کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

 
مرحوم آیت‌الله سیدعبدالکریم موسوی‌اردبیلی در هشتم بهمن ١٣٠٤ در خانواده‌ای روحانی به دنیا آمد و یکی از شخصیت‌های مهم و تأثیرگذار دهه اول انقلاب بود. ایشان سمت‌های مختلفی مانند عضویت در شورای انقلاب، امام‌جمعه موقت تهران و ریاست دیوان عالی کشور را در زمان حیات امام (ره) بر عهده داشت و بعد از درگذشت امام، به شهر قم مراجعت کرد و تا پایان عمر خود، در چهارم آذر ١٣٩٥، به‌عنوان یکی از مراجع برجسته قم محسوب می‌شد.
 
روزنامه شرق: مرحوم آیت‌الله سیدعبدالکریم موسوی‌اردبیلی در هشتم بهمن ١٣٠٤ در خانواده‌ای روحانی به دنیا آمد و یکی از شخصیت‌های مهم و تأثیرگذار دهه اول انقلاب بود. ایشان سمت‌های مختلفی مانند عضویت در شورای انقلاب، امام‌جمعه موقت تهران و ریاست دیوان ‌عالی کشور را در زمان حیات امام(ره) بر عهده داشت و بعد از درگذشت امام، به شهر قم مراجعت کرد و تا پایان عمر خود، در چهارم آذر ١٣٩٥، به‌عنوان یکی از مراجع برجسته قم محسوب می‌شد.
 
به مناسبت اولین سالگرد درگذشت آن مرحوم، با حجت‌الاسلام مهندس علی موسوی‌اردبیلی، یکی از فرزندان آن مرحوم که پس از پدر مسئولیت دفتر آیت‌الله را دارد و به ‌نوعی جانشین پدر شده، گفت‌وگو کردیم. لازم به ذکر است علی موسوی‌اردبیلی در رشته مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف فارغ‌التحصیل شده و همچنین استاد درس خارج فقه و اصول در حوزه علمیه قم است. آیت‌الله ١٠ فرزند دارد که شامل شش پسر و چهار دختر است. فرزندان ذکور همگی مهندسی خوانده‌اند و دو نفر از آنها پس از مهندسی در رشته فلسفه تحصیل کرده‌اند و در این رشته دکترا گرفته‌اند و الان عضو هیئت علمی دانشگاه مفید و دانشگاه تهران هستند.
 
 ‌آیت‌الله موسوی‌اردبیلی چه زمانی از اردبیل به قم مهاجرت کردند؟
 
 
آمدن ایشان به قم مربوط به سال‌ها قبل یعنی سال ١٣٢٢ می‌شود. حاج‌آقا تعریف می‌کردند که ١٧ سال داشتند که از اردبیل حرکت کردند و به قم آمدند. چند سالی در قم بودند و بعد به نجف رفتند و حدود سه سال در نجف بودند. اجدادشان از هر دو طرف مادری و پدری همه روحانی بودند و چون ایشان پسر بزرگ بودند و برادری نداشتند، وقتی پدرشان بیمار شد، مجبور شدند برای مراقبت از پدر از نجف برگردند و بعد در قم مستقر شدند تا سال ١٣٣٩. سال ١٣٣٩ به دلیل بیماری که بر ایشان عارض شد، یعنی بیماری تیروئید، به توصیه پزشکان ناچار شدند از قم بروند؛ زیرا آب‌وهوای قم برای بیماری ایشان مناسب نبود. بنابراین به اردبیل برگشتند تا سال ١٣٤٨.
 
در این مدت، امام نیز در قم جزء مدرسین طراز‌اول به حساب می‌آمدند و طبعا در مدتی که پدر در قم بودند، با امام حشرونشر و ارتباط داشتند و در درس مرحوم امام شرکت می‌کردند. مرحوم پدر می‌گفتند من در درس اخلاق امام شرکت می‌کردم. بعد هم که به اردبیل رفتند، امام نیز سر قضایای سال‌های ٤١ و ٤٢ تبعید شدند؛ اما ارتباط خود را از طریق نامه کمابیش با امام داشتند تا سال ١٣٤٨ که ایشان بیشتر به خاطر فشارهای ساواک، نتوانستند در اردبیل بمانند؛ زیرا در آن زمان اردبیل محیط کوچکی داشت و فشارآوردن کار سختی نبود. بنابراین پدر ناچار شدند از اردبیل کوچ کنند و به تهران بیایند. البته خودشان تعریف می‌کردند که من قصد تهران نداشتم، بلکه قصد داشتم به قم برگردم؛ زیرا در آن موقع بیماری برطرف شده بود.
 
نامه‌ای به آیت‌الله سیدمهدی روحانی (از اعضای فقید خبرگان) نوشتند و خواستند محلی برای‌ ایشان پیدا کنند. مرحوم روحانی جواب داده بود الان تابستان و اینجا گرم است، خبری هم نیست و درس‌ها نیز تعطیل است، من پیشنهاد می‌کنم شما به تهران بروید؛ چون در تهران مسجد تازه‌تأسیسی به نام امیرالمؤمنین در منطقه جمال‌زاده هست که از من خواسته‌اند به آنجا بروم و امام‌جماعت آنجا شوم، ولی من نمی‌توانم و بهترین گزینه برای اینکه آنجا را اداره کند شما هستید.
 
دلیل هم این بود که در آن زمان منطقه جمال‌زاده منطقه بهایی‌نشین بود و خیلی از کسانی که آنجا ساکن بودند، بهایی بودند و در همان اثنا مرحوم آقا، کتابی در رد بهاییت نوشته بودند به نام جمال ابهاء. گفته بودند چون شما در این مسائل کار کرده‌اید و آن منطقه نیز بهایی‌نشین است و مردم نیز  برای اینکه جو را به‌گونه‌ای تلطیف کنند، مسجد را احداث کرده بودند، قرار شد پدر به‌طور موقت در تابستان به آنجا بروند؛ اما این موقت‌رفتن تقریبا ٢٠ سال طول کشید و از سال ٤٨ تا زمانی که انقلاب پیروز شد، در تهران ماندند. از سال ٥٨ تا سال ٦٨ یعنی سال فوت امام، در سمت‌های مختلف اجرائی بودند و در سال ٦٨ به قم آمدند.
 
 
‌یکی از ملاقات‌های مهم آیت‌الله موسوی‌اردبیلی با سولیوان، آخرین سفیر آمریکا در ایران، است که به همراه مرحوم دکتر بهشتی و مهندس بازرگان انجام شد. آیا خاطره‌ای از این ملاقات به شما گفته‌اند؟
 
 
از سوی آمریکا پیشنهاد شده بود نشستی با نمایندگان شورای انقلاب داشته باشند. بنابراین شورای انقلاب اول از امام اجازه خواستند که چنین کاری را انجام دهیم یا خیر. امام نیز گفته بودند صرف ملاقات مانعی ندارد؛ اما وعده‌ای به آنها ندهید. شورای انقلاب نیز ابتدا مرحوم بهشتی را پیشنهاد کرده بودند که مرحوم بهشتی به عللی نپذیرفته بودند. بعد مرحوم آقا را گفته بودند که از جانب شورای انقلاب صحبت کند، ولی آقا هم عذر آورده بودند که زبان نمی‌داند؛ چون مرحوم شهید بهشتی به زبان انگلیسی مسلط بود. بنابراین شورای انقلاب، مرحوم مهندس بازرگان را به همراه آقا به آن جلسه فرستادند.
 
‌علت انتخاب و عضویت ایشان در شورای انقلاب چه بود؟
 
 
علت انتخاب اعتمادی بود که مرحوم امام به ایشان داشتند. زیرا هسته اولیه شورای انقلاب قرار بود کارهای انقلاب را مدیریت کنند و بالطبع امام کسانی را آنجا تعیین می‌کرد که اعتماد تمام و کامل به آنها داشته باشد و طبیعتا اعتماد مرحوم امام به ایشان بود که سبب شد ایشان به‌عنوان یکی از اعضای شورای انقلاب از طرف امام تعیین شود.
 
