کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

روز دانشجو، در ایران به ۱۶ ماه آذر اطلاق می‌شود.

 

سرویس اجتماعی فردا: روز دانشجو، در ایران به ۱۶ ماه آذر اطلاق می‌شود. این روز، به یاد سه دانشجو (دو هوادار حزب توده ایران و یک هوادار جبهه ملی ایران) که هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ (حدود چهار ماه پس از کودتای ۲۸ مرداد همان سال) در دانشگاه تهران کشته شدند، گرامی داشته می‌شود.
 
در دههٔ ۱۳۲۰ و اوایل دهه ۱۳۳۵، پس از سقوط حکومت رضاشاه پهلوی و ایجاد فضای بازتر، فعالیتهای سیاسی در بین دانشجویان دانشگاه تهران (تنها موسسه مدرن آموزش عالی آن زمان در ایران) بسیار افزایش یافت. در این دوران حزب توده، از نفوذ بسیاری در بین دانشجویان برخوردار بود چنانکه بنا به گزارشهای مختلف، بیش از نیمی از دانشجویان دانشگاه تهران عضو و یا هوادار این حزب بودند. اما در دوران نخست وزیری محمد مصدق و افزایش محبوبیت جبههٔ ملی در اوایل دهه ۱۳۳۰، محوریت این حزب در دانشگاه به چالش کشیده شد. پس از وقوع کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، سازمانهای سیاسی تشکیل دهنده جبهه ملی، برای دوره کوتاهی در یک ائتلاف ضعیف، تحت نام نهضت مقاومت ملی به مقاومت سیاسی دست زدند و تظاهرات‌ها و اعتصابهای پراکنده‌ای در پاییز همان سال در دانشگاه تهران و همچنین بازار، از جمله در تاریخ ۱۶ مهر و ۲۱ آبان، در اعتراض به محاکمه مصدق برگزار شد.
 
چند هفته پس از این وقایع، اعلام شد که روابط ایران و بریتانیا (که در زمان نخست وزیری مصدق قطع شده بود) از سر گرفته خواهد شد و ریچارد نیکسون نایب ریاست جمهوری وقت آمریکا برای دیدار رسمی به ایران خواهد آمد. این موضوع بهانه لازم برای اعتراضات را فراهم کرد و در ۱۴ آذر به سفارش نهضت مقاومت ملی، دانشجویان فعال به سخنرانی در کلاسها پرداختند و ناآرامی تمامی محوطه دانشگاه تهران را فرا گرفت. دولت وقت برای پیشگیری از هرگونه اقدام بعدی تصمیم به سرکوب اعتراضات گرفت. سربازان و نیروهای ویژه ارتشی پس از هجوم به دانشگاه، به کلاسهای درس حمله کرده و صدها دانشجو را بازداشت و زخمی نمودند. نیروهای امنیتی در دانشکده فنی، اقدام به شلیک تیر کردند که موجب مرگ سه دانشجوی این دانشکده به نامهای احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعت‌رضوی و مصطفی بزرگ‌نیا شد. فردای آن روز نیکسون به ایران آمد و دکترای افتخاری در رشته حقوق را در دانشگاه تهران که در اشغال مشهود نیروهای نظامی بود، دریافت کرد.
 
 

وقایع آذر ۱۳۳۲، نمایانگر واکنش دولت کودتا به فعالیتهای دانشجویی بود و به دنبال آن سرکوب نظام‌مند تمامی اشکال دیگر مخالفتها، روی داد. ۱۶ آذر، توسط کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور که مرکز اجتماع و مباحثه مخالفان حکومت پهلوی در خارج از ایران بود، روز دانشجو نامیده شد. دانشجویان پس از آن، هر سال در این روز اعتصابهای دانشجویی به راه می‌انداختند و در واقع ۱۶ آذرماه به معیار خوبی برای ارزیابی میزان نفرت از حکومت استبدادی و توانایی و نفوذ مخالفان در بین روشنفکران، تبدیل شد. این روز از آن زمان، همچنان از اهمیت تاریخی برجسته‌ای در ایران برخوردار بوده است.

 

 

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 14 آذر 1396  ] [ 3:53 PM ] [ احمد ]
نظرات 0


 

چرا 16 آذر به روز دانشجو نام گذاری شد؟

 

در تاریخ 24 آبان اعلام شد که نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا از طرف آیزنهاور به ایران می‏ آید. نیکسون به ایران می‏آمد تا نتایج «پیروزی سیاسی امیدبخشی را که در ایران نصیب قوای طرفدار تثبیت اوضاع و قوای آزادی شده است» (نقل از نطق آیزنهاور در کنگره آمریکا بعد از کودتای 28 مرداد) ببیند. در مقابل دانشجویان مبارز دانشگاه نیز تصمیم گرفتند که در فضای حکومت نظامی بعد از کودتای سیاه، هنگام ورود نیکسون، نفرت و انزجار خود را به دستگاه کودتا نشان دهند. دو روز قبل از آن واقعه تلخ (14 آذر) زاهدی تجدید رابطه با انگلستان را رسما اعلام کرد و قرار شد که «دنیس رایت» ، کاردار سفارت انگلستان، چند روز بعد به ایران بیاید. از همان روز 14 آذر تظاهراتی در گوشه و کنار به وقوع پیوست که در نتیجه در بازار و دانشگاه عده‏ای دست گیر شدند. این وضع در روز 15 آذر هم ادامه داشت. و بیشتر اعتراض ها از دانشکده پزشکی و داروسازی و حقوق و علوم آغاز شد. صبح شانزده آذر، هنگام ورود به دانشگاه، دانشجویان متوجه تجهیزات فوق العاده سربازان و اوضاع غیر عادی اطراف دانشگاه شده، وقوع حادثه‏ای را پیش بینی می‏کردند. فضا بشدت آبستن حوادث و درگیری بود. بعد از گذشت مدتی برای جلوگیری از تنش و درگیری چندین دانشکده تعطیل اعلام شد و در ادامه سراسر دانشگاه به دستور رییس دانشگاه تعطیل گردید. نیروهای نظامی رژیم که بشدت رفت و آمد دانشجویان را کنترل کرده و در این بین عده ای را نیز دستگیر نموده بودند, با حضور در کلاس یکی از اساتید دانشکده فنی (مهندس شمس استاد نقشه کشی) زمینه اعتراض را در کلاس درس ایجاد کردند. آنان قصد داشتند دو دانشجو را که ظاهرا به حضور نظامیان در دانشگاه اعتراض داشتند را دستگیر نمایند. دستگیری دو دانشجو کلاس را به هم زده، دانشجویی دیگر بر روی نیمکت کلاس فریاد می زند: "آقا ما چقدر بی عرضه هستیم. چقدر بدبخت هستیم. این کلاس نیست، این درس نیست. یک عده ای بدون اینکه از استاد و از کادر دانشگاه اجازه بگیرند وارد کلاس می‌شوند و هیاهو در می‌گیرد. تف به این کلاس و تف به این مملکت!" دانشکده فنی به هم می‌ریزد و در محاصره کامل نظامیان قرار می‌گیرد و به یکباره فرمان آتش صادر شده و دانشجویان در صحن طبقه اول به خون می‌غلطند عده‌ای زخمی شده و در این میان سه دانشجو به نامهای قندچی و بزرگ نیا و شریعت رضوی به شهادت می‌رسند. همان روز 16 آذر پلیس توسط رادیو اعلام کرد: "عده‌ای از دانشجویان در کلاسهای درس نشسته بودند و به پلیس چهره خشنی نشان می‌دادند و پلیس را مسخره می‌کردند و این باعث شده که پلیس به واکنش بیفتد. پلیس قصد زدن دانشجویان را نداشت ولی دانشجویان به پلیس حمله کردند و می‌خواستند اسلحه‌شان را بگیرند. پلیس در قالب دفاع این کار را کرده و قصدش زدن دانشجویان نبوده است." فردای آن روز شاه تیمسار مزینی را برای دلجویی به دانشگاه می‌فرستد تا خودش را از این گناه و تقصیر تبرئه کند. وی با خانواده‌های شهدا ملاقات می‌کند و در دانشگاه به ظاهر از اساتید و روسا عذرخواهی می‌کند. دو روز بعد از واقعه 16 آذر، نیکسون به ایران آمد و در همان دانشگاه، در همان دانشگاهی که هنوز به خون دانشجویان بی‌گناه رنگین بود دکترای افتخاری حقوق دریافت کرد. روز 16 آذر به عنوان روز مقاومت و ایستادگی دانشجویان این سرزمین در برابر استعمار غرب و استبداد و خودکامگی در دفتر تاریخ این سرزمین به یادگار ثبت گردیده است. مهدی سعیدی
 

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     


ادامه مطلب



[ سه شنبه 14 آذر 1396  ] [ 3:51 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

شهيد چمران در ر ابطه با حادثه 16 آذر مى گويد:

 

روز دانشجو,16 آذر روز دانشجو


وقايع آن روز چنان در نظرم مجسم است كه گويى همه را به چشم مى بينم، صداى رگبار مسلسل در گوشم طنين مى اندازد، سكوت موحش بعد از رگبار، بدنم را مى لرزاند، آه بلند و ناله جانگداز مجروحين را در ميان اين سكوت دردناك مى شنوم. دانشكده فنى خون آلود را در آن روز و روزهاى بعد به راى العين مى بينم........
نيكسون معاون رئيس جمهور امريكا به ايران مى آيد تا نتيجه بيست و يك ميليون دلار خرج كودتا را ببيند.)
" خصوصيت بالقوه دانشجويان در اين است كه با تحرك گرايش، استنباط و فهم خود فضا را تغيير مى دهند."

 

شرط اصلى در تضمين امروز و فرداى دانشجو ميزان برخوردارى او از معنويات است. فارغ التحصيل دانشگاه ما بايد نسبت به كشور و ميهن خود وفادار و متعهد باشد. با رافت و عطوفت با انسان ها برخورد كند و تنها در انديشه پر كردن جيب خود نباشد و براى رسيدن به اين هدف، انس با خدا و چشيدن لذات ذكر و دعا و تضرع اجتناب ناپذير است و اين هديه بزرگ را تشكل ها و انجمن هاى اسلامى بايد به دانشجويان تقديم كنند."

 

 

 

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     


ادامه مطلب



[ سه شنبه 14 آذر 1396  ] [ 3:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

روز دانشجو

 

روز دانشجو,16 آذر روز دانشجو


بعد از كودتاى 28 مرداد 1332، رژيم وابسته پهلوى كه توانسته بود با كمك اربابان امريكايى بر اريكه قدرت باز گردد، درصدد برآمد تا پايه هاى حكومت خود را تثبيت كند، اما غافل از اينكه مقاومت مردم بطور كامل از بين نرفته و ايران در اولين فرصت خشم و انزجار خويش را نشان خواهد داد.


نيكسون معاون رئيس جمهور امريكا در سال 1332، راهى ايران گرديد. در حقيقت او مى آمد تا نتيجه سرمايه گذارى بيست و يك ميليون دلارى را كه سازمان جاسوسى امريكا سياه در راه كودتا و سرنگونى دولت مصدق هزينه كرده بود، از نزديك مشاهده كند. ملت در حال افسردگى و از نفاق و تفرقه اى كه استبداد توانسته بود در ميان او ايجاد كند، ناراحت بود.
رهبرى نهضت مقاومت، قصد رساندن صداى اعتراض مردم را به گوش جهانيان داشت و تلاش لندن و واشنگتن را كه مى خواست با مشروع جلوه دادن رژيم كودتا، امتيازات مورد نظر خود را در محيط آرام بدست آورد، خنثى كند. اجراى اين برنامه به عهده كميته هماهنگى دانشگاه تهران واگذار شده بود.


تظاهرات دانشجويان دانشگاه تهران، به عنوان اعتراض به ورود دنيس رايت، كاردار جديد سفارت انگليس در ايران، از روز 14 آذر 1332، آ‎غاز گرديد. دانشجويان دانشكده هاى حقوق و علوم سياسى، علوم دندان پزشكى، فنى، پزشكى، داروسازى در دانشكده هاى خود تظاهرات پرشورى عليه رژيم كودتا برپا كردند. رژيم پهلوى كه به خوبى از خشم ملت و خصوصا دانشجويان نسبت به خود و اربابان امريكا از پيش آگاه بود، با تمام قوا متوجه دانشگاه شد.


روز 15 آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه كشيده شد و ماموران انتظامى، در زد و خورد با دانشجويان، شمارى را مجروح و گروهى را دستگير و زندانى كردند. صبح روز 16 آذر 1332، گارد تا دندان مسلح رژيم پهلوى براى اولين بار وارد صحن دانشگاه شد تا فرياد مخالفان را در گلو خفه كند.
در يكى از كلاسهاى درس دانشكده فنى، چند تن از دانشجويان در اعتراض به حضور ماموران گارد رژيم شاه در صحن دانشگاه، آنها را به مسخره مى گيرند و همين بهانه كافى بود تا وارد كلاس درس شوند و با ايجاد جو رعب و وحشت، محيط را براى بهره بردارى و گرفتن زهر چشم دانشجويان آماده سازند. ماموران گارد با حمله به دانشجويان بى پناه سه تن از آنان را به شهادت مى رسانند.


حادثه 16 آذر 1332، بعنوان يك روز (مقاومت تاريخى) در تاريخ دانشگاه تهران ثبت شد. از آن پس، همه ساله به رغم كوشش رژيم و ساواك، دانشجويان دانشگاه تهران و ديگر دانشگاههاى سراسر ايران مراسم و تظاهراتى به ياد شهيدان آن روز برپا مى كردند.

 

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 

 


ادامه مطلب



[ سه شنبه 14 آذر 1396  ] [ 3:45 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 
آیین تکریم و معارفه مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران با حضور رییس سازمان تعزیرات و دیگر مسئولان سازمان برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وتشریفات سازمان تعزیرات حکومتی، در آیین تکریم و معارفه مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران از خدمات محمد محمدی به عنوان مدیرکل سابق تعزیرات حکومتی استان تهران تقدیر و محمدعلی اسفنانی مدیرکل جدید تعزیرات استان تهران معارفه شد.
جمال انصاری معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی ضمن خیرمقدم به مدعوین مراسم، گفت: شرح وظایف سازمان تعزیرات برای همکاران تعزیرات شناخته شده است اما برای افراد بیرونی قطعا ناشناخته است و از فرایندها اطلاع چندانی ندارند زیرا بعضا مطالبه ای از ما صورت می گیرد که اساسا اختیاری برای برنامه ریزی در آن حوزه نداریم و اثربخشی کار ما در تعزیرات برای مردم ملموس نیست. به همین جهت تدابیر برای انجام اقدامات آموزشی و ترویجی از شرح خدمات سازمان تعزیرات در راستای آگاهی سازی عمومی ضروری است و باید گام هایی را برای اثر بخشی و ثمر بخشی تعزیرات برداریم.
وی اظهار داشت: همه مصرف کنندگان به تعداد جمعیت کشور مخاطبان سازمان تعزیرات هستند و لازم است ظرفیت های سخت افزاری و نرم افزاری روزآمد برای دسترسی بهتر مردم به خدمات سازمان اندیشیده شود تا مردم دسترسی راحتی به تعزیرات داشته باشند و به راحتی شکوه و ظلمی که به آنان روا شده است را پیگیری کنند و در این راستا نیاز به ساز و کارهای روز آمد برای افزایش سرعت، دقت و صحت همراه با شفافیت در موضوعات وجود دارد.
وی ادامه داد: شاید مهمترین و محوری ترین وظیفه ما به عنوان دستگاه حاکمیتی این است که ببینیم چقدر اقدامات و فعالیت های سازمان ما با واقعیت زندگی مردم مرتبط است و تا چه حد انتظارات مردم پاسخ داده می شود.
رئیس سازمان تعزیرات اظهار کرد: شخصا به پرونده محوری محض اعتقادی ندارم و فکر می کنم کار اصلی ما نظارت و کنترل بر بازار است و پرونده مرحله آخر محسوب می شود.
وی افزود: حتما نیازمند کار جهادی در تعزیرات هستیم تا کارآمدی این سازمان را ارتقا بخشیم و در این راستا نیازمند همکاری و هم افزایی با سایر سازمان های نظارتی هستیم زیرا تعزیرات، پلیس تخصصی صنفی ندارد و باید در تعامل با سایر نهادها فعالیت نظارت را انجام دهد.
انصاری گفت: اساسا نظارت های تعزیرات، نظارت های گره خورده با سازمان های دیگر است و زمانی می توان موفق بود که دیگران هم مثل ما در میدان باشند و از همه سازمان های همکار، توقع داریم اگر قرار است در راستای تسهیل و تعمیق خدمات به مردم اقدام کنیم، همکاری ها ضابطه مند باشد.
معاون وزیر دادگستری خاطر نشان کرد: در حال حاضر کمبود مقررات و دستورالعمل نداریم و باید باور کنیم مشکلات در این حوزه کم نیست و ضروری است چارچوبی از دل قوانین متعدد موجود استخراج کنیم.
محمدعلی اسفنانی نیز ضمن تبریک به مناسبت هفته وحدت و میلاد با سعادت پیامبر گرامی اسلام، گفت: آنچه از خدمات آقای محمدی مطرح شد گوشه خیلی کمی از کارهای بزرگ ایشان بوده و همه شما سروران می‌دانید که آقای محمدی چه تلاش‌های شبانه روزی داشته است.
وی اظهار داشت: یکی از مهمترین کارهای حاکمیت تامین حداقل‌های زندگی آنهاست و اگر دولتی نتواند این حداقل‌ها را تامین کند نمی‌تواند ادعای توانمندی و موفقیت کند و اینکه در یک خیابان شاهد آن هستیم که یک کالا چندین نوع قیمت‌گذاری دارد شایسته نظام نیست و اینکه کالاهایی که دست مردم می‌رسد از کیفیت برخوردار نیست و درجه‌بندی ندارد اینها هم اصلا در شان نظام نیست.
وی افزود: اینها وظیفه ما در تعزیرات حکومتی را سنگین می‌کند و باید مورد رسیدگی قرار گیرد البته ادعای حل تمام این معضلات ادعای سختی است اما اینکه حرکت کنیم و قدم برداریم این مهم است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران تصریح کرد: همکاران من که سالهاست حضور دارند از توانمندی بالایی برخوردارند که همکاری آنها با بنده حقیر می‌تواند کارگشا باشد و بنای من هم استفاده از این توان بالای همکارانم است.
وی یکی از دلایل تاسیس سازمان تعزیرات حکومتی را سقوط ارزش ها عنوان و تصریح کرد: ارزشهایمان کمرنگ شده که فردی دست به کم فروشی یا گران‌فروشی می‌زند و وقتی از او می‌پرسیم جوابی ندارد که بگوید.
اسفنانی گفت: شاید یکی از دلایل وجود نقایص در همه بخش‌های کشور این است که نظارت‌ها به درستی انجام نمی‌شود و اگر این بخش نظارتی تقویت شود دیگر نیازی به برخوردهای تعزیراتی نیست.
محمد محمدی مدیرکل پیشین تعزیرات حکومتی استان تهران در آئین تکریم خود ضمن تبریک به اسفنانی به بیان گزارشی از اقدامات انجام شده در 4 سال دوران تصدی خود در این سمت پرداخت.
آیین تکریم و معارفه مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران با حضور رییس سازمان تعزیرات حکومتی، معاونان وزیر دادگستری، مدیران دستگاه های اجرایی و نظارتی استان تهران، مدیران ستادی تعزیرات و روسای شعب تعزیرات تهران در سالن اجتماعات هتل پارسیان کوثر برگزار شد.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     


ادامه مطلب



[ دوشنبه 13 آذر 1396  ] [ 7:59 PM ] [ احمد ]
نظرات 0


.
 روایت آخرین دیدار؛ حاج قاسم خطاب به همراهان جهاد_مغنيه:
مراقب پسر من باشيد خدا خيرتان دهد...!

 

 

 


آخرين باری كه حاج قاسم جهاد را ديد دو روز قبل از شهادتش بود؛ با لبی خندان و پُرانرژی مثل هميشه آمد ديدن ِحاج قاسم، با همه برادران حاضر در جمع سلام واحوال پرسي كرد، به حاج قاسم اطلاع دادن جهاد به ديدن شما آمده.
حاج قاسم هم با اشتياق فراوان برای ديدن او به برادران گفت بگوييد سريع بيايد داخل پيش من.
تا جهاد داخل اتاق شد حاج قاسم از جايش بلند شد او را محكم بغل كرد، جهاد هم با لحن شيرين و هميشگی‌اش كه حاج قاسم را عمو خطاب ميكرد و لبخندی كه هميشه زمان ديدن حاج قاسم بر لب داشت با صدای بلند گفت: خسته نباشيد عمو! و شانه‌ی حاج قاسم را بوسيد، خم شد تا دست حاج قاسم را ببوسد اما حاج آقا ممانعت كرد.
جهاد هم با صدای آرام رو به سمت او گفت: آخر من آرزو به دل می‌مانم.
باهم نشستند و چای خوردن.
برادری كه مسئول جهاد بود آمد داخل اتاق، حاج قاسم تا او را ديد گفت: برادر، جهاد را اول به خدا دوم به شما ميسپارم؛ جان شما و جان او!
ايشان اجازه‌ی اينكه به خط مقدم برود را از طرف من ندارد!
جهاد لبخندی زد و باز شانه‌ی حاج قاسم را بوسيد و دستش را بر روی شانه ايشان گذاشت و گفت عمو جان من به فدای شما؛حاج قاسم هم نگاهی پراز عشق و محبت به جهاد كرد و همينطور كه به جهاد نگاه ميكرد رو به سمت آن برادر مسئول گفتن: مراقب پسر من باشيد خدا خيرتان دهد...!
آن لحظه همه حاضران در آن جمع عمق عشق و محبت پدر و پسری را بين جهاد و حاج قاسم فهميدن...
 انتشار به مناسبت دومين سالگرد شهادت شهيد جهاد عماد مغنيه (جواد عطوی)
بخشی از خاطرات جمع آوری شده درباره شهيد جهاد.

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 13 آذر 1396  ] [ 7:29 PM ] [ احمد ]
نظرات 0


چرا امام خامنه ای ؟.

 

 

 


از دیدگاه های شخصیتهای سیاسی و #مذهبی جهان .
 

چرا امام خامنه ای؟؟ (۱)


کاندوليزا رايس(وزیرسابق امور خارجه آمریکا ومشاور ارشد جرج بوش ): #رهبر ايران مي‌تواند نقشه‌هايي را که بهترين ذهن‌ها
با صرف بيش‌ترين بودجه‌ها ، در زماني بسيار طولاني کشيده و مجرياني ماهر، اجراي آن را به عهده گرفته‌اند ،
با يک سخنراني يک‌ ساعته خنثي کند. .

 

 چرا امام خامنه ای؟؟؟ (۳)


.دکوئيار (رییس اسبق سازمان ملل متحد):
نقل از علی اکبر بشارتی وزیر اسبق کشور:
پس از ملاقات، دکوئیار به من گفت: رییس جمهور شما (آن موقع آقای خامنه ای رییس جمهور ایران بودند) از کدام دانشگاه علوم سیاسی فارغ التحصيل شده است.
گفتم: چطور؟
گفت: من از چند دانشگاه معتبر دنیا مدرک دکترای علوم سیاسی دارم و بیش از ۳۰ سال است که کار سیاسی می کنم و ۱۰ سال است که دبیر کل سازمان ملل هستم. در این مدت کمتر شخصیت سیاسی و رییس جمهوری هست که وی را ندیده و با او گفتگو نکرده باشم ولی تاکنون شخصیتی سیاستمدارتر و هوشمندتر از رییس جمهور شما ندیده ام. .
.
 چرا
#امام_خامنه_ای؟؟؟ (۴)


عده اي به " آيت الله بهجت " گفتند:
آقاي خامنه اي جوان است براي رهبر شدن ! آيت الله بهجت در جواب آن عده فرمود: همان يك باركه گفتند حضرت علي عليه السلام جوان است و ايشان را از خلافت منع كردند ، براي هفت پشتمان كافي است . .
.
.
 چرا امام خامنه ای؟؟؟ (۵)
روزي بعد از ملاقات آيت الله خامنه اي با " آيت الله بهاءالديني " ، از ايشان مي پرسند كه آيا ديروز مقام معظم رهبري به اينجا آمده بودند؟ ايشان در جواب مي فرمايند: بله چند دقيقه خورشيد🔆 در اينجا تابيد و رفت ، او چون خورشيد🔆 داراي خير و بركات است... . .
 چرا امام خامنه ای؟؟؟ (۶)
کوفي عنان( دبیر کل سابق سازمان ملل):
من با شخصیت های مختلفی از جمله ژاک شیراک و هلموت کهل دیدار داشته ام که به شدت تحت تاثیر قرار گرفته ام. ولی در ملاقات با ایشان احساس کردم هنوز کسی را مثل ایشان ندیده ام. شخصیت معنوی ایشان چنان مرا تحت تاثیر قرار داد که پیش خودم فکر کردم چرا شخصيتی مثل من باید دبیر کل سازمان ملل باشد. پس از این دیدار شخصیت هایی که مرا جذب کرده بودند همه را به فراموشی سپردم. .
 چرا امام خامنه ای؟؟؟ (۷)
علامه عظيم الشان حضرت آيت الله حسن زاده آملي ،
جلوي حضرت آقا دو زانو نشسته و ايشان را مولا خطاب مي كنند، حضرت آقا ناراحت شده و به علامه مي فرمايند: اينكار را نكنيد.
علامه حسن زاده مي فرمايند:
"اگر يك مكروه از شما سراغ داشتم اين كار را نمي كردم."

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     


 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 13 آذر 1396  ] [ 7:23 PM ] [ احمد ]
نظرات 0


🌹 حلول ماه ربیع الاول مبارک باد 🌹

🔶 ماه ربیع الاول آغاز شده است؛ ماهی که در آن حوادث تاریخی مهمی اتفاق افتاده است که از آن جمله، حادثه مهم و تاریخی لیله المبیت، هجرت حضرت محمد صلی الله علیه و آله از مکه به مدینه، ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق علیه السلام، ازدواج حضرت محمد (ص) با حضرت خدیجه علیها السلام، آغاز امامت امام مهدی عجل الله تعالی فرجه و هلاکت یزید بن معاویه از جمله حوادث فرخنده این ماه است.

🔶 غزوه بنی نضیر در سال چهارم هجری، صلح امام حسن مجتبی علیه السلام با معاویه در سال 41 قمری، شهادت حضرت امام حسن عسگری علیه السلام در سال 260 قمری، واقعه احراق مکه در هنگام جنگ یزید با عبدالله بن زبیر در سال 64 قمری، حادثه صاحب زنج و قتل 300 هزار نفر از مردم بصره به دست موفق عباسی در سال 258 از دیگر حوادث مهم ماه ربیع الاول است.

📌 مناسبت های ماه ربیع ‎الاول:

🔶 شب اول ربیع الاول :

📋 این شب به نام «لیله المبیت» مزین است، در این شب یک حادثه مهم تاریخی واقع شده است؛ در سال سیزدهم بعثت، رسول خدا (ص) از مکه به قصد هجرت به سوی مدینه، از شهر خارج شد و در «غار ثور» پنهان گردید و امیرمؤمنان حضرت علی (ع) برای اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر آن حضرت خوابید و مشرکان قریش که خانه رسول خدا (ص) را محاصره کرده بودند، به گمان آن که ایشان در بستر آرمیده است، تا صبح منتظر ماندند و چون صبحگاهان با شمشیرهای برهنه به منزل آن حضرت هجوم بردند تا رسول اللّه (ص) را بکشند، حضرت علی (ع) را دیدند که از آن بستر برخاست، بدین ترتیب، پیامبر گرامی اسلام (ص) در فرصتی مناسب خود را از چنگال مشرکان قریش نجات داد و امام علی (ع) نیز با این فداکاری، عشق، علاقه و برادری خود را نسبت به ایشان نشان داد؛ این در حالی بود که هر زمان ممکن بود کسی را که در آن بستر خوابیده بود به قتل برسانند. بنابراین آیه شریفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَئُوفٌ بِالْعِبادِ; (سوره بقره، آیه 207) بعضی از مردمِ (با ایمان و فداکار) جان خود را در برابر خشنودی خدا می فروشند; و خداوند نسبت به بندگان مهربان است» در حق امیرالمومنین (ع) نازل شد. سال هجرت رسول خدا (ص) مبدأ تاریخ مسلمانان است و تحولی عظیم در جهان اسلام روی داد.

🔶 روز هشتم ربیع الاول:

📋 در روز هشتم این ماه در سال 206 هجری قمری، شهادت امام حسن عسکری (ع) طبق روایتی واقع شده است و از همان روز، امامت حضرت صاحب الزمان، حجه بن الحسن ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ آغاز گردید. روز دهم ربیع الاول: روز ازدواج رسول خدا (ص) با حضرت خدیجه کبری (ع) است به همین مناسبت روزه این روز به عنوان شکرگزاری مستحب شمرده شده است.

🔶 روز دهم ربیع الاول :

📋 روز ازدواج رسول خدا (صلى الله علیه وآله) با حضرت خدیجه کبرى (علیها السلام) است در حالى که رسول خدا (صلى الله علیه وآله) 25 ساله بود و حضرت خدیجه (علیها السلام) 40 ساله. به همین مناسبت روزه این روز به عنوان شکرگزارى مستحب شمرده شده است.

🔶 روز دوازدهم ربیع الاول:

📋 این روز مطابق نظر مرحوم شیخ کلینی و مسعودی و همچنین مشهور میان اهل سنت، روز ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) است. همچنین در این روز، رسول خدا (ص) بعد از 12 روز که مسیر راه میان مکه و مدینه را پیمودند وارد مدینه شدند و نیز روز انقراض دولت بنی مروان در سال 132 هجری قمری است.

🔶 روز چهاردهم ربیع الاول : 

📋 در سال 64 هجری قمری در چنین روزی، یزید بن معاویه به هلاکت رسید. وی پس از سه سال و نه ماه خلافت که همراه با جنایات عظیمی بود - که مهمترین آن واقعه کربلا و شهادت حضرت ابی عبداللّه الحسین  (ع) و یارانشان است - در سن سی و هفت سالگی در منطقه «حوران» زندگیش به پایان رسید; جنازه اش را در دمشق دفن کردند، ولی اکنون اثری از آن نیست.

🔶 شب هفدهم ربیع الاول:

📋 طبق روایات مشهور شیعه، شب ولادت حضرت خاتم الانبیاء رسول معظم اسلام (ص) است و شب بسیار مبارکی است. همچنین یکسال قبل از هجرت رسول خدا (ص)، در چنین شبی معراج آن حضرت صورت گرفت. روز هفدهم ربیع الاول: همان گونه که گفتیم مشهور میان علمای امامیه آن است که روز هفدهم ربیع الاول، روز ولادت با سعادت رسول خدا حضرت محمد بن عبداللّه (ص) است و معروف آن است که ولادتشان در مکه معظمه، واقع شده است و زمان ولادت آن حضرت هنگام طلوع فجر، روز جمعه، سال عام الفیل بوده است. (عام الفیل سالی است که ابرهه با لشکرش که بر فیل سوار بودند به قصد تخریب کعبه آمد، ولی همگی نابود شدند و پیامبر مکرم اسلام در همان سالی به دنیا آمدند که این رخداد به وقوع پیوست). همچنین در چنین روزی در سال 83 هجری قمری، ولادت امام صادق (ع) واقع شده است و از این جهت نیز بر اهمیت این روز افزوده شده است.


🌺 مهم ترین اعمال ماه ربیع الاول 🌺

🔷 اعمال مشترک اول هر ماه: دعای هنگاه رویت هلال، خواندن سوره حمد، نماز اول ماه و روزه گرفتن، اعمال مشترک اول هر ماه قمری هستند.

📌 روز اول ربیع الاول:

📋 علما گفته اند مستحب است، به شکرانه هجرت موفقیت آمیز رسول خدا (ص) این روز را روزه بگیرند و صدقه و انفاق و احسان کنند و همچنین زیارت آن بزرگوار، در این روز مناسب است.

📌 روز دوازدهم ربیع الاول:

📋 در این روز خواندن دو رکعت نماز مستحب است که در رکعت اول بعد از خواندن سوره حمد، سه مرتبه سوره «قل یا ایها الکافرون» (سوره کافرون) و در رکعت دوم بعد از حمد، سه مرتبه سوره «قل هو الله احد» (سوره توحید) خوانده می‌شود.

📌 روز هفدهم ربیع الاول:

📋 این روز مطابق نظر مشهور علمای امامیه، روز ولادت رسول خدا (ص) و همچنین میلاد امام صادق (ع) است و روزی است بسیار مبارک که دارای اعمالی است:

1) غسل؛ به نیت روز هفدهم ربیع الاول.

2) روزه؛ که برای آن فضیلت بسیاری نقل شده است، از جمله در روایاتی از ائمه معصومین (علیهم السلام) آمده است: کسی که این روز را روزه بدارد، خداوند برای او ثواب روزه یکسال را مقرر می فرماید.

3) دادن صدقه، احسان نمودن و خوشحال کردن مؤمنان و به زیارت مشاهد مشرفه رفتن (اماکن زیارتی).

4) زیارت رسول خدا (ص) از دور و نزدیک; در روایتی از آن حضرت آمده است: هر کس بعد از وفات من، قبرم را زیارت کند مانند کسی است که به هنگام حیاتم به سوی من هجرت کرده باشد، اگر نمی توانید مرا از نزدیک زیارت کنید، از همان راه دور به سوی من سلام بفرستید (که به من می رسد).

5) زیارت امیر مؤمنان، حضرت علی (ع) نیز در این روز مستحب است با همان زیارتی که امام صادق (ع) در چنین روزی کنار ضریح شریف آن حضرت (ع) ایشان را زیارت کردند.

6) تکریم، تعظیم و بزرگداشت این روز بسیار بجا است، مرحوم «سید بن طاووس»، در کتاب اقبال، در تکریم و تعظیم این روز به خاطر ولادت شخص اول عالم امکان و سرور همه ممکنات حضرت نبی اکرم (ص) سفارش بسیار کرده است. بنابراین، سزاوار است مسلمانان با برپایی جشن ها و تشکیل جلسات، هرچه بیشتر با شخصیت نبی مکرم اسلام (ص)، سیره و تاریخ زندگی ایشان آشنا شوند و از آن، برای ساختن جامعه‌ای اسلامی و محمدی بهره کامل گیرند.

🇮🇷

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     


ادامه مطلب



[ دوشنبه 13 آذر 1396  ] [ 7:20 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

دیدی نانوا چطور خمیر نان سنگک را پهن می کند و درون

 

تنور میگذارد؟ چه اتفاقی می افتد؟! خمیر به سنگها می چسبد!

 

اما نان هرچه پخته تر می شود، از سنگها راحت تر جدا می شود...

 

حکایت آدم ها همین است؛

 

سختیهای این دنیا، حرارت تنور است...و این سختی هاست

 

که انسان را پخته تر می کنند...

 

و هر چه انسان پخته تر می شود سنگ کمتری بخود می گیرد...

 

سنگها تعلقات دنیایی هستند...

 

ماشین من، خانه من، کارخانه من....

 

آنوقت که قرار است نان را از تنور خارج کنند سنگها را از آن می گیرند!

 

خوشا به حال آنکه در تنور دنیا آنقدر پخته می شود که به هیچ سنگی نمی چسبد!

 

تو در زندگی به چه چسبیده ای؟! سنگ وجود تو کدام است!؟

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 13 آذر 1396  ] [ 7:11 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

 

 

  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

     

 

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 13 آذر 1396  ] [ 7:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

حجت الاسلام اسماعیلی : هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد کار قضایی بشوم

 

 

 

 

 

 

 

همراه با خاطرات؛ هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد کار قضایی بشوم

1395/1/16 دوشنبه

 
اشاره:حجت الاسلام والمسلمین علی اسماعیلی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی، به عنوان مدیر نمونه سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی شده است.

وی در روستای کریز از بخش کوه‌سرخ شهرستان کاشمر متولد شده و 60 سال سن دارد. پای گفت و گوی این مدیر با سابقه سازمان که دارای تألیفات دلنشینی است، نشستیم.

مسیر طلبگی را از کجا آغاز کردید؟
بسم ا.. الرحمن الرحیم. با درود به ارواح پاک طیبه شهدا، روح بلند امام امت و آرزوی طول عمر و سلامتی برای مقام معظم رهبری، انتظار و تقاضای فرج برای امام زمان علیه‌السلام؛ مشوق بنده در این زمینه جناب ابوی بودند که علاقه شدیدی به روحانیت داشتند. با این که خودشان کشاورز بودند و فقط در حد خواندن و نوشتن سواد داشتند، اما خیلی به روحانیت و طلاب علاقه داشتند و از همان ابتدای دوره ابتدایی بنده را به این امر تشویق می‌کردند. در این بین هم بعضی از معلمان دوره ابتدایی نقش مؤثری داشتند. به عنوان مثال مرحوم جناب انصاری معلم سال ششم ابتدایی، بنده را خیلی تشویق و ترغیب به ورود به حوزه کرد.

در کدام حوزه‌های علمیه درس خوانده‌اید و از محضر چه اساتیدی بهره برده‌اید؟
اولین حوزه علمیه‌ای که وارد شدم، حوزه علمیه‌ی کاشمر بود که در دوره ی قبل از انقلاب به برکت حضور مرحوم آیت‌ا... سعیدی یکی از بهترین حوزه‌های علمیه‌ی کشور بود. علاوه بر دروس حوزه، ایشان طلبه‌ها را موظف کرده بودند که هر روز یک مسئله را فرا بگیرند و یک صفحه نیز از گلستان سعدی و بعد کلیله‌ودمنه به عنوان مشق بنویسند.  هر ماه نیز امتحانی از همان 30 مسئله‌ و مشق‌های نوشته شده می‌گرفتند و پرداخت شهریه‌ی ایشان منوط به قبولی در همین آزمون بود. اساتید دیگری هم در آن حوزه بودند، مثل مرحوم حاج‌آقای مدرسی، مرحوم آقای شریعتی مه‌ولاتی و مرحوم آقای نبوی. بعد از گذراندن سطوح مقدماتی در آن حوزه، عازم قم شدم. آنجا هم شرایط خودش را داشت. از اساتید متعددی در آنجا استفاده کردیم از جمله حضرت آیت ا... مکارم شیرازی، حضرت آیت‌ا... فاضل لنکرانی و حضرت آیت‌ا... خزعلی.

کدام استاد بیشترین تأثیر را بر زندگی شما گذاشتند؟
البته همه‌ی اساتید تأثیر خودشان را داشتند، علت هم این بود که بین شاگرد و استاد در حوزه علمیه، یک ارتباط عاطفی و دینی وجود دارد و ما استاد را به عنوان کسی که به او اعتقاد داشتیم انتخاب می‌کردیم و طبیعتاً بر ما اثر می‌گذاشت. منتهی شاید بیشترین اثر را در جهات متعدد و مختلفی از جمله سیاسی، اعتقادی، انقلابی و حتی مادی از مرحوم آیت‌ا... مشکینی گرفتم. واقعاً زندگی ایشان درس بزرگی برای طلابی بود که در قم زندگی می‌کردند.

چه شد که وارد کار قضایی شدید؟
شاید یکی از کارهایی که هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد آن بشوم، همین کار قضایی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در قم اعلام کردند که به تعدادی از طلاب برای تبلیغ مسائل فرهنگی در دبیرستان‌ها و مراکز فرهنگی آموزش عالی احتیاج دارند. بنده و تعدادی از دوستان ثبت‌نام کردیم و از اولین شاگردان مدرسه عالی طلاب قم و بخش فرهنگی و تربیتی آن بودیم. از بین شرکت‌کنندگان، گروهی را بر مبنای معدل انتخاب کردند تا بعد از چند ماه آموزش، جذب آموزش و پرورش شوند و بنده هم جز آن گروه بودم. آموزش‌ها را تا خرداد ماه سال 60 گذراندیم و قرار شد که از مهر ماه همان سال در مدارس تقسیم شویم. در وقفه چند ماهه ای که بین اتمام آموزش تا زمان تقسیم به وجود آمد، چند نفری از جمله جناب آقای صدر دادستان وقت سپاه پاسداران از طرف شهید بهشتی به مدرسه عالی طلاب آمدند و عنوان نمودند که احتیاج شدیدی به طلاب در مسائل قضایی دارد و از روحانیون خواستند که با آنها همکاری کنند. بنده، حاج‌آقای فراتی و حاج‌آقای شفیعی، قول دادیم که سه ماه تابستان را به دستگاه قضایی کمک کنیم و بعد از آن هم وارد کار فرهنگی در آموزش و پرورش شویم. بعد از تقسیم، من به مشهد مقدس آمدم و بعد از پایان سه ماه تابستان، به دلیل تحرکات و ترورهای منافقین و نیاز شدیدی که به حضور روحانیون در دستگاه قضایی وجود داشت، باعث شد که از آموزش و پرورش جدا شویم و در دستگاه قضایی باقی بمانیم.

اولین روزی که پشت میز قضاوت نشستید چه احساسی داشتید؟
برای ما بسیار کار سختی بود که بخواهیم در مورد افراد قضاوت بکنیم. البته آموزش‌هایی هم که دیده بودیم کامل نبود. قانون هم در آن روز وجود نداشت. ما بودیم و کتاب تحریرالوسیله امام(ره) که باید خودمان از این کتاب و مبانی فقهی آن مسائل را استخراج و مورد استفاده قرار می دادیم و کار بسیار سختی بود.
البته همین الان هم این کار سختی است، یعنی سختی و دشواری قضاوت بین افراد از همان ابتدا تاکنون فرقی نکرده است. یعنی همان حساسیت و همان سختی که در روز اول قضاوت احساس می‌کردیم، امروز هم هر لحظه و هر دقیقه همان احساس را داریم. چون کار بسیار خطیری است و از خداوند متعال می‌خواهیم که در این راه به ما کمک کند.

شما در عرصه تألیف نیز دستی بر آتش دارید و تاکنون چند کتاب از شما منتشر شده است. چه شد که به این فکر افتادید؟
قبل از پیروزی انقلاب، طلاب کاشمری جلسه‌ای داشتند که بنده چند مقاله در آنجا عرضه کردم و مورد تشویق و ترغیب دیگران و مسئول آن جلسه قرار گرفت. بعد از پیروزی انقلاب هم در مقاطع مختلفی علاقه‌مند بودم که مطالبی را جمع‌آوری کنم و بنویسم.  اولین کتابی که شروع به نوشتن آن کردم،  خاطراتی بود از برهه زمانی جریان 19دی در قم و اهانتی که به حضرت امام شد و رفت‌وآمدی که طلاب به منزل مراجع به عنوان همدردی و ابراز تنفر از دستگاه و رژیم شاه داشتند که در بازگشت از منزل یکی از مراجع، مورد تعرض مأمورین قرار گرفتیم و تعدادی از طلاب به شهادت رسیدند و خاطرات دیگری که مربوط به قبل و بعد از پیروزی انقلاب است. با خودم گفتم که حیف است این وقایع مکتوب نشود، چون من شاهد عینی بسیاری از آن جریانات بودم لذا کتاب «خاطرات زیبا» را نوشتم. البته نقص‌هایی دارد و باید کامل شود. بعد از آن هم به دلیل این که خداوند سفرهای متعددی زیارت حرمین شریفین را نصیب بنده کرده است، در آن سال‌های اول که کتاب جامع و مدون و قابل استفاده در زمینه حج وجود نداشت مطالب مختلفی را از کتب متعدد جمع‌آوری کردم و به این فکر افتادم که آنچه را مورد نیاز یک زائر یا روحانی کاروان از همان ابتدای ورود به سرزمین مکه و مدینه است، در قالب کتابی با عنوان «حرمین شریفین» منتشر نمایم.
همچنین در اولین سفری که به عتبات عالیات مشرف شدم دوباره همین نیاز را احساس کردم. لذا با موضوع معرفی کربلا، نجف، سامرا، کوفه و شخصیت‌ها و مکان‌های مختلف مذهبی کشور عراق، کتابی را تألیف کردم.
در حال حاضر هم اگر فرصتی باشد علاقه‌مند هستم که کتب دیگری را در این زمینه بنویسم و به تمامی خدمت‌گزاران اسلام و مسلمین تقدیم کنم.

مهم‌ترین دستاوردهای سازمان قضایی استان را چه می‌دانید؟
تقریباً می‌شود گفت که به برکت مدیریت واحد و برنامه ریزی مناسب و نظارت‌های مختلف و متعددی از جمله بازرسی خوداتکایی و برنامه‌هایی که برای آموزش پیش‌بینی کرده‌اند و از استان‌ها مطالبه می نمایند، دستاوردها در همه‌جا یکسان است.
با توجه به این برنامه‌های مدون، همراه با تلاش و کوششی که قضات و کارمندان سازمان قضایی استان خراسان رضوی داشته‌اند، شاهدیم که آمار پرونده‌های وارده از سال 74 تاکنون کمتر از نصف شده است که این دستاورد بزرگی است و مرهون خدمات همکاران محترم قضایی و کارمندان و تعاملی است که با نیروهای مسلح داشته‌ایم و داریم.

یکی از شاخص‌های انتخاب جناب عالی به عنوان مدیر نمونه، نظارت بر عملکرد کاربران سمپ (CMS) بوده است. در این‌باره توضیح دهید.
سابقاً در سازمان قضایی خراسان رضوی با توجه به گستردگی و تعداد فراوان پرونده‌ های موجود، دو تا سه کارمند در فضای بزرگی، کار پیدا کردن سوابق را برعهده داشتند و کارت‌ها را یک‌به‌یک بررسی می‌کردند تا سوابق را بتوانند اعلام کنند. ابتدا وقتی مسئله استفاده از فناوری در سازمان‌های قضایی مطرح شد، هرچند امکاناتی نداشتیم، از سربازان باسواد پس از آموزش اولیه استفاده کردیم و توانستیم حدود 150 هزار پرونده قدیمی را وارد رایانه کرده و سیستم کارتی را جمع‌آوری کنیم. به همین شکل برنامه‌های بعدی سازمان را پیش بردیم و گسترش دادیم. علاقه‌ای که خود من به استفاده از رایانه و فناوری های جدید داشتم، باعث شد که به این بخش توجه بیشتری شود. بعد از این که در سراسر استان‌ها، برنامه منظم‌تر پیاده شد، باز هم افرادی را مسئول کردیم که در بخش دادسرا و دادگاه به‌طور مجزا سرکشی کنند و جلسات متعددی را با کاربران گذاشتیم و شکر خدا الان هم می‌توانیم بگوییم که در حد مطلوبی از سامانه سمپ بهره می بریم. اکثر قضات دوره‌های تخصصی استفاده از رایانه را ندیده‌اند ولی با جدیت و علاقه توانستند در کنار کار قضایی بر کار رایانه مسلط شوند و الان در همه شعب دادگاه‌ها و دادسرا استفاده کاملی از سامانه سمپ صورت می گیرد.

چه اقداماتی برای آموزش مطلوب کارکنان سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
از همان ابتدایی که بنده وارد کار قضایی شدم، بحث آموزش را همواره مورد توجه قرار دادم. اوایل که حجم کار کمتر بود، هر روز نیم‌ساعت کلاس داشتیم که تا به امروز استمرار داشته است. در حال حاضر که نگاه می‌کنم می‌بینم که واقعاً فوائد مختلفی در این کلاس‌ها وجود داشته است. مثلاً ما توانسته‌ایم در جلسات صبح‌مان، کل «کتاب‌القضا» تحریرالوسیله امام(ره) را در جمع کارکنان بخوانیم یا کل قوانین مصوب، مانند قانون مجازات اسلامی، آئین دادرسی کیفری 1290 یا آئین دادرسی مدنی را در همان جمع مرور نماییم. علاوه بر این،‌ روایاتی از کتاب «مواعظ العددیه» آیت‌ا... مشکینی و جلد هشتم بحار در باب زیارات نیز من باب تذکر در اول کلاس ها خوانده شده است. کار دیگر ما در این جلسات صبح، برگزاری جلسات قرائت و تفسیر نهج‌البلاغه است که یک دوره کامل خوانده‌ایم و الان در دور دوم و در خطبه شصت این کتاب شریف هستیم.
کلام ائمه نور است. کَلامُکُمْ نُورٌ وَ أَمْرُکُمْ رُشْدٌ وَ وَصِیَّتُکُمُ التَّقْوَى وَ فِعْلُکُمُ الْخَیْرُ وَ عَادَتُکُمُ الْإِحْسَانُ وَ سَجِیَّتُکُمُ الْکَرَمُ.
نسبت به آموزش های اداری هم اهتمام به عمل آمده است. در زمینه کار با سمپ هم کلاس‌های متعددی با بهره‌گیری از اساتید مجرب به صورت خصوصی و عمومی برگزار شده است لذا اگر پیشرفتی در بین نیروها دیده می‌شود به خاطر آموزش های مستمری است که هنوز هم ادامه دارد.

تکریم ارباب رجوع از چه لحاظ اهمیت دارد؟
تکریم ارباب رجوع یکی از آموزه‌های دینی ما است. در روایت داریم: «سید القوم خادمهم.» یعنی آقای مردم، خادم آن‌هاست. یا فرمایش امام راحل که ‌فرمودند: من خادم مردم هستم و خوشحال‌تر می‎‌شوم که به‌جای رهبر به‌من خادم بگویید. خوب این آموزه‌ها و روایات متعددی که از معصومین علیهم‌السلام وجود دارد سرمنشاء همه افکار و اندیشه‌های ماست و باعث می‌شود که به ارباب رجوع خدمت کنیم. از معصوم علیه‌السلام نقل شده است که خدمت به مردم، حتی از طواف خانه خدا و از زیارت بیت‌ا... الحرام افضل است. اگر به این‌ها دقت کنیم ضرورت تکریم به ارباب رجوع را می‌فهمیم و عمل می‌کنیم. بنده می‌توانم به جرأت بگویم که در طول خدمتم از اول ورود تا الان، هیچ‌موقع برخورد تندی با ارباب‌رجوع و مراجعه‌کنندگان نداشته‌ام.

خاطره ای هم در این زمینه دارید؟
خاطرات فراوانی در این زمینه وجود دارد. در سال‌های اول انقلاب که منافقین تحرکات فراوانی داشتند، فردی را دستگیر کرده بودند که تعدادی نارنجک از جبهه آورده و پنهان کرده بود. احتمال وابسته بودن این فرد به منافقین زیاد بود. نیروهای اطلاعات سپاه مشغول کار بر روی وی بودند. بعداً متوجه شدیم که برادر شهید است. پدرش که پیرمردی بود، به دادسرا آمده بود و به دادیار پرونده گفته بود: می‌خواهم پسرم را آزاد کنم. دادیار پرونده به وی گفته بود که آزادی پسر شما فعلاً امکان ندارد و باید مراحل تحقیقات کامل شود. دوباره درخواستش را تکرار کرده بود و گفته بود که آمده‌ام تا پسرم را به مراسم عروسی‌ای که در پیش داریم، ببرم. پس از اینکه جواب منفی شنیده بود، خیلی ناراحت به اتاق بنده که دادستان وقت بودم آمد. ایستاد و شروع کرد به فریاد زدن و اهانت کردن، به طوری که جمع زیادی از کارکنان جمع شدند و به من اشاره می‌کردند که ایشان را ببریم و من پاسخ می‌دادم که صبر کنید. من فقط سکوت کردم و به حرف‌هایش گوش دادم. وقتی همه‌ی حرف‌هایش تمام شد، با خونسردی به ایشان گفتم: «ببینید پدرجان، اگر شما یک فرزندت را فرستادی به جبهه و به شهادت رسیده است، برای رضای خدا و کمک به نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است. اگر ما یکی از فرزندان شما را بازداشت کردیم با توجه به جوی که در مورد منافقین وجود دارد، جهت روشن شدن این موضوع است که خطری برای نظام و خانواده شهدا پیش نیاید.» وقتی من با آرامش به ایشان این جملات را ‌گفتم، انگار با یک کاسه آب سرد، شعله غضبش خاموش شد و آمد جلو و خودش را بر روی پای من انداخت که ایشان را بلند کردم صورتش را بوسیدم و همه‌ی کارکنان هم با مشاهده‌ی این لحظات منقلب شده بودند. سپس گفت که دیگر حرفی ندارم و یقین پیدا کردم که این نظام، نظامی اسلامی است و شما دارید برای رضای خدا کار می‌کنید و دیگر برای آزادی فرزندم مراجعه نخواهم کرد و تا هر زمانی که صلاح می‌دانید وی را نگهداری کنید. خوب ایشان می‌توانست با ناراحتی آنجا را ترک کند و همه جا علیه نظام و انقلاب حرف بزند اما وقتی که با این آرامش با وی برخورد صورت گرفت، به فردی تبدیل شد که هرجا می‌رفت از دادگاه و قضات ما همچنین نظام مقدس جمهوری اسلامی تعریف می‌کرد.

اخلاق و حٌسن سلوک با کارکنان به نظر شما چه جایگاهی در سیستم اداری دارد؟
در سیستم اداری سازمان قضایی ضمن رعایت سلسه‌مراتب که لازمه‌ی هر سیستم اداری است، روابط عاطفی حاکم است. همه با یکدیگر دوست و رفیق هستند و شبیه یک خانواده، هرکسی وظیفه‌ و جایگاه خودش را دارد و این جای خوشبختی است که برخلاف بعضی از ادارات، اداره‌ای داریم که خداوند متعال نعمت محبت را بر ما حاکم کرده است.

به منظور آشنایی نیروهای مسلح با قوانین جدید، چه اقداماتی توسط سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
قبل از اجرایی شدن آیین دادرسی جدید، ما کلاس های متعددی را به صورت منظم و دسته‌بندی شده برای نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع و در بخش‌های مختلفی مانند حفاظت‌، بازرسی و قضایی و عقیدتی- ‌سیاسی‌ برگزار کردیم. حتی با خود فرماندهان نیز جلساتی برای آشنایی با قوانین جدید نیروهای مسلح تشکیل دادیم چون آن‌ها هستند که باید بسیاری از این موارد را اجرا کنند. علاوه‌ بر آن، ما جلسات مستمری با روسای حفاظت‌ اطلاعات‌ و مسئولان بازرسی و ‌قضایی یگان های مسلح  استان هر دو ماه یک‌بار داریم که سابقه ای بیش از 25 سال دارد و هرگز هم قطع نشده است.
در جلساتی که با مسئولان بازرسی و ‌قضایی پیرامون قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح داشتیم، سه یا چهار ماده مطرح می شد و حاضران می‌بایست مقاله‌ای پیرامون آن مواد ارائه کنند که خودش زمینه‌ی رقابت سالمی را ایجاد کرد. اگر آن مطالب را جمع‌آوری کنیم و در قالب یک کتاب چاپ نماییم می توان بگویم که بهترین شرح قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، همان مقالاتی است که این عزیزان نوشته‌اند. همین کار را از ابتدا تا انتها راجع به قانون نظام وظیفه و قانون جرایم رایانه‌ای و دادرسی الکترونیک را انجام دادیم. این جلسات کماکان استمرار دارد و امیدواریم بتوانیم قوانین متعدد و مختلفی را در این مجامع ان شا ا... مورد تجزیه و تحلیل و بررسی و آموزش قرار دهیم.

در بین قضات سازمان قضایی خراسان رضوی نام افراد متعددی به چشم می خورد که سابقه مدیریتی  در استان های دیگر دارند. دلیل آن را چه می‌دانید؟
دلیل آن وجود پربرکت امام رضا علیه‌السلام است. به برکت وجود ایشان تعداد فراوانی از نیروهای مستعد در این استان وجود دارد که مشهد را به عنوان محل سکونت انتخاب کرده‌اند. جالب است بدانید، تعداد فراوانی از مدیران استان و فرماندهان ارتش، نیروی انتظامی، سپاه و... که اهل مشهد هم نیستند وقتی بازنشسته می‌شوند معمولاً مشهد را ترک نمی‌کنند و در مجاورت حرم امام رضا علیه‌السلام باقی می‌مانند. تعداد زیادی از قضات شریفی که در سازمان خراسان رضوی حضور دارند، به عنوان دادستان یا رئیس سازمان در استان‌های دیگر مشغول خدمت بوده‌اند ولی سعی کردند در نهایت، خودشان را به مشهد مقدس برسانند و در جوار علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام خدمت کنند. کسی که در استان دیگری دادستان بوده، ترجیح می‌دهد که در مشهد باشد ولو به عنوان دادیار. یا کسی که رئیس سازمان بوده، اینجا به عنوان دادرس خدمت می‌کند.

خادمی آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام چه حال و هوایی دارد؟
البته همه‌ی ملت شریف ایران و شیعیان بزرگوار و مردم مشهد را خادم علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام می‌دانم اما به صورت خاص خداوند متعال این محبت را عنایت فرمودند و بیش از بیست و دو سال است که این افتخار نصیب بنده حقیر شده است. هر هشت شب، یک شب نوبت کشیک حرم بنده است. شبیه اعتکاف و تشرف به مکه است. در آن لحظات، انسان از تمام مسائل بیرونی جدا و در حال و هوای دیگری است. ما روزشماری می‌کنیم که روز یا شب کشیک فرابرسد. وقتی که وارد حرم می‌شویم، معمولاً تلفن همراه را خاموش کرده و در کمد قرار می‌دهیم. حال و هوای خاصی است، مخصوصاً اوقاتی که نعمت مضاعفی شامل حالمان شود، مثل شستشوی اطراف ضریح مطهر. وقتی همه زائرین رفتند و حرم خلوت شد ما هستیم و ضریح مطهر امام‌رضا علیه‌السلام. بهترین اوقات زندگی ما، همان زمانی است که در خدمت حضرت، خادمی ایشان را انجام می‌دهیم. به غیر از پدر و مادر و نزدیکان، گاهی به نیابت از همه افرادی که نامشان در لیست تلفن همراهم است، دو رکعت نماز زیارت می‌خوانم. همچنین به نیابت از بقیه‌ی دوستان، چه آن‌هایی که در قید حیات هستند و چه آن‌هایی که دست‌شان از این دنیا کوتاه شده است، دعا و زیارت می‌کنم.

بهترین دوران خدمتی شما در کجا بوده است؟
من در بیشتر استان‌ها خدمت کرده ام، مخصوصاً مناطق جنگی. مدتی هم دادستان نظامی استان سیستان‌وبلوچستان و رئیس سازمان قضایی استان مازندران بوده ام. در همه‌ی این مناطق، خدمت لذت‌بخش و شیرین بوده است. گاهی ممکن است عوارض و تلخی‌های بوده اما اگر خدمت در راه رضای خداوند متعال باشد، همه‌ی روزها و سال ها زیبا خواهند بود. به تأسی از حضرت زینب سلام‌ا... علیها و آن جمله‌ی بسیار بلند ایشان که فرمودند: «ما رایتُ الا جَمیلا.» ان شا ا... که بتوانیم از این ایام خدمت، برای آن دنیای خودمان بهره‌ای را برده باشیم.

شیرین ترین لحظات دوران خدمت شما چه زمانی بوده است؟
دوران خدمت همه‌اش خاطره است. منتها موارد به یادماندنی‌تر ملاقات‌هایی بوده که با امام‌راحل نصیب ما ‌شده است، یا خاطرات زیارت و ملاقات مقام معظم رهبری و فرصتی که توانستیم دست ایشان را ببوسیم و پشت سر ایشان نماز بخوانیم و از فرمایشات‌شان استفاده بکنیم.

 

منبع:سازمان قضایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران

 

 

احمداسماعیلی کریزی

 

 

وبلاگ چشمه سلطان ولی کریز

 

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com/

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 13 آذر 1396  ] [ 12:18 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

حجت الاسلام اسماعیلی : هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد کار قضایی بشوم

 

 

 

 

 

 

 

همراه با خاطرات؛ هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد کار قضایی بشوم

1395/1/16 دوشنبه

 
اشاره:حجت الاسلام والمسلمین علی اسماعیلی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی، به عنوان مدیر نمونه سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی شده است.

وی در روستای کریز از بخش کوه‌سرخ شهرستان کاشمر متولد شده و 60 سال سن دارد. پای گفت و گوی این مدیر با سابقه سازمان که دارای تألیفات دلنشینی است، نشستیم.

مسیر طلبگی را از کجا آغاز کردید؟
بسم ا.. الرحمن الرحیم. با درود به ارواح پاک طیبه شهدا، روح بلند امام امت و آرزوی طول عمر و سلامتی برای مقام معظم رهبری، انتظار و تقاضای فرج برای امام زمان علیه‌السلام؛ مشوق بنده در این زمینه جناب ابوی بودند که علاقه شدیدی به روحانیت داشتند. با این که خودشان کشاورز بودند و فقط در حد خواندن و نوشتن سواد داشتند، اما خیلی به روحانیت و طلاب علاقه داشتند و از همان ابتدای دوره ابتدایی بنده را به این امر تشویق می‌کردند. در این بین هم بعضی از معلمان دوره ابتدایی نقش مؤثری داشتند. به عنوان مثال مرحوم جناب انصاری معلم سال ششم ابتدایی، بنده را خیلی تشویق و ترغیب به ورود به حوزه کرد.

در کدام حوزه‌های علمیه درس خوانده‌اید و از محضر چه اساتیدی بهره برده‌اید؟
اولین حوزه علمیه‌ای که وارد شدم، حوزه علمیه‌ی کاشمر بود که در دوره ی قبل از انقلاب به برکت حضور مرحوم آیت‌ا... سعیدی یکی از بهترین حوزه‌های علمیه‌ی کشور بود. علاوه بر دروس حوزه، ایشان طلبه‌ها را موظف کرده بودند که هر روز یک مسئله را فرا بگیرند و یک صفحه نیز از گلستان سعدی و بعد کلیله‌ودمنه به عنوان مشق بنویسند.  هر ماه نیز امتحانی از همان 30 مسئله‌ و مشق‌های نوشته شده می‌گرفتند و پرداخت شهریه‌ی ایشان منوط به قبولی در همین آزمون بود. اساتید دیگری هم در آن حوزه بودند، مثل مرحوم حاج‌آقای مدرسی، مرحوم آقای شریعتی مه‌ولاتی و مرحوم آقای نبوی. بعد از گذراندن سطوح مقدماتی در آن حوزه، عازم قم شدم. آنجا هم شرایط خودش را داشت. از اساتید متعددی در آنجا استفاده کردیم از جمله حضرت آیت ا... مکارم شیرازی، حضرت آیت‌ا... فاضل لنکرانی و حضرت آیت‌ا... خزعلی.

کدام استاد بیشترین تأثیر را بر زندگی شما گذاشتند؟
البته همه‌ی اساتید تأثیر خودشان را داشتند، علت هم این بود که بین شاگرد و استاد در حوزه علمیه، یک ارتباط عاطفی و دینی وجود دارد و ما استاد را به عنوان کسی که به او اعتقاد داشتیم انتخاب می‌کردیم و طبیعتاً بر ما اثر می‌گذاشت. منتهی شاید بیشترین اثر را در جهات متعدد و مختلفی از جمله سیاسی، اعتقادی، انقلابی و حتی مادی از مرحوم آیت‌ا... مشکینی گرفتم. واقعاً زندگی ایشان درس بزرگی برای طلابی بود که در قم زندگی می‌کردند.

چه شد که وارد کار قضایی شدید؟
شاید یکی از کارهایی که هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد آن بشوم، همین کار قضایی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در قم اعلام کردند که به تعدادی از طلاب برای تبلیغ مسائل فرهنگی در دبیرستان‌ها و مراکز فرهنگی آموزش عالی احتیاج دارند. بنده و تعدادی از دوستان ثبت‌نام کردیم و از اولین شاگردان مدرسه عالی طلاب قم و بخش فرهنگی و تربیتی آن بودیم. از بین شرکت‌کنندگان، گروهی را بر مبنای معدل انتخاب کردند تا بعد از چند ماه آموزش، جذب آموزش و پرورش شوند و بنده هم جز آن گروه بودم. آموزش‌ها را تا خرداد ماه سال 60 گذراندیم و قرار شد که از مهر ماه همان سال در مدارس تقسیم شویم. در وقفه چند ماهه ای که بین اتمام آموزش تا زمان تقسیم به وجود آمد، چند نفری از جمله جناب آقای صدر دادستان وقت سپاه پاسداران از طرف شهید بهشتی به مدرسه عالی طلاب آمدند و عنوان نمودند که احتیاج شدیدی به طلاب در مسائل قضایی دارد و از روحانیون خواستند که با آنها همکاری کنند. بنده، حاج‌آقای فراتی و حاج‌آقای شفیعی، قول دادیم که سه ماه تابستان را به دستگاه قضایی کمک کنیم و بعد از آن هم وارد کار فرهنگی در آموزش و پرورش شویم. بعد از تقسیم، من به مشهد مقدس آمدم و بعد از پایان سه ماه تابستان، به دلیل تحرکات و ترورهای منافقین و نیاز شدیدی که به حضور روحانیون در دستگاه قضایی وجود داشت، باعث شد که از آموزش و پرورش جدا شویم و در دستگاه قضایی باقی بمانیم.

اولین روزی که پشت میز قضاوت نشستید چه احساسی داشتید؟
برای ما بسیار کار سختی بود که بخواهیم در مورد افراد قضاوت بکنیم. البته آموزش‌هایی هم که دیده بودیم کامل نبود. قانون هم در آن روز وجود نداشت. ما بودیم و کتاب تحریرالوسیله امام(ره) که باید خودمان از این کتاب و مبانی فقهی آن مسائل را استخراج و مورد استفاده قرار می دادیم و کار بسیار سختی بود.
البته همین الان هم این کار سختی است، یعنی سختی و دشواری قضاوت بین افراد از همان ابتدا تاکنون فرقی نکرده است. یعنی همان حساسیت و همان سختی که در روز اول قضاوت احساس می‌کردیم، امروز هم هر لحظه و هر دقیقه همان احساس را داریم. چون کار بسیار خطیری است و از خداوند متعال می‌خواهیم که در این راه به ما کمک کند.

شما در عرصه تألیف نیز دستی بر آتش دارید و تاکنون چند کتاب از شما منتشر شده است. چه شد که به این فکر افتادید؟
قبل از پیروزی انقلاب، طلاب کاشمری جلسه‌ای داشتند که بنده چند مقاله در آنجا عرضه کردم و مورد تشویق و ترغیب دیگران و مسئول آن جلسه قرار گرفت. بعد از پیروزی انقلاب هم در مقاطع مختلفی علاقه‌مند بودم که مطالبی را جمع‌آوری کنم و بنویسم.  اولین کتابی که شروع به نوشتن آن کردم،  خاطراتی بود از برهه زمانی جریان 19دی در قم و اهانتی که به حضرت امام شد و رفت‌وآمدی که طلاب به منزل مراجع به عنوان همدردی و ابراز تنفر از دستگاه و رژیم شاه داشتند که در بازگشت از منزل یکی از مراجع، مورد تعرض مأمورین قرار گرفتیم و تعدادی از طلاب به شهادت رسیدند و خاطرات دیگری که مربوط به قبل و بعد از پیروزی انقلاب است. با خودم گفتم که حیف است این وقایع مکتوب نشود، چون من شاهد عینی بسیاری از آن جریانات بودم لذا کتاب «خاطرات زیبا» را نوشتم. البته نقص‌هایی دارد و باید کامل شود. بعد از آن هم به دلیل این که خداوند سفرهای متعددی زیارت حرمین شریفین را نصیب بنده کرده است، در آن سال‌های اول که کتاب جامع و مدون و قابل استفاده در زمینه حج وجود نداشت مطالب مختلفی را از کتب متعدد جمع‌آوری کردم و به این فکر افتادم که آنچه را مورد نیاز یک زائر یا روحانی کاروان از همان ابتدای ورود به سرزمین مکه و مدینه است، در قالب کتابی با عنوان «حرمین شریفین» منتشر نمایم.
همچنین در اولین سفری که به عتبات عالیات مشرف شدم دوباره همین نیاز را احساس کردم. لذا با موضوع معرفی کربلا، نجف، سامرا، کوفه و شخصیت‌ها و مکان‌های مختلف مذهبی کشور عراق، کتابی را تألیف کردم.
در حال حاضر هم اگر فرصتی باشد علاقه‌مند هستم که کتب دیگری را در این زمینه بنویسم و به تمامی خدمت‌گزاران اسلام و مسلمین تقدیم کنم.

مهم‌ترین دستاوردهای سازمان قضایی استان را چه می‌دانید؟
تقریباً می‌شود گفت که به برکت مدیریت واحد و برنامه ریزی مناسب و نظارت‌های مختلف و متعددی از جمله بازرسی خوداتکایی و برنامه‌هایی که برای آموزش پیش‌بینی کرده‌اند و از استان‌ها مطالبه می نمایند، دستاوردها در همه‌جا یکسان است.
با توجه به این برنامه‌های مدون، همراه با تلاش و کوششی که قضات و کارمندان سازمان قضایی استان خراسان رضوی داشته‌اند، شاهدیم که آمار پرونده‌های وارده از سال 74 تاکنون کمتر از نصف شده است که این دستاورد بزرگی است و مرهون خدمات همکاران محترم قضایی و کارمندان و تعاملی است که با نیروهای مسلح داشته‌ایم و داریم.

یکی از شاخص‌های انتخاب جناب عالی به عنوان مدیر نمونه، نظارت بر عملکرد کاربران سمپ (CMS) بوده است. در این‌باره توضیح دهید.
سابقاً در سازمان قضایی خراسان رضوی با توجه به گستردگی و تعداد فراوان پرونده‌ های موجود، دو تا سه کارمند در فضای بزرگی، کار پیدا کردن سوابق را برعهده داشتند و کارت‌ها را یک‌به‌یک بررسی می‌کردند تا سوابق را بتوانند اعلام کنند. ابتدا وقتی مسئله استفاده از فناوری در سازمان‌های قضایی مطرح شد، هرچند امکاناتی نداشتیم، از سربازان باسواد پس از آموزش اولیه استفاده کردیم و توانستیم حدود 150 هزار پرونده قدیمی را وارد رایانه کرده و سیستم کارتی را جمع‌آوری کنیم. به همین شکل برنامه‌های بعدی سازمان را پیش بردیم و گسترش دادیم. علاقه‌ای که خود من به استفاده از رایانه و فناوری های جدید داشتم، باعث شد که به این بخش توجه بیشتری شود. بعد از این که در سراسر استان‌ها، برنامه منظم‌تر پیاده شد، باز هم افرادی را مسئول کردیم که در بخش دادسرا و دادگاه به‌طور مجزا سرکشی کنند و جلسات متعددی را با کاربران گذاشتیم و شکر خدا الان هم می‌توانیم بگوییم که در حد مطلوبی از سامانه سمپ بهره می بریم. اکثر قضات دوره‌های تخصصی استفاده از رایانه را ندیده‌اند ولی با جدیت و علاقه توانستند در کنار کار قضایی بر کار رایانه مسلط شوند و الان در همه شعب دادگاه‌ها و دادسرا استفاده کاملی از سامانه سمپ صورت می گیرد.

چه اقداماتی برای آموزش مطلوب کارکنان سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
از همان ابتدایی که بنده وارد کار قضایی شدم، بحث آموزش را همواره مورد توجه قرار دادم. اوایل که حجم کار کمتر بود، هر روز نیم‌ساعت کلاس داشتیم که تا به امروز استمرار داشته است. در حال حاضر که نگاه می‌کنم می‌بینم که واقعاً فوائد مختلفی در این کلاس‌ها وجود داشته است. مثلاً ما توانسته‌ایم در جلسات صبح‌مان، کل «کتاب‌القضا» تحریرالوسیله امام(ره) را در جمع کارکنان بخوانیم یا کل قوانین مصوب، مانند قانون مجازات اسلامی، آئین دادرسی کیفری 1290 یا آئین دادرسی مدنی را در همان جمع مرور نماییم. علاوه بر این،‌ روایاتی از کتاب «مواعظ العددیه» آیت‌ا... مشکینی و جلد هشتم بحار در باب زیارات نیز من باب تذکر در اول کلاس ها خوانده شده است. کار دیگر ما در این جلسات صبح، برگزاری جلسات قرائت و تفسیر نهج‌البلاغه است که یک دوره کامل خوانده‌ایم و الان در دور دوم و در خطبه شصت این کتاب شریف هستیم.
کلام ائمه نور است. کَلامُکُمْ نُورٌ وَ أَمْرُکُمْ رُشْدٌ وَ وَصِیَّتُکُمُ التَّقْوَى وَ فِعْلُکُمُ الْخَیْرُ وَ عَادَتُکُمُ الْإِحْسَانُ وَ سَجِیَّتُکُمُ الْکَرَمُ.
نسبت به آموزش های اداری هم اهتمام به عمل آمده است. در زمینه کار با سمپ هم کلاس‌های متعددی با بهره‌گیری از اساتید مجرب به صورت خصوصی و عمومی برگزار شده است لذا اگر پیشرفتی در بین نیروها دیده می‌شود به خاطر آموزش های مستمری است که هنوز هم ادامه دارد.

تکریم ارباب رجوع از چه لحاظ اهمیت دارد؟
تکریم ارباب رجوع یکی از آموزه‌های دینی ما است. در روایت داریم: «سید القوم خادمهم.» یعنی آقای مردم، خادم آن‌هاست. یا فرمایش امام راحل که ‌فرمودند: من خادم مردم هستم و خوشحال‌تر می‎‌شوم که به‌جای رهبر به‌من خادم بگویید. خوب این آموزه‌ها و روایات متعددی که از معصومین علیهم‌السلام وجود دارد سرمنشاء همه افکار و اندیشه‌های ماست و باعث می‌شود که به ارباب رجوع خدمت کنیم. از معصوم علیه‌السلام نقل شده است که خدمت به مردم، حتی از طواف خانه خدا و از زیارت بیت‌ا... الحرام افضل است. اگر به این‌ها دقت کنیم ضرورت تکریم به ارباب رجوع را می‌فهمیم و عمل می‌کنیم. بنده می‌توانم به جرأت بگویم که در طول خدمتم از اول ورود تا الان، هیچ‌موقع برخورد تندی با ارباب‌رجوع و مراجعه‌کنندگان نداشته‌ام.

خاطره ای هم در این زمینه دارید؟
خاطرات فراوانی در این زمینه وجود دارد. در سال‌های اول انقلاب که منافقین تحرکات فراوانی داشتند، فردی را دستگیر کرده بودند که تعدادی نارنجک از جبهه آورده و پنهان کرده بود. احتمال وابسته بودن این فرد به منافقین زیاد بود. نیروهای اطلاعات سپاه مشغول کار بر روی وی بودند. بعداً متوجه شدیم که برادر شهید است. پدرش که پیرمردی بود، به دادسرا آمده بود و به دادیار پرونده گفته بود: می‌خواهم پسرم را آزاد کنم. دادیار پرونده به وی گفته بود که آزادی پسر شما فعلاً امکان ندارد و باید مراحل تحقیقات کامل شود. دوباره درخواستش را تکرار کرده بود و گفته بود که آمده‌ام تا پسرم را به مراسم عروسی‌ای که در پیش داریم، ببرم. پس از اینکه جواب منفی شنیده بود، خیلی ناراحت به اتاق بنده که دادستان وقت بودم آمد. ایستاد و شروع کرد به فریاد زدن و اهانت کردن، به طوری که جمع زیادی از کارکنان جمع شدند و به من اشاره می‌کردند که ایشان را ببریم و من پاسخ می‌دادم که صبر کنید. من فقط سکوت کردم و به حرف‌هایش گوش دادم. وقتی همه‌ی حرف‌هایش تمام شد، با خونسردی به ایشان گفتم: «ببینید پدرجان، اگر شما یک فرزندت را فرستادی به جبهه و به شهادت رسیده است، برای رضای خدا و کمک به نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است. اگر ما یکی از فرزندان شما را بازداشت کردیم با توجه به جوی که در مورد منافقین وجود دارد، جهت روشن شدن این موضوع است که خطری برای نظام و خانواده شهدا پیش نیاید.» وقتی من با آرامش به ایشان این جملات را ‌گفتم، انگار با یک کاسه آب سرد، شعله غضبش خاموش شد و آمد جلو و خودش را بر روی پای من انداخت که ایشان را بلند کردم صورتش را بوسیدم و همه‌ی کارکنان هم با مشاهده‌ی این لحظات منقلب شده بودند. سپس گفت که دیگر حرفی ندارم و یقین پیدا کردم که این نظام، نظامی اسلامی است و شما دارید برای رضای خدا کار می‌کنید و دیگر برای آزادی فرزندم مراجعه نخواهم کرد و تا هر زمانی که صلاح می‌دانید وی را نگهداری کنید. خوب ایشان می‌توانست با ناراحتی آنجا را ترک کند و همه جا علیه نظام و انقلاب حرف بزند اما وقتی که با این آرامش با وی برخورد صورت گرفت، به فردی تبدیل شد که هرجا می‌رفت از دادگاه و قضات ما همچنین نظام مقدس جمهوری اسلامی تعریف می‌کرد.

اخلاق و حٌسن سلوک با کارکنان به نظر شما چه جایگاهی در سیستم اداری دارد؟
در سیستم اداری سازمان قضایی ضمن رعایت سلسه‌مراتب که لازمه‌ی هر سیستم اداری است، روابط عاطفی حاکم است. همه با یکدیگر دوست و رفیق هستند و شبیه یک خانواده، هرکسی وظیفه‌ و جایگاه خودش را دارد و این جای خوشبختی است که برخلاف بعضی از ادارات، اداره‌ای داریم که خداوند متعال نعمت محبت را بر ما حاکم کرده است.

به منظور آشنایی نیروهای مسلح با قوانین جدید، چه اقداماتی توسط سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
قبل از اجرایی شدن آیین دادرسی جدید، ما کلاس های متعددی را به صورت منظم و دسته‌بندی شده برای نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع و در بخش‌های مختلفی مانند حفاظت‌، بازرسی و قضایی و عقیدتی- ‌سیاسی‌ برگزار کردیم. حتی با خود فرماندهان نیز جلساتی برای آشنایی با قوانین جدید نیروهای مسلح تشکیل دادیم چون آن‌ها هستند که باید بسیاری از این موارد را اجرا کنند. علاوه‌ بر آن، ما جلسات مستمری با روسای حفاظت‌ اطلاعات‌ و مسئولان بازرسی و ‌قضایی یگان های مسلح  استان هر دو ماه یک‌بار داریم که سابقه ای بیش از 25 سال دارد و هرگز هم قطع نشده است.
در جلساتی که با مسئولان بازرسی و ‌قضایی پیرامون قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح داشتیم، سه یا چهار ماده مطرح می شد و حاضران می‌بایست مقاله‌ای پیرامون آن مواد ارائه کنند که خودش زمینه‌ی رقابت سالمی را ایجاد کرد. اگر آن مطالب را جمع‌آوری کنیم و در قالب یک کتاب چاپ نماییم می توان بگویم که بهترین شرح قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، همان مقالاتی است که این عزیزان نوشته‌اند. همین کار را از ابتدا تا انتها راجع به قانون نظام وظیفه و قانون جرایم رایانه‌ای و دادرسی الکترونیک را انجام دادیم. این جلسات کماکان استمرار دارد و امیدواریم بتوانیم قوانین متعدد و مختلفی را در این مجامع ان شا ا... مورد تجزیه و تحلیل و بررسی و آموزش قرار دهیم.

در بین قضات سازمان قضایی خراسان رضوی نام افراد متعددی به چشم می خورد که سابقه مدیریتی  در استان های دیگر دارند. دلیل آن را چه می‌دانید؟
دلیل آن وجود پربرکت امام رضا علیه‌السلام است. به برکت وجود ایشان تعداد فراوانی از نیروهای مستعد در این استان وجود دارد که مشهد را به عنوان محل سکونت انتخاب کرده‌اند. جالب است بدانید، تعداد فراوانی از مدیران استان و فرماندهان ارتش، نیروی انتظامی، سپاه و... که اهل مشهد هم نیستند وقتی بازنشسته می‌شوند معمولاً مشهد را ترک نمی‌کنند و در مجاورت حرم امام رضا علیه‌السلام باقی می‌مانند. تعداد زیادی از قضات شریفی که در سازمان خراسان رضوی حضور دارند، به عنوان دادستان یا رئیس سازمان در استان‌های دیگر مشغول خدمت بوده‌اند ولی سعی کردند در نهایت، خودشان را به مشهد مقدس برسانند و در جوار علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام خدمت کنند. کسی که در استان دیگری دادستان بوده، ترجیح می‌دهد که در مشهد باشد ولو به عنوان دادیار. یا کسی که رئیس سازمان بوده، اینجا به عنوان دادرس خدمت می‌کند.

خادمی آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام چه حال و هوایی دارد؟
البته همه‌ی ملت شریف ایران و شیعیان بزرگوار و مردم مشهد را خادم علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام می‌دانم اما به صورت خاص خداوند متعال این محبت را عنایت فرمودند و بیش از بیست و دو سال است که این افتخار نصیب بنده حقیر شده است. هر هشت شب، یک شب نوبت کشیک حرم بنده است. شبیه اعتکاف و تشرف به مکه است. در آن لحظات، انسان از تمام مسائل بیرونی جدا و در حال و هوای دیگری است. ما روزشماری می‌کنیم که روز یا شب کشیک فرابرسد. وقتی که وارد حرم می‌شویم، معمولاً تلفن همراه را خاموش کرده و در کمد قرار می‌دهیم. حال و هوای خاصی است، مخصوصاً اوقاتی که نعمت مضاعفی شامل حالمان شود، مثل شستشوی اطراف ضریح مطهر. وقتی همه زائرین رفتند و حرم خلوت شد ما هستیم و ضریح مطهر امام‌رضا علیه‌السلام. بهترین اوقات زندگی ما، همان زمانی است که در خدمت حضرت، خادمی ایشان را انجام می‌دهیم. به غیر از پدر و مادر و نزدیکان، گاهی به نیابت از همه افرادی که نامشان در لیست تلفن همراهم است، دو رکعت نماز زیارت می‌خوانم. همچنین به نیابت از بقیه‌ی دوستان، چه آن‌هایی که در قید حیات هستند و چه آن‌هایی که دست‌شان از این دنیا کوتاه شده است، دعا و زیارت می‌کنم.

بهترین دوران خدمتی شما در کجا بوده است؟
من در بیشتر استان‌ها خدمت کرده ام، مخصوصاً مناطق جنگی. مدتی هم دادستان نظامی استان سیستان‌وبلوچستان و رئیس سازمان قضایی استان مازندران بوده ام. در همه‌ی این مناطق، خدمت لذت‌بخش و شیرین بوده است. گاهی ممکن است عوارض و تلخی‌های بوده اما اگر خدمت در راه رضای خداوند متعال باشد، همه‌ی روزها و سال ها زیبا خواهند بود. به تأسی از حضرت زینب سلام‌ا... علیها و آن جمله‌ی بسیار بلند ایشان که فرمودند: «ما رایتُ الا جَمیلا.» ان شا ا... که بتوانیم از این ایام خدمت، برای آن دنیای خودمان بهره‌ای را برده باشیم.

شیرین ترین لحظات دوران خدمت شما چه زمانی بوده است؟
دوران خدمت همه‌اش خاطره است. منتها موارد به یادماندنی‌تر ملاقات‌هایی بوده که با امام‌راحل نصیب ما ‌شده است، یا خاطرات زیارت و ملاقات مقام معظم رهبری و فرصتی که توانستیم دست ایشان را ببوسیم و پشت سر ایشان نماز بخوانیم و از فرمایشات‌شان استفاده بکنیم.

 

منبع:سازمان قضایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران

 

 

احمداسماعیلی کریزی

 

 

وبلاگ چشمه سلطان ولی کریز

 

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com/

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 13 آذر 1396  ] [ 12:17 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  •  
  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 12 آذر 1396  ] [ 11:50 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

1396/9/12 يكشنبه

به همت سازمان قضایی نیروهای مسلح استان؛

تجلیل از فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی استان خراسان رضوی

همایش تجلیل از فرماندهان نیروهای مسلح استان خراسان رضوی به همت سازمان قضایی استان برگزار شد.

در این همایش که اعضای شورای تامین، شورای  قضایی، استاندار، رئیس کل دادگستری و فرماندهان نظامی و انتظامی استان حضور داشتند، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی ضمن خیر مقدم به حاضران گفت: این همایش طبق روال سال‌های گذشته، امسال نیز به منظور تقدیر از تلاش‌ها و زحمات  فرماندهان نظامی و انتظامی استان تشکیل شده است.

حجت الاسلام والمسلمین علی اسماعیلی سپس از نیروهای مسلح به عنوان حافظان نظم و امنیت یاد کرد و گفت: حضور قضات سازمان قضایی نیروهای مسلح استان در این همایش، موید نقش تعیین کننده  فرماندهان  در جهت تامین نظم و امنیت است.

رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی نیز در این همایش ضمن تقدیر از سازمان قضایی نیروهای مسلح به جهت برگزاری این همایش گفت: وجود نیروهای مسلح برای هر نظامی جهت استحکام و قوام و حرکت در جهت آرمان ها و اهدافش ضروری است.
حجت الاسلام والمسملین مظفری به لزوم وجود نظم و انضباط در نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: جهت نظارت بر این نظم و انضباط، لزوم سازمانی که این اقتدار را به‌سوی خودکامگی پیش نبرد ضروری است و بدین جهت در قانون اساسی نیز تشکیل سازمان قضایی نیروهای مسلح پیش بینی شده است.
وی در ادامه، از تعامل سازمان قضایی نیروهای مسلح استان با سایر مجموعه‌های مرتبط تشکر کرد و گفت : تعامل مؤثر و ارزنده ای که سازمان قضایی نیروهای مسلح با دیگر مجموعه‌ها دارد نشان می‌دهد که این سازمان در جهت کرامت مجموعه نیروهای مسلح گام برداشته و با مدیریت رئیس این سازمان، در این راه موفق نیز بوده است.

استاندار خراسان رضوی ضمن تقدیر از اقدام سازمان قضایی نیروهای مسلح استان در تجلیل از فرماندهان گفت: سیستم های نظارتی همانند بازرسی و حفاظت باید وجود داشته باشند تا نفس برآدمی غلبه پیدا نکند و از مسیر حق و عدالت خارج نشود.
دکتر علیرضا رشیدیان، به جایگاه سازمان قضایی نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت : باتوجه به تخصصی بودن وظایف نیروهای نظامی، کار بسیار خوبی که صورت گرفته وجود سازمانی مستقل به نام سازمان قضایی نیروهای مسلح است که با تخصص و درک صحیح از شرایط نیروهای مسلح به جرایم آنها در این حوزه رسیدگی می کند.
وی در ادامه، از نیروهای مسلح به عنوان پشتیبان بزرگی برای ملت یاد کرد و گفت: کمک های نیروهای مسلح در زلزله غرب کشور نشان داد که این نیروها می توانند در کنار نظامی بودن خود امور دیگری مانند امداد، سازندگی و... را نیز انجام داده و به صورت موثر وارد شوند و کمک کنند.

در پایان این مراسم، از فرماندهان ارشدنظامی و انتظامی استان و با اهداء لوح و هدایایی تقدیر به عمل آمد.

 

 

 

 

 

 


  •  
  • baghdasht1.blogfa.com

    _____________________

       barrud.rasekhoonblog.com 

    _____________________
        #کاشمر#کوهسرخ #کریز

    ___________________

     #خراسان رضوی: 

    احمداسماعیلی کریزی

    _____________________

    " اینستاگرام"

    baghdashtkariz33828
    ____________________

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 12 آذر 1396  ] [ 8:38 PM ] [ احمد ]
نظرات 0


 سگهای دزد گیر

زمانی که نصرت‌الدوله وزیر دارایی بود، لایحه‌ای تقدیم مجلس کرد که به موجب آن، دولت ایران یکصد سگ از انگلستان خریداری و وارد کند. او شرحی درباره خصوصیات این سگ‌ها بیان کرد و گفت: این سگ‌ها شناسنامه دارند، پدر و مادر آنها معلوم است، نژادشان مشخص است و از جمله خصوصیات دیگر آنها این است که به محض دیدن دزد، او را می‌گیرند.

مدرس طبق معمول، دست روی میز زد و گفت: مخالفم.

وزیر دارایی گفت: آقا! ما هر چه لایحه می‌آوریم، شما مخالفید، دلیل مخالفت شما چیست؟

مدرس جواب داد: مخالفت من به نفع شماست، مگر شما نگفتید، این سگ‌ها به محض دیدن دزد، او را می‌گیرند؟ خوب آقای وزیر! به محض ورودشان ، اول شما را می‌گیرند. پس مخالفت من به نفع شماست.
نمایندگان با صدای بلند خندیدند و لایحه مسکوت ماند.

منبع : سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی


وبلاگ چهارباغ کریز
baghdasht1.blogfa.com

" لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید."

https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0h_vSzNZ32eqg


"لطفابه کانال یاران خراسانی بپیوندید

https://t.me/joinchat/AAAAAEKaighTt7PO_bRC0Q 


احمداسماعیلی کریزی


ادامه مطلب



[ یک شنبه 12 آذر 1396  ] [ 7:49 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 16 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4062380 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب