کلبه ام پنجره ای باز به دریا دارد
خوب من , منظره خوب تماشا دارد
ساختم آینه ای را به بلندای خیال
تا خودت را به تماشای خودت وادارد
راز گیسوی تو دنیای شگفت انگیزی است
که به اندازه صد فلسفه معنا دارد
گوش کن , خواسته ام خواهش بی جایی نیست
اگر آیینه دستت بشوم جا دارد
چشم یک دهکده افتاده به زیبایی تو
یعنی این دهکده , یک دهکده رسوا دارد
کوزه بر دوش , سر چشمه بیا تا گویند
عجب این دهکده سرچشمه زیبا دارد
در تو یک وسوسه مبهم و سرگردان است
از همان وسوسه هایی که یهودا دارد
عشق را با همه شیرینی و شورانگیزی
لحظه هایی است که افسوس و دریغا دارد
بی قرار آمدن , آشفتن و آرام شدن
حس گنگی است که من دارم و دریا دارد
یخ نزن , رود معمایی من , جاری باش
دل دریاییم آغوش پذیرا دارد...
عشق بیکران انسان را از هرگونه
تاریکی و تنگنا می رهاند.
تا به حال براتون پیش اومده که ترس
تردید و ابهامات شما رو میخکوب کرده
باشه؟؟
ادامه مطلب
خوشبختی
دکتر جان شیندلر : خوشبختی کیفیتی از ذهن است که اندیشه از زمان لذت می برد.
اسپینوزا : خوشبختی پاداش تقوی نیست ، خود تقوی است.
ضرب المثل آلمانی : آدمهای خوشبخت هرگز شرارت نمی کنند.
پاسکال : ما هرگز زندگی نمی کنیم ، بلکه به امید زندگی نشسته ایم، برای رسیدن به خوشبختی چشم به راه آینده ایم و در نتیجه هرگز خوشبخت نمی شویم .
بیشتر مردم روی آینده سرمایه گذاری می کنند و از زندگی امروز خود لذت نمی برند ،پیوسته منتظرند که در آینده اتفاقی بیفتد . وقتی ازدواج کنند خوشبخت خواهند شد ، وقتی شغل بهتری بدست آورند به خوسبختی خواهند رسید ، وقتی پول خرید خانه را پرداختند ، وقتی بچه هایشان را راهی دانشگاه کردند ، وقتی کاری را به اتمام رساندند و پیروز شدند آنوقت است که به خوشبختی خواهند رسید . این افراد بدون استثنا مایوس می شوند.
خوشبختی یک عادت ذهنی است ، یک برداشت ذهنی است . اگر آنرا یاد نگیریم و همین حالا روی آن تمرین نکنیم ، هرگز تجربه اش نخواهیم کرد . نمی تواند به حل مسئله ای موکول شود . با حل هر مسئله ، مسئله دیگری بروز می کند ، زندگی مجموعه ای از مسئله هاست . اگر قرار است که خوشبخت شوید ، باید امروز خوشبخت باشید .
ادامه مطلب
دعوایی که بین حافظ و صائب و شهریار بر سر “آن ترک شیرازی” اتفاق افتاده:
به قول حضرت حافظ:
اگر آن ترک شیرازی به دست آرد دل ما را
به خال هندو اش بخشم سمرقند و بخارا را
و صائب در جواب می گوید:
هر آنکس چیز می بخشد، ز جان خویش می بخشد
نه چون حافظ که می بخشد سمرقند و بخارا را
اگر آن ترک شیرازی به دست آرد دل ما را
به خال هندو اش بخشم سر و دست و تن و پا را
و شهریار در جواب می گوید:
ادامه مطلب
فیلسوفی همراه با شاگردانش در حال قدم زدن در یک جنگل بودند و درباره ی اهمیت ملاقات های غیرمنتظره گفتگو می کردند.
بر طبق گفته های استاد تمامی چیز هایی که در مقابل ما قرار دارند به ما شانس و فرصت یادگیری و یا آموزش دادن را می دهند.
در این لحظه بود که به درگاه و دروازه محلی رسیدند که علیرغم آنکه در مکان بسیار مناسب واقع شده بود ظاهری بسیار حقیرانه داشت.شاگرد گفت :
ادامه مطلب
یک زن کانادایی، نودودومین سال تولدش را با پرش از ارتفاع سههزارو 962 متری (13 هزار فوتی) جشن گرفت. جین بوکستراک که ساکن ناحیه سوانزی در کاناداست، درخصوص علاقهاش به چتربازی به روزنامههای محلی گفت: به یاد ندارد که چگونه و به چه دلیلی اقدام به پریدن کرد. وی همچنین افزود: همواره علاقه زیادی به پرش و چتربازی داشته است. زمانی که وی همراه تعدادی از دوستان و اقوامش در یک باشگاه چتربازی حضور پیدا کرد، بهوسیله چتر از ارتفاع چهارهزار متری پرید. بوکستراک گفت که هیچ برنامهای برای پرش در این باشگاه نداشته است. افرادی که در این باشگاه فعال بودند نگران سلامت این زن بودند و به همین دلیل درمورد سلامت جسمانیاش بخصوص ناراحتیهای قلبی از وی سوال کردند. یکی از مربیان که به این زن سالخورده کمک کرد تا از ارتفاع 13 هزار فوتی بپرد دراین خصوص، گفت: جین درخصوص یادگیری این ورزش فوقالعاده با استعداد است و من هیچ کمکی در فرود به این زن نکردم. این زن پیرترین فردی است که تاکنون بهوسیله چتر پرواز کرده، این زن تاکنون هفتبار ازدواج کرده و بیشتر کشورهای جهان را دیده است.
دین بودا یکی از بزرگترین دین های دنیاست . بسیاری از مریدان این دین ، در سیلان ، چین ، ژاپن ، کره و تایلند زندگی می کنند . ولی بودائی ها در همه جا هستند . موسس این دین
شاهزاده « گوتاماسیدهارت » بود که در رفاه و ثروت به دنیا آمد . یکروز ، همین که قصرش را ترک می کرد سه مرد را دید . یکی سخت بیمار ، یکی خیلی سالخورده و دیگری مرده . بودا از مشاهده ی این همه درد های انسانی بسیار مضطرب شد و در عالم حیرت به اندیشه فرو رفت که چگونه انسان می تواند زندگی حقیقی توام با خوشبختی دائم را بدست آورد .
ادامه مطلب
انسان از روزگاری بسیار كهن به كوهستان پناه آورد و در كوهستان و غارهای آن جای گرفت تا از یخبندان و جانوران وحشی در امان بماند.
شكاف و غارهای كوه، سرپناهی بودند برای انسانی كه هنوز به مرحلهی چادرنشینی و خانه سازی نرسیده بود. اولین سكونت گاههای انسان، غارها بودند و انسان از همان روز به غار و كوهستان با دیدهی احترام نگریست. این احترام و قدرشناسی به تدریج تبدیل
ادامه مطلب
'من میلیونر هستم زیرا هزارها فرزند دارم كه هر كدام برای من، برای ایران و برای دنیا میلیونها ارزش دارند.'
عكس یادگاری در مقابل مك كورمیك هال، در سال ۱۳۰۹ هجری خورشیدی
دكتر ساموئل مارتین جردن (به انگلیسی: Samuel M. Jordan) از سال ۱۸۹۹ تا سال ۱۹۴۰ ریاست كالج آمریكایی تهران (دبیرستان البرز) را به عهده داشت. او بانی و سازنده دبیرستان البرز و مدرسه
دخترانه آمریكایی تهران است.
جردن در سال ۱۸۷۱ میلادی در نزدیكی شهر یورك در پنسیلوانیا بدنیا آمد. پس از ت¬حصیل در دبستان و دبیرستان در سال ۱۸۹۵ میلادی از كالج لافایت درجه B.A (لیسانس) گرفت. در سال ۱۸۹۸ درجه استادی علوم الهی (ام.ا) از دانشگاه پرینستون را دریافت كرد. در سال ۱۹۱۶ كالج لافایت او را با درجه D.D (دكتر در حكمت و فلسفه) شناخت و در سال ۱۹۳۵ میلادی از كالج واشنگتن و جفرسون بدرجهٔ دكترای حقوق نائل شد.
دكتر جردن در سال ۱۸۹۸ میلادی (۱۲۷۸ خورشیدی) به ایران آمد و یك سال بعد ریاست مدرسه را به عهده گرفت .در سال ۱۹۱۳ میلادی (۱۲۹۲ خورشیدی) با راهاندازی كلاسهای باقیمانده دوره دوازده ساله دبیرستان تكمیل گردید. در سال ۱۹۱۸ میلادی (۱۲۹۷ خورشیدی) اولین ساختمان شبانهروزی كه در آن زمان، مك كورمیك هال (Maccormick Hall) نامیده میشد و یك ساختمان دیگر پایان یافت.
به پاس خدمات فرهنگی وی در كالج البرز، دو مدال و نشان به او عطا كرد:
• در سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی، وی یك قطعه نشان و مدال درجه دوم علمی
• بار دیگر در سال ۱۳۱۹ هجری خورشیدی، وی و خانمش به دریافت نشان درجه یك علمی دیگر مفتخر شدند.
دكتر جردن، در سال ۱۳۱۹ هجری خورشیدی از ایران رفت.
دكتر جردن پس از بازگشت به آمریكا، در سال ۱۳۲۳ هجری خورشیدی، دوباره به ایران آمد و مورد استقبال شاگردان و مریدانش قرار گرفت. او ایران را وطن دوم خود می نامید و همواره از آن به نیكی یاد میكرد. وی در سال ۱۳۳۳ هجری خورشیدی، در ۸۱ سالگى در آمریكا در گذشت.
در سال ۱۳۲۶ هجری خورشیدی، مراسمی به یاد او و برای بزرگداشت او در تالار دبیرستان البرز برگزار شد و نیم تنه سنگی وی را كه استاد ابوال¬حسن صدیقی تراشیده بود، در كنار در ورودی آن نصب كردند. این پیكره بعدا به كتابخانه دانشگاه صنعتی امیركبیر منتقل گردید.
بزرگراه آفریقا در شمال تهران، در زمان رژیم گذشته، به یادبود وی خیابان جردن نام گرفته بود، نامی كه هنوز هم بطور غیر رسمی كاربرد دارد. كتابی به نام 'روش دكتر جردن' به قلم شكرالله ناصر در دیماه ۱۳۲۳ در تهران منتشر شده كه در آن به شیوه كار وی و اداره دبیرستان پرداخته است.
از خاطرات و كلمات دكتر جردن
• 'من میلیونر هستم زیرا هزارها فرزند دارم كه هر كدام برای من، برای ایران و برای دنیا میلیونها ارزش دارند.'
'بچهها مملكت شما سابقهٔ درخشانى داشته است. بازگشت به آن روزگار درخشش بستگى به همت و شجاعت و كوشش شما دارد. امیدوارم ¬حرف من در گوش و قلب شما باشد و براى ملت و كشورتان مفید واقع شوید.'
برای دروغ ده شاهی كفاره تعیین كرده بود.
اگر در جیب كسی سیگار پیدا میشد یك تومان جریمه داشت.
اگر از دانشآموزى سئوالى مىكرد و او بلد نبود، مىگفت: 'كلّه به كار، كدو كنار.'
میگفت ' سیگار لوله بی مصرفی است كه یك سر آن آتش و سر دیگر آن احمقی است!'
لوطى را در معنایى منفى ـ در مایهٔ الواط ـ به كار مىبرد و مىگفت: 'غیرت، همت، زحمت، كار، كوشش: اینها به آدمآباد مىرسد. سستى، بى¬حالى، كارنكردن، بارى به هرجهت بودن به لوطىآباد مىرسد.'
از دیگر بزرگان دربارهٔ او :
تا كشور ما جایگه جردن شد
بس خارستان كز مددش گلشن شد
این باغ هنر كه دور از او بود، كنون
چشمش به جمال باغبان روشن شد
و نیز:
نادانى چیست جز به غفلت مردن؟
باید به علاج از این مرض جان بردن
گفتم كه طبیب درد نادانى كیست؟
پیر خردم گفت كه جردن، جردن!
سازمان ناسا قصد دارد با سرمایه گذاری 50 میلیون دلاری توسعه خدمات تجاری حمل و نقل مسافران به فضا و تولید تاكسی های فضایی را آغاز كند.
به گزارش خبرگزاری مهر ، سازمان ناسا روز دوشنبه اعلام كرد قصد
دارد از 50 میلیون دلار از بودجه فدرال به عنوان محركی برای آغاز شكل گیری خدمات تجاری سفر به فضا و حمل و نقل فضایی استفاده كند.
متقاضیان تولید كشتی های فضایی 45 روز زمان خواهند داشت تا طرحهای خود را كه به صورت رقابتی انتخاب خواهند شد، ارائه كنند. ایالات متحده آمریكا قصد دارد سال آینده و پس از اتمام هفت ماموریت فضایی به منظور تكمیل ساخت ایستگاه بین المللی فضایی شاتلهای خود را بازنشسته كند. پس از آن آمریكا برای انتقال تجهیزات و فضانوردان خود به فضا نیازمند فضاپیماهای روسی خواهد شد.
ادامه مطلب
1 – صبحها زودتر از خواب بلند شوید. لطفاَ غرغر نکنید، باور کنید که نویسندهها بیش از هر چیز، این شگرد را توصیه میکنند. مثلاَ پاول ارتمان نویسندة سوییسی کتاب پرفروش سقوط 79، اضطراب 89 به نویسندگان توصیه میکند که:« سعی کنید
ادامه مطلب
در حالي كه درباريان در پايين نشسته، با پادشاه به طور محرمانه صحبت مي كردند.
شاه در اثناي سخن گفت:
ادامه مطلب
شاید هومیوپاتی برای شمار بسیاری از مردم نام آشنایی نباشد، اما امروزه این روش درمان به سبب نتایج موفقی که داشته، طرفداران فراوانی را در سراسر دنیا دنباله رو خود کرده است. 
هومیوپاتی در واقع توانسته است با تکیه بردرمان بیمار توسط قوای حیاتی و درمانی خود بیمار با کمترین عوارض، بیماری را درمان کند.

در این روش درمانی خاص پزشک هومیوپات با تحریک دقیق سیستم ایمنی و حیاتی بیمار، توسط دارو های خاص هومیوپاتی، بیماران را درمان می کند. بر اساس اصول اولیه هومیوپاتی هر ماده ای ( یا عاملی) که بتواند در بدن سالم ایجاد یک سری علائم بیماری کند، می تواند در صورت تجویز به فردی بیمار با همان علائم بیماری وی را درمان کند. البته به این شرط که علائم موجود در بیمار و علائمی که آن ماده دارویی ایجاد می کند تا حد ممکن مشابه باشند. به عبارت دیگر در این طب از داروهایی برای درمان استفاده می شود با تحریک مناسب سیستم ایمنی و حیاتی بیمار و در نتیجه
هوشیار کردن سیستم دفاعی بدن، بیماری را درمان کند.
هومیوپاتی از جمله رشته های پزشکی مکمل (طب کل نگر) است که درمان بیماری ها را با ویژگی های خاص نسبت به طب متعارف دنبال می کند. این شاخه از طب کل نگر با تکیه بر موضوعات روان شناختی، فلسفی، ریاضی و پزشکی بر مبنای بهره گیری از جوهر مواد پایه ریزی شده و بر دو اصل (درمان با عامل مشابه) و (حداقل مقدار دارو) استوار است. بدین ترتیب که تجویز دارو صرفا براساس مشابه بودن خواص دارو با ذات بیماری صورت گرفته و فقط یک نوع دارو و آنهم به مقدار جزئی
و رقیق شده برای هر بیمار در نظر گرفته شود.
این شیوه درمان اعتقاد دارد به دنبال بیماری، سلامت و آسایش دستخوش تغییر شده و لازم است به جای به کارگیری داروهایی بر ضد بیماری که تنها در فروکش کردن مقطعی و علامتی بیماری موثر است، از داروهایی که خواص مشابهی با فرایند بیماری دارد بهره گرفته و از خاصیت مشترک بیماری و دارو در جهت هومئوستاز (تعادل بدن) استفاده شود. اگرچه بهره گیری از خواص مواد از زمان بقراط در علم پزشکی مطرح بوده است، ولی رویکرد جدید بر هومیوپاتی از اواخر قرن هجدهم میلادی با ابتکار «ساموئل هانمان» پزشک و داروسازی که به دنبال پرداختن به هومیوپاتی دست از طبابت متعارف برداشت، شکل تازه ای یافت و با نظریه «مشابه مشابه را درمان می کند» عرصه ای دیگر را در درمان بیماری ها پیش روی بیماران قرار داد. 
تاریخچه هومیوپاتی
هومیوپاتی توسط دکتر ساموئل هانمان پزشک آلمانی (1843-1755) کشف و سیستم درمانی مبتنی بر آن به جهانیان ارائه شد. در طی 200 سال اخیر هومیوپاتی با اقبال هر چه بیشتر بیماران و توجه پزشکان به این طب روند صعودی خود را طی کرده به خصوص در 20 سال اخیر که مورد توجه فراوانی قرار گرفته است.
داروهایی هومیوپاتی
دارو های هومیوپاتی عموما منشا طبیعی دارند که بیش از 70درصد از گیاهان 20درصد از عناصر و کانی ها مواد طبیعی (فلزات نمک ها اسیدها...)
و باقی از منابع حیوانی (سموم مار زنبور...) تهیه می شوند، اما نکته قابل توجه در مورد دارو های هومیوپاتی این است که این داروها از غلظت بسیار اندک ماده اولیه برخوردارند. به عبارت دیگر بسیار رقیق شده اند، اما از سوی دیگر توسط روش های خاص داروسازی هومیوپاتی از خواص دارویی فوق العاده ای برخوردار هستند. به طوری که دارو های هومیوپاتی عموما در اندازه ای بسیار کوچک و مقادیر و دفعات بسیار کم تجویز می شوند، اما اثرات درمانی فوق العاده زیادی را دارا می باشند. آخرین تحقیقات صورت گرفته مبین این امر است که خواص بنیادی مواد توسط روش های داروسازی هومیوپاتی به مولکول های آب منتقل می شود و تغییر آرایش مولکول های آب همچون نسخه برداری از ماده اولیه عمل می کند. به عبارت ساده تر خواص ماده اولیه که دارو از آن تهیه می شود همچون تصویری روی مولکول های آب نقش می بندد.
دارو های هومیوپاتی از نظر ظاهری اکثرا به صورت دانه های ریز از جنس قند هستند که باید در تعداد محدود در فواصل زمانی مشخص ( چند روز تا یک ماه) مصرف شوند و هیچ طعم و بوی
نامطلوبی ندارند.
چگونگی درمان در روش هومیوپاتی
در هومیوپاتی اعتقاد بر این است که ساختار بدن( جسمی و روانی) دارای قدرت ترمیم بیماری است و آنچه باعث عدم بهبودی و مزمن
شدن بیماری می شوند؛ اشکال در ساز و کار سیستم حیاتی (ایمنی ) بدن است که در صورت حل این مسئله به راحتی می توان بربیماری غلبه کرد. دارو های هومیوپاتی از آنجایی که خود قدرت تحریک نقاط مختلف سیستم حیاتی بدن را دارند، قادرند فیزیولوژی بدن را به نحو مطلوبی در جهت رسیدن به سلامت تحریک و تقویت کنند. یک تفاوت عمده هومیوپاتی با پزشکی کلاسیک ( رایج) در این است که در هومیوپاتی سعی در بازگرداندن تعادل به بدن است در صورتی که در پزشکی رایج درمان عموما از طریق از بین بردن عامل بیماری زا است. ( که متاسفانه این عوامل بیماری زا را در اکثریت موارد نمی توانیم از بین ببریم یا حتی شناسایی کنیم (به جز باکتری ها) مثلا اگر عوامل بیماری زا از جنس استرس های زندگی باشند چه کاری می توان برای آنها کرد؟ از سوی دیگر حتی قادر به نابودی ویروس ها نیز نیستند.
یک مثال؛ داروی هومیوپاتی تهیه شده از پیاز از دارو های مهم درمان آلرژی فصلی و سرماخوردگی است چرا که پیاز می تواند ایجاد آبریزش بینی و چشم کند ( موقع پوست کندن) با این شباهت خصوصیت که بین پیاز و سرماخوردگی وجود دارد می توان از داروی هومیوپاتی پیاز برای درمان استفاده کرد. مثال دیگر داروی هومیوپاتی قهوه است که در هومیوپاتی برای درمان بی خوابی استفاده می شود ! ( در نظر بگیرید که قهوه خود ایجاد بی خوابی می کند) تمامی دارو های هومیوپاتی ابتدا روی افراد داوطلب امتحان شده و تمامی خواص آنها روی انسان سالم ثبت شده است و سپس با داشتن اطلاعات مربوط به هر دارو پزشک هومیوپات در مواجهه با هر بیمار دارویی را تجویز می کند که بیشترین پوشش علائم را داشته باشد و شبیه ترین علائم را بتواند ایجاد کند.
البته در هومیوپاتی تنها بر اساس یک علامت نمی توان دارو داد، حتما باید تمام علائم جسمی و روحی بیمار با خواص دارو پوشش داده شوند. در عمل بیماری که نزد پزشک هومیوپات می آید نه تنها از بابت درد اصلی به دقت مورد سوال قرار می گیرد، بلکه تمامی ناراحتی های به ظاهر بی ربط جسمی و روحی اش مورد توجه قرار می گیرند و تجویز دارو بر اساس مجموعه ناراحتی های بیمار صورت می گیرد و از سوی دیگر تمام ناراحتی های بیمار بایستی برطرف شود.
هومیوپاتی یک طب کل نگر است به این معنا که یک بیماری کل بدن را درگیر می کند و هیچ بیماری موضعی (آنگونه که در پزشکی کلاسیک در نظر گرفته می شود) وجود ندارد. ولی ممکن است ناراحتی ها در یک قسمت خود را بیشتر نشان دهند علائم مختلف در یک بیمار هریک تکه ای از پازل بیماری اصلی است که در هومیوپاتی به دقت بررسی شده و با کنار هم گذاشتن این جزئیات پراکنده و به ظاهر مختلف به یک تشخیص ریشه ای می رسیم (مثلا سردرد و نفخ شکم بی خوابی عرق کردن بیش از اندازه و افسردگی در یک بیمار همگی تنها به عنوان علامت یک بیماری که تمام این خصوصیات را شامل می شود محسوب می شود و تنها با یک داروی هومیوپاتی تمامی آنها بر طرف می شود).
تاکید هومیوپاتی بر مصرف حداقل دارو و نیل به درمانی بدون عوارض در بهترین شکل ممکن است و انسان سالم کسی است که نه تنها از درد جسمی رنج نبرد، بلکه فارغ از هرگونه آزار روانی و روحی بی هیچ مانعی از زندگی لذت برد و هدف درمان در هومیوپاتی رساندن هر بیمار به این نقطه ایده آل است. 
هومیوپاتی چه بیماری هایی را درمان می کند؟
هومیوپاتی یک طب کامل است و تقریبا برای بیشتر بیماری های رایج راه حل درمانی دارد از جمله بیماری های جسمی همچون سردرد، کمردردها، درد های مزمن، مشکلات گوارشی، تنفسی، روماتیسمی، بیماری های با منشا هورمونی و پوستی تا بیماری های روان همچون افسردگی ها، اضطراب ها، ترس ها و حتی رفتارها و عادات ناپسند. اما باید توجه کرد که در هومیوپاتی، هر بیماری برای درمان شدن باید به دقت تشخیص داده شود، امری که همیشه رخ نمی دهد. پزشکان هومیوپات مجرب در برخورد با بیماری های مختلف موفقیتی بیش از 60درصد موارد دارند که بسته به علم و تجربه هومیوپات و نوع و شدت بیماری و اینکه در چه مرحله ای از بیماری مراجعه کرده اند متفاوت خواهد بود.
در کل بیشتر بیماران می توانند به درمانی کامل برسند، بدون آنکه نیاز باشد تا آخر عمر از دارو های شیمیایی، برای کاهش آلام خود استفاده کنند. طب هومیوپاتی برای تمام سنین قابل توصیه است، به طوری که از نوزادان تا افراد کهنسال می توانند از درمان هومیوپاتی استفاده کنند.
پزشک هومیوپات کیست ؟
پزشکان هومیوپات افرادی هستند که بعد از پایان دوره عمومی پزشکی؛ دوره هومیوپاتی (حداقل دو ساله) را طی کرده اند و علاوه بر تبحر کافی بر پزشکی رایج، از علم و تجربه کافی در زمینه طب هومیوپاتی برخوردارند. متاسفانه بعضی از افراد بدون داشتن تحصیلات لازم و طی دوره های آموزشی کافی مبادرت به درمان می کنند که نتایج ضعیف درمانی نیز در پی خواهد داشت.
هومیوپاتی، در حال حاضر دومین طب از نظر وسعت بیماران تحت پوشش در جهان است و میلیون ها نفر در سراسر جهان برای درمان نزد هومیوپات ها مراجعه می کنند. در انگلستان بیش از 50 درصد پزشکان بیماران خود را در صورت لزوم نزد پزشکان هومیوپات ارجاع می دهند در فرانسه بیشترین فروش داروها برای سرماخوردگی و آلرژی مربوط به دارو های هومیوپاتی است. در هندوستان بیش از صدهزار پزشک هومیوپات فعالیت می کنند هومیوپاتی در بیش از 40 کشور جهان شناخته شده است و روز به روز بر طرفداران این علم افزوده می شود. بیشتر کشور های اروپایی به خصوص انگلستان، آلمان، فرانسه، کشور های آمریکایی همچون کانادا، ایالات متحده، آرژانتین و حتی کشور های آفریقایی همچون غنا آفریقای جنوبی همگی شاهد گسترش هومیوپاتی هستند.
سازمان بهداشت جهان، با حمایت از هومیوپاتی از کشور های عضو در جهت ارتقا هر چه بیشتر جایگاه این طب کمک می کند.در ایران نیز هومیوپاتی تقریبا از 12 سال قبل به همت استادانی چون دکتر ناصری و دکتر میرزازاده و تشکیل کلاس های درس در دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد تهران آغاز شد و اکنون دوره کامل آموزش هومیوپاتی در محل دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار می شود در حال حاضر انجمن هومیوپاتی ایران با بیش از 100 عضو رسمی، فعالیت خود را از 2 سال قبل آغاز کرده است. هومیوپاتی از نظر وزارت بهداشت و درمان ایران به رسمیت شناخته شده است و پزشکان هومیوپات با رعایت ضوابط می توانند درمان بیماران را انجام دهند.
هومیوپاتی و اهمیت خوردن و خوابیدن
غذاها و هومیوپاتی
از دیدگاه هومیوپاتی غذاها نقش مهمی در تشخیص بیماری ها دارند. به طوری که فصلی از کتاب های هومیوپاتی به غذاها اختصاص دارند. هر انسانی از نظر علاقه یا تنفر به غذاهای مختلف متفاوت است، همین طور ممکن است هر فردی با غذاهای خاصی ناسازگاری داشته باشد. مثلا شاید شما علاقه بسیار زیاد به شیرینی داشته از غذاهای شور بیزار باشید یا با خوردن پیاز یا خیار دچار نفخ یا دل درد شوید و... . مثال های این موارد بسیار است و در واقع این علائق یا ناسازگاری ها جزئی از شخصیت جسمی و روانی هر فرد را تشکیل می دهند و شناسایی آنها در بیماران می تواند علامت راهنمای خوبی در تشخیص بیماری ها (تشخیص هومیوپاتی) باشد. با دقت در این خصوصیات غذایی و تغییرات آن به راحتی می توان به این نتیجه رسید که این علائق یا بیزاری ها ثابت نبوده و با شرایط مختلف جسمی یا روانی قابل تغییر هستند، اما در اکثر موارد علائم بیماری ها آنقدر زیاد است که توجه را از این نکته دور می کند یا عدم داشتن معنی این تغییرات در پزشکی کلاسیک باعث بی تفاوتی افراد نسبت به خصوصیات خود می شود، در صورتی که دارای اهمیت بسیار هستند.
نمونه جالب آن ویار حاملگی و حساسیت های غذایی (تهوع و... ) در این دوره که در حقیقت بازتاب شرایط مادر و جنین است تا آنجا که در هومیوپاتی می توان با دقت در این خصوصیات غذایی در مورد سلامت و بیماری های احتمالی جنین در آینده پیشگویی و البته پیشگیری کرد. علاقه یا تنفر از هر غذا یا نوشیدنی در حقیقت جزئی از شخصیت فکری، روحی و جسمی هر انسان است و همانگونه که جسم، روحیه و عواطف هر فرد می تواند دچار بیماری و تغییرات ناشی از بیماری شود به همان میزان هم علائق و تنفرهای غذایی و بیش از آن، سازگاری ها و ناسازگاری های غذایی در هر فرد بیانگر تغییرات در سلامت افراد است و با مطالعه و دقت در آن و به دست آوردن معیارهای مشخص می توان در جهت درمان بیماری(بخوانید تنظیم روحی و جسمی انسان) از آن کمک گرفت و به طریق مطلوب آنها را تغییر داد.
ناسازگاری و ناراحت شدن در اثر غذاهای نفاخ، سبزیجات، خیار و غذای چرب کاملا قابل درمان است (البته از طریق هومیوپاتی). عادت های غذایی نابهنجار همچون خوردن مهر، خاک، گچ، برنج خام و... علائم شرایط درونی فرد هستند و با درمان کل نگر کاملا قابل حل شدن. از این به بعد به ذائقه خود بیشتر توجه کنید. به یاد داشته باشید که هیچ علاقه یا تنفری بی علت نیست.
خواب و هومیوپاتی
خواب ها و رویاها همواره جزو اسرار بدن انسان بوده اند و با وجود پیشرفت های زیاد علم پزشکی هنوز اکثر حقایق آن کشف نشده است. به همین دلیل بسیاری از پزشکان به رویاها و کابوس ها اهمیتی برای درمان نمی دهند، اما واقعیت آن است که رویا ها می توانند آینه احساسات، خواسته ها و شخصیت انسان باشند. در درمان هومیوپاتی از آنجا که برای درمان بیمار تمام جنبه های روحی و جسمی بیمار درنظر گرفته می شود بنابراین خواب ها نیز جایگاه ویژه ای پیدا می کنند. هر رویا در حقیقت تخلیه یک احساس یا خواسته است که در دنیای واقع اجازه ظهور ندارد و فرد در خواب می تواند آن خواسته را به شکل یک سمبل مشاهده کند و البته از این خواب لذت ببرد و از طرف دیگر کابوس، بیانگر حالت و شرایط زندگی فرد است که آن هم به صورت سمبلیک در خواب مشاهده می شود.
پس شکی نیست که ردیابی دقیق این خواب ها می تواند در بازکردن کلید بیماری فرد تعیین کننده باشد. البته در بررسی خواب ها در هومیوپاتی، خواب هایی اهمیت دارند که با شکلی تقریبا ثابت مکررا دیده شوند و خواب هایی که یکبار یا در دفعات بسیار کم مشاهده شده اند اکثرا بیانگر شرایط خاص زمانی هستند و نمی توان آنها را در تفسیر بیماری و شخصیت بیمار دخالت داد. در هومیوپاتی برای استفاده از خواب ها صرفا براساس تفسیر رویا ها دارو داده نمی شود، بلکه مهمتر از آن دقیقا براساس آزمون دارویی که قبلا بر روی داوطلبان انجام شده است دارو انتخاب می شود، یعنی اینکه داروی هومیوپاتی در هنگام آزمون دارویی، در فرد داوطلب ایجاد رویا یا کابوس خاصی کرده است و اینک در مواجهه با بیماری که آن خواب را دیده (با مضمون مشابه و نه دقیقا با جزئیات یکسان) می توان برای درمان بیمار آن دارو را در نظر گرفت.
البته در اکثر موارد بیمار با خوابش مشکلی ندارد و رویا تنها به عنوان یک علامت تشخیصی استفاده می شود و اگر جزو مشکلات وی باشد، مثلا کابوس های وحشتناک، با درمان هومیوپاتی کاملا برطرف خواهد شد. نحوه خوابیدن (به پشت، بغل و... ) نیز اهمیت در تشخیص شخصیتی هومیوپاتی دارد. مشکلات خواب همچون بی خوابی، خواب آلودگی، نامنظم بودن خواب و ... نیز علاوه بر اینکه از طریق هومیوپاتی قابل درمان است، بلکه در کنار علائم دیگر بیمار، در تشخیص نهایی کمک کننده هستند به طوری که در کتب مرجع (repertory ) فصول مجزا و مشخصی را به خود اختصاص داده اند. این بررسی هومیوپاتی از خواب و رویا با تعبیر خواب رایج متفاوت است و قابل مقایسه چندان نیست. همان طور که قبلا گفته شد رویا هایی در هومیوپاتی ارزش تشخیصی دارند که با موضوع کمابیش یکسان تکرار شوند مثلا حیوانات، سقوط، دعوا و جدل، آب، پرواز، تعقیب و گریز، مار، سگ، سفر، بیماری و ...
هومیوپاتی و چاقی
مطابق آخرین آمار منتشر شده 45درصد از ژاپنی ها و حدود 20 درصد از آمریکایی ها به چاقی مبتلا هستند، اروپایی ها نیز به رغم درصدی کمتر از ابتلا، به سرعت در حال تجربه افراد چاق بیشتر هستند. این امر باعث نگرانی های بسیار در مورد بهداشت جهانی شده است. علل بسیاری برای این پدیده معرفی شده اند که استفاده از غذاهای پرکالری و کاهش تحرک روزانه به طور عمده مطرح است، اما از دیدگاه هومیوپاتی ریشه های عمیق تری نیز وجود دارند که بدون توجه و حل آنها نمی توان درمانی قطعی را انتظار داشت.
چاقی از دیدگاه هومیوپاتی تنها یک علامت و نتیجه بیماری های جسمی و روحی فرد است. به جرات می توان گفت که مشکلات روحی، عاطفی و استرس های زندگی نقش بسیار مهمی در ایجاد چاقی دارند. من در برخورد با بیماران چاق در اکثر موارد رد پای این مسائل را به وضوح مشاهده می کنم. بروز تمایل سیری ناپذیر به خوردن (که حتی بدون لذت از خوردن است) بعد از ابتلا به اضطراب، افسردگی، عصبانیت های مکرر و... آشکار می شود. معمول ترین روش؛ گرفتن رژیم های سخت غذایی است. این روش به رغم اثر مثبت اولیه، علاوه بر سخت بودن (ریاضت دائم) بعد از گذشت زمان حفظ رژیم، با عود مجدد چاقی(گاه با شدتی بیشتر از قبل ) توام می شود و این در صورتی است که فرد چاق در اثر رژیم های غیر اصولی، دچار کمبود ویتامین ها و مواد غذایی ضروری نشده باشد. افزایش فعالیت به صورت ورزش نیز با محدودیت هایی روبه روست، چرا که در بسیاری از افراد چاق قدرت تحرک و ورزش به علت وزن بالا و همین طور بیماری های همراه (درد مفاصل پاها، ناراحتی قلبی، نفس تنگی و... ) به شدت کاهش می یابد به طوری که به تنهایی نمی تواند در بیماران چاق معجزه ای به وجود آورد. استفاده از داروهای مسهل، داروهای تیروئید و... که جدیدا تحت عنوان داروهای گیاهی نیز عرضه می شوند با توجه به ایجاد اختلال بیمارگونه در بدن دارای عوارض بسیار است و استفاده مستمر از آنها خود، بیماری زاست و اثر درمانی پایا نیز ندارند. درمان واقعی چاقی باید یک درمان کل نگر باشد. 
بدینگونه که علاوه بر تغییرات لازم در عادات غذایی و فعالیت های روزانه (تا حد امکان) باید بیمار از هر جهت درمان شود به این معنا که مسائل روحی و روانی و همینطور مشکلات جسمی (منجر به چاقی) درمان شوند تا بدن نظم از دست رفته را بازیابد. در بیماری که به دنبال عارضه اضطراب و یا افسردگی ناچار است مرتب غذا بخورد، گرفتن رژیم غذایی بسیار محدود کننده (در صورت توانایی انجام آن ) به علت برطرف نشدن اضطراب، به سرعت وزن به حالت اولیه برمی گردد. از طرف دیگر از آنجایی که تمایل بسیار به خوردن در چنین افرادی در واقع یک مکانیسم جبرانی برای رفع اضطراب یا افسردگی است (ناخن جویدن، تکان دادن پاها و... همگی مکانیسم های جبرانی است) با محروم شدن بیمار از این جبران، اختلالات شدیدتری در سیستم حیاتی بروز می کند و بیماری روحی و عاطفی شدت می گیرد. در نظر بگیرید بیمار چاقی را که به علت درد مفاصل، خستگی و تنبلی فعالیت لازم را ندارد و مدام یک جا استراحت می کند یا بیماری را که پرخوابی دارد این خواب زیاد باعث چاقی او شده است و یا بیمارانی که در اثر یبوست مزمن، کم کاری تیروئید و... به چاقی مبتلا شده اند. حال آیا درمان چاقی آنها با روش های رایج بدون حل کردن ریشه و علل آن صحیح است؟
هومیوپاتی اعتقاد دارد که در برخورد با چاقی نیز همچون بیماری های دیگر باید کل سیستم جسمی و روحی بیمار درمان شود و با تجویز داروی هومیوپاتی مناسب بیمار می تواند به وزن طبیعی خود بازگردد، گرچه معمولا این کاهش وزن کندتر از روش های دیگر رخ می دهد، اما در عمل بسیار پایدارتر بوده و با حل ریشه های چاقی بیمار به یک سلامت کامل و واقعی می رسد.

1 - فرد خوددار:
اگر شخصی دستهایش را پشت کمر قفل کند، نشان میدهد که خود را به شدت کنترل کرده است. در این حالت او سعی دارد خشم یا احساس ناامیدی را از خود دور کند.
ادامه مطلب
.: RASEKHOON.NET:.