 
‌علت انتخاب ایشان به عنوان رئیس دیوان‌عالی کشور بعد از شهادت مرحوم دکتر بهشتی چه بود؟
 
 
اولا من باید نکته‌ای را بگویم که چرا ایشان به‌عنوان دادستان کل کشور انتخاب شدند. براساس مطالبی که ایشان می‌گفتند، امام بعد از اینکه نظام تا حدی استقرار پیدا کرد، به هر کدام از افرادی که می‌شناختند، مسئولیتی را محول کرد؛ از جمله به دکتر بهشتی، ریاست قوه ‌قضائیه را پیشنهاد کردند. آقای بهشتی گفت قوه ‌قضائیه جای سختی است و برای من به‌تنهایی مشکل است که بخواهم بروم و کاری انجام دهم. من به یک شرط حاضرم بروم آن هم این است که شما به آقای اردبیلی بگویید ایشان هم با من بیاید. آقا می‌گفتند برنامه‌ای که آن زمان برای خود آماده کرده بودم، بازگشت به قم بود. یعنی همان سال ٥٨ دیدم کاری که می‌خواستیم، انجام شد و من دیگر می‌خواستم به قم بروم و به کار اصلی خود بپردازم. داشتم زندگی را جمع و جور می‌کردم تا از تهران به قم بازگردم اما وقتی آقای بهشتی این مطلب را به امام گفت، امام گفت بسیار خب هر دو با هم بروید.
 
ایشان می‌گفتند من به امام گفتم اگر اجازه دهید من برنامه دیگری برای خود مهیا کرده‌ام و می‌خواهم به قم بروم و برای من مقدور نیست که بخواهم کار اجرائی انجام دهم که آقای بهشتی گفتند اگر ایشان نمی‌توانند بپذیرند خب من هم نمی‌توانم این مسئولیت را قبول کنم. امام هم گفت هر دو باید با هم بروید و چون امام با لحن قطعی گفتند که باید این کار انجام شود، من دیگر نتوانستم مخالفتی بکنم و به‌همین‌ترتیب ایشان به‌عنوان دادستان کل کشور وارد سیستم قضائی شد و پس از شهادت دکتر بهشتی نیز امام حکم ریاست دیوان‌عالی کشور را به ایشان دادند و ایشان وارد سیستم قضائی شدند و تا زمان فوت امام کار کردند. دهه ٦٠ همان‌طور که گفتید دهه پرتلاطم و سختی بود و گروه‌های مختلف با افکار مختلف در جامعه حضور داشتند.
 
از طرفی، تشکیلات قضائی هنوز قوام و شکل اصلی خود را پیدا نکرده بود. تقریبا دو سیستم موازی وجود داشت. یک سیستم که براساس دادگستری و دادگاه‌ها بود. یک سیستم نیز همان دادگاه‌های انقلاب بود که زیرمجموعه دادگستری محسوب نمی‌شد. دادستان انقلاب، حکم مستقیم از جانب امام داشت. همه این مسائل سبب شده بود معضلات زیادی ایجاد شود و مدیریت‌کردن این مسئله کار بسیار سختی بود. خصوصیتی که مرحوم آیت‌الله اردبیلی داشت، این بود که در آن جو متلاطم سعی می‌کرد به‌عنوان یک مسئول قضائی همیشه بی‌طرفی خود را حفظ کند و تحت هیچ شرایطی جانبداری از شخص، گروه یا دسته‌ای انجام ندهد. مثال اینکه ایشان جزء چند نفر اول حزب جمهوری بود.
 
بنی‌صدر هم با حزب جمهوری درگیری شدیدی داشت اما با‌وجود‌این در اختلافی که بین اعضای حزب جمهوری اسلامی و بنی‌صدر وجود داشت، امام، مرحوم آیت‌الله اردبیلی را به‌عنوان حَکَم تعیین کرد تا این اختلاف‌ها را حل کند. اعضای حزب جمهوری که از دوستان ایشان بودند و طبیعی بود که می‌پذیرند. ولی جالب این بود که بنی‌صدر هم این مسئله را پذیرفت؛ دلیلش این بود که برای همه جا افتاده بود که ایشان اگر بخواهد به‌عنوان یک قاضی یا حَکَم در جایی حکمیت کند، واقعا بدون حب و بغض و جهت‌گیری مسئله را در نظر می‌گیرد و حُکم می‌کند. ایشان تلاش بسیار زیادی کرد.
 
آن زمان جو ملتهبی وجود داشت و طرف مقابل شروع به فعالیت مسلحانه کرده بود. مدیریت این جریان که مبادا خشونت طرف مقابل باعث شود طرف دیگر کارهای خلاف معمول و عرف و رویه و شرع انجام دهد، کار بسیار سختی بود. من نمی‌گویم که ایشان به‌طور صد درصد موفق شد که مدیریت کند ولی تا حد بسیار زیادی موفق شدند آن ماجرا را مدیریت کنند و آن مرحله سخت را بگذرانند. ممکن است الان که آب‌ها از آسیب افتاده، هرکسی گوشه‌ای بنشیند و ایراد بگیرد که چرا این‌طور شد یا چرا آن‌طور شد اما قضاوت‌کردن در خارج از آن فضا کار صحیحی نیست و باید با توجه به فضا قضاوت کرد.
 
 
‌ایشان در دوره‌ای امام‌جمعه موقت تهران بودند. آخرین نماز جمعه ایشان در سال ٧٢ بود و درباره مرجعیت سخن گفتند و دیگر در نماز جمعه حاضر نشدند... .
 
 
اینکه ایشان امام‌جمعه تهران شدند، به این دلیل بود که سمت مدیریتی در یکی از قوا داشتند که تحت اختیار و مدیریت ایشان بود. در آن زمان هم رئیس مجلس و هم رئیس‌جمهور و هم رئیس قوه ‌قضائیه هر سه امام‌جمعه بودند. البته آیت‌الله خامنه‌ای، امام‌جمعه اصلی تهران بودند و بقیه امام‌جمعه موقت بودند. آن موقع این‌گونه لحاظ شده بود که هر کدام مطالب مربوط به بخش خود را با مردم در میان بگذارند و این مسئله ادامه داشت و تا بعد از فوت امام هم ایشان خطبه برخی از نمازجمعه‌ها را می‌خواندند تا سال ٧٢. ماه رجب بود که آخرین خطبه را خواندند و موضوع خطبه شیوه تعیین مرجعیت در شيعه بود.  یک مقداری جو جامعه نسبت به مسئله مرجعیت ملتهب بود.
 
یک‌سری افراد آمده بودند و در این مورد اظهارنظر کرده بودند و مطالبی گفته بودند. ایشان وظیفه شرعی خود دانسته بودند که مطالبی را درخصوص مرجعیت بیان کنند. در آن خطبه درباره مرجعیت و سیستم تعیین آن در شیعه گفتند که برخی صحبت‌های ایشان در آن زمان به مذاق برخی خوش نیامد. جو یک جوی بود که برخی که حتی تخصصشان هم این نبود، آمده بودند و در بحث‌هایی که به آنها ارتباط نداشت دخالت می‌کردند و بحث به روزنامه‌ها و مطبوعات کشیده شده بود. چند روز بعد از آن خطبه، ایشان برای قدم‌زدن به دانشگاه رفته بود و در آنجا سکته کردند یعنی سکته ایشان حدود پنج روز بعد از آخرین نماز جمعه ایشان بود و به نحوی بود که یک قسمت بدن از کار افتاد و طبیعتا امکان خواندن نماز جمعه را نداشتند. نیامدن ایشان به نماز جمعه به جهت اعتراض نبود، بلکه از این جهت بود که توانایی اقامه نماز را به دلیل سکته نداشتند.
 
 
‌رابطه ایشان با بقیه مراجع و علمای ساکن در قم به‌ویژه مرحوم آیت‌الله منتظری چگونه بود؟
 
 
 با همه رابطه خوبی داشتند و با آقای منتظری هم یک رفاقت دیرینه داشتند. آقای منتظری هم باغی داشتند و وقتی به آنجا می‌رفتند، به دیدن ایشان می‌رفتند. اتفاقا چند جلسه که من حاضر بودم بحث سیاسی بین آنها مطرح نبود و بیشتر در مورد مسائل فقهی بحث می‌کردند. من ندیدم که بنشینند و راجع به مسائل سیاسی بحث کنند. همان روزی هم که آیت‌الله منتظری از حصر آزاد شد، آقا به دیدن ایشان رفتند.
 
 
‌ایشان از سال ٦٨ تا ٩٥ در قم بودند. چه کارهایی در این ٢٧ سال انجام می‌دادند؟
 
 
علاوه بر دانشگاه مفیدی که تأسیس کرده بودند و نظارتی که بر کار دانشگاه داشتند، مشغول تدریس بودند و مشغول تألیف کتاب در بحث علوم حوزوی و مطالب دیگر تألیف کرده‌اند که تعدای از آنها منتشر شده و تعداد دیگري كه درصدد چاپ و نشر آنها هستیم. در اتفاقات مختلفی که رخ می‌داد، ایشان پیام می‌دادند یا نماینده‌ای می‌فرستادند؛ مثلا زلزله‌هایی که در آن‌موقع اتفاق افتاد مثل زلزله بم، ایشان مؤسسه امیرالمؤمنین را مأمور کردند که به این مسئله رسیدگی کنند و کمک‌ها و هیئتی فرستادند.
 
مسائل سیاسی که پیش می‌آمد، افرادی را می‌فرستادند و در حدی که از دستشان بر می‌آمد سعی می‌کردند مشکلات را برطرف کنند. به‌طور عمومی عرض می‌کنم به خاطر ندارم که نماینده خاصی فرستاده باشند. ایشان از اینکه در جامعه تشتت و اختلاف پیش بیاید، خیلی نگران بودند. این خصلت اواخر ایشان نبود و می‌گفتند از زمان طلبگی و زمانی که جوان بودند، خیلی تلاش می‌کردند مسائل را حل کنند. حتی تعریف می‌کردند که بعضا نزد برخی از آنها رفتم و گریه کردم تا نگذارم این‌گونه جمع‌ها از بین برود و اختلاف پیش بیاید.
 
 
‌علت تأسیس دانشگاه مفید چه بود؟
 
 
 ایشان بعد از انقلاب تا سال ٦٨ درگیری‌های کاری در مورد مسئولیت‌های اجرائی و امور قضائی داشتند اما تقریبا از سال ٦٥ ایشان می‌گفتند من به فکر افتادم ایده دانشگاه خود را اجرائی کنم. ایده‌ای که از زمان طلبگی در ذهن ایشان و برخی از دوستان ایشان بود. زیرا می‌دیدند کسانی که تحصیلات حوزوی داشتند، نقدهایی به کسانی که در علوم روز تحصیل کرده بودند، مطرح می‌کردند. ایشان می‌گفتند به این فکر بودیم که چه خوب می‌شد کسانی که از بعد تحصیلات حوزوی و دینی در مراتب بالایی هستند و مبانی فقهی و اصولی محکمی دارند این‌گونه از علوم انسانی را که ادعا می‌کنیم اسلام در آن حرفی برای گفتن دارد، به طریق آکادمیک به دانشجویان آموزش دهیم. به همین جهت ایشان دانشگاه مفید را تأسیس کردند و هدف ایشان همین بود که کسانی را تربیت کنند که هم از بُعد آموزه‌های دینی و فقهی افرادی باشند که در مراتب بالایی هستند و هم از بعد آکادمیک و علمی دانشگاهی کسانی باشند که مبانی را در اختیار دارند تا بتوانند برای مشکلات راهکاری ارائه دهند که این دانشگاه الان نزدیک به ٣٠ سال از سال ٦٨ یا ٦٩ مشغول فعالیت است.
 
 
‌در مورد ماجراهای سال ٨٨ شنیده‌ایم که ایشان چند بار برای وساطت اقدام كرده‌اند؛ آیا درست است؟
 
 
بله، یک بار رفتند.
 
‌خرداد ٩٠ ایشان اطلاعیه‌ای دادند و از مردم حلالیت طلبیدند و عذرخواهی کردند؛ چرا به این نتیجه رسیدند؟
 
 
ایشان خيلي زیاد از برخی حوادثی که افتاده بود، ناراحت بودند و خود را هم تا حدی به‌عنوان فرد تأثیرگذار در انقلاب می‌دانستند. به من می‌گفتند چیزی که ما در نظر داشتیم بحث ایده‌آلی بود. وقتی وارد کار اجرائی شدیم، دیدیم مشکلات در کار اجرائی آن‌قدر زیاد است که رسیدن به آن ایده‌آل را خیلی سخت می‌کند و چون قبل از آن تجربه‌ای نداشتیم ممکن بود مطالبی را گفته باشیم و بعد که وارد شدیم دیدیم خیلی از آن مطالب اصلا در دست و اختیار ما نیست و نمی‌توانیم اجرا کنیم یا ‌هزار تا مشکل هست که مانع می‌شود و نمی‌گذارد و نگران این بودند که خدای نکرده این حالت پیش نیاید که مردم آن را به حساب دین بگذارند و بگویند چون فردی که این حرف را به من گفته در هیئت و لباسی است که خود را نماینده و سخنگوی دین می‌داند و بعد نتوانسته به وعده‌ای که داده عمل کند، در واقع این دین است که ناکارآمد است.
 
از این مسئله خیلی نگرانی داشتند و می‌خواستند بگویند اگر من حرفی زدم یا وعده‌ای دادم، از طرف خود می‌گویم و کار به فرد دیگري ندارم و به دلیل اینکه نتوانستم اجرا کنم، عذرخواهی می‌کنم که این مسئله مختص به ایشان هم نبود.

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

 

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 8 آذر 1396  ] [ 4:31 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 | کد خبر: ۲۷۹۶۶۲۵
 
 
 

خبر خوش وزیر دفاع

 
وزیر دفاع از الحاق یک فروند ناوچه کلاس پیکان به نیروی دریایی ارتش خبر داد.
 خبر خوش وزیر دفاع ,
 

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهیا مسلح در حاشبه جلسه هیئت دولت و در جنع خبرنگاران با تبریک فرارسیدن روز نیروی دریایی ارتش، درباره تحویل تجهیزات جدید به نیروی دریایی ارتش گفت: به زودی یک فروند ناوچه کلاس پیکان در دریای خزربه  نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی الحاق خواهد شد.

  • بیشتر بخوانید
  1. دریادار خانزادی: «سپر» به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ملحق می‌شود
  2. 9 دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش رونمایی شد + جزئیات

وی افزود: این ناوچه احتمالا دوشنبه یا سه شنبه هفته آینده به نیروی دریایی ارتش ملحق می‌شود.

انتهای پیام/

 

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 8 آذر 1396  ] [ 4:10 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

دریادار خانزادی: «سپر» به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ملحق می‌شود

شناسه خبر: 1582935 
دریادار خانزادی

فرمانده نیروی دریایی ارتش از الحاق ناو موشک‌انداز «سپر» به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش در چند روز آینده خبر داد.

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در دیدار با آیت‌الله نورمفیدی نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان گفت: در چند روز آینده ناو جدید موشک‌انداز "سپر" ساخت کشور در بندرانزالی به آب انداخته می‌شود.

وی افزود: طراحی، سازه بدنی، موتور و تسلیحات نظامی سوار بر این ناو موشک‌انداز جدید، تمام ایرانی است.

بیشتر بخوانید: 10 سال فرماندهی؛ کارنامه درخشان دریادار سیاری در نیروی دریایی ارتش + تصاویر

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اقتدار نیروی دریایی ارتش کشور در برقراری امنیت آب‌های داخلی، اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مقتدرانه امنیت نفت‌کش‌ها و کشتی‌های تجاری ایران در مبادلات تجاری در آب‌های آزاد را برقرار می‌کند.

همچنین آیت‌الله نورمفیدی در این دیدار طی سخنانی ضمن آرزوی توفیق روزافزون برای مجموعه نیروی دریایی ارتش، به‌ویژه امیر دریادار خانزادی فرمانده جدید این نیرو، گفت: اگر نیروی دریایی ارتش امروز را با نیروی دریایی ارتش سال‌های اول انقلاب مقایسه کنیم، تفاوت بسیاری را شاهد خواهیم بود.

وی تصریح کرد: باید این تفاوت‌ها و این توانمندی‌ها با زبان ساده و قابل فهم برای مردم تبیین شود، چراکه موجب ارتقای سطح امید و مقاومت آنها خواهد شد و این بسیار مهم است.

نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان در پایان، پیشنهاد بررسی شرایط استقرار نیروی دریایی ارتش در استان گلستان را با امیر دریادار خانزادی فرمانده این نیرو، مطرح کرد.

در این دیدار، سیدمناف هاشمی استاندار گلستان، امیر سرتیپ دوم معمارباشی فرمانده قرارگاه شمال نیروی زمینی ارتش و امیر دریادار دوم باقری فرمانده ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی ارتش نیز حضور داشتند.
 
گفتنی است، این اولین مأموریت امیر دریادار خانزادی پس از انتصاب به‌عنوان فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

 

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 8 آذر 1396  ] [ 4:08 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

9دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش رونمایی شد + جزئیات

شناسه خبر: 1586206
دستاوردهای نیروی دریایی

دستاوردهای جدید نیرو دریایی ارتش با حضور جانشین فرمانده کل ارتش، رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز و با حضور امیر دادرس جانشین فرمانده کل ارتش و امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از 9 دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش که به‌همت متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است رونمایی شد.

  • بیشتر بخوانید

گزارش تسنیم از روند ساخت بزرگترین ناو بومی ایران با نام "خلیج فارس"

تجهیزات جدید نیروی دریایی ارتش + عکس

به گزارش تسنیم این دستاوردها شامل سامانه آزمایشگر اژدرهای سبک زیرسطحی، اتوپایلوت دیجیتال، سوخت بومی موتور احتراقی اژدرها، قایق بدون سرنشین با قابلیت کنترل از راه دور، بزرگترین ناو آموزشی غرب آسیا، پوشش‌های نانویی، آزمایشگر موشک رعد، خودروی مکران و شبیه‌ساز بازی جنگ است.

در ادامه با جزئیات و مشخصات دستاوردهای جدید نداجا آشنا می‌شوید:‌

1 ــ پروژه مرصاد

طراحی و ساخت سامانه جامع آزمایشگر اژدرهای سبک ضدزیرسطحی. این سازمانه قابلیت آزمایش و بررسی صحت عملکرد کلیه اجزای الکترونیکی و الکتریکی اژدر را ایجاد نموده است.

لازم به ذکر است که قبل از ارسال اژدر به یگانهای شناور نیاز است صحت عملکرد اجزای آن بررسی و تأیید گردد که در گذشته این عمل با تقریب 70 درصد و به‌وسیله دستگاه‌های آنالوگ انجام می‌گرفت که با اتلاف زمان در حدود 48 ساعت، هزینه و ریسک بالاتری نسبت به روش جدید در عملکرد اژدر می‌شد که با ساخت آزمایشگر فرآیند آموزش و صحت‌سنجی به‌صورت صددرصد و با بازه زمانی بسیار کوتاه در حدود دو ساعت و در نتیجه صرفه اقتصادی و همچنین قابلیت اعتماد بالا گردیده است.

2 ــ اتوپایلوت دیجیتال

طراحی و ساخت هدایت‌کننده خودکار دیجیتال براساس دانش روز. شایان ذکر است اتوپایلوت مهمترین بخش سیستم هدایت، کنترل و ناوبری اژدر بوده که از لحظه پرتاب از یگان حامل تا برخورد و انهدام هدف وظیفه هدایت و کنترل اژدر را به‌عهده دارد. اتوپایلوت دیجیتال ضمن صرفه اقتصادی نسبت به انواع آنالوگ آن دارای قابلیت برنامه‌ریزیهای متعدد به‌منظور ایجاد روشهای نوین در کشف و انهدام اهداف زیرسطحی بوده و به‌صورت صددرصد بومی و با استفاده از دانش موجود در کشور و رشد فناوری تهدیدات طراحی و ساخته شده است. ساخت این سامانه گام بزرگی در جهت ساخت اژدرهای بومی و به‌روز در کشور می‌باشد.

3 ــ سوخت بومی موتور احتراقی اژدرها

طراحی و سوخت اتوفیل که این سوخت به‌عنوان منبع تولید انرژی در اژدرهای احتراقی مورد استفاده قرار می‌گیرد، این سوخت بدون نیاز به اکسیژن توانایی ایجاد احتراق و رانش اژدر زیر آب را فراهم می‌نماید شایان ذکر است فناوری ساخت این محصول تاکنون در اختیار کشور آمریکا بوده است. اژدرهای احتراقی تنها اژدرهایی می‌باشند که قابلیت افزایش برد و اصابت به هدف با برد بلند را دارا می‌باشند. دستیابی به فناوری ساخت این سوخت به‌موازات پروژه‌هایی در دست اجرا گام بزرگی در جهت طراحی و ساخت اژدرهای بومی در داخل کشور می‌باشد.

4 ــ پروژه دماوند

طراحی یک فروند قایق بدون سرنشین با قابلیت کنترل از راه دور و مجهز و انواع تجهیزات ضد جنگهای الکترونیکی و صوتی زیرآبی که در هنگام رزم با به آب انداخته شدن و جدا شدن از یگان حامل خود و حرکت به‌سمت خطوط از پیش تعیین‌شده باعث اختلال در تمامی سیستم‌های راهداری، هدایت تیر، سونار و انحراف اژدر شده که این مهم باعث مصونیت‌بخشی یگان حامل از تهدیدات ذکرشده می‌گردد.

5 ــ ناو آموزشی خلیج‌فارس

طراحی مفهومی و مهندسی بزرگترین ناو آموزشی غرب آسیا به‌طول 135 متر و عرض 16 متر که با برخورداری از انواع سامانه‌های رانش، هدایت و ناوبری، رادارهای پیشرفته و سلاح به‌روز نداجا علاوه بر امکان دفاع از خود در شرایط نبرد به‌گونه‌ای طراحی شده است که در حین مأموریت آموزشی خود توانایی آموزشی 230 نفر دانش‌آموز و دانشجوی دانشکده‌های علوم دریایی نظامی و غیرنظامی را به‌طور همزمان دارا می‌باشد.

6 ــ پوشش‌هایی نانویی

استفاده از فناوری نانو و ساخت پوششهای نانوساختار جهت پوشش‌دهی مناسب انواع سازه، تجهیزات، مخازن و بدنه شناورهای سطحی، زیرسطحی و پروازی نیروی دریایی راهبردی ارتش که با توجه به آزمایشهای به‌عمل‌آمده و محاسبه میزان مقاومت آن در برابر خوردگی ناشی از عوامل نامطلوب محیطی در مجاورت رطوبت، آب شور دریا، و مایعات خورنده، عمر مفید موارد آزمایش‌شده دو تا سه برابر افزایش یافته که این مهم موجب کاهش قابل توجه هزینه‌های تعمیر و نگهداری و افزایش طول عمر مفید آنها خواهد شد.

7 ــ آزمایشگر موشک رعد

سامانه موشک رعد دریاپایه توانمندی انهدام کلیه هدفهای سطحی و پروازی دشمن را دارا می‌باشد. این سامانه با قابلیت آزمایش کلیه بخشهای الکترونیک، مگاترونیک و رادیویی موشک رعد ضمن تأیید اشکال احتمالی و اطمینان از صحت عملکرد صحیح موشک تمامی مراحل و زمانبندی قسمت‌های مختلف را از لحظه پرتاب، رهگیری، ردگیری و اصابت به هدف آزمایش می‌نماید، ساخت این سامانه علاوه بر سرعت بخشیدن به فرآیندهای آماده‌سازی جهت پرتاب موشکها کمک شایانی را به محققین و متخصصین حوزه موشکی جهت بهینه‌سازی و ساخت این نوع از موشکها می‌نماید.

8 ــ پروژه نقش

شبیه‌ساز بازی جنگ به‌منظور افزایش مهارت کارکنان یگانهای شناور رزمی و اجرای انواع سناریوهای تاکتیکی در حین نبرد طراحی و ساخته شده است. پروژه مذکور قادر به شبیه‌سازی صحنه نبرد و نیز کلیه تجهیزات موجود در اتاق عملیات و پل فرماندهی یگانهای رزمی بوده که با بهره‌برداری از آن در مناطق عملیاتی به‌همراه فرماندهان شناورهای رزمی در آرایش ناوشکن‌های مستقل و یا ناوگروههای رزمی به نبرد پرداخته و می‌تواند به‌مانند یک عملیات واقعی ضمن هدایت و ناوبری شناورهای خودی در منطقه مأموریت اجرای عملیات کند.

9 ــ خودروی مکران921

خودروی تاکتیکی مکران921 توسط فرماندهی ترابری و فرماندهی آماد و پشتیبانی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است.

انتهای پیام/*

 

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 8 آذر 1396  ] [ 4:05 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

قدردانی فرمانده سپاه جوادالائمه خراسان شمالی از بسیجیان

 
فرمانده سپاه جوادالائمه خراسان شمالی در پیامی از زحمات مجاهدانه و تلاش های خالصانه همه بسیجیان استان خراسان شمالی قدر دانی کرد.
قدردانی فرمانده سپاه جوادالائمه خراسان شمالی از بسیجیان,
 

به گزارش عصراترک متن این بیانیه به این شرح است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

هفته بسیج بزرگداشت ایثار و جانفشانی هایی است که برای عزت و تعالی این نظام مقدس صورت گرفته است امروز با مشاهده نصرت و پیروزی های اندیشه بسیجی در اقصی نقاط جهان این نکته به اثبات رسیده است که فرهنگ بسیج و بسیجی صرفا محصور به یک جغرافیای خاص و حوزه دفاعی نیست بلکه نگاه در حوزه های مختلفی همچون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و ... نگاهی بن بست شکن و الهی است.

 

 امروز ملت شریف ایران و خراسان شمالی دوباره اثبات کردند که عهد و پیمان بسیجی عهدی مادی و این دنیایی نیست و رنگی خدایی و متعالی دارد.

 

 اینجانب به عنوان خادم بسیجیان برخود وظیفه می دانم از تمامی زحمات مجاهدانه و تلاش های خالصانه همه بسیجیان عزیز در طول سال تشکر کنم و از خداوند بزرگ تقاضای خیر و نصرت هرچه بیشتر را در این مسیر نورانی مسالت نمایم.

 

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

 

سردار سید حسن مرتضوی

فرمانده سپاه جوادالائمه خراسان شمالی

 

انتهای پیام/

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 8 آذر 1396  ] [ 3:59 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
  •  

1396/9/8 چهارشنبه

 

تقدیر استاندار خراسان رضوی از خدمات سازمان قضایی نیروهای مسلح استان

استاندار خراسان رضوی از خدمات سازمان قضایی نیروهای مسلح استان تقدیر کرد.

علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی در همایش تجلیل از فرماندهان نیروهای مسلح استان گفت: در راهپیمایی عظیم اربعین به جهانیان نشان دادیم که شیعه و سنی در کنار هم متحد و در برابر تفکرات تکفیری قرار دارند.
استاندار خراسان رضوی با گرامی‌داشت آغاز امامت حضرت مهدی(عج) یادآور شد: در این ایام مراقب باشیم که اقدامات برخی گروه‌های مدعی که خود را منتظر ظهور می دانند، منجر به خدشه‌دار شدن وحدت مسلمین نشود.
علیرضا رشیدیان اضافه کرد: انتظاری که در مکتب انقلاب اسلامی مطرح است متفاوت با انتظاری است که برخی نحله ها از جمله انجمن حجتیه از آن سخن می گویند؛ انتظار راستین مانند تقوای ستیز است که برای اعتلای کلمه ا... و فراهم کننده زمینه برپایی حکومت آن حضرت است.
وی تأکید کرد: توفیق سربازی امام زمان(ع) و شهادت در راه اعتلای کلمه ا... و انتظار تشکیل دولت موعود جهانی، از افتخارات هر مؤمنی است.
استاندار خراسان رضوی در ادامه، با تقدیر از اقدامات سازمان قضایی نیروهای مسلح استان گفت: هر مسئولیتی به اندازه خودش نیاز به مراقبت دارد و هر چه قدرت بالاتر باشد باید مراقب نیز بیشتر باشد.
وی با اشاره به لزوم خودمراقبتی در میان نیروهای مسلح گفت: علاوه بر خودمراقبتی وجود شبکه های نظارتی از جمله بازرسی و حفاظت اطلاعات در این نیروها از ابزارهای مهم نظارتی در این عرصه است.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در واقع ما قادر به ارج نهادن و تجلیل از خدمات و فعالیت های موثر فرماندهان به جهت برقراری نظم و امنیت نیستیم.
در پایان این مراسم که به همت سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی برگزار شد، از فرماندهان نظامی منطقه شمال شرق کشور با اهداء لوح و هدایایی تقدیر به عمل آمد.
 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 8 آذر 1396  ] [ 3:58 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

افراد را اینگونه بشناس

مرد را به عقلش، نه به ثروتش؛
زن را به وفايش، نه به جمالش؛
دوست را به محبتش، نه به کلامش؛
عاشق را به صبرش، نه به ادعايش؛
مال را به برکتش، نه به مقدارش؛
خانه را به آرامشش، نه به اندازه اش؛
اتومبيل را به کاراييش، نه به مُدلش؛
غذا را به کيفيتش، نه به کميتش؛

استاد را به علمش، نه به مدرکش؛
حاکم را عملکردش،نه به جايگاهش؛
نويسنده رابا باورهايش،نه با تعداد کتابهایش
دل رابه پاکيش،نه به خواسته هایش؛
سخن راباعمق معنايش،نه باگوينده اش
شخص رابه انسانیتش،نه به ظاهرش

👇
                                   
وبلاگ چهارباغ کریز
baghdasht1.blogfa.com

" لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید."

https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0h_vSzNZ32eqg


"لطفابه کانال یاران خراسانی بپیوندید

https://t.me/joinchat/AAAAAEKaighTt7PO_bRC0Q 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 8 آذر 1396  ] [ 3:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
باسمه تعالی
  • علائم ظهور امام زمان
  •  
  •  
  •  

  • سراپا كويريم و چشم‌انتظاري
    كه يك روز، يكريز بر ما بباري
    بيا جامه‌ات را به جنگل بپوشان 
    كه قرآن برويد، قناري قناري
    و مرداب‌هايي كه در خواب هستند
    بياشوب‌شان، آي، همواره جاري!
    در اينجا كه تصوير باران مجازي‌ست
    چه زيباست در چشمت آيينه‌كاري
    تو روشن‌تر از آني، اي نور غيبي،
    كه خورشيدها را به ياري بياري
    قسم مي‌خورم شب پُر از خستگي شد 
    به آن كهكشاني كه در چشم داري
    خبر از ظهور تو مي‌داد، اي عشق!
    نسيمي كه مي‌رفت با بي‌قراري...
  •  

  •  آغاز امامت حضرت صاحب الزمان مهدی
  •  
  • موعود (عج) بر همگان مبارک باد.

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 8 آذر 1396  ] [ 3:23 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

پرونده پرسنلی قاتل شهید مدرس برای اولین بار رونمایی می شود

دریافت خبر : چهار‌شنبه 08 شهریور 1396 ساعت 9:23

 

پرونده پرسنلی قاتل شهید مدرس برای اولین بار رونمایی می شود
کارشناس گردآوری آثار موزه ای خانه مدرس گفت: پرونده پرسنلی یوسفیان یکی از قاتلین شهید مدرس و رئیس شهربانی وقت توسط مجموعه دار خصوصی به موزه مدرس اهدا شد.

محسن افتخاری ضمن اعلام این خبر به خبرنگار مهر گفت: از زمانی که خانه مدرس کار خود را به عنوان موزه آغاز کرده در تلاش بوده تا وظیفه موزه ها را که جمع آوری آثار موزه ای است، محقق کند به همین دلیل اقدام به جمع آوری مدارک و مستندات مربوط به شهید مدرس کرده است به تازگی نیز یکی از مجموعه داران بخش خصوصی پرونده پرسنلی محمود مستوفیان یکی از قاتلین شهید مدرس رییس شهربانی آن زمان و یکی از اعضای دربار را به موزه اهدا کرده است.
وی گفت: در نظر داریم تا این پرونده و سند را دهم آذر ماه امسال در روز هشتادمین سالگرد شهادت ایشان برای اولین بار رونمایی کنیم. در این پرونده تمام اطلاعات مربوط به این شخص، دست خطی درباره رفتار دادگاه با وی، موافقت با درخواست برگشت او به ارتش و... موجود است. تفاوت این پرونده در آن است که اگرچه آن زمان پرونده قضایی یوسفیان منتشر شده بود اما این پرونده مربوط به اطلاعات پرسنلی اوست که هیچ کجا از آن رونمایی و تا کنون دیده نشده است.
افتخاری بیان کرد: در کنار این اثر، مدارک دیگری نیز به دست آورده ایم از جمله روزنامه هایی که در سال ٣١ به موضوع شهادت و برگزاری دادگاه قاتلان شهید مدرس پرداخته اند و یا روزنامه قانون سال ٣١ که دو بار در تصویر و مطلب مربوط به شهادت مدرس از واژه شهید استفاده کرده بود.
وی ادامه داد: در طول مدتی که موزه مدرس افتتاح شده بسیاری از موزه داران کارشناسان میراث فرهنگی و موزه داری هنرمندان و... از آن بازدید کرده اند چند روز پیش هم اقای علی مدرسی نوه شهید مدرس و جمشید مشایخی از هنرمندان کشور نیز به این موزه آمدند.
وی افزود: در این موزه کنگره مدرس شناسی ایجاد شده است و هر منبعی که مرتبط با شهید مدرس ...

اخبار پیشنهادی:

ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 8:20 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

پرونده پرسنلی قاتل شهید مدرس برای اولین‌بار رونمایی می‌شود

پرونده پرسنلی قاتل شهید مدرس برای اولین‌بار رونمایی می‌شود

کارشناس گردآوری آثار موزه‌ای خانه مدرس گفت: پرونده پرسنلی مستوفیان یکی از قاتلین شهید مدرس و رئیس وقت شهربانی کاشمر توسط مجموعه‌دار خصوصی به موزه مدرس اهدا شد.

 

محسن افتخاری گفت: از زمانی که خانه مدرس کار خود را به‌عنوان موزه آغاز کرده در تلاش بوده تا وظیفه موزه‌ها را که جمع‌آوری آثار موزه‌ای است، محقق کند به همین دلیل اقدام به جمع آوری مدارک و مستندات مربوط به شهید مدرس کرده است به تازگی نیز یکی از مجموعه‌داران بخش خصوصی پرونده پرسنلی محمود مستوفیان یکی از قاتلین شهید مدرس رییس شهربانی آن زمان و یکی از اعضای دربار را به موزه اهدا کرده است.

وی گفت: در نظر داریم تا این پرونده و سند را دهم آذر ماه امسال در روز هشتادمین سالگرد شهادت ایشان برای اولین بار رونمایی کنیم. در این پرونده تمام اطلاعات مربوط به این شخص، دست خطی درباره رفتار دادگاه با وی، موافقت با درخواست برگشت او به ارتش و… موجود است. تفاوت این پرونده در آن است که اگرچه آن زمان پرونده قضایی یوسفیان منتشر شده بود اما این پرونده مربوط به اطلاعات پرسنلی اوست که هیچ کجا از آن رونمایی و تا کنون دیده نشده است.

افتخاری بیان کرد: در کنار این اثر، مدارک دیگری نیز به دست آورده ایم از جمله روزنامه هایی که در سال ٣١ به موضوع شهادت و برگزاری دادگاه قاتلان شهید مدرس پرداخته‌اند و یا روزنامه قانون سال ٣١ که دو بار در تصویر و مطلب مربوط به شهادت مدرس از واژه شهید استفاده کرده بود.

وی ادامه داد: در طول مدتی که موزه مدرس افتتاح شده بسیاری از موزه‌داران کارشناسان میراث فرهنگی و موزه‌داری هنرمندان و… از آن بازدید کرده اند چند روز پیش هم اقای علی مدرسی نوه شهید مدرس و جمشید مشایخی از هنرمندان کشور نیز به این موزه آمدند.

وی افزود: در این موزه کنگره مدرس شناسی ایجاد شده است و هر منبعی که مرتبط با شهید مدرس باشد توسط این بنیاد گردآوری می شود همچنین برگزاری نشست های تخصصی نیز از برنامه های این بنیاد است. شاید در این موزه ما بزرگترین مجموعه کتاب تخصصی درباره شهید مدرس را داریم. محل تدریس فقه و اصول شهید مدرس نیز اکنون به دارالقرآن تبدیل شده است و هفته ای دو روز  اساتید بین المللی در آن قرآن تدریس می کنند.

افتخاری گفت: این موزه به دلیل ساده بودن خانه مدرس یکی از بناهایی محبوب در میان مردم است. در کنارش نیز خانه نصیرالدوله قرار دارد که از نظر معماری و اینه کاری بسیار فاخر است ولی مردم می گویند که خانه مدرس به دلیل سادگی اش دست یافتنی‌تر است و آنها زندگی در چنین خانه هایی را تجربه کرده اند. این موضوع موجب شده تا عامه مردم از این موزه بازدید زیادی انجام دهند.

منبع:مهر


ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 8:19 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
در گفتگو با مهر عنوان شد؛

پرونده پرسنلی قاتل شهید مدرس برای اولین‌بار رونمایی می‌شود

شناسهٔ خبر: 4072613 - 
کارشناس گردآوری آثار موزه‌ای خانه مدرس گفت: پرونده پرسنلی مستوفیان یکی از قاتلین شهید مدرس و رئیس وقت شهربانی کاشمر توسط مجموعه‌دار خصوصی به موزه مدرس اهدا شد.

محسن افتخاری ضمن اعلام این خبر به خبرنگارمهر گفت: از زمانی که خانه مدرس کار خود را به‌عنوان موزه آغاز کرده در تلاش بوده تا وظیفه موزه‌ها را که جمع‌آوری آثار موزه‌ای است، محقق کند به همین دلیل اقدام به جمع آوری مدارک و مستندات مربوط به شهید مدرس کرده است به تازگی نیز یکی از مجموعه‌داران بخش خصوصی پرونده پرسنلی محمود مستوفیان یکی از قاتلین شهید مدرس رییس شهربانی آن زمان و یکی از اعضای دربار را به موزه اهدا کرده است.

وی گفت: در نظر داریم تا این پرونده و سند را دهم آذر ماه امسال در روز هشتادمین سالگرد شهادت ایشان برای اولین بار رونمایی کنیم. در این پرونده تمام اطلاعات مربوط به این شخص، دست خطی درباره رفتار دادگاه با وی، موافقت با درخواست برگشت او به ارتش و... موجود است. تفاوت این پرونده در آن است که اگرچه آن زمان پرونده قضایی یوسفیان منتشر شده بود اما این پرونده مربوط به اطلاعات پرسنلی اوست که هیچ کجا از آن رونمایی و تا کنون دیده نشده است.

افتخاری بیان کرد: در کنار این اثر، مدارک دیگری نیز به دست آورده ایم از جمله روزنامه هایی که در سال ٣١ به موضوع شهادت و برگزاری دادگاه قاتلان شهید مدرس پرداخته‌اند و یا روزنامه قانون سال ٣١ که دو بار در تصویر و مطلب مربوط به شهادت مدرس از واژه شهید استفاده کرده بود.

وی ادامه داد: در طول مدتی که موزه مدرس افتتاح شده بسیاری از موزه‌داران کارشناسان میراث فرهنگی و موزه‌داری هنرمندان و... از آن بازدید کرده اند چند روز پیش هم اقای علی مدرسی نوه شهید مدرس و جمشید مشایخی از هنرمندان کشور نیز به این موزه آمدند.

وی افزود: در این موزه کنگره مدرس شناسی ایجاد شده است و هر منبعی که مرتبط با شهید مدرس باشد توسط این بنیاد گردآوری می شود همچنین برگزاری نشست های تخصصی نیز از برنامه های این بنیاد است. شاید در این موزه ما بزرگترین مجموعه کتاب تخصصی درباره شهید مدرس را داریم. محل تدریس فقه و اصول شهید مدرس نیز اکنون به دارالقرآن تبدیل شده است و هفته ای دو روز  اساتید بین المللی در آن قرآن تدریس می کنند.

افتخاری گفت: این موزه به دلیل ساده بودن خانه مدرس یکی از بناهایی محبوب در میان مردم است. در کنارش نیز خانه نصیرالدوله قرار دارد که از نظر معماری و اینه کاری بسیار فاخر است ولی مردم می گویند که خانه مدرس به دلیل سادگی اش دست یافتنی‌تر است و آنها زندگی در چنین خانه هایی را تجربه کرده اند. این موضوع موجب شده تا عامه مردم از این موزه بازدید زیادی انجام دهند.

 

4_ mshrgh.ir/776558

5_ http://fna.ir/a22k0y

6_mshrgh.ir/800614

7_ mshrgh.ir/788950

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 8:17 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
وبلاگ مشرق
زلزله جهانگیری در کرمانشاه؛
 
«از کفش‌های معاون اول روی فرش مردم تا ارائه آمار غلط»/
 
خبرنگار ایرانِ نیویورک تایمز: ظریف هم مثل سردار سلیمانی است!
 
 
شورای شهر

کارنامه ۶ ماهه شورای شهر تهران: نصب روبان زرد برای منع خشونت علیه زنان، کشف ۲۰۵ میلیون تومانی و دیگر هیچ...

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

 

*** 

 

خبرنگار ایرانِ نیویورک تایمز: ظریف هم مثل سردار سلیمانی است!

«توماس اردبرینک»، خبرنگار نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در ایران، به تازگی طی مقاله‌ای در این نشریه، ضمن قرار دادن محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت رئیس‌جمهور روحانی در کنار سردار سلیمانی و هم‌وزن جلوه‌دادن او با فرمانده سپاه قدس، نوشت:

«محبوب‌ترین ستاره‌های ایرانی، کشوری که صنعت سینما و تئاترش در حال رونق گرفتن است، بازیگرها نیستند، بلکه، سردار قاسم سلیمانی، به عنوان رهبر نظامیان ایرانی در مقابل داعش و محمدجواد ظریف، نماد یک مرد منطقی و عملگرای ایرانی هستند.»

به گزارش ایسنا، این خبرنگار آمریکایی حاضر در ایران البته در ادامه نوشته است: در نهایت به نظر می رسد که ترامپ و سعودی‌ها توانسته‌اند باعث افزایش حمایت از این دیدگاه که آمریکا و عربستان سعودی غیرقابل اعتماد هستند، شوند.[۱]

 

*به نظر می‌رسد تطابقی که خبرنگار آمریکایی حاضر در ایران ایجاد کرده است تطابقی مصلحتی بوده است زیرا در دو سوی تحلیل اشاره شده، دو مقوله «پایان داعش» و دشمنی با آمریکا و البته «برجام» و خوشبینی به آمریکا وجود دارد.

که اولی بدون هیچ اغراقی نماد یک وعده صادق، فتح و پیروزی عظیم و دومی اما نماد بیدستاوردی و تحریم‌های بیشتر است که برخی معتقدند قطعا خواهد شکست.

از طرف دیگر، سردار سلیمانی کسی است که صراحتا در مقابل آمریکا قرار دارد و حتی به تازگی نیز طی سخنانی در جمع رزمندگان ایرانی حاضر در بوکمال قدرت نظامی آمریکا را با کنایه «پوشک پرسنل تانک‌های آمریکایی» به مضحکه گرفته است.

اما محمدجواد ظریف کسی است که چند سال قبل صراحتا از قدرت فقط یک بمب آمریکایی که می‌تواند زیرساخت‌های دفاعی ایران را از بین ببرد سخن گفت و بعدتر هم در یک مصاحبه به تلویح از ضرورت خروج حزب الله از سوریه حرف زد.

بدیهیست که تطابق اشاره شده از سوی نشریه نیویورک تایمز اولا نمی‌تواند یک تطابق درست و هم‌وزن و هم‌شأن باشد و در ثانی بیشتر به یک تلاش زیرپوستی برای دستاوردسازی شبیه است.

از طرفی تطابق ایجاد شده از سوی خبرنگار نیویورک تایمز در ایران، پیش از این و در ایامی که انعقاد برجام هنوز تازه بود و درباره آن نامه‌های تبریک نوشته می‌شد! کراراً از جانب برخی چهره‌های اصلاح‌طلب مورد تأکید قرار گرفت و به آن دمیده شد اما در میان افکار عمومی انعکاس و پژواکی نیافت.

گفتنیست ایسنا در ترجمه خود از مقاله نیویورک تایمز، به هر دلیلی، عبارات و لغاتی را از متن حذف و همچنین به آن افزوده است.

ترجمه دقیق عبارت انگلیسی مورد اشاره در نیویورک تایمز این است:

«محبوب‌ترین ستاره‌های ایران، کشوری که بازار سینما و تئاتر و صنعت موسیقی‌اش گرم است، بازیگرها و خواننده‌ها نیستند، بلکه دو شخصیت مهم هستند.

سردار قاسم سلیمانی، فرمانده فعالیت‌های نظامی ایران در منطقه که موفقیت‌های فوق‌العاده‌اش به طرز گسترده‌ای دیده می‌شود.

و وزیر خارجه ظریف که نمادی از یک ایران معقول و سنجیده است»![۲]

لازم به ذکر است، بنا به رصد ما، این دومین واکنش عجیب بعد از اعلام «پایان داعش» توسط سردار سلیمانی است... روزهای قبل از این، ابراهیم اصغرزاده از فعالان اصلاح‌طلب نیز در یک مصاحبه بصورت تلویحی به سردار سلیمانی بابت انتشار علی‌الرأس بیانیه و محتوای آن، اعتراض کرده بود.(در اینجا بخوانید)

 

***

 

کارنامه ۶ ماهه شورای شهر تهران: نصب روبان زرد برای منع خشونت علیه زنان، کشف ۲۰۵ میلیون تومانی و دیگر هیچ...

اعضای شورای شهر پنجم تهران، چند روز قبل و به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان، روبان‌هایی زرد رنگ را بر روی لباس یا انگشت‌های خود نصب کردند و در جلسه علنی شورای شهر حاضر شدند...[۳]

 

*یقینا اعلام همراهی با مناسبت‌ها و کمپین‌های جهانی، اگر عقلانی باشند کار پسندیده‌ای محسوب می‌شود اما همین کار پسندیده می‌تواند دلیلی برای مذمت و ملامت باشد اگر در هنگامی صورت پذیرد که کارهای اصلی و اولویت‌های شغلی به یکسو نهاده شده باشند!

متأسفانه شورای شهر اصلاح‌طلب تهران، علیرغم شعارهای پرطمطراق و حمله به کارنامه جهادی شهرداری و شورای شهر پیش از خود، اما عملاً طی ۶ ماه گذشته کار خاص و چشمگیری را در سطح شهر تهران و یا برای افزایش رفاه شهروندان تهرانی انجام نداده است.

به اثبات عمل و به گواه اخبار رسانه‌ها، طی ۶ ماه گذشته تنها رئوسی که از اولویت‌ها، مصاحبه‌ها و اقدامات اعضای شورای شهر قابل رصد است صرفا شامل مقولاتی مثل تخریب قالیباف، عوض کردن خودرو و تبلت اعضای شورای شهر، تأکید بر گم شدن ۲۰۵ میلیون تومان پول و تخریب ۴ باغ در شهرداری قبلی[۴] و البته تأکید بر اشغال تمامی پست‌ها و مناصب شهرداری تهران توسط اصلاح‌طلبان[۵] بوده است.

از جمله سایر فعالیت‌های چشمگیر شهرداری و شورای شهر تهران در ۶ ماه گذشته می‌توان به فراخوانی قالیباف برای مناظره از جانب «مسئول دولتی فاجعه قطار سمنان» که در دوره جدید شهرداری حائز سمت شده است نیز اشاره کرد که به تازگی رخ داد.[۶]

به بیان سلیس‌تر اینکه طی ۶ ماه گذشته، اخبار فوق، طمطراق و چشمگیری بیشتر از اقدامات احتمالی شورای شهر و یا حتی شهرداری برای ارتقای رفاه تهرانی‌ها داشته است و الحق و الانصاف خدمت گسترده و ملموسی که در رسانه‌ها یا در نظر مردم پژواک داشته باشد، به چشم فعالان رسانه هم نیامده است.

گفتنیست، الهام فخاری، عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران، که عکس وی و روبان زرد اشاره شده را در بالا می‌بینید، پیش از این نیز در یک مصاحبه با روزنامه دولتی ایران پیرامون موضوع خشونت علیه زنان، این جملات را گفته بود:

_خیلی از ما (زنان) شهامت بیان اینکه فرد خشونت دیده‌ای هستیم یا زمانی نسبت به ما رفتار خشونت‌بار شده را نداریم!

_ «دختر خوبی باش» هم خشونت خانگی است. خیلی از خانواده‌ها با همین عبارت اعتماد به نفس و علایق دخترانشان را نابود می‌کنند.

_ در کشور ما هنوز طلاق را آسیب عنوان می‌کنند در حالی که طلاق آسیب نیست بلکه یک تصمیم و راه حل است. هنوز که هنوز است شما از تریبون‌های اصلی می‌شنوید که یکی از آسیب‌ها طلاق است.[۷]

 

***

 

زلزله جهانگیری در کرمانشاه؛ «از کفش‌های معاون اول روی فرش مردم تا ارائه آمار غلط»

به تازگی تصاویری از سفر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور روحانی به مناطق زلزله زده کرمانشاه در رسانه‌ها منتشر شد که نشان می‌دهد وی با کفش بر روی فرش‌های زلزله‌زدگان و در چادرهای آنها حضور یافته است!

این اقدام که واکنش‌های وسیعی را برانگیخته در حالی است که سایر مسئولان از جمله حتی رهبر انقلاب نیز هنگام حضور در مناطق زلزله زده با پای بدون کفش در چادرهای مردم حضور می‌یافتند.

اظهارات چندی قبل جهانگیری مبنی بر بالا بودن تلفات مسکن مهر در زلزله کرمانشاه نیز که یک اظهار نظر غلط بود؛ حواشی و انتقادات مختلفی را متوجه دولت دوازدهم کرد.

 

*این رفتار ناصحیح مهندس جهانگیری متأسفانه در حالی رخ داد که دولتی‌ها به تازگی با طمطراق فراوان خبر تغییر در ساز و کار اطلاع رسانی دولت و انتصاب چهره‌های جدید در این ساختار را مطرح کرده بودند. اما معلوم نیست چرا کسی در بدنه مدیران ارشد دولت، تذکر و هشداری راجع به این رفتارهای ناصحیح و اشرافی به دولتمردان نمی‌دهد و آنها را نهی نمی‌کند.

 

خاصه اینکه طی چند هفته اخیر و پس از حادثه زلزله تلخ کرمانشاه‌، برخی رفتارهای مقامات دولتی  و البته مشاهیر اصلاح‌طلب از قبیل حضور در مناطق زلزله‌زده با حفاظت یگان ویژه و پیاده نشدن از خودروهای حفاظتی، رفتار سرد وزیر راه و شهرسازی با مطالبات یکی از زلزله زدگان، رفتار اخیر اسحاق جهانگیری و با کفش راه رفتن او روی فرش‌های مردم مورد انتقاد شدید در شبکه های اجتماعی قرار گرفته است.

انتشار تصاویر کفش‌های آقای جهانگیری روی فرش زلزله‌زدگان که نوستالژی ماجرای دیدار رئیس‌جمهور از کارگران با ماشین شاسی بلند بود، در حالی است که مردم و افکار عمومی، در جریان زلزله کرمانشاه؛ برخی دیگر از مدیران کشور و از جمله فرماندهان سپاه و ارتش را دیدند که در میان آوارها و در کنار مردم حضور یافته بودند.

 

 

مردم همچنین امدادگران را نیز دیدند که خود با کمترین امکانات در میان زلزله زدگان و برای کمک به آنها حضور یافته‌اند.

 

جالب آنکه حتی به تازگی تصاویری از امیر اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الأنبیا نیز منتشر شد که در مقابل یک مادر شهید زانو زده و چادر او را بوسیده است.

بدیهیست که در این فضا، انتشار تصاویر کفشهای آقای جهانگیری روی فرش‌های زلزله‌زدگان، بیانگر حقایق مهمی برای مردم باشد... رفتاری که یقینا جهانگیری اگر خود به جای زلزله‌زدگان بود هرگز آنرا برنمی‌تابید.

 

***

1_ https://www.isna.ir/news/96090602846/

2_ https://mobile.nytimes.com/2017/11/26/world/middleeast/iran-nationalism-saudi-arabia-donald-trump.html?referer=https://t.co/cDVl3SbEoR

3_ http://www.rouydad24.ir/fa/news/89447

4_ mshrgh.ir/776558

5_ http://fna.ir/a22k0y

6_mshrgh.ir/800614

7_ mshrgh.ir/788950


ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 5:06 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
کد خبر: ۹۲۴۰۲
 
 
 
 
 
هشدار مهم آیت‌الله بهجت درباره نهم ربیع 

 

عقیق:ممکن است این کارها موجب اذیت و آزار و یا قتل شیعیانی که در بلاد و کشورهای دیگر در اقلیت هستند، گردد. در این صورت اگر یک قطره خون از آنها ریخته شود، ما مسبب آن و یا شریک جرم خواهیم بود.

پی نوشت:
درمحضربهجت، ج۱، ص۱۳۸
 
 
 
 
 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 5:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

تاجگذاری واژه‌ای است که برای پادشاهان بکار می‌رفته و به همین دلیل، استفاده از آن برای اهل بیت (ع) مناسب نیست.
عقیق:هشتم ربیع‌الاول سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) است، و پس از شهادت ایشان، حضرت مهدی (عج) به امامت می‌رسند، که این اتفاق مهم را با عنوان تاجگذاری امام زمان جشن می‌گیرند.

گاهی اوقات برخی از مناسبت‌ها و امور مذهبی باتوجه به فرهنگ جوامع، نام جدیدی پیدا می‌کنند که این گونه واژه‌گزینی‌ها، به عرف و ادبیات و فرهنگ هر جامعه بستگی دارد. اما بعضی واژه‌ها هر چند ممکن است که در عرف و ادبیات معنای عظمت و بزرگی را برسانند، اما مناسب شخصیتی چون امامان نیستند، مخصوصا اگر آن‌ها را در ادبیات دینی و اجتماعی تکرار کنیم و رواج بدهیم.

تاجگذاری، واژه‌ای است که در فرهنگ ما ایرانی‌ها برای پادشاهان و سلاطین به کار می رود. در گذشته هنگامی که پادشاهی، فرد بعد از خود را تعیین می‌کرده، جشن با عنوان تاجگذاری برای آن برگزار می‌کرده است. جای شک ندارد که شیوه حکومت و رفتار پادشاهان طول تاریخ، هیچ شباهتی با شیوه حکومتی اهل‌بیت (ع) ندارد و از این حیث، چنین نامی برای آغاز امامت امام زمان (عج) پسندیده نیست.

امامان معصوم، توسط خداوند متعال انتخاب شده و به پیامبر ابلاغ می‌شود ودر مراحل بعدی توسط امام قبلی به امام بعدی ابلاغ می شود، البته احادیثی از رسول خدا(ص) رسیده که امامان دوازده گانه بعد ازخود را به طور کامل معرفی کرده است؛ پس لازم است که شیعیان از رواج واژه های این چنینی که برای پادشاهان بکار می‌رود، خودداری کنند.


منبع:باشگاه خبرنگاران
 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 

 
 

ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 5:01 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

رهبر انقلاب: شهادت در راه خدا خسارت نیست، بلکه غنیمت است و به تعبیر دقیق امام راحل، ملتی که شهادت دارد اسارت ندارد.

منبع: khamenei.ir

ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 4:53 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 16 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4058377 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب