کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

آیین خطبه خوانی شب شهادت امام رضا(ع) در حرم رضوی برگزار شد

به گزارش ایرنا، خطبه خوانی آئینی سنتی است که بر اساس وقفنامه علیشاه حاکم وقت خراسان در 1160 هجری قمری همه ساله در شب شهادت امام رضا(ع) و نیز شب عاشورای حسینی برگزار می شود.
امشب در این آیین تولیت و خدام آستان قدس رضوی در حالی که شمعهای روشن در دست دارند گرداگرد صحن انقلاب اسلامی حرم مطهر امام رضا(ع) حلقه زدند. همنوا با ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) با مرثیه سرایی، عزاداری و قرائت خطبه ویژه شب شهادت، به یگانگی ذات اقدس الهی، حمد و ستایش پروردگار یکتا و درود و رحمت بر رسول اکرم (ص) و همچنین سلام و درود بر ائمه معصومین(ع)، شهدا و امام راحل و آرزوی سلامتی و طول عمر مقام معظم رهبری، فرارسیدن ایام عزا را به محضر ولی نعمتمان حضرت امام رضا(ع) و امام زمان(عج) تسلیت عرض کردند.
تولیت آستان قدس رضوی نیز در این آیین گفت: آیین سنتی خطبه خوانی تجدید میثاق خدام بارگاه مطهر رضوی با آرمانها و سیره حضرت امام رضا(ع) و عرض ارادت آنان نسبت به ساحت مقدس آن حضرت است.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی افزود: خادمان حاضر در این مراسم مخلصترین افراد هستند که نه فقط از مشهدالرضا بلکه از سراسر کشور گرد آمدند و عرض ارادت به ساحت مقدس آن حضرت نموده اند.
وی ادامه داد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر مبنای آیات قرآن و مبانی دینی شکل گرفته و باید آهنگش، آهنگ آموزه‌ های رضوی باشد.
7489/1858**خبرنگار: میترا عبداللهی **منتشرکننده: حسین کریم زاده


انتهای پیام /*

ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 10:56 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

  • در شب شهادت امام رضا(ع) و شهید مدرس(ره)؛ ویژه برنامه « مرثیه خورشید» در زیارتگاه شهید مدرس کاشمر برگزار می شود

در شب شهادت امام رضا(ع) و شهید مدرس(ره)؛ ویژه برنامه « مرثیه خورشید» در زیارتگاه شهید مدرس کاشمر برگزار می شود

در شب شهادت امام رضا(ع) و شهید مدرس(ره)؛  ویژه برنامه « مرثیه خورشید» در زیارتگاه شهید مدرس کاشمر برگزار می شود

مدیر مجتمع فرهنگی شهید مدرس از برگزاری ویژه برنامه « مرثیه خورشید» همزمان با شب شهادت امام رضا(ع) و شهید مدرس(ره) در زیارتگاه بزرگمرد عرصه دین و سیاست در کاشمر خبر داد.

محمد یعقوبی امروز در گفتگو با پایگاه خبری و اطلاع رسانی کاشمر24 اظهار داشت: در راستای اجرای تقویم برنامه های بزرگداشت هفتاد و نهمین سالگرد شهادت آیت الله سید حسن مدرس(ره) و با دعوت از مسئولان و اقشار مختلف مردم امشب ویژه برنامه مرثیه خورشید در جوار مرقد مطهر این شهید زنده تاریخ برگزار می شود.

وی با بیان این که زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهید مدرس و نیز معرفی این الگو و اسوه روحانیت و نمایندگی مجلس به جامعه از اهداف برگزاری برنامه های متعدد ایام سالگرد شهادت آیت الله مدرس است خاطر نشان کرد: در این مراسم حجت الاسلام سید کاظم طباطبایی امام جمعه کاشمر به عنوان سخنران به تبیین افکار، اندیشه و شخصیت شهید مدرس می پردازد و در ادامه محمد حسن غلامرضاپور از مداحان کاشمری در شب شهادت امام هشتم و بزرگمرد عرصه دیانت و سیاست به مداحی و مرثیه سرایی می پردازد.

مدیر مجتمع فرهنگی شهید مدرس با تقدیر از همراهی و همکاری ادارات و نهادهای شهرستان در امر برگزاری برنامه ها و مراسم ها در قبل از روز شهادت این عالم نستوه تصریح کرد: با توجه به حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در کاشمر به منظور شرکت در مراسم بزرگداشت شهید آیت الله مدرس در روز جمعه 12 آذر، با هماهنگی و نظر مساعد ستاد نماز جمعه شهرستان، نماز جمعه این هفته کاشمر نیز پس از سخنرانی دکتر لاریجانی اقامه خواهد شد.

یعقوبی با بیان این که در راستای برگزاری مراسم بزرگداشت هفتاد و نهمین سالگرد شهادت آیت الله مدرس تبلیغات محیطی و رسانه ای به منظور دعوت از اقشار مختلف مردم برای شرکت در مراسم انجام شده است یادآور شد: در این راستا نیز فضای محیطی زیارتگاه رنگ آمیزی و بهسازی شده است.

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 6:02 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

پیام سردار مرتضوی فرمانده سپاه استان در پایان هفته بسیج

نسخه مناسب چاپارسال به دوستان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سپاه حضرت جوادالائمه (ع)؛ متن این پیام به شرح زیر است:

5آذر هرسال یاداوری تحولی عظیم و انقلابی است که پایداری ارزش های ناب محمدی و ارمان های بزرگ انقلابی در عصر کنونی را مصونیت و استمرار انقلاب را تضمین می کند.

بسیج این شجره طیبه و این گوهر ارزش مند و هدیه الهی که یادگار پیر و مرادمان امام عظیم الشان انقلاب اسلامی است.با تکیه بر فرهنگ و تفکر بسیجی ، تحمیل اراده انقلابی به دشمنان قسم خورده نظام و صیانت از دستاوردهای ان خواب راحت را از چشمان نا پاک دشمنان ربوده است.

نقش بسیج در دوران طلایی دفاع مقدس که محرومیت زدایی ، سازندگی و اقتصاد مقاومتی نقشی بی بدیل است که بهره مندی از این ظرفیت الهی و انقلابی باید وجه همت همه مسئولان دلسوز نظام اسلامی باشد.

امروز بسیج در زمینه های علمی ، فرهنگی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی و در تمامی مسائلی که ممکن است مورد هجمه دشمن قرار گیرد سنگرهای مستحکمی و ساخته شده که می تواند از مواضع انقلابی این نظام دفاع نماید.

سه دهه کار و تلاش ، مجاهدت و ایثار و شهادت طلبی تدبیر و هوشیاری عناصر مومن و انقلابی و تربیت شده در مکتب اسلام و در پیروی محض از ولایت مطلقه فقیه ، بسیج را همچنان عنصر کارامد مومن انقلابی و حاضر در صحنه نظام معرفی می کند.

بسیج منجی و راه حل مشکلات امروز دنیای اسلام است، از عراق و شام تا بحرین و یمن نمونه موفق تفکر بسیج است که این موفقیت را مدیون هوشمندى حضرت امام خمينى رحمت ‌الله علیه هستیم.

صدای عدالت خواهی، ضد استکباری و آزادی بسیج امروز آنچنان در سراسر دنیا پخش شده است که دیگر هیچ قدرتی توانایی مقابله با این جریان الهی را ندارد.

اینک در پایان هفته پر خیر و برکت بسیج تقدیر و تشکر می کنیم از همه بسیجیان مومن و انقلابی استان خراسان شمالی که با حضور پر شور و پر رنگ خود در عرصه های مقاومت و معنویت به ندای پیشوای خود لبیک گفتند و سنگرهای مختلف بسیج در عرصه های فرهنگی،اقتصادی،سیاسی و اجتماعی را با صبر و استقامت نگه داشتند.


ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:59 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۶۶۰۴۹۲
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۴
عکس/
حضور تولیت آستان قدس رضوی در میان زائران پیاده‌روی به سمت مشهد 

 

هر ساله و با فرارسیدن سالروز شهادت حضرت رضا (ع)، زائران و عزاداران از استان‌ها و شهرستانهای اطراف مشهد به شوق زیارت بارگاه ملکوتی امام هشتم، مسیر را با پای پیاده طی می‌کنند. روز گذشته دوشنبه نیز حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی در مسیر راه پیمایی حضور پیدا کرد و از وضعیت زائران بازدید نمود.

ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:56 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۸۱۴۲۷
 
 
 
 
 
 
حجت الاسلام حامد کاشانی:

شهادت پیامبراکرم(ص) مسلم است 

حامد کاشانی گفت: شیعه و سنی در شهادت پیغمبر (ص) شک ندارند. علامه حلی، صاحب جواهر، شیخ مفید، شیخ طوسی، این‌ها از شیعه، واقدی، حاکم، صحابه‌ی معروف ابو سعید خدری و... تصریح به شهادت کرده‌اند.
 عقیق:حجت الاسلام کاشانی در جلسه ای درباره ی تبلیغ رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، و موانع؛ به سخنرانی پرداختند که مشروح آن در ذیل آمده است.

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم‏»

«أُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ».[۱]

«رَبِّ اشْرَحْ لی‏ صَدْری * وَ یَسِّرْ لی‏ أَمْری * وَ احْلُلْ عُقْدَهً مِنْ لِسانی‏ * یَفْقَهُوا قَوْلی‏».[۲]

«إِلهی أَنْطِقْنِی بِالْهُدَی وَ أَلْهِمْنِی التَّقْوَی».[۳]

شرایط دوران جاهلیّت

یکی از موضوعاتی که در آستانه‌ی شهادت رسول خدا و سبط اکبر ایشان حائز اهمّیّت است محضر شما تسلیم کنم، تلاش‌های کلّی رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) برای تغییر بعضی رفتارها و بعضی از ناکامی‌های حضرت است. آنچه که در اذهان ما معمولاً ثبت و ضبط است وقتی از جاهلیّت صحبت می‌کنیم معمولاً یک نمای کاریکاتوری غیر واقعی به ذهن ما می‌آید. البتّه بعضی از آن‌ها درست است، در فضای جاهلیّت آن‌ها انسان‌های تربیت نشده‌ای بودند، گاهی خواسته‌های عجیب و غریب داشتند، عمده در دعاهای آن‌ها مکرّر دیده‌ام که خدایا ما را در غارت قبایل مسافر یاری بفرما، از این جملات دارند. امّا جاهلیّت به آن معنایی که تصوّر کنیم آن‌ها یک قوم بدوی بودند، مانند آدم ‌خوارها بودند، این‌طور نبود. آن‌ جاهلیّتی که پیغمبر خدا با آن مبارزه کردند بسیار شبیه به جاهلیّت امروز است. چند نمونه عرض می‌کنم شما ببینید.

رباخواری در دوران جاهلیّت

در جامعه‌ای که پیغمبر اکرم (صلوات الله و سلامه علیه) وارد شدند و نبوّت ایشان آغاز شد، این جامعه جامعه‌ی رباخواری بود. در جامعه‌ی رباخوار حتماً باید قدری ریاضی بلد باشند که بشود سود و سودِ سود و سودِ سودِ سود را حساب کنند، این درصد حساب کردن حداقل یک نسبت و تناسب لازم است، لازم است ریاضی بدانند. نمی‌شود یک قومی بدوی به معنای وحشی که امروز مدّ نظر ما است باشند، مثل آدم خوارها، بعد این‌ها بتوانند سودِ سود حساب کنند، از مسلّمات است. من نمی‌خواهم عرض کنم این‌ها مبدِع رباخواری بودند، رباخواری امروز هم از مظاهر تمدّن لیبرال غرب است، نمی‌خواهم عرض کنم این‌ها مبدع آن بودند ولی بالاخره این‌ها اگر هم مبدع نبودند تحت تأثیر یاد گرفته بودند قدری ریاضی بلد بودند.

دیگر این است که این‌ها پارچه‌ی زر بافت معامله می‌کردند، برای آدم‌خوارها که پارچه‌ی زر بافت و پارچه‌ی شتر نشان فرقی نمی‌کند. باید این یک جامعه‌ای باشد که بفهمند یک پارچه‌ای زر بافت است یک پارچه‌ای زر بافت نیست. از دیگر مظاهری که این‌ها می‌فهمیدند، امروز شاید خیلی برای ما اوّل امر تعجّب انگیز باشد، بحث سقط است. بعضی از موارد است که نمی‌خواهم روی منبر رسول خدا و حضرت صادق (علیهم السّلام) بیان کنم، این‌ها هم برای جلوگیری از فرزند دار شدن از روش‌هایی استفاده می‌کردند که امروز هم روش‌هایی رایج است، هم برای سقط. امروز یکی از مظاهر آزادی زن در غرب این است که اجازه می‌دهند سقط ‌کند. امروز با این دستگاه‌ها فرزند درون رحم را از بین می‌برند، آن روز هم خشیت املاق (فقر) طور دیگری بچّه‌ها را زنده به گور می‌کردند.

بدوی نبودن جامعه‌ در دوران جاهلیّت

آنچه که قرآن می‌خواهد با جامعه‌ی صدر اسلام و با جاهلیّت دربیفتد به این‌ معنا نیست که این‌ها انسان‌های بدوی به معنای وحشی بودند، این‌ها این‌قدر می‌فهمیدند که گاهی ۵۰۰ تا برده می‌دادند یک کنیز خواننده از روم می‌آوردند، یک چیزهایی می‌فهمیدند، موسیقی در آن‌جا رواج داشت. همان چیزهایی که امروز در فرهنگ‌های شهوت‌ران انسان‌ها در جوامع مختلف وجود دارد عمده آن زمان هم بود. مرغابی شکم پر آن زمان هم بود، یعنی این‌طور نبود که بگوییم جاهلیّت از این جهت می‌گفتند که این‌ها آدم خوار بودند، مظاهر تمدّن نمی‌فهمیدند. حتّی این‌ها شب شعر داشتند، اهل آن بروند مطالعه کنند، این‌ها گاهی شب شهرهای طولانی داشتند، مسابقه می‌گذاشتند، فراخوان می‌دادند، جایزه داشتند. زن‌های درون منزل اشعار شعرای بزرگ را حفظ بودند. من نمی‌خواهم عرض کنم این‌ها خیلی متمدّن بودند، این را نمی‌خواهم عرض کنم، بعضی نقاط ضعف عجیب تمدّنی داشتند امّا آن نقطه‌ی اصلی جاهلیّت این نبود که ما تصوّر کنیم آن‌ها در خوراک خود خیلی متفاوت بودند.

بله، فقرای آن شهر این‌طور بودند که از آب کدر می‌خوردند، مار گزیدگی فراوان بود، سرقت انسان‌ها، آدم‌ ربایی فراوان بود. هم قرآن اشاره دارد هم امیر (صلوات الله علیه) در نهج البلاغه اشاره دارد که یکی از تجارت‌های رایج این‌ها این بود که بچّه‌ی پول‌دارها را می‌دزدیدند. بله، رفتارهای خلاف تمدّن داشتند، امّا اگر تمدّن به آن شکلی که امروز در غرب رایج است یا آن چیزی که بین شهوت پرستان رایج است، یعنی بیرون از فضای دینی، خیر، این‌ها انسان‌های متمدّنی بودند. این‌ها این‌قدر می‌فهمیدند، ترانزیت بین الملل می‌کردند، چون بخشی از جاده‌ی ابریشم از نزدیک مکّه عبور می‌کرد، بعضی از جادّه‌های فرعی آن. این‌ها جنس به اروپا می‌بردند، از آن‌جا کنیز رقّاصه، بدکاره می‌آوردند، آن‌جا تجارت‌های متنوعی داشتند. مکّه یکی از ایستگاه‌های مهمّ توریستی بود، اهل آن وقتی مطالعه می‌کنند می‌بینند. دکتر جواد علی بیش از یک جلد کتاب به این بخش اختصاص داده، بیش از یک جلد که مکّه یک ایستگاه خوش گذرانی محسوب می‌شد.

مبارزه با رفتارهای نادرست اجتماعی

چه چیزی بود که رسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می‌خواستند با آن مبارزه کنند؟ رسول خدا دنبال تغییر رفتار بودند، این بود که بسیار مشکل بود. جامعه‌ای که در آن جامعه افراد رده‌بندی شده هستند، درجه‌بندی شده هستند، بعضی درجه یک هستند، بعضی درجه دو هستند، بعضی درجه سه هستند، این‌ها دائم در حال رقابت هستند که درجه‌ی خود را، سطح خود را در جامعه ارتقاء بدهند، با هم درگیر هستند. گروه‌های فکری در جامعه تأثیرگذار هستند، کافی است علیه یک نفر مانور بدهند دیگر دام او را کسی نخرد، اموال او را نخرند، او را تحریم اقتصادی کنند. همین چیزهایی که شما امروز می‌بینید بین گروه‌های اهل قدرت علیه هم وجود دارد آن زمان هم وجود داشت.

آن چیزی که رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) را پیر کرد، فرمود: «شَیَّبَتْنِی سُورَهُ هُودٍ»،[۴] این بود که می‌خواست این مردم را با خود همگام کند، این بسیار مشکل بود. واقعاً می‌شود مردمی که این‌طور هستند را همراه کرد؟ بله می‌شود. تغییر عرف بسیار سخت اتّفاق می‌افتد، می‌شود ولی مشکل است.

قبول درخواست از اسیر

انسان تعجّب می‌کند وقتی می‌بیند این افراد تندخوی خشن که البتّه خشن‌تر از امروز نبودند، اگر آن روز فیلم‌های داعش را برای عرب‌های جاهلی می‌بردند و پخش می‌کردند قطعاً بدانید آن‌ها تعجّب می‌کردند می‌گفتند این‌ها دیگر که هستند! چون در عرب جاهلی بعضی آداب و رسوم وجود دارد که حتّی در کربلا محترم است. اگر کسی را اسیر می‌گرفتند قبول می‌کردند قبل از کشتن چند خواسته از آن‌ها داشته باشد، می‌پذیرفتند، می‌گفتند حالا که دارم تو را می‌کشم دو خواسته بخواه، حتّی یزید این را از زین العابدین (علیه السّلام) خواست. می‌گفت حالا که من می‌خواهم تو را بکشم سه خواسته از من بخواه، یعنی این‌قدر می‌فهمیدند که به اسیر دست خود فرجه بدهند. اسیر سوزی؟ بله جز یک مورد که از خلیفه‌ی اوّل دیده شده اسیر سوزی در تاریخ سراغ نداریم.

تغییر رفتار جاهلی توسّط پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم)

این‌گونه نیست که آن جاهلیّت را تصوّر کنیم یک جاهلیّت خاصّی بود، یک سری انسان‌های ویژه‌ای بودند، دندان‌های نیش آن‌ها مثلاً… انسان‌ها را زنده زنده می‌جویدند! نه، افرادی بودند که شهوت‌ران بودند و با شهوت‌رانی زندگی کرده بودند، شهوت‌رانی عرف آن‌ها شده بود. تغییر این‌ها بسیار مشکل بود. عجیب این‌جا است که ما می‌بینیم رسول خدا کاری انجام داد این افراد خشن… اهل آن می‌دانند امروز شما یک داعشی را بگیرید هر کاری انجام دهید گریه نمی‌کند، هر روضه‌ای برای او بخوانید می‌گوید یا من را بکش یا تو را می‌کشم. فضاهایی که با این داعشی‌ها سر و کار دارند… به خدا پناه می‌بریم چون از نظر نرم افزاری قبلاً عرض کردیم ورود داعش به ایران سال‌ها است آغاز شده، از نظر نرم افزار، یعنی فکر آن همین الآن وجود دارد، فکر آن خواستگاه دارد، در همه‌ی غیر شیعه فکر داعش خواستگاه دارد. اگر فرصت شد عرض می‌کنم ارتباط آن با بحث ما چیست.

این‌که ما می‌بینیم رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) کاری انجام دادند همین افرادی که ظاهراً خشن و تندخو و بد قلق بودند رو به قبله می‌نشستند بعضی آیات قرآن را می‌خواندند گریه می‌کردند، این حیرت‌آور است. ولو این تغییر رفتار آنی باشد، حال باشد، مقامی نباشد، این هنر پیغمبر بود. خداوند درباره‌ی بعضی از این‌ها که نمی‌توانند به جهاد بیایند، پول نداشته کفش بخرد، ۹۰۰ کیلومتر قرار بوده در تبوک حرکت کنند، نداشتند، پا برهنه که نمی‌شود ۹۰۰ کیلومتر راه رفت، بعد از چند ۱۰ کیلومتری پا آبله می‌بندد، زخم می‌شود، دیگر سربار مسلمین می‌شود. آمدند به پیغمبر عرض کردند یا رسول الله از بیت المال یک جفت کفش، یک دمپایی، یک تکّه چوب، چیزی که به پای خود ببندیم ندارید؟ بعضی این‌قدر فقیر بودند. حضرت فرمودند: نه، ندارم. گفتند: ما چه کنیم؟ فرمودند: شما از جنگ معاف هستید. «أَعْیُنُهُمْ تَفیضُ مِنَ الدَّمْعِ حَزَناً»،[۵] این‌ها زار زار گریه کردند. این‌قدر گریه کردند تعبیر قرآن کریم به این‌گونه است کأنّ چشم این‌ها می‌خواست بیفتد، «أَعْیُنُهُمْ تَفیضُ‏ُ» نه «تَفیضُ دُموعَهُم»، دموع آن‌ها نه، أعین آن‌ها، چشم‌های آن‌ها داشت می‌افتاد، این‌قدر گریه کردند.

همان‌ بودند، خیلی عجیب است، شما اگر می‌خواهید ببینید پیغمبر چه کار کرد باید به زندانی که داعشی‌ها را نگه می‌دارند بروید طوری روضه بخوانید ببینید داعشی گریه می‌کند یا نمی‌کند. کسی که قلب او را خاموش کرده‌اند، حضرت کاری انجام داد بعضی از این‌ها اهل مناجات شدند. فطرت‌های این‌ها با گرد روبی و غبار روبی تغییرات اجمالی کرد. این‌ها ساده نیست که شما می‌بینید حضرت اخوّت را ایجاد کردند، بعضی از این‌ها نیمی از خانه‌ی خود را به یک فرد دیگر دادند، این‌ها قبلاً می‌گفتند خدایا ما را در غارت قبایل مسافر یاری کن. البتّه فکر نکنید چیز عجیبی است، به اخلاق راسل رجوع کنید می‌گوید اگر توانستی مرغ همسایه را بدزدی این کار اخلاقی است چون سودگرایی است، منتها مواظب باش که گاو تو را ندزدد!

جاهلیّت امروز و دیروز

یعنی این تفکّر شهوت‌رانی بیرون از فضای توحید آن زمان هم رایج بود، امّا نه این‌که جاهلیّت آن موقع عجیب بود این جاهلیّتی که امروز وجود دارد نه، اتو کشیده است، نه، دقیقاً همان است. شهوت‌رانی بود. بله ضعف‌های توحیدی داشتند، در معاد مشکل داشتند، من نمی‌خواهم عرض کنم مردم عربستان هیچ مشکل عقیدتی نداشتند، سر تا پا مشکل بود. امّا چیزی که ما تصوّر کنیم پیغمبر اکرم در یک غاری زندگی کرده بود که افراد آن با امروز ما فرق می‌کردند، نه، اصلاً این‌طور نبود.

تغییر رفتارهای ناپسند

حضرت تغییر رفتار در این‌ها ایجاد کرد، به اندازه‌ی فی الجمله، نسبی، در بعضی. بعضی از آن‌ها اهل عبادت شدند، بعضی از آن‌ها وقتی گناه می‌کردند اوّلین گناه، این‌ها کسانی بودند که تا قبل از این…‌ یکی از اخلاقیّات بسیار زشتی که پناه بر خدا، ممکن است در جامعه‌ی ما هم در گوشه و کنار دیده شود این است که راحت راجع به ناموس هم اظهار نظر و شوخی می‌کردند. گاهی در بعضی از جوامع دیده می‌شود جوان‌ها این کارها را انجام می‌دهند. می‌خواهم بگویم این عرب جاهلی هم چیزی شبیه همین رفتارها را انجام می‌داد، این‌ها راحت راجع به خواهر و مادر و همسر هم صحبت می‌کردند. حتّی در بعضی مواقع کارهای فسق و فجور عجیب و غریب هم انجام می‌دادند، نوامیس خود را ممکن بود گاهی در اختیار کسی قرار بدهند یا راحت راجع به آن صحبت می‌کردند.

شما می‌بینید همین افراد کار به جایی می‌رسید وقتی در جنگی یکی از این‌ها مسئول می‌شد از خانواده‌ی یکی از مجاهدان پرستاری کند، سرپرستی کند، آمد به همسر او تقاضای عمل گناهی داد، آن همسر هم گفت: خجالت نمی‌کشی؟ همسر من به جنگ با دشمنان خدا رفته، چشمان تو را پاک حساب کرده که به خانه‌ی او بیایی. این اگر ۲۰ سال پیش از این، ۱۵ سال پیش از این اتّفاق می‌افتاد که تجاوز هم اگر می‌کرد فکر می‌کرد سود کرده و زرنگ است، اصلاً فضای عربستان همین‌طور بود، راحت بود، در مسائل جنسی بسیار بی‌پروا بودند. شما می‌بینید این فرد شروع به گریه می‌کند به بیابان می‌رود معتکف می‌شود، رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می‌رود او را پیدا می‌کرد برمی‌گرداند، این یعنی تغییر رفتار. از این تغییر رفتارها پیغمبر زیاد انجام داده است. ما داریم «وَ ما عَلَی الرَّسُولِ إِلاَّ الْبَلاغُ الْمُبینُ»،[۶] اصلاً اصل هدف پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم)، عملیّات پیغمبر چیست؟ بلاغ است، تبلیغ است، این چیزی است که ما مسلمان‌ها به آن کم توجّه می‌کنیم.

قوی بودن داعش از نظر تبلیغ

خدا می‌داند ما باید کار گروه تشکیل بدهیم ببینیم غرب چگونه روی داعشی‌ها کار می‌کند. این‌جا که مجلس تقریباً خصوصی است می‌شود راحت‌تر صحبت کرد، الآن در سوریه جمع‌بندی نیروهای نظامی – صحیح هم هست- این است که اصلاً کار فرهنگی دینی انجام ندهیم، چون اگر کار دینی انجام دهیم حتماً طرف مقابل داعشی می‌شود. یعنی قرار باشد به سمت اسلام برود، قرار باشد پای‌بند باشد، این‌قدر جبهه‌ی او قوی کار می‌کند به جای این‌که جذب حرف‌های ما شود جذب داعش می‌شود.

لذا همین امروز اگر از اهل آن که در سوریه مشغول هستند بپرسید به شما می‌گویند کار فرهنگی به معنای تبلیغ دینی، نه تبلیغ تشیّع، تبلیغ اسلام نمی‌کنند، می‌گویند اجازه بده فسق و فجور ارتشی سوریه باشد، معاذ الله به شراب خواری هم گاهی می‌پردازد – نمی‌خواهم همه‌ی آن‌ها را عرض کنم- ولی می‌گوید تبلیغ دین نکن چون او جذب می‌کند. او چه می‌کند که او را جذب می‌کند؟ با تبلیغ. سلاح پیغمبر ما چه بود؟ تبلیغ بود. با تبلیغ علمی می‌شود کاری انجام داد که انسان‌ها تغییر رفتار بدهند، عرف جامعه عوض شود.

کار تبلیغی پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم)

این کار را پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) انجام داد. این شوخی نیست که در حدیبیّه وقتی آمدند با پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) قرارداد ببندند، تهدید کنند، از طرف مشرکین به مدینه وارد شد دید یک گوشه‌ای است که مسلمان‌ها دارند در خاک شیرجه می‌زنند. گفت: آن‌ها چه می‌کنند؟ یا للعجب! این‌ها اعمال عبادی عجیب و غریب انجام می‌دهند؟ گفت: نه، این اعمال عبادی آن‌ها نیست، پیغمبر آن‌جا دارد وضو می‌گیرد این‌ها می‌خواهند آب وضوی پیغمبر به زمین نیفتد. گفت: همین بی‌ادب‌های دیروز این‌قدر می‌فهمند که این بزرگوار پیغمبر خدا است و آب وضوی او تبرّک است نباید به زمین بیفتد. بله، این‌قدر می‌فهمند. به همین جهت است به ۲۲ جواهر رجوع کنید، صاحب جواهر در بحث مهادنه ببینید چه می‌فرماید. می‌فرماید جاهایی پیش می‌آمد – روایاتی از شیعه آورده، برخی هم از اهل سنّت است- جنگ به حدّی می‌شد که نسبت جمعیّت دو طرف خیلی زیاد می‌شد، یعنی جمعیّت مسلمین کم، جمعیّت مشرکین زیاد بود.

حضرت می‌فرمود: چه می‌کنید؟ می‌گفتند: یا رسول الله، جان خود خود را فدای تو می‌کنیم. این‌ها چه کسانی هستند؟ این‌ها همان‌هایی هستند که تا دیروز اظهار نظر راجع به مادر و خواهر هم برای آن‌ها راحت بود، دزدی برای آن‌ها راحت بود. فضای معنوی نداشتند، صلاه این‌ها قرآن می‌فرماید «عِنْدَ الْبَیْتِ»[۷] کف و سوت بود. گاهی زن برهنه‌ای چهار دست و پا دور خانه‌ی خدا راه می‌رفت و بقیّه هم دنبال او راه می‌افتادند و کف می‌زدند! می‌گفتند این عبادت است. یعنی از بین رفته بود. شهوت‌رانی کنار خانه‌ی خدا با این‌که می‌دانستند آن‌جا خانه‌ی مقدّسی است، قبول داشتند مقدّس است، بت‌ها را داخل آن برده بودند از این کارها هم انجام می‌دادند. همین افراد بعضی به جایی رسیدند که آمدند به پیغمبر گرفتند جمعیّت دشمن زیاد است مشکلی نیست، جان خود را فدای تو می‌کنیم. برخی هم این کار را انجام دادند.

من نمی‌خواهم بگویم تغییر رفتار در همه شکل می‌گیرد، اگر در یک جامعه‌ای ۲۰ درصد افراد آن جامعه پای آن کار بایستند حتماً اتّفاق می‌افتد. مستحضر هستید بچّه‌های حزب الله لبنان مگر چند نفر هستند که الآن دارند کار می‌کنند؟ نیروی نظامی آن‌ها خیلی کمتر است از آنچه در ذهن شما است، شاخه‌ی نظامی، شاخه‌ی عملیّاتی. پیغمبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) روی آن نقاط معنوی فطری افراد دست گذاشتند شروع به تکرار کردند.

اهمّیّت حفظ انسجام

یکی از آن نقاطی که رسول خدا تأکید می‌کردند حفظ انسجام بود. فرمود: هیچ کس حق ندارد مسجد را ترک کند. بالاخره پیغمبر چگونه باید حرف‌های خدا را به این و آن برساند؟ باید یک عدّه باشند تبلیغ کنند، فرمود: حق ندارید. نابینا آمد گفت: یا رسول الله من چه کنم؟ فرمود: یک نخ به دیوار ببند شب‌ها بیا. گفت: راه ما دور است، مسجد می‌سازیم، فرمود: نمی‌شود، جمع مسلمین نباید بشکند. حتّی در روایات شیعه هست که (صحیحه‌ی فقهی است) رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) تهدید به تخریب خانه‌ی کسی کردند که عمداً مسجد را ترک کند. یعنی جمع شوید من صحبت کنم و این صحبت کردن کم کم عرف را عوض کرد. این‌قدر به ما در امر به معروف و نهی از منکر تأکید شده برای این‌که اثر می‌گذارد. با کار تبلیغی کاری کرده‌اند امروز یک جوان ۲۵ ساله از یک کشور دیگر می‌آید پنج عدد خرما به او می‌دهند ۲۰ روز در سوریه مقاومت می‌کند.

یک وقت من در همین مسجد خانه‌ی خدا عرض کردم، بعضی از عقاید شیعه را این داعشی‌ها گرده برداری کرده‌اند، بعضی از آن‌ها را، یکی مهدویّت است، یکی عدالت خواهی است. دارند در چند جبهه در چند کشور می‌جنگند، قطعاً تأمین تسلیحاتی و امنیّتی می‌شوند، قطعاً تأمین سخت افزاری می‌شوند، ولی بالاخره چه کسی است که می‌جنگد؟ یک مشت دزد که نمی‌توانند در پنج کشور این‌طور بجنگند. ما در تبلیغ چه می‌کنیم؟ امثال من کم کار هستیم، کار نکرده‌ایم. رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) با تبلیغ تغییر رفتار ایجاد کرد.

ویژگی‌های رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در تبلیغ

البتّه قوام تبلیغ رسول خدا به بعضی از ذاتیات بود، یکی رفتار خود حضرت بود. وارد مسجد که می‌شدند کمی مکث می‌کردند ببینند پیغمبر چه کسی است. شبیه بقیّه بود. نگاه می‌کردند بیشتر کلمات با یک نفر است، یک طرف بیشتر گفتگوها ثابت است، می‌فهمیدند او پیغمبر است. مثل بقیّه، حضرت گرد می‌نشست بالا و پایین نداشته باشد. نوشته‌اند گاهی می‌خواست در یک مجلسی وارد شود حضرت اصحاب را جلوی خود می‌انداخت، عقب راه می‌رفت. یعنی عرف‌هایی که در ذهن آن‌ها ساخته بودند، بزرگ قوم، کوچک قوم، البتّه بزرگ‌تر و کوچک‌تر را باید رعایت کرد، اسلام می‌فرماید: «الْمَرْءُ یُحْفَظُ فِی‏ وُلْدِهِ‏»،[۸] اهل بیت را باید رعایت کرد. امّا به این معنا که بزرگی انسان‌ها به این است که برای فلان قبیله هستند، خیر، پیغمبر که پیغمبر بود سعی می‌کرد ساختار شکنی کند، پیغمبر خدا بود بچّه‌ی خود را آوردند پیغمبر دست به سر او بکشد این بچّه ادرار کرد. شما حساب کنید یک جایی یک رئیس جمهوری، استانداری آمده، شما بچّه را برده‌اید دست به سر او بکشد کت و شلوار آقا را گلباران کند! یک حال بدی به خانواده‌ی او دست می‌دهد. همین که این‌ها مضطرب شدند حضرت فرمود: بچّه را هل نکنید، اذیّت می‌شود، بگذارید باقی کار خود را بکند.

این‌ها می‌دیدند این رئیس با رئیس‌های دیگر فرق دارد. امیر (سلام الله علیه) فرمود: ما در جنگ‌ها وقتی کار به ما سخت می‌آمد به رسول خدا پناه می‌بردیم، چون در پیشانی جنگ بود. ساده زندگی می‌کرد، اهل عبادت بود و شروع به تبلیغ کردن و تغییر رفتار کرد. این‌قدر تبلیغ کرد که همه بعضی امور را بفهمند.

تعدّد اسناد در مورد امیر المؤمنین (علیه السّلام)

این همه در فضایل امیر (سلام الله علیه) تحریف و انکار صورت گرفته، یکی از محقّقین برجسته‌ی نسخ خطی گفت تا به حال به فضل الهی ۳۰ هزار نسخه‌ی خطّی راجع به امیر المؤمنین (علیه السّلام) پیدا کردیم. ببینید پیغمبر چه کاری انجام داده است، «وَ ما عَلَی الرَّسُولِ إِلاَّ الْبَلاغُ الْمُبینُ». آیا جز بلاغ مبین، جز تبلیغ آشکار، جز تبلیغ مؤثّر، پیغمبر کاری انجام دهد؟ ۳۰ هزار نسخه‌ی خطّی راجع به امیر المؤمنین (علیه السّلام) بین مسلمین. آن محقّق برجسته می‌فرمود: امید دارم آن کتابخانه‌های بزرگی که در دنیا نرفتیم بگردیم بیش از ۲۰ هزار مورد دیگر هم پیدا کنیم، به نسبتی که می‌گفت، نسبت کتابخانه‌هایی که گشتیم پیدا کردیم. مگر شوخی است؟ ۳۰ هزار نسخه‌ی خطّی. ۳۰ هزار نسخه‌ی خطّی ۳۰ هزار کتاب نیست، گاهی صدها نسخه‌ی خطّی برای یک کتاب است. محقّق دیگری بررسی کرده ۸۷۰ کتاب مستقل، هر کدام نسخ متعدّد دارد، درباره‌ی امیر المؤمنین (علیه السّلام) پیدا کرده است.

انجام شدن وظیفه‌ی تبلیغی توسّط پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم)

وقتی می‌خواهم امیر المؤمنین (علیه السّلام) بگویم منظور من یکی از اهداف اصلی پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در امامت بعد از ایشان است. پیغمبر کار کرد، روی عدّه‌ای هم تأثیر گذاشت، بعضی عرب‌های بادیه نشین هم تغییر رفتار دادند، عدّه‌ای هم در این راه شهید شدند، کشته شدند، امّا چه شد که ناکامی‌های جدّی به وجود آمد؟ این‌ها که تا به حال عرض کردم مقدّمه بود، چه شد ناکامی به وجود آمد؟ پیامبر کم کاری کرد که بعد از او بلافاصله همه چیز به هم خورد؟ نه. این مقدّمه را عرض کردیم بگوییم رسول خدا وظایف خود را به احسن وجه انجام داد، تغییر رفتار ایجاد کرد. داماد از فراش زفاف خود غسل نکرده رفت کشته شد، مگر شوخی است؟ در قومی که آقایان می‌گویند وحشی هستند شما کسی را، آن هم با نژاد آن‌ها، با آن گرم مزاجی، دیشب زفاف او بوده امروز صبح در سپاه پیامبر غسل نکرده کشته شود، پیغمبر تغییر رفتار ایجاد کرده است.

علّت ناکامی تبلیغ بعد از پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم)

امّا چه شد ناکامی به وجود آمد؟ چه شد که ناکامی شد؟ علّت اصلی ناکامی‌ها را اگر ما دسته‌بندی کنیم بخواهیم ۱۰ روز هم صحبت کنیم زیاد است، برگردانیم به یک نقطه است، آن هم این است که شهوات انسان‌ها نمی‌میرند. تربیت شهوت را نمی‌کشد، انسان را تربیت می‌کنند تغییر رفتار باعث می‌شود او فکر کند گاهی خلاف غریزه‌ی خود عمل کند. این‌که شما می‌بینید در بعضی از جنگ‌های پیغمبر آب می‌آورند آن مجروح و جانباز راه خدا می‌گوید: نه، او از من تشنه‌تر است، این یعنی تغییر رفتار ایجاد شده، یک تشنه‌ای که خون از بدن او رفته آب نمی‌خورد، به برادر من بدهید. چه شد که بعد از پیغمبر ناکامی به وجود آمد؟ یک جریانی سازماندهی شده که خدا می‌داند این جریان خیلی جریان خطرناکی است، یک جریان سازماندهی شده سعی کردند همزمان شروع به خنثی کردن مین‌های تربیتی پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) کنند. زمان خود رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) این‌ها قدرت رسانه‌ای داشتند، در جامعه شایعه کردند که همسر پیغمبر خلاف جنسی انجام داده است.

تهمت به همسر پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم)

من شرم می‌کنم مثال بزنم، درباره‌ی کدام مرجع تقلید شما چنین تهمتی را می‌شود در جامعه رواج داد؟ جامعه می‌پذیرد که آن را رواج بدهید؟ در سطحی که پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) از خود دفاع نکند، می‌گوید فایده‌ای ندارد. اگر رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) از خود دفاع می‌کرد می‌گفتند معلوم است می‌خواهد از ناموس خود دفاع کند، کار به جایی رسید قرآن در پاکی همسر پیغمبر نازل شد که اختلاف است او چه کسی بود. کار رسانه‌ای در این حد جدّی صورت گرفت، در پاکی همسر پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) آیه نازل شد. رسول خدا مردم را جمع کرد، مردم مدینه که جمع شدند حضرت فرمود: آیه نازل شده، از کتاب الهی به من وحی شده که همسر من بیگناه است، آیه‌ ۱۱ سوره‌ی نور نازل شده است.

با کسانی که تهمت زدند چه کنیم؟ همین که آمدند درگیر شوند، عدّه‌ای گفتند گردن او را بشکنیم، او را بگیریم، چه کنیم، دو گروه در مدینه با هم درگیر شدند. گفتند: هم قبیله‌ی ما را؟ پیغمبر فرمود: «قُومُوا عَنِّی لَا یَنْبَغِی عِنْدِی التَّنَازُعُ»،[۹] برخیزید بروید، نزد من تنازع شایسته نیست. پیغمبری که حکیم است، عادل است، ظلم به این بزرگی رخ داده، درباره‌ی یک شخصیّت مهمّ اجتماعی، به همسر پیغمبر تهمتی زده شده، قرآن هم در برائت او نازل شده، این‌جا باید چه کنیم؟ باید احقاق حق کند، باید تهمت زننده را مجازات کند، ولی شما می‌بینید رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می‌بینند در آن جامعه هنوز پذیرش حق نیست، یک عدّه از این ناحق دفاع می‌کنند، یک عدّه از مجرمین دفاع می‌کنند، ولو قرآن بفرماید که «وَ لا تَکُنْ لِلْخائِنینَ خَصیماً»[۱۰]ولی یک عدّه دارند دفاع می‌کنند. این‌جا حضرت چه فرمود؟ «قُومُوا عَنِّی»، برخیزید. یعنی این جامعه هنوز آماده‌ی عدالت نیست، «لَا یَنْبَغِی عِنْدِی التَّنَازُعُ».

ایجاد قدرت برای جبهه‌ی حق

هنوز یک عدّه در جامعه‌ی ما نمی‌فهمند برای چه بعضی محاکمه نمی‌شوند و تمام جامعه‌ی ولایتی هم در کار تبلیغاتی زیر صفر هستند. اگر حق را ذلیل کنید این‌طور می‌شود که می‌فرماید: «قُومُوا عَنِّی لَا یَنْبَغِی عِنْدِی التَّنَازُعُ». اگر در جامعه صدها کمپین راه بیفتد، پویش مردمی برای یک جریان حق مداری راه بیفتد، جبهه‌ی حق قدرت پیدا می‌کند که حق را اجرا کند. یعنی کار تبلیغی انجام دهد مردم حق را، عدالت را بخواهند. وقتی بی‌حال هستیم می‌فرماید: «قُومُوا عَنِّی»، برخیزید بروید.

موضع جریان منافقین

این «قُومُوا عَنِّی‏» چند مرتبه در زندگی پیغمبر رخ داد، یعنی حضرت دارد روی مردم کار می‌کند ولی هنوز همه تربیت نشدند و عدّه‌ای هم منافق هستند. این عدّه‌ی منافق بزنگاه که می‌شود شروع به موضع‌گیری کردن می‌کنند. یک عدّه گفتند: حسّان که چیزی راجع به ناموس پیغمبر نگفته، شروع کردند به ماست مالی کردن. یک عدّه گفتند از قبیله‌ی ما است، هم تیمی ما است.

سستی کردن جریان حق در موضع‌گیری

جبهه‌ی حق چه کار کرد؟ جبهه‌ی حق جز عدّه‌ی قلیلی بقیّه به فکر نیفتادند کاری انجام دهیم برای پیغمبر بسط ید ایجاد کنیم، یعنی آن مسیر تبلیغاتی را ادامه ندادند، کند عمل کردند، چند مرتبه رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) از مردم گله کرد، بارها می‌شد یک فردی را رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می‌فرماید این را هر جا که رسید اعدام کنید، حتّی اگر پرده‌ی خانه‌ی خدا را گرفته بود. یک نفر می‌آمد این را شفاعت کند، رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) سر مبارک خود را پایین می‌انداختند، «رَحْمَهً لِلْعالَمینَ»[۱۱] که نمی‌تواند سه ساعت سکوت کند، سکوت می‌کرد، او اصرار می‌کرد از این طرف صدا درنمی‌آمد. می‌فرمود: به خاطر تو گذشتم. بعضی وقت‌ها گله می‌فرمود: چرا زودتر از این‌که من گذشت… مگر من نگفتم هر جا او را دیدید بکشید؟ حکم کلّی دادم.

مورد دیگر این بود که مستقیم آمد در روی مبارک پیغمبر ایستاد جسارت کرد، حضرت فرمود: چه کسی من را از او راحت می‌کند؟ یعنی حکم اعدام صادر کرد، سبّ النّبی کرد. یکی از افراد معروف رفت او را بکشد، وقتی برگشت گفت: یا رسول الله نکشتم. فرمود: چرا نکشتی؟ گفت: نماز می‌خواند. پیغمبر می‌فرماید او را بکش، پیغمبر می‌داند که نماز بخواند… سبّ النّبی به نماز می‌خواند کاری ندارد، قاتل نماز هم بخواند او را قصاص می‌کنند. فرد دیگری رفت، یعنی حکم صادر شده، وقتی برگشت گفت: قنوتی داشت. مرتبه‌ی سوم که امیر المؤمنین (علیه السّلام) رفته بود او فرار کرده بود، بعداً از بانیان خوارج شد. جامعه نمی‌آمد به این فرد اعتراض کند چرا به حرف پیغمبر گوش نکردی، اگر در یک جامعه‌ای مردم بی‌توجّه به این باشند که یک عدّه با پیغمبر مخالفت می‌کنند، عملاً رفتار می‌کنند، کم کم تظاهر به مخالفت می‌کنند و ساکت باشد، کار به جایی می‌رسد که در روی پیغمبر کسی می‌ایستد و می‌گوید تو هذیان می‌گویی. این ضعف کجا است؟ این ضعف آن‌جا است که خداوند می‌فرماید: چرا عکس العمل نشان نمی‌دهید؟

عکس العمل مناسب خواص

یک وقت خواص می‌توانند کاری انجام دهند، یک وقت عوام می‌توانند پویش درست کنند جو ایجاد کنند، چرا جوّ جامعه در دست ما نیست؟ این‌که آقا می‌فرماید: اهمّیّت فضای مجازی مثل فضای انقلاب اسلامی است. یعنی در فضایی که دریا دریا دارند با شما صحبت می‌کنند، شبهه می‌کنند، تیر و ترکش به سمت شما پرتاب می‌کنند، شما هم یک چیزی بگویید. خدا شهید چمران را رحمت کند، من را این جمله و تفکّر عجیب او اسیر کرده است. یک نقاشی معروف دارد که همسر خود را واله‌ی خود می‌کند، این نقاشی این است که یک تاریکی مطلق است و یک نقطه‌ی نور، می‌گوید: منظور تو چیست؟ می‌گوید: من می‌خواهم این را بگویم اگر همه‌ی عالم را ظلمت گرفت، همه‌ی مردم بد هستند، همه‌ی این مانیتور عالم خراب است، تو یک پیکسل که هستی؟ آن پیکسل تو می‌تواند نورانی باشد، یک نقطه‌ی سفید می‌توانی باشی. این‌طور نیست که تکلیف تو تمام شود، من کاری نمی‌توانم انجام دهم. در مسائل مهمّ مملکتی حجّت خدا صحبت می‌کند مدام تکرار می‌کند خلاف آن عمل می‌شود. برای این‌که تک پیکسل‌ها کارهای خود را در حداقلی که باید انجام می داند، انجام نداده‌اند.

در سطح کلان ممکن است معامله صورت بگیرد، در سطح کلان ممکن است بعد از پیغمبر روی خلافت پیغمبر معامله صورت بگیرد، در فرد فرد افراد که این‌طور نیست. ایشان می‌فرماید: من تصوّر می‌کنم یکی از نقاط زیبای عاشورا این است که امام حسین (علیه السّلام) ولو همه‌ی عالم خلاف او می‌خواستند رفتار کنند، همه‌ی عالم می‌خواهند خلاف او رفتار کنند می‌فرماید: من یکی غلط عمل نمی‌کنم، اگر همه‌ی عالم حرام بخورند من حرام نمی‌خورم، اگر همه‌ی عالم گناه کنند من گناه نمی‌کنم. تک تک این پیکسل‌ها می‌تواند نور ایجاد کند، یک فانوس در یک اقیانوسی می‌شود کسی که صدها سال خود را گم کرده راه پیدا کند. پیغمبر دنبال این بودند که «إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَهٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنی‏ وَ فُرادی‏»،[۱۲] یکی یکی، خود را فراموش نکن، اسیر موج نشو.

اگر این جمعیّت و جنبش شود که خیلی کار می‌تواند انجام دهد، رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) نگاه می‌کردند وقتی که یک جمعیّت ۱۰۰ نفری مقابل آن‌ها دو هزار نفر بود، می‌فرمود: چه می‌کنید؟ گفتند: یا رسول الله با صورت خود از تو دفاع می‌کنیم. فرمود: پس می‌جنگیم. همین پیغمبر وقتی به همسر او جسارت شد خواست احقاق حق کند برای این‌که در جامعه کسی جرأت نکند به نوامیس مردم جسارت کند، یک عدّه از مجرم طرفداری کردند، جامعه آن عدّه را بازخواست نکرد، فرمود: «قُومُوا عَنِّی لَا یَنْبَغِی عِنْدِی التَّنَازُعُ». نمی‌خواهم انسجام را از دست بدهید، انسجام را از دست بدهید که کار تمام است، از همه جا می‌خواهند به ما حمله کنند ما را نابود کنند، خود ما هم از درون بخواهیم بپاشیم چیزی نمی‌ماند، فرمود: «قُومُوا عَنِّی».

سستی در مقابل گفته‌های پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم)

در ماجرای دشنام دادن هم همین‌طور شد، بکشید، عدّه‌ای رفتند فرصت ایجاد کردند او فرار کند جامعه آن‌ها را بازخواست نکرد. در جای دیگری، حضرت خواستند در یک عملیّات نظامی کاری انجام دهند – برادران غیر شیعه هم اسم آن فرد را گفته‌اند- یک نفر بلند شد در روی پیغمبر شروع به فریاد زدن کرد. «لا تَرْفَعُوا أَصْواتَکُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِیِّ».[۱۳] آیه نازل شد، جامعه نرفت به آن فرد اعتراض کند بگوید: تو به چه حقّی جسارت کردی؟ این‌که قرآن کریم می‌فرماید: ای پیغمبر، منافقین، کسانی که در مسائل اجتماعی گناه کردند، سارقان بیت المال، به این‌ها دوباره فرصت نده، سه باره فرصت نده، توبه‌ی اجتماعی ندارند برای چیست؟ برای این‌که می‌گوید نگذار این‌ها حیثیّت پیدا کنند، اگر حیثیّت پیدا کنند، شأنیّت اگر پیدا کنند، دسته جمعی در جامعه موج ایجاد می‌کنند.

توهین به پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم)

در جامعه‌ی مسلمین آن‌هایی که باید بیدار باشند بیدار نبودند، کار به جایی رسید یک نفر روی پیغمبر، مقابل چهره‌ی پیغمبر ایستاد و گفت: هذیان می‌گویی. ابن حجر عسقلانی تمام تلاش خود را کرده این ماجرا را بپوشاند، ماجرای «إِنَّ الرَّجُلَ لَیَهْجُرُ»[۱۴] را دو شکل عوض کرده‌اند، یکی گفته‌اند: «قَدْ غَلَبَهُ الْوَجَعُ»،[۱۵] بیماری به او فشار آورده است. یعنی مفهوم همان مفهوم است سعی کرده‌اند اوج شناعت آن لفظ را کم کنند. در یک جای دیگر هم که در بخاری آمده آن را سؤالی کرده‌اند، گفته‌اند: «أَهجَرَ النَّبی»؟ یعنی جمله‌ی خبری با تأکید «لَیَهْجُرُ» را «أَهجَرَ النَّبی» گفت، اصلاً نمی‌شود این را معنی کرد. امروز در کشورهای عربی شما به یک نفر «لَیَهجُرُ» یا «أَهجَرَ» بگویید مشت در صورت شما می‌زند! دشنام محسوب می‌شود.

باز یک عدّه‌ی قلیلی آن‌جا از پیامبر دفاع کردند، مثل امّ سلمه، مثل امیر المؤمنین (علیه السّلام)، در جامعه نیامدند دفاع کنند، غیرت به خرج بدهند، تو به چه جرأتی به پیغمبر جسارت کردی؟ باز شما می‌بینید فرمود: «قُومُوا عَنِّی لَا یَنْبَغِی عِنْدِی التَّنَازُعُ». این «قُومُوا عَنِّی»‌های پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) را بروید در تاریخ بررسی کنید چه زمانی اتّفاق افتاده است، حقّ واضحی… پیغمبر برای کمتر از «لَیَهجُر» حکم اعدام در مسئله‌ی قبل صادر کرده، این‌جا حکم اعدام بود، سبّ النّبی اتّفاق افتاده، ولی وقتی مرتبه‌ی قبل یک فرد کمتر مهم، یک فرد کوچکی را اجازه دادید به پیغمبر جسارت کند، جامعه از شأن ولایی پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) دفاع نکرد، این مرتبه یک فرد ظاهراً مهم‌تری در یک جایگاه بزرگ‌تری جلوی چشم همسر پیغمبر، جلوی چشم دختر پیغمبر، مقابل پیغمبر، بدون این‌که بگوید من از دین تو خارج هستم گفت: «حَسبُنَا» ، کافی است، کتاب کافی است. امروز عزیزان ما اهل سنّت می‌گویند اگر کسی بگوید روایتی را برای مخالفت با قرآن کنار می‌گذاریم زندیق است، می‌گویند قرآن یک منبع مستقل و سنّت هم یک منبع مستقل است. اهل آن به کتاب الاعتصام شاطبی رجوع کنند، می‌بینند مفصّل علمای اصول آن‌ها در منابع دین بحث کرده‌اند که سنّت مستقل از قرآن است، ولو خلاف قرآن باشد، تند روی را ببینید. یک نفر می‌گوید کتاب برای ما بس است، این بزرگوار هم معاذ الله «لَیَهجُرُ»، دیگر چه باید می‌گفت؟

وظیفه‌ی خواص و عوام در جامعه

یک روز اگر ساکت بودی، ببینید در جامعه‌ی خود ما این اتّفاقات می‌افتد یا نمی‌افتد، از چند تریبون رسمی اتّفاق می‌افتد؟ وظیفه‌ی خواص که معلوم است، امیدی به خیلی از خواص نیست. بعضی خواص اگر صد حکومت هم عوض شود پست دارند. دیدید حکومت مصر که عوض شد کاندیدا چه کسی بود؟ معاون حسنی مبارک. اگر در یک حکومتی انقلاب شد و کاندیدای ریاست جمهوری معاون رئیس جمهور قبل بود معلوم است انقلاب… انقلاب زیر و رو نشده، ظاهراً، تفاوت ظاهری، کمی تغییرات ایجاد شده است. از خیلی از خواص نمی‌شود… خدا مرحوم آقای مهدوی (رحمه الله علیه) را رحمت کند، همه پاک باخته نبودند، نیستند. امّا عوام چه می‌توانند بکنند؟ عوام می‌توانند پویش ایجاد کنند، نمی‌خواهم مثال بزنم، نمی‌خواهم بحث من سیاسی روز شود، می‌خواهم بگویم وظیفه‌ی شرعی ما این است کاری انجام دهیم که امام مسلمین نگوید: «قُومُوا عَنِّی لَا یَنْبَغِی عِنْدِی التَّنَازُعُ». بروید نگاه کنید، بعضی از عهد نامه‌های مهمّ معاصر وقتی می‌خواهد اتّفاق بیفتد ایشان وقتی می‌خواهد صحبت کند می‌فرماید مردم انسجام خود را حفظ کنند. این یعنی فضای «قُومُوا عَنِّی» در جامعه وجود دارد، بروید ببینید، فضای «قُومُوا عَنِّی» است. یعنی چه؟ یعنی یک عدّه نمی‌خواهند گوش کنند و یک عدّه‌ای هم نمی‌خواهند از حق طرفداری کنند، لذا می‌فرماید مردم آرامش خود را حفظ کنند. یعنی اوّلاً آن‌هایی را که داریم از دست ما نگیرند، چیزی را که داریم از دست ما نگیرند.

لزوم انسجام جامعه

موارد «قُومُوا عَنِّی» پیغمبر را اگر بروید بررسی کنید به دست می‌آید که مردم نرفتند بگویند چه کسی بود. در تبوک یک عدّه از سربازهای پیغمبر می‌خواستند شتر پیغمبر را هل بدهند. چرا پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) بیان نمی‌کند چه کسانی بودند آن‌هایی که می‌خواستند شتر من را از درّه پایین بیندازند؟ پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) بیان نمی‌کند، چرا حذیفه بیان نمی‌کند؟ این نشان می‌دهد حضرت نمی‌خواهد در عرصه‌ی اجتماع شکاف ایجاد شود. چون این انسان‌هایی که اهل نفاق هستند در ساختارهای قدرت دست دارند، اگر قرار باشند سراغ آن‌ها بروید جبهه می‌گیرند، شقاق ایجاد می‌شود. حواس جامعه هم که الحمدلله نیست.

مسلّم بودن شهادت پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم)

یکی از درس‌های بزرگ شهادت رسول خدا، همین شهادت را عرض کنم، شیعه و سنّی در شهادت پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) شک ندارند همه جا رحلت می‌گوییم. این هنر تبلیغات بنی امیّه است، ولی بررسی بفرمایید، اهل علم که مستحضر هستند، علّامه حلّی، صاحب جواهر، شیخ مفید، شیخ طوسی، این‌ها از شیعه، واقدی، حاکم، صحابه‌ی معروف ابو سعید خدری و دیگران، تصریح به شهادت پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) کرده‌اند. این‌که قاتل چه کسی است، کیفیّت قتل چطور است اختلاف است، شهادت که از مسلّمات است، قاتل معلوم نیست، کیفیّت قتل معلوم نیست، قتل سال چهارم بوده، سم سال هفتم بوده، سم سال دهم بوده، آن سمّی که حضرت نوشیده است. شهادت حضرت که روشن است، چرا رحلت؟ این هنر تبلیغات است.

آگاهی مردم از وصایت امیر المؤمنین (علیه السّلام)

این نبود که مردم ندانند بعد از پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) وصی چه کسی است، ساکتین کاری انجام دادند که آن جریان… این نبود مردم ندانند. ما بگوییم مردم زمان پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) نمی‌دانستند امام چه کسی است، این که به ضعف پیغمبر برمی‌گردد، او تبلیغ کرد، اشدّ تبلیغ. چند مرتبه فرمود: «عَلَی هَل بَلَّغتُ»؟ منتها وقتی مردم ساکت شدند، موارد متعدّدی مخالفت با پیغمبر در عرصه‌های اجتماعی شد مردم جز عدّه‌ی قلیلی طرفداری نکردند. عدّه‌ی قلیل فایده‌ای ندارد، یک امیر المؤمنین (سلام الله علیه) کاری از پیش نمی‌برد، در مسائل اجتماعی جمع لازم است.

سخنان فاطمه‌ی زهرا (سلام الله علیها) درباره‌ی نفاق

این‌که شما می‌بینید زهرای مرضیه (سلام الله علیها) وقتی سخنرانی کرد، فرمود: «اعْلَمُوا أَنِّی فَاطِمَهُ»،[۱۶] من را که می‌شناسید چه کسی هستم، من فاطمه هستم، پدر من رسول خدا است. فرمود: «ظَهَرَ فِیکُمْ حَسِیکَهُ النِّفَاقِ».[۱۷] حسیکه یعنی خار، به آن کینه هم می‌گویند، چرا کینه می‌گویند؟ چون خار که در بیابان است برای این‌که بتواند آب از زمین بگیرد ریشه‌ی خیلی بلندی دارد، ریشه چند متر، از خاک دو سانت، سه سانت، پنج سانت بیرون می‌آید. فرمود: در دل شما کینه‌هایی که داشتید، سیلی‌هایی که از اسلام خورده بودید، فاحشه خانه‌های شما تعطیل شده بود، ربا خواری‌ها تعطیل شده بود، دزدی‌ها تعطیل شده بود. قرارداد می‌کردند مثلاً یک تاجر می‌آمد از او خرید می‌کردند بعد انکار می‌کردند، کِی فروختی؟ ۴۰ نفر هم شاهد می‌آوردند. اسلام آمد جلوی این‌ها را گرفت، از این‌ها خون ریخت، فرمود: «ظَهَرَ فِیکُمْ حَسِیکَهُ النِّفَاقِ». آن کینه، خاری که در دل شما بود کینه شده بود سر آن بعد از پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) بیرون زد، «ظَهَرَ فِیکُمْ حَسِیکَهُ النِّفَاقِ وَ سَمَلَ جِلْبَابُ الدِّینِ». سر این خار کینه که بیرون آمد «سَمَلَ جِلْبَابُ الدِّینِ»، چادر خیمه‌ی دین را پوساندید. عبارت حضرت این است: «نَطَقَ کَاظِمُ الْغَاوِینَ»، گمراه‌هایی که تا حالا از ترس این‌که پیغمبر با آن‌ها برخورد کند ساکت بودند«نَطَقَ»، شروع به حرف زدن کردند.

خدا می‌داند امروز با خمینی به جنگ خمینی می‌آیند، می‌دانند چه کنند. من یک هفته ‌نامه‌ دیدم کلّ هفته نامه تبلیغ شخصیّت امام و خانواده‌ی معظّم امام بود، بعد تیتر این بود که اسلام با لیبرالیسم قابل جمع است. جریان نفاق خیلی جریان پیچیده‌ای است، به مرور عرف را تغییر می‌دهد. «سَمَلَ جِلْبَابُ الدِّینِ وَ نَطَقَ کَاظِمُ الْغَاوِینَ وَ نَبَغَ خَامِلُ الْأَقَلِّینَ»، «نَبَغَ» یعنی سر بلند کرد. آن‌هایی که تا امروز پنهانی در خاکریزها خم شده راه می‌رفتند که پیغمبر این‌ها را تیر باران حیثیّتی نکند، آبروی آن‌ها نرود، امروز سر بلند کردند. یعنی حضرت زهرا (سلام الله علیها) به مردم مدینه اعتراض می‌کند، چرا ساکت نشستید؟ ساکت نشستن در برابر شکست شدن حق حمله به خانه‌ی زهرای مرضیّه (سلام الله علیها) است، شکستن پهلوی مشکات وحی است. «وَ هَدَرَ فَنِیقُ الْمُبْطِلِینَ»، عجیب است، حضرت حرف‌های عجیبی گفتند. فرمود: حالا رئیس این‌ها شروع کرده به «خَطَرَ»، جنبیدن، مارمولک چطور جنب و جوش می‌کند، می‌گوید تا دیروز شما جرأت نمی‌کردید صحبت کنید، امّا چند مرتبه آزمایش کردید دیدید می‌شود کارهایی انجام داد، جامعه سست است، امروز دم می‌جنبانید.

ذکر مصیبت

حضرت در بستر افتاده بودند. عرض کردیم رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) عرض کردیم اگر بچّه‌ی مردم در دامن او ادرار می‌کرد می‌فرمود این بچّه است، او را اذیّت نکنید. می‌گویند طعم یتیمی را بچّه‌ها وقتی می‌چشند که مادر آن‌ها از دنیا برود. ولی زهرای مرضیّه (سلام الله علیها) بعد از پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) نسبت به حسنین فرمود: «مَن لِلأَیتام»، یا رسول الله ما برای یتیمان بعد از تو چه کنیم؟ در اوج عزّت زندگی می‌کردند، چه کسی جرأت می‌کرد زمان پیغمبر به حسنین (علیهم السّلام) جسارت کند؟ برای این‌که دل پیغمبر را به دست بیاورند هر کس گناه می‌کرد، بعضی نقل‌ها است کسی گنه‌کار بود یا خطا می‌کرد، می‌خواست پیغمبر از او بگذرد حسن یا حسین (سلام الله علیهم) را در آغوش می‌گرفت جلو می‌آمد پیغمبر را می‌بوسید، می‌گفت من از محبّان این‌ها هستم، حضرت لبخند می‌زد.

این‌که زهرای مرضیّه (سلام الله علیها) بالای جنازه‌ی مطهّر پدر خود عرض کرد که «مَن لِلأیتَام بَعدَکَ یَا رَسول الله»، یتیم شدند. لحظات احتضار رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) بود، مستحب است که سینه‌ی محتضر را سبک کنند، یقه‌ی او را باز کنند، گریبان او را چاک بدهند، حسنین خود را روی بدن مطهّر پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) انداختند. من تصوّر می‌کنم که آن‌ها علم غیب دارند، می‌دانند چه بلایی قرار است به سر آن‌ها بیاید، امیر المؤمنین (علیه السّلام) خواستند حسنین را بردارند فرمود: علی جان، اینها به من آرامش می‌دهند.

یک نکته‌ای عرض کنم، یک محتضر دیگری هم بود که ما این روزها در محضر او هستیم، حضرت مجتبی (سلام الله علیه) بود. من عمد دارم برای شهادت امام حسن (علیه السّلام) این یکی را بگویم، کریم آن کسی است که با خدا با کرامت رفتار می‌کند. لحظات احتضار حضرت مجتبی (سلام الله علیه) دیدند گریه می‌کند، سیّد الشّهداء (علیه السّلام) عرض کرد: برادر جان، این همه در راه خدا صدمه خوردی. نمی‌دانید امام حسن (علیه السّلام) از دست مردم چه کشید، این همه دشنام و شتم، این همه در راه خدا عبادت کرد، ۲۰ سفر پیاده‌ی حج رفت. اموال خود را با کسانی که به گریه‌ی مادر تو توجّه نکردند تقسیم کردی. کریم کسی است که هر چه کار کرده نسبت به خدا خود را بدهکار می‌داند، فرمود: حسین جان خوف این دارم خدا من را نپذیرد، دست من را بگیر که اگر عزرائیل را دیدم با لبخند آمد جان من را بگیرد به تو خبر بدهم، وگرنه به تو متوسّل شوم به حرمت تو خدا از من بگذرد. الله اکبر از این کرامت. چشمان مبارک خود را باز کرد فرمود: حسین جان، خدا من را پذیرفته است.

یک محتضر هم در کربلا بود، سینه‌ی او را با بی‌ادبی سنگین کردند. حضرت سکینه (سلام الله علیها) می‌فرماید: پدرم به من وصیّت کرد تو بالای جنازه‌ی من حاضر شو، می‌گوید: وقتی داشت به میدان می‌رفت من شروع به گریه کردم، صدای گریه‌ی من بلند شد شبیه ضجّه زدن شد. برگشت به من فرمود که «لَا تُحْرِقِی قَلْبِی بِدَمْعِکِ حَسْرَهً»،[۱۸] این‌طور مثل یتیم‌ها برای من گریه نکن، «مَا دَامَ مِنِّی الرُّوحُ فِی جُثْمَانِی‏»، تا در بدن من جان هست این‌طور گریه نکن.

«وَ إِذَا قُتِلْتُ فَأَنْتِ أَوْلَی بِالَّذِی                         تَأْتِینَهُ یَا خَیْرَهَ النِّسْوَانِ»

امّا اگر از دنیا رفتم سکینه جان توقّع دارم بالای سر من بیایی. من تصوّر می‌کنم یعنی بیا کنار عمّه‌ی خود قرار بگیر زیر بغل او را بگیر. لذا می‌فرماید: من با عمّه‌ی خود زینب وارد قتله‌گاه شدیم، هر چه گشتیم بدن پدر را پیدا نکردیم، آثار شناسایی نبود، بدن کوبیده شده بود، از بین رفته بود. بالاخره پیدا شد. نمی‌دانم، نقل‌های متأخّر می‌گویند بدن صدا کرد، نمی‌دانم بوی فاطمه را حس کردند، طبق بعضی نقل‌ها رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) آن‌جا حاضر بود، چه شد که به زینب کبری نشان دادند. وقتی رفت کنار آن بدن قرار گرفت همین که آمدند عزاداری کنند « فَاجْتَمَعَتْ عِدَّهٌ مِنَ الْأَعْرَابِ  »، یک عدّه از این نامردها آمدند آن‌ها را با تازیانه زدند. «حَتَّی جَرُّوهَا عَنْهُ»[۱۹]، سکینه می‌فرماید نگذاشتند من برای پدر خود گریه کنم.

 

پی نوشت:

[۱]- سوره‌ی غافر، آیه‌ ۴۴٫

[۲]- سوره‌ی طه، آیات ۲۵ تا ۲۸٫

[۳]- الصّحیفه السّجادیه، ص ۹۸٫

[۴]- ریاض السالکین فی شرح صحیفه سیّد السّاجدین، ج ۳، ص ۳۱۰٫

[۵]- سوره‌ی توبه، آیه‌ ۹۲٫

[۶]- سوره‌ی نور، آیه ۵۴٫

[۷]- سوره‌ی انفال، آیه ۳۵٫

[۸]- بحار الأنوار، ج ۲۸، ص ۳۰۲٫

[۹]- کشف المحجه لثمره المهجه، ص ۱۱۸٫

[۱۰]- سوره‌ی نساء، آیه‌ ۱۰۵٫

[۱۱]- سوره‌ی انبیاء، آیه ۱۰۷٫

[۱۲]- سوره‌ی سبا، آیه‌ ۴۶٫

[۱۳]- سوره‌ی حجرات، آیه‌ ۲٫

[۱۴]- بحار الأنوار، ج ۳۰، ص ۵۳۵٫

[۱۵]- همان.

[۱۶]- بحار الأنوار، ج ۲۹، ص ۲۲۳٫

[۱۷]- همان، ص ۲۲۵٫

[۱۸]- مناقب آل أبی طالب علیهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج ۴، ص ۱۰۹٫

[۱۹] لهوف ،سید بن طاووس، ص: ۱۳۴

منبع:مهر
 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:50 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
کد خبر: ۸۱۴۳۲
 
 
 
 
 
 
«معبد مشرق» سروده‌ای تقدیم به امام هشتم(ع)

و زبانم جز به رضا رضا رضا نمی‌چرخد 

رها هوشمند نژاد شعری با نام «معبد مشرق» را به امام رضا(ع) تقدیم کرد.
عقیق:مرضیه(رها) هوشمند از شاعران جوان کشومان شعر سپیدی با نام «معبد مشرق» را تقدیم امام هشتم(ع) کرد.

صبوری ماجرای غریبی ست،
کافی است
مسافرى ساده
در چشم هایت،
دنبال بهانه ای قدیمی بگردد
تا این بهانه ی کوچک
جویباری جاری شود
در ابتدای سفرهایش...
 
راهش را دنبال کن!
به کوچه باغی می رسی
در حوالی ملکوت و دریاچه ای وسیع..
نترس!
به آب بزن! میانه دریا عمارتی است
از پرنیان و پرند از ترنج و ترمه و ابریشم
جلوتر که بروی
لابلای لیلایی مژگانت، گنبدی گل طلایی،
خورشید تر از آفتاب می بینی
که لبخندهای مسافر
آنجا آرام تر است.
در گوش من و مسافر
کبوتری میخواند
من و تو با هم
به استجابت بهار رسیدیم
درختانی هستیم
با شاخه ای بر سینه
به نشانه ادب
میوه می باریم با ذکر صلوات

*
مسافران راهی
به شهر تو که می رسند
دیگر طاقتی نمانده است
زل میزنند
به ایوان طلاو گنبدت
در چشمهایشان
کبوتران شناور می شوند
جویبارها راهی دریاها می شوند
تا به حوالی خورشید برسند

*
چشم هایش
اخرین معبد شرق است
دلم بی قرارم را
می بندم یک گوشه حرم
زل میزنم مثل یک درخت
با دستی بر سینه
مثل همه ی مسافران ناصبور
تا کدام طرف حیات
صدای صلوات مخصوصت بپیچد
و
کدام طرف حیاط
بندی از پایی باز شود.
خم می شوم تا به سلامی
گم شوم
میان هلهله ی شادباش ها
و در باد
همراه عطر تو
با کبوتران مسافر حرم
به انسوی ابرها سفر کنم،
یا جویباری شوم
کمرنگ
از چشمه ای دور
که روزی به حوالی اقیانوس دلش می رسد.

*
ببخش!
بی قراری امانم نمی دهد
و زبانم جز به رضا رضا رضا نمی چرخد.
حالا می فهمم
چرا پدرت گفت که فرزندم را رضا صدا کنید(١)
من با لبی لبالب از رضا
به تو خیره می شوم
به تو که آفتابی هستی
که دشمن و دوست به نور و شورَت محتاجند (٢)
نامت
نامی ست برای ملکوت و خورشید و آسمان.
نامی برای صبوری و ناصبوری.
با همین سه حرف
شعری روان می شود
در جویبار جاری چشمم
با همین سه حرف
شعری می نویسم
روی بال بیقرار کبوترانت
تا به ملکوت برسد.
دیگر چیزی نمیخواهم
کم کم با سه حرف ر ض آ
به سه حرف خ د آ می رسم.....
 
 
١/فرزندم را رضا صدا کنید((عیون الأخبار الرضا،باب اول،امام کاظم ع))
٢/او رضاست، چون همانطور که دوستان پدرم بر او رضا شده اند،مخالفانش هم ایشان را قبول کرده اند((عیون الأخبار الرضا،باب أول،حضرت امام جواد (ع)

گفتنی است چندی یش دومین مجموعه شعر مرضیه(رها) هوشمند نژاد شاعر جوان کشورمان همزمان با ایام محرم به چاپ رسید.

منبع:فارس
 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:46 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
محسن رضایی در گفت‌وگو با «صبح توس»:
عربستان همچون صدام برده‌ای است که بالاخره آمریکا با پس‌گردنی او را به زباله‌دان تاریخ می‌فرستد/ آمریکایی‌ها هنوز هیچ اعتمادی به آل سعود ندارند/ نبرد احتمالی جمهوری اسلامی و عربستان را به «جنگ نفت‌کش‌ها» تبدیل می‌کنیم
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۵ در ۱۰:۲۵ ق٫ظ
 
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آمریکا سعی دارد تا از عربستان به‌مثابه برده ای برای پیگیری مطامع خود استفاده نماید؛ همچون صدام که پس از به سر آمدن تاریخ انقضایش، او را با پس‌گردنی به زباله‌دان تاریخ فرستاد و این‌یک عبرت برای کسانی است که به رحمت آمریکا امید دارند.
رضایی

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار صبح توس

 بابیان اینکه به‌زودی خبر فتح حلب در رسانه‌ها منتشر می‌شود، اظهار داشت: آزادسازی حلب امری دور از ذهن نیست و در شرایط فعلی، به نظر می‌رسد خبر فتح سوق‌الجیشی ترین منطقه در کشور سوریه به‌زودی در رسانه‌ها منعکس خواهد شد اما موضوع آن است که همه‌چیز با فتح حلب پایان نمی‌یابد و حتی ممکن است بر دامنه پیچیدگی اوضاع بیفزاید.

وی افزود: بمباران مواضع تروریست‌ها توسط جنگنده‌های روس و آموزش نیروهای درگیری میدانی با تکفیری‌ها توسط مستشاران نظامی ایران و از دیگر سو بمباران مواضع ارتش سوریه توسط آمریکا و حمایت تسلیحاتی و مالی از داعش توسط آل سعود باعث شده تا روزنامه نیویورک‌تایمز از درگیری‌های این روزهای سوریه با عنوان «جنگ جهانی حلب» یاد کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تشریح دامنه حضور غرب در سوریه و ایجاد اختلال در امر پاک‌سازی تروریست‌ها خاطرنشان کرد: مواضع امروز غربی‌ها و روسیه در سوریه ریشه در وقایع مربوط به کریمه و ناآرامی‌های اوکراین دارد؛ روسیه به لحاظ ژئوپلیتیکی منطقه‌ای محصور و در محاصره دارد. عدم دسترسی روس‌ها به آب‌های آزاد از یکسو دامنه فعالیت‌های تجاری و اقتصادی آن‌ها را به‌شدت کاهش داده و از دیگر سو، سرمایه‌گذاری عظیم آن‌ها در گسترش تسلیحات دریایی را با شکست مواجه کرده است و ازاین‌جهت هم در قضایای مربوط به ناآرامی‌های اوکراین و خروج کریمه از تابعیت دولت مرکزی این کشور، روس‌ها حداکثر تلاش خود را کردند تا به‌اصطلاح خود را از گوشه رینگ خارج کنند و برای خود دسترسی تازه‌ای ایجاد نمایند و بدرفتاری‌های آمریکا در این موضوع، مقامات کرملین را به‌شدت منزجر و ناراحت کرد.

سردار رضایی درخصوص دخالت های عربستان در سوریه گفت: علی‌رغم اقداماتی که عربستان در سوریه انجام می‌دهد تا حمایت و اعتماد آمریکا را جلب کند، در محدوده بین شمال فرات تا مرز ترکیه آمریکایی‌ها هم‌اکنون یک پایگاه سیصدنفره مستقر کرده‌اند و حضور مستقیم نظامی را برقرار کرده‌اند که این نشان‌دهنده بی‌اعتمادی‌شان به آل سعود و به سر آمدن دوران نوکری آن‌ها برای غرب است. آمریکا سعی دارد تا از کشورهایی چون عربستان به‌مثابه بردگانی برای پیگیری مطامع خود استفاده نماید؛ بردگانی که همچون صدام پس از به سر آمدن تاریخ انقضایشان، آن‌ها را با پس‌گردنی به زباله‌دان تاریخ می‌فرستند و این‌یک عبرت برای کسانی است که به رحمت آمریکا امید دارند.

وی در انتها با بیان اینکه نبرد نظامی احتمالی جمهوری اسلامی و عربستان را به «جنگ نفتکش ها» تبدیل خواهیم کرد، تصریح کرد: جنگ میان کشورهای مسلمان به صلاح هیچکس نیست و تنها باعث ایجاد دردسر بیشتر برای امت اسلامی می‎شود و اگر چه شروع شدن جنگ با راهبردهای جمهوری اسلامی سنخیتی ندارد اما در صورت وقوع، جنگی که آل سعود یا هر ماجراجوی دیگری شروع کند به‎گونه‎ای تمام می شود که دیگر اثری از گفتمان وهابیت و اسلام سعودی در منطقه و جهان باقی نماند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:43 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی:
افزایش مالیات‌ها کمر حقوق‌بگیران را می‌شکند/ تورم بیشترین تأثیر را بر کارمندان دارد
 
 
نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: مطالبات تولید کنندگان وکارآفرینان خراسان در کمیسیون های تخصصی مجلس مطرح می شود، به زودی نشست مشترکی با حضور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور ، نمایندگان خانه صنعت ، معدن وتجارت و کمیسیون صنایع مجلس برای رفع چالشهای تولید در حوزه نظام مالیاتی کشور برگزار می شود.
201608103097495530_orig

به گزارش صبح توس، به نقل از پرستوها، مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در نشست  با هیات رئیسه خانه صنعت ، معدن وتجارت و روسای انجمنهای صنایع همگن خراسان رضوی اظهار داشت: با عنایت به گلایه های فعالان اقتصادی به زودی نشست مشترکی با حضور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور ، نمایندگان خانه صنعت ، معدن وتجارت و کمیسیون صنایع مجلس  برای رفع چالشهای تولید در حوزه نظام مالیاتی کشور برگزار می شود.

وی تاکید کرد: مسائل  ارزی تولید و صادرات در نشست آتی کمیسیونهای اقتصاد و برنامه بودجه طرح خواهد گردید .

نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان این که حل مسائل کشور نیازمند نگاه کارشناسی، علمی وتخصصی است، افزود: اگر قانون به نحو مناسبی تدوین شود ومجلس نظارت دقیق و به هنگام خود را اعمال نماید این همه مشکلات نمی داشتیم .

پزشکیان تصریح کرد: اینکه پس از سالها همچنان در حوزه آب ، کشاورزی ، صنعت وتولید با چالشهایی مواجه هستیم ، نشان می دهد که نقشه راه  غلط بوده است .

وی با تاکید بر استفاده  از تجارب بین المللی در رفع مشکلات وچالشهای اقتصادی کلان کشور اظهار داشت:  اگر امروز در برخی از رشته های صنعتی  با اشباع بازار مواجه ایم تشکلهای تخصصی همچون خانه صنعت ، معدن وتجارت باید وارد میدان شده و  نیازهای کشور را برای توسعه صنعتی ومعدنی اعلام نمایند.

پزشکیان با اشاره به وجود ۶۰ دانشگاه پزشکی در کشور اظهار داشت: این دانشگاه  ها در حالی تاسیس شده اند که فکری برای بازار کار فارغ التحصیلان نشده است و معلوم نیست که کشور به این همه دانشجو نیاز دارد.

فشار نظام مالیاتی و سودهای کمرشکن بانکها دو معضل اساسی تولید

حسن حسینی  رییس خانه صنعت ، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز بیان داشت: عدم اجرای برخی از قوانین، فساد اداری، افزایش مالیاتها ونوسانات نرخ ارز را از جمله تنگناهای واحدهای تولیدی است.

وی با بیان اینکه  فشار نظام مالیاتی و سودهای کمرشکن بانکها دو معضل اساسی تولید در استان است افزود: افزایش مالیاتها به ویژه در استان خراسان رضوی به تعطیلی برخی از واحدها منجر شده است و از این رو از مجلس شوراس اسلامی درخواست داریم نسبت به این موضوع مهم وکاهش فشار مالیاتی تمهیدات لازم  را اتخاذ نماید زیرا در شرایطی مالیاتها افزایش یافته است که درامد واحدهای تولیدی به شدت کاهش یافته است.

وی با اشاره به تنشهای سیاسی در کشور نیز بیان داشت: بازتاب اجتماعی تنش و دعواهای سیاسی در حوزه های اقتصادی بسیار تاثیر گذار است .

حسینی افزود: تولیدکنندگان استا ن از مجلس شورای اسلامی می خواهند ضمن پیگیری مشکلات سربازان جبهه اقتصاد مقاومتی به رسالت خود برای نظارت بر اجرای دقیق قوانین عمل نمایند.

متوسط نرخ تورم رسمی در این سالها ۱۷/۵درصد و نرخ افزایش حقوق ۱۲/۵درصد بوده است

فیروز ابراهیمی دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت  خراسان رضوی با اشاره به افزایش ۲۵۰درصدی بودجه مالیاتی کشور در ۵ سال اخیر گفت : متاسفانه این رقم در استان که بیش از ۴۰۰درصد بوده است به عبارت دیگر مالیات تولید به همین نسبت افزایش یافته است .

وی برقراری عدالت مالیاتی را یکی از خواسته های مهم جامعه تولید کنندگان استان اعلام کرد و ادامه داد: فشار این افزایش مالیات بر تولید و حقوق بگیران متمرکز شده است.

ابراهیمی با اشاره به روند افزایشی تورم ورکود در ۱۵ سال گذشته اظهار داشت : متوسط نرخ تورم رسمی در این سالها ۱۷/۵درصد ونرخ افزایش حقوق ۱۲/۵درصد بوده است این بدین معناست که میان تورم و میزان افزایش حقوق کارمندان ۵ درصد فاصله وجود دارد.

وی تاکید کرد :در این سالها کاهش قدرت خرید مردم مستقیماً بر نظام عرضه وتقاضا تاثیر گذاشته وتا این موضوع ترمیم نشود اثار رونق تولید نمایان نخواهد شد .

گفتنی است در این نشست برخی از مسئولان انجمنهای صنایع استان ضمن بیان نقطه نظرات خود خواستار تحقق وعده های دولت در حوزه  تسهیلات رونق واحیای تولید، بهینه سازی سرمایه گذاری در استان، صیانت از اشتغال، جلوگیری از صدور بی رویه پروانه های بهره برداری در رشته های اشباع شده و کاهش نرخ سود بانکی تولید شدند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:39 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۹/۰۹
نوع: خبر

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران:

 

آمریکا منشاء همه دشمنی‌ها از ابتدای انقلاب تاکنون است
فرمانده نیروی دریایی سپاه بیان داشت: سرمنشاء همه دشمنی‌ها با ملت ایران از روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکایی‌ها بودند و هیچ دشمنی وجود ندارد که آمریکا باواسطه و یا بی‌واسطه در آن دستی بر آتش نداشته باشد.
آمریکا منشاء همه دشمنی‌ها از ابتدای انقلاب تاکنون است

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، سردارعلی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر پاک و مطهر سه شهید گمنام در بندر کنگ در جمع مردم این شهرستان اظهار داشت: ما در حضور شهدا هستیم و در حضور شهیدانی که در حدود 30 سال قبل برای تحقق اسلام ناب محمدی به پا خواستند و در برابر دشمنان انقلاب اسلامی که عزمشان را برای نابودی اسلام ناب محمدی جزم کرده بودند، ایستادند.

وی افزود: شهیدان ما و جوانان ایران اسلامی از هر طیف و گروهی و در هر سنی به پا خاستند تا از ندای حقی که در این سرزمین، همه مردم به همراه امامشان سر داده بودند و انقلابشان را به پیروزی رسانیده بودند، در برابر همه دشمنی‌ها و دشمنان دفاع کنند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در دین مبین اسلام به لحاظ قرن‌های طولانی با بی‌کفایتی زمامداران کشورهای عربی، برخی از پیام‌ها و تعالیم نابی که پیامبر اسلام به ارمغان آورده بودند به دست فراموشی سپرده شده بود و انقلاب اسلامی ایران توسط حضرت امام خمینی(ره) به دنبال آن بود که حلاوت و شیرینی اسلام ناب را دوباره به جان‌های ملل مسلمان جهان بچشاند و سعادت دنیا و آخرت را به مردم هدیه دهد.

وی اضافه کرد: پیام شهدای ما ساری و جاری است، از سال 42 که مبنای انقلاب اسلامی توسط امام(ره) گذاشته شد و ادامه پیدا کرد، شهدای زیادی در راه اسلام به میادین نبرد رفتند و شهید شدند و دل‌های خانواده خود را به غم و اندوه فرو بردند تا یک امر اساسی را ثابت کنند.

سردار فدوی ادامه داد: شهدا به ما ثابت کردند که راه خدا و پیامبر اسلام و ائمه اطهار راهی است که می‌بایست بر آن اصرار داشت تا به سرانجام برسد و در این راه می‌بایست از جانمان که ارزشمندترین چیزی است که خدای بزرگ برای ما قرار داده است باید گذشت و بحمدالله این روند تاکنون نیز ادامه دارد.

وی تصریح کرد: بحمدالله در عصر کنونی و به برکت انقلاب اسلامی ایران، خیل عظیمی از امت اسلامی به دنبال وعده الهی و پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) رفتند و به شهادت رسیدند و یا شهید دادند و این روند ادامه دارد به برکت خون همین شهیدان ادامه خواهد یافت.

فرمانده نیروی دریایی سپاه بیان داشت: سرمنشاء همه دشمنی‌ها  با ملت ایران از روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکایی‌ها بودند و هیچ دشمنی وجود ندارد که آمریکا باواسطه و یا بی‌واسطه در آن دستی بر آتش نداشته باشد و با همه این دشمنی‌ها جوانان رشید این سرزمین به میدان مبارزه با آنها رفتند چراکه در دفاع از اسلام، میدان مبارزه‌ای که پای جان در میان باشد محک اصلی بندگی و اطاعت از خدا است.

سردار فدوی اضافه کرد: بیش از 37 سال است که مردم این سرزمین در تمامی زمینه‌ها که انقلاب اسلامی و اسلام نیاز به دفاع داشت و جان انسان‌ها بایستی محک می‌خوردند، امت ایران اسلامی خوب خودشان را نشان دادند و اثباتش همین شهدایی است که امروز در جوارشان هستیم که در عملیات‌های خیبر، کربلای یک و دیگر عملیات‌ها به خوبی محک خوردند.

وی در پایان یادآور شد: آن‌ چیزی که تجلی وعده خداست، یعنی حکومت حق‌محور و عدالت‌محور اتفاق خواهد افتاد چراکه در وعده الهی خللی وجود ندارد بلکه شروطی وجود دارد که به عملکرد بنده بستگی دارد و وقتی بندگان این شروط را تحقق ببخشند جاری وساری می‌شود و این قطعی است.

 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:38 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

 

حجت‌الاسلام تویسرکانی:

 

بسیج متولی اصلی مقابله با نفوذ است
حجت الاسلام تویسرکانی گفت: امام خامنه ای عزیز فرموده اند که این تقسیم بندی های اصلاح طلبی و اصولگرایی را قبول ندارند و طبق فرمایش ایشان، ما باید دوقطب انقلابی گری و غیرانقلابی گری را در جامعه پیاده سازی کنیم.
بسیج متولی اصلی مقابله با نفوذ است

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، آرامش نگاهش و اقتدار کلامش همیشه زبانزد اطرافیان است؛ رسم زیبایی دارد که وقتی از امام خامنه ای می گوید بی درنگ "عزیز" را زمزمه می کند. مسئولیت معاونت تربیت و آموزش عقیدتی- سیاسی سپاه را در کارنامه اش دارد و از سال 91 به عنوان مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج منصوب شده است. با حجت الاسلام تویسرکانی در گفت و گویی تفصیلی با موضوعاتی چون نقش بسیج در مقابله با نفوذ، آمادگی بسیج برای تحقق بخشی به اقتصاد مقاومتی و استفاده نکردن دولت از این ظرفیت مردمی، تلاش برای پیاده سازی دوقطب انقلابی گری و غیرانقلابی گری در جامعه و حذف جناح بندی های سیاسی، نتایج ریاست جمهوری آمریکا و تاثیرات بر کشورمان، سران فتنه و ... به گفت و گو نشستیم.

در خصوص اهمیت مقابله با جنگ نرم دشمن و نقش ابلاغی که به بسیج شده است، بخشی از این جنگ نرم مربوط به پروژه نفوذ می شود که مصادیق مختلفی در فضای رسانه ها و در فضای فرهنگی می تواند داشته باشد؛ به نظر شما چه کاری در این زمینه توسط بسیج می تواند صورت بگیرد؟ شما چه راهبردی برای بسیجیان سراسر کشور و رسانه های انقلابی در زمینه مقابله با پروژه نفوذ دارید؟

بزرگان ما و امام خامنه ای عزیز سخنان زیادی در خصوص اهمیت جنگ نرم بیان فرموده اند و جنگ نرم را ابزاری برای تغییر باورها و ارزش ها توصیف نموده اند. امروزه رهبری می فرمایند که مکانیزم یک کلمه فرهنگی است و اگر بسیج می خواهد با تهدیدات نرم با موفقیت مقابله کند، اولین گامش رصد دشمن است؛ یعنی ما باید یک بخش اطلاعات فرهنگی، سیاسی اجتماعی و... قوی داشته باشیم و اگر می خواهیم با دشمن مبارزه کنیم باید دشمن را به خوبی بشناسیم و بدانیم که از چه دریچه ای قصد نفوذ دارد. حضرت امام خامنه ای عزیز، نفوذ را پنج بخش کرده اند و به اعتقاد ایشان، نفوذ می تواند در ابعاد نظامی، امنیتی، اقتصادی،سیاسی و فرهنگی وجود داشته باشد و در این تقسیم بندی نفوذ، همه موارد را توضیح داده اند اما خطرناک ترین مورد را نفوذ فرهنگی دانسته اند. نفوذ امنیتی هم مهم است اما ما در این زمینه اقتدار داریم و در مورد نفوذ اقتصادی باید گفت که دشمن تلاش دارد تا در سیستم اقتصادی کشور اختلاف وارد کند.

بسیج متولی اصلی برای مقابله نفوذ است

نفوذ سیاسی یعنی شخصیت ها و نخبگان درجه یک کشور را تحت تاثیر محاسبات خود قرار دادن و در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها دخالت کردن اما امام خامنه ای، خطرناک ترین نفوذ را نفوذ فرهنگی دانسته اند و بسیج متولی اصلی برای مقابله با این نوع نفوذ است و برای همین هم بسیج به دنبال تشکیل یک اطلاعات فرهنگی گسترده در سطح کشور است.

یکی از مهمترین کارهای وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه مقابله با نفوذ است. مثلا جاسوسی هایی پیشرفته در مسائل هسته ای و غیرهسته ای،مسائل امنیتی کشور و پروژه مسائل موشکی ما و .... که دشمن تلاش می کند که در آنها نفوذ کند، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه با آنها مقابله می کند، البته در برخی موارد دشمن موفق به نفوذ شده است و برای مثال می توان به ترو دانشمندان هسته ای اشاره کرد که براثر پروژه نفوذ، این کار صورت گرفته است که در این نوع نفوذ، دشمن با کسب اطلاعات دانشمندان،موفق به ترور آنها شد.

 

از نظر شما،مبادی نفوذ فرهنگی چیست؟

مبادی نفوذ فرهنگی، رسانه است و بسیج یکی از وظایفش رصد خط نفوذ در رسانه هاست. رسانه ها شامل رسانه های دیداری، شنیداری و گفتاری می شوند. مثلا بسیج باید شبکه های مجازی،ماهواره ها، اینترنت و جاهایی که دشمن قصد نفوذ در آن را دارد، رصد و حضور پیدا کند و قطعا اگر بسیج رصد خوبی نداشته باشد در انجام این ماموریت مهم، توفیقی به دست نخواهد آورد. مهمترین مهره نفوذ فرهنگی توسط رسانه ها صورت می گیرد و به جرات می توان گفت که بعد از رحلت امام(ره)، امام خامنه ای عزیز به عنوان رهبرانقلاب، بیشترین حساسیت ها را نسبت به مطبوعات و رسانه ها داشته اند و در این مورد، خیلی جدی،فعال و پیگیر هستند، چون معتقدند که رسانه به معنای عامش، اگر کنترل و نظارت نشوند، می توانند مقدمه براندازی نظام را فراهم کنند که خروجی اش را در فتنه سال 88 دیدیم؛ یعنی این حساسیت براساس عقل، تجربه و جامعه شناسی امروز است.

بعد از اینکه رصد رسانه ها توسط بسیج صورت گرفت، باید این خط به افکار عمومی معرفی شود؛ یعنی خط بزک دشمن در رسانه ها و شبکه های اجتماعی رصد می شود، مانتیور می شود و به اطلاع افکار عمومی می رسد. چه انتظاری می توان از نهادها و دستگاه هایی همچون قوه قضائیه برای برخورد،مجلس برای اصلاح قانون مطبوعات و دولت برای رسیدگی داشته باشیم که در این امر به کمک بسیج بیایند؟

مهمترین توقع ما از مسئولین این است که به ما به چشم یک حزب و گروه سیاسی نگاه نکنند؛ وقتی که به بسیج به چشم یک حزب سیاسی نگاه شود، به طور طبیعی برخورد با بسیج یک برخورد سیاسی و جناحی می شود. این باعث می شود که بسیج از کارکرد خودش خارج شود و مسئولین از ظرفیت بسیج استفاده نکنند و دشمن در اهداف خودش که قرار است که بسیج با آن مقابله کند، موفق شود. البته هم مسئولین بسیج و هم مسئولین دولتی و دستگاه های قوه قضائیه و مقننه در این موضوع نقش دارند و باید به آن راهبردهایی که مقام معظم رهبری در خصوص بسیج ابلاغ فرمودند پایبندی نشان دهند.

عدم استفاده دولت از ظرفیت بسیج در تحقق بخشی به اقتصاد مقاومتی

مثلا در اقتصاد مقاومتی راهبرد حضرت آقا این بوده است که دولت از ظرفیت بسیج استفاده کند اما تا به امروز اتفاقی نیفتاده است. بسیج ظرفیت بالایی دارد و حتی برنامه های متعددی هم در خصوص تحقق بخشی اقتصاد مقاومتی توسط بسیج به دولت ابلاغ شده و جلساتی هم برگزاری شده اما نتیجه ای نداشته است. واقعا این سوال مطرح است که چرا دولت از ظرفیت بسیج در اقتصاد مقاومتی استفاده نمی کند؟ تحقق اقتصاد مقاومتی بدون مشارکت بسیج محال است و این را باید همه بدانند. نه فقط تحقق اقتصاد مقاومتی، بلکه تحقق هر هدفی از اهداف انقلاب اسلامی بدون مشارکت بسیج شدنی نیست و حذف بسیج یعنی ناکامی مطلق در رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی.

ما می بینیم که در کشور، در تحقق بخشی به اقتصاد مقاومتی به صورت کلیشه ای عمل می شود و ما چیزی که در اقتصاد مقاومتی می بینیم، فقط شعار است و عملی در آن مشاهده نمی شود.

آسیب بزرگ کشور ما این است که شعاری عمل می کنیم؛ هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان شعارهای خوبی می دهند اما عمل ندارند و این در حالی است که قرآن مجید می فرماید: کسانی که شعار می دهند و عمل نمی کنند بزرگترین دشمن خدا هستند.

لزوم پیاده سازی دوقطب انقلابی گری و غیرانقلابی گری در جامعه با نگاه مقام معظم رهبری

رهبرانقلاب بارها فرموده اند که این تقسیم بندی های اصلاح طلبی و اصولگرایی را قبول ندارند و تقسیم بندی باید انقلابی باشد. چرا حتی جناح های مدعی ارزشی در کشور هم نمی آیند تا دوقطبی سازی انقلابی و غیرانقلابی را در جامعه پیاده کنند؟ خبرگزاری بسیج باید در زمینه دوقطبی سازی جامعه از نظر انقلابی و غیرانقلابی، تلاش کند. یک نفر در جامعه ، دوقطبی چپ و راست را مطرح کرد و همان یک نفر، دوقطبی چپ و راست را تبدیل به 4 جناح کرد که شامل جناح های راست سنت ومدرن، جناح چپ جدید و چپ مدرن می شود. روزنامه "سلام" نماد چپ مدرن، روزنامه "کیهان" در یک برهه ای نمادچپ سنتی،"همشهری" نماد راست مدرن و "رسالت" نماد راست سنتی شد.

بنده معتقدم که این طراحی براساس اصول غربی بوده و غلط است و ما هنوز هم درگیر این طراحی هستیم. این تقسیم بندی ها را انجام دادند و آدم ها را براساس نقشه خودشان در فایل های مشخص قرار دادند تا وقتی یک فردی حرف زد، طرف و جناح مقابل حرف آن را قبول نکند. ما باید دوقطب انقلابی گری و غیرانقلابی گری را با نگاه مقام معظم رهبری در جامعه پیاده سازی کنیم. امام خامنه ای فرمودند که انقلابیون ممکن است که کسی اول قطار باشد و دیگری آخر قطار و مهم این است که همه سوار قطار هستند.

خب براساس انتخابات ریاست جمهوری امریکا، آن طور که رسانه های غربی به آن مانور می دهند و نتایج این انتخابات را تحت عنوان یک شوک یاد می کنند . شما این فضا را چطور می بینید؟ آیا با انتخاب ترامپ، تغییری در سیاست های امریکا نسبت به کشور ما صورت می گیرد؟

ببینید، مسلمانی که فرهنگ قرآنی بر افکارش حاکم است، نسبت به کافران و ظالمان نگاه بدبینانه دارد و خوش بینانه و سطحی به این ها نگاه نمی کند. قرآن مجید به ما دستور می دهد که از تمام رفتارهای ظاهری دشمن عبور کنیم و به باطنش راه پیدا کنیم. اسم این حرکت از نظر قرآن، بصیرت است؛ بصیرت یعنی عبور از ظاهر و رسیدن به باطن. بصیرت یعنی کشف واقعیت ها.

در مورد دشمن، تعبیری مقام معظم رهبری این است که این دولت ها نماد های یک شبکه صهیونیستی جهانی هستند که این ها را مدیریت می کنند؛ یعنی قطعا این وضعیتی که در آمریکا پیش آمد و این مناظره بین این دو طرف و این افشاگری ها که خیلی ها هم در داخل کشورما ذوق زده شدند و تعابیر خاصی داشتند، هدایت شده بود. اگر این اتفاقات بعد از انتخابات امریکا در این کشور رخ نمی داد، 10 سال دیگر منجر به انقلاب واقعی در آمریکا می شد و این ها با این برنامه ریزی، انقلاب 10 سال آینده را مدیریت کردند. ترامپ نماد آن شبکه است روی کار آمده است و از آن ساختار لیبرال دموکراسی حمایت می کند. حتی ممکن است که در برخی مناظره هایشان هم به ساختار لیبرال دموکراسی حمله کرده است که این هم بخشی از آن پروژه است.

آمریکا یعنی شیطان بزرگ

برخی به ما ایراد می گیرند که چرا شما این قدر بدبین هستید. بدبینی ما یک بدبینی قرآنی است. امام اسم این ها را شیطان گذاشته است، شیطان یعنی کسی که در تصور شما، بهترین تلاش ها را برای شما انجام می دهد ولی هدف شری را دنبال می کند. دوران تاثیرگذاری ساختار مبتنی بر لیبرال دموکراسی گذشته است و ساختار مبتی برمارکسیم و سوسالیسم هم گذشته و دوران بازگشت به اسلام است. این ها تلاش می کنند این دوران به تاخیر بیفتند و به وجود آوردن داعش، برای این تاخیر رجعت مردم به اسلام است. یعنی داعش را درست کردند تا مردم به اسلام برنگردند.

 

برخی در فضای رسانه های داخلی، تیترهای زیادی می زدند. مثلا پیروزی پوپولیست و ثروت بر عقل و خرد، جهان متحیر و... این دفاع برخی رسانه ها از چهره ای که معمار تحریم های ایران و خالق داعش بوده است، به دنبال چه هستند؟

امام خامنه ای عزیز فرموده اند که ریشه این نوع رفتار ها از نفس افتاده ها، دنیا طلبان و وابستگان می توان دید. کسانی که این چنین هستند یا از نفس افتادن یا دنیا طلب هستند و یا وابسته. برخی رسانه ها پول می گیرند و جاسوسی فرهنگی می کنند و حتی برخی ماهانه حقوق دریافت می کنند تا امریکا را بزک کنند. اگر از نفس افتادگی و دنیاطلبی و وابستگی نباشد و براساس عقل فطری و طبیعی، هیچ عاقلی از سیستم امریکا دفاع نمی کند، نه مسلمانان و نه هیچ عاقلی. وقتی که این کشور با این ورشکستی اقتصادی، ناهنجارهای اجتماعی و این فروپاشی اصول بنیادی خانوادگی و همچنین با این وضعیت حضور نظامی در کشورهای جهان مواجه است، هیچ عاقلی از سیستم امریکا دفاع نمی کند. دفاع برخی در داخل کشور ما از این گروه در امریکا واقعا باعث تعجب است.

حقییتش این است که ساختار لیبرال دموکراسی باعث شکاف های وسیعی در میان طبقات اجتماعی مردم امریکا شده است و مردم امریکا نسبت به این ساختار دل زده شده اند و دنبال یک ساختار جدید هستند. امام خامنه ای هم پیش بینی نموده اند که ساختار آمریکا در سال های آینده با فروپاشی روبرو می شود.

برخی از تعابیر دیگر هم در این سوی جریان نسبت به انتخابات امریکا داشتیم مبنی بر اینکه اگر چه نتیجه انتخابات باعث شد که «نه» به سیاست حاکم واشنگین باشد و این هم تصمیم و محصول مردم امریکا بوده است. در مورد این موضوع، فضا را چطور می بینید و آیا مردم امریکا در این موضوع دخیل بودند یا همین رخداد هم مهندسی شده بوده است؟

اگر بحث مردم باشد، الان رای اکثریت با کلینتون و رای الکترال ترامپ بیشتر بود اما اکثر مردم به کلینتون رای دادند. برخی مردم اعتراض کردند و می گویند این ساختار را به هم بزنیم و عدم برابری در این دموکراسی امریکایی وجود دارد. افرادی که به خیابان های آمریکا آمده اند، طرفداران ترامپ و کلینتون هستند. یک آدمی که هیچ گونه از شاخص های اخلاقی، فکری، عقلانی و تدبیری مدیریتی بر ریاست جمهوری را ندارد و یک دیوانه است، چگونه رئیس جمهور یک کشور می شود؟ این دیوانه را روی کار آوردند تا بر شورش های اجتماعی مدیریت کنند.

اتفاقی که اخیرا در مجلس شورای اسلامی افتاده است، رای اعتماد به سه وزیر بود. خیلی ها معتقد بودند که در همان تعریف انقلابی و غیرانقلابی اگر یک جمعیت خیلی محدود ولی همدل و همفکر با همدیگر اجتماعی تشکیل دهند چه بسا که بهتر از این باشد که ما به لحاظ کمی گسترده باشیم و بر سر یک موضوعی اجماع کنیم. این اتفاق نیفتاد و خروجی اش این بود که از سه وزیر، دو نفر از آنها که حداقل مواضع صریحی در موضوع فتنه دارند، رای اعتماد بگیرند. آیا مجلس می تواند ادعا کند که فتنه خط قرمز ما نیست؟ چه نمره ای به نمایندگان می دهید؟

رای اعتماد به این سه وزیر از یک جنبه خوب بود و آن اینکه، دولت روحانی برای ناکامی هایش دیگر بهانه ای ندارد. مردم متوجه می شوند که این خط سیاسی در اداره کردن جامعه با این رکود عجیبی که بر چرخش مسائل اقتصادی حاکم است و یا مسائل فرهنگی، سیاسی وهمچنین آینده مبهم برجام، خوب نیست و این در حالی است که همه دستگاه ها با دولت همکاری می کننداما متاسفانه می بینیم که رئیس جمهور تعابیر خوبی در خصوص منتقدان خود نمی برند و آنها را بی سواد و بی شناسنامه عنوان می کنند.

از منظر دیگر، این رای اعتماد به این سه وزیر، یک زنگ خطر بود. یک جریان در میان مسئولین داریم که معتقدند که فتنه سال 88 یک دعوای خانوادگی بوده است و باید آن را حل کنیم، این در حالی است که امام خامنه ای هم فرموده اند که از فتنه88 به راحتی عبور نمی کنند. مثلا مطهری هم در خصوص رفع سران فتنه گفته است که چون نظر مقام معظم رهبری بر حصر است، کسی نمی تواند به این موضوع ورود پیدا کند. ما هیچ کتمانی نداریم. بله. هم نظر مقام معظم رهبری بر حصر است و هم نظر دلسوزان انقلاب اسلامی و ما حصر سران فتنه را یک رافت می دانیم. اگر به سمت محاکمه بروند، این آقایان باید در خصوص آن همه جنایت هایی که در سال 88 شد و در خصوص کشته ها و زخمی ها و خسارت به اموال عمومی و مسائل اقتصادی کشور و بردن ابروی نظام و... پاسخگو باشند.

توبه و اعلام برائت سران فتنه موجب رافت آنها می شود

ما هم معتقدیم که اگر سران فتنه توبه کنند و برائت بجویند مورد رافت قرار می گیرند و بدون برائت و اظهار ندامت و توبه، عفو این ها خردمندانه نیست. انتخاب سه وزیر که اعلام برائت در خصوص حمایشتان از فتنه 88 نکرده اند، یک زنگ خطر است که اگر سیستم های نظارتی و کنترلی در کشور موضوع فتنه را به عنوان یک خط قرمز مورد ملاحظه قرار ندهند، قطعا اصحاب فتنه در امور کشور قرار می گیرند.

چندین ماه به زمان انتخابات ریاست جمهوری زمان داریم و دولت یازدهم، ماه های آخر مدیریتش را طی می کند. همیشه موضوع بر سر وحدت نیروهای انقلابی خارج از جناح بندی ها در انتخابات بوده است. توصیه شما به جریان ها چیست؟

من معتقدم که انتخابات ریاست جمهوری کشورمان باید یک انتخابات انقلابی برعلیه کج روی ها، انحرافات و آسیب ها باشد. این فساد گسترده در سیستم مدیریتی کشورمان،فساد در بانک ها و این اشرافی گری در مسئولین ،فیش های نجومی و این وضعیتی که در داخل کشور می بینیم برای حفظ خط روشن انقلاب اسلامی نیاز به یک انقلاب دارد. کسانی در آینده باید سکان دار مسئولیت بشوند که با همه وجودشان مبارزه جدی کنند.ما احتیاج به یک تحول واقعی و همه جانبه داریم و باید برخی از این پیرها و قدیمی ها کنار بروند و یک نسل جوان انقلاب اسلامی به میدان بیاید. نفس های تازه و گام های محکم و افکار جدید، خلاقیت های مبتکرانه مبتنی بر اندیشه امام خامنه ای می خواهیم و با این رویکرد باید رئیس جمهور آینده کشور به صحنه وارد شود و انقلاب اسلامی را با همه ارزش هایش به دنیا معرفی کند.

 

 

دولتی می خواهیم که با فساد مقابله کند

 

احساس می کنم که اصولگران و اصلاح طلبان و انقلابیونی که برای این انقلاب دل می سوزاند، باید به این میدان بیاید. فضا آماده است و اگر در این راستا حرکت نکنیم،این فسادها باعث بی اعتمادی مردم می شود. این چیزهایی که در رسانه ها گفته می شود یک ضربه هایی است که اثرات جبران ناپذیری به اعتماد مردم وارد کرده است. مردم باید ببینند که انقلاب اسلامی در مسیر خودش است. هر مسئولی که دچار فساد شده است باید مجازات علنی در کشور شود و این فرهنگ امام علی(ع) در حکومت داری است. یعنی مسئول باید جرات فساد و خطا و تخلف و جرم را به خودش ندهد و اگر رویکرد تحولی نداشته باشیم، در مسیر پیشرفت یک مقدار دچار توقف می شویم.

خبرنگاران خبرگزاری بسیج واقعا با آن نگاه بسیجی وار و آن فرهنگ بسیج که در پایگاه های بسیج است و بدون هیچ چشم داشتی در عرصه رسانه تلاش می کنند. اگر نکته ای برای این خبرنگاران بسیجی دارید، بفرمایید.

از شما و اعضای خبرگزاری بسیج تشکر و قدردانی می کنم که در این مجموعه زحمت می کشید و این فضای جدید و جذاب را به وجود آورده اید. من انتظارم از خبرگزاری بسیج دو چیز است؛ اول اینکه در تبیین اندیشه ها و گفتمان رهبرمعظم انقلاب اسلامی تلاش مبتکرانه داشته باشید و صرفا یک تلاش کلیشه ای نباشد و باید قبول کنیم که مجموعه های ارزشی نتوانستند در این خصوص، حق مطلب را ادا کنند. نکته دوم اینکه انتظار ما از خبرگزاری بسیج این است که مشکلات موجود در کشور و همچنین نقاط قوت موجود را عینا منعکس کند و یک آینه تمام نمای مسئولین کشور و همچنین نقطه وصل بین مردم و مسئولین باشد. مثلا ما در آسیب های اجتماعی مثل طلاق، اعتیاد، فرار از خانه و... کم کار کرده ایم و نیاز است که خبرگزاری بسیج در این خصوص وارد شود.

 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:34 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تسلیت...
 
 
 

السَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَهْلَ بَیْتِ النُّبُوَّةِ .

 

ایام سالروز رحلت پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی(ص) و شهادت مظلومانه ،امام حسن مجتبی(ع) و شهادت غریبانه هشتمین پیشوای معصوم، حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع)، بر تمامی مسلمان تسلیت باد.

 
 
 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

بزرگترین مسجد و مرکز اسلامی (عکس) 

 

مسجد احمد قدیروف در چچن بزرگترین مسجد و مرکز اسلامی در اروپا به شمار می آید. این مسجد دارای انجمن دانشجویان مسلمان چچن ، مدرسه علوم دینی ، دانشگاه اسلامی ، هتل خوابگاه دانشجویان و کتابخانه می باشد.
بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا


بزرگترین ، مسجد ، اروپا
ایران مطلب*

ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:29 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

بزرگترین اشتباهاتی که مدیران انجام می دهند

بر اساس تجربیات من، این هفت رفتار مدیریتی باعث می شوند که کارمندان عالی شغل شان را ترک کنند
 
مدیران،اشتباهات مدیریتی
 
از این اشتباهات مدیریتی اجتناب کنید

بر اساس تجربیات من، این هفت رفتار مدیریتی باعث می شوند که کارمندان عالی شغل شان را ترک کنند:

عمل نکردن به وعده ها

اگر شما به وعده های خود عمل نکنید، چطور انتظار دارید اطرافیان تان به وظایف شان پایبند باشند؟ این رفتار ممکن است به فرهنگی بینجامد که مسوولیت پذیری را در اعضای تیم کاهش دهد و کاهش مسوولیت پذیری به عملکرد ضعیف تیم خواهد انجامید. همچنین کاهش میزان اعتماد دیگران به شما نیز از عواقب این رفتار است.


نادیده گرفتن افرادی که عملکرد ضعیف دارند:

این افراد ممکن است باعث کاهش انگیزه افراد حرفه ای و تاثیر گذار تیم تان شوند. آن ها بر کار دیگر افراد تیم و موفقیت کلی آن اثر می گذارند. هرچه دیرتر بخواهید به این موضوع رسیدگی کنید، بیشتر امکان دارد که افراد خوب تیم تان را از دست بدهید.

 
داشتن جلسات نامنظم

زمانی که مدیران تصمیم  می گیرند جلسات گروهی شان را به طور نامنظم برگزار کنند، این موضوع را نشان می دهند که ارتباط میان اعضای میان اعضای تیم برایشان بی اهمیت است. و زمانی که اعضای تیمی به طور مرتب با یکدیگر ارتباط برقرار نکنند، احتمال دارد که از تصمیم گیری های مهم و به روز رسانی های ایجاد شده در فرآیند کارها اطلاع پیدا نکرده و نتوانند از یکدیگر چیزی بیاموزند.

 
نادیده گرفتن نظرات و پیشنهادات دیگران

هیچ کس از فردی که فکر می کند عقل کل است خوشش نمی آید. وقتی مدیری ایده های دیگران را نادیده می گیرند، این پیام را به دیگران می دهد که «من از شما باهوش تر هستم». در طول زمان، مردم از به اشتراک گذاری ایده هایشان دست می کشند و به همین دلیل جریان خلاقیت و نوآوری در شرکت قطع می شود. در نهایت، این شما هستید که برتری رقابتی خود را از دست می دهید.

 
مدیریت خرد

آیا معتقدید که تنها یک راه برای انجام کارها وجود دارد و این شمایید که باید همه تصمیمات را بگیرید؟ اگر این طور فکر می کنید، مردم احتمالا به شما مانند فردی دیوانه و کنترل گر می نگرند و در بهترین شرایط شما را یک کمال گرا خواهند دانست. شما با این رفتار در طولانی مدت به دیگران نشان می دهید که به نظرات و قضاوت هایشان اعتماد ندارید. بسیاری از افراد برای همه تصمیم گیری ها به شما متکی خواهند بود و پس از مدتی این شما خواهید بود که باید همه کارهای شرکت را انجام دهید.

 
خودخواه هستید

آیا بیش از حد برای کارمندان تان سخنرانی می کنید یا با لحن تحقیر آمیزی با آن ها صحبت می کنید؟ و آیا به نظرتان کارمندان تان همیشه بیشتر از شما دچار اشتباه می شوند؟ باید بدانید که اگر دیر به سر قرار یا جلسه خود بروید و وقت دیگران را هدر دهید، خودخواهی خود را به نمایش گذاشته اید. نکته اصلی این است: خودخواهی عدم احترام شما به دیگران را نشان می دهد.

 
کارها را به شکلی موثر به دیگران محول نمی کنید

وظیفه اصلی شما به عنوان مدیر این است که کارها را از طریق تلاش های دیگران به سرانجام برسانید. این به معنای واگذار کردن کارها به افرادتان است. بسیاری از مدیران جدید با این مسوولیت مشکل دارند. حال این موضوع چه در زمان برنامه ریزی رخ دهد و چه در زمان انجام کار.

بسیاری از مدیران واگذاری کارها به دیگران را کار خطرناکی می دانند و این بی میلی نسبت به واگذاری کارها اغلب از ترس ناشی می شود: داشته باشید که واگذار کردن به معنای از سر باز کردن وظایف یا تصمیمات نیست. بلکه باید فردی که کارها را به او واگذار می کنید به خوبی بشناسید، بدانید که چه میزان اطلاعات به او بدهید و هر چند وقت یکبار میزان پیشرفت و جایگاه فرد را بررسی کنید.

آیا حداقل یک از این موارد با نوع مدیریت شما همخوانی دارد؟ اگر چنین است، برنامه ای برای چگونگی تغییر این رفتارها و دوری از خطر از دست دادن کارمندان خوب خود ترتیب دهید. در نهایت به یاد داشته باشید که تغییر رفتار نیازمند نظم و ترتیب ، تعهد و زمان است.

ایران مطلب*
منبع : مجله پنجره خلاقیت

ادامه مطلب



[ سه شنبه 9 آذر 1395  ] [ 5:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 28 :: 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4078739 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب