کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
در محضر علما؛

ماجرای آب حوض کشی شهید مدرس!

قاعده و طبیعت دنیا چنین است که هر کس سعی و تلاش بیشتری داشته باشد چه در مادیات و چه در معنویات، سرمایه و توشه بهتری نسبت به افراد کم تلاش جمع خواهد کرد و هنگامی‌که انسان با زحمت و مشقت به متاعی رسید، قدر آن را بیشتر می‌داند.

سرویس حسینیه فردا،قاعده و طبیعت دنیا چنین است که هر کس سعی و تلاش بیشتری داشته باشد چه در مادیات و چه در معنویات، سرمایه و توشه بهتری نسبت به افراد کم تلاش جمع خواهد کرد و هنگامی‌که انسان با زحمت و مشقت به متاعی رسید، قدر آن را بیشتر می‌داند. ادامطلب را به نقل از حوزه می خوانیم.

* آیه

وَأَن لَّيْسَ لِلْإِنسَٰنِ إِلَّا مَا سَعَىٰ نجم/39

و اینکه برای انسان بهره‌ای جز سعی و کوشش او نیست

* آینه

حکایت؛ یکی از دوستان شهید مدرس تعریف می‏‌کرد: مدتی با سید حسن مدرس در مدرسه درس می‌‏خواندیم، چند وقتی شهریه طلبگی ما نرسید و همگی بی‌پول شدیم، یک روز دیدم آقای مدرس یک پول به یک طلبه‌ای نیازمند داد و گفت: برو نان بگیر، طلبه‌ای دیگر رسید، یک پول هم به او داد و گفت: برو نان بگیر. من با تعجب گفتم: شما و ما حقوقمان یکی است و همه از یکجا پول می‏‌گیریم، حالا چطور شده که ما پول نداریم و شما دارید؟! مدرس خندید و گفت: مگر مرد هم بی‌پول می‌‏شود؟! پرسیدم: آخر از کجا و چطوری؟ گفت: شب بیا حجره ما بمان تا نشانت بدهم. شب رفتم و حجره ایشان ماندم. هنگام اذان صبح بیدارم کرد، برخاستیم و نماز خواندیم. آنگاه گنجه‏‌ای را باز کرد و یک سطل بیرون کشید و یک کلاه نمدی گذاشت سرش و گفت: برویم.

آن موقع در اصفهان مرسوم بود که صبح زود آب حوض‏‌ها را خالی می‏‌کردند، تمیز می‌کردند و دوباره حوض‏‌ها را پر می‏‌کردند، ما راه افتادیم توی کوچه‏‌ها و داد زدیم: آب حوض می‌کشیم! آب حوضی! از خانه‏ای صدایمان کردند. من حوض را خالی و پاک کردم و مدرس آب کشید و پر کرد، دو تا حوض، خالی و پر کردیم که مقداری پول گیرمان آمد، آن وقت مدرس رو به من کرد و گفت: دیدی؟ این هم پول، هم می‏توانی خودت نان بخری و هم به دو طلبه دیگر کمک کنی!1

رهین منت و مهمان خوان این و آن تا کی                           غلام همت خود باش و فکر زندگانی کن2

  1. با اقتباس و ویراست از پایگاه اطلاع رسانی تبیان
  2. مخبری فرهمند

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 3:46 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

زندگينامه شهيد مدرس

 
  
 

زندگينامه شهيد مدرس
شهید‌ آیت‌الله سیدحسن مدرس در سال 1287 قمری به دنیا آمد. او تحصیل خود را در علوم دینی در اصفهان، سامرا و نجف در محضر بزرگانی چون آیت‌الله میرازی شیرازی، صاحب فتوای تحریم تنباکو و ... تا درجه اجتهاد ادامه داد؛ آنگاه به اصفهان مراجعت کرده و مشغول تدریس فقه و اصول شد. ایشان در جریانات مربوط به نهضت مشروطه به سمت سیاست روی آورد. مرحوم مدرس در این باره گفته است: «بعد از مراجعت از عتبات، در اصفهان فقط از امورات اجتماعیه، مباحثه و تدریس اختیار کرده بودم، تا زمان انقلاب استبداد به مشروطه، مجبورا اوضاع دیگری پیش آمد». فعالیت سیاسی ایشان با عضویت در انجمن ایالتی اصفهان آغاز می‌شود و با انتخاب او به عنوان یکی از پنج تن علمای منتخب، برای دوره دوم قانون‌گذاری مجلس، در تاریخ 1289 شمسی، چهره‌ سیاسی او شناخته‌تر می‌شود. مدرس در این مجلس نقش خود را به خوبی ایفا کرد. وی در دوره سوم نیز از طرف مردم تهران به نمایندگی انتخاب شد؛ ولی این مجلس به علت فشار خارجی و آغاز جنگ اول جهانی یکسال بیشتر دوم نیاورد. مدرس از چهره‌های سرشناس کمیته دفاع ملی بود که جهت جلوگیری از پیشرفت نیروهای روسیه تزاری به سمت پایتخت به قم مهاجرت کردند. او سپس عازم اصفهان، کرمانشاه، عراق، ترکیه و سوریه گردید و پس از دو سال به ایران بازگشت. با امضای قرارداد 1919 وثوق‌الدوله، مدرس به مخالفت برخاست و با این قرارداد ننگین به شدت مخالفت کرد و اجازه نداد ایران بین اجانب تقسیم شود. پس از کودتای رضاخان و سید ضیاءالدین طباطبایی در سوم اسفند 1299، مدرس همراه بسیاری از ملیون و مبارزان دستگیر شد و تا پایان عمر کابینه سیاه سید ضیاءالدین طباطبایی در قزوین زندان بود. پس از آزادی به نمایندگی مردم تهران در مجلس چهارم انتخاب شد و به عنوان نایب رییس مجلس و رهبری اکثریت مجلس برگزیده شد. دوره پنجم مجلس در سال 1302 افتتاح شد و در این دوران پر اهمیت تاریخ مشروطه که با تغییر سلسله قاجاریه و روی کار آمدن رضاخان همراه بود، مدرس رهبری اقلیت مجلس را بر عهده داشت. رضاخان که به دنبال حذف قاجار و حاکمیت خود بود، طرح جمهوری را مطرح کرد اما وجود مدرس و رفقای او در مجلس که فراکسیون اقلیت را تشکیل می‌دادند، مانع از به سرانجام رسیدن طرح جمهوری رضاخانی گردید. یکی از وقاع مهم مجلس پنجم استیضاح رضاخان، توسط مدرس بود؛ اما، رضاخان توانست با فریب و نیرنگ، مقدمات تصویب انقراض قاجاریه را فراهم کند و در تاریخ 9 آبان 1304 این کار را عملی کرد و خود به پادشاهی ایران رسید. رضاخان در طی برگزاری انتخابات مجلس هفتم، اجازه نداد مدرس به مجلس راه یابد و ابتدا مدتی او را خانه‌نشین کرد و سپس در 16 مهر 1307 دستگیر و به دامغان و مشهد و سپس به خواف تبعید کرد. شهید مدرس 7 سال در خواف توسط مأموران تحت نظر بود و در 22 مهر 1316 از خواف به کاشمر منتقل شد. در این زمان رضاخان دستور قتل مدرس را به رییس شهربانی کاشمر داد ولی او به این کار تن نداد و در نتیجه این مأموریت به جهانسوزی، متوفیان و خلج واگذار شد. آنها در شب دهم آذر 1316 برابر با 27 رمضان 1356 قمری به سراغ آن عالم ربانی رفتند و او را به شهادت رساندند و جنازه را مخفیانه به خاک سپردند. قبر شهید مدرس پس از شهریور 1320 و خروج رضاخان از ایران، توسط اهالی محل شناسایی و مشخص گردید.

 

شماره پیامک 30001619 آماده ی پاسخگویی به سؤالات دانشجویان محترم می باشد.

 

 

 

 
 

نويسنده : پایگاه اطلاع رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی  

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 3:44 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 
مشهد ـ خبرگزاری مهر: عکس‌های این گزارش از زمان به شهادت رسیدن آیت الله سید حسن مدرس در سال 1316، تاکنون را نشان می دهد. گفتنی است، پس از پیروزی انقلاب اسلامی رهبر کبیر انقلاب اسلامی طی فرمانی دستور بازسازی آرامگاه شهید مبارز آیت الله مدرس در کاشمر را به آستان قدس محول کرد که این بازسازی به نحو بسیار باشکوهی چند سال پیش به پایان رسید.
کد خبر: ۲۸۸۳۸۲

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 3:41 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 
 
شهید مدرس

 

چکیده: مدرس در حاضر جوابی، كم نظیر اگر نگوییم بی‌نظیر بود. بدون تأمل، چنان زیبا و ادیبانه پاسخ می‌داد كه موجب تحیر می‌شد.حاضر جوابی‌های او آنقدر جالب توجه بود كه اگر در مجلس، وسط سخنرانی كسی، جمله‌ای می‌گفت و صدا به همه نمایندگان نمی‌رسید، گفته مدرس را از یكدیگر جویا می‌شدند.

 

 

* مخالفت به نفع دزدان!

زمانی كه نصرت‌الدوله وزیر دارایی بود، لایحه‌ای تقدیم مجلس كرد كه به موجب آن، دولت ایران یكصد سگ از انگلستان خریداری و وارد كند. او شرحی درباره خصوصیات این سگ‌ها بیان كرد و گفت: این سگ‌ها شناسنامه دارند، پدر و مادر آنها معلوم است، نژادشان مشخص است و از جمله خصوصیات دیگر آنها این است كه به محض دیدن دزد، او را می‌گیرند.

مدرس طبق معمول، دست روی میز زد و گفت: مخالفم.

وزیر دارایی گفت: آقا! ما هر چه لایحه می‌آوریم، شما مخالفید، دلیل مخالفت شما چیست؟

مدرس جواب داد: مخالفت من به نفع شماست، مگر شما نگفتید، این سگ‌ها به محض دیدن دزد، او را می‌گیرند؟ خوب آقای وزیر! به محض ورودشان ، اول شما را می‌گیرند. پس مخالفت من به نفع شماست.

نمایندگان با صدای بلند خندیدند و لایحه مسكوت ماند.

 

* چو نرمی كنی خصم گردد دلیر

مدرس غالبا نامه‌هایی كه می‌نوشت، روی كاغذ پاكت تنباكو و كاغذهایی بود كه در آن روزگار، قند در آن می‌پیچیدند. یكی از وزیران نامه‌ای از مدرس دریافت داشته و آن را اهانت به خود دانسته بود.

روزی یكی از آشنایان مدرس آمد و یك دسته كاغذ آورده به مدرس گفت: جناب وزیر این كاغذها را فرستانده‌اند كه حضرت آقا مطالب خود را روی آنها مرقوم فرمایند.

مدرس گفت: عبدالباقی! چند ورق از آن كاغذهای مرغوب خودت را بیاور.

فرزند مدرس فوری بسته‌ای كاغذ آورد. مدرس به آن شخص گفت: آن بسته كاغذ وزیر را بردار و این كاغذها را هم روی آن بگذار. سپس روی تكه كاغذ قند نوشت: جناب وزیر! كاغذ سفید فراوان است ولی لیاقت تو بیشتر از این كاغذ كه روی آن نوشته‌ام نیست.

 

* یك مرد و یك نامرد

روزی رضا شاه به مدرس گفت: تنها دو مرد در ایران وجود دارد. یكی من و دیگری تو.

مدرس بلافاصله جواب داد: نخیر، اشتباه می‌كنی، تنها یك مرد و یك نامرد در ایران وجود دارد. آن مرد منم و نامرد تو.

 

* دعا به جان رضا شاه!

یك وقت رضا شاه به سفر رفته بود. سفری كه شاید مورد خطر بود. مرحوم مدرس (رحمه‌الله) به رضا شاه گفته بود: دعا كردم به شما تا در این سفر سالم برگردید.

رضا شاه خیلی خوشحال شده بود كه مدرس به او دعا كرده بود گفت: دعا كردید؟!

مدرس جواب داد: آخر نكته دارد؛ اگر تو در این سفر مرده بودی همه اموال ما از بین رفته بود. من می‌خواهم زنده باشی تا اموالمان را پیدا كنیم.

 

* یقه باز

در زمستان هنگامی كه مدرس از پله‌های مجلس بالا می‌رفت، یكی از نمایندگان مجلس به او برخورد و گفت: شما در این زمستان سخت، با این پیراهن كرباسی و یقه باز گرفتار سرماخوردگی می‌شوید. مدرس نگاهی تند به او نمود و گفت: كاری به یقه باز من نداشته باش. حواست جمع دروازه‌های ایران باشد كه باز نماند.

 

* سفارش برای استخدام

یك روز طلبه‌ای نزد مدرس آمد و نامه‌ای نوشته بود: اجازه بفرمایید در وزارت معارف به عنوان معلم استخدام شوم. مدرس روی یك قطعه كاغذ نوشت:

«آقای وزیر معارف! حامل نامه، یكی از دزدان ،و قصد همكاری با شما را دارد. گردنه‌ای به وی واگذار كنید».

طلبه، نامه را گرفت و رفت. پس از چند لحظه خجالت زده بازگشت و گفت: آقا! چه بدی از من دیده‌اید؟ اگر كسی به شما چیزی گفته، دروغ گفته است.

مدرس جواب داد: اگر بگویم كه تو شخص فاضل و متدینی هستی، تو را راه نمی‌دهند. برو و نامه را ببر.

او مجددا نامه را برد و فردای آن روز خدمت مدرس رسید و گفت: آقا! استخدام شدم و مدیریت یك مدرسه را هم به من داده‌اند.

 

* سوغات برای رضا شاه

پس از بازگشت مدرس از اصفهان، رضا شاه به او گفت: برای ما چه سوغات آورده‌ای؟

پاسخ داد: سوغات خوبی برای شما آورده‌ام. می‌ترسم قدر آن را ندانید. سوغات من این است كه بیشتر اجزای دولت به نام شما، مردم را می‌چاپند و اذیت می‌كنند. من با خود گفتم این مطلب را به شما بگویم تا بدانید و در رفع آن بكوشید. اگر نصیحت مرا بشنوید بهترین سوغات برای شما است.

 

 

* رضا شاه برای مدرس پول می‌فرستد!

سرلشكر خدایار از طرف رضا خان نزد مدرس آمد و با كمال تواضع و احترام گفت: رضا شاه می‌گوید: خوب است شما به درس و بحث خود بپردازید و از دخالت در امور سیاسی خودداری كنید. رضا شاه میل دارد باب مراوده را با شما باز كند و به هر طر یق كه بپسندید با شما روابط حسنه داشته باشد و همه اوامر شما را در امور مملكتی اطاعت خواهد كرد. ضمنا مبلغ یكصد هزار تومان برای شما فرستاده تا در هر راهی كه صلاح می‌دانید به مصرف رسانید.

مدرس چند لحظه‌ای به آن پول نگاه كرد. سپس فرمود: به رضا خان بگویید كه من وظیفه شرعی دارم كه در امور مسلمین دخالت كنم. اسم آن را سیاست بگذارید یا چیز دیگر هر چه باشد فرق نمی‌كند.

من وظیفه خود را انجام می‌دهم. سیاست در اسلام چیزی جدایی از دین نیست. در اسلام دین و سیاست با هم است. اسلام، مسیحیت نیست كه فقط جنبه تشریفاتی، آن هم هفته‌ای یك روز در كلیسا داشته باشد. این پولها را هم ببر كه اگر اینجا بماند تمامی آن به مصرف نابودی رضا خان خواهد رسید.

خدایار مأیوسانه از خانه مدرس ـ به همراه پول‌ها ـ بیرون رفت.

 

* حاضر جوابی در مهاجرت

زمانی كه اوضاع و احوال پایتخت دچار هرج و مرج می‌شود، در كرمانشاه دولت موقت تشكیل و مدرس، وزیر عدلیه و اوقاف می‌گردد.به مناسبتی اعضای كابینه موقت برای پاره‌ای مذاكرات با دولت عثمانی (كه تا كرمانشاه و همدان را تصرف كرده بودند) به تركیه سفر كردند.

هنگام ملاقات با سلطان محمد خامس، خلیفه عثمانی، ابتدا مدرس خود و همراهان را به خلیفه عثمانی معرفی می‌كند و اظهار می دارد : از اینكه با صراحت صحبت می‌كنم، عذر می‌خواهم. ما روحانیون در ایران در زمان استبداد آزاد بودیم. در حكومت مشروطه هم به علت اینكه نماینده مردم بودم، آزاد بودم. اینجا هم مطالب خود را آزاد اظهار می‌كنم. مقصود ما از مهاجرت به كشور شما این است كه دولت عثمانی روابط دو دولت ایران و عثمانی ـ كه هر دو مسلمان هستند ـ محترم بدارد.

حسن رابطه به نفع طرفین است. دولت عثمانی قسمت‌هایی از ایران را اشغال كرده ، ادامه این وضع به مصلحت شما نیست، مردم ناراضی هستند و اگر ما در محل اختلافاتی داریم، خودمان آن را حل و فصل خواهیم كرد. خلیفه عثمانی گفت: شما در حكومت مشروطه تاكنون كار مفیدی انجام نداده‌اید.

مدرس پاسخ داد: این طور نیست. ما كارهای زیادی انجام داده‌ایم. امنیت به وجود آورده‌آیم، تأسیس اداره پست و پستخانه از كارهای ماست. ما هر روز با تمام دنیا در مكاتبه هستیم. حال آنكه هنور دولت شما پستخانه ندارد.بیانات مدرس ، خلیفه عثمانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. لذا خلیفه می‌گوید: اینجا كشور خودتان است.

 

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 3:39 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

در ستاد بزرگداشت شهید مدرس(ره) عنوان  شد:

کاشمر میزبان تولیت آستان قدس رضوی/

پیش‌بینی برنامه‌های متنوع به منظور بزرگداشت هشتادمین سالروز شهادت شهید مدرس(ره)

اجتماعی, اخبارکاشمر

 

 

 

 

برنامه‌های پیش‌بینی شده جهت بزرگداشت هشتادمین سالروز شهادت اسوه دیانت و سیاست، شهید آیت‌الله سیدحسن مدرس(ره) در کاشمر تشریح شد.

به گزارش کاشمربصیر در آستانه فرا رسیدن هشتادمین سالروز شهادت شهید مجاهد آیت‌الله سیدحسن مدرس(ره) ستاد بزرگداشت این شهید والامقام انروز در دفتر امام جمعه این شهرستان برگزار شد.

مدیرعامل مؤسسه آستان مقدس حسین‌ بن موسی الکاظم طبس و زیارتگاه شهید مدرس کاشمر در این جلسه با بیان اینکه برنامه‌های بزرگداشت سالروز شهادت این شهید در راستای معرفی شخصیت شهید مدرس(ره) خواهد بود اظهار داشت: شهید مدرس(ره) مهمان مردم کاشمر است و باید از ظرفیتی که به برکت وجود این شهید والامقام در این شهرستان ایجاد شده است استفاده کنیم.

حمزه سپهریان ادامه داد: به منظور برگزاری هر چه باشکوهتر مراسم سالروز شهادت شهید مدرس(ره) جلسات متعددی با جامعه روحانیت و نیز فرهنگیان به منظور برگزاری ویژه برنامه‌ها برگزار شده است ضمن اینکه برنامه‌های متعددی به این منظور پیش‌بینی شده و اجرایی خواهد شد.

وی از حضور تولیت آستان قدس رضوی در کاشمر خبر داد و گفت: در هشتادمین سالروز شهادت آیت‌الله مدرس(ره) کاشمر میزبان آیت‌الله رییسی تولیت آستان قدس رضوی خواهد بود ضمن اینکه دعای ندبه کشوری نیز با سخنرانی ایشان در روز جمعه دهم آذرماه در زیارتگاه شهید مدرس(ره) برگزار و از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.

سپهریان افزود: همچنین برنامه تلویزیونی «عطر عاشقی» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین پناهیان بعد از ظهر جمعه از جوار زیارتگاه شهید مدرس(ره) و از شبکه پنجم سیما پخش خواهد شد و علاوه بر آن ویژه‌نامه معرفی شهرستان کاشمر و شهید مدرس(ره) در روز پنج‌شنبه این هفته در روزنامه قدس منتشر می‌شود.

در ادامه این جلسه مدیر مجموعه فرهنگی زیارتگاه شهید مدرس(ره) در سخنانی به تشریح برنامه‌های پیش‌بینی شده برای بزرگداشت هشتادمین سالروز شهادت این  شهید والامقام اشاره کرد و اظهار داشت: برگزاری گفتمان‌های دینی در مدارس پیرامون اندیشه‌های شهید مدرس(ره) از چهارم تا نهم آذر ماه، برگزاری مسابقه فرهنگی کتابخوانی اینترنتی از زندگی شهید آیت الله مدرس(ره) از چهارم تا ۲۵ آذر در سطح کشور و برگزاری مسابقات فرهنگی، نقاشی، انشانویسی و مقاله نویسی با موضوع شهید مدرس در مقاطع تحصیلی مختلف از جمله برنامه‌های فرهنگی به منظور بزرگداشت و معرفی این اسوه دیانت و سیاست است.

محمد یعقوبی ادامه داد: همایش پیاده‌روی با حضور ورزشکاران پایگاه‌های ورزش صبحگاهی شهرستان با همکاری اداره ورزش و جوانان، غبارروبی مزار شهدا و ادای احترام به مقام شهیدان به ویژه شهید آیت الله مدرس(ره) با حضور مسئولان و نیروهای نظامی و انتظامی، اقامه نماز جمعه شهرستان به مدت دو هفته در جوار زیارتگاه شهید آیت الله مدرس(ره) و گردهمایی بسیجیان شهرستان در جوار زیارتگاه شهید آیت الله مدرس(ره) با همکاری ناحیه مقاومت بسیج سپاه کاشمر از دیگر برنامه‌ها پیش‌بینی شده می‌باشد.

وی افزود: محفل انس با قرآن کریم همزمان با نماز مغرب و عشاء در روز دوشنبه شش آذر ماه، شب شعر «آقای شهید» با حضور شاعران برجسته کشوری در روز چهارشنبه هشت آذرماه، قرائت دعای کمیل با حضور مداح کشوری در روز پنج شنبه ۹ آذرماه همزمان با نماز مغرب و عشاء و برگزاری دعای ندبه پخش مستقیم از شبکه اول سیما در روز جمعه ۱۰ آذر ماه از دیگر برنامه‌های بزرگداشت سالروز شهادت شهید مدرس(ره) است.

مدیر مجتمع فرهنگی زیارتگاه شهید مدرس(ره) کاشمر خاطرنشان کرد: مراسم بزرگداشت هشتادمین سالگرد شهادت آیت الله مدرس(ره) با حضور مسئولین کشوری در روز دهم آذرماه و همچنین نمازجمعه کاشمر در این روز در جوار زیارتگاه این شهید والامقام برگزار خواهد شد ضمن اینکه رونمایی از کتاب اندیشه‌های اقتصادی شهید آیت الله مدرس(ره) همزمان با هشتادمین سال شهادت این مجاهد نستوه با حضور مسئولان و افتتاح فاز دوم کتابخانه شهید آیت الله مدرس(ره) و همچنین پخش برنامه تلویزیونی عطر عاشقی از جوار زیارتگاه شهید آیت الله مدرس(ره) در روز جمعه ۱۰ آذر ماه از جمله برنامه‌هایی است که با هدف بزرگداشت شهید مدرس(ره) در کاشمر برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 3:36 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
گزارش تصویری رژه نیروهای مسلح در کاشمر
 
اخبارکاشمر, گزارش تصویری
 
همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس رژه نیروهای مسلح کاشمر برگزار شد
 

 

 

 

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 3:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
یادداشت/
 
اشارتی به ضرورت دعوت رسمی از تولیت آستان قدس رضوی برای سفر به کاشمر
 
اخبارکاشمر, یادداشت و تحلیل
 

کاشمر یک شهر مذهبی است. شهری که به آن القابی چون نجف اصغر و قم ثانی داده‏اند. کاشمر یکی از ۱۵ شهر وقفی ایران است. یکی از ده شهر تاریخی خراسان محسوب می‏شود. در سال گذشته زمانی که هنوز بحث انتخابات ریاست جمهوری و کاندیدا شدن حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی مطرح نشده بود، بحث ضرورت دعوت از ایشان برای سفر به کاشمر در بین اهالی رسانه مطرح شد.

پیش از آن نیز در آغازین روزهای انتصاب ایشان به عنوان تولیت آستان قدس رضوی این پیشنهاد ارائه شد. در آذر ماه سال گذشته و سالروز شهادت شهید مدرس(ره) تصور بر آن بود که ایشان در کاشمر حاضر خواهند شد. برخی را اعتقاد بر آن بود که آیین افتتاح فاز دوم کتابخانه زیارتگاه شهید مدرس با حضور ایشان انجام خواهد شد. آنانی که به زیارت مزار آقای شهید می‏روند با خواندن نوشته‏ای در جوار ورودی مزار، متوجه شده‏اند که ایشان مسئولیت آرامگاه شهید عرصه تلفیق دین و سیاست را بر عهده دارد.

بایسته است ارکان مدیریتی شهر بسان همیشه فارغ از حُب و بُغض‏های سیاسی در دعوت از این چهره ملی و شخصیت مطرح در جهان تشیع پای پیش بگذارند. یقین آقای رئیسی در جریان ارادت مردم کاشمر به آستان قدس رضوی هستند. شاید وقتش باشد که ایشان برای بازید از املاک و موقوفات رضوی سری به کاشمر بزنند.

طرح بازدید تولیت آستان قدس رضوی از کاشمر یک پیشنهاد سیاسی نیست. کاری به اینکه ایشان در کاشمر در انتخابات ریاست‏جمهوری به چه میزان رأی آورده‏اند و با نفر بعد از خود چه فاصله‏ای دارند، نداریم، کاری به اینکه برخی از آرای ایشان خوشحال یا ناراحت هستند هم نداریم. هدف آن است که برای یک بار هم که شده از آستان قدس رضوی استدعا کنیم در بحث پیشرفت و توسعه کاشمر حضوری پررنگ داشته باشد. ما مدعی هستیم کاشمر دومین شهر زیارتی استان است. برابر شجره‏نامه‏های که در بقاع متبرکه‏مان نصب است، امامزادگان دیارمان قرابتی نزدیک با ثامن‏الحجج(ع) دارند.

شایسته است امام جمعه، فرماندار، نماینده و سایر ارکان مدیریتی شهرستان طی نامه‏ای به طور رسمی از این مقام محترم برای حضور در کاشمر دعوت به‏عمل بیاورند. در این نامه بایسته است که توانمندی‏های کاشمر مطرح و تهدیدها، فرصت‏ها و آسیب‏های کاشمر در بحث توسعه و  پیشرفت مطرح شود. چه بسا آقای رئیسی تیمی را مأمور کند که بحث سرمایه‏گذاری آستان قدس رضوی را در دو بانده کردن بخش‏های باقیمانده محور سه راه شادمهر تا انابد مطالعه نماید. استدلال ساده‏ای هم قابل طرح است. مشهد شهید مدرس باید دارای بهترین راه‏های مواصلاتی باشد.

باید راه‏های منتهی به شهر امام رضا(ع) یعنی انابد دوبانده باشد. قبول بفرمایید در این سه و نیم دهه نخواستیم یا نتوانستم از بضاعت آستان قدس رضوی برای عمران  و توسعه کاشمر بهره ببریم و این در حالی است که در آستان قدس رضوی در رده‏های بالای مدیریتی افراد بسیاری از کاشمر و ترشیز مشغول به کار هستند. یادمان نرود قائم مقام فعلی آقای رئیسی، روزگاری در دادگستری کاشمر شاغل بوده است و  هنوز با بسیاری از نیروهای ارزشی شهرمان در ارتباط است.

کاشمر دومین شهر زیارتی استان است، مزار آقای شهید هم سهمی در این رتبه دارد. به تبع همین سهم می‏توان از آستان قدس رضوی برای سرمایه‏گذاری در بخش گردشگری کاشمر دعوت کرد. همانطور که ذکر شد سایر بقاع متبرکه شهرستان از اقارب و خویشان نزدیک امام رضا(ع) هستند. روزگاری نگارنده این سطور پیشنهاد کرد که بقاع متبرکه کاشمر با اذن ولی فقیه بسان امامزاده حسین بن موسی‏الکاظم(ع) طبس تحت نظر آستان قدس رضوی قرار بگیرد. اگر کارگروهی تشکیل شود می‏توان راهکارهای بسیاری برای حضور مؤثر آستان قدس رضوی در کاشمر رصد کرد.

زیبنده است منادیان خدمت به مردم و آنانی که در باغ معنای خود دم از رسیدگی به رشد و توسعه شهرستان را می‏زنند ورای تفکرات سیاسی‏شان به این منظر از حضور آستان قدس رضوی، یعنی کمک به توسعه و پیشرفت کاشمر از طریق سرمایه‏گذاری این نهاد دینی معظم توجه نشان بدهند. امید شاهد توجه به مطالبه دعوت از تولیت آستان قدس رضوی به کاشمر و همزمان دعوت از ایشان برای سرمایه‏گذاری در منطقه باشیم. یک شرکت فرش آستان قدس رضوی در روستای تربقان باعث اشتغال جمعی از اهالی و به تبع آن شکوفایی اقتصاد شد.

دور از ذهن نیست اگر صنایع وابسته به آستان قدس رضوی را دعوت به حضور در بخش‏های مختلف توسعه شهرستان از معدن و گردشگری تا کشاورزی و صنعت و حتی مسایل فرهنگی و اجتماعی بنماییم. کافی است ارتباطات ارکان مدیریتی شهرستان با این مجموعه خدوم بیشتر و بیشتر شود. امید این مطالبه در میان نیروهای ارزشی دیارمان نهادینه شود و بزرگواری همچون امام جمعه شهرمان و علمای اعلام، این مهم را باور نمایند و پیگیر آن باشند. حوزه‏های علمیه شهرستان می‏توانند این مطالبه را به طور جدی پیگیری نمایند. فقط یادمان باشد که گاهی زود دیر می‏شود. و یادمان بماند آیندگان، امروز ما را به قضاوت خواهند نشست.

انتهای پیام/

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 7 آذر 1396  ] [ 3:28 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
ائمه جمعه ماهانه ۲۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند

 

از حقوق ائمه جمعه تا خطبه های رهبر انقلاب

 

 

 

تصویر مرتبط

 

تلفن‌های متعددی به ستاد نماز جمعه تهران شد و برخی از دوستان که با ما ارتباط داشتند، می‌گفتند برخی در محافلی مطرح کرده‌اند که بعد از برجام شعار مرگ بر آمریکا را حذف کنید. علت را پرسیدیم، گفتند برای اینکه دیگر تمام شد، ما با امریکا سر یک میز نشستیم و قرارداد مهمی به نام برجام را امضا کردیم.

حجت‌الاسلام تقوی در برنامه "دست‌خط" دلایل کناره‌گیری از شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه را تشریح کرد.

 

 حجت‌الاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه مهمان این هفته برنامه "دست‌خط" بود.

 

 

متن زیر مشروح سخنان حجت الاسلام تقوی در برنامه "دست‌خط" است:

 

مجری: در خدمت حجت‌الاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی هستیم؛ خیلی خوش آمدید.

 

تقوی: خدمت شما و همه همکاران شما و بینندگان عزیز سلام عرض می‌کنم و آرزوی توفیق و سرافرازی را برای همگان از درگاه ایزد منان دارم.

 

س: خیلی زمزمه جدایی شما از شورای سیاستگذاری ائمه جمعه می‌آید. درست است؟

 

تقوی: بله.

 

س: زمان مشخص شده است؟

 

تقوی: ان‌شاءالله در هفته‌های آینده بعد از ۱۷ سال که مسئولیت شورای سیاست‌گذاری را به‌عهده داشته‌ام، این مسئولیت را واگذار می‌کنم. البته در گذشته هم چند بار از محضر شریف مقام معظم رهبری درخواست کناره‌گیری را داشتم.

 

س: علتش چه بود؟

 

تقوی: به‌دلایلی که ایشان تشخیص می‌دادند، کار ادامه یافت.

 

س: دلایل شما برای کناره‌گیری چه بود؟

 

تقوی: میدان را به دیگران بدهیم و فکر نو و استعداد نو تجربه شود. هر مدیری در مجموعه‌ای که قرار می‌گیرد، برای مدتی ابتکارات و نوآوری‌های او برای ارائه فکر جدید طی چند سال ارائه خواهد شد. من بر این اساس، میدان را باز می‌گذاشتم تا تصمیم گرفته شود.

 

س: چه دید قشنگی!

 

تقوی: من می‌خواستم دیگران در این عرصه فداکاری و تلاش کنند. کار اداره نماز جمعه کار سختی است. در تاریخ ۱۰ خرداد ۷۹ حکم من صادر شد و کار را شروع کردم. حدود ۴۰۰ امام جمعه در شهرها داشتیم، الآن به ۹۰۰ امام جمعه رسیده است.

 

س: ۹۰۰ تریبون حساس داریم.

 

تقوی: بله. کل کشور را پوشش می‌دهند. در شهرها فعال هستند. ائمه جمعه بانشاط برگزیدیم. سعی کردیم به‌نوعی جوان‌گرایی هم کنیم. الآن اکثراً ائمه جمعه سن بین ۳۷ تا ۵۰ دارند. سن بالاتر هم داریم ولی میانگین سنی این مجموعه عظیم روحانی و فرهنگی بین ۳۷ تا ۵۰ است.

 

س: حضرت آقا مدت زیادی است خودشان خطبه نخوانده‌اند؛ درست است؟

 

تقوی: بله. ایشان یک نفر هستند و کل جهان اسلام! امسال ماه رمضان هم از ایشان درخواست کردیم یک روز تشریف بیاورند، سال قبل هم ماه رمضان درخواست کردیم، ایشان فرمودند "من بیایم برای مردم زحمت ایجاد می‌شود. تیم حفاظت و انتظامات سخت می‌گیرند و در رفت ‌و آمد مردم تأثیر گذاشته می‌شود". مطلب ایشان این بود که مردم در زحمت می‌افتند.

 

علی‌ای‌حال سعی کردم که مقام معظم رهبری را راضی کنم و آنچه را مدنظر ایشان است، پیاده کنیم و گله و شکایتی از نوع اداره خدمت ایشان نرسد. ما آمده‌ایم باری از روی دوش ایشان برداریم خودمان نباید کاری کنیم که باری روی دوش ایشان باشیم؛ با تمام مشکلات و گرفتاری‌هایی که ایشان دارد. من و معاونین بنده و دوستانم، امیدواریم توانسته باشیم رضایت ایشان را جلب کنیم.

 

البته ضعف داشته‌ایم و داریم. می‌گویند "دیکته نانوشته غلط ندارد" لذا حتماً ضعف در کار ما بوده است. از رهنمودهای ایشان بسیار استفاده کردیم. این دوره برای من بسیار ارزشمند بود. خیلی چیزها از ایشان آموختم. نوع برخورد، اداره، نگاه،... مقام معظم رهبری احتیاج به صحبت‌های ما ندارد ولی ایشان حکیمی به‌معنای واقعی است. سال اولی که من در این مسئولیت بودم، گزارشاتی خدمت ایشان می‌دادم و متوجه شدم یک گزارش را روزی برگرداندند و گفتند، "گزارش دادید، نظر خودتان را ذیل گزارش بنویسید. بدانم نظر شما به‌عنوان کارشناس چیست."، یعنی می‌خواهد در میدانی که برای مدیر و مسئولی باز کرده است، خود او هم فکرش را به کار بیندازد؛ می‌خواهد قدرت فکری و قدرت اظهارنظر آن فردی را که آن جا گذاشته، ارزیابی کند.

 

س: ۱۷ سال در نماز جمعه بودن تجربه گرانقدری است و عرصه بسیار سخت و سنگینی هم هست. اگر بخواهید - نه به عنوان حاج آقا تقوی – به عنوان کسی که قبل انقلاب و بعد از انقلاب در عرصه‌های فرهنگی حضور داشته، نگاه کارشناسی بیندازید، به نظر شما در این ۱۷ سال اثرگذاری تریبون‌های نماز جمعه ما رشد داشته یا خیر؟

 

تقوی: به صورت کلی نمی‌توان نظر داد. در برخی شهرها رشد داشته‌ایم و در برخی شهرها رشد چشمگیری نداشته‌ایم. نمی‌توان کارها را با اول انقلاب مقایسه کرد. در هیچ کدام از وزارت‌خانه‌ها، نهادها و سازمان‌ها آن کارهایی که در سال‌های اول پیروزی انقلاب انجام می‌گرفت الان انجام نمی‌گیرد.

 

خب طبع آن سال‌ها متفاوت بود که کارها باید به آن صورت انجام می‌گرفت، اما نماز جمعه به نقطه تثبیتی رسیده که هم کسانی که در نماز جمعه حضور دارند و هم ائمه جمعه بحث‌هایی که مطرح می‌کنند از هر جهت قابل توجه است. در این ۹۰۰ شهر که نماز جمعه اقامه می‌کنیم در کنار هر امام جمعه یک ستادی وجود دارد. ۴۵ هزار نیروی ستادی داریم.

 

بزرگ‌ترین ستاد نماز جمعه در شهر تهران است که ۱۵۰۰ نفر هستند که روز جمعه آماده‌باش و در خدمت نماز جمعه هستند. برخی از شهرها به تناسب جمعیت آن شهر، ستاد نماز جمعه کوچک‌تر است. همه اینها آماده هستند تا نماز جمعه اقامه شود.

 

نکته دیگر این است که حجمه‌ها و حمله‌ها نسبت به سال‌های اول انقلاب بیشتر شده است؛ یعنی رقبا هم بیشتر شده‌اند. یکی از ویژگی‌های تریبون نماز جمعه رسانه‌ای بودن این تریبون است. یکی از رسانه‌های سنتی تریبون نماز جمعه است. همینطور که جلو آمده‌ایم فضای مجازی، ماهواره، اینترنت آمده و دشمن مجهزتر شده است. جامعه ما را تجزیه و تحلیل کرده و نقاطی را که باید مورد هدف قرار گیرد، شناسایی کرده و نقاط ضعف و قوت ما را به دست آورده است و روی آنها سرمایه‌گذاری می‌کند.

 

یکباره شاهد این هستیم در فضای مجازی جریانی علیه نماز جمعه شکل می‌گیرد. این که امام جمعه‌ای در یکی از این ۹۰۰ شهر جمله‌ای را بیان کرده، همین را به عنوان نقطه ضعف می‌گیرند و حمله می‌کنند و نمازهای جمعه را کلاً زیرسوال می‌برند.

 

نکته دیگر این است که اگر بخواهیم نماز جمعه را تقویت کنیم، باید فرهنگ دینی را تقویت کنیم. مساجد و نمازهای جماعت باید تقویت شود. برنامه نماز را در خانواده‌ها نهادینه کنیم و به تعبیر اقتصادیون، در سبد روزانه خانوار قرار دهیم.

 

س: یعنی الان نیست؟

 

تقوی: به آن شکل، خیر. خانواده‌های ما ارزشمند هستند ولی در بسیاری از خانواده‌ها که از نزدیک با آنها صحبت کرده‌ام، شاهد این هستم که مثلا به درس بچه بیشتر از نماز اهمیت می‌دهد.

 

س: ریشه این از کجاست؟

 

تقوی: باید این فرهنگ را تقویت کنیم. ریشه، خانواده است. الان در برخی از کشورها برادران اهل سنت ما به نمازهای جماعت و نمازهای جمعه خود شکوه بیشتری می‌دهند؛ یعنی ائمه جمعه آنها مطالبی در سطح بالا بیان می‌کنند؟ خیر. اصلا چنین نیست. یا مثلا وعده‌ای به نمازگزاران می‌دهند که آنها در نماز به این شکل شرکت می‌کنند؟ خیر. از همان پایه و اساس، فرهنگ نماز را در خانواده جا می‌اندازند و نهادینه می‌کنند.

 

س: نمی‌توان از این امر به راحتی گذشت. خانواده قطعاً یکی از عناصر مهم و پایه اجتماع است، ولی ریل‌گذاری که برای خانواده می‌شود، ریل‌گذاری است که نظام و حکومت می‌کند. نمی‌توان از این گذشت. کجا کم و کاستی داشته‌ایم؟

 

تقوی: نظام تعلیم و تربیت ما، دانشگاه ما بر این اساس پایه‌ریزی نشده است.

 

س: این خطر است.

 

تقوی: بله. یک واقعیت‌هایی باید بیان شود. در برخی از خانواده‌ها بچه‌ها به مدرسه می‌روند و اهل نماز هستند و دوره راهنمایی و دبیرستان هم می‌گذرانند و وقتی وارد دانشگاه می‌شوند، تغییر می‌کنند. اینجا نظام تعلیم و تربیت مخاطب قرار می‌گیرد. در نظام تعلیم و تربیت، استاد جایگاه بالا و والایی دارد. اینها مسائلی است که باید بیشتر روی آنها اندیشید. اگر نظام ما بخواهد اسلام را در جای‌جای زندگی مردم پیاده کند، باید دقت بیشتری را داشته باشیم، سرمایه‌گذاری بیشتری کنیم.

 

همین چند روز که زلزله غرب کشور و منطقه سرپل ذهاب، دالاهو و قصر شیرین و کرمانشاه رخ داد، دشمن شروع به تبلیغ کرد که کمک‌ها را به نهادهای حکومتی ندهید، چرا که به دست مردم نمی‌رسد. در فضای مجازی چه وضعیتی به راه انداختند. عده‌ای هم تحت تاثیر قرار گرفتند. این هم از مظلومیت‌های این نظام است؛ با این همه خدمت.

 

در بسیاری از موارد این فرد کار خود را به خوبی انجام می‌دهد ولی دیگران خنثی می‌کنند. امروز صدا و سیما موثر است. شبکه سینمایی کشور موثر است. فضای مجازی تاثیرگذار است. تابلوهای خیابانی و تبلیغات خیابانی موثر است. کالاهای وارداتی، خودش یک فرهنگ را وارد می‌کند. این‌ها را نباید نادیده بگیریم!

 

س: این نکته درست است اما یک عقل جمعی باید باشد تا برنامه‌ریزی کند. اینهایی که بیان کردید به هم مرتبط است و هر تریبون اهمیت خاص خود را دارد ولی همه باید بنشینند و برنامه‌ریزی کنند.

 

س: در جایی گفته بودید ائمه جمعه ۲۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند؟

 

تقوی: شهریه می‌گیرند؛ حقوق ندارند. شهریه‌ای است که حضرت آقا به آنها می‌دهد، همانند طلبه‌های قم که شهریه می‌گیرند.

 

س: برای هر خطبه ۲۰۰ هزار تومان می‌گیرند؟

 

تقوی: نه نه! ماهانه ۲۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند. الان اصلاح کنم چرا که برخی می‌گویند امام جمعه که این امکانات را دارد... این شهریه آقاست که به آنها داده می‌شود. تشکیلات چیز دیگری به اینها پرداخت نمی‌کند.

 

زندگی ائمه جمعه واقعاً زندگی طلبگی است. البته برخی امکانات آنها شخصی نیست، منزل و ماشینی اگر داشته باشند، مربوط به نهاد نماز جمعه است یا از طریق دستگاهی در اختیار آنها است.

 

س: آخرین باری که دولتی‌ها به شما برای یک خطبه اعتراض کردند، چه زمانی بود؟

 

تقوی: در زمان انتخابات بود.

 

س: سال ۹۶ ؟

 

تقوی: بله. آن موقع اعتراض بود و برخی ائمه جمعه هم نسبت به گفتمان برخی از کاندیداها و نوع ادبیات آنها ایراد داشتند و برخی از صحبت‌ها هم در تضاد با صحبت‌های مقام معظم رهبری بود، ائمه جمعه به شدت موضع گیری می‌کردند که من به مسئول دفتر یکی از آقایان کاندیداها که گلایه می‌کرد، گفتم ما می‌خواهیم کشور در آرامش باشد و هیچ تشنجی نباشد، همیشه هم گفته‌ایم بسیاری نقدها را می‌توانید خصوصی بنویسید و با نامه بیان کنید و نیاز نیست در جمع بیان شود.

 

اما - ائمه جمعه می‌گویند - برخی موارد را که دیگران علنی بیان می‌کنند، ما هم علنی جواب می‌دهیم، اینکه به همه مردم گفته‌اند پس ما هم به همه مردم می‌گوییم. اما سیاست ما بر اساس همان سیاستی است که مقام معظم رهبری ترسیم کرده‌اند، حمایت از دولت و دستگاه‌های قانونی کشور است. نهاد نماز جمعه هیچگاه تضاد و درگیری رویاروی با نهادها و ارگان‌های رسمی کشور ندارد.

 

س: در دولت‌های قبلی این گله‌ها بوده است؟

 

تقوی: بله در همه دولت‌ها بوده است.

 

س: یعنی به خط و خطوط ربطی نداشته است؟

 

تقوی: خیر. طبق گفته آقا، نقد منصفانه، دفاع واقع‌بینانه! یعنی آنجایی که مردم و حاکمیت به هم می‌رسند، نماز جمعه است. محل پیوند مردم و حاکمیت، نماز جمعه است. امام جمعه پیام مردم را به مسئولین می‌رساند و پیام مسئولان را به مردم می‌رساند.

 

س: انتقادی بین عامه مردم وجود دارد و این است که تریبون نماز جمعه در برخی از شهرها در یک برهه‌ای آماج انتقاد از دولت می‌شود و در زمانی، هیچ انتقادی نمی‌شود. این تعبیر به سیاسی‌کاری می‌شود. باید ظرافت داشته باشند تا امام جمعه را در همه زمان‌ها وسط میدان با نقد منصفانه ببینند.

 

تقوی: یک سوالی در ذهن مردم است که می‌گویند شورای سیاست‌گذاری از تهران به ائمه جمعه دیکته می‌کند و مطالب را ائمه جمعه بیان می‌کنند. دلیلشان هم این است که اکثر شهرها صحبت‌ها یکی است.

 

س: شما اگر بخواهید مطلبی بگوئید که محور بیان می‌کنید.

 

تقوی: بله، ائمه جمعه‌ای که صدای ما را الان می‌شنود اگر در طول ۱۷ سال به یک امام جمعه گفته باشیم این حرف را در خطبه‌ها بیان کنید، بیاید علنی کند. هر کسی گفت بیاید اعلام کند. ما به هیچ کسی نگفته‌ایم چنین حرفی را بیان کنید یا خیر. البته ما بولتن و مجله داریم و اخبار جهانی را می‌گیریم، گروه داریم و تجزیه‌ و تحلیل می‌کنند. مثلاً مسئله‌ای در عراق و سوریه رخ می‌دهد، همه اطلاعات در اختیار امام جمعه زابل یا ماکو نیست و یا فرصت ندارد، بررسی کند. طبیعی است ما این اطلاعات را جمع می‌کنیم و روی سایت می‌گذارند و ائمه جمعه اختیار دارند از این مطالب استفاده کنند.

 

وقتی هفته وحدت پیش می‌آید یک مناسبت است و همه جا سخن از وحدت است. اگر روز معلم است، همه از مقام و شخصیت معلم صحبت می‌کنند.

 

س: زمزمه‌هایی یک دوره شد که آقای رئیس‌جمهور امام جمعه تهران شود، یا اینکه آقاسید علی خمینی امام جمعه تهران شود. این مطالب درست است؟

 

تقوی: خیر. من در جریان این مطالب نیستم. اگر قرار باشد تغییری ایجاد شود باید من اطلاعات را می‌داشتم.

 

س: محل نماز جمعه تهران هم ماجرایی است. مردم بین دانشگاه تهران و مصلی سرگردان هستند. قرار نیست در جایی ثابت باشد؟

 

تقوی: باید همینطور شود در آینده؛ البته مصلی تهران زیرمجموعه شورای سیاست‌گذاری نیست و ما مدیریتی روی آن نداریم.

 

س: دست چه کسی است؟

 

تقوی: یک شرکت و گروهی است که کارها را دنبال می‌کنند.

 

س: که برخی مواقع هم به نمایشگاه اجاره می‌دهند؛

 

تقوی: بله. آنها هم مطالبی دارند و چون در حال ساخت هستند می‌گویند هر گاه نماز جمعه مصلی برگزار می‌شود روزی ۳۰۰-۲۰۰ کارگر و مهندس کار می‌کنند...

 

س: این ساخته قرار است چه زمانی تمام شود؟ زمان‌بندی نیاز دارد.

 

تقوی: بله، باید مسئول اجرایی را بیاورید و سوال کنید.

 

س: واقعاً معلوم نیست چقدر بودجه صرف شده است.

 

تقوی: پروژه عظیمی است.

 

س: درست است، ولی باید یک آغاز و یک پایانی داشته باشد. دیگر اینکه مصلی نماز جمعه باید با شما هماهنگ شود دیگر.

 

تقوی: در کل کشور مصلی‌ها زیرمجموعه ما هستند. الان حدود ۲۶۰ مصلی در شهرهای مختلف در دست ساخت داریم. البته این گلایه را هم بکنم که دولت رقمی را که مجلس تصویب کرده است، دو سه سال است یک ریال به ما نداده است. اکثر کارها خوابیده است. امیدواریم برادران در دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون رئیس جمهور، آقای نوبخت، به این توجه کنند که مومنین برای اقامه نماز سقفی می‌خواهند. همانطور که برای ورزشکاران سالن درست می‌کنید و باید هم باشد که به سلامت جامعه کمک می‌کند، متدینین جامعه هم نیاز به سقفی دارند که نماز را اقامه کنند.

 

س: سر مصلی جمع بندی نشده که زیرمجموعه شما بشود؟

 

تقوی: خیر.

 

س: تلاش نشده است این کار در آینده نزدیک انجام شود؟

 

تقوی: فعلاً تلاشی نشده، چون راه و روال خودش را دارد.

 

س: چه کسی بعد از برجام به شما پیشنهاد داد، شعار مرگ بر امریکا را حذف کنید؟

 

تقوی: آن فرد را الان به یاد ندارم؛ تلفن‌های متعددی به ستاد نماز جمعه تهران شد و برخی از دوستان که با ما ارتباط داشتند، می‌گفتند برخی در محافلی مطرح کرده‌اند که بعد از برجام شعار مرگ بر آمریکا را حذف کنید. علت را پرسیدیم، گفتند برای اینکه دیگر تمام شد، ما با امریکا سر یک میز نشستیم و قرارداد مهمی به نام برجام را امضا کردیم.

 

س: چقدر هم عمل شد!

 

تقوی: بله. حرف ما این بود که شعار "مرگ بر آمریکا" شعاری استراتژیک برای انقلاب ما است. چرا که امام ما خط صحیح را در ارتباط با امریکا داده است که امریکا شیطان بزرگ است، امریکا دشمن شماره یک همه مستضعفین جهان است و ظلم‌ها و جنایت‌ها و خیانت‌هایی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب به ملت ما کرده است. حرف ما این بود که امریکا چه تغییری کرده که ما تغییر دهیم؟

 

س: به شما مستقیم این را گفته بودند؟

 

تقوی: به شخص من نگفتند ولی به ستاد تهران گفته بودند.

 

س: از دولت یا از وزارت خارجه بود؟

 

تقوی: دولت نبودند.

 

س: سخت‌ترین خطبه نماز جمعه‌ای که مدیریت کردید، فکر می‌کنم سال ۸۸ بود. درست است؟

 

تقوی: بله. بعد از فتنه و خطبه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود. شب و روز بسیار سختی بود. فشاری که در آن ۲۴ ساعت تحمل کردم، وقتی یاد آن زمان می‌افتم ذهنم سنگین می‌شود.

 

س: با آیت‌الله هاشمی صحبت کردید؟

 

تقوی: بله. روز قبل صحبت کردم و گفتم شرایط بسیار نامناسب است و نماز باید حتما به امامت شما اقامه شود، چرا که نوبت ایشان بود. خواهش کردم بیانات شما هم در جهت وحدت و آرامش و یکپارچگی باشد و ایشان هم گفت بله، من هم در ذهنم همین است که جامعه را به سمت آرامش پیش ببرم. قرار بود آقای حسینی وزیر اقتصاد و دارایی صحبت کند. ایشان شرایط را که دید گفت صحبت من اقتصادی و تخصصی است و در این فضا تناسب ندارد و من نمی‌توانم جمعیت را در صورت بروز حادثه‌ای کنترل کنم. از ایشان عذرخواهی کردیم و قرار شد خود من صحبت کنم. من هم انرژی زیادی مصرف کردم.

 

البته درون دانشگاه آرام بود، ولی پشت دیوار دانشگاه شعار می‌دادند و من از آن بالا می دیدم، حرف‌های خودشان را بیان می‌کردند و سعی داشتند شعار را به درون دانشگاه منتقل کنند و جلسه را برهم بریزند. در آن زمان نیروهای امنیتی به خصوص برادران سپاه که امنیت تهران را برعهده داشتند و دارند، واقعا فداکاری کردند. با همه وجود، هم منطقه نماز جمعه و هم شهر تهران را حفاظت کردند، چون احتمالات زیادی داده می‌شد. آن نماز جمعه نماز جمعه سختی بود و برخی دخالت هم می‌کردند.

 

س: چه کسانی دخالت می‌کردند؟

 

تقوی: مجاز نیستم بیان کنم. برخی بدشان نمی‌آمد نماز جمعه برهم بریزد.

 

س: صحبتی بین شما و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پایگاه اطلاع‌رسانی ایشان منتشر شد – در مورد قبل از خطبه‌های نماز جمعه ایشان بود و دولت سابق که شما مطالبی داشتید - این را تائید می‌کنید؟

 

تقوی: بله. صحبت شد و مطالب زیادی درباره نماز جمعه و مسائل سیاسی و خطبه‌های خود ایشان مطرح شد.

 

س: که شما گفتید قدری حمایت‌آمیزتر...

 

تقوی: بله. نظر ما همان نظر حضرت آقا بود که نماز جمعه دولت را حمایت کند. به آقای هاشمی گفته شد که حالا نقد هم بشود و استقبال هم می‌شود، ولی اگر مواردی خوبی هم اتفاق افتاده است برای امیدواری مردم گفته شود.

 

س: جمع‌بندی خاصی در آن صحبت‌ها نبود؟ ظاهراً ایشان گفته بودند من از دولت اصلاحات هم حمایت نمی‌کردم، ولی شما گفته بودید که حمایت می‌کردند!

 

تقوی: خیر. ایشان نقد هم داشتند و یکسری ایراد به دولت اصلاحات گرفت که آنها آنجور عمل کردند و این آقایان اینجور عمل می‌کنند. اعتراض و ایراد داشت. به عنوان فرد صاحبنظر ایراد داشتند.

 

س: اهل دامغان هستید؟

 

تقوی: بله.

 

س: چه سالی ازدواج کردید؟

 

تقوی: سال ۴۷ بود.

 

س: یعنی ۲۲ ساله بودید.

 

تقوی: بله.

 

س: چطور با حاج خانم آشنا شدید؟

 

تقوی: خانوادگی آشنا بودیم. شهر دامغان آن زمان کوچک بود.

 

س: یعنی فامیلی بود؟

 

تقوی: خیر. فامیل نیستیم ولی خانواده‌ها با هم ارتباط داشتند و آشنا بودند.

 

س: مهریه چقدر بود؟

 

تقوی: ۷ هزار تومان بود.

 

س: رابطه با حاج خانم همانند همان ابتداست؟

 

تقوی: بله. البته من به خانه نمی‌رسم اصلا. کار به قدری زیاد است که نمی‌رسم ولی ایشان خانه را اداره می‌کنند.

 

س: گلایه نمی‌کنند؟

 

تقوی: البته الان به شدت مریض هستند. بچه‌ها را سرپرستی کرد و خانه را مدیریت کرد و سفرهای ما و نبودن ما، قبل از انقلاب و بعد از انقلاب تحمل کردند.

 

س: تاکنون برای ایشان عاشقانه نوشته‌اید؟

 

تقوی: نامه عاشقانه ننوشتم؛ البته گاهی یک چیزهایی می‌نویسم.

 

س: چند فرزند دارید؟

 

تقوی: ۷ فرزند که ۳ پسر و ۴ دختر دارم. یکی از دخترها ۳ سال پیش در سن ۳۲ سالگی به رحمت خدا رفتند.

 

س: بیماری سرطان داشتند.

 

تقوی: بله. در حوزه و دانشگاه تدریس می‌کردند. دو کتاب ایشان هم تحت عنوان «شرح اشتیاق» و «نفحات قلم» بعد از فوت ایشان منتشر شد.

 

س: ازدواج کرده بودند؟

 

تقوی: بله. یک دختر هم دارند که کلاس هشتم است. چهار داماد دارم که همه طلبه و فاضل هستند.

 

س: ازدواج‌ها سیاسی نبود؟

 

تقوی: خیر. پسرها هم طلبه هستند. هم دخترها دانشگاه را تا سطح کارشناسی ارشد رفتند و هم پسرها حوزه و دانشگاه را پیش بردند. پسر بزرگ من دکتر تقوی از بچه‌های دانشگاه امام صادق (ع) است و دکترای علوم سیاسی دارد. صاحب قلم و استاد دانشگاه است و کلاس‌های بسیار خوبی دارد. ۹ سال آلمان در مرکز بزرگ اسلامی ماموریت داشت با داماد دیگرم آقای قائم‌مقامی. ایشان هم از چهره‌های با استعداد و بی‌نظیر است. یکی از نخبه‌ها و چهره‌های برجسته حوزوی هستند البته دانشگاه هم تدریس می‌کنند. خانواده ما آخوندی و طلبگی و سنتی است.

 

س: فرزندان دیگر هم طلبه هستند؟

 

تقوی: بله. در قم هستند. یکی فعلا از درس جدا شده و بیشتر به مطالعه می‌پردازد. دانشگاه را در رشته‌ای تحصیل کرد که مورد قبولش نبود و رها کرد. امیدواریم ادامه دهند.

 

س: چند وقت به چند وقت دور هم جمع می‌شوید؟

 

تقوی: خیلی زود به زود. تعطیلات و معمولاً جمعه‌ها دور هم جمع می‌شویم.

 

س: بحث سیاسی هم دارید؟

 

تقوی: بله. بیشتر سعی می‌کنیم بحث‌های حوزوی و علمی و کتاب و مقاله و منشورات جدید باشد.

 

س: نظرات سیاسی نزدیک به هم هست؟

 

تقوی: نزدیک است، در یکسری از اصول مشترک هستیم و همه ولایی هستند. برخی مواقع ممکن است مواضع برخی جناح‌ها را قبول نداشته باشند.

 

س: ممکن است گاهی بگویند این چه خطبه‌ای بود که فلانی خواند؟ تذکر دهید؟

 

تقوی: بله. گاهی برخی خبرها را در فضای مجازی به من اطلاع می‌دهند و رصد می‌کنند. خیلی کمک در این زمینه هستند.

 

س: شما پسرخاله آقای شاهچراغی سمنان هستید.

 

تقوی: بله.

 

س: هنوز نماینده ولی فقیه هستند؟

 

تقوی: بله.

 

س: ایشان از شما بزرگ‌تر هستند؟

 

تقوی: بله. مرد بسیار شریفی است. البته شهید شاهچراغی که از این خانواده است، آنها هم مجموعه خانواده روحانی دارند. یکی از اخوان ایشان، استاد من بودند؛ مرحوم آقاسید مسیح شاهچراغی که روز اول درس، کلاس ایشان رفتیم. از اساتید اولیه ما بودند. یکی از اخوان ایشان، منبری بودند؛ آقا سید طاهر شاهچراغی که بسیار مرد شریفی بودند. آقای شاهچراغی هم که در سمنان نماینده ولی فقیه هستند. آقای سیدعلی شاهچراغی در شهرری هم اخوی آن آقای شاهچراغی هستند.

 

س: شما از جمله افرادی هستید که سمت‌های مختلفی در جمهوری اسلامی برعهده داشته‌اید و یکی از اعضای مطرح جامعه روحانیت مبارز هستید. اخیراً جلسه‌ای را با آقای رئیس‌جمهور در نهاد ریاست جمهوری داشتید. چطور جلسه‌ای بود؟ چون خیلی وقت بود ایشان در جمع اعضای جامعه روحانیت نمی‌آمدند، این جلسه طلیعه حضور مجدد ایشان است؟

 

تقوی: در جلسه جامعه روحانیت روی این موضوع که با آقای روحانی ملاقاتی داشته باشیم صحبت‌هایی شد؛ شاید در چند جلسه صحبت شد. نظرات مختلف بود و جمع‌بندی و رای‌گیری به این نتیجه رسید که ملاقات انجام گیرد. آقای روحانی جزء شورای مرکزی جامعه روحانیت بود البته الان چندسالی است شرکت نمی‌کند. آقایان نظر داشتند که قبل از شکل‌گیری کابینه به ملاقات ایشان برویم. نظراتمان را در رابطه با کشور و جامعه به ایشان بگوییم، بعد از این که رای‌گیری شد، با دفتر ایشان تماس گرفته شد و یکی از آقایان متولی این شد که وقت را هماهنگ کند؛ وقت ندادند که وقتی ما ایشان را دیدیم و گفتیم می‌خواستیم قبل از تشکیل کابینه شما را ببینیم، ایشان گفت کسی به من چیزی نگفت! قرار شد مطالبی به ایشان گفته شود. این مطالب جمع بندی شود و یک نفر بیان کند و یا هر کسی در رشته کار خود مطالب را بیان کند، ولی معلوم باشد چه مطالبی است. این دیدار بازتاب‌هایی داشت که هم حرکت جامعه روحانیت تائید شد و بخشی هم انتقاد می‌کردند.

 

س: چه کسانی انتقاد داشتند؟

 

تقوی: آنها اشاره داشتند که تبلیغات انتخاباتی خوب نبود، البته من همین مطالب را به آقای روحانی منعکس کردم. یکی از گله‌های جامعه روحانیت این بود که باید با رهبری هماهنگ باشید و این خواسته مردم است. آقای روحانی گفتند من مرید رهبری هستم و در برجام هم حتی اگر در جایی مخالف بودیم سعی کردم نظر ایشان را اعمال کنیم و به اعضای دولت هم گفته‌ام شما در ملاقات با آقا، هر چه گفتند عمل کنید حتی لازم نیست با من هماهنگ شود.

 

س: فکر می‌کنید چنین جلساتی ادامه یابد؟

 

تقوی: باید بحث شود.

 

س: ایشان تمایل به ادامه جلسات داشتند؟

 

تقوی: بله. اعلام کرد آمادگی برای جلسات دارند.

 

س: برای تشکل جامعه روحانیت چیزی بیان نکردند؟

 

تقوی: خیر. شاید نظرشان این بود که در خدمت این جمع باشد منظور "جامعه روحانیت مبارز" بود. باز هم نمی‌دانم.

 

س: در انتخابات ۹۶ قصد نامزد شدن در انتخابات را داشتید؟

 

تقوی: پیشنهادات زیادی شد. وقتی قرار شد به یک نتیجه برسیم، اصولگرایان جناب آقای رئیسی را انتخاب کردند و من برای حفظ وحدت اصولگراها به میدان نیامدم.

 

س: فکر می‌کردید ایشان رای بیاورند؟

 

تقوی: امید بود که رای بیاورند. بسیاری از دوستان در محاسبات خود می‌گفتند ایشان رای می‌آورد. ولی خب نتیجه اینچنین شد.

 

س: جمنا را موفق دیدید؟

 

تقوی: کاری در آن زمان برای جمع کردن نیروهای انقلابی و اصولگرا و مومن بود. یک کار ارزشمندی بود. کار دیگری نمی‌شد انجام داد، چون جریان اصولگرایی اصولاً – هر چند جریان اصلاح‌طلب و اعتدال هم ممکن است چنین باشند - جریان هستند، حزب نیستند؛ درون این جریان سلیقه‌های متنوعی وجود دارد. هر کسی نظری دارد. در چنین شرایطی کسی باید به میدان بیاید و اینها را به وحدت برساند. بیشتر خسارت‌ها از این است که بسیاری به نام اصولگرا حرف می‌زنند که اصول را نمی‌شناسند.

 

س: جمنا به نظر شما ادامه پیدا می‌کند؟

 

تقوی: قصد این است که ادامه یابد. من الان اطلاعی ندارم.

 

س: نظر شخصی شما چیست؟

 

تقوی: اگر یک جریانی باشد که بتواند همه نیروها را در سطح کشور وحدت دهد بسیار خوب و مبارک است.

 

س: آقای ناطق را همچنان خارج را از اصولگرایی نمی‌دانید؟

 

تقوی: من اصولگرا می‌دانم و ایرادات و اشکالاتی هم خودشان دارند. مطالبی شخص ایشان دارد. ایشان را در جاهای مختلف دیده‌ام که از رهبری با قوت و قدرت دفاع کرده‌اند. ایشان هرگز از انقلاب، امام و رهبری جدا نخواهد شد. ممکن است در سلیقه‌ها و نوع نظرات با برخی افراد تفاوت دیدگاه داشته باشد.

 

س: چرا از انتخابات مجلس خبرگان رهبری انصراف دادید؟

 

تقوی: شرایطی بود که من باید امتحان می‌دادم؛ در آن جمع برای امتحان نرفتم. می‌خواستم در جای جداگانه و در شورای نگهبان امتحان بدهم که میسر نشد و من نرفتم.

 

س: مثل آقای سید حسن خمینی؟

 

تقوی: نمی‌دانم، از ماجرای ایشان اطلاع ندارم.

 

س: یعنی شما روی امتحان گرفتن حرف دارید؟

 

تقوی: خیر.

 

س: اصل امتحان گرفتن را مشکلی ندارید؟

 

تقوی: خیر. من حاضرم رساله بنویسم و امتحان بدهم، منتها آن امتحان جمعی را که قم بود، نرفتم. توقع جای دیگری بود که خب...!

 

س: فکر می‌کنید اصولگرایان در دوره بعد روی علی لاریجانی توافق کنند؟

 

تقوی: هنوز زود است اظهارنظر کنیم.

 

س: چون برخی‌ها این احتمال را صفر می‌بینند؛ به دلیل اختلافی که بین لاریجانی و طیف پررنگ اصولگرایان ایجاد شده است.

 

تقوی: بله، برخی نظرشان این است و برخی همین مطلب را به من گفته‌اند.

 

س: ظاهرا شما عیادتی هم از آقای کردان در روزها آخر عمر ایشان داشتید. چیز خاصی نگفتند؟

 

تقوی: با آقای کردان از دوران طلبگی که دامغان بودند همراه بودیم. مادر ایشان دامغانی است. از قبل پیروزی انقلاب با ایشان آشنا بودیم. من ایشان را مدیر قوی و قدرتمندی می‌شناختم. در اجرائیات و قدرت عملیات خیلی قوی عمل می‌کرد. بینش کاری و اجرایی خوبی داشت.

 

من در مجلس ۸ سال مسئول کمیسیون فرهنگ و ارشاد بودم. دوره‌ای هم بود که آقای کردان معاون اداری مالی سازمان صدا و سیما بود؛ زمان آقای لاریجانی بود. ایشان رابط صداوسیما بود یعنی کارهای پارلمانی هم انجام می‌داد. خیلی با هم ارتباط داشتیم. قدرت بسیار زیادی در اغنا داشت.

 

خودش می‌گفت می‌توانم نظر مجلس را در یک موضوع عوض کنم و در یک مورد چنین کرد. مطلبی را در صحن مجلس بیان کردند و با چهره‌های موثر صحبت کرد و آنها را قانع کرد و نظر مجلس را عوض کرد. وقتی در بیمارستان بود به احوالپرسی ایشان رفتم.

 

س: در آن ملاقات آخر گلایه‌ای نکردند؟

 

تقوی: با یکی از آقایان که علیه ایشان صحبت کرده بود، با هم رفتیم و او هم گفت می‌خواهم عیادت از آقای کردان داشته باشم. بهش گفتم شما که صحبتهای خوبی درباره ایشان نداشته‌ای! گفت نه، می‌خواهم بیایم.

 

به لحاظ جسمی ضعیف بود و حائلی بود که باید با فاصله دومتری با ایشان صحبت می‌کردیم. تا ایشان را دید، چند قطره اشک ریخت و گفت من برخی از کارها را به خدا و روز قیامت واگذار کردم. چنین جمله‌ای را بیان کردند و من خواهش کردم اگر فکر می‌کنید جفا شده است، رضایت دهید و فکر می کنم در نهایت هم چنین شد.

 

س: برنامه با «دست‌خط» شما به پایان می‌رسد.

 

دست‌نوشته حجت‌الاسلام تقوی:

 

«به نام آن که جان را حکمت آموخت

 

منت خدای را عز و جل که توفیق را رفیق شفیق گردانید تا در یکی دیگر از برنامه‌های موثر صدا و سیما، برنامه‌ «دست‌خط» شرکت کنم و به پرسش های مجری هنرمند و متعهد آقای رنجبران پاسخگو باشم. امید این است که گفت‌وگوی انجام شده در ذهن و ضمیر بینندگان مفید و موثر باشد.

 

فرصت پیش آمده را مدیون ایثارگران و مجاهدان فی سبیل‌الله می‌دانم و به یاد همه آنان، مغفرت و تعالی درجات را برای آنها آرزو می‌کنم.

 

زحمات تلاشگران در صدا و سیما را ارج می‌نهم و امیدوارم فعالیت‌های مفید و روشنگرانه آنان، ذخیره‌ای برای روز "لاینفع مال و لا بنون" باشد و با یک بیت از غزل بلند و زیبای حافظ مطلب را به پایان می‌برم:

 

به جان دوست که غم پرده بر شما ندرد/ گر اعتماد بر الطاف کارساز کنید.

 

 

والسلام»

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 

 

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 6 آذر 1396  ] [ 11:10 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
ترانه نَنَه گل مَحَمد (گل‌مَمَد) كلميشی


 


  • .
    . َصد بار ُگفُتم ِهمچی َمکو نَنَه گل مَحَمد
    . ُزلفای سیا ِر قیچی َمکو نَنَه گل مَحَمد
    . َصد بار ُگفُتم ُپلاو َمخار نَنَه گل مَحَمد
    . ِور دور کوه ها تاو َمخار نَنَه گل مَحَمد
    َصد بار ُگفُتم یاغی َمرو نَنَه گل مَحَمد
    رفیق الداغی َمرو نَنَه گل مَحَمد
    ِالداغی بی وفای ِی نَنَه گل مَحَمد
    تا آخر با تو ِنیا ِی نَنَه گل مَحَمد
    امروز که دور دورونس نَنَه گل مَحَمد
    اسب سیات ِد جاولوِنس نَنَه گل مَحَمد
    ای جاولونا همیشه نیس نَنَه گل مَحَمد
    اسب سیات ِد بیشه نیس نَنَه گل مَحَمد
    وصف شما ِد ایروِنس نَنَه گل مَحَمد
    عکس شما ِد تهروِنس نَنَه گل مَحَمد
    کو َجرِق و َجرِق شمشیِِرت نَنَه گل مَحَمد
    کو َدرق و َدرق هف تیرت نَنَه گل مَحَمد
    کو اجاقت کو اتاقت نَنَه گل مَحَمد
    کو برارای قولچماقت نَنَه گل مَحَمد
    گل محمدُم ِد خاو بی َی نَنَه گل مَحَمد
    تفنگشم برنو بی َی نَنَه گل مَحَمد
    او تخُمرغای لای نوِنت نَنَه گل مَحَمد
    آخر نرف نیش جونت نَنَه گل مَحَمد
    َقِِت ِبَلنِدت شوه رفت نَنَه گل مَحَمد
    زِن ِقَشنِگت بیوه ِرف نَنَه گل مَحَمد
    ِالای بمیرِه قاتِلت نَنَه گل مَحَمد
    خُنُک رِو دِل مارِت نَنَه گل مَحَمد

    ترانه َنَنه گل َمَحَمد یکی ازترانه های محلی شهرستان سبزوار وشهرهایراطراف سبزوار هست.

    شايد بسياري از ما، ”گل‌محمد” را از رمان عظيم “كليدر“ محمود دولت‌آبادی بشناسيم؛ ولی او واقعا قهرمان شهرسبزوار است و در ميان ادبيات عاميانه‌‌ي مردم اين ديار جايگاه ويژه‌ای دارد.
    لوطی‌ها، ازجمله نوازندگان خراسان بودند كه با خواندن و دهل‌زدن، رخدادهای مهم را در قالب شعر به اطلاع مردم می‌رساندند.
    يكی از شعرهای اين دسته از نوازندگان، ذكر داستان ”گل‌محمد (گل‌ممد) كلميشی” است كه در دوره رضاشاه با روس‌ها و انگليسی‌ها درگير بود.
  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     "اینستاگرام سبزواربزرگ"


ادامه مطلب



[ دوشنبه 6 آذر 1396  ] [ 3:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

باسمه تعالی

 

 

بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفه های آن بوی بهار وصل وطراوت تعیین و حدیث عشق می دهد. امام خمینی)ره(

 

هفته بسیج، بزرگداشت ولایتمداری، ایمان و از خودگذشتگی است و چه می توان گفت در وصف مقام بسیج که بنیانگذار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) فرمودند «در این دنیا افتخارم این است که خود بسیجی ام »

بسیج‌ سلاح رهایی محرومان و ستاره سماواتیان در زمین است و بسیجی، بلبل خوشخوان گلزار جبهه‌های بیداری و باب رهایی و بلای‌جان استکبار است و این مجموعه با صلابت و اقتدار را پاک ترین انسان ها، فداکارترین و آماده به کار ترین نیروهای کشور تشکیل می دهند که با شور و شعور حسینی برای نیل به اهداف عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و برای به کمال رساندن یکایک شاخ و برگ های این شجره طیبه گرد هم آمده اند.

سازمان تعزیرات حکومتی ضمن تجدید میثاق با آرمان های امام راحل و شهدای معظم و تبریک به مناسبت پیروزی حق بر باطل در نبرد با تکفریان و دولت خودخوانده داعش، هفته بسیج مستضعفان را به تمامی ملت بسیجی ایران اسلامی تبریک و تهنیت عرض می نماید.

 

                                               اداره کل روابط عمومی و تشریفات سازمان تعزیرات حکومتی

 
 

 

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 6 آذر 1396  ] [ 1:06 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

 

 
مراسم تکریم و معارفه فرمانده سابق و جدید سازمان تعزیرات حکومتی با حضور رئیس این سازمان و فرمانده مرکز بسیج قوه قضائیه و وزارت دادگستری برگزار شد.
 
 به گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات سازمان تعزیرات حکومتی، جمال انصاری معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در جمع بسیجیان این سازمان، ضمن تبریک هفته بسیج به تمامی همکاران و گرامیداشت مقام شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم، گفت: در شرایط فعلی جهان اسلام وبا توجه به مواضع دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی ،رسالت و وظایف همه ما بیشتر از پیش شده است.
وی با اشاره به اینکه چشم انداز کار بسیج همواره فراسازمانی و متعالی است، افزود: کار بسیج آسیب شناسی در کنار مدیریت است و همواره کمک مدیریت بوده و خواهد بود و این روحیه ایثارگری و تلاش مضاعف بسیج باعث کاهش آسیب ها و مشکلات است.
انصاری تصریح کرد: بسیجی باید به اهداف مقدس بسیج و روحیه ایثارگری پایبند باشد و برای کمک به افراد جامعه با هر لباس و در هر جایگاهی تلاش و کوشش کند و در واقع نگاه بسیجی ورای همه چیز بوده  تفکری عمیق برای خدمت است.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با تاکید بر اینکه از جایگاه و هویت بسیج باید برای تعالی سازمان و نظام مقدس جمهوری اسلامی استفاده کرد، گفت: همه همکاران سازمان بنا به تکلیف سازمانی و وظایف شرعی کمک و یاور بسیج خواهند بود.
محمدرضا صارمی فرمانده مرکز بسیج قوه قضائیه و وزارت دادگستری که در این جلسه حضور داشت، ضمن تقدیر از بسیج سازمان تعزیرات حکومتی، گفت: این سازمان از پایگاه های نمونه بسیج قوه قضائیه است و واجب است از زحمات جناب آقای سرابیان که قریب به ده سال با تلاش و کوشش مسئولیت بسیج این سازمان را بر عهده داشتند؛ تقدیر و تشکر شود.
وی افزود: با توجه به ضرورت ارتقای فرماندهان بسیج مقرر شده جناب آقای سرابیان در حوزه مشاورین فرمانده بسیج قوه قضائیه ادامه خدمت نمایند که برای ایشان آرزوی موفقیت داریم.
صارمی تصریح کرد: آقای اجتهادی از نیروهای خدوم و تلاشگر و ایثارگر سازمان تعزیرات هستند و با توجه به سوابق کاری و فعالیت های ایشان امیدواریم بسیج سازمان در ادامه خدمت موفق تر از پیش عمل نماید.
در این جلسه عبدالمجید اجتهادی به عنوان فرمانده بسیج سازمان تعزیرات حکومتی معارفه و مراسم تکریم از سرابیان برگزار شد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ادامه مطلب



[ دوشنبه 6 آذر 1396  ] [ 12:39 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
نتیجه تصویری برای شهادت امام عسکری عکس نوشته
 
باسمه تعالی

 

 



شهادت جانگدازیازدهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت

حضرت امام  حسن عسکری (ع)رابه فرزندبزرگوارشان حضرت  مهدی موعود امام زمان

(عج) ونا یب برحقش ولی امر مسلمین جهان، حضرت آیت

الله العظمی امام خامنه ای (حفظه الله)وعموم مسلمانان

جهان، علی الخصوص ملت شهیدپرور ولایتمدار ایران

اسلامی تسلیت وتعزیت عرض می نماییم.

 


احمداسماعیلی کریزی

 

 

 

 

 
  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 
 

ادامه مطلب



[ یک شنبه 5 آذر 1396  ] [ 6:05 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     


ادامه مطلب



[ یک شنبه 5 آذر 1396  ] [ 6:05 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • baghdasht1.blogfa.com

    ______________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر
    #کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _________________________

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     
    • baghdasht1.blogfa.com

      ______________________

         barrud.rasekhoonblog.com 

      _____________________
          #کاشمر
      #کوهسرخ #کریز

      ___________________

       #خراسان رضوی: 

      احمداسماعیلی کریزی

      _________________________

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       
      • baghdasht1.blogfa.com

        ______________________

           barrud.rasekhoonblog.com 

        _____________________
            #کاشمر
        #کوهسرخ #کریز

        ___________________

         #خراسان رضوی: 

        احمداسماعیلی کریزی

        _________________________

        " اینستاگرام"

        baghdashtkariz33828
        ____________________

         

      " اینستاگرام"

      baghdashtkariz33828
      ____________________

       

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     


ادامه مطلب



[ یک شنبه 5 آذر 1396  ] [ 6:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 16 :: 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4081698 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب