از مهم ترین شرایط زن و شوهر در زندگی ، خوش اخلاقی و رعایت اخلاق حسنه نسبت به یکدیگر است . خوش اخلاقی در همه جا و از همه کس پسندیده است ، ولی از زن و شوهر ، در محیط خانه پسندیده تر است . پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود :
ادامه مطلب
شجاعت و ایثارگری، یكی از صفات بارز و مثال زدنی مولای متقیان علی(ع) است. شجاعتی كه در جهت پیشبرد اهداف الهی و به ثمر رساندن مقاصد اسلام بود. شجاعتی كه یاد دلاوران روزگار را از دلهای مردم برد و نام دلیرانی را كه بعدها آمدند، بكلی از خاطره ها زدود.
1- شجاعت و چالاكی در كودكی
نوشته اند: دركودكی با هریك از هم سالان خود كشتی می گرفت آنها را بر زمین می كوبید. چنان سریع می دوید كه درحال دویدن به اسبهای تندرو می رسید و بر آنها سوار می شد.(5) امام(ع) خود فرمود: «من دركودكی، بزرگان و شجاعان عرب را به خاك افكندم و شاخه های بلند درخت قبیله ربیعه و مضر را درهم شكستم.»(6)
ادامه مطلب
ادامه مطلب
در امور زندگی خود تفکر کن -آرام باش - توکل کن و سپس آستینهارا بالا بزن، خواهی دید که خداوند زود تر از تو دست بکار شده است
ادامه مطلب
نقل فرمودند از جناب شیخ محمد حسین مزبور كه فرموده بود شبى دوساعت از شب گذشته به قصد خرید ترشى از خانه بیرون آمدم و دكان ترشى فروشى نزدیك سور شهر بود (سابقا شهر نجف اشرف حصار و دروازه داشته و دروازه آن متصل به بازار بزرگ و بازار بزرگ متصل به درب صحن مقدس و درب صحن محاذى ایوان طلا و درب رواق بوده است به طورى كه اگر تمام درها باز بود، شخص از دروازه ، ضریح مطهر را مى دید) و شیخ مزبور هنگام عبور مى شنود عده اى پشت دروازه در را مى كوبند و مى گویند:((یا عَلى ! اَنْتَ فُكَّ اْلبابَ؛ یعنى یاعلى ! خودت در را باز كن )). و معجزه رضویه - شفاى بیمار
ادامه مطلب
قالَ أَمیرُالمُؤْمِنینَ عَلِىُّ بْنُ أَبیطالب(علیه السلام) :
«أَحْبِبْ حَبیبَكَ هَوْنًا ما عَسى أَنْ یَعْصِیَكَ یَوْمًا ما. وَ أَبْغِضْ بَغیضَكَ هَوْنًا ما عَسى أَنْ یَكُونَ حَبیبَكَ یَوْمًا ما.»
با دوستت آرام بیا، بسا كه روزى دشمنت شود، و با دشمنت آرام بیا، بسا كه روزى دوستت شود.
*****************
قیمَةُ كُلِّ امْرِء ما یُحْسِنُ.
ارزش هر كسى آن چیزى است كه نیكو انجام دهد.
اول ذیحجه، سالروز ازدواج فرخنده حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است
ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه(س) به فرمان خداوند، از امتیازاتی است که رسول اکرم(ص) بر آن مباهات میکرد. در این پیوند پر میمنت، فرشتگان آسمان در سرور و شادمانی و بهشتیان به زینت و زیور آراسته شده بودند.
فاطمه زهرا (س) دختر پیغمبر اكرم (ص) و از دوشیزگان ممتاز عصر خویش بود. پدر و مادرش از اصیلترین و شریفترین خانوادههای قریش بودند. از حیث جمال ظاهری و كمالات معنوی و اخلاقی از پدر و مادر شریفش ارث میبرد و به عالیترین كمالات انسانی آراسته بود.
ادامه مطلب
امام علی(ع) فرمودند:
خالِطوُا النّاسَ مُحالِطَةً اِن مِتُّم مَعُها بَکَوا عَلَیکُم وَ اِن عِشتُم حَنُّوا اِلَیکُم
با مردم چنان معاشرت کنید که اگر فوت نمودید بر شما بگریند و اگر زنده ماندید به شما مهربانی ورزند.
(نهج البلاغه،قصارالحکم
ادامه مطلب
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا صاحب الزمان
علی (ع) می فرماید: ای فاطمه ! رسول خدا ، مرا بیشتر از تو دوست می دارد. و حضرت زهرا (س) پاسخ می گوید: از سخن تو تعجب می كنم ! آیا می شود پیامبر اكرم (ص) تو را بیش از من دوست داشته باشند، در حالیكه من میوه دل او و عضوی از پیكرش و شاخه ای از شاخسارش می باشم و غیر از من فرزندی ندارد.
ادامه مطلب
دلایل عقلی و نقلی، گواه نیاز جامعةبشری به حكومتی است كه امورش را راهبرد، كیانش را حفظ كند، آن را از عواملفساد و زوال باز دارد، در جهت مصالح آنبرنامهریزی كند، زورمند را از تجاوز بهحقوق ناتوان نگه دارد، ستمگران را از آندور كند، عدالت را در آن حاكم و راهها راایمن و همگان را در برابر قانون یكسانسازد.
بی گمان برای انسان، حالتی رنجآورتراز هرج و مرج نیست و دین اسلام كهكاملترین ادیان و دارای پیشرفتهترینقوانین و سازمانهاست، هیچ یك از امورمعنوی یا مادی زندگانی انسان را رهانكرده و برای هر مسألهای حكمی تعیینكرده است. مهمترین مسألة زندگیاجتماعی، ضرورت وجود حكومت استكه اجرای بسیاری از احكام اسلام به آنوابسته است. در اثبات نیاز به حكومت وتشكیلات وابسته به آن از آیات شریفقرآن استفاده میشود كه حكومت بر مردمو ادارة جامعة اسلامی از ابتدای ظهوراسلام مطرح بوده و پیامبر خدا با الهام ازآیات الهی به این امر مهم عنایت داشتهاست. خداوند متعال در مورد علت
ادامه مطلب
ادامه مطلب
شاخص های محاسبه نفس
علی(ع) نقل كرد كه پیامبر(ص) فرمود: «زیرك ترین و هشیارترین انسانها كسی است كه خود را به حساب بكشد و برای بعد از مرگ خود كار كند.» مردی پرسید: ای امیرمؤمنان! چگونه نفس، خود را به حساب بكشد؟ امام فرمود: وقتی كه صبح كرد و سپس شب آن روز فرا رسید به خویشتن باز گردد و خطاب به خود بگوید: ای نفس! امروز روزی بود كه بر تو گذشت و هرگز دیگر باز نمی گردد، و خداوند از تو سؤال می كند كه این روز را در چه راهی به پایان رساندی، چه كاری در آن كردی، آیا خدا را به یاد آوردی و او را ستودی؟ آیا نیازهای مؤمنان را برآوردی؟ آیا رفع اندوه از مؤمنی نمودی؟ آیا در غیاب مؤمن، نزد اهل و فرزندانش آبروی او را حفظ كردی؟ و پس از مرگ او، آیا آبرویش را در میان بازماندگانش نگه داشتی؟ آیا از غیبت و بدگویی پشت سر مؤمن خودداری نمودی؟ آیا مسلمان را یاری كردی؟ تو در این روز چه كردی؟ اگر در پاسخ گفت: كارهای نیك انجام دادم، خدا را حمد و سپاس كن و تكبیر بگو به خاطر توفیقی كه نصیب تو شده است و اگر گفت امروز گناه كردم یا كوتاهی نمودم، از درگاه خداوند استغفار و طلب آمرزش كن و تصمیم بگیر كه دیگر تكرار گناه نكنی1.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- وسایل الشیعه، ج11، ص 379
به ایمانی به مذهبی معتقدیم که آشنایی درست و منطقی از آن نداریم و اگر داریم بسیار کم . و به مردی معتقدیم ، بعنوان یک مرد بزرگ ، بعنوان یک امام ، بعنوان یک ابرمرد و بعنوان کسی که همه احساس های ما و همه تقدیس ها و تجلیل های مارو به خود وصل کرده و همیشه در طول تاریخ ایران بعد از اسلام ملت ما افتخار ستایش علی رو داشته اما متاسفانه اونچنون که باید اونچنون که از چنین ملتی که اصولا ملت علی است در تاریخ شایسته هست علی را نمیشناسیم ، زیرا ما بیشتر به ستایش علی پرداختیم نه به آشنایی علی و از این نظر است که بیشتر باید از این پس به لحنی گوش بدهیم که علی را بعنوان یک انسان بزرگ یا یک رهبر یک امام یک سرمشق می شناساند چنانکه درس می دهد ، اما ستایش علی ، تجلیل علی ، تقدیس علی به اندازه لازم شاید شده باشه در تاریخ ما ...
ادامه مطلب
.: RASEKHOON.NET:.