
به گزارش صبح توس به نقل از کاشمربصیرهمزمان با فرا رسیدن شب شهادت هشتمین مهر سپهر سروری، حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام و همچنین دهم آذرماه سالروز شهادت شهید مجاهد آیت ا… سید حسن مدرس(ره) مراسم «در سوگ خورشید» با حضور انبوه مردم ولایتمدار شهرستان کاشمر در محل زیارتگاه شهید مدرس(ره) برگزار شد.
در این آیین معنوی که جمعی از مسئولان کاشمر نیز حضور داشتند، حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم طباطبایی، امام جمعه کاشمر در سخنانی با اشاره به شخصیت والای شهید مدرس(ره) اظهار داشت: آیت الله سید حسن مدرس(ره) یک عالم مجاهد و مبارز و یک شهید غریب و مظلوم بود.
وی با اشاره به دیدگاه های برخی بزرگان در مورد شهید مدرس گفت: حضرت امام خمینی(ره) در مورد شهید مدرس فرموده اند که مدرس حالا هم زنده است؛ مردان تاریخ تا آخر زنده اند، مدرس زنده است تا تاریخ زنده است.
امام جمعه کاشمر سپس به ابعاد شخصیتی شهید مدرس پرداخت و ادامه داد: سیاستمداران دنیا، از سیاست اسلام می ترسند و علت اینکه بر جدایی دین از سیاست تأکید دارند همین است که مسیر را برای تاخت و تاز خودشان فراهم کنند و این ها مواردی است که یک مسلمان آگاه و بصیر باید از آن مطلع باشد.
طباطبایی خاطرنشان کرد: علت ترس زورگویان عالم از سیاست اسلام این است که سیاست دین ما سیاستی است که هیچ گاه با باطل و ظالم کنار نمی آید و مستکبران به هیچ عنوان نمی توانند اسلام و علمای دینی را متقاعد کنند که تحت تأثیر سیاست های ظالمانه آن ها باشند.
امام جمعه کاشمر افزود: شهید مدرس اعتقاد به سیاسی بودن دین داشت و می گفت که این دو نمی توانند از یکدیگر جدا باشند و لذا شهید مدرس می فرمود که سیاست مد نظر ما از جنس دین است نه از جنس تفکرات غربی و مکاتب مادی.
وی ادامه داد: یکی از سؤالاتی که در بین افراد مختلف مطرح است همین است که چرا کشورهای اسلامی بر خلاف کشورهای غربی از پیشرفت لازم برخوردار نیستند که شهید مدرس در پاسخ به این سؤال می گوید که علت آن این است که در ممالک اسلامی دین را از سیاست جدا کرده اند و لذا عالمان دینی در این کشورها سکوت کرده و پادشاهان، ملت ها را استثمار و بیچاره می کنند.
طباطبایی اظهار داشت: وقتی در جامعه ای دین از سیاست جدا شد، افراد متدین خودشان را کنار می کشند و کارهای اجرایی دست افراد ناشایست و نا سالم می افتد به همین خاطر است که شهید مدرس منادی این نظریه می شود که سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست.
امام جمعه کاشمر تصریح کرد: شهید مدرس(ره) یک سنگر و سد محکم در برابر رضاخان بود و یک تئوری حکومتی را در آن زمان مطرح می کند که حکومت اسلامی با محوریت ولی فقیه و اجتهاد فقها باید تشکیل شود و در این حکومت، فرامین الهی زیر نظر مجتهد جامع الشرایط باید اجرایی شود.
وی با بیان اینکه شهید مدرس(ره) مجلس را بزرگترین مرکز تصمیم گیری می داند و معتقد است کل ملت در مجلس جمع شده اند گفت: شهید مدرس به شدت با افراد غربزده مخالفت می کرد ضمن اینکه صفت شجاعت هم در او بارز بود و در روزگار خود یک عالم آگاه و روشنفکر به معنی واقعی کلمه بود و حتی با افکار خرافی هم مبارزه می کرد.
شایان ذکر است در این مراسم ضمن قرائت دعای توسل، مراسم سوگواری و عزاداری در عزای هشتمین امام همام حضرت علی بن موسی الرضا(ع) برگزار شد.
گفتنی است شهید مجاهد آیت الله سید حسن مدرس(ره) در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی پس از حدود ده سال تبعید در شهرهای خواف و کاشمر؛ در دهم آذرماه به دست عوامل رضاخان در کاشمر به شهادت رسید و زیارتگاه وی هم اکنون در کاشمر تبدیل به یک قطب فرهنگی و مذهبی شده است.
انتهای پیام/