تاريخ : پنج شنبه 3 دی 1388  | 6:29 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

  از حضرت رضا علیه السلام آمده است که فرمود :کوشش کنید اوقات روزتان چهار روز باشد . ساعتی برای عبادت و خلوت با خدا ، ساغتی برای تامین معاش ، ساعتی برای معاشرت با برادران مورد اعتماد و کسانی که شما را به عیوبتان واقف می سازند و در باطننسبت به شما خلوص و صفا دارند و ساعتی را به تفریح و لذائذ خود اختصاص دهید و از مسرت و نشاط ساعت تفریح نیروی انجام وظائف در ساعات دیگر را تامین نمایید . (بحار17، ص208 )

-          و اما بر دوستی با برادران مورد اعتماد تاکید شده چرا که : " المرء علی دین خلیله ، فلینظر احدکم من یخالل "

 

رسول اکرم  صلی الله علیه و آله فرموده : آدمی تحت تاثیر رفیق است و عملا از سیره و روش او پیروی می کند ( آدمی بر دین رفیقش است ) . البته هر یک از شما باید در انتخاب دوست دقت کند و ببیند با چه کسی طرح رفاقت و دوستی می ریزد . (مستدرک 2،ص 62)


-          حضرت رضا علیه السلام فرموده است : همنشین شراب خوار مباش و با او سلام مکن.


( مستدرک 2 ، ص 67 )


-          رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود : عزت مردم با ایمان در بی نیازی از مردم است و آزادی و شرافت در پرتو قناعت بدست می آید.(مجموعه ورام 1،ص 169 )


-          رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرموده است : مرد با ایمان در برابر طوفان حوادث مانند خوشه ی رسیده است که وقتی باد می وزد روی زمین خم می شود و چون باد ایستاد دوباره به پا می ایستد و با این روش خویشتن را با وقایع تطبیق می دهد و از شر حوادث مصون می ماند ولی کافر تیره عقل مانند درخت صنوبر ، ندانسته و نابجا در مقابل طوفان مقاومت می کند و سرانجام بر اثر فشار ریشه کن می شود . 


( کافی 2 ، ص 101 )


-          رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بعضی از کودکان را دید و فرمود : وای بر فرزندان آخر زمان از پدرانشان . عرض شد یا رسول الله از پدران مشرک آنها ؟ فرمود نه بلکه از پدران مسلمانشان که هیچ یک از فرائض مذهبی را به آنان نمی آموزند و اگر خود فرزندان پاره ای از مسائل دینی را فراگیرند آنها را از اداء این وظیفه ی مقدس باز می دارند و تنها به این قانع هستند که فرزندانشان متاع ناچیزی از دنیا بدست آورند ، من از این قبیل پدران بری هستم و آنان نیز از من بیزارند . ( مستدرک 2 ، ص 625)


-          حضرت رضا علیه السلام به ابوهاشم فرمود : عقل عطیه ی الهی است و ادب و تربیت نتیجه ی مشقت . آن کس که در راه فرا گرفتن ادب به مشقت و زحمت تن در دهد پیروز می شود و سرانجام مودب می گردد ، و آن کس که در راه ازدیاد عقل خداداد که جزء سرشت آدمی است سعی و مجاهده نماید جز بر نادانی خود نیفزوده است . ( اهمیت ادب و تربیت ) ( بحار 1 ، ص 53)


-          امام حسن علیه السلام فرموده است : عادات ، در وجود آدمیان باقهروغلبه حکومت می کنند.کسی که در پنهانی به چیزی عادت کند آشکارا و در محضر مردم مفتضحش خواهد ساخت .(مجموعه ورام 2 ، ص 113 )


         منبع دیگر : حدیث تربیت جوان از سخنان چهارده معصوم ، انتشارات پیام آزادی


 

 







نظرات 0