کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
نگاهی به زندگی و خدمات حضرت آیت الله واعظی طبسی
 
کد خبر : 2295
یا من اسمه دواء و ذکره شفاء؛

نگاهی به زندگی و خدمات حضرت آیت الله واعظی طبسی

ایشان در انتخابات اخیر و تشویق مردم به حضور گسترده نیز نقش فوق العاده ای داشت و بارها در سخنرانی های خویش بر مواضع انقلاب و دفاع از آرمان های امام راحل (ده) تأکید کرده بود. برای ایشان آرزوی شفای عاجل داریم.

 

           به گزارش مرکز رسانه ای بیان،   حال عمومی حضرت آیت الله واعظی طبسی مساعد نیست. ضمن آرزوی شفای عاجل برای آن پیر خدوم، مروری داریم بر زندگی و خدماتی که ایشان در طول عمر با برکت خود داشته اند:
اطلاعات شخصی :
نام : عباس
نام خانوادگی : واعظ طبسی
نام پدر : غلامرضا
تاریخ تولد : 1314
تحصیلات :
وی پس از پایان دروس ابتدائی به منظور فراگیری علوم اسلامی وارد حوزه علمیه مشهد شد و سطوح مقدماتی، متوسطه، عالیه و خارج حوزه علمیه را با مجاهدت به موفقیت گذراند. وی از محضر استادن بزرگ و عالیقدری همچون ادیب نیشابوری، مدرس یزدی، حاج شیخ هاشم قزوینی، میرزا جواد آقا تهرانی، آیت الله العظمی میلانی(ره)، بهره مند و برخوردار گردید و فلسفه، فقه، اصول، کلام و سایر علوم اسلامی را نزد آن بزرگواران با موفقیت آموخت.
اهم سوابق:
ایشان در عنفوان جوانی و همزمان با مبارزات شهید نواب صفوی گام در راه مبارزه نهاد و در جهت تقویت و تایید اندیشه و راه نواب صفوی، تلاش شایانی کرد و در طول سالهای 1331 تا 1334 در سخنرانیهای خود به مخالفت با رژیم پهلوی برخواست و سرانجام در سال 1334 مجددا ممنوع المنبر شد و این منع تا هنگام سقوط رژیم پهلوی ادامه یافت.
آیت الله واعظ طبسی پس از منع منبر از از کرسی درس برای مبارزه بهره جست و در طول 35 سال تدریس در سطوح مقدماتی، متوسطه و عالی حوزه علمیه افزون بر تربیت طلاب و فضلای جوان از مبارزه نیز غفلت نورزید و از سال 1342 و آغاز نهضت امام خمینی(قدس سره) از یاران امام و استوانه های انقلاب اسلامی به شمار می رفت و در طول نهضت یکی از محدود چهره های درخشان انقلابی بود که درکنار همرزمان خود بعنوان کانون اصلی مبارزه و رهبری به هدایت مردم خراسان و مرکز توجه و محل اتکای مردم مسلمان انقلابی و شریف خطه خونرنگ و آسمانی خراسان بوده است.
آیت الله واعظ طبسی در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب تا کنون باحکم حضرت امام خمینی (قدس سره الشریف) افتخار خدمت به آستان مقدس حضرت ثامن الحجج علیه السلام را دارد و به رغم مسئولیتهای سیاسی اجتماعی هیچگاه از تدریس و گسترش و انجام کارهای علمی – فرهنگی نیاسوده است.
سایت آستان قدس رضوی نیز دربارۀ ایشان نوشته است: ایشان در یک سالگى پدرش را که از نوابغ گویندگان اسلامى در ایراد سخنرانى هاى مذهبى و خطابه و از لحاظ اخلاق، تقوى و پرهیزگارى زبانزد خاص و عام بود از دست داد و دوران کودکى را با سرپرستى مادر پشت سر گذاشت. وى از همان سنین کودکى و نوجوانى بسیار عاطفى و علاقمند به حوزه هاى علمیه، عالمان دینى و حضور در جلسات مذهبى بود، لکن علیرغم علاقه شدیدى که به فراگیرى علوم اسلامى داشت به خاطر شرایط و اقتضاى زمان به تحصیل در دبستان و دبیرستان پرداخت که طى این دوران به دلیل استعداد سرشار و انضباط عالى همواره مورد توجّه و احترام دوستان و معلمان بود.
آیت ا… واعظ طبسى در 16 سالگى به حوزه علمیه وارد شد و دروس مقدماتى، سطوح متوسطه و عالیه و خارج را به طور جدّى دنبال کرد و از محضر اساتید و عالمان برجسته اى همچون آیات عظام و حجج الاسلام والمسلمین خالقى، جاویدى، ادیب نیشابورى، حاج سید احمد مدرس یزدى، حاج شیخ مجتبى قزوینى و میلانى بهره مند گردید، به طورى که مرحوم حضرت آیت ا… العظمى بروجردى وى را طلبه اى خوش فکر و به عنوان زبان حوزه هاى علمیه دانسته وبا تقدیر و تفقد از ایشان نام مى بردند.
وى همراه با حدود 30 سال کار علمى دقیق و پیگیر، چندین دوره دروس منطق، اصول، معالم، قوانین، رسائل و کفایه را تدریس نمود که کلاسهاى درس ایشان با استقبال گرم طلاب مواجه بود.
آیت ا… واعظ طبسى در دوران تحصیل و تدریس خویش بر مبانى حضرت امام خمینى (ره) و بعضاً مرحوم آیت ا… العظمى نائینى ، مرحوم آیت ا… العظمى خویى و مرحوم آیت ا… العظمى حکیم توجّه خاص داشته و در ادبیات، منطق، معانى و بیان و اصول داراى نوشته هایى است که در آینده به چاپ خواهد رسید و مورد استفاده حوزه هاى علمیه قرار خواهد گرفت.
آیت ا… واعظ طبسى از سنین 12 یا 13 سالگى با سیاست آشنا بود و در 15 یا 16 سالگى چه در دبیرستان و یا حوزه علمیه و منزل مسائل سیاسى را دنبال و مطرح مى کرد. وى با احساس نفرت عیمقى که از رژیم پهلوى در خود احساس مى کرد، خشم و کینه اش را به اشکال مختلف ابراز مى نمود و پس از گذشت یکى دوسال از شروع درس در حوزة علمیه با سخنرانى هاى خویش مبارزه اى هدفمند و جهت دار را بر علیه دستگاه حاکم آن زمان آغاز کرد، تا جایى که چندین بار بخاطر همین سخنرانى ها ممنوع المنبر و یا به زندان کشانده شد، لکن این مبارزه مقدس را تا پیروزى انقلاب شکوهمند اسلامى ایران به رهبرى امام خمینى (ره) ادامه داد و همیشه یار و یاور اسلام و نظام اسلامى براى خدمت به جامعه اسلامى بود.
وى در دیدارى که با امام راحل (ره) داشت، معظم له در مورد ایشان فرمود: «من به شما از دو حیث ارادت دارم، بخاطر خودتان و به خاطر مرحوم والدتان، چه بسیار افرادى غیرمسلمان بودند که تحت تاثیر منطق و کلام مؤثر و پرجاذبه او به اسلام مشرف شدند و در کشورهاى عربى موقعیت ویژه اى داشت».
آیت ا… واعظ طبسى پس از پیروزى انقلاب شکوهمند اسلامى همواره به عنوان یکى از استوانه هاى نظام مقدس مورد توجّه قرار داشته و از سوى امام خمینى(ره) به عنوان نماینده معظم له در استان خراسان و تولیت آستان قدس رضوى منصوب گردید و پس از رحلت آن بزرگوار، این حکم از سوى حضرت آیت الله العظمى خامنه اى رهبر معظم انقلاب اسلامى و ولى امر امت اسلام تأیید شد.
ایشان در انتخابات اخیر و تشویق مردم به حضور گسترده نیز نقش فوق العاده ای داشت و بارها در سخنرانی های خویش بر مواضع انقلاب و دفاع از آرمان های امام راحل (ده) تأکید کرده بود. بار دیگر برای ایشان آرزوی شفای عاجل داریم.

یا من اسمه دواء
و ذکره شفاء

منابع: 1. سایت مجمع تشخیص مصلحت نظام 2. سایت آستان قدس رضوی 3. صفحه شخصی آیت الله واعظی طبسی
انتهای پیام/.

 





[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 7:51 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4081703 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب