با شمارش آرای مربوط به انتخاب رئیس موقت مجلس، علی لاریجانی همچنان رئیس مجلس باقی ماند.
به گزارش ایسنا، از مجموع 281 رأی علی لاریجانی با 173 رأی رئیس موقت مجلس دهم شد. عارف دیگر کاندیدای ریاست مجلس 103 رای کسب کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح دیروز در دومین جلسه علنی مجلس دهم رییس و 11 عضو هیات رییسه موقت این دور از مجلس را انتخاب کردند.
در آغاز جلسه علنی دیروز مجلس و با کلید خوردن انتخابات هیات رییسه موقت مجلس دهم، نام علی لاریجانی و محمدرضا عارف به عنوان کاندیداهای ریاست مجلس اعلام شد و نهایتا علی لاریجانی توانست با 173 رای در مقابل 103 رای عارف، ریاست موقت مجلس دهم را بر عهده بگیرد.
همچنین حمیدرضا حاجی بابایی، محمد دهقان، علی مطهری و مسعود پزشکیان به عنوان کاندیداهای نایب رییسی اعلام آمادگی کردند که بر این اساس مسعود پزشکیان با 154رای و محمد دهقان با 136رای به ترتیب به عنوان نواب اول و دوم رییس انتخاب شدند.
در ادامه عبدالکریم حسینزاده، محمدعلی وکیلی، سیدفرید موسوی، سهیلا جلودارزاده، حسین امیری خامکانی، احمد امیرآبادی، غلامرضا کاتب، امیرحسین قاضیزاده، اکبر رنجبرزاده، سیدناصر موسوی لارگانی، عباس پاپیزاده و رمضانعلی سبحانیفر به عنوان کاندیداهای دبیری هیأت رئیسه موقت مجلس اعلام شدند که از این میان غلامرضا کاتب، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، اکبر رنجبرزاده، عبدالکریم حسینزاده، موسوی لارگانی، احمد امیرآبادی فراهانی به عنوان دبیران هیات رییسه انتخاب شدند.
همچنین بهروز نعمتی، ناصری نژاد، آشوری تازیانی، محمدقسیم عثمانی، پروانه مافی و عبدالرضا هاشمزایی به عنوان کاندیداهای ناظرین اعلام آمادگی کردند که نهایتابهروز نعمتی، آشوری و محمد قسیم عثمانی به عنوان ناظرین هیات رییسه انتخاب شدند.
اصلاحطلبان مجلس دهم در حالی توانستند سه کرسی از 12 کرسی هیات رییسه را از آن خود کنند که در سه دوره گذشته مجلس در اقلیت محض بودند و جایگاهی در صدر مجلس نداشتند.
در روزهای گذشته و از زمان کلید خوردن رقابت عارف و لاریجانی بر سر ریاست مجلس دهم، فراکسیونهای امید و فراگیر (که بعدا به ولایت تغییر نام داد) اعلام موجودیت و یارکشی خود را از بین منتخبان مجلس دهم آغاز کردند.
در ابتدای کار تلاشهایی برای نزدیک کردن دو فراکسیون به یکدیگر و تعامل در مورد ریاست مجلس و بعدتر تعامل در مورد سایر ارکان هیات رییسه صورت گرفت که البته بینتیجه ماند و نهایتا هر کدام از دو فراکسیون گزینههای خود را برای ریاست، نایب رییسی و سایر ارکان هیات رییسه اعلام کردند.
البته در این میان تعدادی از منتخبان مجلس بدون اینکه به عضویت دو فراکسیون ولایت و امید درآیند، جلساتی را با عنوان مستقلین ترتیب دادند اما نهایتا عمده این افراد جذب فراکسیون ولایت شدند.
با برگزاری انتخابات هیات رییسه موقت مجلس دهم در دومین جلسه علنی مجلس، گمانهزنیها در مورد ریاست مجلس دهم پایان یافت و نهایتا علی لاریجانی بعد از هشت سال ریاست مجلس در ادوار هشتم و نهم مجددا به عنوان رییس مجلس انتخاب شد.
بر اساس نتیجه انتخابات سهم هر کدام از دو فراکسیون ولایت و امید در بین 12 عضو هیات رییسه موقت مجلس دهم 3 کرسی در برابر 9 کرسی بود؛ البته از 9 کرسی اصولگرایان هم سه کرسی در اختیار اعضای جبهه پایداری و نزدیکان این تفکر قرار گرفته و این در حالی است که این گرایش فکری در مجلس دهم در اقلیت مطلق (کمتر از 15 نفر) قرار گرفتهاند.
نکته مهم این است که منتخبان مجلس دهم در حالی به 12 عضو هیات رییسه اعتماد کردند که همگی سابقه نمایندگی در مجلس را داشته و به جز یک نفر مابقی نمایندگی مردم را در دوره نهم نیز بر عهده داشتهاند؛ این در حالی است که طبق آمار رسمی وزارت کشور 177 نفر از منتخبان مجلس دهم هیچ سابقه نمایندگی در کارنامه خود ندارند.
هیات رییسه مجلس دهم عبدالکریم حسینزاده و محمد قسیم عثمانی را به عنوان دو اقلیت مذهبی سنی در خود جای داده است.
چهره خندان علی لاریجانی از همان اوایل صبح امروز که جلسه با 206 نفر از نمایندگان رسمی شد، نوید زودهنگام پیروزی رئیس پیشین مجلس را میداد.
جلسه با تذکرات پیدرپی هاشمزایی رئیس سنی مجلس آغاز شد. او از همان زمانی که زنگ مجلس خورد، از نمایندگان خواست با توجه به انتخاباتی که امروز مجلس در پیش دارد نظم را رعایت کنند.
سپس دستور جلسه قرائت شد و هاشمزایی از نمایندگانی که میخواستند نامزد شوند دعوت کرد تا اسامی خود را اعلام کنند. مطابق انتظار، علی لاریجانی و محمدرضا عارف برای کاندیدای ریاست معرفی شدند.
نکته جالب توجه، نحوه اعلام اسامی بود که فاطمه حسینی عضو هیأت رئیسه سنی مجلس آن را بر عهده داشت. او پس از اینکه نام علی لاریجانی و محمدرضا عارف را اعلام کرد، گفت: "تَکرار میکنم! دکتر محمدرضا عارف، دکتر علی لاریجانی". این لحن، یادآور پیام سید محمد خاتمی در جریان انتخابات هفتم اسفند بود.
پس از اعلام اسامی کاندیداها، برگههای رأی توزیع شد و گلدانهای جمعآوری آرا نیز در صحن چرخید؛ در همین حین فاطمه حسینی هم توضیح داد که در وبگاه صحن اسامی کاندیداها قابل مشاهده است و نمایندهها میتوانند به آن رجوع کنند.
قبل از اعلام پیروزی لاریجانی مجلس دقایقی را با همهمه طی کرد تا اینکه با اعلام هاشمزایی مشخص شد که لاریجانی بار دیگر بر صندلی ریاست مجلس تکیه زده است؛ او با اختلاف 70 رأی عارف را پشت سر گذاشت و رئیس موقت مجلس شد؛ ریاستی که احتمالاً در انتخابات هیأت رئیسه دائمی نیز تکرار خواهد شد. پس از اعلام آرا، تعداد زیادی از نمایندگان به سمت لاریجانی رفتند و با رئیس خندان مجلس دیدهبوسی کردند. از سوی دیگر برخی نمایندگان هم به سوی عارف رفتند.
در این هنگام عارف به سمت لاریجانی رفت و به او تبریک گفت؛ دیدهبوسی این دو رقیب، یکی از صحنههای جالب امروز مجلس را رقم زد. در این هنگام تعدادی از نمایندگان شروع به دست زدن کردند که این اقدام نیز در نوع خود قابل توجه بود؛ برخی هم همزمان با آنها، صلوات فرستادند.
هنگامی که اسامی کاندیداهای دبیری مجلس قرائت میشد، تبریک نمایندگان به لاریجانی همچنان ادامه داشت و فاطمه حسینی یک بار دیگر از واژه «تَکرار» استفاده کرد
منبع:خراسان بزرگ