقاله کوتاه بیان کنیم که پیامبر(صلی الله علیه وآله) معنای سرپرست و پیشوا را از کلمه مولا اراده فرموده اند.

1- منظور پیامبر(صلی الله علیه وآله) از مولا در خطبه غدیر جانشینی و رهبریت علی (علیه السلام) بعد از خود می باشد نه به معنی دوست، چون معنا ندارد که پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله)آن جمعیت فراوان را در بیابان سوزان حجاز جمع نمایند و فرمان دهند افرادی که پیشاپیش رفته اند بازگردند و صبر نمایند تا آنها که عقب مانده اند برسند سپس عنوان کنند که علی (علیه السلام) را دوست داشته باشید. مگر دوست داشتن اختصاص به علی (علیه السلام) دارد. هر مسلمانی موظف است سایر مسلمانان را دوست داشته باشد و اعلام لزوم دوست داشتن علی (علیه السلام) به عنوان یک شهروند مسلمان نه رهبر و پیشوا در آخرین روزهای زندگی برپیامبر(صلی الله علیه وآله) بی معنی به نظر می رسد.

2- بسیاری از جمعیت حاضر در غدیر خم به شهرهای دور می رفتند و پیامبر (صلی الله علیه وآله) را نمی دیدند تا آن حضرت آنان را مؤاخذه کنند که چرا علی (علیه السلام) را دوست نداشتید. همچنین مسأله دوست داشتن یا نداشتن نیز مسأله قلبی و پنهان است، تا انسان اظهار نکند،کسی متوجه نخواهد شد، بنابراین هراس پیامبر(صلی الله علیه وآله) از اعلان عمومی (...و الله یعصمک من الناس...مائده/67) و به تأخیر انداختن آن چه دلیلی خواهد داشت.

3- اگر مولا به معنی دوست بود در آن صورت وجهی نداشت که حضرت بفرماید هر کس من مولای او هستم بعد ازمن علی(علیه السلام) مولای اوست. اگر منظور حضرت محبت نسبت به علی(علیه السلام) بود همان زمان هم می توانست باشد نه بعد از پیامبر(صلی الله علیه وآله) بنابراین محبت وبعدیت با هم در تنافی هستند .

4- در آیه شریفه«... انما المومنون إخوۀ...» به برادری مومنان که بالاتر از محبت است اشاره گردیده، بنابراین وجهی برای اجتماع عظیم غدیر برای بیان محبت باقی نمی ماند.

5- چه اقتضایی داشت که رسول مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم) درآغاز سخنشان از مرگ خویش خبر دهند که بزودی ممکن است رسول پروردگارم به سراغ من بیاید ومن اجابت کنم، من مسئولم وشما نیز مسئول ومورد بازخواست واقع خواهید شد. راستی درباره تبلیغ کدام حکم،پیامبر(صلی الله علیه وآله) مورد بازپرسی قرار می گرفت وامّت راجع به اطاعت از کدام وظیفه بازجویی می شدند. چرا ازآنها پرسیدند آیا شما به یگانگی خداوند شهادت نمی دهید وشهادت نمی دهید که محمد(صلی الله علیه وآله) بنده ورسول اوست، اینکه بهشت حق است وآتش حق، مرگ حق است وزنده شدن پس از مرگ حق واینکه قیامت خواهد آمد وتردیدی درآن نیست وخداوند تمام کسانی را که در قبرها هستند زنده می کند.

6- آیات قرآن کریم که قبل وبعد از خطبه غدیر نازل شده اند که خود دلیل بر اعلام جانشینی علی(علیه السلام) است مانند آیه شریفه 67 سوره مبارکه مائده«یا ایها الرسول بلّغ ما انزل الیک من ربّک ...» که می فرماید اگر وظیفه ات را انجام ندهی رسالت تو ناقص است؛ آیا اگر پیامبر(صلی الله علیه وآله) اعلام دوستی علی(علیه السلام) را نمی کرد رسالتش ناقص بود؟! این چه امری است که پیامبر از تبلیغ آن خوف وترس فتنه را داشته است و برای بیان آن به حفظ ونگهداری از جانب خدا از آزار منافقان نیاز داشته است.

7- پیامبر(صلی الله علیه واله وسلم)قبل از معرفی علی(علیه السلام) با بکارگیری ماده ولایت از مردم پرسیدند چه کسی نسبت به مومنان ازخودشان سزاوارتر است مردم پیامبر را معرفی کردند، سپس پیامبر(صلی الله علیه واله وسلم) فرمودند«من کنت مولاه فهذا علی مولاه» با کمی دقت در سیاق دو جمله میتوان فهمید که منظور پیامبراکرم(صلی الله علیه واله وسلم) از مولا معنای سرپرست وپیشوا می باشد به عبارت دیگر ماده ولایت در جمله دوم که در قالب کلمه مولا بیان شده درست به همان معنا است که در جمله اول بیان شده است وشیعه وسنی اتفاق دارند که ماده ولایت در جمله اول به معنای تصرف در امور است نه به معنای دوستی.

8- در بسیاری از کتب روایی برادران اهل سنت نقل شده که پیامبر بعد از نزول آیه تبلیغ فرمودند جبرائیل از طرف خداوند دستور آورده که در این جایگاه بایستم وبه هر سیاه وسفید اعلام کنم که علی(علیه السلام) برادر، جانشین و امام پس از من است.

9- یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد این است که برداشت حاضران از واقعه غدیر چه بود اشعاری که شاعران وادیبان از آن زمان تا حال درباره غدیر سروده اند همه آن ها خطبه غدیر را مربوط به ولایت وامامت وجانشینی علی(علیه السلام) فهمیده اند مانند حسان بن ثابت شاعر حاضر در صحنه که ازپیامبر اجازه می خواهد تا ماجرا را به شعر درآورد ومی گوید«علی اماما وهادیا» و در این شعر مولا را به معنای امام دانسته است واز طرفی برادران اهل سنت سخنان صحابه را حجت می دانند، مخصوصا این که حسان این شعر را در مرأی ومنظر ومسمع پیامبر(صلی الله علیه واله وسلم) انشاء کرد.

وسخن خلیفه دوم نیز که در این حادثه بزرگ که خطاب به علی(علیه السلام) گفت، "بخ بخ لک یاعلی اصبحت مولای ومولا کل مومن ومومنۀ"دقیقا به معنای امام و پیشوا ناظر است.

10- آیا بیعت مردم وبزرگان مهاجرین وانصار با علی(علیه السلام) در غدیر خم در راستای دوستی بود آیا دوستی نیاز به بیعت دارد؟!

11- معنای رایج واژه مولا همان سرپرست است وقبل از هر چیز همین معنا به ذهن می رسد وخود حضرت علی (علیه السلام) نیز از کلام پیامبر(صلی الله علیه واله وسلم) همین معنا را فهمیده و با آن احتجاج واستدلال کرده که از آن جمله می توان به یکی از نامه های آن حضرت به معاویه اشاره نمود که رسول خدا(صلی الله علیه واله وسلم) در روز غدیر سرپرستی مرا بر شما واجب کرد ومعلوم است اختلاف علی(علیه السلام) با معاویه بر سر دوستی امیر المومنین نبود بلکه برای رهبری امت وجانشینی پیامبر(صلی الله علیه واله وسلم) بود.

12- احتجاج حضرت امیر(علیه السلام) وحضرت زهرا(سلام الله علیها) به حدیث غدیر که در کتب برادران اهل سنت آمده، دلیل است بر اینکه از مولا معنی پیشوا را فهمیده اند نه دوستی را. و الّا احتجاج باطل است.

حضرت زهرا(سلام الله علیها) در احتجاج خود با بعضی از اصحاب رسول خدا(صلی الله علیه وآله)فرمودند:« وهل ترک ابی یوم غدیر خم لاحد عذرا» سکوت اصحاب در برابر این احتجاج نشان فهم آنها به سان فهم حضرت زهرا(سلام الله علیها) است.

همچنین حضرت علي عليه السلام در مجامعي مردم را سوگند داده اند كه هركس حديث پيامبر«هركه من مولاي اويم علي مولاي اوست خدايا دوستانش را دوست ودشمنانش را دشمن بدار» شنيده گواهي دهد سپس كسانيكه حاضر به شهادت نشدند در حاليكه جريان غدير را ديده بودند را نفرين كردند وكتمان كنندگان به مرض پيسي وكوري گرفتار شده اند آيا معني دارد كه دوستي درباره كسي را كتمان كنند وآنگاه دچار نفرين شوند (المعارف ابن قتيبه ص 194 – شرح ابن ابي الحديد ج1 ص362 – احقاق الحق ج 6 ص 560- ارجح المطالب ص580-السيرة الحلبية ج3ص 337- انساب الاشراف ج2،ص 156).

 

13- پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) بعد از خطبه غدير فرمودند:"و ليبلغ الشاهد الغائب "بر تمام شاهدان واجب است كه اين پيام را به غائبان برسانند- آيا براي شما باوركردني است كه پيامبر خدا(صلي الله عليه وآله) امري را از قبيل موالات ومحبت وياري كه ميان مسلمانان رواج دارد وبراي همه آنان بوسيله كتاب وسنت روشن مي باشد، اين چنين براي ابلاغ آن به غائبان تأكيد كند واين مقدار اهتمام ورزد؟ پس اين فراز خطبه گواه اين است كه مسئله اي كه پيامبر برآن اهتمام ورزيده اند جز امامت نيست.

14- پيامبر اكرم (صلي الله عليه و اله) بعد از ابلاغ خدا را گواه گرفته كه "خداوندا تو بر ايشان شاهد باش كه من تبليغ اين امر را نمودم و نصيحت كردم" اين شاهد گرفتن خدا از طرف پيامبر دليل بر اين است كه مطلب تازه و مهمي (يعني ولايت)غير از دوستي را ابلاغ كرده اند و الّا ساير معاني مولا از قبيل ياري ومحبت كه در ميان مسلمانان عموميت دارد، هيچ نيازي براي شاهدگرفتن برآن درخصوص علي (عليه السلام) قابل تصور نيست.

15- حضرت آيت الله العظمي اراكي (ره) مي فرمايند: به طور قطع و يقين مولائي كه حضرت رسول الله الاعظم فرمودند به معناي سرپرستي و ولايت است و اگر به معناي دوستي باشد جمله غلط است "يعني كسي كه من دوست او هستم اين علي هم بايد دوست او باشد" اين جمله تكليف است براي علي (عليه السلام) نه براي مردم و اگر رسول الله (صلي الله عليه و آله) مي خواستند تكليف مردم را روشن كنند بايد مي فرمودند"من كان مولاي فليكن مولا علي"يعني كسي كه دوست من است بايد دوست علي باشد.

16- پيـامبر اكـرم (صـلي الله عليه و آله) بعـد از تبليغ مأموريت خويش دعا فرمودند"اللهم وال من والاه و عاد من عاداه-خدايا دوستان علي را دوست بدار و با دشمنانش دشمن باش" چنين دعائي كه بصورت عام و بدون قيد بيان مي شود فقط مناسب كسي است كه آن شخص از اركان دين ونشانه اسلام وامام امت باشد ورويگرداني از او سبب شكستن بازوي حق وگسستن دستگيره اسلام باشد (كساني كه مولا را در غير معناي رهبر وسرپرست معنا مي كنند چه طور اين دعا را توجيه مي كنند؟ ) و درساير مومنان كه چنين مقامي ندارند همانند اين دعا وارد نشده گرچه محبت ورزيدن به يكديگر بر ايشان واجب است.

17- اختلاف درمقصود پيامبر ازكلمه مولي ناشي ازاين است كه از خطبه پيامبر درروز غدير بدون توجه به شرايط زماني ومكاني فقط به جمله «من كنت مولاه فهذا علي مولاه» توجه شده است خود خطبه حضرت رسول اكرم بهترين دليل براين است كه مراد حضرت سرپرستي ورهبري است. جناب تفتازاني ازعلماء اهل سنت مي گويد «وسزاوار است كه در حديث غدير از كلمه«مولي» همين معنا{سزاوارتر وسرپرست} اراده شود تا با صدر حديث مطابقت پيدا كند به جهت اينكه با پنج معناي اول{مولي،يعني آزادكننده، آزادشده،هم قسم،پسرعمو،همسايه } مناسبت ندارد واين امري است ظاهر ونيز با معناي ششم يعني«ناصر» سازگاري ندارد زيرا معنا ندارد كه پيامبر (صلي الله عليه وآله) مردم را درآن مكان براي ابلاغ اين معنا جمع كرده باشد، اين مطلب نيز واضح است ...{او در آخر مي گويد:} « مخفي نماند كه ولايت برمردم وسرپرستي ومالكيت تدبير امر مردم وتصرف در شئوون آنان همانند منزلت پيامبر (صلي الله عليه وآله) با معـناي امامـت سـازگاري دارد» شـرح مقاصد ج 2،ص 290

18- در تفاسير متعدد ازشيعه وسني درباره شأن نزول« سأل سائل بعذاب واقع» آمده كه نعمان بن حارث فهري به پيامبر اكرم عرض كرد آيا آنچه امروز درباره پسر عمويت علي گفتي ازخودت بود؟يا ازطرف خدا؟ پيامبر فرمود:«بلكه از جانب خداست» آنگاه نعمان از خداي متعال درخواست عذاب كرد وسنگي بر او از آسمان فرود آمد. اگر مقصود از مولا در حديث غدير محبت ويا نصرت بود چه ضرورتي داشت كه حارث بن نعمان اين گونه با رسول خدا (صلي الله عليه وآله) محاجه كرده ودر نهايت امر ازخداوند متعال طلب مرگ كند؟ به طور حتم او ازحديث غدير معناي سرپرستي وامامت حضرت علي (عليه السلام) را فهميده بود لذا به جهت عنادي كه با حضرت داشت تحمل نياورده، حسد او باعث شد كه چنين درخواستي ازخداوند نمايد.(الكشف والبيان ذيل آيه-وفيات الاعيان ذيل آيه- شواهد التنزيل ج2 ص 381-385- فرائدالسمطين ج1 ص 82 ح63-الفصول المهمة ص41- جواهرالعقدين ص 179- السيرة الحلبية ج 3،ص 274- ينابيع المودة ص274 و...).

19- برخي از علماء اهل سنت تا حدودي انصاف به خرج داده ودلالت حديث را بر امامت وسرپرستي حضرت امير (عليه السلام) قبول كرده اند گرچه ازطرفي ديگر درصدد توجيه آن بر آمده اند اينك به اسامي برخي ازآنها اشاره مي كنيم:

الف) محمدبن محمد غزالي درتذكرة الخواص ص 62

ب) ابوالمجد مجدود بن آدم معروف به حكيم نسائي در حديقة الحقيقه

20- فريدالدين عطار نيشابوري در مثنوي مظهر حق.

د) محمد بن طلحه شافعي در مطالب السؤول ص 44 و45

ه) سبط ابن جوزي درتذكرة الخواص ص 30-34

و) محمد بن يوسف گنجي شافعي دركفاية الطالب ص 166 و167

ز) سعيدالدين فرغاني درشرح تأييد ابن فارض،فرغاني

ح) تقي الدين مقريزي در المواعظ والاعتبار بذكر الخطط والآثار ج2،ص 220

ط) سعدالدين تفتازاني درشرح مقاصد ج2، ص 290

21- سخن پيامبر (صلي الله عليه وآله) پس ازبيان ولايت براساس روايت ابوسعيد خدري و جابر:

« الله اكبر علي اكمال الدين واتمام النعمة ورضاالرب برسالتي والولاية لعلي بعدي»

الله اكبر بر كامل شدن دين وتمام شدن نعمت وخشنودي پروردگار به رسالت من وولايت علي پس ازمن(ر.ك: كتاب ما نزل من القرآن في علي عليه السلام حافظ ابو نعيم اصفهاني ص56- ومناقب خوارزمي ص 135ح 152)

22-كلام پيامبر (صلي الله عليه و آله) پس از بيـان ولايت علي (عليه السلام)« هنئوني، هنئوني أن الله تعالي خصّني بالنبوة وخص اهل بيتي بالامامة» به من تبريك بگوئيد به من تبريك بگوئيد زيرا خداي تعالي مرا به پيامبري واهل بيتم را به امامت برگزيد(حافظ ابوسعيد خركوشي نيشابوري دركتاب خود«شرف المصطفي» آنرا نقل كرده است).

23- از عبدالله بن علاء نقل شده است كه وقتي زهري حديث غدير را براي او نقل كرد عبدالله به اوگفت: اين حديث را درشام نقل مكن، زيرا درآنجا به هردو گوشت مي شنوي كه به علي دشنام مي دهند، پس گفت : به خدا ازفضائل علي (عليه السلام) چيزي مي دانم كه اگرنقل مي كردم هر آينه كشته مي شدم (ر.ك: اسدالغابة ابن اثير 1/364 شماره 812) ومثل اين در مسند احمد جلد 4 ص 368 وج 5 ص 494 ح 18793 نقل شده است.

اين سخنان نشان مي دهد كه حديث غدير، نزد مردم معنايي داشته است كه نقل كننده آن ازگرفتارشدن به مجازاتي كه دشمني با وصي پيامبر در عراق وشام آن را به وجود آورده بود، در امان نبوده است با توجه به اين نكته معقول نيست كه واژه مولي به معناي رايجي كه هر مسلمان ازآن برخوردار است باشد بلكه به معناي امامت ورهبري است كه با اولويت مورد نظر يكي است.

24- امام حافظ واحدي پس از يادآوري حديث غدير مي گويد«از اين ولايتي كه پيامبر براي علي (عليه السلام) قرار داده سوال خواهد شد» ودرتفسير آيه «وقفوهم انهم مسئولون» آنها را نگه داريد كه بايد بازپرسي شوند، درروايتي آمده است از ولايت علي (عليه السلام) سـوال مي شــود (ر.ك: فرائد السـمطين حموينـي ج 1/ 79 ح 47 – نظم دررالسمطين جمال الدين زرندي ص109-الصواعق المحرقه ص 149) آيا اين سخنان غير از خلافت ورهبري با چيز ديگري سازگاري دارد؟!

25- ابوالحسن مسعودي شافعي در مروج الذهب مي نويسد : چيز هائي كه سبب فضيلت وبرتري اصحاب پيامبر (صلي الله عليه وآله) مي شوند عبارتند از : سبقت در ايمان وهجرت ،ياري كردن پيامبر،قرابت با او،قناعت،جانفشاني براي او، علم به قرآن وتنزيل ... وعلي (عليه السلام) از تمام اينها سهم فراوان وبهره زيادي دارد وبرخي فضائل ويژه علي (عليه السلام) است مانند...و سخن پيامبر« من كنت مولاه فعلي مولاه اللهم وال من والاه وعاد من عاداه» اگر اين سخن پيامبر فضيلت ويژه اي براي علي عليه السلام است تنها درصورتي قابل توجيه است كه معناي رهبر وسرپرست از مولا اراده شود و الّا دوستي ومحبت طبق قرآن وسنت نسبت به همه مومنان واجب است.

26- كسي ازاحمدبن حنبل درباره حديث غدير پرسيد واو گفت: فقط آن را حفظ كن اما لزومي ندارد در آن تأمل كني«تكلم في هذا و دع الحديث كما جاء!» السنة ابن خلان ج1ص346 -347

اگر وهابي ها تفسير كرده اند وبر ضدشيعه تفسير كرده اند پس بر خلاف فرمايش رئيس خود كه مي گويد در آن تأمل نكن عمل كرده اند ازطرفي ديگر اگر مراد حرف شيعه نباشد چرا مي گويد : «دع الحديث كما جاء!»

27- ازجملی قرائنی که بطور صحیح دلالت بر این دارد که مراد از مولا رهبری وپیشوایی علی(علیه السلام) می باشد این است که پیامبر (صلی الله علیه واله وسلم ) به حاضران دستور دادند که به علی(علیه السلام) به عنوان امیرالمومنین سلام دهند(سلّموا علی علیِّ بإمرۀ المومنین- ر.ک. الولایۀ محمدبن جریر طبری)

28- زمخشری(از علماء اهل سنت) در ربیع الابرار می نویسد: معاویه از زنی به نام دارمی حجونی پرسید که سبب علاقه ات به علی(علیه السلام) ودشمنی ات با من چیست؟ آن زن در پاسخ معاویه دلایلی را ذکر کرد ازجمله اینکه: پیامبر(صلی الله علیه واله وسلم) در روز غدیر خم در حضور مردم،خلافت را برای او قرار داد...و( نکته مهم این است که) معاویه سخن او را رد نکرد.

 

«وَ هَذا صِراطُ رَبِّکَ مُستَقِیماً قَد فَصَّلنَا الآیاتِ لِقَومٍ یَذَّکَّرُونَ»

 

 

منبع: دفتر تحقیق و پژوهش وابسته به دفتر امام جمعه اردبیل

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:23 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

تلبیه برخی از انبیاء

 

 

 

 

هرچند تمامی پیامبران الهی و ا ئمه ع) وحتی سایر اشخاص وافراد عادی در گفتن لبیک باهم اشتراک دارند لکن هریک از آنها بر مبنای موقعیت وبرداشت ودریافت خودش از مسائل ممکن است از تعابیر مختلف وگونا گونی استفاده نماید ،بنا بر این ، از امام صادق ع) روایت شده است که فرمودند : موسی ع) در حالی که بر شتر قرمز رنگی سوار بود که مهار آن از لیف خرما بود ودو عبای کوفی روی آن قرار داشت از صفایح روحاء گذشت ومی گفت : لبیک یاکریم لبیک . ویونس بن متی از صفایح عبور کرد ومی گفت : لبیک کشاف الکرب العظام لبیک . وعیسی بن مریم از صفایح روحاء عبور کرد ومی گفت : لبیک عبدک وابن امتک لبیک. وحضرت محمد ص) از صفایح روحاء عبور کرد و می گفت : لبیک ذاالمعارج لبیک.[1]

صفایح روحا ، مکانی میان مکه ومدینه که ، سی وشش، ویا چهل میل به مدینه است وگفته شده ،چون تبع پادشاه یمن ، از قتال اهل مدینه باز گشت آنجا استراحت کرد وآن مکان را روحاء نامید واز پیامبر اسلام ص) نقل شده است که فرمودند : این جا وادیی از وادی های بهشت است ، وموضع روحاء را صفاح می نامند.[2]

تعدد حج

گاهی این سؤال مطرح می شود که چرا تعدادی از افراد چندین مرتبه به حج مشرف شده وبرخی دیگر حتی برای یک مرتبه هم توفیق تشرف به این سفر معنوی راپیدانمی کنند در این مورد مسائل مختلفی بیان شده است ، برخی از مردم می گویند قسمت بود ،ویااینکه چون فلانی پول ومال فراوانی داشت موفق به سفرهای متعدد شد وبعضی آنرا به حساب زرنگی خود می گذارند ،هرکدام از این مسائل در جای خودش قابل بحث وبرسی است ،لکن جهت مزید اطلاع گوش جان می سپاریم، به کلامی منسوب به امام صادق ع) که فرمودند : حضرت ابراهیم ع) مردم را به حج دعوت کرد ، ومردم در صلب پدران پاسخ دادند : لبیک داعی الله ، لبیک داعی الله ، پس کسی که ده مرتبه ، لبیک گفت ده مرتبه به حج مشرف می شود ، وکسی که پنج مرتبه لبیک گفت پنج بار به حج مشرف می شود ، وکسی که بیشتر گفت به همان تعداد وکسی که یک بار گفت یک مرتبه ، وکسی که پاسخ نداد وتلبیه نگفت ، به حج مشرف نمی شود .[3]

نزول هاجر، اسماعیل وتعلیم مناسک

قبلا به موضوع نزول هاجر وابراهیم واسماعیل علیهم السلام در سرزمین حجاز اشاره شد ،لکن روایت ذیل به صورت مشروح از قول امام صادق ع) به این امر پرداخته است ، که ایشان فرمودند: همانا حضرت ابراهیم ع) در سر زمین شام زندگی می کرد . چون اسماعیل از هاجر برای او تولد یافت ، غم شدید ی ساره را فراگرفت ، زیرا وی از ابراهیم فرزندی نداشت ، واز این جهت ابراهیم را در مورد (ازدواج با )هاجر می آزرد وغمگین می ساخت ، ابراهیم ع) این موضوع را به خداوند عز وجل شکایت کرد . خداوند به او و حی کرد : همانا ، زن ، مانند استخوان کج پهلو است(دنده) ، اگر اورا به حال خود رها کنی ازوی بهره می بر ی واگر بخواهی آن را راست کنی می شکند .سپس خداوند به ابراهیم ، امر کرد ، که اسماعیل ومادرش را از آن وادی خارج کند ،

ابراهیم : پرورد گارا ، آنهارا کجا ببر م؟ خداوند:به حرم ومکان امن، من واولین بقعه ای که در روی زمین خلق کرده ام یعنی ، مکه. پس از آن جبرئیل را همراه براقی (مرکبی از بهشت) بر او نازل کرد ، و جبرئیل، هاجر واسماعیل وابراهیم را بر آن سوار کرد و حرکت نمود . به هرمکان خوش آب وهوائی می رسیدند که در آن درخت ونخل وزراعت بود ، ابراهیم سؤال می کرد: این جا است ؟این جااست ؟

جبرئیل پاسخ می داد : نه ، برو ، برو، تااینکه به مکه رسیدند پس اورا در جایگاه بیت قرار داد . واین در حالی بود که ابراهیم به ساره تعهد سپرده بود که از مرکبش پیاده نشود تااینکه مراجعت نماید .هنگامیکه هاجر واسماعیل پیاده شدند در این مکان تنها یک درخت بود ، هاجر عبائی را که همراه داشت روی درخت انداخت وبرای خود وفرزندش سایه بانی ساخت ، پس چون ابراهیم آنهارا اسکان داد وواگذاشت وقصد برگشت به سوی ساره نمود .هاجر گفت : ای ابراهیم ،چرا مارا در جائی گذاشتی که انیس وآب وزراعتی در آن وجود ندارد ؟ابراهیم گفت: خداوند به من دستور داده است که شمارا در این مکان بگذارم واو حاضر بر شما است . چون ابراهیم از آنها منصرف شد (وراه سفر در پیش گرفت واندکی آمد )به مکانی رسید به نام کوه ذی طوی ، ابراهیم بطرف آنها برگشت وگفت : پرودگارا همانا من اسکان دادم از ذریه خودم را در بیابانی غیر قابل زراعت ، نزد خانه تو (بیت الله الحرام ) تا اقامه نماز کنند ،پس قرار ده دلهائی را از مردم که به سوی آنها متمایل گردید ه وروزی آنها قرار ده میوه جات را، امید است که شکر نعمت کنند، بعد ابراهیم رفت وهاجر تنها ماند . چون خورشید بالا آمد ، اسماعیل تشنه شد وطلب آب کرد ، هاجر به جستجوی آب در آن وادی بلند شد تابه مسعی رسید . باصدای بلند فریاد زد آیا در این بیا بان انیسی وجود دارد ؟ تاجائی که اسماعیل از او غایب شد ، بر کوه صفا بالا رفت شعاع نور خورشید روی ریگهای تفت دید ه سرابی را در چشم هاجر ظاهر ساخت ، که گمان کرد آب است ، از کوه پایین آمد ودر دل وادی برای یافتن آب تلاش کرد ، در این تلاش ودویدن دوباره اسماعیل از چشم او غایب شد ، ومجد د سرابی در ناحیه صفا چشمش را خیره کرد ،او نیز برگشت وبه تمنای آب رفت ،طوریکه باز اسماعیل از او پنهان ماند ، این امر هفت بار تکرار شد تااینکه در شوط هفتم آخرین بار از مروه نگاهش را به اسماعیل دوخت ، دید : آبی از زیر پای اسماعیل جاری شده است ، (به سرعت خودش را به اسماعیل رساند ودر کنار او) نشست تا، ریگ هائی را اطراف این آب جاری جمع کرد ، وآنرا به وسیله ریگ ها مهار نمود ، وبه این جهت آنرا زمزم نامیدند .جرهم ( یکی از رؤسای قبایل وهمراهان او)در مکانی بنام ذی المجاز وعرفات رحل اقامت گزیده بودند وهنگامی که آب درمکه ظاهر شده بود حیوانات وحشی وپرندگان اطراف آن جمع شده بودند ، تجمع پرندگان در این مکان توجه جرهم (وقبیله او) را به خود جلب کرد ، وآنرا دنبال کردند ، تا اینکه مشاهده نمودند : زنی وکودکی آنجا در سایه درختی منزل گزیده وآبی برای آنها ظاهر شده است . به هاجر گفتند : تو کیستی ؟ وچه می کنی ، واین کودک چکاره است ؟ هاجر : من مادر فرزند ابراهیم خلیل الرحمان هستم ، واین پسر ابراهیم است ، خداوند به او دستور داد ه است که مارا اینجا پیاده نماید .به هاجر گفتند : آیا به ما اجازه می دهی که همسایه شماباشیم؟ هاجر گفت : باشد تاابراهیم بیاید، پس چون ابراهیم را روز سوم ملاقات کرد ، هاجرگفت : ای خلیل خدا ، اینجا قومی از جرهم اجازه می خواهند که در همسایگی ما سکنی گزینند ، آیا به آنها اجازه می دهید، ابراهیم گفت : آری ، وهاجر به آنها اجازه داد ، وقبیله جرهم در نزدیکی آنها منزل کردند وخیام خود را سراپانمودند .هاجر واسماعیل نیز به آنها مانوس شدند ، پس چون ابراهیم در مرحله بعدی آنهارادید ومشاهده نمود که جمعیت فراوانی از مردم اطراف آنها هستند خوشحالی فراوانی به او دست داد . وهنگامی که اسماعیل راه افتاد (روی پای خودش ایستاد ) هریک از قبیله جرهم یک یادو گوسفند به اسماعیل بخشیدند ، وهاجر واسماعیل از در آمد آنها زندگی می کردند .وزمانی که اسماعیل به سن بلوغ رسید ،خداوند به ابراهیم دستور ساخت خانه را صادر کرد ، ابراهیم سؤال کرد ؟ در چه مکانی ؟ خداوند فرمود : در آن جایگاهی که من برای آدم قبه ای نازل کردم(چیزی به شکل گنبد احتمالا مراد خیمه آدم باشد ) وحرم را به او نمایاند ، وآن قبه هرگز زایل نشد و سراپابو د ، تاهنگام طوفان نوح ،ودر زمان نوح چون همه دنیا غرق شد خداوند این قبه را بالا برد واز غرق مصون ماند ، لذا این مکان را بیت عتیق نامیدند ،زیرااز غرق آزاد ودر امان ماند . وچون خداوند امر کرد به ابراهیم که خانه رابسازد او نمی دانست در چه مکانی بنا کند ، خداوند جبرئیل را فرستاد ، واو جایگاه خانه را بر ای ابراهیم خط کشید وقواعد آنرا از بهشت برای اوفرستاد ،وهنگامی که خداوند حجر الاسود را بر آدم نازل کرد از برف سفید تر بود ، لکن در اثر دست کشیدن کفار،رنگ آن تیره وسیاه شد .ابراهیم بنای خانه را آغاز کرد ،واسماعیل سنگ را از ذی طوی برای او آورد ، ارتفاع خانه به نه(9 ) ذرع رسید ، سپس ابراهیم را به موضع حجر الاسود راهنمائی کرد ، وابراهیم آنرا استخراج کرد ودر مکان فعلی نصب نمود . وبرای او دو درب شرقی وغربی قرار داد ودر ب غربی را مستجار نامیدند .پس از آن مقداری گیاه اذخر وشاخه درخت برروی آن ریخت وهاجر باعبائی که با اوبود پرده ای بر در آن آویخت وجملگی زیر سایه آن قرار گرفتند . چون ابراهیم از ساخت خانه فارغ شد ، همراه بااسماعیل حج بجا آوردند ، وجبرئیل روز ترویه یعنی هشتم ذی حجه بر آنها نازل شد وبه ابراهیم گفت : برخیز وآب بر دار زیرا در منی وعرفات آبی وجود ندارد ، لذا این روز به این جهت ترویه نامیده شد ، سپس جبرئیل ابراهیم را به سوی منی خارج کرد وآنچه را ازمناسک باآدم انجام د اده بود باابراهیم نیز بجا آورد .[4]

 

[1] -همان ص 185 ح15

[2] - سمهودی ص 378

[3] -پیشین ص 186 ح 18

[4] -همان ص 38

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:22 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 

 

سلام ای دل ز ولایت علی شادی کن،احساس غرور و فخرو آزادی کن،
بادسته گلی پراز درود و صلوات،از روز غدیر شادیش یادی کن.

اس 

ام اس تبریک عید غدیر

 

عید کمال دین . سالروز اتمام نعمت و هنگامه اعلان وصایت و ولایت

امیر المومنین علیه السلام

بر شیعیان و پیروان ولایت خجسته باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

خورشید چراغکی ز رخسار علیست / مه نقطه کوچکی ز پرگار علیست

هرکس که فرستد به محمد صلوات / همسایه دیوار به دیوار علیست

عید غدیر مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

روز عید غدیر خم از شریف ترین اعیاد امت من است

پیامبر اکرم(ص)

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

نازد به خودش خدا که حیدر دارد / دریای فضائلی مطهر دارد

همتای علی نخواهد آمد والله / صد بار اگر کعبه ترک بردارد

عید غدیر خم مبارک باد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

خدایا به حق شاه مردان / مرا محتاج نامردان مگردان

فرا رسیدن عید غدیرخم بر عاشقان آن حضرت مبارک

دلا امشب به می باید وضو کرد / و هر ناممکنی را آرزو کرد

عید بر شما مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

علی در عرش بالا بی نظیر است

علی بر عالم و آدم امیر است

به عشق نام مولایم نوشتم

چه عیدی بهتر از عید غدیر است؟

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

چون نامه ی اعمال مرا پیچیدند

بردند به میزان عمل سنجیدند

بیش از همه کس گناه ما بود ولی

آن را به محبت علی بخشیدند

عیدتان مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

تمام لذت عمرم در این است / که مولایم امیرالمومنین است

عید شما مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

نه فقط بنده به ذات ازلی می نازد

ناشر حکم ولایت به ولی می نازد

گر بنازد به علی شیعه ندارد عجبی

عجب اینجاست خدا هم به علی می نازد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

هان! ای مردمان! علی را برتر بدانید، که او برترین انسان از زن و مرد بعد از من است.... هرکه با او بستیزد و بر ولایتش گردن ننهد نفرین و خشم من بر او باد. (خطبه ی غدیریه)

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

قرآن به جز از وصف علی آیه ندارد

ایمان به جز از حب علی پایه ندارد

گفتم بروم سایه لطفش بنشینم

گفتا که علی نور بود سایه ندارد

عید غدیر مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

شبی در محفلی ذکر علی بود

شنیدم عارفی فرزانه فرمود

اگر آتش به زیر پوست داری

نسوزی گر علی را دوست داری

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

خورشید شکفته در غدیر است علی

باران بهار در کویر است علی

بر مسند عاشقی شهی بی همتاست

بر ملک محمدی امیر است علی

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

مدح علی و آل علی بر زبان ماست / گویا زبان برای همین در دهان ماست

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

روز مـحـشــر پـرسـیـد ز مـن رب جـلــــــــی

گفت تو غـرق گنـاهی؟ گفتمش یـا رب بلی

گفت پس آتش نمیـگیرد چـرا جـسم و تنـت

گفتمش چون حـک نمودم روی قلبم یا علی

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

شبی در محفلی ذکر علی بود ، شنیدم عاشقی مستانه فرمود ، اگر آتش به زیر پوست داری ، نسوزی گر علی را دوست داری . عید غدیر خم بر شما مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

نام علی : عدالت — راه علی : سعادت — عشق علی : شهادت — ذکر علی : عبادت — عید علی : مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

ما زین جهان از پی دیدار میرویم ، از بهر دیدن حیدر کرار میرویم ، درب بهشت گر نگشایند به روی ما ، گوییم یا علی و ز دیوار میرویم

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

عجب تمثیلی است این که علی مولود کعبه است . . . . یعنی اینکه باطن قبله را در امام پیدا کن . عید غدیر خم مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

ای خدای مرتضی ، گردی از گامهای فتوت مرتضی را بر سر جهانیان بپاش تا ریشه نامردی در جهان بخشکد . عید غدیر خم ، عید ولایت و امامت مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

اگر خلق عالم علی را می شناختند ، دوستش میداشتند و اگر خلق عالم علی را دوست میداشتند ، جهنم آفریده نمیشد

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

به روز غدیر خم از مقام لم یزلی ، به کائنات ندا شد به صوت جلی . که بعد احمد مرسل به کهتر و مهتر ، امام و سرور و مولا علیست علی ، عید غدیر خم بر شما مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 

رسولی کز غدیر خم ننوشد ، ردای سبز بعثت را نپوشد . عید غدیر خم مبارک

 

اس ام اس تبریک عید غدیر

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
  کد خبر: 11428  
 
عید کمال دین
بسته پیامکی به مناسبت عید غدیر خم
 
 
 

به گزارش روضه نیوز ؛به مناسبت فرا رسیدن عید غدیرخم وکامل شدن نعمت خدا بر بندگانش سرویس هنری روضه نیوز بسته پیامکی با این موضوع در اختیار شما قرار داده که در ادامه مشاهده میفرمایید.

 

بسته پیامکی به مناسبت عید غدیر خم
 
 
 
 
خورشید چراغکی ز رخسار علیست / مه نقطه کوچکی ز پرگار علیست
هرکس که فرستد به محمد صلوات / همسایه دیوار به دیوار علیست
عید غدیر مبارک
 
 
 
****
 
 
 
روز عید غدیر خم از شریف ترین اعیاد امت من است
پیامبر اکرم(ص)
 
 
 
 
****
 
 
نازد به خودش خدا که حیدر دارد / دریای فضائلی مطهر دارد
همتای علی نخواهد آمد والله / صد بار اگر کعبه ترک بردارد
عید غدیر خم مبارک باد
 
 
 
****
 
 
 
خدایا به حق شاه مردان / مرا محتاج نامردان مگردان
فرا رسیدن عید غدیرخم بر عاشقان آن حضرت مبارک
دلا امشب به می باید وضو کرد / و هر ناممکنی را آرزو کرد
عید بر شما مبارک
 
 
 
****
 
 
 
علی در عرش بالا بی نظیر است
علی بر عالم و آدم امیر است
به عشق نام مولایم نوشتم
چه عیدی بهتر از عید غدیر است؟
 
 
 
****
 
 
 
چون نامه ی اعمال مرا پیچیدند
بردند به میزان عمل سنجیدند
بیش از همه کس گناه ما بود ولی
آن را به محبت علی بخشیدند
عیدتان مبارک
 
 
 
****
 
 
 
تمام لذت عمرم در این است / که مولایم امیرالمومنین است
عید شما مبارک
 
 
 
****
 
 
 
نه فقط بنده به ذات ازلی می نازد
ناشر حکم ولایت به ولی می نازد
گر بنازد به علی شیعه ندارد عجبی
عجب اینجاست خدا هم به علی می نازد
 
 
 
****
 
 
 
هان! ای مردمان! علی را برتر بدانید، که او برترین انسان از زن و مرد بعد از من است....



هرکه با او بستیزد و بر ولایتش گردن ننهد نفرین و خشم من بر او باد. (خطبه ی غدیریه)
 
 
****
 
 
قرآن به جز از وصف علی آیه ندارد
ایمان به جز از حب علی پایه ندارد
گفتم بروم سایه لطفش بنشینم
گفتا که علی نور بود سایه ندارد
عید غدیر مبارک
 
 
 
****
 
 
 
شبی در محفلی ذکر علی بود
شنیدم عارفی فرزانه فرمود
اگر آتش به زیر پوست داری
نسوزی گر علی را دوست داری
 
 
 
****
 
 
 
خورشید شکفته در غدیر است علی
باران بهار در کویر است علی
بر مسند عاشقی شهی بی همتاست
بر ملک محمدی امیر است علی
 
 
****
 
 
 
 
مدح علی و آل علی بر زبان ماست / گویا زبان برای همین در دهان ماست
 
 
 
****
 
 
 
روز مـحـشــر پـرسـیـد ز مـن رب جـلــــــــی
گفت تو غـرق گنـاهی؟ گفتمش یـا رب بلی
گفت پس آتش نمیـگیرد چـرا جـسم و تنـت
گفتمش چون حـک نمودم روی قلبم یا علی
 
 
****
 
 
 
 
شبی در محفلی ذکر علی بود ، شنیدم عاشقی مستانه فرمود ،



اگر آتش به زیر پوست داری ، نسوزی گر علی را دوست داری .


عید غدیر خم بر شما مبارک
 
 
 
****
 
 
 
نام علی : عدالت — راه علی : سعادت — عشق علی : شهادت


— ذکر علی : عبادت — عید علی : مبارک
 
 
 
****
 
 
 
ما زین جهان از پی دیدار میرویم ، از بهر دیدن حیدر کرار میرویم ،


درب بهشت گر نگشایند به روی ما ، گوییم یا علی و ز دیوار میرویم
 
 
****
 
 
 
 
عجب تمثیلی است این که علی مولود کعبه است . . . . یعنی اینکه باطن


قبله را در امام پیدا کن . عید غدیر خم مبارک
 
 
****
 
 
 
 
ای خدای مرتضی ، گردی از گامهای فتوت مرتضی را بر سر جهانیان بپاش



تا ریشه نامردی در جهان بخشکد . عید غدیر خم ، عید ولایت و امامت مبارک
 
 
 
 
****
 
 
 
اگر خلق عالم علی را می شناختند ، دوستش میداشتند

و اگر خلق عالم علی را دوست میداشتند ، جهنم آفریده نمیشد
 
 
 
 
****
 
 
به روز غدیر خم از مقام لم یزلی ، به کائنات ندا شد به صوت جلی .

که بعد احمد مرسل به کهتر و مهتر ، امام و سرور و مولا علیست

علی ، عید غدیر خم بر شما مبارک
 
 
****
 
 
 
رسولی کز غدیر خم ننوشد ، ردای سبز بعثت را نپوشد

. عید غدیر خم مبارک


**********************




احمداسماعیلی کریزی
 

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
  کد خبر: 15524 پنجشنبه، 18 شهریور 1395 - 07:36
 
به گزارش روضه نیوز؛
بیلبوردهای «شجره ملعونه» در خیابان‌های بغداد+عکس
 
تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، بلیبوردهایی را نشان می‌دهد که حاوی اظهارات مقام معظم رهبری درباره حج است.
 

بیلبوردهای «شجره ملعونه» در خیابان‌های بغداد+عکس

به گزارش روضه نیوز ؛فعالان شبکه‌های اجتماعی روز چهارشنبه تصاویری منتشر کرده‌اند که برافراشته شدن بیلبوردهای حاوی پیام مقام معظم رهبری درباره حج را در سرتاسر خیابان‌های شهر بغداد، پایتخت عراق نشان می‌دهد.

بیلبوردهای «شجره ملعونه» در خیابان‌های بغداد+عکس

بیلبوردهای «شجره ملعونه» در خیابان‌های بغداد+عکس

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آستانه ایام حج، روز سه‌شنبه پیامی را خطاب به مسلمانان جهان و حجاج بیت الله الحرام صادر کردند. مقام معظم رهبری در این پیام با اشاره به فاجعه سال گذشته منا از دولت‌ها و ملت‌های مسلمان خواستند تا فکری اساسی برای مدیریت حرمین شریفین و مسأله حج کنند.

در بخشی از پیام حج رهبر انقلاب در توصیف آل‌سعود، از اصطلاح «شجره‌ی ملعونه» استفاده شده است. این اصطلاح که برگرفته از متن قرآن کریم است اشاره به ماجرای رؤیایی دارد که پیامبر (ص) دیده‌اند. در آیه‌ی ۶۰ سوره‌ی اسرا چنین آمده است:

«وَ إِذْ قُلْنا لَکَ إِنَّ رَبَّکَ أَحاطَ بِالنَّاسِ وَ ما جَعَلْنَا الرُّؤْیَا الَّتِی أَرَیْناکَ إِلَّا فِتْنَةً لِلنَّاسِ وَ الشَّجَرَةَ الْمَلْعُونَةَ فِی الْقُرْآنِ وَ نُخَوِّفُهُمْ فَما یَزِیدُهُمْ إِلَّا طُغْیاناً کَبِیراً» : «و چون برایت گفتیم: به‌راستی پروردگارت به مردم احاطه داشته‌ و آن رؤیایی را که به تو نمایاندیم و (نیز) آن درخت لعنت‌شده در قرآن را، جز وسیله‌ای برای امتحان مردم قرار ندادیم. و ما بیم‌شان می‌دهیم، پس ایشان را به‌جز طغیانی بزرگ نمی‌افزاید.»

بیلبوردهای نصب‌شده در خیابان‌های بغداد نیز، چنانکه در تصاویر زیر دیده می‌شود، از همین عبارت برای اشاره به خاندان آل‌سعود استفاده کرده‌اند.


ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:20 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

سروده احمد بابایی در وصف "شیخ نمر"

برکت خون نمر، مکه نجف خواهد شد...+صوت

شیخ نمر النمر

احمد بابایی، شاعر آئینی، جدیدترین سروده خود در وصف "شیخ نمر" را در اختیار «نسیم آنلاین» قرار داد.

 

 

بابایی شعر زیر را به روان پاک شهید نمر، تقدیم کرد:

 

تر شد از موج خبر، چشم همه، ساحل ها
حبس هرگز نشود کشتی خون، در گِل ها
سر به دارند در این قافله، دریادل ها...!

ناله را وقت، فراخ است! به خود برگردیم!
باز تنهاست «محمد»... به اُحُد برگردیم!

گر به دندان سعودی، جگر آید، بهتر!
بالش نیزه اگر زیر سر آید، بهتر!
رجز از سینه صدچاک برآید، بهتر!

دار بر دوش، کِشد پشت سرش حیرت را
معنی تازه دهد شیخ نمر، غیرت را

آه، ای شیخ! زمان را سپسی داده خدا
از شهادت، به تو تازه نفسی داده خدا
مرگ نمرود به دست مگسی داده خدا

شفق قتل تو گوید ز شبِ صدها ایل
می چکد خون تو از کنج لب اسرائیل

رعد و برقیم و جنون باور و مرگ آگاهیم
امت واحده و قوم شهادت خواهیم
سنی و شیعه، نمک خورده ی روح اللهیم

سر به داری، نمک سفره ی بیداری شد
خون زهراست که در رگ رگ ما جاری شد

خون مظلوم، «گواه» است! شهادت، این است!
حج ما، بر سرِ نیزه ست، عبادت، این است!
بکُشید امت حق را که سعادت، این است!

خاک پای شهدا، تاج شرف خواهد شد
برکت خون «نمر»، مکه، نجف خواهد شد

وقت آن است حجاز از جگرش آه کشد
از قطیف، آه کشد! تا به یمن راه کشد
یوسف فاطمه، بیرون ز دل چاه کشد

سنی و شیعه، کند آنچه دل احمد خواست
«امت واحده از شرق به پا خواهد خاست»

از یمن تا به منا، خاک سیاهید شما!
انتقام، آتش غیرت شده! «کاهید» شما!
«کدخدا»، چاهکن است و تهِ چاهید شما!

سنی و شیعه، به تکفیر، حریفیم همه
از یمن تا به دمشق، اهل قطیفیم همه

 

گالری صدا

دانلود صوت: شیخ نمر

ادامه مطلب



[ دوشنبه 22 شهریور 1395  ] [ 7:18 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 26 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4050048 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب